# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Serbest kürsü
| 04.05.2015

Yeter! Söz milletin.

Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.

Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.

  Yorum alanı

“Serbest kürsü” yazısına 15,395 yorum var

  1. Korhan Tok says:

    Lebron hayvanı gene vitesi yükseltti hemen, ilk yarıdan 12de10 isabet ile 24 sayı, 5 rebound falan diye coşuyor ve olan Chicago’ya oluyor. Zerre sevmiyorum şu dozeri, hadi saldır be Chicago, saldır ulan. :(

    B U R Z U M

    @Korhan Tok, yapma be:(:(:( bütün moral gitti aq:(

    Berker İlhan

    @Korhan Tok, zor olacak gibi ama Gasol dönerse iki maç üst üste alabilir Bulls

    Ozan H. E. Turakine

    @Korhan Tok, 7. maçı görecek gibi, gerçekten şuan en keyifli seri Cavs-Bulls serisi. Bundan sonraki maç veya maçlarda en az iki kavga bekliyorum ben.

  2. B U R Z U M says:

    Tespit sıçıcam;

    Bence bayern in son 2 sezondur sampiyonlar ligi finali görememe sebepleri:

    1- yönetim. Neden? Sen yup haynkes gibi bi adamdan sonra guardiola ya nasıl güvenirsin? Ayrıca ribery ve robben gibi yetenekli ama ağır MÜZMİN SAKAT adamları niye kadroda tutarsın? Bunun mantığı ne? Götze ve thiago alcantara transferlerinin amacı nedir aga??? Şu ikisine vereceğin paraya git hazard al, lucas moura al, pogba al. Bu aldığın adamlara ne gerek var? Müzmin sakat adamların belli zaten sat gitsin. Onlardan gelecek para ile çok daha iyilerini alırsın. Onu bırak hâlâ reus gibi yine sürekli sakatlanan bi adam ile ilgili dedikodu çıkıyor ki hakikaten ibretlik…

    2- guardiola. Taktiksiz pezevenk.

    3- ribery, robben. Arkadas bu kadar sakatsanız siktirin gidin bırakın ya futbolu. Gereksizsiniz aq.

    Bu sinirle akıma gelen bunlar. Baska seyler gelirse yazarım. Aksini düşünenler fikirlerini paylaşsın. Ok kib by:)

  3. şeyh hulud says:

    Yeni kalktım, sabah sabah tam uyanmadan önce gördüğüm rüyaya bak. Pasifagresif’e giriyorum, sitede şöyle bir haber var “Arcturus ve Kayo Dot elemanlarından yeni grup”. Haberin ayrıntıları da hatırlayabildiğim kadarıyla şöyle grubun adı Arcdot, yeni albümü kaydetmişler bile, ismi Retrostar. Vokalde Vortex yerine başka bir isim vardı. Hatta ikinci albümleri bile hazırmış. O albümün ismi de Thrash, düz bi thrash metal albümü olacakmış.

    Buraya yazıyorum ki doğru çıkarsa kahinliğimi ilan edecem.

  4. B U R Z U M says:

    Juventus bu sene bu kadar başarılı olmuş, en buyuk kupada finale çıkmış, 400 küsur milyon euro luk tazminat alma gibi bir durumu var şike muhabbeti için ki bence alacaklar o parayı. Bunun üstüne paul pogba yı satarlarsa yüz yılın mallığı olacak bu. Müthiş yakışıyor bu adam juventus a ve vidal ile beraber inanılmaz güçlü bir orta sahaları var fiziksel olarak. Daha pirlo reis var ama maalesef kariyerinin sonlarına geldi. O yüzden ne olursa olsun hem juventus icin hem italya futbolu için bu adamın gitmemesi lazım.

    Korhan Tok

    @B U R Z U M, Juventus’un finale çıkışına dev sevindim. İtalya geri yükselsin ya, baydık şov biznıs takımlardan. Gerçek taraftarlı, kanamadan maç alınmayacağına inanan ruh hastası adamlar görmek istiyoruz artık tekrar. :D İmkansız gibi ama umarım Barça’yı da döve döve yenerler. <3

    B U R Z U M

    @Korhan Tok, inter doğal olarak en nefret ettiğim takım (cidden ağır milan lıyım :) ) ama ona rağmen inter in bile eskisi gibi güçlenmesini istiyorum. Aga cidden sıkıldım şu barçadan realden chelsea den. Bu gözler inter – milan yarı final oynadığını gördü, milan – juventus finali gördü, aynı şekilde yine milan ronaldo lu giggs li man utd’a 3 salladığı zamanları gördü. İtalyanlar avrupaya cidden büyük renk katıyor. Maçlar süper oluyor. Açıkcası mevcut ortamda milan ve interden en az 3-4 sene daha hiçbirşey beklemiyorum. Rezalet yönetiliyorlar. Artık ipleri juventus eline almalı ve bunu gören milano ekipleri gaza gelmeli. Barça maçından cidden umudum yok açıkcası ama juventus kazanırsa inanılmaz mutlu olucam. Hatta spor la alakalı şu an tek dileğim bu.

  5. Korhan Tok says:

    Şöyle bir sayfada bazen film övüyorum ben, bulunsun burada da. https://www.facebook.com/koranoid.blogspot

    Gün aşırı falan film izlemeye çalışan biri olarak da film tavsiyesinde bulunmak isteyen çıkarsa dev memnun olurum. Onun için de şuradan türlü muhabbete açığım. http://ask.fm/koranoid

    çaksu

    @Korhan Tok, Rastgele tavsiye. Dersu Uzala. Bilmeyeni vardır, belki çoktur. En son izleyip çok hayranı olduğum film La Dolce Vita idi.

    Korhan Tok

    @çaksu, Kurosawa’dan çok eksiğim var ya, iyi oldu bu tavsiye. La Dolce Vita’ya hayran olmamak imkansız gibi bir şey zaten.

    ismail vilehand

    @Korhan Tok, şöyle bişey yapalım, muhtemelen sinema konusunda civardaki herkesi tokatlayacak seviyede olduğundan önce sen bize film tavsiye et. sonra ben sana edeyim hahaha.

    mesela ilk ben sorayım; eğer korku filmi olayına hakim isen bana az bilinen manyak korku filmlerinden birkaç isim ver. yeni, eski olması veya ülkesi farketmez. hollywood, uzak doğu, avrupa her türlü iş görür. ancak slasher tarzı olmasın mümkünse. öcü böcü cin peri tarzı olsun yani.

    neden dersen, kız arkadaşımla benim en favori olayımız, bir başımıza iken alkollü içecekler eşliğinde mega korkunç filmler izlemek ve tırsmak. bizdekiler tükendi şuan yenileri lazım. yardımlarını bekliyoruz.

    Korhan Tok

    @ismail vilehand, Benim pek korku filmi bilgim yok ya aslında. Son dönem izleyip de epey sevdiklerimi yazayım, belki 1 tane falan bilmediğin çıkar şansına:

    The Babadook: Aslında daha çok gerilim gibi ama baştan sona “ya kesin çok kötü şeyler olacak” diye izletiyor olmasını sevdim.
    Conjuring: Bu dümdüz korkunç ya. Possession muhabbeti.
    Dead Silence: Bu da net korkunç.
    Alone: Bu tam uzak doğu ıslak uzun saçlı korkunç kız filmi.
    Poltergeist: Bunu da daha anca izleyebildim ama allah bin belasını versin, hala ara sıra ürküyorum durduk yere.

    ismail vilehand

    @Korhan Tok, The Babadook ve Alone hariç diğerlerini biliyorum ama %100 net anlamışsın ne tür filmler sorduğumu. aynen bu tarz şeyler bakınıyorum işte.

    Conjuring manyak film cidden. Scott Derrickson filmlerini de çok seviyorum. yakın tarzda Scott Derrickson’ın yönettiği Deliver Us from Evil var mesela, türdeşlerine göre pek korkunç sayılmaz ama izlemesi çok keyifli bir film. oyuncu kadrosu nefis zaten. sonra bu tarzlarda uzak ara favorim Sinister. baş rolde Ethan Hawke yardırıyor ve uzak ara son yıllarda izlediğim en korkunç film. film bitince ilk iş filmin kendinisi alt yazısını falan PC’den silmek oldu hahaha. eğer izlediysen veya izlersen neden sildiğimi anlarsın. ha birde bahsettiğin Poltergeist yeni olan mı eski olan mı? yenisi daha çıkmadı diye biliyorum.

