# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Serbest kürsü
| 04.05.2015

Yeter! Söz milletin.

Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.

Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.

  Yorum alanı

“Serbest kürsü” yazısına 15,554 yorum var

  1. ismail vilehand says:

    Human > Leprosy > Spiritual Healing > The Sound of Perseverance > Symbolic > Scream Bloody Gore > Individual Thought Patterns

    Koloss > Obzen > Nothing > Chaosphere > The Violent Sleep of Reason > Destroy Erase Improve > Catch Thirtythree > Contradictions Collapse

  2. Aura magula says:

    Death
    Human,İTP,Scream blody gore,sound of persevance.En çok dinlediğimden en aza yazdım çünkü death albümlernin hepsinin birbirinden iyi ve farklı özellikleri var

    Dimmu borgir
    Stormblast,for all tid,entrone darkness triumphant,s.b.d.,p.e.m. gerisi çöp

    Deathspell omega
    Kenose,fas ite…,paracletus,siv monument…Gerçi her dinledimde değişir en en iyisi

    Burzum
    Filosofem,daudi baldrs,fallen,belus
    Eskiden hepsini dinlerdim şimdi filosofem dışında hiçbirini dinlemem.En sevdiğim albümdür filosofem benim için ötesi yok

  3. enemyofgod says:

    DEATH:The Sound of Perseverance > Human > Individual Thought Patterns > Symbolic > Leprosy > Spiritual Healing > Scream Bloody Gore

    GOROD: Process of A New Decline = A Maze of Recycled Creeds > A Perfect Absolution > ÆTRA > Leading Vision > Neurotripsicks

  4. Rust in Peace. says:

    Megadeth yapayım bari ben de (tamamen şahsi zevkime göre yapılmıştır, dystopia neden o kadar yukarıda ya da endgame neden tshf’den altta denmesin ahahahahshs)

    RiP > CtE > Peace Sells > Youthanasia > Cryptic Writings > Dystopia > SFSGSW > KIMB > The System Has Failed > Endgame > Thirteen > The World Needs A Hero > Risk > United Abominations > Super Collider

  5. Bugün her saat başı haber var.

  6. deadhouse says:

    @Ahmet Saraçoğlu, Bu hafta her gün maç var diye okudum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, futbolu ben de özledim.

  7. den4x says:

    millet twitterda ice-t’ye, tom morelloya falan artık fan değilim takipten çıkıyorum falan diyor ahhahaa hiç mi sözlere dikkat etmedin be kardeşim. kaç gündür sadece ratm, body count ve soulfly’dan başka bir şey dinleyemiyorum.

  8. İlker says:

    Death: Individual Thought Patterns > Human > Symbolic > Leprosy > The Sound of Perseverance > Spiritual Healing > Scream Bloody Gore

    Origin: Antithesis = Entity > Echoes of Decimation > Unparalleled Universe > Omnipresent > III > Origin

    Gorod: A Maze of Recycled Creeds > Leading Vision > A Perfect Absolution > Aethra > Process of a New Decline > Neurotripsicks

  9. enemyofgod says:

    Bugün 6 Haziran Uluslararası Slayer günüymüş,
    Kutlu olsun.

  10. ismail vilehand says:

    Sphynx > Enki > The Epigenesis > Emissaries > Djinn > As Jerusalem Burns… Al’Intisar

    Ugur

    @ismail vilehand, Emissaries > The Epigenesis > Enki

    Diğer albümleri dinlemedim.

    ismail vilehand

    @Ugur, “Sphynx” Ashmedi’nin Allahlığını ilan ettiği albüm. Bir ara dinlemeni öneririm.

    ibnenin biri

    @ismail vilehand, İlk albümleri hariç hepsine bayılıyorum. O yüzden sıralama yapamadım.

  11. Aborted’a sorunuz varsa şöyle aşağıya alabilirim. En geç 2 gün sonra yollayacağım soruları.

    hickdead

    @Ahmet Saraçoğlu, eğer röportaj sven ile yapılacaksa; aborted sık sık eleman, özellikle de gitarist değiştiren bir grup. grubun demirbaş bir bestecisi olduğunu söyleyemeyiz yani. gruba yeni kişiler katıldığında şarkı yazımı tamamen onların elinde mi oluyor yoksa sven belirli direktiflerde bulunuyor mu?

  12. Murad says:

    @Ahmet Saraçoğlu, sorun değil abi, hallettim

  13. Berca B. says:

    @Ahmet Saraçoğlu, meraktan soruyorum maillerin herhangi bir kullanıldığı alan kaldı mı? Eskiden yoruma cevap geldiğinde maille bildirim yapılırdı ama şu anda böyle bişi yok.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Berca B., kalmadı sanırım. Olmuyorsa da olmuyordur, haklısın.

  14. Avcı says:

    Death: Spiritual Healing > Human > Leprosy > Scream Bloody Gore

    Human sonrasını Death Metal olarak görmediğimden çok uzun zamandır dinlemiyorum ve listeye almama da gerek yok. Ama illa dinlemek istersem farklı bir havası olduğu için Symbolic’i dinleyebilirim. Keşke Symbolic’i Marcus Bishoff ya da Trevor Strnad gibi ona seviye atlatacak bir vokalistten dinleme imkanı olsaydı.

  15. deadhouse says:

    Türkçe manyağı ya da başka bir şey değilim, baştan söyleyeyim de. Şu 10 15 yıllık, belki daha eski bilmiyorum, cümlelerinin arasına İngilizce veya başka bir dilden kelime sıkıştıranlar, neden böyle yapıyorlar acaba? Merak ediyorum sadece. Onları yargılamak ya da bir dili kurtarma hevesinde değilim, sadece merak. Başka mecralarda, başka kişilere sordum bu soruyu. Tatmin edici cevaplar alamadım, geçiştirdiler genelde. Neden acaba?

    çaksu

    @deadhouse, Okulu İngilizce okuyanda, işini İngilizce yapanda falan çok oluyor bu. Beynin İngilizce karşılığını daha sık görüyor, kullanıyor ise kavramı düşününce kelime İngilizce geliyor ilk. Türkçesini bulmak ekstra efor istiyor.

    Bende yazarken bu olursa Türkçesi ne diye düşünüyorum genelde. Bulamazsam sözlüğe de bakıyorum haha. Orda da kafama yatan, hissi koruyan bi tabir bulamazsam İngilizce bırakabiliyorum. Geçen bi yerde override kelimesiyle oldu bu mesela.

