# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Serbest kürsü
| 04.05.2015

Yeter! Söz milletin.

Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.

Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.

  Yorum alanı

“Serbest kürsü” yazısına 15,540 yorum var

  1. Salata says:

    Sitede hiç Suicidal Tendencies kritiği yazılmamış, hiç mi yok yahu seven? :D

  2. şeyh hulud says:

    Her dinlediğimde saçma bir şekilde nedense bana black metal hissi veren şarkılardan biri

    https://www.youtube.com/watch?v=rm4nLTNohgA

  3. Buhtunnasr says:

    Sitede olması gerektiğine inandığım kritikler:
    Agalloch-Pale Folklore
    Arcturus-The Sham Mirrors
    Dark Tranquility-Damage Done
    Deathspell Omega-Kenose
    Drudkh-Erken dönem albümleri
    Moonsorrow-ilk 4 albüm
    Negura Bunget-Om
    Saturnus-hic yok herhangi bir albümü olur
    Summoning-Stronghold
    Taake-üçlemenin iki albümü yok
    Windir-ilk üç albüm

  4. ismail vilehand says:

    yakın zamanda uzun süreli yolculuklara çıkacağımdan dolayı kendime playlist yapıp duruyorum, güzel şeyler çıkıyor ortaya. Pantera sevenler için şunu paylaşayım mesela:

    http://spoti.fi/2tguMs4

  5. Erdinc says:

    Merhaba,

    Elimde 1980 sonlarında radyodan çekilmiş teyp kaset kayıtları var.
    Bu kayıtlarda 3 farklı heavy metal şarkı var ve bu şarkıların hangi gruplara ait olduklarını bulamıyorum. Shazam vb. Programlar ile denedim fakat bir sonuca ulaşamadım. Kayıtlar biraz bozuk ama anlaşılıyor şarkılar. Bu şarkıların kime ait oldukların nasıl öğrenebilirim?
    Şarkıları MP3 e çevirip paylaşabilirim.

  6. Buhtunnasr says:

    Btbam-Colors albümü spotify dan silinmiş’ duyan bilen var mı?

  7. Buhtunnasr says:

    Metal konusunda en iş gören uygulama nedir ben spotify kullanıyorum ama bir çok albüm Yok arşivde bu sorunu nasıl çözüyoruz?

    ismail vilehand

    @Buhtunnasr, Düzenle – Tercihler… – KAYNAK EKLE kısmına tıklayıp olmayan/silinen albümü kendi arşivinden seç. sonra çalma listesi oluşturup albüm ismini yaz ve Yerel Dosyalar kısmından albümdeki şarkıları seçip, Çalma Listesine Ekle de. daha sonra telefondan Spotify’ı açıp oluşturduğun çalma listesini indir dedin mi iş bitti. bu kadar basit.

    Buhtunnasr

    @ismail vilehand, üstad çok teşekkür ederim.Bilgisayar kısmını hallettim aynen dediğin gibi, bilgisayarda çalıyor şarkılar fakat telefona geçince olmadı. Çalma listesini indir dedim ama şarkılar gözükmüyor çalma listesinde. O kısmı nasıl yapıcaz? (sayende bu işi kotarırsam kutu kola ısmarlarım valla :)

    ismail vilehand

    @Buhtunnasr, önce PC’de indirmeyi işaretleyip sonra telefonda Spotify’ı açıp öyle indirmeyi işaretle. bir de o sırada albüm çalmıyor olsun. bu şekilde %98 olması lazım.

    Buhtunnasr

    @ismail vilehand, olmadı üstad ya, çevirimdışı eşitleme için seç falan gibi bir şetler diyor şarkılar görünmedi telefonda bir türlü

    Buhtunnasr

    @ismail vilehand, uzun uğraşlar sonrası başardım an itibariyle The Somberlain’i spotiydan dinliyorum baya iyi. Sadece albüm kapağı bilgisayarda çıkıyor telefonda rastgele Başka bir kapak çıkıyor onu çözemedim. Valla baya keyfim yerine geldi sağol öğrettiğin için.

    ismail vilehand

    @Buhtunnasr, hazırladığın playlistte/albümde görselin durması gereken yere tıklayıp gerçek albüm kapağını veya istediğin herhangi bir görseli koyabilirsin.

  8. şeyh hulud says:

    Marduk ve moe kültürünün kesişim noktası anime:

    https://myanimelist.net/anime/14131/Girls_und_Panzer

    6 OVA’lık yeni sezonu da gelecek yakında.

  9. Deist Filozof says:

    Death growl’a “brutal vocal” diyen tek biz Türkleriz sanırım. Youtube’da ne zaman growl’a brutal vocal diyen birine denk gelsem Türk çıkıyor

    Raddor

    @Deist Filozof, Bunun sebebini ben de çok merak ediyorum ya. Hakikaten bir tek biz öyle diyoruz sanırım. Hatta buradaki Mikael Akerfeldt röportajında da Mikael ile ‘Growls’ muhabbeti konuşulurken altyazıda yine ‘brutal vokal’ yazıyordu. Neyse ‘ölüm hırıltısı’ olarak çevrilmezdi zaten. Fakat ingilizcede de tersine ‘Brutıl vokıl’ dendiğinde kulağa farklı geliyor.

    Deist Filozof

    @Raddor, Şahsi tahminim, Cannibal Corpse gibi gruplara “brutal death metal” dendiği için oradan türettiler. Cannibal Corpse zaten growl vocal üzerine kurulu en popüler gruplardan biri.

    Aklıma bu adam geldi şimdi :)
    https://www.youtube.com/watch?v=c55ybIOGEeU

  10. Ya şuna bi HM-2 falan taksalar, yazımı vintere çevirdin diye anırırım.
    https://youtu.be/HhXpogGEBg0?t=23

  11. northern says:

    devin townsend, 1 temmuzda barcelono’da bir festivaldeki konserinde teknik arıza sonucu 15 dakika stand-up yapar. daha önce bahsi geçtiyse de ben ilk defa gördüm (ve bazı yerlerde kahkaha attım) ve devin abimizin ne kadar efsane bir şahsiyet olduğunu tekrar hatırladım. benim gibiler için (gerekirse tekrar) burada dursun.

    https://www.youtube.com/watch?v=pYQmUNzkYAQ

  12. Megadethin Risk albümünü seven tek ben varım herhalde

  13. ismail vilehand says:

    site tarihi boyunca kritik isteği yapmış biri değilim, hatta eski albüm kritikleri ne kadar az olursa o kadar mutlu olurum ancak son dönemde sürekli aklıma gelen ve kritiği olmadığına şaşırdığım bazı albümler var. her ihtimale karşı buraya bırakayım, bulunsun:

    Ulcerate – Everything is Fire
    Edge of Sanity – The Spectral Sorrows
    The Crown – Possessed 13
    Urgehal – Through Thick Fog till Death
    Demilich – Nespithe

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, 2′si daha önce sitede yer alan yazarlar tarafından yazılmış ama sonradan siteden silinmesi istenen yazılar, diğer 3′ünü görünce şimdi ben de hak verdim. Aralarla hepsini yazarız tamamdır.

    P L A G U E

    @Ahmet Saraçoğlu, @ismail vilehand, bende asphyx – incoming death diyorum…

  14. Bu sene üç büyükleri nasıl görüyorsunuz diye muhabbet başlatasım var ama ilgi görür mü bilmiyorum. Neyse madem serbest kürsü, aklımdaki birkaç şeyi yazayım.

    Galatasaraylıyım.

    1. Bu sene Beşiktaş kulübesinde sıkıntı çıkacak gibi. Çok da uzak olmayan bir gelecekte, Vodafone’da 1 yenilgi 1 beraberlik falan olursa Q7′nin ıslıklanma ve sonrasında da kriz çıkma potansiyeli var gibime geliyor.
    2. Emre Fenerbahçe’ye dönerse ligin çehresi değişir.
    3. Arda gelmesin.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu,

    Pepesporluyum.