    Korhan Tok

    @ismail vilehand, Ahahah Sinister yazacaktım ama fazla obvious diye vazgeçtim. Gerçekten sinir bozucu bir filmdi ya. Conjuring ne kadar müthişse devamı Annabelle de o kadar tırt çıktı. O yüzden epey üzülmüştüm. Poltergeist eskisi tabii, 82 olan. Anca izleyebildim demiştim. :/ Sen o ikisini patlat, ben de önerecek başka filmler düşüneyim.^^

    çaksu

    @ismail vilehand, Öyle bi kafada Re-Animator gibi leş şeyler de gider aslında. :) Şunu hatırlıyorum süper leş.

    http://www.imdb.com/title/tt0073705/

    Cronenberg’den 2 tanecik izledim, baya giresim var işlerine.

    hayvanat

    @ismail vilehand, @Korhan Tok, @çaksu, korkudan ziyade bende içine bolca gore serpiştirilmiş gerilim filmlerini seviyorum. Özellikle Fransa’dan epey babayaro işler çıkmıştı Martyrs, Frontier(s), A l’interieur gibi, bir de Haute Tension vardı epey keyif alarak izlediğim, abartıya kaçan The Human Centipede gibi filmleri de sevmiştim. Bende bu ayarda öneriler varsa havada kaparım, paylaşmaktan çekinmeyiniz. :)

    çaksu

    @hayvanat, Çok birikimim yok benim. Tabi Fransızlar güzel sapıtıyor bundan haberdarım. :) İki film var aklıma gelen, gore’a pek girmeden çok güzel sinir bozan.

    http://www.imdb.com/title/tt0407621/
    http://www.imdb.com/title/tt0082933/

    ismail vilehand

    @hayvanat, muhtemelen biliyosundur ama The Human Centipede serisi ile kafa kafaya kapışacak tek bir film izledim o da A Serbian Film. sonra benim en sevdiğim ve gore izletirken düşündüren filmlerden olan Cannibal Holocaust genel anlamda en sevdiğim filmlerden biridir.

    başka aklıma gelenlerden fazla cıvık ama Tokyo Gore Police var. sonra generic olsa da Turistas fena sayılmaz. kısmen I Saw The Devil yine bu tarzlara yakın bir film. daha aklıma gelirse yazarım.

    ismail vilehand

    @Korhan Tok, sözümü tutup birkaç random film tavsiyesi yapayım:

    Goal of the Dead (2014): fransız filmi. futbol ve zombi kıyameti bir arada.

    The Great Silence (1968): izlediğim en orjinal westernlerden biri.

    Singles (1992): 90ların grunge döneminde geçen bir romantik komedi.

    eğer 3 filmi de izlediysen bi daha tavsiye yapmam sana söyliyim.

    Korhan Tok

    @ismail vilehand, <3 Goal of the Dead’i biliyorum sadece. Diğer ikisini aldım watchliste. +rep

  6. B U R Z U M says:

    Metal slug 3′ü en zor seviye (level 8) ölmeden bitiren insan(!)lar var lan. Biraz önce yutupta dizlerimin üstüne çöküp izledim resmen 0_o gereksiz hırs yaptırdı şimdi bana. Sıçtık aq…

    şeyh hulud

    @B U R Z U M, 1 ve 2 de tek jetonla son bossa kadar gelebiliyorum ama 3, yok, cık, olmuyo. Özellikle uzaylıların mothership indeki son bölümler mümkün değil. Çok çalışsan olur ama. Metal slug oyunları strateji oyunu aslında, her bir bölümü ayrı ayrı çalışmak lazım. MAME de istediğin yerde save yapma gibi bi avantaj olunca, eskiden her bölümde save yapar, bir nevi micromanagement gibi her yerde ne yapacağımı ezberleyerek ilerlerdim.

    B U R Z U M

    @şeyh hulud, ahaha aynen bende tek jetonla 1 ve 2 de oyun bitiriyordum. 3 cidden zor ama izledigim videolar sayesinde oyle agir hırs yaptım ki bende yapıcam bu işi(umarım) :) aga geçen gece hafif kafam iyi oynadım 99 continue hakkimi bitirdim sen düşün:)

    ismail vilehand

    @B U R Z U M, yutubırlar kafayı yemiş cidden. bazen öyle şeyler izliyorum ki aklım eksiliyor. mesela bi tane adam var, hayatımda oynadığım en zor oyunlardan biri olan Demon’s Souls’un bütün bosslarını tek bir damage almadan öldürüyor. ben o oyunu 500 kere ölerek bitirene kadar sinirimden duvarda en az 10 tane bardak, bira şişesi falan kırdım, adamdaki rahatlığa bak.

    B U R Z U M

    @ismail vilehand, demon souls muhabbeti ağır manyaklıkmış cidden. Bosslar da damage almamak nedir ya?? Yuh

    şeyh hulud

    @ismail vilehand, orada işin içine biraz daha teknik giriyo artık. Profesyonel oyuncuların falan kullandıkları farklı antrenman yöntemleri var ya, o tarz çalışıyorlardır. Bizim gibi gireyim de, bir iki el atayım, tarzı yaklaşmazlar sanıyorum. Çok daha sistemli, ezberleye ezberleye ilerliyorlardır falan. Malum, genelde bunlar disiplin adamı uzak doğululardan çıktığı için.

    12ParmakBağırsağı

    @B U R Z U M, oyunseverler bulmuşken bir de buraya soruyum.
    Şimdi şöyle bir durum var: Bayağı eski bir bilgisayarım var. Diablo 3 olsun Skyrim olsun yeni HOMM oyunları olsun bayağı merak ettiğim oyunlar var. Ama haftada 3-4 saat oynuyorum aşağı yukarı. Malum önümüz yaz, bayağı boş vaktim olacak. Sizce değer mi yeni bir bilgisayar almaya yoksa eskilerden devam mı edeyim?

    B U R Z U M

    @12ParmakBağırsağı, ben ağır konsolcuyum bana kalsa ps4 al derim ama tabiki senin zevkine saygı duyarim. Ama her ne olursa olsun bir gamer olarak bilgisayar yada konsol almak-yenilemek çok güzel birşey:)

    12ParmakBağırsağı

    @B U R Z U M, Peki o gamepadlarla strateji veya fps oynamak zor olmuyor mu? Hep kafama takılmıştır. Alışanlar çok daha rahat diyorlar aslında. Böyle bir sınırlanma durumu var mı?

    B U R Z U M

    @12ParmakBağırsağı, ilk başlarsa biraz zorlanacaksın ama alıştığın zaman mouse ile oynadiğın kadar iyi oynayabilirsin. En azından ben şu an o moddayım. Birde tetik kullanır gibi ateş ettiğin için daha büyük zevk alıyorsun. Eski bir counter oyuncusu olarak ‘lan ben mouse ile nasıl oynamışım’ diye sorguladığım oldu. Yani sonuç okarak gamepad bir harika dostum:)

    ismail vilehand

    @12ParmakBağırsağı, eğer yerin müsaitse (yani ortak kullanılandan hariç kendine ait televizyonun varsa) ve amacın oyun oynamaksa PS4′ten şaşma. 3000 liradan aşşa rahat oyun oynanacak PC alman zorken 1400 liraya PS4 alman çok daha mantıklı. Diablo 3 PS4′te var, yeni HOMM oyunları berbat oynamasan pek bişey kaybetmezsin, bi tek Skyrim kaynar arada.

    gamepad olayında ise ben PC’de bile belli birkaç oyun hariç gamepad kullanıyorum. alışınca yağ gibi akıyor. o konuda sıkıntın olmasın.

  7. şeyh hulud says:

    Bu nasıl bi şirket adı la öldüm gülmekten.

    http://www.metal-archives.com/labels/People_like_You_Records/2247#label_tabs_albums

    şeyh hulud

    @şeyh hulud, yazmayı unutmuşum tam isim logoda.

    “I Used To Fuck People Like You In Prison Records” hiç bu kadar absürtünü gördüğümü hatırlamıyorum.

  8. B U R Z U M says:

    Batman: death of the family. Bugün okudum 2 saat içinde bitirdim. Dc comics meraklıları yada batman/the joker sevenler mutlaka okusun derim. Tek bir eksik yönü var onuda okuyan olursa tartışmak isterim…

  9. 12ParmakBağırsağı says:

    @ismail vilehand, @Burzum peki ps oyunlarının daha pahalı olduğu geyiği doğru mu? Pcde steamdir kickasstır bi şekilde işimizi görüyoruz psde de nöyle imkanlar var mı?

