# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Serbest kürsü
| 04.05.2015

Yeter! Söz milletin.

Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.

Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.

  Yorum alanı

“Serbest kürsü” yazısına 15,293 yorum var

  1. Koralp says:

    Sizce ligin şampiyonu kim olur? Ben bir Fenerbahçeli olarak Beşiktaş’ın şansını daha yüksek görüyorum.

    Nurhacı Çeri

    @Koralp, Abi ortada Beşiktaş’ın şampiyon olmaması için bu takımın Beşiktaş olması dışında hiçbir sebep yok, Beşiktaşlıyım ama pek umutlanamıyorum açıkçası.

    Nurhacı Çeri

    @Koralp, Bu arada cevap vermeyi unutmuşum, bence Galatasaray şampiyon olacak.

    çaksu

    @Nurhacı Çeri, Benim de içime öyle doğuyor. Hamza Umut’la baskı mallığını yine denemezse, Bruma başlar Melo kendine gelirse GS Arena’da bağlar bence.

    Nurhacı Çeri

    @çaksu, Ya kilit nokta derbi zaten ve Melo da Galatasaray’ın derbi alma konusunda Sneijder’le birlikte en büyük silahı olduğundan Melo konusunda haklısın.

    Peki Umut’un adı Umutinho olsaydıhdshhdsh

    Korhan Tok

    @Koralp, Beşiktaş’ı her türlü yeriz Arena’da ve şampiyon oluruz.

    ismail vilehand

    @Koralp, çok deli Beşiktaşlıyım, Beşiktaş’ın bu sene şampiyon olmasını nasıl istiyorum anlatamam ama her şeyden önce haftada ortalama 14-15 maç izleyen bir futbol sever olarak şunu söyleyeyim; Beşiktaş’ın bu formuyla Galatasaray’ı Arena’da yenmesi çok çok zor. bana Galatasaray şampiyon olur gibi geliyor.

  2. 12ParmakBağırsağı says:

    https://www.youtube.com/watch?v=s-UL9cHYsow

    Karl Sanders death metal dünyasının en sempatik, en tatlı insanı bence. Şu vidyodaki penayı tarif ettiği kısımde sesli güldüm. Yanda Dallas da gülmemek için kendini zor tutuyor zaten. Bir de o duyguyu cidden içten yaşaması olaayı bitiriyor.

    “You know, i was really digging…”
    “The point is you know… More… Pointy!”

  3. Korhan Tok says:

    Ali Atay’ın Limonata filmini izledim. İlk yönetmenlik tecrübesi olduğunu hissettirse de gayet iyi bir denemeydi. Özellikle tele-konferans sahnesi ile apartmanın önündeki otomat sahnelerinde epey iyi güldürdü. Her gün her saniye ağız dolusu küfür edilen bir coğrafyada sinemada küfür olmalı mı olmamalı mı tartışmasına hiç girmiyorum.
    Ucuz seanstır, mobil operatör indirimidir falan bir şey ayarlayıp gidin derim.

  4. Korhan Tok says:

    Son dönemlerde gördüğüm en büyük ayılığı da paylaşayım; zenginlik deYişik bir şey.

    https://www.youtube.com/watch?v=jn0M9qQJEuw

    Furkan Keskin

    @Korhan Tok, oha ya oha :(

    Ahmet Saraçoğlu

    @Korhan Tok, @Furkan Keskin, “şelalenin içine mutfak yapmak”, insan kavramının net bir özeti ahah.

    Korhan Tok

    @Ahmet Saraçoğlu, @Furkan Keskin, manyak çok abi, DAĞ yaptırmış kendine ayı oğlu ayı.

  5. Nurhacı Çeri says:

    Herkesin müziğe bakış açısını değiştirdiği bir nokta vardır; artık catchy şeylerden hoşlandığına karar verir, artık yarım saatten kısa ve hüzünden üzgün kuşlar sıçmayan şeyler dinlemeyeceğim gibi. Benim de bu haftaya kadar sürdürdüğüm bir denyoluğum vardı: Şarkı sözlerine pek dikkat etmemek.

    Ve bu eşşekliğimi şu ŞEY tamamen değiştirdi: https://www.youtube.com/watch?v=WNOVsDkCJi4

    BTBAM’ı severdim, BTBAM’ı baya çok severdim, ama bu videoyu izledikten sonra öncelikle Parallax olmak üzere grupla ilgili her şeyi yeniden araştırma açlığım doğdu. Albümde ”neden böyle ki” diye düşündüğüm şeylerin aslında lyriclerle beraber yerine oturması, grubun müziğini anlattığı hikayeyle her anında yaşatması ama en önemlisi nerdeyse bütün albümlerinde bir parça bulunabilecek, insanı oturduğu koltuğa yapıştıracak derecede güçlü bir konsept yaratması beni gerçekten fazlasıyla etkiledi, büyüledi, mal etti.

    Nurhacı Çeri

    @Nurhacı Çeri, BTBAM adamı kulağından tutup geçmişini siker atar arkadaşlar.

    BurakBost(betweentheburied)

    @Nurhacı Çeri, bu adamlar benimde müziğe,hayata bakış açımı değiştirdi.(hatta en kısa zamanda ya colors ya da great misdirect hakkında bir dövme yaptırmak istiyorum)
    Belki sanada olmuştur; Great Misdirect’in Mirrors adlı dünya tatlısı şarkısının sözleri beni anlatır gibime gelir. Küçükken hep bir gözümü kapatır diğer gözümle bakar bakış açımı değiştirmrye çalışırdım. Bu alışkanlık bazı olaylara perspektif geliştirmeme yardımcı oldu aslında ehe
    Bir de tabiiki “Everyone grows but me”

    Nurhacı Çeri

    @BurakBost(betweentheburied), Selam, gözümden kaçtığı için devam ettirememişim muhabbeti, BTBAM’ın her zaman taşıdığı HAYATTA GÜZEL ŞEYLER DE OLUYOR AMA HER AN DA BOZULABİLİR TAM BİLEMEDİM havasına bayılıyorum zaten, pek atmosferik olmayan bir müziğe bu kadar yakınken bu kadar güzel bir atmosferleri olmasi cidden şahane.

    Bu arada Great Misdirect’i Colors’dan çok seviyorum sanırım ben, bunu hep içimde sakladım bikaç kişi dışında kimseye söylemedim ama böyle bu…

    Ünal Akünal

    @Nurhacı Çeri, ben bu aydınlanmayı ilk defa Nightfall in Middle Earth’te sonra da Still Life’ta yaşamıştım. O zamandan beri konsept albüm konsept albüm diye deliriyorum zaten hsdfs. Parallax da konsept olarak BTBAM’in en iyi işi bence, şarkı sözü yazımı konusunda cidden akıl aldı grup o albümde (Wiil it be foooound will the right hands deliveeer, the heartache i leeft). Bu videoya da en kısa zamanda bakacağım, çünkü BTBAM siker, hem de klas siker.

    Ayrıca albümler arasında bağlantı kurmak ve bunu sound’la birebir bağdaştırmak açısından Meshuggah, metal dünyasındaki en başarılı grup bence. Batu’nun şu kritiğini okuduğumdan beri ara ara şarkı sözlerini makale okur gibi okuyup kendi kafamda anlamlandırmaya çalışıyorum, çok başarılı olamasam da müziklerindeki mekaniklik ve düzensiz düzenin sözlerine de baya net ama bir o kadar da soyut şekilde yansıtılması her seferinde etkiliyor beni.

    Nurhacı Çeri

    @Ünal Akünal, Hadi o zaman burası konsept albüm aşkının yaman ve kavurucu ateşiyle yansın ve kül olsun..

    ————OPERATION MINDCRIME————-

    Öhöm Meshuggah albümlerinin belli bir konseptte olduğunu, bu konseptin de grubun tekdüze olmayan tekdüzeliğiyle gayet bağdaştığını, davulundan vokaline (gitarları saymıyorum, bas da duyulmuyor zaten lol) her şeyin bu konsepte hizmet ettiğini biliyorum ve bu gerçek beni gerçekten vişneli Magnum kadar heyecanlandırıyor.
    ——————————————–
    ———–OPERATION MINDCRIME————–
    ——————————————–

    Bunların dışında konsept dendiğinde değinmeden geçemeyeceğim bir album var ki o da CRIMSON, konseptten bağımsız müzik olarak dahi bence en iyi prog death albümü sıralaması olsa birinciliğe çok rahat oynayabilecek bir albüm, her anı, müzisyenliği, havası, konsepti cidden muazzam ve eşsiz, çok seviyorum <3

  6. B U R Z U M says:

    Çok uzun zamandır( yaklaşık 10 sene) canım sıkıldıkça tarantino filmleri izliyorum. Hatta ayda 2 kere jackie brown izlemişliğim var. Sanırım en çok reservoir dogs izledim. Mr. pink in bahşiş verme muhabbetinde ve ismi verilirken dönen muhabnetlerde kendimden birşeyler buluyorum. Ayrıca mr. Blonde tam bir efsane. Birde Col. Hans Landa seven insan güzel insandır. yüzüklerin efendisi abartılmış balondur. Fanatiklerine saygı duyarım yinede. Daldan dala atlıyorum şu an, kafam iyiyken dead space serisinden herhangi bir oyunu oynamaktan çok büyük zevk alıyorum.

    Son olarak, milan sız geçen şampiyonlar ligine lanet olsun. Kendine gel artık aq takımı!

    12ParmakBağırsağı

    @B U R Z U M, benim de en sevdiğim yönetmen tarantino. Her filminde ayak olması da ayrı bi hoşluk.
    Bi de sinematarihinin en iyi repliği şudur bence:

    “Zed’s dead baby. Zed’s dead…”

    Ozan H. E. Turakine

    @B U R Z U M, Bende de bu takıntı Gaspar Noe ve David Lynch’de oluyor. Özellikle Gaspar Noe filmlerini 3-4 ayda bir ardı ardına çeviriyorum. (Favori filmim Enter The Void) Tarantino filmlerini de aslında bu listeye dahil edebilirim ama o filmler bilmeyen birine izletirken çok daha iyi gidiyor. Yalnız başına izlemektense yanındakinin tepkilerini ölçmek çok daha keyifli.

    David Lynch’in Twin Peaks’e döndüğü (OLEY), Noe’nun sessizliğini koruduğunu varsayarsak yine Tarantino The Hateful Eigth ile gönüllerimizi çalacak gibi.

    Ünal Akünal

    @B U R Z U M, Reservoir Dogs benim de en sevdiğim Tarantino filmi ya, acayip geyik olması bunun en önemli sebebi sanırım. Ayrıca Mr. Blonde’un şu sahnedeki psikopat gevşekliğine bayılıyorum, zaten filmdeki müzikler de genel olarak o havaya müthiş uyuyor. İzledikçe keyifleniyorum resmen ahah.

    Fakat LOTR konusunda sana en fazla katılmayan insanlardan biri de benim ¯\_(ツ)_/¯

  7. Nba Playoff’ları hakkında yorumlar da böyle gelsin. Favorileriniz, tahminleriniz neler?

    Spurs de elenince ortaya pek görülmemiş bir tablo çıktı. Warriors net alacak gibi görünüyor ama Clippers çok istekli ve gaza gelmiş durumda. Batı finalinde karşılaşırlarsa (ki bence karşılaşacaklar. Memphis’den iş çıkmayacak, Rockets’ın gücü de Clippers’a yetmeyecek) oldukça izlemesi keyifli ve zorlu bir final olur.

    Doğuda ise işler karmakarışık. Derrick Rose haybeye giden yılların acısını çıkartırcasına bir performans veriyor. Yine de Cleveland daha güçlü bence. Atlanta tecrübesizlikten elindeki maçı veriyor adeta. Nets biraz daha bastırsa geçecekti turu. Wizards’a kendi evlerinde son 6 dakikada maç verdiler. Şu tecrübesizlikleri olmasa favorim Atlanta’ydı. Hoş yine yarı finali geçerler de, doğu finalini geçemezler maalesef.

    Korhan Tok

    @Ozan H. E. Turakine, Warriors-Clippers eşleşmesinin her maçı akıllara durgunluk verecek muhtemelen. Curry de sezon içerisinde yaptığı gibi sık sık Paul’u madara edecek, ben de gevrek gevrek güleceğim.

    Doğuda Atlanta biraz düzgün yönetilirse finali görebilir. Fakat ister Cleveland, ister Bulls, ister Hawks gelsin, batıda Warriors-Clippers eşleşmesinin galibi şampiyon olacak, net.

    Son 4-5 yıldır takip etmeyi bıraktığım NBA bu sezon farklılaşarak beni şaşırttı ve heyecanlı bir hal aldı. Her ne kadar rivalry olayının bitmiş olması yüzünden bir Indiana-New York serisi gibi seriler izleyemiyor olsak da, hiç olmazsa lige ambargo koyacak durumda değil kimse. Bu çeşitlilik heyecan kattı epey.

    Hadi bakalım.

    riser

    @Korhan Tok, şu belgesel – reggie miller hayranlığımı da göz önüne alırsak- mükemmel değildir de nedir?

    https://www.youtube.com/watch?v=r7HhseeOlHM

    Korhan Tok

    @riser, Ahah hey gidi ya. Reggie’nin Spike Lee’ye yüzyılın ayarını verdiği maçlar falan, of of. Spike Lee sokağa çıkamadığını söylüyordu New York’da hahah.

    riser

    @Korhan Tok, bugün de “8 saniyede 9 sayı”nın 20, yıl dönümüymüş iyi mi :)

    https://www.facebook.com/pacers/videos/10153293159542996/

    akanker

    Abi ben Bullsluyum da Cavs karşısındaki şansımızı çok da yüksek görmüyorum.4-2 veya 4-3 eleniriz diye düşünüyorum.Noahın hücümdaki katkısının bu sene oldukça düşmesi de etkili bu fikrimde.(zaten iyi bi hucümcü olmadı hiç) Batı için yorum yapmak gerekirse Batının en büyük favorisini Clippers olarak görüyorum.Cp3 ve Griffin’in harika performanslarından ötürü.

    Ozan H. E. Turakine

    @akanker, Warriors’ı finalde zorlayabilecek tek takım Cavs bana kalırsa, Lebron’u geldiği günden beri bir türlü sevemedim ama Stephen Curry ve Klay Thompson (sıfatına tüküreyim) ikilisine daha bir irrite oluyorum, bu sebeple Bulls sürpriz yapmazsa eğer Go Cavs! diyorum.

    (Evet konu NBA olunca bildiğin adam seçiyorum)

    riser

    @Ozan H. E. Turakine, uzun uzadıya açıklama yapamasam da cavaliers-warriors finalini 4-2 cavaliers kazanır ve şampiyon olur diyorum.

    Berca B.

    @Ozan H. E. Turakine, ALLLAAAH -elleri ovuşturur- en sevdiğim konu. NBA hakkında resmen günlerce konuşabilirim.

    Adeta bir nerd gibi seri seri tahminlerimle gideyim:

    Houston – Clippers

    Normal sezonda 2-2 berabere kalmış iki takım. Houston normal sezonda Harden’ın çılgın performansıyla ilerlese de Mavericks serisinde Harden’dan ziyade Howard ve Josh Smith’in normal sezonda görmediğimiz ekstra performanslarıyla 4-1 gibi rahat bir skorla geçtiler. Mavericks takıma Rondo katıldığından beri acayip bocalıyor ve tamamen dağılmış durumdalardı, Parsons’ın da sakatlığı üzerine yaşlı Mavericks’i dağıtmaları pek zor olmadı. Hatta 1 maç vermelerine bile şaşırdım.

    Clippers ise tam gaz çalışıyor ve Paul-Griffin ikilisi hiç olmadığı kadar verimli. San Antonio gibi dev bir takımı devirdiler ama çok yoruldular. Yine de bir sakatlık problemi yaşamazlarsa en fazla 6 maçta Houston’ı geçeceklerini düşünüyorum. Takım halinde en iyi defans yapabilen ve ligin en organize hücum ekiplerinden birine karşı sınavı geçmiş Clippers, hücumda nerdeyse tek silahı olan Houston’a karşı çok zorlanacağını sanmıyorum. Ayrıca Howard, DeAndre Jordan’a karşı o kadar ribauntu biraz zor çeker.

    Bulls – Cavs

    Bence yarı finallerin en tahmin etmesi zor eşleşmesi bu. Bulls inanılmaz istikrarsız bir takım, iyi oynadıkları zaman absürd işler yapabiliyorlar. Kötü oynadıkları zaman aşırı saçmalayıp top kaybı rekorları kırabiliyorlar. Yine de Bulls’un Lebronla bir kan davası var ve normal sezonda beklentilerin en altında kalan adamı Noah baya Lebron’dan nefret ediyor ve onla olan her maça ayrı bir motivasyonla çıkıyor ahah. Sakatlık sorunu yaşamazlarsa istikrar konusunun da üstesinden gelebilirler bence. Ayrıca ellerinde Lebron’u savunabilecek bir Jimmy Butler var ki, bu büyük bir şans. Kevin Love’ın sezonu kapatması ve JR Smith’in 2 maç cezası da cabası. En azından şu iki maç için Cavs’in elinde büyük bir dış tehdit yok ve Bulls akıllı oynayıp bu iki maçı kazanırsa seriyi de kazanır diyorum. AMA TOP KAYBI YAPMAYIN ALLAHIN BELALARI.

