# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Serbest kürsü
| 04.05.2015

Yeter! Söz milletin.

Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.

Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.

  Yorum alanı

“Serbest kürsü” yazısına 15,394 yorum var

  1. Soru: Haberler kısmında genelde bildiğiniz grupların haberlerine mi bakıyorsunuz yoksa bilmediğiniz, adını ilginç bulduğunuz grupların haberlerine de girip okuyor musunuz, şarkı yayınladılarsa dinliyor musunuz?

    Boba Fett

    @Ahmet Saraçoğlu, Bildiklerime bakıyorum çok nadir bilmediğim grupların haberlerine de bakıyorum, çok çok nadir. Tabi “Trabzonlu Black-Folk-Power Metal grubu 8. albümünü çıkartıyor” gibi ilgi çekici haber görürsem hemen atlıyorum.

    riser

    @Boba Fett, +1

    daud

    @Ahmet Saraçoğlu, Hemen hepsini okuyorum, burda yayınlanmadan önce haberini okuduğum bir şey varsa bazen bakmıyorum o habere. Tür olarak power, folk, viking, senfonik falan şeylere denk gelirsem şarkılara değil yorumlara bakıyorum Alestorm albüm haberinde dönen Tayland muhabbeti benzeri bir şey çıkar diye.

    Emre

    @Ahmet Saraçoğlu, ben hakim olup sevmediğim gruplar dışında hepsine bakıyorum, ama ilgimi esas olarak bilmediklerim çekiyor.

    crowkiller

    @Ahmet Saraçoğlu, anal sodomizer ( temsili isim) dağıldı gibi bir haber görünce, ekşici kafası ile ” anal sodomizer ” kim amk diyorum ve genelde okumuyorum, bildiğim gruplar hakkındaki haberlere de eğer magazinsel değilse bakıyorum.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, tek tek bütün haberleri okuyorum. Sadece ilgilendiğim türlerdeki grupların yeni şarkılarını dinliyorum. Eğer konser klibi veya şarkı sözü videosu değilse, ilgilenmediğim türde de olsa konulu klipleri izliyorum.

    Murat 'HISTORIAN' KARAN

    @ismail vilehand, Peki sahnede çalarken çekilmiş, canlı konser olmayan bir klibe ne dersin? Belçikalı kötücül speed metal manyakları BÜTCHER’in Iron Bitch klibine ben kefilim ki, 1987′den beridir her türden rock ve metal müzik klibi izleyen bendeniz yerlerde süründü zevkten. Sahne görüntülerinin yanı sıra, parçanın sözleriyle bağlantılı basit bir konu da işlenmiş ve işin sonu sahnede bağlanmış. Zaten parça, MOTÖRHEAD parçası Overkill’e selam edercesine davullarla start alıyor ve ipler o andan itibaren kopuyor zaten. Bassçının MOTÖRHEAD tişörtü de dikkatlerden kaçmıyor. Klibin sonu,’ vay babayın kemüğü ‘ dedirtecek ölçüde çarpıcı. İzlediğin takdirde zevkten yerleri yalayacağını garanti ediyorum. İzle ve gör !!! (Teknoloji özürlü olduğumdan bağlantı veremiyorum maalesef. Youtube’dan hallet işte. Kusura bakmayasın.)

    ismail vilehand

    @Murat ‘HISTORIAN’ KARAN, anlamadım.

    Murat 'HISTORIAN' KARAN

    @ismail vilehand, Neyi anlamadığını bi’ anlatsaydın keşke…

    ismail vilehand

    @Murat ‘HISTORIAN’ KARAN,

    https://youtu.be/2QtF80_z1qM

    Şu klipten bahsetmişsin. Cevapladığın mesajla alaka kurmaya çalışınca kafam karıştı anlayamadım ilk etapta. Evet, çok kral klip olmuş.

    Ş. Yıldırım

    @Ahmet Saraçoğlu, tanıdığım grupların haberlerine ya da ilgimi çeken başlıklara bakıyorum. Sık sık aklıma gelen eski haberlere dönüş yapmayı daha çok seviyorum ama arama kısmıyla baya bi mücadele etmeme sebep oluyor bazen

    Salata

    @Ahmet Saraçoğlu, Genelde bildiğim gruplara bakıyorum, sadece ismini duyup dinlemediğim bir grupsa ve eğer ANAL CUNT gibi direkt isminden yaptıkları müzikle ilgilenmediğimi anladığım bir grup değilse mutlaka göz atıyorum

    Rust in Peace.

    @Ahmet Saraçoğlu, ilgilendiğim gruplarım haberlerine, ilginç haberlere ve altında bolca yorum bulunan haberlere bakıyorum.

    Exorsexist

    @Ahmet Saraçoğlu, Sadece tanıdığım isimlere bakıyorum. Tanımadığım grupların haberiyle ilgilenmiyorum.

    Murad

    @Ahmet Saraçoğlu, İsmini hiç duymadığım, ilk kez karşılaştığım grupların haberlerine bakmıyorum, ama dinlemesem bile meşhur olduğunu bildiğim grupların haberlerine bakıyorum, Children of Bodom, Cattle Decapitation, Overkill gibi

  2. Kaan says:

    Sadece sevdiğim grupların haberlerine bakmakla beraber, kendi cephaneliğini uçurup komşusunun evini bastı, ya da death metal konserindeki koyun tarzı haberleri kaçırmıyorum. İlginç başlık dikkat çekiyor.

    Salata

    @Kaan, Kesinlikle hahahahahah

  3. Son 3 günde 40 haber yayınladık hey maşş*llah.

  4. Boba Fett says:

    Anal Cunt ve Anal Sodomizer… Grup kurarken isim aramaya son!

  5. Salata says:

    Metal müzik indirebileceğim bir site önerebilecek var mı?

    blackci

    @Salata, metaltracker

    Salata

    @blackci, Teşekkür ederim bakacağım, kanser oldum da

    Osman Gümüş

    @Salata, rutracker.org

  6. Arkadaşlar bu ara çok fazla yeni haber çıkıyor ve biz de önceye oranla çok fazla haber giriyoruz. Son birkaç hafta öncesine kadar haber sıklığına göre 2-3 saatte bir haber yayınlar, günü 4-5 haberle geçirirdik ancak son birkaç günde haber bolluğu var ve günde 12-14 tane haber giriyoruz. Ana sayfaya 47 tane haber sığıyor, o yüzden 3 gün önce girdiğimiz haberler en geç yarın ana sayfadan düşecek. Haberleri atlamamak için haber kısmını sık kontrol edebilirsiniz, sık bakamıyorsanız şuradan geçmiş tüm haberleri görebilirsiniz. Bundan böyle haber bekletmeyip, çıktıkça her saat başı gireceğiz.

