# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Serbest kürsü
| 04.05.2015

Yeter! Söz milletin.

Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.

Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.

  Yorum alanı

“Serbest kürsü” yazısına 15,557 yorum var

  1. çaksu says:

    EV ARKADAŞI İLANI…?

    Arkadaşlar ben koca kazık oldum (29), ailemle yaşıyorum ve çıkmak istiyorum. Etiler’de matematik öğretmenliği yapıyorum. A planım yazın oraya yakın bi yere çıkmak. Tek olmuyor, kiralar absürt. Bi de gitar çalıyorum, şöyle bi yokladığım insanlar bunu duyunca geri dönüş yapıyo, haklı olarak. Buralarda vardır son sınıftı yeni mezundu insanlar. Hem de kafası gitar götürür(çalıyorum), sapık supuk şeyler sever. Yoksa sıkıntı oluyo bulduğum adam/kadın/trans/yaratık vs için. Benzer durumda olan ya da yazın olacak olan varsa diye çağrımı şuraya bırakayım. Aklınıza bir tohum ekeyim (nihaha). Belki hatırlarsınız.

    riddle_436@hotmail.com

    Mailim.

  2. Ş. Yıldırım says:

    Arkadaşlar kulaklık için jbl mi önerirsiniz sony mi? İkisinden birini alıca sanırım ama çok yüksek bütçeli değil. Sony wh ch510 ya da jbl t500bt var seçenek olarak

    poison

    @Ş. Yıldırım, bende jbl 600btnc var ve kesinlikle tavsiye ederim. active noise cancelling özelliğine sahip. normalde vereceğin paradan 250-300 tl fazla vererek noise cancelling’li bir kulaklık almanı öneririm, o paraya çok net değiyor. sony de kullanmıştım ama üst modellerinden olmadığı için bir şey diyemiyorum o konuda.

  3. ayı_yorgo says:

    Pasifagresif’in en aktif, en zengin olduğu zaman kanımca 2019 aralık ayıdır. Kritikler resmen üstümüze yağdı. Ancak bu ay içinde yazılan albümlerin geneline bakınca ortalama bir yıl geçirdiğimizi fark ettim. Genelde kritiklerin ortalaması 6.5-8 arası. Kritik notu elbette yazan kişinin kişisel görüşleridir ama kendi adıma geride bıraktığımız 2019 yılı 2018 yılında yayınlanan albümlerin yanına yaklaşamaz bile.

  4. Arnavut says:

    Konu kulaklik iken, bu konuya hobi olarak merakli olanlariniz varsa head-fi forumlarinda cok iyi ve aktif bir baslik var Metal muzik icin kulakliklar hakkinda. Basligin ilk mesajinda toplam bir degelendirme spreadsheet i var

    https://www.head-fi.org/threads/headphones-for-metal-music-ultimate-solution.715478/

  5. agrypnie says:

    Beyler bayanlar sağlam yabancı dizi önerisi yapabilecek var mı
    Mr Robot,True detective’in ilk sezonu tarzı nihilistik ve insan hayatı psikolojisi olsun toplum olsun harikulade demeçleri olan dram tarzı olursa efsane Önerebilecek var mıdır çok sevinirim

    cotard delusion

    @agrypnie, Mindhunter. Netflix’in gereksiz homoseksüel sempatisi biraz havayı bozuyor kimi zaman ama çok güzel iş. Merakla ve keyifle izlersin, her bölümden sonra Google’da araştırma yaparsın.

    ismail vilehand

    @agrypnie, aradığın dizi Westworld olabilir. Bu arada True Detective ilk sezon film, dizi dahil hayatımda izlediğim en mükemmel şey. Çıktığından beri düzenli olarak her sene bir günümü ayırıp baştan izliyorum.

    çaksu

    @agrypnie, Rick and Morty :)

    ismail vilehand

    @çaksu, artık Netflix ile birlikte ok yaydan çıkalı uzun süre oldu ama yine de potansiyel “Jerry”lerin merak edip izleme ihtimaline karşı Rick and Morty tavsiye etmemekte yarar var.

    crowkiller

    @agrypnie, the sopranos , söylediklerin gibi değil tarz olarak ama dünyanın en iyi dizisi

    \m/

    @agrypnie, dizi kültürüme güvenerek person of interest diyorum. Muhteşem demeçler var. Hatta iddia ediyorum asıl işi bu olmamasına rağmen (ilk sezonlar oldukça polisiye ilerliyor ama sonrası fena spoiler için susuyorum) felsefi kalitesi en yüksek dizilerden biri. Harold’ın makine hakkındaki konuşmaları bile yeterli bu diziyi izlemek için. Yazdığın özelliklerin tanımı resmen. Karakter derinliği ve gelişimi de iyi ama breaking bad kadar değil tabii ki. Tek eksi yönü bu ve bana biraz saçma gelen bazı olaylar.

