# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Serbest kürsü
| 04.05.2015

Yeter! Söz milletin.

Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.

Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.

  Yorum alanı

“Serbest kürsü” yazısına 15,557 yorum var

  1. şeyh hulud says:

    Bardo Methodology’nin 6. sayısında Deathspell Omega röportajının devamı çıkmış.

  2. Arkadaşlar selam. İşlerin yoğunluğu ve malum salgın haberlerini takip etmekten bazı haberleri siteye girmekte gecikmeler oluyor. Evet Burzum yeni albüm çıkardı, evet başka gelişmeler oluyor. Hepsini en kısa zamanda gireceğiz siteye. Gecikmeler için kusura bakmayın.

    Agrypnie

    @Ahmet Saraçoğlu, Sitede de baya bi durgunluk var.Ülkenin sosyal hayatı siteye yansımış gibi salgın olayından sonra :D
    Abi evde sıkılacağımız belli bu süreç boyunca ,en azından buradan eksiltmeyelim derim ,saygılar :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @Agrypnie, evet öyle. İşlerden dolayı oldu. Yarın öğlen civarı rahatlayacak herhalde, canlandıracağız. Girilmeyi bekleyen 30′dan fazla haber var öyle söyleyeyim.

    Ahmet Saraçoğlu

    Yarından itibaren birkaç gün boyunca her saat başı yeni haber olacak sitede. İşlerden dolayı epey bir birikmişti, hepsini yayınlayacağız. Gecikme için tekrardan kusura bakmayın.

  3. şeyh hulud says:

    1917 internete düşmüş, bugün izlerken aklıma dışarı çıkmayı pek düşünmeyenler için korona günlerinde evde yapılabilecek bir şey geldi. Filmin en büyük esprisi baştan sona one-shot çekilmiş gibi durması (Önceden film hakkında hiç bilgim yoktu, ilk 30 dakika ne oluyoruz diye ciddi şaşırdım). Tabii 2 saatlik, ağırlıklı dış mekanlarda, siperlerde geçen, savaş sahneleri olan, sürüyle figüranın bulunduğu bir filmi one-shot çekmek mümkün değil ama kestikleri yerleri çok iyi gizlemişler. Bence filmi henüz izlemediyseniz şöyle bir şey yapılabilir: Önce filmi 1 kere normal izleyin, sonra 2. izleyişte kesildiğini düşündüğünüz yerleri not alıp liste hazırlayın ve şuradaki 34 maddelik listeyle karşılaştırın:

    https://screenrant.com/1917-movie-secret-cuts-one-shot-trick-scenes-where/

    Bir de Burzum albümüyle yakın zamanda çıkan The Longing diye bir oyun var, müziklerine Spectral Kingdom gibi birkaç dungeon synth projesi de katkı sağlamış. Herkesin hoşuna gitmese de zaman geçirmek için ideal. Oyunun neredeyse hiçbir amacı yok, tamamen atmosfere yönelik, tek yapmanız gereken 400 gün boyunca yeraltı kralının uyanmasını beklemek ve yeraltındaki terk edilmiş tünellerde, koridorlarda dolaşmak. Yalnız şöyle bir özel yanı var, gerçekten 400 gün beklemeniz gerekiyor, oyun başladığı andan itibaren zamanı kaydedip gerçek saate göre ilerliyor. Gerçi oyundaki karakterin kitap okuyarak veya odasını dekore etmesini falan sağlayarak daha keyifli zaman geçirmesini sağlarsanız zaman da daha hızlı akıyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=wl3oHAWh8RM

    Rust in Peace.

    @şeyh hulud, 400 saat değil, 400 gün… Oyunun ömrü em fazla birkaç saat, 400 saat yapmsaymış adam bari

    şeyh hulud

    @Rust in Peace., pek bakma fırsatım olmadı henüz. Okuduğum kadarıyla toplamda 30 saatlik içerik var yazmış biri, oyundaki 400 günü de 15-20 günde eritmek mümkünmüş. Bir de herhalde beklemeyi gerektirmeyen alternatif sonlar var.

    çaksu

    @şeyh hulud, Böyle zoraki WW1 – WW2 falan diye bi bağlantı kurur gibi yapıp kitap önereyim ben de. Amerika’da sanırım popüler kültüre malolmuş bi kitap ama ben burda konuştuğum insanlarda okuyana rastlamadım. Kurt Vonnegut – Slaughterhouse 5. Mümkünse orjinali. Çok kuru, sade, hem gerçekçi hem absürt (?) bi dili var. Kurgusu, akışı 4.boyutta hazırlanmış. 3 boyuta düşen gölgesini görüyosun. Bulabilen olursa ev hapsinde tavsiye ederim.

    Ben de ilk kez oturup Lovecraft okuyacağım inşallah. Uzuuun zamandır niyetlendiğim bir şeydi.

    Berca B.

    @çaksu, Kurt Vonnegut’u sevdiysen Tom Robbins’i de kesin seversin. Bana bu tarz yazarların yazımının biraz fazla yorucu geldiği anlar oluyor ama yine de kaptırınca cidden büyük keyif alıyor insan.

    çaksu

    @Berca B., Eyvallah ^.^ Yapmayı planladığım 8796 şeyden biri Even Cowgirls Get the Blues’u okumak. Çok sevdiğim Terence Mckenna ile de kankaymış sanırım Robbins. Da okulun kütüphanesine girebilir miyim şu an, ya da girmek ister miyim, bilmiyorum. Ama önerinle okuyacağım tarihi önlere almış oldun muhtemelen :)

    Berca B.

