# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Serbest kürsü
| 04.05.2015

Yeter! Söz milletin.

Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.

Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.

  Yorum alanı

“Serbest kürsü” yazısına 15,597 yorum var

  1. Tuna says:

    Sizce hangi albüm en çok gruba ilham vermiştir?

    deadhouse

    @Tuna,

    Death Metal: Altars of Madness
    Black Metal: De Mysteriis Dom Sathanas

    Emir

    @Tuna, 1. sırada Reign In Blood açık ara en çok gruba ilham vermiş albümlerden biri tarihte. Hem bir sürü thrash grubuna ilham verdi hem de sayısız 1st ve 2nd wave death ve black grubu çıktı bu albüm sonrası.

    2. sırada “Scream Bloody Gore” derim. Açtığı yoldan death metalin bugünlere ulaştığı konum tek başına yeterli.

    3. sırada da “Scream Bloody Gore”un death metalde yaptığı etkiyi black metalde gerçekleştiren albüm olarak “De Mysteriis Dom. Sathanas” var. Bu albümün olayını konuşmaya bile gerek yok esasen.

    Bu üç albümü, metal tarihinin en büyük etkiye sahip üç albümü olarak görüyorum, eğer ki Black Sabbath vs. gibi kurucu babaları işin içine katmadan konuşursak. Belki ileride fikirlerim değişir, ama şimdilik böyle.

    deadhouse

    @Emir, Reign in Blood’a laf edemem ama Morbid Angel’ın Death’e göre gruplar için çok daha ilham verici bir grup olduğunu düşünüyorum.

    Emir

    @deadhouse, Özellikle sound açısından Morbid Angel’ın etkisi çok daha büyük hocam, haklısın. Ama Morbid Angel piyasaya ilk albümüyle girdiğinde, zaten ortada iyiden iyiye hızlanmış bir death metal akımı vardı ve bunu başlatan gruptu Death. Bunu başardıkları albüm de “Scream Bloody Gore” olduğu için, “gruplara en çok ilham veren albüm” bazında düşününce ben Death’in yerinin MA’dan daha yüksekte olduğunu düşünüyorum bu konuda.

    Özellikle Florida death sahnesi için konuşacak olursak, “Scream Bloody Gore”da ortaya konan işler Cannibal Corpse, Deicide gibi gruplar başta olmak üzere o camiadaki çoğu insanı “Seven Churches”ın ötesine taşıyan en temel albüm oldu.

    Öte yandan “Altars of Madness” diyorsak ve en yüksek standartlardan konuşuyorsak, Death’in bir de “Human”ı var. Sırf “Human” sebebiyle prog./teknik death yapmaya özenen ya da yaptığı müziği mükemmelleştirmeye çalışan grupları saysak bitiremeyiz. Morbid Angel’ın prime dönemine bayılırım, death metaldeki etkisini de kesinlikle sorgulamam. Ama dediğim sebeplerden benim için bu konuda Death’in üzerinde değiller.

    deadhouse

    @Emir, Ben tür tür bakıyorum olaya. Genel anlamda kim daha ilham verici bilemem. Belki Death, death metalden çok progresif grupları daha fazla etkiledi. Ancak konu Death metal olacaksa seninle aynı fikirde değilim. Zaten Death her şeyden önce saf bir death metal grubu değildi, hiçbir zaman böyle bir amacı olmadı Chuck’ın. Death metal özelinde Morbid Angel’ın etkilediği grup sayısı sonsuzdan biraz azdır.

    ismail vilehand

    @deadhouse, “Death” metal tarihi açısından çok önemli bir grup olsa da ilham vericiliği çok çok kısıtlı. En ilham verici top 50 death metal grubuna anca girebilir. Bloodbath bile daha ilham verici.

    Şöyle açayım, Death spesifik bir soundu olmayan solo proje gibi. Senede 100′ün üzerinde death metal albümü dinliyorum mesela, bu dinlediğim albümlerden de yarısını falan başarılı buluyorum. Bu gruplar arasında duyduğum ilham perileri:

    Morbid Angel (uzak ara)
    Immolation
    Autopsy
    Incantation
    Dismember
    Entombed
    Bolt Thrower
    Cannibal Corpse
    Asphyx
    Carcass
    Deicide
    Gorguts
    Obituary

    Ve niceleri. Şu an bana sor mesela en son ne zaman “Death” grubundan etkilenmiş bir death metal albümü dinledin diye sana hemen cevap veremem. Oturup uzun uzun düşünmem lazım.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Kesinlikle aynı düşünüyorum. Death fanları bunu söylediğimizde Death’ın değeri azalmıyor bence. Death olağanüstü bir grup. Gelmiş geçmiş en iyi gruplardan biri. Ancak olay death metalse bence ismail vilehand’ın saydığı gruplar Death’ten daha çok Death Metali etkiledi.

    Emir

    @deadhouse, Tartışmada bağlam biraz kaydı hocam. Konunun en başında hatırlarsan, “gruplara en çok ilham vermiş/etkilemiş albümler” hakkında konuşuyorduk. Ben “Scream Bloody Gore”u ilk bu bağlamda öne sürdüm ve hala da aynı düşüncedeyim.

    Morbid Angel ile Death arasında doğrudan bir kıyaslama yapmamıştım @Tuna’ya cevap verdiğim ilk yorumumda, bunu sen bana cevaben belirtmiştin aslında :) Ben de o noktada kendi fikrimi söyledim. Evet, Death’in genel anlamda saf bir death metal grubu olmadığına ve Morbid Angel’ın bu bağlamda daha geniş bir etkisi olduğuna katılıyorum. Fakat Chuck her ne kadar pek kabul etmese de death metalin günümüze kadar evrildiği standartlar gereği Death’in özellikle “Symbolic” albümüne kadar yaptığı albümler baya baya taş gibi death metal, sırf prog ya da teknik tarafı ağır basıyor diye o zaman Atheist, ilk dönem Cynic, Nocturnus, ilk dönem Atrocity gibi grupları konu dışı mı bırakacağız death metalin etki alanında?

    @ismail vilehand, Bu “sound meselesi” daha önce de çok gündeme geldiği için sitede o konuda da fikrimi söyleyeyim madem yeri gelmişken. Diğer grupları doğrudan etkileyen bir sound’a/tarza sahip olmakla (Morbid Angel), her biri karakteristik özellikler barındıran farklı albümlerle grupları etkilemek (Death) çok farklı konular ve esasen işin burası mukayeseye açık değil. Morbid Angel, yarattığı sound’la çok karakteristik bir iş koyup birçok grubu etkiledi eyvallah, itirazım yok. Ama Death’in benzer ölçüde karakteristik bir sound’u yok diye etki alanını daraltmak ya da etkilediği grup sayısını az varsaymak kabul edilebilir bir argüman değil. Böyle bakarsan o zaman black metalde Burzum, thrash metalde de Metallica tarihin en az etkiye sahip grupları arasına girer “spesifik bir sound’a sahip olmadıkları için”, ki bu direkt saçma bir argüman olur. Darkthrone ve Mayhem black metal’i kitlesel olarak çok daha fazla etkiledi Burzum’dan, ama hepimiz Burzum’un nasıl farklı ve onlarla eş konumlanmayan bir noktada olduğunu biliyoruz. Thrash nezdinde de Metallica aynı durumda; Testament, Overkill, Exodus gibileri ana akım anlamdaki “thrash” tarzını daha çok karşılıyorlar sound olarak. Ama Metallica’yla aynı yerde konumlanabilirler mi? Hayır. Kısacası, bir grubun sound’unu diğer gruplarda görme sıklığıyla, o grubun daha çok etkiye sahip olduğunu varsaymak arasında doğrudan bir bağlantı yok sanılanın aksine. Belki MA ya da DsO gibi istisnai gruplar nezdinde bu bağlantı daha güçlenir, ama bu yine de her durumda her grup için geçerli olmaz.

  2. Tuna says:

    Alizade’nin Death tişörtü giymesi ve Psychonaut 4’ü bilmesi… Gerçek bir halk ozanı.

    TAAKE

    @Tuna, Psychonaut 4 çok bilinen bir grup hocam adamların azerbaycan konseri iptal oldu diye halk ihtilali çıkıyordu azerbaycanda,ben bizim oragnizatörlerin yerinde olsam getirtirim bunarı,adamlar tfliste burnunu ucunda yürüyerek bile gelirler,patlatırım bir istanbul,ankara,izmir,eskişhir konseri,inan zarar etmez bol kar edersin hayvan gibi kitlesi var Psychonaut 4 grubunun,gerçekten kaliteli bir grup

  3. Kürşat says:

    https://www.instagram.com/p/C0wfRZfrl1Y/
    TDEP Calculating İnfinity’nin 25. yılını kutlamak üzere konser verecekmiş, alt gruplardan biri de Car Bomb. ORAYI YIKARLAR.

  4. Berca B. says:

    Ne zaman bir şeye sinirlensem sakinleşmek ve yanlış bir şey söylememek için Anti Flag’in Underground Network’ünü açardım, iki dakikada pırıl pırıl olur normale dönerdim. Şimdi yine asabım bozukken iki tur döndüreyim dedim, hem albüm Spotify’dan kaldırılmış, vokal Justin Sane tecavüz suçuyla mahkemeye verilmiş, grup da 5 ay önce dağılmış.

    Artık daha da sinirliyim.

  5. ismail vilehand says:

    Netflix’te bulunan ve Amerikan yapımı olmayan aksiyon filmleri önerenlere bitter çikolatalı ballı muzlu süt ısmarlıyorum.

    deadhouse

    @ismail vilehand, İzlemişsindir ama şansımı deneyeyim.

    Hard Boiled (1992)

    Gelmiş geçmiş en çok kişinin öldüğü aksiyon filmi. Böyle bir rekoru elinde bulunduruyor.

    Netflix’te var mı bilmiyorum. İnternette bulabilirsin rahatlıkla ama.

    ismail vilehand

    @deadhouse, Chow Yun-fat’in bir çok filmini izledim. Bu filmin de hastasıyım.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Bir filminin tanıtımında John Woo için saf aksiyonla melodramı birleştirdiği için sinema tarihine geçti diyorlardı. Cidden öyle. Chon Yun Fat’in oynadığı filmlerinde özellikle bu duygu göze çarpıyor. Normalde fikir olarak öne sürsen yok abi saçma olur dersin ama John Woo bunu başarmış. Amerikan aksiyonlarında bu yok. Kahramanlık, cinsellik, ihanet, sadizm, suç, gangsta hayatı her şey var ama bir karakterin diğerine gülümseyip iç çekip biz nostaljik adamlarız dediğini asla duyamazsın. Kanlı şiddet sahnelerinden sonra flash-back yapıp karakterlerin ebedi dostluğunu göremezsin.

    Rust in Peace.