    1. Şenol Güneş’in işi çok zor. Medel ve Lens’i takıma acilen monte edip, Quaresma’ya akıllı olması gerektiğini belirtmesi lazım. Negredo da Cenk’in yedeği olarak kalmamalı. Mario Gomez’li sezondaki gibi duruma göre 60-70 sonrası girdiğinde skora direk katkı yapabilir Cenk. Negredo takıma alışıp formayı almalı. ve son olarak Oğuzhan böyle oynayacaksa kesiği yemeli. Şenol Güneş’in en uyuz olduğum yönü zamanında Tolga Zengin’e yaptığı gibi memleketlisini kayırması. (Oğuzhan Hollanda doğumludur ancak ailesi Trabzon Maçkalı.)

    2. Emre değil Neymar gelse Fenerbahçe’den cacık olmaz. Aykut Kocaman oynattığı futbolun zaman aşımına uğradığının farkında değil. fakat her şeye rağmen Aziz Yıldırım’ın gitme ihtimalini düşününce Fener’in kötü bir sezon geçirmesini istemiyorum. umarım toparlarlar.

    3. eğer Arda gelirse yerli oyuncularla gruplaşıp takıma nifak tohumları ekmeye başlar. Tudor zaten otorite kurmakta güçlük çekiyor, Arda’yla falan hiç uğraşamaz. ama ben hala daha Galatasaray’ın derli toplu bir takımla karşılaştığını düşünmüyorum. ligin en çöp takımlarından alınan 9 puan yanıltmasın.

    4. bu yıl Trabzonspor’dan çok umutluydum, hatta Kadıköy’de Fener’e karşı son yıllarda oynadıkları en sağlam oyunu oynadılar ancak dün Göztepe’ye yenilerek ocağıma incir ağacı diktiler. yazıklar olsun.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, yazdıklarından devam edeyim.

    1. Beşiktaş’ta öyle ya da böyle olay çıkmazsa cidden şaşırırım. Daha 3 haftadan Medel atar yaptı, Q7 yaptı, Lens’in canı sıkkınmış, Tolgay duş almadan evine gitmiş falan; illa bi şeyler olacak. Quaresma dün yarrak gibi oynadı, çıkarılınca hâlâ ayak yapıyor. Babel de kötü. Sancılı olacak ama normal şartlarda Quaresma’nın Lens’in yedeği olması gibi bir durum daha mantıklı olabilir. Şenol Güneş aşırı Trabzonlu evet, biliyorum kayırdığını. Adam neredeyse 5 maçın 4′ünde bordo mavi giyiniyor saha kenarında.

    2. Fenerbahçe aşırı kötü evet. Bu sezona bu kadar eksik başlamalarına inanamıyorum. Sol açık hariç her yere daha iyi adam lazım resmen. Mehmet Ekici’yle falan da bir şey değişmez bence. Ama Emre gelirse eğer, Emre futbolu FB’de bırakmak istediği için “son canını” ölümüne hırsla oynayarak kullanacaktır. Gerekirse kavga çıkarır, Ozan’ı tokatlar, bir şey yapar takımı gaza getirir. En azından taraftarı gaza getirir, o da takıma yansır. Aykut Kocaman gelirken “bu sefer farklı olacak” dedi ama Konya’nın bir versiyonunu oynatıyor şu ana kadar.

    3. En ilginci Galatasaray tabii. Dediğin gibi şu ana kadar sağlam bir takımla karşılaşmadık. Başakşehir gibi top çevirebilen bir takım çıkarsa bizimkiler daha 70-75′i görmeden yorulabilirler. Yine de şu son 3 hafta GS taraftarı olmak için güzel bir zamandı ahah. Milli takım arası girmeyeydi iyiydi. Arda kesin bi olay çıkarır. Kaptanlığı Muslera’dan almak ister, oyundan çıkarken trip atar sonra instagram’dan türk bayraklı paylaşım yapar falan. Aman diyim gelmesin. Linnes şu ara gayet iyi ama Asamoah da gelsin bitsin bu transfer dönemi.

    4- Trabzon 50. yıl geyiğine kendi kendine bi gazlanıyor ama bence sevimli bir romantizmden öteye geçemez. Bir maçta 28 tane faul yapan takım şampiyon olamaz.

    den4x

    @Ahmet Saraçoğlu, arda siktirsin çine mine gitsin ya. ben de galatasaraylıyım ama dursun tudor falan gidene kadar hiç takip etmeyecektim,zaten edilecek bir şey de yoktu takımda ama ndiaye izletiyor ya 18den karşı 18e depar atıyo manyak. şampiyonluk beklemiyorum ama geçen seneki takımdan yüz kat iyi. diğer takımlar hakkında pek bilgim yok. medel ve negredonun lige gelmesi, nasri clichy falan çılgın atıyor lig ama bakalım
    ben de game of thrones başlığı açayım diyordum böyle ama geçti tabii. finalden sonra yazarım belki :D

    P L A G U E

    @Ahmet Saraçoğlu, milangücüsporluyum;

    1- oguzhan denen elamani begenmiyorum. Bunu her futbol muhabbetinde dile getirmekten onur duyarim. Bjk kaptanligini hakeden bir adam degil kesinlikle. Q7 kuserse kussun ama lens in yedegi olmak zorunda. En acili de medel e sorumluluk yuklemeleri gerekir. Geldigi gunden beri diyorum bu ligde cilgin atar. Negredo icin konusmaya gerek yok.

    2- ismail vilehand in dedigi gibi neymar gelse bi bok olmaz fb den. Biraz once maci izlerken sikildim ve der weg dinlemeye basladim. Aykut la olmaz aga. Kimse begenmedi ama advocat olsa fener vardar in icinden gecerdi. Bu konuda iddaaliyim. Bide kjaer i 12 milyona satmak nasil bir vizyonsuzluktur arkadas aklim almiyor. Adamlar asrin kazigini yedi sevilla dan haberleri yok:)

    3- tudor konusunda ekim ayinda takimdan sutlanacak diye bir fikrim var. Ne olacagini merakla bekliyorum. Arda isine gelirsek, azalarak bitsin. Gs ye degil mumkunse bu ulkedeki hicbir takimda(tum ligler, amator dahil) futbol oynamasin. Ekranda gorunmesin. ‘kenarıya’ cekilmisti nasil olsa mumkunse bi daha ayrılmasın o kenarıyadan…

    Küçük Zenci

    @Ahmet Saraçoğlu, Ağır tinerci biri olarak bu sene şampiyon olsak bile çok zorlanacağımızı düşünüyorum. Öyle son 2 sezondaki gibi lay lay lom dönemleri bitti. Her ne kadar çok boş beleş takımlara esip gürlemiş bile olsa sonuçta bir ivme yakalayan Galatasaray ilerleyen periyotta boka sarmazsa şampiyonluk yarışında epey bir başımızı ağrıtacak gibi. Başakşehir tehlikesini de göz ardı etmemek lazım. Tamamen oturmuş bir takım, oturmuş sistem, geçen senenin de üzerine koymuşlar, buna bir de artan tecrübeyi eklersen hani şampiyon olmaları çok da sürpriz olmaz.

    Fener’den bi cacık olmaz ama Mehmet Ekici dönünce gene bir nebze toparlanırlar gibime geliyor.

    Trabzonspor ara ara iyi dönemler geçirir, belki potaya da girebilirler ama sonuna kadar götüreceklerini zannetmiyorum. Bi yerde tıkanırlar. Takımda o tecrübe yok, winner havası yok, eski gücünün yerinde yeller esiyor o yüzden eski büyük takım hüviyetine bürünmeden hiçbir zaman Trabzonspor’a şampiyonluk şansı vermem. Ama yine mücadele ederler, en azından taraftarlarını kanser etmezler.

    Tahminim Beşiktaş, Galatasaray, Başakşehir arasında şampiyonluk yarışı son haftalara kadar devam edecek gibi. Yine Trabzon bi noktaya kadar bende varım diyebilir ama Fener cidden leş atıyor be arkadaş.

    Küçük Zenci

    @Küçük Zenci, Birazda kendi takımım hakkında bir teknik analiz yapayım. Beşiktaş son 2 sezonun şampiyonu olarak sisteminde çok bir değişikliğe gidip de takımı bozmak istemiyor. Burada en önemli soru işareti Beşiktaş geçen senenin üzerine koyabilecek mi, yoksa geçen seneki görkemini aratacak mı?