    Konuşurken daha kötü. Bi hocamı hatırlıyorum. Türkçe sohbet ederken/ders anlatırken araya full İngilizce cümle soktuğu, sonra Türkçe devam ettiği falan oluyodu haha.

    deadhouse

    @çaksu, Sizin bahaneniz var. Ingilizce iş yapan ya da okuyan vs onları dışta bırakalım. Ben aslında sorduğum sorunun cevabını biliyorum. Başkaları da benim gibi düşünüyor mu acaba diye sordum. Ingilizce veya başka bir dille hiçbir işi olmayan insanlar, kesin Türkçe karşılığı olan, gündelik hayatta fazlaca kullanılan basit kelimelerin bazılarını yabancı dilde söylemeyi tercih ediyorlar ve ağır kaçar mı bilmiyorum ama bence biraz kişilik anlamında sıkıntı yaşayan tipler bunlar. Mesele Türkçe de değil. Her dil için aynısını düşünüyorum. Her yıl bir sürü dil ölüyor. 50 100 sene sonra kim bilir belki yaşayan dil sayısı epey düşecek. Bir insan neden böyle konuşur anlamakta güçlük çekiyorum. Maalesef sadece olumsuz duygular taşıyorum o insanlar için. Bir dili konuşma dilinde bozmak hoş bir durum değil ve önemli bir konu bence. Ve maalesef ki çok arttı son 10 senede böyle insanlar.

    Ugur

    @deadhouse, Kurumsal hayatta çok yaşanıyor bu.Hangi sektörde hangi kademede nasıl bir departmanda çalıştığına bağlı.En basit örnekler: ‘stock-out’, ‘max.’, ‘min.’.Bunlar gayet de Türkçe söylenebilir ama yerleşmiş bir kere.Haftanın beş günü terimleri ingilizce söyleyen insanlarla bir arada olunca haliyle insanın kendisine de sirayet ediyor.Daha da kötüsü üst yöneticilere bir şeyler anlatırken onların ağzıyla konuşmak zorunda kalıyorsun.’Bullshit’ler havada uçuşuyor.Bu kulaklar neler duydu peh.

    Alondate

    @deadhouse, Ben de cok takigim bu konuya. Fakat bazen underrated gibi bir kac kelime var Turkce karsiligini zihnimde bulamayinca mecbur yaziyorum. Dil yetersizligi ya da tembellik diye aciklayabilirim. Ama onun disinda elimden geldigince tek bir dili yazip konusmaya calisiyorum.

    Gecen sosyal medyada birine denk geldim “bir drinke ne dersin” gibi bir sey soylemisti. Beynim yandi.

    deadhouse

    @Alondate, Yerleşmişse yapacak bir şey yok. Dediğiniz gibi yerleşmemiş, gayet bir sürü karşılığı olan kelimeleri de kullanıyorlar. Açıkçası biri benimle bu türden konuştuğu zaman, anlamıyorum seni diyorum bilerek.

    Canoir

    @deadhouse, iş yaşamında, okuduğu bölümde yabancı dil kullananları ve tam karşılığı olmayan ifadeleri dışarıda bırakırsak kesinlikle katılıyorum. Daha da kötüsü şimdilerde bu twitch, youtube kitlesinin kullandığı saçma sapan jargonlar. Stun yemek, rage atmak, rp yapmak vs… “Start almak”tan beri gördüğüm en kötü kullanımlar.

    Not: boomer değilim

    deadhouse

    @Canoir, Hocam kısacası yozlaşmışlık budur diyebiliriz. Şimdiki nesilden umutluyum diyenlere şaşırıyorum. Daha konuştuğu, yazdığı dili konuşamayanlardan, yazamayanlardan umutlu olanlara, geri kalan hayatlarında başarılar diliyorum.

  16. 12ParmakBağırsağı says:

    @deadhouse, Ben bazen sıkıştırıyorum. Genelde Türkçe karşılığı olmayan, varsa da bilmediğim veya konuşurken aklıma gelmeyen kelimeler oluyor. Awkward veya groove gibi. Sound gibi terim anlamı da olan kelimeler de bu kapsama giriyor. Life-affirming gibi bazı tamlamalar da Türkçesi olmasına rağmen (yaşam-olumlayıcı) Türkçesi kulağa awkward geldiği için İngilizce kullanılabiliyor. Okuduğum okul gereği arkadaşlarla konuşurken de bir sürü garip türkçeleştirilmiş kelime kullanıyoruz (diastolic=diyastolik veya eosinophilic=eozinofilik gibi. Gerçi bunların İngilizcesi de İngilizceleştirilmiş, çoğu Latince/Yunancadan çıkma esasen.). Benim büyük ölçüde gerekçelerim bunlar.

    deadhouse

    @12ParmakBağırsağı, Terimleri kastetmiyorum. Sıklıkla kullanılan Türkçe kelimeler yerine yabancı dillerdeki kelimeleri (özellikle İngilizce) kullanan kişileri kastetmiştim. Sayısal ve Sosyal bilimlerdeki veya Sanatla, Felsefe ile ilgili Türkçe olmayan terimleri ve kelimeleri kullanmak zorundayız zaten.

    Nox

    @deadhouse, eğer kelime başka bir kültürde doğup anlam kazanmışsa çoğu zaman türkçe karşılığı o durum ya da kavramı karşılamakta yetersiz kalıyor. “cringe” mesela.

  17. çaksu says:

    Bir insan sahnede sıçıp batırmayı ne kadar güzelleştirebilir..

    https://youtu.be/F5IAbpJ9N2E

    Devin. Why. Live debut.

  18. ismail vilehand says:

    Ulan şu sitede hep mi ilk ben kendimi ateşe atıcam.

    Everything Is Fire > Shrines of Paralysis > Stare into Death and Be Still > The Destroyers of All > Vermis > Of Fracture and Failure

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, The Destroyers of All > Stare into Death and Be Still > Shrines of Paralysis > Everything Is Fire > Vermis > Of Fracture and Failure

    İlker

    @ismail vilehand, Everything Is Fire > Stare into Death and Be Still (her an birinci sırayı alabilir) > Shrines of Paralysis > The Destroyers of All > Vermis > Of Fracture and Failure

  19. hickdead says:

    @ismail vilehand, Shrines of Paralysis > Stare into Death and Be Still > The Destroyers of All > Everything Is Fire > Vermis > Of Fracture and Failure

  20. Retrokafa says:

    @deadhouse, sadece ing olması gerekmiyor. sen de mesela birkaç arapça kelime kullanmışsın derdini anlatırken…Türkçeleşmiş deyip geçiyoruz ama daha Türkçe karşılama, hal hatır sorma kelimemiz bile yok…ya merhaba diyoruz ya selam ikisi de arapça.

    Şafak

    @Retrokafa, “Mesela” , “kelime” , “ama” “hal”, “hatır”, “selam” Bunlar arapça. “Derd” farsça

    Sen de bayağı kullanmışsın :) Arapça ve Farsça birçok kelime artık dilimize oturmuş bunların kaldırılmaya çalışılması çok absürt sonuçlar çıkarır. Ama bazen gerçekten Türkçesi yaygın olarak kullanılmaktayken illa arapça olsun diye söylenen kelimelerle ilgili olarak ben de deadhouse gibi hangi saiklerle yapıldığını merak ediyor ve yine az çok tahmin edebiliyorum.

    deadhouse

    @Retrokafa, Kesinlikle cevap verilebilecek bir şey değil yazdığın şey. Sadece bunu yazabilirim. Yanlış anlama ama kırılmayacaksan aşırı cahilce bir şey bu söylediğin.

