# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Serbest kürsü
| 04.05.2015

Yeter! Söz milletin.

Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.

Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.

  Yorum alanı

“Serbest kürsü” yazısına 15,557 yorum var

  1. Rzeczom says:

    bi’ süredir ismail abiden haber alamıyoruz. buralara da yazmadığı için endişelenmeye başladım. ya ankara’ya -ya da çorlu’ya- otobüs ile gidip bir masaj salonu baskınında ahlak şube tarafından yakalanıp tutuklandı ya da bir asker uğurlaması, düğün gecesi dönüşünde otobanda kavgaya karışıp hastanelik oldu.

    aklıma gelen ihtimaller bunlar.

    Yiğit

    @Rzeczom, harbi ne zamandır yok, şöyle safi hayvanlıklar önerse de dinlesek.

    ismail vilehand

    @Yiğit, malum durumlardan yeni çıkan albümleri hiç dinleyemedim ama “safi hayvanlık” dediğin için sana gelmiş geçmiş en iyi ve en hayvan “İsveç death metal”i albümlerinden birini önereyim o zaman:

    https://youtu.be/IgQcDOO1LLA

    https://spoti.fi/3eZ2E5N

    Yiğit

    @ismail vilehand, geçmiş olsun valla. Dinleyeceğim mutlaka

    ismail vilehand

    @Rzeczom, işimi, dükkanımı, tüm birikimlerimi, yakınlarımı ve evlenmeye ramak kalmışken kız arkadaşımı kaybettim yakın zamanda. Siteye ara sıra baksam da, bu durumdayken pek müzik konuşasım gelmiyor haliyle. Ama hala hayattayım. Yakında dönüşüm aynen böyle olacak:

    https://youtu.be/tYc2jQaM8gM

    Polis Merkezi = PA
    Terminator = Ben

    Ondan hepiniz akıllı olun.

    “I’ll be back.”

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, The Order of Apollyon kritiğinin altına aşırı seksist ve ayrımcı yorumlar yapacağın, basmalı mavi tükenmez kalemle sırtımızda iddaa kuponu dolduracağın günleri iple çekiyoruz.

    çaksu

    @ismail vilehand, Usluca bekliyoruz abi. İyi ol. <3

    ismail vilehand

    @çaksu, teşekkür ederim. Bu dünyanın benden çok senin gibi insanlara ihtiyacı var sanki. Belki de tam tersi. Ama her ihtimalde seviliyorsun emin ol.

    Rzeczom

    @ismail vilehand, eğer konuşma ihtiyacı hissedersen buradayız. burada illa müzik konuşmak zorunda değiliz.

    kendine iyi bak.

    ismail vilehand

    @Rzeczom, konuşmaya çok ihtiyacım var da, kapanmadan beri günde ortalama 15-16 saat uyuduğum için konuşmaya pek vakit bulamıyorum.

    Yeri gelince kendimi tutamayıp konuşursam bu iş ya mezarda ya da hapiste biter.

    Zombi salgını veya uzaylı istilası olsa bu kadar kısıtlama olmazdı. Tamamen keyfi bir otorite dayatması ile karşı karşıyayız. Ben üç gündür aynı bulgur pilavını ısıtıp yerken, yabancı pasaportu olanlar sahillerde partileyip çıplak denize giriyor, yatlarda grup seks yapıyor.

    Covid-19 salgını var evet, bu net bir gerçektir. Ben çok fazla yakınımı kaybettim ama virüs üzerinden dizayn edilen yeni bir dünya söz konusu. Korkunç bir ekonomik çöküntü var. Bu süreçte 1 milyar doları olan adamın 3 milyar doları olurken 3 bin doları olan adamın bin doları kaldı. Orta sınıf yok edildi.

    İnsanları aç bırakırsan, bu kaosun sonunda ne ordun, ne polisin, ne de mermin yetmez. Çaresizlikle üzerine koşan insanlar onlar şarjör değiştirmeden beyinlerini yere akıtır. İstedikleri kadar paraları olsun, bu işi böyle devam ederse kaçacak yerleri kalmayacak.

    Umarım yanılırım ama bu günler çok yakın. Senin gibi kaliteli ve donanımlı genç arkadaşlarımı bu yazdıklarım yüzünden karamsarlığa sevk ettiysem şimdiden özür dilerim. Umarım yanılırım da, yıllar sonra bu yazdıklarıma “amma abartmışsın amk” diye bakarak gülüp geçeriz.

    Aura magula

    @ismail vilehand, Geçmiş olsun ağam yazdığın kritikleri ve önerdiğin kulak sikici albümleri telsiz başında bekliyorum.Benden sana %25 magic find buff’ı :)

    Yiğit

    @ismail vilehand, karamsarlık z kuşağı olarak kanımızda var sıkıntı yok.

    D

    @ismail vilehand, bizleri uzdun abi. Umarim her sey senin icin yoluna girer. Bir ihtiyacin olursa her zaman buralardayiz.

    formulas

    @ismail vilehand, covid hepimizin üstünden geçti abi, acın acımızdır. Umarım kısa zamanda eskisinden daha iyi dönersin.

    ismail vilehand

    @formulas, eyvallah bro. Eksik olma. Bizim de Covid’in üstünden geçeceğimiz günleri görmek dileğiyle.

    Gökay

    @ismail vilehand, abi böyle durumlarda ne söylenir hiç bilemiyorum. Başın sağolsun.

    Ne zaman ki biraz kafa dağıtayım Uyuşturucu ve Bahis Baronlarının oyununu bozayım dersen, La Liga’ sından Şili Premier B’ sine, Meksika Clausura’ sına geniş bir tahmin gamı ile gece gündüz demeden katkı sağlamaya çalışacağım.

    I will be back’ ini iple çekiyoruz.

    Zeitgeist

    @ismail vilehand, Geçmiş olsun abi umarım en kısa zamanda atlatırsın bu sıkıntılarını.

    lammoth

    @ismail vilehand, Abi seni hem kritiklerinden hem de uzun zamandır sitenin en kaliteli yorumlarını, muhabbetlerini çeviren hayat dolu bir karakter olman üzerinden sanki yakinen tanıyormuş gibi hissettim hep. İyi ki buralarda oldun, gerçekten tüm site ahalisine bu süreçte çok şey kattığını düşünüyorum. Zaten sen, sitenin eski gediklilerinden olup da hala buralarda olmaya devam eden 3-5 kişiden birisin zannımca. Bu durum da senin varlığını ve bizim için olan değerini gerçekten arttırıyor. Yukarıda yazdıklarını okuduğumda gerçekten çok üzüldüm. Sen, beni ya da benim gibi siteyi bir yandan takip edip de çok fazla yorum yapmayan kitlenin İsmail abisi oldun hep. Kıymetlimizsin. Tırnağın taşa değmesin abi. Umarım kısa sürede her şey yoluna girer de en korkunçların da korkuncu bir bloodborne bossu yardırmasıyla siteye, aramıza geri dönersin.

    Berca B.

    @ismail vilehand, geçmiş olsun kral. Durumlar çözülecek, her şey yoluna girecek. İşte o zaman onlar düşünsün.