  7. chuck says:

    metal müzik dinlemekten sıkıldığınız, bunaldığınız anlarda nelere yöneliyorsunuz?

    ben genellikle farklı klasmanlarda müziklere yönelip rastgele bir şekilde kafa dağıtıyorum. depeche mode gibi mesela.

    çaksu

    @chuck, E biraz açılalım o zaman. :) Bu ne lan diyen olacaktır. Olsun mk. Sorun onlarda hehe.

    https://www.youtube.com/watch?v=w8nfte2IcEY

    Muhteşem insan Johan Strauss II nin muhteşem opereti Die Fledermaus (Yarasa) ın overture u. Bunu en oynak, en enerjik, en olması gerektiği gibi çaldıran Carlos Kleiber.

    ayı_yorgo

    @chuck, Anri, Taeko Ohnuki, Mariya Takeuchi, Tatsuro Yamashita ve saymaya üşendiğim diğer Citypop icra eden sanatçılar. Bunları kafa dağıtmak için değil, metal gibi hayatımın bir parçası olduğu için dinliyorum

    https://www.youtube.com/watch?v=n4DTK2veYiY

    deadhouse

    @chuck, Bossa Nova? Antonio Carlos Jobim. Ön yargılı davranılmayıp 1 kez baştan sona dinlenirse hayran olunabilir. https://youtu.be/FWiV_bVawjI

    ihsanoird

    @deadhouse, Bu amcanın Stan Getz ile ortak çalışmaları vardı. Baya severim, bahsettiğin albüm de fena sarıyor.

    Ahmet Saraçoğlu

    @chuck, bunca yıldır bir an bile o hissi yaşamadım. Bundan 15 yıl kadar önce çok aşırı metalci bir arkadaş grubunda “metal dışındaki tüm müzik türleri yok olsa, ölene kadar sadece metal dinlesem bana her türlü uyar” demiştim ve herkes “aaa naaptın ya o kadar da değil diğer müziklerde de pek çok güzel şey rererörö” demişti ama gerçekten başka hiçbir müzik olmasın, ölene kadar çok net sadece metal dinlerim.

    Başka müziklerden de sevdiğim sanatçılar, gruplar, şarkılar var elbette ama metal başka bir şey. İhtiyaç gerçekten. O olmadan yapamam, mümkün değil. Sanırım son 22 yılda arka arkaya hiç metal dinlemeden geçen 2 günüm yoktur. Bir gün dinlemesem de ertesi gün mutlaka bir şeyler dinlemişimdir. Tabii bunda PA’nın etkisi çok büyük.

    Emre

    @Ahmet Saraçoğlu, aynen. Ben kendimi her şey dahil bir tatil köyünde hızlıca bütün yiyeceklerin tadına bakmaya çalışan biri gibi görüyorum bazen. Mevcut üretim seviyesi yüzünden eskiden olsa 50 kere dinleyeceğim albümleri 5 kere falan dinleyip geçiyorum. Sözlerine, konseptine hiç yoğunlaşamıyorum. Metaldeki bütün üretim dursa bile bugüne kadar çıkan albümler bana ömrümün sonuna kadar fazlasıyla yeter.

    Aura magula

    @Ahmet Saraçoğlu, Aynen.Dünyadaki tüm türler yok olsa ölene kadar metal dinlerim.Ama eyer Sadece metal yok olsaydı zaman ayırıp hiç birşey dinlemezdim.Belki radyoda çalanları yada evdekiler müzik dinleyince öylesine dinlerdim.Müzik ihtiyacım bile olmazdı

    Aura magula

    @chuck, Ben metal dinlemekten sıkılıp bunalırsam hiçbirşey dinlemem.Sabah uyanınca aklıma durdukyere alakasız bir albüm gelinceye kadar hiçbirşey dinlemem

    Raddor

    @chuck, Ben de bu ara Depeche Mode’un Some Great Reward albümüne aşırı sardım. Enstrümantal olarak metal ile alakası olmamasına rağmen bana acayip derecede metal dinliyormuş havası veriyor. Karanlık atmosferiyle pek çok metal grubu ile benzeşen bir huzursuzluk tadı alıyorum.

    Soğuk demiri ısırıyormuşum gibi bir sound. Metal değil ama sanki metal de bir yandan.

    https://youtu.be/ZZiexmgZvcM

    Josef

    @Raddor, Depeche Mode – Barrel Of A Gun grubun en rahatsız şarkısı olabir. En metal hissi veren şarkısı ise Depeche Mode – In Your Room

    Rust in Peace.

    @chuck, ben izlediğim animelerin şarkılarına dönüyorum ahahahaha
    Şu aralar da sardım, özellikle Stein’s Gate op’sini sürekli dinliyorum

  8. Bu ara gruplar evde olduğundan fazlasıyla playthrough videosu yayınlıyorlar, biz de normal haberler az olduğundan onlardan paylaşacağız. Bugün haber biraz az, 6-7 tane playthrough yayınlarız herhalde ahah

  9. Eylül 2019′dan bu yana Facebook kullanmıyorum. Bugün bir şey için şöyle bir bakayım dedim, neden bakmadığımı hemen hatırladım.

    Ama gel gör ki bir sürü grup çok aktif kullanıyor. Yarım saat baktım 10 tane yeni haber çıktı PA’ya. Bu yüzden bundan sonra arada FB’a bakmam gerekecek sanırım ve bundan hiç memnun değilim.

    ayı_yorgo

    @Ahmet Saraçoğlu,nerdeyse 3 yıldır Facebook kullanmıyorum. Bir gün radikal bir karar verip bıraktım. İyi de oldu. Peki Instagram? Dm’lerin kontrol edilmeyişinin sebebi Pasifagresif’in cinsel yönelim sanılıp yürünmeye çalışılması mı :D

    Ahmet Saraçoğlu

    @ayı_yorgo, evet o açıdan şanssızız, çok fazla alakasız insanla muhatap oluyoruz. Facebook sayfamızı o yüzden yayından kaldırdık. Twitter’da her gün başka amaçlarla gelen en az 20-30 takipçiyi blokluyorum. :)

    Instagram’da da o ikisi kadar olmasa da benzer bir durum var, bir de üstelik oradan çok fazla okur mesajı geliyor ama benim hepsiyle ilgilenecek vaktim yok. Günde 40′a yakın mesaj geliyor Instagram’dan ve hangisi gerçek takipçi hangisi spam onları ayrıştırmaya ayıracak zamanım yok. 3 gün bakmasan 100′ü aşkın mesaj oluyor, biz de “bakmıyoruz kusura bakmayın” diye duyurup komple görmezden geldik. Çok nadir olarak cidden önemli ve yardım edebileceğimiz bir konu olursa insanlar başka kanallardan ulaşıp “lütfen Instagram mesajıma bakar mısınız?” gibi şeyler söylüyorlar, o zaman bakıp cevap veriyoruz ama normal şartlarda PA’nın sosyal medya DM’leri hiç açmadığımız, bakmadığımız yerler.