    Warriors – Grizzlies

    Net Warriors serisi. Hatta şampiyonluk favorim de Warriors olduğu için uzun uzadıya pek bişi yazmıcam bu seri için. Grizzlies takıma Jeff Green katıldıktan sonra “Rondo almış Mavericks” misali kimyasını acayip bozdu. Wesley Matthews’dan yoksun, geçen seneyle alakasız rezil bir Nicolas Batum (seride oynadı mı hatırlamıyorum bile), benchten kesinlikle katkı alamayan ve berbat bir Arron Affolo’lu Portland’a bile 1 maç vermeleri, şu an iyi düzeyde olmadıklarını gösteriyor. Hele ki Warriors gibi ligin defansif ve ofansif etkinliği sıralamalarında birinci sırada olan bir takıma karşı şansları: sıfır.

    Atlanta – Wizards

    Normal sezona bakacaksak Atlanta’nın süpürmesi lazım ama all-star arasından sonra serbest düşüşe geçen Wizards nasıl olduysa gitti Raptors’ı süpürdü, sonra gitti Atlanta’da ilk maçı aldı. Hayır kadroda doğru düzgün playoff tecrübesi olan bi tek Paul Pierce var. Bradley Beal tüm sene ya sakat ya da istikrarsızdı. John Wall kesinlikle müthiş bir adam ama Raptors’ı süpürmelerini düşününce hala NASIL AQ??! oluyorum. Atlanta da bütün sene yapım aşamasında olan mini bir Spurs gibi oynadı ama artık nasıl yaptılarsa Nets’e de saçma sapan 2 maç verdiler, şimdi de Wizards’a yenildiler. İkinci maçı galip bitirirlerse seriyi de alırlar bence ama ikinci maçı da Wizards alırsa çöküşe geçer ve elenirler gibi düşünüyorum.

    ANLATIN ANLATIN DAHA DA KONUŞALIM. DOYAMADIM.

    B U R Z U M

    @Berca B., sen böyle yazarsan bende günlerce oluyabilirim:) adam show yapmış ya la:) sana bi soru? Boston ı şaha kaldıracak bi kaç olası transfer söyleyebilir misin?

    Berca B.

    @B U R Z U M, haha sağolasın. Bildiğim kadarıyla Boston’ın bu seneki hedeflerinden biri, Cavs’te kimi zaman 4. seçenek konumuna düşen Kevin Love’dı ama bu seride Kelly Olynyk, Kevin Love’ın omzunu çıkarıp 6 ay sakatlayınca bu iş yattı gibi geliyor bana. Zaten Kevin Love da maç sonu açıklamasında Olynyk’in hareketinin kasti olduğunu söylüyordu, yani kendi de istemez artık Boston’a gidip o adamla takım arkadaşı olmayı. Ayrıca Love Minnesota’dan kazanan bir takıma gitmek için ayrıldı, o yüzden rebuilding aşamasındaki Boston’la ilgileneceğini sanmıyorum.

    Diğer bir dedikodu da Boston’ın DeMarcus Cousins’ın peşinden koşacağı. Bence Kevin Love’dan çok daha mantıklı bir hareket olur bu, zira Boston’ın post’a hakim bir uzuna ihtiyacı var. Artık günümüz NBA’inde tek yıldızlı sistem işlemiyor maalesef, ya 2-3 yıldıza ihtiyacın var, ya da Atlanta gibi, Spurs gibi tamamen takım oyununa odaklanan bir sisteme ihtiyacın var. Boston’ın normalde bu sene tanking yılıydı ama koç Brad Stevens’ın başarısı ve oyuncuların bi acayip oynamasıyla kazara playoff’a kaldılar, şimdi de draftten müthiş bi yetenek çıkarmaları zor gözüküyor. Ben Boston olsaydım mümkün olduğunca draft haklarından feragat edip Cousins’ın peşinden koşardım. Genç oyuncularıma da kesinlikle dokundurmazdım, özellikle Marcus Smart’a. Şu an Boston’ın elinde iyi bir PG ve kaliteli şutörler var. Pota altına gelecek bir Cousins’la 2-3 yıla baya tehlikeli bir takım olabilirler.

    B U R Z U M

    @Berca B., eline sağlık süper yazmışsın. Bende senin dediklerine ek olarak bisiler söyliyim. Katılır mısın bilmiyorum ama özellikle şikago, boston, spurs, lakers gibi lokomotif takımların kadrolarında bir adet süperstar bulunması gerektiğini düşünüyorum. Şu an spurs ve lakers da bunlardan mevcut ama şikago ve boston için aynısını söyleyemem. Ki özellikle boston ve şikago tarihinde superstar adamlar hep olmuştur. şunu da belirteyim, lebron miami den ayrılacağı duyulduğunda o kadar hayal kurdum ‘ulan boston yada şikago ya gitse, ortalığın a. koysa’ diye ama olmadı.

    Berca B.

    @B U R Z U M, aynen, bu tip takımlarda bir “go-to-guy” dedikleri olaydan kesinlikle olmalı bence de. Mesela Chicago Jordan’dan sonra bu konuda çok saçmaladı. Ellerine Elton Brand, Jamal Crawford, Tyson Chandler, Jalen Rose gibi adamlar geçti, hepsini salak salak takaslarla harcadılar. Bir de ellerine Jay Williams geçmişti ama o apayrı trajik bir hikaye. Neyse ki Rose’dan sonra adam akıllı davranmaya başladılar.

    Şu an Boston’la ilgili en büyük sıkıntım Paul Pierce’ın takımda olmaması. Boston’da gerçek bir veteran yok ve soyunma odasında onun gibi bir liderin olması çok faydalı olabilirdi.

    B U R Z U M

    @Berca B., paul pierce boston dan ayrıldığında uzun soluklu bir küfür etme ayini yapmıştım kendi kendime. Ki hâlâ ne zaman pierce lafı duysam, yada izlesem yine küfür ediyorum. Birde sen liste gibi yazınca dikkat ettim, şikago baya ağır malmış ya. İbretlik…

    Berca B.

    @B U R Z U M, abi kesinlikle, Washington’ın şu an böyle şeyler yapabilmesinin en büyük sorumlularından Pierce. Yani dışardan bakınca çok anlaşılmıyor ama playoff tecrübesi bambaşka bişi. Jordan bile 28′inden sonra kazandı o kadar şampiyonluğu. Keza Lebron da öyle. O yüzden dedim Washington 2. maçı da kazanırsa playoff tecrübesi çok az olan Atlanta’yı yiyebilir diye. Bir de Pierce ile ilginç şey, o üçlüden Garnett artık bitti, Ray Allen bütün sene oynamadı ama Pierce takır takır işliyor valla. Hayran kalmadan edemiyorsun.

    Ali İhsan Balı

    @Berca B., İşin garibi Sacramento’nun Cousins’i göndermeye niyetli olduğu baya konuşuluyor. Ligin en iyi pivotuna sahipsin ama Hintli bir takım sahibin ve bunak bir koçun olduğu için adamı yolluyorsun. Sonra da Sacramento neden başarılı olmuyor…

    Berca B.

    @Ali İhsan Balı, ligde nasıl yönetildiğini anlamadığım 2-3 takımdan biri Sacramento cidden ya. Hem ufacık bir marketsin, hem de front office’in komple moron. Bu kafayla çok delirir Sacramento taraftarı daha.

    Ali İhsan Balı

    @Berca B., Adamların BELEDİYESİ bile ne yaptığının farkında değil ya hahaha
    http://i.imgur.com/mlrIpAX.jpg

    Berca B.

    @Ali İhsan Balı, sdkfhsjkds mükemmel ya

    Ozan H. E. Turakine

    @Berca B., Bu arada Türkiye’de doğru düzgün fikir teatisinde bulunulacak bir NBA platformu olmadığı aklıma geldi sen böyle doyurucu yorum yazınca. Ya da ben bulamıyorum. Eskiden Batug vardı, şimdi 5-6 kişi yazıyor hepi topu. Birkaç tane daha site var, 2013′ün Playoff haberleri var manşette kdfjlghdk

    Bir haftadan beri NBA ile ilgili yorum yazacak mekan arıyordum. Yine imdadıma PasifAgresif yetişti. <3 <3 <3

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ozan H. E. Turakine, Berca B., ben de NBA’i baya uzun süre takip ettim ama bir yerden sonra bıraktım. Efsane Bulls-Jazz finallerini falan canlı izlemişliğim var. Michael Jordan, Shawn Kemp, Karl Malone/Jerry Stockton, Scottie Pippen, Dikembe Mutombo, Charles Barkley, hepsini izleme şansını yakaladım.

    Hatta şöyle sorayım, 1996′da Shaq Orlando’da oynarken Milwaukee Bucks’a karşı son saniyede üçlük attığı maçı izleyen var mı? Kariyerinde attığı ilk ve tek üçlük. Ben onu TV’den naklen izlemiştim. Shaq dendiğinde bugün bile o an aklıma gelir.

    114 yaşındayım.

    InkognitOwl

    @Ahmet Saraçoğlu, Yılını hatırlamıyorum ama sanırım o enstantaneyi ben de izlemiştim. Sonraki yıllardan birinde de bir keresinde de Shaq 11/11 mi ne öyle bi serbest atış ortalaması yakalamıştı bi maçta. (1-2 sapma olabilir, ama spiker ve yorumcu bile dumur olmuştu.) Adam aslında yetenekli, ama o cüsseyi kontrollü kullanmak zor herhalde her zaman. :)

    Berca B.

    @Ahmet Saraçoğlu, keşke o dönemi izleyebilseydim ya, en çok canlı izlemek istediğim zaman da hiç sevmesem de Showtime Lakers’ı ve Hakeem Olajuwon’lu Houston. Bulls-Jazz serisini izleyemesem de gazeteden takip ettiğimi hatırlıyorum, gece oynanan maç o günkü baskıya yetişmediği için sonraki gün gazetede çıkıyordu ahah. Hangi yıldı hatırlamıyorum ama Bulls’un Jazz’ı 90-50 civarı yendiği bir maç vardı, yanlış mı bastılar acaba diye gazeteyi sorgulamıştım.

    Berca B.

    @Ozan H. E. Turakine, ahah evet Türkiye’deki NBA siteleri maalesef içler acısı, dediğin gibi arada bir gaza geliyorlar çok aktif oluyorlar, sonra 2 sene yatış. Neyse burdan yardıralım biz, çok doldum NBA konusunda ahah.

    Ozan H. E. Turakine

    @Berca B., Bulls Cavs serisinin ilk maçı bayağı güzeldi bu arada. Butler’la Rose’un istikrarı maçın sonucunu belirledi diyebilirim. Maçı izlemeyen Lebron’un rakamlarına bakıp iyi bir performans gösterdiğini falan düşünür, triple-double’ı bir asistle kaçırmış, ancak çok fazla kritik şut kaçırdı, öyle ki maçın kaybedilmesindeki en büyük etkenin bu olduğunu düşünüyorum.

    Rose ise gerçekten MVP gibi oynuyor, o sakatlıkları yaşamasaydı bayağı bayağı Bulls’un yeni Jordan’ı olabilirdi bu adam. (Hoş şöyle tabirleri söylemeye çekiniyorum, “NASIL JORDAN’LA KARŞILAŞTIRIRSIN ULAN” diye bir tepki gelirse sonu gelmeyen tartışmalara yol açabilir)

    Son olarak Cavs sonraki maçta kazandı kazandı, kazanamazsa Bulls finallere gider.

    Berca B.

    @Berca B., Atlanta – Wizards serisi John Wall’un sakatlanmasıyla birlikte resmi olarak Atlanta’nın oldu diyebiliriz. Clippers – Houston serisi de Chris Paul’un dönüşüyle bana göre %90 Clippers’ın. Warriors – Grizzlies için zaten Warriors diyordum hep. Bi tek muğlak Bulls – Cavs kaldı, o da ibne Chicago’nun istikrarsızlığı ve Thibs’in Mirotic’i nedense kullanmaması yüzünden. Valla bahisten anlasam basıcam bütün paramı şu ilk 3 seriye ama bi boktan haberim yok bu konuda.

    B U R Z U M

    @Ozan H. E. Turakine, ağır şekilde boston ve şikago manyağıyım. Biri gitti şikago kaldı. E tabi bu durumda çok umutlu olmasam da şikago. Eğer oda giderse sevdiğim takım kalmıyor. Keşke detroid olsa diyorum ama nerdeee:( onun dışında şikago kazanamazsa kalacak takımlar aradında atlanta kazansın bari aq. Cavs ı hiç sevmiyorum. Lebron ı boston, yada şikago da oynamıyor diye sevmiyorum:)

    saw you drown

    NBA hakkında söylemek istediğim tek şey, şu ana kadar hiç Washington Wizards’a sempati duyan kimseyi görmeyişim. :) Ben seviyorum. Toronto’yu 4-0′la süpürdük. Bence Atlanta’yı da geçeriz. Atlanta play-off takımı değil.

  8. ÖNCÜL says:

    The Drapery Falls bence bırakın Opeth’i, bırakın metali, dünya tarihinin gelmiş, geçmiş ve hatta gelecek en iyi şarkısı. İçimde kalmasın istedim.

    akanker

    @ÖNCÜL, Çoğunluğun aksine Blackwater Parkı en iyi Opeth albümleri sıralamasında 5. veya 6. sıraya koyarım.Ayrıca şarkıyı çok severim ben de

    ÖNCÜL

    @akanker, Benim de Still Life mı, Blackwater Park mı diye düşünürken kafayı yediğim oluyor. Net bir sonuca varamıyorum, belki ilk göz ağrım olmasından dolayı Still Life. Ama ikisi de 10/10.

    12ParmakBağırsağı

    @ÖNCÜL, Bence de neceophagist epitaph o en iyi şarkı. Konudan biraz bağımsız oldu ama söyleyim dedim.

    saw you drown

    @ÖNCÜL, Blackwater Park, bence açık ara en iyi Opeth albümü. (cürete bak açık ara haha ) Morningrise, Stil Life…tamam müthiş, ruhani, harika vs. ama Blackwater Park’ı bazen tanımlayacak kelime bulamıyorum. Yok böyle bir şey, cidden yok. Yani, nasıl desem: Opeth’in diğer albümleri feodal beylikler ise, Blackwater Park; imparatorluktur. Aslında ben de tüm müzikler için düşünmesem de, Blackwater Park şarkısı için, metal müzik tarihinin en iyi şarkılarından biri olduğunu düşünüyorum. Albümde en sevdiğim parçanın, albüm ismiyle aynı olması da tuhaf. Sonuç olarak şunu söyleyeyim: Bazen Steven Wilson’a laf atıyorum, çarpılacağımdan korkuyorum:D

  9. emre says:

    Nice 100lere inş.

    Askeri tarihe(özellikle 1. Dünya Savaşı) ve savaş arkeolojisine acayip ilgi duyuyorum. Australian War Memorial’ın sitesinde günlük ve fotoğraf kısımlarına bazen o kadar çok zaman ayırıyorum ki, kendimi sorguladığım oluyor.

    Buralarda bu tarz şeylerle ilgilenen birileri var mıdır merak ettim ve yazayım dedim.

    ÖNCÜL

    @emre, 1. değil de, 2. Dünya Savaşı benim ilgi alanıma giriyor. Tarih derslerinde de pek anlatılmamasından ötürü, film, belgesel ne varsa izlemeye çalışıyorum. İnternetin derin sularında keşfe çıkıyorum. Şunları yazarken bile bir ürperti, tanımlanamaz bir hayranlık hissediyorum. Ayrıca aklıma hep Marduk ve Slayer’dan Angel of Death şarkısı geliyor.

