# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Serbest kürsü
| 04.05.2015

Yeter! Söz milletin.

Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.

Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.

  Yorum alanı

“Serbest kürsü” yazısına 15,514 yorum var

  1. McLorand says:

    Mayhem-Daemon… Yayımlandı. Fena da olmamış gibi geldi bana. Haldır haldır da turneye çıkıyorlar, duraklar şöyle:
    Oct 31: Nijmegen Doornroosje, Netherlands
    Nov 01: Leiden Gebr De Nobel, Netherlands
    Nov 05: Paris La Machine Du Moulin Rouge, France
    Nov 06: Rennes L’etage, France
    Nov 07: Toulouse Metronum, France
    Nov 10: Lyon CCO, France
    Nov 12: Milan Magazzini Generali, Italy
    Nov 14: Vienna Szene, Austria
    Nov 15: Prague Meet Factory, Czech Republic
    Nov 16: Berlin Astra, Germany
    Nov 17: Lille Tyrant Fest, France
    Nov 19: Kassel Musik Theater 130BPM, Germany
    Nov 21: Mannheim MS Connextion Complex, Germany
    Nov 22: Vosselaar Biebob, Belgium
    Nov 23: Oberhausen Turbinehalle, Germany
    Nov 24: Copenhagen Pumpehuset, Denmark
    Nov 26: Tampere Pakkahuone, Finland
    Nov 27: Helsinki Tavastia, Finland
    Nov 29: Stockholm Fryshuset Klubben, Sweden
    Nov 30: Gothenburg Pustervik, Sweden

  2. deadhouse says:

    Ne yazık ki son birkaç yıldır sene sonu listeleri çekiciliğini yitirdi. Bunun da en büyük nedeni “en beğendiğiniz 10 albüm hadi 20 olsun” yerine çoğu kişinin 40 50 80 600 albüm yazması. Şahsen bir bok anlaşılmadığını düşünüyorum böyle olunca. Çok albüm olsun, herkes bir şeyler keşfetsin durumunu anlıyorum. Ancak bu grup önerme bölümünde yapılsaydı daha iyi olurdu bence. Sene Sonu listelerinin amacı en iyi albümleri belirlemektir, az çok sevdiğimiz tüm albümleri full sıra yazmak değildir.(Bence)

    Tabii ki yine de siz bilirsiniz. Ben sadece bir okuyucuyum. Naçizane görüşlerimi belirttim.

    Nox

    @deadhouse, her sene aynı yorumu yazıyorum bu sene de boş geçmeyeyim. işi kritik yazmak olan insan bir senede 500 albüm dinler onu anlarım da normal insan işinin gücünün ortasında nasıl bu kadar çok albüm dinleyebilir bir de ben bunlardan 30 tanesini beğendiğim diye liste oluşturabilir? ben şans eseri sevdiğim bir albüm bulursam onu hatmetmem, sindirmem zaten minimum 1 ayımı alıyor.

    bir de hali hazırda dinlediğim 10 parçadan 9′u yeni değil eskiden beri dinlediğim şeyler oluyor. yeniye olan bu açlığı hiç anlamıyorum. çağın gerisinde kaldım galiba.

    deadhouse

    @Nox, Sene Sonu listeleri amacına hizmet etmiyor. Adam kalkıyor, 50 albüm yazıyor. 1. yazdığı albüme ve 50. yazdığı albüme aynı değeri vermiş oluyor. Bu çok saçma ve kabul görebilecek bir şey değil, kesinlikle değil. Diyecek ki 50. albümü yazmamın sebebi en beğendiğim 50. albüm olması. Ben de ona şunu derim: Sen 1. albüme 10 vermişsen, 50. albüme kaç verdin? 8′in altını kesinlikle kabul etmem. Amaç en iyi albümleri belirlemek değil mi? Yok eğer 50. yazdığın albüme de en az 8 vermişsen bu bambaşka bir tartışma konusu. Her sene 50 mükemmel albüm dinleyen bir insan acaba sonraki yıllarda da o albümleri dinlemeye devam ediyor mudur? Acaba o albümler geri kalan hayatında onda ne gibi izler bırakacaktır? Eğer o albümlerin büyük çoğunluğunun yüzüne sonraki senelerde bakmayacaksa, o kişi tüketici ruhun doruklarında yaşıyordur, ne müziğin ne de başka bir sanat dalının hakkını vermiyordur, kendine de o müziğe de fayda sağlamıyordur.

    Aslında işin müzik tarihi kısmı da var. Biz metal müzik için konuşuyoruz, müzikolog değiliz, ama genel bilgilerle de işi daha derine çıkartabiliriz. Avant-garde, deneysel müzikler dışında ana akım müziğin bir tıkanma içinde olduğu aşikar. 60′larda, 70′lerde yaşamıyoruz. Elektronik müziğin, rock/metal müziğin yeni filizlendigi zamanlarda değiliz. Sanat dalları belli dönemlerde tıkanmalar yaşayabilir. Kimilerine göre müzik öldü, sinema öldü, opera öldü şu öldü bu öldü. Ben işe bu bakışla değil de daha iyimser bakalım diyorum. Sanatları öldürmeden günümüz müziğine kaba, yüzeysel bir göz bile atsak, yaşadığımız dönemin 60′lar 70′ler hatta 80′ler, 90′lar olmadığı malum. Bir ruh kaybı, aşırı tüketicilik ve niteliksiz üreticilik aldı başını gitti. Artık herkes sanatçı, herkes müzisyen, herkes bir şeyler olabiliyor. Böyle bir dönemde, hele hele söz konusu müzik türünün geldiği teknik tıkanıklığın ve taklidin, orijinal olamamanın, apaçık ortada olduğu bir dönemde her sene 50 mukemmel albüm dinliyorum diyen kişi bambaşka dünyalarda yaşıyordur. Bence 50 mükemmel albüm değil, 50 keyif aldığı albüm dinliyordur ve bu müziğe bakışı “kalıcılık, orijinallik” üzerine kurulu değil, salt keyif alma üzerine kuruludur.

  3. Az önce biten Liverpool – Arsenal maçı, hayatımda izlediğim en iyi maçlardan biriydi.

    Liverpool 1-0 Arsenal
    Liverpool 1-1 Arsenal
    Liverpool 1-2 Arsenal
    Liverpool 1-3 Arsenal
    Liverpool 2-3 Arsenal
    Liverpool 2-4 Arsenal
    Liverpool 3-4 Arsenal
    Liverpool 4-4 Arsenal
    Liverpool 4-5 Arsenal
    Liverpool 5-5 Arsenal

    Normal süre 5-5 bitti, penaltılara kaldı:
    Liverpool 5-4 Arsenal

    Bir maçta toplam 19 gol görmüş oldum, gollerden 3-4 tanesi de muazzamdı.

    It’s the football that’s the football ulan.

    İlker

    @Ahmet Saraçoğlu, Origi ne yaptı yahu en son öyle. Muhteşem maçtı.

  4. Salata says:

    Yngwie Malmsteen’in yeni albümü ne olmuş öyle ya? Tövbe estağfurullah bir şey olmuş. Düşman başına. İlk albümünü baştan sona onun gibi çalabilmek için çok şeyi peşkeş çekebileceğim dünyanın gelmiş geçmiş en iyi gitaristlerinden birinden her ama her yönüyle dinlenemez tahammül bile edilemez bir SMOKE ON THE WATER performansı dinleyeceğim asla aklıma gelmezdi.

  5. “Son 20 Yılın En İyi Albümü” anketini yarın tartışma konusu bölümünde başlatıyoruz.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Harika! Tek bir albüm söyleneceği için ilgi çekici ve merak uyandırıcı olacak.

  6. Levante’den 3 yiyen Barça artık CL’de Slavia Prag’a patlar diye düşünüp 4,5 üst oynadım, maç 0-0 bitti.

    Slavia Prag’a helal olsun harbiden. Tam GS’nin oynamasını istediğim gibi oynuyorlar ama muhtemelen biz yarın Real’den 2 ila 4 gol yer, iki takım arasındaki ekonomik güç farkından söz eder ve rotamızı Avrupa Ligi’ne çeviririz.

