# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
DARK TRANQUILLITY bir şarkı daha sundu
02.05.2024

Unforgivable.

Son olarak 2020′de “Moment“ı çıkaran DARK TRANQUILLITY yeni albümü “Endtime Signals“ı 16 Ağustos’ta çıkarıyor.

Kapak belli oldu.

“Unforgivable” yayınlandı.

Albümün ilk single’ı “The Last Imagination” da yayınlandı.

  Yorum alanı

“DARK TRANQUILLITY bir şarkı daha sundu” yazısına 50 yorum var

  1. İlker says:

    Moment çıkalı 3 yıla yakın oldu yani öyle mi. Anlıyorum.

    deadhouse

    @İlker, Bir gün artık 24 saat değil.

    Nasıl eskinin 100 lirası şimdinin 1000 lirası gibiyse, zamansal olarak da eskinin 16 saati şimdinin 24 saati oldu. 8 saat puf oldu, uçtu gitti.

    Her ne kadar bu fikir çılgınca ve zırva gibi gelse de ben böyle düşünüyorum.

    Kolektif bir zaman yavaşlaması geçiriyoruz, dünya insanları olarak.

  2. Dysplasia says:

    gelsin bakalım, şu yeni üyeleri bi görelim.

  3. Aim says:

    Şu grubun köpeğiyim, ne kadar sevdiğimi anlatamam. Ancak DT bitti be abi. Kimse kalmadı grupta, bir tek Mikael kaldı, gerisi tamamen saldı. (Martin de var ama onu saymıyorum) Mikael de artık enerjisini diğer projelerine yansıtıyor.

    Moment fena değildi, sevdim dinledim bolca ama artık bence bu grubun dağılması lazım. Bazen bir şeyi yerinde, zamanında bitirmek de önemli. Yavaş yavaş saygımı kaybedeceğim diye korkuyorum.

    Dysplasia

    @Aim, Yeni gelen elemanlar iyi enstrümantalistler, aksi halde ben de böyle düşünüyordum. Eski besteciler gitti artık ama bir albümlük bir hevesim var yukarıdaki sebepten.

  4. Melkor says:

    Brandstrom, gitaristleri salsa bol riffli bir albüm yazsalar, kendisi klavyeyle eşlik etse iyi bir albüm dinleriz. Yok yine ben yazıcam derse gıy gıy, dinamizmden yoksun bir albüm olacak.

  5. Drochshaol says:

    Bence bu sene çıkmaz gibi seneye görürüz diye düşünüyorum.

  6. Erhan says:

    Yeni albümün büyük bir hayal kırıklığı olacağını düşünüyorum. Gıygıy klavye dinletecek millete brandstrom.

    Mansoldtheworld

    @Erhan, bunlarin ayarindaki gruplar genelde tek parcayla meshur olup ki bunlardaki o tek sarki lethe, onun ekmegini yiyor. En azindan ikinci bi parcalari yok cogu kiside..

    dust

    @Mansoldtheworld, The Gallery’nin üzerinden ne sular aktı. Türkiye’de herkes Lethe ile tanımış olabilir ama Dark Tranquillity’yi tek bir şarkıya indirgemek çok yanlış. Günümüzde girdikleri yolu eleştirirsen anlarım ama bu adamlar Damage Done ve Character gibi albümler yaptılar.

    Erhan

    @Mansoldtheworld, Katılmıyorum kanka.

    deadhouse

    @Erhan, Sen katılmıyorsan doğru söylüyordur.

    Erhan

    @deadhouse, Allahını seversen her yorumumun altında bana bulaşıp durma Deadhouse ya. Çok kısa fikir belirtmişim ve ona bile sarmışsın.

    deadhouse

    @Erhan, Bu dünyada her şey karşılıklıdır Erhan.

    Birbirimize salça olmama ahdi imzalayalım o zaman. Bana uyar.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, @Erhan, uzatmayalım arkadaşlar. İşim gücüm var, lütfen.

    Eğer dilerseniz şu anda burada bana söyleyin, birbirinize herhangi bir konuda olumlu/olumsuz herhangi bir şey yazarsanız direkt sileyim bir daha hiç etkileşiminiz olmasın. Bana uyar. İkiniz de tamam derseniz böyle yapalım kökünden çözelim. Bence gerek yok, yetişkin medeni insanlarız ama derseniz ki başka türlü olmuyor, söyleyin bundan sonra öyle yapayım.

    Dysplasia

    @Mansoldtheworld, Çok zekice bir yorum, tespit gibi tespit.

    Melkor

    @Mansoldtheworld, O grupları tek bir şarkıyla tanıyanların mallığıdır diye okumladım.

    Yiğit

    @Mansoldtheworld, lethe Türkiye özelinde bu kadar popüler bir şarkı. Yurt dışında da en bilindik şarkılarıdır belki ama Türkiye özelinde çok daha popüler.

    Hal böyleyken adamlar geçen sene buradaki konserlerinde Lethe çalmadılar. Nasıl ekmeğini yemiş oluyorlar?