    1-Üzerine koyabilir çünkü defans hattı daha bi güçlendi. Geçen seneye göre kadro daha genişledi. Özellikle kanatlar kağıt üzerinde çılgın atıyor.

    2-Geçen seneki görkemini aratabilir çünkü Quaresma, Atiba gibi oyuncuların artık yaş iyice kemale erdi. Artı olarak Negredo’yu her ne kadar pek bi izleyememiş olsak bile bence saç baş yoldurup ağız dolusu sövdürtmese de Ba, Gomez, Aboubakar üçlüsünü epey bi aratacak gibi bir his var içimde.

    Bu iki veriden hangisi ağır basarsa Beşiktaş’ın bu sezonki kaderi ona bağlı olacaktır.

  15. Godless Killing Machine says:

    Fener yine bu sene anamızı ağlatacak belli. Ersun reisten sonra gün yüzü görmedik. Bizden cacık olmaz, en iyi ihtimalle üçüncü oluruz ki o bile olanaksız bence. Seneye de Ali Koç falan gelmez, Aziz aynen devam eder. Mehmet Ekici dönecek, Emre gelecek falan fayda etmez. Kaleciler traş, bekler traş, Skrtel de bozdu yanında adam gibi partner olmayınca. Orta saha ve forvet bitik adamlarla dolu, takımı taşımasını beklediğimiz oyuncular artık tepe noktalarını görmüş, düşüşte, yaşlı ve sürekli sakat adamlar. Valbuena bile abartıldığı kadar iyi falan değil, ilerleyen haftalarla beraber o da düşecek. Hoca desen hoca demek bile zulüm. Başkan desen kanser. Geleceğimiz çok karanlık, tek bir problemimiz olsaydı umudumuz da olurdu ama kulüpte neye elini atsan kangren olmuş artık.

    Beşiktaş her şeye rağmen yine şampiyon olur, Galatasaray zorlar ama uzun vadede Beşiktaş ile başedebileceklerini düşünmüyorum. Başakşehir de onları takip eder. Trabzon’dan cacık olmaz.

    Ersun Yanal Trabzon’da başarılı olup olmamasından bağımsız olarak Fenerbahçe için yaratılmış bir adam, o adamın Fenerbahçe dışında başka bir takımda hocalık yapması emanet gibi duruyor benim için. Onun geri döneceği zamana kadar gün saymaktan başka çaremiz yok. Sahnedeki şovu arka sıralardan izleyeceğiz.

    Musraf

    @Godless Killing Machine, abi valla haklısın, ben Aykut Kocaman’ın bu seneki performansını gördükten sonra 2010-11de şike yaptığımızdan kesinlikle emin oldum, bu adamın 17de 16 yapma ihtimali yok çünkü.

  16. Şerefsiz herif sabah sabah canımı Melechesh çektirdi. https://youtu.be/YZn32ExoHWM?t=247

  17. den4x says:

    evet game of thrones finali izleyenleri böyle alalım,ilgilenen varsa. spoiler diye belirtmeye gerek yok ama olsun: spoiler.

    berbat bir sezona aşırı berbat final. çok heyecanla bekledim, her bölüm ayrı keyif verdi, final bile hatta, eğlendim vs ama bu kadar güzel malzemeyi berbat ettiler. dizi bitsin bi an önce diye bakıyorlar herhalde, bütçe mütçe derken iyice basitleşti çoğu şey. trailerlar çıktığında yapılan fan tahminleri çok daha iyiydi vallahi. jon ve littlefinger’ın mahzenlerdeki karşılaşması, duvarın başına gelenler, ejderi kaybediş, samwell’in boşa sezon geçirmesi, gendrynin iki çıkıp kaybolması falan.
    cast çok geniş diye gereksiz ne var ne yok ölmesi ama ana karakterlerin sapasağlam devam etmesi. bunların kitapların çıkmamış olmasıyla alakası olamaz gerçekten. 8den hiçbir beklentim kalmadı şu an, umarım george r.r. martin seriyi yarım bırakmak gibi bir karar almaz da ordan devam ederiz.

    Ahmet Saraçoğlu

    @den4x, bunların başına ve sonuna ——–GoT spoiler——- yazarsanız iyi olur.

    Ben henüz diziyi hiç izlemedim ama baştan sona izleyeceğim günün birinde, bilmemem gereken bir şeyler öğrenmeyeyim durduk yere. Şu ana kadar hiçbir spoiler almamayı başardım bunca yıldır. Tek bildiğim şey ejderhalarla takılan bir kız var, onu da o kızla ilgili Myrath şarkısı olduğu için öğrendim ahah.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, GoT kadar herkese hitap eden bir dizi insanlık tarihinde görülmemiştir. bildiğin her kesimden insan çılgınlar gibi izliyor. dünyanın en zor dizi beğenen insanı olarak ben 5-6 bölüm katlanabildim. eğer sende benim gibi çok nadir dizi beğeniyorsan yüksek ihtimal sonunu getiremeyeceksin.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, nadir beğeniyorum evet. Seinfeld, Arrested Development, Curb Your Enthusiasm ve The Office gibi komedi dizileri dışında, son 6-7 yıldır baştan sona izlediğim yegane diziler Breaking Bad ve Dexter. Onlar biteli de baya oldu, onlardan beri sanırım hiç dizi izlemedim.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, Breaking Bad benim de en sevdiğim ikinci dizi. birincisi True Dedective. çok sevdiğim bir filmi tekrar tekrar izlemek gibi ortalama 6 ayda bir açıp True Dedective’i baştan izliyorum. o derece dizi beğenmiyorum yani.

    Raddor

    @ismail vilehand, @Ahmet Saraçoğlu, Abi Breaking Bad’i izlemişsiniz, o yüzden başka dizi beğenmeniz zor bence. Ben geçen ay başladım (çok popüler olduğu için ucuz bir dizidir gibi yanlış bir ön yargım vardı), şimdi iyi ki bu kadar ertelemişim, diğer dizileri önce izlemişim diyorum. Dizinin finaline bu gece izleyeceğim son iki bölümüm kaldı umarım Lost finali gibi hayal kırıklığı yaratmaz. Valla heyecandan seyredemiyorum. (Bu diziyi zamanında hafta hafta izleyen, bir sene sezon arası bekleyenlere de sonsuz saygılarımı sunuyorum, nasıl dayanır ki insan?)

    ismail vilehand

    @Raddor, Breaking Bad’i ben eş zamanlı izledim, son iki sezonuna kadar abartı bir popülerliği yoktu. hatta arkadaşlara söylerdim “aga kafayı yiyorum manyak dizi. sizde bakın.” falan diye, siklemiyordu kimse. sonra ekşici kekoların pompalamasıyla patladı gitti. ve aynen dediğin gibi bir sonraki haftayı beklerken deliriyordum.

    sonra dizi bitti tabi, ben ara sıra övülen dizilerden bi iki bölüm bakıyordum hiç birini beğenmiyordum ve “dünyanın gelmiş geçmiş en iyi dizisi Breaking Bad’tir. ötesi olamaz.” gibi büyük laflar ediyordum. derken True Detective ilk iki bölümünü peş peşe izledim ve tüm laflarımı yedim. şimdi de aynı kısır döngü True Detective üzerinden başladı.

    yakın zamanda Westworld’e başlayacağım. umarım tekrardan yeniden kafayı yemek kısmet olur.

    Ufuk Sönmez

    @ismail vilehand, true detective harika bir diziydi gerçekten, özellikle rust cohle gibi manyak bir karakteri dizi dünyasında bir daha ne zaman görürüz bilmiyorum. westworld’e gelecek olursak bence kesinlikle izlemelisin, ilk bir kaç bölüm sıkabilir biraz seni ama 5. bölümden sonra dizi açılıyor. 2016′nın en iyi dizisiydi kanımca.

    Raddor

    @ismail vilehand, O durumu fark ettim çünkü her bir bölüm bitirişimde bir yandan ekşide yazılan yorumları takip ettim. İlk sezon hakkında yazılan pek bir şey yokken entry sayısı bölüm başına 2. ve 3. sezonda bir-iki sayfaya, 4. sezon beş sayfaya, son sezon ise on-onbeş sayfaya çıkıyordu. Dün gece bitirdim, haliyle bir boşluğa düştüm. True Detective’i izlememiştim, onunla devam edeceğim o halde.