    Sokam böyle zihniyete be… Deli gibi para harcayıp saçma sapan transferler yapmaktansa şöyle mantıklı, akılcı oynayan orta ölçekli takım yaratamayan Türk futbol ortamına yazıklar olsun.

    Neyse, bari Liverpool-Genk maçında 8-10 tane gol olsun da keyfim yerine gelsin. Bir yandan ŞL maçı izleyip bir yandan The Great Old Ones kritiği yazıyorum ahah

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, Falcao ısınırken alev almış diyorlar.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, ligin ikinci yarısında Telekom’da Kayseri’ye karşı biri penaltıdan biri rakibe çarpmalı biri de VAR kararlı hat-trick yapıp maç sonu üçlü çektirecek kral.

  7. Gül gibi siteyiz lan aslında, ne kötülüğümüzü gördünüz. :(

    5.38-5.50 arası:

    https://www.youtube.com/watch?v=siaPw9zR9_Q&feature=youtu.be

    killyourselfchuck

    @Ahmet Saraçoğlu, lmao

  8. İlk 15 dk itibarıyla Real Madrid – Galatasaray maçı:

    https://www.geek.com/wp-content/uploads/2016/08/this-is-fine-meme-625×350.jpg

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Tek suçlu FT. Eline Galatasaray tarihinin en pahalı kadrolarından birini verdiler. O ise kompleksiyle, egosuyla, forma adaletsizliğiyle ve taktik bilgisi yoksunluğuyla Galatasaray’ı bu hale getirdi.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, bence tek suçlu o değil. Takımda az biraz oynar gibi yapan 2-3 kişi var, kalanı çöpoğlu çöp. Pahalı olması bir şey ifade etmiyor, sundukları şey utanç verici.

    Mariano, Nagatomo, Seri, Lemina şu an siktirip gidebilir. Defans sıfır güven veriyor, Feghouli’nin adım atacak hâli yok, Babel öylece dolanıyor.

    Nzonzi futbola benzer bir şey oynuyor, başka da bir şey yok.

    4 maç oldu, CL’de gol atamayan tek takım GS.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Saydığın adamlar kötü futbolcu değil. Onları yönetemeyen bir teknik direktörle karşı karşıyayız. Eğer dediğin gibiyse belki de Chelsea’de Hazard ve tayfasının Mourinho’ya yaptığını, bizim futbolcular da Fatih Terim’e yapıyor olabilir.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, yok ben FT’de sıkıntı yok demiyorum, o da aşırı formsuz ama takım da gösterdiğinin çok daha azı bence. Kiralık olduklarından mı yoksa hakikaten bitmiş olduklarından mı bilmem, hiç ışık yok takımda.

    Son hafta ligde Türk Telekom’da Rize’yi 2-0 yendik, bir gol kendi kalesine bir gol penaltı ve “moral depoladık”. O maçta da rezil bir futbol vardı.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Doğru. Nagatomo akciğer sönmesinden sonra kendine gelemedi. Mariano için isabetli bir şut atsın diye dua ediyoruz. Marcao zaten saatli bomba. Seri, Lemina, Belhanda, Feghouli ne oynadıkları belli değil. Belki de abarttık futbolcuları. İsteksiz, formsuz, yaşlı ya da umursamazlar. Falcao olayı da tuz, biber oldu. Keşke Türk futbolcularla çıksaydı sahaya. Hiç olmazsa en az yarısı. Daha kötü olmazdı diye düşünüyorum.

  9. deadhouse says:

    Lucifer’dan Galatasaray’ın ikinci yarı daha fazla gol yememesini diliyorum. En son yine büyük fark yemiştik Real Madrid’den. (6-1) Ona bile razıyım şu an.

    deadhouse

    @deadhouse, 6-1′e razıyım demiştim. :(

  10. killyourselfchuck says:

    2000lerin en iyi 10 albümünde yer kaplamamak için buraya yazıyorum.

    keşke 2000lerin ve 2010ların diye ikiye ayrılmış bir başlık olsaydı. çünkü 20 yıl çok ama çok uzun bir süre. hem işimiz kolaylaşırdı hem de daha spesifik albümler, gruplar vs. öne çıkardı.

    İlker

    @killyourselfchuck, Katılıyorum.

    Opethsevenbiri

    @killyourselfchuck, 2000′lerden kasıt 2000-2010 arası diye düşünüyorum. 2010′lar ayrı bir şey çünkü.

    killyourselfchuck

    @Opethsevenbiri, ”Geçtiğimiz 20 yıla damga vuran en önemli 10 albümü seçiyoruz.”

    ”Sizden isteğimiz, 1 Ocak 2000-31 Aralık 2019 tarihleri arasında çıkan albümleri kapsayan bir “En iyi 10 Albüm” listesi yapmanız.”

  11. Tam 8 yıl önce bugün (11.11.11) ilk albümümüzü yayınlamıştık. Çok ilginç bir histi. Albümü Bandcamp’e koyup PA ve sosyal medyadan haberini paylaşırken ellerimin titrediğini hatırlıyorum. 8 sene geçmiş olması çok acayip.

    Kendi kurduğum gruptan 2015′te ayrıldım ve onlar da birkaç ay sonra dağıldılar. 2015′ten bu yana yeni bir şeyler yazma konusunda hep gidip geldim, çeşitli şarkılar yazıp bir köşeye attım. Aylarca hiç gitar çalmadığım bile oldu.

    Ve geçen bu 4 yılın ardından, bir şeyler besteleme konusunda ilk kez bu kadar istekli ve hazır hissediyorum.

    killyourselfchuck

    @Ahmet Saraçoğlu, hatırlattığın iyi oldu aslında. en son iki yıl önce mi ne dinlemiştim ve kaczynski’ye baya tutulmuştum.

    aradan uzun süre geçmiş olabilir ama içinde hazır olduğuna dair en ufak bir hissiyat varsa otur jilet gibi çal gitarını usta. thrown to the sun olmasa da başka bir oluşumla ya da solo albümünle karşımıza çıkarsın.

  12. Aura magula says:

    yanlış mı duyuyorum yoksa gerçekten türkçe konuşuyor bu metalciler
    https://youtu.be/GXZwTrDrWyw

    den4x

    @Aura magula, ahuahus ben bu videolar yüzünden başka türlü dinleyemiyorum şarkıları. hassiktir kaç ingiliz albay geeeliyooor’dan başka bir laf duyamıyorum mesela senelerdir. soulfly olması lazım.

  13. ArdaMiray says:

    Arkadaşlar James Hetfield’ın 16 yıl sonra yeniden rehabilitasyon merkezinde tedavi görmeye başladığını,konserlerin iptal edildiğini,metal müzikle alakası olmayan neredeyse bütün haber siteleri haber yapmasına rağmen, pasifagresif’te bu büyük haberi sanırım kimse farketmedi,yada ben göremiyorum,bu konu ile ilgili haber bekliyoruz.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ArdaMiray, o haber çıktığı sıralarda çok yoğundum ve bir miktar haber birikmişti. Notunu da almıştım ama sonradan girmeyi unuttum evet, haklısın.

  14. Arnavut says:

    Bu grubun yeni albumunun yazisi olacak mi Admin ?
    http://www.pasifagresif.com/2019/10/wilderun-yeni-album/

  15. Futboldaki sansasyonel olayları çok seviyorum ve dün bugün Totnım’da yaşananlar çok acayip cidden.

    Domino etkisi başlasın; Poşet Madrid’e, Ancelotti Arsenal’e gitsin. Sarri Napoli’ye geri dönsün, Allegri Barça’ya gitsin, Zidane da Juve’ye gitsin.

    Valverde ve Emery kulüpsüz olsalar da olur.