    Retrokafa

    @deadhouse, kırılmam da cahilce birşey göremedim ben burada.arapça kelimeler zaten kullanıyoruz dedim…sen ne gördüysen söyle bari de şu cahili aydınlat.

    deadhouse

    @Retrokafa, 500 yıl önce dile girmiş kelimelerle, dile hiç girmemiş kelimeleri bir tutuyorsun. 2020′de de yeni kelimeler girebilir, bunda bir sıkıntı yok. Ben hiçbir şekilde Türkçe’ye sirayet bile etmemiş kelimelerden bahsediyorum.

    Retrokafa

    @deadhouse, tamam ben de sana diyorum ki arapça bile kullanıyoruz. o kadar kafaya takılacak işler değil.senin dem vurduğun kelimeler gençlerin heveslerinden ibaret…Dile herhangi bir yararı veya zararı olmaz çünkü uzun ömürlü bir heves değil.

  21. Olay yaratacak açıklamalar:

    Master of Puppets > …And Justice For All > Ride the Lightning > Kill ‘Em All > Metallica > Load > Death Magnetic > ReLoad > St Anger > Hardwired… to Self-Destruct

    Whoracle > The Jester Race > Colony> Clayman > Lunar Strain > Come Clarity > Battles > Reroute to Remain > Soundtrack to Your Escape > Sounds of a Playground Fading > A Sense of Purpose > I, the Mask > Siren Charm

    (Ya gerçekten RtR’den sonra hangisinin daha üstün olduğunu düşünürken içim kıyıldı.)

    The Legacy > The Gathering > Practice What You Preach > The New order > Souls of Black > Brotherhood of the Snake > Low > Dark Roots of Earth > The Formation of Damnation > Demonic > The Ritual > Titans of Creation

    Şimdi olay yaratmaya hazırım. Geliyor…

    South of Heaven > Reign of Blood > Seasons in the Abyss > Show No Mercy > Hell Awaits > Christ Illusion > Divine Intervention > World Painted Blood > Repentless > Diabolus in Musica > God Hates Us All

    Last Fair Deal Gone Down > Brave Murder Day > Discouraged Ones > Tonight’s Decision > Viva Emptiness > Dance of December Souls > Dead End Kings > The Great Cold Distance > Night is the New Day > The Fall of Hearts > City Burials

    The Satanist > Thelema.6 > Satanica > Zos Kia Cultus (Here and Beyond) > Demigod > The Apostasy > Evangelion > Pandemonic Incantations > Grom > Sventevith (Storming Near the Baltic) > I Loved You at Your Darkest

    ihsanoird

    @Ahmet Saraçoğlu,

    Whoracle > Colony > Subterranean EP = The Jester Race > Clayman > A Sense of Purpose > Reroute to Remain = Come Clarity > Lunar Strain > StYE > Sounds of a Playground Fading > gerisi tırı vırı

    A Sense of Purpose benim için guilty pleasure hâline geldi, baya seviyorum ama pek de söylememiştim bugüne kadar :(

    tahsin

    @Ahmet Saraçoğlu, Show No Mercy > Reign of Blood > South of Heaven

    Show No Mercy manyağıyım.

    Canoir

    @Ahmet Saraçoğlu, the fall of hearts için düşüncelerin böyle değildi sanki ?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Canoir, City Burials’a kadar hepsi 9-10 bandında seyrediyor. TFoH’ye 9,5 vermiştim, hâlâ aynı düşünüyorum.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Dead end Kings’in TGCD’ın önünde olması şaşırttı.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu,

    …and Justice for All > Master of Puppets > Ride the Lightning > Metallica > Kill ‘Em All > Load > Hardwired… to Self-Destruct > Death Magnetic > St Anger > Reload

    Reign in Blood > South of Heaven > Seasons in the Abyss > Hell Awaits > World Painted Blood > Christ Illusion > Show No Mercy > Divine Intervention > Diabolus in Musica > God Hates Us All > Repentless

  22. tahsin says:

    Last Fair Deal Gone Down > Brave Murder Day > Discouraged Ones > The Great Cold Distance > Viva Emptiness > Tonight’s Decision > Dance of December Souls > The Fall of Hearts > Night is the New Day > Dead End Kings > City Burials.

  23. İlker says:

    Evet, çok canım sıkıldı.

    Seventh Son of a Seventh Son > Somewhere in Time > Powerslave > The Number of the Beast > Piece of Mind > Brave New World > A Matter of Life and Death > Iron Maiden > Killers > The Final Frontier > The Book of Souls > Dance of Death > The X Factor > Fear of the Dark > No Prayer for the Dying > Virtual XI

    Master of Reality > Sabotage > Paranoid > Black Sabbath > SBS > Vol. 4 > Dehumanizer > Heaven and Hell > Mob Rules > 13 > Headless Cross > Cross Purposes > Tyr > The Eternal Idol > Born Again > Technical Ecstasy > Never Say Die! > Seventh Star > Forbidden

    Lateralus > Aenima > 10,000 Days > Fear Inoculum > Undertow

    Rust in Peace > Peace Sells > CtE > Youthanasia > Endgame > Cryptic Writings > KIMB > SFSGSW > The System Has Failed > Dystopia > Thirteen > The World Needs A Hero > Risk > United Abominations > Super Collider

    …And Justice For All > Ride the Lightning > Master of Puppets > Load > Kill Em All > Metallica > Death Magnetic > Hardwired > Reload > St. Anger > Lulu

    South of Heaven > Reign in Blood > Seasons in the Abyss > Hell Awaits > Show No Mercy > Christ Illusion > Divine Intervention > World Painted Blood > God Hates Us All > Repentless > Diabolus in Musica

    Morningrise > Still Life > Blackwater Park > Ghost Reveries > My Arms, Your Hearse > Orchid > Deliverance > Watershed > In Cauda Venenum > Pale Communion > Heritage > Damnation > Sorceress

    Projector > The Gallery > Character > The Mind’s I > Damage Done > Atoma > Construct > Haven > Fiction > Skydancer > We Are the Void

    The Jester Race > Whoracle > Colony > Clayman > Come Clarity > Lunar Strain > Soundtrack to Your Escape > Sounds of a Playground Fading > Reroute to Remain > A Sense of Purpose > I, the Mask > Battles > Siren Charms

    Last Fair Deal Gone Down > The Fall of Hearts > Night is the New Day > The Great Cold Distance > Discouraged Ones > Brave Murder Day > Tonight’s Decision > Dance of December Souls > Dead End Kings > Viva Emptiness