    \m/

    @m/, ha en güzel şeyi söylemeyi unuttum, müzikler. Hayatımın şarkılarını yazsam ilk 5e girecek welcome to the machine, exit music gibi şeyler çalıyor dizide

    northern

    @agrypnie, “nihilistik ve insan hayatı psikolojisi olsun toplum olsun harikulade demeçleri olan dram tarzı olursa”

    bu açıdan “six feet under” gelecek nesillere aktarılması gereken bir kültür mirasıdır, aşılması neredeyse imkansız bir çıtadır. ömrümde daha iyi bir tv yapımı görmedim.

    çaksu

    @northern, Six Feet Under başkaydı be. Hey gidi.

    Askerlik dünyanın en boktan mesleği ve ben bi yıl maaşlı yaptım. Bunun birkaç ayında Community, birkaç ayında Six Feet Under evreninde yaşadım. Kalanında depresyondaydım.

    Kaan

    @northern, Six Feet Under ın tüm sezonlarını bitirdikten sonra sanki hayatım bitmiş gibi hissettim. O kadar başarılı bir şaheser.

    poison

    @agrypnie, fargo’nun birinci sezonu aradığın şey olabilir. lorne malvo karakterinin her hareketine ve söylemine dikkat etmeni tavsiye ederim

  6. Unholy says:

    Sodom’ın solisti 50′li yaşlarının ortasında canlı performansta ne biçim growl atıyor oha dedim. Şunu Mikael Akerfeldt bile 20li yaşlarında konserde yapamamıştır.

    https://www.youtube.com/watch?v=Pz3kMT-PQXs
    2. saniyede

  7. OblomoV says:

    2010′lu yılların en iyi black metal albümleri anketi yapılsa da sebeplensek. (ellerini ovuşturup kurnazca gülümser)

    sleepless

    @OblomoV, yapılsa ya hakkaten, o yapılıyorsa neden en iyi brutal slam albümleri, en iyi epic doom albümleri listesi yok falan diye kavgalar çıkmayacaksa (: şaka bir yana özellikle son 10-15 yılın black metali birçok farklı scene barındıran ve irili ufaklı delice fazla çok ürün bırakmış bir alt tür, pek çok kişinin hiç radarına girmeyip dinleyenlerin aklına kazınmış bir sürü gizli cevher çıkabilir öyle bir listeden. tam da mevsimiyken ve şahsen benim cephemde cayır cayır black metal dinlenip duruyorken eğlenceli olurdu öyle bir liste çıkarmak, daha geçen haftalarda keşfettiğim 2011′den bir cevher bırakayım mesela şöyle: https://open.spotify.com/album/0g40tbEep2iAcgjUsBZgg6?si=lCdrQpUxSRWvzlOeZILI8A

    OblomoV

    @sleepless, Teşekkür ederim ama bağlantıda paylaştığın albüm çıkmadı nedense. İsmini yaz istersen.

    sleepless

    @OblomoV, Negative Plane – Stained Glass Revelations. black metal albüm olarak hatmedince daha güzel ama özellikle The Number of the Word parçasında iş çok acayip yerlere gidiyor. eski Rotting Christ ve Mortuary Drape sevenlere tavsiye

  8. çaksu says:

    https://www.setlist.fm/setlist/devin-townsend/2020/independence-of-the-seas-fort-lauderdale-fl-2b9b1c02.html

    Bişeyler olmuş biyerlerde.

    Ahmet Saraçoğlu

    @çaksu, hayattaki en büyük mutluluklarımdan biri SYL’yi dağılmadan önceki veda konserlerinde, grubun kendi evi olan Vancouver’da izlemekti. Setlist şöyleydi:

    Imperial
    Skeksis
    Velvet Kevorkian
    All Hail the New Flesh
    Love?
    Relentless
    Zen
    In the Rainy Season

    Devin uzun saçlıydı, davulda tabii Gene Hoglan vardı ve inanılmaz bir şeydi. Şimdi “cover” adı altında eski sinirini gün yüzüne çıkarması çok güzel.

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Imperial + Skeksis ile başlayan bir konser.. Puştluğu üzerinde, sevgi pıtırcığı olmamış bir Devin.. Off offf.

    Skeksis herşeyiyle dinlediğim en iyi şeylerden biri.

    çaksu

    @çaksu, Ulan içim elvermedi söylemeden bırakmaya. Uzayzamanı büken Gene…

  9. tahsin says:

    5,6 gün Antalya Belekte kalacağım. Umarım Ahmet abiyle bakkalda karşılaşırız.

    Ahmet Saraçoğlu

    @tahsin, hoş geldin. Hayırdır, neden bakkalda?

    tahsin

    @Ahmet Saraçoğlu, Hoşbuldum abi. Öyle karşılaşırsak güzel olur diye demiştim. Aslında müsait olursan tanışmak isterim de meşgul etmeyim diye dememiştim

    Ahmet Saraçoğlu

    @tahsin, bu mesaja cevap vermeyince sanki sallamamış gibi olmuş, onu bir açıklığa kavuşturmak adına yazayım dedim. Dün Tahsin, Güzide, ben üç kişi buluştuk, yemek yedik, takıldık. Tanıştığımıza çok memnun olduk, en yakın zamanda tekrar görüşmek dileğiyle.

    tahsin

    @Ahmet Saraçoğlu, Harika bir gündü. Sağolsunlar Ahmet abiyle Güzide abla beni çok güzel ağırladı. Bir de burdan teşekkür etmiş olayım.

