# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Serbest kürsü
| 04.05.2015

Yeter! Söz milletin.

Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.

Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.

  Yorum alanı

“Serbest kürsü” yazısına 15,597 yorum var

  1. Sanırım PA açıldığından beri hiç konuşulmayan bir konu geldi aklıma.

    Yemek yapabiliyor musunuz? Yemek yapmaya merakınız var mı? Merakı olanlarla coşkuyla konuşabiliriz çünkü ben 18-19 yaşımdan beri epey bir yemek yapıyorum ve kendimi bildim bileli baya merakım var.

    Karnıyarık, mercimek köftesi, pek çok tür çorba, balık pek çok şey yapıyorum. Yarın ilk kez incik deneyeceğim bakalım. Yapan varsa tüyo versin.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Uzman sayılmam ama yöresel olarak annem sağ olsun onu gözleye gözleye epey bir yemek biliyorum. Bence en önemli şey yemek yapmayı sevmek. Ben hayatım boyunca ne zaman yemek yapsam bu ne çiledir be anlayışıyla yemek yapmadım. Aşırı yorgun olsam bile sebzeleri doğramak, yemeği pişirmek keyif verdi.

    Tuna

    @Ahmet Saraçoğlu, hamur işi yapmayı çok severim ama diyette olduğum için eskisi kadar yapamıyorum.

    eatthegun

    @Ahmet Saraçoğlu, Yemek yapmayı çok basit şeyler dışında beceremediğim için ton balığı salatasıyla falan akşam yemeğini kapatıyorum. Saygılar.

    Ahmet Saraçoğlu

    @eatthegun, bir keresinde iki arkadaş beni yemeğe çağırmıştı, evlerine gittiğimde makarna paketinin arkasını okuyorlardı ve biri öbürüne “su kaynatıp koyacağız” dedi. Makarna yapmayı öğreniyorlardı o anda.

    Bundan daha “Beslenme 101″ini görmedim.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Tencereyi suyla doldurup tuz bile eklemeden bütün tavuğu poşetten çıkarır çıkarmaz hiçbir işlem uygulamadan tencereye koyanı gördüm. Seninkiler bir şeyler okumuş yine. Ben arkadaşa bu tarifle(!) ne yapmayı düşünüyorsun diye sorunca böyle pişmiyor mu diye yanıtlamıştı.

    eatthegun

    @Ahmet Saraçoğlu, Abi o çok ayrı bi seviye cidden. Bir de yemeğe çağırmış olmaları hahahahah. Böyle olan bir kaç tanıdığım var nasıl olabiliyor hiçbir fikrim yok. Pilav tavuk falan yapıyorum arada en azından ama bir tık ötesi hiç yok, yaptığımı beğenen de hiç görmedim tatsız tutsuz en temel haliyle yapabiliyorum ancak hahah.

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, Yemek yapmayı seviyorum, bir tane sofistike death metal playlistim var. Yemek yaparken onu dinlemek en büyük keyiflerimden birisi. Ama hiç öyle ‘şunu çok iyi yaparım, misafirleri etkilerim’ tarzda bir spesiyalitem yok. Hele öyle çok zaman gerektiren yerli yemeklere de pek girişemiyorum. Nerde antin kuntin birbiriyle uyumsuz gibi görünen tatları birleştiren yemek tarifi var onlara atlarım.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, asla anlamam, en basit yemeği bile zor yaparım. Pankek ve tavukburger dışında hiçbir şey hazırlayamam. Bir de güzel sıkma açar sıkarım.

    D-503

    @Ahmet Saraçoğlu, Her pazar sabah 10 gibi semt pazarına giderim. Mevsimine uygun sebzeler alırım(şuan karnabahar, brokoli mesela). Ona uygun haftalık yemek programı çıkarırım. Kışları muhakkak çorba yaparım (tavuk çorbası patatesli havuçlu falan, mantar çorbası, erişteli yeşil mercimek çorbası vs..)

    Bence yemek yapmak bir terapi yöntemi yani bana iş gibi gelmiyor. Ayrıca telefonumda bir tane bile dışarıdan yemek söyleyebileceğim uygulama yok. Kısacası çok uzun süredir (sanırım 2010′dan beri) bu şekilde yemeğimi kendim yaparım. Favori sebzem de patlıcan:D

    Ahmet Saraçoğlu

    @D-503, süpermiş. Ben de en çok bal kabağı ve kremalı mantar çorbası yapmayı seviyorum. Bayağı da güzel oluyor. Benim telefonumda da yemek uygulaması yok ve yeni bir şeyler yapmayı öğrendiğimde heyecan duyuyorum.

    Necrobutcher

    @Ahmet Saraçoğlu, yaklaşık 10 yıldır tek yaşıyorum turizmciyim dışarıdan yemek yemekten hoşlanmam dolabımda her zaman bir çeşit pilav et yemeği ve sebze yemeği bulunur. antepliyim bizim mutfağın çoğu yemeğini yapabiliyorum hatta kelle paça falan da biliyorum.

    TAAKE

    @Ahmet Saraçoğlu, incikleri kfc seviyesine getirmeden özellikle toz acı biberle kavur.yanına 50 türlü patates kızertmasını unutma, domates suyuunu bol baharatla karıştır
    Ayrıcs tavuk gibi pişen işlerde sakin olunm

    Tuna

    @Ahmet Saraçoğlu, Bu aralar sürekli sufle yapıyorum. Nefis bir tatlı bence. Babama geçen bana geldiğinde yaptım çok sevdi hahaz

    Dün de karnıbaharı yumurta ve una bulayarak airfryer’da kaşarlakızarttım. Gayet güzel oldu.

  2. ismail vilehand says:

    Ya bu Baldur’s Gate 3′teki karmik zar ne kadar saçma bir şeydir öyle. Kimse sana tavla veya barbut oynarken “Sen sürekli hep yek attın. Al, sıradaki zarın dü şeş olsun.” demiyorsa burada da böyle şey olmalı. Öyle olsa Hüseyin, Ekrem abiyi vurmazdı. Karmik zar açıkken oynamak bariz hile bence. Tıpkı ölmediğin sürece load game yapıp geri sarmak gibi.

    Bir de ben orospu çocuğu Paladin oynuyorum. Yeminimi bozdum, iblis şovalye gibi bir pezevenk belirdi karşımda, oyun bu yaptığım orospu çocukluğu karşılığında beni cezalandırmak yerine ödüllendirdi desem yeridir. Yeminbozan Paladin daha güçlü gözüküyor. Eski crpg’leri düşününce bu da saçma geldi bana. Bu tarz eski oyunlarda bu tip hareketlerinin sonucunda bir bedel öderdin. Bunda sik anasını geç, hiç bir şey olmuyor.

    Zaten ben bu oyunu hep eski BG, Icewind Dale, Neverwinter Nights’ın iyi grafiklisi gibi düşünmüştüm, hiç alakası yokmuş. Ha çok iyi oyun, o ayrı ama ne kadar iyi bilemedim şimdilik.

    Dysplasia

    @ismail vilehand, Oyunun serbestliği bir yerden sonra rol yapma endişelerinin önüne geçebiliyor. Karmik zar olsun, F5 spam olsun seni tutan bir şey yok. Benim de ilk oyunum paladinleydi ama delikanlılığa sığmaz diyip yeminimi bozmadım ve hatta hiçbir mindflayer gücüne tamah etmedim. Ama gerçekten bozsam ne olur? Rolün dışında hiçbir şey bozulmaz. Niyet meselesi. Mesela kilitleri falan hep rogue’uma açtırıordum ama bir yerden sonra farkettim ki ben o kilitleri herhangi bir karakterle açabilirmişim, hatta kilitleri ekseriyetle kırabilirmişim de. Ama işte racona uymaz diye rogue’la açmaya devam ettim hep.
    Oyun kendi başına oynadığım en iyi ryo’lardan birisi gerçekten ama Oturup BG1-BG2-BG3 koşusu yapmam mesela. Çok ayrı yerdeler hissiyat olarak.

    ismail vilehand

    @Dysplasia, ya aslında şikayet etmiyorum ama o kadar emek verilmiş oyunda en kötü karma sistemi gibi bişey olmalıydı. Ben Paladin olarak 50 çeşit namussuzluk yapıyorum hiç bir yaptırımı olmuyor. Oyun biraz da olsa beni roleplay yapmaya zorlamalı. Yeminini bozmamak için kıçını yırtan adamla benim gibi çıkarı için yeminini bozan adam arasında farklar olmalı. Yoksa kafama göre roleplay yapar bu vegan Paladin derim kampta et de pişirmem.

    Neyse sonuçta güzel oyun. Bulmuşuz bunamayalım.

    ismail vilehand

    @Dysplasia, öğrenmek için soruyorum, “kilitleri herhangi bir karakterle açabilme” örneğini anlamadım. Mesela oyun şu an önümde açık, Astarion hariç bir karakter ile kilide gittiğimde zar atımında eksi bonus gösteriyor ancak Astarion ile gidersem farklı farklı bir çok bonus var. Çok düşük zar atsam bile Astarion bonusları ile 10 üzerine çok rahat tamamlıyor. Bu durumda Rogue karakter ihtiyacını yok saymak yanlış olmaz mı, yoksa kaçırdığım bir nokta mı var?

    Bir de şunu soracağım, ölüler ve hayvanlar ile konuşmak çok mu önemli? Henüz hiç girmedim o işlere.

    Yiğit

    @ismail vilehand, aslında hiçbir şey önemli değil. Neyi kaçırsan bile oyunu o şekilde rahatça oynarsın.

    Ama hiç ölülerle ve hayvanlarla konuşmazsan kaçıracağın gizemler olacak en azından. Gerisini ben de bilmiyorum hala çok detaylı oynamadım biliyorsun.

    Dysplasia

    @ismail vilehand, Yok ya o konuda haklısın, özgeçmişle, featlerle gelen bonuslar var tabii ki ama eski oyunlarda kilit açmak için illa ki rogue gerekiyordu ya, o açıdan dedim. Bu oyunda dexterity’si yüksek bir karakterle de pekala açabilirsin. Maymuncuk sayın kadar tekrar deneyebiliyorsun nasıl olsa.

    Hayvanlarla da ölülerle de konuşmak elzem değil. Ben daha çok büyük bir olaylarına denk gelmedim. Ama her ikisi de questleri ilerletmek veya dövüşleri kolaylaştırmak için alternatif yollar sunabiliyor veya sana yol gösterebiliyorlar, ipucu verebiliyorlar. Ayrıca hikayeyi bayağı bir zenginleştiriyorlar. Arada da ufak tefek gizemlere denk geliyorsun.

    ismail vilehand

    Bir de şunu belirteyim, 90′lı yılların ortalarından beri rpg oynayan biri olarak Astarion adlı karakterin hem lore hem de işlevsel olarak rpg tarihinin uzak ara en iyi Rogue klasmanındaki karakter olduğunu düşünüyorum. Oyuna yeni başlayacaklar Rogue karakter yaratmayı düşünmesin boşuna. Astarion her işi çözüyor. Kendisi ile iyi geçinin.

    pepega

    @ismail vilehand, Bg1-2 veya icewind dale’dan çok, ekseriyetle Dragon age Origins ve Divinity orginal sin birleşimi bir oyun olmuş. Dnd5e kurallarıda yardımcı olmuyor o eski tadı almaya. Haliyle günün sonunda geçmişe selam duran ama kendi yolunda ilerleyen, yeni bir ip kalıyor elimizde.

    Benim kendi açımdan keşke şöyle olsaydı veya buda olsaydı diyeceğim iki husus var.

    Birincisi, random encounter olmaması. Random encounter mekaniği, rpg genresiyle birlikte çok uyumlu oluyor. Dos1-2 de yoktu, ama bg1-2 de vardı, larianın eklemesini isterdim açıkçası bu mekaniği.

    İkinci husus ise tamamen subjektif bir husus. Oyunun genel olarak sanat tasarımını aşırı abartılı buluyorum. Drow evil erkek karakter oluşturmaya çalışıyorum ama her seferinde aşırı feminen gözüküyor ve aklımdaki karakteri, dış görünüşe uygulayamıyorum.

    ismail vilehand

    @pepega, evet, random encounter olmaması benim de dikkatimi çekti. Neyin nerede tetiklenip çatışmayı başlatacağım az çok belli. Halbuki ormanda ilerlerken half-orc tecavüz çeteleri önümüzü kesse fena mı olurdu?

    Sanat tasarımı kısmına da katıldım. Fazla renkli ve cıvıl cıvıl. World of Warcraft sevimliliği var, henüz korkutucu düşman tasarımına hiç rastlamadım. Goblinler, iblisler falan bile sevimli gözüküyor. Dragon Age Origins’da ana düşman olan Hurlock’lar bile iğrenç tiksinç çirkin varlıklardı. Hele Ogre falan altımıza osurtuyordu.

