# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Serbest kürsü
| 04.05.2015

Yeter! Söz milletin.

Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.

Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.

  Yorum alanı

“Serbest kürsü” yazısına 15,527 yorum var

  1. Aura magula says:

    @ismail vilehand, Bu oyunu almayı düşünüyorum.Akıcı bir oyunmudur? Hangi türü sevenlere hitab eder?Kojimanın eski manyaklıklarnı çok oynadım, onlardaki kalite varmı bu oyunda?

    ismail vilehand

    @Aura magula, bu oyunu almak yerine Aras kargo veya Yurtiçi kargo gibi bir firmada işe gir, kariyer yap daha iyi.

    Bu oyun; çok fazla açık fikirli, mermi sıkmadan, kimseye tekme tokat dalmadan, dağda bayırda koşturmaya hasta, düşmanlardan kaçan, fularlı gamerlar için.

    Misal “Amnesia: Dark Descent” diye bir oyun var çok efsanevi sevilen bir oyun, ben bunu en popüler olduğu dönemde aldım oynamaya çalıştım, beceremedim.

    Oyunda amı götü memesi sarkmış ucube bir tip çıkıyor, normalde yapılması gereken ondan kaçıp saklanmakmış, ben saatlerce bu mahlukata sandalye, şamdan falan fırtlattım. Öldükçe tekrar denedim. Oyunda düşmana karşı koyma olmadığını anlayana kadar saatlerim geçti. “Tabanca nerde la? Sonra shotgun çıkacak heralde.” diye dolaştım durdum. Yarrağımın kafası gibi bir oyun demiyorum, çünkü yarrağımın kafası daha güzel.

    Death Stranding de kısmen böyle bir oyun. Bunu oynamak yerine en az 6-7 kere daha Doom Eternal’ı bitiririm daha iyi. Çünkü Doom Eternal dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyunudur. Cinsellikten bağımsız, hayatımın en sert ereksiyonlarını bu oyunu oynarken yaşadım.

    Kısacası siktir et. Belki bir gün sabredip oyunu bitirince bu laflarımı yutarım ama şimdilik “ALMA BU OYUNU” diyorum. Misal Hitman 1-2-3 al. Bu seri tam bir başyapıt. Mermi atmadan katliam yapmanın bu derece zevk verdiği bir oyun daha olamaz. Hitman serisi kusursuz gerçekten.

  2. riser says:

    kayseri-galatasaray maçı ben üst’üm diye bağırıyor.

  3. Opethsevenbiri says:

    Çok mutsuzum.

    çaksu

    @Opethsevenbiri, Ben de. Romanlarda yaşamaya çalışıyorum. Bi o iyi geliyor.

    Saçma bişey yapacağım.

    Mailim riddle_436@hotmail.com. Yazarsan telefon ve zoom da verebilirim.

    Bi bilgeliğim yok ama dinleyebilirim. Konuşmak istersen. Yoksa biri. Sıkışmışlık konusunda PhD sahibiyim. Filtresiz konuşabilmenin, içle dış arası bi akış sağlamanın ihtiyaç olduğunu biliyorum.

    (Böyle diyorum ama belki de sapığımdır.. Emin olamadım.)

    Opethsevenbiri

    @çaksu, Ay hocam kusura bakma yav yeni gördüm çok teşekkür ederim. Hepinize teşekkür ederim şu an daha iyiyim.

    ismail vilehand

    @Opethsevenbiri, ne zaman mutsuz olsam şu videoyu tekrar tekrar izlerken yorumları okuyorum:

    https://youtu.be/g0PEl9C7ZlY

    Mutsuzluğun bundan daha etkili bir ilacı olamaz.

    deadhouse

    @Opethsevenbiri, İki şişe şarap al. Bir buçuk şişe iç. (Beyaz olmasın)

    https://youtu.be/AIIovpUQiro

    Sonra da. Ne bileyim. Mutsuzluğuna ağlayacak halin yok. Mutlu veya mutsuz olmanın bir önemi yok. Dikkat edersen en kahpe insanlar mutlu ya da mutlu rolünü oynuyor. Hoş mutsuzlar da az orospu çocuğu değil de neyse.

    Yiğit

    @Opethsevenbiri, geçici ise içki iç, müzik dinle, ağlayabildiğin kadar ağla, ağlaman geçince Sodom dinleyip odada tepin.

    Bir süredir genel ruh halin bu ise iyi bir psikologa görün. Bu tarz durumlarda insanlardan tavsiye almak bir boka yaramıyor çünkü herkes her siki bildiğini ve seni anladığını sanıp boş öğütler veriyor. Uzmana git kafayı yorma.

