# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Serbest kürsü
| 04.05.2015

Yeter! Söz milletin.

Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.

Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.

  Yorum alanı

“Serbest kürsü” yazısına 15,597 yorum var

  1. ismail vilehand says:

    Hay götünüzü Xenomorph’lar parçalasın ya. Yemin ediyorum müzik dinlemiyor olsam internetin fişini çekeceğim. Köyde eşşek sikmekten apış arası bitlenmiş adamlar başımıza Commander Shepard kesildiler.

  2. Gündemi takip etmeyen, olanlardan bihaber cahil Raddor says:

    Zakk Wylde vokali rahmetli Ronnie Van Zant’a ne kadar benziyor ya. Adamın sesini birebir kopyalamış resmen. Önceden fark etmemiştim bu derece olduğunu.

    https://www.youtube.com/watch?v=6GxWmSVv-cY

  3. Disbelief says:

    Aq bu nasıl Katatonia konseri gitar duymadık hiç.Nyström nerde? 23 Yıl önce düğün salonunda dinlediğim Katatonia çok daha iyidi ve çift gitar çalıyorlardı.Jonas hareketlenmiş yalnız seyirciyle iletişimi, sahnesi hiç fena değildi.Bir el mikrofonda diğeriylede bacağını döverek tek kelime etmeden konser bitiriyordu.Her şeye rağmen yinede güzeldi 20 seneki önceki aşkımla karşılaştım ve hislerimizin hala devam ettiğini görmem de çok özeldi.

    Rust in Peace.

    @Disbelief, 2020′de geldiklerinde best of set deyip ilk 5 albümden çalmadıkları için bi buruk ayrılmıştım ama bu son konsere kıyasla (setlist açısından) nimetmiş, şimdi değerini daha iyi anlıyorum.

    Yalnız ben de bir foto gördüm Anders yok gibi geldi doğruymuş demek ki, neden yoktu ki

  4. Ugur says:

    Dead Space Remake’i konuşuldu mu burada? Gamepass’e gelince bu neymiş lan diye bir açayım dedim aklım çıktı yerinden.Müthiş bir hikaye, inanılmaz bir atmosfer.Korku vermiyor terörize ediyor resmen.Alien Isolation oyunu ve ergenken izlediğim Signs filmi ile birlikte en çok gerildiğim medya ürünü oldu.Bunun adam gibi filmi dizisi animasyonu neden yapılmıyor bilen varsa açıklasın.

    ismail vilehand

    @Ugur, “Dead Space: Downfall” ve “Dead Space: Aftermath” adında iki adet animasyon filmi mevcut. Uzun yıllar önce TV dizisi yapılacağı konuşuluyordu. Hatta Isaac Clarke’ı Andrew Lincoln canladıracak deniyordu ama vazgeçildi. Şimdilerde ise tekrar filmi çekilmesi gündemde.

    Orijinal seriyi defalarca bitirdim ama Remake’i henüz oynamadım. İlk iki oyun hayatımda oynadığım en iyi korku oyunlarındandır. Hatta sikko uzay gündeminden gaza gelip bir kaç gün önce başlayacaktım, son dakikada vazgeçip Mass Effect Legendary Edition’a başladım. İkinci oyunu da Remake yaparlar umarım.

    Bu arada aşırı inançsız olduğum için cinli perili paranormal şeylerden korkmuyorum. Slasher movie tarzı şeyleri izlerken de “Ben bu ibneyi teke tekte alırım.” diyerek korkmuyorum. Ancak uzayda geçen veya içinde dünya dışı varlıklar olan film ve oyunlar beni altıma sıçrıtıyor. İzleyip/oynayıp korkmadığım uzay temalı film/oyun yok neredeyse. Baya kanım çekiliyor, ödüm patlıyor. Bir gün uzaya gitmek zorunda kalmak en büyük korkum olabilir.

    Ugur

    @ismail vilehand, Downfall’u buldum youtube’da iyi oldu hikayenin başlangıcını adam gibi öğrendim şimdi.Gerilmekten oyundaki text logları doğru düzgün okuyamamıştım.

    Son paragrafın=ben.Net bir şekilde dünya dışı varlık fobim var benim de ikna oldum.

    Rust in Peace.

    @ismail vilehand, O zaman bana birkaç film önerirsin. Korku/gerilimle aram hiç yoktu yakın zamana kadar, bir süredir sardı yavaş yavaş izliyorum. Uzayda geçen sadece Alien ve Event Horizon izledim ikisine de bayıldım. Şöyle %80′inden fazlası uzay gemisi/normal gemi/denizaltı gibi bir yerde geçen filmler arıyorum. Her şeyi önerebilirsin dediğim gibi yüzde 99 izlememişimdir önereceğin filmi

    ismail vilehand

    @Rust in Peace., “Pandorum”, “Pitch Black”, “Sunshine” ve “Apollo 18″ ilk aklıma gelenler. Daha hatırlarsam eklerim.

    Rust in Peace.

    @ismail vilehand, @deadhouse, teşekkürler attık listeye hepsini. Yarın başlayıp her gün birini izleyeyim bakalım.

    deadhouse

    @Rust in Peace., Bilinenlerin dışında uzay gemisinde geçen uzay filmi önereyim.

    https://www.imdb.com/title/tt0122111/?ref_=kw_li_tt

    Bir dönem dünyanın en iyi filmlerini yapan Çekya’dan.

    Cerca C.

    @ismail vilehand, Wasteland 3′e baktın mı fikirlerini çok merak ediyorum. 2′ye bayıldım iki kere oynadım, bu oyunu yarısında bıraktım.

    ismail vilehand

    @Cerca C., Wasteland 2′nin hastasıyım. 3′de var ama henüz oynamadım. 2′yi tekrar bitirip 3′e öyle başlamak istiyorum.

    Yiğit

    @Ugur, epey bilindik olsa da bence oyun dünyasının en hakkı yeterince verilmeyen işlerinden biri. Oynanışı keyifli, atmosferi muhteşem. Korku oyunları ve filmlerinden ben epey cringe olurum, atmosfer dışında korkutmak için başvurulan ögeleri sevmiyorum. Çoğu ucuz oluyor. Atmosferi sağlam yapmak da her babayiğidin harcı değil tabii. Zaten diğer yollara da genelde bu yüzden başvuruluyor.

    Remake’i oynamadım orijinal oyun için konuşuyorum. Gördüğüm kadarıyla baya iyi olmuş zaten. Ea beni korkutuyordu bir de Callisto Protocol çıkacaktı (orijnal Dead Space’i yapan elemanların yaptığı oyun bilmeyenler için). Günün sonunda Callisto Protocol fena patladı herkes ters köşe oldu.

    Alan Wake 2 de epey beğenildi. Benim oynama şansım olmadı o yüzden bir şey diyemem ama oyundaki saçma sapan jumpscare’leri görünce biraz soğudum. Çok ucuz duruyor.