    DOS neredeyse hiç oynamadım sayılır. Bir kaç defa başladım hem içine çekmedi, hem de fazla vaktim yoktu diye bıraktım. Sanırım hiç DOS oynamadığım için BG3′ü sevsem de aşırı yavaş ve sürekli sorgulayarak ilerliyorum. Act 1′de haritada gezmediğim yer neredeyse kalmadı ve herkesle aram tatlı-sert iyi. Fikir vermesi açısından bir kaç video izleyeyim dedim, herkes goblinlere çatır çutur giriyor, ama ben goblinler ile kankayım. Şu an ne yapacağımı bilmiyorum mesela, boş boş dolanıyorum. Bir tarafla birlik olup diğer tarafı mı öldürsem yoksa yıllar önce Kenan Evren’in yaptığı gibi taraf tutmadan herkesi mi öldürsem bilemedim.

    Romance olayını çok merak ediyorum bir de. Shadowheart’a çakamazsam silerim bu oyunu. Acayip kuruldum kendisine.

    pepega

    @ismail vilehand, Ah be Shadowheart, üzümlü kekim.

    https://dosya.hizliresim.com/jXGh8aoHhuewk54/preview

    Dysplasia

    @ismail vilehand, Ben de ilk Sheart’a yürüdüm ama nihayete ermek için son act’e kadar süründürdü, haberin olsun. Karakterin hikayesi/görevi de çetrefilli zaten, doğru seçenekleri seçmen lazım falan.

    Kadınlı erkekli herkes yürüyor zaten oyunda karakterine. Approval’ı yükselen gözü sana dikiyor. Kamp yapmaya korkuyor insan.

    ismail vilehand

    @Dysplasia, hakikaten o ne ya. Kampta götüme tencere bağlayıp dolaşıcam neredeyse. Shadowheart’i de saldım zaten. Minik sincapım, kızıl şirinem Karlach ile harika bir aşka yelken açtım.

    Goblin lideri Drow karı compaion olabiliyor ve romance yapılıyormuş. Hatta owlbear yavrusu da sahiplenilebiliyormuş. Ben tabi bunların hiç birini bilmiyordum. İkisinin de ruhuna el-Fatiha.

    Dysplasia

    @ismail vilehand, Drow kadını companion yapmak için çoğu şeyden vazgeçtiğin bir evil oyun oynaman kazım. Ben şu an Dark Urge ile oynuyorum, kısmetse Mintharacığımla toksik bir ilişkiye niyetlendim.

    Melkor

    @Dysplasia, Benim de bir daha dark urge run yapasım var.
    İlk bitirdiğimde rogue açmıştım, kapılar, kilitler, gizli saldırılar bendeydi, bu sefer büyücü girerim. Evil olunca karlach yerine mintharaya kalıyoruz glb. Shadowheart denilen tarikatçı esma’dan iyidir.

    Dysplasia

    @Melkor, Spoiler’lı konuşuyoruz ama Durge harbi sapık bir karakter. Ben kötü durge oynuyorum, kanım donuyor bazı bazı. Ha evil demek de illa Durge oynamak veya katliam yapıp Minathra’yı takıma katmayı gerektirmiyor. Ama Karlach da kötü insanlardan hoşlanmıyor tabii, romance sorun olur ama partinde kalabilir diye düşünüyorum.
    Yalnız şu son yama ile Minthara ile ilgili birkaç düzenleme gelmiş, internette insanlar hem Minthara’nın hem Karlach’ın aynı anda partiye alınabilme ihtimalini konuşuyordu. Bi bakabilirsin istersen. Ben o noktayı geçtim Karlach’ın kellesini aldığımda. İkisini de partime almak isterdim. Karlach’la tam anlamıyla oynayamadım.

    Melkor

    @Dysplasia, Spoiler

    Hassiktir minthara’yı alınca karlach’ı öldürmek zorunda mı kalıyorduk. Hiç bilmiyordum ahaha. Neyse ikisi birden partye nasıl alınıyor ona bakayım.

    Dysplasia

    @Melkor, Yok ya, onu öldürmek zorunda kalmıyoruz, yanlış anlaşılma olmasın. Nasıl olsa takıma katamıyoruz diye ben Durgelüğüme teslim olup aldım kellesini sadece. Normalde Minthara’yı almak için yapılanlar Karlach’ın ayrılmasına sebep oluyor sadece.

    Melkor

    @Dysplasia, Anladım. Koru baskınından sonra minthara yok bende o yüzden şaşırdım. İkisini birden alamazsam karlachtan vazgeçerim artık. İlk runda yeterince aşk meşk yaşamıştık. Evil olunca o ihtimal kalmıyor zaten belki partyde dururdu.

    Bu arada oynayanlara karlach için küçük bilgi: barbarla hiç uğraşmayın fightera dönüştürün. Endgame e doğru lae zel kütür kütür vururken bu çok geride kalmaya başlıyor.

    ismail vilehand

    @Melkor, Figther class olarak sence Barbar’dan daha mı iyi? Hangi açıdan mesela? DOS oynamadığım için Larian oyun mekaniklerine anca alışıyorum, dolayısıyla oyunu çok yavaş oynuyorum ve henüz class’lar hakkında derin bilgim oluşmadı, ondan soruyorum.

    Geçen uyurken bi video izledim, adam tüm class’ları en iyiden en kötüye sıraladı ve yanlış hatırlamıyorsam fighter ya sonuncu ya da sondan ikinciydi.

    Hatta ben Dragon Age, Neverwinter Nights, The Temple of Elemental Evil gibi oyunları hep Figther ile domine ettiğim için “siktir lan” dedim adama. Mesela aynı adam en güçlü class için Bard demişti. Onu da hiç anlamadım.

    ismail vilehand

    —SPOILER—
    —SPOILER—
    —SPOILER—

    Ya bunu çok daha önce yazacaktım ama benim gibi dünyanın en terbiyesiz adamının bile yüzünü kızarttı bu olay. Ben ki Bugs Bunny’nin Lola Bunny ile sevişirken açıkta kalan yere havuç sokma ihtimalini hayal ederek double penetration yaşamalarını düşünen adamım ama ömrümde hayatımda hiç bir Hobgoblin’in bir Ogre’yi ahırda domaltıp bağırta bağırta sikmesini düşünmemiştim. Bu olaya şahit olduğumdan beri buz kestim. Hafızamdan silin aga şu sahneyi. Bu nasıl oyun?

    —SPOILER—
    —SPOILER—
    —SPOILER—

    Melkor

    @ismail vilehand, Kendi açtığın classa, partye ve oynayış tarzına göre deneyim çok değişiyor. O yüzden kendiminkini söyleyeyim. Ben rogue açmıştım. act2′nin ortalarına kadar karlachın tanklaması çok işime yaramıştı. Act3e doğru iyice classlar kaslanmaya başlayınca gerek kalmadı. Anladığım kadarıyla barbar tanklığı dışında isabetli ama daha az
    damage vuruyor. Fighterın false vuruşu çokken lvl aldıkça üst üste 7 kere vurmaya başlıyor ama vurdumu da dağıtıyor.
    Zaten act3te bir karlacha bir de laezel’e bakınca farkı çok rahat anlarsın.

    Bard güçlü karakter falan değil ya. Ne kadar diyalog üzerine oynasan da en fazla eğlenceli gameplay olur. Mesela Astarion’un bu kadar iyi karakter olduğunu bilsem rogue yerine bard açardım herhalde.

    ismail vilehand

    @Melkor, adam Bard överken “müthiş support karakter, auralar bufflar büyüler ile takımı çoşturuyor, yüksek karizma ile diyalogla her işi çözüyor.” falan demişti de ben aynılarını Paladin ile de yapıyorum. Elinde bağlama ile gezen adamın mantık olarak güçlü olması imkansız zaten hahaha.

    Benim takımda Astarion zaten zaten olmazsa olmaz, healer olarak Shadowheart, ana karakterim Yeminbozan Paladin zaten on parmağında on marifet. Hem damager, hem tank, hem healing yapıyor, hem buff veriyor, hem de curse atıyor. Dördüncü de Karlach. Şu hasar zarını çift atan skill’i açtım, misal Karlach’ın elindeki balta 6-20 arası vuruyor diye gözüküyor ama bu skill sayesinde 17-18 altı vurduğunu görmedim. Şimdilik vermek zorunda olduğum kararlar savaşlardan daha çok zorluyor.

    Bir de sabahlara kadar konuşalım, sende olan olay bende gerçekleşmiyor bu oyunda. Mesela:

    —SPOILER—
    —SPOILER—
    —SPOILER—

    Ethel teyze ile başka bir adamla dövüşürken, dayağı yiyince al sana +1 skill vereyim, bırak beni diyor. Ben Ethel teyzeyi evire çevire dövdüm hiç öyle bir diyalog tetiklenmedi. Dümdüz öldü.

    Sonra mesela alttaki animasyonda gözüken cesedin başında tartışan iki kişi bende yoktu. Ceset tek başına yatıyordu.

    Goblin kampında eline damga vuran Goblin cadı, koru baskını sonrası ben Ogre’ları çağırıp Goblin kampını kıyımdan geçirmeye başlayınca ortadan kayboldu. Her yeri dolaştım bildiğin yok.

    —SPOILER—
    —SPOILER—
    —SPOILER—

    Daha böyle onlarca şey sayarım sana. Birisine “abi bak şunu yap çok iyi olur.” demek baya zor oluyor. Olaylar bambaşka ilerliyor ve bu bence oyunun en çekici yanlarından biri.

    Melkor

    @ismail vilehand, Paladin veya karizması düşük karakterle diyaloglarda çok öküz kalabiliyorsun. Mesele çok çabuk kavgaya geliyor. Bard’ın keyfi ona özel diyalog seçenekleri çıktığı için çoğu zaman kavga çıkarıp çıkartmamak senin elinde olabiliyor. Ya burada noluyor diye gittiğin bir mekandan daha fazla içerik tüketmiş oluyorsun. Oynayış tarzına göre çok değişiyor. Ben mesela hemen figtha girmeyeyim diye rogue un karizmasını da yüksek tutmuştum.
    Bir daha run yaparsam büyücü denemek istiyorum. Sağda solda bulunan parşömenleri direk öğreniyolar. Endgame e doğru allah gibi oluyosundur. Evet ne kadar konuşursak konuşalım herkeste olaylar bambaşka ilerliyor ve oyunun muazzamlığı da orada zaten. Elleh lariandan razı olsun. 10 sene daha böyle oyun gelmez.

    ismail vilehand

    @Melkor, Gale wizard mesela, senin büyücü dediğin Sorcerer mı oluyor? Bu ikisi arasındaki farkın olayını tam kavrayamadım hala. Anladığım kadarıyla wizard seçtiğin class’a göre büyü yapıyor, sorcerer parşömenlerden öğreniyor. Sorcerer’ın bir sınırı yok, her büyüyü yapabiliyor. Parşömenlerden büyü öğrenme bedeli ne onu da bilmiyorum.

    Ben ikinci run’da Beastmaster Ranger oynacağım kesin. Ayı çağırınca takım direkt +1 oluyor. Okçu olarak zaten akıyor ranger. Kıyak iş.

    Dysplasia

    @ismail vilehand, Wizard (int kullanan), eski oyunlardaki mage. Büyü kitabı var, parşömenlerle büyü kitabını geliştirebiliyor, o kitaptan belli bir sayıdaki büyüyü memorize ediyor kullanmak için ve bunu long rest ile istediğin gibi değiştiriyorsun (cleric gibi). Büyü sınıfına göre (evocation, conjuration, abjuration vs) uzmanlaşıp oradan da ufak bonuslar sağlıyor. Evocation uzmanlığı mesela aşırı avantajlı, friendly fire’ı ortadan kaldırıyor.

    Sorcerer (char kullanan), level atladıkça sana belli sayıda büyü seçtiriyor, o seçtiğin büyüler her zaman kullanılmaya hazır ancak başka büyü öğrenemiyorsun. Sadece seviye atladıkça birer tane takas hakkı veriyor. tabii kamptaki withers’a para verip baştan başlayabilirsin. 3 tane özel altsınıfı var, değişik özellikleri mevcut hepsinin. Attığı büyüleri de hayvan gibi bufflayabiliyor. o açıdan daha enteresan bir oynanışı var. Oyunun en can yakan multiclasslarından birisi cleric/sorcerer mesela gördüğüm kadarıyla.

    Ethel konusunda niye öyle bir şey yaşadın anlamadım doğrusu. Köyde kendisiyle konuşuyorsun bi, o rehin aldığı kız var onu da kurtarman gerekiyor. buralarda falan bir yamukluk olmuş olabilir. Bir de bir ihtimal aklıma geldi, silence attıysan mesela karakterler konuşamıyor, normal muhabbete de giremediği oluyor, öyle bir şey olmuş olabilir.