    Josef

    @Ahmet Saraçoğlu, keşke Facebook silmeseydin veya adını PA(bir metal sitesi) olabilirdi sosyal hesaplarda

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, Ben de aynı şekilde fb’yi kapatmayı düşündüğüm sıralarda Sean Reinert ile Paul Masvidal’in fb’de atışıp Cynic’in içinden geçmelerine canlı canlı tanık olduktan sonra direkt vazgeçmiştim. Normal insanları engelleyip ilgi alanları odaklı kullanılınca çok işe yarıyor.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Dysplasia, Pasifagresif’ten ve zamanında Thrown to the Sun’dan dolayı beni çok fazla insan ekledi yıllardır. Şimdi baktım 1.034 tane arkadaşım varmış. Büyük kısmı beni bilen ama benim kendilerini tanımadığım insanlar. Hatta arkadaş teklifi gönderen ve benim onaylamadığım 100′den fazla insan var. O engelleme işi çok zaman alır. Belki sadece grupları takip etme amaçlı kimliksiz başka bir hesap açılabilir.

    Ahmet Saraçoğlu

    Bir röportaj teklifi için Facebook’a girmem gerekti, 10 saniye içinde Christian Alvestam’ın yeni grup kurup şarkı yayınladığını ve Vainaja’nın EP çıkardığını öğrendim. Bunlar haber sitelerinde paylaşılmaya değer görülmeyen şeyler olduğundan arada bakmak gerekiyor gerçekten. Tatlar kaçık.

  10. ihsanoird says:

    @chuck,

    Bu aralar çok fazla punk dinliyorum. Hardcore punk, düz insan punk’ı, hatta deneyselliğin ön planda olduğu post-punk / post-hardcore grupları da epey ilgimi çekiyor. Noise rock etkileşimi arttığı ölçüde bu tip deneysel türlerden keyif alma ihtimalim de artıyor. Sonic Youth, Fugazi, Daughters, Wire, Minutemen, Magazine, Talk Talk, The The vs son zamanlarda baya sardığım gruplar.

    Onun dışında jazz’ın her türlü kombinasyonu ilgimi çekiyor. Dark-jazz, hiphop jazz, elektronik nu-jazz vs. Thundercat’in son albümüne feci sardım, tavsiye ederim.

    groteskyergiler

    @ihsanoird, aa, dun Minuteman’la tanistim ben de. Bende de son iki senedir punk sahnesine ve alternatif muzisyenlere bir kayma var.yerli hardcore/ punk gruplarin konserlerini kacirmamaya calisiyorum

    çaksu

    @groteskyergiler, Hemen yasadışı yollardan Double Nickels on a Dime ı indiriyorum. Canım çekti hatırlayınca. Yıllar oldu dinlemeyeli.

    ihsanoird

    @groteskyergiler, Minutemen dönemdaşlarına nazaran enstrüman kullanma kabiliyeti açısından farklı bir yerde benim için. Punk ile ilintili bir müzik için fazlaca ileri görüşlüler (O dönemin haldır huldur hardcore punk sahnesini düşünürsek) “Fear – The Record” da aynı şekilde düz punk olmanın ötesine geçen bir grup/albüm, ona da bakabilirsin.

    Groteskyergiler

    @ihsanoird, tesekkürler dinledim hemen. Living in the city’i çalmıştım

  11. Bugün 09.00-21.00 arasında her saat başı bir dolu farklı türden 13 tane haber çıkacak. Ayık olun.

  12. owlbos says:

    1.50 ye kadar salakça gülümseyerek zor sabrettim ama sonra saldım! :) Try Not to Headbang Challenges https://www.youtube.com/watch?v=EOSNAg9P_Lc

    Dysplasia

    @owlbos, O son şarkı koyulmaz ama buraya, şike var. Kaybettim.

    owlbos

    @Dysplasia, cidden ”expert” bir list olmuş. :)

  13. Osman Gümüş says:

    https://youtu.be/n1JRJyMnSEg?t=316
    5:16′da başlayan kısım yıllardır eskimedi ilk duyduğumda da şimdi de ayı his veriyor. Müthiş.

  14. Raddor says:

    Gelmiş geçmiş en iyi meditasyon videosunu sizlerle paylaşmak istiyorum arkadaşlar. Tam biz metalcilere göre.
    https://youtu.be/7UbncGuvQyY

    deadhouse

    @Raddor, Haha çok iyiymiş.

  15. Arkadaşlar, ender rastlanan bir doğa olayı olduğu için ilgilenen herkesin katılımının olmasını istedim.

    Dismember gitaristi Robert Sennebäck ile röportaj ayarladık. Kurucu kadroda bulunan; ilk demolarda, “Like an Everflowing Stream”, “Indecent and Obscene”, “Massive Killing Capacity” ve “Death Metal” albümlerinde çalan insan kendisi.

    Kendisine Dismember’la ilgili sorunuz varsa buraya alalım, birkaç gün içinde göndereceğim soruları. En fazla 3 tane sorarsanız iyi olur, böylece herkes soru sormuş olur, soruların yanına da soran takipçimizi parantez içinde belirtiriz, topluca PA olarak röportaj yapmış oluruz. Bir de “en sevdiğin x nedir”, “unutulmaz bir anınız” gibi sağdan soldan sorular değil de hazır yakalamışken Dismember’a dair gerçekten merak ettiğiniz şeyleri sorarsanız daha iyi bir röportaj olur. 40 yılda bir Dismember röportajı yapıyorken hakkını vererek yapalım. Grubun son 4 albümünde çalmadı, 1997′de ayrılıp geçen sene reunion’la birlikte döndü, o yüzden 2000 sonrasına dair bir şey sormaya gerek yok. Soru sormadan önce başkası aynı şeyi sormuş mu diye gönderilen sorulara bakarsanız da iyi olur. Ben aralarından uygun olanları derleyip 10-15 soruluk bir röportaj hâline getirip yollayacağım.