    Ashes Against the Grain > The Mantle > Pale Folklore > Marrow of the Spirit > The Serpent and the Sphere

    Fas > Paracletus > Kenose > The Synarchy of Molten Bones > Si Monvmentvm Reqvires Circvmspice > The Furnaces of Palingenesia

    Destroy the Opposition > Reign Supreme > Killing on Adrenaline > Descend Into Depravity > Wrong One To Fuck With > Purification Through Violence > Stop at Nothing > War of Attrition

    Necroticism > Heartwork > Symphonies of Sickness > Surgical Steel > Reek of Putrefaction > Swansong

    Crack the Skye > Blood Mountain > Once More Round the Sun > Emperor of Sand >The Hunter > Leviathan > Remission

    Moving Pictures > Hemispheres > Permanent Waves > A Farewell to Kings > 2112 > Signals > Grace Under Pressure > Counterparts > Power Windows > Fly by Night > Clockwork Angels > Snakes & Arrows > Caress of Steel > Rush > Roll the Bones > Vapor Trails > Hold Your Fire > Presto > Test for Echo

    Songs for the Deaf > …Like Clockwork > Rated R > Queens of the Stone Age > Villains > Lullabies to Paralyze > Era Vulgaris

    Shadows of the Sun > Perdition City > Blood Inside > Bergtatt > The Assassination of Julius Caesar > Messe > Wars of the Roses > ATGCLVLSSCAP > Svidd Neger > Themes from William Blake’s The Marriage of Heaven and Hell > Drone Activity > Lyckantropen > Kveldssanger > Nattens Madrigal > Riverhead > Childhood’s End

    Red > In the Court of the Crimson King > Discipline > Larks’ Tongues in Aspic > Lizard > Islands > In the Wake of Poseidon > The Power to Believe > Starless and Bible Black > Three of a Perfect Pair > THRAK > Beat > The ConstruKction of Light

    Kid A > In Rainbows > OK Computer > A Moon Shaped Pool > Amnesiac > Hail to the Thief > The King of Limbs > The Bends > Pablo Honey

    Ahmet Saraçoğlu

    @İlker, Mastodon konusunda bambaşka dünyalardaymışız.

    Leviathan > The Hunter > Remission > Crack the Skye > Blood Mountain > Once More Round the Sun > Emperor of Sand

    İlker

    @Ahmet Saraçoğlu, Ya ilk 2 sıra çok net bende ama devamındaki tüm albümlere puanım 8.5-9 olduğundan o an öyle bir sıralama yaptım, aralardaki fark yok denecek kadar az.

    Ahmet Saraçoğlu

    @İlker, yalnız son sıradaki bazı albümlere baktım da içime fenalık geldi.

    Virtual XI
    Super Collider
    Lulu
    Diabolus in Musica
    Siren Charms
    War of Attrition

    Metal olarak ömür boyu sadece bu 6 albümü dinleyeceksin deseler saniyesinde K-popçu olurum cidden.

    İlker

    @Ahmet Saraçoğlu, Off gerçekten çok fena. Yalnız Siren Charms’ı sona koymama rağmen her In Flames albümünde olduğu gibi onda bile baya sevdiğim 4-5 şarkı var, şu 6 albüm içinde en çok dinlediğim o olurdu muhtemelen :( Paralyzed, With Eyes Wide Open, Siren Charms, Dead Eyes, Filtered Truth falan diğer 5 albümdeki neredeyse tüm şarkılardan güzel/sık dinlenebilir bence. Tabi içinde çok tatsız şarkılar da yok değil, 6 falan veririm not versem kısacası.

    Böyle de yersiz bir Siren Charms güzellemesidir bu.

    Ahmet Saraçoğlu

    @İlker, harbiden ilk kez Siren Charms öven gördüm. ben cidden katlanamıyorum hiçbir detayına. Adını yazdığın şarkıların 1 saniyesini bile hatırlamıyorum ve bundan dolayı mutluyum.

    İlker

    @Ahmet Saraçoğlu, Abi ben de Battles’ı o kadar seven bir seni görmüş olabilirim ahah, belki dinlediğimiz dönemde öyle bir müziğe ihtiyaç duymuş olmamızdandır bilmiyorum, çoğunluk kadar nefret etmemişiz bir şekilde bu 2 albümden.

    Ya albüme de iyi dediğim sanılmasın, o 4-5 şarkı dışında açıp dinlenecek bir albüm değil bence tabii ama catchy ve melodik metal/rock dinlemek istediğimde veya In Flames diskografisi döndürdüğüm zamana denk gelirse falan senede 1 kere elimin gittiği bir albüm diyelim.

    Ugur

    @Ahmet Saraçoğlu, ‘Paralyzed’ ve ‘Monsters in the Ballroom’ son albümdeki çoğu şarkıdan iyiydi.Gerçi hayattaki çoğu şey I, The Mask’den iyidir muhtemelen, neyse.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, War of Attrition ve Diabolus in Musica’yı ben baya bi seviyorum. Özellikle diğer Slayer albümlerinden bağımsız olarak Diabolus in Musica’ya bayılıyorum desem yeridir. St Anger ve The Burning Red gibi döneme ayak uydurma albümleri arasında Roots ile birlikte en iyisi bence.

    Bir de “Lulu” Metallica albümü değil ya. Kabak gibi Lou Reed albümü bana kalırsa.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, ben Destroy the Opposition’ın ardından Stop at Nothing ve War of Attrition’ı kesinlikle dinleyemiyorum ya, özellikle kulaklarım sürekli Kevin Talley’i aradığı için. Çok denedim ama olmuyor.

    Benim o güruhtan en sevdiğim The Burning Red muhtemelen. Slayer’ın Diabolus ve God Hates albümlerini prodüksiyonları ve şarkıları hep birbirine benzetmemden dolayı sevemiyorum.

    Lulu Metallica albümü değil tabii. Düşüncesi bile kötü bir proje gerçekten, sanırım sadece 2 kez dinledim çıktığı dönem, sonra da ebediyen sildim.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu,

    The Hunter > Black Mountain > Leviathan > Remission > Crack the Sky > Once More Round the Sun > Emperor of Sand

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, The Hunter’a bayılıyorum gerçekten, hatta en sevdiğim Mastodon albümü o. Ama grupla Leviathan çıktığında tanıştım ve o zaman için Leviathan baya devrim gibi bir şeydi ve çok etkileyiciydi. O yüzden Leviathan’ı daha değerli ve önemli görüyorum ama The Hunter’ı daha çok seviyorum.