    P L A G U E

    @Ahmet Saraçoğlu, morinyo’nun italya’ya dönüp conte’den dayak dayak ihtimalini düşünerek hayal kuruyordum ama suya düştü. Sarri’nin napoli’ye dönme ihtimali bana imkansız geliyor. Napoli taraftarı ateşe verir o şehri:)

    Ahmet Saraçoğlu

    @P L A G U E, Poşet’i Bayern’e de alabilirler aslında. Ben Sarri’yi Juve’de çok kalıcı görmüyorum. Sırf Ronaldo’yla zıtlaştı diye değil, genel olarak baya zor bir adam olduğu belli. Sanki seneye falan Juve’den ayrılıp sonra da fazla büyük takım kasmadan Brescia, Parma falan takılacakmış gibi geliyor ama dur bakalım.

    P L A G U E

    @Ahmet Saraçoğlu, bayern de başkan değişti, bakalim nasil bi etkisi olacak. Radikal değisiklikler olursa belki arsene wenger i bile görebiliriz:) real posetin pesinden baya bi kosmustu ama bakalım hangi dev kapacak. Sarri konusunda da sonuna kadar haklisin. Yuve ile uzun süreli ilişkileri olacagını hiç düşünmüyorum. Ben en çok allegri italya dışına çıkarsa ne yapacak onu merak ediyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @P L A G U E, Allegri Premier League’e gitsin.

    P L A G U E

    @Ahmet Saraçoğlu, arsenal yada manu olabilir.

  16. OblomoV says:

    2000′lerin en iyi 10 albümü listelerinde dinlememiş olduğum albümlere bakıyorum. Şu ana kadar en önemli keşfim ”Lykathea Aflame – Elvenefris” oldu. Metal müziği yeni yeni dinlemeye başladığım dönemde o efsane albümleri dinlerken hissettiğime yakın bir etki yaptı üzerimde.

    2000 yılında çıkmış albüm. Bunca zaman başka bir albüm yapmamışlar ve Metal Archives sitesinde grubun durumu ‘belirsiz’ yazıyor. Kritiği yok galiba sitede. Biri yazmalı bu albümü.

    Uzun zamandır bu kadar orijinal bir iş dinlememiştim. Muazzam.

    Ahmet Saraçoğlu

    @OblomoV, bugüne kadar yazmamız gerekiyordu, evet. Yayınlanması gereken çok fazla 2019 albümü var, bir şekilde sıkıştırabilirsek Aralık ayında, en kötü ihtimalle de 2020 başında yayınlarız.

  17. ayı_yorgo says:

    Cattle Decapitation’un yeni şarkısı ortamlara salındı. Travis Ryan’ın vokal kullanımı yine insanı kendine hayran bırakıyor. Şarkının atmosferi ise anlatılamayacak kadar mükemmel.

  18. agrypnie says:

    gelmiş geçmien iyi albüm girişleri\giriş parçaları adında bir konu açılsa efsane olur bence

    killyourselfchuck

    @agrypnie, öyle bir başlık açılırsa muhtemelen intro-outro diye yazılan şarkıların birçoğu konsept albümlere ait olacaktır.

    Ouz

    @agrypnie, Öyle bir başlıkta In Flames – Moonshield’ı gören şarkılar diz çöküp tövbe isterler. :)

  19. Depatre says:

    1000-1500 tl civarlarında kablosuz kulaküstü kulaklık arıyorum dostlar. Şimdilik beats studio 3 düşünüyorum, önerilerinizi yazarsanız sevinirim.

    killyourselfchuck

    @Depatre, kablosuz kulaklıklar o kadar pahalı mı lan? oha…

    Depatre

    @killyourselfchuck, nasıl bir şey aradığına bağlı ama evet fiyatlar bayağı uçuk

    crowkiller

    @Depatre, letgodan al beats i bence , o kadar para verilmez

    Depatre

    @crowkiller, oraya da bakayım teşekkürler

  20. sleepless says:

    @Depatre, hi-fi uzmanı değilim ama beats’in fiyat/performans olarak tam bir müşteri kazıklama ürünü olduğunu duyarım hep, şekli şemali güzel derler sadece. ayrıca ‘repçi’ kulaklığı olduğundan basları abanan tarz bir kulaklık, metal dinlemek için çok güzel bir eq ayarı değil. ben jbl T450BT kullanıyorum üç yıldır, ilk aldığımı kırdım hiç bakınmadan aynı modeli bir daha aldım, bundan anlayacağın gibi gayet memnunum. söylediğin fiyat aralığından çok çok daha aşağıda bu arada, 300 civarı olması lazım. istersen daha iyisini de arayabilirsin yani, ama beats’den başka yerlere bakmanı tavsiye ederim.

    Depatre

    @sleepless, evet şekil olarak gayet güzel ama dediğin gibi çoğu kişi o parayı hak etmediğini söylüyor. şimdilik sennheiser düşünüyorum söylediğin kulaklığa da bakacağım, teşekkürler.

  21. OblomoV says:

    30′lu yaşlarda gelen black metal sevgisi içindeyim. Eskiden de dinlerdim ama bu ara damarı yakaladım.
    Bir black metal albümleri anketi hoş olur faydalanmak açısından. Yeni yılın anket konularından biri olabilir.

    çaksu

    @OblomoV, 29 yaşında benzer bi durumdayım. :) Chrome da bir sürü sekme açık 200lerin en iyi black metal albümleri diye. Sıraya dizdim.

    OblomoV

    @çaksu, Ender gelişen Osasuna atakları gibi tat veriyor. :)

  22. şeyh hulud says:

    Sarke’nin önceki albümü için yaptığı şu video en sevdiğim metal röportajlarından biri. Çok hoş tipler, arada açıp izliyorum, keyfim yerine geliyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=EU261j6Bsdo

    Deadman

    @şeyh hulud, Nocturno Culto’nun konuşurken zorlanması ve “ben nereye geldim lan” tavırları bitiriyor beni ya.

  23. Pasifagresif olarak Spotify’da podcast’ler yayınlasak nasıl olur acaba.

    Nox

    @Ahmet Saraçoğlu, güzel olur. Bence daha da önemlisi pasifagresif listesi olması lazım. Ben sizin kadar yeni işleri takip edemiyorum mesela. Liste olsa listeden takip ederim.

    Nox

    @Nox, Occult rock’a dair öğrendiğim grupların hepsini neredeyse bu sürekli güncellenen listeden öğrendim mesela.

    https://open.spotify.com/playlist/17sZgprqbWIU6m5NZUAB15

    agorapocalypse

    @Ahmet Saraçoğlu, abi hem podcast hem de türlere ayırarak listeler oluşturulmalı pasifagresif adı altında. bence büyük eksiklik.

    ben de şurada last.fm’de 2009′dan beri like attığım parçaları listelere topluyorum. tür ayırt etmeden kaliteli bulduğum her boku dinlediğimden 180 listeye ulaştım. metal müziğe dair olan listeleri öneririm buradaki herkese.

    agorapocalypse

    @agorapocalypse, profili paylaşmayı unutmuşum, buyrun. https://open.spotify.com/user/11173725223?si=uB6vW9BkSV6mFOTx4r-Pgw

    tahsin

    @Ahmet Saraçoğlu, Harika olur.

    Han Koro!

    @Ahmet Saraçoğlu, Süper olur bence. Geç bile kalındı.

  24. Euro 2020 grupları belli oldu.

    “GROUP F” diye blackened death metal grubu kuracağım.

    Almanya
    Fransa
    Portekiz

    aynı grupta, son grup Mart’ta belli olacak.

    Rashid

    @Ahmet Saraçoğlu, grup oyunlarına ev sahibi yapacak ülkelerin çoğunluğu yüzünden grupların belirlenmesi çok karmakarışık bir durum aldı bence. Bu yüzden de F grubu gibi ölüm grubundan bile daha beter bir grup çıktı ortaya. Bu arada Türkiye’nin de içinde bulunduğu A grubunun bazı oyunları Azerbaycan’da oynanacak. Türkiye’nin oyunlarına gelirseniz haber edin mutlaka :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @Rashid, gelmeyi düşündük, bilet almak için girişimde bulunur gibi de olduk ama sonra Bakü Olimpiyat Stadyumu’nun futbol maçı izlemek için çok da elverişli olmadığını düşünüp vazgeçtik. Orada son oynanan finalde bazı Arsenalli taraftarlar “3000 km gittik hiçbir şey göremeden döndük” gibisinden şeyler yazmış ve sahayı çok uzaktan gördüklerini gösteren fotoğraflar paylaşmıştı. O yüzden vazgeçtik.