  10. Nox says:

    Abi o eski gothic kızlar nereye kayboldular? ve o güzel gothicler güzel atlara binip gittiler mi?

    ismail vilehand

    @Nox, bir çoğu üniversiteyi bitirip İngilizce öğretmeni oldu. bazıları tarz değiştirdi. ortamlarda Lana Del Rey’i övüp, aynı zamanda elektronik müzik partilerini hiç kaçırmıyorlar. ufak bir kısmı ise taksim ve beşiktaş civarında MILF metalci olarak hayatına devam ediyor. ama cidden uzun yıllardır genç gotik kız hiç görmedim.

    saw you drown

    @ismail vilehand, Beyleri ne dinliyorsa onu dinliyorlar. Beyleri cazcıysa cazcı, bluesçuysa, blusçu oluyorlar. Ha bir de kendilerine blues-girl falan diyorlar ahaha

  11. 12ParmakBağırsağı says:

    peki unutulmuş ama unutamamış olanlar n’apsın? :’(

    BurakBost(betweentheburied)

    @12ParmakBağırsağı, oyy. Müdür çözüm bulursan banada söyle …

  12. Beyler ve belkide az orandada olda bayanlar ! ilk dövmemi yaptıracağımda. Tecrübeli arkadaşlar varsa birkaç soru sormak istiyorum.
    Genel bir inanış vardır ya kolay saklanabilecek bir yere yaptır çünkü sıkılacaksın. Sizce böyle bir durum var mı ?
    Ankara’da kaliteli bir yer biliyor musunuz ?
    çok da sorum yokmuş aslında ehe

    Ahmet Saraçoğlu

    @BurakBost(betweentheburied), “sıkılacaksın” konusu tamamen göreceli bir şey. Bence dövmesinden sıkılan kişi, başarısız bir dövme seçimi yapmış, veya yapılan dövmeden memnun kalmamış kişidir. Kafandaki şey çok netse, senin için gerçekten önem taşıyorsa ve bence en önemlisi uzun zamandır kafanda olan, seni etkilemiş bir şeyse, tam olarak yapıldığı takdirde sıkılmak diye bir şey olacağını sanmıyorum.

    Yine de ilk dövmeyi çok büyük veya sürekli görünecek bir yere (boyun, kolun üstü, vs) yapmaktansa, daha az görünecek bir yere yaptırmak daha iyi olabilir.

    Bunun ilk sebebi, severim sanıp sonradan pişman olma durumunu yaşamamak (çünkü dövmenden gerçekten hoşlanıp hoşlanmayacağını ancak yapıldığı zaman anlıyorsun); ikincisi de çok büyük bir şey yaptırıp yapılan dövmeden görsel olarak memnun kalmama ihtimali.

    Sonuçta dövmeyi yapan kişi ne kadar iyi olursa olsun, her an görülecek/göreceğin bir yere yaptırdığın kocaman bir dövme, tam olarak kafandaki gibi olmazsa, baya pişman olabilirsin.

    Benim şu anda bir tane dövmem var, sol bileğimin iç kısmında duruyor. At the Gates’in Slaughter of the Soul’unun başındaki “Go!” oluyor kendisi, ama tabii daha genel anlamda da daha derin anlamları var benim için.

    İkincisini ilk fırsatta sağ koluma yaptıracağım, bilekten dirseğe ya da daha yukarısına kadar ve onun için tasarım düşünüyorum uzun süredir.

    Ankara’da dövmeci konusundaysa bir bilgim yok.

    BurakBost(betweentheburied)

    @Ahmet Saraçoğlu, teşekkürler abi baya netleştirdin kafamda olayı

    BurakBost(betweentheburied)

    @BurakBost(betweentheburied), ve abi instagramda görüncede bayılmıştım burdan tekrar tebrik edeyim seni mükemmel olmuş dövmen

    Ahmet Saraçoğlu

    @BurakBost(betweentheburied), sağ olasın.

    InkognitOwl

    @BurakBost(betweentheburied), Dövme yaptırmadım hiç, yaptırmayı da düşünmüyorum, ama sıkılma konusunda birkaç gözlemimi paylaşabilirim dövmeyle ilgili. Öncelikle dövmeden sıkılma, dövmeye alışma şeklinde olabiliyor bazılarında. Yani dövmeyle sürekli ilgilenme, bakımını yaptırma, dövme görünsün diye ona göre kıyafetler giyme olaylar bırakılabiliyor. Dövmen de vücudunun herhangi bir parçasıymış gibi, kafana göre takılmaya başlıyorsun. Fakat bazen de dövmeden sıkılma, o dövmeyi artık görmek ve/veya göstermek istememek şeklinde olabiliyor, bunda da ya dövmeyi sildirme, ya değiştirme, ya da dövme görünmesin diye ona göre orayı kapatan şeyler giyme şeklinde olabiliyor. Benim gözlemlerim bu şekilde. Bir de Ahmet’in dediği gibi, iyi düşünmeden alınan kararla yaptırılan dövme, ya da kafandaki şeyin pratikte gerçekleşmemesi gibi nahoş durumlar da olabiliyor elbette.

    BurakBost(betweentheburied)

    @InkognitOwl, teşekkürler. Yaptıracağım şeyi uzun bi düşünce sürecinden sonra yaptırırım zaten. Pişman olmam umarım …

    Korhan Tok

    @BurakBost(betweentheburied), Ankara’daki dövmeciler konusunda iletişime geçebilirsin benimle, yönlendirebilirim.

    BurakBost(betweentheburied)

    @Korhan Tok, abi sen ne zaman yaptıracaktın mind’s i dövmeni ? senden gaz alıp bende gideyim ^^

  13. Bende Saklı Kalsın says:

    Sikerim rockını da, metalini de… Tüm davayı satıyorum ve şu şarkıyı dinliyorum:
    https://www.youtube.com/watch?v=F2H4mOBlZbI

    Beyler :(

    BurakBost(betweentheburied)

    @Bende Saklı Kalsın, yapma abi daha çok gençsin bunun için :(

  14. Messi mi Ronal…

    E değil de bir Eden Hazard var arkadaşlar.

    B U R Z U M

    @Ahmet Saraçoğlu, pirlo reiz:) abi zamanında gençliğini doya doya izlemiş bir adam olarak, hakikaten kendimi şanslı hissettiğim adamdır pirlo. Aynı şey ronaldinho için de geçerli. Hatta arkadaş ortamında muhabbet döndüğünde, messi-ronaldo-ronaldinho aynı yaşta olsalar mesela 26-27 kesinlikle ronaldinho siker derim. Tabi bu bahsettiğim yaşlarda birde davids olsa tadından yenmez:)

    Yalnız hazard cidden sağlam şekilde yükselmeye devam ediyor. Ama şöyle bi problem var bence, bu adam canı isterse oynuyor. Ronaldo-messi hırsı yok gibi geliyor bana bazen. Aynı şekilde yine belçikalı de bruyne harika işler yapıyor. İşin tuhaf olan kısmı, chelsea de bruyne ü sikine takmadı. Şans vermedi. Bundan bi kaç sene sonra tekrar transfer için 60 milyon pound öderse hiç şaşırmam. Buna benzer birşeyi matic için yaptilar:)

    Ahmet Saraçoğlu

    @B U R Z U M, belki kanıksadığımızdan, belki de başka bir sebepten ama Messi ve Ronaldo cidden inanılmaz olsalar da, ben hayatımda Brezilyalı Ronaldo’nun Barcelona’da oynadığı sırada gördüklerime şaşırdığım kadar hiçbir şeye şaşırdığımı hatırlamıyorum. Ronaldo cidden oyundaki bug gibi bi şeydi uzunca bir süre. Tabii Ronaldinho da yetenek olarak dünyanın gördüğü en üstün 4-5 futbolcudan biridir, ama bir dönem, Brezilyalı Ronaldo cidden dehşet bir şeydi. Romario ile birlikte kaleciyle karşı karşıyada ondan daha iyisini görmedim sanırım. Bir de inanılmaz çabuk hızlanıyordu, aklımı kaçırıyordum ekran karşısında. Şu videodaki 3. ve 1. goller mesela, bunları zamanında izledim televizyondan.

    https://www.youtube.com/watch?v=xDCjsxrGy5U

    B U R Z U M

    @Ahmet Saraçoğlu, abi senin zirvede bırakman lazımmış. bu adamın bu dönemlerini izleyip şimdi izlediğin şeylerden zevk alabilmen zorlaşmıştır:)

    3. Golü tv de izledikten sonra teknik direktörleri gibi gülmüşsündür sanırım:)

    Ahmet Saraçoğlu

    @B U R Z U M, teknik direktör demişken, Hakan’ın şu golünde 0:27′de Jurgen Klopp’un, 0:57′de de Mirko Slomka’nın bakışları o kadar mükemmel ki ahah.

    https://www.youtube.com/watch?v=nK58AssP9tc

    B U R Z U M

    @Ahmet Saraçoğlu, ahahahahah:) klopp sanki kendi takımıtakımı gol atmış gibi bakıyor:):):) abi birde şu var biliyorsundur muhtemelen ama olsun:) https://www.59saniye.com/gol-yedikten-sonra-kendinden-gecen-jurgen-klopp/

    ÖNCÜL

    @Ahmet Saraçoğlu, Tam Brezilyalı Ronaldo diyecektim ki yazmışsın, kendisi 2. takımımın Inter olmasına vesile olmuştur. Inter demişken İtalyan takımları komple toparlansın artık. Juve belki yarı finalde ve hatta Real’i eleyebileceğini dahi düşünüyorum ama yine de eski tehditkarlığı ve korkutuculuğu yok. İtalya Ligi’nin İtalya Ligi olduğu zamanları özledim.

    Ufuk Sönmez

    @Ahmet Saraçoğlu, abi ben öz hakiki ronaldo’nun baya hastasıydım. adam orta saha da topu alır 4 defans oyuncusunun üzerine üzerine topu sürüp kaleye gitmeye çalışırdı, çok heyecan verici bi oyuncuydu. sonrasında zidane, figo, ronaldinho gibi top class oyuncular domine etti futbol dünyasını ama ben cr 7 ve messi gibi hayvanını görmedim inanki.

    c.ronaldo ve messi bence kesinlikle ronaldo’dan, zidane’dan, figo’dan, ronaldinho’dan çok daha efektifler. çok sapık istatistiklerle oynuyorlar, çıldırmış gibiler. he bunda oynadıkları ligin de açık futbolu destekliyor olmasının payı da var ama geçmişteki saydığım isimler bi acayipti ama bunlar kafayı yemiş, bir iki level daha üstü gibime geliyor. adamların etkisiz oldukları maç neredeyse hiç yok ya da çok az.

    OnurOnur

    @Ahmet Saraçoğlu, Messi mi Ronaldo mu sorusunun NET cevabı Messi’dir. Haha.

    “Hazard var ama?” olayına benzer bir şekilde eskiden Zidaneların Ronaldinhoların döneminde fanboyluğumunda etkisi ile “En sahip olmak isteyeceğim futbolcu Henry’dir” derdim, hala da derim. He ama Messi 1 Henry 2…

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Hazard son zamanlarda gördüğüm en değişik şeylerden biri. Sadece çalımına baksan.. Bizim Bruma var mesela müthiş kolay hızlanır, yön değiştirir vs öyle adam geçer. Bu Hazard durup dururken adam geçiyor haha. Acayip bi denge bozucu.

    Tottenham’a gidiyodu bu arada, bilmeyen için trivia. Tottenham’ın 4. olduğu, ama 6. Chelsea ŞL’yi kazandığı için kontenjan alamadığı sene. Chelsea ŞL’de diye onu seçtim dediydi bu oğlan. Pis darbe yedi Spurs o yıl haha.

    Berca B.

    @çaksu, ahlak yoksunu Chelsea aynı şeyi Willian’da da yaptı. Tottenham sağlık testinden geçip gitti Chelsea’ye imza attı it.

    -bir Tottenham taraftarı-

  15. Sitede birçok manyağı olduğunu bildiğim Seinfeld, The Office, Arrested Development, Louie, It’s Always Sunny in Philadelphia gibi gavur dizilerini izlemiş ve hepsinin (ilk ikisinin yeri ayrı olmak üzere) ayrı ayrı hastası olmuş biri olarak, bunlarla ilgili çok fazla geyik yapmak durumunda olduğumuzu düşünüyorum. Ayrıca saydıklarımın dışında YOKSA BUNU İZLEMEDİN Mİ, HEMEN İZLE KOŞ tarzında abartılı tepkiler vererek benzer dizileri de paylaşın ki hemen birini seçip izlemeye başlayayım.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ünal Akünal, Seinfeld, The Office, Arrested Development ve Curb Your Enthusiasm hayatımı şekillendirecek düzeyde etkilendiğim ve aşırı derecede önem verdiğim şeyler. Louis CK’in stand up’ları da çok önemli benim için.

    Saymadığın için söyleyeyim: Curb Your Enthusiasm. Zaten bütün Seinfeld kadrosu onda da oynuyo ve özellikle ilk sezonları büyük oranda doğaçlama olduğu için acayip gerçek bir komikliği var. Larry David tek kelimeyle dahi bir adam.

    Ünal Akünal

    @Ahmet Saraçoğlu, Curb’e en kısa sürede başlayayım o halde ya. Bu arada Louis CK demişken, bu günlerde sık sık 2015′te çıkan stand-up’ının şu sahnesini açıp karnım yırtılana kadar gülüyorum hsdfsd
    https://www.youtube.com/watch?v=xk_90vmaq44

    B U R Z U M

    @Ünal Akünal, gotham izlemediysen başlamanı tavsiye ederim. Benimde pek dizi kültürüm yoktur ama bu baya ilgimi çekti. Zaten dc evrenini çok severim. Sende dc evreni seviyorsan bi başla derim.

    Ünal Akünal

    @B U R Z U M, pek ilgili değilim o tarz dizilere ama gotham başlamak için doğru adım olabilir sanırım, baya övülüyor zaten çoğu yerde de.

    Baybora Topaloğlu

    @Ünal Akünal, Seinfeld’e mal gibi yeni başladım, daha ilk bölümden bağlandım bile. Gitgide daha da güzelleşecek gibime geliyor, muazzam.

    Bunun dışında evet, Curb Your Enthusiasm de baya muazzam. Nasıl olduysa Seinfeld’den önce izledim ve de çoğunluğunu izledim, Larry David dünya üzerinde kendini en iyi yeren insan ya ahah.

    Bunun dışında Louie tekrar başladı, çok da güzel oldu.

    Ünal Akünal

    @Baybora Topaloğlu, kardeşim Chinese Restaurant bölümünden sonra her bölümde giderek daha da çok sevmeye başlayacaksın ve kısa sürede birçok yerde DÜNYANIN EN İYİSİ DİZİSİ diye övmen kaçınılmaz olacak zaten hsdfs. MÜ-KEM-MEL.

    Nurhacı Çeri

    @Ünal Akünal, THE OFFICE DÜNYANIN EN İYİ DİZİSİDİR.

    Benim için bu çok net bir şekilde böyle ve değişeceğini de pek düşünmüyorum, saydığın diğer dizilerin hepsinin de ayrı ayrı hastasıyım, hayatımın geri kalan kısmını buradan Office, AD, Philadelphia üçlüsünü tekrar tekrar izleyerek geçirebilirim çünkü buna değerler.

    Bu arada Louie demişsin ama Lucky Louie’yi atlamışsın, Louis CK’in stand up’larını seven fakat Louie’nin karanlık atmosferinden bir nebze ruhu daralanlar varsa kesinlikle öneriyorum, dizi ve stand up’ların ortasının bulunmuş hali ve saçma sapan bir şekilde ilk sezonun ardından yayından kaldırılmış olsa da kesinlikle muazzam.

    THE OFFICE DÜNYANIN EN İYİ DİZİSİDİR.

    Ünal Akünal

    @Nurhacı Çeri, ya The Office’in M.Scott’sız sezonları ona dünyanın en iyi dizisi dememe engel oluyo bazen aga, çünkü Seinfeld var. Yine de en kötü ikinci tabii.

    Bu arada saydığım 5 dizinin 4′ünü senin tavsiyenle izlemişim lan, AROxARO. BU ÇOCUK BU İŞİ BİLİYOR.

    Nurhacı Çeri

    @Ünal Akünal, ;)))

    Çağrı Tunç

    @Nurhacı Çeri, BTBAM SİKER postundan sonra attığın en müthiş post bu OFFICE SİKER postu oldu abi, resmen bir şey dememe gerek bırakmıyorsun ARO.

    Nurhacı Çeri

    @Çağrı Tunç, ;)

    Berca B.

    @Ünal Akünal, arkadaşlar, nolur hepinize yalvarıyorum, kendinize bir iyilik yapın ve RICK AND MORTY izleyin bir an önce. Sadece tek sezonu var şimdilik, Haziran’da ikinci sezonu başlıyor. South Park başta olmak üzere birçok animasyon izledim ama hayatımda izlediğim en iyi animasyon kesinlikle Rick and Morty. Nolur yapın bunu. Ve burda hayvanca geyiğini döndürelim.

    YAPIN BUNU.

    Ünal Akünal

    @Berca B., Rick and Morty hakkında bildiğim tek şey Adventure Time’a benzediği, o da ne kadar doğru bilmiyorum gerçi ahah. Eğer öyleyse baya muazzam. En kısa zamanda izlemeye başlayacağım abi, ARO.

    onurtoptas

    @Ünal Akünal, Battlestar Galactica sadece bilimkurgu alanında değil dram ve insanı/tarihini anlatması bakımından da muhteşem bir dizi. Hatta izlediğim diziler arasında en sevdiğim. İZLEMEDİYSEN başla mutlaka.

    Bilimkurgu/space opera seviyorsan Firefly ile devam et.Yarım kaldı ama müthiş bir filmle bağladılar. Bizim kuşağın Star Trek’i olacak kadar iyiydi.