    Ugur

    @Yiğit, Dead Space’in orijinali, 2. ve 3. oyunları nasıldır hiç bilmiyorum ama dostum bu remake tek başına olağanüstü bence.Etkisinden hala çıkamabilmiş değilim.Yaş aldığımdan olsa gerek hiç bir haltın zevk vermediği bir dönemimde söylüyorum bunu.

    Callisto Protocol’ü duydum.Hakkında ‘ek paket’ olarak parayla karakterin değişik ölüm animasyonlarını satıyorlarmış gibi inanılmaz saçma bir muhabbet dönüyordu.Böyle aptal aptal şeylere gerek yok.Mis gibi emek harcanmış bir Dead Space lore’u var ortada.Aynı ekibe versinler 2′yi ve 3′ü, yapsınlar remake’lerini oynayalım.

    TAAKE

    @Ugur, deme lan gardaş,herkes çok övüyor,ikinci ounu oynayıp çok beğenmiştim,hele bu 1 in remake i harika olmuş diyorlar,ayıptır söylemesi malum ortamlara düşmesini bekliyorum,ben kırıldı,hatta denovo bile yok zannediyordum ama yapımcı ne kadar kült bir oyun olduğunu biliyor,her ne kadar millette bir heyecan yaratmasa da

  5. Bugün sitede Pat O’Brien’den daha deli biri yer almaz diyordum ama Kanye West imdadıma yetişti.

    https://www.instagram.com/p/C2SkpsXR3aD/

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, En son karısının kafasına maske takıp çıplak fotoğraflarını paylaşıyordu. İnanılmaz bir insan kendisi.

  6. trivago says:

    Diablo 4’ün müziklerine hastayım kendimi sık sık firebreak manor’ı açarken buluyorum

  7. ismail vilehand says:

    Dead Space konuşunca aklıma geldi de, Mass Effect serisi gelmiş geçmiş en iyi RPG oyunlarından biri ve ayrıca gelmiş geçmiş en iyi uzaylı tavlama ve sikme simülasyonudur. Katılanlar favlasın.

    Ugur

    @ismail vilehand, Fav

    Ugur

    @ismail vilehand, Andromeda hariç yalnız.

    ismail vilehand

    @Ugur, Andromeda’yı ben çıkışından çok sonra oynadım. Asla efsane üçleme ile kıyaslanamaz ama çok da kötü gelmedi bana.

    Raddor

    @ismail vilehand, aramaya inandım, biz bu oyunun muhabbetini yıllar önce yapmıştık ama bulamadım. Hatta Mass Effect 2 için spoiler bir bölüm yazmıştın ama okumamıştım o kısmı, bir gün oynarım diye. O zamandan beri oynamadım hala, şöyle oldu:

    Mass Effect 1′i çok uzun zaman önce korsan oynamış, neredeyse sonuna gelmiştim ama bir şekilde save’lerim kaybolmuştu. Daha sonra oyunu Steam’den aldım ama, tee en baştan mı başlayacağım, diye erindim, oynamaya bir türlü gözüm yemedi. O zamandan beri kütüphanede duruyor. Asıl efsanenin ikinci oyun olduğunu biliyorum ama ilki de çok keyifliydi. Hikayeyi daha iyi kavramak için sırayla gideceğim. Zaten Kotor en sevdiğim oyun, Dragon Age’in de hastasıyım, eski Baldur’s Gate’i de severim. Kısaca Bioware siker. :) O nedenle Mass Effect %100 benlik bir seri. Benim durum biraz da çok seveceğimi bildiğim bir şeyi bekletmek gibi oldu.

    Romance dedin, yorumlarımızı ararken bak ne buldum abi. 9 yıl olmuş.

    http://www.pasifagresif.com/2015/05/serbest-kursu/comment-page-3/#comment-422072

    9 yıl önce Morrigan’a hastaydım, Leliana itici geliyordu. Şimdi Leliana’yı beğeniyorum. Morrigan’ın tripleri veremlikti. Leliana on numara sevgili. Gerçi biraz dinci ve polyannacıydı o da.

    Ne oyundu be, görev yapıyorum, quest alıyorum, arkamda iki kız tanrı var mı yok mu; insanlar maymundan geldiyse şimdiki insanlar niye maymun olmuyor falan diye tartışıyorlardı.

    Rust in Peace.

    @Raddor, ME2 bence öyle diğer iki oyunu tokatlar acayip mütiş denilebilecek bir oyun değil. ME2′yi o kadar çok sevmeyen de birçok insan var (biri ben). Spoiler vermeden açıklayayım, ikinci oyunda 1 ve 3′teki gibi büyük bir olay yok pek. Okey yine galaksiyi etkileyecek bir şey ama bir ton insan gerekecek kadar büyük olay değil, zaten crewla takılıyorsun oyunda da daha çok. Oyunun çok büyük oranı companion toplamakla geçiyor zaten. Bu oyunu o kadar çok sevmememin ikinci nedeni benim romance ettiğim karakterin ikinci oyunda kesintiye uğraması. Böyle birkaç karakter var ölmüyor ama crewda da değil ikinci oyunda. Ona canım sıkıldı, ben de gittim başka birine yanaştım onla devam ettim.

    DAO da mükemmel oyundu. Ondan aldığım zevki başka bir rpgde alamadım. Benzerlerine göz gezdirdim hiçbiri o tadı vermiyor.

    Leliana vs Morrigan konusunda da Morrigan her türlü alır ya. Ben Leliana hep bir şeyler aradım maskedir bu kişiliği diye, gerçek olamayacak kadar nasıl diyeyim iyi kalpli, nazik bir karakterdi. Morrigan has be has insan, 20-30 küsür yıl anasından başka birini görmeden ormanda yaşamış, oyun başındaki hali bile iyiydi buna rağmen. Sonlara doğru da değişti zaten iyice yumuşadı. Diğer oyunları oynamadım oralarda nasıl bilemeyeceğim

    Raddor

    @Rust in Peace., başladım tekrar birinci oyuna. Mükemmel ya. Türkçe yaması da çıkmış, eskiden yoktu. İçeriğin büyüklüğünden dolayı İngilizce baş ağrıtıyordu bende bir yerden sonra, şimdi akıyor. Yama 1 gb’ın üstünde, o derece yazı var demek ki. Hem en yüksek grafiklerde de oynayabiliyorum artık, ilk çıktığı zaman pek kasardı bu oyun. Mass Effect’ten zevk alabilmem için tüm şartlar oluşmuş olmuş, 15 sene geçse de.

    (Tekrardan da olsa) ilk izlenimlerim: ne derece büyük bir oyun yahu bu, hikaye anlamında. Dizisi olsa izlenir hani. Baktım kitaptan falan mı uyarlama diye, değilmiş. Bir oyun için ne zengin bir evren.