    Ama gezmek için bilahare gelmeyi düşünüyoruz, gelirsek de mutlaka haberleşiriz.

    Rashid

    @Ahmet Saraçoğlu, ben o stadyumda hiç maç izlemedim ama Olimpiyat Stadyumu hani şu kenarlarında atletlerin koşması için alanı olan tarzda stadyumlardan olduğu için evet görmeme durumu olabilir. İngilterede adamlar stadyumun az kalsın içinde oturduğu için bu durumun onlara garip gelmesi de normal. :D

    Ahmet Saraçoğlu

    @Rashid, futbol hastası bir insan olarak şunlar gerçekten korkunç fotoğraflar. :) Stat mutlaka çok güzeldir ama olimpiyat stadyumu olduğu için futbol izlemeye pek de elverişli değil maalesef.

    https://pbs.twimg.com/media/D7wszyHWwAAmwGY?format=jpg&name=medium

    https://www.stadiumguide.com/wp-content/uploads/baku_top.jpg

    Rashid

    @Ahmet Saraçoğlu, Abi lig takımlarında bi bok olmadığı için ben pek fazla stadyumda maç izlemiyorum, o yüzden pek anlamıyorum bu olaylardan. Yani, tabii ki de her hafta maça giden biri olduğun için korkularını anlıyorum. Bizim salaklar bunu 2015′teki dandik Avrupa olimpiyatları için yaptırmıştı ama ellerinde patladı her şey. :D Aslında Bakü’de izleyici için daha güzel olan Bakcell Arena isimli normal futbol stadyumu var ama hem kapasite açısından hem de illa reklam olsun diye bunu seçmişler.

    \m/

    @Ahmet Saraçoğlu, son turnuvalara bakarsak o kadar da ölüm değil. Gruptan bile çıkamamış bir Almanya var. Portekiz ise en beğenmediğim takımlardan biri. Şapkadan tavşan çıkaracak birkaç oyuncu olmasa turnuvanın en kötü takımı bile ilan ederim. Bir kere maç bile kazanmadan kupa aldılar ama artık o şanslarının bittiğini düşünüyorum.

    Fransa ise kesinlikle favori. 2016′da üzücü bir ikincilik aldılar lakin dünya kupasında harika oynadılar. Kadroları inanılmaz geniş. Ortada Pogba ve Kante gibi ciğersizler var. Hücumda Koman, Griezmann, Mbappe, Lacazette gibi saymakla bitmeyecek süper starlar var. Fransa’nın bu jenerasyonu gelmiş geçmiş en iyi jenerasyonlardan biri olma yolunda ilerliyor.

    Favorim tabii ki Griezmann hangi takımdaysa o takım ;))

    Rashid

    @\m/, Almanya’yı bence biraz fazla hafife almışsın. O elenen takımın bi çoğunluğu artık milli takıma çağrılmıyor bile. Yaş ortalaması genç bir takım kuruyorlar yeniden.
    Portekiz desen bu Ronaldo’nun son turnuvası olacak. Bu yüzden büyük ihtimalle elde ne var ne yok ortaya koyacaktır.
    Fransa’ya gelirsek evet, kadro muhteşem ama açıkcası grup maçlarında pek fazla iyi oyun sergileyemediler ve şu an devam eden liglerde bir çok oyuncuları ya sakat ya da genel anlamda pek de iyi bir sezon geçirmiyorlar.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Rashid, Portekiz birazcık takım olabilirse bu turnuvada João Félix epey konuşulabilir, Bernardo Silva ve Ruben Neves fark yaratabilir gibime geliyor ama çok bir beklentim yok.

    Almanya da sürpriz olacak sanki. Grupta 3. olurlarsa da şaşırmam, 1. çıkarlarsa da.

    Rashid

    @Ahmet Saraçoğlu, takım olabilirse… İşte tüm mesele de burada bitiyor :D Portekiz/Arjantin tarzı ülkelerin en büyük problemi bu. Oyuncuların bir çoğu kendini gösterme hastalığından takım olmayı unutuyor. Yine de olay Ronaldo’da bitiyor bence. Eğer gerçekten takımı dizginlerse en azından 2. olma şansları var bence.

    Almanya’nın kadrosu fazla genç. Hani şimdi baktım da bir çoğu 22-25 yaşlarında oyuncular. Ama şansları yaver gitti de ilk maçlarını evlerinde oynayacaklar yoksa işleri zordu.

    Bu arada sence 4. takım İzlanda mı olur yoksa farklı bir takım araya dahil olur mu? O giren takım da bu gruptan 1. olarak çıkarsa asrın olayı olur :D

    Ahmet Saraçoğlu

    @Rashid, İzlanda olsun da bir an önce elensin, yoksa bir şekilde gruptan çıkarsak onlar da çıkıp yine bizi bulurlar ahah

    Bıktım artık İzlanda, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti’yle oynamaktan.

    Bu arada turnuvanın açılış maçını bizim yapacak oluşumuz efsane bir olay bence. Umarım maçlar başlarken ülkede aşırı vatan millet sakarya muhabbetleri olmaz, yoksa Juve’de bütün sene yedek bırakılan Merih Demiral İtalya karşısında ilk maçtan aşırı hırslanıp kırmızı kart alacak gibi bir his var içimde.

    Rashid

    @Ahmet Saraçoğlu, Hırvatistan yanlış hatırlamıyorsam bunun üzerine bir reklam bile çekmişti :D

    İtalya deplasmanı kolay değil ama berabere kalma durumunda bile Türkiye İtalya’yı panik moduna sokabilir. Juve’nin Merih’e karşı yaptıkları ayrı saçma zaten. Bununla uğraşacaklarına gidip de kendi ülkelerinde aşırı ırkçı tarafatlara karşı bir şey yapsalar daha iyi olur. Kart ve ya gol atma durumunda 2002 yılında İtalyan kulübünden kovulan Güney Koreli kalecinin durumunu yaşayabilir Merih.

    Ahmet Saraçoğlu

    @m/, Portekiz rezil gerçekten. Almanya da eskisi gibi değil, Fransa’yı zaten biliyoruz. Güçlüler ve bize oynadıkları ve 5 puan kaybettikleri maçlar gibi oynamayacaklardır.

    Şu anki durumlarından dolayı çok ölüm gibi gözükmese de birbirleriyle oynayacak olmalarından dolayı şu ankinden daha iyi oynayacaklardır bence. Portekiz çok kötü diyoruz ama bizim 4 puan aldığımız Fransa, gidip Portekiz’e 5 atamayacaktır bence. Adı büyük ülkeler oldukları için hayvan gibi yükleneceklerdir bence.

    Bu turnuva tarihin gördüğü en “turnuva ruhundan uzak Euro” olduğu için garip işler dönebilir gibime geliyor. Seyahatler, ev sahipleri gibi çeşitli avantajlar ve dezavantajlar en baştan var. Şu an için sürpriz yapmasını beklediğim takım yok.

    Mesela Belçika’nın altın jenerasyonu denen kadrosunun en deneyimli olduğu çağa geldik. Artık hepsi tecrübeli futbolcu. Bir şey olacaksa ya bu turnuvada bir şey yapacaklar ya da Katar 2022′de. Sonrasında Hazard falan 32-33 yaşını geçmiş olacak.

    Fransa’nın şampiyonluklarından da sıkıldım; İngiltere alırsa gayet memnun olurum şahsen.

