# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Serbest kürsü
| 04.05.2015

Yeter! Söz milletin.

Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.

Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.

  Yorum alanı

“Serbest kürsü” yazısına 15,557 yorum var

  1. keeperofthesevenkeys says:

    Bu toplumun devasa bir metal foruma ihtiyacı yok mu sizce

  2. dice says:

    2016′da çıkan en iyi black metal albümleri nelerdir? – önceden sorulduysa veya yazıldıysa kusura bakmayın

    Buhtunnasr

    @dice, Behexen-The Poisonous Path

  3. NewWorld says:

    https://www.youtube.com/watch?v=m-c54e2NdKo
    Talisca nın benfica’ya yolladığı füze’nin tribün çekimi :) Bu açı ayrı bi keyifli geldi bana :))

  4. Le Creepingdeath says:

    Uluslararası metal festivallerine giden var mı? Ben bu sene artık hayalimi gerçekleştiriyorum. Netherlands Deathfest’e gideceğim. Türkiye’de çok az konser olduğunu düşünürsek biraz para harcayıp yurt dışına gitmek çok mantıklı geliyor. Ucuz bilet bulup, vizen de varsa rastgele bir festivale gitmek çok ucuza gelebilir.

    ozgur

    @Le Creepingdeath, aynen öyle. bundan sonra ben de yurtdışı konserlerini kovalayacağım. WizzAir’in Ağustos başına kadar İstanbul-Budapeşte seferleri vardı. Ve çok ucuzdu. Şu anda kaldırdılar seferleri güvenlik sebepleriyle. Pegasus veya diğer şirketlerden bilet almak zorundayız ve çok erkenden almak zorundayız. Eğer denk getirebilirsem gerçekten bi yurtdışı festivali görmek istiyorum artık. Gerçi gördüm bi tane. Ama küçük bi şeydi.

  5. ozgur says:

    Onun dışında şu dönemde artık yavaş yavaş kış konserlerinin haberlerini almamız gerekmiyor mu? Ekim Kasım Aralık konserleri yavaş yavaş açıklanırdı normal şartlarda şimdiden.

    Yaz mevsiminde yaşanan felaket Kış dönemine de sarkacak mı acaba ? İstanbul’da veya diğer büyük şehirlerde konser olmayacak mı ? veya çok mu az olacak acaba bu sene ?

  6. Ufuk Sönmez says:

    arkadaşlar kulakiçi(iem) kulaklıklara ilgisi olan varsa aranızda, üzerinde epey uğraşılmış türkçe sağlam bir inceleme listesi buraya bırakıp kaçıyorum.

    bi de “armatür sürücülü” kulaklık kullanın abi, metalci adamız sonuç olarak. teknoloji marketlerde satılan, sağda solda gördüğümüz kulaklıkların alayı “dinamik sürücülü” kulaklıklar. armatür sürücülüler hızı yakalaması, tiz sesleri daha başarılı vermesi açısından bize daha uygunlar. neyse konuya ilgisi olan elbet araştırıp bulur kendine uygun olanı diyelim.

    http://www.techno-fi.net/forum/konu/kulak-%C4%B0%C3%A7i-kulakl%C4%B1k-%C4%B0ncelemeleri.9000/

    Dice

    @Ufuk Sönmez, bu listedeki uçuk fiyatlıların dışında vsonic tavsiye ederim. Gr06 ve vsds1 olması lazım ikiside başarılı. 1000 dolar civarında olanları ise hiç düşünemiyorum. Ses sistemi kurmak daha mantıklı bir tercih bence. Bir de yine kulak içi olarak sennheiser in yenilenmiş serisi cx 3.00 ı da tavsiye ederim. En azından evden kalkıp gidip kolaylıkla alabilirsiniz.

    Ufuk Sönmez

    @Dice, @Dice, bu kulaklık hobisinin 1. basamağında takılı kaldım epey süredir. bende armatür sürücülü, midleri baskın ultimate ears super.fi 5vi var. dap(müzikçalar) olarak da sansa clip +. dapımı hifiman 601 ya da ibasso dx90 gibi modellere yükseltmeyi düşünüyorum. kulaklığımdan epey memnunum ama her zaman ileriye doğru gidilecek yol var bu hobide. kasım’da bi kulaklık buluşması olacak, herkes ekipmanını getiriyor, birbirlerinin cihazlarını kullanıyor felan. ilk kez bu tarz bi olaya katılmayı düşünüyorum. senin de bahsettiğin modelleri duydum ama dinlemedim hiç. bu tarz etkinliklere katılıp dinleyip deneyimlemek lazım.

    pahalı bir akıllı telefon alınacağına o paraya iyi bir kulaklık+dap’la mis gibi müzik dinlemek bana daha mantıklı geliyor. tabii en iyisi bu işin ustaları tarafından önerildiği gibi basamakları adım adım çıkmak, farkları en iyi o şekilde anlayabiliriz çünkü. cevabınız için de teşekkürler bu arada. :)

    77QX

    @Ufuk Sönmez, O kadar çok geziyor ki bu balanced armature da balanced armature. Zamanında Etymotic’in bir modeli hatırlamıyorum ama en azından markanın ses imzasını bilirsiniz özellikle BA, tiz müzikler için tavsiye edilen markalardan aldım ve hiçbir zevk alamadım o kadar karaktersiz ki o kadar cılız ki müzikçalarım da ipod nano 6g idi o zamanlar yani besleyici uyduruk da değildi. Daha sonra Audio Technica’nın CKR7 modelini aldım arkadaş böyle bir şey yok. Sözde AtH dynamic armature hemde ckr7 14 mm drivera sahipti ne oldu nerede tizler DA armatür de dinlenmez yok BA olması lazım efsanesi. Yok hele bir Slamming BDM dinle de gör bakalım onu geçtim aç Atmospheric BM dinle sahne güçlü, ses güçlü, her enstrüman doyurucu totalde kesinlikle hepsinin hakkından gelmiştir o DA armatürler. Arkadaşlar alın ikisini de deneyin bunlar o kadar kişisel tecrübeler ki sadece metal dinleyen dengeli tekno dinleyen dinamik armatür almalı olayından çıkın yeter

    Ufuk Sönmez

    @77QX, tabii ki öyle bir şey diyemeyiz. kimi dinleyici sıcak, sesi renklendiren kulaklık severken kimisi de enstrümanları mümkün mertebe doğru şekilde sunan kulaklık seviyor. önemli olan kişinin kendi zevkine uygun olanı kullanması ve mutlu olmasıdır. böyle bir hobi için mutlak doğruları savunamayız. armatür sürücü konusuna gelirsek eğer, bu hobiye yıllarını vermiş kişilerin de rock-metalcilere önerisi pfe112, ultimate ears triplefi 10, brainwavz s1, etymotic er4s vb.. gibi armatür sürücülü kulaklıklar oluyor. bu insanların önerilerini değerlendirebiliriz, ancak dinlediğimiz şey bizi tatmin etmiyorsa bunu değiştirmek tabii ki bizim elimizde.

    bu arada ben de sonunda müzikçalarımı değiştirip, hidizs ap100 aldım. cihaz canavar, ama cihazın hakkını vermesi için iyi bir kulaklık da almak lazım tabii, o da 2017′ye kaldı, bakalım :)

    77QX

    @Ufuk Sönmez, Evet o nokta öet aslında çok fazla kulaklık tecrübeleri olan kişiler illa ki tavsiyelerde bulunacaklar tecrübe edinmiş olurlar en nihayetinde ama o tatminlik meselesinde bitiyor iş ve kişisel bir karar olduğunu anlıyoruz bu duyumsa işinin.

    Güzel bir DAP almışsınız hayırlı olsun ben müzikçaları elden çıkardım çıkaralı yerine başka birşey almadım :) Tablet, Mac’den dinliyorum hatta o AtH’yi, bile elden çıkardım regular bir kulaküstü aldım ama fiyatına göre şaka gibi bir soundu var.

    Ufuk Sönmez

    @77QX, bu arada sizin kullandığınız ckr7 armatür sürücülü bir kulaklık değil, dinamik sürücülü bir kulaklık, tıpkı ckr9 ve ckr10 gibi. yani sizin kullandığınız dinamik armatür ifadesi doğru değil. örnek vermek gerekirse ifadeler şöyle geçiyor:

    Dynamic Driver IEMs: Sennheiser CX300, Creative EP-630, Sony EX51/71

    Balanced Armature IEMs: Etymotic, Shure E3-E500, Ultimate Ears, Westone, Futuresonics, Sensaphonics

    Hybrid IEM: Ultimate Ears Super.Fi 5 EB (dynamic driver for bass, armature for mids/treble)

    dinamik sürücü, armatür sürücü teknolojisi/genel farkları(linki sizin için koymuyorum sadece yanlış anlamayın, başka insanlar da bakıp faydalanabilir):

    http://www.techno-fi.net/forum/konu/iemler-hakk%C4%B1nda-genel-bilgi-geli%C5%9Fmeye-a%C3%A7%C4%B1k.2799/

    sonuç olarak kulaklığınızı güle güle, iyi günlerde kullanın, şurada türkçe bir incelemesi de mevcut bu arada, ilginizi çekebilir:

    http://www.oguzhankara.com.tr/?p=156

    saygılar, iyi akşamlar.

    77QX

    @Ufuk Sönmez, AtH zaten dinamik driver kullanır ckr7 için bende dinamik demiştim ama armatür demem hatalı olmuş orada haklısınız zamanında çok inceledim kelime hatam olmuş sadece ama başkaları faydanabilir tabi.

    İyi geceler.

  7. SalihCetin says:

    Yeni passolig kart aldım fakat limitini bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim?

  8. deadhouse says:

    Site ne zaman yenilenecek. Hiç yenilenmeyecekse bilelim merak ediyorum :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, yenilenecek. Zamanı tam belli değil ancak yenilenecek.

  9. Ashes of the Wake says:

    Yabancı Dizi muhabbeti edecek var mı? Hiç tartışma falan bulamadım. Aslında olsa güzel olur.