  4. SA says:

    https://youtu.be/M_1LWHq_Hso

    sonunda bitirebildiğim yeni şarkım. ilgi gösterip dinleyen herkese teşekkürler.

  5. İddaa Baronesi says:

    Bugün oynadığım ve de kazandığım tek kupon: https://nsn.page.link/LzWFP

    Ahmet Saraçoğlu

    Ben böyle bir şey görmedim. 11 maçtır maç kazanamayan Gençlerbirliği’nin Kadıköy’de 1-2 kazanacağını bildi ve cidden “ya şu olur ya da şu” da demedi. Net “1-2 Gençler alır” deyip tek kupon oynadı.

    Canımsın, balımsın.

  6. ismail vilehand says:

    Hadi ben 3-5 liraya oynadığım iddaalar her seferinde Fener’den yatınca sinirleniyorum da, Fenerbahçe taraftarlarına cidden büyük sabırlar diliyorum. Bu kadar harcamaya bu sonuçlar olacak iş değil.

    Karbonat Erol, Alo Emre Abin ben ve Volkan the Barbarian’ı kol kola göndermedikleri sürece bu iş böyle devam edecek.

    ismail vilehand

    Dün bir Fenerbahçe taraftarı bu maç sonrası üzüntüden kalp krizi geçirerek vefat etmiş.

  7. deadhouse says:

    Fenerbahçe sağ olsun 2 saatim keyifli geçecek. Bu sene Fenerbahçe’nin mağlubiyetleri sonrası yaşadığım Kaliteli vakit sayısı 10′u geçti. Teşekkürler Fenerbahçe.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, kendi adıma 2 saati 2 gün olarak güncelliyorum, çünkü pek çok FB YouTube kanalı pazartesi ve salı yayınlıyor programlarını. Onları dinlemek hayattaki en büyük mutluluklardan biri.

  8. Aura magula says:

    Point click severler size bir cevher önereyim Tormentum dark sorrow

    Grafik tarzı dark souls tarzında, lore bilgisi gerektirmeyen seçimlere göre şekillenen, iç karartıcı ses ve müzikleri olan 15 saatlik bir oyun.Türe yabancıysanız hemen başlayın türkçe dil de mevcut.

  9. ismail vilehand says:

    Liverpool alır mı bu akşam? Varsa kuponlar salın gelsin harama ortak olalım.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, bugün maç olduğunu şu an senden öğreniyorum. İşten güçten kafamı kaldıramıyorum bu aralar. Wolves-Liverpool alt olur gibi geldi ama çok kupon havasında değilim, oynamayacağım. Barcelona-Huesca da 1-0, 2-0 biter oynardım oynasaydım.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Liverpool 0, Barça H0, Braga H0.

    ismail vilehand

    @deadhouse, oynadım. Bakalım ne olacak.

    Gökay

    @deadhouse, ben de aynen düşünüyorum bunları. Liv e 1/0 sıkacağım hatta

    Gökay

    Ek: Sadece farklı olarak Braga için 0 a daha yakınım.

  10. çaksu says:

    Carra’dan Nat/Ozan çifti (dün geceki performansları) üzerine harika analiz. VPN’den UK seçmeniz lazım, TR’de açılmıyor.

    https://twitter.com/Carra23/status/1371608473973182464

    Ozan en iyi maçını oynadı dün. Kendini buluyor, heyecanını aşıyor yavaş yavaş. Her boka atlayan Nat’in (<3) arkasını da topluyor sürekli. Gomez de genç, Klopp onun üzerine oynuyodu ama bu performansı devam ettirirse Ozan'ı da alır.

    Bi de..

    https://twitter.com/BassTunedToRed/status/1371585330374176769

    "Nat Phillips and Ozan Kabak have now played the third most minutes by any Liverpool CB partnership this season."

    Haha. 3. maçları. Sezon başında biri dese gülmezdim bile. Ne saçmalıyosun diye. Şimdi bu iki çocuğun birbirinin açıklarını kapamasına bakıyoruz, bi ihtimal ilk 4 e girer miyiz lan diye.

