# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
PRIMAL ATTACK – Heartless Oppressor
| 22.08.2017

Son zamanlarda dinlediğim en büyük potansiyelli gruplardan biri.

Portekiz ve metal deyince %110’umuzun aklına MOONSPELL geliyor. Buna ben de dâhilim. Lakin MOONSPELL’i hiçbir zaman ilginç bulmamış ve 3-4 şarkısı dışında neredeyse hiç ilgilenmemiş bir insan olarak, Portekiz’den çıkacak ve beni çok etkileyecek gruplara yönelik bekleyişimi yıllardır sürdürüyorum.

Sürdürüyordum.

THE OMINOUS CIRCLE ve ANALEPSY‘den sonra karşıma çıkan PRIMAL ATTACK, tesadüfen keşfettiğim ve şu anda yazdığım “Heartless Oppressor” albümüyle bana bu yılın büyük sürprizlerinden birini yapan pek güzel, pek şahane bir grup. PRIMAL ATTACK müziği thrash metal ve groove metal unsurları barındırıyor ve bunları hayvan gibi bir sound eşliğinde ve son derece akılda kalıcı bestelerle sunuyor. Albüm boyunca o kadar fazla sayıda iyi fikir var ki sanki yılların deneyimime sahip büyük bir grup dinlediğinizi hissediyorsunuz. Cayır cayır, kütür kütür…

PRIMAL ATTACK’i iyi, hatta çok iyi yapan özelliklerin başında grubun ne yaptığı iyi bilmesi, şarkı yazımı konusunda belli şeyleri aşmış olması, yaratıcılığı ve karakterli duruşu geliyor. Grup “Heartless Oppressor”da önceden yapılmamış bir şeyi yapmıyor, ancak albüm boyunca sunulan şeyin tazeliğini, canlılığını, tutkusunu çok rahat hissediyorsunuz. Çok güçlü prodüksiyon da eklenince ortaya ciddi anlamda etkileyici, hatta son bir haftamı göz önünde bulundurursam belli ölçüde bağımlılık yapıcı bir sonuç çıkıyor.

Agresifliği büyük oranda elden düşürmeyen grup, Heart and Bones’da olduğu gibi çok iyi clean vokallerle de müziğine çeşitlilik katıyor. Yer yer TEXTURES’ı anımsatan bu vokallerin ne kadar akıllıca kullanıldıklarını görünce, PRIMAL ATTACK’e yönelik takdirler daha bir artıyor. Bu denli yaratıcı ve zaman zaman alakasız gibi gözüken rif ve fikirleri bu müziğe yedirebildikleri için gitaristler başta olmak üzere bütün grubu kutlamak lazım.

Her bir şarkıda farklı güzellikler bulabildiğim bir albüm olduğu için şarkı adı vermiyorum, ama ciddi anlamda baştan sona dinlemesi çok keyifli bir albüm. Son dönemlerde dinlediğim ve benzer müzik yapmalarına rağmen şarkı yazımı açısından sıçışları olduğu için aynı sonuçları veremeyen grupların yanında, PRIMAL ATTACK ciddi anlamda parıl parıl parlıyor.

Başta da dediğim gibi MOONSPELL seven bir insan değilim. Dolayısıyla Portekiz benim açımdan “en sevdiğim grubu şu” diyebileceğim bir ülke değildi. Neyse ki PRIMAL ATTACK’le tanıştım ve işler değişti.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.28/10, Toplam oy: 18)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
Rastilho Records
Kadro
Pica: Vokal
Miguel: Lead gitar
Tiago: Ritim gitar
Miranda: Bas
Mike: Davul
Şarkılar
1. Red Silence
2. Halfborn
3. The Prodigal One
4. Truth and Consequence
5. Strike Back
6. Heart and Bones
7. Hypersonic Generation
8. Above the Line
9. XXI Century Curse
  Yorum alanı

“PRIMAL ATTACK – Heartless Oppressor” yazısına 5 yorum var

  1. circleperspective says:

    İlk paragrafa yazılanlar gibi hissediyorum. Tam bir senedir ara ara dinliyorum ama moonsppell’ den zevk alamıyorum. Buna rağmen sene henüz bitmedi bile ama dinlediğim bütün portekizli gruplar dehşet ötesi albümler yaptı. Gerçekten bu sene portekizden ciddi bir attack söz konusu. Bir gün Metal Dosyaları arasında portekiz’i de görmeyi dehşet ile bekliyorum.

    circleperspective

    @circleperspective, not: durum 4-0, neden 5′ te olmasın :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @circleperspective, evet, Portekiz o tür bir dosya yapmak için mükemmel bir ülke.

  2. Raddor says:

    “Ooohhh beeeee!” dedim dinlerken. Metal deyince kafamda canlanan müziği yapmış adamlar. Henüz birkaç kere dinledim ama mükemmel bir şey olmuş bu.

  3. ismail vilehand says:

    ilk 5 şarkı çok iyi, fakat sonrasında kısmen “filler” denebilecek şarkıları yaslamışlar. keşke albümün ikinci yarısı da ilk yarısı gibi olsaymış ama piyasada adını yeni yeni duyuran bir grup için albüm yeterli seviyede.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.