# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Serbest kürsü
| 04.05.2015

Yeter! Söz milletin.

Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.

Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.

  Yorum alanı

“Serbest kürsü” yazısına 15,597 yorum var

  1. deadhouse says:

    Türk sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri olan Dünyayı Kurtaran Adam’ı 7. kez izleyeceğim bu gece. Mükemmel aktivite.

    Cryosleep

    @deadhouse, MUBI’ye geldiğinde “bu ne ya mubi de bozdu artık” falan diyen sanat sepet tayfa geldi aklıma. Filmin olayı kötü olması zaten, ki kötü filmler, hatta kötü herhangi bir eğlence ürünü tüketmek aslında insanı zevk ve seçimler konusunda geliştiriyor. Kötüyü görmek ki iyinin daha da çok değerini bilmek.

    deadhouse

    @Cryosleep, Onların hiçbir boktan haberleri yok. Bu filmin değeri paha biçilemezdir. Türk insanı değer bilmez. İngiliz sinema tarihçisi Ed Glaser olmasaydı film tarihin çöplüğüne gidecekti. Her zaman olduğu gibi yabancılar değerlerimizi bildi. Biz değersiz olana değer vermeyi seviyoruz.

    Boba Fett

    @Cryosleep, Kahpe Bizans’oı tek geçerim.

  2. Boba Fett says:

    Konserleri sevmeyen bir ben miyim acaba? İstanbul’da konsere gitmek, gelmek bir işkence, ulaşım bok gibi, ses sistemleri bok gibi, seyirciler bok gibi… İzlediğim Camel ve ilk SW konseri dışında pek memnun kalmadım, he bir de Haken fena değildi.

    Hatta muhtemelen daha önce paylaştığım bir konser anımı paylaşayım, pek hazzetmediğim bir türün pek hazzetmediğim sanırım türün baba gruplarından biri çıktı neyse konserdeyiz, keyfimize bakıyoruz, bir tane oç sürekli grubu kötülüyor vs. dile getiriyor, yazıyor, iyice kıl oldum, neyse konser bitti gitarist penasını mı ne attı bu oç kaptı, az önce sövdüğü grubun penasını kaptı (virgülsüz sanat) amk hemen sosyal medyaya attı, sonrasında da dönüşte taksicilerle kavga ettim, dedim ki bundan sonra bir kaç düzgün mekan dışında konsere gideni siksinler.

    Boba Fett

    @Boba Fett, Okuyunca anlamadım ama umarım anlarsınız. Bazı yerlerde virgül yok, bunlar metni zenginleştirmek için bilerek kullanılmadı.

    TAAKE

    @Boba Fett, o kadar haklısın ki,istanbul a iki ko ser biletim var nasıl gider dönerim tasası şimdiden belimi büktü,bir de ülkenin siq gibi durumunu düşününce istanbul da oturan biri için bile bin türlü dert

    Boba Fett

    @TAAKE, Eskieden Uber vardı, Vito ile alıyorlardı onu da kaldırdılar.

    Raddor

    @Boba Fett, ben de sevmem, gitmem ama konser videosu izlemeyi pek severim.

    Ekran başında desteklemeye devam haha, aklıma şu geldi:

    https://youtu.be/dMvbvPRTTVY?si=D-fNhs-nvq4RHwwb&t=87

    Boba Fett

    @Raddor, Konser kaydı severim ama dinlemek değil açacağım ve izleyeceğim, adamın çaldığını göreceğim, seyircileri duyacağım o zaman işte film gibi geliyor.

    Raddor

    @Boba Fett, aşağıda Ac/Dc bahsinde falan yazdıklarınla biraz gidesim vardıysa o da kaçtı. Öyle bir soğuttun konserlerden daha s?kseler gitmem. :D

    Boba Fett

    @Raddor, Eksiği vardır, fazlası yoktur, düşünsem daha neler çıkardı…

  3. Boba Fett says:

    Arkadaşlar uzun zamandır geçmeyen baş ağrılarım var, çok fazla düşünüyorum çünkü, dikkatim falan sikildi, odaklanamıyorum vs. sonra dedim ki bu amk bilgisayarları, interneti çok faydalı, olmasalar bugün bu kadar olamazdım ama bir sürü de bokluğu var işte. Ahmet Hocanın mesajını da görünce aklıma geldi, dijital minimalizmle uğraşan var mı? 20 YTıl önce insanlar bu kadar bilgi akışına maruz kalmıyordu, şimdi beynimi sikiyorlar, manipüle ediyorlar, boş boş baksan bile alttan alta işliyorlar kafanı, hatta düşük nüfuslu bir yere taşınmak bile istiyorum fakat Amerikanya köyleri gibi yerler yok, burada köye gitsem tişört giydim diye dedikodumu yapıp, fiyatları bilmediğim ve sadece parası neyse vereceğim için sikmeye kalkarlar…

    deadhouse

    @Boba Fett, 1 kişinin yaşadığı köyler var.

    https://l24.im/FxU1AJk

    Boba Fett

    @deadhouse, Ne yapayım yahu cinli köyü? Benim istediğim hayatımı olabildiğince ilkelleştirirken teknolojinin getirdiği faydalardan da olabildiğince faydalanmak. Adaları değerlendiriyorum şu an.

    deadhouse

    @Boba Fett, Teknolojinin faydalarından da olabildiğince faydalanmak istiyorsam yer değiştirme gibi bir düşüncem olmaz. Domates ekerken akıllı telefon kullanmak istemiyorum.

  4. Aim says:

    Bu başlık altında defalarca gördüğüm için artık yazma ihtiyacı duydum. Twitter bağımlılığı gibi bir şey gerçekten var sanırım. Hiç Twitter hesabı açmadım, hiç girip adam akıllı takip etmedim, bazen takip ettiğim kişi/kuruluş vb.lerin duyuruları olduğunu gördüğüm linklere tıklıyorum onda da zaten üyelik olmadığı için bin tane açılır ekran çıkıyor karşıma siktiredip kapatıyorum. Aynı şekilde sırf eşimden ötürü instagram hesabım var. Ne bir hikaye paylaşırım, ne de adam akıllı fotoğraf falan koyarım. Instagram’ın Reel’lerinde, keşfetinde saatlerini harcayan kişileri gördüğümde de biraz şaşırmıyor değilim. Kimseyi suçladığım ya da hakir gördüğüm yok. İnsan (sevse de sevmese de) bir şeyden haz almıyorsa onu yapmayı bırakır. Sevgi/nefret yakınlığı olayını anlıyorum yani. Nefret edersin ama yapmaya devam edersin, o da bir hazdır neticede, normal bir fenomen.

    Ancak bazıları gerçekten bu durumun farkında değilmiş gibi geliyor. Yani insanların aptallığından 5000. defa şikayetçi olmak biraz komik değil mi artık? Lan aptallar işte, sosyal medya sayesinde daha net görüyoruz onların aptal olduğunu tek fark bu. Sal artık abi. Bundan dolayı ülkesinden soğuyan insan var. Amına koyayım standart amerikan sitcom’u izleyip ya da youtube vb. yerlerde birkaç tane eli yüzü düzgün insan görüp yurtdışındaki insanların daha akıllı olduğunu, daha medeni olduğunu iddia edenler çıkıyor karşıma. Ya da sanki sadece bizim ülkemizde yönetim çok bozukmuş da, yurtdışında herkes başbakanına aşıkmış falan zannediyorlar. Dünya böyle abi, kimisinde bazı noktalar bir tık iyi, kimisinde bir tık kötü.

    Bu sorunların gözümdeki en güzel çözümü önüne bakmak bence. Sevdiğin şeylerle ilgilenip, seninle doğrudan ilgisi olmadığı halde tetikleyebilecek şeylerden uzak durmak. Biliyorum, çok fazla “dokunmayan yılan bin yaşasın” bakış açısı gibi görünüyor ama sınırı doğru çizmek lazım. Hayatımda gitmediğim ve gitmeyeceğim bir ülkede olan bir olaydan banane. Pisliği karıştırdığında göreceğin şey daha fazla pislik oluyor, sonra sen de o pislikle birlikte çürümeye başlıyorsun.

    Son bir aydır solosunu kulaktan çıkarmaya çalıştığım şarkı, hazırladığım ev yapımı biranın güzel tutması ve Baldurs Gate 3′ü honour run’ı dışında bir derdim yok. Birileri bana bakıp “dünyanın en vurdum duymaz, işe yaramaz adamısın, başımıza gelen kötü ne varsa senin gibiler yüzünden oluyor” diyebilir. Varsın desin, yaşlandıkça hızlanan bu zaman geçidinde benim asıl görevim kendimi her ne olursa olsun mutlu etmek. Twitter/Instagram gibi sosyal medya platformlarında milletin mallıklarına delirmekten daha önemli işlerim var benim. Kimse yaşantı biçimini 4 paragraf yazıyla değiştirmez ama bu sonu gelmez kaostan sıkılanlara şiddetle tavsiyemdir.

    deadhouse

    @Aim, Her insan farklıdır. Sen nasıl katlanamıyorsan olan biteni görmeyle, ben de bu olan bitenden haberdar olmadığım birkaç saatte bile acaba neler oldu diye kendimi yiyip bitiriyorum. Açıkçası sikimde değilim kendim. Dediğim gibi 8 milyar insan 8 milyar dünya. Sana saçma gelebilir yazdıklarım ama bundan sonra 1 kez bile dünyada olan bitenden haberdar olmasam yine bir şey değişmez. Travma sonrası stres bozukluğu yaratacak kadar kötülükten haberdar oldum. Bundan sonrası vız gelir, tırıs gider.

    Frostauðn

    @deadhouse, Bu dünyadan haberin olmayınca gelen kaygısı çok yaygın ama kurtulmakta mümkün benimki çok zor durumdaydım ve komple dibe vurduğum zaman oldu o yüzden nasıl kurtulunur üzerine bir şey diyemem. Ama komple kapatınca bitti şimdi eskisi kadar olmasa da biraz takip ediyorum işte gündemi en azından hayatımı eskisi gibi etkilemiyor şu anki gündemi takip etme şeklim. İkinizin arasında bir noktada kalıyorum diyebilirim.

  5. Koralp says:

    AC/DC’nin de bu sene Türkiye’ye geleceğine dair iddialar kuvvetlenmeye başladı. Bu sene rock-metal müzik adına inanılmaz geçecek gibi duruyor, hiç bu kadar konser yapıldığını hatırlamıyorum son 10 yıl içinde.

    deadhouse

    @Koralp, Ac/Dc gelirse stadyum konseri olması lazım. Daha altı kurtarmaz. Bence organizatörler herkesi getirebilir. Kur 50 olsa ne fark eder ki. Bu ülkede günde 50 bin 100 bin harcayan bir sınıf oluştu. Ülkede kara para aklamak veya bir şekilde halktan çalmak, soygun yapmak çocuk oyuncağı olmuş. Temiz para kalmamış amk yerinde.

    Boba Fett

    @Koralp, AC/DC’mi kaldı be hocam? Ben sana anlatayım konseri, güç bela konsere gideceksin, karaborsa, konser girişinde dilenen bebeler, seyircilerin %90′ı sadece Back To Black biliyor, story, mtory cart curt atacaklar, bakın ben konsere gittim diyecek Uzi dinleyen elemanlar, karılar, yumuşaklar, şarkılara eşlik edilmeyecek. Sulu sidikler, sidik kokulu tuvaletler, sadece konuşmaya gelmiş tipler… Bok gibi bir ses sistemi ve seyirciyle bok gibi bir konser olacak, güç bela artık taksi mi tutarsın başka bir şey mi yaparsın eve döneceksin, taksiciye de iyi bir para verirsin, en sonra ne gerek vardı amk Arjantin konserini baştan sona izleseydim yeterdi diyeceksin.

    Ahmet Saraçoğlu

    20 konserlik Avrupa turnesi açıkladılar. 20 konserin 9′u Almanya’da ahah

  6. Arkadaşlar, yarın öğlen Dani Filth ile Zoom’dan röportaj yapacağım. Cradle of Filth’le ilgili sormak istediğiniz bir şey varsa yazın, zaman kalırsa sorayım.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Yayımlanacak mı direkt. Yoksa yazı olarak mı aktarılacak?