    B U R Z U M

    @12ParmakBağırsağı, düzenli olarak playstation network takip edersen cidden cok komik fiyatlara mukemmel oyunlara sahip oluyorsun. Red dead redemption gibi şaheser bi oyuna 17 tl verdim, maxpayne 3 (cidden keyifli oyun) 13 liraya aldim, batman arkham astlum ve arkham city, 17şer lira, gta 5 bi ara 79 tl ye indi, dragon age inquisition 70 küsur liraya falan indi. İlk çıktığında pre-order yapmazsan ve çok az sabredersen ciddi anlamda müthiş indirimler oluyor. Ya herşeyi geçtim ps4 için bloodborne denen bir oyun çıktı ki cidden inanılmaz. Videolarını izlerken bile orgazm oluyorum o derece. Bende ps4 alacağım zaman alacağım ilk oyun bu olacak. Bi araştır sende ne demek istediğimi anlarsin.

    ismail vilehand

    @12ParmakBağırsağı, evet doğru. konsolda oyunlar maalesef daha pahalı ama onunda çaresi var. PC’deki hayvani steam ve humble bundle indirimleri kadar olmasa da dönem dönem PSN indirimleri oluyor. onun harici PS Plus üyeliği alırsan her ay bedava oyunlar veriyorlar. PS3′te Plus sayesinde bedavaya oynadığım oyunların haddi hesabı yok. birde son olarak illa kutulu oyun alacaksan gidip D&R veya Teknosa’dan kazık yemek yerine spotçuları tercih ediceksin. diğer bir çözüm ise yurtdışından sipariş etmek. shopto.net’ten ben çok aldım mesela hiç bir sorun yaşamadım. indirimleri yakalarsan kutulu oyunları buradakinin yarı hatta üçte bir fiyatına bile alman mümkün.

    12ParmakBağırsağı

    @ismail vilehand, @BURZUM çok teşekkür ederim. sanırım ps alacağım. son bir sorum olacak vaktinizi aldım bayağı kusura bakmayın :)
    Şimdi ps4 almak mı daha mantıklı yoksa ps3 alıp eski/indirimli oyunları oynadıktan sonra mesela ps5 çıktığında ps4e yükselmek mi?

    B U R Z U M

    @12ParmakBağırsağı, ps4, ps3 ten 10 sene sonra çıktı o yüzden ps5 i at kafandan:) eski nesili boşver artık, eğer alma durumun müsaitse ps4 almanı tavsiye ederim.

    ismail vilehand

    @12ParmakBağırsağı, güncel oyunları oynamak istiyorsan PS4 ama geçtiğimiz nesilden çok fazla oyun kaçırdıysan PS3 alıp bir süre oyalanabilirsin.

    Ugur

    @12ParmakBağırsağı, Ps4 oyunlarını gittigidiyor’dan indirimli alınabiliyor.İkinci el falan da değil, basbaya paketli orijinal.

    PC için de en rahatı steam’den satın almak ya da çeşitli trackerlardan ‘edinmek’.

  10. Kamil says:

    1- Üniversiteden mezun olmaya yanaştım ama neden AA alınca ortalama kıt kanaat yükseliyor da DC-DD ya da FF alınca titanik gibi batıyor. Hala anlamadım. Mezun olana kadar da anlayamayacağım.

    2- Real’in bu sene baya değişmesi lazım. Carlo gibi ruhsuz ve neredeyse rotasyon özürlü bi adamla olmuyor. Bu sene sonunda Klopp’un ve orta sahaya da Verratti’nin alınması lazım. Bale’in oyun tarzı Ronaldo ile aynı takımda gitmediği için Ronaldo’ya çalışabilecek bir adam lazım onun yerine. Morata’nın da acilen geri alım opsiyonuyla Juve’den alınması şart. Bu sene özellikli Juve maçında saç baş yoldurdu takım.

    Bi de Milan, Inter ve ManU lütfen şu Avrupa futboluna dönsün. Baydı Real-Barca-Bayern üçlüsü.

  11. Korhan Tok says:

    Bir itirafta bulunayım: Ara sıra YouTube’dan “The Voice” “X Factor” vesaire gibi yarışmalardaki best audition videolarını izliyor, millet hüngür şakır ağlarken ben de soğan doğruyorum. Guilty pleasure gibi bir şey. O yüz ifadelerini falan görmeyi epey seviyorum ya.

  12. Koralp says:

    Yarın şu konsere gelecek olan varsa haberleşelim kaynaşalım; https://www.facebook.com/events/822783061104499/

    Koralp

    @Koralp, Katılım yine çok azdı fakat Murder King müthişti. Pitch Black Process için gitmiştim ama ses sisteminden dolayı şarkıları anlayamadık onda maalesef. Hayran kaldım Murder King’in performansına, umarım daha sık gelirler İzmir’e.

  13. rbarac says:

    YAPAMIYOM SENSİS TÜLAY

  14. Fakat Volkan’ın kırmızı kart görmemesi ahah.

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Fade outla çıktılar yarıştan haha.

  15. Korhan Tok says:

    ŞAMPİYON GALATASARAY!

  16. Nox says:

    abi sitede nasıl bir tane bile Luciferian Light Orchestra haberi olmaz? :((( adminler duyun sesimizi

  17. vavi says:

    When it comes to the time
    Are we partners in crime?
    When it comes to the time
    We’ll be ready to die

  18. B U R Z U M says:

    2009 çok güzeldi be. Hayatım o sene çok güzeldi, bira pahalı değildi. Herşeyi geçtim, eylülde marduk, ekimde gorgoroth un yeni albümü çıkması nedir arkadaş? Hele ben gibi bu 2 gruba tapan bi adam için…hakikaten inanilmaz. Şu an nostalji yapıyorum kendi çapımda. Biraz önce gorgoroth 2009 albümü dinledim şu an marduk wormwood dinliyorum. Eski günlerim çok güzeldi be…şu an ki yaşadıklarıma lanet olsun. Gerçekten lanet olsun……

  19. Dragtert says:

    Merakımdan soruyorum, aramızda doktor yada tıp fakültesinde okuyan var mı?

    12ParmakBağırsağı

    @Dragtert, ben 1. Sınıftayım. İki tane final kaldı.

    Dragtert

    @12ParmakBağırsağı, Hangi üniversite dostum?

    12ParmakBağırsağı

    @Dragtert, Cerrahpaşa Türkçe

  20. B U R Z U M says:

    Wolfenstein: the new order…

    Sitede oyun meraklısı dostlar, özellikle oldschool fps sevenler kesinlikle oynamalı. Biraz önce bitirdim ve inanılmaz keyif alarak oynadım oyunu.

    şeyh hulud

    @B U R Z U M, oldschool diyince, ben de bu aralar Outlaws oynuyorum tekrar. Eskiden abim arkadaşlarıyla oynarken beni oynatmazlardı. Onun acısını çıkarıyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=dFWOl9XoxC4

    Ayrıca büyük Wolfenstein fanıyımdır ama old blood ve new order’ı oynayamadım. İstek var, donanım yok. Ajan Blazkowicz’e selamlar…

    B U R Z U M

    @şeyh hulud, oldschool un dibine vurmuşsun:) ben oynamadim hiç outlaws ama eski komşularımızın çocukları benden büyüktü ve bu oyunu oynarlardı. Bende büyük oturup izlerdim:) bi arada umarım wolfenstein oynama şansına sahip olursun. Old blood ps3 için çıkmadığı için maalesef oynayamıyorum:( ps4 alabilirsem bigün oynarım. Videolarına bakip salya akıtmaktan başka bişi yapamıyorum şimdilik.

    TAAKE

    @B U R Z U M, wolfenstein her oyunun oynadım dediğin hariç onun sebebi de aşırı boyutu bi bakıcam ama ne olursa olsun return to the castle of wolfenstein mertebesine erişemez

    Evınç

    @TAAKE, Öyle oyunlarla pek aram yoktur ama o oyun hayatımda oynadığım en iyi oyundur çok net. Ha bi de oyunda bi yaratık vardı oyunu oynarken küçüktüm altıma sıçıyodum görünce. Onun allah belasını versin.
    İşte o yaratık (şerefsiz): http://www.nvidia.com/docs/io/1335/large01.jpg

    Evınç

    @Evınç, Gerçi yok lan direk oyunu oynarken altıma sıçıyodum hahah

    TAAKE

    @Evınç, onu bırak ah o alman tazecik dar kıyafetli seksi elit guardlar daha yüzüne vücuduna endamına bakamadan bakamadan mıhlıyordu beni kahpeler ah eskiler ne güzeldi

    şeyh hulud

    @TAAKE, şunu yazdın bana yine RTCW bitirttin. O oyundaki Sten ve FG 42 kullanmanın hazzı başka hiç bir oyunda yok.