    @ismail vilehand, duyduğunu hatta izlediğini düşünüyorum ama ”The Night Comes For Us”

    ismail vilehand

    @Rust in Peace., bu film benim eski Netflix hesabımda listede ekliydi, hesap değişince izlemeyi unuttum. Hatırlatma için sağ ol.

    çaksu

    @Rust in Peace., +1. Hem tansiyon hem aksiyon olarak The Raid’lere en çok yaklaşan film olabilir benim izlediğim.

  6. deadhouse says:

    İnsan bira içerek ölebilir mi? Bununla ilgili bilginiz var mı? Biliyorum içkilerle insan ölebilir, alkol komasına girebilir. Şarap, viski vs. Ancak ben birayı merak ediyorum. Mesela 30 bira içersem ne olur?

    ismail vilehand

    @deadhouse, midende yer kalmadığı için kusarsın ve hiç bir şey olmaz. Yüzüstü veya sırtüstü sızıp kusmuğunda boğulmadığın sürece tabi, ki bu çok kokunç bir ölüm. Bundan dolayı alkol alınca özellikle yan yatmak ve alkol alanları yan yatırmaya dikkat etmek lazım.

    Mekanda 15 bardak fıçı bira sonrası kusup devam etmişliğim var mesela. Güne yayarak da kusmadan 20 civarı içmiştim ama saatte 1 bira gibi. Mantıken çay tiryakilerinin yaptığı şey gibi oldu ama sonunda kafam inanılmaz uçuyordu.

    Bu muhabbet vesilesiyle Led Zeppelin’in efsane davulcusu Bonzo’yu anmış olalım.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Mideye mi gidiyor abi bira?

    çaksu

    @deadhouse, Klinik adını hatırlayamadım. “uro”lu bişeydi sanırım ama… Burroughs bi kitabında anlatıyodu.. Böbreğinin havlu atıp çalışmayı bıraktığını, kanın dokuların sidik dolduğunu ve o durumda öldüğünü, alkolik birilerinin.. ‘tek seferde olur mu’ nun cevabını bilmiyorum ama, böyle iğrenç bi bilgim var sdfg.

    Tahminim 30 bira salt hacmiyle de öldürür sdfg.

    Cryosleep

    @deadhouse, Andre the Giant tek oturuşta 100′ün üstünde bira içerek rekor kırmış vaktinde. Tam sayıyı kimse bilmiyor ama 100′ü geçtiği kesin sanırım.

    deadhouse

    @Cryosleep, 108 adet 350 ml’lik bira içmiş, 45 dakikada.
    Görgü tanığı öyle söylüyor. 37 litreden fazla ediyor. Hani bir insan çok su içince bile ölüyordu. Kafam karıştı. Bu arkadaş insan değil o zaman.

    eatthegun

    @Cryosleep, Halepte 70 arşın atladım demiş..

    eatthegun

    @deadhouse, Ard arda içersen ya kusarsın, ya da sızarsın. Eğer 30 birayı zamana yayarak kaldıracak bünyen varsa da hiçbir şey olmaz. Ben pandemi zamanında günde 2 tane 6lıdan 12 bira içiyordum, bütün güne yayıp bunu 30 yapsan da öleceğini hiç zannetmiyorum.

    deadhouse

    @eatthegun, Deneyeceğim dostum. Güne yayacağım ilk aşamada hedefim 20 olacak. Eğer hiçbir şey olmazsa 25 sonra 30. Bende kusma olmaz. Tuborg kırmızı, Extra içmeceğim niye kusayım ki. Yatmayacağım da. Bakalım ne olacak.

    Yiğit

    @deadhouse, su içmeyi ihmal etme. Bira işettiren bir şey olduğu için dehidrasyona yol açıyor bu da yaptığı baş ağrısının temel sebebi aslında. İçkilerle birlikte yeterince su içmeye alıştığımdan beri akşamdan kalma hissi epey azaldı.

    deadhouse

    @Yiğit, Hayatım boyunca içki içerken su içmedim. İster yüksek alkollü içki ister bira fark etmez. Hiç yapmadığım bir şeyi yapmamı öneriyorsun. Midem bulanır içemem sanırım.

    Yiğit

    @deadhouse, bir dene, etkisi olduğunu görünce hak vereceksin. Ayrıca 30 tane bira içme challenge deniyorsun onda sıkıntı yok ama su mu mideni bulandıracak abi ahaha. Bir şey olmaz. Susuzluğun bünyene olan etkisinden daha kötü bir senaryo olması imkansız zaten.

    deadhouse

    @Yiğit, 20 efes malt aldım. Gece başlıyorum. Birahanade çalışan adamsın seni dinlemeyeceğiz kimi dinleyeceğiz. Arada su da içeceğim. Ne olur ne olmaz su da aldım evdeki bol klorlü su sikertebilir.

    ismail vilehand

    @deadhouse, 20 tane efes malt bitince hiç bir şey olmayacak ve mideni yorduğunla kalacaksın. Bir şişe viski alıp keyif yapsaydın keşke. Tekila veya Jager da olabilirdi.

    Yiğit

    @deadhouse, kasa + şişeler 70 lira ediyor diye hatırlıyorum. Üç tane kupon parası, iade etmeyi unutma. Tabii kasayla aldığını varsayıyorum…

    çaksu

    @Yiğit, Serbest çağrışım. 10 yaşıma kadar Bayrampaşa’da oturduk ve Arda Turan yan sokakta otururdu. Bizim sokakta oynarlardı. Bi dönem onların evinden bira şişelerini toplayıp tekele götürdüğümüzü, karşılığında hepimize meybuz aldığımızı hatırlıyorum sdfg. En saçma Türk futbol trivia’sı.

    Yiğit

    @deadhouse, tamamen bünye meselesi. Kişiden kişiye göre değişen bir durum. Kesin bir şeyden bahsetmek zor.

    Biranın farkı ne onu anlamadım sonuçta alkol bu öldürür veya komalık yapar yeterince içersen. Detaylı araştırmadım ama BAC (kandaki alkol oranı) olarak %0.4 üstü genel olarak tehlikeli kabul ediliyor. Bu da 18 tane 50cl %5 abv biraya denk geliyor. Ama sonuçta biradan bahsediyoruz, içmesi uzun sürüyor. Ne kadar sürede içtiğin önemli.

    Bira olarak en çok 15 tane içeni gördüm pek de uzun olmayan bir sürede. Onun haricinde tüm güne yayarak 1l vodkadan fazla içtiğim oldu. Geniş bir sürede içince kafa olarak stabil kalıyorsun gibi oluyor.

    Ayrıca kusarsan saylanmaz. Sonuçta kana karışmayan alkolü atmış olacaksın. Öte yandan 20 birayı belki içerim ama Tuborg Kırmızı’dan zorlasan 3 tane anca içebilirim. Bu biraları nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama 3 tanesi bende 70lik votka gömmekten daha ağır etkiler yapıyor. Tuborg gold candır, gerisi teferruattır.

    Berca B.

    @Yiğit, olm bunlar nasıl sayılar nasıl bünyeler? Ben üçüncü biradan sonra biraya doyuyorum, sonraki gün yine de eziyet gibi geçiyor. Eğer o gün kİnKy hissediyorsam 3 cin, 3 bira ve 3-4 jager shot’a çıkabiliyorum en fazla. Ki böyle yapınca hesabı nasıl ödediğim, eve nasıl döndüğüme dair hiçbir fikrim olmuyor, online bankacılıktan kredi kartı hareketlerine bakınca ne yaptığımı anlıyorum.

    deadhouse

    @Yiğit, Tuborg kırmızının içerisinde Fentanil, Eroin, Kokain, Bonzai, Bally, Tiner var. İmkanı yok %7,5 alkol oranı olan bir biranın böyle etki etmesi. Viskiden, şaraptan, votkadan korkmuyorum ama Tuborg kırmızıdan korkuyorum. Bir keresinde aç karna 5 tane içtim unutamıyorum o geceyi. Pişman olacağın şeyler yaptırabilir.

    Unanimated

    @deadhouse, hocam bu sorunun cevabı sizin bünyenize bağlı , kronik alkol kullanan biriyseniz ve ek hastalıklarınız varsa özellikle karaciğer ve böbreği etkileyen ,20-30 bira sonrası bilinç durumu değişikliği ve karaciğer yetmezliğine girmeniz olasıdır ama mesela kronik rahatsızlığı olmayan , çok fit- sağlıklı bir bireyseniz yine metabolizma hızınıza bağlı olarak etkilenmeden >20 bira falan içmeniz mümkün gibi . Alkole bağlı komaya girenler genelde kronik içiciler oluyor ki bu kişiler her gün 70lik deviren orta yaş üstü insanlar ve ek bir sürü sağlık problemleri oluyor , alkol yoksunluğunda da komaya girebiliyorlar . Bence 20yi zorlamak için süreye yayarak içmek ve yanında bol su içmek arada karbonhidrat tüketmek mantıklı olabilir (karaciğer-böbrek hastalıklarının olmadığını varsayarsak ve ilaç kullanmıyorsanız ) ama hocam neden böyle bir şeye girişiyorsunuz merak ettim , sadece merak mı ?

    deadhouse

    @Unanimated, Canım sıkılıyor.

    Gulyabani

    @deadhouse, bira ucuzken iş çıkışı 2 divana uzanır cumadan başlayıp pazar akşamüstüne kadar no stop biralama yapardık. Uyku yok. Yemek de sadece cips. Arada dışarı çıkıp orada zıkkımlanır sonra evde devam ederdik duruma göre. 40 saat aralıksız olarak 30 un üstünde bira ve dışarı çıkmışsak 5 6 tane shot olurdu adam başı. Bir bok olmazdı. Veya yazın plaja onlarca kutu birayla gidip yirminin üstünde içtiğimiz çok olmuştur gene. Keza deplasman yollarında da 20 sınırı çok aşıldı.
    Biranın sarhoşluğu beş bilemedin altı biraya kadar. İşeyerek atıyorsun zaten çoğunu bünyeden. Sonrası yorgunluk. 20′den sonra zaten kafa aynı seviyede kalıyor. Uykusuzluk falan da devreye girince zombi gibi oluyor insan. Sarhoşluktan bambaşka bir kafa.
    En son 29 ekimde denedik böyle bir şey gene. Sarhoşluk falan tamamen geçiyor 10 12 saat sonra. Yorgunluk kalıyor. Muhabbet ortam güzelse içmeye devam ediyorsun ama yorgunluk sadece dediğim gibi.

    Yüzde 5 alkol çok çok kusturur ya. Bırak alkol zehirlenmesini, bira içip ölü gibi sızan görmedim daha. Mesela cin veya votka falan ayarı kaçtı mı yıkar adamı. Kusmayla, yüz yıkamayla falan kendine gelemez yıkılan kolay kolay. ( hele cin içilmişse ) Ama birada zaten işiyorsun dediğim gibi. Bir de kustun mu üstüne bir şey kalmaz. Ama alışık değilsen sabahı baş ağrısı süründürür.