    Ulcerate_fan

    @Yiğit, mevzuyla hiç alakam yok ama lethenin ekmeğinin yendiği bir grup bence de. Burada bahsedilen diğer şarkılarının kötü olduğu değil de DTnin genel kanısı bu bence. Bu arada önyargılı şekilde yeni parçayı açtım ve güzel şarkı ..

    dust

    @Ulcerate_fan, keşke Lethe’yi hiç yapmasalardı da şu muhabbete malzeme çıkmasaydı. Zaten ben Türkler dışında öyle Lethe için ölüp biten de görmedim. Hatta Dark Tranquillity’de çalıyor olsam ve buraları okusam “ulan neler neler yaptık, bunlar hala Lethe konuşuyor” diye üzülürdüm. 1999′da Projector’ı yapmış adamlara ayıp ediyorsunuz.

    Misery's Crown DT'cisi Raddor

    @dust, Lethe DT’cileri ile birlikte Misery’s Crown DT’cileri de var.

    dust

    @Misery’s Crown DT’cisi Raddor, onlardan biri de bendim :(

    Cryosleep

    @Mansoldtheworld, Daha bir şey demiyorum.

  7. enemyofgod says:

    Umarım orta halli şarkıları Halo Effect’e satarlar da uzun uğraşlı güzel bir DT albümü dinleriz.

  8. Boba Fett says:

    Çizgisini bozmadan ufak ufak değişe değişe güzel işler yapıyorlar, yeni elemanlarda gayet iyi çocuklar yine büyülemeyecek ama güzel bir albüm gelecek.

    Özel istek, full clean vokalli bir albüm yapsalar Katatonia ekmek yiyemez. Deli dehşet bir şey çıkar. Keşke yapsalar, PSN’den yazayım kankama.

    deadhouse

    @Boba Fett, Bence harika bir fikir. Zaten yumuşak bir müzikleri var. Aslında Damnation tarzı bir albüm benim gibi DT dinlemeyen insanları bile meraklandırır.

    Hocam sen e-maille ulaş elemanlara. Çok ciddiyim müthiş bir fikir.

    owlbos

    @Boba Fett, harbiden güzel fikir. Keske olsa böyle bir şey.

  9. Melkor says:

    Şarkı pek beğenilmemiş glb. Ben sevdim. Gitar tonunun klavyeden ayırt edilemediği boktan melodik şarkılardansa böylesini tercih ederim. He gitar işçiliği var mı deseniz yok dümdüz kullanmışlar. Diğer şarkılara bakmak lazım.

  10. Dysplasia says:

    Nakarat yazsaydınız keşke.

  11. Ugur says:

    İlk ‘single’ için çok vurucu olmadığından olsa gerek beğenilmemiş ama 2. 3. dinlemede oturuyor kafada.Kesinlikle kötü bulmadım.

    Atoma dışında Her DT albümünün bir hikayesi vardır bende.O yüzden son döneminden Moment’e yakın olsa kafi.

  12. Seyfettin Dursun says:

    7 telli gitar mı duyuyorum oralarda?

  13. Aim says:

    Moment döneminde yazılmış da albüme koyulmamış bir şarkı gibi hissettirdi. Tonlar falan hep aynı. Yani full albümü dinlemek gerek elbette ama zamanında beğenilmeme uğruna farklı farklı şeyler deneyen Dark Tranquillity gitmiş, belirgin formülizasyona uygun biçimde şarkı üretimi yapan bir grup gelmiş gibi.

    Yani biraz kişisel giricem burada ama kimsenin açıp da ikinciye dinlemediği We are The Void’i sevmiş adamım. Çünkü adamlara belki de en büyük ünü (ana akım) getiren Fiction albümünden sonra benzer işlere girişmek yerine yön değiştirdiler. Farklı sulara girmeye çalışmalarına, başarısız olma pahasına konfor alanlarını terk etmeye istekli olmalarına saygı duydum hep. Haven da iyiydi mesela, hoş grubun kendisi bile sevmiyor albümü, ona rağmen yayınlamış olmaları bile saygı duyulası bir şey. Eğer bu albüm bir öncekinin karbon kopyası olursa cidden aşırı üzülücem.

    dust

    @Aim, altına imzamı atarım ama bence yeni single çok iyi olmasa da Moment’ı o kadar andırmıyor. Synth lead enstrüman olarak kullanılmak yerine daha çok ambiyans yaratma amacıyla kullanılmış, gitarlar daha öne çıkmış. Moment (ve genel olarak son birkaç DT albümü) öyle değildi. Gitar sadece synth kendi başına takılmasın diye çoğunlukla arkaplanda chug yapıp sonra solo atıp gidiyordu. Şimdi eski albümlerini andıracak şekilde daha dengeli bir iş dağılımı olmuş, en azından bu olumlu bir gelişme bence (fanboy olarak tutunacak bir dal arama çabaları).