    Duyarbaz Raddor

    @Ahmet Saraçoğlu, kliplerinde neden Sarah Jezebel Deva’yı hiç oynatmadılar? O kadar emeği var kadının ayıp değil mi! Aynı şekilde yine The Death of Love’da vokali icra eden kadın yerine bir oyuncu/modeli kullandılar. Kendilerini bu şekilciliklerinden dolayı kınıyorum !!

    Bunu soramazsan anlarım abi, sen bana bakma :)

    Ahmet Saraçoğlu

    Dani’nin son anda işi çıkmış, kusura bakma haftaya ayarlayalım dedi.

    AZ ÖNCE DANI FILTH TARAFINDAN EKİLDİM.

    Ben de sana Cradle of Filth mi Dimmu Borgir mi diye sormaz mıyım hadi bakalım.

    Joseph

    @Ahmet Saraçoğlu, bu soruyu en son sor bence :)

    Boba Fett

    @Ahmet Saraçoğlu, Hocam telefon çalıyor gibi yap, “one minute ehe, Varg arıyor, o da katılmak istiyormuş görüşmeye:)”, de ve o anı kaydedip yutuba at.

    Serkan

    @Ahmet Saraçoğlu, Devilment devam edecek mi? II – The Mephisto Waltzes muazzamdı (sitede kritiği olmayan en iyi albümlerden biri bence). Bir de son üc Cradle albümündeki olumlu değişimi neye bağlamaktadır (gitarist değişimi??).

    Serkan

    @Serkan, Üstte sormayı unuttum, Temple of the Black Moon grubunun albümünü ya da şarkılarını ileride duyabilme ihtimalimiz var mıdır?

  7. Opeth – 13 Ağustos Zorlu PSM

    Müsait olunca konserler kısmına gireceğim.

    Sargeist, Accept, Saturnus da açıklandı.

    monke

    @Ahmet Saraçoğlu, 1650tl nedir yahu :(

    TAAKE

    @Ahmet Saraçoğlu, vay be sargeist var

    Frostauðn

    @Ahmet Saraçoğlu, İşte bu konsere gidilir derken bilet fiyatları falan tadım kaçtı

    A.Karayazı

    @Ahmet Saraçoğlu, sargeist kadrosunda şu an sadece 2 kişi var. shatraug abimiz genel bir temizlik mi yaptı bilinmez ama bence hiç iyi haber değil bu. Bakalım konserde kimler çalacak. unbound kadrosu bozulmayaydi iyiydi.

    Rashid

    @Ahmet Saraçoğlu, Opeth konserine genel girişten biletimi alabildim nihayet. Sahne önü istiyordum ama ben biletix’e girene kadar tükendi hepsi :D Bu arada Türkiye için bu fiyatlar gerçekten pahalı mı? Benim için mesela gayet makul geliyor. Geçen yaz İmagine Dragons Bakü’ye geldiğinde sahne önüne 4700 TL vermek zorunda kalmıştım.

  8. Boba Fett says:

    @Ahmet Saraçoğlu, Eğer düzgün bir paraya olsa gideceğim nadir konserlerden biri olurdu, yeri iyi, ses iyi, ulaşım nispeten diğer yelere göre kolay alttan çufçuflarla gidip gelebilirsiniz. Gidin konserden önce hamburger yiyin, yeriniz belli zaten orada ki yaşlı dayılarla falan muhabbete girmeyin mümkünse duymamak için kulaklık takın, gözünüze kestirdiğiniz kız varsa ve grubunda da erkek görmüyorsanız small talk yapın, konuya hızlı girmeyin belki sevgilisi falan bir yere gitmiştir 2 ya da 3 dakika sonra muhabbetin şekline göre konuşmanın seyrini değiştirebilirsiniz. Gidip konsere mis gibi kaliteli müziğin tadını çıkarın, arada çişinizi yapın. Korunmayı asla unutmayın.

  9. Abdurrahman Dilipunk says:

    Ülke nüfusunun yüzde 66.6sı boş-beleş & boktan insanlardan oluşuyor.

  10. deadhouse says:

    American Fiction çok başarılı bir ilk film. Yönetmen Cord Jefferson’a alkışlarımı gönderiyorum. İkiyüzlü, sahtekar insanlığa incelikli, zekice, sert eleştiriler. Çok keyifli bir komedi. Normalde komedi filmleri ne kadar iyi olursa olsun en fazla tebessüm ederim. Bu filmde kahkaha attığım sahneler oldu.

  11. Kürşat says:

    https://www.youtube.com/watch?v=yiny7zQ8Ejw

    Kanye yine yapmış. Deli orospu çocuğu

    deadhouse

    @Kürşat, Dahi kelimesi var olmasaydı onu Kanye West için icat etmek zorunda kalırdık.

    Opethsevenbiri

    @Kürşat, En kötü iki albümünden biri bence.

  12. Opethsevenbiri says:

    Fark eden oldu mu bilmiyorum ama Metal dışı bir müzisyen bir şarkıda veya yeni bir projede Metal yapmaya karar verirse genellikle türü Sludge/Stoner oluyor. Albüm başka bir Metal alt türü olarak promote edilse bile sound Sludge oluyor.

    Zeitgeist

    @Opethsevenbiri, Örnek verebilir misin? Biraz düşündüm ama aklıma gelen bi grup olmadı baya da merak ettim.

  13. Melkor says:

    Yaklaşık bir aydır yüzüme kil maskesi yapıyorum. Başta allan kili ne boka yarar diyordum yüzüm parladı aq. Şu yağ bazlı temizleyiciler de siyah noktalara falan çok iyi geliyormuş. Erkek adam yüzünü hacı şakirle yıkamaz aq. Hacı şakirin içeriği değişeli yıllar oldu bok gibi bir şey. Evet favori cilt bakım ürünlerinizi alalım.(çok fazla müzik konuşulmaya başlanmış, araya gireyim dedim ahah)

    Ahmet Saraçoğlu

    @Melkor, Güzide sağ olsun Clinique Dramatically Different Nemlendirici Losyon + ile bebeksiliğimi her daim koruyorum.

    eatthegun

    @Melkor, Musluk suyu

    Yiğit

    @eatthegun, + arada bir sabun. Erkek adamın maks bakımı budur arkadaşlar iyice ılımayın. Işıltılı seksi saçlarım için bile krem ve bakım ürünleri kullanmayı bıraktım. Ucuz şampuan ve sıcak su işimi görüyor. Zaten doğal kıvırcığım azıcık su görsün istediğim gibi oluyor. En kötü topluyorum zaten.

    Melkor

    @Yiğit, Kıvırcık saç daha çok bakım ister ki. Yıpranırsa birbirine dolanır koyun gibi olursun. Bende de var oradan biliyorum. En azından sülfatsız bir şampuana geç.

    Yiğit

    @Melkor, a101den DURU marka kullanıyorum sülfat var mı? Ben ellerimle açıyorum keçe olduğunda. Veya makasla kesiyorum zaten upuzun kimse fark etmiyor . Aylarca saçımın yarısı daha uzun gezdim çünkü çok kötü kesmiştim kimse fark etmedi. Düzenli yıkayınca keçe olmuyor bu arada ama metalci adam ne kadar düzenli yıkanır orası şüpheli tabii.

    Yiğit

    Varmış bu arada. Sabah sabah duş alırken nedense bu yorum aklıma geldi ve içindekileri okudum. Her bir sikim var amk şampuanında. 40 liraya şampuan alınca böyle oluyor. Oysa ucuz şampuanın malzemesinin az olması gerekir yani mesela laktozsuz sütlerin de daha pahalı olmasını anlamıyorum içinden malzeme eksiliyor sonuçta.

    eatthegun

    @Yiğit, Yeter de artar hiç cilt problemi yaşamadım şimdiye kadar bembeyaz mermer gibi duruyor

    ismail vilehand

    @Melkor, benim cilt bakım ürünü kullanmam için bunun sonucunda Selena Gomez’le, Jenna Ortega’yla falan sikişmem lazım. Yoksa zurna dürüm paramı böyle şeylere harcamam mümkün değil. Sabun + şampuan + diş macunu kâfi.

    Melkor

    @ismail vilehand, Kilden bahsediyorum yahu allan toprağı. Temizleyiciler ise 100 papel. Sabunun ph’ı yüze uygun değil. Meğersem yüzdeki yağı ve kiri, yağ bazlı ürünlerle çıkartmak gerekiyormuş. Yağı yağ söker gibi yani. Yüzünün gerçek rengini görmek isteyen kullansın ne diyim. Kara kuru dolaşmanın lüzumu yok.

    Yiğit

    @Melkor, nickini morgöt olarak değiştirmen lazım ahahaha

    Bebek yüzlü fingolfini ezerken ph mh dinlemiyordun şimdi sabunlu suya laf ediyon, yakışmadı.

    Yiğit

    no offense btw

    Melkor

    @Yiğit, Fingolfin düşkününün de o saatte orada ne işi varmış. O erkek güzeliydi sabunla alakası yok ahah.

    ismail vilehand

    @Melkor, fiyatını bilmiyorum ki. 75 TL desen de inanırım, 1500 TL desen de inanırım. Yiyecek hariç hiç bir şeye paha biçmek istemiyorum şu aralar.

    Raddor

    @Melkor, bende sivilce sorunu vardı. Tek tük çıkıyordu ama eksik olmuyordu. “Ulan 31′den mi acaba” diyordum ama onu kesince daha da arttı. Böylelikle mastürün sivilceye yol açtığı görüşünün hurafe olduğunu kanıtladım. Sorun şöyle çözüldü: Sadece su. Üç yıldır su dışında hiçbir şeyi yüzüme sürmüyorum. Sıkı sık yıkıyorum. Tertemiz, pürüzsüz oldu cilt. Su can’dır.

    Bir element düşünün içimize girmezse ölüyoruz, dışımıza değmezse temizlenemiyoruz. SU, sen nesin be!

    Melkor

    @Raddor, Evet bazen hiçbir şey kullanmamak yanlış ürünler kullanmaktan iyidir. Ama su da sandığın kadar iyi bir şey değil. Makineyi kireçlendiren şeyin yüzüne çok iyi geldiğini düşünmek bilemiyorum. Fazlası da zarar yani. Sivilcenin bir sürü nedeni olabilir, dıştan çok az etki edebilirsin. Muhtemelen hormonal veya beslenmeyle alakalı bir durumdu.

    Raddor

    @Melkor, duş alırken şampuanı yüzüme sürdüğüm için oluyordu. Head & Shoulders, Kafa ve Omuzlar demek ise: yüz de kafanın bir parçası olduğuna göre sürmek normal diye düşünüyordum. Su konusunda doğru diyorsun. Su iyi ama dediğin gibi kireçli.

  14. çaksu says:

    Ben de şey yaptım Silence of the Lambs’i izledim sdfg. İlk kez evet. Oha mk çok iyiydi lan.. Karakter ikonluğunu hikayenin ilginçliğini falan geçtim… Jonathan Demme o nasıl film çekmek olm neymişsin sen. Deli bi yönetmen performansı.

    Ahmet Saraçoğlu

    @çaksu, oha süper denk geldi. Ben de tam bugün bir yerde konusu açılsa da bahsetsem diyordum. Dün Jim Carrey’nin bir röportajına rastladım. Bir gün Anthony Hopkins’i yemeğe davet etmiş, o da kabul etmiş gitmiş. Yemek yerken Kuzuların Sessizliği’nden ve Hannibal Lecter karakterinden bahsederken, Anthony Hopkins o karakteri bir örümcek ve bir timsahın karakteristik özellikleri üzerinden kafasında oluşturduğunu söylemiş. Filmi çocukken izlemiştim, doğal olarak o zaman o şekilde bakmamıştım ama şimdi düşündüğüm zaman gerçekten de bu tarz bir referans kullanmış olması çok havalı geldi. Hannibal Lecter karakterini düşününce, gerçekten de sessizce, sabırla avını bekleyen, doğru zaman gelince da saldıran yapısını düşününce çok anlamlı geldi. Paylaşayım dedim.

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Haha süper. Aynen zınk diye tarif ediyo karakteri haha.