    Denemek istiyorsan dene. Dediğim gibi 30 saat sonra falan çok değişik bir kafa oluyor uykusuzlukla. Yemek yersen şişirir ama.

    Dysplasia

    @deadhouse, Gerekli şartlar sağlanırsa öldürür. İçme hızı, alkol yüzdesi, mide doluluğu gibi yan etmenlerle değişmekle birlikte %5′lik 20-25 adet 33 cclik bira koma-ölüm tehlikesi riskinin arttığı alkol konsantrasyonunu sağlıyor. Ama bundan önce de pekala tehlikeli yan etkileri görebilirsin. Özellikle kusarak boğulma, kan şekeri düşüklüğü, ritim bozuklukları ve nöbetler komaya girmeden de can alabilir. Alkol hızlı emilen bir madde, kusmaya da çok güvenmemek lazım. Başka bir hastalık varsa, başka kullanılan ilaç varsa vs vs daha da kolaylaşır işler.

    deadhouse

    Teşekkürler arkadaşlar. Gayet olumlu yorumlar aldım. PA müthiş bir site. Sosyal kültürel seviyesi yüksek insanlarla dolu burası.

    ismail vilehand

    @deadhouse, 20 birayı anlat seni dinliyoruz.

    TAAKE

    @deadhouse, kusar veya sızarsın kardeşim,bira alkol seviyesiyle düşük,çok hızlı içersen kafanı kaldırmaz,bu konuda ismail vilehand kardeşim uzmandır sana tavsiyem gün boyunca yayarak iç,ister şarkı dinle,ister film izle,biranın güzel tarafı ister popeyes dan acılı kanat söyle,ister burgerkingden whooper veya mahalle satıcısından kokoreç hepsi çok lezzetli gelir, sana iki film tavsiyesi bırakayım müsadenleeğer izlemediysen

    Until the Light Takes Us -belgesel
    Häxan 1922

    sadece iç ve sızarak uyu
    senin gibi harika bir insan bize lazım

    deadhouse

    @TAAKE, Öneriler için sağ ol. İki filmi de izleyeli yıllar oluyor. Haxan için söylenebilecek kelime yok. Olağanüstü bir yapım.

  7. ismail vilehand says:

    Düzenli cinsel hayat olmayınca insan etek traşı olmaya ve ayak tırnaklarını kesmeye çok üşeniyor. Aksi takdirde anca haftasonu dışarı çıkarken one night stand ihtimaline karşı bunlar yapılıp yırtık olmayan baksır ve deliksiz çorap giyiliyor.

    Yiğit

    Ayak tırnağı ve seks ne alaka abi onu çözemedim ama her erkeğin bir belki sikişirim baksırı vardır ona katılıyorum. Hiç sikişmemiş erkeğin bile vardır.

    ismail vilehand

    @Yiğit, görsel olarak kötü, bir de ayak baş parmağı tırnağı uzunken aksiyon sırasında partnere değince acıtıyor, çiziyor falan. Ondan kesmekte fayda var.

    Birde sevişme ihtimali olmayan insan neden her gün parfümünü sıkıp bitirir anlamıyorum. BİM’de satılan parfümler bile ateş pahası olmuş. Deodorant günlük kullanım için gayet yeterli.

    Duş jeli kullanan adamı da anlamıyorum. Kafandaki şampuan aşağı doğru akarken vücudu temizliyor zaten. Hep gereksiz masraf bunlar.

    eatthegun

    @ismail vilehand, Abi bi de su faturası mı çıkarıcaz. Yemeklerin yanında gelen, sağdan soldan çarptığım tekli ıslak mendillerle haftada bir belli bölgelerimi silerim. Eğer one night stand ihtimali varsa da bim ıslak mendili ve kolonyası kullanırım.

    ismail vilehand

    @eatthegun, ılık duşsuz yaşayamam ben ya. Su faturasıyla ilgili max yaptığım şey evde yalnızken işeyince sifonu çekmemek. 1 litre işeyip 10 litre temiz su dökmek mantıksız.

    eatthegun

    @ismail vilehand, Hahahahahah abi sifon çekmeme işi çok iyiymiş. Abi benim de öyle dediğime bakma günde mecbur 2 kere duş alıyorum bazen 3 oluyor, böyle bi düzenim var mecburen hayatım duşta geçiyor hahahah.

    Necrobutcher

    @ismail vilehand, çok doğru ben sırtımın kıllarını bile kestiriyorum hatuna manikür pedikür sivilce tıkma vs bayılıyorlar uğraşmaya

    TAAKE

    @ismail vilehand,Hocam ayak tırnağı normal kişisel bakım,ama temasla bulaşan cinsel hastalıklar için karıya olabildiğince kıllı gdip sonrasında kesip tüm aletleri sterilize edin diyor uzmanlar,senas başı bin lira alan hanımefendinin de kıllı veya aydan parlak diye standardı olmaması lazım bence

    ismail vilehand

    @TAAKE, aids olduğunu söyleyen kadına “atın ölümü arpadan olsun güzelim.” diyen dayının askerleriyiz biz.

  8. Vejeteryanlık hadi tamam ama veganlık çok ekstrem; süt içmeyeceksek bal yemeyeceksek bu hayata neden geldik diye düşünen bana jainism şoku…

    Aslında bir diyet değil, bir Hint felsefesi ama beslenme kısmı cidden çok ekstrem.

    Veganların aksine jainism’de kök sebzeleri (patates, soğan, havuç vs) de yemiyorlarmış. Kökten yiyince bitki tamamen öldüğü için sadece sonra tekrar çıkabilen meyve, yaprak ve sapları yiyorlarmış. Ayrıca girintili çıkıntılı yapılarından dolayı içlerine girmiş olabilecek minik böcekleri de yeme ihtimaline karşın karnabahar ve brokoli de yemiyorlarmış. Bakteriler de canlı olduğu için bir gün beklemiş yiyecekleri de üstünde bakteri veya eser miktarda küf oluşabileceği için yemiyorlarmış.

    Çok çeşitli oruçları var. Aathai, Navai ve Solbhathu adlı oruçlarında sırasıyla 8, 9 ve 16 gün herhangi bir şey yemek içmek yasak, sadece kaynatılmış su içebiliyorsun. Aynısının bir de Maaskshaman versiyonu var, onda da “1 ay herhangi bir yiyecek içecek yok”.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, et tüketmeyenlere saygı duymakla beraber, dünyada et biterse kendi götümü keser yerim.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Veganlardan çok daha mantıklı yaptıkları şeyler. İçerisinde mistik, kültürel, dini motifler var hiç olmazsa. Veganlık ise saçmalıktan ibaret. 200 bin yıldır et yiyoruz.

    şeyh hulud

    @Ahmet Saraçoğlu, Batıda eskiden Pisagor’un müritleri de et yemiyormuş. Ancak tarihçiler Pisagor’un öğretisini oluştururken Hint felsefesinden etkilendiğinden şüpheleniyorlar. Döngüsel ruh göçü, ruhu arındırarak ölüm-doğum döngüsünden kurtulmak, bütün doğanın ve varoluşun bir olması gibi fikirler tesadüf olamayacak kadar benziyor. Bu adamın MÖ 5. yüzyılda Hint felsefesini nereden öğrendiği ise bambaşka bir soru.

    deadhouse

    @şeyh hulud, Önce Mısır’a sonra Babile gidiyor, Hindistan’a da o sırada seyahat ediyor. 12 yıl sonra Yunanistan’a dönüyor.

    şeyh hulud

    @deadhouse, Acayip bir deha. Bugün bildiğimiz anlamıyla müziği bile ona borçluyuz. Seslerin sayılara ve oranlara indirgenerek sistematik bir şekilde ifade edilebileceğini bulduğunda akustik bilimini yaratmış oldu.

    deadhouse

    @şeyh hulud, Kesinlikle. Ancak anaakım düşnce dünyası tarafından görmezden geliniyor, hatta dalga geçiliyor akademilerde kendisiyle. Kaynak götüm değil bu arada;

    Tüm Çağların Gizli Öğretileri, Manly P. Hall

    TAAKE

    @deadhouse, Tüm Çağların Gizli Öğretilerini görünce gülümsedim hocam,mükemmel bir kitap zaten bir çok ödül almış,çok kaliteli olmasına rağmen mainstream olduğu için pas geçilen bir kitap ama mükemmel,size naçizane tavsiyem Türk okültist bülent kısayı da okumanız,tüm kitaplarının pdf si var,işin ilginci bu kitabında var,pdf sini telefonuma indirip,orjinalini saın aldım saygımdan dolayı,sırf resimler bile mükemmel

    deadhouse

    @TAAKE, Muhteşem ötesi bir kitap cidden. Kendisi 32. derece mason, filozof, düşünür, çok büyük bir insan. Hayatımda okuduğum en etkili birkaç kitaptan biri diyebilirim.

    Bülent Kısa’yı biliyorum ama kitaplarını okuma fırsatı bulamadım. İlk olarak hangi kitabını önerirsin. Havass’ın Derinlikleri kitabını okudun mu?

    TAAKE

    @deadhouse, bütün kitaplarını okudum,zaten kitaplarını fiziksel olarak bulmak çok zor,kendisi e-kitap olarak yüklüyor,yazdıklarını kimse basmaya cesaret de edemiyor galiba,bu konuda yetkin biri,bazı şeyleri ülke ortamından dolayı saklıyor,zaten yazdıkları bile birçok kesimi rahatsız edecek şeyler

    çaksu

    @deadhouse, Kitabı bilmiyorum ama çağrışı yaptım.. Şu sıralar yeni takıntım SHWEP podcasti. Secret History of Western Esoterisicm Podcast. Harika işliyor ve anlatıyor herif (Earl Fontainalle)

  9. deadhouse says:

    Kafam iyi değil. Ben bir Akira, Ghost in the Shell yapayım da kendime geleyim. Gerçeklik karnımı ağrıtmaya başladı.

    çaksu

    @deadhouse, Let The Corpses Tan. Ben sevmiştim sddgh. Stil>gerçeklik kafası Western/giallo kırması film.

    deadhouse

    @çaksu, Hiç duymamıştım. Mutlaka izleyeceğim.

  10. Hosting şirketinin disklerindeki bir sorundan ötürü bugün 14.00′ten beri siteye girilemiyordu, görünüşe göre az önce çözülmüş.

    Ahmet Saraçoğlu

    Son 2 günün yorumları uçmuş. Melechesh, Defeated Sanity, Behemoth, Gorguts haberlerinde bir dolu yeni yorum vardı, şu an hiçbiri yok. Yarın arayıp konuşacağım, umarım geri gelirler.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Bir de zaman yolculuğu imkansız diyorlardı. Hem de geçmişe.

    Ahmet Saraçoğlu

    Hay aq yıl sonu listeleri falan da uçmuş. Yapacağınız işi ulan. Umarım geri getirebilirler.