  21. bruthall says:

    Metal müziğe gönül vermiş, kardeşlerim!!! Halimden ancak siz anlarsınız
    Ben bi kıza gönül verdim, kız reddetti bi daha denemeli miyim?(çok ciddi bişey yazıcam sandınız di mi? :D )

  22. Berca B. says:

    Beyler bayanlar selam.

    10 yıl aradan sonra bilgisayarımı komple değiştiriyorum ve güçlü bir şey alacağım. Çok uzun bir süre farkındayım ama bu zaman dilimi içinde çıkmış süper oyunları yazabilir misiniz? Kaçırdığım şeyleri geç de olsa oynamak istiyorum. Tür fark etmez. Teşekkürler.

    Ozan H. E. Turakine

    @Berca B., Seneye aynı olayı ben de yapacağımdan aynı soruyu benim de sorduğumu varsayın arkadaşlar :)

    Beorn

    @Berca B., Dishonored. Bitirene kadar oyunlara hiç sanat eseri gözüyle bakmamıştım. Şöyle şahane bir trailer’ı: https://www.youtube.com/watch?v=VeIn3WjbVbw şöyle şahane bir bitiş şarkısı var(oyun sonuna kadar dinlemesen daha iyi tabii): https://www.youtube.com/watch?v=p0NFGgl7Cqs

    B U R Z U M

    @Berca B., oynadın mı bilmiyorum ama dead space 3 çok güzel bir oyun yakın zaman için. Çok ağır eleştirilere maruz kaldı ve ben ilk 2 oyunu büyük zevkle bitirdiğim için yorumları siklemeden oynadım ve çok büyük zevk aldım. Yine bi kaç gün önce yazdım, wolfenstein: the new order bitirdim ve tadı damağımda kaldı resmen. Şiddetle tavsiye ederim. Bunların dışında yeni değil ama yinede yazayım, batman arkham asylum ve arkham city birer şaheser diyebilirim. Bioshock infinite hikaye olarak süper ama oynanış açısından beni hiç tatmin etmedi. Eleştirilerine baksan çok kişi mükemmel der ama her açıdan ama ben fps zevkini alamadım. Yinede hikaye takıntın varsa oynamanı tavsiye ederim. Dying light benim çok ilgimi çeken bir oyun ama ps3 e çıkmadığı için oynamadım ama son derece keyifli bir oyuna benziyor. Pc de oynamayı sevmediğim için şu an için test edemedim. Yine yeni çıkan oyunlardan olan the witcher 3: wild hunt baya sağlam gibi duruyor, bi araştır derim. Ve son olarak gta 5…onun için bişi yazmak bile saygısızlık olur:)

    ismail vilehand

    @Berca B., eksikler illaki vardır ama kendimce şöyle bir liste yaptım. senaryosu ile akıl söken ve bence kesin oynanması gerekenlerin yanına yıldız koydum.

    Dragon Age serisi*
    Mass Effect serisi*
    Dishonored
    Max Payne 3*
    Saints Row 3-4
    Far Cry 3-4
    Dead Space serisi*
    BioShock serisi*
    Dark Souls serisi (sabrın varsa)
    Mafia II
    XCOM: Enemy Unknown
    The Bureau: XCOM Declassified
    Middle-earth: Shadow of Mordor
    Dead Island serisi
    Binary Domain
    Deus Ex: Human Revolution
    Spec-Ops: The Line
    Injustice: Gods Among Us
    Batman: Arkham serisi
    Borderlands serisi
    The Darkness II*
    Wasteland 2*
    Pillars of Eternity*
    L.A. Noire*
    Darkest Dungeon
    Hotline Miami serisi*

    son olarak Grand Theft Auto V denen mükemmelliğe vurgu yapmam lazım. hayatımda okuduğum her kitaptan, izlediğim her filmden daha manyak karakterler, diyaloglar, olaylar hepsi bu sanat eserinde. Rockstar yenisini yapana kadar daha iyisi olamaz.

    Berca B.

    @ismail vilehand, B U R Z U M, Beorn, Ozan

    Eyvallah dostlar direkt not ettim, oynadıklarımla ilgili yazarım tekrar. Son olarak, benim zamanımda bir tek Vatan bilgisayar vardı (o da evimin onundeydi), şimdi baktım Inventuslar falan almış yürümüş. Bunlar harici, donanım parçalarında ekonomik hangi sitelerden alışveriş yapmamı onerirsiniz? şmdi forumdonanımhabere falan girip araştırmak istemiyorum zira tırnak makasını bile 12 sayfa tartışıyor ruh hastaları (no offence).

    Beorn

    @Berca B., Alakasız kaçabilir belki ama ben bir yakınımın çalıştığı yerin bilgisayar işlerine bakan firmaya getirtmiştim parçaları, üzerine kar da koymadılar tabii ama normalinden de ucuza parçaları tedarik edebildikleri için neredeyse yarı yarıya gelmişti fiyat. Böyle bir imkan bulabilirsen değerlendir derim ki küçcük firmaların bile bilgisayar firmalarıyla anlaşmaları var artık.

    İstanbulda oturuyorsan ve kazıklanmayacak kadar bilgisayar parçalarına hakimsen Mecidiyeköy’e bir uğra derim. Ucuza alırken içinden hıyar çıkmayacağına emin olabildiğim bi Türk sitesi bulamadım ben. E-bay gibi sitelerden sipariş verirken faturayı olduğundan az göstermelerini rica edip vergiden de yırtabilirsin. Bazı siteler kendiliğinden yapıyor bu işi.

    Berca B.

    @Beorn, @ismailvilehand, @Ugur, @BURZUM, @OZAN sağolasın kanka. Öyle bi tanıdığım olmadığı için mecbur Inventus’tan aldım, bugün siparişi verdim. Gelsin GTA 5′ten başlamak üzere listedeki oyunlara abanıyorum.

    Sağolun varolun

    B U R Z U M

    @Berca B., aga bunu oynadıktan sonra umarım diğer oyunları beğenirsin:):):):)

    Ugur

    @Berca B., The Witcher 2 ve 3.Hikayeye hakim olmak için ilk oyuna da bakabilirsin.Zira baya ayrıntılı devasa bir hikayesi var.

    Yok cdprojecktred bana reklam yapayım diye para ödemiyor arkadaşlar.Oyunun fanıyım sadece eheh.

    ismail vilehand

    @Ugur, The Witcher 1 ve 2 bende var, 1. oyunun dövüş sistemi o kadar berbat ki, uzun yıllardır 6 ayda bir gaza gelip başlıyorum sonra sokarım böyle oyuna deyip kapatıyorum. 2′de durum aynı mı? birde 1′i atlayıp 2′ye geçsem konudan çok koparmıyım?

    yani Mass Effect’teki gibi ilk oyundan başlayın save son oyuna kadar gidiyor mu? eğer öyle ise ramazanda işsizken ilk oyuna kasıcam.

    Ugur

    @ismail vilehand, 1 kötü evet.Ben de 2.oyundan başlamıştım.2. oyun gayet oynanabilir onda bir sıkıntı yok.Save olayı 2-3 arasında import edilebiliyor galiba da ben hiç denemedim, 2′yi oynayıp sildiğim için.

    Youtube’dan 1. oyunu hatta 2′yi de kapsayan 5-6 dakikalık özet videolar var.genel bir bilgi sahibi olmak açısından izlesen yeterli olur bence.

  23. B U R Z U M says:

    Mad max: fury road

    Bugün izledim. Sonuç, bir daha izlemek istemeyeceğim bir film. Çok büyük beklentiyle gittim ama en azından benim için film bu olmamalıydı. Detaya girmek istemiyorum. Sonuçta sitede belki bu yorumumu okuyacak ve daha filmi izlememiş dostlar olabilir. Sadece şunu söyleyebilirim, katıksız aksiyon isterseniz film tam sizin için, yalniz hikayede derinlik ararsanız büyük hayal kırıklığı…maalesef…

    ismail vilehand

    @B U R Z U M, kısmetse ptesi izliycem ama bu film konusunda kafam çok karıştı. kimisi bomboş aksiyon, hatta Fast and Furious’un çölde geçeni (ki F&F serisini severim) diyor, kimisi de sinema harikası, başyapıt diyor. ki ben tüm dünyanın geberdiği Interstellar’ı sevmemiş, hatta mega nefret etmiş bir adamım. bunu şundan dedim, benim sinema zevkim çoğunluğa pek uymaz ama bakıcaz artık.

    bu arada hazır sinema konusu açılmışken bi film sorup konuyu uzatmak istiyorum (sinema konuşmayı manyak severim). 2011 yapımı Warrior diye bi film var izledin mi? izlediysen beğendin mi merak ettim. neden sorduğumu cevabından sonra söyliycem.