    Ben oyunun bir noktasında takımda druid oynatmak zorunda kaldım, spoiler olmasın diye çok açmayacağım burayı da, shapeshifter druid’in çok kullanışlı bir şey olduğunu gördüm. caster olarak kullanırken neymiş bu bir deneyeyim diyip owlbear’a dönüştürdüm. Ulan hem tank, hem alan etkili cc, hem damage, hem de ordan oraya uçarak gidebiliyor falan. Boss savaşının birinde nasıl kolaylık sağladı anlatamam. İşin güzel yanı shapeshifter halinin statları, hp’si hep kendisine özgü, karakterin asıl halinden bağımsız. hayvan halini kesseler bile druid kendi canı ile duruyor orda, sonraki tur tekrar dönüştürüyorsun. Halsin falan biraz bayık bir karakter olduğundan mütevellit bir druid deneyebilirim bir dahakine.

    ismail vilehand

    @Dysplasia, anladım. Parşömenleri Gale’e versem kitabına ekleyebilirim yani.

    Ethel teyze olayını ben de anlamadım. Roleplay’i bozmamak adına ölmedikçe load game yapmıyorum. Böyle daha zevkli.

    Druid her rpg oyununda favori karakterim zaten. Bu arada henüz Halsin benle gelmiyor. Daha öncesinde yapmam gereken bir şey mi var acaba?

    Dysplasia

    @ismail vilehand, Evet, büyü kitabına ekleyebilirsin, altın istiyor sadece. Odaklandığı büyü sınıfından parşömenleri daha ucuza yazabiliyorsun.
    Halsin act 2′deki bir quest dizisi sonrası katılacak. Eğer goblinlerden kurtardıysan, druid grove’u da koruduysan sana katılmayı öneriyor ama kampta bekliyor öyle mal mal.

    ismail vilehand

    @Dysplasia, aynen sik kırığı gibi dikiliyor kampta şu an.

    Mantar kafalardan hiç hoşlanmadım. Soykırım yapmak istiyorum ibnelere ama HP’leri çok yüksek ve çok kalabalıklar. Hepsini alabilir miyim bilemiyorum. Kafamda deli sorular…

    ismail vilehand

    Naçizane bir kaç taktik vereyim:

    - Her adamınıza kesin menzilli silah verin. “Bu yakın dövüşçü ne alaka?” demeyin sakın. Yüksekte olunca veya hareket hamleniz bitince iyi kötü bir atış yapmış oluyorsunuz. Damage’in iyisi kötüsü olmaz, boş geçmekten iyidir.

    - Mesela diyalog başlattınız ama olay bombok bir yere gidiyor, karşılıklı racon kesmeler başladı ve savaş kaçınılmaz ise karakter değiştirme tuşuna basarak diğer karakterleri konumlandırın. Menzilli vuran adamınızı yüksek bir yere, yakın dövüşçüleri gözünüze kestiğiniz adamın dibine koymak gibi. Diyalog sonrası savaş tetiklenince ciddi avantaj sağlıyor bu olay ve ben bunu çok geç öğrendim.

    - Tüm hamleleri yaptıktan sonra itme ve potion basma açık kalıyor. Onları da kullanmadan karakter turunu tamamlamayı. Pot ucuz zaten. Simya ile de üretmek baya kolay. Takıma eşit dağıtıp sürekli basın. İtme ise süper bir olay ama taşşaklı düşmanları dipsiz yerlere itmeyin, üzerinde loot ile sonsuzluğa karışıyor.

    - Pickpocket yaparken kılık değiştirme kullanın. Yakalanınca kaçıp savaşı bitir deyin, tekrar geri geldiğinizde kimse karakterinizi tanımıyor. Bu çok fazla ibnelik diye ben kullanmıyorum bunu. Zaten altınım fazlasıyla var.

    Aklıma geldikçe eklerim, sizde eklemeler yapın ki aydınlanalım.

    Dysplasia

    @ismail vilehand, Şu ikinci tavsiyeni hırsızlık olayları için kullanabilirsin. Bir yerde guard var mesela, bir karakterin ile herifle diyalog başlatıyorsun yüzünü başka bir yöne döndürüp, sonra görüş açısını başka tarafa çektiğin için hırsızınla (eğer diyalog hemen bitmiyorsa) adamın arkasındaki kapıyı maymuncuklayabiliyorsun, kasayı yürütebiliyorsun vs. Scripted bir olay yoksa genelde işe yarar.

    Bulduğun parşömenleri sadece büyücüler değil, herkes kullanabiliyor; çoğu parşömeni saklamakta fayda var, uzamış savaşlarda veya long rest atmadan girilmiş bir savaşta spell slot harcamaktansa parşömeni kullanmak rahatlatabiliyor. Hatta misty step, gaseous form, fly, jump, teleport gibi mobilite büyülerinin parşömenlerini her gördüğün yerde istifle derim. Mekansal bulmacalarda olsun, stratejik savaşlarda olsun büyü haklarını bunlarla harcamaktansa parşömenini harcamak daha mantıklı.

    Paladin’i nasıl kullanıyorsun bilmiyorum ama çift el kılıç + divine smite ölümcül.

    ismail vilehand

    @Dysplasia, Paladin’i aynı dediğin stil kullanıyorum, ciğer söküyor namussuz.

    Parşömenleri yığdım sandığa duruyorlar öyle:

    https://ibb.co/M8Fh7Zr

    TAAKE

    @ismail vilehand, https://www.youtube.com/shorts/dnbdayctJ-U

    ismail vilehand

    @TAAKE, küçücük sincabı öldürdü kahpe. Ben ki bu oyunu şerefsizin dik alası, dinden çıkmış satanist ölü sevici paladin olarak oynuyorum, ben bile böyle şerefsizlik yapmadım. Kınıyorum kendisini.

  3. Tuna says:

    Varg Vikernes’in Twitter hesabı var, İsrail’e sallayıp duruyor lol. Ayrıca zamanında Orphaned Land’e kargoyla bomba gönderdiğini duydum. Doğru mu bu kdjdjdjdjsk.

    TAAKE

    @Tuna, olay doğru da orphaned land değil o,salem diye bir gruptu galiba,adını tam hatırlamıyorum.bir metalcinin yolculuğu serisinde anlatılıyordu.

    Tuna

    @TAAKE, Varg’ın kafayı merak ediyorum. Bir ara kitabını okuyacağım. Dünyanın en refah ülkelerinde doğmuşsun ama neler yapıyorsun amk. Bir insan hayatını bu kadar kaydırabilir anca.

    deadhouse

    @Tuna, Hristiyanlar İskandinavlara ait her şeyi yok etti. Binlerce yıllık pagan inançlarını ve kültürünü kılıçla hristiyan kültürüyle değiştirdiler. Varg’ın black metali “bu acıdan” başka bir şeyi anlatmaz. Doğayla bütünleşik yaşayan insanların yerleşik binlerce yıllık kültürünü yok eden insanlara karşı tepki olarak ortaya çıkmıştır Burzum müziği. Burzum müziği temelde bu tema üzerine kuruludur.

    eatthegun

    @Tuna, Adamın hayatı son gördüğümde çok iyiydi. Bin tane çocuk yapmak hariç hayal ettiğim hayatı yaşıyor.

  4. ismail vilehand says:

    En sevdiğim 4 Türk ünlü:

    1- Teoman
    2- Nejat İşler
    3- Kaan Tangöze
    4- ismail vilehand

    deadhouse

    @ismail vilehand, En sevdiğim 4 Türk Ünlü:

    1- Yok
    2- Yok
    3- Yok
    4- Yok

    Tuna

    @ismail vilehand, Abi Alizade hakkında ne düşünüyorsun?

    owlbos

    @Tuna, ahahhaha cevabi merakla bekliyorum.

    ismail vilehand

    @Tuna, kendisi ile alakalı ilgimi çeken hiç bir şey yok. Ama malum soruya cevabım evet.

    Yiğit

    @ismail vilehand,

    1- Hakan Taşıyan
    2- Müslüm Gürses
    3- Azer Bülbül
    4- ismail vilehand

    daud

    @ismail vilehand,

    1 – Teyyo Pehlivan
    2 – Sülün Osman
    3 – Cem Uzan
    4 – Jet Fadıl

  5. Emre Görür says:

    Dünyanın en küçük metalcisi demiş kızın babası. Cidden çocuk cin gibi. Fakat bana mantıklı gelmiyor bu işler. Çocuğum olsa ergenliğe kadar onu metale yönlendirmem kesinlikle. Hatta mümkün olsa okul çağına kadar eline cep telefonu/tablet vermeden, para ile tanıştırmadan dağda bayırda büyütürdüm.

    https://twitter.com/meczuperform/status/1724845607477535172?s=08

    Ahmet Saraçoğlu

    @Emre Görür, dağda bayırda büyütüyor zaten. Ordu, Fatsa’da, Cihan’ın kendi inşa ettiği herkesten uzak bir evde yaşıyorlar ailecek.

    https://instagram.com/cihangulbudak?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==

    Bu dediğine çok yakın bir yaşamları var yani. Hatta ben dediklerine daha yakın yaşayan başka birilerini tanımıyorum.

    Emre Görür

    @Ahmet Saraçoğlu, iyiymiş. Kim olduğu hakkında en ufak bir fikrim yoktu. Bir arkadaş gönderdi.

  6. 1 aydır hiç Twitter’a girmedim. Maçlar dışında zaten TV izlemiyorum, insanın hayat kalitesini cidden olumlu etkiliyor.

    cotard delusion

    @Ahmet Saraçoğlu, Kesinlikle. Çünkü Türkiye’de her gün çıkan yolsuzluk haberlerinden, işgalci haberi yaptığı için hapse atılan genç gazetecilerden, fetö iddianamesiyle içeride tutulan 80+ yaşında emekli orgenerallerden, irtica ile tanıştırılan ilkokul düzeyinde yeni müfredatlardan, maaşlara enflasyon beklentisiyle zam yapılmasına karşın sarayın bütçesine, vergi ve harçlara, diyanet bütçesine vs. yüzde %150′nin üzerinde zam yapılmasından, yargının çürümüşlüğünün yeni örneklerinden ve çok daha fazlasından uzak kalır ve bireysel olarak kendinizi geliştirirsiniz.

    Tercih sizin kardeşim zorla değil. Şu an, şimdilik tek haber alma kaynağınız Twitter. Yukarıda bir çırpıda aklıma gelenleri yazdım. Burada daha önce de yazmıştım. Ama gerçekten söylüyorum, bu konuda Ahmet haklı. Vurdumduymaz davranmak bireysel gelişiminizin önünü açar. Serkan Kafkas tutuklanır ama siz kendinizi geliştirirsiniz mesela. Vicdanınıza kalmış bir mesele.

    Ben de şimdi TikTok denen çukura girip ülkemize kaçak sokan kaçakçıların videolarına bakmaya devam edeceğim mesela. Çok seviyorum çünkü, bayılıyorum amk.

    deadhouse

    @cotard delusion, Şu an Twitter etiketleri: Ahmet Çakar, Erden Timur, Onana, Erman Toroğlu.

    Bahsettiğin olaylar büyük çoğunluğun umurunda değil.

    Keşke ben de girmeseydim. Bu bir tercihtir. Ben zaman zaman kopsam da yine giriyorum senin gibi 7/24 hem de ne beyin kalıyor ne bir şey. Sadece Türkiye Gündemini de değil, Dünya Gündemini de an be an takip ediyorum. İşaya’nın kehanetini gerçekleştirdik diyen adamın basın toplantısını bile izliyorum. Ne yapabilirim? Hiçbir şey. Takip eden de etmeyen de bir şey yapamıyor. Dediğim gibi bu bir tercih meselesi. Takip edene de etmeyene de bir şey diyemem. Her insan ayrı bir dünyadır. Kimseye takip et veya etme diye diretemezsin. Her insanın olayı başka.

    cotar delusion

    @deadhouse, Haftada bir ancak girebiliyorum o yüzden ancak yazabildim.
    Evet kardeşim biliyorum. Umrunda değil. Yukarıda ismini verdiğim adam da bizden olduğu için öyle bir örnek olsun istedim. Grup tişörtü giyen, sosyal medyada haber sayfası editörlüğü yaparken birkaç kelle istendiği için kendini hapiste bulan biri sadece. Bizden yani. Oraya takılan da olmamış.
    Başlığın ismi Serbest Kürsü diye burayı siyaset meydanına çevirmeye niyetim yok. Kaldı ki geçen hafta Pazar günü öğlen 12:00-13:00′te içmeye başlamıştım. Geriye dönük şeyleri okurken tam olarak ne yazdığım ve ne cevap verdiğini de ancak ayık kafayla okudum.
    Şu diretme lafından bir kere vazgeç. Ne diretmesi yahu? Anonim biri başka birine tepki verdi sadece. Sadece Ahmet için değil herkes için söylüyorum, bu bir varoluş mücadelesi. Burada hiçbirimiz bizi yok edenlerle aynı düşünmüyoruz ama elinizde kalan son nefes alma alanları size yetememeli. Peki diyeceksin ki zorla mı? Valla kardeşim zorla. Çünkü sen de o da benimle olmazsanız bazı şeyler kaçınılmaz. He ben bunu biraz romantik hale getirmişim tabii ama sen dışarıdasın değil mi? Veya hayattasın? İnsanlar seninle aynı şekilde yaşama isteklerini eyleme çevirdikleri için hapiste veya mezarda. Bu konunun daha da üzerine gitmeyeceğim.
    Öyle 7/24 diye tabir edeceğin şekilde de tüm gün sosyal medyada haber falan da takip etmiyorum. 12 saat çalışıyorum lan ben. İşe gidip gelme hariç. Klavye başında olmadan da yapmaya çalıştığım şeyler var üstelik.
    Dediğim gibi 3-4 hafta önceki şeyleri bile ancak okuyorum. Sana da geçmiş olsun Ahmet. Göz muhabbeti için.

    deadhouse

    @cotar delusion, Biraz sakin olmalısın.