    * Komutan olduğum için kimseye yürüyemiyorum, mesleğin verdiği bir duruş var, rütbenin getirdiği çizgi var. İnsanlar ölüyor, ortalık ciddi, ayıp valla. ismail vilehand’ın dediği ortam ne noktada oluşuyor merak ediyorum.

    Enis Cherryson’a baktım, ikinci oyunun daha çok övülmesinin sebebi: combat daha gelişmişti diyor. Doğrudur herhalde. Ben ilk oyunda da şaşırmıştım bir Bioware oyununda kendimizin ateş edebildiğine. Bethesda değil sonuçta.

    Morrigan – Leliana’yı o kadar hatırlamadığımı fark ettim. Annesini bile unutmuşum, bayağı zaman geçti. Bir gün tekrar dönmeyi istiyorum Origins’e.

  8. joseph says:

    Fuat ergin cannibal corpse ile tanışması
    https://youtu.be/TKsXEdkzZ44?t=1593

  9. Cryosleep says:

    Karaborsacıların amına koyim.

  10. deadhouse says:

    ABD kuklası Nazi Zelensky ülkesini harabeye çevirttikten sonra şimdi de vahşi şekilde erkekleri zorla askere alıp öldürüyor. Florida’da da malikanesi var şerefsizin. Ah bu savaşlar. Ya çocuklar ya masumlar ölüyor hep. Hep mi zalimler kazanacak.

  11. Arkadaşlar selam, bugün sabahtan beri hastanede işlerim vardı. Ciddi bir şey değil ama başka bir şeyle ilgilenemedim, o yüzden yazı falan koyamadım. Yarın aynen devam.

    owlbos

    @Ahmet Saraçoğlu, Çok geçmiş olsun.

  12. Raddor says:

    Cerrahpaşalı Halit şu an bende kalıyor la. Hemen modemin adını ‘Süleyman Çakır ölmedi, yüreğimizde’ olarak değiştiriyorum, rahat edemesin.

    ismail vilehand

    @Raddor, söyle ona önce karısının adını düzeltsin. Muzaffer diye kadın ismimi olur?

    Raddor

    @ismail vilehand, söyleyecem ama adam çok beyefendi çıktı, kedi seviyor.

    eatthegun

    @ismail vilehand, Abi son filmi izleme çok kötü

    ismail vilehand

    @eatthegun, üçüncü filmi sevmediğim için son filmi de asla izlemeyi düşünmüyorum.

    eatthegun

    @ismail vilehand, Abi bi de hiçbir şey çözülmeden yarım bitiyor film ve beşinci filme bağlıyolar şaka gibi, ben de bu fiyaskodan sonra ne onu izlerim ne de 3 ve 4ü tekrar açar izlerim gerçekten

  13. Ugur says:

    Boomerlar toplansın, bu sene işten güçten zaman bulup oynadığınız en iyi oyunlar nelerdi, ben aşağıda sıralıyorum kaçırdığım bir şey varsa yazın bana, dalış sezonunu açana kadar evdeyim zaten, yapacak daha iyi bir şey bulana kadar boş vakitlerde 100 liraya lahmacun yiyip oyun oynamayı planlıyorum

    -Lies of P
    -Dead Space Remake
    -Like a Dragon Ishin
    -Phantom Liberty DLC’si

    Diablo 4 gamepass’e gelince bakılır, oynanır.Baldur’s Gate 3′ten haberim var, zamanında 700 lira vermedik şimdi 35 dolares olmuş değer mi bilemedim.

    Yiğit

    @Ugur, super mario wonder’ı beğendim ben baya. Zelda ve Dave the Diver’ı kesin oynayacağım yakın zamanda. Epey ilgimi çektiler ama vaktim olmadı çeşitli sıkıntılardan ötürü. Gamepadim de geçen gün son olarak. Sıkıntıdayım.

    Bg3ü hala bitirmedim ne yazık ki. Başına oturup uzun saatler oynamayı gerektiriyor ve öyle bir ortamım olmadı maalesef. Tek bir savaş bile 30-45 sürmeye başlayınca koptum oyundan. Eksi bir yön değil aksime epey keyif alıyordum ama dış etkenlerden dolayı uzun uzun oynayamadığım için rafa kaldırdım. Oturup uzun uzun oyna derim. Yılın oyunu oldu ve yapılacak her türlü övgü yapıldı zaten o yüzden fiyatı karşılayabiliyorsan değer mi değmez mi diye düşünmene gerek yok. Eşlikçi birkaç çerezlik oyun da oynarsın arada. Mario’yu net tavsiye ederim oldukça keyifli. Yuzu sağ olsun.

    Bir de geçen sene hep eski oyunlar oynadım. Playstation sahibi değilsen last of us pc’ye geldi. Her ne kadar teknik sıkıntılarıyla gelse de ve oyun biraz eskimiş olsa da kendi bilgisayarımdan oynayabilmiş olmak mutlu etti. Diziyle benzer dönemlerde denk geldiği için epey sarmıştım. Bg3ün hakkını veremediğim için 2023 özelinde oynadığım en iyi oyun net tloupt1 oluyor haliyle.

    ismail vilehand

    @Ugur, Far cry 6 bitirdim geçenlerde. Yine aynı oyun ama çok eğlenceli işte.

    Doom ve Serious Sam seviyorsan Shadow Warrior 3 var. Leş gibi mizahlı old school shooter.

    Warhammer 40,000: Battlesector çok hoşuma gitti. Turn-based savaşlı strateji oyunu. Tam yaşlı moruklara göre.

    Ghost of Tsushima hayatımda oynadığım en mükemmel, en etkileyici oyunlardan biriydi. Yakında PC’ye de çıkacak. Akira Kurosava filmlerini sevip de bu oyuna “Hayatımda oynadığım en iyi oyunlardan biri.” demeyene rastalamadım. Hatırladıkça tüylerim diken diken oluyor.

    Başka aklıma gelirse yazarım ama genelde eski oyunları oynadım.

  14. deadhouse says:

    Koca bir bölgeyi yok et. 12 bin çocuk olmak üzere 25 bin insanı öldür. Açık açık soykırımcı ol ama Maccabi Tel Aviv götünü sallaya sallaya Efes’le maç yapsın. İsrail takımları her yerde boy göstersin. Rusya iki bomba attı her şeyden men edildi. Bu Avrupalılarda zerre haysiyet, şeref yok. Siyonizm hepsini satın almış. Amerika’yı saymıyorum, söylemeye gerek yok çünkü Amerika’nın direkt sahibi Yahudiler.

  15. deadhouse says:

    Teksaslı kardeşlerim çok haklı. Davalarında onları destekliyorum. Biden da haklı. Ne yapsın küreselci ağabeylerinin emir kulu.