    \m/

    @tahsin, yiğit de hani bana hani bana demiş hahahaha

  10. deadhouse says:

    Kobe Bryant ölmüş…

  11. Rust in Peace. says:

    Corrosion of Conformity davulcusu ölmüş.
    Çabuk Darkside’ı korumaya alsınlar, böyle giderse tüm davulcular ölecek bari o kalsın.

  12. Aura magula says:

    Burzum-Burzum Bandcampta beleş?!!

  13. sadece vatandaş says:

    Yaş 36 24 senedir gönül verdik bu müziğe ama hiç bukadar kafam karismadı çok derinlerde bir liman bazen uğramak rahatlatıyor nazende bir amaç için hayata teslim oluyoruz bir şekilde. Selamlar deathpoem forum 2002-2008 ☺️

  14. Rust in Peace. says:

    Dün akşam olan son depremden sonra İzmire gitmeye karar verdik, arabada giderken dedim bi açayım şu fas – ite maledictiyi de dinleyeyim, hiç dinlememiştim.
    Açtım ilk şarkıyı, yavaş yavaş ilerliyor derken bem dalmışım. Şarkı bir yerde bir anda patlayınca nasıl korktuğumu anlamışsınızdır. Dedim neyse devam. O sırada ikinci şarkıya geçmiş, o şarkıya geçerken de dalmışım. İkinci şarkıda daha da çok irkildim bir anda dedim dinlemiyorum lan dso falan gittim Arch/Matheos açtım.
    Paracletusu gece yatarken dinlediğim olmuştu da bu acayip bir deneyim oldu.

  15. Resmen paranoyak oldum, gün içinde haberleri tararken her an bir müzisyenin, özellikle de bir davulcunun ölüm haberini görecekmişim gibi geliyor.

    “Mike Portnoy…”, “DARK TRANQUILLITY drummer…” şeklinde başlayan haber başlıklarını görünce bir an için amanın diyorum.

    Raddor

    @Ahmet Saraçoğlu, ahah şu iki cümleyi birebir bu şekilde kurdum bugün kuzenime.

  16. tahsin says:

    In Flames’in albumleri suan spotify’da yok. Sinir krizi yasiyorum. Allah belanizi versin illa youtube music’e mi gecelim?

    Ahmet Saraçoğlu

    @tahsin, şu an sadece 2011 sonrası var.

  17. Oral says:

    Yeni Katatonia parçası düştü. Son gidişattan sonra gruba dair zaten düşük olan beklentim artık tamamen kayboldu. Albümde birkaç elle tutulur parça bulabilirsem kendimi şanslı hissederim muhtemelen.

    https://youtu.be/zGvZhRFBQ_I

  18. tahsin says:

    Katatonia single yayınlamış. Yeni albüm tarihini de 24 nisan olarak duyurmuşlar. Kotu katatonia şarkisi dinlemekte varmış kaderde.

  19. çaksu says:

    Ants in my Eyes Johnson w/drums

    https://www.youtube.com/watch?v=G8UT6nkSWT4

    Harika ya.

  20. çaksu says:

    Bobby Jarzombek “Peppered Cancer”

    https://www.youtube.com/watch?v=x0GhbFqIQCo

    Bu adamın yaptığı şeyler yasal mı?

  21. Berca B. says:

    James Hetfield rehabilitasyondan çıkmış. Saçlar da gitmiş, tehlike geçti herhalde.

    şeyh hulud

    @Berca B., şu Tanith albümü çok güzelmiş. Millet öneriyordu geçen sene ama hiç dinlememiştim.

    Berca B.

    @şeyh hulud, ben de şu ara bi Crypt Sermon, bi Tanith sırayla döndürüyorum, ikisini de çok beğendim. 2019 nasıl bi yıl olduysa bitmesine rağmen güzel albümler keşfetmeye devam ediyoruz.

  22. Uygun bir zaman aralığında Annihilator’ın eski albümlerinin kritiği yazılsa ne güzel olurdu. Metal dinlemeye başladığım dönemde sık sık King of the Kill, Never, Neverland, Set the World on Fire albümlerini dinlerdim. Manevi değerleri benim için çok yüksek.

  23. Smyrna says:

    Ana sayfada Thrown To The Sun’ın web sayfasının reklamı var ama grup dağılmış ve web sayfası da ilgisiz reklamlara konu edilmiş. Haberiniz olsun.

  24. OblomoV says:

    ”Sentenced – North From Here” albümünü dinlediğinde bir yerden tanıdık gelme hissiyatını yaşayan oldu mu benim gibi? Çok benzediğini söylemeyeceğim ama ”Atheist” etkileşimi var sanki soundta.