    Westworld güzeldi. Mesela şimdi Death Note’un filmini mi, dizisini mi ne yapmışlar. Death Note zaten iyi bir fikri olabildiğince iyi işleyen bir eserdi. Onun daha kötü versiyonlarını tekrar sunmak ne kadar mantıksızsa Westworld de bence tam tersine. 70′lerin düşük teknolojisiyle ve sadece 1 buçuk saat işlenen yaratıcı bir fikri şimdi daha uzun, daha gizemli ve Anthony Hopkins, Ed Harris gibi oyuncularla işlenmeleri çok iyi olmuş.

    Melkor

    @Ahmet Saraçoğlu, @ismail vilehand hazır konu dizilerden açılmışken. sanatsal bi şeyler isteyenler hannibal’ı izleyebilir. hem çok güzeldi hemde mads mikkelsen döktürüyordu. 3. sezonu fazla kasıntı olduğundan erken final yaptı.

    den4x

    @Ahmet Saraçoğlu, No spoiler:
    hiç spoiler yememen mucize gibi bir şey gerçekten. bana kalırsa ilk dört sezon gayet iyi. ben fantastik edebiyat sevgimden dolayı tutuldum diziye de. kitaplarda yaratılan dünya yüzüklerin efendisi seviyesinde. edebi niteliği, daha iyi olması falan tartışılır tabi de beni çeken o dünya oluyor. her kesimin izlemesi de çığ etkisi, geri kalmak istemiyor insanlar bu gibi şeylerden.
    breaking bad demişken şu sıralar better call saulun yeni sezonunu izliyorum, ona bakabilirsin izleyecek dizi ararsan.

    Ahmet Saraçoğlu

    @den4x, better call saul’un ilk 4-5 bölümünü izledim, sonra araya bir sürü şey girdi, öylece kaldı. Fırsat olursa yine devam ederim ama yakınlarda olacağını sanmıyorum.

    Melkor

    @Ahmet Saraçoğlu, game of thrones’la ilgili bir şeye bulaşacaksan kesinlikle diziyi izlemeden kitaplara başla.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Melkor, şu an hayatımdaki düzen ve ilgilendiğim şeyler aynen böyle devam ettiği sürece, önce kitapları okuyup sonra diziyi izleyip bitirmem muhtemelen 2025 civarlarına tekabül edecektir, ki bu bile iyimser bir tahmin sanırım.

    Melkor

    @den4x, Game of thrones hala dizi tarihinin en iyi işi. fakat kitaptan ayrıldığından bu yana çok büyük bozdu. eskiden senaristlerin elinde kaynak materyal vardı. grr martin şöyle yazmış biz böyle yapalım diyolardı. şimdi dımdızlak kaldılar. geçen iki sezonda da hollywood sosu vardı ama bu sezon iyice bokunu çıkardılar. bağlamaları gereken bi sürü mesele olduğundan dizideki zaman kavramı yok oldu zaten. ışınlanma bulundu aq. ne kadar fantastik bi evrende olsa bazı belirli kurallar var. o kurallar siktir edilince mantık filan kalmadı. tek dertleri güzel sahne çekelim oldu. bu sezonun kötü olacağı çok önceden belliydi zaten. gelecek sezonu night king için izlerim bak.

    den4x

    @Melkor, ben de aynı şekil düşünüyorum. futboldaki en büyük muhabbeti gibi tvnin en büyüğü game of thrones, en iyi olmasa da. ya ışınlanma olayını görmezden gelicem hikaye mantıklı güzel bi yerlere bağlansa ama, nerden tutsan elinde kalıyor. yine de ilk 5 bölüm falan tatmin etti beni.

  18. Sinan Ceylan says:

    Dizi goygoyu döndüğüne göre şunu da buraya bırakmadan edemedim.
    ——- GoT Spoiler ——-

    Tartışılır gerçi spoiler olduğu fakat izlerken ben dikkat etmemiştim mesela.

    https://www.facebook.com/Mastodon/photos/a.57647707947.65571.5748157947/10155749087157948/?type=3&theater

    ——- GoT Spoiler ——-

  19. Ufuk Sönmez says:

    dizi muhabbeti açılmışken ben de burada daha önce başka bir forumda ve kendi face’imde paylaştığım görüşlerimi belirtmek istiyorum. son zamanlarda izlediğim 8 dizi:

    westworld – bence çok net biçimde 2016′nın en iyi dizisiydi westworld. blade runner’dan beri süregelen yapay zeka, bilinç gibi konuları ele almasıyla, müthiş oyunculuklarıyla(anthony hopkins baba sağolsun), 5. bölümden sonra iyice gelişen olay kurgusuyla, müthiş diyaloglarıyla, konsepte uygun sahne ve dekorlarıyla, inanılmaz zekilikte hazırlanmış senaryosuyla(j.nolan) vs.. müthiş bir diziydi. 9/10 (drama, mystery, sci-fi).

    http://www.imdb.com/title/tt0475784/?ref_=nv_sr_1

    black sails – bu dizi neden bu kadar az kişi tarafından izlendi bir türlü anlamadım, izlemeyenler çok şey kaçırdı. hiç alavere dalavere yapmadan her sezonda 10 bölümle 4 sezonda esti geçti black sails. şöyle söyleyeyim, ben aynı zamanda game of thrones, the walking dead ve vikings de izliyorum. deseniz ki “4′ünün de yeni bölümü çıktı, ilk hangisini izlersin”, kesinlikle black sails’i izlerim derim. dizinin konusuna gelecek olursak dizi “define adası” romanının uyarlanmış hali yani korsanlar üzerine bir dizi. ama öyle bir casting, çekişme, olay zinciri, alengirlilik var ki inanılmaz derecede içine çekiyor insanı, felaket derecede izlemesi zevkli bir diziydi, müthiş başarılı karakterler vardı, 2014′te başladı, 2017′de bitti. 9/10 (adventure, drama). bu arada kaptan flint’in askerleriyiz…

    http://www.imdb.com/title/tt2375692/?ref_=nv_sr_1

    sense8 – yakın zamanda başlayıp bitirdim bu diziyi ve geçenlerde iptal haberini aldım abimden ve çok üzüldüm çoğu kişi gibi. öyle aman aman bir dizi değildi benim açımdan belki ama karakterlerin hepsi sanki aileden biriymiş gibiydi. hikayenin geleceği merak unsuruydu, 8 kişinin zihnen birleşmesi fikri ilginçti, çekimler-editing üzerinde acayip uğraşılmış olduğu belliydi vs.. ilk 7 bölüm gerçekten çok yavaş ilerledi, sıkıcıydı diyebilirim ama biz karakterlere ve hikayelerine ısındıkça dizi de güzelleşmeye başladı. eşcinsellik, sodom ve gomorrah muhabbetine hiç girmeyeceğim, benim açımdan bir sıkıntı yok, olsa da olur, olmasa da olur, oralara hiç takılmadım. benim rahatsız olduğum noktalar ise bizim duyusalların silahlı çatışmalardan hasarsız çıkmaları, bazı karakterlerin cracker/hackerlık olayının suyunu çıkarması gibi konular oldu. yine de iyi, özgün, orjinal bir diziydi sense8, yazık oldu gerçekten iptal edilmesi. neyse ki finalinin çekileceği bilgisiyle dbir nebze olsun içimize su serpilmiş oldu. 8/10 (drama, mystery, sci-fi)

    http://www.imdb.com/title/tt2431438/?ref_=nv_sr_8

    true detective – true detective’in ilk sezonu gerçekten çok iyiydi. her ne kadar woody harrelson da rolüne çok iyi otursa özellikle matthew mcconaughey’in oynadığı karakter efsaneydi, diziyi tek başına aldı götürdü diyebiliriz. bazen öyle cümleleri vardı ki insanın çerçeveletip, duvara asası geliyordu ya da 5 dakika öylecene durup düşünmesi. senaryo, konu ağır ağır, sakin ama kararlı bir şekilde ilerledi, dizi gerçekçilik nasıl olur’un dersini verdi adeta. yine aynı şekilde dizideki kalitenin 2.sezonda da korunduğunu gördüm. çok oturaklı bir diziydi; çekimleriyle, hayata dair karakterleriyle, detaylarıyla, detektiflik-suç temasıyla vs.. 9/10 (crime, drama, mystery)