  25. 9yearsago says:

    Arkadaşlar hayatımın erken yıllarında, tarafıma dini bir vecibe olduğu telkin edilerek, vücudumun ufak bir parçası ameliyat ile benden alındı. Bu gaddar ritüelin icrası esnasında şahsımın rızası da alınmamıştır. Bedensel bütünlüğümü sağlamak niyetinde olduğum için bu vücud parçamı geri almak niyetindeyim. Bu çetin vazifede bana yardımcı olabilecek gözü kara kimseler var mıdır?

    Ouz

    @9yearsago, Parça kayıpsa Müge Anlı yardım edebilir bence. Çok sağlam bir ekibi var.

    poison

    @Ouz, :Ddd

    Kaan

    @9yearsago, Megadeth’in “countdown to extinction”dan sonraki albümleriyle yetinmek kadar kötü de olsa, kalanla idare etmelisin.

  26. Davul atağıyla giren şarkılara karşı özel bir ilgim var. “Run to the Hills”, “6:00″, “Trust” veya “Symbolic” gibi bir paternle değil de baya hayvan gibi atakla giren şarkılardan bahsediyorum.

    Şunun gibi mesela:

    https://www.youtube.com/watch?v=nVRjDO3VyYA

    Örneğin Necrophagist – Stabwound da atakla giriyor ama o atak yarım saniye falan sürüyor. Ben daha ziyade yukarıdaki örnekteki gibi şeylerden bahsediyorum.

    Aklınıza gelen varsa söyleyin.

    P L A G U E

    @Ahmet Saraçoğlu, davul atagi ile giris ise konu, benim bir numaram; https://youtu.be/QH6i7AkdtFQ

    Şu an sayende albüm aklıma gelmiş oldu ve dolapta kalan 2 birayi gömücem. 2 dakka siteye girip kafa dağıtayım dedim zararlı çıktık aq:) sözde birazdan uyuyacaktım…teşekkürler PA

    Ahmet Saraçoğlu

    @P L A G U E, geçmiş olsun.

    daud

    @Ahmet Saraçoğlu,

    Carcass – Corporal Jigsore Quandary:

    https://www.youtube.com/watch?v=WhaQlTRJ6G8

    Immortal – Sons of Northern Darkness:

    https://www.youtube.com/watch?v=QH6i7AkdtFQ

    Machine Head – Davidian:

    https://www.youtube.com/watch?v=Qf0yWQzz0gM

    Kreator – Impossible Brutality:

    https://www.youtube.com/watch?v=PejUkwietYI

    Behemoth – Slaying th Prophets Ov Isa:

    https://www.youtube.com/watch?v=3HBX9giI5Vc

    Kaan

    @daud, Machine Head – Davidian aklına gelmiş ya! Helal! Deli parça.

    Ahmet Saraçoğlu

    Bunu da çok severim. İlk 35 saniyeyi davulda çalması acayip zevklidir.

    https://www.youtube.com/watch?v=sWj5ZKsqzQs

    Ahmet Saraçoğlu

    Aynı albümden iki BONBA

    https://www.youtube.com/watch?v=mBex8Gz62qs

    https://www.youtube.com/watch?v=gkA1h8eZ1Ak

    Kaan

    @Ahmet Saraçoğlu, Dead Set on Suicide ta davulla kazımış resmen. Oha dedim yani.

    Ahmet Saraçoğlu

    Bunu albüm çıktığı gün dinlemiş ve ilk andan dellenmiştim. Bence hâlâ DT’nin en iyi gitar tonlarının olduğu albüm de bu. 12. saniyede giren gitar tonu aklımı almıştı. Tabii YouTube’da vızır vızır, CD’de yürek hoplatıyordu.

    https://www.youtube.com/watch?v=l6I8ZrkjXIA

    Oha çıkalı 14 yıl olmuş. Kulaklıkları takıp “vay arkadaş” diye gaza geldiğim anı çok net hatırlıyorum haha.

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Link açılıp şarkı başlayınca nası sevindirik oldum. Ne özlemişim diye. Şarkı bitti, DT Character, ATG Slaughter of the Soul, Hypocrisy Virus inmiş durumda şu an telefona atıyorum. Haha. Eski aşklarıma karşı özlem atağı başlattın gece gece. Şımarık bir 21.yüzyıllı olarak da hemen elde ettim kendilerini.

    Ouz

    @Ahmet Saraçoğlu, O kadar uzun zaman olmuş ki bunu dinlemeyeli, duyunca bir garip oldum. Vaktin birinde bu albümün kritiğini bile yazmıştım, hey gidi günler hey.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ouz, o garip olma hissi çok acayip. Ben de bazen 20 yıldır dinlemediğim bir şey duyuyorum ve “aaa evet bu vardı” diye pamuksu bir dedeciğe bürünüyorum.

    Ouz

    @Ahmet Saraçoğlu, Geçen gün bir şey mırıldandım, bir türlü bulamadım, aradım durdum. En sonunda ritim tarzından (herhalde Sepultura’dır diyerekten) taraya taraya Soulfly – No Hope = No Fear olduğunu ortaya çıkardım. Dinlerken bildiğin gözlerim doldu. En son lisedeyken kasetten dinlemiştim bu şarkıyı. Çok pis yaşlandım ya.

    Stoncutters

    @Ahmet Saraçoğlu, EiF ii yi unutmamak lazım.
    https://www.youtube.com/watch?v=4fyhg0PZ87k

    Ahmet Saraçoğlu

    @Stoncutters, harbiden bu olayın en hayvanlarından biri bu.

    Ouz

    @Ahmet Saraçoğlu,

    Decrepit Birth – Hieropglyphic

    https://youtu.be/z_B1BNm94e4

    Deeds of Flesh – Master of Murder

    https://youtu.be/K5532ZSFwLQ

    Infant Annihilator – The Kingdom Sitteth Lonely Beneath Thine Hollowed Heavens

    https://youtu.be/gfL2mV94F-0

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ouz, 2. videodaki Rambo’dan dolayı konsantre olamadım ahah

    Ouz

    @Ahmet Saraçoğlu, Valla Rambo benim için de sürpriz oldu gece gece. :)

    Ouz

    @Ouz, Origin – Truthslayer

    https://youtu.be/7NzzrpdwB4A

    Mithras – When the Stars Align (bunu nasıl unuttum yahu)

    https://youtu.be/N9AVHzD57DE

    First Fragment – Le Serment de Tsion

    https://youtu.be/h2m_hJczeoQ

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ouz, “When the Stars Align” inanılmaz bir şarkı gerçekten.

    Berca B.

    @Ahmet Saraçoğlu, hayvan gibi atak değil, hatta metal bile değil ama benim duyduğum en tatlı davul girişli şarkılardan biri Alice in Chains – No Excuses. Ağzında olips dolandırıyor gibi bi tat bırakıyo davul.

    https://www.youtube.com/watch?v=r80HF68KM8g

    Ahmet Saraçoğlu

    @Berca B., splash büyük nimet hakikaten.

    @promosyonduyuru

    @Ahmet Saraçoğlu, Uygun mudur?

    https://www.youtube.com/watch?v=dXAjY8Uc1dc

    Ahmet Saraçoğlu

    @@promosyonduyuru, uygun uygun. BU albümde Fotis’in efsane bir davulculuğu var zaten.

    Rust in Peace.

    @Ahmet Saraçoğlu, direkt bu şarkı geldi aklıma
    https://youtu.be/N9zFICL-Lng

    Ahmet Saraçoğlu

    @Rust in Peace., benim de aklıma direkt bunun gelmesi lazımdı aslında. Bu şarkıyla ilgili ufak bir anı: 2004′teki Fates Warning İstanbul konserinde grubu beklerken mekânda çeşitli müzikler çalınıyordu. Birden “Heal the Waters” başladı, millet bir gaza geldi (millet dediğim de 20 kişi falan). Sonra şarkı ilerledi, herkes eşlik etti falan, tam 5.47′deki para atma yerinde elemanın biri cebimden para çıkarıp baş parmağına koyup fırlattı, şarkıdaki para sesi sırasında yerde para dönüyordu. :) Baya güzel andı.