    Prison Break çok güzel bir kaçış ve mühendislik dizisi. Biraz uzattılar gibi oldu ama güzel bitti. Shawshank Redemption ya da Escape From Alcatraz sev ya da sevme bu diziyi seversin. Oyunculuk güzel, konu felaket sürükleyici.

    Son dönemde ingiliz dizisi olduğu için Utopia çok ilgimi çekmişti ve izleyince de bu histe yanılmadığımı gördüm. Hakkında tek laf etmenin bile spoiler olacağı bir dizi, tek kötü yanı iptal edildi ve yarım kaldı. Gerçi ikinci sezonda BOZMAYA başlamıştı.(bir metalci olarak bir şeylerin bozduğunu mutlaka söylemem gerek)

    Komedi olarak Chuck ilk sezonda çok başarılıydı. Gerçi günümüz mizahını çok yakalayamaz. Sadece eğlencesine ilk 15-20 bölümlük nerd komedisi. 2.sezonda davayı tabi ki de sattılar.

    2.Dünya Savaşına ilgiliysen Band of Brothers mutlaka izle. Ünsere Mütter, Ünsere Vater ve Pacific bok yesin. En iyi ww2 dizisi hala Band of Brothers.

    Futurama gözümde simpsons’ı,american dad’i,south park’ı ve family guy’ı geçti. South Park’ın büyük bir fanı değilim gerçi. Çizgi dizilerin en güzeli Futurama gözümde.

    İyi bir dizi izlemek epey şey kazandırıyor bence.

    Ünal Akünal

    @onurtoptas, abi nedense (tabii ki hiçbir mantığı yok da) komikli olmayan diziler izlemiyorum bu aralar; ama eğer niyetlenirsem listemde ilk sırada Firefly ve Battlestar Galactica var. Ayrıca bir gün sendeyken beraber Futurama izleyelim ya, epey merak ettirdin.

    Ali İhsan Balı

    @onurtoptas, Futurama benim de izlediğim en iyi çizgi dizi. 2 kez bitirdim ve yakında 3. tura başlamayı düşünüyorum. Tek seferde 15 bölüm falan izlediğim oldu ya.

    northern

    @Ünal Akünal, ingiliz mizahıyla aran nasıl bilmiyorum ama “spaced” ve “garth marenghi’s darkplace” şu an kült statüsünde iki dizi. hele ikincisi bildiğin gizli hazine.

    bu ikisi kadar olmasa da “how not to live your life” ve “the inbetweeners” da absürtlük açısından çok iyidir.

    tüm ingiliz dizileri gibi bu dördü de ilk başta soğuk gelir ama içine girilince dağıtır. zaten frekansın tutarsa hepsini bir ayda bitirirsin.

    çaksu

    @northern, İngiliz mizahı dedin şimdi koymam lazım. Bu aralar hergün bi bölüm atıyorum, BBC4 radyo serisi Infinite Monkey Cage. Cidden bağımlılık yapıyo İngiliz kafaları.

    https://www.youtube.com/watch?v=bUX1Xl9qUWo

    hayvanat

    @northern, yukarıda ki How Not To Live Your Life, Spaced, The Inbetweeners üstüne de Black Books ben önermiş olayım, Garth Marenghi’s Darkplace dizisine de bakmam farz oldu, teşekkürler.

    Ünal Akünal

    @northern, çok sağol öneriler için. En kötü yazın Spaced’i izleyerek başlayacağım dediğin dizilere, şöyle bir bakındım ve baya ilgimi çektiler çünkü. Ama yine de dediğin gibi frekans tutmazsa epey sıkılıcam izlerken sanırım, ahah.

    Harun

    @northern, @çaksu @hayvanat @Ünal Akünal İngiliz komedilerinin hastasıyım. Spaced ve Black Books hayatta en sevdiğim iki dizi. Bunların üzerine The IT Crowd öneririm, Black Books’u yazan yöneten Graham Linehan’a ait yine. Skeç tarzında seven varsa Little Britian ve Big Train de efsanedir. Bir de son olarak Peep Show’a başladım, hayatta izlediğim en iyi şeylerden biri, mutlaka tavsiye ederim. Garth Marenghi’s Darkplace’i de izlememiştim, ona da bakacağım yakın zamanda.

    ismail vilehand

    @Ünal Akünal, 90′lar komedileri seviyorsan Friends kesinlikle izlemen gereken bir dizi. zaten biraz araştırırsan dizi hakkındaki övgüleri göreceksin.

    mesela Friends’te Chandler diye bi karakter var, Seinfeld’teki George ile birlikte komedi dizilerinde gördüğüm en orjinal karakter. kesin seversin bence.

    birde dizi denince aklıma ilk gelen şey Breaking Bad. Breaking Bad’i eş zamanlı izleme şerefine eriştiğim için kendimi çok şanslı sayıyorum. hele o final sezonunu beklerken ki heyecanı hayatımda çok az yaşamışımdır. işin en kötü kısmı ise Breaking Bad’ten sonra dizi izlemeyi bıraktım. artık her şey çok yavan, çok sıradan geliyor. valla yazarken gözlerim doldu ya.

    çaksu

    @ismail vilehand, Breaking Bad yayınlanırken klasik oldu resmen, acayip birşey yaptı bu herifler. Ciddi ciddi ne izliyim diye düşünüyosan HBO’ya bak bence :) The W

    çaksu

    @çaksu, ire ve Carnivale, BB gelene kadar izlediğim en güzel şeylerdi. Oz o kadar iyiydi ki 3. sezonda bıraktım, daha fazla acı çekmemk için. Treme’nin ilk sezonu çok güzeldi. Niye bilmiyorum devam etmedim. Ne aldıysam çok memnun kaldım yani.

    ismail vilehand

    @çaksu, Breaking Bad’in son bölümünden beri oturup ciddi bir dizi izlemedim, cidden canım hiç istemiyor ya. BB son bölümden beri diziler ile alakalı tek olayım sırf güleyim eğleneyim diye Seinfeld, Friends, Arrested Development ve Two and a Half Man (Charlie dönemi) gibi önceden izlediğim komedi dizilerinin eski bölümlerini izlemek oldu. yeniden dizi hevesim gelirse bahsettiğin dizilere illaki bakarım yazdım aklıma. senin dediklerinin haricinde birde True Detective tavsiyeleri alıyorum. ona da kesin bakıcam. artık kısmet. çok zor ama umarım yeniden dizi kafası yakalayabilirim.

    Berca B.

    @ismail vilehand, abi spin off Better Call Saul’u izlesene işte. Hem BB’nin en harika karakterlerinden Saul’un hikayesi, hem diğer birçok BB karakteri, hem aynı sürükleyicilik. Hemen hemen aynı tadı veriyor bana.

    ismail vilehand

    @Berca B., hay yaşa. yani bak, dizi olayını artık o kadar takip etmiyorum ki, Better Call Saul başladı mı? ilk sezon bitti mi? falan hep sen deyince hatırlayıp baktım. Better Call Saul bariz biçimde dizi şevkimi geri getirebilecek en büyük aday.

  16. Ali İhsan Balı says:

    2-3 gündür durmadan anime izliyorum(Baya iş yerinde falan izliyorum ahah) Japonlar bu işi süper yapıyor cidden. Yalnız şöyle bir şey var ki, dün izlediğim filmlerden birinde koca koca adamlar 10 yaşındaki kıza YÜRÜYORDU. Diğerinde de ENSEST’in ucundan dönüldü falan. Sanırım Japon olmanın kendine has bazı yükümlülükleri var.

  17. B U R Z U M says:

    Dizi muhabbeti diyince kardeş payı hakkında konuşayım biraz.

    Bittiğine şaşırmadım, üzüldüm. Dizi 2. Sezonun ilk 3 bölümünde resmen biteceğini belli etmişti. Benim gibi hem tv de reyting alsın diye izleyen, ertesi gün netten bip siz olarak izleyen benim gibi sadık izleyicilerini bile uzaklaştırdı adamlar. Mükemmele yakın olan şeyi resmen mundar ettiler. Birde bu tarz komedi dizilerine 6 ay gibi hayvani ara verirsen, en fanatik izleyicin bile siklemez moda geçer, uzaklaşır. Senaryo zaten sıçıp batırdı. Hamiyetin doğurması, sezai gibi zaten ‘olmuş’ olan karakteri kötü adam yapma çabanız, ana-bacı küfürü dolu espriler, motor muhabbetinin resmen unutulması gibi saçma sapan hamleler işi erken finale getirdi. Buna benzer problem maalesef işler güçler dizisinde de oldu. Selçuk aydemir projeleri hep böyle oluyor. Müthiş başlayıp hüsranla bitiyor. Potansiyeli yüksek bir adam, ama devam sorunu var.

    Bu arada milletin ölüp bittiği düğün dernek filminde tebessüm bile etmedim. Cidden abartmıyorum. Nesi bu kadar sevildi anlayamadım. İzledikten sonra bu muydu aq? dedim.

    loud

    @B U R Z U M, ben de aşırı overrated buldum. Gülen gülmüştür yine de herkesin mizah anlayışı farklı ama gişe rekoru falan kırması acayip bi olay, anlam veremedim.

    loud

    @loud, bu söylediğim düğün dernek için yanlış olmasın.

    şeyh hulud

    @B U R Z U M, ilk sezondaki havası yoktu ama ben yine gülüyodum bol bol. En önemlisi yerli alternatifi yok. Komedi çok kültürel bir şey o yüzden yabancı komedi dizilerinin yeri farklı, onun yerini tutmuyolar.

  18. Futboldan konuşulduğuna göre içimde kalmasın. Doğduğumdan beri Galatasaray’lıyım, dedem kongre üyesi falan. Bu yaşıma kadar hem futbolda, hem de hayatta en çok mutlu olduğum şeylerden biri Hagi’nin Galatasaray’da oynamış olması ve onu canlı izleyebilmiş olmak.

    Futbol adına, 4 yıllık efsane dönem, UEFA kupası/Süper Kupa zamanları ve Şampiyonlar Ligi maçlarında Hagi’yi izlemekten daha büyük bir mutluluk/gurur yaşamadım bugüne dek. Hagi çok başka bir şeydi cidden.

    18′e doğru topla ilerleyen Hagi’yi ve Ercan Taner’in “anam şimdi Hagi bir şey yapacak” dercesine yükselen “Hagi… Hagi topla ilerliyor!” sesini düşünmek bile tüylerimi ürpertebiliyor.

    InkognitOwl

    @Ahmet Saraçoğlu, O döneme tanık olmak bir ayrıcalıktı bence de. Bir de Ilie denen bir yetenek ve estetik küpü forvetimiz vardı. Valencia’ya ilk gittiğinde, orta saha civarından şut çekmiş, direkten dönmüştü. Baya durup dururken 40-45 metreden normal şut çekti adam. Sakatlıklardan harcandı gitti adam, yazık oldu. Aşırtma gol atma konusunda tam bir uzman ve çakaldı, ama gol attığı kadar şutlarının ciddi bir oranı direkten dönerdi, ya da santimlerle out’a giderdi.

    northern

    @Ahmet Saraçoğlu, öncelikle bunun “ah o eskiler” tadında bir “içi geçmişlik+siz bilmezsiniz” yüzeyselliği olmadığını söyleyeyim de öyle gireyim.

    90′larda izlediğim futbol, 2000′lerdekine göre -sebepleri tartışılır şekilde- çok daha “sahici” geldiği ve 2000′lerin başında türk futbolunda şahit olduklarım yüzünden bir zamanlar hastası olduğum futboldan neredeyse 10 senedir uzaklaşmış durumdayım ve “eksikliğini hissetmiyorum”.

    möller’in ara pasıyla peruzzi’yi avlayan ricken’i izlerken hissettiğim heyecanın yüzde biri yok artık içimde futbola karşı. sebastian deisler sendromundan muzdarip olabilirim bilmiyorum fakat futbol bana artık “gazı kaçmış kola tadında bir tiyatro” gibi geliyor.

    Ahmet Saraçoğlu

    @northern, orası kesin öyle. Futbol her zaman için bir endüstriydi ama eskiden bu durum şimdiki kadar “arkadaşım bu iş sizin eğlenmeniz üzerinden dönen trilyon dolarlık bir endüstri” şeklinde kafamıza sokulmuyordu. Şu anda aynen dediğin türde bir tiyatro gibi. (En sevdiğim “hakemden şikayetçi yönetici” lafı: “Bu gece burada bir tiyatro oynandı.”)

    Ben İtalya 90′ı hatırlıyorum. 9 yaşındaydım, çok bir şey anlamıyordum belki ama bakıyordum. ABD 94′te baya merakla izledim ama. Romanya, İsveç, Bulgaristan muazzamdı o kupada.

    Doksanlarda futbolu takip etmek süperdi cidden, ama Fransa 98 bile yapay geliyor öncesine göre.

    saw you drown

    @Ahmet Saraçoğlu, Bir yerde geçmişti, tv’miydi, gazete miydi tam hatırlamıyorum. Sadece kaçak bahis piyasasında yılda 500 milyar dolar dönüyormuş. Tüm bahislerle birlikte…düşünemiyorum.

    northern

    @Ahmet Saraçoğlu, benim de ilk hatırladığım ve bu sebeple en çok sevdiğim dünya kupası abd 94. neden bilmem bu dünya kupasının canlı yayın görüntüleri bana hep bir garip renkte, böyle sıcaktan solgun, soluk bir tonda gelmiştir ve şimdi bile öyledir.

    hele orada 3-0′lık bir nijerya bulgaristan maçı vardır, ilk golü atan yekini’nin (rip) kaleye girip ağları sarsa sarsa gol sevincinin bende hissettirdiklerini hiçbir şekilde anlatamam, 90′lara dair futbolun bana neden “sahici” geldiğinin de en iyi özetidir kanımca.

    tabi işin içinde ister istemez bir geçmişe özlem, melankoli de oluyor, inkar edilemez bu. örneğin nba’i hala büyük bir zevkle takip ediyorum ama payton’lı, kemp’li, şırempf’li supersonics kadar hiçbir kadro heyecanlandıramaz artık beni. (ve evet, gelmiş geçmiş en güzel nba takımı ismi seattle supersonics’tir.)

    neyse, içimi döktüm, iyi oldu.

  19. B U R Z U M says:

    Juventus – real madrid

    Bu akşam bi aksilik olmazsa buzzzz gibi bira eşliğinde izlenecek maç. Bilmeyen varsa ntv de 21:45 te.

    Gönlüm juventus tan yana. Adamlar en son milan ile oynadığı finalden bu yana yarı final görmedi. Ayrıca eğer real madrid i elerlerse bir devin uyanışına şahit olabiliriz. Yüce milan ın olmadığı şampiyonlar liginde bari juventus bi iş yapsın ki italya futbolu biraz kendine gelsin. Birde pogba maalesef yok juventus ta. Eğer oynasaydı maçın kilit adamı olabilirdi diye düşünüyorum. Heyecanla bekliyorum maçı.

    saw you drown

    @B U R Z U M, Bu maç koca bir SIFIR. Hatta skor veriyorum: 1-1

    B U R Z U M

    @saw you drown, deme lan öyle:):):) dediğin gibi biterse maç madrid ispanya da fişi çeker. Gerçi şalke madrid in götünden kan aldı ispanyada, juve neden almasın ama real aynı hatayı tekrar yapmaz diye düşünüyorum. Sonuç olarak umarım tahminin doğru cıkmaz, çıksa bile golsüz beraberlik olsun:)

    saw you drown

    @B U R Z U M, Abi ben de Juve’nin kazanmasını isterim. Ama çok zor. Kazansa bile turu yine geçemez diye düşünüyorum. Futbolda sürpriz, artık o kadar zor gerçekleşiyor ki baksana yarı finale çıkan takımlara: Bayern-Real-Barça hiç sürpriz yok. Bence Real-Barça finali izleriz.

    B U R Z U M

    @saw you drown, guardiola denen embesil olmasa kesinlikle bayern finalde derdim, hele jupp heynckes li bayern olsa hiç bi takımın son saniye golü şansı dışında şansı yok derdim ama mevcut ortamda senin dediğin final çok yüksek ihtimal. Sürpriz zor gerçekten ama geçen yıl atletico nun yaptığını juve neden yapmasın? Şalke nin real e yaptıklarını gördük ama herseye rağmen juventus un işi çok zor. Yalnız juve gol yada goller atarsa milan atmış gibi yerimden zıplarım:) ondan eminim:)

    çaksu

    @B U R Z U M, İtalyanların bu yavaşlıkla eski yerini geri alabileceklerini sanmıyorum. Tikitaka istisna, dev takımlar çok hızlı oynuyor artık. İkisini de seyretmedim bu yıl ama Juve elerse baya şaşırırım, geçen yıldan bildiğimle. Gerçi Xabi yok, o sapık Di Maria yok bilmiyorum ne durumdalar. O değil de o Xabi Modric merkezi efsaneydi yahu. Aşıktım.