    Canoir

    @Ahmet Saraçoğlu, abi nasıl başardın bunu. Ben bi türlü engel olamıyorum kendime, durmadan elim gidiyor. Uygulamayı silsem bile dayanamayıp geri yüklüyorum. Son bir haftadır yüzük ve serçe parmaklarımda geçmeyen bir uyuşma oluştu. Ulnar sinir sıkışması olduğunu anladım. Google’dan bakınca gördüm ki sürekli telefon tutmak da buna sebep olabiliyormuş. Sebebi bu olmayabilir tabi, çünkü sürekli o taraftaki dirseğimi masaya koyarım ama fark etmez, elbetteki bunun da katkısı vardır.

    Politik twit ve galatasaray editleri bağımlılığım yüzünden sinir sıkışması yaşıyorum olacak iş değil ya

    deadhouse

    @Canoir, Ben telefonda Twitter’ı ana sayfadan çıkarttım baktım arka sayfaya girip yine giriyorum. Hem sadece Twitter değil. Youtube’da deli gibi siyasi analiz, gündem, ekonomi, teoloji, bizi yöneten, hayatımız hakkında karar vermeye çalışan güçler vs. Beynim sikiliyor. Yaşıtlarım evleniyor, çocuk yapıyor, cafelerde oturuyor, geziyor, tozuyor ben ise Kağıtçılar, Taşçılar hakkında programlar izliyor, düşünce kuruluşlarının makalelerini okuyor, Çin Tayvan’a ne zaman saldıracak diye analizler okuyorum. Üstte de yazdım. Usta bu bir tercih meselesi. Kendini değiştirmeye çalışmamak en iyisi.

    Canoir

    @deadhouse, bahsetmemiştim ama twitter için söylediklerimin aynısı youtube için de geçerli benim için. Tek farkımız, ben youtube’ta senin gibi faydalı içerikler tüketmiyorum. Sürekli bir yanda saçma sapan mini belgeseller açıp dinliyorum.

    Kendimi değiştirmemek en iyisi kısmı benim için geçerli değil. Çünkü bana net bir şekilde zarar veriyor. Yapılması gereken tonla işim varken “Thomas Sankara dönemi Burkina Faso”, “The Last of Us part 2′nin siyonist alt metni”, ” Sam Altmann’ın OpenAI’dan kovulmasının arka planı” gibi şeyler okuyup duruyorum. Özellikle bu dönemde israil işgaliyle alakalı tonlarca twit okuyorum elbette.

    Yapmak istediğim tonlarca şey, yapmam gereken tonlarca şey varken bu bağımlılık beni alıkoyuyor malesef :( beni yapmaktan alıkoyduğu işlerin tamamlanmamasının yarattığı stres, politik gündemin yarattığı öfke, insanların sıradan mevzularda bile takındıkları davranışların ya da düşüncelerinin sığlığı/çarpıklığı/tehlikeliliği gibi şeylerin gözüme çarpmasıyla içimde oluşan kaygı/umutsuzluk/öfke…

    Rahatlıkla bağımlılık olarak tanımlayabileceğim bu tutumumun bana faydasından ziyade zararı var. Bırakamıyorum, olmuyor, irademe karşı koyamıyorum. İstemiyorum ama vazgeçemiyorum

    deadhouse

    @Canoir, Her şeyi olduğu gibi kabul etmeliyiz. Sana zarar verdiğini düşünüyorsun bu şeylerin. Belki de zarar verdiğini düşünmen bir illüzyondur. Seni, Canoir’i oluşturan şeylerde bu yaptıklarının payı var. Ahmet Saraçoğlu gibi olmaya çalışman seni rahatlatmaz emin ol. Sen sensin, o odur, ben benim. İradene karşı koymaya çalışmaktan vazgeç. Her insan bir şekilde var olur, birden çok şekilde var olamaz.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Canoir, 2023 yılında bu tarz bir dünya gündemi görmekten utanıyorum. İnsanoğlunun bu devirde uğraştığı şeyler, koca koca ülkelerin uğraştığı şeyler beni utandırıyor. O yüzden görmeye tahammül edemiyorum. Mizah desen zaten ülkemizin mizah seviyesi leşin leşi seviyesinde. Futbol ortamı çöplükten beter, o yüzden Twitter’da başkalarından çıkan şeylere maruz kalmak zorunda olmaktansa (çünkü direkt karşına geliyor ve okumak, görmek durumunda kalıyorsun) YouTube’da ne istersem kendim seçerek onu izliyorum, pırıl pırıl yaşıyorum.

    Mesela şu anda izlenmek üzere açık olan YouTube tabları:

    Kurzgesagt – 4.5 Billion Years in 1 Hour
    Uğur Karakullukçu – Sorinho yeni bölüm
    Rick Beato – In the Room with John Petrucci, Tosin Abasi, and Devin Townsend
    Ola Englund – Coffee With Jens Bogren
    Moth Light Media – Evolution of Triceratops (the Ceratopsians)
    Hastalık Bu Futbol – Dipten Zirveye
    Rabarba Talk #7
    Meksika Açmazı #8
    Lokum Gibi Kuzu İncik Tarifi – Mükemmel bir tarif – Yanında arpa şehriye pilavıyla (ahah)

    Özgürlük be kardeşim.

    Canoir

    @Ahmet Saraçoğlu, söylediğin her şeye katılmakla birlikte benim sorunum bundan vazgeçemiyor olmak. Telefonu elime alıp twitter’da saatlerce gezinmeden duramıyorum kendimi. İnanılmaz bir huzursuzluk, can sıkıntısı çekiyorum uzaklaştığımda. Bunu acilen ve kesin olarak çözmem gerekiyor :(

  7. OblomoV says:

    Bugün yine Motörhead dinlerken yeterince Motörhead coverı yapılmadığı düşüncesine kapıldım. Acaba yanılıyor muyum?

    ismail vilehand

    @OblomoV, crust punktan tut, black metale kadar onlarca farklı türde binlerce grup kendi besteleri içinde durmadan Motörhead coverlıyor zaten.

  8. Yiğit says:

    Napoleon için hype’a pek katılmasam da filmi bekliyordum yine de. Bu hafta gitmeyi düşünüyordum ama herkes filmi gömüyor. Gitmemeyi düşünmeye başladım şimdi de. Burada izleyen varsa nasıl yorumlar?

    Melkor

    @Yiğit, Ben de gitmedim. 4 saatlik director’s cutı beklemek en iyisi.

    çaksu

    @Yiğit, Napoleon hakkında pek bişey bilmiyorum. Genel olarak yeni filmler hakkında yorum dinlemek istediğimde Mark Kermode (+ Simon Mayo sunuş ve röportajları süper) ve deepfocuslens (Maggie) e bakıyorum. İkisi (üçü) de farklı yönlerden düşüncelerime, hislerime ortak oluyor sık sık.

    deadhouse

    @Yiğit, Ridley Scott’ı siktir et. Blade Runner’dan sonra sinemayı bırakmalıydı. Napolyon hakkındaki en iyi film 96 yıl önce yapıldı zaten. Sinema tarihinin en iyi filmlerindendir.

  9. In White says:

    Metallica’ya satanist diyorlar hâlâ. Yıl olmuş 2024.

    https://yeniakit.com.tr/haber/satanist-metallica-grubu-suudi-arabistanda-konser-verecek-1808427.html

    Melkor

    @In White, Onlar 2024 yılına girmiyolar ki, hep 7. yüzyıl emevileri gibiler.

    galip no more

    @In White, yalnız abi daha komiği metallica da hala kendisine satanist diyor. bkz. kirk hammet’ın geçen hafta giydiği pray2satan tşörtü. ben şeytan olsam dava açardım.

    Cerca C.

    @In White, Habere girilen kapağı da böyle zorlasan bulamazsın. Adamların 2 tane şeytanlı kapağı var birisini bulmuşlar.

    Ugur

    @In White, Muhammed bin Salman’ın isminin tarih kitaplarında diğer devrimcilerle yan yana yazılmasına çok az kaldı.

    Adamlar bildiğin yan sanayi Atatürk çıkardılar yüzyıl sonra.

    Bizim yarrak kafalılar da anca zaytung ciddiyetinde haber yazar böyle.Ülkenin IQ’su düşeli çok oldu farkındayım ama insana koyuyor işte.”We need to go back.” hem de en acilinden.

    deadhouse

    @Ugur, @Yiğit, +1

    Mekke, Medine olayı olmasaydı neler neler yapardı.

    Yiğit

    @In White, şaka maka suudi arabistan bizden daha az muhafazakar ve gerici gibi hissediyorum.

    Tuna

    @In White, kendilerini araplardan üstün gören türkler ağlamış metallica’nın instagram sayfasında lol. hiç “acaba neden bize değil de suudi arabistan’a geliyorlar?” diye sorgulama yok. suudi arabistan’ı hiç sevmiyorum ama önemli bir olay bu. metallica bu saatten sonra türkiye’ye çok zor gelir.

    deadhouse

    @Tuna, Ben uzun süredir söylüyorum. Türkiye şu anda dünyadaki en kötü ülke. Mali, Irak, Arabistan, Kenya, Bolivya, Malezya, Fas vs. aklına hangi ülke geliyorsa gelsin Türkiye’den daha kötü durumda değil. Dünyadaki en yolsuz, kokuşmuş, zavallı, geriye doğru giden ülkeyiz.

    Rust in Peace.

    @Tuna, paraları var çünkü, suudların kara kaşına gözüne hasta olacak değiller.

  10. Ugur says:

    Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da spotify’ın muazzam algoritması sayesinde geçen ay keşfettiğim ve max 5 kere falan dinlediğim şarkının tüm yıl boyunca en çok dinlediğim şey olduğunu öğrendim.Hayat süprizlerle dolu.

  11. Melkor says:

    Kissinger ölmüş. Şeytan olsam korkardım, cehennemde darbe yapma olasılığı var fevkalade orospu çocuğunun.

    Tuna

    @Melkor, sırada Netanyahu var.

    deadhouse

    @Tuna, Onu doğuran kadın şeytanın sütünden içmiş. Öyle bir orospu çocuğuydu. Rockefeller piçi de 100 yaşında ölmüştü. Bu anası sikikler en az 100′ü görüyor. Kötüye bir şey olmaz demiyorlar boşuna. Darısı diğer kötülere. Umarım erken ölen kötüler de vardır.

    deadhouse

    Melkor’a yazılacaktı bu. Kissinger dölü için yazdım bunları.

    ismail vilehand

    @Melkor, Kim Basinger ölmüş sandım bi an.

  12. Enes says:

    March to Die diye yeni bir grup var çıkalı belki 1 hafta olmamıştır, ilk albümlerini sevdim.

    https://open.spotify.com/intl-tr/album/64jQNErLK8TgeOrVlrpDk0

  13. Tunahan says:

    FM 24 oynayanlar beğendiğimiz wonderkidleri paylaşalım birbirimizle.

    Cerca C.

    @Tunahan, GS’ye bunları aldım epey işime yaradı. Joris Chotard, Bryan Gil, Baldanzi, Anthony Gordon. Efe ve Kazımcan fena değil. Fener Yusuf. Sivas Emre Gökay.
    Almadım ama Mikey Moore, Guilherme, Arda, Sávio.

    Bu aralar Bodo’ya geçtim.

    Tuna

    @Cerca C., Bodo’yu çok merak ediyorum ama Norveç liginin başlama tarihi sıkıntı ya.

    Şu an Newcastle ile kariyer yapıyorum. İlk sezon ligde 3. olduk, Carabao ve Avrupa Ligi’ni kazandık. Henüz sansayonel bir transfer yapamadım. 3. sezon Kvara veya Osimhen’i transfer etmeye çalışacağım. FM 23’te Osimhen çılgın atıyordu.

    Cerca C.

    @Tuna, @çaksu, yalnız oyun bozuk olabilir. İstanbul’a 13 attım 5 tane Demirbay attı ama hepsi uzaktan fevkalede gollerdi. 2005 ve 2013 arası aşırı oynadım bu oyunu. O yıllarda bile böyle bişey başıma gelmemişti.