  11. Rzeczom says:

    anasayfa da yorumları incelerken ismail abinin fotoğrafını değiştirdiğini gördüm ve -gereksiz ve nedensiz bir şekilde- rahatsızlık duydum.

    kendisini kınıyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=Pjp2Uvv5wcQ

    ismail vilehand

    @Rzeczom, hem kendim, hem de sizin için böyle bir değişiklik yaptım. Gördükçe “When the Kite String Pops” dinleyerek daha fazla hayattan nefret edelim istedim.

    https://youtu.be/cvaA8BUFO8A

  12. Bugün gol beklentim yüksek.

    https://nsn.page.link/fDfRG

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, Man City üç farkı zorlarsa rahat gelecek bir kupon.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, M’Gladbach TD seneye Dortmund’a gideceğim dedikten sonra Gladbach 6 maç 6 yenilgi. City rotasyon yapabilir ama Agüero falan oynarsa askerden dönmüş gibi saldırabilir bakalım, hayırlısı.

    Ahmet Saraçoğlu

    Rotasyon yok. De Bruyne, Mahrez, İlkay, Foden, Bernardo; herkes var. Agüero, Jesus da sonradan girip atar.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Madrid’e hangi motivasyonla oynadığını öğrenebilir miyim.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, RM bayadır savunma takımı gibi oynuyor. İlk maçı kazandı, Atalanta atmak zorunda. Atalanta bu tür maçlarda bazen heyecanının kurbanı olabiliyor. RM her şeye rağmen çok tecrübeli ve şu noktada ligden ziyade CL’yi almak istemesi daha mantıklı. Benzema falan bir tane sıkıştırsa, Atalanta mecburen geride açıklar verecek. Kısacası RM’nin tecrübesinden dolayı tek farkla falan kazanacağını düşünüyorum.

    Gökay

    @Ahmet Saraçoğlu, Madrid’ e beraberlik de yettiği için ben çok zorlayacağını sanmıyorum. Avrupada ve Türkiye’ de yüksek oranlı olup en çok oynanan taraf şu an. Sanki yedirmezler gibi geldi bana, beraberliğin kurtardığı durumlarda ekipler genellikle haftasonu lig maçlarına rotayı çeviriyor. Ben temizinden bir 0 gelir diye düşünüyorum. Futbol anlamında mantıklı olan sizin tercihiniz ve yorumunuz tabii, orası da ayrı. City maçı için de, ya geçen skorun aynısı ya da Gladbach’ ın da risk alıp gol bulacağını varsayarak 3-1 gibi bir skor bekliyorum. Hafta sonu Benzema’ nın golü de mükemmeldi bu arada.

    Ahmet Saraçoğlu

    Beşiktaş 2-0 öne geçti, sonra Başakşehir 2-2 yaptı. Vat ken ay du samtaymz…

    Ahmet Saraçoğlu

    RM – Atalanta maçı beklediğim gibi oldu ama City’nin 15 dkda 2 gol atıp 75 dk yatması yakışmadı. Mahrez de son 5 dk 2 pozisyonu mal gibi harcayınca gitti kuponlar.

    Gökay

    @Ahmet Saraçoğlu, Madrid maçın son 20 dakikasına yetişebildim. Maçın izlediğim kadarı direkt olarak yorumunuz üzerinden yürüdü gerçekten. Tebrikler. Ben de şöyle bir şey yakaladım, yarına sarktık. Bakalım.

    https://nsn.page.link/5AkER

  13. deadhouse says:

    Middlesbrough 1, Salford 1, Peterborough Var, Coventry Var, Hartlepol 2.

  14. P L A G U E says:

    Cumartesi ve pazar sabahı nasil cinnet gecirdim temalı kuponlarım:

    https://nsn.page.link/oWYnd

    https://nsn.page.link/H4gZc

    Ahmet Saraçoğlu

    @P L A G U E, ah ulan be.

    deadhouse

    @P L A G U E, Plague abi haftasonu bir 0 kuponu bekliyorum senden. Paylaşırsan tutar. :)

  15. Aura magula says:

    Gitar teli tavsiyesi istiyorum.Akustik gitar çalıyorum ritim dahil herşeyi çalıyorum.Tonun çok güzel olması şart değil sadece uzun süre gitsin istiyorum. Zaten haftada 4 gün birkaç saat çalıyorum. En fazla 70 tl verebilirim hangi markaları tavsiye edersiniz?

    Daddarionun 11 lik olanı ile ernie ball ın 11 liği arasında kaldım

    çaksu

    @Aura magula, Dediğinden pahalıdır ama ben de aynı sebepten Elixir kaplamalı tel kullanıyorum yıllardır. Öğrencilikten beri. Bikaç yıl gidiyo, ben de iş görsün yeter dediğim için. Kaplama sayesinde uzun süre paslanmıyor çünkü.

    Teli “sıyırıp” temizlemediğin sürece uzun süre kalıyor kaplama. Çekip bırakarak ve yavaşça sıyırarak falan temizleyebilrsin o isimsiz garip maddeleri.