    @çaksu, ben henüz Even Cowgirls Get the Blues’a başlamadım, Sıcak Ülkelerden Dönen Vahşi Sakatlar’ı yeni bitirdiğim için bir süre mola verdim ama yeterli zaman geçince okuyacağım onu da. Artık kim ilk bitirirse burda konuyu tekrar hortlatırız :)

    çaksu

    @Berca B., Wink :)

    Melkor

    @şeyh hulud, Roger Deakins o kadar uğraştı. Şu filmi imaxte izleyemedik ya. İçime oturdu.

    Berca B.

    @şeyh hulud, 400 gün boyunca bekleme diyince aklıma Las Vegas’a gerçek zamanlı olarak 8 saatlik bir otobüs yolculuğu yaptıran ve bu esnada eğlenceli hiçbir şey olmayan Desert Bus isimli oyun geldi. Dünyanın en acımasız oyunu kesinlikle:

    https://youtu.be/RFi2vcseEz8

    şeyh hulud

    @Berca B., Bunda ille 400 gün beklemek gerekmiyor ama oyundaki karakterin dalga geçercesine kanserojen bir yürüyüş hızı var.

    şeyh hulud

    @şeyh hulud, oyunda Burzum’a küçük de olsa şöyle yer vermişler:

    https://imgur.com/gallery/mKQqWon

    Deadman

    @şeyh hulud, resim açılmıyor. Benden mi kaynaklı?

    şeyh hulud

    @Deadman, şuradan deneyebilirsin:

    https://i.imgur.com/UkiHAIZ.png

    Deadman

    @şeyh hulud, sağ olun.

  4. Berca B. says:

    Ben de bu boşlukta Talos Principle’a sardım 2 gündür, ihtiyacını duyduğumdan haberimin olmadığı süper bir bulmaca oyunuymuş meğer. Acayip büyük keyifle oynuyorum ve yakın çevreme de tavsiye ediyorum ki şimdiye kadar herkesten güzel geri dönüşler aldım. Koşturmalı bol aksiyonlu oyunlardan biraz sıyrılıp, beyin zorlayan bulmacalara meraklı varsa kesinlikle tavsiye ederim.

    Bunun dışında uzun zamanlı bağımlılığım Tekken 7′ye devam ediyorum. Varsa oynayan steam’e beklerim.

    Sinan Ceylan

    @Berca B., Steam demişken Ubisoft çokgzel indirimler yapmış ama ekonomik gidişatın belirsizliğinden ötürü temkinli olmakta fayda gördüğümden elim satın al butonuna gidemiyor Berca. Gerçi önceden almış olduğum oyunları aralıksız oynasam 3-4 ay yeter ama işte :D

    Berca B.

    @Sinan Ceylan, ahaha valla sanırım herkesin durumunu özetledin bu iki cümleyle.

    OblomoV

    @Berca B., Ben de 2 ay kadar önce indirime girmişken alıp bitirdim ve hayran kaldım. Türü içerisinde gerçekten başarılı bir yapım. Bulmacaların yanında felsefesiyle de düşündürüyor. Dlcsini almayı unutmuşum, onu da oynayacağım bir ara. Ayrıca enteresan sürprüz yımırtaları da var oyunun. :)

    Berca B.

    @OblomoV, dediklerine ek olarak müzikler de harika. Spotify’da Damjan Mravunac diye aratınca çıkıyor, bu stresli günlerde tam arka planda çalıp dinlemelik.

  5. çaksu says:

    Kitap bahsi olmuşken.. Bir yerde bir insan e-kitap ve sesli kitap arşivini yüklemiş ve paylaşmış. Burada da olsun.

  6. Rust in Peace. says:

    Ben de ders çalıştığım için Lotr okumaya başlamaya çekiniyordum, 2 hafta ara olayını duyunca başladım, 2.kitaba geçtim ve muhteşemmiş gerçekten. Filmi az çok izledim tabi ama benim gibi betimlemeleri, ağır dili seven biri için kitap çok iyi. Çoğunluğun şikayeti betimlemelerin fazla olması olmuş ama benim için kitabı sevme nedeni oldu. Aynı şekilde Hobbit daha çok aksiyon ağırlıklı olduğu için onu daha az sevdim Lotr’dan.

  7. northern says:

    “vredehammer” incelemesi acayip canımı sıktı.

    virüs salgını ile hiçbir haberi takip etmemeye karar vereli 1 hafta falan oldu, hatta buradaki sabit başlığa da bir defa yazdım ve sonra okumadım bile. çünkü elden gelen belli, bunu kişisel yorumlarla artık alabildiğine sündürmenin hiçbir mantığı yok.

    bu bağlamda şu salgının olur olmaz her yere sokulmasına karşıyım. “vredehammer” albüm incelemesine “sokağa çıkarsam ölebilirim” diye başlamanın ve incelemede iki paragraf salgından bahsetmenin, öneriyle yazıyı sonlandırmanın mantığını çözemiyorum ben. nal gibi bir başlık açmışsın sabahtan akşama yazıp duruyorsunuz zaten orada.

    anladık abi tehlikeli, tedbir alın. ama bitti, bu kadar, yeter artık. millete gün doğdu yemin ediyorum. basın zaten felaketten, acıdan beslenir ama herkes de “bilinçli uzman” kesilip başkasına saat başı söylev çeker oldu.