  10. Oyun hayatım boyunca ilk defa karşıma çıktı daha önce sürüsüyle bitirmeme rağmen hiç isimlere dikkat etmemişim heralde. Mafia 1′in yarış sahnesindeki isimler Mark Greenway, David Vincent, Chris Barnes, Kirk Windstein, Bill Steer, Mick Harris, Thomas Warrior, Ron Royce.

    Ouz

    @Osman Gümüş, İşte bu detay bomba. Oyunu 2003′te oynamıştım ve yarış kısmında kaybetmiştim. Küfür ederken listeye bakmak aklıma bile gelmemiştir herhale.

    Osman Gümüş

    @Ouz, Hahaha, aynen ben de ilk 2004′te falan oynadım çok sefer bitirdim ancak her defasında yarış kısmında yarışçılara ana bacı sövmekten hiç isimlere bakmamıştım.

  11. şeyh hulud says:

    Trump kazanınca Al jourgensen coşar, önümüzdeki 4 yılda en azından 3 tane Ministry albümü görürüz.

  12. Ş. Yıldırım says:

    Leonard Cohen’i kaybettik. Kendisi alanında en büyüklerden biriydi, öyle de kalacaktır zaten. Sitede bir haberinin geçmesini ummuştum, bana göre her şeyden evvel kaliteli müzikten hoşlananların bulunduğu bir site çünkü burası. Ama lafı hiç geçmedi. Olabilir çünkü burası metal müzik ağırlıklı bir site, diyebilirdim lakin David Bowie haberini anımsıyorum. Elbet buradaki Leonard Cohen haberiyle kimsenin başı göğe ermeyecek, ancak tepkisizlik ilginç göründü bana. Sadece söylemek istedim, kızmanızı, alınganlık etmenizi istemem, yıllardır takip ettiğim bir site çünkü, çoğu takipçisinin yorumlarını ilgiyle takip ederim, müzikal vizyonu yüksek kişiler burada çünkü görüyorum. Ama dış türe kapalıyız gibi düşündürdü bu durum beni. Bu bir şikayet filan değil tabii, aklıma geldi öylesine.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ş. Yıldırım, dün sabah siteye 3 tane haber girip zamanlarını ayarladıktan sonra evden çıktım ve akşamüstüne kadar şehirler arası yoldaydım. Sonrasında da internetin olmadığı dağ başında bir yere geldim. O yüzden haberi giremedim. Şu anda bir şekilde internete girmeyi başardım ve ilk kez bakabiliyorum.

    Dış türe kapalıyız diye bir şey asla yok, Michael Jackson’ın da, Ciguli’nin de ölüm haberlerini vermiştik. Ama dün ekstra bir durum olduğundan o haberi giremedik. Iron Maiden dün öğlen dağıldığını açıklasaydı veya Dave Mustaine Metallica’ya katılsaydı da anca şimdi girebilecektik yani.

    Sitede paylaşılan her şeyi ben girdiğimden, arada çok seyrek de olsa böyle şeyler yaşanabiliyor. Leonard COhen haberini şu an giriyorum.

    İlgin ve PA’ya yönelik böyle beklentilerin olduğu için, bu tarz şeyleri PA’dan talep ettiğin, dolayısıyla da siteye değer verdiğin için ayrıca teşekkürler.

    Ş. Yıldırım

    @Ahmet Saraçoğlu, ben teşekkür ederim abi. Kapalı olmadığınızı bildiğim için şaşırmıştım zaten.

  13. kame hame says:

    siteyi okuyorum takip ediyorum 2-3 günde bir düzenli bakarım, ülkede az sayıda oluşumdan birisi eyvallah ama şu beni uyuz ediyor; bu ülkede çıkan metal albümlerine bu sitede neden yer verilmiyor?

    ha pardon sizin kankiler hariç… insan utanır. kankalarını gazlayıp kalan grupları yok saymak bence art niyetliliğin daniskası. bu açıdan cidden iğrençsiniz. arkadaşlarınızı festivallere çıksın diye gazlayıp kulisleyip forumdan arkadaşlarınızla grup kurup pek matah birşeymiş gibi gazlamanız ve buralarda kritiklerde uzun uzun yazmış olmanız ama şu ülkede son yıllarda çıkan adam gibi ekstrem metal albümlerinin burada yerinin hiç olmaması…

    cidden rezillik. anca kankilerinizi gazlayıp durun. onlardan da bi halt olmadığını görüyoruz. ha bu arada dikkatimi çekti bu sene herhalde aranız bozuldu headbangers ekibiyle halbüse sizin kankiler de çıkıyo konsere ama nedense yok muamelesi yapıyorsunuz. vıcık vıcık yağ ve leşlik kokan bir ortam malesef.

    Ahmet Saraçoğlu

    @kame hame, ülkede çıkan metal albümlerine daha fazla yer vermemiz gerektiği konusuna katılıyorum. Bu konuda zaman zaman eksik kalabiliyoruz.

    Ancak arkadaş gazlayıp geri kalanı yok saymak diye bir şey yok. Zaten kaç tane grup ne kadar sıklıkla albüm çıkarıyor da onları gazlayalım? Evet, şahsen tanıştığımız insanlar elbet var ancak onları gazlayıp diğerlerini yok saymak gibi bir düşüncemiz yok. Gözümüze çarpan gruplara, albümlere sitede yer vermeye çalışıyoruz.

    Son yıllarda çıkan ekstrem metal albümlerinden iyi olanları elbet destekliyoruz, ancak sebepsiz yere bizden hiç hoşlanmadıklarını öyle ya da böyle beyan edenlere doğal olarak sitede yer vermiyoruz.

    Vıcık vıcık yağ ve leşlik kokan bir ortamı düzenli olarak takip edip sık sık girdiğine ve okuduğuna göre; siteden bir fayda sağlamana ve belli taraflarını takdir etmene rağmen, sevdiğin birtakım gruplara haksızlık yapıldığını düşündüğün için böyle bir kötülemeye gittiğin sonucunu çıkarıyorum.

    Headbangers’ Weekend ekibiyle yarım saat önce konuştum, birkaç güne görüşeceğiz, önümüzdeki hafta da yeni bir konser açıklayacağız.

    kame hame

    @Ahmet Saraçoğlu, takip ediyorum çünkü haber takibi yapabildiğim 1-2 web zine var. şimdi grup adı versem diyecek ki birisi “sen bilmemkimin bassçısı mısın birader” ama genel olarak kayda değer en az 5-10 albüm vardı değerlendirilmesi gereken ve pek de oralı olunmuyor. ayan beyan “arkadaşlara eyvallah, kalanları önemsemiyoruz” durumu gözüküyor. belki de gruplar size söylenmiştir bu tavrınıza, bu etki tepkiyi kırmak size düşer. tersine düşünün bence. son yıllarda bayağı bir yerli grubun materyalini toparlamış bir dinleyici olarak eskiden olan türk grubunu benimseme, sahip çıkma anlayışının tam da hakedildiği yıllarda geri çekilip tam tersi şekilde işlemesi hayret verici. eskiden dandik demolar çıkardı süper kötü kayıtlar, hücum kayıtlar… 20 yıl önce alır dinlerdik bunları, günümüzün dünya underground unda bilinen ve ciddi şekilde tutulan gruplarına göre çok daha ilkel işlerdi ama daha çok destek ve ilgi görürdü. hiç kusura bakmayın. hata sizdedir. ilk demosunu 95′de almış, 20 yıldır yerli tırı vırı toplayan biri olarak serbest kürsüyü görünce ömrümde ilk kez bir yazayım dedim açıkçası. yadırgıyorum ve aklıbaşında mesajına saygı gösterdiğimi de dip nota ekleyip sizi zihin olarak kendinizi revize etmeye çağırıyorum. ha derseniz ki biz böyle iyiyiz. arkadaşlarımızın favori grupları ile ilgili alakasız videolar çekip siteye koyup birbirimizi gazlamaya devam ederiz; ona da kolay gelsin. yabancı haberler kısmı ve review’ların yarısından fazlası çok daha kaliteli ve okunası içerik.

    mysh

    @kame hame, abi ben ilk kez bu siteye girdigimde kucuk bir adamdim lise 1 e giden ve sene 2009 ya da 10 du simdi universite bitecek nerdeyse. O gunden bu gune neler oldu bitti falan bu adamlar cizgisini bozmadi. Ki hic bir yazarla falan en kucuk tanismisligim falan yoktur. Dedigin seyler gercekten birazcik bu siteyi takip etmis biri olsan bile soylemeyecegin(soyleyemeyecegin) seyler. Cunku cidden yok oyle bi durum. Pasifagresif benim ve cogu arkadasim icin gercekten bir okuldur. Bu gun oldugumuz adamlar olmamizda ustumuzde emegi vardir yani. Boru degil lan :). Lutfen bu sekilde karalamaya calismadan once biraz takip edin ya.

    mysh

    @mysh, Ahmet Abi bu vesileyle bir kez daha teşekkür etmek lazım sana. O kadar çok hayata dokundun ki.

