# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
ANALEPSY – Atrocities from Beyond
| 17.07.2017

Ve Portekiz durumu 3-0’a getiren golü atıyor.

Bu yıl içinde dinlediğimiz üçüncü çok iyi Portekizli gruptan hepinize selamlar. Bu yıl, THE OMINOUS CIRCLE ve incelemesi yakında gelecek olan PRIMAL ATTACK ile ilk iki golü atan Portekiz, organize gelişen atağında üçüncü golünü de brutal death metal grubu ANALEPSY ile ağlarla buluşturuyor.

ANALEPSY 2014’te kurulan ve bu albüm öncesinde bir EP çıkaran Lizbonlu bir grup. Yaşlarının genç olması bir yana, “Atrocities from Beyond” bir ilk albüm için gereğinden fazla iyi pek çok özellik barındırıyor. Albüm böylesi bir tarz için olabilecek en temiz kayıtlardan birine sahip ve bu sayede sertliğini sonuna kadar hissettiriyor. Brutal death metal ve slam unsurlarını bir potada eriten ANALEPSY’nin albümde ortaya koyduğu en önemli başarı ise şarkı yazımında yatıyor.

Bir kere grup olayın groove kısmını net şekilde çözmüş. Bu konuyu çözünce, yazılan rifler, tarama bölümler, yahut kaotik kısımlar hiçbir zaman öylesine birleştirilmiş havasına bürünmüyorlar. Her şey bir arada, mutlak bir ezicilik, sertlik ve kanı kaynatma amacı doğrultusunda ilerliyor. Türün formülleri belli olsa da, şarkıları dinlerken ANALEPSY’nin fikirlerinin tükendiğini veya benzer karakterde bölümler kullandıklarını hissetmiyorsunuz. Bu açıdan bakınca, “Atrocities from Beyond” son zamanlarda dinlediğim en yağ gibi akan brutal/slam death metal albümlerinden biri. Buna benzer bir akıcılığı ve doğallığı en son DISENTOMB’un “Misery”sinde hissetmiştim.

Bu bahsettiklerimden dolayı şarkıların içinde karambole giden hiçbir şey olmadığı gibi, gayet standart birtakım fikirler de normalde yapacaklarının üstünde etkiler yapıyorlar. Dümdüz bir tarama/blast bölümü veya gitar ile davulun eş zamanlı vurduğu kafaya kakmalı staccato rifler, nasıl oluyorsa farklı bir tazelik ve gaz bulutu içinde kulaklarımıza doluyor.

Riflerin arasını süsleyen ufak geçiş fikirlerinden tutun da elemanların bireysel performanslarına kadar her şeyin üst seviyede olduğu albüm, gerçekten de dinlerken bir an olsun sıkmayan, “buna gerek var mıydı emin değilim” dedirtmeyen, dinledikçe daha çok dinleten bir çalışma.

BSDM’nin daha çiğ, kirli, lağımlı tarafını seviyorsanız, trampet sound’u cami tuvaletinden yankılanarak gelsin istiyorsanız ANALEPSY ve “Atrocities from Beyond” sizin için fazla steril olabilir, ancak böyle dertleriniz yoksa ve sizi bir anda yerinizden kaldırıp odanızda tek başınıza dana gibi dellenmenizi sağlayacak kudrette bir şeyler arıyorsanız, grubu mutlaka radarınıza almalısınız. Ben sırf bugün 5 kez olmak üzere albümü toplamda 20 küsür kez dinledim ve eminim ki yıl içerisinde sıklıkla kendilerinin kapısını çalacağım.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.71/10, Toplam oy: 31)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
Rising Nemesis Records
Kadro
Diogo Santana: Lead gitar, vokal
Marco Martins: Gitar
Flávio Pereira: Bas
Tiago Correia: Davul
Şarkılar
1. Apocalyptic Premonition
2. Rifts to Abhorrence
3. The Vermin Devourer
4. Witnesses of Extinction
5. Ferocious Aftermath
6. Engorged Absorption
7. Eons in Vacuum
8. Depths of Agony
9. Atrocity Deeds
10. Omen of Return
  Yorum alanı

“ANALEPSY – Atrocities from Beyond” yazısına 8 yorum var

  1. circleperspective says:

    The Ominous Circle – Appalling Ascension Portekiz bu sene içindeki orospu çocuğu, canavar gençleri mağaradan dışarıya salıyor gibi.

    circleperspective

    @circleperspective, (o yüzden 3-0 diyelim) ^^

    Ahmet Saraçoğlu

    @circleperspective, oha TOC’yi unutmuşum cidden. Günde 500 tane yeni albüm dinleyince insan unutuyor. O şekilde düzelttim sağ ol.

  2. deadhouse says:

    ”Türün formülleri belli olsa da, şarkıları dinlerken ANALEPSY’nin fikirlerinin tükendiğini veya benzer karakterde bölümler kullandıklarını hissetmiyorsunuz.”

    Süper bir tespit. Albümün özeti.

  3. Koralp says:

    Daha dün gece dinlemiştim en son, gerçekten 10 numara bir brutal death albümü. Bu sene albümü çıkacak bir başka brutal death grubu Cytotoxin’i heyecanla bekliyor, kaçırdığım albümler varsa tavsiyeleri bekliyorum. Kritik için teşekkürler.

  4. Ritüelklast says:

    Bu kocaoğlanları ilk çıkardıkları Ep den beri tanırdım ve bu BDM ruhunda olupta niye LP yapmadıklarını içerlerdim 2017 ye kadar tabi. Hiç şaşırtmadı. Amına kodu BDM piyasasının. Temiz 10/10.

  5. Yeni albüm seneye geliyor, süper haber.

    İlker

    @Ahmet Saraçoğlu, \o/

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.