    bunu albüm incelemesi altına yazıyordum ama buraya almaya karar verdim, odak noktası orada incelemede kalsın diye.

    tabi burada çok basit bir şekilde “okuma kardeşim o zaman” denebilir, inceleme sonuçta öznel bir yazı, bir nevi iç dökme de oluyor. haklılık payı da vard burada. ama ben sadece bu salgının artık olur olmaz her yere sokulmasının sağlıklı olmadığını belirtmek istedim kendimce. felakete odaklanan bir akıl, evet insanın doğasında var, ama bana normal gelmiyor. amacım saçma bir tartışmaya da yol açmak değil. zaten bir karşılık gelirse cevap da yazmayacağım. yayınlanmasa da olur, ahmet saraçoğlu ne de olsa okuyacaktır. iyi günler.

    Ahmet Saraçoğlu

    @northern, her yere sokulmaması konusunda haklısın. Ben sadece önceki albümü dinlerken ne yaptığımı düşününce, bu kadarcık sürede neler değişti diye bahsedeyim diye yazdım. Açıkçası biraz da farkındalık yaratması amacıyla o başlığı attım ve sonunu o şekilde bitirdim. O koronavirüs başlığında isteyen istediğini konuşuyor zaten, bu kritik dışında bir daha başka bir yerde bahsetmeyeceğim.

    ismail vilehand

    @northern, duygularıma tercüman olmuşsun. Bu konuyu alakalı alakasız her yere sokmak anksiyete problemi olan insanları zor durumda bırakmaktan başka işe yaramıyor.

  8. Kıyamet metali says:

    Katatonia “üzmeye” devam ediyor… Gerçekten üzülüyorum grup için. Bu nedir arkadaş? Birkaç yıl önce faaliyetlerini bir süreliğine durdurmak yerine tamamen dağılmayı seçmeleri daha doğru bir tercih olabilirmiş. Opeth’ten sonra sevdiğimiz bir başka grubu daha kaybedeceğiz gibi duruyor. Umarım albümdeki diğer şarkılar bana bu yazdıklarımı yedirir. Keyifle de yerim, hiç sıkıntı değil, ama ilk iki single’da duyduklarım “gerçek Katatonia bu değil” dedirtiyor maalesef.

    https://youtu.be/nQaN2elJ-dQ

    \m/

    @Kıyamet metali, bu sefer bir şey uyandırmadı bende. 15 defa dinleyip tekrar yorum yaparım

    \m/

    @Kıyamet metali, ha bir de “gerçek xx bu değil” muhabbetini de hiç sevmiyorum. Ben de kesin kullanmışımdır ama, görürseniz sen de kullanmışsın ulan diye yedirin. Hakkınızdır

    tahsin

    @Kıyamet metali,
    Videonun altindaki aciklamdan bir kisim ;
    This track is one of the highlights from new album ‘City Burials’

  9. çaksu says:

    Turunu iptal eden Devin oturduğu yerden bi şarkı yapmış. Elimden gelen bu demiş. “..provide some relief…in the ways that I’m able to”

    https://www.youtube.com/watch?v=k4p2g_fYwmg

    <3

    çaksu

    @çaksu, Bu da bugün gelmiş. “WE LIKE TO PARTY In Isolation”

    https://www.youtube.com/watch?v=xLpcsV9OmQ8

    ^.^

  10. Aura magula says:

    Arkadaşlar oyun sıkıntısı çeken varsa eğer, epic games de watchdogs ile stanley parable beleş

    Sinan Ceylan

    @Aura magula, Epic’de “Assassin’s Creed Odyssey” çok sağlam indirime girmiş. 269 TL’dan 89 TL’ye düşmüş. Bir de yılbaşından kalma 60 liralık kuponum vardı. Cillop gibi oyunu 29 liraya kapattım, kendimi DH ölücüsü gibi hissediyorum ama yapacak bir şey yok. :(

  11. şeyh hulud says:

    Digital hardcore’un son yıllardaki (galiba) en popüler ismi Machine Girl yeni albüm yapmış.

    https://www.youtube.com/watch?v=Ch7a0nr91y8

  12. Dysplasia says:

    Niklas Sundin de DT’yi bırakmış. Hoş olmadı.

    Melkor

    @Dysplasia, Yeni albüm brandstrom’ün klavye fetişinin at koşturduğu şarkılarla dolu olabilir.

  13. McLorand says:

    Ozark dizisi s03b04 35:49′da işkence yöntemi olarak black metal dinletilince beni bir gülme aldı gece gece :D

    OblomoV

    @McLorand, ucundan biraz zopailer yedik ama sağlık olsun. :) Nasıl yeni sezon, aynı kalitede devam mı? Ben izlemeye başlamadım henüz.

  14. Melkor says:

    Tidal 4 aylık hifi üyelik 4 lira olmuş.
    Haberiniz olsun.

  15. OblomoV says:

    #evdekalmetalçal etiketine gönderilen videolar şahane. Ne kadar çok yetenekli genç varmış ülkemizde bu vesileyle görmüş olduk. Ve geniş bir yelpazede çalınan şarkılar. Bu daha da güzel kısmı.

    Ahmet Saraçoğlu

    @OblomoV, aynen ben de çok memnunum grup çeşitliliğinden. Sürekli yenileri geliyor, daha uzunca bir süre paylaşmaya devam edeceğiz gibi duruyor.