    çaksu

    @Cerca C., Diğerlerinin hemen hiçbirini bilmiyorum da Gordon çok pis çocuk. Everton’la da Newcastle’la da bizim (Liv) defansın anasını ağlatışını izledim.

    alimdat06

    @Cerca C., EA24 oynuyorum. Benimkiler tam liste: Fresnalda, Taborda, Redondo, Ezequiel Fernandez, Matt O’Riley, Quentin Marlin, Ignacio Miramon, Manuel Monaco, Matteo Prati, Milos Kerkez, Oscar Gloukh, Schjederlup, Facundo Farias, Filip Marchwinski.

  14. 50 gün sonra ilk kez konuk yazı geldi. Gözyaşım pıt.

  15. Batu Han says:

    Ulver abiyi az önce cihangir de gördüm

  16. Batu Han says:

    3 biraya 213 lira verdim……

    Yiğit

    @Batu Han, bu noktaya getirenlerin amk ama mekanda içtiysen bugün için normal, hatta iyi bile. 2024te zam gelince 300e dayanacak o.

    deadhouse

    @Batu Han, Az vermişsin. Ben 340 lira verdim.

    eatthegun

    @Batu Han, E yine iyi abi bence. Bi mekanda fıçı bira bile içmek istesen bu fiyattan başlıyor zaten. Marketten iyi bi bira alayım diyince daha da artıyor. Bi biramız vardı o da gidiyor yavaş yavaş.

    ismail vilehand

    @Batu Han, @deadhouse, 4 şişe Carlsberg aldım 188 TL. Nasıl bira onlar öyle?

  17. Frostauðn says:

    Yıl sonu wrapped şeysi geldi bu hafta içinde 95734 dakika müzik dinlemişim bu sadece Deezer’da olan baya iyi müzik dinlemişim bu sene. Ekimin ortasından Kasım ayı boyunca pek müzik dinleyemedim çıkan tüm albümleri de pas geçtim şimdi biraz göz atmaya çalışıyorum.

  18. Batu Han says:

    @ismail vilehand, Budweiser

  19. deadhouse says:

    Pozitiflik, enerji, olumlama diye kafamızı sikenlere;

    https://www.bbc.com/news/health-40900811

    TAAKE

    @deadhouse, Öfke baldan tatlıdır,demiş atalarımız

  20. owlbos says:

    itiraf: Christina Aguilera ve Miley Cyrus’ın seslerine bayılıyorum ama şarkılarına asla katlanamıyorum.

    Tuna

    @owlbos, Miley Cyrus’ın son iki albümü çok iyi.

    deadhouse

    @owlbos, Aguilera’nın ses rengi çok özel bence de. Cyrus’ın ise sevdiğim hiçbir şeyi yok. Üzülüyorum sadece o kıza. Ergenken top model olarak ortaya çıktı. Nude pozlar verdi, o travmayla bir türlü kendine gelemedi. Hollywood şeytani, pedofili bir örgüttür. Resmen Cyrus’a yaşattıkları çocuk istismarı.

    Berca B.

    @owlbos, ikisinin de sesine laf edeni bişi bulup çarpar, ikisinin de hayvan gibi sesi var. Miley Cyrus antin kuntin işleri bırakıp babası gibi country’ye yönelse burayı da ihya eder. Jolene cover’ı efsane mesela: https://www.youtube.com/watch?v=wOwblaKmyVw&ab_channel=MileyCyrus

  21. owlbos says:

    Yil sonu geldi. Bu yıl çıkan albumler arasinda en çok dinlediğim album malesef bi metal albumu degil. Daha da ötesi Kylie Jenner’in eski… (neyse ağzımı bozmayayim) olmasi beni daha da geriyor.

    https://open.spotify.com/track/3KCNiDi9Pza6ZD8FggNoaw?si=5wfU5YZrQEOM6HNbBXSoJA

  22. Melkor says:

    Yarın ortalık karışacak, vaziyet alın

    https://www.youtube.com/watch?v=QdBZY2fkU-0

    ismail vilehand

    @Melkor, fragman düştü ortalık yıkılıyor şu an.

    şeyh hulud

    @Melkor, Rockstar’a artık sadece bir oyun firması olarak bakmak yanlış olur. Dünyanın hızla sanal bir gerçekliğe geçişindeki en önemli unsurlardan biri Rockstar ve GTA serisi. İnsanlar GTA 5′in online serverlarında roleplay dünyaları kuruyordu. GTA 6′nın online yönü için neler planlıyorlar daha çok nerak ediyorum.

    Yiğit

    @Melkor, rdr2′de yaptıkları bu oyunun fragmanı olacakmış gibi hissediyorum. Bu beklenti ne kadar gerçekçi diye sorgulayınca da beklentiyi düşürmem gerektiğini fark ediyorum. Ama Rockstar bu, onlar da bizi hayal kırıklığına uğratırsa dükkanı komple kapatalım.

    Ciddi ciddi half life 3′ten daha çok beklenen bir oyun oldu gta vi. Bu da direkt tarihin en çok beklenen oyunu yapıyor.

    Dysplasia

    @Melkor, Ben Dan Houser’ın şirketten ayrılmasına dayanarak bu oyunun ve geri kalan Rockstar oyunlarının eski tadı vermeyeceğini düşünüyorum.

    Yiğit

    @Dysplasia, normalde böyle bir korkum vardı ama Cory Barlog’suz Ragnarök tutunca azaldı korkum. Bence gta vi’yı pek etkilememiş olabilir.

    Melkor

    24 beklerken 2025te çıkacak olması beni yaraladı. Pc için 2026 demek. Bu npc ve görsel yoğunluğu 4090 anca oynatır. Ya konsol alacağız ya da yeni sistem toplayağız.

    ismail vilehand

    Normalde ölsem ne olur yaşasam ne olur sikeyim böyle hayatı modundaydım, şu an aklımdaki tek şey minimum 3 sene daha hayatta kalmak.

  23. Ceddimize Sövenler Sıralı Tam Liste” kadar uzun ve araştırmaya dayalı olmasa da PA için yazdığım, kendi adıma en değerli şeylerden birini yazıyorum şu anda. Konuya ilgi duyanların beğeneceğini umuyorum. ❤️

  24. ismail vilehand says:

    Orgazm kraliçesi Beren Saat hayatımdan 1 buçuk saat çaldı. Sonra millet bana deli muamelesi yapıyor, neden canım film izlemek isteyince daha önce 258 defa izlediğim halde tekrar tekrar Terminator, Rambo, Die Hard, Rocky, Perdator, Training Day, Casino, Pulp Fiction, Mad Max, Fight Club, Heat, Kolpaçino falan izliyorum diye. İnsan şunu film diye çekmeye utanır lan.

    ismail vilehand

    https://youtu.be/KHC4M-chqZY?si=6C-np9Dqtw_O9yOQ

    Şöyle filmlere hasret kaldık.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Zeki abinin yeni filmi çıkıyor. Onu izlemeyi unutma. İçimden bir ses manyak bir film çekecek diyor Zeki Demirkubuz. Son filmleri kötüydü bundan umutluyum.

  25. deadhouse says:

    Bu Elon Musk yavşağı tam bir White Supremacist çıktı. Twitter’da altına yorum yazdığı sayfalar full faşist, ırkçı sayfalar. Şaka gibi. Şaka olan ırkçı canavarı içinden çıkarması değil, tüm dünyadaki en ünlü insanlardan olup alenen yapması.

    Frostauðn

    @deadhouse, Zaten buna yavaş yavaş hazırladı kendisini şimdi alenen yapmaktan rahatsızlık durmuyor. Daha bilmediğimiz bakalım kaç pisliği var da henüz ortaya çıkmadı. CIA destekli darbelere ön ayak olma üçüncü dünya ülkelerinde çocuk işçi piyasasını destekleme Twitter’ı aldı alır almaz ilk açtırdığı hesap Trump bence daha fazla söze gerek yok.

    deadhouse

    @Frostauðn, Adamın dikkat çektiği twite bak: Vay efendim grup dışı toleransta beyazlar diğer ırklardan öndeymiş de bu araştırma neden ön planda olmamışmış. Lan manyak mısın sen isveçliyi, finlandiyalı, amerikalıyı siyahlarla, asyalılarla, latinlerle nasıl karşılaştırırsın. Hayatımız savaş, darbe, ekonomik kriz, yoksulluk, yolsuzluk, yobazlık. Nefes almamız bile mucize. Bu ne sikim karşılaştırmadır. Cahil bir adam değil, gerçekten kötü niyetli. Ki o araştırma da ne kadar güvenilir tartışılır. Aşırı sağ, ırkçılık çok fazla yaygınlaştı Avrupa’da. Hiç de öyle grup dışı toleransta süper olduklarını düşünmüyorum. Belki Avrupalı sosyalistlerin bir kısmı böyledir. Liberaller, sağcılar gayet de ön yargılı.

    Frostauðn

    @deadhouse, Yok aslında bakarsan elin beyaz Avrupalısı baya da ön yargılı yerine göre işine gelirse de ırkçı hatta. Çıkıp onlarla kesinlikle aynı şartlarda yetişmeyen insanları hoşgörüsüz görmeleri falan da saçmalığın daniskası. Kız arkadaşım Danimarkalı kendisine de söylüyorum bu insanlar sizden nefret etmekte haklı diye. Küstahsınız ve zenginliğiniz ile bunu örtmeye çalışırken bile daha da küstahlaşıyorlar. Bu coğrafyalarda ne olduğunu bilmiyorlar. Bu coğrafyadaki politik istikrarsızlığın kaynağından habersizler. Kaynağı batı bir Ukrayna işgali kadar umurlarında olmadı Filistindeki soykırım. Bunu dediğimde müslümanları burada çok sevmiyorlar dedi ırkçısınız işte dedim. Size göre benim canımın hiçbir önemi yok dedim devletlerinize göre öyle. Yani burada çıkıpta leş Ortadoğu zihniyetini de övüp göğe çıkarmayacağım ya da bizim iktidarlarımızın rezilliklerini görmeme meselesi değil.

    Bu topraklardaki bir insan milliyetçilik yapsa okeyim bak hadi gelişmemiş topraklar falan ama bunun tarihi bir geçmişi var tarihsel bir nefret var yine karşıyım ama sebebini anlıyorum. Avrupalı beyaz biri ırkçılık yaparsa işte o noktada öfkem tavan yapıyor senin buna hakkınmı var havasını attığın zenginlik coğrafi keşiflerin, kolonyalizmin, emperyalizmin eseri bu topraklardan çaldığınız zenginlikle gösteriş yapmaya bile hakkınız yok. Hollanda’da sarışın dallama birinci parti çıktı ya şaka gibi daha ne kadar ırkçı olabilirler ki?

    Konu dışı ben evet yerine göre baya da sansürcüyüm ırkçılığa tahammülüm yok kimse kusura bakmasın milliyetçiliğe de yok bu uluslarınkine hiç tahammülüm yok. Sağ fikirler ne zaman sansüre uğradı ki? Hitlerin leş kitabı bile basılıp satılıyor. Sansürü sol yaşadı Hitlerin kitabında sıkıntı yokken dünya tarihinin en büyük filozoflarından sayılan Marx’ın kitapları yıllarca bu ülkede yasaklandı. Marksist olmasına falan gerek yok bir insanın Marx’ın yazdıkları kıymetini bilenler için bu dünya hakkında çok doğru tespitler içerir. O yüzden böyle bir koşulda her fırsatta sola saldıran sansür uygulayan sağın bizden bekleyeceği bir iyi niyet acıma duygusuna yer yok. Bu kadar eşitsiz bir koşulda beyaz Avrupalıların’da bizden böyle bir ayrıcalık beklemeye hakları yok. Avrupa’da yaşayan bazı müslümanların yaptıklarını hiçbir şekilde doğru bulmuyorum bu konudan farklı o kısma hiç girmek istemiyorum. Konuyu daha da uzatmadan burada keseceğim.

    deadhouse

    @Frostauðn, Altına imzamı atıyorum yazdığın her cümlenin. Bir tek sansür konusunda ayrışıyoruz. Sansürün hangi fikir olursa olsun işe yaradığını sanmıyorum. Ha benim ülkem olsa devlet başkanı olsam %90 sansür uygularım. Sovyet, Kuzey Kore, Arabistan filan dua okuturum. Böyle bir şey olmadığı için ve sansürün de işe yaradığını görmediğim için bence her fikir konuşulmalı. Yaptırımda bulunup bulunmamak kişilerin ve kurumların tasarrufu. Mesela Twitter’da Yahudi ve Filistin aleyhine soykırım çağrısı yapanlar var. İki taraf da ahmak. Ancak bence böyle olmalı zaten. Herkes istediği şeyi söylesin ne kadar uç olursa olsun. Dediğim gibi yaptırımda bulunup bulunmamak; ahlaki, etik, hukuki anlamda tepki gösterip göstermemek insanlara kalmış.