    Fogs Kiss

    @Ahmet Saraçoğlu, Benim merak ettiğim Dismember albümlerinin Spotify a ne zaman geleceği. Şirketleriyle alakalı bir anlaşmazlık mı diye düşündürüyor. Bir de yeni albüm yazılıyor mu ve Türkiye ye gelmeyi düşünürler mi ile alakalı soru olabilir.

    Avcı

    @Ahmet Saraçoğlu, 8 Telli gitarların çıkardığı yapay distortion tonunun Death Metal’e zarar verdiğini düşünüyor mu? Yoksa 25 yıl önce kullandığı kamyon egzosu gibi gitar tonlarının demode kaldığını mı düşünüyor?

    Avcı

    @Avcı, 8 Telli gitarın yapay tonuna örnek olarak şu şarkıyı gösterebilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=JujPLz9Pp9c

    deadhouse

    @Avcı, Yapay ton nedir? Bilmediğimden soruyorum. Böyle bir şey var mı gerçekten? Neye göre bir gitar tonu “yapay” ya da “doğal” oluyor? Yapay ton varsa doğal ton da vardır. Doğal ton nedir? Yapay ton ile doğal ton birbirinden nasıl ayrılır? Yapay ton sadece 8 telli gitarda mı var olur?

    Çok fazla soru oldu. Gerçekten merak ediyorum. Yanıtlarsanız sevinirim.

    Exorsexist

    @Ahmet Saraçoğlu, 2009′dan beri verdiğin en iyi haber, Ahmet. Çok fazla sorum var aslında. Bir iki tanesini şimdi sorayım, aklıma gelince daha iyisini sorarım.

    1. Dismember grubunda aslında vokalist olarak başladı, ilk albümlerinde gitara geçti. Bunun sebebini açıkayabilir mi?
    2. 1997′de gruptan ayrılmasının ve grubun tekrar bir araya gelmesindeki motivasyon neydi
    3. Grupta neden herkes 20-30 yıl önceki gibi görünüyorken Matti fil gibi şişti?

    aklıma geldikçe daha sorarım haha

    Murad

    @Ahmet Saraçoğlu, Bloodbath hakkında ne düşünüyor? Doksanların başında onların yaptığı işlere saygı duruşu olarak kurulan başka topluluklar da var, ama muhtemelen kadrodaki isimlerin de cazibesi ile daha çok öne çıkan bir grup oldu, onların yaptığı müziği takdir ediyor mu?

    Salata

    @Ahmet Saraçoğlu, Pieces’ın kapağında gerçekten saçlarını bağlamışlar mı hep merak etmişimdir :D

    Exorsexist

    @Ahmet Saraçoğlu, yine soruyla geldim

    1. 25 yıl sonra bakıldığında Massive Killing Capacity nasıl bir yerde duruyor? Grup diskogragfisindeki en melodik ve sakin albüm olmasının aynı yılda turlanan Dissection ile bağlantısı var mı?
    2. Dismember’ın müziğinde Autopsy, Death, Nihilist ve Iron Maiden oldukça bariz duyulabilen esinlenmeler. Bunlar haricinde hangi grupların müziği Dismember’ın müziğinde büyük rol oynadı?
    3. Yeni albüm için çalışmalar var mı? Eğer varsa hangine albüme yakın bir sound beklemeliyiz?

    Ahmet Saraçoğlu

    Soru soran herkese teşekkürler. Buradakiler dışında mail atarak soru gönderenler de oldu. Baya soru yolladık bakalım, eğer düzgün cevaplar verirse harika röportaj çıkar.

  16. Josef says:

    Psikopat Müzik Grupları ve Korkunç Hikayeleri https://m.youtube.com/watch?v=ahG1MQ_Aezg&t=70s

  17. OblomoV says:

    Pencereyi açıp avaz avaz bağıracağım artık insanlara: ALBÜMLERE YETİŞEMİYORUM ULANNN!!! :/

  18. çaksu says:

    Knives Out müthiş olmuş lan. Bi arkadaş grubuna da yazdım ama kesmedi. Bu iki oldu. Bi yere daha yazmam lazım.

    https://www.imdb.com/title/tt8946378/?ref_=nm_knf_t1

    Çok iyi yazılmış. Çok iyi oynanmış. Çok iyi çekilmiş.

  19. Kıyamet metali says:

    High on Fire basçısının bağlama performansı…

    https://www.instagram.com/p/B-xXIAZpnzW/

  20. şeyh hulud says:

    En sevdiğim fan klibinin youtube’a yüklenişinin 3. yıl dönümü bugün:

    https://www.youtube.com/watch?v=BzzpdD9CLM4

    den4x

    @şeyh hulud, çok iyiymiş bu. zaten ne zaman carpenter brut ve benzerlerini dinlesem bi aracın içinde gazı köklemiş sağda solda bir şeyler patlıyor gibi hissediyorum. bu yüzden turbo killer klibi tam yerinde bi çalışma. yine de saha bam güm şarkıları sevdiğimden mega drive ve perturbator bi tık ön planda benim için

  21. Ouz says:

    Yakaladığım ikinci “pişti” olan albüm kapağı.

    http://www.pasifagresif.com/2017/05/lunar-shadow-far-from-light/

    https://tinyurl.com/y7lv9o22

    Acaba albüm kapağı kimin eseri?

  22. Kıyamet metali says:

    İlginç bir Crazy Train cover’ı… Kadro da bir acayip.

    https://youtu.be/Jnvkhh4PRUM

    Berca B.

    @Kıyamet metali, sevimli değil de korkunçlu Ghost cover’ı gibi olmuş. Acayip beğendim.

  23. deadhouse says:

    Müzik uygulamaları iyi güzel de ben hala albüm indirmekten vazgeçemedim. Çağın gerisi diyorlar ama bir şeyden keyif alıyorsam olsun, çağın gerisinde kalayım.

    owlbos

    @deadhouse, valla bende aynı şekilde, indirdiğim şeyi tıpkı cd gibi pek fazla kullanmıyorum gerçi artık, ama bazen ne dinlesem şimdi diye içimden geçirdiğimde itunes arşivimi açarım (indirdiğim albümlerin tümü kapaklarıyla, doğru girilmiş tür bilgileriyle flan bir endam içerisinde ordadır) ve ne dinleyeceğime o şekilde karar veririm çoğu zaman. arşivcilik lives! haha!