    EreN

    @Ahmet Saraçoğlu,

    https://www.youtube.com/watch?v=18i-USqaLm0

    Ahmet Saraçoğlu

    @EreN, Buddy Rich etkilenimli harika bir giriş.

    SA

    @Ahmet Saraçoğlu, Misery İndex – Sleeping Giants

    verdiğin örneğe en çok benzeyen bu bence. Sadece biraz daha uzun hali gibi.

    Aura magula

    @Ahmet Saraçoğlu,
    Gorgoroth revelation of doom
    https://youtu.be/VpdhPivrg2E
    Zamanında google play müzikte açtığımda şarkının 10.saniyesinde açmıştı kulaklık full sesteydi sesi duyduğumda omur iliğimden ÇAT diye se gelmişti.1 hafta sonra şarkıyı günde 5 kez dinliyordum

    Ahmet Saraçoğlu

    @Aura magula, bu şarkı davul atağıyla başlamıyor yalnız.

    Aura magula

    @Ahmet Saraçoğlu, https://youtu.be/SIZuqgWI1-s
    https://youtu.be/L2kGJZEVI1Q

    Ahmet Saraçoğlu

    @Aura magula, aynen. İlkini şimdiye dek başkasının hatırlatmaması da ilginç. Bu olayın en akılda kalıcı kullanımlarından biri.

    SA

    @Ahmet Saraçoğlu, bu da var.

    Cattle Decapitation – Projectile Ovulation

    Ahmet Saraçoğlu

    @SA, evet yukarıda paylaşmıştım onu.

    OblomoV

    @Ahmet Saraçoğlu,

    Mötley Crüe – Dr. Feelgood (efsane)
    Motörhead – Overkill
    Death – Scavenger of Human Sorrow
    Slayer – Killing Fields, Criminally Insane, Show No Mercy
    Sepultura – Territory, Sarcastic Existence
    Pantera – 13 Steps To Nowhere
    Mastodon – The Wolf is Loose, The Motherload
    Gojira – The Way of All Flesh
    Metallica – Motorbreath
    Anthrax – Indians
    Led Zeppelin – Rock And Roll
    Kreator – Terrible Certainty
    Sodom – Ausgebombt
    Megadeth – Rust In Peace…Polaris, Skin O’ My teeth
    Iron Maiden – Where Eagles Dare
    Dream Theater – Honor Thy Father
    Decapitated – Nine Steps
    Judas Priest – Exciter

    SA

    @Ahmet Saraçoğlu, bugün dinlerken aklıma geldi. Mgla – Mdlosci 2

    Mükemmel şarkı.

  27. şeyh hulud says:

    Bazen gaza geliyorum ama şu anda sakinim: 2019 metal adına benim açımdan gelmiş geçmiş en iyi yıl oldu. Eski yıllarda yaptığım listelerle karşılaştırıyorum, 2019′a yaklaşacak bir sene yok.

    Ahmet Saraçoğlu

    @şeyh hulud, bence de bu sene çok iyi. En azından 2018′den net daha iyi.

    şeyh hulud

    @Ahmet Saraçoğlu, iyi olmalarının yanında tam bana göre albümler çıktı. Hem ilginç, hem eşsiz bir sene oldu.

    İlker

    @şeyh hulud, 2016 da çok acayipti be.

  28. Josef says:

    @Ahmet Saraçoğlu, tekme yumruk dalıyor
    https://m.youtube.com/watch?v=nM__lPTWThU

    Ahmet Saraçoğlu

    @Josef, dünyanın en güzel gitar sololarından da birini barındırıyor.

  29. Firat Tale says:

    Türkiye’de neden doğru düzgün stoner metal konseri veya festivali olmaz, dünyaca ünlü grupların hiç biri turlarında bize yer vermezler, gerçekten hiç mi dinleyen yok bu ve benzer türleri, dinleyen varsa ses etsin ????

  30. \m/ says:

    @Firat Tale, adam akıllı metal grubu mu geliyor ki stonerı gelsin. Her kuşu şey ettik bir leylek kaldı

    Berca B.

    @m/, gelmiyor mu? Hellfest falan bekliyorsan başka ama gayet de çeşitli gruplar geliyor şu ara.

    \m/

    @Berca B., evet gelmiyor. Yokluk içinde elle sayılacak gruplardan bahsediyoruz. Sitemim kimseye değil, ülkenin bu durumunda gayet normal böyle olması fakat ülkenin tek metal festivalinde bile topu topu 2 yabancı grup vardı. Hal böyleyken birbirimizi kandırmaya gerek yok.

    Rock off açıklandığında opeth her sene geliyor zaten diye sitem edildi. Her sene dedikleri de 4-5 sene öncesiydi. 4-5 senede bir opeth gelmesi artık bize her seneymiş gibi geliyor durum o kadar vahim yani anlayacağın

    Berca B.

    @\m/, Watain, Ulcerate, Enforcer, Deus Mortem, Voivod, Mayhem, Behemoth, Overkill, Katatonia, Amorphis, Manowar, Benediction. Bunlar daha bu sene geldi/açıklandı. Mezar organizasyonun getirdiklerine girmedim bile doğru dürüst, ki bu adamlar Dead Congregation, Demilich ve Blood Incantation’ın getirdiler yakın zamanda.

    İsteyen istediğini düşünsün tabi ama şunları “adam akıllı metal grubu” görmüyosan konu tartışmaya kapalı.

    Firat Tale

    @Berca B., evet haklisin zaten benim dikkatimi ceken, bu kadar cesitli ve extreme metal turlerinden gruplar ulkemize gelirken stoner in hic tercih edilmemesinin sebebini merak ediyorum zaten, ama anlasilan pek kitlesi olan bir muzik degil.

    Berca B.

    @Firat Tale, esasında Kadavar ve Red Fang konserleri baya dolu geçmişti. Earth konserine bilet alıp gidememiştim ama onda da ortam baya doluydu diye duymuştum. Kitlesi bence net var, hele şu dönemde bu tarz müziğe ilgi daha bile çoğalıyor ama neden çok nadir konser oluyo ben de anlamıyorum.

    \m/

    @Berca B., yazdığın şeyler benim yazdıklarımı doğruluyor farkındaysan. Elle sayılır grup geliyor dedim ben zaten. Bu yazdığın isimleri millet 3 günde dinliyor. Biz ise şanslıysak 1-2 yılda anca. Büyük grupların gelmemesinden, gelseler bile nadiren gelmelerinden bahsetmiyorum bile. Herhangi bir yabancı festivalde en üstlere yazılanları biz herhalde son 10-20 yılda getirebilmişizdir toplam. Yani bu da başta dediğim “yokluk” içindeki bolluk mevzusu.

    İstersen son 10 yılda hiç gelmemiş, ama gelse kaç para olursa olsun gideceğimiz grupları da listeleyim. O zaman farkı daha iyi görürüz

    Berca B.

    @m/, ilk yazdığın yorumdan ülkeye sıfır adam akıllı metal grubu geliyormuş anlamı çıkıyor. Benim son bir senede gelen ve bilerek eksik yazdığım grup sayısı ise senin “elle sayılır” tabirinden bariz daha fazla. Dolayısıyla seni doğrulamıyorum, aksine sen benim “Hellfest bekliyorsan başka” cümlemi doğruluyorsun.

    Ayrıca madem o kadar Hellfest dedim, 2019 festivalinin headlinerları şunlar: Manowar, Kiss, Tool, Def Leppard, Lynyrd Skynyrd, Dream Theater, Dropkick Murphies, Whitesnake, Slash. Bunlardan sadece 3ünü burada canlı izlemedik.

    Ben ülkede çok fazla metal konseri/festivali yapılıyor demeye çalışmıyorum. Senin gerçekçilikten uzak abartı yorumunun yanlış olduğunu söylüyorum.

    \m/

    @Berca B., oradaki adam akıllı söz öbeği sıfat değil zarf. Yani ülkeye adam akıllı gelen grup yok demek istedim. Ki zaten sıfat olarak kullanmış olsaydım devamında yazdığım “stonerı gelsin” lafı manasız olurdu.