    Cryosleep

    @deadhouse, Twitter zaten iyi gitmiyordu o gelmeden önce, o geldi iyice sikip attı siteyi. ”Botlardan arındıracağız” deyip bot cenneti yaptı, her popüler twitin altında random mavi tikli hesaplar falan. Nefretlik herif. Twitter kullanıcıları yıllarca white supremacist hesapların yasaklanmasını istedi, bu Elon lavuğu geldikten sonra üç katına çıktı ya. Kendisiyle dalga geçen parodi hesapları falan yasaklıyor onlar yerine. Megaloman pezevenk.

    deadhouse

    @Cryosleep, Amerikan derin devletiyle derin bağları var. Boşuna Twitter’ı sattırmadılar. CIA ve Pentagon ile bir sürü projesi var. Kullanıldığını bilen ancak kazan-kazan taktiğiyle hareket eden kurnaz, sinsi piçin teki. Çok fazla PR yaptı birkaç senedir.

    TAAKE

    @deadhouse, bu yaklaşım sıkıntı yaratır hocam,sen milliyetçi sayfalara karşısın,başkası marksist sitelere karşı,birileri herşeye karşı,şiwan perwerin youtube da ne işi var diye 50 tane yorum yazıp sinir krizi geçiren ülkücü geldi aklıma,asıl ülkücüysen şiwan perwerin şarkısı altında ne işin var derler adama,bu işin içinden çıkılmaz,bana göre internet dokunulmaz alandır,orada her türlü fikir özgürlüğü vardır,her türlü sapık,iğrenç,hastalıklı,aşırı akımında kendini ifade hakkı vardır,sen sadece buraya giriyorsun ama bil ki burası marjinal ve extreme bir yer ona göre,ben uyarımı yapayım da razıysan devama bas diye uyarı yapıp çekilmesi lazım,ama amına kodumun youtubu hitlerin krupp fabrikası açılış konuşmasından tut,lübnan da papaza saldıran filistinli görüntülerine kadar her videoyu üç beş pembe götlü alınacak diye kafasına göre kaldırıyor,o zaman kur ayrı bir youtube sitesi ve uygulaması,adı da exreme manasında xyoutube olsun,isteyen istediğini izlesin orada,istemeyen normal youtube da takılsın,twitter da aynı şekil,ben sadece botlardan aşırı rahatsızım,deprem hastagine giriyorum damat öyle bir evlenme teklifi etti ki çıkıyor ilk başta,ya da bisiklet süren köpek,ya da sma için yardım.Elon musk ın twitter ın anasını siktiğine katılıyorum ama internetin bu kadar kısıtlanması daha büyük problem,elon musk ın ve cia nın yerinde olsam tüm zenginlerden 5 trilyon dolar para toplar ve starlink in daha gelişmişini yapıp uazya fırlatırdım,böylece interneti kısıtlamak imkansız hale gelirdi eğer pc veya telefonu yasaklamazlarsa ki onu dünya da kimsenin götü yemez internet hiçbir yerde kısıtlanamazdı,çünkü son 100 yıldır insanlığın en büyük buluşu internet,ne sosyalizm,liberalizm,ne inanç ve ideolojiler,dünyayı değiştirip kurtaracak şey internet,onun için daha iyi kullanılması için eleştiri getirip yozlaşmadan hayıflanabiliriz(ki yozlazma ve entropi insan doğasının kaçınılmaz evrimidir)ama kısıtlama getirmek,sansür ve cancel kültürü bizi ortaçağa postalar.Trump ın twitter hesabını kapatan faşist zihniyetle,iskenderiye kütüphanesini kül eden barbar aynı adamdır benim gözümde,eşitlik,mutluluk hatta adalet bile tartışılır ama tartışmasız ve önemli kavram özgürlüktür,düşün yıllardır yaşadığımız şeyin sebebi bir kaç kişinin bir kaç metrelik bir başörtüsünü cancellaması oldu,koca ülkeyi,koca cumhuriyeti bir kaç metrelik kumaş yıktı,onun için insanlığın özgür alanı,dokunulmazı internete en ufak bir kısıtlama,düzenleme,linçleme hepsine karşıyım,elon musk da istediği acayip sayfada istediği yorumu yazsın,trump da istediğini yazsın,herkesin kafasına göre,herkesin kendini ifade ve fikir hürriyeti var
    konu uzadı ama bu trump nefretini de hiç anlamış değilim,ben kendi ülkem açısından bizimle uğraşarak istanbul ve ankarayı muhalefete kazandırmış bir adamdır trump,bize çok olumlu etkileri oldu,o gittikten sonra ise abd rezil bir it gibi afganistandan apar topar kaçtı ve dünyanın en manyak oluşumu talibanın kucağına atıp gitti milyonlarca insanı,binlerce asker kayıbı,2 trilyon dolar kayıp ve üç beş sandaletliyle bile başa çıkamayan aciz amerika imajıyla tüm dünyaya rezil oldu,işte trump dan sonrası abd bu,ama kime sorsam trump dünyanın en kötü insanı,hitler v2,biden ve demokratlar kanatsız melek,laf sokmak için sormuyorum,amerika da yaşasaydım trump a oy verirdim,youtube da takip ettiğim bir sürü hesap ve tanıdıklarım da aynısını söylüyor,biden a verenler ise bin pişman,bizim burdaki insanlarımız californiya,virginya,new york da yaşayan insanlardan fazla olarak ne biliyor?Bu konuyu ”ya trump ta liderlik vasfı yok bi kere” şeklinden daha iyi ve mantıklı açıklarsa sevinirim

    deadhouse

    @TAAKE, TAAKE bunu yazacağın en son kişiyim. Hayatım boyunca sansür konusu yüzünden kavga ettim insanlarla. Yanlış anladın herhalde beni. Ben asla milliyetçi, ırkçı insanlar kendini ifade etmesin demedim. Beni ilgilendirmez. Benim kendime göre bir görüşüm var. Ama asla başkalarının görüşlerine de sansür uygulansın demem. Ben Elon Musk’ın sahtekar bir adam olduğundan dem vurdum. Kendisi bedava internet, ifade özgürlüğü savaşçısı, iyi insan diye ortaya çıktı ancak baktık ki Beyaz Üstünlükçü bir yaklaşım sergiliyor. Kendisi desin ki ben Beyazların lehine çalışıyorum adamı asla yargılamam umurumda değil. Dürüst bir adam değil. Derdi bedava internet değil. Derdi insanlık değil. Pentagon’un ve Rockefeller gibilerin militanı kendisi. O da tarikatın bir üyesi.

    TAAKE

    @deadhouse, yazdıklarından bayağı bilinçli ve devrimci bir ruha sahip olduğun zaten aşikar,asla öyle bir ithamda bulunmayı düşünmedim bile,sadece bu trump linci ve cancel kültürünün hafife alınmaması gerektiğini ve cesaretlendirilmemesi gerektiğini düşünüyorum.Zaten senin gibi düşünce ve öfkesini özgürce yansıtan insanlar tam benim hayalimdeki ideal insan tipleri,bu konuda senin de dediğin gibi en son uyarılacak kişisin,yorumum da sana değil genel olarak herşeyden nem kapan toksik sjw ve linç kültürüne,varg vikernesin veya trump ın sesini kısmanın zerre faydası olmadığını insanlar daha çok dile getirmeli,fikirlerine katılmıyorum ama onları dile getirmen için canımı veririm felsefesinin çok örselendiğini ve insanların fikirlerini söyleyemediğini düşünüyorum,twitter ve elon musk konusunda aynen senin gibi düşünüyorum,benim asıl nefretim bill gates di,musk da twitter konusunda hayal kırıklığı yaşattı,orayı tam sirke çevirdi,ben ekşi,inci,reddit gibi sayfalarında artık eski işlevinin kalmadığını düşünüyorum,internetin bile elimizden kayıp gitmesineydi tepkim,yoksa başta sen olmak üzere bu sitedeki herkesin bilinçli ve toplumun aklı başında insanları oldukları kesin,onun için böyle ortamları barındıran internet hep özgür ve serbest olmasını herşeyden çok önemsiyorum

    deadhouse

    @TAAKE, Bu arada Amerika için Irak ve Afganistan savaşları tarihlerindeki bağımsızlık savaşı, iç savaş ve Meksika savaşları ile birlikte en kazançlı savaşlardır. Amerika’nın Afganistan’da ve Irak’ta ve tüm Ortadoğuda, Pasifikte, dünyada harcadığı paralar ona misliyle geri dönmüştür. Bu savaşların hepsini de kazanmıştır. Tarihte kaybettikleri tek savaş Vietnam savaşıdır. Amarika dünyayı kanla, silahla ve petro-dolarla yönetiyor. Neocon, Siyonist, Militarist siyasetlerinin amacı işgal edilen topraklarda kalıcı olmak değil, istikrarsızlık yaratmak. İstikrarsızlık, kargaşa, bölmek, yerli işbirlikçilere para koklatarak halkları geri bırakmak. Cahil halklar arasında dinsel, mezhepsel çatışmalar yaratmak, mülteci, sığınmacı var etmek, ekonomik krizler yaratmak, sonu gelmez sorunların ortaya çıkışına ön ayak olmak. Amaçları zaten baştan beri Afganistan’ı Taliban’a bırakmaktı. Amerika Afganistan’dan kaçmadı, savaşı kazandı ve kazanacak başka bir şey kalmayınca çekildi. Bölge ülkeleri uğraşsın Taliban’la, yobazlıkla, sığınmacılarla dedi. İrakta’da, Suriye’de de yaptığı bu. Arjantin’deki darbede de, Şili’deki darbede’de yaptığı bu. Dünyanın diğer bölgelerinde de yaptıkları rejim değişiklikleri, terer örgütlerine destekleri amaçları hep aynı. Devletleri, halkları istikrarsızlaştırmak, ilerlemelerine engel olmak. Kanla, silahla, dolarla yönetmeye devam etmek. Taliban’ı var eden Hilary Clinton’dır. Bunu kendisi söylüyor. Taliban’ı 80′lerin başında Reagan Beyaz Saray’da ağırladı. Senaryo en baştan çiziliyor. Oyuncular, yönetmenler, figüranlar gerekeni yapıyor. Biz de filmi izliyoruz. Baştan sona ne olacağı belli olan filmi. BOP mesela. Bazıları küçümsüyor BOP projesi yok diyor. Bal gibi de var ve tıkır tıkır işliyor. BOP projesinin eşbaşkanının da kim olduğunu biliyorsun!

    Tuna

    @deadhouse, Elon Musk’ın beyin ölümü gerçekleşmiş bence. Zamanında Güney Afrika’daki apartheidin ayrıcalıklarını yaşayan bir aileden geliyor, o yüzden çok şaşırılacak bir durum değil beyaz üstünlükçü olması.

    “Nehirden denize özgür Filistin” sloganını soykırım çağrısı olarak gördüğünü söylemişti geçenlerde. Aynı Elon Musk antisemitik tivitler de atıyordu.

    Kısacası Elon Musk tam bir ücube bence. Twitter’ı da mahvetti. X ne amk.

  26. ismail vilehand says:

    Titan Quest’in neredeyse 18 yıllık oyun olduğu halde uzak ara en iyi Diablo klonu olduğu konusunda hemfikiriz değil mi arkadaşlar?

    daud

    @ismail vilehand, Grim Dawn

    ismail vilehand

    @daud, yıllar önce betasını oynuyordum sonra ne oldu bilmiyorum. Zaten aynı adamların oyunu. Aşırı benziyor.

    Berca B.

    @daud, ikisini de köpek gibi oynadım ama bunu bi tık daha fazla oynadım sanırım. İkisi de müthiş oyunlar.

    şeyh hulud

    @ismail vilehand, Hiç oynamadım onu. Aslında takoz bilgisayarımın kaldırabileceği bir oyunken bu aralar ona bakabilirim.

    ismail vilehand

    @şeyh hulud, direkt yumul bence. Son 20 yılda çıkan tüm Diablo klonlarını oynamış olma ihtimalim var, bence en iyisi ve takoz PC’ler için çok uygun.

    Cerca C.

    @ismail vilehand, Poe’yi daha çok seviyorum.

    Dysplasia

    @ismail vilehand, PoE çıkana kadar tamam ama PoE’ye kaybeder.

  27. ismail vilehand says:

    Rockstar Games ve GTA markasının gücü gerçekten sınırsız. 7 sene önce rahmetli olmuş adam birden dünyada en çok dinlenen sanatçılarından biri oldu. Tüm eğlence sektörünün gelebileceği son nokta budur.

    Yiğit

    @ismail vilehand, ben sanki buraya bir yorum yazmıştım ama ya göndermemişim ya da gözden kaçmış.