  24. owlbos says:

    @deadhouse, yalnız bu konuyla ilgili dikkattimi çeken bir şey var, insanlar gerçekten albüm indirmeyi bir yerden sonra azaltmış olmalı ki, son yıllarda yeni çıkan (hatta eski) bazı albümleri şak diye bulamama veya torrent kaynaklarının azalması gibi durumlara rastlıyorum. Genel olarak flac paylaşımları artarken mp3 uzatılarının eskisi kadar indirilmediğini-beslenmediğini farkediyorum.

  25. deadhouse says:

    @owlbos, Arşiv yapmıyorum. Çok beğendiğim albümleri belli bir süre tutup sonra siliyorum. İndirdiğin filmi izleyip silmek gibi. Arşiv yapmak günümüzde hızına yetişilebilir bir şey değil. Uzun zaman sonra dinlemek istediğimde müzik uygulamalarında açıp dinliyorum. Benimkisi biraz demode-modern karışımı bir şey. Bence arşivin günümüzde bir müzik türünün belli bir döneminin arşivlenmesi açısından kullanılması daha mantıklı olur. 80′ler Thrash metal ya da 90′lar başı Grunge arşivi gibi. Eskisi gibi mp3 albümlerinin bulunamaması konusunda haklısın. Torrent bir müddet daha (ne zaman bilinmez) bitmez ama. Her şeyi ücretli uygulamalarda bulamıyorsun.

  26. ismail vilehand says:

    Koi No Yokan > Around the Fur > Deftones > White Pony > Diamond Eyes > Adrenaline > Gore > Saturday Night Wrist

    Exorsexist

    @ismail vilehand, koi no yokan benimde en sevdiğim albümleri ve Benim için uzun süre sonra deftones a geri dönüş albümü oldu. Eve gidince dinleyim bari. Gore listede sonda bana göre. Hiç çıkarmasalar daha iyi olurdu.

    ismail vilehand

    @Exorsexist, Gore albümünden sadece Phantom Bride’ı çok seviyorum, o şarkı sayesinde son sıraya koyamıyorum. Yoksa dediğin gibi olmasa da olur bi albüm.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Koi No Yokan 21. yüzyılda rock/metal müzik adına çıkmış en orijinal işlerden biri bence. 10/10 bir albüm. Kısa sürede kült olmayı başardı.

    İlker

    @ismail vilehand, Abi White Pony’nin üzerine koyduğuna göre self titled’ı baya seviyor olmalısın, genelde en az sevilen albümlerindendir grubun (benim gördüğüm kadarıyla). Ben çok üzerine düşemedim şu ana kadar, 4 albümüne hakimim grubun. Hakim olduğum kadarıyla:

    Koi No Yokan > White Pony > Diamond Eyes > Gore

    İlk 3′ün arasında çok çok az farklar var.

    ismail vilehand

    @İlker, self titled biraz underrated denebilir belki ama sıkı Deftones dinleyicileri her zaman hakkını verir o albümün. Minerva, Battle-Axe, Hexagram, Bloody Cape gibi süper şarkılar var. Zaten albüme sevgi derecem White Pony ile eşit gibi bişey. Kılpayı fark söz konusu.

    Ugur

    @ismail vilehand, Bir sıralama bu kadar doğru olur.Bravo.

    Bir de Madem Koi No Yokan konusu açıldı şunu bırakıyorum:

    https://www.youtube.com/watch?v=xauRI1JuBdg <3

    Raddor

    @ismail vilehand, çok güzel sıralama, beğendim.

    CupOfHeresy

    @ismail vilehand, Koi No Yokan kesinlikle benim de en sevdiğim Deftones albümü açık ara ile. Tempest benim için çok ayrı ve akıl dışı bir parça, en sevdiğim Deftones şarkısı tartışmasız.

  27. Arkadaşlar, işlerimizin çok yoğun olduğu bir dönemde evdeki iki laptop adaptöründen biri bozuldu. Bayram ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle siparişi yeni verebildik ve henüz elimize ulaşmadı. Bu süreçte tek adaptörü dönüşümlü olarak kullanarak idare ediyoruz ve adaptörün bende olduğu saatlerde çalışmak zorunda olduğumdan haberlerin girilmesiyle ilgili epey gecikmeler oldu.

    Bu süreçte siteye girilmesi gereken ancak 1 hafta-10 gün geciken bazı haberler var. Bu açıdan kusura bakmayın. Yeni adaptör gelince biriken tüm haberleri (şu an 50 civarı haber var beklemekte olan) gireceğim ama o zamana kadar günde 3-4 haberle idare etmek zorundayız. Bilgilendirmek istedim.

    Ahmet Saraçoğlu

    Nihayet adaptör geldi. Bugün ve önümüzdeki günlerde yoğun bir haber sağanağı olacak. Bazı haberler 1 hafta-10 günlük haberler olacak, ama mecburen böyle oldu. Geç olsun güç olmasın.

  28. Cem says:

    Anal Cunt gitaristi Josh Martin yürüyen merdivenden düşerek hayatını kaybetmiş.

    https://www.foxnews.com/entertainment/grindcore-band-guitarist-josh-martin-dead-at-45-after-falling-off-escalator-in-freak-accident

    ihsanoird

    @Cem, Off saçmasapan bir olay. Tüm grind camiasının başı sağ olsun. Cennet artık double penetration…

    Osman Gümüş

    @Cem, Bu kadar yaşamaları bile mucize bunların, ya psikopatın birisine denk geleceklerdi ya da kendi aşırılıklarının sebeplerini ödeyeceklerdi. Cidden dünyanın en tuhaf gruplarından birisi. Öyle olmasının sebebi de kişilerin karakterleri sanırım Seth ölesiye nefret edilen bir adam camiada. https://youtu.be/JeTVUBn0JnU

  29. Fuin says:

    Bu Niemals mehr leben nasıl bir hayvanlık ya her gün birkaç kez dinliyorum hala sıkılmadım.