    (Sikin birbirinizi)

  16. Arkadaşlar selam, son zamanlarda siteyle fazla ilgilenemiyordum. Hastanede bazı işlerim vardı, son bir haftada dört kez hastaneye gitmem gerekti. Neyse ki çok ciddi bir durum yok. Kalbimle ilgili bazı şüphelerim vardı, bugün kardiyolog ile görüştüm, çeşitli testler yapıldı, efor testi yapıldı. Bir sıkıntı yokmuş, ama yine de dikkat etmem gereken bazı şeyler olacak. Bundan sonra sitedeki haber sıklığı ve kritik düzenini de eskisi gibi oturturuz. Listeleri yayınlayamama sebebimiz de buydu, onu da en kısa zamanda hallederiz.

    Galip No More

    @Ahmet Saraçoğlu, çok geçmiş olsun hocam.

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, geçmiş olsun 🙏

    Zeitgeist

    @Ahmet Saraçoğlu, Geçmiş olsun abi önemli olan sağlık biz her türlü buralardayız zaten

  17. Raddor says:

    Grammy yine Youtube’da ’2023 Metal’, ’2023 Rock’ diye aratmış. Karşısına çıkan ilk beşer parçayı aday diye koymuş.

  18. Zeitgeist says:

    Farazi V Kayra – Hayalet Islığı kritiğini yazsa keşke birisi de okusak

    eatthegun

    @Zeitgeist, Katılıyorum bu site sayesinde keşfettiğim ve metal dışında özellikle Türkçe en sevdiğim albüm olabilir

    Zeitgeist

    @eatthegun, En sevdiğim hiphop albümü. En sevdiğim Türkçe sözlü albüm. Daha önce burda Farazi V Kayra muhabbeti döndüğünü bilmiyordum yada ben kaçırmışım. Burdaki bir çok kişinin de seveceğini düşündüğüm bir albüm aynı zamanda.

    eatthegun

    @Zeitgeist, Albüm çıktığı zaman biri paylaşmıştı ben de oradan görmüştüm, 10 yıl olacak :D Ama hiç unutmuyorum o kadar manevi değeri olan hayatımın bir kısmıyla özdeşleştirdiğim bi albüm benim için

  19. Melkor says:

    Mayısta gitaristin batushkası geliyormuş.

  20. Behemoth Temmuz/Ağustos’ta Avrupa turnesine çıkıyor. Atina ve Sofya var ama İstanbul yok. Farklı konserlerde farklı gruplar ön grup olacak. Ön grup listesi şöyle:

    Testament
    Testament + Gaerea
    Sodom + Anaal Nathrakh
    Unto Others + Imperial Triumphant

    Nergal zevk sahibi adam.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, tr’ye de geliyorlar rahat olun

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, Atina ve Sofya tarihlerine yakın 26 ya da 29 Temmuz var boşta. O ikisinden biri olabilir, olursa da o dönemde ön grupsuz turluyorlar. 23 Temmuz-9 Ağustos arası konserlerde ön grup gözükmüyor.

    Behemoth – European Summer Tour 2024:

    07/11 – Neukirchen-Vluyn, DE @ Dong Open Air
    07/13 – Leoben, AT @ Area 53 Festival
    07/15 – Malmö, SE @ Slagthuset #
    07/16 – Uppsala, SE @ Parksnackan #
    07/18 – Laukaa, FI @ John Smith Rock Festival
    07/19 – Tallinn, EE @ Noblessner Foundry #
    07/21 – Warsaw, PL @ Progresja Summer Stage $
    07/23 – Kosice, SK @ Hadzanarska Hala $
    07/25 – Tolmin, SI @ Tolminator Festival
    07/27 – Sofia, BG @ Arena Sofia
    07/28 – Athens, GR @ Release Festival
    07/30 – Rasnov, RO @ Rockstadt Extreme Fest
    08/01 – Bergen, NO @ Beyond The Gates
    08/03 – Wacken, DE @ Wacken Open Air
    08/04 – Saint-Maurice-de-Gourdans, FR @ Sylak Open Air
    08/07 – Villena, ES @ Leyendas del Rock
    08/09 – Schlotheim, DE @ Party San Open Air %
    08/10 – Jaromer, CZ @ Brutal Assault
    08/11 – Heidelberg, DE @ Halle02
    08/13 – Fontaneto D’agogna, IT @ Phenomenon ^
    08/15 – Dinkelsbuhl, DE @ Summer Breeze
    08/16 – Vallamand, CH @ Rock The Lakes
    08/17 – Sulingen, DE @ Reload Festival

    # = with Testament
    $ = with Testament and Gaerea
    % = Sodom and Anaal Nathrakh
    ^ = Unto Others & Imperial Triumphant

  21. eatthegun says:

    Arkadaşlar DigiTech Drop Tuning pedalı satan gören duyan eden var mı? Piyasadan silinmiş alet resmen, whammy pitch shifter ile birlikte olan büyük versiyonundan değil sadece drop tuning olan küçük pedaldan bahsediyorum, hiçbir yerde bulamadım.

  22. deadhouse says:

    Siyonistler, neo-conlar, küresel çete tüm düğmelere bastı. Bu gece büyük bir şeye hazırlanıyorlar. Zannetmiyorum pek büyük olacağını ama kaynıyor haber kaynakları.

    eatthegun

    @deadhouse, https://l24.im/tl8

    deadhouse

    @eatthegun, Ne diyim hocam yaz ne yazıyorsan. Bak Yiğit de aklı sıra dalga geçmeye çalışmış yazdıklarımla.

    Hayatımız sikilmiş. Kimin neye itimat edeceğini, hayatında ne gibi önceliklere yer vereceğini, neye inanıp neye karar vereceğini bilemem. Yazdığım şeyler komik şeyler değil. Bir anda bombalar yağabilir üzerimize, dünyada kimse güvende değil, bizim gibi siki tutmuş ülke vatandaşları ise hiç hiç güvende değil. Her an her şey olabilir.

    Yiğit

    Domates çorbası tarifi

    Domates çorbası yapmak için yağ ve un bir tencerede hafifçe kavrulur. Ocağı yüksek ateşte açarak unu yakmamaya dikkat etmelisiniz.
    Diğer taraftan kabuğu çıkarılıp, küp küp kesilmiş domates robottan geçirilip bu karışıma ilave edilir, birkaç dakika kavrulur.
    Ara verilmeden bir litre kadar su ilave edilip karıştırma işlemi sürdürülür. 15 dakika bu şekilde kaynatılır.
    Daha sonra süt ilave edilip birkaç dakika daha kaynatılarak tuz ilave edilip ocaktan alınır. Sütün oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz.
    Arzuya göre servis yaparken üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edilir. Domates çorbamız servise hazır, afiyet olsun.

    deadhouse

    @Yiğit, Mercimek çorbası hariç hiçbir çorbayı içmiyorum.

    Kelle paça, beyran diye gelmeyin çorba değil onlar. İçinde 50 tane şey var çorba diye yutturuyorlar. Mercimek çorbası tek çorbadır, kraldır, rakibi yoktur.