  16. @kspsml says:

    Misþyrming’den güzel bir çalışma malum zamanlarda kendilerinde bizi mahrum bırakmamışlar.
    https://www.youtube.com/watch?v=pt8qNBvpkrE

    Josef

    @kspsml, iron maiden virus şarkıyı yeni buldum YouTube önerilerinde buldum çoğu kişi bilmiyor.

  17. enemyofgod says:

    https://open.spotify.com/album/50M2P4aBkiIvo0ZFPBtMtD?si=2JamE1gXRNWy9zpRYK5YVw

    Türkiye’de metalin hala yaşadığının göstergesi bence çok başarılı

  18. ismail vilehand says:

    Liverpool’un muhtemel EPL şampiyonluğu, Galatasaray’ın Kadıköy galibiyeti ve akabinde coronavirus salgını. Yanlış anlaşılmasın bunları bir yere bağlamıyorum, futbolsuzluktan aşırı sıkıldım.

  19. çaksu says:

    @ismail vilehand, Yoo bence hala Liverpool’un lanetini yaşıyoruz. 30 sene sonra adamlar batmayan gemi yaptı. Şampiyon olmaması imkansız görünüyodu. Allah da çaktırmamamaya çalıştığı için müdahele etmiyodu. Ama artık sona doğru dayanamadı. Dünyanın sonunu başlattı.

    Allah United’lı. Bütün bunlar hep ondan.

    deadhouse

    @çaksu, Adamlar 20 küsur puan önde ve 9 hafta kalmış. Sezon iptal edilsin diyenler çok büyük insafsız. Bunun taraftarlıkla da bir ilgisi yok. Bu düpedüz puştluk.

  20. OblomoV says:

    Bir süredir Synthwave, Retrowave, Chillwave tarzı müzikler dinliyorum. Var mı benim gibi elini verip kolunu kaptıran? :^)

    Dysplasia

    @OblomoV, bu tarz müzikleri kısa kısa parçalar halinde dinleyince çok hoşuma gidiyor ama tüm bir şarkıyı, ve dahi tüm bir playlisti bitiremiyorum, dayanamıyorum. arada heves edip açıyorum ama kolum bacağım hep bende kalıyor.

    OblomoV

    @Dysplasia, Youtubeda birkaç güzel kanal keşfettim. Güzel duvar kağıtları ve klipler eşliğinde derleme şarkılar yayınlıyorlar. 80′li yılların fütüristlik işlerini seven biri olarak, bir işle uğraşırken veya kitap okurken güzel oluyor dinlemesi.

  21. hyshot says:

    Anasayfadaki kritik arşivi bağlantısı açılmıyor.

    http://www.pasifagresif.com/category/kritik/

    Ahmet Saraçoğlu

    @hyshot, evet öyle bir sorunumuz var, fırsat olduğunda düzelteceğiz.

  22. çaksu says:

    İlgisi olan varsa Devin Townsend podcaste başlamış. Her bölüm bir albümüne odaklı gidecek gibi. İlk bölüm Ocean Machine, ikinci bölüm City hakkında konuşmuş.

    DEVIN TOWNSEND PODCAST #1: Ocean Machine
    https://www.youtube.com/watch?v=q2vpT_8zKp4

    DEVIN TOWNSEND PODCAST #2: CITY
    https://www.youtube.com/watch?v=pJRHj_3e50Y

    İkisini de 5 6 aydır dinlemedim. Tekrardan sarıcam kesin.

    çaksu

    @çaksu, “I believed that nobody in my life; my wife, my parents, my sister, my friends of many many years; were worthy of being around me.

    And I told them all that.”

    Tüylerim diken diken oldu şurda. 3.bölüm, Infinity albümü podcastinden. O dönemde içine düştüğü psikozu, mesih kompleksini anlatıyor şu anda.

    Psikotik diyarlarda ufak gezintilere çıkmış, ve spiritüel konulara da (zihin huzuru, kendini varoluşa ait hissetme, başkalarını objeleştirmeden, nitelemek zorunda hissetmeden görebilme…) ilgili biri olarak çok vurucu geldi bu Infinity bölümü.

    Bu duyguları paylaşan biri olur mu bilmem ama.. Böyle yükselmişken yazmadan edemedim.

    https://www.youtube.com/watch?v=6hCr8brn40Y

    Ahmet Saraçoğlu

    @çaksu, Instagram paylaşımında gördüm ben de.

    https://www.instagram.com/p/B-zomAvAdfI/

    Albümün kapağındaki adamla şu anki Devin arasında cidden inanılmaz bir fark var. Devin “Infinity”yi çıkardığında 26 yaşındaydı ve şu tür bir kapakla albüm çıkarabilecek durumdaydı:

    https://www.progarchives.com/progressive_rock_discography_covers/432/cover_47466772016_r.jpg

    Yazdığı metinde “But you know… Yikes.” demesi, o zamanki hâlinin nasıl kabul edilemez olduğunun farkında olması, bunlar önemli şeyler. Olgunlaşmış, sıkıntıları geride bırakmış ve hayatı seven Devin cidden süper olay ahah

    Tüm o bipolar muhabbetleri, SYL’yi bununla mücadele etmek için kullanması… Adam gözümüzün önünde “düzeldi” resmen. Ben kendisini SYL ile 2005 yılında memleketi Vancouver’da izledim.

    https://www.concertarchives.org/concerts/fear-factory-strapping-young-lad-soilwork-and-darkane-at-croation-cultural-centre

    O konserdeki Devin şu anda da içinde yaşıyor biliyorum ama kendini dizginlemesi, terbiye etmesi ve genç yaşta uyuşturucudan ölse şaşırmayacağın türde birinden metal dünyasının en elit, en saygın insanlarından birine dönüşmesi cidden ilham alınası.