    Ben de film bitince açıp şu videonun ilk yarısını izledim demin.. Geçmişte nasıldı bilmem ama bu hali çok tatlı, iyi kalpli, açık, ‘aydınlanmış’ biri gibi geldi haha <3

    https://youtu.be/u2QjdRaLfa8?si=uFEuAnaaSYu6-VMw
    Anthony Hopkins & Jodie Foster | Actors and Actors

    eatthegun

    @çaksu, Başrolün bu kadar az gözüktüğü sayılı filmlerden olabilir ona rağmen bir de

    Noumena

    @çaksu, ben de geçenlerde ikinci kez izledim tesadüfe bak :) Hakikaten müthiş bir film o damakta bıraktığı tat yok mu..

    Bu arada konudan bağımsız olarak Akademi tarihinde ödül alan en ‘kısa’ performans Beatrice Straight’in Network (1976) filmindeki yaklaşık 6 dakika (evet şaka değil) performansıymış.

    Yiğit

    @çaksu, bu filmi övmek biraz fazla klişe oldu ama gerçekten 10/10’u hak eden sayılı filmlerden. En sevdiğim üç gerilim filmi arasında sayarım. Manyak iyi bak şimdi canım çekti. Bu kadar etkileyici film yoktur. Son iki ayda toplam 50 civarı film izledim sanırım, aralarında epey osuruk gerilim filmleri de var. Şimdi onların üstüne şu başyapıtı şifa niyetine tekrar izlerim.

    Hopkins’in ekran süresinin kısalığından bahsetmek için atlamıştım ama herkes bahsetmiş zaten. O yüzden biraz boş boş övesim geldi.

    çaksu

    @Yiğit, @Noumena, @eatthegun, Bill’in evindeki, son bölümdeki, sahneler değme korku filmine tokat atacak seviyedeydi mesela.

    Ben çok merak etmiyodum aslında yıllardır. Zamanında yapılmış adı kalmış işlerdendir, olabilir, gibi bi hissim vardı. İşte ibret. Michael Mann’in Manhunter’ını izledikten sonra, onda da Hannibal karakterinin olduğunu görünce, bi bakayım buna da dedim.

    Jonathan Demme’in de izlediğim tek filmi, Talking Heads konser filmi Stop Making Sense idi. Çok severim. Grubun performansı kaynaklı sevdiğimi düşünüyodum. Bi dahakine daha dikkatli izler abimi (artık öyle) övmek için de sebepler bulurum eheh.

    https://www.youtube.com/watch?v=Zfr3L0drhS8
    Talking Heads – Burning Down the House [HD]

  15. Ruh hastası mıyım neyim bilmiyorum ama sadece 3 gündür albüm incelemesi yazmamış olmama rağmen resmen inceleme yazmayı özlemişim. Nasıl bir alışkanlık oldu, bazen cidden şaşırıyorum. Bir Chapel of Disease bir Oromet incelemesi yazdım, ikisi de planladığımdan daha uzun oldu. Oturmuşken 4-5 albüm incelerim köşede hazır durur demiştim, yazdıkça yazdım saat 01.00 oldu.

    Böyle -belki de gereğinden fazla büyük- bir hobimin olması şans mı yoksa lanet mi bazen düşünmeden edemiyorum ahah. PA’dan önce de bir 9 yılı var, onu saymazsam 2009′dan beri sırf PA’da yayınlanmış 2.599 incelemem var, hâlâ yazı yazarken heyecan duyuyorum. Metal baba hayratı mıyım yoksa bu kadar çok zaman harcadığım için malın önde gideni miyim bilemedim.

    Bana da yazık.

    eatthegun

    @Ahmet Saraçoğlu, Metalci baba tekkesi

  16. Boba Fett says:

    Apollonia ölmeseydi her şey çok farklı olacaktı.

    Joseph

    @Boba Fett, Antalya da antik yer adı

    Raddor

    @Joseph, puffy nipple’lı olanı diyor. Ölmeseydi Corleone çok başka adam olacaktı.

  17. şeyh hulud says:

    Türkiye’deki GeForce Now hizmeti nasıl, hiç deneme fırsatınız oldu mu? Mass Effect Legendary Edition steam’de indirime girmişken alıp benim patates bilgisayarımda denesem mi diyorum. İnternet altyapısıyla aynı doğrultuda çok iyi olmadığını tahmin ediyorum ama idare eder seviyedeyse 1 ay şans verebilirim.

    Yiğit

    @şeyh hulud, deneyenler daha iyi anlatır tabii de denemeye değer duruyor göründüğü kadarıyla. Yanlış hatırlamıyorsam tr için server da açmışlardı. Yani avrupaya bağlanmıyorsun sanırım. Bir de internet hızın kaç? 50mbit veya üstüyse sıkıntı çıkacağını hiç sanmıyorum.

    şeyh hulud

    @Yiğit, evdeki 50mbit’in normalde fazlasıyla yetmesi gerekiyor ama Türkiye’de hiçbir şey “normal” olmadığı için güvenemiyorum. Anladığım kadarıyla GeForce Now Türkiye’de Turkcell üzerinden hizmet veriyor. Bugün sabaha karşı boş saatlerde denemek için ücretsiz hesaptan girdiğimde sorun yaşamadım. 1 aylık premium aldım şimdi, birkaç gün oynadıktan sonra buraya tecrübemi yazarım.

    Frostauðn

    @şeyh hulud, 5G destekleyen bir modem varsa Fibernet ya da VDSL altyapısı kullanıyorsan sıkıntı olacağını sanmam ama denemedim.

    şeyh hulud

    @Frostauðn, evet 5G ile bağlanınca çok fark etti, arada yaşanan yavaşlamalar büyük oranda azalıyor

    ismail vilehand

    @şeyh hulud, 50 tane yeni oyunum olduğu halde şu an Mass Effect Legendary Edition oynuyorum. Gelmiş geçmiş en iyi RPG’lerden biri. Bioware’in zirvesi.

    şeyh hulud

    @ismail vilehand, 3 oyun en az 60-80 saat sürer gibi duruyor. Çok zaman ayıramadığım düşünülürse beni birkaç ay oyalar muhtemelen.

    ismail vilehand

    @şeyh hulud, oyuna Veteran zorluk seviyesinde başlamanı öneririm. Özellikle ilk oyunda çok kolay OP olunuyor ve tüm zevk kaçıyor. 2 ve 3′ün zorluğu daha makul olsa da Veteran ile devam etmek daha keyifli.

    şeyh hulud

    @ismail vilehand, ilk oyunda Citadel ve Artemis Tau kısımlarını bitirdim. Vanguard karakterle oynuyorum, şimdilik zorluk seviyesi makul gidiyor. İleride belki yükseltmeyi düşünebilirim ama ilk oynayışımda hikayeye odaklandığım için onlara pek takılmıyorum.

  18. ismail vilehand says:

    14 Şubat “Dünya sahtekârlar gününüz” kutlu olsun. Saygılarımla…

    Zeitgeist

    @ismail vilehand, Sevgililer günü hokkabazlıktır.

  19. Yiğit says:

    İstanbuldaki konserlere nasıl gideceğimi kara kara düşünürken 10 dklık yürüme mesafeme defeated sanity’nin geleceği haberi son günlerde aldığım en güzel haber.

  20. Frostauðn says:

    Opeth biletleri tükenmiş vay amk 2 günde tükenmiş ya acaba gitsem mi derken bunun son albüm kapsamında bir turne olması biraz isteksiz yapıyordu. Son albümlerini de beğeniyorum da şöyle bir en popüler şarkılarının olduğu karışık bir konser olsa işte o zaman efsane olurdu. Aklıma gelen son albüm sebebiyle acaba Metallica Türkiyeye gelse nasıl olur muhtemelen bilet fiyatarı muhteşem olur.

  21. Arkadaşlar selam, beklenmedik bir durumdan dolayı sabah erkenden evden çıkmam gerekti. Akşam dönebileceğim, o yüzden kritik ve haber koyamadım, yorumlara henüz bakamadım. Yarın sabah aynen devam ederiz, kusura bakmayın.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, istersen bir ay afk kal, sonraki gün yine burada oluruz kral sıkıntı yok.

    eatthegun

    @Yiğit, Adam siteyi güncelleyemediği her gün için açıklama yaptı zorunda olmamasına rağmen hiç aksatmadan. Harbiden askeri olur başında bekleriz sitenin.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, @eatthegun, sağ olun. Girilmeyi bekleyen 40 tane falan haber var. Dün sabaha karşı 5.00′te yatabildim, sabah 9.00′da kalktım ve daha bir dolu iş var. Yarın da çalışmam lazım, Pazar gününü sitenin bekleyen haberlerini girmeye adamayı planlıyorum. Önümüzdeki hafta her gün 8-10 tane yeni haber yayınlayacağız bir gariplik olmazsa.

    Ahmet Saraçoğlu

    Bir gariplik oldu maalesef, biraz ertelemek durumda kaldık yine. Hafta sonu umarım halledeceğim.

    Ağzını hayra, g*tünü bayra açması gereken Raddor

    @Ahmet Saraçoğlu, abi yorumları onaylayamasan da o süre içerisinde “ben iyiyim” falan diye buraya yazmalısın bence. Önce göz dedin, sonra tansiyon. Yani demeyeyim diyorum ama sevdiğimiz ünlüler olsun, aramızdan insanlar olsun çok fazla kötü haber aldık bu siteden. Yorumlar çok uzun süre onaylanmayınca da “acaba kötü bir şey mi oldu” diye düşünüyor insan istemeden.

    Grey’s Anatomy dizisi gibi site mi olur? Valla tırsarak açıyorum bazen.

    ismail vilehand

    @Ağzını hayra, g*tünü bayra açması gereken Raddor, ben geçen hafta bir ölüyordum ki efsane amk. Ölürsem diye anneme Ahmet’in telefonunu verdim, annem Ahmet’e, Ahmet de size söyler diye. Şaka yapmıyorum. Baya baya Azrail ile barbut attım geldim.

    Ağzını hayra açması gereken Raddor

    @ismail vilehand, abi bizi Grunge’a boğma durduk yere. Anladığım kadarıyla sana bu sene bir şey olmazsa daha da hiçbir şey olmaz 100′e kadar yaşarsın.

    eatthegun

    @ismail vilehand, Abi boşver sen ben biz ne öleceğiz o kadar orospu çocuğu varken önce onlar ölsün

    ismail vilehand

    @eatthegun, maalesef böyle bir mantık yok. Öldün mü ölüyorsun işte. Kim olursan ol zamanı gelince bunu durdurman imkansız.

  22. A.Karayazı says:

    Oh be.

    Son günlerde sitenin yorum ve kritik altı bölümleri ışıl ışıl parlıyor. Tek kişi tarafından yönetilen sitede elbette haberlerin, yeni single’ların atlanması normal. Her an her şeye yetişilme şansı yok. Burda iş biz okuyuculara düşüyor. Müzik konusunda takipçi, zevkine güvenilecek çok klas kişiler var burda. Ha şimdi diceksiniz ki, daha 2 aydır ara ara yorum yazıyosun sen kimsin diye. Yorum yazmam ile site takip sürelerim arasinda neredeyse lise çağına gelecek çocuk yetiştirilir emin olabilirsiniz.

    Gökay, Erhan, Vilehand, Koralp, Yiğit vs devreye girince ve özellikle de müzik devreye girince herkes faydalanıyor. Daha Taake(ara sıra görüyoruz) ve plague’i saymadim bu arada. Umarim onlar da okuyordur görüyordur. Ayrıca şeyh hulud ve daud u da unutmayayım. Geçenlerde de demek isteğim buydu ama özgürlük hak mak bilmem ne derken olaya dönüştü.

    Bir de benzer bi konuda, işte insanlar değişiyor alışkanlık falan denmişti. Yok abi, kimse kusura bakmasın, metal müzik aşkı devreye girince degisme falan kabul edemiyorum ben. Kafalar bir olacak. Burası eskiden de böyleydi, sitenin sahibi yogun olunca takipciler alt kismi bos birakmazdi. Siteye haber olmayan ama yorumlardaki paylasimlardan ogrendigim grup sayisi, yeni album sayisi gercekten muazzam seviyede. Daha kritik demedim bak farkindaysanız. Her gun kritik konusu zaten olacak is degil, muazzam bir emek.

