# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
NECROTICGOREBEAST – Repugnant
| 17.11.2023

Tırnak makasıyla adam sünnet eden, yılın en acımasız brutal death metal albümlerinden biri.

Quebec’in sofistike çocukları arasından başını uzatan ve cerrahi bir incelikle müziklerini icra eden teknik, progresif grupların yüzdüğü suyu bulandıran bir grupla; 7 yıl önce kurulan ve hemen araya 3 albüm sıkıştırmayı başaran brutal death metal grubu NECROTICGOREBEAST ile beraberiz bugün.

NECROTICGOREBEAST ansiklopedik anlamıyla brutal death metal yapan bir topluluk. Bu türden bahsettiğimizde aklımıza neler gelir?

Çocuk şarkısı bile çalsanız tadınızı kaçıracak tıynette öküz gibi bir gitar tonu; gerektiğinde işin teknik tarafına abanan gerektiğinde staccato’larla boynumuza meydan okuyan kazımasyon rifler; köprü üzerinde gidip gelen parmaklar, pinch harmonic’ler; her an birileri ölecekmiş gibi hissettiren karanlık ve gergin bir atmosfer; yer yer tempoyu arşa çıkarıp yeri gelince iyice sürüngenleşerek slam’e bulaşan bölümler; blast beat’in canını çıkaran, kick’lerden kan akıtan davullar; tercihen duyulur ve ayrıştırılır partisyonlar çalan kemiksi bir bas; pig squeal, inhale, exhale, shriek, growl, scream, grunt gibi vokal tekniklerinin bir arada kullanılması ve nihayetinde dinleyiciyi duvardan duvara çarpan, suratını kaldırıma vuran şarkılar…

Aslına bakarsanız yazıyı bu paragrafta toparlamayı da seçebilirim. Neden? Çünkü NECROTICGOREBEAST tam olarak, ne eksik ne fazla, yukarıdaki paragraftakileri yansıtan bir müzik yapıyor. Bunu çok canlı bir prodüksiyon eşliğinde sunan grup, bu sayede aslında benzeşebileceği kimi gruplardan daha parlak, daha ışıltılı bir yerde duruyor. Akıllara INTERNAL BLEEDING, DEVOURMENT ve benzer kasa orospu evlatları gelebilir, lakin NECROTICGOREBEAST’in canlı, dinamik ve kristal sound’u onları daha modern bir konuma oturtuyor.

Misal albümde cami tuvaletinde çalınmışçasına eko yapan ve bir yerden sonra darbelerin bulanıklaştığı türde ahşap tınılı bir trampet yok. Gitarlar etrafa dalak böbrek bağırsak fırlatan türdeşlerinin aksine gümbür gümbür, tertemiz bir sound’a sahipler ve bu durumun olası bir olumsuzluk yaratmasını engelleyecek kadar da hayvansı bir acımasızlıkla çalıyorlar.

Bu sebepten NECROTICGOREBEAST’i daha günümüze ait isimlerle birlikte anabiliriz. NECROTICGOREBEAST kadar sığır çobanı olmasalar da akıllara ANALEPSY, KATALEPSY, ABOMINABLE PUTRIDITY gibi gruplar gelebiliyor. Referans olarak verilebilecek bu grupların üçüne de tam olarak benzemiyor, üçünü de tam olarak karşılamıyorlar ancak benzeşen tarafları var.

Hayır, akıllara ORGANECTOMY gelmiyor. ORGANECTOMY’ye küsüm

Dolayısıyla grup modern bir prodüksiyon ve beste anlayışı ile eskiden gelen ilhamların güçlerini birleştirerek dinlemesi gerçekten keyifli, tekrar tekrar dinlenecek tarzda bir albüme imza atıyor. Albümle ilgili tek sıkıntım bu denli güçlü bir albüm için zayıf bulduğum albüm kapağı. Jenerik brutal death metal kapağından uzak olması güzel, ancak yine de daha çarpıcı bir şey olabilirmiş sanki.

Bu sene içinde brutal death metal etiketinin bulunduğu albümler arasından şahsen en çok beğendiklerimden biri, pek de şaşırtmayacağı üzere AFTERBIRTH’ün “In But Not Of”uydu. Ne var ki o albümde brutal death metalle bağdaşmayacak bin türlü fikir de vardı. “Repugnant” ise yılın gerçek anlamda özbeöz, saf brutal death metal noktasındaki en iyi, en böğürten, en bağırtan, en kan döken albümlerinden biri. Hatta SUFFOCATION’ın “Hymns from the Apocrypha“sını barındırdığı farklı dinamiklerden dolayı ayrı tutarsam, kendi adıma DEVANGELIC – “Xul” ile birlikte yılın atlanmaması gereken iki brutal death metal albümünden biri ilan ediyorum. Türü seviyorsanız yumulun.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.00/10, Toplam oy: 10)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Comatose Music
Kadro
John Mayer: Vokal
Michael Chamberland: Gitar
Alexandre Brochu: Bas
JP Bouchard: Davul

Konuk:
Matt McGachy: Vokal (3)
Jonathan Huber: Vokal (6)
Şarkılar
1. Repugnant
2. Unsedated Face Removal
3. Consensual Castration
4. Self-Inflicted Cerebral Edema
5. Gouged Eye Copulation
6. Masturbated to Death
7. Nail Clipper Circumcision
8. Ruptured Priapism
9. Phlebotomized
10. Frozen Feces Evisceration
  Yorum alanı

“NECROTICGOREBEAST – Repugnant” yazısına 4 yorum var

  1. Defender says:

    Ah bir de dinlerken sozleri anlasam ne guzel olacak…

    ismail vilehand

    @Defender, şarkı sözlerinde annemize küfür ediyorlar. Biz anlamayalım diye böyle söylemiş.

    Yiğit

    @ismail vilehand, bu grup daha genç, ananı tanıyor olamazlar.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.