    Tarif için sağ ol ama yapmayacağım.

    ismail vilehand

    @deadhouse, sakatat çorbaları hariç diğer çorbalar çorba değildir bence. Mercimek, ezo gelin falan yokluktan içilir. Seçenek olarak kelle paça, işkembe gibi çorbalar varken gidip mercimek içenlere zevksizlikten ötürü müebbet hapis cezası verilmeli.

    deadhouse

    @ismail vilehand, @Ece, Siz yanlış anladınız beni. Sakatat çorbaları veya Beyran’ı çorba olarak görmememin sebebi onları ana yemek olarak sınıflandırmam. Benim için çorba ana yemeğin yanında veya öncesinde içilen mercimek çorbasıdır. Beyran da Kelle Paça da efsane yemeklerdir. Benim çorbadan anladığım tamamen sıvı ve sadece mercimek.

    Yiğit

    @ismail vilehand, mercüye haksızlık ediyorsun. Bence de çorbaların kralı mercüdür. Mercü sevmeyen adam adam değildir hatta.

    deadhouse

    @Yiğit, Aynen şaşırttı beni vilehand.

    ismail vilehand

    @deadhouse, yahu ben mercimek çorbası içmem demedim ki. Daha geçen gün pilav üstü dönerin yanında mercimek çorbası sipariş ettim. Sakatat çorbasının olduğu yerde asla içmem ama.

    Hatta bana deseler ki, hayatının sonuna kadar sabahları sadece sakatat çorbası çeşitleri içeceksin ama asla serpme kahvaltı yapmayacaksın, anında kabul ederim.

    Ece

    @deadhouse, Naneli yogurt corbasi da mi icmiyorsun? Peki sarimsak soslu beyran denedin de mi oyle diyorsun. Ben yazarken fena oldum mesela :/

    Dysplasia

    @deadhouse, Kremalı mantar çorbası siker.

    deadhouse

    @Dysplasia, Güzel yapar mısın? Tarifi yazarsan makbule geçer. Kremalı olan her şeye zaafım var.

  23. deadhouse says:

    Bu Ocak çok uzun sürdü. Bildim bileli Ocak ayındaymışım gibi geliyor. 2024′e gireli yıllar oldu sanki.

  24. deadhouse says:

    Bu parçayı dinlerken seks eyleyin. (Non metal)

    https://m.youtube.com/watch?v=ZJSQxbedplM

  25. şeyh hulud says:

    Type O Negative’in Spotify’da aylık 1 milyon 770 bin dinleyicisi var. 14 yıl önce dağılan bir grup için inanılmaz bir sayı. Ben de dahil metal dinleyicileri olarak Type O Negative’in ne kadar popüler olduğunu bazen tam anlayamıyoruz çünkü metal müzik dinleyicileri dışında da büyük bir kitlesi var. Çoğu metal grubunun büyürken takıldığı eşiği aşıp kendini arkadaki popüler kültür alanına atmayı başarabilmiş birkaç metal grubundan biri.

    Yiğit

    @şeyh hulud, karılar siki büyük diye dinliyor. Her hafta farklı bir peter steele fotoğrafını wp yapacak kadar obsesif olan bir model bende var oradan biliyorum.

    şeyh hulud

    @Yiğit, Spotify’da o kadar dinleme alabilmesi için yeni jenerasyona da ulaşabilmesi gerekir diye tahmin ediyorum. Demek ki Peter Steele miti genç nesillere bir şekilde aktarılmaya devam ediyor.

    Yiğit

    @şeyh hulud, zaten genç nesilden bahsettim. Kızlar deli gibi dinliyor.

  26. Cryosleep says:

    Lewis Hamilton, 2025′den itibaren Scuderia Ferrari’de.

    ÇILDIRIYORUM FDSBGFJHJGSDHGDSFFDGSFDHGDDSAFDAS

    deadhouse

    @Cryosleep, Şumayer, Raikkonen, Alonso’dan sonrası sarmadı.

  27. ismail vilehand says:

    Her geçen gün daha az müzik konuşuyoruz. Azalarak bitmezsek iyidir.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, dönem dönem oluyor öyle. Geçen sene de bir ara yorumlar ne kadar azaldı diye düşünüyordum, günde 200 yorum gelmeye başladı. Çıkan albümler ve haberlerle ilgili ve sene sonu, sene başı hep böyle azalıyor, sonra artıyor.

    Bu arada bu ocak ayı çıkan iyi albüm sayısı açısından son yılların en iyi ocak ayıydı sanırım. Yılın geri kalanı için baya ümit verdi bana. 2024, 2023′ten net daha iyi olacak bence metal açısından.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Zoraki güzellik olmaz. Kimse kimseye zorla müzik konuşturamaz. (Böyle bir amacın olmadığını biliyorum) Admin kurallar, yasalar koyar uymakla yükümlü oluruz. Aksi halde yapacak bir şey yok. Her insanın hayatı biriciktir, her insan bir dünyadır. Belki sen sabah kalkıp brutal death metal taraması yapıyorsundur, bir başkası sabah kalktığında başka şeylerle meşgul oluyor olabilir. :)

    MrSpock42

    @ismail vilehand, İsmayil Valyhend abi Knoll’un yeni albümünü dinledin mi, tam bira şişesinin üstüne oturmalık albüm yapmış adamlar.

    ismail vilehand

    @MrSpock42, kaydettim albümü sırada bekliyor. Yeni Necrowrecth’e doyunca dinleyeceğim.

  28. Hottet Fottet says:

    askerliği 2 sene uyum bozukluğundan ertelemiştim tam 3.cü den de erteleme verirler çürük alıp yırtarım demiştim ki doktor birşeýin yok seni bu sene gönderiyorum dedi mart ayında askere gidiyom xddddd başka giden var mı belki aynı yere düseriz!?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Hottet Fottet, hayırlı tezkereler. Çok yakın bir arkadaşım Manisa, Alaşehir’e gidiyor 8 Mart’ta.

    Hottet Fottet

    @Ahmet Saraçoğlu, sağol abi bende 7 mart ta ankara ya gidiyorum

  29. deadhouse says:

    The Chronic gelmiş geçmiş en iyi hip hop albümüdür.

  30. OblomoV says:

    __En sevdiğiniz split albümler?__

    Ayrıca bu alanda biraz cahil sayılırım. Keşfetmek için soruyorum birazda.

  31. ismail vilehand says:

    Ulan Apollo Creed ölmüş be. Filmde öldüğünde çok üzülmüştüm. Şimdi gerçekte ölmüş.

    ismail vilehand

    Ya çok üzüldüm amk. Açtım Apollo Creed sahneleri izliyorum. Çocukluğuma dair ne varsa birer birer gidiyor.

    Cryosleep

    @ismail vilehand, Sinema tarihinin en kral sahnesi: https://www.youtube.com/watch?v=txuWGoZF3ew

    Huzur içinde yat Carl Weathers.

    ismail vilehand

    @Cryosleep, kral cidden.