    Neyse zaten yogunum, biraz ara verip buraya bakinca altta gordugum manzara hosuma gidince de yazmak istedim. Dusuk cumleler varsa kusura bakmayin. Simdilik kendinize iyi bakın :)

    B for Beytullah

    @A.Karayazı, ben ve deadhouse’u belirtmeyi unutmussun kardesim eksini verdim.

  23. Raddor says:

    Şu Ensiferum’lar falan burada hiç sevilmiyor ama Lotr gazına falan geldiysen iyi gidiyor be hacı. Şimdi şunu seyredince gaza gelmiyor musunuz siz de?

    https://www.youtube.com/watch?v=WKYhi6Om5wg

  24. Melkor says:

    Yapay zeka ebesinin amı gibi geliyor ya. Öyle bir yapay seçilim olacak ki önce uyum sağlayamayan insanlar kitlesel şekilde işinden gücünden olacak sonra muhtemelen uyum sağladığını zannedenlerden de kurtulacak. Bu gidişle son kalan minicik aklımızı ve gerçekliği de elimizden alacak puştlar.

    Şuna bakın önceki sektörler gibi film/video sektörü yarra yedi. Masa başı işlerin hepsi ai’a kalacak muhtemelen.

    https://twitter.com/minchoi/status/1758202924650442852

    Boba Fett

    @Melkor, YZ’yi sikeyim.

  25. cotard delusion says:

    True Detective’in Ocak ayında başlamış olan 4. sezonunu izleyen var mı?
    İlk sezon ortalığın amına koydular. Her şeyiyle. Kimisi ikinci sezona salladı ama benim için ilk sezon kadar muhteşemdi.
    De…
    Üçüncü sezonda başlayan tuhaf eğilimler bir ara diziyi sona götürdü. İnsanlar woke dayatmasına uzun zamandır tepki gösteriyorlar. Eleştirileri okuduğum zaman Nic Pizzolato’nun kaleminden çıkmayan bu sezonda yine benzeri bir eğilim var gibi görünüyor. Doğaüstü olaylara girilmiş, yapım bir korku yönetmenine emanet edilmiş.
    Aga siz böyle muhteşem bir yapımı piç etmeye ant mı içtiniz?
    Henüz izlemedim. İzlemeye çalışacağım ama dönüp buraya HBO’nun anasına, avradına, bacısına, sülaledeki herhangi bir kişiye bir bardak su vermiş olan lavuğa bile sövebilirim.

    çaksu

    @cotard delusion, Tesadüf, 1. sezonu bitireli iki gün oluyor. Muhteşemdi hakkaten. Devam etmeyi düşünmüyorum ama :) Çok da güzel bitti fıstık gibi incir gibi… İyi bi roman gibi. Tadı damağımda.

    Melkor

    @cotard delusion, 2 aslında kötü değil ama 1′den sonra rezalet gelmesi normal. 3 woke dayatması falan değildi iyi işlediler o meseleleri. 4 ilk sezonla bağlantılı gibi gitmeye çalışıyor ama hem alakasız hem sıkıcı gidiyor. True detective hiçbir zaman paranormal horror gibi atmosfere kendini dayamamıştı.
    Son bir bölüm kaldı. Muhtemelen night country adında devamı gelecek mini dizi olmayacak artık.

    M

    @cotard delusion, Jodie Foster’in hatrına izliyorum 4.sezonu. Fena gitmiyor. En azından nereye bağlanacak diye merak ediyorsun.

    B for Beytullah

    @M, Foster yuzume otursa nasil olur diye merak ediyorum hep izlerken. Ah ah hayali bile guzel, hasret duyuyor insan.

    jon nödtveidt

    @M, yaaa Jodie Foster’i yeriimm. Aşşşırı sexy bir varlık. Pshycothic Beats dinleyerek sevişilecekler listesinde ilk sırada. Curb Your Enthusiasm’deki milf ablalardan sonra ilk sıramda kendisi.

    Ahmet Saraçoğlu

    @jon nödtveidt, Curb lafı geçtiğine göre Gina Gershon’un adını anmadan geçmeyelim.

    M

    @jon nödtveidt, :D

    jon nödtveidt

    @M, haha D dimi M? Benden sana gelsin

    https://youtu.be/mLa0-sQg1YM?si=x-cn0l5EfLfpW1fF

    cotard delusion

    @cotard delusion, Son olarak:

    Leviathan’ın All Tongues Toward şarkısının son kısmında işler çığırından çıktıktan sonra giren konuşma kısmında yine Rust Cohle replikleri geçer.

    ismail vilehand

    @cotard delusion, True Detective 2. sezon dünyanın en underrated şeyi olabilir. Finalini hatırladıkça boğazım düğümleniyor.

    True Detective ilk 2 sezon benim için Red Dead Redemption 1 ve 2 ile birlikte film/dizi/oyun/kitap her şey dahil en mükemmel şeydir. Öyle kalmasını istediğim için 3. ve 4. sezonu izlemeyi düşünmüyorum.

    Yiğit

    @cotard delusion, colin farrell’ın olduğu sezon fena değildi ama belli noktalarda gerçekten sıkıcıydı. 4. sezonu gerçekten izleyecek hiçbir şey bulamadığımda belki izlerim. Hiçbiri ilk sezon etmez. İlk sezon bambaşkaydı. Gerçekten her bir saniyesine bayılarak izlemiştim.

    ismail vilehand

    Jodie Foster’a hallenen arkadaşların isimlerini not ettim. Bir gün bir yerde denk gelirsek götüme tencere bağlayacağım. Bu hanım teyzeye hallenen adam beni bile yakaladığı ilk kuytu köşede sikebilir. Çok dikkatli olacağım.

    Yiğit

    @ismail vilehand, kuzuların sessizliği ve panic room’da aşırı güzel

    ismail vilehand

    @Yiğit, kuzuların sessizliği dedin canım kuzu tandır çekti. Porsiyonu 400 TL olmuş.

    cotard delusion

    @cotard delusion, Konuya geri dönüyorum. Gerçekten izlemezseniz bir şey kaybetmezsiniz. Teaser ile yaşadığım hayal kırıklığından sonra şöyle söverim böyle yaparım diye asıp kesmişim ama bir de bölümü izlemem gerekiyormuş. Küfre değmez küfre.

    İkinci sezonu sanırım 6.’ya falan izliyorum şu an. İlk sezonu çok sevip ikinci sezona sallayanlar elinizi vicdanınıza koyun diyorum. Yapmayın etmeyin. İkinci sezondaki tek kötü şey Colin Farrell’da birkaç bölüm duran bıyıklar arkadaşlar. Başka falsosu yok. Muhteşem amk. İlk defa izliyormuşcasına hayran hayran devam ediyorum.

  26. Frostauðn says:

    Gündem ile uygun soru herkesin cevaplarını bekliyorum. YZ ile pornonuz yapılsa ve bu işte paylaşılsa ne hissedersiniz ne yaparsınız? Mesela aktif bir ilişkidesiniz zaten kız arkadaşınız görüyor. Bunun yaşanması çok olası bence çözümü de oldukça kolay ama tepkinizi merak ediyorum ne olurdu?

    Yiğit

    @Frostauðn, yz ile yapılmasına gerek yok herhangi bir şekilde pornomu paylaşsalar umurumda olmaz.

    Zaten internet porno dolu, aklına gelebilecek her türlü porno mevcut internette. Araya kaynayıp giderim millet beni niye izlesin? İzleyen varsa da gurur duyarım kendimle.

    Frostauðn

    @Yiğit, Ben de böyle düşünürdüm sanırım yz ile yapılsa pornodaki performansı beğenirsem gurur duyardım. Geçenlerde bu her yıl pornhub istatistikleri paylaşıyor dünya çapında Amerika’da New Jersey eyaletinde en çok izlenen tür “Türk Porno’su” olmuş gurur duydum demek ki uluslarasında böyle bir meşhurluğumuz varmış. Almanya’da da yine Türk pornosu en çok tercih edilen türlerde. Böyle yıllık istatistik şeyleri incelemeyi çok seviyorum konusundan bağımsız. Merak eden olursa linki bırakıyorum: https://www.pornhub.com/insights/2023-year-in-review

    ismail vilehand

    @Frostauðn, eğer talep var ise sonraki sikişimi partnerimin rızası olursa sizlerle paylaşabilirim. Yapay zekayı böyle şeyler için yormayın.

    Frostauðn

    @ismail vilehand, Hak verdim abi yz’yi yormaya gerek kalmayacak zaten artık onlyfans, fansly hesabı olmayan insan kalmadı sosyal medyada her gördüğüm hatunun bio’sunda link var oraya tıklayınca önüne tüm internet linkleri dökülüyor.

    Dysplasia

    @Frostauðn, Buradan sallaması kolay da o tarz bir paylaşım benim gibi bir çok kişiyi mesleki açıdan zora sokacaktır, hayatını bile bitirebilir. Gerçek olmadığını kanıtlayana kadar ebemiz sikilebilir falan. Kız arkadaşı ikna etmek aklıma gelecek son olay olur heralde.

    Frostauðn

    @Dysplasia, Bunu son derece tahmin ediyorum ama ispatlaması çok kolay çünkü bu eğer herkese açılırsa zaten cinsel, şiddet gibi sansürler olacak olur da işte birileri bunu kırsa bile bu yapay zekalar böyle durumlar için mesela sen yapay zeka doğrulama kısmı var sen ona videoyu atıp bu videoyu sen mi yaptın diyince buna evet diyor ve doğrudan videonun sahte olduğu kanıtlanıyor. Onun dışında mesela vücudunda görünmeyen bir noktada yara izi falan varsa yapay zeka bunu tahmin edemeyeceği için oradan çıkabilirsin. Zaten bence böyle şeylere alışacağız kesin yaşancak böyle bir şey ve dediğin gibi direkt işine son verme falan kesin bunun aynı adli araştırmalardaki gibi yalan makinesine bağlanma şeklinde soruşturmaları olacak ve dediğim gibi yalan makinesini yanıltırsın ama bunu yanıltamazsın. O videoyu AI yaptıysa direkt ortaya çıkar.

    Kız arkadaş dediğin gibi işin en kolayı belki de kurumsal şirketler ya da işte istihbarat gibi gizli sayılabilecek kurumlarda çalışan insanlar var ve o insanların hayatını sahte olsa bile bu videolar sıkıntıya sokabilir. İnsan olarak buna da alışacağız sanırım bu kurumlar da bence kendi içinde farklı bir reaksiyon alacaktır diye düşünüyorum. Tom Cruise’un sahte videolarını yapıp paylaşıyorlardı 2-3 sene önce hatırlarsan dediğim gibi artık bu AI konusunda ciddi etik düzenlemeler yapılıyor. Piyasa kar baskısıyla şirketleri hızlı atılım yapmaya zorluyor ama yine de bazı kurumlar ve çalışan insanların dikkati sayesinde etik ilkeler korunmaya çalışılıyor.

  27. ismail vilehand says:

    Hayatınızın sonuna kadar tek bir yerli şarkıcı/müzisyen dinlyeceksiniz. İkinci bir tercih yok. Ölene kadar tek bir ses. Kimi seçersiniz?

    Ben çok çok uzun düşündüm ve Müslüm Gürses diyorum. Onun sesini duymaz isem bu hayatı çekmem mümkün olmaz. Ekmek gibi, su gibi bişey onun sesi. Babayı duymadan net yaşayamam.

    çaksu

    @ismail vilehand, Sertab.

    Yiğit

    @ismail vilehand, tarkan derdim herhalde. Hem yelpaze geniş hem çocukluktan beri dinliyorum hem de çoğu işine hakimim. Yine de hayatım boyunca hiç türk birini dinlemesem hayatımdan pek de bir şey eksilmezdi. Dinleme aktivitemin %1’ini bile oluşturmuyor türkler. Küçümsediğimden değil, sadece küçüklükten beri yabancıları dinlemeye alışkınım.

    Joseph

    @ismail vilehand, Cenotaph – ANTI-PATHOGENIC MORBID INCUBATION

    12ParmakBağırsağı

    @ismail vilehand, Korhan Futacı

    ismail vilehand

    @12ParmakBağırsağı, https://rb.gy/nzg6zl

    Adını hayatımda ilk defa duydum. Bakayım neymiş.

    dust

    @ismail vilehand, bugün de iyi Kim Busik yaptı.