    Şu anda da içinde başka mücadeleler yaşıyordur elbet ama her şeyini üretmeye adamış olması bence onu kurtaran en önemli şey oldu. Öylesine samimi bir insan ki şu anda metal dünyasında müzikal anlamda ondan daha özgür biri olmayabilir. Yarın çıkıp black metal de yapsa power metal de yapsa şaşırmayız.

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Şunu yapınca da şaşırmıyoruz..

    https://www.youtube.com/watch?v=xLpcsV9OmQ8

    :)

    Ben 10 sene önceki puştlukla karışık düzgünlüğü (*) tercih ediyorum ama daha dingin olan şu anki haliyle de çok sevdiğim bir insan.

    Değişmek gerçekten zor bir şey.

    * 3:20 sonrası
    https://www.youtube.com/watch?v=2NongtyxkfY

    Ahmet Saraçoğlu

    @çaksu, ahah çok iyi bu video. Ben de bıdı bıdı konuştuktan sonra 05.00′te birden “SOOOOOOOOOO WEEEEEEEEE’VE” diye bağırmasını seviyorum.

  23. Evde kalma günlerinde futbolu ne kadar çok sevdiğimi bir kez daha anladım resmen. TRT Spor ve A Spor’da çok eski maçları veriyorlar. Eskiden kastım 1968′deki Fenerbahçe – Manchester City maçını bile verdiler.

    https://www.transfermarkt.com/fenerbahce-sk_manchester-city/index/spielbericht/1169251

    Şu anda da A Spor’da Real Madrid – Barcelona Kral Kupası maçı başladı 1996-1997 sezonundan, ilgiyle izliyorum valla süper olay ahah

    Fenomen Ronaldo nasıl bir şeydi görmek isteyenler açsın.

  24. Bir süredir biriken bazı haberler vardı. Bazıları 1 hafta-10 gün kadar önce çıkan haberler. Gecikme için kusura bakmayın. Tüm bu haberler bu hafta içi sitede olacak. 4 gün boyunca sabah 9.00 akşam 23.00 arası her 2 saatte bir yeni haber yayınlayacağız ve 40′tan fazla haber sitede olacak. Haber bölümünü takip etmeyi unutmayın.

  25. Bu arada bugünlerde sitedeki yorum sayısı da epey arttı, dün gece 22.20′de yapılan yorum şu an ana sayfadan düşmüş durumda. O yüzden yorumlar bölümüne de daha sık bakmak isteyebilirsiniz.

  26. Son 10 günde toplam 440, son 3 günde toplam 230 yorum yapıldı sitede. 11 yılın rekoru bu sayılar.

  27. 2 gün önce siteye girdiğimiz haberler 2 gün sonra ana sayfadan düşmeye başlayacak. Her gün her 2 saatte bir yeni haber yayınlıyoruz ve en az 2-3 gün daha böyle devam edecek. Haber atlamak istemiyorsanız o kısma sık bakmayı unutmayın. Tabii haber arşivinden geçmiş tüm haberlere de her an ulaşabilirsiniz.

    http://www.pasifagresif.com/category/haber/

  28. çaksu says:

    Whiteys Lindy Hoppers .. Hellzapoppin.

    https://www.youtube.com/watch?v=ahoJReiCaPk

    Eski bir filmden swing dans performansı.

    Naralar atarak izledim. İnanılmaz.

    Ömer Kus

    @çaksu, Oha, Pasifagresif’te bu dans sahnesinin paylasilacagini hic tahmin etmezdim. :) Guzel bir surpriz oldu. Bu videoyu kac kere izledim bilmiyorum, inanilmaz birsey gercekten. Cekilmis en iyi dans sahnelerinden biri. 2018 yilinda Lindy hop’un Wacken’i sayilabilecek Herräng festivaline gittim ve bu videoda asci kadini canlandiran Norma Miller’la tanisip soylesilerine filan katildim. Kadin 99 yasindaydi ve baya da saglikli görunuyordu yasina göre. Ama festivalden birkac ay sonra 100 yasini göremeden öldu.
    5 yil önce falan Lindy hop’a basladim, son 2-3 senedir iyice icine cekti, haftada 3-4 kez dans ediyorum. Ediyordum ya da. Koronanin beni en cok etkileyen tarafi bu oldu, butun danslar askiya alindi, bir aydir dans etmedim, cildiracagim.

    Berca B.

    @Ömer Kus, ben de ulan ben bu videoyu nerede ne zaman izledim diyordum, doğru ya lindy hop’un nasıl bişi olduğunu göstermek için sen göstermiştin bize. Rahatladım şimdi valla.

    çaksu

    @Ömer Kus, Abi kıskandım. Çekemiyorum. Başına bir şey gelirse bil ki benim hasedimden.

  29. Canoir says:

    Bir süredir The Great Misdirect albümünü dinliyorum. Nasıl inanılmaz bir albüm yahu. Kritiğinin olmaması büyük eksiklik.