  32. Spotify’dan “En Çok Dinlediğin Müzik Türü Hangisi? Öğrenmek için dokun” diye bildirim geldi. 🙃

  33. Hava soğuk olduğunda ve hareket etmek istediğimde air drum olarak çaldığım davul playlist’i (elimde bagetler var tabii). Dışarıdan komik göründüğüne eminim ama valla kan ter içinde kalıyorum, baya spor oluyor ahah

    https://open.spotify.com/playlist/1DB1wLoOrPG0YB5h7FsHUt?si=v_aGJOB9SPSsjYKhRwsRtw&pi=e-Z3P3a6NLRnSN

    Davul başında elbet benden çok daha iyi çalan bir sürü insan vardır ama air drumming özelinde bu listedeki Dying Fetus ve Bloodbath şarkılarında dünyada rakip tanımam. En ufak splash’inden ghost note’una kadar hepsini ezbere biliyorum, izleseler Martin Axenrot da Kevin Talley de oha helal olsun falan derler, o derece.

    Gökay

    @Ahmet Saraçoğlu, abi kesinlikle derler. Tanışmadan önce sitede yazdığın air drum postlarını hatırlıyorum, ama bu kadar profesyonel bir şey olabileceğini hayal etmemiştim. Hatta bazı parçaların bazı anlarında Ahmet Abi şurayı air drumda ne çatlatır diyorum. Ayrıca gayet havalı görünüyor, çünkü air drum…

    Ahmet Saraçoğlu

    @Gökay, ahah sağ ol. Epey bir alkolün ardından, sanırım sabah karşı 4 gibi yapmıştık o gece. Şu anda orijinallerine daha da sadık duruma geldim yapa yapa ahah

  34. Cerca C. says:

    Upgrade tarzı film önerisi olan varsa süper olur.

    deadhouse

    @Cerca C., Çok var da sen şunu izle önce.

    Colossus: The Forbin Project

    Cerca C.

    @deadhouse, kendi icatlarımız bize insanlık dersi veriyor. izledim az önce, daha çok aksiyonlu falan var mı? sikinin keyfine göre takıl ben okurum burayı ara ara.

    deadhouse

    @Cerca C., The Stepford Wives (1975)
    The Incredible Shrinking Man (1957)
    Fantastic Voyage (1966)
    The Day the Earth Caught Fire (1961)
    The Hidden (1987)

    Noumena

    @Cerca C., tam uyuşmasa da Predestination?

    deadhouse

    @Noumena, Tam değil, hiç uyuşmuyor.

  35. deadhouse says:

    13 bira içtim hiçbir sikim olmadı. Hesabı öderken 1 bira içmiş gibi görünüyordum. Benim hayatım sikilmiş. Kumar, bira. Bu ne amk. Biri hayatın sırrını söylesin de böyle boş işlerle uğraşmayalım.

    Boba Fett

    @deadhouse, 13 bira içsem tuvaletten çıkamam ben, helal olsun.

    deadhouse

    @Boba Fett, Kafan çok dolu olduğunda hiçbir şey etkilemiyor bünyeyi.

  36. deadhouse says:

    Pazar sabahı Heavy Metal/Classic Rock/Rock’n Roll dinlemekten daha güzel bir şey yok. Hem enerji doluyorsunuz, hem de dünyadaki tüm pisliğe, vahşiliğe, kötülüğe rağmen iyi ki müzik var amk diyorsunuz. Bu müziği yapmış babalar, abiler size puanım 9 kanka.

    Bir de John Wayne’li veya Randolph Scott’lı bir Western filmi seyrettim mi tamamdır.

  37. Son 2 haftada 6 kilo verdim. Az önce cheat meal olsun diye ton balıklı kremalı büyükçe bir tabak spagetti yedim. Normalde rahatça yerdim, ama yarısına geldiğimde resmen yorgun düştüm, tıkandım, mola verdim. Mide küçülüyor muhabbeti harbiden doğru sanırım. 2 hafta sonra yine bir cheat meal yaparım ama bu sefer epey daha küçük bir şey yetecek gibi duruyor. Hedef mayıs başına kadar 10 kilo daha.

    Boba Fett

    @Ahmet Saraçoğlu, Hocam tebrik ederim, benim 10 – 15 kilo fazlam var vücut kitle endeksine göre ve her 2 yemekten sonra ananı sikeyim hayat niye bu kadar yedim diye bir kenara yığılıyorum. Cheat Meal olarak uykuluklu kokoreç yiyorum, yanında ayran ve midye olunca sabaha kadar tok tutuyor.

    deadhouse

    @Boba Fett, Kilo vermek bence çok kolay bir şey. Ekmek günde en fazla 2 dilim, şeker ve türevleri asla yok, meyve yok, yemek de günde iki öğün, bir porsiyon. Poğaça, patates kızartması, yağ oranı yüksek yemeklerin olamayacağını söylememe gerek yok. Ve günde 1,5 saat yürüyüş. Bu diyet yavaş ama sağlıklı kilo verdiriyor, verdiğin kiloları almıyorsun. Protein diyetleri filan tuzak.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, every diet gangsta until insulin resistance.

    ben

    @Ahmet Saraçoğlu, Your only friend is Matofin.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ben, piyasadan çekilene kadar Gluphage kullanıyordum, 1 aydır Glifor’a geçtim. Yeni check-up yaptırdım şeker falan yüksek değil, ciddi bir sorun yok ama kilo vermem lazım rahat etmek için.

    eatthegun

    @Ahmet Saraçoğlu, Hocam Bir kaç sene önce 20 küsur kilo verdim. Dümdüz bir mantıkla yaklaşınca daha etkili oluyor bence. İnsülin direnci bende de başlamıştı örneğin, arttığı zamanlarda limonlu soda, turşu, salatalık ayran gibi kalorisi olmayan şeyler yiyip geçiyordum olay tamamen az kalorili ve insülin direnciyle çok oynamayacak vücutta su tutmayacak şeyleri tüketip hareket etmek bir de mide gerçekten küçülüyor hocam o zamandan beri istesem de eskisi kadar herhangi bir şey yiyip içemiyorum, bu da işleri çok kolaylaştırıyor, keyifli bir şey bence kilo vermek vücudu kendine getiriyor böyle diyetler :D

    Ahmet Saraçoğlu

    @eatthegun, aynen öyle. Benim için çok eskiye dayanan uzun süreli bir sorun ama bu sefer kararlıyım ve olacağına inanıyorum. Ben de daha önce 17 kg falan vermiştim, sonra aldım, yine verdim falan 2 hafta önce ama check-up’ta doktor “karaciğerde yağlanma başlangıcı var, ilerlerse siroz olursun ölürsün” deyince bir anda düzenli beslenme elçisine dönüştüm. İlerlemeyi buradan paylaşırım.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Benim bir ara karaciğer yağlanması son safhaya gelmişti. Ultrason sonrası karaciğerini göremiyorum yağdan demişti doktor. 2 sene ilaç kullandım anca öyle geçti. Senin iyiymiş başlangıç durumunda yediklerine dikkat ettin mi geçiyor.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, evet, dikkat edince kolayca eski hâline dönüyor lafını 6-7 kişiden duydum check-up’tan sonra.