    http://www.imdb.com/title/tt2356777/?ref_=nv_sr_1

    black mirror – 3. sezonda etkileyiciliği ve vuruculuğu biraz düşmüş olsa da efsane bir dizi. favori bölümlerim 1. sezon 3. bölüm “the entire history of you” ve 3. sezon 0. bölüm “white christmas”. teknolojiye ve insanoğluna tokat niteliğinde bir dizi. müthiş sol ayağımla imdb’de 10 puanı yapıştırdım.(tarz: sci-fi, thriller, drama)

    http://www.imdb.com/title/tt2085059/?ref_=nv_sr_1

    the night of – 2016′da yayımlanıp biten bir kaç bölümlük hbo dizisi. yavaş ilerler ama karakterlerin gerçekliğiyle, amerikan adalet sistemi eleştirisiyle, çekimleriyle harika bir dizi. sana puanım 9 kanka. (tarz: crime, drama)

    http://www.imdb.com/title/tt2401256/?ref_=nv_sr_2

    stranger things – 80′ler ruhu taşıyan, oldukça samimi, yine bir kaç bölüm süren bir netflix dizisi. dizideki çocuk oyuncular müthiş, hiç sıkılmadan izledim. puanım 9/10. (tarz: drama, horror, mystery)

    http://www.imdb.com/title/tt4574334/?ref_=nv_sr_2

    fargo – bu yıl 3. sezonu yeni biten toplamda 30 bölümlük müthiş bir dizi. her sezon farklı hikaye ve oyuncularla başlıyor ve bitiyor dizide. piyasadaki en kaliteli dizilerden bir tanesi. kendine ait bir mizah anlayışı ve dünyası, merak uyandırıcı senaryo ve olay örgüsü, enteresan karakterleriyle kalite kokan bir dizi. filmini seven çok net dizisini de sever(dizi ve film ayrı hikayeler bu arada). and finally 9 points goes to fargo. (tarz: crime, drama, thriller).
    kendi sıralamam: 2.sezon>1.sezon>3.sezon

    http://www.imdb.com/title/tt2802850/?ref_=nv_sr_1

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ufuk Sönmez, aralarında sadece Fargo’nun ilk (ya da ilk iki) sezonunu izledim. Baya güzeldi aslında. Bir ara devam etmek lazım (edemeyecek).

    Vertax616

    @Ufuk Sönmez, Stranger Things’e +1 de benden. 8 bölüm sürüyor ilk sezonu. Fakat sanki 7 saatlik bir film izliyormuş gibi hissediyorsunuz. Yeni sezon yakın tarihte yayınlanacak. Dizi aynen denildiği gibi 80ler havası taşıyor, arka planda pek çok gönderme var. Stephen King okumayı veya uyarlamalarını izlemeyi seviyorsanız kaçırmayın.

  20. Ouz says:

    Bizim eski Marduk’çu Emil ne yapıyor diye bakınayım dedim, o Forex senin bu Herbalife temsilciliği benim takılıyormuş. Bazen gördüklerime inanamıyorum ya, çatır çutur davulcuyken sen kalk Forex peşinde koşmaya başla. Hayat çok acayip çok.

    P L A G U E

    @Ouz, yok artık. Şu yorumunu 3 kere falan okudum. Beynim yandi. Marduk, emil, herbalife, forex😦 Gidip çamaşır makinesi izliyim bari lan😦

    Ouz

    @P L A G U E, Facebook hesabım yok ama görebildiğim kadarıyla bu arkadaş bizim Emil. Eyvah, yanlış mı baktım yoksa. :(

    P L A G U E

    @Ouz, hahahaha. Yeni bisi ogrenirsen yaz tekrar;)

    Ouz

    @P L A G U E, Yok yok valla doğru bakmışım:

    https://www.facebook.com/Emil.Dragutinovic

    Aklıma Blood Puke Salvation’ı ağzımı ayıra ayıra izlediğim günler geldi kahroldum.

  21. cotard delusion says:

    https://www.youtube.com/watch?v=rq_IKqluDSM

    daha önceden paylaşılmışsa veya mağaradan yeni çıktıysam üzgünüm…

    ama iyi güldüm.

  22. şeyh hulud says:

    Bu seneki favori albüm kapağım

    https://www.youtube.com/watch?v=4ArpANVbgFQ

    Ucuz doom/punk/slasher/çizgi roman karışımı hissi verenler kapaklara zaafım var.

  23. Melkor says:

    Gelin star wars’un helvası kavuralım. son filmin yönetmeni jj abrams çapsızı oldu. evrene dair yeni bir şey görmek başka baharlara kaldı. force awakens çekeyim derken new hope’u yeniden çekmişti. bu sefer empire strikes back’i copy paste yapacak. güzelim franchise disneyin elinde resmen bok oluyor.

    daud

    @Melkor, Helva kısmını yıllar önce Disney, Star Wars Expanded Universe’ün neredeyse tamamını çöpe atıp kendi senaryosunu yazmaya karar verdiğinde yapmıştım kendimce. Şimdilik haksız çıkmadım yedinci bölüm berbattı, bu sene çıkacak olan sekizinci bölümünde aynı The Force Awakens – A New Hope benzerliği gibi The Empire Strikes Back’e benzeyeceğini düşünüyorum. Çünkü “son jedi” muhabbetinin benzeri orada geçiyordu (That boy is our last hope.. no there’s another).

    Birde Disney, Rogue One’ın başarısından sonra 10, 11, 12 yerine bu tarz karakter filmlerine ağırlık verecek bence. Hali hazırda Han Solo ve Obi-Wan Kenobi için filmlerin yapılacağı açıklandı, onlar da tutarsa Boba Fett: Bir İntikam Hikayesi, Palpatine’in Sith olma ve ondan sonra senatör olarak yükselişini (Padme Amidala’yı da bir şekilde dahil ederek) anlatan bir seri diye devam ederler herhalde.

    Melkor

    @daud, Rogue one ne kadar beğenilse de ben pek beğenmedim. 10 kere yönetmeni, senaryosu değişen ısmarlama bi filmdi. hadi obi wan neyse de han solo’nun ve bobafetin filmleri ilk günden bu yana hiç çekici gelmiyor. daha ne kadar han solo göreceğiz yani? bi kirvesi olmadığımız kaldı aq

    Raddor

    @Melkor, Bu sıralar Jedi Academy’yi yeniden oynuyorum da (65. kez falan bitiriyorum artık) oyun olmasına rağmen bakıyorum, bunların yazdığı senaryodan, çektiği filmden daha iyi bir devamlılığa sahip. Luke Skywalker’ın Jedi Akademisi kurup sürüyle Jedi yetiştirmesi, İmparatorluk kalıntılarının binlerce yıl önce yaşamış Sith Lordu Ragnos’u hayata döndürmeye çalışması, öncesinde ise Valley of the Jedi, Kyle Katarn’ın karizması, yapay Force verilmiş vasıfsız Dark Jedi klonlar, ortalığın ışın kılıcından geçilmemesi, falanlar filanlar..

    Bunların yaptığında ise bir daha aynı şeyler. Yine Jedi’lar yok olmuş. Yine “Jedi’lar gerçek mi?”, yeni bir umut, son Jedi falan muhabbetleri. Yine gezegen yok eden silah. Yine karanlık tarafa geçmiş akraba. Yine inzivaya çekilmiş usta. Say say bitmiyor.

    İşte bir de bunlara rağmen, şu ana kadar aklına hiç orjinal fikir gelmemiş adamı tekrar başa getirmeleri “Yuh hammına!” dedirtti. Lost Horizon’dan Lost, X-Files’tan Fringe, A New Hope’tan Force Awakens, Westworld’den Westworld (bu sefer direkt.. iyi ki Jonathan Nolan falan vardı da işin içinde iyiydi bu). İzlemedim ama Star Trek’in de içine etmiş -ki Star Trek’i de sevmezmiş zaten. Sevmiyon niye çekiyon Ceycey? Lan ne tüccar adamsın ya bari üçlemenin sonunda da beyaz ışığa yürüsünler, BB-8 tuzluk falan çıksın da biz de kurtulalım, vallahi bezdim yazarken.