    Buhtunnasr

    @mysh, bu vesileyle ben de belirtmiş olayım, buralarda yeniyim 4 5 aydır siteyi takip ediyorum, siteyi ilk gördüğümde yıllardır bu müziği dinleyen biri olarak bugüne kadar nasil keşfetmemişim diye hayıflandim üretilmiş olan bunca içeriği takdir ettim ve gördüm ki site hala canlı hala kaliteli içerik üretiyor. Gösterdiği özveriden dolayı Ahmet Bey’e teşekkür ediyorum ben de. Yorum yapan arkadaşa tavsiyem ise rahatsız olduğu şeyi daha iyi bir üslupla insanların emeklerini kırıp dökmeden ifade etmesi , herkese iyi geceler.

    kame hame

    @mysh, valla site senin için duygusal olabilir muhakkak başka birileri için de öyledir birşey diyemem.38 yaşındayım ve lanethli konserlerde ilk özenti metalci bebelik çağlarımı yaşamış, 80′ler thrash efsane yıllarını abisinden öğrenmiş 90′lar death metal akımını dolu dolu yaşamış birisiyim. bu dönemde de hep yerli demoları, splitleri, kasetleri biriktirmiş bir adamım. adana’dan antalya’ya kayseri’den izmir’e pek çok grubun süper kötü kayıtlı ve aslında pek de kıymet verilmemesi gereken demolarını albümlerini topladım. laneth, rock kazanı, şebek gibi başlıca ana akım sayılacak dergi/fanzinler ve pek çok fanzini aldım ettim, dünyayla yazıştım, flayerlarım vardır ki üzerinde glen benton’ın shane embury’nin kaşeleri olan… demem odur ki eski tayfa bir insanım ve eskiden bu ülkede türk grupları birşey yaptığında bu önemli bir olaydı. ankara’dan istanbul’a, izmir’e eskişehir’e otobüsle trenle az gitmedik. yerli grubun ve sahnenin değerini biliyorum.bu site dahil eski bira darkzine’lar falanlar filanlar çok site takip ettim. çok nadiren yorum yazarım. ne forumlarda ne bilmemnerelerde üyeliğim vardır. buradaki bu türk gruplarına karşı olan efsane kayıtsızlık, fikir sordukları ve kritik yaptıkları kişi ve gruplarda tek genel geçer kriterin “arkadaşımsa kritik yaparım, orada da överim, kalanları buraya koymam” olması had safhada eleştiri hak etmektedir. çok gördük biz arkadaşının demo bile kaydetmemiş gruplarını fanzinlerine koyanları, piyasa değişti ama kardeşlerimiz artık eski gruplar gibi değiller. engulfed, hellsodomy, decimation, cenotaph (batu kardeş değil tabii bizim akranımız adam) carnophage gibi gruplar var ama onlara dair birşey yok. yapılan yerli albüm kritikleri ve rop. lar tamamen arkadaşları gazlama, eş dost akraba zihniyeti. bu küçük ve küçük kalmaya mahkum zihniyeti çok gördüm. madem memlekette 3-5 tane web/basılı içerik üreten yer var, eleştiri göndererek yönlendirme yapmak da gerekiyor. burasının misyonu da arkadaşlarını festivallere çıkarmak ve eş dostun işlerini gazlamakla sınırlı. son yıllarda bu sitenin başka birşey yaptığını kanıtlamak da imkansız.(yabancı rop., haber akışları ok, güzel ama türk grup olayında burası çöp. zihniyetlerini değiştirmeleri lazım, aralarında konuşsunlar öz eleştiri yapsınlar. dün cevapta da okudum “yerli gruplardan bizi sevmeyeni biz de görmüyoruz” diyorlar. e siz kendi 2-3 kanka grubunuzdan başkasını yok sayarsanız kim sizi napsın? sorun sizde. elemanların çeki düzen vermesi gerekiyor. dikkat ettiysen şu grup bu grup da demiyorum çünkü her grup kendini ifade etme şansını kullanmak ister o başka birşey. kasıtlı olarak ankara izmir ve yükselmekte olan kadıköy gibi piyasaları bu sitede “ignore” etmek ise adilik. mysh, sana cevap yazarken bir yandan da site ekibine de yazmış oldum karışık oldu kardeşim şahsi olarak kendinle örtüştüremediğin şeyler için hiç üstüne alınma. ben bir cevap yazarken iki kişi için cevap yazmış gibi oldum. iyi günler.

    Ahmet Saraçoğlu

    @kame hame, ilk cevabımda da dediğim gibi ülkemizden çıkan gruplara daha çok yer ayırmamız gerektiği konusunda haklısın. O konuda seninle aynı fikirdeyim.

    Ancak, bunun olması için bizim tarafımızdan yıllardır gösterilen çabanın ve hevesimizin belli bir yerden sonra ister istemez azalmasının sebebi; bazı Türk gruplarının, neden bilinmez, kendilerine yardımcı olma çabalarımızı büyük oranda görmezden gelmeleri, “biz yurt dışı düşünüyoruz” diyerek röportaj tekliflerimizi reddetmeleri, Facebook’tan “Merhaba arkadaşlar, yeni albümünüzü yazmak istiyoruz, promo link’i ya da CD gönderirseniz size sitede yer verelim” gibi taleplerimizi, mesajlarımızı görüp cevap bile vermeyerek karşılamaları.

    Günün birinde bu konularda bir kitap yazmak istersem, tüm bu yıllar boyunca ülkemiz gruplarıyla olan diyaloglarımızı, yukarıda adını saydığın kimi gruplar ve bu gruplarda çalan elemanların başka grupları da dâhil olmak üzere bir sürü yerli gruba yardım, destek teklif etmemize rağmen belli bir yaşın üstünde elemanlara sahip olanların, samimi söylüyorum Facebook’ta “Seen”den başka bir cevap vermemesini falan da anlatmak isterim.

    Albümleri çıkmadan yabancı sitelerde bir sürü kritiği yayınlanan gruplarımız var. “Bize de yollayın biz de yazalım” diyoruz, cevap: “Seen”

    İnan ki böyle olmasını asla istemem, inan ki buralarda yapılan işleri övüp duyurmaktan büyük mutluluk duyarım, ama yardım, destek, tanıtım teklifimize bile cevap vermeyen bir gruba 2. kez nasıl ulaşmak isteyelim sen söyle.

    Yeni grup kurup 1 demo çıkarmışken röportaj teklif ettiğimiz, cevapları haftaya gönderin hemen yayınlayalım diye konuştuğumuz, ardından röportaj sorularını bize 1 ay içinde göndermeyen, “cevaplar nerede?” diye sorduğumuzda da “bu kadar ciddiye alacağınızı düşünmemiştik” diyen insanlar, gruplar var. Bu kişiler de adını andığın çevrelerle ilişkisi olan kişiler.

    Yoksa sitede Cenotaph kritiği de var, röportajı da var. Kendilerini paylaşmamızı, kendilerine destek olmamızı kabul eden herkese kapımız açık. Gerçekten açık.

    Diyeceksin ki “sen başta görmezden gelirsen, sonra tabii seni sallamazlar”.

    Olay bu da değil. Bahsettiğim şeyler sitenin ilk açıldığı zamanlarda, 2009′da, 2010′da olan şeyler. Biz kurulduğumuz anda bize karşı duruş sergileyen insanlar var ve bunun sebebini gerçekten anlamıyorum. Aslında anlıyorum da, çok mantıksız bulduğumdan görmezlikten geliyorum.

    Bu konuda çok daha uzun yazabilirim, çok şey söyleyebilirim, bu müziğe gerçekten değer verdiğini belli eden senin gibi biriyle bu konuyu sabaha kadar konuşabilirim, ama inan ki bizim yok sayma gibi bir tavrımız yoktu. İnan ki bu tek taraflı bir şey değil.

    “Siteye günde 5000 kişi giriyor, elinizde böyle bir tanıtım imkânı var, röportaj yapalım, albümü çıkmadan gönderin inceleyelim” diye (aynen bu kelimelerle) yardım teklif ettiğimiz pek çok kişiden ya hiç cevap alamamak, ya aylar sonra “slm, şimdi görüyorum” gibi cevaplar almak ya da “saol yurtdışı düşünüyoruz” gibi cevaplar almaktan ötürü kendi kendine gerçekleşmiş bir şey.

    İsteyene kapımız gerçekten her zaman açık. Bunu da Cenotaph’ın, Cidesphere’in, Decaying Purity’nin, Decimation’ın, Carnophage’ın, doksanlar ve iki binlerde çıkmış bir dolu grubun albümüne orijinal olarak sahip biri olarak söylüyorum. Her gün bir sürü büyük yabancı grubun promosunu, röportaj teklifini alan ve bu yüzden de ülkemizdeki birçok grubun bu tavrına samimi şekilde üzülen, hatta kızan biri olarak söylüyorum.

    Şurada bir avuç insanız; cevap vermeye tenezzül etmeyecek kadar tepeden bakmak cidden olacak iş değil.

    Şafak

    @Ahmet Saraçoğlu, Ahmet abi biraz konu dışı olabilir ama son dönemde çok yalnız kaldın sanki. Önceden başka yazarlar da vardı ve albüm kritikleri çeşitleniyordu (Bunu buradaki soruna çözüm olsun diye söylemiyorum). Bu konuyla ilgili bir düşüncen var mı acaba merak ediyorum?

    Not: Kritiklerini beğenmediğim için yazmadım Ahmet abi bunları. Bilakis kafan rahat olduğunda müthiş yazıyorsun ama bütün yük sana kalınca elbet her albüm hak ettiği değeri göremeyebiliyor. İnşaallah bu yorum bir moral bozukluğuna sebep olmaz. Yıllardır takip edip birçok şey öğrendiğim bu siteye ve özellikle sana ihanet etmiş olurum eğer yanlış anlarsan.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Şafak, site 7,5 yıldır var. İnsanlar kadroya giriyor, çıkıyor. Bunlar normal. Şu anda site kadrosu ben, Güzide, Nazım ve Bahadır’dan oluşuyor. Ömer yoğun olduğu için kendisi ayrıldı, Korhan ve Bircan da başka sebeplerden siteden çıkarıldılar. Bunlar olağan şeyler. Karşılaşılan problemler olarak değil, sürecin kendisi olarak bakmak lazım.

    Yükün bana binmesinden şikâyetçi değilim. Zaten 1 yıldan uzun süredir böyle devam ediyor. Yazı çeşitliliği açısından site takipçilerinin destekleri ve kadrodaki diğer arkadaşların fırsat buldukça yazdığı kritiklerle devam ediyoruz. Acayip bir durum olmazsa bu şekilde devam edeceğiz. Siteden ayrılan insanlar hakkında olumsuz bir şey söylemeyeceğim, tek diyebileceğim böylesi daha iyi oldu. Bir tek Ömer’in daha fazla zaman bulup katkıda bulunmasını isterdim ama cidden vakit ayıramayacak kadar yoğun.