  30. şeyh hulud says:

    Bu aralar evdeyken bahaneyle Jackie Chan maratonları yaptım, 80′lerdeki filmlerini sırayla izliyorum. Yeni öğrendiğim bir şey, Chan’in müzisyen tarafı da olduğu için genellikle filmlerinin sonunda çalan şarkıları kendisi söylüyormuş. En sevdiğim şarkısı şu oldu:

    https://www.youtube.com/watch?v=Qdg1noAv8pM&vl=en

    deadhouse

    @şeyh hulud, Dövüşçü dedik, Heavy Metalci çıktı.

    çaksu

    @şeyh hulud, Reaksiyon vidyosu kavramının hakkını veren bi seri önereyim o zaman. Hemen her bölümde bi Jackie Chan sahnesi de oluyor.

    https://www.youtube.com/playlist?list=PLwVUbPpIRn1Tz1loI9TQuNyrgI6pTipJm

    Corridor Crew diye bi kanal. VFX işinde çalışan bi tayfa. Bu seride profesyonel dublörleri konuk edip beraber sahne inceliyolar. Ben hepsini keyifle izledim zaman içinde.

  31. Bugün, yarın ve Salı günü toplam 40-50 arası haber çıkacak sitede, ayık olalım.

    chuck

    @Ahmet Saraçoğlu, abi haber girersin de kaç sene oldu hala şu sitenin updateleri yapılmadı. hala daha harflere tıklayınca ekran hata veriyor.

    kaç sene oldu, ne zaman el atacaksınız?

    enemyofgod

    @chuck, +1

  32. Ugur says:

    Dinsizin hakkından bir kez daha imansız geliyor:

    “The United States of America will be designating ANTIFA as a Terrorist Organization.”

    https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1267129644228247552?s=20

    Marduk karantina sonrası bir kuzey amerika patlatır heralde, heh.

    Emre

    @Ugur, Trump anti-faşizmi terörizm olarak yaftalıyor, adamın derdi Marduk’un ABD turnesi!
    Antifa’nın black metale yaklaşımını ben de yanlış buluyorum ama böyle bir konjonktürde Trump’ın yanına düşüyorsanız, kusura bakmayın ama, bu müzikten hiçbir halt anlamamışsınız demektir.

    Ugur

    @Emre, Yukarıda yazdığım şey bir nevi trollük akitivitesiydi tabiki ama turuncu kafaya karşı gidip derin devlet kuklalarını savunmamalıyız.

    https://i.postimg.cc/pT37sVJY/1590951835770.jpg

    Emre

    @Ugur, ben dünyanın öbür ucunda yaşayan ve Türk devlet ideolojisinin hiçbir rengine zerre sempati duymayan biriyim. O yüzden kusura bakma ama YPG bayrağı bende hiçbir alerji yaratmıyor.

    Rust in Peace.

    @Emre, terörist gruplara karşı olmak Türk devlet ideolojisine sempati duymayı gerektirmiyor. O yüzden kusura bakma ama bu sözlerin bende alerji yaratıyor.

    Emre

    @Rust in Peace., alerjin için yapabileceğim bir şey yok. Kime karşı olduğun da beni ilgilendirmiyor. Ama politik teorinin abc’si niteliğindeki şu bilgiyi vermiş olayım: Devlet denilen aygıt temelde bir terör organizasyonudur. Şiddeti yasal olarak kendi tekeline alır ve mutlak terörist güç olarak teröre baş vurma, yani şiddet kullanma hakkını kendi egemenlik alanında bulunan diğer politik öznelere yasaklar. Bu yüzden terörü lanetlemek isteyenlerin önce devletlerden başlamaları daha mantıklı olur! Çünkü basitçe, hiçbir politik güç devletlerden daha terörist olamaz.
    Aslında eskiden terörizm tabirinin böyle ideolojik bir fonksiyonu yoktu. Devletleri yıkmak gibi dertleri olanlar devlet terörüne karşı devrimci terörü savunduklarını söylerlerdi açık açık. Sonra işler değişti, terörizm yaftası muhalifleri sindirmek için bir araca dönüştü.
    Bu arada, bunları boş zamanımda teorik bir şeyler karalamış olmak için belirttim. Kürtler yenilmiş, ülke neredeyse çıkması imkansız şekilde boka batmış. Ortada benim için tartışması anlamlı olacak bir şey yok. Dahası hiçbir şeyin tarafı falan değilim zaten. Sadece, metalciler arasında bile devlet ağzıyla konuşmanın bu kadar normal olması can sıkıcı.

    Ugur

    @Emre, Amerikan ordusuyla aynı yerde yanyana çatışmasına izin verilen bir grup var.Aynı gruba turuncu kafa çıkıp “terörö” diyor.Yemezler.Adı ypg olur başka bir şey olur, istersen terörist de istersen sempati besle.Solundan sağına hepsi dizayn edilmiştir diyorum.

    İnkılaplar ancak bilinçli kitlelerin tek yumruk olarak harekete geçmesi ile gerçekleşir.Antifa gibi provakatör grupların eliyle değil.

    deadhouse

    @Ugur, Herhalde Antifa’ya benim kadar kıl olan biri yoktur. Buna rağmen antifa protestocularına devlet kuklası diyecek kadar da şaşmadığım için mutluyum. Siz Gezi’ye de destek vermişsinizdir şimdi. Gezi’ye katılıp başka ülkenin isyancılarına karşı olmak ve onları devlet kuklası ilan etmek aslında tam da bir Ortadoğululuk örneği. Bu yüzden şaşırmıyorum. Zaten böyle olmasaydı şaşardım. Aynen herkes kukla aq

    Ugur

    @deadhouse, Son yazdığımı okursan tam ne demek istediğimi anlayacaksın.

    Salata

    @Ugur, Of of of Trump nedir Antifa nedir yav? Al birini vur ötekine hepsinin ne olduğu belli, ki zaten Antifa gibi rezil rüsva oluşumların ismi bu müzik ile asla yan yana gelemez. Ayrıca Trump gibi bir karakterin böyle bir şey söylemesi nasıl bu kadar olay olabilir. Abd’deki ”protesto”lara zaten diyecek bir şey bulamıyorum. Dünya o kadar aptal bir dönemden geçiyor ki inanamıyorum. Terör örgütü bayrağının kendinde alerji yaratmadığını söyleyen arkadaşa olduğu yerde kalmasını ve bu topraklara bi daha uğramamasını tavsiye ediyorum, zira buranın sınırlarında insanlar ypg ile savaşırken ölüyor falan, burada pek şansı yok gibi.