  25. All2 says:

    Selamlar, yarın gerçekleşecek Leprous konserine fazla öğrenci biletim var. İlgilenen var mı

  26. sleepless says:

    Vera Müzik’in bu hafta açıklayacağını duyurduğu konser ipuçlarından yürüyerek loto tutturmaca: Ulver galiba?

    https://pbs.twimg.com/media/EQe8DDGX0AA-4hv?format=jpg&name=small

    https://pbs.twimg.com/media/EQkHhBGXYAAm8is?format=jpg&name=medium

    Rust in Peace.

    @sleepless, Ulver’e ciddi şekilde sardığım bu günlerde Ulver gelirse çok üzülürüm. Seneye gelin ya :(
    Gerçi kurt ve gergedan paylaşmışlar, kesin Ulver. Nattens Madrigal ve Shadows Of The Sun.

    Rust in Peace.

    @Rust in Peace., Soen çıktı hehehe. Buna da üzüldüm ama :/

    HaNNibaL

    @sleepless, Açıklandı Soen türkiye turnesi

    sleepless

    @HaNNibaL, “yine mi Soen yaa” ilk diyen ben olayım o zaman hahah :D

    HaNNibaL

    @sleepless, Valla aksine ben baya bir sevindim tekrar gelmesine :)

    Ugur

    @sleepless, Ulver olsaydı ofiste çığlık atardım -_-

    sleepless

    @sleepless, Shadows of the Sun kapağındaki hayvan GERGEDAN değildi zaten ya hahahahah. Boynuzlu güneşli görsel olsun işte o kadar birebir ipucu olacak görsel bulamamışlardır demiştim, değilmiş. Neyse sevenlerine hayırlı olsun diyelim

  27. \m/ says:

    2020′de kendi açımdan yolunda gitmiş olan tek şey en yakın arkadaşımı uzun zaman sonra görmüş olmam. Ha o da deprem yüzündendi. Tam olarak böyle bir yıl işte.

  28. Gazapkulu says:

    Dave Mustaine gibi bir efsane,gırtlak kanseri atlatmış,iyileşmiş.Üstüne Megadeth de Lamb oF God ve Trivium ile turneye başlamış ama koskoca metal sitesinde haberi geçmiyor!
    Böyle önemli bir isim,önemli bir grup ne zamanda beri bu kadar iplenmez hale geldi,hayretler içindeyim doğrusu.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Gazapkulu, sitenin her şeyinden sorumlu olan kişi olarak 10 gündür hastayım ve bu süreçte PA tarihinde ilk kez, önceden duyurmamıza rağmen arka arkaya 2 gün albüm kritiği koyamadık ve pek çok haber birikti. Pek çoktan kastım 50′den fazla haber birikmişti, gücüm oldukça siteye koyuyorum. Daha geçen gün sabahtan akşama kadar her saat başı haber koyduk, aynen bugün de 10-11 tane haber çıkacak.

    Bu haberlerin bazıları 10-12 günlük haberler, ancak güncelliklerini yitirmek üzere olmalarına rağmen siteye giriyorum.

    Mustaine’in kanser haberini açıklandığı ilk gün girmiştik.

    http://www.pasifagresif.com/2019/06/dave-mustaine-girtlak-kanseri-oldugunu-acikladi/

    Bugün de iyileşme haberini gecikmeli de olsa gireceğiz. Elbette ki iplememe, sallamama gibi bir durum yok; PA 11 yıldır haber kaçırmadan devam etmeye çalışan bir site.

    Gecikme konusunda haklısın ama gerçekten bilgisayara oturacak hâlim olmadığından böyle bir gecikme oldu. Daha şu an girilmek için bekleyen 16 tane daha haber var, onları da yarına gireceğim.

    12ParmakBağırsağı

    @Ahmet Saraçoğlu, Abi sen iyi ol, haberler kritikler bekler, ben ve benim gibi düşünenler de bekleriz. Sağlığından önemli değil.

    Gazapkulu

    @Ahmet Saraçoğlu, Durumunuzu bilmiyordum,kusura bakmayın lütfen. Özellikle site kritiklerine bakamama sıkıntısı olmaya başladığından beri siteye az uğrasam da 6-7 senedir başlıca haber kaynağı olarak kullandığım bir sitedir PA. Birçok yazınızı okumuşumdur,yüzdendi biraz da sitemli yazmamın sebebi.Elbette öncelik sizin sağlığınız,çok geçmiş olsun.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Gazapkulu, @12ParmakBağırsağı, sağ olun arkadaşlar.

  29. Oral says:

    Dün, Black Sabbath’ın ilk albümü ve bu sitenin de var olma sebebi olan 1970 çıkışlı “Black Sabbath” albümünün ve dolayısıyla canımız ciğerimiz heavy metal müziğinin 50. yıldönümüydü. Sitede incelemesi olsaydı oraya yazacaktım ama çok da fark etmez. Olmasaydı olmazdık, respect.