    Not kısmını elbet yanlış anlamam, zaten dediğin şeyin olmasından daha doğal bir şey yok. İş yoğunluğuna göre yazılara ayırabildiğim zaman artıyor azalıyor, ama 12-13 yıldır albüm incelemesi yazan biri olarak, şu anda bile yarın yazacağım yazıyı kafamda tasarlıyor olmak, dolayısıyla da bu işten hiç sıkılmamış olmak cidden büyük şans.

    İnsanların ilgisi olduğu sürece PA devam edecek.

    mysh

    @kame hame, ben anladim abi demek istedigini. Gercekten sitede daha fazla Turk gruplari olsun herkes ister. Ama bahsettigin: Pa nin yandaslara kiyak gecme gibi bi durumu olmasi mevzu, bu sitede olacak bisi degil.
    Bide bu arada senin gibi 90 lar olaylarini anlatan insanlara o kadar ozeniyorum ki. Yakinimda var boyle birkac abim, habire anlattiririm falan. Simdi sende burda bahsedince degisik hissettim.Keske o devri yasayabilen bi insan olsaydim. Sanirim ayni senin yaptigin seyleri yapmaya calisirdim.

  14. TAAKE says:

    Kendimi gamer kabul eden biri olarak hep şunu düşünürüm:İnsanlığın yaptığı en iyi oyun hangisi?
    diablo,half life,call of duty,deus ex,dark souls,saniatarium,elder scrolls serisi,gta serisi vb
    bir türlü tam karar veremedim
    Fakat sonunda insanlığın zirve noktası,şu ana kadar yapılan en iyi ve güzel oyunu buldum

    6 aydır başka bir şey oynayayamıyorum,mükemmetül harikaül şahaneül kusursuz bir oyun,bu oyundan sonra tüm oyunlar super mayın tarlası gibi geliyor,bir de bitmiyor,ana oyun bitiyor,heart of stone,o bitiyor blood and wine,sonra kontratlar,şaka maka adamlar bitmeyen oyun yapmışlar

    dünyanın en iyi oyunu tartışması da artık tarihin tozlu sayflarında kaylbolabilir

    THE WITCHER 3:WILD HUNT

    https://www.youtube.com/watch?v=g4rYh3e97VU

    Ouz

    @TAAKE, En iyi oyun konusu tartışılır bir şey aslında, seni en derinden etkileyen oyundur en iyi olan. Seneler önce GTA 3′ü oynarken “bu inanılmaz bir oyun” diyordum, 5 çıktı kendimi kaybettim oynarken. Adamlar çok yaratıcı, durmuyorlar, enteresan fikirleri realize edip oyuna dönüştürüyorlar.

    Witcher 3 acayip övgü aldı, ben ilk oyuna başlayıp vakitsizlikten bırakmıştım. Bitmeyen oyun mevzusunda Skyrim de güzel örnektir, 170 saate yakın gömmüşüm, sonra GTA V çıktı, ona da 300 saate yakın gömmüşüm. Muhtemelen Witcher 3′e de birkaç yüz saat gömerim. Ama önce şu bilgisayarı bir yenilemem lazım, o dünyayı bütün detaylarıyla görmek istiyorum. :)

    TAAKE

    @Ouz, gta serisi zaten pc oyunlarında bir devrimdi,gta 5 de muhteşem bir oyun,trevor başlı başına olay,witcher ı kesin oyna,zaten bir kaç saat oynadıktan sonra bırakamazsın,karakterler,olaylar falan çok sağlam,yennefer a için gidicek,ciri ergenine uyuz olacaksın

    Ouz

    @TAAKE, Az daha sabretmem lazım, olmazsa oyunu yılbaşı indiriminde kapayım, yeni bilgisayarı toparlayana kadar başlayayım biraz. Yennefer kimdir necidir bilmem ama şimdiden içim gitti. :)

    P L A G U E

    @Ouz, iyi oyun konusu hakikaten göreceli. Çok haklisin. Mesela cogu kisi dead space 3′ü itin götüne sokmuştu.silah craft etme isini bile elestirmisler ama javelin gun ile force gun kombosu ile ilerlemek muthis bir zevk:) craft sistemi olmasa bu 2 silahi birlestiremezdik. Bence gayet ii bisi:) Ayni şekilde ”the evil within” de begenilmedi. Ben agzimdan salyalar akitarak oynadim. Tew deki atmosfer, mekan gecisleri, tuzaklar, bosslar, sacma gelebilir ama gorus acisi zorlugu falan bana accayip zevk verdi. Bide last of us gercegi var ki sabaha kadar övebilirim…

    Monstrum In Animo

    @TAAKE, Bence dünyanın en iyi oyunu Red Dead Redemption

    TAAKE

    @Monstrum In Animo, onun ikincisi çıkacak yakında pc ye de gelecekmiş,gelirse alırım

    Ouz

    @TAAKE, RDR2 PC’ye gelmiyor hacı, boşuna bekleme bence. İlkini de senelerce bekledik gelmedi. Rockstar illa konsolda satmaya çalışıyor bu oyunu.

    P L A G U E

    @TAAKE, yakinda degil maalesef. Seneye bu zamanlar (eger erteleme olmazsa) cikacak.

    crowkiller

    @TAAKE, benim şu ana kadar oynadığım en iyi oyun skyrim ya da fallout 3 olabilir ama witcher 3 ü de bazen acaba en iyisi olabilir mi lan diye düşünmüyor değilim

    den4x

    @TAAKE, niyeyse bugün ben de bunu düşündüm,gerçi niyeyse değil skyrim müziklerini çalan orkestra videolarını falan izliyordum oradan aklıma geldi.Benim cevabım skyrim oluyor buna ya.En büyük etken müzikleri işte,oyun içindeki bard şarkılarından soundtrackine her şekilde çok iyi ve insanlara ve gerçek dünyaya etkisiyle en iyi olmasa da en büyük oyun skyrim haha.witcher 3ü henüz oynamadım,aslında çok da gamer sayılmam ama elder scrolls 6 dışında başka bir oyunun beni en iyi olduğuna ikna edeceğini düşünmüyorum.Teknik açıdan witcher daha iyi gibi tabii aradaki yıl farkı da var ama atmosferiyle skyrim daha önde.Dizilerle bir karşılaştırma yapmak aklıma geldi skyrim game of thrones ve witcher breaking bad’e denk geliyor bence,bb daha iyi ama got daha büyük her anlamda

    TAAKE

    @den4x, zaten witcher a rakip olabilecek tek oyun skyrim,düğünde abartı makyaj ve dekolteli baldız gibi kafa karıştırıyor skyrim ama witcher daha iyi yalnız karanlık kardeşlik suikast klanı witcher ı bile sollamış oyundaki en muhteşem olay

    Ouz

    @TAAKE, Oyunu bırakmak zorunda kaldığımda Karanlık Kardeşlik için kestiğim adamın haddi hesabı kalmamıştı, Night Mother’ın isteği bitmedi gitti anasını satayım.

    TAAKE

    @Ouz, +1 aynen ben de o liderleri olacak kadında öldürülünce tekrar klanın başına geçtik diye her göreve koştuk rutine bindi,bir 20-30 suikastten sonra bıraktım

    den4x

    @TAAKE, benzetmen müthiş ahah. witcher’ın ilk gameplay videosunu izlediğimde hasta olmuştum ama hakkını verecek pc lazım bu oyunlara

    Raddor

    @den4x, hakikaten Skyrim’in müzikleri müthiş ya. Jeremy Soule ne bestelese güzel oluyor. Harry Potter için bestelediği müzikler bile çok iyiydi. hayır alt tarafı EA’in kolay yoldan para kazanmak için çıkarttığı uyarlama bir oyuna müzik yapıyorsun. insan biraz vasat besteler. ama yok, filmdekilerden bile iyi yapıyor adam (sorry John Williams :))

    https://www.youtube.com/watch?v=9xEsLLfNNBk
    https://www.youtube.com/watch?v=hXx0naXOCdE
    https://www.youtube.com/watch?v=xYNducoZxBw
    https://www.youtube.com/watch?v=f88kZKQ7DVE

    TAAKE

    @TAAKE, the witcher ve skyrim ile rpg ye iyice sarmış biri olarak çevremdeki muhabbetlerde ve internette de dark souls un çok iyi,hatta en iyi oyun olduğunu duydum,ilk oyunu 3 saat kadar 300-400 defa ölerek oynadım sonra bıraktım,ben bu oyunu hikayesiz önüne geleni vur-kır-parçala bir şey sanıyordum bayağı ağır bir hikaye ve senaryosu varmış,yani türkçe yamayı kurup oynasanız bile anlamıyorsunuz,umarız bir gün oynarız şu oyunu,bir de witcher,skyrim ile kıyaslanan dragon age serisi var onun da en iyi oyun olmasa bile rpg tarzının en iyi oyunu olduğunu iddia edenlere rastladım,youtube dan baktım garip geldi biraz,ama senaryo veolay örgüsünün çok sağlam olduğunu sööylüyorlar gene de witcher,skyrim,diablo gibi çok sağlam rakiplerin olduğu yerde dragon age çok geride kalıyor bence

    Ugur

    @TAAKE, Yennefercılar toplansın! 6 Ay ne? ben 2015 Mayıs’tan beri başka bir şey “oynayamıyorum” TW3 dışında. 3. playthrough’a başladım, bu sefer Türkçe altyazıyla hem de.