    O halde ben başlıyorum. En son Terminator Genisys’ten sonra dinlemiştim:
    https://www.youtube.com/watch?v=3yh2InVsFag

  24. Lefthandpath says:

    @Melkor, disney’in bokunu çıkaracağı belliydi. para kazanmak için aldı star wars’u. seçtiği yönetmler ise geniş kitlelerin (çocuklar oluyor bu kitle) sevebileceği işler ortaya koyacak kişiler olacaktır bu nedenle. kısacası star wars evreninden derinlik beklemek mümkün değil artık.

  25. şeyh hulud says:

    Brann Dailor’ın Arcadea projesinin ne ara çıktı ya albümü, yeni görüyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=5wTQgRCrKtk

    şeyh hulud

    @şeyh hulud, şunu yazdığımdan beri başka albüm dinlemedim, bu senenin en güzel sürprizlerinden biri oldu.

    Neredeyse alternatif/elektronik Mastodon albümü olmuş. Müzik olarak farklı gibi dursa da aynı his, aynı kafa. Hatta Emperor of Sand’den daha çok sevdim diyebilirim.

  26. Raddor says:

    Punisher’ın yeni fragmanı ne güzel olmuş ya. Hep hayal ederdim Metallica One’ın bir aksiyon sahnesine konulup, rifflerinin silah sesleriyle eşgüdümlü kullanılmasını. Müziğin girişteki duygusallığı ve sonrasındaki ‘GAZ’ hali de fragmanın gidişatına tam oturmuş zaten.

    https://www.youtube.com/watch?v=lIY6zFL95hE

    Bu arada Punisher denince müzisyenler arasında akla gelen isim Dave Mustaine’dir aslında. Killing is My Business.. And Business is Good ile Holy Wars.. The Punishment Due’yu Punisher’dan esinlenerek yazmış. Zamanında karakterin tüm Bronz Çağ sayılarını okumuş ve hatta 2005′teki oyununu Play Station’ın başından karısıyla kavga edecek derecede günlerce kalkmayıp oynayıp bitirmiş. O kadar hastasıymış. Ne nerd adammışsın Dave! E o zaman bi’ Megadeth şarkısı da duyarız umarım dizide.

  27. Kürşat says:

    Mastodon’un yeni EP’si muhteşem olmuş. Kritik gelir mi buna?

    https://www.youtube.com/playlist?list=PLryBdclO3B108KIQhp7j7g9dHm5wCO0Y1

  28. Murat 'HISTORIAN' KARAN says:

    Muhteşem ’89′lular kulübü

    Şu son birkaç senedir aklıma takılan bir şeyi sizlerle paylaşmak istedim. Önceleri tutkuyla bağlı olduğum albümlerin, aradan geçen çeyrek asırdan fazla zamana karşın hala eskimediklerini düşünürken, sonradan bir çok albümün ortak bir yönünü daha keşfediverdim bir-iki sene evvel. Evet, bir çok albüm o müthiş seksenlere elveda dediğimiz 1989 yılında çıkmıştı. Her ne kadar ’88 ve ’90 yıllarını çok sevsem de, bu anlamda en favori senem kesinlikle ’89′dur. Kanaatimce, 1989 heavy metalin altın yılıdır. İşte benim bu sene çıkan albümler arasından en çok sevdiklerim şunlardır:

    1- JETHRO TULL / Rock Island

    2- BLACK SABBATH / Headless Cross

    3- RUNNING WILD / Death Or Glory

    4- CANDLEMASS / Tales Of Creation

    5- HELLOWEEN / Live In The U.K.

    6 – U.D.O. / Mean Machine

    7- BLIND GUARDIAN / Follow The Blind

    8- KING DIAMOND / Conspiracy

    9- W.A.S.P. / The Headless Children

    10- SAVATAGE / The Gutter Ballet

    11- OVERKILL / The Years Of Decay

    12- TESTAMENT / Practice What You Preach

    13 – HELSTAR / Nosferatu

    14 – ANNIHILATOR / Alice In Hell

    15 – DEAD ON / Dead On

    16 – SEPULTURA / Beneath The Remains

    17- OBITUARY / Slowly We Rot

    18 – PESTILENCE / Consuming Impulse

    19 – KREATOR / Extreme Aggression

    20 – SODOM / Agent Orange

    21 – SABBAT / Dreamweaver

    22 – XENTRIX / Shattered Existence

    23 – CORONER / No More Color

    24 – KINGDOM COME / In Your Face

    25 – DORO / Force Majeure

    26 – WHITE LION / Big Game

    27 – SKID ROW / Skid Row

    28 – THE CULT / Sonic Temple

    29 – GREAT WHITE / …Twice Shy

    30 – BADLANDS / Badlands

    31 – MÖTLEY CRÜE / Dr. Feelgood

    32 – VENGEANCE / Arabia

    33 – MANOWAR / Kings Of Metal: Bu konudaki en büyük rezilliğim budur sanırım. Toplamda birçoğunuzdan daha fazla kez dinlediğim bu albüm aslında Kasım 1988′de yayınlanmıştır. Ülkemizde yayınlanması da 1989 yılını bulmuştur. Bundan dolayı ben de yıllardan beri, bu nefis başyapıtı ’89′lu bildim. 1988 yılında yayınlandığını daha bir-iki sene önce öğrendim. Halbuki kaset kapağında yazıyormuş kocaman 1988 diye. Yine de gönlümde ’89′ludur kendisi.

    Keşke 1989 yılında yayınlansalarmış dediğim albümler ise şöyledir:

    – KING DIAMOND / Them

    – SABBAT / History Of A Time To Come

    – SAVATAGE / Hall Of The Mountain King ( Takıntılı adamımdır vesselam. )

    Benim açımdan durum böyleyken, genel olarak thrash metal adına bir çok klasik albümün bu sene yayınlandığı dikkatlerden kaçmıyordu. Death metal ve grindcore ise, extreme metalin ilk dönemine ait en nadide örneklerini bu sene vererek, thrash metalin tahtına göz diktiklerini ilan ediyorlardı. ’89 yılında çıkan extreme metal klasiklerini de şöyle sıralamak mümkün:

    – BOLT THROWER / Realm Of Chaos: Slaves To Darkness

    – MORBID ANGEL / Altars Of Madness

    – AUTOPSY / Severed Survival

    – CARCASS / Symphonies Of Sickness

    – TERRORIZER / World Downfall

    Evet, benim favori senem 1989. Sizinki hangisi acaba?

  29. 12ParmakBağırsağı says:

    Yakında evleneceklere gelsin:

    https://www.facebook.com/KarlSandersNileOfficial/posts/2056519601040645

    Karl Sanders sen ne güzel bir insansın

  30. Oblomov says:

    Sevgili Ahmet Saraçoğlu; sitede kritiği bulunmayışının derin üzüntüsü içinde olduğum gruplardan birisidir GRAVE. Old School/Sweden Death Metal denilince aklıma gelen birkaç gruptan birisidir ve klasik mertebesine erişmiş albümleri vardır hepimizin malumu. Sevdiğim albümlerini yazmak isterdim fakat layıkıyla anlatabileceğimi düşünmüyor ve vakit ayırabilirseniz kritik listenize eklemenizi rica ediyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Oblomov, geç cevap için kusura bakma, hasta olduğum günlerde yazmışsın, onaylamışım ama cevap vermeyi unutmuşum. Az önce üzerimdeki Grave tişörtünü gördüm ve “Aaa Grave’le ilgili bir yorum vardı” diye hatırlayıp buraya geldim.

    “Into the Grave”i ilk fırsatta yazalım, sonra bir ara da “You’ll Never See…”yi yazarız.

  31. Özgür says:

    Chelsea Wolfe albümünü yazacak mısınız? Mükemmel olmuş.