    B U R Z U M

    @ismail vilehand, yarın izlersen eğer sende mutlaka bişiler karala buraya unutma:) ayrica maalesef dedigin filmi izlemedim. Daha doğrusu bi ara izlerim diye düşündüm ama araya kaynadı. Sen sorduğun için mutlaka bu hafta izlicem bu filmi.

    ismail vilehand

    @B U R Z U M, ptesi gece matinesinde filmi izledim ve şunu söyleyebilirim hayatımda izlediğim en iyi filmlerden biriydi. hatta okuduğum negatif yorumları anlamaya çalışarak filme kusur bulmaya çalıştım ama bulamadım. tek kelime ile bu film hayvanlık. hatta ben film kaçırmam, geçte olsa önemli filmleri sinemada kesin izlerim, The Wolf of Wall Street’ten beri izlediğim en iyi filmdi.

    yaptığın eleştirilere gelirsek, misal bu film yeni bir serinin başlangıcı yada reboot olsa sana hak verebilirdim çünkü az diyalog bolca görsellik olarak “meraklısı anlasın” tarzı bir olaya girmişler ama bu film eski filmlerin devamı, hatta devamdan öte bir yan macera (oyun dünyasındaki DLC gibi) olmuş. geç yapılmışta olsa sonuç olarak bir devam filmi. yani filmi izleyenlerin Mad Max’in hikayesini biliyor oldukları varsayılarak hikaye derinliği atlanmış. alsında atlanmamış ama atlanmış diyelim. çünkü bu filmi izleyen herkes Mad Max kimdir biliyor diye varsayılmış.

    o sana izledin mi diye sorduğum Warrior filmini ise şundan dolayı dedim, misal o film de hayatımda izlediğim en iyi filmlerden biridir (hatta ne tesadüf yine baş rolde Tom Hardy var), yine sinema sevenler benzer eleştiriler yapmışlardı. “hikaye derinliği denen bişey yok. ilk 20 dakkada final tahmin ediliyor.” gibi. kırmızı tuborgunu alıp bir akşam o filmi izle bence. fikrini çok merak ediyorum. sitede en fazla sinemacı adam olan Korhan %200 izlemiştir mesela onunda fikrini epey merak ediyorum.

    B U R Z U M

    @ismail vilehand, bugün yada yarın bi aksilik olmazsa izlicem dostum. Fikirlerimi yazarım buraya.

    Mad max icin fikirlerine saygı duydum. Beğenmenede sevindim sonuçta senin açından izlediğin en iyi film olmuş.

    Korhan Tok

    @ismail vilehand, Warrior muhabbetini şimdi gördüm ya.

    Ben Tom Hardy’nin oyunculuğunu filan beğeniyorum ya. Sinemaya yakışan bir yüzü, duruşu var mı diyeyim nasıl anlatayım bilmiyorum da perdede güzel görünüyor adam. Warrior da tahmin edilebilir, düz ilerleyen hikayesine ve yan karakterlerin hikayeye zerre katkı vermemesine rağmen filan gayet seyirlik bir film. Fakat Hardy’nin bu kafalardan çıkıp Lawless gibi (Road to Perdition’daki Tom Hanks performansı tadında ki, mis), Locke gibi filmlerde de rol almasına seviniyorum. Hele Locke nefis.

    ismail vilehand

    @Korhan Tok, sanatım tüm dallarında olan “tahmin edilebilirlik” kavramının negatif olarak değerlendirilmesine o kadar gıcığım ki, anca bu kadar olur. misal bizim sitede bak, albüm kritiklerinde bolca negatif olarak kullanılan bir kavramdır bu. “albüm tahmin edilebilir şekilde ilerliyor.” diye eleştirilir. sanki dinleyici thrash metal albümü dinlerken birden “mezdeke çıksın da göbek atayım.” diyormuş gibi bir hava yaratılıyor. neyse, sonuç olarak bence insan, hayatında keyif aldığı şeylerde lambadan cin çıkmasını beklememeli.

    yani The Usual Suspects, Se7en, The Sixth Sense, The Prestige, The Others gibi sonunda ‘aaaaaaaaaa’ dedirten filmler süper ama hep bunun beklentisinde olmak, çıtayı buna dayamak baya sikko bir muhabbet bana göre.

    bu konudaki düşüncemin bir nebze de olsa en büyük destekçisi Warrior bence. filmin ilk 15-20 dakikasında sonunu tahmin ediyorsun ama film bence süper ötesi.

    —SPOLIER VAR KAÇIN—

    hayatını maddi zorlukla geçirmiş bir çiftin tek çocuğuyum, kardeşlik nedir bilmem ama filmin sonunda gözyaşlarımla birlikte mega duygusal anlar yaşadım. suni de olsa kardeşlik kavramını bu film bana bir nebze yaşatabildi.

    —SPOLIER VAR KAÇIN—

    ismail vilehand

    @Korhan Tok, es geçmeyeyim, Locke tam bir hayvanlık. fazla konuşulmuyor ama The Drop’ta epey hayvanlık bence. James Gandolfini reyisin ruhu şad olsun.

    Korhan Tok

    @ismail vilehand, Tahmin edilebilirlik konusundaki düşüncelerine katıldım gitti, çok oturaklı şeyler.

    bir de The Drop: http://freebeacon.com/wp-content/uploads/2014/09/The-Drop-cute-puppy.jpg

    Korhan Tok

    @B U R Z U M, O kadar katılmadım ki. Bence her açıdan son yılların en mükemmel filmlerinden biriydi. Yan karakterlerin hikayeye kattıkları falan epey iyiydi. Post-apokaliptik aksiyon filmi için alt metinleri epey dolu yahu aslında.

    B U R Z U M

    @Korhan Tok, @Ugur ; fikirlerinize büyük saygı duyarim ama ben hakikaten brklediğimi bulamadım filmde. Uğur un dediği cgi muhabbeti kesinlikle cok cok dogru. O konuda bende filmi cok takdir ettim. Cekim kalitesine gorsellige zaten lafim yok. Ayrica aksiyon sahnelerinin guzelliginede lafim yok elbette ama sizin bahsettiginiz o derinligi kesinlikle bulamadim ben. Bence havada kalan cok sey var. Ben daha cok detay beklerdim ve bekledigimi bulamadim. O detaylar ne derseniz maalesef izlemeyen arkadaslar var burda o yuzden birsey diyemicem.

    şeyh hulud

    @B U R Z U M, filmin ilk yarım saatini baya kendimden geçerek izledim sinemada. Açıkçası ben de bu kadar bi yol filmi beklemiyodum ama hiç sıkılmadan da izledim. Bu yönde olmuş seçimleri, başarılıydı da o yüzden iyi veya kötü diyemem. Sadece o yarattıkları dünyayı biraz daha görmek isterdim, şöyle gastown’a bullet farm’a gitseydik, oraları da bir görseydik. Son zamanlarda izlediğim en iyi filmdi yine. Açılış sahnesine bitiyorum özellikle :)

    Ugur

    @B U R Z U M, Oo sinema muhabbeti var.Ben de hiç katılamiciğim sana malesef.Herşeyden önce son yıllardaki tüm o saçma sapan tamamı cgi ile çekilen filmlerinin kıçına tekmeyi bastı resmen.Hani en başta övülmesi gereken birşey varsa o da George Miller’ın 30 yıl sonraki bu yapıtını, ‘cgi var abi ne uğraşıcaz yea’ diyen denyo yapımcıların ağzına iki tane vurup filmin nerdeyse tamamını pratik efektlerle çekmesidir.İzlediğimiz şeyin bir bilgisayar oyunu değil oyuncu + stunt + yönetmen becerisinin birleştiği gerçek bir ‘sinema’ olduğunu hissetirebilmesi bu açıdan önemli.Başarılı mı? Hem de fazlasıyla.