  33. İlginç bir şey fark ettim. Megadeth ve Selda Bağcan’ın ortak bir noktasını buldum ahah

    Selda Bağcan – Yaz Gazeteci ile Megadeth – Sweating Bullets’ın beste yapısı birbirinin neredeyse aynısı.

    İkisi de melodik bir giriş yapıyor, ardından ikisi de “comedic rimshot” denen espri sonrası “badumtıs” mantığına sahip blues yapılı bir verse bölümüne giriyor. Sonra nakarat, sonra yine rimshot’lı verse, sonra solo ve sonunda da rimshot’lı verse ve kapanış. Sweating Bullets’ın 3.00-3.50 arasındaki ekstra rif dışında tamamen aynı şablon var ikisinde de.

    https://www.youtube.com/watch?v=z5Erk_jL7fw

    https://www.youtube.com/watch?v=YclNnZU2LGQ

    Bu beste yapısı milyon tane şarkıda var tabii ki ama o rimshot muhabbetinden dolayı daha da bir örtüşüyor bu ikisi.

    Raddor

    @Ahmet Saraçoğlu, bu yorum niye arada kaynamış ya. Yarıldım gece gece ahahha.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Raddor, ahah bence de kaynadı, net iyi gözlem.

  34. Melkor says:

    Civilization collapse’ı açtım amerika’da gelişen olayları izliyorum. İnanılmaz görüntüler geliyor. Antifa abuk subuk konser engelletme huyu dışında amerika’da çok iyi iş çıkartıyor gibi. Sarı kafa anında terörist ilan etti. Beyaz sarayın ışıklarını da kapamış içinde oturuyor ahah

  35. Ugur says:

    @Ahmet Saraçoğlu, bunu kesin görmüşsündür ama ben yine de haberden önce buraya koymak istiyorum.Rezalete hazır mıyız? :D

    https://www.youtube.com/watch?v=3PYyEyrGpQk

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ugur, gördüm. 3 güne belli olacak bakalım neymiş. Rerecord ise çok garip, zaten orijinali taş gibi.

    Bu arada Chris Broderick’in gruba resmen katılmasını kaçırmışım ben. Sadece konserlerde çalıyor sanıyordum direkt kadroya katılmış.

    https://www.metal-archives.com/images/1/1/11_photo.jpg?2728

    Hey gidinin In Flames’i be, grupta 2 İsveçli 3 ABD’li var.

    Exorsexist

    @Ahmet Saraçoğlu, Amerika turnelerini daha zahmetsiz ve ucuza getirmek için atılmış adım olduğunu düşünüyorum. In Flames’in artık müzik konusunda iddaası olduğunu da zannetmiyorum, uzun süredir yok en azından.

  36. Boba Fett says:

    Bu göstericilerin marketleri falan yağmalaması bi bana mı yanlış geliyor? Hırsızlığın hiçbir şekilde haklı bir tarafını göremiyorum.

    Melkor

    @Boba Fett, En az 40 milyon işsiz var. Provokatör gruplar dışında aç olan insanlarda çok. Yağmalar trump’ın işine yarar gibi. Aslında olaylara sert müdahale etmeyip, insanlar öfkesini boşaltsın istemiş olabilirler. O marketler tekrar dolar merak etmeyin.

    Boba Fett

    @Melkor, Ben marketleri falan değil de bu konunun etik olup olmadığı hakkında ne düşünülüyor bunu merak ediyorum.

    Fingolfin

    @Boba Fett, Protestocuların yağmanın önüne geçmeye çalıştığı pek çok video mevcut, ama yağmalama videoları daha çok yer buluyor medyada. Küçük bir azınlık dışında protestocular içerisinde bu eylemleri etik bulan olduğunu sanmıyorum ama gelir adaletsizliğinin olduğu her toplumda bu tarz görüntüler normaldir.

  37. ismail vilehand says:

    Yeni dünya düzeninin amına koyim lan. Ekmek kaç lira olcak onu söylesinler.

  38. deadhouse says:

    Şunu anladım ki özellikle siyasi ve dini konular hakkında ya hiç konuşmayacaksın ya da içine girip kaybolacaksın. Ortası yok. Siyaset ve din hakkında yazılan her yoruma muhatap olmak zorundaymışım gibi bir hisse sahibim maalesef. Bu yüzden hiç konuşmamak en iyisi. Hangi birine yetişeceksin ki. Tüm sosyal medya hesaplarımı kapattım. Burası dışında hiçbir yere yazmıyorum. Maalesef burada da siyaset ve din konuşulunca kendimi tutamıyorum. Az önce çeşitli kişilere uzun üç ayrı paragraf yazdım. Sonra hepsini sildim, çünkü gerek yok.

  39. Arnavut says:

    Siteyi arattirdim Sorcerer album yazilari icin. Sorcerer’in album kritigi olmamis simdiye kadar. Boyle bir sey olabilir mi :)
    3. albumleri de cikti gecen hafta.

  40. Ugur says:

    “Sen Trump’ı savundun” şeklinde bir cevap bekledim ama gelmedi.Halbuki fevkalade nezih bir tartışmanın fitilini ateşleyebilirdik.

  41. ismail vilehand says:

    Covenant > Blessed Are the Sick > Altars of Madness > Gateways to Annihilation > Domination > Kingdoms Disdained > Formulas Fatal to the Flesh > Illud Divinum Insanus > Heretic

    Bildiğiniz gibi her türlü negatif eleştiriye açık bir insanım. Söverken belli sınırlar içinde rahat olabilirsiniz.

    İlker

    @ismail vilehand, İlk 3′e sırasıyla birlikte katılıyorum.