  2. Opethsevenbiri says:

    Mgla fanları facialar gerçekten ya. Aman Allahım.

  3. şeyh hulud says:

    Büyük kadın fetişizmi amma yaygınmış yahu. Capcom onu oyunun tanıtımında iyi kullandı, zaten Japonlar bu tür olayları hiç kaçırmaz.

    deadhouse

    @şeyh hulud, Ne fetişizmler, ne fanteziler gördü bu gözler. Bu masum kalır. İnsan acayip bir ırk. Galaksimizde bizden daha fantezici başka akıllı varlık var mı emin değilim.

    Aura magula

    @şeyh hulud, Caponların acayip fantezileri var.En basiti souls serisiyle yine capcomun yaptığı monster hunter serisi buna örnek.Mh serisi öyle gaddar bir seridirki 45 dk bir yaratıkla savaşırsın bir hatanda tek yersin sonra baştan savaşırsın oyunu öğrenene kadar.

    Opethsevenbiri

    @Aura magula, Capcom bu işin piri. Street Fighter, Devil May Cry…

  4. Alondate says:

    Dishonored: Death of the Outsider ile birlikte 217.platinimi aldim. Hikaye olarak tatmin etti beni. Outsider karakterinden her zaman nefret etmisimdir zaten. Tanri ayagina takilan, havali gorunmeye calisan kekonun tekiydi. Oh oldu ibneye.

    Tekrardan red dead 2 baslamak istiyorum. Bu sefer %100 completion yapmak uzere tabi. Konsolda rdr2 online takilan var mi?

    D

    @Alondate, Abi neden oyle dedin ya :) Ben de tam aksine DotO ile beraber Outsider’i sevmistim (hatta hangi sonu sectigimi anlamissindir, spoiler olmasin oynamayanlara). Bu arada bence ilk oyun cok daha guzeldi, ben daha cok sevmistim.

    Rust in Peace.

    @D, ilk oyun muhteşem, her sene tekrar oynarım ama bence ilk oyunun Daud’la ilgili iki dlc’si ana oyundan daha iyi. Daud’u çok sevdiğimden değil, mekanlar, atmosfer çok daha iyi geldi bana. Belki diğerini defalarca oynayıp dlcleri ilk kez oynamamdan dolayı da alabilir ama çok zevk verdi. Bir de pull özelliğini çok kullanmadım ama çok iyi bir özellik. Ana oyunda olsa çok kolay olurmuş ana oyun.
    D2′yi oynamadım henüz ama oynanış açısından beklentilerim var açıkçası.

    D

    @Rust in Peace., Haklisin. DLC’yi unutmusum ben, gercekten neredeyse ana oyundan bile iyiydi. D2′yi kesinlikte tavsiye ederim, cok cok iyi oyun. Sadece ben ilk oyunu daha cok seviyorum. Ayni sekilde ben de senede bir defa bitiriyorum ilk oyunu. Hatta bazen olabildigince az kimseye gorunerek ya da oldurerek vs bitiriyorum.

    Bu arada stealth oyunlarinin adeta bagimlisiyim. Adrenalini dilimizin ucunda hissettirecek, kimseyi oldurmeden gidebilme gibi opsiyonlarimiz da olan oyun tavsiyelerine acigim.

  5. Rust in Peace. says:

    Dave Ellefson abimizin hiç hoş olmayan görüntülerini gördüm az önce istemeden, tadım kaçtı.

    Berca B.

    @Rust in Peace., mevzu nedir? Google’da haberler sekmesine baktım ama bir şey göremedim.

    Bilge

    @Berca B., genç bir hanımefendiyle yaptığı görüşmeler ve ona gönderdiği birkaç cinsel içerik paylaşıldı sosyal medyada, reşit olmadığı falan iddia edildi. daha sonra şöyle açıklamalar yapıldı: https://www.instagram.com/p/COr6VX8HjmM/?utm_source=ig_web_copy_link

    Ahmet Saraçoğlu

    @Rust in Peace., @Berca B., şu an için haberleştirmiyoruz ama Ellefson’la ilgili ciddi sıkıntılar olabilir. En azından yakın zamanda Megadeth’ten çıkarılmasına/çıkmasına şaşırmam şu an için. Twitter’da flood hâlde videolar var clif25632734 gibi sırf bu amaçla açılmış bir hesapta (sayıları salladım, Top tweets’te görülüyor zaten). Merak eden baksın ama Megadeth seviyorsa bence bakmasın.

  6. Arkadaşlar, David Ellefson’la ilgili hiç ama hiç hoş olmayan durumlar var ve Twitter’da alenen paylaşılıyor. Henüz suçlama noktasında olduğu ve tamamen kişilik haklarıyla ilgili bir konu olduğu için haberleştirmiyoruz. Yorum olarak birkaç tane link geldi ama böyle bir olaya ilişkin link paylaşamayız. Bir şeyler netleşince biz de haberini yaparız.

    Boba Fett

    @Ahmet Saraçoğlu, Abi yüzüme attırdı yav.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Boba Fett, Megadeth şarkı isimleriyle alakalı kelime şakalı bir sürü şey geliyor aklıma ama en iyisi susayım.

    Boba Fett

    @Ahmet Saraçoğlu, Lust in Peace, ufaktan başladım ben.

    Gökay

    @Boba Fett, Sweating Bullets, High Speed Dirt gibi yapılmışları da var.

    Rust in Peace.

    @Ahmet Saraçoğlu, First mistake…Last Mistake

    deadhouse

    @Boba Fett, Olay ne tam olarak anlamadım ama bahsedilen videolara ben de baktım. Acaba telefonunu mu hacklemişler, bu akıllı telefon başa bela. Bir insan niye böyle bir video çekerden ziyade bir insan niye milletin telefonuna girip böyle videoları yayımlar. Tabii birine zarar vermişse o ayrı konu, olayı bilmiyorum.

    Opethsevenbiri

    @deadhouse, Kız bi arkadaşına atmış o da yaymış sanırım.

    enemyofgod

    @deadhouse, kısaca David Ellefson pedofiliyle suçlanıyor. Reşit olmayan bir kız ile videoları ortaya çıktı. Daha sonra o kız açıklama yaptı, ben reşitim aramızda yaşananı da ben istedim dedi. Şu an iki tarafın da savunmaları eşit gibi görünüyor yeni gelişmeler olayın seyrini değiştirebilir.

    Yiğit

    @enemyofgod, ben istedim demiş de e herhalde sen istemeden atıyorsa zaten düpedüz oç. Bence hiç sıkıntı yok şu anki durumda (pedofililik açısından). Herkes öyle bir iddia attı ama 19 yaşında olduğu söyleniyor. E reşitse sorun ne?

    Boba Fett

    @Yiğit, Sorun şu ki kimse Megadeth basçısının sikini görmeyi beklemiyordu bu da haliyle tepki yarattı. Sonra da kadının açıklamasını paylaşmış Ellefson, sanırım bir sorun yok gibi duruyor şimdilik. Ortaya yeni bilgi düşmezse.

    Noumena

    @Ahmet Saraçoğlu, merak edip habere tıklamamla videolara maruz kalmam bir oldu :( gerçekten çok üzücü bir durum özellikle fanlar adına

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, Albüm virali.