    eatthegun

    @Ahmet Saraçoğlu, Abi aynı karaciğer sorununu alkolden ve kilodan yaşadım ikisinden de kurtulunca hiçbir şey kalmadı, bir düzene oturttun mu bu işi istediğin kiloya düşersin ondan sonra bak keyfine hahah, valla hiçbir şey sağlıktan daha önemli değil

    Boba Fett

    @deadhouse, İki öğün yerim ve sabahları 8 – 9′da kalktığımı varsayarsak öğle 1 – 2′ye kadar aç hissetmem, meyve yemem, poğaça vs. çok nadir canım çekerse yerim, kendimi fakir hissettirdiği için sağlıksız, işlenmiş şeyleri çok sık yemem. Ekmek tüketmem fakat yine canım çekerse değişik değişik ekmekler yerim, akşam yemeğinde ana yemek ekmekli değilse ağzıma sürmem. Porsiyonlar sıkıntılı, yürüyüş vs. hiç yapamadığım şeyler, aşırı sedanter yaşıyorum, mecburiyetler dışında hareket etmiyorum bazen müzik dinlediğim zaman yürüyorum, sekste bile yatarım kadın hoplasın zıplasın. En azından kilo almamam lazım ama şu ifi de bırakalı aldım gidiyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    7 kilo oldu, gayet rahat şekilde devam ediyorum.

    Bugün cheat meal günü. Ton balıklı makarna yiyeceğim. 2 öğünlük olsun diye yarım paket spagetti yapayım dedim. 500 gr paket. Hassas tartıya koydum, ambalajla birlikte 508 gr geldi. Göz kararıyla paketin yarısını çıkardım. Tam 250 gr çıkarmayı planlıyorum yani, azsa paketten biraz daha alıp 250 gr’ye tamamlayacağım, çok almışsam fazlasını pakete geri koyacağım.

    Kalan paketi tarttım 258 gr geldi…

    Cin miyim büyücü müyüm neyim bilmiyorum artık herkes ayağını denk alsın.

  38. Cryosleep says:

    Of. Bazen söyleyecek hiçbir şey bulamayınca sadece oflayasım geliyor. OF.

  39. şeyh hulud says:

    Şu grubu ilk kez gördüm. Kliplerini izlemek eğlenceli en azından.

    https://www.metal-archives.com/bands/Hevisaurus/3540292784

  40. deadhouse says:

    Mozart’ın tüm bestelerinden iyi. Mozart yaşasaydı bu şarkıyı dinleseydi bok gibi müzik yapmışım derdi.

    https://youtu.be/8GliyDgAGQI?si=liae1PGi3hnkaF__

    Dünya dışı uygarlıklara gönderilmesi gereken ilk 100 eserden biri.

    çaksu

    @deadhouse, Hiphop’a pek katlanamıyorum ama Mozart bugün yaşasaydı.. yı hayal etmek çok hoş sdfg. Eyvallah.

    Bence sağlam bi rock’n roll adamı olurdu :p Teknik taktik yönleriyle karşılaştırıp “ne saçmalıyon olm” diyenler olur belki olsun da.. his olarak mesela AC/DC ye baya yakın benim kafamda biçok eseri ve kafası haha.

    Boba Fett

    @deadhouse, hocam siktir et onu gel bunu dinle,

    https://www.youtube.com/watch?v=K8OZux6hp1Q

  41. Boba Fett says:

    Her şeyin fiyatının artıp, kalite ve porsiyonunun düşmesinden nefret ediyorum. Gerçi sadece bu da değil, kurnazlıklar, ahlaksızlıklar… herkes birini sikmeye çalışıyor, ne ahlak kaldı ne kültür hiçbir sikim kalmadı.

  42. Takma isim kullanmak istemeyen eleman barındıran black metal gruplarını çok seviyorum. Kuruluş aşamasında “abi ben istemiyorum ya, zorla mı? İstemiyorum” diye bir muhabbet oluyor ve sonra da (sallıyorum) şöyle bir grup çıkıyor:

    Desecrator
    Tragorath
    Helldevourer
    Firethorn
    Steve Jones

    Noumena

    @Ahmet Saraçoğlu, abi yemin ederim bu ana fikirden süper bir sitcom bölümü yazılır hayal ettim de bir an :D

    Zeynel

    @Noumena, Ulan Asrın bu Noumena sen misin yoksa yeni farkediyorum (değilse fena patlayacagim)

    Noumena

    @Zeynel, yok abi ben değilim o nick benzerliği olabilir :)

  43. Lamb of God ve Mastodon birlikte tura çıkacaklar yakında. Çok büyük ihtimalle Lamb of God “Ashes of the Wake”in, Mastodon da “Leviathan”ın tamamını çalacak turnede. Birbirlerini mention’layarak #AshesOfLeviathan diye tag paylaştılar.

    Aşırı sevdiğim iki albüm, nefis olurdu izlemesi.

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Elimde gitar bi Aqua Dementia giriş, bi Quintessence ana riff çalmaya çalışıp duruyodum, bi bakıyım diye siteye girip bunu okudum. ^.^ Ay ne güzel olur. Feci Mastodon gazındayım.

    Sağ el orta parmağım şaşkın ama öğrencem bu Brent’in hybrid picking şeysini de.. Penayla aynı olmuyor, ya da bazı şeyler net daha zor oluyor.

    Ahmet Saraçoğlu

    @çaksu, ben de birkaç gün önce action’ı aşırı yüksek, telleri 5-6 yıldır değiştirilmemiş bir akustikle March of the Fire Ants çaldım, tetanozun kıyısından döndüm ölümle burun buruna geldim.

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Geçmiş olsun :p Ya ben de gaza gelip en üst teli A’ya çektim sonunda. O garip Mastodon akorduna… Biraz makarna oldu ama çalınıyor yaw hehe. İlk kez metal A’sı bulmuşken SYL AAA, Korn Here To Stay vs içimde kalmış şeylerden daldım gidiyom bu sabah.. Cheers \m/

    Fırat

    @Ahmet Saraçoğlu, Keşke Türkiye’ye gelseler :/

    Ahmet Saraçoğlu

    Mis gibi.

    https://metalstorm.net/images/news/big/52790-1.jpg

    Ön gruplar da Kerry King ve Malevolence.

    Cryosleep

    @Ahmet Saraçoğlu, poster acayip iyi be.

  44. Emre Görür says:

    Arthur Brown 81 yaşında Norveç’teki Inferno festivalinin ekstrem metal ortamında arzıendam edecek.

  45. deadhouse says:

    Metallica yeryüzündeki en sikimsonik müzik ödülü olan Grammy ödülünü almış.