    Elixir Polyweb sanırım Nanoweb’den falan daha kalın kaplamaydı.

    Aura magula

    @çaksu, el mahkum elixir alacağım gibi görünüyor.Diğer markalara baktım da 3-4 ay falan dayanıyorlarmış.Hesaplayıncada daha masraflı oluyor.Bir kere al tam al görüşünden yola çıkarak elixir polyweb e karar verdim.

    çaksu

    @Aura magula, Kaplamasız tellere göre kesinlikle karda oluyosun zaten. Bunun fiyatı kaç katıysa, dayanma süresi çok daha büyük bi kat. Passızlık da büyük nimet.

    Diğer kaplamalıları kullanmadım. Yapım metodları farklı olduğundan “Diğerleri Elixir kadar dayanmıyo” diyen birini hatırlıyorum. Yıllar olmuştur. Doğru mudur, ya da bilgi güncel midir bilmiyorum.

    En iyisi deneyip görmen zaten. :)

    Çalmana kuvvet ^.^

    Aura magula

    @çaksu, Zaman ayırıp tavsiyede bulunduğun için çok teşekkür ederim:) Her yerde diğer kaplamalıların elixir kadar dayanmadığı yazıyor elxir almak en mantıklısı

    çaksu

    @Aura magula, ^.^

    Sizler için varım. (Yalan)

  16. Başından itibaren “Lütfen vokaller Araya çığlığıyla başlasın” diye düşünüyordum, 5.30′da yerle yeksan oldum.

    https://www.youtube.com/watch?v=ZgyGYQczEjk&ab_channel=BradleyHall

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, 4:25′teki fille koptum.

  17. deadhouse says:

    Gelmiş geçmiş en iyi saksafonlu metal parçası. https://youtu.be/wQ95g8uGlkI

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, yorumu görür görmez “On the Shores” demediyse ayıp eder dedim. Ayıp etmedin.

    Horrendous

    @deadhouse, Ağlamışlığım var.

    ismail vilehand

    @deadhouse, bence en iyi saksafonlu albüm bu:

    https://bit.ly/3s1CKnb

    Dysplasia

    @deadhouse, river of nihil’in saksofon soloları benim için zirve ancak tüm parçaya yedirilen bir enstrüman olarak hak veriyorum.

  18. deadhouse says:

    Son 10 yılda çıkmış, en çok dinlediğim Black metal albümleri:

    Svartidaui – Flesh Cathedral
    Antaeus – Condemnation
    Kriegsmaschine – Apocalypticists
    Melechesh – Enki
    Batushka – Litourgiya
    Behexen – The Poisonous Path
    Dark Funeral – Where Shadows Forever Reign
    Sargeist – Unbound
    Marduk – Frontschwein

    Malum albümü yazmaya gerek duymadım. (Baş harfi E)

    deadhouse

    @deadhouse, Bonus: Darkthrone – Arctic Thunder

  19. Bazı grupların yazabileceği türden şarkılar yazmayı çok seviyorum. Mesela eski Opeth, Lamb of God, Gojira, Amon Amarth, eski In Flames, yeni In Flames, Dark Tranquillity, At the Gates, Cattle Decapitation, Dissection, Watain, Immortal, Slayer vb. Elimde bu gruplar yazsa zerre sırıtmayacak ancak şu ana kadar yazdıkları hiçbir şarkının çakması da olmayan, bence baya da güzel şarkılar var ahah. Bu grupların zamanında yazdığı ama yayınlamadığı şarkılar gibiler. Bazılarını bu gruplardan birinin sevenine çalsam “oha ben bu şarkılarını duymamıştım” diyebilir, o derece grupların karakterine sadık.

    Hatta ne yalan söyleyeyim kendi yazdığım Lamb of God ve Opeth şarkıları bu grupların son dönemlerinden… Neyse çok uzatmayayım. :)

    enemyofgod

    @Ahmet Saraçoğlu, her biri için ayrı proje yapsan hepsini dinlerim, daha senden dinleyecek çok şarkımız olmalı Ahmet abi.

    Ahmet Saraçoğlu

    @enemyofgod, sağ olasın. Vaktim olsa neler yapacağım. Umarım bu sene bir zaman yaratıp bir şeyler üretebilirim.

    Aura magula

    @Ahmet Saraçoğlu, Kayıt yapıp youtubeda yayınlasan çok iyi olur hocam bayağı merak ettim şimdi:)

    Ahmet Saraçoğlu

    @Aura magula, uygun bir zamanda olabilir tabii ama uzunca bir süredir uygun zamanım pek olamıyor.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, bence de yayınlamalısın abi

    unanimated

    @Ahmet Saraçoğlu, lütfen bunları yayınla abi bir tane de kitap yaz

    Ahmet Saraçoğlu

    @unanimated, haha bir tane de film çekeyim. Hayırlısı diyelim.