    çaksu

    @ismail vilehand, Çok klas bi adam bence. Sen de seversin diye tahmin ederim, etmek zorunda olsam :)

    https://www.youtube.com/watch?v=IjcA2XpyYFE
    Korhan Futacı, Kara Orkestra – Ben Gene Sana Vurgunum (Official Video)

    ismail vilehand

    @çaksu, beğendim. Dinlerim ben bu komik saçlı elemanı.

    12ParmakBağırsağı

    @ismail vilehand, Arabeskimsi cazımsı garip bir muzik yapıyor. Gerçekten kim busiklik bir durum. Buradaki yorumlardan gordugum kadariyla pek senlik degil sanki ama bir bak yine de, soyle en sevdigim albumunu de birakayim:

    https://open.spotify.com/track/5smncuRUYCRRbvbdUhQPuY?si=f08c7ad31d0a4d56

    ismail vilehand

    @12ParmakBağırsağı, yukarıda paylaşılan şarkıyı sevdim. Albüme de bakacağım.

    12ParmakBağırsağı

    @ismail vilehand, Çok iyi, ikimiz de aynı şarkıyı bırakmışız ama çaksu’nun tahmini doğru çıkmış. O daha iyi tanımış demek ki.

    Capricornus Rex

    @ismail vilehand, Açık ara Tarkan. Tek bir ses kalacaksa kesinlikle yıkık, derdo müziği olsun istemem. Adamın sesini duyunca keyifleniyorum, kalkıp oynayasım geliyor; üstüne müziği de kaliteli; bu klasmanda başka kimse yok.

    bora

    @ismail vilehand, 8 boy farkla Cem Karaca.

    Dysplasia

    @bora, Ben de Cem Karaca diyeceğim galiba, hani tüm şarkılarına katlanamıyorum, her ruha halime de hitao etmiyor ama Türkiye’den çıkan en sevdiğim vokal açıkara.

    bonominus

    @ismail vilehand, Nekropsi derdim. Mi Kubbesi, Sayı 2 ve Sekizler üçlüsüyle gül gibi geçinir giderim.

    Emre Görür

    @ismail vilehand, Yavuz Çetin

  28. bora says:

    Şu tosunu bir dinleyin hele. Umarım tek başına yapmıştır.

    https://www.instagram.com/reel/C3X7udcNW-V/?igsh=MXV3d3Jwc2xwZjhjdA%3D%3D

  29. Şu şarkıyı yazıp Güzide’ye ilk kez dinlettiğimde özellikle giriş ve kapanış bölümlerinden dolayı bir derdim olduğunu düşünmüş, beni üzen herhangi bir şey olmadan böyle bir şey yazabilmiş olmamı tam anlamlandıramamıştı. Bu tabii ki besteci olarak benim için büyük bir iltifattı aslında, demek ki beni üzen bür durum olmamasına rağmen istediğim duyguyu verebilmişim diye mutlu olmuştum.

    https://open.spotify.com/track/5yECVu01zcGnFhCAD7vIuI?si=C5SMprlMTLqHXOetsWRVhA

    Bunu düşününce, Spectral Voice’tur, Ulcerate’tir, bu gibi grupların yakın çevrelerinin, eşinin dostunun bu adamların yazdığı şarkıları dinlediğinde ne düşündüklerini merak etmiyor değilim. Muhtemelen sadece meraktan bir kez bakmış ve sonra da herhangi bir şarkılarını dinlememişlerdir. Enteresan bir durum; mesleğin bu, şarkı yazıyorsun turnelere çıkıyorsun ama annen baban eşin dostun yaptığın şeyi deneyimlemiyor, muhtemelen merak bile etmiyor ahah.

  30. Melkor says:

    Allah sonunda elden ring dlc’den ses geldi

    https://twitter.com/ELDENRING/status/1760076880764449173

    Yiğit

    @Melkor, 30 dolar:(( rutracker yetiş ha hızır

    daud

    @Yiğit, Atlı dark souls için değmez.

    ismail vilehand

    @daud, cidden 10 küsür senedir oynadığımız Souls oyunlardan farkı sadece ata binebilmek gibi gözüküyor. Oyun var ama oynayasım gelmiyor bir türlü.

    Yiğit

    @ismail vilehand, atlı dark souls olayı şaka abi. Ds2 ile ds3 arasındaki farktan veya bloodborne ile herhangi bir ds oyunu arasındaki farktan kat kat fazlası var elden ring’in. Sadece açık dünya formülü bile devasa bir fark. Son zeldalara benzer bir şekilde açık dünyada istediğin yere gidebiliyorsun belli kısıtlamaları ve ana bossları saymazsak. Yani bir nevi açık dünya macera oyunu elden ring. İstediğin yere git istediğin düşmanı kes. Üstüne üstlük oynanışa eklediği birçok yeni mekanik var ki souls oyunları oldukça rafine bir oynanış sunduğu için en ufak yeni mekanik bile oynanışa ciddi derinlik katabiliyor.

    Elden ring nihai souls oyunu. Buna dair herhangi bir şüphen olmasın. Oyunun tüm içeriğinin muhtemelen yarısını bile görmedim daha. Yakında hakkını vererek oynayacağım.

    Ugur

    @Melkor, Yeni bir harita mı açılacak DLC’de? Yoksa aynı haritada farklı boss’lar ve questler mi var ben tam anlayamadım.Bilen varsa detaylı yazsın.30 dolares az deyıl :((

    Melkor

    @Ugur, Limgrave boyutunda yeni harita olacak. 40 saate yakın gameplayi vardır. Fromsoftware diğer sikik firmalara benzemez dlc işini de çok iyi yapıyolar. Gözünüzü kırpmadan alın.

    A.Karayazı

    @Melkor, fragman ateş ediyor yalnız. Fromsoftware asla üzmüyor.

    Melkor

    @A.Karayazı, İyi ki fromsoftware var. iyi ki japonlar var. Yoksa bok gibi şirketlerin eline kalmıştık. Storyciliği gameplayin önüne koya koya oyunların ağzına sıçtılar.

  31. Ugur says:

    Scavengers Reign’i izleyen var mı? Dead Space’ten sonra yeni bir uzay fobisi daha kazandım.Teşekkürler Scavengers Reign.

    Şaka bir yana ulan böylesine mükemmel fikirlerin bir araya geldiği bir yapım herhalde 10 yılda bir çıkar.Mükemmel oğlu mükemmel.

    Bilindik platformlarda bulamayacaksınız muhtemelen o nedenle adres malum ortamlar.

    Melkor

    @Ugur, Çıktığı gibi izlemiştim. Uzun süredir izlediğim en iyi animasyon olabilir. Çok akıllıca fikirler ve tasarımlar var. Lsd çekip habitat tasarlamışlar gibi bayıldım.

    daud

    @Ugur, Daha önce duymadım ama Dead Space diyince beni ikna ettin, ilk fırsatta izleyeceğim.

  32. Noumena says:

    Dün biraz gecikmeli de olsa sinemada Poor Things’i izledim.

    Aylardır filme karşı oluşan hype’a aldanmadan tamamen objektif bir gözle izledim ve açıkçası boşuna hype yapılmadığını anladım. Tokat gibi bir film çıkarmış Yorgos, her saniyesi nakış gibi işlenmiş,adamın kesinlikle ustalık eseri bir film olmuş. Emma Stone ise harikulade. Ne söylesem spoiler olacak o yüzden sadece izleyin diyorum.

    Yiğit

    @Noumena, yorgos’un ustalık eseri olsa kaç yazar. Çağın açık ara en overrated yönetmeni. Dogtooth harici tamamen sıkıcı ve anlamlıymış gibi gözükmeye çalışan ama hiçbir ana fikri olmayan boş filmler çeken çakma entellektüel bir herif. Sırf gömmek için merak ediyorum Poor Things’i. Olur da yanılırsam ve sağlam bir film çıkarsa çok şaşırırım, bakalım.

    Normalde artık izlemeyi bırakmıştım kendisini, tamamen boşa vakitli kaybı olduğuna ikna etmişti beni. Ancak öyle bir abartıldı ki bu film izlemeden edemeyeceğim.

    çaksu

    @Yiğit, @Noumena, Ben de Lobster’ı pek sevmemiş, sonrasında Sacred Deer’i zar zor bitirip nefret etmiştim (“Anne ben anti-yorgos oldum”). pseudo-entelektüel bu adam falan diye kendi kendime artistlik yapıyodum. Şu sıralar Poor Things etrafındaki hype beni de tekrar meraka getirdi. Onu değil ama zamanında pas geçtiğim The Favorite’ı izledim. Ve…

    Olm baya sevdim lan. Haha. Poor Things digital piyasaya sürülünce kesin izlerim. U mu dönüyorum acep. Hayat garip karmaşık.

    Sevmediğim iki filmin öncesinden bi iş olduğu için Dogtooth’u da merak etmemiştim şimdiye dek. Belki bi ara onu da denerim.

    Yiğit

    @çaksu, the favorite’ı izleyip sevdim diyene kadar tam olarak aynı örüntüden geçtim ben de. Dogtooth izlemeye değer bir film. Abartılacak pek bir yönü yok ama gayet güzel film.

    Bakalım aynı U dönüşünü ben de yaşayabilirim pek ihtimal vermesem de. Ben de dijital platformlara yani TORRENT’e gelince izleyeceğim. Sevmediğim yönetmene para verecek değilim.

    çaksu

    @Yiğit, Torrent tabiki de sdfg. Korsanlarken duyduğum suçluluk, doların artışı oranında azalıyor. 0′a doğru asimptot yapmakta şu an.

    Favorite’te de Poor Things’de de beraber çalıştığı görüntü yönetmeni Robbie Ryan imiş bu arada. Geçenlerde izlediğim American Honey, filmi çok sevdim diyemesem de (karakterler ve müzik sebepli), gördüğüm en iyi çekilmiş filmlerden biriydi. Bayıldım sinematografisine.

    Yiğit

    @çaksu, ben sadece oyunlarda biraz suçluluk duyuyorum alabildiğimi alıyorum. Her sene birbirinin aynısı oyunları piyasaya süren ubisoft gibi firmaları korsanlerken gram acımıyorum ama. Diğer oymadığım oyunları yıllar sonra da olsa almaya çalışıyorum.

    Filmlere gelirsek dvd/blu-ray almadığın sürece filmlere asla sahip olamıyorsun. Dijital platformlar bize sadece belli filmleri oynatma hakkı sunuyor. Diyebilrsin ki aboneliklerin mantığı böyle, evet ama google veya apple üzerinden bir filmi para verip satın alsanız da durum değişmiyor. Bir de gişe denilen olay var tabii. Oyunlarda bu durum yok, onda tamamen satış üzerinden dönüyor para.

    Sonuç olarak korsandan gocunmuyorum. İnternette olan şey internetindir, kullanmasını bilen istediği medyaya erişsin.

    Noumena

    @Yiğit, Dogtooth’u sevdiysen Poor Things’i de seversin gibi

    sakin

    @Noumena, Mark Ruffalo Lalo Salamanca’ya benzemiyor mu? Ayrıca film olağanüstü bir sanat eseri. Sinemada hep aynı tarz filmleri izlemekten bıkan ve farklılık isteyenler için birebir.

    SileJack

    @Noumena, Poor Things çok güzel film. Lanthimos’un diğer filmlerini de oldukça beğendiğim için ekstra bir beklenti oluşmuştu bende, biraz beklentimin altında kaldı özellikle son kısımlara doğru feminizm adı altında bazı şeylerin bokunun çıktığını düşünüyorum. “Ya benim olacaksın ya da kara toprağın!” temalı zalim kötü elemana kadar gayet yerindeydi her şey. Sonuç olarak izlemesi inanılmaz zevkli bir yapım olmuş bence. Ayrıca Emma Stone çok güzel.

    Noumena

    @SileJack, sana katılıyorum sonlara doğru düğümün çözüldüğü yerlerde özellikle Ruffalo’yu ve o teatral abartılı oyunculuğunu beğenmediğimi söyleyebilirim. Filmle ilgili başka kusur da göremiyorum zaten. Ama inatla Ruffalo’ya akademi adaylığı verdiler muhtemelen kıçı film boyunca göründüğü için, halbuki Dafoe daha bir hakediyordu bence.

  33. ismail vilehand says:

    Calgon kullanmazsanız çamaşır makineniz kireç olur.