    Senaryoya gelirsek; film bu konuda da gayet netti bence.Bir taraftan alt metini verirken, diğer taraftan da üstü kapalı diyaloglarla seyirciyi boğmuyordu.Peki hikayenin öncesi neden bu kadar derinlemesine anlatılmadı diye sorulabilir.Çünkü bu bir devam filmi, serinin dördüncüsü.Aradan 30 yıl geçmiş olsa bile geriye dönük anlatmak zorunda olduğu hiçbir şey yok.Bu nedenle çok dallandırmadan Max’in dahil olduğu o anki hikayeye odaklanması kesinlikle yerinde olmuş.

  24. (oguz+ay)han says:

    Dolmuşta, otobüste, metroda, kütüphanede filan deli gibi headbang yapasınız geldiğinde ne yapıyosunuz? Bu isteği nasıl yeniyosunuz? :D

    12ParmakBağırsağı

    @(oguz+ay)han, bacak titretiyorum ben. Ders çalışıyorsam elimdeki kalemle blast beat falan yapıyorum.

    (oguz+ay)han

    @12ParmakBağırsağı, onlar fix zaten ama bazen yeterli gelmiyor :D

  25. şeyh hulud says:

    Son zamanlarda gördüğüm en güzel albüm kapağı. Tam klasik rock ruhlu

    https://rymimg.com/lk/o/l/d3cbab05e4e6d110ec83b6f12043c56a/5561252.jpg

  26. Evınç says:

    Beyler selamlar İzmirli dostlarıma bi sorum olacak, İzmir’ de bulabileceğim metal müzik cdleri satan bi yer var mıdır acaba? (Hammer Müzik gibi)

    B U R Z U M

    @Evınç, izmirli değilim ama yinede hammer müzik gibi arşivi geniş bi dükkan olacağını zannetmiyorum. Yoksa bile hammer müzik kargo ile teslimat yapıyor. Denizli denen büyük köyde yaşayan bir adam olarak çok fazla cd aldım ordan ve sağolsunlar çok çok mükemmel şekilde yardımcı oldular.

  27. Ugur says:

    Yılın oyunu The Witcher 3 Wild Hunt değilse nedir? Yennefer yerine Triss’i seçecek kadar saf olan var mıdır? Bir de oyunu Bad Ending ile bitiren casual’lar uzak dursunlar lütfen.

  28. şeyh hulud says:

    Adventure oyunlarına meraklı olanlar biliyodur diye tahmin ediyorum Wadjet Eye Games’i. Bence son yılların en başarılı işlerini yapıyorlar retro tarzdaki, her oyunlarına ayrı bayılıyorum. Yeni oyunları çıktı Technobabylon, cyberpunk havalı bilimkurgu adventure. İlgililere tavsiye ederim, daha bitirmedim ama şimdiye kadar harika gidiyo. Karakterler, olaylar, hikaye her şey yine on numara. Özellikle pek çok bilimkurgu film/kitabına da çok hoş göndermeler var içinde.

  29. çaksu says:

    Bahsedildiği gibi Melo gider Ozan Tufan gelirse GS seviye atlar. Merkezde koşan tutan bozan bi adam bence en büyük eksik. Bi de sırf gelsin ve abansın diye Podolski istiyorum ya :/ Masrafına değer mi bi fikrim yok.

  30. northern says:

    bir balina albüm incelemesi vardı nooldu o?

    http://www.pasifagresif.com/2013/07/balina-balina/

  31. Korhan Tok says:

    Sabri’nin sırtına yabancı madde geliyor, Sabri sarı kart görüyor. Yeminle delireceğim bir gün Türk futbolu izlerken.

    B U R Z U M

    @Korhan Tok, yabancı maddeyi ben çakı olarak gördüm. Hakikaten lanet ettim. Çok net bu ülke futbolundan, bu hakemlerle, bu yönetimlerle bir sikim olmaz. Cidden durduk yere gerildim lan maç izlerken. Kendimi sabrinin yerine koydum, ben sinirli bi adamım cidden ve sanırım hakeme dalardım.

    Swedish

    @B U R Z U M, hocam selam tahirpehlivanoglu@gmail.com adresinden ya da facebook tan bana ulaşabilir misin?

    B U R Z U M

    @Swedish, simdi mail attim dostum. Facebook ve twitter kullanmiyorum.

  32. Ali İhsan Balı says:

    13′ü kaleyi tutan 33 şut, 3 tane direkten dönen top, Serdar Aziz’in Konya maçında gördüğü ve masum olduğuna pek inanamadığım kırmızı kartından sonra stoperde 17 yaşındaki Ertuğrul ve asıl pozisyonu defansif orta saha olan Şamil’i oynatmak derken kupayı kaybettik.

    Galatasaray ne kadar “Winner” bir takımsa, Bursaspor da o kadar değil. Bizim için senenin özeti oldu aslında.

    Ali İhsan Balı

    @Ali İhsan Balı, Kupayı kaybetmekten daha kötüsü de şu ki; Bu kadro çok büyük ihtimalle dağılacak. Fernandao, Josue, Belluschi, Serdar Aziz ve Şenol Güneş muhtemelen takımdan ayrılacak.

    Korhan Tok

    @Ali İhsan Balı, Bursa’nın vizyonsuzluğundan başka bir şey değil. Fernandao gibi bir adamı satmak = biz seneye yarışta yokuz, demek. Şenol Güneş de zaten bir yerde 2-3 sene dursa direkt Türk futbolu kalkınacak falan ama olmuyor, olamıyor.

    Güzel arkadaşlığımızın bozulmayacağını umarak söylüyorum; biz size Süper Kupa’da da vurur 3/3 yaparız, net.

    Ali İhsan Balı

    @Korhan Tok, ahah yok ya, eğer Bursaspor yazın kadroyu dağıtırsa dün akşamkine göre daha ağır vurursunuz zaten.

    Bu arada çok söylendi ama 3 başka 2 hoca ile giden sezonda duble yapmak çok büyük iş cidden

  33. Beorn says:

    En iyiler listesiyle birlikte uyelik sistemi gelse cok kral olmaz miydi? Cok aktif yorum yapamasam da yillardir takip ediyorum, yillardir yorumlarini okudugum insanlar var. Yazilanlari toplu bir sekilde gorebilmek bence cok kral olurdu.

  34. B U R Z U M says:

    ismail vilehand dosta gelsin. aga bu nedir ya? kafayı yedirtti.

    https://www.youtube.com/watch?v=UtxlxMW8d6M

    TAAKE

    @B U R Z U M, Ula tamda mortal köknar x dolayısıyla pc hafızam doldu benim inadına ne oyunlar geliyor pek severim Batman ile spawn ı şimdi bi de spawn oyunu yaparlar😤

    B U R Z U M

    @TAAKE, hacım sorma ya. Bende ps4 almamak icin direndikce adamlar hayvan gibi oyun cikarmaya basladilar. Ne bok yicem bilmiom. Su an alacak param yok mal mal bakınıom. Sen gene hafiza bosaltsan isini gorcen ama benim su an oyle bi sansim yok. Sinirden Kendimi call of duty e verdim aq:)

    ismail vilehand

    @B U R Z U M, @B U R Z U M, en son göz kırptığı sahnede ben yokoldum.

    oyun için pek iyi değil diyorlar ama Harley Quinn için ben alır oynarım her türlü. hatta bence yan görev yerine direk Harley Quinn oyunu yapmaları lazım.

  35. B U R Z U M says:

    yaklaşık 1 saat önce ‘batman: öldüren şaka’ yı bitirdim. abartısız (şimdilik) hayatımda okuduğum en mükemmel hikaye. the joker i seven, dc comics meraklısı herkes okusun. bi kaç gün sonra bida okurum kesin. cidden inanılmaz.

    bu arada the joker i sadece 2008 deki the dark knight filmi sayesinde tanıyan ve sevmeye başlayanlar bi zahmet bu yazdığımı dikkate almasın.

    TAAKE

    @B U R Z U M, batman ölüyor diyorlar pampa haberin var mı bu konuda,son yayınlanan çizgi romanda joker ile birlikte bir kovalamaca sonunda ikisi de ölüyormuş
    Şöyle bir kaynak ta diyor

    http://sinemavesinema.com/cizgi-roman-dunyasi-yasta-batman-oluyor/

    12ParmakBağırsağı

    @TAAKE, abi napıyosun ya!
    insan başına sonuna bi spoiler falan yazar allahını seversen

    TAAKE

    @12ParmakBağırsağı, haklısın pardon

    Beorn

    @B U R Z U M, Karakteri ilk o filmde görüp sevenler neden bi zahmet dikkate almasın? Ayıp mı :D

    B U R Z U M

    @Beorn, hayır ayıp olmasından değil. Neredeyse yarım asırlık bir karakter bu. Özellikle kara sovalye filminden sonra ortalık ‘why so serious’ jokercilerinden ve heath ledger joker figur, tisort ve daha bircok urununden gecilmez oldu. Açıkcası bu durumdan rahatsızım. Bu film sayesinde sevilsin elbette ama biraz da bilgi sahibi olunsun isterim. Adam filmdeki jokerden baska bisi bilmio, bilmek icinde gayret etmiyor. Yoksa dedigim gibi ayip olması falan değil olay.