  7. Boba Fett says:

    Kadın açıklama yapmış.

  8. In White says:

    “Rob Halford bunu beğendi”

  9. Opethsevenbiri says:

    Kaderde Ellefson’ın çükünü görmek de varmış..

    Raddor

    @Opethsevenbiri, hakkaten ya işe bak. Büyük de değilmiş ayrıca. Ne bileyim insan ‘koskoca’ Ellefson, MEGAdeath falan diye düşünüyor hahah.

    İnanamıyorum bu adam ünlü ya ünlü! Biz en sıradan insanlar bile Cem Yılmaz’ın dalga geçtiği gibi FBI, CIA tarafından takip edildiğimizi düşünüp Muhittin Topalak triplerine girerken o nasıl bu kadar rahat olabilmiş? Doğru, yanlış olayı anlamadım henüz ama şu an buna hiç anlam veremedim.

    Ben şimdi Five Magics’in başındaki baslarda bi daha nasıl aynı güzel hisleri yaşayacam? Allah tependen baksın e mi Ellefson!

    Raddor

    @Raddor, kaç yıllık Megadeth’çiyim ilk defa deth yerine death yazmışım. Öyle sarstın beni Ellefson!

  10. Yiğit says:

    Sabahtan beri hiç internete girmedim, tuvalette 5 dk gezineyim derken David abi yüzüme attırdı. Açıp bir şeyler izleyeyim derkenki düşüncem david ellefson’ın siki değildi maalesef… Bu travma ile bir süre bir şey izleyemem sanırım.

  11. enemyofgod says:

    David Ellefson’un boşalmasını da gördükten sonra bugünlük internet bu kadar yeter.

    Not: Eğer durum kesinleşirse dini bütün Hristiyan aile babası Dave Mustaine Ellefson’u atar.

  12. Erhan Yiğit says:

    David is slapping around with his machine. Fatal Illusion ve Take no Prisoners’tan sonra gördüğüm en iyi bas gitar performansı. Bu yıl sonu listelerinde mutlaka anılacaktır.

    Şaka bir yana Dave bu bahane ile Ellefson’un kıllı kıçına tekmeyi basar sonra gider alemin en dangoz bascisini gruba alır. Yazık oldu

    Yiğit

    @Erhan Yiğit, ahahaha ya deme öyle son eleman tercihleri iyiydi bence.

  13. Rust in Peace. says:

    Kimse favori grubunun bir üyesini böyle görmemeli. Yaşlı başlı adamsın, karın var, aldatacaksan da en kötü yakında konsere çıkar ordan bulursun bu nedir ya bizim dayılar gibi telefon başında?
    Kızın reşit olmama ihtimali de var bir de.

    enemyofgod

    @Rust in Peace., Katılıyorum. Sen Megadeth basçısısın, kendine gel.

    Yiğit

    @Rust in Peace., pandemi bitip de konser vermeye başlayana kadar sikim çoktan rahmetli olur diye düşünmüş olabilir.

    Dysplasia

    @Rust in Peace., Adam o kadar nasihat verdi oysa;
    https://youtu.be/LOS9KB2qoRI?t=101

    Raddor

    @Dysplasia, vay be eğer hukuken bir suçun yoksa, sadece insanların gözünde rezil olduysan böyle olacaksın işte. Kendiyle dalga geçip milletin psikolojik baskısından kurtulmakla kalmamış, bi de mesleğine malzeme edip güldürmüş ya. Gördüğüm en başarılı pragmatik hareket olabilir. Helal olsun.

  14. Melkor says:

    Andropoz öncesi koşarak sağa sola fışkırtmasan iyiydi rezil herif.

  15. Cryosleep says:

    Çok üzgünüm şu an. Hep Mustaine’den daha çok severdim kendisini. Rezil biriymiş meğersem.

  16. Alondate says:

    An itibari ile ben shadow of tomb raider oynarken mikael stanne resident evil village oynuyor. PSNde ekli kendisi bende. Vay anasini

    ismail vilehand

    @Alondate, koskoca Mikael Stanne olsan bile nikneym sonuna “666″ ekliyorsun demek ki.

    Alondate

    @ismail vilehand, Hahaha demek sende de ekli.

    Reis senis ismini aylar evvel arama motoruna yazdigimda cok eski bir vilehand hesabi cikti. Ps3te ff x falan oynamis bir hesap. Guncel hesabini soyle de ekliyim seni

  17. Opethsevenbiri says:

    Ellefson’ın pipisinin visionı gün boyunca gözüme geldi. Uzun süre atlatamayacağım bir tramva edindim sanırım. Nereye baksam çavuşu tokatlayan dede vücudu görüyorum.

    owlbos

    @Opethsevenbiri, çok şanslıyım ki şuana kadar görmedim ve görmeye de hiç niyetim yok. Olay da hiç umrumda değil, yani hafızamdan silmeye çalışıyorum anlamında.

  18. Dominator black metalin en iyi davulcusudur bu böyledir.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, yakışmadı darkside varken.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, black metal söz konusu olunca hayvanlık, arsızlık arıyorum. Darkside teknik ve yazım olarak daha iyi bir davulcu olabilir ama Dominator kadar şiddet unsuru oluşturan, terör estiren bir BM davulculuğu yok bence. En azından günümüzde.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, valla hak verdim. Yine de gönlümdeki darkside’ı bastıramıyorum.

    Berca B.

    @Ahmet Saraçoğlu, Artık Dominator diyince aklıma “oh my god double china fucking deathmatch” cümlesi otomatik düşüyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=Gc3_010keG4&ab_channel=garrettmillerdrums

    Ahmet Saraçoğlu

    @Berca B., “oh boy, here’s… one of these ones.”

    Aura magula

    @Ahmet Saraçoğlu, Hellhammer?, Darkside?, frost?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Aura magula, yukarıda Yiğit’e yazdım, günümüzde Dominator’dan daha hayvanı yok bence.

    Aura magula

    @Ahmet Saraçoğlu, Yani hayvanlık konusunda dominatordan daha ilerisine denk gelmedeim. Belki mardukun panzerli albümündeki davulcu olabilir ama oda çok düz.Hellhammerde bazı yerlerde sapıtıyor dominator kadar olmasada.

  19. Berca B. says:

    Acayip potansiyelli bi kanal buldum (youtube kanalı hemen heyecanlanmayın), biraz daha oturttuklarında çok keyifli videolar çıkacaktır. Şimdiki videolarına “mimik oynatmadı” diyenler illa ki çıkacaktır ama ben baya eğleniyorum:

    https://www.youtube.com/watch?v=8iahnlvfXXg&ab_channel=KuklaKabare

    Dysplasia

    @Berca B., Kuklanın elini adamın koluna koyma jesti niye güldürdü lan beni bu kadar. ahah.

  20. Boba Fett says:

    Sanitarium, oynamayan varsa bence bir göz atsın. King Diamond, Lovecraft sevenler falan bir baksın, tam olarak karşılamasa da bunu seven bunu da sevebilir.

    Berca B.