    B for Beytullah

    @ismail vilehand, cayda lipton, karida ipdon.

    ismail vilehand

    @B for Beytullah, viski alacaksan Chivas’dan, karı alacaksan Sivas’dan.

    B for Beytullah

    @ismail vilehand, Giy plajda bikini, gor alemin sikini.

    ismail vilehand

    @B for Beytullah, okeyde arataş, jokeyde Halis Karataş.

    B for Beytullah

    @ismail vilehand, benzini shellden, gotu kelden.

    ismail vilehand

    @B for Beytullah, Paran varsa Paris Hilton, Paran yoksa Dardanel Ton.

    B for Beytullah

    @ismail vilehand, ic sarabi sik arabi.

    ismail vilehand

    @B for Beytullah, Yürü bre ehli deve endamını göreyim, sensiz geçen gecelerin ecdadını sikeyim.

    B for Beytullah

    @ismail vilehand, Birlesmis dudaklar hava gecmiyor aradan, sikilmeyecek amcik yoktur sen haber ver paradan.

    ismail vilehand

    @B for Beytullah, komşu kızı kardeştir, kaldır kaldır yerleştir.

    B for Beytullah

    @ismail vilehand, Olan bulgur kaynatir, olmayan sikini oynatir.

    ismail vilehand

    @B for Beytullah, varsa paran yancıkta, sikin oynar amcıkta.

    B for Beytullah

    @ismail vilehand, ikinize ikimiz, bayram etsin sikimiz.

    ismail vilehand

    @B for Beytullah, bacakların omzuma, otur benim Kâzım’a.

    B for Beytullah

    @ismail vilehand, Balıkesir Bandirma, sik anasini aldirma.

    ismail vilehand

    @B for Beytullah, Isparta Burdur, amı götü boldur.

    B for Beytullah

    @ismail vilehand, ye tatliyi, sik Yozgatliyi.

    ismail vilehand

    @B for Beytullah, Orospu çocuğundan gelir mi hayır, tut anasının amını ikiye ayır.

    B for Beytullah

    @ismail vilehand, Yatagi birak divana gel, vur dumani imana gel.

    ismail vilehand

    @B for Beytullah, ne diyarlar gezdim varamadım Şam’a, ne karılar siktim doyamadım Am’a.

    B for Beytullah

    @ismail vilehand, Cekeceksin dumani, sikeceksin Yunan’i.

    ismail vilehand

    @B for Beytullah, Polonyalısın, kerhanede kolonyalısın.

    B for Beytullah

    @ismail vilehand, Bir elimde tepsi, otekinde Pepsi ucunu gostereyim derken, giriverdi hepsi.

    ismail vilehand

    @B for Beytullah, iç rakıyı vur karpuz göte, bu gidişle yarrağımı girersin cennete.

    B for Beytullah

    @ismail vilehand, Daglara cikti Omer, onune gelene gomer.

    ismail vilehand

    @B for Beytullah, şeşiçar ve pencüse, sikerim güzeli genç ise.

    B for Beytullah

    @ismail vilehand, Sikma canini, oksa patlicanini.

  34. Sitede Bad Friends podcast izleyen var mı acaba merak ediyorum.

  35. İç dökmeye geldim.

    İnsanların işlerini iyi yapmamasına katlanamıyorum cidden. Türkiye’de yaşayınca hayatın normali bu oluyor, ama bazen gerçekten isyan edesim geliyor.

    1 ay önce gitarlarımdan 3′ünü tel değişimi, entonasyon, bakım vs için bulunduğum şehrin en bilinen luthier’lerinden birine vermiştim. 2 hafta önce hazır olduklarını söyledi, ben de işlerimden dolayı bugüne kadar bir türlü gidemedim. Dün arayıp “yarın geleceğim” dediğimde “tamam gitarlar hazır” dediler, sonra yarım saat sonra geri arayıp “Gitarların akortları ne olacaktı? Verdiğiniz kâğıttaki yazılar silinmiş (???)” dediler, ben de tekrardan söyledim.

    Mekân yol üstünde bir pasajda ve önünde arabayla durma şansınız yok. O yüzden bugün merkeze gidecek bir arkadaşımla gittik. Arabadan inerken “Gitarlar hazırmış, hemen alıp geleceğim” dedim. Arkadaşım 100 metre geride bir yerde durdu, dörtlüleri yakıp beklemeye başladı. İçeri girdiğimde gitarların entonasyonu yapılmamıştı, akort edilmemişlerdi, kılıfları bir kılıf yığınının içinde kim bilir neredeydi ve TAM 55 DAKİKA boyunca 2 hafta önceden hazır olduğu söylenen gitarların işlemlerinin yapılmasını bekledim.

    Bir ara gitarlardan birinin bir vidası yere düştü, koltuğun altından telefon ışığıyla o vida arandı falan. Gerçekten “hay sizin yapacağınız işi sikeyim” deyip gitarları alıp çıkacaktım ama hem ödemesini önceden yapmıştım hem de o şekilde alırsam başka bir tamirciye götürmem gerekecekti, o yüzden sabırla bekledim.

    Arkadaşa mahcup olmam bir yana (adam yok yere tam 1 saat beni bekledi), bir de polis bekleme yapma dediği için ileride bir otoparka girip 50 TL de para ödemiş (vereyim dedim almadı). Kısacası 2 hafta önce gitarlar hazır denmişken gidip 1 saat orada mal gibi beklemek zorunda kaldım, arkadaşı beklettim, 50 TL ödemesine neden oldum.

    Dandik bir yer de değil bu arada. Cidden luthier yani, sadece tamirci değil. Baya baya gitar yapıyor adam ama şu kadar basit bir işte bile bir şekilde işini iyi yapmamayı nasıl başarıyor insanlar cidden anlam veremiyorum.

    eatthegun

    @Ahmet Saraçoğlu, Abi bu malum luthier merkezde kapalı yolun orada mı? Aynı şehirdeyiz diye biliyorum ve benzer bir tecrübe yaşadım aynı şekilde hatta arabaya ceza da yedim orada duracak yer olmadığı için. Bir gitar için bir hafta bekletip hazır olduğunu söylediğinde gittiğimde hala daha uğraşıyordu gitarla, kılıf toz içindeydi, istediğim şeyler akort vs hiç kaale bile alınmamış falan.

    Ahmet Saraçoğlu

    @eatthegun, MarkAntalya’nın arka yolunda.

    eatthegun

    @Ahmet Saraçoğlu, Abi aynı yer, aynı tecrübe, önceden başka kişilerle de benzerlerini yaşadım, gerçekten ne iş yaptırmaya çalışsan böyle oluyor, şaka gibi :D Bu kadar niş işlerde bile böyle olmamalı normali ya.

    Candaş

    @Ahmet Saraçoğlu, Konuyla alakasız ama gitar bakımı diyince yazayım dedim, Bağdat’ta gitar tel değişimi yapacak kimseyi bulamayınca bir gözlükçüye yaptırdım gitar tel değişimini. Sapasağlam oldu adamın ilk denemesi olmasına rağmen. Hayatımdaki en garip anılardan biri olarak kalacak.

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, ‘Türk milleti ve sikinin ucuyla iş yapmak gerçeği’.

  36. Gecikmiş 20 tane haber girdim, daha da bekleyenler var. Bu hafta içi sürekli yeni haber çıkacak.

    2023 listesi yarın öğlen yayınlanacak, girilmesi gereken 10 civarı konser duyurusu da birkaç gün içinde sitede olacak.

  37. Raddor says:

    Uzun zamandır kimse Thrash’i, Trash diye yazmadığına göre Thrash Metal bitmiştir.

  38. Frostauðn says:

    AMG’de DSO albüm kritikleri yokmuş ararken açıklamayı gördüm Nazizim ve Nazi gruplarının kritiklerini yayınlamıyoruz diye bir açıklama yapmışlar. AMG’de Marduk’un kritikleri bulunuyor Marduk bu konuda adı en çok geçen gruplardan ama kritikleri var. DSO olayı ne bilmiyorum gerçekten açıklayabilecek birisi var mı?

    DSO’nun son albümü özelinde farklı sitelerde kritiklere göz attım Pa’daki gibi göğe çıkartan yok. Pa özelinde aşırı abartılıyor bence DSO. Grubun felsefesi de yarak gibi bence hiç öyle özel bir yanı olduğunu düşünmüyorum öyle çığır açan bir şey yok. Felsefesini desteklemiyorum kesinlikle ama şunu belirtmek istemiştim adamlar bunu çığır açan, efsanevi bir şekilde yapmıyorlar bence ya da sunmuyorlar (buradaki eleştirim bunu sunma biçimi). Özellikle son albümleri öyle efsanevi falan değildi bence Pa’da övüldüğü kadar iyi olduğunu düşünmüyorum kısaca.

    Erhan

    @Frostauðn, Bir grubun göğe çıkarılması o grubun çok iyi olduğunu göstermediği gibi, tam tersi durumda da o grubun yeteri kadar iyi olmadığını göstermez diye düşünüyorum. Müzik dinlemek başka, müziği anlamak başka. DsO’nun herkes müthiş bir grup olduğunu düşünse dünyamızda açlık kalmazdı gibi bir şey olurdu herhalde.

    Beğenmiyorum desen yeridir, kişisel sonuçta fakat “çığır açma” olayı sübjektif bir mesele. Metallica Thrash metalin en büyük grubu değildir demek ile aynı şey.
    DsO elbette çığır açmıştır. Mayhem bile ikinci baharında DsO’yu takip etmiştir. Falan filan bence biraz daha göz at.

    Frostauðn

    @Erhan,

    Bunu en başa not düşmek zorundayım buradaki grup yorumları müzikal açıdan sadece son albümü kapsıyor ve işte grubun felsefi düşünce yapısını eleştiriyorum.

    Ben yalnız müzikal kısmını konuşmadım, çığır açma kısmıda felsefesiyle alakalı bir yorumdu yani. Eğer dediğimi anlamıyorsan biraz daha göz at diye yorum yapmazsan sevinirim. Az önce tekrar dinledim albümü eğer müzikal açıdan bakarsan o kadar iyi değil ama yok işte felsefesi fablı diye müzikal kısmını da yere göğe sığdıramıyorlar. Hatta kritiği tekrar okudum fablı okudum röportaj çevirisini okudum bugün tekrardan. Birincisi adamların felsefesinde söylemlerinde çok sıkıntılı noktalar var son derece üstenci söylemler var yok işte faşist suçlamalarını ve aştıklarını söylüyor doğrudan o kısmı alıntılayacağım.

    “”"
    Bu konuyu biraz açalım. DEATHSPELL OMEGA çeşitli alt fraksiyonlar hâlinde faaliyet gösteren bir kolektiftir. Bu topluluğun yaratıcı beyni olan, müziğinden ve sözlerinden sorumlu Fransız merkezi Georges Bataille odaklı bir anlayışı benimser, bu yüzden de sıradan politik argümanlara karşı bağışıklık sahibidir. Gruba yöneltilen her tür iddiayı uzun zaman önce işlevsiz kılmıştır. Konuya yabancı olanlar için: Bataille ilk olarak insanlık için umut vadeden bir gelecek olarak görülen aşırı solla mücadele etmiş, kısa süre sonra da bu hareketler ilgi görmeye başlayınca aşırı sağın yükselişine karşı koymuştur. Bunun sebebi Bataille’ın Nietzsche’nin en azılı takipçilerinden biri olarak bu tür zavallı illüzyonları çoktan aşmış olmasıydı. Pek çokları sahtekârlığın sütünden içmek için yalvarırken, o kuklanın arkasındaki ipleri görmüş ve çürümenin kokusunu almıştı.
    “”"

    Şuradaki röportaj bence leş ve hiçbir şekilde işte size yönetilen iddiaları işlevsiz kılmıyor kendinizi kandırmayın. Adamlara faşist suçlaması da yapmıyorum sadece kendi iddiaları söylemleri de son derece havada kalıyor ve sağlam bir yapıya dayanmıyor. Buradan çıkıp siyasete çekmiycem konuyu da pekala çok iyi biliyorum ki bazı fikirlerin bazı söylemler ile nasıl kendine alan yarattığını çok iyi biliyorum. Ve burada da söyledikleriyle işte siyasi görüşler ve diğer şeylerle alakalı yorumlarla bana samimi gelmiyorlar. Tekno-kapitalizm karşıtı falan söylemiyle çıkıyorlar evet güzel bir noktaya değiniyor faşizm sadece susturmak değil bazen ne yapacağını tahmin etmektir falan ama bu kadar. Yine burada yetersiz kalan bir eleştiri var. Günümüz dünyasını eleştirmeye solla başlamak hafif ahmaklık aynı zamanda art niyettir bugünkü dünyanın suçlusu neo-liberal politikalardır komünizm mi kaldı? Komünist politika mı kaldı hala kendini kandırmaya gerek yok. İşte insanlığın yok oluşu falan diyorsun konuya girdikleri nokta yine sıkıntılı ve bu samimiyetsizce geliyor bana. Bu konuyu burada kapatacağım.