    Ugur

    @İlker, Konu Ulver olunca kendimi dizginleyemiyorum:

    Shadows of the Sun >>>>>>> Blood Inside > A Quick Fix Of Melancholy > Wars of the Roses> Messe I.X-VI.X > Childhood’s End > Nattens Madrigal > Bergtatt > Kveldssanger > The Assassination of Julius Caesar > Perdition City > Riverhead > Lyckantropen Themes > Svidd Neger > Themes from William Blake’s The Marriage of Heaven and Hell > Silence Teaches You How To Sing > Silencing The Singing > Drone Activity > Sic Transit Gloria Mundi > ATGCLVLSSCAP

    İlker

    @Ugur, Hayatımın grubu olmasını bir kenara koyarak söylüyorum, gerçekten saçma sapan bir grup ya: EP ve soundtrack albümlerini falan da ekleyince 20 civarı albümde 8′in altında not vereceğim iş yok/zorlasam 1-2 tane falan var. Bu nedir yani.

    Ugur

    @İlker, The Assassination of Julius Caesar dışında son yıllarda yaptıkları ‘Drone Activity’, ‘ATGCLVLSSCAP’ falan sahiden bana çok anlamsız geliyor, ‘müzik mi lan bu’ dediğim oldu ama seviyorum hatta aşırı seviyorum haha.

    deadhouse

    @İlker, A Moon Shaped Pool’u The Bends, Amnesiac ve Hail to Thief’in önüne koyduğunuz için cehennemde cayır cayır yanacaksınız.

    İlker

    @deadhouse, Bence hepsinden çok daha iyi albüm eheh.

    İlker

    @İlker, “çok daha” dedim ama hepsi 8-9 bandında yani aslında.

  24. hickdead says:

    Last Fair Deal Gone Down > The Fall of Hearts > Night is the New Day > Discouraged Ones > Brave Murder Day > The Great Cold Distance > Tonight’s Decision > Viva Emptiness > City Burials > Dead End Kings > Dance of December Souls

  25. hickdead says:

    Drought > The Synarchy of Molten Bones > Paracletus > Chaining the Katechon > The Furnaces of Palingenesia > Kénôse > Fas – Ite, Maledicti, in Ignem Aeternum > Si Monvmentvm Reqvires, Circvmspice > Mass Grave Aesthetics

    Ahmet Saraçoğlu

    @hickdead, gördüğüm en tuhaf DsO sıralamalarından biri ahah

    Benimki direkt Fas – Ite, Maledicti, in Ignem Aeternum > Paracletus > Si Monvmentvm Reqvires, Circvmspice diye başlıyor. Geri kalanı rastgele yer değiştirebilir.

    Horrendous

    @Ahmet Saraçoğlu, Drudkh listesi talep ediyoruz!1!!1!!!!1

    Microcosmos>ALLAH ile başlayacağını tahmin etmekteyim ama merakla bekliyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Horrendous, amanın.

    Microcosmos > Autumn Aurora > Blood in Our Wells > Estrangement > Forgotten Legends > The Swan Road > Songs of Grief and Solitude > They Often See Dreams About the Spring > Eternal Turn of the Wheel > A Furrow Cut Short > Handful of Stars

    Ve ne ilginçtir ki çok çok sevdiğim bir Handful of Stars tişörtüm var, başka da Drudkh tişörtüm yok.

  26. Sitenin üst kısmındaki alfabetik kısımla ilgili neredeyse her gün bir mail, mesaj vs geliyor. Onlara dair topluca bir cevap vereyim.

    Hatta sitedeki birtakım şeylerin çalışmaması, sitenin yenilenmesinde sıkıntılar çıkması, sorunların geç giderilmesi noktasında bir durum özeti geçeyim.

    Tüm bu gecikmelerin sebebi, PA’nın kodunu yazan arkadaşın 2009 yılında kod yazmayı PA’yı yaparken öğrenmiş olması. Yani sitenin büyük kısmı el yordamıyla, öğrene öğrene, yapılan muhtemel hatalar bir şekilde çözülerek kısmen yamalı bohça mantığıyla yapıldı.

    Bu nedenle sonradan gelen ve sitede değişiklik yapmak isteyen insanlar hep sıkıntı çektiler. Çözülemeyen kimi sorunları çözmeye çalışan insanlar Türkiye’nin en çok ziyaret edilen, en büyük 3-5 sitesinin altyapısını yapan, işinin ehli, son derece profesyonel insanlar ancak onlar dahi bazı şeyleri çözmekte sıkıntı çekiyorlar.

    Dışarıdan bakınca “üstteki alfabetik kısım 1 yıldır düzelmedi, bilen biri baksın şuna da hallediversin” diye düşünenler olabilir ama gerçekten de bilen insanlar bakıyor, ona rağmen bazı şeyler çözülemiyor.

    Misal alfabetik kısımla ilgili olarak, PA gibi eski WordPress sürümleri kullanan sitelerdeki bu tip sorunlarla spesifik olarak ilgilenen yerli/yabancı uzmanlar da baktı ancak “sorun şurada, düzeltin çözülsün” gibi bir formül üretemediler henüz.

    Bir şeyler olacaktır, düzelmeler, yenilenmeler olacaktır ama zamanı konusunda bir şey diyemiyorum. Gittiği yere kadar gitsin, gitmemeye başlarsa da komple yenileriz gözüyle bakıyorum açıkçası şu an.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Anladığım kadarıyla bu problem çözülemeyen matematik sorusu gibi bir şey. Basit sanıyordum bu işleri.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, biraz öyle. Yarın sitenin 11. kuruluş yıl dönümü. Bu zamana kadar yaklaşık 12.000 paylaşım yaptık, 130.000 civarı da yorum geldi. O yüzden yedeklemesi, değişiklik yapması, oradan oraya taşıması falan çok zahmetli oluyor. Bakalım, elbet olur bir şeyler, umarım olabildiğince çabuk olur.

  27. Ugur says:

    A Dead Poem > Sanctus Diavolos > Thy Mighty Contract > Non Serviam > Genesis > Sleep of the Angels > Triarchy of the Lost Lovers > Theogonia = The Heretics > Passage to Arcturo > Khronos > Satanas Tedeum > Aealo > Kata Ton Daimona Eaytoy > Rituals > The Call

  28. Bilge says:

    Crimson > Purgatory Afterglow > Crimson II > The Spectral Sorrows > Unorthodox > Nothing but Death Remains > Infernal > Cryptic

    Storm of the Light’s Bane > The Somberlain > Reinkaos

    From Mars to Sirius > The Way of All Flesh > The Link > L’enfant Sauvage > Terra Incognita > Magma

    Slaugher of the Soul > Terminal Spirit Disease > At War With Reality > The Red in the Sky Is Ours > With Fear I Kiss the Burning Darkness > To Drink from the Night Itself

    At the Heart of Winter > Sons of Northern Darkness = Northern Chaos Gods > Pure Holocaust > Al Shall Fall > Diabolical Fullmoon Mysticism > Battles in the North = Blizzard Beasts

    Ahmet Saraçoğlu

    @Bilge, İlk 3′ü bende de tamamen aynı.