  30. Emre says:

    Hala sitenin hiçbir yerinde Çağlan’la ilgili bir şey olmaması açıkçası ayıp.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Emre, dün sabahtan akşama kadar şehir dışında olduğumdan siteye haber girme şansım yoktu. Dün duyar duymaz sosyal medya kanallarımızdan paylaştık, şimdi de siteye girdim.

  31. deadhouse says:

    Bu aralar yorum yazınca 92 saat sonra onaylanıyor.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, haklısın, kusura bakmayın. 2-3 gündür biraz yoğundum. Bundan sonra böyle olmayacak.

  32. turantemel says:

    izmirden sadece mgla konseri için arabasına atlayıp istanbula gidip gelebilecek black metali çevresine, eşine dostuna sevdirememiş ama kendisi bu müzik için yanıp tutuşan bireylerden misiniz??? bu tanımda tek eksiğim ”araba”. yolculuğunuzda maddi ve manevi bir arkadaş arayışında iseniz veya tam bu yazıyı okurken böyle bir eksiklik hissettiyseniz.
    instagramdan ‘turanveboya’ profilime mesaj atabilirsiniz.

  33. Sinan Ceylan says:

    Daha önce paylaşılmış olabilir fakat video altındaki şu yorum çok hoşuma gidince paylaşmadan edemedim:
    “Best part about rain at a concert? Less phones out in the audience.”

    https://www.youtube.com/watch?v=G9kz-tag04U

  34. Deadman says:

    @Ahmet Saraçoğlu, maçta öyle oluyor. Hele Onyekuru’nun kaçırdıkları ve Belhanda’yı görünce.

  35. FardaT says:

    Arkadaşlar rehabilitasyonda olan james hetfield’dan mesaj var şu metni ingilizce bilen bir arkadaş tam manası ile bir çevirebilirse çok sevinirim.

    Dear Metallica Family,

    It pains me to write this, but I have to let all of you know that I cannot make it to Sonic Temple in Columbus and Louder Than Life in Louisville this year. As part of my continuing effort to get and stay healthy, I have critical recovery events on those weekends that cannot be moved. I apologize to all of our fans who have bought tickets for these festivals. We are working with the festival promoters to provide for refunds or exchanges. My intent with this statement is saying “I apologize” to each one of you. The reality is that I have not prioritized my health in the past year of touring and I now know that my mental health comes first. That might sound like a no-brainer for most of you but I didn’t want to let the Metallica team/family down and, I alone, completely compromised myself.

    Looking on the brighter side, my therapy is going well. It was absolutely necessary for me to look after my mental, physical, and spiritual health.

    I want to stress that the band will play all other announced 2020 shows.

    I am looking forward to getting back to playing and seeing all our great South American fans in April. And, of course, playing Epicenter in Charlotte, Welcome to Rockville in Daytona and Aftershock in Sacramento. We will still play two unique sets at each of these festivals.

    Beyond 2020, I am optimistic about the blessings I have been given and what the future brings. I appreciate all the great prayers and support from everyone since I went into rehab last September. Like the moth into the flame, being human in this career has its huge challenges and can be difficult. Your understanding helps the healing.

    - James

  36. Berca B. says:

    Matt Pike’la Jeff Matz de Altın Gün’e düşmüş: https://www.youtube.com/watch?v=x_u7kfTw8W4

  37. Agrypnie says:

    Ya son zamanlarda şunu farkettim ; bi dönem videoyorum tarzında bi olay vardı.Ahmet abi veya ne biliyim işte ehli ,sözü sayılan kişiler karşılıklı oturup son zamanlarda metal dünyasında yaşanan olaylarla veya herhangi bir grup üzerine demeçler verirlerdi, biz de izlerdik bi güzel.En son katatonia da kaldı o videoların devamı galiba.Sonrasında göremedim pek.Açlığını çekiyprum açıkçası güzel konsepti kalktı mı ki acaba,kalktıysa neden,kalkmadıysa neden devam etmiyor hala ?İlgililerden bir açıklama görmek pek sevindirecektir.Teşekkürler saygılar efenim:)

    Ahmet Saraçoğlu

    @Agrypnie, video çekmek ve editlemek zaman alan bir şey. İşlerim ve diğer bazı uğraşlar yoğun olduğundan buna vakit ayıramıyorum. Bir albüm kritiğini 20-30 dakikada yazıyorken bir videoya 1-2 saat harcama lüksüm yok maalesef. İleride olabilir, ama şu an için o yönde bir plan yok.

  38. şeyh hulud says:

    Şu klipte 22. saniyede giren kısım duyduğum en iyi haber bülteni jenerik müziği olma potansiyeline sahip. Bir gün yandaş medya kanalım olursa ana haber bültenini bununla açtıracağım:

    https://www.youtube.com/watch?v=InnwzzJa8ek

  39. Sinan Ceylan says:

    YouTube bazen çok güzel şeyler öneriyor. Geçenlerde Ben Eller diye bir abiyi çıkardı karşıma. Senelerin dinleyicisi olarak gitar çalma tekniklerini katiyen bilmiyorum ama şu videoları epey hoşuma gitti.