    B U R Z U M

    @çaksu, dediğin gibi maalesef yavaş juventus ama fiziksel güç olarak daha iyi bence. Vidal, tevez, chiellini çok güçlü adamlar, ve bunların haricindeki diğerleri de hız olarak olmasa da fiziksel olarak madrid den güçlüler. Elbette gerçekçi olmak lazım, gönlüm italya futbolu için juve den yana ama real madrid özellikle ancelotti faktörü ile çok daha avantajlı. Zaten kalan 4 takım arasında maalesef en zayıf halka juve görünüyor, kupayı kaldırması büyük sürpriz. Yine de neden olmasın:)

    saw you drown

    @B U R Z U M, 2011′de de yarı final Barça-Real-Bayern vardı ve en zayıf halka Chelsea idi. Kupayı Chelsea almıştı. Neden olmasın tabii :)

    ismail vilehand

    @B U R Z U M, dün gece maçı rüyamda gördüm 2-1 Real Madrid kazanıyordu. hatta maçı boğaz köprüsü üzerinde oynuyorlardı ve Real’in forvette ROBOCOP oynuyordu. rüya işte.

    Juvetus’un kazanmasını bende isterim ama futbol gerçeklerini ve gördüğüm rüyayı göze alarak Real tarafına 2-1 ve 3-1 skor oynıycam. birde Pogba’nın şimdiden büyük bir kulüple anlaştığı söyleniyor. Real, Barcelona veya Manchester City olabilirmiş.

    son olarak Arturo Vidal’e ayrı bir parantez açmak istiyorum. adamda torbacı tipi var ama müthiş etkili bir oyuncu.

    saw you drown

    @ismail vilehand, ”Real’in forvette ROBOCOP oynuyordu.”

    Ahahahaha abi nasıl bir bilinçaltın var ya süper

    B U R Z U M

    @ismail vilehand, hassiktir sesli güldüm:):):):) aga robocop nedir ya:):):):):):) ahahahahahahahaha:):):):) vidal konusunda haklisin gerçekten kendime 11 yapsam mutlaka yazacağım adamlardan biri. Mevkisinde davids ten sonra juve ye ilaç oldu. Adamda müthiş enerji var. Pogba konusunu başkan yalanladı ama umarim kaybetmezler pogba yı. Cok yazık olur.

    saw you drown

    @B U R Z U M, @ismail vilehand, Abiler ben pek Vidal’i beğenmiyorum. Tamam iyi oyuncu, kalburüstü bir oyuncu da biraz abartılıyor bence. Hiç olmazsa ilk 11′ime kesinlikle koymayacağımı biliyorum.

    masteroforion

    @B U R Z U M, Gönlüm her ne kadar Juve’den yana olsa da turu Real Madrid’in geçeceğini düşünüyorum. Ama bunu da çoğu kişinin beklediği gibi eze eze falan yapamayacaklar. La Liga’da son haftalarda aldıkları skorlar kafa karıştırıcı olsa da oyun anlamında çok harika bir dönem geçirmiyor Madrid.

    Ellerindeki en büyük silah ne Ronaldo ne de James Rodriguez, İtalyan futboluna tamamen hakim bir Carlo Ancelotti en büyük silahları bence ve turu getirirse de onun taktisyenliği getirecek. Umarım beceremez tabii :)

    Böyle yazdıktan sonra akşam Ronaldo’nun hat trick yaptığı abartı skorlu bir maç da izleyebiliriz tabii, olmayacak şey değil ama temennim tam tersi çıkması yönünde elbette.

    B U R Z U M

    @masteroforion, sana katılıyorum, real turu geçse bile bencede eze eze geçemeyecek. Belki atletico yu elediği gibi olabilir. Umarım yanılırız juve final görür. İtalya futbolunun ve özellikle yıpratılmış juve nin buna çok ihtiyacı var. Ben italyanların ortalığın a.ına koyduğu günleri özledim. Hem baya bi özledim.

    Koralp

    @B U R Z U M, Juventus yeniyor hadi bakalım, umarım beklediğimiz sürpriz gerçekleşir.

    B U R Z U M

    @Koralp, süper maç oldu. Pirlo biraz daha etkili olsaydi ve 25. Dakikada lihtşıtayner şut yerine pas atsaydı herşey çok farklı olurdu. İspanyada ölümüne defans yapıp kontra ataktan bi gol bulursa juve finale çıkar.

    ismail vilehand

    @B U R Z U M, Sergio Ramos ve Javier Hernandez bu gece şaka gibiydi. zaten Benzema’sız Real Madrid hep gözümü tırmalıyor. Barça – Bayern Münih eşleşmesinden çıkan taraf alır bu kupayı.

    B U R Z U M

    @ismail vilehand, hakikaten ramos şaka gibiydi. Bence bunun sebebi orta sahada oynatıldığı için fazla gaza gelmiş olması diye düşünüyorum. Küçük Bezelye bence ilk 11 başlamadığı için tam motive olamamış gibiydi. Yalnız bu maç üzerinden konuştuğumuz için barça-bayern eşleşmesi galibi alır kupayı seninde dediğin gibi. Herşeyi geçtim, pirlo çok şaşırttı bu gece beni. Öyle pas hataları yaptı ki telafisi mümkün olmayabilirdi.

  20. B U R Z U M says:

    Gereksiz bilgi: efes pilsen ürünlerinde, etiketlerde içindekiler kısmında artık ‘şeker’ yazmıyor. Sanırım doğru yolu bulmaya başladı firma. Yinede bazı ürünlerde ‘pirinç’ var hâlâ…

  21. Ugur says:

    Bugün işten eve gelirken Tuzla taraflarında önünde kocaman Testament logosu olan kırmızı bir tır gördüm \m/

    Şuan piyasada en iyi kahveyi Krispy Kreme yapıyor bence.Starbucks’a insanların neden gittiği konusu kafamı yıllardır kurcalayıp duruyor.Yokluktansa ya da ne bileyim dinlenme tesisinde starbucks varsa falan neyse de özellikle metropollerde yaşayan insanın gidip starbucks’a o kadar para verip saçma sapan şeyler içmesi çok garibime gidiyor.

    Cin sıralamam; Bombay > Beefeater > Gordon’s bunlar dışında bir iki tane ucuz marka denedim, keşke hiç denemeseydim.

    Bu arada dışarda yemek baya pahalanmış.Hani az buçuk gelirimiz var ödüyoruz çok takılmıyoruz ama şöyle bir iki seneyle kıyaslayın cidden fark var.

    Trance müziği aşırı seviyorum.Bence dünyadaki en kaliteli müzik türlerinden bir tanesi.Özellikle ‘vocal trance’ türü iyi icra edildiğinde müthiş bir duygu seline yol açıyor dinlerken.

    Holywood’un capeshit’e sarması bir sinefil olarak beni depresyona soktu resmen.DC comics’in çekilmekte olan ve planlanan film listesi vardı 2020′ye kadar, kabus gibi uzun bir süre kurtulamayacağız anlaşılan.Nolan, Fincher gibi yönetmenlerle Avrupa ve G.Kore sineması kaldı elimizde.Nolan da şu oscar’ı almalıyım kafasından vazgeçmeli, The Prestige gibi dramı tadında bırakıp asıl konuya odaklanan filmler yapmalı.

    Vikings’in 3. sezonu Game of Thrones’un son iki sezonundan kat kat iyiydi.Hannibal umarım en az 6 sezon sürer.

    Jesper Kyd müziklerini yapmayı bıraktığından beri Assassin’s Creed serisi tad vermiyor.Zaten iyice boka sardı afedersiniz.Hikayenin gizemli bir tarafı kalmadı, oynanabilirlik yerlerde falan.

    Korhan Tok

    @Ugur, DC’nin de pek çok projesi var ama bahsettiğin liste Marvel’e ait.

    Şimdi toplamayalım başımıza geekleri diye düzelteyim dedim, ahah.

    B U R Z U M

    @Korhan Tok, marvel ı çok severdim dc kadar olmasa da ama, spider-man 3 filmindeki venom rezaleti yüzünden cidden inanılmaz soğudum. Öyle böyle değil. Ruyalarıma girdi la o rezalet o derece hazmedemedim! Şimdi ne alaka aq diyebilirsin ama marvel diyince gaza geldim öyle:)

    Korhan Tok

    @B U R Z U M, Ben hep DC’ciyim zaten ya, Marvel neymiş. (gelsin anfarovlar asdf)

    ismail vilehand

    @B U R Z U M, @Korhan Tok, Marvel dünyası hep şöyle; “başıma trajik bir olay geldi artık ben bir süper kahramanım.” veya “başıma trajik bir olay geldi artık ben bir süper kötüyüm.” şeklinde. ama DC dünyası cidden çok derin, çok efsane hikayeler barındırıyor. tek başına Joker bile yeter. gelmiş geçmiş en gerçek ve en şahane kötü karakter bence. Lex Luthor cabası. zengin piçliği ve kötülüğün en güzel harmanı.

    uzak ara DC > Marvel derim ama Marvel evrenini de severim yani yanlış anlaşılmasın. film olarakta ilk iki Iron Man filmi (üçüncüsü berbat) ve Captain America filmleri gayet iyiydi bence.

    Ugur

    @Korhan Tok, Ahah sağol, doğru marvel’ınki bahsettiğim yanlış olmuş.

    OnurOnur

    @Ugur, Trance ne önerirsin?

    Ugur

    @OnurOnur, Above & Beyond, Ronski Speed falan bu türü bana sevdiren güzel işler yapan adamlar.A&B özellikle çok çok iyi.

    https://www.youtube.com/watch?v=-JJk6VzoJBo

    OnurOnur

    @Ugur, Attığın hoşmuş. Bakacağım ayrıntılı, teşekkürler.

    şeyh hulud

    @Ugur, ben en çok Ant-Man’i merak ediyorum :)

  22. Ali İhsan Balı says:

    Dün biten Snooker Dünya Şampiyonası’nı izleme fırsatı buldunuz mu?

    Koralp

    @Ali İhsan Balı, İzleyemedim maalesef, Bingham kazanmış, hayırlısı olsun :) Hazır konu açılmışken Snooker başlığı da bu olsun. Çocukluğumdan beri Eurosport sağolsun fırsat buldukça snooker izlerim. Ding Junhui’den Neil Robertson’a, John Higgins’ten Shaun Murphy’e müthiş snooker oyuncuları izledim. Ama bana kalırsa son zamanların en büyük efsanesi Ronnie O’Sullivan’dır, Judd Trump da yeni efsane olma yolunda ilerliyor. İzlemesi şahane bir spordur; izleyin, izlettirin.

    Ali İhsan Balı

    @Koralp, Ben de finali çok az izleyebildim ya. Öte yandan çeyrek finaldeki Hawkins-Robinson ve yarı finaldeki Bingham-Trump maçları harikaydı. İkisi de karar frame’inde bitti.

    Bingham ise muazzam bir iş çıkardı. Dünya Şampiyonu olması bir yana, çeyrek finalde O’Sullivan, yarı finalde Judd Trump ve finalde Shaun Murphy gibi adamları yenerek bunu başarması(3 maçta da yenilmemesini bekleyen beni çok net göt etti btw) ve 39 gibi oldukça geç bir yaştayken yapması cidden inanılmaz.

    Adam 20 yıldır profesyonel ve 2013′deki çeyrek finali dışında dünya şampiyonalarında 1. yada 2. turda elenmiş, hatta birçok sezonda eleme maçlarında kalmış. Hepsini üst üste koyunca yaptığı işe hayran kalmamak elde değil.

  23. Bende Saklı Kalsın says:

    Bunalım takılıyorum bugün. Biraz da nostalji..

    http://inciswf.com/hayatpaylasincaguzel.swf

  24. loud says:

    Manga okuyan arkadaşlardan yeni başlayan biri olarak tavsiye isteyeceğim, şimdiden tşk^^

    B U R Z U M

    @loud, death note yada helsing severim. Tavsiye ederim.

    şeyh hulud

    @loud, ne kadar yeni başlamış olduğunu bilmediğimden eğer bakmadıysan klasiklerden şunlara bakabilirsin Fullmetal Alchemist, Monster, Slam Dunk, GTO, Vagabond.

    loud

    @loud, çok teşekkürler ilk fırsatta bakıcam

  25. Shameless’taki aşırılık ve absürdlük tadını arayanlara Orange Is The New Black bir nebze çare olabilir. İki sezondur bayağı efsane gidiyorlar.

  26. akanker says:

    3 top bilardo oynayan var mı?Bu kadar bağımlılık yapan bi oyun yok ya benim için.Durmadan kafamın içinde dönüyo

  27. Al Pacino mu? yoksa Robert De Niro mu?

    ben Taxi Driver, Goodfellas, Casino ve Cape Fear gibi filmlerden ötürü dibine kadar De Niro’cuyum. var mı arttıran?

    B U R Z U M

    @ismail vilehand, the godfather part 2, scarface, carlito’s way ve devil’s advocate yüzünden direk al pacino diyorum:) ayrıca goodfellas ın yıldızı açık ara joe pesci diye düşünüyorum. Birde örnek verdiğin filmler ve robert hayranlığın yüzünden ayrıca saygı duydum sana.

    Ozan H. E. Turakine

    @B U R Z U M, Şu yorumun altına imza atıyorum (Joe pesci dahil :D ). Al Pacino’nun 93′de Oscar’ı almasının ardından bariz biçimde çektiği filmlerin kalitesinin düşmesi durumu bir tek canımı sıkıyor. Hoş Niro’nun da pek aşağı kalır tarafı yok o bakımdan.

    ismail vilehand

    @Ozan H. E. Turakine, @B U R Z U M, size bir soru. Heat filmini izlemişsinizdir, orada favoriniz De Niro mu yoksa Pacino mu? hazır sinema severleri yakalamışken sorayım bunu :)

    B U R Z U M

    @ismail vilehand, aga anneni mi daha çok seviyosun babanı mı diye sorulan 4 yaşındaki velede döndüm sayende:) öyle bir film seçtin ki bunu sormak için en azından ben kilitlendim. Bi sahnede aha al pacino yaa diyorum, başka sahnede vay aq de niro ya bak diyorum. Cevap= 2 si:):):)

    ismail vilehand

    @B U R Z U M, ya ben her türlü De Niro’cuyum ama şu sahnede http://bit.ly/1bwhEF5 Pacino’nun raconu çok fena. ondan sırf sadece Heat filmiyle sınırlı olarak Pacino > De Niro diyebilirim.

    B U R Z U M

    @ismail vilehand, de niro hayranı olup, bu sahnede al pacino büyük demen bile 2 oyuncunun ne kadar efsane olduğunun göstergesi kesinlikle. Herşeyi geçtim, şu sahnede karşılıklı bu adamları izleyebilmemiz çok büyük bir olay diye düşünüyorum.

    InkognitOwl

    @ismail vilehand, Drama, tiyatro uzmanı ve bu konularda baya önemli şeyler yapmış bi ABD’li hocam, De Niro gibi aktörlerin çok odaklı ve tarzlarında iyi oyuncular olduklarını, ama egolarıyla oynadıklarından aslında hep kendilerini oynadıklarını söylemişti. (Buna benzer bişeydi en azından.) Yani oyunculuğunu eleştirmemişti, ama o tarz oyunculuğu pek sevmediğini iletmişti. Ben de bildim bileli Al Pacino’cuyumdur bu arada.

    Ozan H. E. Turakine

    @ismail vilehand, Heat filminde ikisinin de ayrı efsanevi sahneleri var ancak Pacino bende de ağır basıyor. Hele şurası; https://www.youtube.com/watch?v=gIWmWHI5VHo

    ismail vilehand

    @Ozan H. E. Turakine, hahaha çok efsane sahne ya. kaç yüz kere izledim hala izlemeye doyamıyorum. tek kelime ile enfes.

    B U R Z U M

    @Ozan H. E. Turakine, ahaha çok sağol:) dediğin gibi maalesef bu 2 oyuncunun film kaliteleri bi ara düştü ama bu bahsettiğimiz adamlar o kadar müthiş işler yaptılar ki kredileri bende çok çok yüksek. De niro nun jackie brown daki triplerine ayrıca hastayım:)

    Korhan Tok

    @ismail vilehand, Taxi Driver, Goodfellas, Raging Bull, The King of Comedy, New York New York ve Mean Streets…Al Pacino ile karşılaştıramam bile De Niro’yu. Handikaplı De Niro her türlü.

    saw you drown

    @ismail vilehand, Al Pacino’yu genelde sert, ciddi, karizmatik rollerde gördük ve en iyi işlerini bu tip rollerde gerçekleştirdi. Ama De Niro öyle bir şey ki, adama travesti rolü ver, komedyen rolü ver. Hepsinde de en muazzam rolü sergiliyor. Sonuç olarak ben de handikaplı De Niro diyorum.

    şeyh hulud

    @ismail vilehand, Taxi Driver eşitliği bozar, De Niro.

    Rosemary

    @ismail vilehand, kimse yazmamış ama bence en iyi De Niro filmi Once Upon A Time In America’dır.

    ismail vilehand

    @Rosemary, şahane bir film ve cidden adını anmayı unutmuşuz. ama bende Taxi Driver daha ağır basıyor.