    Immortal’da Damned in Black nereye giriyor?

    Bilge

    @Ahmet Saraçoğlu, bak onu atlamışım, All Shall Fall ile Dibaolical arasına koyarım muhtemelen.

  29. den4x says:

    etkinlik varmış, katılalım;

    Whoracle > Clayman > Colony > Sounds of a Playground Fading > Lunar Strain > The Jester Race > Come Clarity > A sense of Purpose > Soundtrack to Your Escape > Reroute to Remain > I, the Mask > Siren Charms > Battles

    Koi No Yokan > White Pony > Diamond Eyes > Gore > Deftones > Around the Fur > Saturday Night Wrist > Adrenaline

    Blackwater Park > Morningrise > My Arms, Your Hearse > Watershed > Heritage > Pale Communion > Orchid > Deliverance > Still Life > Ghost Reveries > Damnation > Sorceress > In Cauda Venenum

    …And Justice For All > Ride the Lightning > Master of Puppets > St. Anger > Kill Em All > Hardwired to Self Destruct > Black Album > ReLoad > Death Magnetic > Load > Lulu

    Discouraged Ones > The Fall of Hearts > Brave Murder Day > Last Fair Deal Gone Down > Tonight’s Decision > Night is the New Day > Viva Emptiness > Dead End Kings > Dance of December Souls > The Great Cold Distance

    All Our Gods Have Abandoned Us > Holy Hell > The Here and Now > Lost Forever // Lost Together > Daybreaker > Hollow Crown

    Brainwashed > This is the Six > You are We > So What?

    Sempiternal > That’s the Spirit > There Is a Hell Believe Me I’ve Seen It. There Is a Heaven Let’s Keep It a Secret. > Suicide Season > Count Your Blessings

    Crack The Skye > Blood Mountain > The Hunter > Leviathan > Once More Round the Sun > Remission > Emperor of Sand

  30. With Oden on Our Side > Once Sent from the Golden Hall > The Avenger > Twilight of the Thunder God > The Crusher > Versus the World > Fate of Norns > Surtur Rising > Deceiver of the Gods > Jomsviking > Berserker

    Dead Heart in a Dead World > Dreaming Neon Black > This Godless Endeavor > Enemies of Reality > The Politics of Ecstasy > Nevermore > The Obsidian Conspiracy

    Empiricism > The Olden Domain > Origin > Borknagar > The Archaic Course > Winter Thrice > Quintessence > Epic > Urd > Universal > True North

  31. Hatebreeder > Follow the Reaper > Something Wild > Hate Crew Deathroll > Halo of Blood > Hexed > Relentless Reckless Forever > I Worship Chaos > Are You Dead Yet? > Blooddrunk

    Remedy Lane > The Perfect Element I > Enthropia > One Hour by the Concrete Lake > BE > Scarsick > Road Salt One > In the Passing Light of Day > Road Salt One

    The Haunted Made Me Do It > The Haunted > One Kill Wonder > Versus > The Dead Eye > rEVOLVEr > Exit Wounds > Strength in Numbers > Unseen

    The Congregation > Coal > Bilateral > Malina > Pitfalls > Tall Poppy Syndrome

    Autotheism > Planetary Duality > Akeldama > In Becoming a Ghost

    Infestissumam > Opus Eponymous > Meliora > Prequelle

    Kvelertak > Meir > Splid > Nattesferd

    Day Into Night > Defiant Imagination > Forever…

    En Ergô Einai > So fallen alle Tempel

    Timaeus

  32. Biri de bi Burzum patlatsın da havamızı bulalım.

    Hatta ortalık karıştırayım, Burzum Top 5′te “Belus” 5. midir yoksa ilk 4 albümden herhangi birinin önüne koyan var mı?

  33. deadhouse says:

    Filosofem 10
    Hvis Lyset Tarr Oss 10
    Belus 10
    Det Son Engang War 9.4
    Burzum 9.2
    Fallen 7.5
    Umpskiptar 7.3
    Hliðskjálf 6.5
    Dauði baldrs 6.2
    From the Dephts of Darkness 4.5
    Sol Austan Mani Vestan 4.5
    The Ways of Yore 4
    Thulean Mysteries 3.2

  34. cotard delusion says:

    Yemin ediyorum bunların hepsi zamanında ismail vilehand’in şeytan>allah demesiyle başladı. Geç patladı sadece.

    ismail vilehand

    @cotard delusion, ben onu nerde dediğimi tam çıkaramadım şu an. Ama demişimdir o kesin.

    12ParmakBağırsağı

    @ismail vilehand, Order of Apollyon, Moriah kritiğindeydi sanırım. Ss alıp çıkartma yapmıştım hatta, whatsappta uygun anlarda kullanıyordum. Tam olarak şöyleydi:

    Selâmun aleyküm. Şeytan>Allah.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, @12ParmakBağırsağı, http://www.pasifagresif.com/2018/11/the-order-of-apollyon-moriah/comment-page-1/#comment-640183

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, @12ParmakBağırsağı, 6-7 bira, 2 şişe şarap veya 50lik rakı bitirmeden uğramadığım bir albüm altı. Orada herşey mümkün.

  35. deadhouse says:

    In the Absence of Truth > Panopticon > Oceanic > Celestial > Wavering Radiant

    Salvation > Vertikal > Somewhere Along the Highway > The Beyond > Cult of Luna > Eternal Kingdom > Dawn to Fear

    deadhouse

    @deadhouse, O değil de ISIS gibi grup gelmedi. 1000 kez söyledik, 1000 kez daha söyleyeceğiz.

    İlker

    @deadhouse, Off Isis sıralaması dünyanın en zor şeylerinden biri benim için. Panopticon, Oceanic ve Absence net 10, Wavering 9.5 çünkü benim için. Bir Celestial’ı sona atabilirim rahatlıkla.

    Cult of Luna da çok zorlar ama A Dawn to Fear’ı çok rahat ilk 2 veya 3′e koyarım onu biliyorum. Belki 2.

  36. Twat says:

    @Ahmet Saraçoğlu, ortalığı karıştırmak istediğimden değil ama belus değil de fallen ciddi ciddi ilk 5′tedir bende.

    Burzum+aske> ne var? Det som engang var> felsefem> fallen> hvis lyset tar oss> belus> umskiptar> davudi baldırlar> hilafet> ways of yore> sol austan mani vestan> son albüm

    Jeg faller, valen, enver til sit ve vanvid gibi harika parçalar var. Totalde ilk üç şarkısı hariç çok dinlemediğim filosofem’den fazla sever dinlerim ama maksat linç yememek :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @Twat, ben de Belus’a ayrı bir bayılıyorum. Bence Varg’ın yazdığı en iyi şarkılardan bazıları var o albümde. Glemselens elv’in, Kaliohesten’in atmosferi falan cidden benzersiz.