    Stuff Gojira Does: https://www.youtube.com/watch?v=TM9AXVhKBcc&
    Stuff Mastodon Does: https://www.youtube.com/watch?v=YFop1gTbaj8

    Yani müziği de bırak adamın üslubu için bile izlenir :)

  40. YouTube’daki meme gitaristlerden büyük ölçüde bıkmakla birlikte, şu arkadaş baya iyi çalıyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=Dec2fYDuiZs

  41. Alondate says:

    Bu siteye 10 yorum yazılıyorsa en azından 9 tanesi değerli, boş yapmayan, amaçsız olmayan yorumlar. Heleki bir çok yorum altın değerinde. Bu site sayesinde sayısız harika grup keşfettim, bilgi sahibi oldum. Fakat şöyle acı bir durum da söz konusu. Bu site her ne kadar bir altın madeni ise instagram sayfası bir o kadar çöplük. Orada yapılan yorumların neredeyse hepsi kendini beğenen ama aslında içi bomboş olan tiplerin ego masturbasyonu ya da saçmalamasından ibaret. Sitedeki yorumlardan sonra resmen devasa bir kültür şoku yaşadım. Anladığım kadarıyla buraya girip her gün bir şeyler okuyup, yorum yazan kişiler ile insta sayfasına çökenler aynı kişiler değil. Yani olamazlar. Lütfen olmasınlar.

    Beğenmediği her albüme çöp demek, 80′lerden gruplar sayıp kendini elit olarak tanıtmak, garip genre’lar söyleyip bilginlik taslamak… Gerçekten insan hayret ediyor.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Alondate, site kitlesi ile sosyal medya kitlesi çok farklı tabii. Site 11 yıldır var ve her ne kadar zaman içinde değişen okur grupları olsa da belirli kemik bir kitle 7 ila 11 yıldır siteyi takip ediyor. O kitle PA’nın genel karakterini ve okur profilini iyi biliyor, ona göre yorum yapıyor. Dolayısıyla da siteyle paralel bir bilgi ve beğeni katmanından ilerliyor.

    PA ilk açıldığında Instagram yoktu. Instagram’ı zaman zaman paylaşım sıklığımız azalsa da genel olarak çok etkin kullanıyoruz ve hiç takipçi kasmadan, toplu takip yapmadan 11.000 kişinin üstünde bir kitleye çıkardık. Oradaki takipçi profili içerisinde de PA’yı uzun zamandır takip edenler var, ancak aynı şekilde yeni nesil dinleyiciler de var. Bu sebepten iki tarafın profili epey farklı. Buradaki Grup Önerme başlığında önerdiğimiz grupları orada önersek çok kısıtlı insanın ilgisini çeker. Misal burada Mgla, Kriegsmaschine gibi gruplar çok seviliyor ve ilgi görüyor; albümleri yılın albümü seçiliyor ama Mgla konserini açıkladığımızda sosyal medyada “O kim la” diyenler oldu. Instagram’da oldu, Twitter’da daha bile fazla oldu.

    O yüzden çöplük demek yerine yeni nesil kitle demek daha uygun olur bence. Orada da bundan 3-4 yıl önce sadece Metallica hakkında yorum yapan ama şimdi Deathspell Omega’sına kadar mantıklı yorumlar yapan insanlar var. Sonuçta herkes bir noktada daha az deneyimli oluyor, ancak dönem itibarıyla sosyal medya herkese düşüncesini dillendirme fırsatı verdiğinden bu deneyimsizliği daha net ve anlık görebiliyoruz. Bence fark bundan kaynaklanıyor.

    Yoksa Instagram ve Twitter hesaplarımızı takip edenler arasında ülkemizde 30 yıldır müzik yapan insanlar da, Türkiye’nin en büyük gazetelerinde yazan ve rock/metal dinleyen gazeteciler de var. O yüzden genelleme yapmayalım.

    Hazır konusu açılmışken söyleyeyim; Facebook sayfamıza inanılmaz boyutta spam yorum ve takipçi geldiği için Facebook sayfamızı kapattık. Silmedik, sadece yayından kaldırdık. Son 2 yıldaki neredeyse tüm paylaşımlarımızın altı konuyla alakasız yorumlarla, telefon numaralarıyla, spam’lerle doluydu, o yüzden bu yola gittik.

    Şahsen Facebook kullanmayı 7-8 ay önce tamamen bıraktıysam da yoğunluğum azaldığında Facebook sayfamızı da tekrar açacağız, oradan da paylaşımlara devam edeceğiz.

    northern

    @Alondate, mesajındaki sosyal medya kısmı feci dürttü beni. çünkü sosyal medya denen şeyin tam bir b*k çukuru olduğunu düşünüyorum ve instagram, twitter, facebook vs. hepsi kapansa medeniyetin zerre bir şey kaybetmeyeceğini aksine bazı şeylerin olumlu yönde düzeleceğini inanıyorum.

    bir de bu ünlü kişilere anında ulaşma imkanı veren sitelere üye olan çoğu kişinin de kendini ünlü biriymiş gibi hissetme sanrısına kapılması olayı var ki hiç girmeyeceğim.

    lafın özü, sosyal medya leşliktir. bütün hesaplarınızı kapayın gitsin.