  28. eatthegun says:

    My eyes are blind but I can see
    The snowflakes glisten on the trees
    The sun no longer sets me free
    I feel the snowflakes freezing me

    Vol. 4 övmeye gelmiştim kritiğinin olmadığını görünce şaşırdım. Black Sabbath ve Motörhead olmasa dinlediğim müziğin büyüüük bir çoğunluğu olmazdı, ben de şu an olduğum kişi olamazdım

    Raddor

    @eatthegun, Social Distortion dinle, Motörhead’ci olduğun için seversin. Kimsenin Social Distortion dinlememesi canımı çok sıkıyor. Hem olabildiğine Rock & Roll hem de insanın duygularıyla bağ kurabilen, hayatın içinden bir grup. Social Distortion dinlemek, çocukluğunu hatırlatan bir şeyi gördüğünde içinde oluşan hoş rahatsızlığı yaşamak gibi.

    Seksi, aşkı ve Rock ‘N’ Roll’u müzikte deneyimlemek için Sex, Love And Rock ‘N’ Roll albümlerini başlangıç olarak tavsiye ederim.

    eatthegun

    @Raddor, Abi çok denedim punk dinleyemiyorum olmuyor, Social Distortion da şans verip ısınamadığım gruplardan. O tarz hardcoredan falan aşağı hiç dinleyemiyorum, hardcore gruplarını da dinleyemiyorum yeterince çiğ değilse, çok cins bi zevkim var

    ismail vilehand

    @eatthegun, Social Distortion sevmiyorum diyen her insan kalbime bir çivi daha çakıyor. Lan şu müzik nasıl sevilmez?

    Social Distortion fetişi Raddor

    @ismail vilehand, sorma benim de içime oturdu. Halbuki metalcilerin kolayca sevebileceği bir grup olduğunu düşünürüm hep çünkü hayvanlar gibi distortion var. Hatta White Light, White Heat, White Trash albümünde Metal gruplarında bile olmadığı kadar yüksek sesli gitarlar. Öyle ki; kulaklıkla dinlerken ayarlardan surround sesi açınca Nike Ness’in sesi zar zor duyuluyor.

    Social Distortion melodik bir gruptur ama gitarlar kulak kanatır. Punk’tan ziyade Heavy Heavy Heavy Ama Çok Heavy Country’dir. Social Distortion sert adam filmlerinde dertlerini kadınına açmayan başrolün, barda dördüncü viskisini yudumlarken kafasının içinden geçenlerdir.

    Hepinizin tek tek adresini bulup zorla bu grubu dinletesim var. Çok seviyim la.

    eatthegun

    @Social Distortion fetişi Raddor, @ismail vilehand,

    Abi prodüksiyon falan her şey süper ama böyle fazla amerikan bi hava mı var desem, nasıl anlatsam bilemedim öyle bir şey var beni iten. Sadece Social Distortion da değil bu tarz grupların genelini böyle dinleyemiyorum dediğin 2 albüme de baktım, yok olmadı :D

    Raddor

    @eatthegun, önceki hayatımda beyaz Amerikan köylüsüydüm sanırım. Şöyle şeylerden bile hisleniyorum:

    https://www.youtube.com/watch?v=_nLmM9kcBKs

    eatthegun

    @Raddor, Abi bu attığını baya sevdim mesela, bu tarza karşı ben de aynıyım hahah. Hank Williams vs seviyorum baya.

  29. deadhouse says:

    ismail vilehand abi ben pavyona gelmiyorum. Buna para yedireceğime parayı direkt çöpe atarım daha iyi.

    https://twitter.com/solcugazete/status/1725458736746029304?s=19

    ismail vilehand

    @deadhouse, bu karı çok uç bir örnek. Pavyonlarda öyle muhteşem kadınlar var ki sırf her haftasonu yarım saat muhabbet etmek için tarla, arsa ne varsa satarsın.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Abi ben tarla satsam 2 maça basarım.

  30. Rzeczom says:

    24 oldum. çok yorgun ama bir o kadar da umutluyum.

  31. Cryosleep says:

    YouTube’da Cr*ssover Talks diye bir program var, hayatımda duyduğum en saçma cümlelerden birisi geçti: “Metal müzik tanrıya en yakın müziktir”

    TAAKE

    @Cryosleep, ozan akyol mu söyledi bunu,onun dışında metal sohbeti yapan yok bildiğim kadarıyla,tabi ben eskileri full izledim,yeniler sarmadı

    Dysplasia

    @TAAKE, Volkan Öge’nin eski takımı yapıyordu.

    Canoir

    @Dysplasia, Can Türkdoğan metalciydi zaten. Sanırım grubu da varmış bi zamanlar, Unirock’ta çalmışlar. Bloodbath ve At the gates tişörtüyle geldiği bi kaç bölüm vardı.

    Ozan Akyol zaten has trve cvlt metalci, Episode 13′ün vokalisti.

    Bunları sen zaten biliyorsundur anladığım kadarıyla, yine de bilmeyenler için yazayım dedim 👍

    Cryosleep

    @TAAKE, Yok T*rgut Uç.

    Raddor

    @Cryosleep, oha ben videoyu izlemiştim ama Turg Utuç olduğunu sen yazınca fark ettim. GoT bitince adamın tipini unutmuşum.

    deadhouse

    @Cryosleep, Tanrıya en yakın müzik, Flamenco’dur. Flamenco dışındaki müzikler fazla keskin hatlara sahip. Caz olsun, Klasik olsun, Rock, Metal, Blues, R&B, Rap, Folk, Soul, Elektronik. Birine ay dersin, öbürüne Jüpiter, ötekine Neptün, berikine Satürn.

    Flamenco Güneştir.

    TAAKE

    @deadhouse, hocam şunü söyleyeyim sana evangelist,dies irae,betlehem,hasidic,seven deadly sins,otuz gümüş,lilith,torah ve adını sayamayacağım ve daha aklıma gelmeyen bir çok dini terim ve kelimeyi black metalden öğrendim

  32. lammoth says:

    Bu sene izlediğiniz en iyi film hangisi? Şahsen bu sene Scorsese’nin son filmi dışında über bir film izlemedim. Tavsiyelere açığım

    deadhouse

    @lammoth, Aslında 2022 yapımı ama Türkiye’de 2023′te vizyona girdi. Hem izlememişsen her film yenidir, ne fark eder. Close, Lukas Dhont.

    2023 yapımı çok film izlediğim söylenemez. Hala izleme imkanına erişemediğim veya erişip de ertelediğim çok film var. Passages diye bir film izledim onu kayda değer buldum. Creator adlı bilimkurguyu sevdim. Yorumlar pek iyi değil, ama yapay zeka ile ilgili yaklaşımı çok özgün. Altın palmiyeli Anatomy D’un Chute filmini beğendim. Diğer adayları izlemedim ama bu film gayet iyi.

    Bu arada izlediklerim arasında benim de en beğendiğim Killers Of The Flower Moon oldu.

    lammoth

    @deadhouse, Close’u daha önce duyup listeye almıştım ama köşede kalmıştı, ona bakacağım. Passages’ı sanırım Mubi’de görmüştüm onu da listeye aldım. Creator hakkında hep olumsuz yorum duydum ama sen diyorsan kesin izlenir. “Anatomy D’un Chute” da sanırım hala sinemalarda; geçen görmüştüm, ona gitmek lazım. Kısacası çok teşekkürler deadhouse yine beni şaşırtmadın. Bunlara kesin bakacağım

    Melkor

    @lammoth, Dune ertelendi, napolyon ve the killer fos çıktı. Bence de Scorsese’nin filmi senenin en iyi filmi. Drive my car’ın yönetmeninin yeni filmi çıktı ona bakamadım. Keza Anatomy of a fall, Beau is afraid ve Afire’ı da hala izlemedim. Poor things’i hiç merak etmiyorum. Oppenheimer’dan gram etkilenmedim. Film açısından iyi gibi gözüken bir sene ama say desen Kotfm kalibresinde film yok.

    deadhouse

    @Melkor, Drive My Car’la aynı sene çektiği Wheel of Fortune and Fantasy adlı bir filmi daha var. O da şahane, hatta daha çok sevdim Drive My Car’dan. Drive My Car’a 7,5 buna 8.

    Melkor

    @deadhouse, Eski filmlerine bakasım vardı zaten. Ona da bakarım.

    lammoth

    @Melkor, abi Napolyon ve Killer’ın böyle boktan çıkması senenin en büyük hayal kırıklığı olabilir. Dediğin gibi aşırı fos işler. Oppenheimer konusunda ise çok arada kaldım. Bariz şekilde Tenet ile birlikte kariyeri geriye giden bir yönetmen var, bu kesin. Ancak bir yandan da filmde hoşuma giden şeyler vardı. Etkilenme kısmında sana katılıyorum bu arada. Beau is afraid ve Afire senenin en gazlanan filmleri arasındalar. Onları merak ediyorum cidden. Lantimos’u ben bir şekilde seviyorum. Lobster hala yeri çok ayrı olan bir iş benim için. The Favourite ise pek benlik bir iş değil ve Poor Things sanki The Favourite’ı andıran bir yapıya sahip gibi. Ama yine de ne kadar bilindik ya da belirli derecede kitch tarafları olsa da Lantimos heyecan verici bir isim benim için. Gerçi film taa şubat ayında çıkacakmış vizyona. Sonuçta dediğin gibi “film açısından iyi gibi gözüken bir sene” ama tam olarak hakkını verdiğini söylemek zor.

    lammoth

    @lammoth, bu arada Sight & Sound’un 2023 en iyi filmler listesi çıkmış:

    https://www.bfi.org.uk/sight-and-sound/polls/50-best-films-2023

    çaksu

    @lammoth, İkisinin de hype’ı baya oldu sanırım ama korku seviyosan Talk To Me ve When Evil Lurks’ü öneririm. Evil Lurks’ü burda bi arkadaş daha önermişti bulamadım sayfada.

  33. alimdat06 says:

    They Cloned Tyrone, Afire, İçeride (Willem Defoe’nun Oynadığı) Monster (Japonya 2023 Yapımı) bunlar bu senenin ürünleri. Bir de sene içerisinde Kara Büyü diye bir film izledim, Kore yapımı. Eğer izlemediysen öneririm.

    lammoth

    @alimdat06, They Cloned Tyrone ve Monster’ı duymamıştım. Sağ olasın abi listeye aldım. Kore filmi olana baktım da, sanırım 2016 yapımı “The Wailing”. Konusu falan baya ilgi çekici duruyor ona da bakacağım.

  34. Tuna says:

    Taylor Swift’in müziğini seviyorum ama her yerde görmek gerçekten can sıkmaya başladı. Time yılın kişisi seçmiş, şaka gibi.

    deadhouse

    @Tuna, Artık güldürüyor bu şeyler beni. Theresa May, Hilary Clinton ve Angela Merkel’in birlikte aynı sınıfta okurken çekilmiş bir fotoğrafları var. Justin Timberlake, Britney Spears, Ryan Gosling, Christiana Aguilera’nın daha çocukken birlikte Disney’de çekilmiş fotoğrafları var. Time dergisinin sahibi belli, Disney’in sahibi belli. Obama Nobel Barış ödülü aldı bu dünyada. Sadece gülüyorum. Komedi hepsi. Taylor Swift olayı da komedi. Kadına neredeyse Taylor Swift tapınağı yapıp Tanrıça ilan edip tapacaklar. Aptal, manipüle edilmeye açık gençleri böyle kandırıyorlar işte. Bakın siz de Taylor gibi olabilirsiniz ama bizim pedofili, şeytani tarikatımıza köle olursanız. Hollywood’da bir adam (Epstein) iş insanı, siyasetçi, hollywood yıldızı, şarkıcı binlerce insana adasında çocuk istismarı yapmaları için can havliyle çalıştı. Adamı öldürüp karısını da susturup her şeyi örtbas ettiler. Adayı ziyaret edenlerin listesi hala CIA’de. Biz neyi konuşuyoruz.

  35. Kulaksız Raddor says:

    Mercyful Fate ile King Diamond’ın şarkılarını ve albümlerini ayıramıyorum lan. Hangisi Mercyful’undu hangisi King’in solo projesinindi hep karıştırıyorum. Ozzy ve Sabbath gibi aralarında bariz bir tarz farkı var gibi gelmiyor bana, kulaksız mıyım neyim.

    TAAKE

    @Kulaksız Raddor, aynen ben de ayıramıyorum hocam,tek bildiğim hammer müzikte kocaman bir king diamond Fatal Portrait posteri oduğu,ama her gurptanda 4 veya 5 kült eser çıkar,melissa,eye gibi

    şeyh hulud

    @Kulaksız Raddor, şarkı yazımına yaklaşımları biraz farklı. MF daha ritim odaklı ve bildiğimiz heavy metal sound’una daha yakın. KG ise daha melodi ağırlıklı ve müzik genellikle hikaye anlatımını destekleyici yapıda.

    eatthegun

    @Kulaksız Raddor, Gitaristlerden çok fark ediliyor direkt ya. Andy LaRocque’un riffleri direkt belli oluyor. Ozzy ve Sabbath arasında da dağlar kadar fark var bence bu sebepten dolayı hahah.