  11. Opethsevenbiri says:

    Yıllarca boş atıp sonradan şov yapmış grup örneğiniz var mı? Benim Cattle Decap.

    ismail vilehand

    @Opethsevenbiri, Cattle Decapitation hiç bir zaman boş atmadı. Mainstream olmamak boş atmak değildir.

    B for Beytullah

    @Opethsevenbiri, cattle degil ama opeth bence oyle.

  12. deadhouse says:

    Süryanice kadar başınıza taş düşsün. Bu Türk Milliyetçilerinde hiç ışık yok. Avrupa’da aşırı sağcılar iktidara bile geldi. Bunlar hala yerinde sayıyor. Tek dertleri dillere düşmanlık etmek.

    Bana artık herkes Akp ajanı gibi geliyor. Kimse iktidara gelmek istemiyor. Bunu zaten seçim sürecinde de gördük.

    Frostauðn

    @deadhouse, Olay ne bilmiyorum süryani meselesi yani ama sağcılar muhalif etmekte o kadar kötü ki bilinçsizce mi Erdoğan’a çalışıyorlar yoksa bilinçli mi emin değilim. Her iki durumda kötü o yüzdendir bu ülkeyle olan özellikle de siyaset konusunda bağımı kesip attım. Bunu 2018 seçiminde yaptım son kez inanarak sandığa gittiğim ve oy kullandığım seçimdir. Adamın hala kazandığını görünce bu ülkeden umudumu yitirdim o seçime üzüldüm mesela sonrasında bir daha Tr siyasetiyle alakalı hiçbir şeyin beni üzmesine izin vermedim. Üniversitem bitsin Danimarka’ya yerleşeceğim orada master programı ayarlıyorum kız arkadaşım orada iş bile bakıyorum oradan Türkiye ile ilişkimi komple kesiyorum artık.

    Sol da kötü de bu adamın kazanması solun suçu falan değil solun oyu %10 ya var ya yok. Sol bu ülkede belli bir kitleye sahip olsaydı zaten bu ülkede hiçbir zaman Erdoğan iktidar olamazdı. Sol bu ülke bu günlere gelmesin diye 60-70-80′ler de mücadele etti zaten 80 darbesiyle ülkede sol temizlenince siyasal islamcıların ve milliyetçiliğin önü açıldı leş neo-liberalizm ekonomilerinin önü açıldı.

    Hala kaç yıllık meseleleri ısıtıp ısıtıp önümüze koyan askeri operasyonlar ile sağdan kafasına göre her zaman oy alabileceğini bilen Erdoğan’ın işi çok kolay. Ağzımıza sıçılmış hala 100 yıllık meseleleri konuşuyoruz ha çözüme kavuştursak neyse o da yok mesele AKP’nin politikalarını gündemden düşürmek onları bildiğiniz basketbol terimiyle konuşacak olursam perdelemek.

    deadhouse

    @Frostauðn, Olay İyi Partililerin Süryanice Yılbaşı kutlaması yapan Dem milletvekilinden (Süryani kendisi) rahatsız olması. Zavallı ötesi bir şey. Mide bulandırıcı. Bu ülkeden hiçbir şey olmaz. Yolun açık olsun.

    Frostauðn

    @deadhouse, Teşekkürler, gerçekten mide bulandırıcı bir konu, bu ülkeden hiçbir şey olmaz sözüne ise üzülerek katılıyorum.

    TAAKE

    @deadhouse, süryanilerden rahatsızlık duyan insan kansız bir iffetsiz anne çocuğudur,Türkiyedeki hatay alevileri(nusayri) ile birlikte en naif,en harika grup,ben şahsen nasyonel sosyalist bir sistem bile kursam bu insanları pamuklara sarar,büyük hürmet gösterirdim

    TAAKE

    @Frostauðn, valla kendinizi kurtarım hocam,ülke gerçekten bitti çünkü,sizin gibi harika insanların burdan ayrılması kahrediciyse de ne kadar rasyonel olup yıkılan duvarın altında kalmamak lazım,dediğiniz her şeye imza atarım,en çok kahrolduğum ister sağ,ister sol olsun bu ülke,bu insanlar hayatını yakanlara,bu dünya kalbi olan insanlar için gerçekten cehennem

    Frostauðn

    @TAAKE, Teşekkürler hocam, üzücü ama mahvettiler ülkeyi şunu net görüyorum yani oraya yerleşmem benim için her şeyi mükemmel kılmayacak oradaki insanları görüyorum da bazen bizden bile daha az medeniler. Gitmenin sebebi en azından orada işimi düzgün icra ederim aldığım maaş olsun yaşam standartlarım olsun rahat olacak. Yoksa oradan da bir beklentim yok. Burada gençler iş beğenmiyor diye sallayan dayılardan bıktım artık. Asgari ücretle işe başlarsın diyip bunu bize kitlemeye çalışıyorlar ya ben neden üniversite okudum. Neden mühendislikte onca stresi, çabayı, çileyi neden çektim ben asgari ücret için mi? Arkadaşım var geçen gün ona yardım gittim veteriner kendisi ilaç şirketinde etiket yapıştırıyor işi bu. Geçen günlerde mezun bir arkadaşla karşılaştım bölümden o da aynı işi yapıyor. Şimdi o iş beğenmiyorsunuz diyen dayıları öldüresiye dövsem az kalır. Bunu yaşamamak için kaçıyorum. Benim bir artım var inanılmaz sarışınım oraya gitsem yabancı olduğumu düşünmezler ama biliyorum öyle ya da böyle ırkçılığa da maruz kalacağım.

    Bu ülkede mücadele ettim zamanında kendimi tehlikeye de attım tutuklanmayı da göze aldım yine de az mücadele ettiğimi düşünüyorum. Ama muhalefeti görünce bazen de ben niye kendimi paralayayım diyorum. Bilmiyorum gittiğim için orada çok mutlu olurum her şey harika mükemmel olur demiyorum ama en azından burada olmadı belki orada daha iyi oluruz en azından geçim derdi olmadan rahatça yaşarım diye gidiyorum. Yaşıtım herkes gibi hayalim bu. Çok büyük beklentilerle gitmiyorum yani hiç tanımadığın bir kültüre alışmakta zor ama şansımı denemek istiyorum.

    Melkor

    @deadhouse, O kitleden iktidar da olmuyor muhalif de olmuyor. Muhalifi öyleymiş gibi rol yapıyor halbuki devlet ne derse o mantelitede. Örnek meral. İktidara gelme anlayışları da eklemlenip devletin içinde kadrolaşmak.(bahçeli). Bunlara devletçi kemalist, ulusalcılar da eklenebilir. Hepsinin bir gün uzun adamla yolları kesişmek zorundaydı ve kesişti zaten. Yeter ki paraları kırışıp belli kitlelere düşmanlık edebilsinler. Bu kürtler, süryaniler de olur, lgbti lerde.

    deadhouse

    @Melkor, BOP eşbaşkanı liderimiz. Türkiye proje ülke. Sana garip gelmiyor mu Avrupa’da aşırı sağcıların iktidara gelmesi ancak buradaki aşırı sağcı diyebileceğimiz partilerin hiçbir yere varamaması veya Kılıçdaroğlu veya CHP denen partinin muhalefet değil de iktidar ortağı gibi davranması. Bana çok acayip geliyor. Herkes memnun. Ellerinde olsa Rte’ye gidip sonsuza dek ülkenin başı olun biz rahatız diyecekler.

    Melkor

    @deadhouse, Ülkenin gördüğü en aşırı sağ iktidar var şuan. Ama bizim gibi ülkelerde sağcılık dayandıkları doğru düzgün bir değer, kültür olmadığından vasatlık ve pespayelikten ibaret olur. Onlara sorsan şöyle kutlu böyle kutsal tabi. Şuan yaşadığımız en kötüsü herhalde. Neo-osmanlıcılık soslu 8. yy. emevi zihniyeti var. Müslüman türk, kürt hatta travesti ol makbul oluyorsun. Ateist veya zerdüşt olsan türk’ten saymıyolar. Osmanlı’nın anadolu’da bir tane dikili taşı yok ki kötü taklidinin ne olsun. Onları bırak ülkenin yarısı kendisini osmanlı hanedanının devamı veya torunu falan sanıyor. Ulan sen osmanlı tebasının torunusun salak.

    deadhouse

    @Melkor, Siyaset terminolojisinde aşırı sağ tam olarak ne ifade ediyor bilmiyorum ancak ümmetçilik, dincilik aşırı sağ değil. Hiç olmazsa dünyadaki örnekleri böyle değil. Seküler/Irkçı kombini oluyor genelde. Osmanlı’da Türkler nasıl tebaaysa, şimdi de Türkler tebaa. Araplar ve genel olarak tüm yabancılar Türklerden daha itibarlı. Reklam filmi çekimişti Covid döneminde. Alınlarında aşılıyım gel yazıyordu halkın. Türk halkının değeri bu onların gözünde. Bizi eve kapatmışlardı, turistler sokaklarda geziyordu. Neyse ya baktığın zaman cidden kabak tadı verdi Türkiye ülkesi. Ne hali varsa görsün diyeceğim de zaten ne hali varsa görüyor.

    Melkor

    @deadhouse, Evet dünyada aşırı sağ ırkçı, yer yer seküler görünen alttan dinci ve aynı zamanda piyasacı palyaçolara denk geliyor herhalde. Şuan zafer partisi o dediğine yakın mesela. O kadar mülteci sorunu olmasına rağmen din sosu olmadığı için çokta tutmuyor. Benim de çok umrunda olduğundan değil sohbet olur diye yazdım. Neyse cidden. Bu goblinlere kafa yormaya değmez.

    TAAKE

    @deadhouse, aynen ben avrupa aşırı sağ veya sağını beğeniyorum,en azından milleti,halkı dinliyorlar,kararlarını-ki bazen toplu histeriyle halk ta doğru kara veremez,çünkü halkın ekseriyeti vasattır-haka göre veriyorlar,bizdekilere yetecek küfür haznem yok

    TAAKE

    @Melkor, devletttaparlık bu dünyanın en dip şeyi,sana hizmet etsin,mutlu etsin diye varolmuş bir sisteme tapınmak putlara tapınmaktan kötü

    TAAKE

    @deadhouse, valla Türkçü-Atatürkçü hassasiyetleri olan ve o insanların içinde olan biri olarak kahroluyorum hocam.Hepsi çok temiz ve vatansever insanlar ama parti olarak temsil edilmiyorlar,hem liberal solun,hem kültürel marksizmin,hem de kökten dincilerin gazabındalar ve çok dışlanılıyorlar.şu kötü durumda solcusu kürdü hepsiyle birleşip inanç tacirlerini başımızdan atmalıyız diye düşünüyorlar,Fakat sizin de bahsettiğiniz gibi durum muhalefet olarak çok kötü.”Bana artık herkes Akp ajanı gibi geliyor.”sözünüze o kadar katılıyorum ki,mesala seçim zamanı mutfağına 3000 liralık airfyr aldı diye olay olan KK 5 açacakmış,hem de devremülk satın alarak,yaklaşık 30 trilyonluk alıştan söz ediliyor,artık demokrasiden de,milli iradeden de iğrendim

    TAAKE

    @TAAKE, 5 ofis açacakmış

  13. çaksu says:

    Ben de şey yaptım Twin Peaks’i izledim. Yani izliyorum. İkinci sezondayım. İlk sezon ve ikinci sezonun ilk yarısı çok güzeldi. “O bölüm” den beri ne yaptığı belli değil “niye bitmedim ben” diye takılıyor dizi. Coop’un plotline’ı dışında ilgi çekici hiçbişey yok. Sırf filmi ve dönüş sezonunu izlemek için devam ediyorum heraldi.