  28. Headmaster says:

    Bana önerebileceğiniz, bildiğiniz bir bateri programı var mı? Gitarla şarkı kaydederken arka planda çok lazım oluyor. Ben çok aradım ama kullanışlı bir tane bulamadım..

    Ahura Mazda

    @Headmaster, Tam olarak nasıl bir şey istiyorsun? Metronom mu yoksa direkt olarak gitarla birlikte kayıta ekleyeceğin davul mu?

    Headmaster

    @Ahura Mazda, Metronom değil de daha çok kayıta ekleyeceğim davul arıyorum.

    Ahura Mazda

    @Headmaster, EzDrummer’dan bahsedilmiş, buna ek olarak XLN Audio Addictive Drums ve EzDrummer’ın biraz daha gelişmişi Toontrack Superior Drummer işini fazlasıyla görecektir. Osman’ın belirttiği gibi bunlar eklenti şeklinde olan ve Fl studio, cubase benzeri programlara eklenerek kullanılıyor. Çok zorluk çekmeden biraz araştırmayla işin üstesinden gelebilirsin, Takıldığın yer olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

    Headmaster

    @Ahura Mazda, Eyvallah ya sağol tam aradığım türde programlar.

    Osman

    @Headmaster, ez drummer.

    Headmaster

    @Osman, Eyvallah henüz indiremedim ama biraz araştırdım güzel programa benziyor.

    Osman

    @Headmaster, indirmeyi düşünürsen fl studio gibi bi programa daha ihtiyacın olacak. Ekliyim dedim.

  29. Korhan Tok says:

    Pillars of Eternity isimli bir oyun çıktı bu yakınlarda. Benim gibi eski usul FRP oyuncularından olan arkadaşlar varsa kulu köpeği olacaklardır, garanti veriyorum. Savaş mekaniklerinden diyaloglara, grafiklerinden karakter oluşturma aşamasındaki detaycılığa (hoşgeldin 1,5 saat süren zar atma seansları) kadar 90′lar FRP oyuncularının ayılıp bayıldığı her şeyi barındırıyor. Zaten ekipte Fallout 1-2, Planescape Torment, Icewind Dale ve Baldur’s Gate serisini yapan Black Isle elemanlarının bulunduğunu söylemem yeterli olacaktır. Bir şekilde bulun, oynayın. Sonra beni bulun, övelim.

    ismail vilehand

    @Korhan Tok, son 5-6 yılın en iyi RPG’si olabilir. ön siparişle almıştım ilk çıktığı hafta ölümüne oynadım ama sinir bozucu buglardan ötürü bıraktım. geçen okudum gelen güncellemelerle bir çoğu düzelmiş. yakında baştan başlayıp kafayı yemek istiyorum.

    yalnız oyunda romance olmaması çok canımı sıktı. frp-rpg tarzı oyunlardaki en makara işlerden biri romance. partiden bi karaktere çakıyosun diğerine yazınca trip atıyo falan. aynı gerçek hayat. hahaha

    Korhan Tok

    @ismail vilehand, Ahahah ben de romance ile birlikte en çok partide Lawful Good karakter varken itlik çakallık yapmayı severdim. En sonunda bırakıp giderdi “adam olmaz bundan” diyerek ahahsd.

    ismail vilehand

    @Korhan Tok, birde aklıma gelmişken ekliyim, power play takılacaksan Godlike karakter en iyisi bence. erken oyunda rahat ilerliyorsun ama şöyle bir handikabı var, kafalar bi acayip şekilli diye kask takamıryosun. yeni güncellemelerle törpülenmez umarım.

    InkognitOwl

    @Korhan Tok, Şu ara bulaşmaya çekiniyorum ya o oyuna. Ama bulaşabilirim de. Sen de şöyle şeyler deyince iştahım da kabarmadı değil. :)

  30. saw you drown says:

    http://bit.ly/1Kgphep Bu tür olayları severim.

  31. şeyh hulud says:

    Oyun muhabbeti açılmışken tormentum dark sorrow diye adventure var, geçen ay çıktı. Özellikle metalin görsel yönüne meraklı olan herkese tavsiye ediyorum. Çizimler, arka planlar Giger’in işlerini andırıyo. Al hepsini bir black, death metal albümünün kapağı yap o derece. Zaten oyunun sonundaki credits’te çalan müzikle de selamı çakmışlar.

  32. Satanic says:

    1) http://skepticmindd.blogspot.com.tr/

    Şöyle bir bloğum var ve yazılar yazıyorum.


    2)Rock off’a Ankaradan tek günlüğüne falan gidecek var mı? Tek başıma gitmem imkansız.Tur olacağını da pek sanmıyorum.Behemoth,My dying bride izlemeden ölmek istemem

    oguzhan

    @Satanic, var

  33. ÖNCÜL says:

    Breaking Bad tarzı geçmiş sezon ve bölümlere atıfta bulunan, detaylarıyla şaşırtan, suç/dram sevenler Sons of Anarchy’e bi baksın derim. Underrated sayılmaz ama çok fazla bileni yok gibi. Bir de ekşi sözlükte akıllarına estikçe Skylar White’a sövüyorlar ama SOA’daki Gemma Teller-Morrow dizi tarihinin en orospu karakteridir.

  34. sıradaki zehri bırakıyorum;

    Sylvester Stallone mu? yoksa Arnold Schwarzenegger mı?

    benim için dünyanın en zor sorularından biri bu. yani çok ve çok ince bir fark ile (o da Rocky serisi yüzünden) Sylvester Stallone diyorum. var mı arttıran?

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, net şekilde Sylvester benim için. Arnold’a bir gıcıklığım olduğundan değil, ama Rambo’dan dolayı çok severdim çocukken. Rambo 3′ün kasetini almıştık ilkokuldayken (1988) ve sırf onu izlemek için anneme hasta numarası yapıp o gün okula gitmemiştim, arka arkaya 4 kez mi ne izlemiştim.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, Sylvester Stallone dendi mi Rocky bir, Rambo iki. bunlar hep benim açımdan unutulmaz karakterler. ama ben Rambo serisinden en çok First Blood’ı severim. siktiminin şerifi ya. aklıma geldikçe deliriyorum.

    şeyh hulud

    @ismail vilehand, Total Recall, Predator, The Terminator ve Conan’ın hatırına Arnold.

    InkognitOwl

    @ismail vilehand, Stallone sempatik, Schwarzenegger ise karizmatik ve komik karışımı bi adam oyuncu olarak bence. Yani kıyaslamak hiç istemem, ama ille yapacaksam Arnold derim.

    Berca B.

    @ismail vilehand, bi seçim yapamıyorum da şu sahneyi çok seviyorum ya:

    https://www.youtube.com/watch?v=hEZoBmBkTTI

    SCREW YOU CREEPO!

    ismail vilehand

    @Berca B., hahahaha cidden süper ya. şimdi Rocky serisindeki sahnelerden bahsetmeye başlarsam sonu gelmez. o bakımdan müzikli olarak şunu bırakıp kaçayım:

    https://www.youtube.com/watch?v=MwPb7g_BlXQ

  35. Bunun geyiği daha önce bir yerlerde dönmüştü ama tekrar yazayım. Sabahları uyandığınız anda kafanızda bir şarkı çalar ya bazen (hatta genelde). Bende bu durum çok acayip şekilde cereyan ediyor. Çalan şarkılar çok büyük olasılıkla bir kez bile baştan sona dinlemediğim, hatta özellikle baya kötü şarkılar oluyor.

    Mesela uyanıyorum ve daha yataktan kalkmadan kafamda “İikii iikii dörteeeeder, İikii iikii dörteeeeder, bıırak yaakaamııı bıraaaaaaaakh-” diye İbo’nun sesini duyuyorum. Ya da daha da kötü oluyor bazen, doksanlarda 2 günlüğüne meşhur olmuş alakasız birisinin 20 yıl önce televizyonda duyduğum bir şarkısının bir yeri çalıyor.

    “Nooluyo be?” diye tuvalete gidiyorum falan, sonra bilgisayarı açınca falan kayboluyor. Ama ne gariptir ki neredeyse hiçbir zaman sevdiğim bir şarkı olmuyor. Hayatımda 1 dk bile yer etmemiş alakasız şarkılar oluyor hep.

    Ugur

    @Ahmet Saraçoğlu, Peki bende de çoğu zaman uykumda çalan bir melodi oluyor ve tüm gün onun hangi şarkıya ait olduğunu bulmaya çalışıyorum.Çoğu zaman hatırlıyorum ama bazen bildiğin hatırlayamıyorum.Mesela bir kere Gardenian’ın extacsy of life’ın nakarat melodisi çalmıştı uykumda bir türlü bulamamıştım ne olduğunu.Bir hafta sonra falan tesadüfen şarkıyı açınca anladım o olduğunu.

    Garip şeyler.

    12ParmakBağırsağı

    @Ahmet Saraçoğlu, Şöyle bir şey okumuştum o problemle ilgili:
    Kafada takılan şarkının sonunu düşününce şarkı kayboluyormuş. Hiç denemedim ama beyinde işleri yarım bırakmamayla ilgili bir şeydi sanırsam. Gerçi 90lardan kalma şarkının sonunu nasıl hatırlayacaksın o sana kalmış.

    Çağrı Tunç

    @Ahmet Saraçoğlu, “Biiiiiiiiir çok sıkıldım. İkiiiiiiii yerim çook dar OOOOOOOO KRDŞM senden çok var” şeklinde sözleri olan şarkı belli bir müzik zevkimin olmadığı yaşlarda hep kafamda dönüp durmuştu bayağı bir süre. İşin garibi şarkıdan bayağı net nefret ettiğim halde sürekli kafamda çalmasıydı, berbat bir şey cidden.

    ben

    @Ahmet Saraçoğlu, Bazen kafama takılan şarkılar oluyor. Bu hafta ofiste epey kurulum yaptım ve içimden söylediğim şarkı buydu. Beynim neye göre seçti niye bu şarkı bilmiyorum. (Hoş sözleri bilebildiğimden değil işte,kafadan uydururdum çoğunu)

    https://www.youtube.com/watch?v=8xaT7ZQ40UQ

    Ünal Akünal

    @Ahmet Saraçoğlu, abi sorunlarına çözüm buldum sanırım sdhfs. Dünya üzerinde buna çare arayan bir takım güzel insanlar varmış ve sakız çiğnemenin bu durumda epey yardımcı olduğunu gözlemlemişler.
    http://www.latimes.com/science/sciencenow/la-sci-sn-earworm-solution-20150423-story.html

  36. Korhan Tok says:

    Bir tane de Hobbit başlığı olsun.

    Ben de her aklı başında insan evladı gibi 3. filmi beğenmedim ama insanların Legolas’ın falling stairs sahnesine neden bu kadar delirdiğini anlamıyorum. Tolkien’ı çok az bilen bir insanın bile zaten elfleri maddi dünyanın herhangi bir kısıtlamasına tabi olmayan, acayip varlıklar olarak tasvir ettiğini biliyor olmalı. Buna gelene kadar neler yaptı, kısmı var tabii bir de.

    İlk filmi en az 100 kere izledim ve hala favori Orta Dünya filmim, net. 2. filmi de bir 30 kere falan izlemişimdir ama son filmi henüz sadece 4 kere izledim, izleyebildim. Ben bile seni savunamayacak durumdaysam gerçekten de bazı şeyleri bok etmişsin demektir Sayın Peter. Halbuki ilk film o kadar promising, o kadar promising di ki. Yine de son filmle ilgili nihai kararımı extended halini izleyince vereceğim gibi.

    Bir de 2. filmde Bolg-Legolas kapışması sonlara doğru Kara Murat’a bağlıyor ya, ne bileyim.

    Şu CGI çıktı da, bokunu da çıkarıyor bazısı. Eski Lotr filmlerinde ne güzel kostümlü falan 100 tane adam olurdu her sahnede. Şimdi veryansın ediyorlar efekti, insan üzülüyor.

    Şimdilik random düşüncelerimin sonuna geldiniz. Sevgiyle kalın.

    Ünal Akünal

    @Korhan Tok, Hobbit’in ilk filmi hariç fail olması konusuna tabii ki katılıyorum ama bunun en büyük sebebi, senaryoda çok fazla kafasına göre hareket etmesinden çok, seri olarak LOTR’la karşılaştırdığımda genel atmosferde ortaya çıkan bariz fark, ki bunun nedeni de büyük ölçüde kullanılan teknolojilerin değişmesi zaten. LOTR’daki doğallık ve samimiyet yerini Hobbit’teki yapaylığa, soğukluğa, ne biliyim olmamışlığa bıraktı. (Blind Guardian’ın müthiş çizimli epik kapaklardan turuncu-mavi, photoshop çıkışlı kapaklara geçmesi de aynı etkiyi yapmıştı bende hsdfs) Ve bunu Hobbit gibi, dünyanın en sempatik ırklarından olan cüceler üzerinden yürüyen bir hikayeye sahip bir kitabın filminde yapması beni baya sinir ediyo halen. Elfler zaten bok edildi, eyvallah ama LOTR’da sadece Gimli çıktığında bile filme bi neşe geliyodu ama maalesef Hobbit’in ilk filmi hariç cücelerin karakterleri genel atmosfere asla yansıyamadı , Peter düzenli olarak bunu gölgeleyecek kadar fazla saçmalık katmayı başardı filmlere. Göt Peter.

    Ugur

    @Korhan Tok, CGI falan da bir yere kadar anlıyorum da son üçlemedeki dreamy efekti nedir onu çözemedim ben.Sanki bütün film Türk dizilerindeki flashback sahneleri gibi puslu lan.Bluray’ini indirdim hala gözümü ovuşturmadan izleyemiyorum.

    Ben de tam aksine bolca savaş olduğundan olsa gerek üçüncü filmi sevdim en çok.Tüm üçlemede favorim ise Gandalf’ın Sauron’la savaştığı sahneler ve Galadriel’in yardıma gelmesiydi.O kısımların hakkını vermem lazım.Şöyle bir Diablo filmi çekilse süper olur dedirtti

    https://www.youtube.com/watch?v=ssYpJn5YGJc

    Korhan Tok

    @Ugur, Gözün şeklini alışı gerçekten çok iyiydi. Benim savaş sahneleri arasında favorim sanırım Thranduil’in sahneleri.

    Ahah evet. Flash TV gençleştirme tekniği uygulamış gibi görünüyordu Legolas falan. :)

    @Ünal Akünal, Katılıyor gibiyim. İlk filme deliler gibi sevdalı olmamın en büyük sebebi de muhtemelen ilk 1-1,5 saatlik süresinde bildiğimiz Orta Dünya atmosferini nefis hissettiriyor olması.

    Tüm seri boyunca en çok geyiğini döndürdüğüm şeylerden biri de Rivendell’de Saruman gelir gelmez Orthanc’ın endüstriyel melodilerinin çalınması. “Buna dikkat edin buna, bunun hamurunda itlik var,” der gibi ahah.

    Dain öveyim biraz da. Canım Dain. Serseri fişek Dain.

    ismail vilehand

    @Korhan Tok, benim Hobbit filmi sıralamam şöyle: 1 > 3 > 2. ama senin bahsettiğin kadar radikal farklar hissedemedim ben. birde bildiğim kadarıyla üç filmde aynı anda çekilip hazırlandı ve pazarlama durumundan ötürü belirli aralıklarla yayınlandı değil mi? yani biz ilk filmi izlediğimizde zaten üçüncü film hazırdı diye biliyorum? yanlışsam lütfen beni uyar.

    dediğim şey doğru ise biz ilk filmi izlerken iş işten geçmişti zaten. o bakımdan filmler arası farktan çok eleştireceğim şey Smaug olacak. yani kötü değil ama Hobbit’i okuduğumda daha orta okuldaydım ve hayalimdeki Smaug hiç böyle değildi ya hahaha. yani ne biliyim, ifade edecek kelime tam bulamıyorum ama benim hayallerimdeki Smaug daha acayipti. öyle işte.

    ismail vilehand

    @Korhan Tok, söylemeyi unuttum, Thorin Meşekalkan ölürken ağladın dimi lan? ben şahsen ağlamamak için mega kastım kendimi ama yaşlar bir anda gözlerimden süzülüverdi hahaha. Bilbo’nun o sahnesi oscarlıktı bence. şimdi yazarken aklıma geldi gözlerim yine doldu ya. “Kartallar geldi lan Thorin ölme bokunu yiyim.” diye olmalı Türkçe dublajı bence.

    Korhan Tok

    @ismail vilehand, Ahahahah. “Thorin birazdan ölecek Korhan, sakin ol aslanım. Bunu konuştuk bak seninle, 15 yıldır biliyorsun Thorin’in öldüğünü, hadi koçum başarabilirsin bunu.” gibi telkinlerle geçen 10 dakikanın ardından “B…BABAYNOCAĞZİGEYM AZOG KERE SENİN” diye delirip zılgıtı bastım abi. :(

    Çekim muhabbeti de şöyle; mesela ilk film yayınlandıktan bir 3 ay kadar sonra twitterdan “Gandalf’ın son sahnesi bitti:((” gibi bir fotoğraf paylaşılmıştı. Ondan birkaç ay sonra işte “Elrond sete veda ediyor. :(” gibi bir paylaşım vardı. Dediğin gibi ilk film esnasında tüm çekimler bitmiş değildi yani. Uzunca bir süre devam etti.