    @Boba Fett, Sanitarium kaç aydır bilgisayarda yüklü, ama şu çocuk parkında garip garip buglarla karşılaşıyorum sürekli. O kadar merak edip oynamak istiyordum, hevesim kursağımda kaldı resmen.

    Ouz

    @Berca B., En son Steam sürümünde bir sorun yoktu. Gerçi bitireli 7 sene olmuş, bir ihtimal oyunun Windows 10 ile arası olmayabilir. Sendeki hangi sürüm?

    Berca B.

    @Ouz, bendeki de Steam sürümü ve Windows 10 kullanıyorum. Üzerinden biraz zaman geçtiği için net hatırlamıyorum ama bazı çocukların üzerine tıklayınca diyaloglar çıkmıyordu, o yüzden ilerleyemiyordum diye aklımda kalmış. Akşam tekrar bakayım en iyisi.

    Ouz

    @Berca B., Bug’dan ziyade yapılması gereken bir şeyi yapmadığın için de diyalog çıkmıyor olabilir. Bir kontrol et olmazsa, sorun vs. varsa çözüm bulmaya çalışalım. Elin oyuna gitmişken bitirmeden bırakma derim. ;)

    Boba Fett

    @Ouz, Şimdi hatırladım.

    feel the groovity

    @Berca B., 2 yıl önce steam + win10′da bitirmiştim oyunu.

    benim için çok özel bir oyundur bu arada. incelemesini de yazmıştım blog’umda, bakmak isterseniz eğer:
    https://steemit.com/tr/@netknight/hayatimin-oyunu-sanitarium-oyun-incelemesi

    Berca B.

    @feel the groovity, bu arada inceleme için eline sağlık. Tam olarak eski Level incelemeleri tadı aldım yazından.

    feel the groovity

    @Berca B., sağolasın, o dönemleri özlemiyor değilim :)

    Boba Fett

    @Berca B., 8′de oynarken problem yaşamadım.

    Berca B.

    @Berca B.,@Ouz, @feel the groovity, @Boba Fett sağolun arkadaşlar herkes çatır çatır oynadığına göre mallık bende sanırım. Tekrar mutlaka bakacağım, sıkıntı yaşarsam tam çözüm için youtube yerine size danışırım artık, nostaljik olur.

  21. Kağan says:

    @Ahmet Saraçoğlu, abi site için discord sunucusu açmayı düşünüyor musun ? Bence çok iyi olur

    Ahmet Saraçoğlu

    @Kağan, sitenin şu anki hâline bile anca yetişebiliyorum, şu an için ekstra bir şey yapmamız mümkün değil ne yazık ki.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, çok hoş olurdu ya. Bir sunucu ne kadar uğraş gerektiriyor bilmiyorum ama uğraşacak bir iki moderatörle senin uğraşmana gerek kalmaz muhtemelen abi.

    Rzeczom

    @Yiğit, eğer maksat site takipçileri ile sohbet etmek falansa zaten buradan da gerçekleştirebiliyoruz. ama PA’nın kendi discord sunucusu osun, özelden de konuşabilelim diyorsan zaten bunu biz de açabiliriz.

    Yiğit

    @Rzeczom, maksatını düşünmedim, sadece güzel olur.

  22. Arkadaşlar, topluca cevap vereyim.

    Bana mail’den ulaşan ve bir şey soran, albümünü gönderen, haber yapmamızı isteyen pek çok kişi var. Şu aralar cevap vermekte gecikebiliyorum, haberleri yapmakta zorlanıyorum. O yüzden gecikmeler için kusura bakmayın.

    Haber girme sıklığımız iyice düştü, son 10 günde sadece 6 tane haber girebilmişiz farkındayım ama elimden gelen bu şu an için. Siz muhabbetinize devam edin, müsait olduğum zaman telafi edeceğim. Bu hafta yazmam gereken kritikleri de 2. kez bir sonraki haftaya erteliyoruz.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Abi Cumartesi sonrası sipariş 20 kritik seni bekliyor. Herkesin bir kritik hakkı mı var ahaha

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, her şeyden çok bekliyorum o 20 albümlük listeyi Word’e yapıştıracağım anı ama Göztepe Beşiktaş’ı üzmez. :)

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Ben averaja falan kalmadan Beşiktaş’ın maçı berabere bitireceğini düşünüyorum. İşin iyi tarafı sonuç ne olursa olsun Galatasaray taraftarının hayal kırıklığına uğramayacak oluşu. Şampiyon olmak tabii ki çok iyi olur ama dün yaşananlar bize fazlasıyla yetti bence.

  23. cummins n14 says:

    Pek çok albümde 8. şarkı çok güzel oluyormuş gibi bir his var mı sizde de? 6. 7. şarkılar biraz baydıktan sonra genelde 8. şarkılar baya iyi oluyor gibi bir his geliyor mu?

    Rzeczom

    @cummins n14, özellikle şarkı numarası değil de, albümlerin ilk yarısı sanki daha iyi oluyormuş gibi bir his oluşuyor dinlerken.

    albüm bütünlüğünden çok artık müzik videosu çekilen, catchy-groovy parçaları albümlerde en üst sıralara alıyorlar. eşit şekilde dağılmıyor pek. sanırım bundan dolayı böyle hissediyorum.

    Dysplasia

    @cummins n14, Uzunca süre 6 idi benim için bu rakam. Lise üniversite zamanlarında albümün 6. şarkısını dinleyerek karar veriyordum. Artık gereği kalmadı, hızlandı her şey.

    enemyofgod

    @cummins n14, benim için de 2.şarkı ayrı bir güzel geliyor

    Ama daha iyisi de var. Her grubun albümden çıkan 3.single’larının en iyi single olduğuna dair hislerim var.

  24. Emre Görür says:

    Ellefson konusunda normalde “Kime ne” derim, ama eleman aktivist bir papaz olunca ibrem “Beter ol”a kayıyor.

  25. Alondate says:

    Ergo Proxy animesini izleyen var mi? 14.bolume geldim. Simdiden en sevdigim animeler arasina girmeyi basardi. Izlemeyen varsa death note, code geass vs sevenler kacirmasin.

    Rust in Peace.

    @Alondate, çok güzeldir, benim de favorilerimden. Death Note, Code Geass izleyenlere önermem, zaten anime topluluğunun hepsi izlemiştir şu iki animeyi. Ergo Proxy’i sevebilecek hatta bitirebilecek çok az insan var, özellikle ortaları çok ağır ilerliyor.
    Pyscho Pass öneririm ben. Hem daha iyi hem de daha akıcı.

    Kağan

    @Alondate, Ergo proxy en sevidiğim animelerdendir.Eğer beğendiysen serial experiments lain ve texhnolyze animelerini şiddetle tavsiye ediyorum.

    Alondate

    @Kağan, @Rust in Peace bitirdim animeyi. Asiri derecede begendim. Rust reisin dedigi gibi basta soyledigim animelere benzemiyor pek. Daha cok steins;gate kivaminda. Ayrica hatirliyor musunuz hala bilmiyorum ama acilis sarkisi efsane degil mi? Gunlerdir dinliyorum. Grubun o sarkisinin bulundugu albume de sardim baya iyi adamlar.

    https://youtu.be/rIi9LLqx5t4

    Tavsiyelerinizi not ettim. Fakat sirada Neon Genesis Evangelion var. Bunu izleyeniniz var mi?