    Bu arada soundtrack olarak: Hearts of Stone > Blood & Wine = Wild Hunt

    TAAKE

    @TAAKE, the witcher 3 blood and wine son dlc si ile şu an saat 03:54 itibariyle bitti,yan görevler duruyor,geralt ın en ekrana gülümsemesi ve dlc nin kötü sonla bitmesi yüzünden bir sigara yaktım,napıcam la ben şimdi,çıta bu kadar yükselmişken ne oynuyayım bunun yerine,bari gidip yan görevleri yapayım

    ismail vilehand

    @TAAKE, Wasteland 2 oyna bro. artı Mass Effect oynamadıysan ilk oyundan başlayarak 1-2-3 oynamanı öneririm. aynı Witcher gibi ilk oyundaki save dosyanla sona kadar geliyosun. misal ilk oyunda ölümden kurtardığın bi adam sonraki oyunlarda gidişatı etkileyebiliyor. Witcher sevdiysen Mass Effect’i aynı ayarda sevmen muhtemel.

    TAAKE

    @ismail vilehand, sağol bro,wateland a bi bakayım,mass effect 2 zaten yüklü,internette bir araştırdım serinin en iyi oyunu hangisi,onu oynayayım diye herkes farklı bir şey demiş,en çok 2 ve 3 dehşet demişler ben de 2 yi yükleyip oynadım biraz,aslında sevmem böyle uzaylı,gemili falan oyunlardan ama hoşuma gitti,görevler witcher i andırırıyor,çatışmalar muhteşem,kafanı kaldırdığın an zımbalıyor,bildiğin pusu atıyor yapay zekalar,gemide Miranda dahil tüm bayan mürettabata asıldık bakalım nolcak

    Raddor

    @ismail vilehand, @TAAKE, geçen sene de benzer muhabbet açılmıştı da ismail vilehand ile iyi Dragon Age muhabbeti yapmıştık. şuraya bırakayım
    http://www.pasifagresif.com/2015/05/serbest-kursu/comment-page-3/#comment-421996

    bu oyundan ve Star Wars Knights of the Old Republic’ten sonra Bioware’e güvenim artık tam olduğundan ben de Mass Effect’e başladım ve şu an aşırı sardım oyuna. Witcher’a da çok hevesliyim fakat 3.sünü şu anki makinem kaldırmıyor. yeni pc alana kadar 1.’yi oynayayım dedim o da çok baydı. belki 2.sinden başlarım.

    bir de pek çok kişi oyun olarak görmüyor fakat bu sene Life is Strange, Walking Dead, Wolf Among Us, Game of Thrones gibi episodic oyunlara çok sardım.

    TAAKE

    @Raddor, Wolf Among Us ı oynamıştım,çok değişik bir havası var,bana behzat ç. yi hatırlattı nedense

    ismail vilehand

    @Raddor, RPG dünyasındaki en alengirli romance olayı uzak ara Mass Effect’te. hatununu seçerken çok dikkatli olmanı öneririm. belli bir süre sonra bizim tvdeki evlilik programlarından beter tripler, atışmalar falan oluyor.

    bence Mass Effect serisinin romance kısmını programlayanlar kesin kadın. yoksa bu kadar gerçekçi olamazdı, Witcher’daki gibi her selamlaştığınla yatardın hahaha. yeri geliyor karı dırdırında “sikerim galaksiyi kurtarmayı” diyip en yakın gezegene kafa atası gelebiliyor insanın.

    —SPOILER—
    ilk bitirmemde maviş şirinem Liara ile takılmaya başlayıp sonradan; hem ailesi iyi, hem terbiyeli, hem tesettürlü, hem de az ve öz konuşmasından dolayı izdivacımı Tali’Zorah nar Rayya üzerine planlayarak oynamıştım, çok huzurlu bir ilişkiydi.

    ikinci bitirmemde Ashley ile başlayıp, Miranda Lawson’a kaydım. NALET olsun böyle tercihe. üst üste iki cadaloz karı hiç çekilmiyor. belki biliyosundur üçüncü oyunda ibne olma seçeneği de var. “acaba şu yakışıklı zenci pilota dibimi dövdürüp iki karıdan da kurtulsam mı?” diye düşünmedim değil ama koskoca Kumandan Shepard’a yakışmaz diyerek silikon dudaklı Ashley ile devam ettim.
    —SPOILER—

    uzun lafın kısası Mass Effect serisi devasa güzel oyun cidden. her ne kadar 1-2-3 ile alakasız olacak olsa da aynı evrende geçmesinden dolayı Mass Effect: Andromeda’yı deliler gibi bekliyorum.

    Raddor

    @ismail vilehand, vay be Mass Effect’te o kadar romance var mıymış ya :) daha ilk oyunun başlarındayım. hangi kıza yürümeye çalışsam Shepard sürekli mesafeli, ciddi, böyle bir ben büyüğüm edasıyla konuştuğu için bu oyunda ilişki milişki olmaz diye düşünmüştüm. neyse hevesim daha da arttı şimdi.

    Berca B.

    @TAAKE, geçen sene bilgisayarı yenilediğim zaman Witcher 3 yeni çıkmıştı, ben de ilk onu edindim ama serileri sırasıyla oynamak gibi bir takıntım olduğu için ilk olarak 1 ve 2′yi yükledim ama 1′de çok bunaldım be kardeşim. Çok vakit ayıramadığımdan mı bilmiyorum da kontrollere alışamadım sonra da unuttum gitti.

    Witcher serisi için bir istisna yapmak lazım diyor musun hocam? Oyun elbet güzeldir de hikaye örgüsü vs bağlamında kendimi sıkıp 1 ve 2′yi oynamam lazım mı sence?

    TAAKE

    @Berca B., Yok karşim direkt witcher 3 den başlasan çok rahat anlarsın meseleyi,adamlar zaten kitap gibi çok güzel anlatmış meseleyi,2. oyunda triss var,3.oyunda aklımız başımıza gelip yennefer ve ciri peşine düşüyoruz,ama maceralar akıllara zarar,ağzım açık bakıyorum olaylara,zaten witcher 3 abartmıyorum rahat 1 seneni alır dlc ler ile birlikte,ama bağımlılık yapıyor daha sonra 1 ve 2 e yöneliyorsun,ben de oynuycam 1 ve 2 yi,2 iyidiyorlar,1 in görevler ve hikaye çok iyi ama kontroller şaka gibi,sadece youtube dan izlediklerim soğuttu beni,skyrim de de böyle olmuştu,oyunu çok beğenince morruwind ve oblibvion yükledik,yok skyrim ın tadını vermedi,sen gönül rahatlılığıyla witcher 3 den başla,zaten daha sonra manyağı olacaksın

    TAAKE

    @TAAKE, The witcher 3 ün dlc lerin çok pessimist ve gerçekçi olmuş,insan yumruk yemiş gibi oluyor bitirince,skyrim falan selena gibi kalır yanında,çocuk istismarı,sapıklık,orgy,korku,ırkçılık,gore ne ararsan var oyunda,aşığıyla bir olup kocasını öldüren de var,adamı ordan oraya koşturan banka işleri de,hele hele o slyvia anna kahpesine uyuz oldum,koç gibi detlaff gitti,ne kadar gıcık olsam da düşeş de gitti,moralim yerlerde regis le içip içip duruyorum,bari şu verilen eve gideyim yenneferim beni bekler dedim,karşıma dandelion kofiği çıkınca iyice yıkıldım,bu kadar da gerçekçi oyun yapılmazki,hangi karakter başarısız olur oyunda,başarısız olunca hapse atılır?tabi ki witcher da,en şoke olduğum şey hapse giren geralt hapishanenin hamamında sabunu yere düşürüyor,diğer mahkumlar pis pis bakıyordu,adamlar bunu bile yapmış,bakalım daha neler göreceğiz

    mysh

    @TAAKE, @TAAKE, abi daha onceki en iyi oyun muhabbeti icin yaziyorum. Ben wild hunt’ı 200 kusur saat oynamis biriyim ve en sevdigim oyunlardan birisi kendisi. Fakat sana tavsiyem (belki oynadin bilemiyorum) dark souls 3. Boyle bi oyun yok kesinlikle! Bir de oyunu oynarken gordugum seyler ve atmosfer bana o kadaf black metal hissiyati (ozellikle dso) yasatiyor ki oyunu birakip gidip biseyler dinleme istegi duyuyorum. Bence dunyadaki her black metal insaninin(hail trve metal!!) dark souls 3 oynamasi lazim. Ozellikle oyunu oynayip olayin arkasindaki lore kismini anlamamis benim gibi ingilizce ozurluler icin, youtubeda sagolsun cok guzel turkce videolarda cekiyolar. Bu videolari da izleyince oyuna olan saygim kat kat artti. Cunku ayni witcher gibi arkada inanilmaz bir hikaye orgusu ve dunya kurgusu var.
    Not: witcher kitaplari cikacakmis yakinda Turkce olarak haberin olsun.

    TAAKE

    @mysh, dark souls u biliyorum çok güzel oyun ama ebn de biraz yeteneksizlik var zor bir oyun olduğunu,emek ve sabır gerektirdiğini duymuştum ama bu kadarını beklemiyordum,onun için şu an askıda o oyun ,rpg alemine iyice ısınınca sarıcam o oyuna,o zamana türkçe yaması çıkar diye umuyorum,hikayesi ve atmosferinin muhteşem olduğu belli oluyor zaten oyundan,witcher kitaplarından haberim var pegasus yayınlarına siparişi çaktım last wishes kitabını postalayacaklar

    Osman Gümüş

    @TAAKE, Wasteland 2 oynamanı tavsiye ederim, oyunu bitirdikten sonra ne yapacam lan ben şimdi boşluğuna itebilir o kadar sağlam bi yapım.
    Daha oynamadım ama sıraya koyduğum bikaç oyun var:
    Tormentum: Dark Sorrow – Bu oyunun arkaplan çizimlerine bayılmayan adamı bayıltıyolar, o kadar diyim.
    The Cat Lady – Bu da çok ağır depresif bi oyun.

    TAAKE

    @Osman Gümüş, muhteşem öneriler bro,çok sağol hepsini edindim,ayrıca to the moon,undertale,dark souls ve grim fandango da edindim,sanitarium harici adventure pek sevemedim ama bunlar harika duruyor,hemen dalıyorum

    Osman Gümüş

    @TAAKE, Wasteland 3, 2019 gibi çıkacakmış.