    “O bölüm” ve öncesi ise 10 numara hahah.

    şeyh hulud

    @çaksu, 2. sezonu genel olarak vasat ya. Yine de Twin Peaks üniversite 2. sınıftayken düzenli şekilde izleyip bitirdiğim ilk yabancı dizi olduğu için benim için özeldir. Geçen yıllarda çıkan son sezonu hala izlemedim. Belki nostalji olarak baştan başlayıp hepsini tekrar izleyebilirim bir ara ama işte o 2. sezonun gerçekten katlanması zor pek çok bölümü var.

    Aim

    @çaksu, İkinci sezonun ikinci yarısı zaten sıkıcılığıyla ünlü bayağı. Filmi ben beğenmiştim ama genel olarak çok beğenilmemiş. David Lynch’in her şeyi karmakarışık etmesinden dolayı beğenilmemiş olsa gerek. Ancak son sezon müthiş.

    Hepsini bitirdikten sonra “ne anlatıyor ulan bu aq dizisi” dersen youtube’da bir eleman biri 4 saatlik biri 1,5 saatlik iki hayvan gibi video yapmış. Onun linkini atarım buraya. Her şeyi açıklıyor. Benim kafama yattı şahsen.

    çaksu

    @Aim, @şeyh hulud, Video olur valla eyvallah. :) Böyle gizemli de kalabilir, oturup anlayan birilerinden analiz de dinleyebilirim.. İki türlü de keyif alabiliyorum.

    2. sezon bitti şu an. Hasta yatıp durduğum için bastım gittim.

    Aslında bu postu attıktan sonraki 1 2 bölümde biçok şey düzeldi haha. Saçma sapan James kısmı, Ben Horne müsamereleri, yine sevmediğim Josie kısmı… Bunları bırakıp Windom’a gizeme falan yüzünü dönünce bi anda hafifledi yükselmeye başladı dizi. Finali de sevdim galiba. Sdfg. Büyük ihtimalle sevdim.

    Biraz bakındım. “Gizemi çözümleyin” diye baskı yapan kanal yüzünden mecbur kalmışlar, sezon ortasında açığa çıkarmaya ve hikayeyi fiilen bitirmeye. Zaten ya öyle olduğu ya da topluca beyin sarsıntısı geçirdikleri belliydi. Ya biri ya öbürü..

    lammoth

    @Aim, son sezon gerçekten çölde bir vaha gibi. Çok başka bir dizi. Ben de yeni izledim ve hayran kaldım.

    Aim

    @çaksu, videolar burada abi buyur linkleri koyduğum sırayla izleyebilirsin. Tabi diziyi bitirdikten sonra hahah.

    Twin Peaks dizisini izlemeyip izlemeyi düşünenler için Allahötesi spoiler mevcut haberiniz olsun.

    https://www.youtube.com/watch?v=7AYnF5hOhuM

    https://www.youtube.com/watch?v=ryaBF1lki0Q

    https://www.youtube.com/watch?v=5FK1drvrmGg

    çaksu

    @Aim, Ahahaha. Süpersin eyvallah.

    Dönüş sezonunu izliyorum şu anda. 4 5 bölüm sonrası sevdim ya da sardım diyemem, ama gidiyoz bakalım.

    Bu arada izledikçe arada şey geliyor aklıma. Lynch hayranı olan varsa Gene Wolfe okumalı :p Bambaşka bi medyum, kitap.. ama bazen o kurgu dinamikleri bulmacalamalar falan çok andırıyor bence.

    çaksu

    Yine bunu dedikten hemen sonra izlediğim 1 ve 2 bölümle baya girdim kafasına hahah. Mr Jackpots’ı kabullendim sanırım direnmeyi bırakıp. Diyalog arası o aşırı uzun durmaları falan yine keza… Bi de o çocuk sahnesi… offf

    çaksu

    Olm çok iyi hale geldi lan. Ya da bana bişeyler oldu jeton düştü sayfa yüklendi vs…

  14. Frostauðn says:

    Bir şey söyleyeceğim burada sıklıkla siyasette konuşuluyor ve çoğumuzda muhalifiz. Bu sitenin hala http protokolü kullanması baya sıkıntı burada yazdıklarımız doğrudan ip adresimiz ile ilişkilendirilebiliyor yani kimliklerimizle. Https protokolü olunca burada yazdıklarımız en azından şifrelenmiş oluyor. Ahmet abi bu konuda birkaç kez daha konuşulmuştu ancak bence bu sitenin artık https protokolüne geçmesi oldukça zaruri.

    Yiğit

    @Frostauðn, valla rahmetli dedem 40 senelik chp üyesiydi, ailem alevi köyünde doğdu büyüdü. Ne bok olduğum zaten burada yazılanlar olmasa bile belli. Açıp kütüğüme bakmalarını geçtim tipimden bile ne olduğum belli oluyor.

    Ülkenin içişleri bakanı fotoğraftan kimlik tespiti yapan uygulama gösterdi. Hal böyleyken burası https olsa ne olur, zaten her türlü bilgimize istedikleri gibi erişiyorlardır. Ülkenin yarısına yakını iktidardan nefret ediyor. Adamlar zaten kendi propagandalarını kendi kitlesinin inanacağı şekilde hazırlıyor, sen ben umurlarında değiliz yani.

    Frostauðn

    @Yiğit, Aslında mesele sadece o değil yoksa dediğin gibi biliyorlar herkesi de. Şu var yine de yazdıklarınla doğrudan kimmliğinin eşleşmesi sıkıntı bir de şu var sadece devletler için değil bir de şirketler var onlar için de hedefli reklam için çok güzel kaynak oluyor. Bir de kötü niyetli hackerlar var onlar için açık hedef oluyorsun burada zaten mail hesabı, telefon numarası ya da başka hiçbir bilgini açık açık yazmamalısın. Ben biraz takıntılıyım bu mahremiyet konusuna o yüzden bu kadar sürekli girip takıldığım tek mecra burası. Şu da var https protokolünün yaptığı şu sunucuya giderken ve sunucuda şifreli tutuluyor ama yine çok rahat mahremiyetin ihlal edilebilir. Zararlı bir yazılım bir programla ya da tarayıcına kurduğun zararlı bir eklentiyle.

    Firefox tarayıcısı zaten http protokolü kullanan siteleri bile kendisi https protokolüne yükseltiyor eğer ayarlardan gerekli güvenlik ayarlarını açtıysan ben de şu an öyle görünüyor. Zaten kullanılabilecek tek güvenli tarayıcı firefox; chromium kaynaklı değil açık kaynak kodları mahremiyet konusuna dikkat eden herkes firefox tercih ediyor ben de tavsiye ederim.

    Yiğit

    @Frostauðn, haklısın. Dediğim gibi ben takılmıyorum. Bilgilerim çalınmayacağı ve şifrem öğrenilmeyeceği sürece hiç umurumda değil. Zaten reklam engelleyiciler ve üçüncü parti uygulamalar sağ olsun ne instagramda ne youtube’da ne de herhangi bir sitede reklam görmüyorum. Özel dns ve vpn de kullanırsan çok daha güvenli olur.

    Frostauðn

    @Yiğit, özel DNS düşünüyorum onu da araştırıp uygulayacağım, VPN şimdilik ücretsiz ve güvenilir olan proton servisini kullanıyorum. Bilgisayarda reklam problemini çözdüm ama telefonda çözemedim maalesef.

    Yiğit

    @Frostauðn, gizli dns ayarı var andorid’de. Iphone’da durum nedir bilmiyorum.

    Gizli dns’e dns.adguard.com yazıyorsun ve çoğu uygulamada karşına çıkan reklamları engelliyor. Tarayıcıdan girdiğin sitelere de etki ediyor. Tam etkili değil ama epey iş görüyor. Bir de youtube ve instagram için işe yaramıyor. Onlar için ise revanced ve instander işimi görüyor.

    TV zaten izlemiyorum, o yüzden sokakta gördüğüm afişler haricinde neredeyse hiç reklama maruz kalmıyorum yıllardır. Tavsiye ederim.

    Yiğit

    ha bu arada direkt rooter’ı da dns’leyebilirsin ama pek girişmedim o işe

    Frostauðn

    @Yiğit, Evet finallerimden sonra rooter dns’ini değiştirmeyi düşünüyorum. Adguard kesinlikle harika ama vodafone interneti Adguard dns’inde çalışmaması yüzünden kullanamıyorum yoksa gerçekten oldukça iyi.

    B for Beytullah

    @Frostauðn, kardesim bi raspberry pi aliyosun icine de pihole kuruyorsun, evdeki tum ag once bu pihole’dan filtreleniyor tum web sitelerin reklamsiz, trackersiz oluyor aman aman kardesim daha az once httpydim nerelere geldim diyorsun.

    Frostauðn

    @B for Beytullah, Bunu ilk kez duydum ama harikaymış kesin ileride bunu kurmayı düşünürüm. Hocam merak ettim mühendis misin? Genelde rasp falan bu işlerle aşırı teknoloji bağımlıları ve mühendisler uğraşır.

    B for Beytullah

    @Frostauðn, rica ederim dostum. evet muhendisim. muhendislik + yazilim gelistiriciligi + scientific computing doktorasi yaparak hayatimi sikiyorum afedersin. tavsiye etmiyorum, yarak gibi hayat.

    evin yarisi zaten kendi yaptigim raspberry, arduino ve esp module. en son soylemesi ayip philips hue syncbox icin 10k para vermeme adina raspberry ile kendim yaptim.

    Frostauðn

    @B for Beytullah, Benzer biçimde ben de hayatımı sikmek istiyorum. Ben de mühendisim yapay zeka üzerine çalışıyorum lisans biterse :D master ve phd yapmak istiyorum AI üzerine. Scientific computing sen yazdıktan sonra çok ilgimi çekti üzerine biraz baktım araştırdım. Eğer müsaden olursa LinkedIn ya da İnstagram hangisini tercih edersen hocam bir bağlantı kurmamız mümkün mü seninle? :)

    bonominus

    @Yiğit, Vodafone, Android’in gizli dns’te desteklediği yöntem olan DoT(DNS over TLS) sunucularını engelliyor. Ne yaptıysam sonuç mort. Nebulo diye bir uygulamayla DNS over HTTPS kullanarak aşılabiliyor ama Nebulo da sistemin VPN özelliğini kullanıyor. DoH ve VPN aynı anda kullanılamıyor yani. Diğer operatörlerin de benzer yöntemleri kullanmaya başladığına dair şeyler yazmışlar ama bilemiyorum.