    Kağan

    @Alondate, Neon Genesis Evangelion muhteşem bir animedir. Çok ağır bir anlatısı var ilk başta bitirdikten sonra sindirememe durumu olacak. İzlerken karakterlerin psikolojilerine odaklan. Çok büyük ihtimalle lore ve senaryoyu zaten anlamayacaksın. site site dolanıp lore okuman gerekecek. Reis myanimelistin varsa ekleşelim.

  26. şeyh hulud says:

    Şu anda çıkmasını beklediğim tek oyun:

    https://www.youtube.com/watch?v=GemOAwU-9fo

    Hazır Streets of Rage 4 falan da çıkmışken beat ‘em up türü tekrar canlansa ne güzel olur.

    Alondate

    @şeyh hulud, Zamaninda atari salonunda az TMNT, sunset riders, metal slug, tekken 3 icin jetonlara para yedirmedim. Ben de bunu heyecanla bekliyorum. Benzer bir iki oyun soyliyim belki iclerinde oynamadigin vardir. River city girls, mother russia blseds, capcom beat em up bundle, battle axe.

    şeyh hulud

    @Alondate, Huntdown da harika oyun. Her pikselinin hevesle yapıldığı belli.

    Aura magula

    @şeyh hulud, Bu türden çok nefret ediyorum. Yahu adamın karşısına geçmişim ne güzel kombo yapacağım hooop rakip 1 pixel yukarı çıktığı için kombo çöpe gitti ayrıca dövüş sistemi çok hantal.Tekken, stret figter daki akıcılığın yarısı bile yok bu oyunlarda.

  27. Ece says:

    Mustaine ve Megadeth hesapları Ellefson’ı Instagram’da takipten çıkarmış, arkadaş dedi az önce. Beklenen son geliyor galiba.

    Raddor

    @Ece, Jason Newsted’i almasını isterdim eğer Ellefson gruptan kopacaksa. Jason’la Dave’in araları iyi fakat Jason’ın sağlığından ötürü pek mümkün değil gibi. Gerçi bu Newsted’in biraz ayakçı kişiliği de var. Belli olmaz, Megadeth’i duyunca bir anda dirile de bilir.

    Metallica’nın 15 yıllık elemanını yıllar sonra Megadeth’te görmek acayip olurdu.

    Rzeczom

    @Ece, ne konuyu umursadım ne de takip ettim. ekşi’de gündem olmuştu. baya 70 tane mi ne girdi vardı olayın ortaya çıktığı gün.

    boş bir drama bence. 50 yaşında bir rockstar sexting yapmış, karısını aldatmış, ha bi de penisi ifşalanmış. üzerine konuşmaya değmez bence.

    mustaine’in muhafazakar olduğunu varsayarsak bir iki röportajda basçının ismi sorulunca geçiştirip laf sokar, sonrada yoluna devam eder.

    Ece

    @Rzeczom, @Raddor, Açıkçası 7 yıldır Megadeth, Metallica vs. çok uzağım. Bunca zaman doğru düzgün dinlemedim desem de yeridir. Sadece burada sevenler, takip edenler olduğunu bildiğim için yazmak istedim.

    Megadeth’in yıllar önce Yunanistan’da Rotting Christ’ın isminden dolayı aynı festivalde çalmak istemeyip adamları festival kadrosundan çıkarttırma olaylarını öğrendiğimden beri hafif bir antipati beslemiyor da değilim.

    Raddor

    @Ece, bu iki grubun ilk dönem işlerinin kredisi çok büyük ya metal dünyasında. Buna dua etmeliler. İyi ki Master of Puppets’ı, Rust in Peace’i yaptık demeliler (kimse Super Collider için Megadeth fanı değil sonuçta). Yani son 30 yılda yaptıkları antipatik şeylerin listesi yapılsa burada iki sayfa olur. İnanılmaz cidden. Yeri geldi en azılı hayranlarının bile düşman kesildiği zamanlar oldu.

    Örneğin şu Napster olayı. O kaset kıranlara n’oldu hiç düşündünüz mü? Onlar daha sonra Metallica dinlemeye devam ettiler tabi ki. Biliyorum gördüm, Mahmut abi vardı bizim. İki gün sonra Sad But True açmış coşuyordu (tamam salladım ama böyle olduğuna yemin edebilirim).

    Yiğit

    @Raddor, zaten Mustaine tam bir göt oğlanı ama metal tarihinin en iyi birkaç albümünden birini yapmış bir herif. Ne bok yerse yesin hayranıyım. Metallica’da James dışında kimseye sempati beslemediğim için (Cliff ve Jason hariç) onların da ne bok yedikleri umurumda değil, James ise tüm metal dinleyicilerinde sonsuz kredisi olan tek adamdır herhalde. Ben o yüzden müzisyenlerin çok ekstrem bir şeyler yapmadıkça ufak antipati beslemeler dışında bir sıkıntı olacağını sanmıyorum dinleyicilerin gözünde.

    Ece

    @Raddor, 2 grubun diskografisini yıllar önce bitirmiştim ve dediğin gibi ilk dönem işleri janr farketmeksizin metal dünyasında mihenk taşı çalışmalar. Lakin son yıllarda ekstrem metale kaydıkça bariz bir uzaklaşma oldu bu gruplardan. 6-7 yıldır ”Aman açayım da bi Megadeth, Metallica dinleyeyim” dediğimi hiç hatırlamıyorum.

    Raddor

    @Yiğit, geçen en çok hangi ünlü ölse üzülürüm acaba diye aklımdan geçti (oyuncular, yazarlar, yönetmenler, herkes dahil) ve onun James Hetfield olduğunu fark ettim. İşte herifçioğlu öyle bir adam cidden.

    @Ece, bu sitede böyle söyleyen çok var. Benim ise yaşlandıkça kulağım mı yoruldu nedir elim catchy mainstream gruplara, hatta Britney Spears’a falan gitmeye başladı (bu yorumla ocak dışıyım).

    deadhouse

    @Raddor, Bu sorunun cevabı çoğu kişide James Hetfield’dır. Çünkü şeytan tüyü. Başka şekilde açıklanamaz. Dünyanın en iyi sesli vokalisti mi hayır, en iyi gitaristi mi hayır, en erdemli insanı mı hayır. Fakat James Hetfield işte. :)

    Raddor

    @deadhouse, yazarken ben de aynısını düşündüm. Müzisyen olarak da sevdiğim yönleri çok ama sebebi bu değil. Garip bir babacanlık var. Cidden şeytan tüyü.

    Yiğit

    @Ece, açayım da bir Rust in Peace dinleyem dedim ve şunu fark ettim, keşfettiğimden beri (8 yıl) dinlemediğim bir 2-3 aylık periyot olmamıştır sanırım. Böyle yazanları görünce bir garipsiyorum. Düşünüyorum ben yerimde mi sayıyorum diye ama birçok farklı ve yeni albümden sonra tekrar dönüp dinleyince ulan dünya varmış diyorum her seferinde. Bir rutin haline dönüştü artık mop’tur, rip’tir, vulgar display’dir… Belli bir süre dinlemeyince bünye istiyor.

    deadhouse

    @Yiğit, Yerinde saymakla ilgisi yok. Sanat gelişen bir şey değildir. Rust in Peace bir kere yapıldı. 1500 sene de geçse çıkacak hiçbir albüm, Rust in Peace’in değerini gölgeleyemez.