    Raddor

    @TAAKE, @şeyh hulud, @eatthegun, aynı durum bir tek bende mi yaşanıyor diye biraz da sizin düşüncelerinizi merak ettiğimden yazdığım bir yorumdu. Cevaplarınız için teşekkürler.

  36. eatthegun says:

    LAN SEPULTURA VEDA TURNESİNE ÇIKIYORMUŞ, ONDAN SONRA DA EMEKLİ OLACAZ ÖTENAZİ FALAN FİLAN DİYE PAYLAŞIM YAPMIŞLAR

    https://www.instagram.com/p/C0mRSwpAo1Z/?img_index=1

  37. Cryosleep says:

    Sepultura son kez bir turneye çıkıp dağılıyormuş…

    Öyle Sepultura Olmaz Olsun'cu Raddor

    @Cryosleep, @eatthegun, Sepultura 1997′de dağılmamış mıydı zaten.

    deadhouse

    @Öyle Sepultura Olmaz Olsun’cu Raddor, Bence 32 yıl önce dağılmıştı.

    eatthegun

    @Öyle Sepultura Olmaz Olsun’cu Raddor, Abi öyle deme ya ben Sepultura’nın sonraki işlerini de seviyorum özellikle 2000′lerin ilk yarısındaki Roorback falan

    Raddor

    @eatthegun, iyi albüm yaptılar/yapmadılar meselesi değil benimki. ’97′ sonrası Sepultura bana Sepultura gibi gelmiyor. Beneath the Remains ve Roots gibi aralarında uç farklılıklar olan iki albümden bile aynı Sepultura ruhunu alırken Roots sonrası hiçbir albümde aynısını hissedemiyorum. Derrick Green bence mükemmel bir vokalist, hatta Max’ten de daha profesyonel vokali var ve bu evrede de beğendiğim şarkılar, albümler var. Machine Messiah’ı çıktığı zaman birkaç tur dinleyip epey beğenmiştim ama bunların hiçbiri Sepultura değil benim için. Aynı şekilde Soulfly da değil Cavalera Conspiracy de. Sepultura Portekizce mezar demek, ismi gibi çoktan mezar olmuş gitmiş bir grup.

    eatthegun

    @Raddor, Valla evet bu şekilde bakarsak ben de katılıyorum. O prime dönem Sepultura bambaşka bir şey.

    Joseph

    @Cryosleep, ivme kazanmak için Reklam kokan hareketler bunlar

    Yiğit

    @Cryosleep, milyon türkiyeye getiriyormuş bilet isteyenler benim ibana atabilir ğuhahaha

  38. ismail vilehand says:

    Lahmacunun tanesi 50 TL olmuş. Yayında ve yapımda emeği geçen herkesin annesini sikeyim.

    Cryosleep

    @ismail vilehand, Oha aq

    Canoir

    @ismail vilehand, 50 tl lahmacun nerdeymiş bana da göster abi. Ankarada minimum 75-80 şu an

    Yiğit

    @Canoir, bunu yazmaya gelmiştim gidiyorum. Geçen bir yerden ucuza söyledim içinde et namına hiçbir şey olmadığına yemin edebilirim. İsmi bilinen pidecilerde ve aspavalarda 100′ü geçiyor çok rahat.

    Tuna

    @ismail vilehand, abi ben de 50 TL’ye lahmacun bulmak istiyorum jdjdjdjd. Tavuk dönere 150 tl verdim geçen.

    Raddor

    @ismail vilehand, üç sene önce lahmacunun arasına adana yaptırıp iki-üç tane gömüyordum. Bunu şimdi yaptırsam ödeyeceğim fiyatı hayal edemiyorum.

    İskender en aşağı 200 lira. Ben öğrenciyken 10 liraydı, devlet 300 lira kredi/burs veriyordu. Ayda 30 iskender parası demek. Şimdi 200 liradan hesaplarsak aynı mantıkla 30 katı = 6000 tl. Devletin öğrenciye aylık en az 6 bin lira vermesi lazım ki öğrenciler benim zamanımla eşit şartlarda yiyip içebilsin ama şimdi baktım 1250 lira veriyormuş.

    ismail vilehand

    https://rb.gy/w2n3dy

    Durum bu arkadaşlar. Tüm küfürler kifayetsiz kalıyor. Ancak lahmacun net biçimde 10 üzerinden 9, baya mükemmel yani. 35 TL’ye falan da vardı ama onlar mide kanseri garantili. Alien eti direkt. Yutarken posion damage vuruyor.

    TAAKE

    @ismail vilehand, pidem de bile 65 lira hacı,toplu yapan yerlerde olabilir tabii,45 e lahmacun yapan yer görmüştüm,yedim ve bayağı iyiydi,hem de antep lahmacunu

    Necrobutcher

    @ismail vilehand, abi ben iki haftada bir 20 tane yaptırıp buzluğa atıyorum akşamları çıkarıp yiyorum 15 tanesi 400 tl hem de içinde et var

    Boba Fett

    @ismail vilehand, İşin komik kısmı adamlar içine sarımsak ekliyor bi şey ekliyor fiyat otomatik olarak 25 artıyor, çok saçma amk ya, böyle ucuz şeylerin bile bu derece artması çok kötü, yazık amk 4 tarafı denizlerle çevrili, hayvancılık desen o biçim en azından elverişli ama her şey felaket pahalı, amk balık yok ya millet piç hamsi yiyor.

    ismail vilehand

    @Boba Fett, deniz ürünü deme bana. Kalamarı, karidesi, somonu, kalkan balığını falan aşırı özledim. Oturup ağlayacağım şimdi.

  39. ismail vilehand says:

    Dünyanın en kumarbaz adamları:

    1- Serdar Ortaç
    2- Mehmet Ali Erbil
    3- Sergen Yalçın
    4- deadhouse
    5- Binali Yıldırım’ın şişko, ucube oğlu
    6- ismail vilehand

  40. Prayer says:

    https://m.youtube.com/watch?v=Y4_nR054zqA Bu nedir bilen var mı

    Prayer

    @Prayer, https://m.youtube.com/watch?v=tYd3wOWpU58 allahım nelerle karşılaşıyorum böyle 😂

  41. deadhouse says:

    Netflix yapımı Leave the World Behind’ı izledim. Keyifliydi. Kıyamet temalı filmlere meraklıysanız sevebilirsiniz. Yalnız fazla beklentiniz olmasın. Çerezlik bir film gibi. Fazla sinema vadettiğini söyleyemem. Kafa dağıtmalık bir film.

  42. deadhouse says:

    Tadelle 23 lira olmuş. 100 lira olana kadar alacağım.

    Noumena

    @deadhouse, alacaksın muhtemelen çünkü tadelle vazgeçilmezdir. Hem o zamana daha çok var asgari ücrlfkfkrktlşfj

  43. lammoth says:

    Başkanlar Ankara’da Yaşru konseri vardı. Bayağıdır böyle eglenmedim. Adamlar bir harika. En kısa zamanda nerede yakalarsanız gidin abi. Canlı muhteşemler

    TAAKE

    @lammoth, aynen yaşruyu 4-5 kez izledim,bir konserinde ses gitar sesi gitti,vokalist yol vetin dağlarım ı akustik söyledi,gercekten müthiş bir diyafram ses rengi var vokalin,bir de grup çok utangaç,övgü alınca falan afallıyorlar dünya çapında bir grup olur umarım

  44. Murat 'Historian' Karan says:

    Biliyorum,biraz geç akıl edebildim. Ben bu akşam Rotting Christ konserinde olacağım. Üzerimde Mercyful Fate-In The Shadows tişörtü olacak. PA’dan tanışıp sohbet etmek isteyen arkadaşlar olursa beklerim efendim.

  45. Cryosleep says:

    Sildim Twitter’ı, bakalım kaç ay dayanacağım.

    deadhouse

    @Cryosleep, Kaç ay dayanacağım demeseydin “yine açacaksın” diye cevap yazacaktım. Garip bir yer ne yaparsan yap yine giriyorsun. Kurtulamıyorum. Twitter’sız bir hayatım yokmuş gibi daha önce. TikTok, Instagram gibi sitelerde hiç hesap açmadım. O kadar uzağım ki. Buradan da kurtulsaydım çok iyi olurdu. Bakalım ne olacak.

  46. Rust in Peace. says:

    Asoiaf ilk 3 kitabı 1.5-2 ay civarında bitirdim, 4.kitaba başladım 200 civarlarına kadar geldim ama ondan sonrası gelmedi. En son 2-3 ay önce okudum 💀 Olaylar yavaş ilerliyor diyenler yalan söylemiyormuş, o kadar zaman geçti üstünden hala içimde kitaba devam etme isteği yok. Kötü değil, standart devam ediyor ama öyle yavaş gidiyor ve o kadar gereksiz, önemsemediğim karakterler var ki…

    Şu an Fevre Dream’i okuyorum, Grrm’ın Asoiaf dışında çıkardığı kitaplardan biri (’82 çıkışlı). 1850′lerde, çoğunlukla (ilk 120 sayfa itibariyle) gemide ve limanlarda geçen bir vampir romanı. Şu an güzel gidiyor, karanlık, ciddi ve gerçekçi bir atmosfer var. Yalnız o kadar vampir ile ilgili medya tükettim fanı olmasam da (oyun, film, kitap), hepsi de iyiydi kötüsüne denk gelmedim ama en iyisinde bile bir tık cheesylik, edgylik var gibi ya. Direkt türün kendisinden dolayı herhalde. %100 ciddiye alamıyorum öyle olunca.

    çaksu

    @Rust in Peace., Ben de Bram Stoker’ın Dracula’sını yarıda bıraktıydım sdfg. Bırakmak ve vampirler falan deyince. Tekrar denerim heraldi. İlk bölüm iyiydi. Sonra bu kızların mektuplaşmalarında falan fenalar geldi koptum kitaptan.

    Oluyor yerine göre zamanına göre vs… William Burroughs’un Junky’sini bitirdim yeni. Başka bi dönem yarıda bırakabileceğim bi kitaptı. Kuru, tekrarlı vs genelde sevmediğim tip bi tadı kafası var. Ama okudum üstüne Queer’e de başlıyorum sdfg. Enteresan. Sonra da bakim şu meşhur Naked Lunch…

    Geçen Cronenberg Cosmopolis seyrettim. Entel kafa sevmem ama bi şekilde bağlandım filme. Yine başka bi dönem denk gelse sevmeyebilirdim.

    Haa bak Star Wars A New Hope’u bitiremedim geçen sdfg. Son yarım saat bi türlü geçmedi bi kaç kere denedim, saramadım. Siliverdim.

    Ana fikir ne emin değilim sdg. Bazen bişeyler oluyor, bazen olmuyor.

  47. deadhouse says:

    Bunun gibi anası götten sikilmişler dünyaya sosyalist, muhalefet, özgürlükçü diye pazarlandı ya ben öyle dünyanın anasını sikeyim.

    https://twitter.com/spectatorindex/status/1733935337951711728?s=19

    lammoth

    @deadhouse, bu cibiliyetsiz herifi Michael Moore’un belgeselde görüp, merak edip araştırmıştım. Tam bir yavşak, göt yalayıcısı adamın teki cidden. Böyle isimler sosyalizmin varlığına diss atıyor

    Cryosleep

    @deadhouse, Sorma. Amerika’da sol o kadar yok ki(ne olacak, McCarthycilikten beyinleri yıkanmış hepsinin, herhangi bir hak mücadelesi görseler komünist diye öldürecekler) bunun gibi tipler solcu zannediliyor falan.

    Tuna

    @deadhouse, İsrail – Filistin savaşı batılıların gerçek yüzünü ortaya çıkardı. 20.000 insan ölmüş, bir soykırım yapılıyor hala Humus falan diyorlar. İsrail, Filistin halkına zulüm yaptığı sürece Hamas bitmeyecek. Hamas’ı bitirirler yarın başka bir örgüt kurarlar. Bu insanların ellerine silah alıp ülkelerini savunmak dışında çareleri yok. Ayrıca Filistinli rehineler İsrail hapishanelerinden fiziksel olarak kötü bir şekilde çıkarken İsrailli rehineler gayet iyi gözüküyordu. Hatta bir İsrailli rehine Kassam tugaylarına mektup falan yazmış. Bu çok şey anlatıyor. Hamas’u sevmiyorum ama kimin terörist olduğu ortada.

  48. Nickiyle oynayıp duran Raddor says:

    Son zamanlarda PA’ya ne sık yorum yazılıyor. Sabah baktığım yorumlar akşama kaybolmuş oluyor. Bu iyi bir şey tabi.

  49. deadhouse says:

    Mahershala Ali’nin öyle bir suratı var ki oyuncu olmak için doğmuş. Kendini zorlamasına, jest, mimik yapmasına gerek yok. Durması yeterli. Uzun zamandır film dünyasında böylesine bir “oyuncu suratı” ile karşılaşmamıştım. Onu izlemek keyifli. Çıkışını yaptığı Moonlight’ta da sonraki filmlerinde de harika performanslar sergiledi.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.