    Müzikal açıdan bakarsan burada açık açık işte mesela Odraza-Rzeczom albümüyle kıyaslandı o albüm çok daha iyi bence o albüm neden bu kadar ilgi çekmedi çünkü DSO gibi bir dikkat çekecek müzikal kısmın önüne koyulmuş bir şey yoktu. Mesela Algleymi’de bundan daha iyi bir albümdür ama işin tuhafı bu fabl’dır felsefesi derken gereksiz büyütüldü site ahalisinde. Site ahalisinin genelin siyasi görüşüne de çok uygun kaçtığı için normal geliyor bana. Yani siz bu grubun albümlerini değerlendirirken müzikal olarak değil bu sebeplerden böyle yere göğe sığdıramıyorsunuz son albüm özelinde konuşuyorum tamamen bu arada. Mesela albüme başta 8 veriyor Ahmet abi sonra 10 vermiş gibi ve bunu kendisi de söylüyor bu beni rahatsız da etmiyor sadece olan bir durumu ifade ettim. Zaten burada şu var kritiği yazan Ahmet abi ve bu grubu yere göğe sığdıramadığı belli dolayısıyla kritikler de bunu yansıtıyor. Ben de başta yapılan yorumlarla falan gaza geldim sitede de zamanla bu daha iyi oturdu ve site genelindeki hakim görüş kadar başarılı bulmuyorum son albümü.

    Umarım kırıcı bir şey söylememişimdir amacım tartışmak değildi hatta son kendi yorumumu da eklemeyecektim de kendime de sansür yapasım gelmedi yazdım. Sadece bu suçlamaları öğrenmek istiyordum ama zaten bugün tekrar okurken anladım neden tepki çektiğini grubun.

    TAAKE

    @Frostauðn, AMG neresi bilmiyorum,kısaltamalardan bir halt anlamıyorum zira ama deathspell omega yı nazi diye kritiklemiyorsa ya muzafazakar gerici yada liboş sol bir foncu mecradır,bunları ciddiye almaya gerek yok,şu yüzyılda hala black metal gibi inanılmaz sakat,hastalıklı ve çürümüş bir müziği muhafazar ve gelenekçi kafa yapısıyla yorumlamaya çalışmak böyle komik bile olmayan cringe olaylara sebep oluyor,her marduk albümünde de aynı olay,dönüp dönüp friday th13 filminin ilk çıktığında abd de yaşanan sikik muhazafakar tepkilerin black metal mevzusunda tezahürünün şu yüzyılda yaşanması bu soktuğumun politik doğruculuk ve sjw akımının sinemadan müziğe her halta el atması sebebiyledir diye düşünüyorum,adamlar söylüyor zaten içimizde anarşistten tutun naziye kadar her türlü dünya görüşünde adam var diye,ki hoş deathspell omega nazi olsa,kemalist olsa,selefi olsa ne farkedecek?al soad ta katliam taraftarı,etnik kafatasçı bir grup,metal grupları hele hele black metal grupları her türlü anti görüşü işler eserlerinde,bu müzik türü hiçbir zaman gül bahçesi veya acıların,savaşların,toplumsal eşitsizliklerin olmadığı bir dünya vadetmedi,bilakis hayatın anti ve karanlık tarafındalar ve o tarafla ilgileniyorlar,metalde hele black metalde bu tür tepkiler vermek korku filmine gidip bize cinayet gösterdiler,kan gösterdiler diye figan etmekle aynı dercede saçma ve bağnaz bir tavır,bir de tüm dünyadaki aşırı yapmacık ve riyakar duyarcılık,en insan,en duyarlı benim gelsin like lar freak showu ve aşizm konuşma yasağı değil söyleme mecburiyetidir sözünü haklı çıkarırcasına her halta nötr veya boşvermiş takılmayıp sahte duyar ve kalıplaşmış sloganik sözlerini kusma,bunun getirdiği kuduz ve planlı cancel ve linç histerisi bu grubu da sirayet ediyor.özellikle The Furnaces of Palingenesia albümü ile mal bulmuş mağribi gibi koşuşturdular,adamlar bunu bildikleri için bu albüm özelinde röportaj da yaptı ama bu gün ki insanların karşıt görüşü dinleme ve anlama çabası yok,salgın sürecinde albümdeki distopik atmosferi birebir yaşamamıza rağmen adamların aklına sadece nazilerin gelmesi ne kadar dar bir kafada yaşadığının göstergesi,tabi grubun çok gizemli ve deruni bir grup olması da çok yardımcı olmuyor

    müziğinin abartıldğı konusuna katılmıyorum,tabii sana benim aynı duyguları yaşatmamış olabilir,mesala ben de müzik olarak çoğunun elektirik cızırtısı,kuru gürültü dediği behexen,sargeist veya taake yi deathspell omega ya tercih ederim,Algleymi albümü bence hiçbir deathspell omega çalışmasıının yanına yaklaşamaz,Odraza-Rzeczom albümünde ise sana yakın görüşteyim,o albüm gerçekten derdini ve atmosferini çok iyi vermiş bir albüm,deathspell omega ya denktir,hatta deathspell omega gibi uzmanı olduğu metafiziksel konular değil,gerçek postmodern dünya ise daha üstündür diyebilirim,o albümü salgın zamanı dinlemiş ve gerçekten etkilenmiştim,dediğim gibi müzik çok öznel bir şey,herkese farklı bir iz ve etki bırakabiliyor,ama şunu rahatlıkla söyleyebilrim ki bunca yıllık black metal dinleyicisim-hemen hemen başka tür dinlemem-en teknik,en zirve grup budur,insanları şoka uğratmış,bunu insan mı yapmış,canlı çalınması mümkün mü değil mi tartışmalarını başlatmış ve yukardakinin dediği black metalde çağ açıp kapatararak tüm grupları etkilemiş,dördüncü bazılarına göre üçncü dalga black metalin öncü grubu olmuştur,black metallle epey uğraşmış ve birçok grupta çalmış bir arkdaşım deathspell omega için bu grup müzik falan değil bu resmen karanlık ve kaos diyerek hayranlığını belirttiği konuşmayı hiç unutmam
    Felsefe konusu ise konuş konuş bitmez,tabi katılırsın katılmazsan ama adamların felsefesinin derya deniz olduğu,her albümde ayrı bir felsefenin anlatıldığı çok açık,nietzsche den bataille ye,sade den epikür e,hayyam dan sabbah a,ibrahimi dinlerin kutsal kitaplarından ramayana destanı ve hinduizme, Shakespeare den Baudelaire e inanılmaz bir yelpazeye uzanan lirikal ve felsefi yapı var,bunları ayrıyeten okültizm retoriği ve incil üslubu ile yazması da lirik gücünü katmerliyor,buna sadece az yaklaşabilen mgla falan var,zaten onlarda son albümle gösterdi ki birbiriyle iltisaklı,hatta bu ağır felsefi lirikleri hayranlarının ya şarkı mı dinliyoruz,felsefi makale mi okuyoruz isyanlarına sebep oluyor,gerçketen tek şarkısında felsefi makale yazan var,redditte deathspell omega kanalı Pittsburgh Üniversitesi felsefe kampüsü gibi,hatta ben bile biraz bu felsefe işinin dozajını kaçırdıklarını düşünüyorum ama adamların tarzları bu

    B for Beytullah

    @TAAKE, muzik konusunda zevklerimiz Taake gardasimla oldukca yakin. Soylemem istediklerimin hemen hemen hepsini soylemis. +1. Repini verdim dostum.

    sakin

    @B for Beytullah, bunu dediğin çok iyi oldu gerçekten.

    B for Beytullah

    @sakin, eyw cigerim, opuyorum gozlerinden.

    Zeynel

    @Frostauðn, Şu grubun kısaltmasını görünce her seferinde DEVLET SU İŞLERİ diye okuyorum istisnasız jkhskjhs

  39. Japonya’da Bo-Taoshi diye bir oyun varmış. Acilen Türkiye’de de düzenlenmeye başlanması lazım. Stresini atsın millet.

    https://youtu.be/WmJ4ouUJ-T4?si=OV_lzZ3aV8LbfdNO

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, World War J omg

    galip no more

    @Ahmet Saraçoğlu, bizde plaza sporu olarak zaten var bu hocam :) birbirinin üstüne basıp yukarıya çıkmacılık

    Ahmet Saraçoğlu

    @galip no more, ooo sosyal mesajlı mizah. :)

  40. Arkadaşlar selam, ailevi bir sağlık durumundan dolayı sabah erken evden çıkmam gerekti, kritik koyamadım, haberler önceden ayarlanmıştı onlar otomatik olarak çıkıyor, yorumlara da bakamadım. Haber vereyim dedim. Akşam eve dönünce onaylarım yorumları.

    Cryosleep

    @Ahmet Saraçoğlu, Geçmiş olsun.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Cryosleep, sağ olasın.

  41. Cerca C. says:

    Yarra yedik ya buralara da bulaşmaya başlamışlar. Yarran var amın evladı adamsın işte.
    https://www.metal-archives.com/artists/Evan_Van_Dyne/662476

  42. Dede olduğum, aramaya üşendiğim ve çok işim olduğu için size soruyorum.

    Apple TV+’ta “Prehistoric Planet” diye bir dinozor belgeseli var. YouTube’da 3-4 dk’lık parçaları var ama tamamını izlemek istiyorum. Hatta 2. sezonu da varmış.

    Nasıl izleyebileceğim konusunda yardım edebilecek var mı? Apple TV+’a giriş yapmak istediğimde “Apple TV+ is not available in your country or region.” diyor.

    owlbos

    @Ahmet Saraçoğlu, sana yarin torrent linki atabilirim kullanıyorsun torrent. Oradan indirebilirsin.

    owlbos

    @owlbos, telefondan beceremiyorum bu isleri haha

    Ahmet Saraçoğlu

    @owlbos, sağ ol. ismail vilehand az önce Vatsap’tan yolladı.

  43. Konuk yazı yollayan herkese çok teşekkürler. Dün sabaha karşı 5.00′te yatabildim, 7.00′de uyanıp işe oturdum. Öyle bir dönemdeyim. Son iki günde 4 saat ve 2 saat uykuyla devam ediyorum. Sizden yazı gelmese bu dönemler haftada 2-3 yazı anca yayınlayabilirdik, ama sayenizde fire vermeden her gün yeni yazıyla devam ediyoruz. Hepiniz cidden çok sağ olun.

    Ahmet Saraçoğlu

    Elde benden 2 yazı, 2 de konuk yazı var. 1 hafta çok yoğun olacağım, destek atacak olursa bekleriz (alnında ter damlası olan gülen emoji).

    Candaş

    @Ahmet Saraçoğlu, Pentagram-Bir, Slaugher to Prevail-Kostolom ve daha sitede olmadığını fark ettiğim ve sevdiğim birkaç albüm var. Yazayım mı?

    Ahmet Saraçoğlu

    Bu sebepten bu hafta podcast’i de pas geçmek zorundayız, tüm hafta sonu aralıksız çalışmam gerekiyor. Kusura bakmayın, bir terslik olmazsa haftaya devam ederiz.