    Gazapkulu

    @Yiğit, +1

    Rzeczom

    @Ece, o olayda gıcık olduğum tek şey bunun Yunanistan’da yapılması. adamların yunanistanın en köklü ve bilinir grupları. kendi ülkelerinde festivale çıkarmıyorsun.

    dağdan gelip bayırdakini kovmak bu olsa gerek.

    Dysplasia

    @Ece, Bu vesileyle Ride the Lightning ve Load dışında Metallica dinleme ihtiyacı artık hissetmediğimi ve dahi dayanamadığımı itiraf edeyim ben de.

    Gazapkulu

    @Dysplasia, İlginç,sound ve yaklaşım olarak oldukça farklı uçlarda işler.

    Black Album ve Load ya da
    Ride The Lightning ve And Justice For All falan desen neyse de

    Özellikle bu ikisini ayrı tutmanın nedenini merak ettim doğrusu :)

    Dysplasia

    @Gazapkulu, İki ayrı grup tarafından çıkarılmış gibi de varsayabilirim açıkçası.
    Bundan 10 – 15 sene önce MoP ve aJfA derdim direkt. Hala daha metalin mihenk taşları olduğunu düşünüyorum, zinnhar kötü albümler değil tabii ki. 9-10/10 net. Bu daha kişisel bir şey.
    Daha önce de yer yer dile getirdim ve baymış olabilir artık ama ben Lars’ı hiç sevmiyorum. Stilini de, karakterini de, canlı performansını da sevmiyorum (Metallica onsuz da olmazdı doğru). Davul dinlemeyi öğrendikçe MoP ve aJfA çok batar oldu bana. MoP hadi neyse de genel metal aleminin aksine aJfA davullarının ‘meeeeh’ olduğunu düşünüyorum. Üstelik dandik prodüksiyon da olunca ayı gibi soğudum yıllar içinde. Lars’ın sırıtmadığı iki albüm bana göre Load ve RtL. RtL’nin karanlık havası da ayrı hoşuma gidiyor. Reload’u da severim açıkçası ama çok boş şarkı var.

  28. Boba Fett says:

    Dün Megadeth dinledim, aklıma sik sok gelmedi, hala güzel müzikler. Eğer David kovulursa benim adayım Steve Digiorgio, adam her grupta çalıyor zaten Megadeth’e de bir şeyler yapsın.

    Yiğit

    @Boba Fett, benim adayım Nazım Kemal Üre. Kendi grubunun kritiğini de kendi yazar artık.

    Boba Fett

    @Yiğit, Olayı bilmiyorum maalesef.

  29. Gojira kritiğinden beri 11 gündür kritik yazamadım. Öyle bir yoğunluğum var ki mümkün değildi yazmam. Hatta Emir’in sürpriz Celtic Frost ve Black Sabbath’ları bir gece ansızın gelmeseydi o 2 günü boş geçecektik. Bu hafta sonu da çalışıyor olacağım ama bir aralık bulup pazartesiye bir şey yazmak istiyorum artık. Benden hiç yazı çıkmayan süre 2 haftayı bulmuş olacak ve sanırım böyle bir şey 12 yıllık PA tarihinde daha önce hiç olmadı.

    mahakali

    @Ahmet Saraçoğlu, Abi 12 yıldır yazmışsın zaten. Senden kritik görmemek üzüyor tabi, şahsen yazdıklarına ciddi değer veriyorum. Ama biraz da başka kişilerin el atması, senin bu işi severek yapmana yardımcı olacaktır. 12 yıl bir görev düşüncesi oluşturmuştur mutlaka ama bir şeyler yazmak için olabildiğince az zorlaman en mantıklısı.

    Erhan Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, Sanırım 2017′de 14 gün hiç yazmamıştın abi. Öyle hatırlıyorum.

    Cephalotripsy

    @Ahmet Saraçoğlu, skandal

  30. OblomoV says:

    2010 yılından bu yana çıkış yapanlar içinde en sevdiğiniz yerli metal/rock albümleri nelerdir?

  31. Aura magula says:

    Bay bay elder scrolls serisi, hoşça kal doom, wolfenstein, fallout, dishonored. Artık size camdan bakıp el sallayacam

    https://www.google.com/amp/s/www.webtekno.com/haber/amp/109905

    Bu haberden yola çıkarak artık playstation dışında başka oyun platformu kullanmayan arkadaşlar bethesda oyunlarına elveda diyecek.Sadece statfield exclusicive olarak duyuruldu ama bak buraya yazıyorum yukarda saydığım oyunların hiçbiri ps ye gelmeyecek.O kadar iddialıyım

    Alondate

    @Aura magula, Gelirse de cok uzun sure sonra gelecek. Ps1den beri sonyciyim ama en kisa zamanda gaming laptop alip steame gecis yapmayi planliyorum. Ps icin oyun almak artik bir hayal. Steam ve ps storedaki fiyatlari karsilastirdikca sacimi basimi yolasim geliyor. Artik exc oyunmus bilmem neymis hic siklemeden ana platformu steam yapmak lazim turkiyede. Ki zaten horizon ve death stranding gibi dasakli ve kimsenin bilmedigi etmedigi jrpg oyunlar bile artik steame cikiyor. Ps4 de dursun plusdan ff7 remake gibi guzel oyun dustukce bakarim :)

    Aura magula

    @Alondate, Cidden artık konsollar fantazi olmaya başladı.Ps5 e yeni çıkan bir oyunun fiyatı sağlam bir pc harddiskinden daha pahalı .Ps4 te de aynı durum var.Oyunları bir yıl geriden takip ediyorum anca 150-200 tl ye buluyorum.Bende bazen steame geçsemmi diye düşünüyorum.Adam 150 tl ye satın aldığım oyunu 15 tl ye alıyor yahu şaka gibi.Zaten exclusive ler de pc ye gelmeye başladı.Bir tek granturismo ile god of war gelmez.Ama 2 oyun için bir araba fiyatı ödeyeceğimi sanmıyorum.

    Yiğit

    @Aura magula, e zaten ne olacaktı? Babasının hayrına mı verdi Microsoft o kadar parayı? Bir tek Starfield diğer platformlara gelse gelirdi, çünkü çıkışı en yakın Bethesda oyunu ve anlaşmalar daha önceden yapıldığı için exc olamama ihtimali vardı. Fakat Starfield bile exc olacak, zaten diğerleri en başından belliydi.

    Aura magula

    @Yiğit, Diğerlerine hiç şaşırmadımda sitarfield da önce tüm platformları söylediler sonra ps ye belli bir zaman sonra çıkacak dediler şimdi hiç gelmeyecek diyorlar.sony ninde rpg alemine bir el atması lazım bu gidişle ps sahipleri hiç rpg oynayamayacak.