    Şarkı yapıları konusunda kendilerine bir çeki düzen vermeleri gerekiyor ama gerçekten. Bir süredir bazı istisnalar dışında aynı şarkıyı ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar. Hiçbir zaman böyle tekdüze hissettirmemişlerdi. Pek tutkuları kalmamış gibi geliyor bana da. Gerçi grupta eskilerden sadece Mikael ve Martin’in kaldığı gün bildiğimiz Dark Tranquillity zaten bitti ama yine de en azından son bir sağlam albümlük malzemelerinin olduğunu (hem albümün adı da Endtime Signals) ve bu şarkının sadece talihsiz bir single seçimi olduğunu umuyorum. Bakalım.

    Noumena

    @dust, abi Endtime Signals ne ya emekli mi olacaksınız amk? Biraz saçma gelebilir ama sırf albümün adından dolayı albüme dair umutsuzluğum arttı yani. Umarım albüm çıkınca göt olurum

    dust

    @Noumena, bence de garip bir ad olmuş. Belki Construct’tan Endtime Hearts’a göndermedir falan diyeceğim ama o da çok alakalı değil. Ben gerçekten “jübilemizi yapıp dağılalım artık” diyerek öyle bir ad seçtiklerini düşünmeye devam edeceğim galiba sjdnckdnsksm.

  14. Melkor says:

    İkinci single da gitarlı falan hayret edersin.

    https://www.instagram.com/p/C6ZDqrRIQGt/

  15. Melkor says:

    Şöyle dinamik şarkılar yazın canımı yiyin lan.

  16. İlker says:

    Yeni şarkı baya iyi ya, şaşırttı <3 Benim DT'm bu valla.

  17. dust says:

    Unforgivable çok güzel ve renkli bir parça olmuş. The Last Imagination’dan sonra içime su serpti. Şarkıda blast beat bile var, bu adamlar daha ne yapsın smdnsmnds.

  18. emre says:

    Nihayet bayık olmayan bir şarkı.

  19. deadhouse says:

    Bu adamların ömrü 300 olsa ve güçleri yerinde olsa 300 yıl boyunca albüm yayımlarlar. Eleştirmek için tam aksine takdir ediyorum.

    Mottoları: Ben müzisyenim ve müzik yaparım, üretebiliyorum neden üretmeyeyim?

    Melkor

    @deadhouse, Muhtemelen sana overrated geliyolar. Ama dtyi diğer memur mdm gruplarıyla karıştırmamak lazım. Son dönemleri hariç öyle bir üretim şekilleri yoktu. Bu türe hak etmediği kadar sanatsal bile yaklaşmış olabilirler.

    deadhouse

    @Melkor, Tam ifade edemedim sanırım. Gerçekten çok takdir ediyorum. Müziklerini sevip sevmememin söylediğim olayla bir alakası yok. Bence müzisyen, eğer üretebiliyorsa üretmeli. Bu adamalarınki memurluk değil. DT dinleyicileri (PA kitlesinden mesela) grubu el üstünde tutuyor ve bu çok güzel bir şey. Her fanın en sevdiği DT albümü farklı. Grup iyi şeyler yapıyor ki seviliyor.

  20. Cryosleep says:

    Önceki şarkıdan birkaç tık daha iyi ya. Yine de daha iyisini bekliyor insan.

  21. Unanimated says:

    Albümün çoğunluğunda bu tarz daha odaklanılmış şarkılar çoğunluktaysa yıllardır beklediğimiz Dt gelmiş olabilir , ha ben her şeylerine okeyim o ayrı , ne yaparlarsa yapsınlar canları sağolsun

  22. Seyfettin Dursun says:

    Taze konserden çıktığım için de olabilir ama DT’nin bu yıl yayımladığı iki şarkıyı da çok beğendim. Ayrıca “memur zihniyetiyle” albüm çıkardıklarını da düşünmüyorum. Atoma 2016′da, Moment 2020′de çıkmıştı ve Overkill, Destruction gibi acele ettirmeden 4 yılda bir albüm yayımlamak bana hiç de mecburiyetten yaptıkları bir şey gibi gelmiyor. 4 yıllık ara, bu tarz sadece konserle ayakta kalınabilen bir metal müzik türü için fazla bile. Galiba sürekli gündemdelermiş gibi gelmelerinin sebebi DT’nin kendisinden ziyade Stanne’nin yan projeleri…

  23. Noumena says:

    Unforgivable’ı ilk single ‘dan daha çok beğensem de yine de çok çok iyi diyemiyorum. Ya bende sorun var ya da bu parçaları çok düz ve heyecansız buldum. Önceki albümler için yayınlanan teklileri düşünüyorum da en az heyecanlandıklarım bunlar galiba. Olsun be Dt candır

  24. Erhan says:

    Her iki şarkı da birbirinden ruhsuz. Koskoca DT’de tınıya dair kırıntı bile kalmamış.

  25. Dysplasia says:

    Ooo beybi..

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.