    Salata

    @Ahmet Saraçoğlu, Belus Det som engang var albümünden ve ilk albümden önce geliyor benim için de, Kaimadalthas’ nedstigning, Sverddans ve Keliohesten üçlüsü beni bitiriyor, özellikle Keliohesten’in o malum riffi ve melodisi acayip sikertiyor. Bir de Varg’ın vokallerine çok övgü dizen görmedim ama bende bayağı kendisiyle birlikte yırtınma isteği uyandırıyor ve özellikle bu albümde bayağı iyiler. Adam manyak falan ama hiçbir şeyi umursamadan kendi istediği müziği yapıyor, ilk dört albüm ve Belus bence müziğin gelebileceği en saf noktalardan bir kaçı, Varg zaten fantezi işlerini seven hayal dünyası geniş biri anladığım kadarıyla, bu albümlerdeki atmosferi yaratırken kafasından neler geçiyordu çok merak ediyorum

    enemyofgod

    @Twat, ”ne var? Det som engang var” hhahahahhaha

  37. deadhouse says:

    Panzer Division Marduk > Nightwing > Opus Nocturne > Frontschwein > Plague Angel > Serpent Sermon > Rom 5:12 > Heaven Shall Burn > Victoria > Those of the Unlight > La Grande Dance Macabre > Wormwood > Dark Endless

    ismail vilehand

    @deadhouse,

    Panzer Division Marduk > Plague Angel > Frontschwein > World Funeral > Rom 5:12 > Nightwing > La Grande Dance Macabre > Wormwood > Heaven Shall Burn > Those of the Unlight > Opus Nocturne > Victoria > Serpent Sermon > Dark Endless

    Bence daha çok Marduk listesi gelirse çatışmalar başlar. Çok acayip bir diskografisi var adamların.

  38. Rust in Peace. says:

    Coal > Congregation > Bilateral > Pitfalls > Malina > Tall Poppy Syndrome

    10,000 Days > Lateralus > Aenima > F.I. > Undertow

    Brave Murder Day > Tonight’s Decision > Last Fair Deal Gone Down > Discouraged Ones > The Great Cold Distance > Viva Emptiness > Fall of Hearts > Night Is The New Day > Dead End Kings > Dance Of December Souls > City Burials

  39. Ugur says:

    Çılgınlık devam ediyordu…

    Annihilation Of The Wicked > Those Whom the Gods Detest > Vile Nilotic Rites > In Their Darkened Shrines > What Should Not Be Unearthed > Black Seeds of Vengeance > Ithyphallic > Amongst the Catacombs of Nephren-Ka

    A Predator’s Portrait > Figure Number Five > The Living Infinite > Natural Born Chaos > Sworn To A Great Divide > The Ride Majestic > The Chainheart Machine > The Panic Broadcast > Verkligheten > Stabbing The Drama > Steelbath Suicide

    Faith Divides Us/Death Unites Us > Draconian Times > Paradise Lost > In Requiem > Icon > Symbol of Life > Obsidian > Tragic Idol > One Second > Believe in Nothing > Host > The Plague Within > Medusa

    Varjoina kuljemme kuolleiden maassa > Hävitetty > Verisäkeet > Kivenkantaja > Jumalten aika > Suden Uni

    From Afar > Iron > Ensiferum > One Man Army > Unsung Heroes > Two Paths > Victory Song

    Skyforger > Eclipse > The Beginning of Times > Under the Red Cloud > Tales from the Thousand Lakes > Silent Waters > Queen of Time > Tuonela > Elegy > Far from the Sun > Am Universum > Circle

  40. deadhouse says:

    Discouraged Ones > Last Fair Deal Gone Down > Dance of December Souls > Tonight Decision > Viva Emptiness > Brave Murder Day > The Great Cold Distance > Fall of Hearts > Dead end Kings > Night is the New Day > City Burials

  41. deadhouse says:

    @ismail vilehand, Çok acayip aynen. Fakat Panzer Division Marduk başka, diğerleri başka. Hatta;

    Panzer Division Marduk > Müzik Tarihi, Tanrı, Şeytan, Kainat

    ismail vilehand

    @deadhouse, katılıyorum. Bu arada World Funeral senin listende yok. Listeyi yaparken hiç mi kulaklarında “With Satan and Victorious Weapons” çalmadı? Bence sırf Marduk’un değil, black metal tarihinin en iyi şarkılarından biri.

    “Because you were inspired by the devil?
    Yes, that’s it, Inspired by the devil
    I am inspired by the devil!”

    Tek başına bu şarkı en vahşet underground satanik war black metal gruplarını Eyüp Sultan’a gönderir tövbe ettirir, camii için klima parası toplatır.

  42. Süleyman E. says:

    Kalmah: The Black Waltz > They Will Return > Swamplord > Swampsong > 12 Gauge > Seventh Swamphony > For The Revolution > Palo

    Metallica: …And Justice For All = Master of Puppets > Ride The Lightning > Kill ‘em All > Metallica > Death Magnetic > Load > Hardwired… to Self-Destruct > Reload > St. Anger > Lulu

    Megadeth: Rust In Peace > Countdown to Extinction > Youthanasia > Peace Sells… But Who’s Buying? > So Far, So Good… So What! > Endgame > Cryptic Writings > Dystopia > Killing is My Business… and Business is Good! > The World Needs a Hero > The System Has Failed > Th1rt3en > United Abominations > Risk > Super Collider

    Iron Maiden: Seventh Son of a Seventh Son > Somewhere in Time > Powerslave > The Number of the Beast > Brave New World > The X Factor > A Matter of Life and Death > Piece of Mind > The Final Frontier > The Book of Souls > Dance of Death > Iron Maiden > Virtual XI > Killers > Fear of the Dark > No Prayer for the Dying

    Amon Amarth: With Oden on Our Side > Versus the World > Fate of Norns > The Crusher > The Avenger > Once Sent from the Golden Hall > Twilight of the Thunder God > Surtur Rising > Deceiver of the Gods > Jomsviking > Berserker

    Ensiferum: Iron > From Afar > Ensiferum > Victory Songs > Unsung Heroes > One Man Army > Two Paths

    Arch Enemy: Stigmata > Burning Bridges > Black Earth > Wages of Sin > Rise of the Tyrant > War Eternal > Doomsday Machine > Anthems of Rebellion > Khaos Legions > Will To Power

    Myrath: Desert Call > Tales of the Sands > Legacy > Shehili > Hope

    SOAD: Toxicity > Steal This Album > Hypnotize > Mezmerize > SOAD

    COB: Hatebreeder > Follow The Reaper > Hate Crew Deathroll > Something Wild > Halo of Blood > Hexed > Relentless Reckless Forever > I Worship Chaos > Are You Dead Yet > Blooddrunk

    Trivium: Shogun > Ascendancy > In Waves > The Sin and the Sentence > What the Dead Man Say > Vengeance Falls > Ember to Inferno > Silence in the Snow > The Crusade

    Lamb of God: Ashes of the Wake > Sacrament > As the Palaces Burn > VII: Sturm und Drang > Wrath > New American Gospel > Resolution

    Mors Principium Est: The Unborn > Liberation=Termination > Inhumanity > Embers of the Dying World > Dawn of the 5th Era > …and Death Said Live

    Vertax616

    @Süleyman E., Mors Principium Est yazan görmek sevindirdi, melodik death metal tarzında gerçekten özel bir grup bence, son albümlerini (Embers…) ben biraz daha yukarı koyardım sadece, belki de en sevdiğim melodeath albümlerinden çünkü.