  15. P L A G U E says:

    Yukaridaki muhabbete istinaden, herkesi tek tek eklemedim :)

    Beyler bunu yazarken 3 gun, 9 saat, 34 dakika sonra playstation icin black friday indirimi geliyor. Oyun almayi dusunenler simdiden kenara para atin yada kredi kartlarinizi ödeyin:):):):)

  16. deadhouse says:

    Bazen müziğe bu kadar hızlı ulaşmak ve tüketmek zoruma gidiyor ve baya baya düşündürüyor. Tamam iyi yanları saymakla bitmez. Ama ne bileyim işte bilmem kaç tane albüm, grup vs elimizin altında hemen dinleyebiliyoruz. Acaba bu kadar keskin bir değişim olmasaydı daha mı iyi olurdu

  17. Ufuk Sönmez says:

    bu durumda kapalı devre usulü müzik dinlemeyi gerçekten önerebilirim sana. yani sınırlı sayıda albüm indirip, bunlara yavaş yavaş yenilerini ekleyerek “benim albümlerim bunlar, ve ben bunları sindire sindire dinleyeceğim” fikrini uygulayabilirsin. ne kadar az albüm ve ne kadar minimalizm, o kadar az kafa karışıklığı ve müziğe yoğunlaşma getiriyor.

    kendimden örnek vereyim, bu sene 2016 yılında çıkmış albümlerden 23 tane flac olarak indirmişim ve daha aralarında henüz dinleyemediklerim de mevcut. işe giderken, spordayken, seyahat ederken, evdeyken kulağımda hep bu albümler var. ve 2017′ye kadar başka albüm indirmemeye karar verdim. ocak ayıyla birlikte bu sefer sadece 2017 yılında çıkmış albümleri indirip, dinlemeye başlayacağım. 2016′dakiler arşivdeki yerini alıp sıralarını 2017′dekilere bırakacak yavaş yavaş. bu sistemle hem güncel albümleri takip edebiliyorum hem de senin yorumunda bahsettiğin hızlı tüketme olayının da önüne geçmiş oluyorum. arada bir youtube’a da girip bu dinlediğim şarkıların official clipler’ine ve (guitar) cover’larına bakıyorum. sürekli tek katmanlı olarak dinlediğim bu şarkılara bir de görsellik katmanı eklenince aldığım keyif daha da artıyor. kısacası denemeni tavsiye ederim bu sistemi :)

    12ParmakBağırsağı

    @Ufuk Sönmez, Bir haftada maksimum 2 albüm dinliyorum ben de. Sevdiğim bir albümü şöyle ıcığını cıcığını çıkarmadan bırakmıyorum. Bu arada bu bir tartışma konusu da olabilir, artan müzikle nasıl başa çıkıyoruz gibisinden.

    Ahmet Saraçoğlu

    @12ParmakBağırsağı, bu konuyla ilgili şöyle bir şey yazmıştım zamanında. Orada konuşulmuştu. Oraya yazabilirsin istersen.

    http://www.pasifagresif.com/2015/09/makale-dinledigimiz-muzige-gercekten-deger-veriyor-muyuz/

  18. Gülüyorum ama hiç komik değil, seneye albüm çıkaracak grupların bazıları.

    https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_heavy_metal_music

    Ahmet Saraçoğlu

    @Osman Gümüş, hadi sen sadece dinleyeceksin. Benim bi de hepsini yamam gerekiyor ahah. Ayrıca burada mainstream şeyler var, kesin bunların dışında da yüzlerce şey yazarız.

    Osman Gümüş

    @Ahmet Saraçoğlu, Aynen Iron Reagan, Power Trip gibi gruplar yok burada. Dying Fetus bu sene de çıkarmazsa daha da dinlemeyecem. (yalan)

    12ParmakBağırsağı

    @Osman Gümüş, valla benim 2017min tamamı 2016dan kalanları dinlemekle geçecek. Yetişemiyorum hızına.

  19. Buhtunnasr says:

    Az önce bir tur crimson dinledim, baya olmuştu dinlemeyeli tadi damağımda kaldı. Merak ettim bu vesileyle üstadlara sormuş olayım : eski efsane albümleri ne sıklıkla dinliyorsunuz genel olarak?

  20. 77QX says:

    Ağabey o değil de bakıyorum hala last.fm profili olanlar var arkadaş o değişen hali ile hiçbir işlevi yerine getiremeyen artık hiçbir şeye yaramayan rework’ü ile nasıl hala kullanabiliyorsunuz ben taa bu boku ilk yedikleri zamanda tarihe gömdüm. Kaç kere feedbackleri devamlı bug’lu gönderip küfürler ettim açıklamaya değiştirmedi oçeler götlerine girsin bütün müzik alemi.

  21. 77QX says:

    Decrepit Birth sonunda albümü bitirip Nuclear Blast’a vermiş bile… Beyler gerçekten hüzünlüyüm… En son 2010 da albüm yayınlamışlardı :’( aradan 6 seneyi aşkın süre geçti ve sonunda bitirmişler :’( Piyasaya …and Times Begins ile 2003 yılında girdikleri Technical Death Metal olayını 2008 yılında ultimate melodic tech death’e evrirerek sikip atma potansiyelini almaları ile beni mahveden bir discography’e sahiptirler. İlk girdiklerinde aTB ile öyle efsane dinlenemeyecek bir brutal tech death metal ile girmişlerdi ki kaç kere kendimi zorladıysam da dinleyememiş ve diskografiden bile kaldırmışımdır çünkü özellikle 2008 yılında öyle bir değişim geçirmişlerdir ki yeni halleri eski hallerini ezip geçmiştir. Ben hayatımda bu kadar deathly ve resmen parçaların tamamen rifflerden, sololardan, melodilerden oluştuğu bir ikinciyi dinlememişimdir. Normalde soloları oldukça gay bulurum ama bu adamlar ah bu adamlar… Hele Bill babanın o vokali o imajı ulan gel birlikte homeless takılalım desin evimi yurdumu bırakayım be. Aversions Crown’un da yeni albüm geliyor hüzünlüyüm :’( YENİ ALBÜM GELİYOR HÜELAAYAN FKMEIOFWOFIĞWFĞWNĞCFENPWĞAXOÖŞAXŞLAĞŞİDEİÇ

  22. 77QX says:

    Aga birden aklıma Gaahl geldi iyi mi adamın bulunduğu yerde tek bir arkadaşı olması 18 yaşına kadar ve onunda kendini asması, o dağın başında ki elektiriksiz dededen kalma klübesi, röportaj yapanların oraya çıkana kadar götlerinin yarılması, Gaahl’ın o legendary elinde ki şaraplı kadehi tutup bekleyip hafif sallayıp Satan diye cevap vermesi yok Almanya da yılın gay’i seçilmesi yok erkek arkadaşı ile poz vermesi falan da filan da ama ne kadar poser hareketler olsun olmasın o çocukluk yılları ve kendini Black Metal’e vermesi öyle yada böyle satanizme vermesi ve en acı olan Gorgoroth’un bu adamı vokalden alıp yerine yarrak gibi birini getirmesi ve en son albümü 2009 olan seneler sonra köpekler gibi sevinip 2015 albümünün gelmesi ama resmen diskografilerinde en kötü aqmn işi olduğu gerçeği. Ulan Pest’e yol verdiniz Gaahl’a yol verdiniz siktirin gidin be. Gorgoroth tarihinde ki en iyi vokal Gaahl idi imaj olsun ses olsun Pest de muhteşem bir vokaldi ama özellikle scream’ler konusunda incecik ve yüksek çığlıkları tam bir kaos yaratıyordu o sürati ile ama Gaahl daha doyurucu, yeri gelince brutal tadları falan derken öylesine yakıştırmışımdır ki Gaahl’ı Gorgoroth’a. God Seed diye bir grup kesinlikle öneririm yne vokal de Gaahl var ama 2012 de bir Full-Lenght yaptılar senelerce sesleri çıkmadı 2015 gibi de dağıldılar gerçi bir sürü sorun sıkıntı yaşamışlar Gorgoroth ile falan mahkemeye kadar neyse. Bu arada Gaahl’ın vokal olduğu diğer tüm projelere de bakmış biriyim ama hiçbiri bir God Seed veya Gorgoroth olamadığı için kaldı.Herşey bir yana Gaahl bu metal camiasında ciddi anlamda sevdiğim adamlardan biri be BM için en nadide vokallerden biri. Artık metal piyasasına birşeyler yapıyor mu o bile belli değil…

    TAAKE

    @77QX, +666 gaahl bence de tam bir black metal adamı,yaptığı resimlere bayağı iyi fiyat verenlere siktiri çekip tavan arasında saklıyor adam,her gece elektriksiz izole evinde karanlıklar içinde şarap içip duruyor,en son wardruna da folklorik takılıyordu,kendini falan kesmese bari

  23. ismail vilehand says:

    oyun konusu açılmışken ve yeni Star Wars filmi kapıdayken aklıma takıldı, Kotor 3′ün yapılmamasının sebebi olan herkesin annesinin evine avm dikeyim, gölgesinde bacısıyla tokalaşayım.

    Kotor istiyoruz ulan Kotor. filmlerden sonra Star Wars markası altındaki en kusursuz şeye neden bu kadar uzak duruyorlar anlamak mümkün değil. benim gibi milyonlarca Star Wars fanı Kotor çığlıkları atarken tepkisiz kalmaları inanılmaz cidden.

    Battlefront sikkoluğu yerine Kotor 3 çıkarsalar yer yerinden oynardı. bundan çıkardığım şey Star Wars markası vizyonsuz biçimde yönetiliyor demek ki.