    TAAKE

    @B U R Z U M, +1 gerçekten mükemmel bir performanstı heath ledger in reyizinki,ama bi olayın bu kadar piyasası yapılıp,ilklerine kadar sömürülmezki,bu da gerçekten bu olayı hayatının önemli bir parçası yapan insanları rahatsız ediyor,bir de bir batman filminde jim carrey de canlandırmıştı jokeri şahsen ben beğenmiştim

    B U R Z U M

    @TAAKE, jim carry jokeri değil ‘the riddler’ ı canlandırdı dostum. Ki film rezalet olsa bile karakter için gayet gideri olan bi performanstı.

    TAAKE

    @B U R Z U M, haklısın o bilmececiymiş,çok benziyorlar

    Ugur

    @B U R Z U M, Heath Ledger’ı mumla arayacaksınız

    http://static.comicvine.com/uploads/original/11113/111130700/4528346-0539507419-jared.png

    B U R Z U M

    @Ugur, heath ledger harika bir performans sergiledi bunu kimse inkar edemez. Yalniz şöyle bir sorun var, daha hiçbir sahnesini görmeden sadece tipine bakarak ön yargıda bulunmak çok saçma geliyor bana. Ha bende memnun değilim bu fotodan, hatta bu fotoğraf direk öldüren şakada ki bir çizime gönderme (dövmeler hariç). Heath ledger’ın jack nicholson ı aratacağı söyleniyordu zamanında ama sonuç ortada. Bakalım, sonucu hep beraber görücez.

    Ugur

    @B U R Z U M, Tabi haklısın filmi görmeden konuşmak yanlış ama daha kaygı verici set fotoğrafları vardı onları bulamadım aslında haha.Misal altı neon lambalı bir spor arabadan iniyordu Joker.Neyse dediğin gibi görücez.

  36. B U R Z U M says:

    juve – barça

    ölümüne juve yi destekliyorum akşam. neden olmasın???

    Wildchild

    @B U R Z U M, çünkü messi.

    saw you drown

    @B U R Z U M, Çünkü Barcelona gibi takımlar finale çıktığı zaman kupayı da alır. Eğer Juve alırsa bence yılın sürprizi olur.

    B U R Z U M

    @B U R Z U M, :’( :’( :’(

    çaksu

    @B U R Z U M, Yani yapabileceği buydu Juve’nin. ITV’de Alex Song vardı. Juve’nin şansı sıfır diyodu adam net haha. 90 dk yeterince açık vermemeleri imkansız bu Barca’ya.

  37. Bilmiyorum çok mu alakasız gelecek ama sofra kurunca incesaz dinleyen var mıdır acaba aramızda? Yoksa tek miyim :(

    Batuhan Bekmen

    @BurakBost(betweentheburied), Tabii ki tek değilsin. Yansımalar, İncesaz olmayan sofra sıkıntılıdır net.

    https://www.youtube.com/watch?v=vwLCkNJ1fTE

    BurakBost(betweentheburied)

    @Batuhan Bekmen, yansımaları denememiştim abi, ilk fırsatta deneyip sana teşekkürlerimi yollarım

  38. şeyh hulud says:

    Gumball’ın şu bölümünde öldüm la gülmekten, birden hiç beklemediğim yerden geldi.

    https://www.youtube.com/watch?v=qEHZOaNpURw

    “You know metalheads, they pretend to be hardcore but they’re just hippies who like leather” ahahaha :)

  39. Beorn says:

    Sense8, Daredevil vs. Netflix serilerini takip eden var mı?

    Headmaster

    @Beorn, Daredevil çok iyi ya 11. bölümdeyim, sınavlar yüzünden bitiremiyorum.

    Beorn

    @Headmaster, Sonu yakışmadı diziye yau :/

  40. Headmaster says:

    Devil ismini Ramazan dolayısıyla Elmas Şato olarak değiştirmek zorunda kalmış. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Gerçi geçen kış da demişlerdi sağda solda dayak yememek için değiştirebiliriz diye de şaka yapıyorlar zannetmiştim.

  41. operter says:

    Selamlar metalheadler.

    Benim sorum şu olacak; 150 tl’yi geçmeyecek, fiyat/performans açısından iyi olan ve tabii ki metal dinlemek için uygun bi kulaklık var mı önerebileceğiniz?

    onurtoptas

    @operter, hiç o fiyata kadar çıkmadım ne yazık ki ama o fiyatın altında çok iyi kulaklıklarla da dinlediğim için ayırdığın parayla çok rahat bulursun, biraz araştırma yapman yeterli. Aslında metalde dinlediğin türe ve equalizer’ın hangi ayarından hoşlandığına göre bile değişir bu sorunun cevabı. Ha bir de hangi tip kulaklıkla rahat ettiğin önemli(kulak içi/headphone/piston/klasik vs.)

    Creative ep630 kulakiçi var mesela ilk aklıma gelen. 150 değil 50 lirayı bile zor geçen fiyatı ve ses kalitesiyle son 8 yıldır filan fiyat-performans konusunda HÜKMEDİYOR. İzolasyonu mükemmel, en gürültülü ortamda bile çok zor ses geçiriyor. Dışarı da ses vermiyor. Bu kulaklığın en öne çıkan özelliği çok dolgun bas vermesi. Kulaklarda basınç oluşturacak kadar bas vermiyor elbete ama muadilleri arasında dinlediğim en iyi bas sesi bunda. Ayrıca ses çıkışı çok yüksek. Çoğu iyi kayıtlıve son yıllarda kaydedilmiş albümlerde son sese açamadığım oluyordu. Olumsuz özelliği 1 mm jack bağlantı yeri çabuk bozuluyor. Orayı ilk aldığında bantlaman filan lazım.

    Sony MDR serisi kulak içi kulaklıklarda o kadar başarılı değil. Bas az ve ses çıkışı çok yüksek değil. Yine de sesler birbirine karışmıyor ve dayanıklı malzeme. Bir tek MDR-NC31EM çok iyi -fazla dinleme şansım olamadı arkadaşımındı ve birkaç gün kaldı bende- ancak fiyatını hakeden bir performansı var(150 den biraz pahalı olabilir). Bu serinin(mdr) headphone(kafaüstü)’ları ise çok daha iyi. Ferah ve dengeli, en gürültülü türlerde bile yormuyor. Fazla ergonomik değiller tabi, evde dinlemek için ideal. Dışarıda hantal olur.

    Philips’ten uzak durmak gerek. Çoğu philips kulaklık orta sınıf üretilir, vasattır yani. Üstün performans verenlerine rastlamadım. Olanlar da fiyatı 1000 liraya yakın profesyonel kulaklıklar. Aradığın fiyat aralığında iyi philips yoktur yani.

    Aklıma gelmişken, bazı mağazalar kulaklıklarını denetiyor artık. Al mp3 player’ını ya da telefonunu ya da her neyden müzik dinliyorsan, git bir de kendin dene en iyisi. Ses tavsiyesi de müzik kadar olmasa da epey öznel bir olay malum.

    operter

    @onurtoptas, Cok tesekkurler tavsiyelerin icin. Bi kac kisiye daha sordum craetive ep630′u onerdi hepsi de. Siparisi verdim bekliyorum. Tekrar tesekkurler :)

    Beorn

    Konusu açılmışken kayniyim araya. Kendimi bildim bileli kafa üstü kulaklık kullanıyorum ama saçların uzamasıyla eziyet olmaya başladı. Kulak içi de degil de, dümdük kulaklık kullanmak istiyorum ama kulagima uyan tek bir tane bile bulamadım suana kadar. Bunun olayı nedir zamanla mı alışması gerekiyor kulagin? Hepsi düsüyor amk

  42. ismail vilehand says:

    birçok sinema sever Terminator Genisys için “ilk iki filmden beri yapılmış en iyi Terminator.” diyor ama ben kendilerine penisimi göstermek istiyorum. uzak ara hayatımda izlediğim en boktan film. nefret ettim ya.

    ben bebeyken babamın beni ilk götürdüğü film Terminator 2′dir. erken yaşta Skynet ve makinelerin bir gün insanları sikeceğine çok fazla kafayı takmıştım, sonrasında Matrix geldi iyice kafayı yedim.

    bu yapay zeka vs insanlık olayına çok takıkım ve Terminator ile alakalı her şeyi çok seviyorum ama bu son filme kafam girsin.

    dünyada en son Sarah Connor olacak hatun Emilia Clarke’tı ve onu Sarah Conner yaptılar. amınıza koyayım. Seda Sayan’ı Sarah Connor yapsalar bu kadar garipsemezdim. bu bir.