  44. İstisnasız her dinleyişinizde tüylerinizi ürperten şarkılar var mı? Mesela ben Dimmu Borgir “Sympozium” ve “Hybrid Stigmata”daki ICS Vortex vokallerini, Borknagar – “Frostrite’ı ve Ghost – “Life Eternal”ı ne zaman dinlersem dinleyeyim tüylerimin ürpermesini engelleyemiyorum. Derinlerde çok acayip yerlere dokunuyorlar. Enteresan.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, ben buna top 10 playlist yaparım ya. Güzel fikir.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, yap valla ben de aklıma gelenleri eklerim buraya cevap olarak.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, yaptım.

    https://rb.gy/t0k83t

    Yalnız sadece yaptım listeyi. Henüz dinlemedim çünkü ben bu listeyi dinlersem evdeki tüm alkolü kafaya diker, üstümü başımı parçalar, vücuduma jilet çekerim.

    A.Karayazı

    @Ahmet Saraçoğlu,

    Burzum – Det Som En Gang Var
    Watain – Waters of Ain
    Converge – All We Love We Leave Behind
    Crowbar – The Lasting Dose
    Alice In Chains – A Looking in View
    Motörhead – Till The End
    Marduk – Baptism by Fire
    Deathspell Omega – Phosphene
    Pantera – I’m Broken
    Der Weg Einer Freiheit – Ein Letzter Tanz

    Bonus: Ulcerate – End the Hope

    12ParmakBağırsağı

    @Ahmet Saraçoğlu, Bi cirpida aklima gelenler:

    Hate Eternal – Infernus
    Ulcerate – Burning Skies
    Deathspell Omega – Cok fazla sarkisi ama bir tane secmem gerekirse Abscission
    TDEP – Farewell Mona Lisa
    Ihsahn – Arrival ve Departure
    Aosoth – Contaminating All Tongues
    Drastus – Constrictor Torrents
    Thrown to the Sun – Gnomon
    Neurosis – Reach

    12ParmakBağırsağı

    @12ParmakBağırsağı, Doyamadim biraz daha yazacagim:

    Necrophagist – Epitaph
    Mgla – Age of Excuse VI
    Funeral Mist – White Stone
    Kriegsmaschine – None Shall See Redemption
    Arch / Matheos – Midnight Serenade

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, o kadar çok var ki saymakla bitmez. Dinlediğim çoğu gruptan bulurum. Ama başlıcaları yazayım.

    Metallica – To Live is To Die
    Watain – Waters of Ain
    DsO – Abscission
    DWEF – Ein Letzter Tanz
    Death – Perennial Quest
    Ulcerate – Inversion
    Lapsekili Tayfur – Geceler
    Şampiyonlar ligi müziği
    İstiklal Marşı

    Ahmet Saraçoğlu

    Odraza – Najkrótsza z wieczności’de 2.52-3.10 arasındaki vokaller

    Alcest – Là où naissent les couleurs nouvelles’in 2.45′inde arkadaki melodiyle birlikte Neige’in yürekleri dağladığı vokalleri

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, yeminle ikisi de aklımdan geçti hatta verdiğin saniyelerle birlikte. Ama isimlerini yazmaya üşendim ahaha

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, ahah. Odraza’nınkinde aynı kelimeyi iki kere tekrar ediyor ya o kısmın en sonuda, “I ja zapomnę, ja zapomnę” diyor. Tam orası şerefsizlik işte.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, hiç sorma. O kadar çok dinledim ki A0 lehçe ile şarkıyı baştan sona ezberledim. @Rzeczom, reyizin öğrencisiyiz.

    Erhan

    @Ahmet Saraçoğlu,

    Misthyriming – Med Svipur lofti
    Slugdge – Slave Goo World
    The Dillinger Escape Plan – I Wouldn’t If You Didn’t
    The Dillinger Escape Plan – Unretrofied
    DsO – Abscission
    Testament – D.N.R
    Mastodon – The Czar
    Marduk – Life’s Emblem
    Metallica – The Frayed Ends of Sanity
    Scar Symmetry – Oscillation Point

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu,
    Dissection – Night’s Blood, Where Dead Angels Lie
    DsO – First Prayer
    Dark Tranquillity – The Gallery
    Black Sabbath – Lonely is the Word
    Camel – Summer Lightning, First Light
    Rivers of Nihil – The Silent Life
    Mgla – EiF v, vi
    Cynic – How could i
    Death – a Moment of Clarity, Zero Tolerance
    Nile – Unas the Slayer of the Gods, Black Seeds of Vengeance, Die Rache Krieg Lied der Assyriche
    Ulcerate – Dissolved Orders

    Gibi gibi

  45. Melkor says:

    Dune part two o kadar güzeldi ki anlatamıyorum. Bu iyi yönetmenlik ile açıklanabilecek bir şey değil. Böyle karışık ve karakterlerin neredeyse hepsinin gri olduğu dune’u böyle hakkıyla uyarlamak için o evreni çok seviyor olmak lazım. Keza blade runnerı da böyle güzel devam ettirmişti. Çok büyük yönetmensin vilnöv.

    Yiğit

    @Melkor, bilet almak asla aklıma gelmediği için gidemiyorum. Imax’te önlerde izlemek hiç sarmıyor kafanı kaldıra kaldıra izleyip boyun fıtığı oluyorsun. O yüzden bir süre bekleyeceğim mecbur. İlk filme bayılmıştım ama. Evreni hiç bilmeyen biri olarak bana çok geçmişti ilk film. Vilnöve güveniyorum.

    M

    @Melkor, müthişti gerçekten.Tüylerim diken diken izlemedigim tek bir saniye yok. Dediğin gibi böyle bir uyarlama yapabilmek için o evreni çok sevip icsellestirebilmek gerek. Adam bundan fazlasını yapmış.

    Minervaspor

    @M, ya gercekten oyleydi. Orgazmik seviyede bir film olmus. En son gencligimde canakkale gunlerimde bu derece hissetmisimdir. 12/10

  46. Az önce YouTube’daki meşhur bir davulcu kızın Slayer – South of Heaven cover’ının altında “Dave Lombardo… Pek çoklarınca bilinmez ama aslında efsanelerden biridir” diye yorum gördüm. 193 kişi de like’lamış. 😅🔫

    eatthegun

    @Ahmet Saraçoğlu, Abi şaka maka yeni nesil old school grupları pek bilmiyor siklemiyor gibi geliyor bana

  47. A.Karayazi says:

    2024 çok iyi başladı ama benim bu sene en büyük isteğim Converge’un ‘The Dusk in Us’ ın devamı niteliğinde ciğer söken bir albüm yapması. Coffins’e salça oldum, tuttu. Hadi be yapın bi güzellik(pislik).

  48. ismail vilehand says:

    https://youtu.be/ndBXIFGSlTo?si=jR5c5dAN6fQ81D6w

    Sinan Engin’in bunu son derece ciddiye alıp aşırı sinirlenmesi hayatımda en çok güldüğüm şeylerden biri olabilir.

  49. Aşırı alakasız şarkı mekân eşleşmeleriniz neler? Bende şöyle şeyler var:

    Death – See Through Dreams > Üsküdar Vergi Dairesi
    Unleashed – Long Before Winter’s Call > Balmumcu Jandarma Sosyal Tesisleri’nin önü
    Mercenary – In Bloodred Shades > Mecidiyeköy Aslı Börek
    Orphaned Land – Birth Of The Three (The Unification) > Bolu Karamurat Gölü yakınındaki tepe
    Meshuggah – Neurotica > Vancouver, Death by Chocolate’ın önündeki trafik ışıkları
    Darkane – Innocence Gone > Viyana, Volksgarten’in yanında Türk işçilerin türkü söyleyerek çalıştığı müştemilat inşaatının karşısı

    Ahmet Saraçoğlu

    Kimsenin yok mu yahu muhabbet olurdu.

    Raddor

    @Ahmet Saraçoğlu, abi bir tek sana oluyor. Tüm site ahalisi olarak şaşkınız.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Raddor, vay başıma gelen.

    Aim

    @Ahmet Saraçoğlu, Aslında çok var bende ama en güçlü olanlar şunlar,

    Between the Buried and Me – Obfuscation > Ankara Aşti – Dikimevi Metrosu
    King Crimson – In The Wake of Poseidon > Ankara Gölbaşı otobüsü
    Carpe Noctem – Odium Somniferum > Konya – Ankara hızlı treni
    Haggard – In a Fullmoon Procession > İstanbul Yenikapı deniz otobüsü
    At The Gates – Suicide Nation > Ankamall girişi (no pun intended)

    Şuan dikkatimi çekti 2 yıldan beri yaşadığım şehirle ilgili hiç bir müzik bağı kurmamışım. Yani en yakını
    Mastodon – Tread Lightly > Konyaaltı Plajı (o da günlük güneşlik havada direk mastodon açasım geliyor ondandır hahaha)

    Ahmet Saraçoğlu

    @Aim, ben de dün itibarıyla tam 6 yıldır Antalya’dayım, benim de yok Antalya’nın herhangi bir yeriyle özdeşleşen şarkım.

    eatthegun

    @Aim, @Ahmet Saraçoğlu, Hahah benim var. Sleep – Giza Butler ve Konyaaltı Plajı. Direkt o albümün tamamı hatta. Şehre geldiğim zamana denk gelmişti albümün çıkışı yürürken sürekli dinliyordum.

    daud

    @Ahmet Saraçoğlu,

    At the Gates – Into the Dead Sky -> Beşiktaş / Kadıköy vapuru

    Opeth – Harvest -> Ankaray

    Mayhem – Whore -> Rize’de dolmuşların kalktığı yer

    Funeral Mist – Deiform -> Karlı bir gecede Tarabya bayırı

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Ministry- Jesus Built My Hotrod / eski evimin tuvaleti (evet ilk kez dinlediğim yer)

    Godless Killing Machine

    @Ahmet Saraçoğlu,

    paradise lost – draconian times: ulus-etiler-akmerkez arasi lise yolu
    depeche mode – sound for the masses: portland’da staj yaptigim gazeteye giden yoldaki homeless shelter’in onunde 20 dolarlik marijuana alisverisi
    disturbed 2. albumu: kustepe’deki toprak saha
    crowbar – sonic excess: guney carolina’da en cok takildigim barda kapanmaya yakin mutlaka crowbar calarlar, bana 40+ redneck ablalarin hoplayan memelerini hatirlatir crowbar

    aslinda o kadar cok var ki dinledikce bir yerleri hatirlatan sarkilar albumler. bence metal muzikte bu eslesme daha cok. baska hicbir muzik turunde bu sekilde oldugunu sanmiyorum.

    Ugur

    @Ahmet Saraçoğlu, Of müthiş muhabbet.Hemen yazayım.Zaten en sevdiğim albümler hep bir yerlerle, bir geziyle ya da hayatımın bir dönemiyle özdeşleşenler olmuştur;

    -In Flames – Jester Race -> Haydarpaşa-Karaköy/Eminönü vapuru
    -Soilwork – Figure Number Five -> Kışın Edremit Akçay yolu
    -Rotting Christ – Sleep of the Angels -> Yazın Edremit Akçay yolu
    -Soilwork – A Predator’s Portrait -> Yaz bitimi Akçay’dan İstanbul’a dönüş yolu ama eski yol olacak özellikle gemlik civarı, spesifik olarak eskihisar arabalı feribot
    -Rotting Christ – A Dead Poem -> Yazın Edremit Körfezi, Ayvalık özellikle akşam üstü dalışlar bitmiş limana dönüyoruz falan of özledim yazarken
    -Devin Townsend – Ghost -> Güre Yenimahalle plajı, portatif şezlongumda akşamüstü denizi izlerken
    -Chimaira – Down Again -> Lise son, okula giderken Maltepe minibüsleri

    Daha onlarca şey yazarım da neyse abartmayayım heh.

    Ali Osman

    @Ahmet Saraçoğlu, sadece bir tane aklıma geliyor.
    Lifelover-Erotik
    İstanbul Seyrantepe Devlet Hastanesi

    Bilge

    @Ahmet Saraçoğlu, Seçim günü olunca yine hatırladım. 2014 genel seçimleri zamanı Celtic Frost’un Monotheist albümünü yeni keşfetmiştim, oy kullanmaya yürüyerek, o albüm eşliğinde gittim. Oy sırası beklerken Ain Elohim’e fena vuruldum, birkaç tur döndü orada. Albüme hala bayılırım, Ain Elohim’i her dinlediğimde de o küçük ilkokul, yarım saatte oy kullanan yaşlı teyzeler, oy pusulaları ve anasına sövülmüş gibi davranan gergin sandık görevlileri gelir gözümün önüne.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.