    Olaya tamamen subjektif bakıyorsun. Saymaya devam etsen bile sayacağın gruplar ne kadar iyi olsalar da büyük gruplar olmayacak. Olaya bu açıdan bakınca katatonia bile tartışılır ki katatoniaya ne kadar taptığımı bilen bilir. Bahsettiğim konu büyük grupların gelmemesi veya 10 yılda bir gelmesi. Yoksa gelen grupların iyi olup olmaması tamamen öznel. o yüzden tartışmam, tartışamam da; kişiden kişiye değişir orası.

    Benim hellfest gibi bir beklentim yok. Zaten beklentim yok, anlamadığın nokta bu. Yani hellfest bekliyorsan başka sözünü doğrulamıyorum. Çünkü ben bir şey beklemiyorum. Olaya subjektif baktığın için benim de öyle baktığımı sanıyorsun lakin ben tamamen objektif bakıyorum. Geleni izlerim, gelmeyenin de hayalini kurarım kafasındayım. Dediğim gibi kimseye sitemim yok. Beklentim olsa sitemim olurdu zaten. Neyse konuya dönersek Hellfest kadrosundaki isimleri de kaç yılda bir izlediğimizi yazmayayım istersen. O grupların neredeyse tamamı 30 küsür yıldır bu seviyedeler ama o 30 yılda biz kaç defa izleyebildik elin oğlu kaç defa izledi mesela? Bahsettiğim konu bu. Bunun gerçekçilikten uzak olup olmadığını görmek hiç de zor değil. Tartışmaya devam etmeyeceğim. İyi günler

    Berca B.

    @m/, ben neden subjektif olayım yahu senden hiçbir farkım yok ki, ben de sadece dinleyiciyim, organizatör değilim. Ki ilgili başlıkta organizatörlere bol bol eleştirilerimi getirdim. Ben yiğidi öldürüp hakkını veriyorum. Saymadıklarımı da hesaba katsak ortalama 2-3 haftada bir kaliteli metal grubunu burada görüyoruz. Bu bizim gibi bir ülke için senin “adam akıllı gelen grup yok” tabirinden gayet fazla. Gerçi sen yine savını değiştirip büyük grup 10 yılda bir geliyor dedin şimdi.

    Şimdi söyleyeceğim şey canını acıtmak veya sana saldırmak amaçlı değil, tamamen durum tespiti. Okuduğum kadarıyla ağzından bir gazla çıkan yanlış bir cümlenin yanlışlığını kabul edecek olgunlukta değilsin, onun yerine bir yerden bir şekilde tutunmaya çalışıyorsun. Fırat ortaya sadece “ya bu kadar grup geliyor neden hiç stoner gelmiyor?” demiş, sen de direkt ona cevap vererek “adam akıllı grup gelmiyor ki stoner’ı gelsin, her kuşu siktik vs vs” dedin. Ben de diyorum ki nasıl yani, al bunlar bunlar geliyor işte. Stoner gruplar da gayet gelebilir yani. Önce senin tabirinle “büyük grupları” daha sık getirir hale getirip sonra mı stoner’a yöneleceğiz? Manasız bir yaklaşım.

  31. killyourselfchuck says:

    dün ablamla ve arkadaşlarıyla doğum günümü kutlamak için ocak başına gidelim dedik. sadece ben, tek başıma 1.5 kilo et yiyip, 75′lik rakı ve 2 paket sigara içmişim. en sonunda ne oldu hatırlamıyorum. bütün mekan benle ilgileniyordu, taksiye bindirip eve gönderdiler sdgsdg

    çok şükür kalp krizimi 1 sene erkene aldım.

  32. Firat Tale says:

    @Berca B., Kadavar a gitmiştim ama Red Fang i kaçırmışım, dediğin gibi iyi kötü sold-out olmasa da yine mekanı doldurur bu konserler, geçenlerde Vader konseri olmuştu ve bomboştu neredeyse, demekki aynı risk stoner için de alınabilir, ama alınmıyor nedense.

    Firat Tale

    @Firat Tale, ve Radio Moscow konserleri de gayet dolu ve güzel geçmişti.

  33. Canoir says:

    Az önce timeline’ıma düştü
    https://twitter.com/eskitvitler/status/1204455331000135686?s=19

    Ahmet Saraçoğlu

    @Canoir, bu konu uzunca bir zamandır (yıllardır) canımızı sıkıyor, ancak maalesef arada kontrol edemediğimiz durumlar oluyor. Özellikle 2019′da çok arttı. Az önce Pasifagresif’in Facebook sayfasını yayından kaldırdım. Gerekli temizlikleri yapıp, önlemleri alıp, farklı bir görünümle 2020 başında tekrar açacağız.

    Canoir

    @Ahmet Saraçoğlu, pasif kelimesinden korkmak lazım abi

  34. Canoir says:

    Kalt ekibini ve kirli konuşma serisini takip edenler bilirler. Power metal klibi gelmiş bugün. Sabaton’dan iyi. Vokali yapan Ozan Akyol aynı zamanda eskişehirli black metal grubu episode 13′ün de vokalisti

    https://m.youtube.com/watch?v=4DhUdvfuXrA

    Eski metalci top sakalını da buraya bırakayım
    https://m.youtube.com/watch?v=bPWBNMKUVlY

    den4x

    @Canoir, oha o grubun vokalisti olduğunu bilmiyordum. twitterdan kriegsmachine falan paylaşıyorlar, arada black metal atıyorlar o yüzden daha bir seviyordum kendilerini ahah

  35. sleepless says:

    “Sitede şu albümün kritiği yokmuş” köşesinde bugün: Autopsy – Mental Funeral. Genel olarak albümün nasıl bir efsane olduğu zaten malum ama özellikle sound’u nasıl iyi ya, sözler-müzik-VOKALLER inanılmaz bir kabalık ama albümün sound’u bazen neredeyse 70′ler Black Sabbath’ı dinliyormuş gibi geliyor, hi-fi sonic bir saldırı olmaktan çok uzak çok eski bir lezzeti var. Aşırı güzel albüm aşırı.

    Bu arada kritik var mı diye ararken sonuçlarda çıkan 2010′de Autopsy’nin toplanma haberinin alt başlığının “İç organlar panikte.” olması şahaneymiş, 9 yıl önceki espriyi de öveyim gelmişken.

  36. Arkadaşlar selam. Bu hafta gerçekten çok yoğundum. Bazı haberler birikti, bugünkü 2. kritiği de anca gece 22.45′te siteye koyabildim. Gecikmeler için kusura bakmayın. Pazardan itibaren normal düzene döneceğim, siteye yüklüce haber vs girişi yapacağım.

    killyourselfchuck

    @Ahmet Saraçoğlu, np usta. elinize sağlık, çok iyi gidiyorsunuz

  37. Rust in Peace. says:

    Telefondaki 1800 küsür şarkıyı sd karta aktarayım dedim;liste allak bullak oldu,hepsi birbirine karıştı :( Alışmıştım o düzene bayağı. Yahu bir de sildiğim müziklerin bazıları geri gelmiş, onlar nasıl geri geldi anlamadım. Sonuçta dışarıdan aktarmadım müzikleri, telefonun içinde olan bir şeyi sadece sd karta aktardım.

    çaksu

    @Rust in Peace., Bu aletlerden bi dosya sildiğinde içindeki bilgiyi kullanılmaz hale getirmiyor. Sadece erişme yolunu kaldırıyor. Bilgi kalıyor. Kapasiteyi full kullandıktan sonra yeni şeyler yüklersen onları silmiş olduğun bilginin üzerine yazıyor. Üzerine birşey yazılana kadar ulaşılabilir yani silinmiş şeylere.

  38. Yusuf Yazıcı’nın çapraz bağları kopmuş lan çok üzüldüm. Maçı canlı izliyordum, müdahale olmadan sakatlandığı için eyvah demiştim, korktuğum oldu. Euro 2020’yi de kaçıracakmış.