    Yiğit

    @bonominus, haberim bile yoktu siz söyleyene kadar. Bende türk telekom var hiçbir sıkıntı yaşamadım hala. Vodafone’u bırakın en iyisi swh

    Frostauðn

    @bonominus, Ben de aynı sorundan muzdaribim bu dönem taahütüm bitsin gerçekten devam etmemeyi düşünüyorum. Operatörlerin bu sistemi engellemeye çalışması tam bir saçmalık aslında bu konuda keşke bir şeyler yapılabilse.

    monke

    @Yiğit, ben nextdns kullanıyorum o daha iyi gibi ona da baksan fena olmaz

    Frostauðn

    @monke, Ben de şu videodan sonra bu konuya merak sardım https://www.youtube.com/watch?v=kfXIUvNJ4mU
    NextDNS’in fiyatlarıda çok uygun bence ama ücretsiz versiyonunda ayda 300.000 arama mı yoksa bu ömür boyu 300.000 kullanım mı? Onun dışında bence her türlü oldukça iyi.

    monke

    @Frostauðn, ben çok uzun zamandır kullanıyordum sınırlı kullanım olduğunu bile şimdi öğrendim ahahahah. Aylık diyor yani başka bir şey değildir herhalde. Ben telefonda kullanıyorum sadece o yüzden hiç aşmadım sanırım. Bilgisayar için zaten ublock gibi bir güzellik var.

    Frostauðn

    @monke, Ublock harika bir şey ya artık telefonda firefox’ta da kullanıyorum internet/tarayıcı tarihinin en önemli eklentisidir tartışmasız bence.

    Frostauðn

    @monke, Nextdns’in adresi şu mu? 5b733e.dns.nextdns.io
    Bunu girdim ama dns’e bağlanamıyor hatası aldım hem mobil ağda hem de wifi’da

    monke

    @Frostauðn, evet herkesinki farklı oluyo seninki de doğru gözüküyor. Niye çalışmadığını bilmiyorum siteyi bi kurcala bulursun belki bir şeyler. Bir de internet sağlayıcısı engelliyor olabilir. Mesela ben okulun internetinde kullanamıyorum, mobil veride sıkıntı yok(türk telekom).

    Frostauðn

    @monke, Ben de okulun internetinde deniyordum evde deneyince şimdi sıkıntısız bağlandım. Merak ediyorum Vodafone engelliyor Türk Telekom engellemiyor Turkcell ne durumda acaba. Şimdilik pc’ye kurmakta başarısız oldum onu da hem modeme hem de pc’ye kurarak çözeceğim. (Ahmet abi neden bilmiyorum son yoruma cevap yazamadım cevap ver seçeneği çıkmadı kendi mesajıma yazdım)

  15. Saygın says:

    “Bugün güzel geçecek” diye düşünen beyninize “yarramı güzel geçecek” mi demek istiyorsunuz? O zaman sizi şöyle alalım:

    https://www.youtube.com/watch?v=LP-4yXQp2AY

    Amenra. Akustik set. Portishead – Roads cover’ıyla başlıyorlar. Allah belalarını versin.

  16. Abdurrahman Dilipunk says:

    Herkese merhaba
    Adının ‘Orospu Çocuğu’ olmasını düşündüğüm bir grup kurmak istiyorum. Ben davul çalarım endüstriyel soundlarla ilgilenirim. Tür olarak Industrial Black Doom. İstanbul Şile’deyim. Katılmak isteyen olur mu?
    Catch ya.

  17. deadhouse says:

    Müzik ve Sinema olmasaydı ne yapardım bilmiyorum. Bu kokuşmuş yeryüzüne katlanamazdım.

  18. şeyh hulud says:

    Peter Gabriel ve Brian Eno birlikte muhteşem bir pop albümü yapmışlar gerçekten.

  19. çaksu says:

    Fire Walk With Me çok iyiydi be. İlk yarım saat dağınıklığı yüzünden turn off olanları anlarım da.. sonrası full atmosfer, korku ve yılgınlık… gerçeküstü, operatik.. Lynch’in bu iç dünyada olan biteni amplifike etmesini, tamamıyla subjektif şekilde işlemesini seviyorum. Çok yakaladı beni film.

    Raddor

    @çaksu, 3. sezon 8. bölüme geldin mi bilmiyorum. İzlemediysen yerini iyi ayarla, dikkatinin dağılmayacağı bir yerde ışıkları kapatarak falan izle hahah.

    Twin Peaks’in Intro’sunu da bir öveyim. Her seferinde transta gibi izlerdim. Asla atlamadım. O müzikle birlikte kasabanın atmosferi acayip duygular yaşatıyordu.

    Angelo Badalamenti geçen sene öldü. Üçüncü kez paylaşmış olacağım ama şu videoyu izlememiş olma ihtimaline karşın tekrar paylaşayım. Twin Peaks’i bilen herkesin etkilenip Youtube’da seyrettiği videolar içinde zirvelere koyacağı bir paylaşım. Müziğinin nasıl bestelendiğiyle alakalı, Spoiler falan yok :

    https://youtu.be/e-eqgr_gn4k?si=QakUWaCFRfkNIJ8o

    çaksu

    @Raddor, Evet bikaç kez izledim bu vidyoyu ^.^ Bi ara gitarla oturup çıkarıcam da. Key’i bulana kadarki modülasyonlar, sonra o melodi ohh… <3

    Haha izledim evet 8. bölümü de. Sezona ısınmam baya uzun sürdü ama 8'in de etkisi oldu buzların kırılmasına :p "Bizim Dale" i beklemeyi bırakmamın da.. 85 ayrı plotline'ın bi çoğunun birleşmeye başlamasının da..

  20. Cryosleep says:

    Kendimi öldürmediğim bir yılın daha sonuna geldik. Ne zaman bu dünyadan sıkılırım gerçekten bilmiyorum. Son derece bencilce evet, ama insan bencil bir varlık değil mi zaten?

    Cryosleep

    @Cryosleep, Hayatı sikeyim.

  21. çaksu says:

    TIL görülmüş en kötü VFX shot’larından biri (Scorpion King) ile en iyilerinden bazılarını (Davy Jones), en inovatiflerini (T2, The Abyss, Jurrasic Park) aynı adam yapmış. Tabi bi çoğunu tek başına değil, ekip içinde ama…

    https://youtu.be/j8JgN_srwCc?si=vw-tjmC1_1yfow9B
    VFX Artists React to Bad & Great CGi 78

    Süper bölüm olmuş.

  22. deadhouse says:

    Amerikalıların beyni tamamen yıkanmış. Dünyanın en güçlü ülkesinin halkını aptala dönüştürürsen dünyayı yönetebilirsin. Politika bu. Amerika halkı uyanırsa ABD askeri kompleksi yıkılır, bunu biliyorlar. Demokrat, Cumhuriyetçi full salak. Ben böyle salak bir halk görmedim. En insancılına bile (sözde) yahu 8000 çocuk katledildi diyorsun, adam ama Hamas başlattı diyor. Ben sizin insanlığınızı sikeyim. Siz hamburgerden devam, amına kodumun malları. 90 milyon evanjelist olduğu söyleniyor. Hastalıklı bir toplum.

    ismail vilehand

    @deadhouse, NBA kuponu paylaştım banko.

    TAAKE

    @deadhouse, adamarın black metalinden bile hayır gelmiyor hocam,amına koduğumun yankilerinde ruh yok,hamburger yiyip dibini surutralı nigeya dövdüren gevşek bunlar,judas iscariot gibi hayvani bir black metal grubu lideri Akhenaten bile ”ay ben amerika dışına çıktım,ferah oldum,üç insan başı okşadım,dört insan derisine sürtündüm,nefretim yok oldu,götüm pembe oldu,kafamda hale belirdi”diye açıklama yapıp grubu split-up pozisyonanına aldı,amerikan piçlerinin yapacağı metal bu kadar olur

    pepega

    @TAAKE, 2023 yılında da amerikadan sağlam black metal grupları albüm attı. Panopticon, Wayfarer, feci albümler attılar. Ayrıca leviathan black metal genresinde hala kişisel favorimdir. Bence çok gereksiz bir analizde bulunmuşsun.

    TAAKE

    @pepega, dediğim gibi benim kendi düşüncem,amerikalıların ruhsuz ve plastik tarzları ndense her şeylerine yansıyor,leviathan ı zaten belirttim,o da kökünü norveç black metalinden alan biri,thorns,burzum ve gorgoroth hayranı ve onların yolundan giden bir adam,zaten dünyada en çok black metal grubu olan ülke abd,o kadar çok gruptan ele avuca tutulacak grup sayısı bence üçü geçmez,güney amerika hele hele kanada tokatlar bayıltır abdyi,tabii death metal ve diğer türlerde belirli bir standardı var

  23. TAAKE says:

    Sovyet ezgili,kendini kesmeli,götüne vodka sokmalı rock,dile doanır,adamı alkolik yapar

  24. eatthegun says:

    Arkadaşlar ESP LTD EC 256, Epiphone SG-400 ve Epiphone Les Paul Standart Plus Top Pro arasında kaldım, herhangi birini çalmış veya yorum yapabilecek var mı

    çaksu

    @eatthegun, Epiphone LP Special II ilk gitarımdı. Taşınırken kırıldı yıllar önce ama sevdiğimi hatırlıyorum, Rolan Microcube ile birlikte çok tatlı sesler çıkıyodu. :)

    Diğerleriyle ilgili bi fikrim yok malesef.

    eatthegun

    @çaksu, Hahah ben de ilk klasik gitarımı ve ilk elektro gitarımı bilerek kırmıştım, birini 50 liraya diğerini 300 liraya almıştım, tarih öncesi dönemlerde.