  32. Aura magula says:

    Mastodonun yaptığı son şarkılar sert olmaya başladı.Sludge tarzı yok ama öyle son albümdeki gibi rock tarzıda değil. Bence yeni albümlerinde bayağı sert şarkılar olacak.Albüm rockumsu olabilir ama içinde en az 4 tane sert şarkı olacak gibime geliyor

    Gazapkulu

    @Aura magula, Bir öze dönüş olacak gibi evet,en azından kısmen. Leviathan,Blood Mountain ve Crack the Sky’ın ayrı ayrı hastası biri olarak hem de sertlik hem de progresif damarı yoğun işler olur diye umuyorum.

    Aura magula

    @Gazapkulu, Crack the skye tarzı bişeyede okeyim ama yeterki son iki albüm tarzı olmasın.Cidden o albümleri hiç dinleyesim yok.Zaten son yazdıkları şarkıların çoğu son 2 albüme göre daha sert

  33. Opethsevenbiri says:

    Enslaved çok sevmeme rağmen hiç Borknagar dinlemedim. Muadili Enslaved midir onu da bilmiyorum o kadar dinlemedim yani.

    Berca B.

    @Opethsevenbiri, ikisi de çok kendilerine has gruplar ama bi yerde de verdikleri his olarak benziyorlar bence. Ayrıca ikisinin de farklı farklı dönemleri var, bu da benzeştirmeyi zorlaştırıyor. Bence Enslaved’i hiç bulaştırmadan Empiricism’le Urd’u dinle. Biri erken dönemlerinin, diğeri de sonraki dönemlerinin zirvesi.

    Opethsevenbiri

    @Berca B., Empiricism’i baya beğendim.

    Dysplasia

    @Opethsevenbiri, Beğenmeyeni dövüyolar zaten. Siteye almazlar muhtemelen.

    Dysplasia

    @Opethsevenbiri, Borknagar’ın muadili Borknagar’dır.

  34. Boba Fett says:

    Bazı metal müzik dinleyicilerin muhafazakarlığı size de komik gelmiyor mu? Bu laftan kastım dinsel bir şey değil, yanlış anlaşılmasın sakın, doğru kelimeleri seçmeye çalışıyorum.

    TanSolo

    @Boba Fett, yani herkesin her şeyi dinleyememesini veya her tür müziği sevememesini asla yargılamıyorum ama yenilikleri veya diğer türleri hor görenler kesinlikle komik geliyor.

    Boba Fett

    @TanSolo, Bir şeyleri sevmemek kadar doğal bir şey olamaz, benim de çok fazla sevmediğim, kendimi bulamadığım tür ve grup var fakat o hor görme ve tartışmaya bile kapalı olma durumu üzücü.

  35. Rust in Peace. says:

    David Ellefson an itibariyle ocak dışı. R.I.P.(2010 – 2021)

  36. Kürşat says:

    Mustaine, Ellefson’ı şutlamış.

  37. Noumena says:

    Beklenen oldu ve Megadeth yaptığı açıklama ile Ellefson’u gruptan kibarca şutladığını açıkladı.

  38. deadhouse says:

    Dave kendince haklı. “twitter’da sikini gösteren gitaristin çaldığı grubu” kimse konserde izlemek istemez. Benim için hava hoş. Başkasına istismar olmadığı sürece isteyen sikini, isteyen göt deliğini göstersin. Sanatla sanatçıyı ayıramadık bir türlü. Yaptığı hareket gereksizdi, bu yüzden kovulması hoş olmadı. Müzikal nedenlerden ötürü kovulsaydı keşke.

  39. riser says:

    netflix’e “parasite” filmi düşmüş. oscar’larda falan şov yaptığı için boktan bir film bekliyordum ama, çok iyiydi film gerçekten. tavsiye ederim izlemenizi.

    Yiğit

    @riser, ben de birkaç ay önce düşük beklentiyle oturup epey beğenmiştim. Temposu, görüntüleri, yönetmenliği 10 numara. Sadece olay filmi olarak bakınca bile güzelken birçok okuma da yapılabilir filme dair. Ekşideki bazı yorumlar düşüncülerimi tam olarak aktarabildiği için yine hakkında hiçbir şey yazamadığım film, çünkü yazılmışı var. https://eksisozluk.com/entry/99611826

    şeyh hulud

    @Yiğit, o yönetmenin Memories of Murder diye bir filmi var. O filmdeki Kore polisinin Türk polisine ne kadar çok benzediğini gördükçe Kore yapımı Behzat Ç. izliyormuşum gibi hissetmiştim. Arada binlerce kilometre olsa da Asyalı bir millet olduğumuz ve oralardan geldiğimiz çok belli. Tavırlardaki benzerliklere şaşırıyor insan bazen.

    çaksu

    @şeyh hulud, Memories of Murder <3

    enemyofgod

    @şeyh hulud, Memories of Murder <3 +1

  40. Black Thunder says:

    Sene ortası en iyi albümler listesi paylaşımı ne zaman yapılacak veya yapılacak mı? O listelerden çok yararlanıyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Black Thunder, sene ortasında yapılacak. :) Haziran sonunda yapacağız.

    Black Thunder

    @Ahmet Saraçoğlu, abi şu liste işini bir yapsan da buralar bir yansa be. :)

  41. Rzeczom says:

    şu sıralar izlemekten en çok keyif aldığım dizi: https://www.youtube.com/watch?v=AhYpXOqfpVg

    IMBD puanı 9, yakında PuhuTv’den de fragmanlar aracılığıyla reklamsız bir şekilde izlenebilecek.

  42. Rust in Peace. says:

    Yeni bir kitap okuyorum, beğeniyorum sonra diyorum ki keşke dizisi, filmi bir şeyi çıksa. Hemen ardından günümüzde sektörün geldiği içler acısı durumu düşünüp umarım çıkmaz diyorum. Çok acı bir şey bu. Şu an Asimov’un Vakıf Serisini okuyorum, henüz ikinci kitaptayım. Apple Tv bunun dizisini yapıyormuş, trailerı izledim ciddiyim çok üzüldüm. Gaal Dornick siyahi bir kadın, Salvor Hardin siyahi bir kadın (:((), henüz karşıma çıkmadı kitaplarda ama kesinlikle erkek olması gereken bir karaktermiş Eto Demerzel ve siyahi bir kadın yapmışlar. Hari Seldon 30 – 40 yaşında normalde ölümün pençesinde bir ihtiyar olması gerekirken. Trailer deseniz kitapla alakası yok. Kitapta aksiyon sahnesi yok denecek kadar az, diyaloglar ve politika, siyaset, ticaret üzerinden ilerliyor ve olaylar arasında onlarca yıl var. Nasıl berbat edecekler merakla bekliyorum.
    Bu arada Gaal Dornick neyse de, Salvor Hardin’i kadın yapmak nedir ya? Sorun şu kitabı okuyanlara %90′ı Salvor Hardin’i erkek olarak hayal etmiştir. Saçmalıktan başka bir şey değil.