    Exorsexist

    @ismail vilehand, A, B, C nin ilk üçte olmasi kanun hükmünde kararname ile yasalaşması şart. Geri kalanı opsiyonel.

    daud

    @ismail vilehand, Domination sonrası bana göre; Formulas Fatal to the Flesh > Kingdoms Disdained > Heretic > Illud Divinum Insanus şeklinde. İlk dinlediğim Morbid Angel albümü Heretic olduğu için son sıraya koymaya kıyamadım.

    tahsin

    @ismail vilehand, Tek elestirim Blessed are the Sick ile Altars of Madness yer degistirmeli. Hatta Gateways to Annihilation’i ben daha cok seviyorum ama onlarin sirasini opsiyonel birakayim :D

    Ozaman ortaya su iddiayi atiyorum:

    Bunlari siraliyorsunuz eyvallah. Ciksin bir babayigit Opeth ilk 5 album siralasin da gorelim

    Ahmet Saraçoğlu

    @tahsin, Still Life > Blackwater Park > Morningrise > MAYH > Orchid

    owlbos

    @Ahmet Saraçoğlu, Tüm diskografi yapabilir misin abi devamını merak ettim? :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @owlbos, Still Life > Blackwater Park > Morningrise > MAYH > Orchid > Deliverance > Damnation > Pale Communion > Ghost Reveries > Watershed > Heritage > In Cauda Venenum > Sorceress

    Bazılarının kritiklerini yazalı 10-11 yıl oldu o yüzden verdiğim puanlarla bu şekilde bir liste oluşmayabilir, ama şu anda bakınca böyle görüyorum.

    deadhouse

    @tahsin, Blackwater Park, Still Life, Ghost Reveries, Deliverance, My Arms, Your Hearse.

    Exorsexist

    @tahsin, Heritage > In Cauda > Ghost Reveries > Pale Communion > Deliverance

    İlker

    @tahsin, Morningrise > Still Life > Blackwater Park > Ghost Reveries > MAYH

    Murat 'HISTORIAN' KARAN

    @tahsin, Orchid > Morningrise > MAYH > Deliverance > Blackwater Park > Still Life. Diğerlerini sıralayacak kadar çok dinlemedim nedense. Ayıptır söylemesi Still Life hariç, hepsi orijinaldir.

    Canoir

    @tahsin, still life > orchid > morningrise > blackwater park > mayh > ghost reveries > heritage > sorceress > deliverance > pale communion > watershed > in cauda venenum > damnation

    Çok zorladı ama

    Bekolata

    @tahsin,

    Blackwater Park 10
    Morningrise 10
    My Arms, Your Hearse 9
    Deliverance 9
    Ghost Reveries 9
    Watershed 8
    Orchid 7
    Still Life 7
    Damnation 7
    Heritage 5

    Son 3 albumu puan verebilecek kadar dinlemedim.

    deadhouse

    @Bekolata, Blackwater Park 10
    Still Life 10
    Ghost Reveries 9.8
    Deliverance 8.5
    MAYH 8.4
    Damnation 8
    Morningrise 7.5
    Watershed 7.3
    Heritage 7.1
    Orchid 6.3
    Pale Communion 6
    Sorceress 5
    In Cauda Venenum 4.6

    tahsin

    @tahsin,
    Cok zor karar vermekle beraber :

    Still life > Morningrise > Blackwater park > Orchid > MAYH

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, C A B G D F K H I

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Bu nası bi akort diye bakarken K de uyandım.

    Ahmet Saraçoğlu

    @çaksu, ahaha 9 tel olunca tabii

  42. owlbos says:

    @ismail vilehand, Benim ilk3 şu şekilde:

    Altars of Madness > Covenant > Blessed Are the Sick

    Exorsexist’e katılıyorum, negatif eleştirilcek bir şey göremiyorum :)

  43. Aura magula says:

    Bir bolt thrower sıralaması çektim…For victory>Those once loyal>Mercenary>The ıv crusade>realm of chaos
    Opeth still life,Orchid başka albümlerni dinlemedim masters aprenticies çok severim.Morbid angel ilk 3′e bakacağım hiç dinlemedim

    Ouz

    @Aura magula, Opeth – Morningrise’ı dinledikten sonra yorumlarını beklerim. :)

    Aura magula

    @Ouz, Dinledim gayet mükemmel bir albüm.Başlangıçta sıradan giriş yapıp ilk şarkının sonlarından itibaren öyle bir açıldı ki üf çok muazzam kelimelerle anlatılamaz.Birtek blackrose immortal şarkısı çok uzun diye dikkatim biraz dağıldı.Sanki albüm 2 saatlikmiş gibi geldi.Kusurdan saymıyorum ama sonuçda dinlerken hiç sıkılmadım.Tam bir klasik. Still life ile morningrise arasında kaldım.Blackwater park’a da bakıp opeth listemi oluşturacağım.Morningrise aklıma getirdiğin için

    ismail vilehand

    @Aura magula, Bolt Thrower sıralaması yaparsam elimi ayağımı siksinler cidden. İmkansız bişey benim için.

  44. In White says:

    Ben Still Life dinlerken en iyi Opeth albümü bu diyorum, Morningrise dinlerken en iyi Opeth albümü bu diyorum. Böyle başyapıt albümleri şu şundan daha büyük diye net ayırmak zor geliyor bana. Bilmiyorum benim gibi düşünen var mı?

    Canoir

    @In White, yukarıda sıralama yaptım ama ilk 4 sürekli yer değiştiriyor. Yakın zamanda hangisini daha çok dinlediysem o bi adım öne geçiveriyor ama hiç garantisi yok ¯\_(ツ)_/¯

  45. İlker says:

    Bir Meshuggah da benden gelsin:

    Obzen = Nothing > The Violent Sleep of Reason > Koloss > Chaosphere > DEI > Catch 33 > CC

    Ahmet Saraçoğlu

    @İlker, DEI > Chaosphere > Obzen > Nothing > The Violent Sleep of Reason > Koloss > CC > Catch 33

  46. Pantera:
    Vulgar > Cowboys > FBD > TGSTK > RtS

    Death:
    Valla mümkün değil bu.

    Watain:
    Lawless > Sworn > Casus > Rabid > Trident > Wild Hunt

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, Watain tıpatıp aynı.

    Pantera: FBD > Vulgar > CFH > RTS > TGSTK (hepsi kılpayı farkla)

  47. deadhouse says:

    Human, Symbolic, Leprosy, Individual Thought Patterns, Scream Bloody Gore, The Sound of Perseverance, Spritual Healing

    Mert Nalvuran

    @deadhouse, Spiritual Healing, Scream Bloody Gore, Human, Leprosy, Symbolic, Individual Thought Patterns, The Sound of Perseverance

  48. Emre says:

    PRIEST: Painkiller > Defenders of the Faith > Sad Wings of Destiny > Stained Class > Screaming for Vengeance > British Steel > Killing Machine > Sin After Sin > Ram It Down > Firepower > Demolition > Point of Entry > Angel of Retribution > Nostradamus > Jugulator > Redeemer of Souls > Turbo

    DEATH: The Sound of Perseverance > Individual Thought Patterns > Symbolic > Human > Scream Bloody Gore > Spiritual Healing > Leprosy

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.