  46. deadhouse says:

    Kardeşinin çocuk istismarcısı olduğu kanıtlanmış olan king charles kanser olmuş. Tez gebere. Diana bunun için geceleyin bir tür canavara dönüşüyordu demişti.

  47. Rust in Peace. says:

    Merak ettiğim bir şey var, bu aralar her hafta 2′şer 3′er konser haberleri geliyor. İyi hoş da, bu grupların hepsi de tatmin edecek seyirci toplayabilir mi? Ters tepme ihtimali var gibi geldi. İstanbul’da yaşamadığım için zaten çok konsere gidemiyorum ama İstanbul’da yaşasam bile aralıklı gelse hepsine gideceğim gruplara sırf aynı anda geliyorlar diye gitmezdim.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Rust in Peace., görünüşe göre topluyor. The Scorpions gibi bilet fiyatları uygun olmayan bir konser bile anında sold-out olduğu için 2 konsere çıkarıldı. Demek ki talep var.

    Rust in Peace.

    @Ahmet Saraçoğlu, büyük gruplar ve bunlardan biraz daha az popüler (Marduk, Soen vs)her türlü bulur seyirci. Ben daha orta halli- küçük gruplar için merak etmiştim. Sargeist, Psychonaut 4, Bell Witch gibi.

    deadhouse

    @Rust in Peace., Baba parası yiyen servet sahipleri için karaborsa biletler çerez parası bile değil. 15, 20 bin lirayla kıçlarını silmezler.

  48. Twitter’a girmeme, gündemi takip etmeme sürecim bugün itibarıyla 3 aya çıktı. 3 aydır ne olup bittiğini zerre merak etmeden yaşıyorum. Uzaya gönderilen adamı da haftalar sonra duydum, GS-FB başkanlarının sert tartışmaya girdiğinden de günler sonra haberim oldu ve neymiş diye bakmadım bile. Türkiye başta olmak üzere olan biteni hiç merak etmiyorum. Hiç hem de.

    YouTube short’lara bakarken Türkiye’den bir içerik çıkınca ne olduğuna bakmaksızın geçiyorum. Çünkü ya utanç verici veya cringe bir şey oluyor ya da aynısını yabancı bir içerikte görmüş oluyorum. Türkiye’de olup yurt dışında yaşıyor gibiyim. Enteresan bir durum. Olumsuzluk istemiyorum artık.

    42 yaş böyle hissetmek için biraz erken belki ama ülkede olan bitenden, utanmazlıktan, cahillikten, arsızlıktan çok rahatsız oluyorum. Görmeye, duymaya katlanamıyorum. Zaten kendimi bildim bileli sokak röportajı ve benzeri şeyleri izleyemem, cehalet pornosuna katlanamam ama artık ülkede olan hiçbir şeyi merak etmeme, her şeyden soyutlanma noktasına geldim.

    Sadece beni mutlu eden şeylere maruz kalmak istiyorum. O olmuyorsa da en azından ekstra olumsuzluk istemiyorum.

    Raddor

    @Ahmet Saraçoğlu, ben de 14 Mayıs’tan beri siyasi gündem takip etmiyorum, mükemmel bir şey. Hz. Lemmy’nin emirleri çok doğruymuş.

    eatthegun

    @Ahmet Saraçoğlu, ”Türkiye’de olup yurt dışında yaşıyor gibiyim” konusunu ben de yaşıyorum, internette gördüğüm neredeyse her şey başka dillerde ve kültürlerde, gün içinde sosyal ortamımda da aynı, bir kaç güne bir merak edip ucundan bakıyorum gündeme, onda da hala nefret ediyorum buradan kalmak için bi sebep yok diyip kapatıyorum, çünkü takip etmesem de işin sonunda beni etkiliyor gelişmeler, içler acısı bir ülke burası, başka bir yere taşınsam ömrüm boyunca bir daha bakmazdım buranın gündemine

    Ugur

    @Ahmet Saraçoğlu, 6 yıldır girmiyorum twitter’a.

    Kurumsal ve aşırı büyük bir şirkette olmasam herşeyi kapatıp kitap, oyun, film ve dalış’tan başka hiçbir şey ile uğraşmazdım.Olmuyor malesef.Ne kadar kaçsam da gündemden ucundan bir yerden maruz kalıyorum ve günüm berbat oluyor.

    Bizim lanetimiz de bu heralde.

    Fırat

    @Ahmet Saraçoğlu, Evet her gün birbirinden leş haberler okumak mide bulandırıcı. Her gün şok ediyor beni yaşanan gelişmeler, yapılan konuşmalar, verilen kararlar. Ancak iktidarın istediği tam olarak da bu. Halkın özellikle de muhalif kesimin gündemden tamamen uzaklaşması, haber okumaması, reddedilen soru önergelerini takip etmemesi, vs. Zor olsa da takip etmeli ve bir şekilde gündemi çevremizle -özellikle de apolitik veya farklı düşünen insanlarla- paylaşmalı ve tartışmalıyız diye düşünüyorum.

  49. Raddor says:

    Grand Theft Auto IV hatırladığımdan da güzel bir oyunmuş. En underrated GTA, benim belki en sevdiğim eseriydi. Tek sorunu optimizasyon problemi. Renksiz diye eleştirilen oyunun ayarlarında renk yoğunluğu da var. Sonuna kadar açtım, NYC atmosferini capcanlı yaşıyorum.

    Niko Bellic adamdır. (Spoiler vermeyin, oyunu hiç bitirmedim -şimdilik)

    eatthegun

    @Raddor, Dinamiklerini, oynayışını çok seviyorum ben 4′ün

    Süleyman E.

    @Raddor, Daha geçen hafta %100′de bitirdim oyunu. 53 saat civarı sürdü. Serinin en underrated oyunu bence de. Mekaniklerine ve şehrin atmosferine bayılıyorum. Niko da çok kral adamdır.

    Bu arada oyunu bitirdikten sonra DLC’lere girişmeni tavsiye ediyorum. Özellikle Gay Tony DLC’si çok iyi.

    Raddor

    @Süleyman E., hikayesi çok iyi. V’te hissedilemeyen bir şey var bunda. Trevor’la bir ton adamı öldürdükten ya da ev arkadaşının karısını doğradıktan sonra vs. hiçbir şey olmuyor. Olayın ağırlığını hissedemiyor, gülüp geçiyorsun. IV’te ise Faustin psikopat davranışlarının bedelini ödemek zorunda kalıyor. Veya biz Vlad’ı öldürürken “bunu yapıyoruz ama dur bakalım” diyoruz. Hareketlerinin bir sonucu olacağını biliyorsun, bu da ürpertiyor ve soğuk Liberty City atmosferinde tüm bunlar oyuna sinematik bir zevk katıyor.

    Michael’ın evini bastıklarında “bir şey olmaz şimdi hepsini temizleriz” demiştim, bunda evimi, dükkanı yaktılar, kuzene mahcup olduk. Pek koydu.

    DLC’leri de oynayacağım mutlaka.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.