  30. Godless Killing Machine says:

    artik yeni album cikmasin ya takip edemiyoruz. insanligin sonuna kadar herkese yetecek miktarda metal muzik yapildi artik yeter.

  31. Bu aralar çok garip bir şey oluyor bana. Metale duyduğumuz sevgimiz saygımız herhalde bugüne kadar anlaşılmıştır ama son zamanlarda bugüne dek binlerce kez dinlediğim şeyleri bile dinlerken bile tüylerim ürperiyor, dinlediğim şeyin mükemmelliğiyle aşırı bir zevk alıyorum.

    Yani mesela Megadeth – Holy Wars’u bugüne dek gerçekten 2000 kereden fazla kez dinlemiş, çalmışımdır ama nedense 25 yıl önce hatmettiğim birtakım şeylere yeniden aşık oluyorum gibi bir durum var. Aynı şey Meshuggah – Bleed veya başka birtakım bilinen şarkılar için de yaşanıyor. Testament’ın 33 yıl önce çıkan şarkısına gitarla eşlik edip deli zevk alıyorum, Scar Symmetry’nin 15 yıl önceki şarkısının solosunu öğrenip deli eğleniyorum falan. Dinlediğim şeyin kusursuzluğu bana acayip bir haz ve güç veriyor ahah

    Böyle garip bir coşma oldu son dönemde. Dün gece 3 saat aralıksız gitar çaldım ve artık ellerim ağrıdığı için hiç istemeden bırakmak zorunda kaldım.

    Böyle ilginç ve çok hoşuma giden bir yeniden uyanış içindeyim. 20+ yıldır her günü metalle geçen, 16 yıldır da bunu basın yayın ortamında sürdüren biri olarak böyle bir dalganın gelmesi çok garip gerçekten. Bundan 10 yıl önce arada düşünüyordum acaba metalden sıkılacağım bir zaman olacak mı diye ama şu anda metale duyduğum heyecan 1998-2002 arası her gün yeni grup keşfedip delirdiğim döneme yakın düzeyde.

    Boş yaptıysam kusura bakmayın, paylaşmak istedim.

    Metal ulan. Vay arkadaş.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, son bir haftada Asphyx, Grave ve Bolt Thrower’ın full diskografilerini sanki hiç bilmiyormuşum gibi “aga bu ne yaaa” gibi tepkiler eşliğinde dinledim. Ne demek istediğini anlıyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, ben de daha geçen gün When Cannons Fade açtım, sanki yeni dinliyormuşum gibi “ULAN OHA BE BÖYLE BİR GAZ YOK” diye dellendim oturduğum yerde. Bu sabah da kahvaltı yerken bir anda “Ulan Malevolent Creation – Preemptive Strike ne şarkı beee” deyip belki 4-5 yıl sonra ilk defa o şarkıyı dinledim, yine coştum durduk yere ahah.

    Ahmet Saraçoğlu

    When Cannons Fade’in 01.00-01.35 arasıyla albüm çıktığından beri ciddi düşünüyorum. Köpeğiyim.

    Salata

    @Ahmet Saraçoğlu, 25. saniyedeki manyak melodi ile kapışır :) Bolt Thrower kadar ”taşaklı” müzik yazabilen az grup var harbiden, melodiler bile çok ezici

    Salata

    @Salata, Bir de özellikle bu albümdeki bol gitar bagirtmali sololara bayılıyorum

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, Bolt Thrower dinleyip “lan Bolt Thrower diye bişi vardı” diye şaşırıp mutlu olmak, akabinde havaya döner tekmeler savurmak paha biçilemez bir haz.

    Exorsexist

    @Ahmet Saraçoğlu, Per Nilsson un kendi kanalındaki ve NAMM videolarını defalarca izledim dinledim. Hem ritim hem de doğaçlama solo konusunda çoğu gitaristten fersah fersah ötede. Kullandığı tonlar, notalar çok kulakta kalıcı. Zaten biraz dinleyince altyapısında çok önemli gitaristlerin olduğu anlaşılıyor. Eski bi roportajında gençliğinde 8 saate kadar gitar çaldığını hatta bileğini sakatladığını söylüyordu, ondan sonra uzunca zaman gitara dokunmamış taa Scar Symmetry nin ilk yıllarına kadar.

    Favori videolarından birisi

    https://www.youtube.com/watch?v=OGfGfVrzcLc

    Arkadaki tepkiler süper

    https://www.youtube.com/watch?v=w_WYDPS99vk

    Bu Ocak ayındaki Namm ve rastgele döktürmesi

    https://www.youtube.com/watch?v=Y1RTL_rcWO8

    Ahmet Saraçoğlu

    @Exorsexist, ciddi anlamda underrated bir insan. Scar Symmetry, Kaipa, neye dokunsa kendini belli ediyor. Gerçekten ilham verici bir gitarist.