  43. Agrypnie says:

    Sevgili PA takipcileri sizlere bir soru sormak istiyorum, bu konudaki düşüncelerinizi (hele ki yapabilme imkanı varken yapmayanlar) merakla bekliyorum.
    Kısa ve öz soracağım: Ülkeden çıkıp başka bir ülkede gayet yaşanabilir düzeyde yaşama imkanınız var mı ve var ise (asıl soru bu aslında) neden bu avantajı şöyle bir dönemde kullanmıyorsunuz, sizi bu imkanı kullanmaktan alıkoyan şeyler nelerdir?Merakla bekliyorum cevapları.
    Ahmet abi ve Güzide ablanın da bu konudaki dusuncelerini çok merak ediyorum, esasında ilkin onlara yönelik sormayı planlıyordum yalnız sonrasında daha toplu sormak doğru göründü.Tesekkurler, sevgiler.

    Rzeczom

    @Agrypnie, pandemi sonrası Polonya için gerekli işlemlere başlamayı düşünüyorum. şu an hazırlık aşamasındayım.

    Güzide Arslaner

    @Rzeczom, Sempatini tabii ki biliyoruz ama hâlihazırda okumadıysan şuradaki Polonya-Türkiye karşılaştırmasına bakmanı öneririm: https://www.indexmundi.com/factbook/compare/poland.turkey/economy

    Yiğit

    @Güzide Arslaner, aynı şekilde sempatiyi biliyoruz ama o kadar güzelim Avrupa ülkesi varken neden Polonya diye sormadan edemiyor insan. Bir de bu işlemler tam olarak nedir? Bildiğim kadarıyla @Rzeczom akranım olan birisi okulunu ne yapmayı düşünüyor merak ettim.

    Rzeczom

    @Yiğit, okul, iş, aile, bunlar önemli değil. gemilerde çalışabilirim, gemi adamı belgem var. krakow’da 1+1 daire yeterli gelecektir.

    leh denizinde senfonik anadolu türküleri söyleyeceğim.

    deadhouse

    @Rzeczom, Polonya gelecek 30 yılın bölgesel gücü olacak. Ana merkez gibi bir şey. Doğu Avrupa’nın durdurulamaz ülkesi olacakmış. Şu an okuduğum kitapta yazıyor. Polonyalı kardeşlerim tarih boyunca acı çekmiş. Almanya vurmuş, Sovyetler vurmuş, gelen vurmuş, giden vurmuş. Artık bu düzene dur diyeceklermiş. Enerjik bir nüfus, devran dönecekmiş onlar için. Rzeczom, iyi seçim. Bu işi biliyorsun.

    Yiğit

    @deadhouse, bu hikaye bana bir yerden tanıdık geliyor… Terli ve milli uçakları da göklerde miymiş? Witcher ve Lewandowski ile bölgesel güç olacaklarmış.

    Rzeczom

    @Yiğit,

    https://dosya.co/er7sgwnr0853/Polonya,_sen_kimsin_ya!.mp4.html

    Yiğit

    @Rzeczom, bir Cyberpunk bile yapamadılar, yazıtlar olsun.

    deadhouse

    @Yiğit, Doğru bildin. Kitapta 2070′lere kadar 3 büyük gücün var olacağını söylüyor. Polonya, Türkiye, Japonya. 24 Kasım 2053′te Japonya ve Türkiye Amerika’ya savaş açıyor, büyük kayıplar verdiriyorlar Amerika’ya ama nihayetinde yeniliyorlar. Çok zevkli bir kitap. Tavsiye ederim. Son zamanlarda okuduğum en akıcı kitap olduğunu söyleyebilirim.

    Kitap ismi: The Next 100 Years

    Yiğit

    @deadhouse, ben de caponyaya yerleşmek istiyordum iyi oldu.

    riser

    @Yiğit, ahahahahaha.

    Rzeczom

    @deadhouse, sana mektup yazmak istiyorum.

    Yedinci hüsar alayı

    @deadhouse, abi gerçekten söylüyorum, mizahına hastayım. :) keşke bol ironili gönermeli falan bi kritik yazsan. sıfır şaka.

    Rzeczom

    @Güzide Arslaner, jesteś niesamowity.

    Güzide Arslaner

    @Rzeczom, Ahah teşekkürler, bu da sana gelsin: http://siir.me/sessiz-gemi

    Rzeczom

    @Güzide Arslaner, şu şekilde algıladım:

    https://ibb.co/hChf17K

    Güzide Arslaner

    @Rzeczom, “Birçok dinleyen memnun fourth wave of black metalinden…” Ahah her mısra muazzam, eline sağlık.

    Güzide Arslaner

    @Agrypnie, Merhaba. Kendi adıma buna en kısa cevabım: kendime burada rahat ve güvenli bir hayat kurduğum ve burayı terk edilesi bir yer olarak görmediğim için gitmeyi düşünmüyorum.

    Gidebilme imkânımı bir avantaj olarak görmüyorum. Şu anki olağanüstü durum haricinde istediğimiz zaman istediğimiz süreyle yurt dışına çıkabilme esnekliğimiz var. Biz bunu seviyoruz. Yunanistan’ın bazı adaları ve şehirleri hariç Avrupa’nın güney kıyısını henüz görmedim ama İzmir’den Mersin’e uzanan Türk Rivierası’nın güzellik ve tesis bakımından oralardan eksiği olduğunu düşünmüyorum. Hatta bazılarından çok daha gelişmiş olabiliriz. Medeniyet seviyesi tartışmasız şekilde Avrupa’da daha yüksek ama onların ve oradaki azınlıkların da çok köklü sorunları var. Avrupa ve diğer yerleri sindire sindire gezmeyi ve deneyimlemeyi tercih ederim.

    riser

    @Agrypnie, az da olsa zorlarsam yurtdışında yaşama ihtimalim var ama yurtdışında yaşamayı hiç düşünmedim. sebeplerine gelecek olursak:

    1- aile düzenimin olması.
    2- türkiye’yi sevmem.
    3- yurtdışında yeni bir ortama adapte olmakta yaşayacağım sorunlardan dolayı korku.

    başka bir gözlemim de; buradan giden türkler orada da diğer göçmüş türklerle takılıyor, pek şaşmıyor bu durum.

  44. şeyh hulud says:

    Sanitarium veya Planescape Torment tarzı dark fantasy sevenlerin ilgisini çekebilir şu:

    https://store.steampowered.com/app/1369520/Strangeland/

  45. cotard delusion says:

    https://youtu.be/WGwVazzBI8w

    Yaptığı kolay bir şeymiş gibi bazı anlarda doğaçlıyor bir de pezevenk

  46. Opethsevenbiri says:

    Son Agresif Musiki bölümünden beri sürekli In flames dinliyorum da en sevdiğiniz Clayman sonrası In flames şarkıları hangileri?

    Dysplasia

    @Opethsevenbiri,
    Trigger, The Quiet PLace, Dead Alone, Crawling Through Knife (bunu bayaa eski in flames kadar seviyorum), Disconnected, The Chosen Pessimist. Bundan sonraki albümler yok zaten bende.

    Unanimated

    @Dysplasia, trigger’ın introsundaki melodi in flames’in zirvelerinden bence

    enemyofgod

    @Dysplasia, Crawling Through Knife harbi sağlam.

    enemyofgod

    @Opethsevenbiri, söylenmemişlerden gidiyorum Cloud Connected, Alias, I Am Above.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.