    Ben de çocuk kafayla Smaug’u çok daha egzantrik düşlemiştim. Ben de açıklayamam ama katılıyorum sana. Fakat tabii yaş kemale erdikten sonra tekrar okuyunca değişti kafamdaki Smaug tiplemesi de, bir hayal kırıklığım olmadı yani.

    İlk film kitaba dev bağlıydı ve izlerken 5 dakika sonra ne olacağını falan %95 ihtimalle bilebiliyordun mesela. En büyük fark o abi. Sonra çok kopuyor olaylar. Ben de galiba 3. filmi daha çok seveceğim 2.den. Bir kere daha izledim dün yemek yerken, lan galiba fena değil. Ya da ben arsız, uslanmaz bir Orta Dünya fanboyuyum.

    Headmaster

    @ismail vilehand, O sahne böyle olmalıydı https://www.youtube.com/watch?v=EYAI53ozo4o

  37. ÖNCÜL says:

    Dostlar bir de kitap muhabbeti dönse fena olmaz. Klasik ve yakın zaman popüler kitaplar dışında sürükleyici roman öneriniz var mı ? Tür olarak da, fantastik hariç hepsi olur. Askerde boş vaktimi kitaplarla değerlendirmek istiyorum, birkaç birşey yazarsanız sevinirim.

    şeyh hulud

    @ÖNCÜL, bilimkurgu olur mu? İthaki’den çıkan Marslı’yı tavsiye ederim, sürükleyici olarak özellikle. Su gibi akıyo, çok iyi kitap. Bir tek bazen fazlaca teknik konulara girebiliyor, işte aracı nasıl tamir etmiş gibi gibi. Eğer sorun olmaz diyosan, türe de yakınsan, son zamanlarda okuduğum en eğlenceli kitaptı.

    ÖNCÜL

    @şeyh hulud, Olur tabi, bilimkurgu epey severim zaten. Bu arada kitap hakkındaki yorumları okudum, nerdeyse hepsi olumlu. Filmi çekiliyormuş şu sıralar ve hatta Matt Damon oynayacakmış. Tavsiye için teşekkürler.

    şeyh hulud

    @ÖNCÜL, bakalım Ridley Scott’ın sağı solu belli olmaz ama şimdiye kadarki bilimkurgularında yine belli bir standardı var en azından. Geçen seneki exodus hezimetinden sonra ben yine bildiğim yollara döneyim dedi herhalde. Ben beklentimi çok tutmuyorum şimdilik.

    ismail vilehand

    @ÖNCÜL, pek kitap adamı değilim ama bir üniversite bitirdim, iki tane yarım bıraktım ama maddiyat olarak rahata erdiğim bir ara hepsini bitirmeyi düşünüyorum.

    Okuduğum bölümler sözel ve dil üzerine olduğundan mecburi çok fazla kitap okudum ve bazıları cidden beni çok etkiledi. sana verebileceğim iki tavsiyem var ve ikisi de aynı yazardan. kendisi Mihail Bulgakov. Sovyet döneminde kominizim karşıtı bir yazar olduğu halde idam edilmeyen tek yazar olabilir. hatta kendisi aynı zamanda tiyatro oyunu yazarıydı ve oyunlarını severek izlediğinden dolayı Stalin’in kendisine gizlice hayranlık duyduğu için astırılmadığı yönünde rivayetler mevcut.

    neyse, ben sana sırasıyla önce Köpek Kalbi (kısa bir romandır zaten. okumayı sevmeyen ben bile bir haftadan kısa sürede bitirdiysem sen askerde daha kısa sürede bitirirsin.) ve ardından Usta ile Margarita tavsiye edeceğim. ikisi de pek kitap adamı olmadığım halde beni çok etkilemişti. hele ki sen sıkı bir okursan ve Usta ile Margarita’yı bilmiyorsan dehşet sevip bana tavsiyeden dolayı baklava ısmarlayacağına eminim hahaha. cidden kime tavsiye ettiysem çok iyi geri dönüşler aldım. hatta hollywood’un Usta ile Margarita filmi ile uzun yıllardır büyük projeleri olduğu da yakın dönem rivayetlerinden.

    uzun lafın kısası senin sorun bahanesiyle Usta ile Margarita’yı herkese tavsiye etmiş olayım. cidden akıl söken bir roman.

    ÖNCÜL

    @ismail vilehand, Usta ile Margarita baya sağlam bir kitaba benziyor, keza Köpek Kalbi de. Yalnız önceliğim Usta ile Margarita olacak. 6 ay sonra kargo ile evine bir tepsi baklava gelirse şaşırma.

    @12ParmakBağırsağı, Puslu Kıtalar Atlası epeydir listemde aslında ama sıra gelmedi bir türlü. Murat Menteş’i de duydum ama hiçbir kitabını okumuşluğum yok. İtiraf etmek gerekirse, yerli yazarlara pek hakim değilim. Bir yerden başlamak gerekiyor tabi.

    Klasik okuma konusunda lisede epey sıkıntılıydım. O dönem Fransızca öğrenmenin de verdiği gazla Balzac’tan Eugénie Grandet ve Vadideki Zambak’ı okurken epey zorlandım. (Türkçe olarak, yanlış anlaşılmasın) Cesur Yeni Dünya’yı geçtiğimiz yaz okudum, Aldous Huxley’nin hayal gücü hem hayranlık duyulası, hem de ürkütücü.

    12ParmakBağırsağı

    @ÖNCÜL, Ben ağır İhsan Oktay Anar hayranıyım. Onun kitaplarındaki zekaya yaklaşan görmedim daha. Karmaşık senaryolar, Osmanlı argosu, bilim/felsefe göndermeleri…
    En sevdiğim romanı Amat mesela. Allah-Şeytan-Hz. Adem kıssasını alıp metaforik olarak bir gemiye uyguluyor. (Kurduğum cümleye gel. Yanlış olmamıştır umarım.) Ama işleri öyl

    12ParmakBağırsağı

    @12ParmakBağırsağı, e bir karıştırıyor ki hangisi hangisi anlayamıyorsunuz.
    Murat Menteş var bir de. Kitapları Tarantino/Ritchie filmlerini andırıyor. O da acaip eğlenceli.
    Felsefeye ilgi duyuyorsan Wittgensteinin kesinlik üzerine kitabı var. Daha yeni başladım şimdiden aklım akıyor.
    Bir de bayağı ünlü kitaplar ama 1984 ve Cesur Yeni Dünyayı da tavsiye etmeden duramam. CYD özellikle bugünü andurması açısından bauağı rahatsız edici. Öyle yani. Daha aklıma geldikçe yazarım.

    12ParmakBağırsağı

    @12ParmakBağırsağı, Bende de şu problem var kitaplarla ilgili. Dostoyevski Tolstoy Dickens gibi klasikleri sevemiyorum. Menteş, Anar gibi daha çılgın yazarlar çok daha keyifli geliyor. Shakespeareyi hariç tutarsak bayağı sıkılıyorum. The Facelessi gördükten sonra Iron Maiden dinleyememe muhabbeti vardı bi ara onun gibi ahah.

    Korhan Tok

    @ÖNCÜL, Bilim kurgu lafının geçtiği yerde Solaris adı anılmıyorsa üzülürüm. Tarihsel goygoy romanlarından Alamut’u tavsiye edeyim bir de. Harika bir hayal gücü ve enfes bir atmosfer için Amerikan Tanrıları, düşüncelerden düşüncelere koşturmak için de Bozkırkurdu tavsiye ederim.

    şeyh hulud

    @Korhan Tok, Sen söyleyince, şu Amerikan tanrıları’nın gelecek dizisi kitabın potansiyelini ve atmosferini yansıtabilirse cidden efsane olur.

    Korhan Tok

    @şeyh hulud, Ne ondan, ne de Sandman’in filminden pek umutlu değilim. Gaiman’a yazmıştım “Hewitt’den başka yönetmen bulamadın mı abi :(” diye, “Hem yönetmenlik yapabilecek hem de dev bir Sandman fan olan başka bir Hollywood’lu tanıdığım yok ne yazık ki :(” diye cevap vermişti.

    Yazık lan. :(

    şeyh hulud

    @Korhan Tok, Sandman’le yolum hiç kesişmedi nedense, o konuda bir şey diyemiycem. American Gods projesinin HBO’dan Starz’a düşmesi keyif kaçırmıyor değil cidden.

    ÖNCÜL

    @Korhan Tok, Solaris’in filmini izlemeyi düşünüyordum, Tarkovsky versiyonunu ama klişeleşmiş “kitabı daha iyiydi yae” geyiği yapabilmek için kitabını okuma opsiyonunu da cebe koyuyorum. Alamut’u değil ama benzer tarzda ve konuda Semerkant’ı okudum, beğendiğim bir kitaptı. Amerikan Tanrıları’nı duymuştum ama pek üzerine eğilmedim, sağlam bir kitaba benziyor. Hepsini listeye aldım. Sayenizde epey bir seçeneğim oldu, önüne çeşit çeşit kebap sunulan Maceracı’ya döndüm. Hangisinden başlayacağımı şaşırdım. Teşekkürler şimdiden.

  38. Deathamphetamine says:

    2.5 senedir elektrogitar çalıyorum. Özellikle son 1 senedir sağ-el tekniğimi geliştirmeye odaklanmıştım melodik death metal gruplarının rifflerini çalabilmek için. Harcadığım emeğe karşılık sağ elim yeterince hızlanmadı hatta 10 dakikadan fazla çalamaz oldum ağrılardan dolayı ağrıyı dirseğimde ve başparmağımla işaret parmağım arasındaki kısımlarda hissediyorum. Sanırım çalış tekniğim baştan itibaren yanlış en baştan başlamam lazım bu da moralimi çok bozuyor :(

    Ufuk Sönmez

    @Deathamphetamine, dostum öncelikle haddime değil bu konular ama naçizane düşüncelerim, dirseğin ağrıyorsa, belki de dirseği tam olarak gitara dayamıyor olabilirsin, belki havada kalıyordur dirseğin ondan ağrıyo olabilir. gene penayı tutuş şeklinden dolayı bahsettiğin yer ağrıyor olabilir.

    sendeki durumda gitarı tutuşta yanlışlık olabilir. kimi insan gitarı sol bacağının üstünde, kimisi de sağ bacağının üstünde çalarken rahat eder. cidden bu önemli. misal ben gitar sağ bacağımın üstündeyken hiç rahat edemiyorum. onun haricinde sağ kolunun ve elinin boyuna göre elinin, köprünün neresinde durduğu da önemli.

    penayı tutuş ve çalış şekli de epey önemli bana kalırsa. misal malmsteen parmaktan çaldığı için çok rahat yüksek hızlara çıkabiliyor. bi gitar hocası arkadaşım var, kimi zaman parmaktan kimi zaman da bilekten çalıyor. inan kullanılan sağ el tekniği de önemli. misal sürekli üst-alt-üst-alt yapmak yerine economy pickingle tele geçmek daha rahat olabiliyor. tosin abasi çok yapıyor bu economy picking’i.

    ama hiç moralini bozma bence. ben aylarca çok zayıf tuşeyle çaldım gitarı, öyle ki amfisiz çaldığımda hiç sesi duyulmuyodu. hani amfisiz çalarsın ama gene bişiler duyulur, o bile yoktu. sonrasında üzerinde durdum düzelttim.

    ama herşeyden önemlisi allah korusun sağlık problemin de olabilir. gerçekçi olup bu konuyu araştırmanda fayda var diyorum.

    12ParmakBağırsağı

    @Deathamphetamine, Ben de 9 aydır falan çalıyorum. Slayer-Disciple veya Death-Spirit Crusheri soloları hriç çok rahat çalabiliyorum. Böyle 40 tane şarkı var çalabildiğim. Ama bu tarz yorumları okuduktan sonra (1,5 senede death çalınması imkansız, 1 yıl çalmadan adamakıllı ritim duygusu oturmaz vs.) şöyle bi düşünce çok mantıklı geliyor:
    Aslında ben çalamıyorum/yanlış çalıyorum ama çaldığımı zannediyorum.
    Etrafımda gösterebileceğim kimse de yok. Nadıl anlayabilirim sizce doğru çalıp çalmadığımı?

    çaksu

    @12ParmakBağırsağı, Kendini kaydet ve dinle. Çalarkenki çaba zevk vs o farkındalığı blokluyor. Basit ve aptalca geliyor da olabilir ama değil. :) Yapın bunu.

    çaksu

    @Deathamphetamine, Parmaklar arasındaki ağrı bence penayı çok sıktığın içindir. Kendimden biliyorum bunu. Kol ağrısını da kendimden biliyorum, çok kasarım öyle şeyler çalarken. Ben bilek ve dirsek arasındaki kaslarda ağrı hissettim daha çok. Gitarı eline al ve bi yokla kendini rahatla. Çalmaya başla, vücudun neresi ne şekilde ne kadar efor harcıyor saptamaya çalış. Ne kadarı gerekli ne kadarı gereksiz zorlama. Ağrı sebebi (tahminim) basit mekanik bi problem olmalı. Sorunu saptarsan google’a yazıp sonuç alabilirsin. :) Bir de zorlanıyosan birkaç adım geri at bence. Basitleştir. Parçala pratiği tekniği, neyse önündekini. Hergün atıyorum 10 dk ayır bir mini-hedefe. Ona ulaşınca yenisine geç. Sistemli çalışma konusunda sanırım yine yardım bulabilirsin internette biyerlerde. Ulaşmak istediğin yere özel olarak. Hatta şu linki veryim faydası olabilir. Özel bi amaçtan bağımsız genel şeyler söylüyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=n49-3i_Cg8c

    Mevzuya girmişken şunu da vereyim. Adamın guitar progress accelerator diye bi serisi var, mailini yazarsan gönderiyo videoları. Daha iki tanesini mi ne izledim. Bilgece bir adam bence. Dediklerini yapmak niyetim var.

    http://guitarsystem.com/series/?utm_source=youtube&utm_medium=referral&utm_campaign=free-series

  39. Korhan Tok says:

    Diablo III oynayan battletag yapıştırsın bakayım şuraya, partiden partiye koşalım boş zamanda.

    Bir de ben durup durup 2015 yılında Wow satın aldım manyak gibi. Onu da hala oynayan varsa bir el atıversin.

    Bir de Origami ile ilgilenen varsa D&R dışında nereden düzgün set bulabilirim, yazarsa çok sevinirim. Esen kalın.

    ismail vilehand

    @Korhan Tok, abi cidden 2015 yılında WoW nedir ya? keşke TESO alsaydın. bende TESO var, oynayacak kimse yok diye 2 hafta falan oynayıp bıraktım. benim eski gamer kankalar ya emekli oldu yada ısrarla Dota 2 kasıyolar, o bakımdan TESO’da yalnız kaldık. alacağımdan değil de, full ek paketlerle falan WoW şuan kaça alınıyor?

    Korhan Tok

    @ismail vilehand, Ya sorma. 3 aylık ödemeyi de yaptım mal gibi. Witcher serisi indirime girmiş bu hafta sonu, 2 oyunu 7 liraya aldım onlara dalacağım boş vakitte. Wow da duruyor öyle. :(

    Son ek paket hariç (daha yeni çıktığı için o tek başına 180 lira), oyun + 3 mü 4 mü ne ek paket 49 liraya aldım abi ben MediaMarkt’dan. Hatta nedenini de anlatayım:

    Şu Philips’in son dönem çıkardığı tıraş makinelerinin böyle garip bir haznesi bulunuyor, solüsyon oluyor içinde falan. Makineyi o hazneye sokuyorsun, temizleniyor güya o sıvıyla. Benimki bitmiş; gideyim de alayım 2 kutusu 25 lira falandı en son aldığımda zaten dedim. MediaMarkt’a gittim ki 2′li kutu seçeneği komple kalkmış, tanesi de 30 lira olmuş. Lan çok pahalanmış bu ne şimdi sonra alırım dedim. Biraz dolanıp çıkmak üzereyken uzaktan bu Wow-Battlechest bokunu gördüm. Üzerinde de 49,99′u görünce “ulan çok ucuzlamış, aldın aldın korhan, daha da bu fırsat ele geçmez” deyip durduk yere WoW aldım.