  32. Oblomov says:

    Chuck Schuldiner’ın deri ceketi ebay üzerinden satışa çıkarılmış:

    http://www.ebay.com/itm/263244158141

  33. ismail vilehand says:

    CAPTCHA sorunu yüzüden saatlerdir yorumum onaylanmıyor ama MORBID ANGEL yeni şarkıyı dünyada ilk dinleyen kişi benim sanırım. nette ve sosyal medyada aratmadığım yer kalmadı, tek kelime dahi yok. Ahmet uyanıksan gir haberi dünyada ilk ol. albüm kapağı bile var.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, “Warped”un konser versiyonundan mı bahsediyorsun? Onu Mayıs ayında yayınlamıştık, şimdi güncellenen haberde de var.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu,

    http://spoti.fi/2z3lRNA

    gece 1-2 suları spotify’daki “Yeni Müzik Radarı” kısmında gördüm dedim “şaka mı lan bu acaba?”. yorumu gönderene kadar nette bakmadığım delik kalmadı, tek bir haber dahi yoktu bunla ilgili. uzun bi süre inanmakta güçlük çektim ama hayatımın en hoş süprizlerinden biri oldu.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, vay anam. Sağ olasın habere ekledim.

  34. ismail vilehand says:

    çok büyük aklımı kaçırmak üzereyim. Formulas ve Gateways dönemi adamın ruhunu yakan manyaklığa geri dönmüşler. şarkı fersah fersah akıl söküyor. bu gazla işe uyamadan gideceğim. ÖMRÜMÜ YEDİN MORBID ANGEL.

  35. ismail vilehand says:

    aşureye votka döküp karıştırdım, öyle yiyorum şuan.

    Melkor

    @ismail vilehand, bende karabiber ekeledim. üst kattaki teyze aşure yapayım derken kuru fasulye yapmış. pilav üstü yapıp yedik.

    ismail vilehand

    @Melkor, son günlerdeki en büyük besin kaynağım. kabızlığa birebir.

    bir de sosyetik komşular varsa üst süslemelerde kurutulmuş ananas gibi fantastik şeylerle karşılaşmak mümkün.

  36. TAAKE says:

    sonunda Ahmet abiyi görme şerefine eriştik,Ahmet abi 7 ekim cumartesi gecesi Dorock Barda sana ”Ahmet abi”diye bağıran üzerinde panzer division marduk t-shirtü olan eleman bendim,tam yav ben bu şahsı nerden tanıyorum,bu bizim pasifagresif.com dan Ahmet abi değilmi,yok lan benziyor ama değildir diyordum sahnedeki eleman sen olduğunu söyledi,davulu çok iyi çaldın,şeref ve onur duydum,inanılmaz mutlu oldum karşılaşmaktan,umarım bir gün (Tabii herkes çok değerli ve ayrı gözümde)siteden eski BURZUM yeni PLAGUE ve ismail vilehand kişileriylede karşılaşırız,zira kendilerinin çok kafa insanlar olduğunu düşünüyorum,bir de rotting angel ve nightwing var ama onlar sitede epeydir gözükmüyor,neyse dorockta hep sahne önünde ve black metal grubu tshirtlü birini görürseniz o benim haberiniz olsun

    Ahmet Saraçoğlu

    @TAAKE, ahah sağ ol. Önceden hiç konuşmamıştık Başer’le, bir anda gel çal dedi, ben de çaldım. Ben de çok memnun oldum, kusura bakma o sıkışıklıkta ve gürültüde fazla konuşamadım, az sonra da çıkmamız gerekiyordu o yüzden kısa oldu. Bir dahakine daha uzun konuşuruz. Ben de ismail vilehand ve P L A G U E ile ilk fırsatta görüşüp çok pis metal muhabbeti yapmak istiyorum.

    P L A G U E

    @Ahmet Saraçoğlu, @Taake, eyw:) boyle dusunmeniz beni cok memnun etti. Yaratiriz bi gun firsat umarim.

  37. Soru: Haziran başından beri Cuma günleri devam eden “kıyıda köşede kalmış teknik thrash metal cevherleri” konseptinden memnun musunuz, daha devam etsin mi, yoksa sıkıldınız mı, sıkıldıysanız yerine bir öneriniz var mı?

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, sıkıldım. 80ler sonu 90lar başı brutal thrash metale geçelim.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, dediğin gibi başka bir türe mi geçsek yoksa o günü tür fark etmeksizin sitede eksikliği hissedilen klasiklere mi ayırsak acaba diye düşünüyorum.

    Bolt Thrower’dan Satyricon’a, Kreator’dan Helloween’e, farklı türlerden bir sürü önemli grubun ilk/orta dönem albümleri yok sitede.

    Şu anda ana sayfada sadece 7 albümün incelemesi aynı anda gözüküyor ama yakında bu durumun değişmesine çalışıyoruz. Bu vesileyle güzel haberi de vereyim: evet, site çok da uzun olmayan bir süre sonra gerçekten de yenileniyor. Hedef aynı anda 25-30 albümün incelemesini sayfada göstermek. O zaman günde 2-3 kritik yayınlayabilir hâle geleceğiz, hatta muhtemelen haber yayınlar gibi, yazdıkça gün içinde 4-5 kritik bile paylaşabileceğiz, çünkü şu anki gibi 8. kritik pıt diye ana sayfadan düşmeyecek.

    Misal şu an elimde yazılmış bekleyen The Black Dahlia Murder, Selbst, Exhumed, Wolves in the Throne Room, Enslaved incelemeleri var (hepsi yeni albümler) ve yeni sistemde bunların tümünü bir anda yayınlayabileceğiz. Sonuçta çok hızlı ve seri şekilde kritik yazabiliyoruz, böylece PA dünyada görülmemiş bir kritik etkinliğine sahne olacak ahah.

    Böyle bir durumda her türlü seçkiyi de, bu tarz eski klasikler vs. olaylarını da yapabiliriz.

    Ama şimdilik bir süre daha Cuma’ları bu tarz bir olaya ayıralım. Yorumları alalım, genel görüşe göre hareket edelim.

    Salata

    @Ahmet Saraçoğlu, ”o günü tür fark etmeksizin sitede eksikliği hissedilen klasiklere mi ayırsak” Bence böyle olması daha güzel olur. Klasik albümlerin kritiklerini okumak zevkli, sitede bulamayıp şaşırdığım da çok albüm var.

    Osman Gümüş

    @Ahmet Saraçoğlu, bence karışık yap abi, death, death/thrash, thrash teknik sade farketmez. Çok bilinmedik, kıyıda köşede kalmış, unutulmuş gruplardan devam edilmesi güzel olur bence.

    Raddor

    @Ahmet Saraçoğlu, Thrash ve Heavy dışında metal sevmediğim için Cuma günkü teknik Thrash incelemeleri benim sitedeki favorimdi. Bilmediğim veya göz ardı ettiğim pek çok grubu dinlemiş oldum. Fakat sitede incelemesi yapılmamış pek çok klasik var. Bunu haftada bir gün tek bir tür yerine, kritiği yazılmamış klasiklere verilmesi gerçekten çok güzel olur. Hele ki 80′ler. O yıllarda çıkmış kötü bir metal albümü var mı cidden? Şimdiden heyecanlandım. Helloween, Kreator falan okuruz. Hatta Mötley Cr.. tamam vurmayın :) O değil de Motörhead yok. Bir de koca Maiden diskografisinde tek yazılmayan albüm Killers’a biri el atsa iyi olurdu. Beş yıldır ha yazıldı ha yazılacak :)

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, site yenilenene kadar cumaları tür ayırt etmeden klasik albümlerin kritiklenmesi gayet olumlu bence de. yenilenince yeni çıkan albümlerin kritiklerinin aynı anda gelmesi süper olacak. kritik gelene kadar haber altında albüm konuşup duruyoruz.

    bir de yoğun olduğun zamanlar yorum onaylaması için yerine vekaleten birisini bulsan ayrıca güzel olur. onaylanma hızına göre insanlar yorum yazıyor. misal bugün.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, evet yorum onaylaması konusunda hızlanacağız, o konuda sıkıntı olmayacak. Ayrıca zaman zaman pek çok kişiye hayatı zehir eden Captcha olayı da çözülecek.