  42. Agrypnie says:

    İnsomnium Eylülde İstanbul’a geliyor sonrada Ankara
    Hadi bakalım :)

  43. Retrokafa says:

    Şu atletico madridden nefret ediyorum ulan! adamlar 90 dakika l.pool a ezildiler 2 kere kaleye şut attılar 2si de gol.

    kspsml

    @Retrokafa, bu tarz maçları çok iyi oynuyorlar, tarzları bu eziliyormuş izlenimi veriyor ama bunu tam olarak isteyerek oynuyorlar. Çirkin futbol bende hiç sevmem ama sonuç alabiliyorlar.

    Anlamadığın kısım R.madrid alt edemiyorlar bu tarz eleme maçlarında ilginç yani..

    Bir ara Mourinho kendinden güçlülere karşı böyle oynatıyordu. Bu futbulun sebebi bu adam, ondan dolayı nefret ediyorum sanırım.

    deadhouse

    @Retrokafa, Hücum futbolu oynamak zorunda değil her takım. Mourinho’lu Inter’in Barcelona’yı elediği 3-1′lik maçı hatırlıyorum. Beni mest etmişti. Defans da iyidir bazen. Atletico Madrid savunma futbolunu en iyi bilen takım. Eğer çok iyiysen savunmayı da geçersin, kaleciyi de geçersin. Demek ki Liverpool çok iyi değildi. Llorente’nin attığı gollerdeki Liverpool defansına bak, amatör takım yemez o golleri.

    \m/

    @Retrokafa, atm seven tek insanım sanırım ülkede. Simeone çok büyük bir deha. Şu an dünyada belki de en iyi hücum yapan takımın evinde ne yapmalarını bekliyordun anlamadım ki. Mane, firmino gibi oyunculara karşı hücum mu oynayacaktı? En doğrusunu yapıp Oblak’ın da insanüstü performansı ile tokatladılar

    Ben de liverpool’dan nefret ediyorum. Özellikle de Virgil’den. Ramos’tan bile daha itici, çirkef bu adam. Gerçekten bir yerleri kalkmış ve kendini aşırı beğeniyor. Geçen haftalarda Watford maçında (3 0 yenilmişlerdi) rakibi sakatlamıştı. Orada nasıl bir pislik olduğunu gördüm. Dün de aynı şekilde sportmenlik zerre umurunda değil. Arnold ve milner’ın da nasıl yenilgiyi çekemeyen insanlar olduğunu gördük. Ha en nefret ettiğim futbolcu Ramos’tur ama virgil onun sağ billuru edemezmiş bunu gördüm. Balonlarını patlatan simeone reyize bir kere daha teşekkürler.

    kspsml

    @m/, Bence çok büyük deha denilecek Mourinho (maalesef) ve Klopp yani neredeyse iddası olmayan takımları bir noktaya getirdikleri için ve nereye giderse sistemini kabul etttirdiği için, Simeone kesinlikle iyi bir teknik direktör ama farklı bir takımda çalışmadığı sürece deha noktasına gelmemelidir. Ayrıca Atm gibi altayapıdan futbolcu çıkaran takımlara bayılıyorum. Daha ilginci çıkardıkları futbolcular transfer oldukları takımlarda eskisi gibi performans sergileyemiyorlar ya ona daha çok bayılıyorum. Ek olarak Atm inanılmaz bir kaleci standartı yok mu? Kaleci yetiştirme konusunda dünyada herhalde 1 numaralar.

    Birde Lierpool hucüm futbolunu iyi oynuyor zaten klopp takımının özeliği bu fakat bence ingiltere ligi standartlarında iyi oynuyor o ligin durumu çok farklı herkes atmaya oynuyor. Mesela Liverpool bu oyun mantığıyla italya liginde oynasa çok acı çekerler kesin daha az gol atar ve daha çok sakat topçuları olurdu.