  32. deadhouse says:

    Madem Thrash metali eskisi gibi sevemeyen ve çok iyi albümlerin pek çıkmadığını düşünen kişi sayısı azımsanmayacak kadar fazla; o zaman 2000 sonrası en favori 5 Thrash metal albümü listenizi alalım.

    ismail vilehand

    @deadhouse,
    Eski gruplar:

    Exhorder – Mourn the Southern Skies
    Testament – Dark Roots of Earth
    Destruction – The Antichrist
    Kreator – Enemy of God
    Slayer – Christ Illusion

    Yeni gruplar:

    Power Trip – Nightmare Logic
    Condition Critical – Extermination Plan
    Enforced – At the Walls
    Lowest Creature – Sacrilegious Pain
    Violator – Chemical Assault

    şeyh hulud

    @deadhouse, thrash metal içindeki punk hissini kaybedince çekiciliğini benim için büyük oranda kaybediyor. O yüzden 2000′lerdeki tercihlerim genellikle bu yönde:

    1- Evil Army – Evil Army
    2- Power Trip – Nightmare Logic
    3- Toxic Holocaust – Evil Never Dies
    4- Municipal Waste – Hazardous Mutation
    5- Sodom – M16

  33. ihsanoird says:

    Metal dışı olacak ama, Fiona Apple’ın yeni albümünü dinleyen varsa yorumlarını merak ediyorum. İnanılmaz övgüler alıyor bütün sitelerde. 4 kez dinledim ama öyle 10/10′luk bir albüm gibi gelmedi :/

    Marvin Yanbasanyan

    @ihsanoird, perküsyon yaklaşımı ve prodüksiyonu dışında ben de albümde övecek çok bir şey bulamadım. Tür adına sıra dışı düzenlemeler var ama bunun etrafını pek dolduramamış bana kalırsa. Albümü dinlerken açıp review okuyayım dedim, pitchfork’un tam not verdiğini görünce “aha yine kafa kafaya gelicez albümle” dedim. Beklediğim gibi de oldu; shameika, cosmonauts ve for her haricindeki şarkıları dinlerken epey sıkıldım.

    Fiona apple benim için birkaç şarkısını bildiğim, bi dönem pta’yla oturup kafayı çeken şarkıcı kadındı. İsmi geçince aklıma başka bir şey gelmiyordu. Albümü dinledikten sonra da algım pek değişmedi. Neden bu kadar övüldüğünü ben de anlamadım. Tabii bütün bunlar günün büyük bölümünde teknik death metal dinleyen, gün sonunda artık kafası 260 bpm’de ilerleyen bir müziği kaldırmayacak hale gelince ancak bunun gibi alternatiflere yönelen ve tür hakkında oldukça kısıtlı bilgi sahibi birinin görüşleridir. Çok da dikkate almamak gerekir.

    Boba Fett

    @ihsanoird, Albümü dinlemedim ama ara sıra metal dışı albümlerde inanılmaz abartılı beğeni olduğunu düşünüyorum.

    ayı_yorgo

    @ihsanoird, Oldukça sıradan bir sanatçıdan çıkabilecek oldukça sıradan bir albümü gibi geldi bana. Tori Amos vari pop jazz vokaller yer yer björk tarzı yükselmeler şaşırtıcı hiç bir (y)anı yok. Kulağıma en çok vokal ve enstrümanlar arasındaki dengesizlik çarptı. dinlerken vokalin sesini kısıp enstrümanları açmak istedim. Sanki vokali telefonun ses kaydedicisiyle kaydedip parametric equalizer ile adam etmeye çalışmışlar gibi (epic records duysa kesin ıslak sopayla döverdi)

    Albüm kapağının dandikliği ise Prince ile yarışır

    “… nedenden dolayı 10/10′u hak ediyor” cümlesindeki üç noktayı dolduracak biri varsa aydınlatsın :)

  34. Salata says:

    @deadhouse,

    Exodus – Tempo of the Damned
    Havok – Burn
    Sodom – M16
    Testament – Dark Roots of Earth
    Artillery – When Death Comes

    Düşününce çok fazla iyi thrash metal albümü çıktı, ama bence maalesef son 10 yıldır bir iki albüm dışında kayda değer bir iş yok, özellilkle büyük gruplar iyice memura bağladı. Testament, Overkill, Annihilator falan boş albüm çıkarıp duruyor, Slayer gibi işi tadında bıraksalar daha iyiydi

  35. Aura magula says:

    Meshuggah’ın çalması en basit şarkısı hangisidir? Pena ve sağ el tekniğimi geliştirmek için istiyorum

    Ahmet Saraçoğlu

    @Aura magula, şöyle söyleyebilirim:

    Suffer in Truth
    Sublevels
    Beneath
    Soul Burn
    New Millennium Cyanide Christ
    Corridor of Chameleons
    Neurotica
    The Exquisite Machinery of Torture
    Stengah
    Rational Gaze

    Meshuggah oluşundan ve politirimlerden bağımsız olarak sağ el dediğin için bunları söyledim. Bunların içinde de takip edilmesi zor yerler var elbet ama bu şarkıların büyük kısmında gitarlar diğer pek çok şarkılarına göre genelde lineer ilerliyor.

    Aura magula

    @Ahmet Saraçoğlu, çok teşekkür ederim bunları çalmaya çalışmak bana ilaç gibi geldi.