    Rashid

    @Ahmet Saraçoğlu, Bence devam etsin ama yalnızca bir türden değil de genel olarak her türden eski ve underrated kalmış albümler olsun.

    dice

    @Ahmet Saraçoğlu, metalpit zamanlarında davul albümleri gibi yazılar vardı oyle biseyleri okuması zevkliydi ama konuyla alakası olmadı tabii bunun

    Ahmet Saraçoğlu

    @dice, yeni siteyle birlikte o tarz şeylere de yer vereceğiz. Güzel, renkli şeyler planlıyoruz.

    Yalnız bi saniye, buradaki tek yaşlı ben değil miyim yoksa? Ya otuz yaşından büyüksün ya da metal dinlemeye 11-12 yaşında başlamış olmalısın çünkü bahsettiğin yazılar 12-13 yıllık ahah.

    dice

    @Ahmet Saraçoğlu, tek yaşlı sen değilsin diyelim :)

    northern

    @Ahmet Saraçoğlu, illa tek bir günü mü bir şeylere ayırmak gerekiyor yav… cuma kıyıdaki köşedeki cevherlere devam edilin cumartesi de klasikler yayınlansın mesela, hmm? neden ikisi de olmasın yani?

    bu arada sitenin takipçileri arasında baya bir otuz yaşından büyük kişi vardır bence. hatta yarısına yakındır, hodri meydan. çok gerekli bir anket yapalım görelim. o değil de eskiden anketler vardı sanki bu sitede….

    Ahmet Saraçoğlu

    @northern, yeni albümlere olabildiğince fazla yer vermek istediğimizden öyle yapıyoruz şu anda. Yukarıda dediğim gibi, yeni sitede her açıdan çok daha özgür ve üretken olacağız. Her gün biden fazla kritik amaçlıyoruz.

    Yaş konusunda, yukarıda dice’a cevap verirken biraz latife yaptım aslında, PA’daki yaş oranının düşük olmadığını biliyorum tabii. Zaten siteyi ilk günden bu yana takip edenler şu anda 8 yaş daha büyük. Yine de metal-pit zamanlarını bilen insanlar olduğunu görmek mutlu ediyor. Arada bir de aksakritim.com diye başka bir site daha açmıştım, sadece 2005-2006 arası faaliyette kaldı o. Aslında o da güzel site ismiymiş bak.

    Ahmet Saraçoğlu

    @northern, anket ilk 2 yıl kadar vardı evet. Sonradan işlevini yitirdiği için kaldırdık. Hatta Unirock 2010 öncesi, organizasyondan bağımsız olarak “Ülkemize hangi gruplar gelsin?” anketi yapmıştık ve listede en çok oylanan gruplardan 4-5 tanesi gelmişti (Nevermore, Necrophagist, Behemoth, Cannibal Corpse’u hatırlıyorum). Biz de sesimiz duyuldu diye sevinmiştik.

  38. Pasifagresif’i ilk günden beri takip edenleri görmek adına, “Rastgele Şarkı Sözü” bölümünü hatırlayan var mı?

    Getir’e tıkladığınızda, seçtiğimiz rastgele bir grubun 1 cümlelik bir şarkı sözünü getiren bir zımbırtı vardı sitenin bir köşesinde. Mesela;

    “Pulling and punching the rest of duration, no one can piss on this determination.” – PANTERA

    şeklinde şeyler çıkıyordu.

    Grupları ve sözlerini ben seçmiştim, sanırım 100′e yakın farklı söz vardı. Hatta arada;

    “Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrghhhh!!!” – FINNTROLL

    diye bir şey de çıkıyordu ahah

    northern

    @Ahmet Saraçoğlu, “bir tane daha getir” tuşu gibi bir şey vardı galiba, bazen kaptırır tıklar tıklar söz okurdum diye hatırlıyorum. bi de sanki böyle imleci üstünde gezdirdikçe dönen -flashla yapılma yani- etiket kısmı gibi bir yer vardı. logo anketi de yapılmıştı hey be. sonra o da değişti sanki. mi acaba? bak bu tebeşirli ne zaman nasıl geldi hiç hatırlamıyorum.

    12ParmakBağırsağı

    @Ahmet Saraçoğlu, O olay ne zaman kalktı bilmiyorum ama ben de hatırlar gibiyim. Siteyi 6-7 yıldır takip ediyorum.

  39. hysteresis says:

    Israthoum – Channeling Death and Devil: Kalın prodüksiyonlu, hafif kaotik black metal sevenler bakabilir:

    https://youtu.be/wFvz8uhQrMA

  40. P L A G U E says:

    Sanirim metalstorm.net sapıtmış beyler. Virusle alakali birseyler zırvaliyor. Dikkat edin. 3 kisinin telinde ayri ayri denedim…

  41. circleperspective says:

    Benim site yönetimine sormak istediğim bir soru var. Alakasız gelecek ama eminim 8 yıllık bu siteye ille daha önce reklam teklifleri vs. gelmiştir, gelenler nelerdi?

  42. Koralp says:

    Metal dinleyicisi olmayan sevgilimden hayatımda aldığım en güzel doğum günü hediyesi.

    https://i.hizliresim.com/yz0Gz0.jpg

  43. Oblomov says:

    Hayal kurmak güzeldir. Necrophagist’in yıl sonuna kadar yeni albümünü yayınlayacağını düşünürsün; bu uçuk bir hayaldir. Daha da uçmuş olanı ise grubun bunca sene 4 farklı albüm kaydettiğini ve birer sene arayla yayınlayacaklarını düşünmendir. Ya kıçın açıkta kalmıştır ya da meczupsundur.

  44. Alondate says:

    Bu sene ciddi ciddi oturup Mastodon dinlemeye başladım Remission ile. Daha önce hep arada sırada denk gelirdim şarkılarına. Artık yeter adam akıllı bir dinleyelim şu adamları dedim. Remission’ı inanılmaz beğendim. Daha sonra uzun bir süre Leviathan dinledim ve şu an Blood Mountain ile devam ediyorum. Herkes Remission’a 8, kalan albümlere 9 ya da 10 verirken ben tam tersi Remission için 10, kalan albümlere 8, 9 diyorum. Keşke Mastodon hep o canavar tarzıyla gitseymiş.

    Leviathan da gerçekten güzel albüm. Özellikle Megalodon, Naked Burn, Aqua Dementia kombosunu peş peşe dinleyince mükemmel oluyor. Remission kadar sevemesem de yine mükemmel bir albüm.

    Blood Mountain ise alışması en zor Mastodon albümü olsa gerek. Şimdilik ayak üstü bir kaç kere dinledim ve Bladecatcher’daki o çılgın melodiler dışında pek bir şey kalmadı aklımda. Eminim zamanla delisi olurum o albümün de.

    Kısacası ben Remission’ı gereğinden fazla beğendim sanırım. Bilemiyorum. Ayrıca youtube’da bazen denk geldiğim ve hastası olduğum tüm Mastodon şarkılarında Brann vokalleri ön plandaymış onu farkettim. Örneğin Curl of the Burl, Show Yourself, The Motherload. O şarkıların olduğu albümlere gelmek için sabırsızlanıyorum. Zaten babanın davullarına hastayım. Vokalleri de gayet güzel.

    Kısacası Mastodon dinlemeden ölmeyin. Benim gibi geç kalmış olsanız bile sorun yok. Zararın neresinden dönsek kardır değil mi? :)

  45. P L A G U E says:

    2-3 gündür hiç ‘captcha hatası’ almadım. Gidip piyango bileti falan mi alsam lan?¿?

    Ahmet Saraçoğlu

    @P L A G U E, ahah, ne mutlu. Az kaldı; site yenilenecek, dertler bitecek.

    P L A G U E

    @Ahmet Saraçoğlu, yazdigim yorumu kopyalayarak hata olursa yapistiririm derdinden kurtulayim, baska bisi istemiom ki gorunuse gore kurtuldum:) yalniz bu yorumu gonderirken hata veriomus:):):):):) aman diyim😂 Nefesler tutuldu…

  46. ismail vilehand says:

    http://bit.ly/2j2BCkF

    Bu nasıl turne lan böyle? Gatecreeper ve Power Trip’ten sağ çıktıktan sonra Cannibal Corpse ile karşılaşıyorsun. Final boss gibi olmuş.

  47. Milli takım aralarından nefret ediyorum.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, daha dünden önümüzdeki hafta sonu için plan yaptım. o derece.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.