    TAAKE

    @ismail vilehand, star wars görüpte dayanamadığım tek şey,zamanında kupası,şapkası,defteri,yastığı derken bim e servet dökmüşlüğüm var

    ismail vilehand

    @TAAKE, Star Wars seven adamın burada ne işi olabilir diyeceğin bir semtte oturuyorum, o meşhur bimin orjinal Star Wars ürünü sattığı zamanın ilk gününün akşamı koştum, neredeyse her şey tükenmişti. havlu seti, şapka ve çanta alıp çıktım. kupa, yastık falan bulduysan cidden iyi bro.

    günlük alışverişini bimden yapan teyzeler gizli Sith lordu sanki. ne ara bitidiler bütün ürünleri anlamak mümkün değil.

    şeyh hulud

    @ismail vilehand, Bioware işe el atmasa koskoca star wars markasının/evreninin oynamaya değer bir tane bile oyunu olmayacaktı gerçekten.

    ismail vilehand

    @şeyh hulud, malum mobil oyun olduğundan birazcık p2w ama Star Wars: Galaxy of Heroes fena sayılmaz. yeni Star Wars filmi öncesi daha bi hype olmak istersen deneyebilirsin.

    Raddor

    @şeyh hulud, Kotor çok iyiydi. bir de benim için Jedi Knight üçlemesi; Dark Forces II, Jedi Outcast ve Jedi Academy defalarca bitirdiğim bir seriydi. Disney iki seriyi de karakterleri de yok saydı malesef. Kyle Katarn da Darth Revan da sadece iyi bir anı olarak kalacak galiba.

    Lefthandpath

    @Raddor, asıl hikayeye alternatif olabilecek belki de orijinal seriyi aratmayacak projeler çıkabilirdi. Ama dediğin gibi harcadı disney. Mass effect’in oyun motoru ile yapılacak bir kotor oyunu da harika olabilirdi mesala.

  24. 77QX says:

    Ana sayfada yazarlar bölümünde ki yazarlar alfabetik sıra ile düzenlenmiş ki bu gayet duyarlı bir sıralama şekli olmasına rağmen siteyi kuran kişi yine en tepede kalmış.

    – “God’s justice be done”

  25. den4x says:

    Kojima’nın oyuna getirdiği cast’a bak ya Mads Mikkelsenli bir bilgisayar oyunu ne demek
    https://www.youtube.com/watch?v=u5ZgaD7Y-jM

    Ugur

    @den4x, CDRedProject ile ortak birşeyler yaptığını düşünsene.Yer yerinden oynar.Bir de bu adam artık film çeksin.

    den4x

    @Ugur, abi acayip bir birliktelik olur gerçekten.Millet eleştirmiş zaten oyunları aslında film niyetiyle yapıyor vs diye de PT bayağı iyiydi gameplay olarak da.

  26. P L A G U E says:

    yahu hakkaten şimdi yukarda yazınca farkettim. korhan, ertuğrul, ozan??? nooldu la bu adamlara. iiydi onlar:)

    Küçük Zenci

    @P L A G U E, Yeni yeni yazıyor gibi olduğuma bakmayın bu siteyi neredeyse ilk açıldığı zamanlardan beri takip eder ve burada bi şeyler yazarım sadece son 1-2 sene işler ve özel sebepler dolayısıyla takip edemedim, o 2 senenin sonunda geri döndüm bir baktım ki sitede çok kan akmış, eski demirbaşların bir çoğu gitmiş, o efsane jenerasyondan çok az kişi kalmış. Peki ben kim miyim? Ben de o jenerasyondanım sadece reankarnasyon geçirip geri döndüm. Yorumlarımdan belki kestirebilirsiniz ama kim olduğumu katiyen söylemeyeceğim evet.

    Raddor

    @Küçük Zenci, saw you drown?

    ismail vilehand

    @Raddor, saw you drown deadhouse oldu. Küçük Zenci sanırsam avatarında Altars of Madness olan bi arkadaş vardı, nikini hatırlayamadım şuan. muhtemelen o.

    TAAKE

    @ismail vilehand, rotten angel kaan ı diyorsun,gelirse manyak olur,kral adamdır,bi de nightwing vardı,black metal grubuyla uğraşıyor herhalde şimdi

  27. 77QX says:

    Çocuğunuzun satanist olduğunu nasıl anlarsınız? adlı bir gazete haberinden kare.

    https://i0.wp.com/thegeyik.com/wp-content/uploads/2014/12/Satanist.jpg

    Özellikle şu kısım; “Heavy Metal (?) dinliyor mu, özellikle Led Zeppelin gibi gruplar…”

    Heavy Metal demesi bile vurmadı, Led Zeppelin demesi… içten içe gel beni sik de Led Zeppelin’e satanist deme dedirtti.

  28. TAAKE says:

    düğünümde gelinle dansederken çaldıracağım parça

    https://www.youtube.com/watch?v=KOhnL-n1xZw

  29. TAAKE says:

    oyun muhabbetine ek olarak ayrı bir başlıkta belirtiyim the last of us 2 duyuruldu,pc ci olduğum için ben sadece youtube dan izledim,millet ilk oyunu bitirmiş ikincisini bekliyor

    https://www.youtube.com/watch?v=ljXieLOMnzM

  30. Macbeth says:

    SOAD yeni bir Full-length atsa be artık…

  31. Sitenin arama bölümünde bişiyler aratırken şöyle bi hata veriyo, haberiniz olsun.

    https://s18.postimg.org/be89egjmh/Ads_z.png

    Ahmet Saraçoğlu

    @Osman Gümüş, sabah hosting şirketi kaynaklı bir sorun vardı, şu anda düzgün gözüküyor bende.

  32. deadhouse says:

    Site yönetiminden bir isteğim olacak. Lütfen direkt da dolaylı yoldan hakaret eden kişilerin yorumunu yayınlamayın. Can sıkıcı olmaya başladı çünkü. Ben burada kimseye hakaret etmiyorum. Bana da kesinlikle hakaret edilmesini istemiyorum. Gelip yorum yazıyor, kazma metalci falan? Ne bu ya biz neyiz burada? Neden söylüyorum bunu. Çünkü eğer bana söylendiği vakit ben de karşılık vermek zorunda hissediyorum. Gereksiz tartışmalara giriliyor sonra.

    Ş. Yıldırım

    @deadhouse, katılıyorum sana. Ben yorumlarda böyle durumlar yaşamıyorum ama böyle bir sitede o tarz rahatsız edici düzeysiz yorumlar görmek keyif kaçırıyor epey. Daha çok black metal içerikli haberlerde görülen uzun uzun laf kavgaları zaten bambaşka bir boyut.

    Macbeth

    @Ş. Yıldırım, “Daha çok black metal içerikli haberlerde…” Ahahahha ya yanlış anlamayın size değil de BM’nin olduğu yerde illa sıkıntı oluyor onu düşündüğümden alıntıladım ama inanın normal ya. Bir Lez Zeppelin konusunda insan istesede kavga edemez zaten mest olur o gitarlarda ama BM ah o BM.

    Macbeth

    @Macbeth, Lez Zeppelin = damnit

    *Led Zeppelin = i cri evrytiem

    Küçük Zenci

    @Ş. Yıldırım, @Macbeth Arkadaşlar karşılıklı fikir alışverişli bir münazara ortamını neden ”wohaaa kavgaya bak” olarak yorumluyorsunuz ben anlamıyorum. Sus pus oturacak mıyız yani bu mu? Ben kendi adıma konuşayım kelimelerimi ölçüp biçiyorum, kimseyi kırmamaya ve sınırları aşmamaya özen gösteriyorum. (Nickimin yeni olduğuna bakmayın uzun süredir bu siteyi takip ederim)

    Belirli sınırlar içinde tartışmalar her zaman olacaktır. İnsanoğluyuz tabi ki tartışma olacak. Sınırların aşıldığı, kavga gürültü kafasındaki mesajları zaten site yönetimi yayınlamıyor bu kadar basit. Neden az biraz elektrik olan her münazaralı fikir alışverişli tartışmayı ”kavga” kategorisine koyuyorsunuz ben anlamıyorum. Bunlar işin tuzu biberi. İnsanlar buraya düşüncelerini yazmaya geliyorlar. Konu Black Metal gibi ideolojik derinlikli bir konu olunca insanlar içindekileri döküyor uzun uzun yazma ihtiyacı hissedebiliyor. Bakın kavga gürültü, hakaret, sınırların aşılması vs bu benim de tasvip ettiğim bi şey değil ama her tartışmanın da bu kategoriye sokulup insanların sus pus edilmesine de bir o kadar karşıyım. Neden her tartışma ortamı siz de ”kavga” algısı uyandırıyor gerçekten çok ilginç.

    Not: Sitedeki Black Metal tartışmalarının sizler üzerine oluşturduğu algı üzerine konuştum. Deadhouse arkadaşın konusu başka bir şey o orda haklı ona lafım yok.

    deadhouse

    @Küçük Zenci, Bazıları o kadar bıkmış ki tartışmaktan ciddi ciddi soru soruyorsun cevap vermeye bile tenezzül etmiyor. Gereksiz bir çekince var bu doğru. Dediğin gibi hakaret etmeden tartışılabilir. Maalesef insanımız -eleştiri- gibi tartışmayı da sadece olumsuz bir durummuş gibi algılayabiliyor. Şey diyenler bile var bak, yorum yazdıktan sonra en sona ”yorumuma cevap yazmazsanız iyi olur” ahaha ne bu korku ya. Kimse kimseye bir şey dayatmıyor ki.

  33. mysh says:

    Nereye yazacagımı bilemedigim icin buraya yazayim dedim. Türkçe akademik Black Metal makale yada kitabi var mi? Bir taraftan bende arastiriyorum fakat bilen varsa ve paylasirsa sevinirim.