    \m/

    @kspsml, tamam da asıl bahsettiğin şeyi simeone yaptı. 2014te finale çıkardığı kadroya bile bakmak yeterli. O kadrodaki oyuncular ondan birkaç yıl önce adları bile adam akıllı bilinmiyordu. Her zaman kadro açısından 3-4 gömlek aşağıda olduğu takımları eledi atm. 2 sene bu şekilde final oynadılar daha napsınlar. Klopp’un bvb kadrosuna laf yok hepsini kendisi adam etti denebilir ama live kadrosu da hayvan gibi şimdi doğruya doğru. Taktik zeka açısından Simeone adeta bir satranç ustası bu bir gerçek. Mourinho da öyle ama Klopp taktiksel futboldan çok fiziksel futbola dayalı. Pep’ten sonra anca sayarım ben Kloppu

    İngiltere futbolu ilahlaştırması var ama bu tamamen hücum futbolu oynamalarına dayalı. Gerçekten taktiksellikleri zayıf. Pep bu yüzden tokatlıyor. Hücum izleyen seyirci de “oaaa ingiltere başka abiiii” diye geziyor. Bir de İspanyol devlerinin sendelenmesinden dolayı daha da öne çıktı bu durum. Live’nin düzgün savunma yapan takımlara karşı sendelediğini bu sezon çok gördük, son olarak da atm’ye elendiler. Oynadıkları futbola saygım büyük ama sevmiyorum hiçbir şekilde. Çocukluğumdan beri büyük bir Gerard hayranı olduğumu da belirteyim. Gerard varken hep liveyi tutardım, demba ba’nın golünde de büyük yıkılmıştım ama şu an keşke city tekrar şampiyon olsa diyorum. Arnold, virgil gibi pisliklerin takımını destekleyesim gelmiyor

    kspsml

    @m/, Simeone’nin aynı şeyi başka bir lig de ve takımda da yaparsa kesinlikle benim için klopp ve mourinho seviyesine çıkar tabii bu benim fikrim. Simeone zaten iyi onun tartışılcak bir noktası yok. Zaten adam isyankar böyle tüm futbol kapitalizmine karşı takımlar yapıyor ya onu bende seviyorum. Atm ağır taraftarı değilim ama forvetlerinin forlan olduğu zamandan beri takip ediyorum.

    Klopp, o orta seviye bvb kadrosu ile harikalar yarattı ama B.munih bvb şampiyon oldukları yıllarda bir sendeleme dönemindeydi. Klopp bu fırsatı çok iyi kullandı. Alman futbolu ve Münih uyandıran bir unsur oldu bu durum. Zaten kupalara falan hem ülke hemde kulüp bazında hegomonyasını koydu.
    Bu durumu, çok alakası yok ama FB.basketbol takımı sırf GS ibnelik olsun diye inanılmaz yatırımlar yaptı GS’a bu kulvarda hani ben çok üstteyim imajını çizmek için sonrasında FB uyandı o kadar yatırım yapıldıki bu kadro avrupa şampiyonu olacak seviyeye geldi. Yoksa FB o vizyonsuzluğu ile herhangi bir kulvarda avrupa şampiyonu olma ihtimali yok yani:D Bu arada FBliyim.

    Liverpool kadrosu hayvan gibi değil bence orta sahasında mordic seviyesine bir adam yok, yine bence forvet anlamında cavani, agüero gibi seviyede bir forvetleri de yok. Defans-kaleci daha düne kadar içler acısıydı onları düzelttiler. Bak takıma o takımdaki kimseye 100milyon vermezsin yani belki salah verirsin ki ona da vermezler adam ağır müslüman… o kimlikle zor yani.
    Bir de İng. ligi admaların orta sıradaki takımlarının bile bir oyuncu standartı var Liverpoolunda o standratlarda olması gerekir yarışabilmesi için.

    Şimdi ben stamları, materazzilerle, gattuso hele ki roy keane leri hatırlıyorum bu yukarıda saydığın adamlar melek kalır.

    https://www.youtube.com/watch?v=UpnsNjMKW80 buda bulunsun. Ya bu adama futbol oynattılar ya neyse.

    \m/

    @kspsml, live kadrosu kısmı dışında katılıyorum. Salah Mane Firmino son 2 3 yılın en iyi hücum kadrosu. Virgil, Alisson, Salah üçlüsünün her biri 100m eder bence. Ki zaten Virgil’i neredeyse 100e aldılar. Bekler dünyanın en iyi bekleri denebilir. Orta sahada daha iyi isimler sayabiliriz ama bunun sebebi de genel olarak İngiltere futbolu diğer ülkelere göre göbek konusunda daha zayıf kalmasına bağlayabiliriz (tabii ki çok iyi göbek oyuncuları var ki dünya genelinde favorim kante’dir) Yani realin barçanın göbek oyuncularıyla kimse yarışamaz zaten. Yine de Milner, Henderson gibi senelerdir belli standartın üstünde oyuncular var. Wijnaldum da potansiyel açıdan çok iyi ama hataları çok. Atm maçı wijnaldum’un özeti. Saçma sapan katlar yaptı, hatalı pozisyonu çok ama enfes de bir gol attırdı. Fabinho’yu da beğeniyorum ben gayet. Yine de Kroos, Busquets gibi adamların yanında zayıf kalıyor. Bu arada gattuso gibi eski nesiller yerine modric, kante, busquets gibi adamları daha çok seviyorum.

    deadhouse

    @m/, Yalnız değilsin. Avrupa’da sevdiğim iki takımdan biridir. Kendimi bildim bileli Atletico Madrid taraftarıyım.

  44. northern says:

    biri lütfen sad wings of destiny’yi yazsın artık!

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.