  39. Rust in Peace. says:

    Metali çok seviyoruz falan ama en toksik kitlenin de bu müzikte olduğu ortada. Instagramda pasifagresifin yorumlarına bakın, çıldıracaktım yorumları okurken.
    Opethe sallamak moda olmuş galiba? Metal tarihinin en iyi albümlerine imza atmış bir grubu bu kadar itin bir yerine sokmanın anlamı yok çünkü. Biri gelmiş neden high on fire ya da sleep yok diyor, biri ilk 10′dakileri ilk 50′me almam diyor (tamam alma herkesin zevki farklı da bu küçümser tavırlar neden), biri oylamada yaş sınırı olsa farklı olurdu diyor.
    Valla Ahmet abi iyi dayanıyorsun, sayfanın sahibi olsam önüme gelen toksiği engellerdim herhalde.

    den4x

    @Rust in Peace., en toksik bu olsa da öpüp başımıza koysak. internette sadece 4 kişinin bildiği bokun bile aşırı toksik bi kitlesi oluyor.
    belki de hep vardı böyle tipler, şimdi internet sayesinde acayip yayılıyor ve norm haline geliyo bazı hususlarda.
    en yakın örneği twitterda geçen gün dümdüz kitap okuyan birisinin fotoğrafını atıp “karı kız kaldırmak için de böyle kitap okumazsın” diyen dalyarak. bu herif normal halinde belki bu tweeti atmaz ama twitterın ortamı böyle olup sağda solda benzerini görünce “ya ben de yapayım şöyle şakalı bişey” diyip atıyor insanlar düşünmeden. bunu herhangi bir mecraya uyarlayabilirsin, aynısı.

  40. OblomoV says:

    Nevermore’un eski konser videolarında Loomis ve Broderick’in performanslarına bakarken aklıma geldi, geçmişten günümüze birlikte çalmış efsane gitaristler hakkında bir inceleme konusu hoş olur. Güzel uyum sağlamış yada aynı grupta olmaları bile başlı başına bir olay denebilecek ritim ve/veya solo gitaristler vs.

  41. salihcet says:

    Ya bu PA’nın kritik arşivlerine ulaşamıyorum bu bir tek ben de olan bir sorun mu yoksa başkasında da var mı? Örneğin: yukarıdaki seçeneklerden “K” harfine basıp bu harf ile başlayan grupların albümkestiklerini okumak niyetinde oluyorum ama yüklenme esnasında takılıp kalıyor. Başka cihaz ve browserlarda da denedim ama yok, sebebini bilem vardır belki diye de buraya yazdım.

    İlker

    @salihcet, şu olayın 1-2 senedir düzeltilememiş olması akıl almaz cidden.

    Ahmet Saraçoğlu

    @İlker, @salihcet, 16 Mayıs 2019’dan bu yana sorun var. Tahmin edilenden derin bir sorun olduğu için zaman alıyor.

    Durum kısaca şöyle:

    Sitenin /category/kritik sayfası çalışmıyor. Bu aslında sitenin root category’si (normalde wordpress’te general diye bir kategori olur, bunun ismi “kritik” yapılarak kök kategori kritik yapılmış zamanında), normalde herhangi bir kategorinin sonuç getirmemesi ancak o kategorinin silinmesiyle mümkün oluyor ama burada “kritik” root category olduğu için bu olmuş olamaz. Bunun dışında herhangi bir hata gözükmediğinden sorunun ne olduğunu anlamak kolay değil.

    PA 2009 yılında normalde site yapmayı bilmeyen bir arkadaş tarafından öğrene öğrene yapıldığı için sonradan müdahaleler normal bir wordpress sitesi gibi olamıyor. Ülkemizin en çok ziyaretçi alan dev ticaret sitelerinde çalışan insanlar ve wordpress konusunda uzman kişilerce de bakıldı ancak sorun biraz derinde olduğu için zaman alıyor.

    Elbet düzelecek, biraz daha sabır rica ediyorum.

  42. Raddor says:

    Avatar’ıma Motörhead tişörtü çizecek kadar sevdiğim için grubu, Lemmy’nin dördüncü ölüm yıl dönümünde Motörhead’in tüm diskografisini karıştırdım, dinliyorum. Gerçi ben bunu her gün yapıyorum. O zaman niye geldim buraya? Lemmy Kilmister’ın en sevdiğim röportajını bırakmak için.
    https://m.youtube.com/watch?v=HtANCkZrD8Y

    Din ve politika ile ilgili görüşlerini açıkladığı ilk 7 dakikayı izlemenizi özellikle tavsiye ederim. Çok dürüst ve akılcı yanıtlar vermiş. Sonrası da ayrı eğlenceli. O dönem gündemde ne varsa sormuşlar. Kurt Cobain’den Pantera’ya kadar. Phil Anselmo’nun kafasına takıldığı bölümde her defasında koparım hahah.

    Lemmy bana otantik bir insan olmayı öğretti. Kendine saygı duymayı, değer vermeyi. Neysen o’sun, ne istersen o. Başkalarına göre şekillenmemek, hayatı istediğin gibi yaşamak. En sevdiğim sözlerinden biri de şudur:

    “Hayattaki en mühim şey nedir biliyor musun? Espri anlayışı. Bunu kaybettiğinde bittin. Gidip beynini uçursan da aynı şey.”

    Sonuç olarak önemli olan hayattan zevk almak. İnsanları yargılamak, kırmak, kıskanmakla vakit kaybetmektense; eğlenmek, eğlendirmek. Ve Rock ‘n’ Roll’u unutmamak..

  43. Rüyamda Cannibal Corpse konserindeydim ve konserden hemen önce ön grubun Portal olduğunu öğreniyordum, “Ne Portal mı??? PORTAAAAAAAAAAAAAL!!!!” diye bağırıyordum.

  44. şeyh hulud says:

    Deathspell Omega röportajının ikinci kısmı çıkmadı hala, yıl bitecek. Başka bir yerde çıktı da ben mi görmüyorum veya dünyayı yöneten gizli satanik örgüt “Yeter, planlarımızı çok açık etme.” mi dedi.

    Şu The Fires Of Frustration piano coverını şimdi gördüm bu arada, hoş olmuş.

    https://www.youtube.com/watch?v=mR9K2qncpdo

  45. 2020′nin ilk yorumu… Hepinize sağlıklı, huzurlu yıllar arkadaşlar. 2019′da 407 albüm incelemesi yayınladık, bu sene 500′ü geçelim diyoruz. Hayırlısı.

  46. OblomoV says:

    Bateri ile açılan metal şarkıları konuşulmuştu. Ben de üstün bir işsizlik örneği sergileyerek bir şarkı listesi oluşturdum. :^) 200 şarkıyı geçti şimdilik. Ara ara eklemeler yapıyorum.

    https://open.spotify.com/playlist/5IAHB38ak914FfksN6CZFX?si=fool8FiORSOqaDNOAcPf4w

    tahsin

    @OblomoV, Listede Meshuggah-Bleed goremedim. Her an carpilabilirsin. Saka bir yana takibe aldim. Eline saglik

    OblomoV

    @tahsin, :D Teşekkür ederim. Meshuggah şarkılarına bakmadım henüz ama Bleed şarkısının girişinde davul introsu yok, bodoslama dalıyor cengaverler. :)
    Eklememi istediğiniz şarkılar olursa yazınız efenim.

  47. Berca B. says:

    Ulan Black Breath bişiler yapıyo mu, yeni yılda albüm var mı diye bakayım dedim, 2 gün önce basçıları ölmüş acayip üzüldüm. Ah ulan.

  48. deadhouse says:

    PA son zamanlarda tutucular ve metal müzik ile aslında hiçbir ilgisi olmayanlar tarafından işgal edilmiş durumda. Bu site 10 yıldır var. 10 yıldır takip ederim. İlk defa bu denli akıl almaz yorumlar görüyorum.

    Burada kritiği yayınlanan bir death metal, grindcore grubunun altına bu adamlar toplumdan uzaklaştırılmalı tarzında yorum yapılması, akıl alır gibi değil.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.