  34. Yiğit Şahin says:

    Selam dostlar, yıllardır rock ve metal dinleyen biriyim. Ancak black metal denilen olguya yıllardır ısınamadım. Daha önceden elbette sorulmuştur ama ben yine sorayım. Daha önceden pek dinlememiş birine önereceğiniz albümler var mı? Mayhem DMDS dinledim ve gerçekten hoşuma gitti. Ayrıca Burzum filosofem de bildiğim ve az çok beğendiğim albümlerden. Under a funeral moon da dinlediğim ama sevemediğim bir albüm. Hatta açtıktan 5 dakika sonra filan kapattım. Çok kirli soundlara gelemiyorum. Ruhum daralıyor, depresifleşiyorum öyle şeyler dinlerken. Ama sabah otobüse yürürken freezing moon dinlemek çok güzel oluyor. Çok depresif olmayan, fazla karanlık olmayan albümler hoşuma gidiyor. Bu etkenler çoğu dinleyici için olumlu etkenler biliyorum :) yine de uzun süredir black metalle ilgili yazılar okuyorum. Çünkü tarzları hoşuma gidiyor. O doğaları, karakteristik ögeleri vs vs. Ne eksik bende anlamıyorum açıkçası. En sonunda buraya yazmaya karar verdim. Brütal vokal dinlemeye de oldukça alışığım. Black metal etkisi olan albümleri de çok beğeniyorum (özellikle Opeth’in ilk albümleri) ama iş black metal dinlemeye gelince direk kapatıyorum müziği.

    şeyh hulud

    @Yiğit Şahin, Dawn – Slaughtersun tarzı işlere de bakabilirsin belki.

    riser

    @Yiğit Şahin,

    Dissection – Storm of the Light’s Bane
    Emperor – In the Nightside Eclipse
    Satyricon – Nemesis Divina
    Melechesh – Emissaries
    Dimmu Borgir – Enthrone Darkness Triumphant
    Watain – Lawless Darkness
    Marduk – Plague Angel

    bu albümler black metal’in temel öğelerini taşıyan, çok çiğ sound’lara sahip olmayan ve epey bilinen albümlerdir. Eğer istediğin şeyi doğru anladıysam bu albümleri tavsiye edebilirim sana.

    Osman Gümüş

    @Yiğit Şahin, Ben de Black Metal’den hoşlanmıyom ama; benim gibi Black Thrash falan dinleyebilirsin.

    Absu ; https://youtu.be/vjPRKFi_oeQ
    Aura Noir ; https://youtu.be/AsnfXJGxsqc
    Desaster ; https://youtu.be/8xdlQO2Nymw
    Goatwhore ; https://youtu.be/pQMyOFHhS2k
    Necrodeath; https://youtu.be/gfjzwfUIjyA
    Schizo ; https://youtu.be/23d_LKpQIBQ
    Witchery ; https://youtu.be/8kYQOI1KiNs
    Melechesh ; https://youtu.be/i2tee5BQ9BQ

    Melechesh’in herhangi bi albümünü açıp dinlesen de olur salında.

  35. Metal Till Death benle şöyle bir röportaj yaptı. PA’ya dair baya bir şey anlattım, isteyen bakabilir.

    http://www.metaltilldeath.net/ahmet-saracoglu-roportaji/

    Vertax616

    @Ahmet Saraçoğlu, Keyifle okudum Ahmet Abi, sitenin yeni halini merakla bekliyorum.:D

  36. Macbeth says:

    Sanırım Thrown to the Sun gibi bir şey kalmadı ama her seferinde homepage de gözüme çarpar o banner lan derim niye hala bu kaldırılmıyor zaten tıklasanız bile ne domain ne host kalmış

  37. Ormus Manna says:

    Mandela Etkisi bizi ayakta sikiyor beyler yemin edeceğimiz şeyleri hiç yokmuşa getiriyorlar. Ya dünya topluca taşağa alınıyor ya da gelsin psikoloji gitsin fizik

  38. şeyh hulud says:

    Önce bu

    http://bit.ly/2h9mXlK

    sonra bu

    http://i.hizliresim.com/Pnny27.jpg

    ismail vilehand

    @şeyh hulud, o zaman:

    http://i.hizliresim.com/o0jQjX.jpg

    şeyh hulud

    @ismail vilehand, ahhaha :)

  39. deadhouse says:

    Captcha Code yüzünden yorum atamıyorum. 10 defa deniyorum olmuyor. Çok can sıkıcı bir şey. Yorum atası gelmiyor insanın.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, ben denediğimde ilk seferden oluyor. Bir bakalım buna.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Pc ya da tarayıcı ile ilgili bir problem olabilir mi? Pek anlamıyorum. Bir ayar falan mı gerekiyor acaba.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, ilk kez böyle bir şikayet geldi, o yüzden neyden kaynaklandığını bilmiyorum.

    Peste Noire

    @Ahmet Saraçoğlu, olayın aynısı telefondan yorum yazarken gerçekleşti

    Nox

    @Ahmet Saraçoğlu, ben de hata alıyorum 10 denemeden 9unda

    Kamil

    @Ahmet Saraçoğlu, Benzer bir sorunu ben de yaşadım dün akşam.

    Ouz

    @Ahmet Saraçoğlu, Listeye beni de ekleyin. Artık önemli bir şeyler yazacak olursam bir yerlere kaydediyorum, sonra buraya yapıştırıyorum. Herhalde bir ben yaşıyorumdur diye düşünüyordum, yalnız değilmişim. :) Tarayıcım Firefox bu arada.

  40. mises says:

    Metal dinlemek isteyen birine ilk olarak hangi şarkıları önerebilirim sizce ? ben hazırladım ama kararsız kaldım extreme türler dahil çeşit çeşit üç beş şarkılık bir liste atabilir misiniz ?

    Vertax616

    @mises, Nothing Else Matters
    The Trooper
    The Unforgiven
    Fear Of The Dark
    Fade To Black
    Paranoid
    Hallowed Be Thy Name
    Iron Man
    Tornado Of Souls
    Brothers Of Metal

    Hep aynı grupları yazdım farkındayım ama onların klasik olmasının da bir sebebi var sonuçta. Klasiklerden şaşmamak gerek bence.

    riser

    @mises, melodic death: in flames – bullet ride (bu şarkıyı metal dinlemeyenler de çok seviyor genelde)
    thrash: pantera – walk
    progressive: pain of salvation – undertow
    black: burzum – dunkelheit (benim dinleyip sevdiğim ilk black metal şarkısı buydu)
    death: death – crystal mountain
    doom: anathema – fragile dreams (yani doom değil de anladınız işte)
    gothic: paradise lost – the last time

    yani çok da ürkütmeden azıcık bir ekstremlik sosu katmak istiyorsan bu şarkılar işe yarar düşüncesindeyim.

    Vicious Rattlehead

    @riser, Thrash için verilen tavsiyeye itirazım var.

    Pantera’nın bu parçasının thrash olduğuna ihtimal dahil vermem. Şu tür ya da bu tür demeyeceğim fakat thrash olmadığından oldukça eminim. Pantera, hiç bir zaman TAM anlamıyla thrash metal yapmamıştır.

    Thrash metal için tavsiyem Exodus – Bonded By Blood olacaktır.

  41. Ş. Yıldırım says:

    Benim Ahmet Saraçoğlu’na bir sorum olacak. Kendisi yeni çıkan albümleri dikkatle dinliyor, yazdığı kritiklerden belli oluyor bu. Dinlediği işin eleştirel açıdan artısını eksisini çok net görebilen bie yapıya sahip. Kendi adıma konuşayım, benim adıma çok faydası olan bir iş ortaya koyuyor. Sitesine neredeyse her gün kritik yazan biri için gerekli bir durum da zaten. Ben bu eleştirel bakışın dinlediği albümden aldığı zevki baltalayıp baltalamadığını merak ediyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ş. Yıldırım, şu anda internet erişimim çok kısıtlı, muhtemelen yarın düzgün internet bulup cevap vereceğim.

  42. Berca B. says:

    Facebook’ta Vocals Only diye bir grup var denk gelenler vardır, adı üstünde ünlü şarkıların yalnızca vokalli hallerini yüklüyorlar. Bugün Megadeth – Holy Wars’a denk geldim, çok güldüm ya. Buyrun: https://www.facebook.com/Vocals4Life/videos/748806571952078/

  43. TAAKE says:

    Varg reyiz ve veledi,aşağıdaki yorumlarda evlere şenlik

    https://www.youtube.com/watch?v=M00hatCdNkk

    şeyh hulud

    @TAAKE, sanırım o videoyu yeni Darkthrone albümünden sonra yayınlamıştı. Özellikle Fenriz ve baltayla ilgili olan anısı muhteşem.

  44. deatheist says:

    pa’ya aktif olarak yorum yazamasam da hayli uzun süredir takip ediyorum ve hiç abartısız en çok ziyaret ettiğin internet sitesi burası. burada yazılan kritikler, haberler, yorumlar benim için gerçekten çok önemli. umarım bu yıl sonunda da hepimiz yıl sonu listesi yaparken inanılmaz zorlanır, soğuk terler dökeriz (hadi ben gencim de umarım sizin karar verme aşamasında stresten saçlarınız dökülür).

  45. Agrypniæ says:

    Ya abi neden bi Harakiri For the Sky albümü olmaz ki sitede???

  46. İşler kesat, tempo bayağı düştü. Dinleyecek albüm bulamıyom, eskilere bakacaz sanırım bi kaç ay. :D

  47. SeventhSon says:

    O değil de tool albümü noldu ya

  48. northern says:

    2000lerin ortaları gibi tüm beleşçi leş metalcilerin asıldığı bi site vardı, bulanti.org muydu o? en underground grupların demoları bile yükleniyordu, 3 gb limitli internetle ya rab ne azaplar çekiliyordu.

    akşam akşam earth-hex dinlerken aklıma geldi de, sorayım dedim.

    Ouz

    @northern, bunalti :) Yıllaaar önce epey baba gruplar keşfetmemi sağlamıştı. Sahibi sanırım başka birilerine devretti, eski tadı yok şu aralar. Ya da ben yaşlandım, eski heyecanımı filan kaybettim, bilemiyorum.

  49. northern says:

    şöyle çılgın bir ratm incelemesi yazılsa da okusak.

    Ahmet Saraçoğlu

    @northern, ben grubun 2 şarkısını biliyorum, onun dışında hiç alakam yok. Yazabilen varsa yazsın.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.