    Süleyman E.

    @Vertax616, Mors Principium Est benim de çok sevdiğim bir grup. Son albümleri bence yeni dönemlerinin en iyisi ancak ilk 3 albümün yeri bende ayrı olduğu için onları üste koydum. Bakalım yeni albüm nasıl olacak, merakla bekliyorum.

  43. De Mysteriis Dom Sathanas > Grand Declaration of War > Daemon > Chimera > Ordo ad Chao > Esoteric Warfare

    Anthems to the Welkin at Dusk > In the Nightside Eclipse > IX Equilibrium > Prometheus – The Discipline of Fire & Demise

    Bu zor olacak.

    Under a Funeral Moon > Transilvanian Hunger > A Blaze in the Northern Sky > Panzerfaust > Arctic Thunder > Soulside Journey > Ravishing Grimness > F.O.A.D. > Circle the Wagons > The Cult is Alive > Sardonic Wrath > Total Death > Hate Them > Dark Thrones and Black Flags > The Underground Resistance > Old Star > Goatlord > Plaguewielder

    Bu da zor.

    Coma of Souls > Extreme Aggression > Pleasure to Kill > Endless Pain > Enemy of God > Hordes of Chaos > Terrible Certainty > Violent Revolution > Phantom Antichrist > Gods of Violence > Cause for Conflict > Renewal > Outcast > Endorama

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, Endorama dünyanın en sonuncu albümü hahaha.

  44. ismail vilehand says:

    Beneath the Remains > Arise > Chaos A.D. > Kairos > Roots > Dante XXI > Schizophrenia > Against > Roorback > Morbid Visions > Nation > Quadra > A-Lex > The Mediator Between Head and Hands Must Be the Heart > Machine Messiah

    Conquer > Dark Ages > Ritual > Prophecy > Enslaved > Soulfly > Primitive > Archangel > Savages > Omen > 3

    Psychosis > Pandemonium > Blunt Force Trauma > Inflikted

  45. ismail vilehand says:

    Metallica:, Death:, Opeth:, diye ön bilgi veren herkese teşekkürler. Bunu belirtmezseniz aynı isimlerde albüm çıkaran yüz tane grup arasında “lan acaba hangisini kastediyor?” diye manyak oluruz.

  46. Bilmez kişi says:

    @Ugur, Shades of God’a yer verilmemesini talihsiz bir atlama olarak düşündüm.
    Shades>Draconian>Icon>Gothic>Lost>Faith>Requiem>One Sec>Tragic>Obsidian>Plague>|Düşme hattı

    Tales>Elegy>Skyforger>Silent>Tuonela>Eclipse>Am Uni>Beginning>Karelian>Under>Queen>Far from

    Albüm isimlerinden soğumadıysanız teselli sıralama:

    Cosmogenesis>Akroasis>Omnivium>Diluvium>Retribution

    Ahmet Saraçoğlu

    @Bilmez kişi, Akroasis’i Cosmogenesis’ten daha çok seven bir ben varım sanırım. Hatta ben Akroasis’in başyapıt olduğunu, Cosmogenesis’in ise abartıldığını düşünüyorum.

    enemyofgod

    @Ahmet Saraçoğlu, bence de Akroasis > Cosmogenesis ama yine de favorim Cosmogenesis, albüm kendine çekiyor

    bilmez kişi

    @Ahmet Saraçoğlu,esasen ben de tersine Akroasis’i çok mu abartıyorum diye mahalle baskısından çekinip Cosmo lobisiyle şimdi dalaşmayım düşüncesiyle başa çektim resmen :) 2016′da o kadar çok dinlemiştim ki daha başından yılın eni olacağına şöyle bir beyanatla karar vermiştim. https://tinyurl.com/ycbj8nmy

  47. Bilge says:

    Under the Sign of the Black Mark > Blood Fire Death > Hammerheart > Bathory > Twilight of the Gods > The Return of the Darkness and Evil > Nordland I-II > Blood On Ice > Destroyer of Worlds > Requiem > Octagon

    Alternative 4 > Judgement > A Fine Day to Exit > A Natural Disaster > Eternity > The Silent Enigma > We’re Here Because We’re Here > Weather Systems > Serenades > Distant Satellites > The Optimist

    Lykaia > Tellurian > Lotus > Cognitive

    Insomnium diskografisini açıp öylece bakıp geri kapadım, beceremedim. Bunu da böyle not düşeyim buraya.

  48. deadhouse says:

    @Ahmet Saraçoğlu, Acaba şu ana kadar kaç albüm dinlemişsinizdir? Yuvarlak bir sayı? 15000, 20000. Yoksa daha fazla mı?

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, hiç bilmiyorum gerçekten. 1991′den bu yana dinliyorum ama 1998′e kadarlık olan 7 yıllık kısmı 40-50 albümle sınırlı. 1998′den sonra ciddi bir artış var. 1998′den bu yana 22 yıl diye düşünsem, her gün bir tane dinlesem bile 8.000 yapıyor. Bu süreçte günde 7-8 albüm dinleyip incelediğim de oldu, 2 hafta hiç yeni bir şey dinlemediğim de. 10.000-12.000 arası bir sayıdır muhtemelen ama net bir şey demek imkânsız tabii.

    Ayı_Yorgo

    @deadhouse, Sayı kısmını değil de gelecek cevabı ben de merak ediyorum :D bu ve bu tarz sorulara karşılık beklediğim cevap otomatikman “Ölçmedim ki Amua Goyim” oluyor. Empirizmci dayıya selam olsun :D

  49. deadhouse says:

    @ismail vilehand, Bilerek yazmadım değil. Sıralamaya koymuştum. Yorumu atarken ilginç şekilde, ne olduysa silinmiş. Serpent Sermon’dan önce geliyordu. Aslında Marduk albümleri neredeyse hepsine 8 9 puan verilebilir. Açık ara en istikrarlı Black metal grubu herhalde.

  50. Opethsevenbiri says:

    Edge of Sanity yapabilecek delikanlı var mı?

    Boba Fett

    @Opethsevenbiri, Crimson > All

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.