    İhtiyacım olan şeyi pahalı diyerek satın almayıp zerre ihtiyacım olmayan bir şeye 2 kat para verdim. Sanıyorum gerçek bir Türk’üm ya. :/

    Korhan Tok

    @ismail vilehand, TESO beleş olmuş, boku çıkmış falan diyordu benim bir arkadaş sanki ya, karıştırıyor muyum? Dota işini de bıraktım artık. Aynı seviyede oynayan 5 arkadaş falan olmadıkça oynanmaz abi o oyun. Ya katil olursun, ya kanser. İkisine de çok yaklaştığım için bırakayım dedim.

    ismail vilehand

    @Korhan Tok, ya açık konuşmak gerekirse ben de TESO’yu anlık bir gazla aldım. Morrowind, Oblivion, Skyrim hepsini bokunu çıkarırcasına oynadım, sıradaki Bethesda oyununun da yeni Fallout olduğunu hesaba katarsak bir sonraki TES oyunu için uzun yıllar beklemek gerek. en iyi ihtimal 2019′dan önce yeni TES oyunu görmemiz imkansız, ki o da ömrümüz yeterse. tüm bunları düşünüp sırf Tamriel hayranlığımdan dolayı zart diye aldım oyunu. halbuki hayatımda en nefret ettiğim oyun türü MMORPG’dir. ölümüne gamer olan ben, iki haftalık oyun süremle rekoru TESO ile kırdım yani gerisini sen düşün.

    ücretsiz olduktan sonra hiç oynamadım ama o bokunun çıkma olayı en fazla gerçek paraya altın satanların ortalığı basması sonucu olmuştur yoksa oyun kötü değil. ama dediğim gibi oyundan keyif almak için düzenli oynayacak bir ekip lazım. ondan sıkılıp bıraktım ben de.

    bizi bu yaştan sonra anca Pillar of Eternity, Wasteland 2 falan paklar. eskiden MMO mı varmış? hahaha

  40. Aiden says:

    Watch Dogs şu güne kadar oynadığım en ilginç,en özgün oyunlardan biri. Umarım tek değilimdir. Varsa fikirlerinizi duymak isterim.

  41. çaksu says:

    Bruma’yı beğeniyorum. Ya herkes aptal ya ben. Bugün ilk yarıdaki tek olumlu şey onun hareketliliğiydi. Gerek adamını sürükleyip Sabri’nin önünü açması, gerek hızlı atakları kesmesi. Toplayken acemi, hatta belki kafasız. Amk olsun o kadar da her çocuk olgun olacak değil ya. Öğrenecek yapa yapa. Önüne verkaç yapacak adam (sürekli deniyo bunu ve hiç yapamıyo) ve arkasına onu oynatçak bek şart. Sabri her maç 95 tane iyi koşusunu görmezden geliyor. Dahası kaleciye basçam falan diye geriye hapsediyor çocuğu. Ulan biriktirmişim haha.

  42. 12ParmakBağırsağı says:

    Rpg oyunlarını sevemiyorum. Sırf şu yan görevler yüzünden. Bir tarafta kıyamet kopuyor öbür tarafta sen çiftçi bilmemkimin tarlasındaki fareleri öldürüyorsun. Boşversen yapmasan oyunun birsürü tarafını kaçırıyorsun. Diablo 2yi çok sevmiştim mesela direk amaca yönelikti. Varsa böyle bş oyun tavsiyeniz, çok müteşekkir kalırım.

    Korhan Tok

    @12ParmakBağırsağı, Torchlight serisi, Path of Exile, Titan Quest. İçlerinden Titan Quest’i gerçekten ayıla bayıla oynadım. Diğerlerini bitirmedim bile ama aradığın ayarda ikisi de.

    ismail vilehand

    @12ParmakBağırsağı, zaten rpg/frp tarzı oyunların olayı o. mesela Call of Duty serisi gibi (Black Ops 2′ye kadarki oyunlarını baya severim) amaca dümdüz gittiğin oyunların maksimum oyun süresi 4-5 saati geçmiyorken, yapımcıların ortalama oyun süresini 30-40 saat olarak açıkladıkları rpg’leri bile ben her deliği karıştırıp, her diyaloğu tane tane okuyarak 80-90 saatte falan anca bitiriyorum. işin zevki orada.

    birde Diablo ve türevleri rpg olmuyor. o tarz oyunların türü Hack ‘n’ Slash ve deli severim. zaten Diablo 2 çok oynadıysan ismimden anlayabilirsin haha. o tarz oyunlardan ise güncel olarak tavsiye edebileceklerim; Torchlight 2, Path of Exile (free to play ama pay to win değil. paralı şeyler sadece makyaj. steamden indirip beleşe oynayabilirsin.),
    The Incredible Adventures of Van Helsing serisi (yakında üçüncüsü çıkacak), eğer zombie survival tarzı ile Diablo tarzının harmanı ilgini çekerse How to Survive diye bi oyun var, fena sayılmaz.

    son olarak benim favorim Grim Dawn var. Titan Quest yapımcılarının yeni oyunu ama şuan erken erişimde. nefis bir şey. bir süre test edip çok beğendim ve şuan full sürümünü bekliyorum. full sürümü çıkınca deliler gibi akıcam ortamlara.

    12ParmakBağırsağı

    @ismail vilehand, @Korhan Tok, çok teşekkürler :)

  43. hiç yorum yapmıycam, dünden beri gülüyorum karın kaslarım gelişti gebericem artık. bu nedir ya? hahahaha:

    https://www.youtube.com/watch?v=8-qLQtW5EmM

    Furkan Keskin

    @ismail vilehand, AHAHAHSHAHDHAH harika

    ben

    @ismail vilehand, NBA ile hiç alakam olmamasına rağmen şu adamı çok seviyorum.Puhahhaah.

    şeyh hulud

    @ismail vilehand, beyaz futbola bağlamışlar ya

    Ufuk Sönmez

    @ismail vilehand, abi shaqtin a fool’da acayip eğleniyorum ya. şurda elemanın teki 2014-2015 normal sezon best of’u yapmış, washington’lu porter efsane olmuş :D

    https://www.youtube.com/watch?v=xHHoqL7ElGM

  44. Ugur says:

    Kanımca bir oyun için yapılmış en iyi soundtrack Jesper Kyd’ın ACII için yaptığıdır.Oyunun atmosferini bu derece belirleyen, güzelliğini ikiye üçe katlayan bir soundtrack daha gelmedi be;

    https://www.youtube.com/watch?v=_HhKapIZT_o

    https://www.youtube.com/watch?v=6mn_PIAh72A

    https://www.youtube.com/watch?v=ZJz9OGYmPvs

    northern

    @Ugur, benim de iki favorim: prince of persia: warrior within ve silent hill 2.

    Ugur

    @northern, prince of persia dedin yine nostalji bastı beni -_-

    şeyh hulud

    @Ugur, benim adayım da Outlaws. baştan sona muhteşem, özellikle benim gibi western seviyosan.

  45. owlbos says:

    CEPTETEB zımbırtısını kullanan var mı? Ne gibi güzellikleri var? İnternette gezinirken bir anda başvuru yaptım. Ne bokuma yaptım bende bilmiyorum. Baya canım sıkılmış anlaşılan adsfgh

  46. Korhan Tok says:

    Önce 3,5 üstü olmayan Psv’ye, ardından da 3 farka ulaşamayan Porto’ya analı kızlı isimli yöresel çorbadan ikram etmek istiyorum.

    ismail vilehand

    @Korhan Tok, dün 4-5-6 sistem kuponumdan 5 bilip tam da ihtiyacım olduğu zaman güzel bir miktar para aldım ama sistem olayını bilirsin 5 ile 6 bilmenin arası uçurumdur. bilemediğim maç ise 2.10 oranıyla kuponumdaki en düşük oran olan Tottenham maçı :) para aldığıma ne kadar sevindiysem de dünden beri Tottenham’ın annesi ile Twister oynamak istiyorum.

  47. OnurOnur says:

    Rakiplerin maçlarını izlemiyorum. O yüzden maçlarında inanılmaz hatalar çok oluyormu net bilmiyorum. Elbet bazen duyuyorum, büyük hatalar falan olabiliyordur ama sanırım bunlar “sürekli” bir halde değil? Örneğin bugün yaşadığımız gibi bir noktada değil? Ya da şöyle diyeyim, bugünkü maçı izleyip Beşiktaşlı olmayanlar hakem hakkında ne düşünüyorlar?

    Korhan Tok

    @OnurOnur, Galatasar-Fenerbahçe maçında da benzer bir şekilde 1 metre çıkmış topa devam kararı gelmiş, sonrasında gol olmuştu. Yüzlerce kere oldu, gene olacak. Kart tercihleri vesaire falan epey kötü bir maç yönetimiydi ama çok daha kötülerini de gördüm.

    Benim esas uyuz olduğum Olcay’ın falan çıkıp “Kaleciler bizim maçlarda kaplan kesiliyorlar,” falan demesi. Gs-Fener falan topu her yuvarladığında gol olmuyor abisi, bu fakir edebiyatından kurtul artık. Beşiktaş’ın futbolcususun sen ya bu nasıl bir açıklama lan kamil. Beşiktaş’ın kendi kendini ezik duruma düşürmesine gerçekten çok hayret ediyorum. “Abi bize vermezler zaten” kafasından çıkamadılar yıllardır.

    Hakem de alınsa, Allah da alınsa iş senin o 3 direğin arasından topu geçirme kabiliyetine bakıyor. Sen 3 tane atarsın, 3üne de ofsayt der, iptal eder hakem, ya da karşıdaki gelip ağzına tekme atar 10 kere, hakem görmez, ondan sonra zaten belli olur neyin ne olduğu. Fakat sen tutup da 80′e kadar değişikliğe gitmez, onda da tutup Pektemek’i sola kaydırarak içeri kat eden tek adam Olcay’ı çıkarırsan tabii ki “hayal kırıklığı” yaşarsın. Yatsın kalksın 95′de kaçan gole dua etsin Bilic.

    Yeminle nefret ediyorum ülke futbolundan. Oh rahatladım be.

    PS: Laflarımın %90′ı sana değildi tabii benim canım kardeşim. Bir de Galatasaray’lıyım.

    OnurOnur

    @Korhan Tok, Abi öncelikle çok teşekkür ederim ve tabii ki biliyorum bana söylemediğini. :) Hatta işte işin üzücü kısmı(biz Beşiktaşlılar için çok üzücü olmalı bu) birçok noktada seninle %100 aynı düşünüyorum. Olcay’ın yaptığına kamillik sıfatı cuk oturuyor. Son birkaç yıldır röportajlarda nerede oynadığının farkında olmadan konuşan oyuncularımızı gördükçe sinirden çıldırabiliyorum zaten. Bunlara nasıl konuşması gerektiğini öğretemeyen, hissettiremeyen, çuvaldızı ne zaman başkasına ne zaman kendimizi batıracağımızı öğretemeyen, çoktandır bozulmuş felsefemizi s……

    Hakem konusuna geleyim. Her hafta ama her hafta olabilen şeyler büyük hakem hataları. Ancak bu maç neydi ya? Bu maç neydi yani? Maçın BAŞINDAN itibaren neredeyse her ikili mücadelede(toplamda cidden “sayısız” falan olur yani) Antepliler çekiyor, vuruyor, itiyordu. Sahaya oynatmamak için çıktıkları o kadar belliydi ki. Asıl mesele, bu “oynatmama” kelimesini futbol içi teknik/taktik manasıyla söylemiyorum, resmen 5 dakika sonra şampiyonluğu elden gidecek takım gibi başladılar maça ve öyle götürdüler. He bu haklarımıdır(?) ne bok yerse yesinler, hakem neredeydi hakem? Sarı kart koleksiyonu yapması gereken o Şenol Can denen it bir tane pozisyonda futbol kurallarını biliyor gibi değildi. Kaç kişi sarı kart gördü onlarda. Yediğimiz golden önce rakip futbolcu kollarını fezaya açarak Serdar’ın suratına vuruyor görmüyor. Top o kadar bariz bir şekilde çıkıyor, topa müdahale etmeye çalışan oyuncumuz kayarken(!) görüp bağırıyor ama yan orospuçocuğu görmüyor. Siyahlardan biri iki üç kez hakemin üstüne gidip itiraz etti sarı kart yok, Cenk ilk itirazını yapmaya yeltenecekken cebini göstererek “Gelme sarı veririm” dedi, nitekim sonra Cenk’in uzatması ve sarı kart. Hakemlerin ve rakibin genel niyeti, atmosferi karşıdan öyle garip, iğrenç gözüküyordu ki kelime bulamıyorum adam gibi amk ya.Yazarken şu an sinir sarmalında boğulup ne diyeceğimi bilemez hale geldim.

    Normalde son haftalarda bu kadar mücadele edip 1-1de bitse bu denli sinirlenmem TA Kİ Balıkesir, Erciyes ve daha bir ton maçı aptal aptal elimizden kaçırmasaydık ve bu maçı bu şekilde yaşamasaydık.

    Bilic konusu beni KAHREDİYOR. Bu adamı senelerdir evladım gibi seviyorum, yüzünü gördükçe gülüyorum resmen. Bu yıl ki formamda onun adı yazılı( :) ) her daim destekliyorum ama uzun bir süredir tercihleri beni öyle üzüyor, çıldırtıyor ki yorum yapamayacağım cidden.

    B U R Z U M

    @Korhan Tok, beşiktaş hakkında söylediklerin için sonuna kadar katıldım. Çok güzel yazmışsın. Türk takımı tutmuyorum, ama takip ediyorum ligi. Ben beşiktaşın (en azından bu sene için) şampiyon olmasını istiyorum. Nedeni ise, adamların stadının olmaması. Ona rağmen şampiyonluk yarışı içinde olmaları.

    Not: milansporluyum:)

    ismail vilehand

    @OnurOnur, “Beşiktaşlı olmayanlar” diyerek direk beni devre dışı bıraktın. öncelikle bizim aklı başında futbol severler olarak “sen şu takımlısın taraflı konuşursun.” ezberini bozmamız lazım. yoksa Türk futbolu bu çamurun içinden asla çıkamaz.

    OnurOnur

    @ismail vilehand, Abi haklısın bende öyle düşünüyorum zaten, bir anda yazıverdim öyle gsliler fbliler ne düşünüyor diye. Malum bizde sinirler moraller bitik. Ah amk ah yaa.

    çaksu

    @OnurOnur, EPL maçları izliyorum düzenli olarak. Orda olan bizimkilerde olmayan bişey var. Nası diyim, olayı yemiş yutmuşluk, mevzuya hakimlik. Gerekmedikçe karışmaz hakem, emin olmadıkça çalmaz, kartı hakettiyse bi adam basit bi müdahele sonrası da olsa verir vs. Burdakilerin çoğunda bi ne zaman bişey olcak da düdük çalcam kafası var. Oyunu katletmekten çekinmiyolar. Saçma sapan fauller çalıp 5 6 kere ısrarla yapan adama kart göstermiyolar. Oyuna hizmet derdi yok. Bunlar genel tabi özelde de birsürü saçmalık sık sık oluyor. Ben de GS’den başkasını izlemiyorum bu arada. :) Fanlığım olmasa hiç işim olmayacak. Evet yani ,hakemler kötü. :)

    OnurOnur

    @çaksu, “Oyunu katletmekten çekinmiyolar. Saçma sapan fauller çalıp 5 6 kere ısrarla yapan adama kart göstermiyolar. Oyuna hizmet derdi yok”…

  48. LEAAAVE. THE EMO KIDS. ALOOONE. M’KAAY?

    https://www.youtube.com/watch?v=FbpuhpUTt30

    Saatlerdir Carcass eşliğinde ders çalışıyordum ve birden bu video aklıma geldi. Dış güçler benim başarılı olmamı istemiyor resmen.

  49. Ali says:

    Türkçe Rap’e göz atanlar şuna baksın bi ara. Saldırgan rap güzeldir beyler. https://www.youtube.com/watch?v=wx36mnZvEO0

  50. B U R Z U M says:

    bayern – barça

    nasıl maç olur? yorumları alalım beyler:)

    bence müthiş zevkli maç olacak, bayern kazanacak ama turu geçemeyecek gibi geliyor. bayern in çıkmasını gönülden istiyorum.

    çaksu

    @B U R Z U M, Nolur bilmem de ilk maç bu sene izlediğim en güzel maçtı. Kaçıran varsa iyi halt etmiş.

    B U R Z U M

    @çaksu, ben çok iyi halt etmişim o zaman:):):):)

    ismail vilehand

    @çaksu, aynen ya. Messi’nin “eee yeter lan.” diyip 10 dakika içinde Bayern’i yok edişi muazzamdı. hatta Boateng adına çok üzüldüm. adamı maymun etti resmen.

    Koralp

    @B U R Z U M, 2-0 bayern kazanacak, son dakikaları çok keyifli bir mücadele olacak diye düşünüyorum ben.

    OnurOnur

    @B U R Z U M, Elbetteki yine süper olacak izlemesi, Messi ilk maçında üstüne çıkacak bence. :) Dediğin senaryoda olabilir Barça’da kazanabilir emin olamıyorum ama Bayern’in elemesini “mucize” olarak görürüm. O değil, durumu Porto eşleşmesine benzetip Bayern’in turu geçeceğini söyleyen insanlar gördüm. Bunu neden yapıyorlar ve bu insanlar ne zaman, nasıl türedi anlayamıyorum ahah.

    Bende Barça’nın şampiyon olmasını istiyorum, her kulvarda. :)

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.