    —SPOLIER VAR KAÇIN—

    ikincisi Terminator serisindeki zaman yolcuğu olayı hep arka plandaydı. bunu son filmde fazla kurcaladılar, Sarah Connor’ın çocukluğuna kadar Terminator yolladılar. be ebenizin amı, maden çok biliyosunuz, o zaman taş devrine Terminator yollayın herkesi öldürsün kimse doğmasın.

    ayrıca t-800′ün sıvı metal havuzuna uçup update oldum demesi hayatım boyunca gördüğüm YARRAKTAN muhabbetti. Terminator Genisys’te emeği olan herkesin amına sokayım.

    —SPOLIER VAR KAÇIN—

    Korhan Tok

    @ismail vilehand, Ulan çok merak ediyorum ama hala gidemedim. Biraz hevesim burkuldu şu an valla. Spoiler kısmını okumadım ama görsellerden ben Emilia Clarke’ı olmuş gibi hissetmiştim. Umarım senin kadar nefret etmem ya. Terminator lan. :/

    ismail vilehand

    @Korhan Tok, sende fark ettin mi bilmiyorum ama filmin trailerında ve posterinde spoiler var. bu yaşıma geldim ben böyle saçmalık görmedim. daha filme gitmeden oradan kıllanmıştım zaten.

    hadi tamam seridir bu, kötü veya vasat film arada yaparsınız anlarım, ama neden eski filmleri de işin içine katıp serinin büyüsünü bozarsınız ki birader?

    birde barfiks çeken, copla adam döven, tek elle pompalı tüfek kullanan hatun rolüne 1,57 boyunda, 51 kilo çıtkırıldım bi tip seçmek nasıl bir mantıktır? uzak ara sinema tarihindeki en kötü cast seçimini yapmışlar.

    bu filme sinemada gidip para kazandırmak yerine son dönemim en iyi komedisi olan Ted 2′ye gidip anıra anıra gülmek daha mantıklı bence.

  43. SeventhSon says:

    Abi ben sizin kritik arşivinize ulaşamıyorum ya.

    Furkan Keskin

    @SeventhSon, Logonun altındaki alfabetik kritik indeksinden ulaşamıyor musun?

    SeventhSon

    @Furkan Keskin, Hayır, anlayabilmiş değilim sorun çözülmüştü diye hatırlıyorum

    Furkan Keskin

    @SeventhSon, kontrol ettim, problemsiz çalışıyor. İstersen tarayıcının çerezlerini temizledikten sonra tekrar dene. Olmazsa gene haber ver, bakalım.

  44. emre says:

    SA cömaat.

    “Derdini sikeyim” diyenler olacaktır fakat Wolfheart’ın yeni şarkı(ve tabii ki yeni albüm) haberinin sitede yer almaması çok tuhafıma gitmekte.

  45. bora90 says:

    batuhan bekmenin listesi niye silindi? favori yazarımdı

    Ünal Akünal

    @bora90, Batuhan siteden kendi isteğiyle ayrıldı bir süre önce fakat tüm yazıları konuk yazar olarak durmakta. Sitenin arama kısmına Batuhan Bekmen yazıp kritiklerine ulaşabilirsin.

  46. Cattle Bilmemne says:

    DUY BENİ PASİFAGRESİF İÇİM KAN AĞLIYOR!!!

    Şu kardeşiniz artık ne yapsın ne etsin, bir yol gösterin bana rica ederim. Buraya kusacak kadar doldum resmen. Bir kıza vuruldum ben ki vurulmak ama ne vurulmak. İster ergen hevesi deyin, ister gelip geçici deyin belki haklısınızdır ama dört sene oldu başka bir şey görmedi gözüm be PA. Köpek gibi seviyorum yemin ederim. Sadece güzelliği değil beni ona bağlayan, zekası, kültürü… büyüledi kız resmen beni. Hayranım kıza anlayacağınız. Kıza açıldım ben seni arkadaş olarak seviyorum dedi, çok yakın arkadaşız gerçekten. Bir yandan kendimi suçlu hissediyorum ona karşı, onca sene dost dedik böyle yaptık sonra diye. Yollarımız ayrılacak şimdi malum Üniversite işleri yüzünden. Başkasını bulursun demeyin, olmuyor. Öyle bir şey ki benim için, o kız şu dünya üzerinde yaşadığı sürece kalbimin tek sahibi olacak galiba lan. Melek gibi de kız amk. O İstanbul’a gidecek garanti ama benim işim garanti değil. Yıllar sonra tekrar çıksam karşısına, sadece düz açılmıştım kıza. Desem ona seni taparcasına seviyorum ben, gözüm başka hiçbir şey görmüyor desem. Ne yapsam ne etsem. Bir yol gösterin, dertleşin benimle. İhtiyacım var.

    bora90

    @Cattle Bilmemne, bunu dinle https://www.youtube.com/watch?v=NGCwQxHf2GA

    dinlerken de gırlağını kes

    Cattle Bilmemne

    @bora90, Şimdi çok daha iyiyim abi eyw.

    Korhan Tok

    @Cattle Bilmemne, Eski bir kız arkadaşım dün evlendi. Bugün de Madrid’e balayına gitmiş. Gün içerisinde de beni SWARM’dan eklemiş.

    Çok şey yapma yani bence.

  47. Cattle Bilmemne says:

    Sonuçlar açıklandı beyler.

  48. ankara’da ev arkadaşı aranıyor……

  49. Arkadaşlar aranızda ismi Özenç olan Edremitli biri olması lazım, bu arkadaş en kısa sürede bana ulaşırsa müthiş olur. Herhangi bir şekilde bana telefonunu atarsa daha da müthiş olur. Evet.

    Furkan Keskin

    @Çağrı Tunç, abi burayı karanlık işlerine alet etmezsen sevinirim.

    Çağrı Tunç

    @Furkan Keskin, Aga last.fmden eklesin o zaman np

    Burak Yenitepe

    @Furkan Keskin, ahshsgvshagdjdhbs

  50. ismail vilehand says:

    2014/2015 UEFA yılın golü adayları gelmiş:

    http://uefa.to/1LVvyRv

    ben Lamela ve Ramsey arasında kaldım şimdilik. birde Messi’nin Boateng’i nakavt ettiği golü canlı izleyip böğürerek gülmüştüm, hala aynı şiddette gülüyorum. HAHAHAHAHA

    OnurOnur

    @ismail vilehand, Uzaktan atılan müthiş şut, estetik şut vs. dalında Ramsey, Lamela, Muirhead, takım oyunu bazındada tabi ki Messi, Neymar. Seçmek zor ancak genelde birinciler ilk söylediğim kategoriden çıktığı için bu kez Messi’nin golü olmalı diye düşündüm. Maçın önemi, rakibin büyüklüğü, hızlı ve çok etkili takım oyunu, müthiş ötesi bir bitiricilik, çok şey var bu golün içinde.

    O değil, aklıma dünyada yılın golünün James Rodriguez’e gidişi geldi ki yazıklar olsun amk. O kadar süper goller varken o. İlk 5ime sokmadığım gol birinci olmuştu.

    Erinç Keleş

    @ismail vilehand, Abi Messi nin golüne ben de aynı tepkiyi vermiştim Boateng’i bayılttı bildiğin herif ya ahahahah

    Osman

    @ismail vilehand, Lamela’nın golü bariz bm. Bence net Ramsey.

    saw you drown

    @ismail vilehand, Bence açık ara Robbie Muirhead

    saw you drown

    @saw you drown, Vasly Kobin’le beraber tabii.

    saw you drown

    @saw you drown, Şaka maka hepsi birbirinden güzel goller. Bu arada; Inıesta <3 İyi ki futbol var.

    saw you drown

    @saw you drown, Bu arada (2) Video’daki şarkıyı bilen var mı ya?

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.