    Ahmet Saraçoğlu

    @eatthegun, Epiphone SG-400‘e sahibim. Konsere falan çıkmışlığım var. Rahat gitar, ama sapı D neck ve ben C neck seviyorum, o yüzden çok tercih etmiyorum uzun zamandır. Diğer tüm gitarlarım C neck, daha akıcı çalıyorum onlarla. O konuya takılmazsan kendi fiyatında iyice bir gitar.

    http://tinyurl.com/rakmnhcy

    Diğer ikisini 10-15 dk çalmışlığım var, yorum yapacak kadar tecrübem yok. Son aldığım 2 gitar da Schecter mesela, Schecter düşünen varsa her türlü tavsiye ederim.

    eatthegun

    @Ahmet Saraçoğlu, Abi çok teşekkürler çok iyi denk geldi ben bu modellerin hiçbirini çalmadım daha önce, sap ince bi sap olmadığı sürece şekli çok önemli değil benim için sadece ince olduğunda elime çok küçük geliyor, gitarı sevdim aslında ve sahnede kullandıysan zaten manyetikler fazlasıyla yeterli olmalı ben evde ve arada stüdyoda çalarken falan kullanacağım, bir tek jak girişinin ön tarafta olması garip geldi, ve neck dive yapıyor diyorlar ama rahatsız etmiyor sanırım. 7 telli bi Schecterim vardı daha bugün sattım haha, en düşük segment gitarlarından biri olmasına rağmen inanılmaz bi klavyesi vardı ve işçiliği fena değildi Schecter sevdiğim bi marka ama bütçemin çok dışında olan gitarları hoşuma gidiyor hahah, bir de tam high gain metal canavarı olan değil de daha klasik soundu olan bir gitar istiyorum, daha kirli ve tuşenin daha çok hissedildiği soundlar hoşuma gitmeye başladı

    asil

    @eatthegun, LTD EC-1000 sahibiydim, uzun zaman kullandım. 256 daha düşük işçilik ve malzeme kalitelisi ama sound olarak hemen hemen aynılar. Sert tonlar için güzel, ayakta çalarken dengeli. Fakat daha versatil bir gitar arıyorsan Ahmet abinin dediği gibi SG-400 daha iyi olur.

    Ayrıca ben de bir Schecter sever olarak sahnede de aktif olarak kullandığım ve her yönüyle çok memnun olduğum E1 Custom Special Edition modeline bir bak derim.

    eatthegun

    @asil, Hocam teşekkürler yorum için, malzeme kalitesi aşırı önemli değil benim için burguları vs değiştirebilirim sonuçta ileride ama bi nebze çalım rahatlığı ve sound (manyetikler pahalı olduğu için özellikle) önemli, EC-1000 bir ara denk gelmişti alacaktım ama aktif manyetik ve 24 perde yerine pasif ve 22 – 21 perde daha kısa scale length olsun diye karar verdim sonradan, o yüzden 256′yı düşündüm. Büyük ihtimalle dediğin gibi SG 400′ü alacağım les pauldaki bir kaç kronik probleme de sahip değil, hem daha önce de çalmadım denemeyi seviyorum. E1 Custom Special bütçem olsa tercih edebilirdim özellikle explorer fetişi var bende de ama sıfırları çok pahalı maalesef.

    ismail vilehand

    Son yorumlar kısmında EC 256, SG-400 falan görünce silah ticareti dönüyor sandım.

    eatthegun

    @ismail vilehand, Abi eminim daha karlı olurdu, 15 senedir müzik işinden sadece zarardayım, ama iki gün çalmayınca da elim ayağım titriyor. Gitarı az zorlarsan silah olarak kullanabilirsin gerçi, sivri kenarı falan var hahah.

    eatthegun

    @eatthegun, Epiphone Les Paul Classic HB aldım, hayırlı ve geçmiş olsun

  25. Cryosleep says:

    Canım Laz Böreği çekti. Hoş babaannem hayattayken çok yapardı, neticede Laz kendisi, elinden gelmeyen yoktu kadının. Eski insanların yaptıkları/yapabildikleri şeyler hayranlık verici ya.

    deadhouse

    @Cryosleep, Günümüz kadınları börek yapmayı köylü, taşra faaliyeti olarak görüyor. Babaannen gibi insanlar onlara göre talihsiz, ezilmiş cahiller. Ama o börekleri yemek için de babaannelerine yalvarıyorlar, Çorum’dan yollar mısın İstanbul’da bir şey yok diyorlar ahaha.

    Ne kadın var ne erkek. Erkek kadın, kadın da erkek oldu. Atı alan Üsküdar’ı geçti. İnsansızlaştırma projesi tüm hızıyla sürüyor. Cinsiyetsizleştirme, insansızlaştırma projesinin önemli bir ayağı.

    Dışarı çıkıyorum, her yerde yürüyorum, geziyorum, istemediğim mekanlara giriyorum gözlem yapmak için. Ortada bir erkek veya kadın görmüyorum. Kendini korumaya çalışanlar gericilikle suçlanıyor. Kendinizi koruyun.

    daud

    @Cryosleep, Odun ateşinde piştikten sonra 20-25 dakika dinlendirip yoğurtla beraber tepsinin yarısını gömmüşlüğüm var zamanında.

  26. ismail vilehand says:

    Orospu çocuğu tavukların dinozor olduğunu öğrendiğimden beri tavuk etine olan ilgim arttı. Elimden gelse günde üç öğün tavuk yerim. Her tavuk eti ısırışımda içimden “işte adamı böyle sikerler.” diyorum.

    deadhouse

    @ismail vilehand, O tavuklar başka tavuklar abi. Markette satılanlar dinozorun boku.

  27. Cryosleep says:

    @deadhouse’un silinen kritiği hangisiydi? Keşke silinmeseydi.

    deadhouse

    @Cryosleep, Ben rica ettim Ahmet Saraçoğlu’ndan silmesini.

  28. deadhouse says:

    Thrown To The Sun sitesi “Tokya Rent A Car” sitesine dönüşmüş.

    Serkan

    @deadhouse, Dün merak edip ben de bakmıştım, tesadüfe bak. O değil de House of Rest adındaki 3. albümün kayıtlarını gelecekte dinleyebilecek miyiz acaba?

  29. deadhouse says:

    Hadi PA Kıyamet’e 48 saat kala anketi yapalım. Buradaki insanların değerli görüşlerini merak ediyorum.

    Dünya 48 saat sonra yok olacak. Ne yaparsınız? Vaktiniz nasıl geçirirsiniz?

    Her zaman filmlerde izledik, kitaplarda okuduk bu konuyu. Bir de sizin görüşlerinizi alalım.

    Frostauðn

    @deadhouse, Tüm paramı ya da artık para geçerli olmaz gider viski yağmalarım, sigara puro işte ne varsa alırım müziğimi açar 48 saat kafa dinlerim. Böyle varsa yüksek dağ tepe gibi manzarası güzel olan bir yere giderim. Açarım kampçı sandalyemi kıyameti tüm o karmaşayı kaosu izleyerek kafayı çekerim.

    deadhouse

    @Frostauðn, Tek başına güzel. Çoklu parti şeklinde deseydin klasik olurdu.

    Frostauðn

    @deadhouse, pek parti insanı değilim yalnızlık iyi geliyor ya da gerçekten kafanın uyuştuğu birileri lazım yalnızlığa karşı onu tercih edeyim yoksa yalnız takılmayı tercih ederim

    Raddor

    @deadhouse, bununla ilgili mükemmel bir klip var. 18+ :

    https://youtu.be/roRcksH2_HQ?si=ofCdFMPYNsFKr9Cz

    Tam olarak böyle bir ortama katılırdım. Çok inançlı biri değilseniz muhtemelen hepinizin kafasından geçen de böyle şeyler.

    deadhouse

    @Raddor, Yapma abi ya. 48 saat kalmış partilemek fikri aşırı klasik ve saçma gelmiyor mu?

    -Kanka 48 saat sonra dünya yok oluyor.
    -O zaman içelim, müzik dinleyelim, dans edelim, seks yapalım.

    Ahaha. Kulağa hiç hoş gelmiyor. :)

    Raddor

    @deadhouse, madem sonumuz geldi, hiçbir zevkin bedelini ödemeyecek olmanın rahatlığı ile kendimi ödüllendireyim demez mi yani insan. :D

    Frostauðn

    @deadhouse, bence normal çünkü Tr şartlarında şöyle bir şeyi yaşamış insan sayısı çok azdır dolayısıyla inançlı bir insan değilse hiç yapmadığım bir şey yapayım diyerek bunu yapabilir hak da veririm kendisine. Yarın kıyamet kopacak hiçbir şey umrunda değil hastalık falan da düşünmezsin. Onun dışında kendim de düşündüm ve ne yapacağımı bilemedim hiç bu kadar özgür olmamışım aklıma bir şey gelmiyor kendi yazdığımda ilk aklıma gelen şeydi. Muhtemelen bunu öğrensem ilk bir miktar panik yapardım herkes gibi sonra kendime gelip eh bari son saatlerimin tadını çıkarayım derdim. İnançlı bir insan değilim ibadetle vaktimi harcayamam biraz da normal sınırlarımın dışına çıkmak isterim falan.

    Yiğit

    @deadhouse, bence kulağa çok hoş geliyor. Ben de alkol ve muhtelif ürünlere parayı basıp orgy partisi düzenlerdim

    deadhouse

    @Yiğit, @Frostauðn, Tek başına içmeye bir şey demiyorum ama son 48 saati de insanlarla dans ederek, seks yaparak filan harcamak israf bana göre. Ben son 48 saat olabildiğince az insanla muhatap olmak isterim, olabilirse hiç.

    Frostauðn

    @deadhouse, Yani bana kalırsa ikisi de çok mantıklı insanlar ile muhatap olmamakta öyle partilemekte. Burada bence şey giriyor hangisi o kişi için daha ulaşılamaz ya da sıradışıysa onu tercih etme oranı daha yüksek gibi. Ben hayatımda hiç öyle bir ortama girmedim öyle bir ortama yakın bir yerde bile bulunmadım benim için çok sıradışı ama kendi başıma kaldığım kafa dinlediğim zamanlar çok oldu. İnsanlar ile uzun bir süre muhatap olmayacağım diyip 1-2 hafta hatta daha uzun süre kendi odama çekilip çıkmadığım zamanlarım oldu. İkisini birine tercih edemiyorum çünkü ikisi de farklı zevklere hitap ediyor. Birinin vadettiği keyfi diğeri vadetmiyor.

    Zeitgeist

    @deadhouse, Sabahtan beri düşünüyorum ama aklıma hiçbir şey gelmiyor. Büyük ihtimalle ne yapacağımı bilemezdim. Gerçek anlamda özgürlüğü tecrübe edebileceğim tek an. Daha önce hiç özgür olmadım “gerçek” manada biraz durup bunun keyfini çıkarmak isterdim. Bu şekilde dünyaya veda etme fikri bile içimi huzurla dolduruyor. İyisiyle kötüsüyle bir şekilde yaşama fırsatı bulmuş bir varlık olduğum için şükran duyardım.

    deadhouse

    @Zeitgeist, Mükemmel bir cevap. Sana puanım 9 kanka.

    ismail vilehand

    @deadhouse, tüm paramla viski ve kokain alırım, Çamlıca tepesine çıkar anasını siktiğiminin İstanbul’una karşı en tepeden sağlam bir 31 patlatırım, kıyamete kadar da içip çekip müzik dinlerim.