  36. Aura magula says:

    Bir thrash albümü de benden.
    Hazzerd-delirium(2020)
    https://youtu.be/OoXJEHS8rgE

  37. Exorsexist says:

    Şimdiye kadar izlediğim en cringy belgesel diyebilirim. Çok alakasız yerlerden denk gelip izlemeye başladım. Corpsegrinder ve King Diamond un sabrına ve samimiyetine hayran oldum, Warrell in alkolik oldugunu okumustum ama bu kadarini bilmiyordum.
    Sorulan sorular tam dayaklık
    “Warrel, did you suck Chuck’s dick?” nedir ya….

    https://www.youtube.com/watch?v=iqQJhOLJP8A

  38. deadhouse says:

    Hiphop’a ilgi duyan varsa (veya hiç ilgi duymamışsanız da) Dr. Dre, tüm zamanların en iyi birkaç Hiphop albümünden biri olan The Chronic’i Spotify’a yüklemiş. Bu vesileyle eğer hiç dinlememişseniz, bu hazzı ilk kez yaşayabilirsiniz.

  39. Boba Fett says:

    Zakk ve Anselmo grup kursun artık!

  40. Exorsexist says:

    Michael Moore un eleştirilecek yanları vardır muhakkak ama izlenmesi gereken bir belgesel. Yeşil/geri dönüştürebilir enerji adı altında neler döndüğünü, doğanın nasıl katledildiğini anlamak için izlenmesi gerekiyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=Zk11vI-7czE

  41. şeyh hulud says:

    Yeni Carpenter Brut OST albümü:

    https://www.youtube.com/watch?v=t2jTBEe4xuE

    Blood Machines sonunda geliyor, trailer’ı:

    https://www.youtube.com/watch?v=gMCZkLBhycA

  42. geblo trust! says:

    Gençler kendimce en iyi rifflere sahip şarkılar derlemesi yapmaya çalışıyorum. Amacım daha ziyade mainstream külliyata haiz eserleri derlemek -bu anlamda extreme olaylara girmeye pek niyetim yok. Önerilerinizi yazarsanız müteşekkir kalacağım.

  43. riser says:

    bunlar da çiftlikbank’a bağladı bu işi.

    https://vimeo.com/407298479/ddff87cefc?r=slt-eml-bck-a2e0&utm_source=sailthru&utm_medium=email&utm_campaign=bck-04192020update&utm_term=

    Salata

    @riser, ULAN YİNE Mİ HAHAAHAHAAHAHAH En son albüm çıkarmadan önce de bir sürü tatva yapmıştı yıllarca böyle, ciddiye alınacak gibi değil

    Exorsexist

    @riser, Geçen gün aynısını yazmıştım ama site hata verdi ve postum gitmedi sanırım. Adam iyice Jet-Fadıl’a bağladı, hayranlarını tokatlayıp duruyor. Topladığı 500 bin dolarla stüdyo kuramamış, daha fazla patronaj istiyor, aylık olarak 10 YURO bağışta bulunabilirsiniz diyor.

  44. Osman Gümüş says:

    haylaz moruklar https://www.youtube.com/watch?v=f-6BfvFqIeY

    ismail vilehand

    @Osman Gümüş, hay canını yediklerim.

  45. Exorsexist says:

    Büyük ihtimalle Ola Englund’u takip edenler bilecektir ama bu davulcu arkadaş gerçekten canavar gibi çalıyor. Her şarkıda davulcuyu taklit edebilme yeteneği var, kayıtları taş gibi ve davul tonlarını da kayıtlardaki tona göre ayarlıyor olması çok başarılı

    https://www.youtube.com/channel/UCyFEbj0vRX7ee40sP5AEQ_Q

  46. Son 3-4 gündür haber girişimiz ve sosyal medya aktivitemiz epey azaldı. Çok yoğun bir dönemdeyim, Çarşamba’dan itibaren eski tempomuza döneceğiz; biriken haberler girilecek, yeni röportajlar yapacağız. Son günlerdeki haber azlığı için kusura bakmayın, telafi edeceğiz.

    Ahmet Saraçoğlu

    Son 3 günde 3 haber girebilmiştik, yoğunluğum sona erdi şimdi yine eski tempomuza dönüyoruz. Bugün yarın önümüzdeki günler sürekli yeni haber gireceğiz.

  47. şeyh hulud says:

    Garip şekilde Paysage d’Hiver albümü şu anda rateyourmusic 2020 sıralamasında 2. sırada. Sen yıllarca underground takıl, sadece demo yap, kaset çıkar, sonunda yine rym’deki hipsterların eline düş, bundan kaçış yok.

  48. Umut says:

    Sitedeki 9 üzeri puan alan albümleri görebilme şansım var mı ?

    Josef

    @Umut,bu soru öncedende soruldu ama imkansız gibi

    Süleyman E.

    @Umut, Google’da “pasifagresif 9/10″ diye aratınca hem okur notunun o civarda olduğu albümlere hem de yazarın 9/10 verdiği albümlere rastladım ancak aramada araya haberler de kaynıyor. Ne kadar mantıklı bir yöntem bilmiyorum ama kullanılabilir gibi. 8,5 veya 9,5 falan aratırkende belki işe yarar.

    Emre

    @Umut, @Josef, aslında teknik olarak çok basit: Kritiklere albümün notunun etiket olarak eklenmesi kafi, ama geriye dönük olarak bununla kim uğraşır bilemem.

  49. Bugün ve yarın manyak gibi haber çıkacak sitede. Biriken tüm haberleri giriyoruz. 10.00-23.00 arası her saat başı yeni haber.

    Exorsexist

    @Ahmet Saraçoğlu, PATRON ÇILDIRDI!!!!

    Ahmet Saraçoğlu

    @Exorsexist, valla sabahtan beri 39 tane haber girdim. Bugün, yarın ve hatta Pazar günü ihya olacak haber kısmı.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.