    Keşke hemen gerçekleşse şu dediğin. Benim kaybedecek hiç bir şeyim yok. Kaybedeceği olanlar derdine yansın.

    şeyh hulud

    @deadhouse, Asklepios’a bir tane horoz kurban ederim.

    Boba Fett

    @deadhouse, İntihar ederim amk onun stresiyle yaşanır mı?

    deadhouse

    @Boba Fett, Niye stresli olsun ki hocam ölüm de yaşam kadar gerçek. Zeitgeist’in dediği gibi hiç olmazsa 48 saat özgür hissederiz.

    Yalnız şu var: İnsanın eşi ve çocuğu olunca psikolojisi farklı olabiliyor. Kendisinden çok onları düşünüyor. Öyle hatırlıyorum seni. Bir ara bahsetmiştin yanılmıyorsam.

    deadhouse

    Muhtemelen 2 paket sigara alıp kırsal bir yere giderim. İnsanlardan uzak bir yere. Öyle kalırım vakit gelinceye kadar.

    Yiğit

    @Boba Fett, bkz. Melancholia

    Deniz abim Trier izleyip girmiş siteye.

    deadhouse

    @Yiğit, İlk çıktığında izlemiştim. Ona benzer yüzlerce film var sinema tarihinde.

    Yiğit

    @deadhouse, evet zaten. Ben iki gün önce izlediğim için böyle yazdım.

    eatthegun

    @deadhouse, İşleyebildiğim kadar suç işlerim, normal günlük hayatımda aklıma gelen ne kadarı varsa, normalde sonuçsuz bir şekilde istediğim her an yapamayacağım tek şey bu çünkü

  30. deadhouse says:

    Avrupa ve Amerika sinema sektörü bok olmuş. Her filmde alakasız şekilde siyahi, asyalı, eşcinsel görmekten bıktım artık. Oğlum siz çocuk mu kandırıyorsunuz Batı’da tüm hayatı boyunca evine asla siyah veya asyalı girmeyen milyonlarca beyaz var. Bokunuzda boğulun amk küreselci itleri. Eski filmler süperdi lan beyaz insanların hayatları işlenirken sadece beyaz insanlar görüyorduk. Gerçekliğin amına koydunuz.

  31. Cryosleep says:

    https://youtu.be/G2r7hL1s-yc?si=3lwjU3RkkOFBB4sM

    Bundan haberiniz var mı bilmiyorum. Malum kısımda gözyaşları içinde kocaman bir hassiktir çektim ya. O kadar iyi bir şarkı ki farklı versiyonu dahi olsa aynı hissi uyandırabiliyor.

  32. Noumena says:

    Yıl bitmeye yakın bu sene izlediğim en iyi filmi şuraya bırakayım: Anatomy of a Fall

    Evet Killers of the Flower Moon dan daha çok sevdim. Gerçi o da 2 numarada. Tavsiyelere de açığım gözden kaçırdığım izlenmeli dediğiniz filmler varsa

    deadhouse

    @Noumena, Benim de izlediklerimden en beğendiğim 2 film bunlar şu ana dek. Les Chambres Rouges’u da epey sevdim. 3. kim dersen bu film derim.

    çaksu

    @Noumena, Ben izlemedim henüz. Şu sevdiğim arkadaşın (Like Stories of Old) videosunda duydum ilk. İlk 10′undaydı. Diğerlerinden de belki öneri çıkar izleyene, bir tanesini sevdiyseniz. ^.^

    https://www.youtube.com/watch?v=MBkw-ZJwt4g
    The 10 Best Movies of 2023

  33. pepega says:

    Yaklaşık 1 haftadır telefondan foruma giriş yapamıyorum. Wifi, mobil veri felan farketmiyor. Sizde de aynı problem var mı?

    https://hizliresim.com/ofvwi49

  34. Cryosleep says:

    F1 seneye beIN Sports’a geçiyormuş.

    Sixxen’de olmasından iyidir en azından. Ama senelik üyeliğim vardı Ssport’da, o yönden kötü oldu.

    Cryosleep

    @Cryosleep, düzeltme: Ortada henüz bir anlaşma yok ama beIN’e geçme olasılığı çok yüksekmiş. Saran Holding’in 2024 itibari ile anlaşması son buluyor. Umarım internetten yasal bir şekilde izleyebiliriz (ve umarım yayın kalitesi çok daha iyi olur)

  35. Mersin’de şöyle bir apartman varmış.

    https://www.ekranhaber.com/mersin-metallica-apartmanini-nirvana-insaat-yapmis

    eatthegun

    @Ahmet Saraçoğlu, The house that nirvana built

  36. deadhouse says:

    28 Aralık 2023

    “İran’ı vurun. Haritadan silin.” ABD’li senatör Lindsay Graham.

    “Toplum Rusya’yla savaşa hazırlanmalı.” Hollanda Genelkurmay Başkanı Martin Wijnen.

    Dün de Siyonist Soykırımcılar Gazze’de ve Lübnan’da uzun bir savaşa hazırlanıyoruz diyorlardı.

    Bir yanım bu şeytani tanrılarına kurban vermeye çalışan sapık zihniyetli küresel elitlere küfrediyor, bir yanım da halk denilen yığınların yaşayışına bakıyor ve ne olursa olsun, herkes her şey hak ediyor diyor. Şu ana kadar hep böyle oldu.

    Kardeş Türküleri (anti dinozor)

    @deadhouse, bence hepsi blöf, uzun soluklu savaşla vs… hepsinin çok basit nedenleri olmalı

    deadhouse

    @Kardeş Türküleri (anti dinozor), Bilemem. Geleceği gösterecek sihirli bir küreye sahip değilim. Sıradan bir insanım. Tek farkım yakından takip ediyorum gelişmeleri. Gazeteciler, düşünce kuruluşları, demeçler, pratikteki uygulamalar, makaleler, özel ve genel çerçeveden kendimce analiz yapmaya çalışıyorum. Yerinde olsam iyot tablet alırım ve konserve stoğu yapmaya başlarım.

  37. Cerca C. says:

    Darkest Dungeon’ı yapan adamı sikiyim.

    Boba Fett

    @Cerca C., zor ama imkansız değil.

  38. Yeni yıla nasıl girersen öyle devam eder muhabbeti umarım gerçek değildir. Harbiden böyle bir yılbaşı dönemi yaşamamıştık bugüne kadar. Yılbaşında Bosna Hersek’e gidecektik hastalıktan dolayı komple iptal ettik. Araba bozuldu bir süre serviste kalacak, ailede sağlık durumları, tüm bunlar ve başka işler yüzünden ilk kez PA ile ilgilenemiyor oluşum, masraflı birtakım başka şeyler… Her gün başka bir şey çıkıyor. Şimdi de mutfak lavabosu taştı usta bekliyorum. Sonumuz hayır olsun.

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Ben girmiyom siz de girmeyin.

    Geçmiş olsun abi. Kolaylık bulursun işallah her işinde.

  39. Penumbra says:

    Merhabalar iyi seneler herkese bir sorum olacaktı yanıtlarsanız sevinirim. Bu sene yıl sonu listeleri yayınlanmadı mı ya da varsa linkini paylaşır mısınız?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Penumbra, merhaba. Liste başlığını açmıştık ancak teknik bir sorundan ötürü sitedeki bazı içerikler silinince o da gitti. Yarın tekrardan başlığını açacağız.

  40. Çıldırmış Raddor says:

    Uyku tutmadı ve 31 yaşında, gecenin 3.28′inde Exodus dinleyerek evdeki üçlü koltuğa doğru Wall of Death yapmaya karar verdim.

    Raddor

    Çok sardı dün ama keşke saçları kestirmeseydim diye içimden de geçti. Kısa saçla hedbenk o kadar sarmıyor.

    eatthegun

    @Raddor, Abi kısa saçla da güzel oluyor ama dümdüz full range aşağı yukarı yapman lazım başka seçenek yok maalesef hahahah

    Canoir

    @Çıldırmış Raddor, hocam hiç bir cümleye “Uyku tutmadı ve 31″ diyerek başlamamalısın

    Raddor

    @Canoir, sübyanminal mesaj :D

  41. Cryosleep says:

    Arch Enemy Jeff Loomis’den ayrılmış.

  42. ismail vilehand says:

    Marduk Avrupa turnesi açıkladı ama burası yok. Parası neyse veririz kardeşim getirin şu adamları.

    monke

    @ismail vilehand, Marduk + Meshuggah + Cattle Decap. Bu üçlüyü izlemeden ölmek istemiyorum.

  43. ismail vilehand says:

    Nohutlu pilav üstü tavuk 70 TL olmuş. Bu hale gelmemizde emeği olanların helak olması dileğiyle…

    şeyh hulud

    @ismail vilehand, şu dünyada 3-5 yaşama sebebimden biri kışın kestane yemektir. O nasıl bir fiyat lan

    eatthegun

    @ismail vilehand, Tavuk pilav ayranın 3 – 5 lira olduğu, öğrenci bursumla şişe şişe alkol alabildiğim zamanlar en iyileriymiş, haberim yokmuş gerçekten

  44. Kürşat says:

    Jeff Loomis Arch Enemy’den ayrılmış (EYT?)

    enemyofgod

    @Kürşat, BUGÜN BAYRAM. herkese (ammott hariç) hayırlı olsun.

    Yiğit

    @Kürşat, arch enemy’de çalacağına hiç çalmamasını tercih ederim. O yüzden yeterince mutluyum bu haberden.

    Boba Fett

    @Kürşat, Megadeth

    Kürşat

    @Kürşat, Bir solo albüm daha patlarsa kâfi bana ya

    Kürşat

    @Kürşat, bu arada Cef abinin Schecter tonu>>>>>> tüm o pahalı kastım mastım şop signeyçır ceksınlar ile aldığı ton

    eatthegun

    @Kürşat, Harbiden Jackson’ın soundu korkunç ya. Genel olarak da öyle

  45. Hepinize sağlıklı, mutlu bir yıl diliyorum arkadaşlar. Umarım 2024 bitirdiğimiz yıldan daha iyi bir yıl olur.

  46. Cryosleep says:

    Aile evinin artık evin gibi hissettirmediği o yaşlar.

  47. ismail vilehand says:

    Sibel Can maşallah hiç yaşlanmıyor.

    eatthegun

    @ismail vilehand, Hahahahahah ana sayfada gördükçe kahkaha atıyorum

    Kürşat

    @ismail vilehand, Abi yeni yıl gecesi Şarkılar seni söyler programında gördüm. İyice ballanmış tatlanmış ne olmuş bu kadın böyle

    ismail vilehand

    @Kürşat, kesinlikle öyle ve buraya kendisi için dil emojileri bırakıyorum 👅👅👅👅👅👅

  48. ismail vilehand says:

    Yeni yılda tüm PA ailesine önce sağlık, sonra huzur, para ve bolca sikiş diliyorum. Pancar motoru gibi, tatak tatak tatak! Belinize kuvvet.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.