    Erhan Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, en sevdiğiniz 25 albüm başlığının altına yazdığım 25 albümün tamamina özgü onlarin bahsettiği konularda şarkılar yazmıştım. Bir çoğu hala durur :) bu konuda yalnız değilmişim çok rahatladım.

    Halen çok etkilendiğim bir albüm olursa onun sözlerine benzer sözleri ben de yazıyorum.

  20. deadhouse says:

    Rakı masası kurdum. Dinlediğim şarkıya bak.

    https://youtu.be/r0sEdUu2e2o

    Black metal, doom metal hikaye amk.

    Gökay

    @deadhouse, konudan yarı bağımsız, hala daha black metal bir şey dinlemedim

    https://youtu.be/XrV90hm0fYw

  21. Rust in Peace. says:

    Her akşam bunu dinliyorum, her seferinde de Steam’e girip Fallout New Vegas’ı indirmemek için kendimi zor tutuyorum;

    https://youtu.be/DyY9Wpfajqo

    İlk kez oynayalı 7 – 8 ay oluyor, normalde bu kadar kısa süre içinde aynı şeyi 2 kere deneyimlemeyi sevmiyorum ama bu oyun başka be. Çok az yan görev yapmıştım, bir dahakinde suyunu çıkaracağım dlclerle birlikte.

    Bende aynı duyguyu uyandıran bir başka oyun da Mass Effect. Seriye daha 1 – 2 hafta önce nokta koydum, tekrar başlayasım var hala :D

    Aura magula

    @Rust in Peace., Aga oyunun en önemli kısmını atlamışsın.Fallout oyunlarının esas amacı zibilyon tane yan görev yapmak ve istifçilik yapmaktır.Ana hikaye %75 klişe olduğu için en son ana hikayeye bakılır.Full yan görev gidersen oyunun seni tekrar zehirleyeceğinin garantisini veririm.Dlc lerden bahsetmiyorum bile onlar apayrı dünya.

    Soundtracki ayrı güzel radyosu ayrı güzel arada açıp dinlerim.Sabaha kadar övebilirim

    Rust in Peace.

    @Aura magula, evet biliyorum ama yazın klima olmayan yerde oynamıştım bu oyunu, o sıcakta uzun saatlee oturup oyun oynamak imkansızdı o yüzden çabucak bitirmeye çalışmıştım. Tekrar oynayınca yapabildiğim her şeyi yapmaya çalışacağım.

    Mojave Music Radio favorim ama diğer radyodaki Mr.New Vegas oyunun en güzel şeylerinden

    Yiğit

    @Rust in Peace., ikisini de hiç oynamadım. Bir ara New Vegas’a yeltendim ama gözüme bu kadar hitap etmeyen (grafik, görsellik) bir oyuna katlanabileceğimi sanmadığım için indirmedim. Mass Effect’in remastered/remake hali gelecek. Keşke bekleseydin taptaze oynardın.

    Rust in Peace.

    @Yiğit, Fnv’nin öyle bir sorunu var evet, üstelik birsürü bug da var ama oynatıyor kendini. İndirimlerde 4 liraya falan düşüyor her türlü değer. Başlarda biraz sabrettikten sonra açılıyor.
    Mass Effect’in de ilk oyununu yine yazın oynamıştım. Diğer iki oyunu uzun süre oynayamadım çünkü Ea 10 senelik oyunları en az 64 liraya satıyor şaka gibi. Geçen gün baktım ea play 5 lira hemen aldım bitirdim. İlk oyun grafik/oynanış olarak kötü ama diğer ikisi sırıtmıyor, gayet iyi. 470 lira vereceğimi sanmıyorum sırf remaster için. Ea playle 5 liraya 3 oyun da oynanabiliyor.

    Yiğit

    @Rust in Peace., ea play pro’ya gelir diye umuyorum. Fifa için plati’den almıştım ucuza, duruyor hala iş görür mü bilmiyorum.

  22. Boba Fett says:

    pasifcoin gelir mi?

  23. Uzunca bir süredir günde ancak 1, bazen 2 haber yayınlayabilecek düzeyde yoğundum. Nihayet bugün oturup biriken son dönem haberlerini girdim. Bugün yarın 13-14 haber çıkacak sitede. Meshuggah, Born o Osiris, Mastodon, Lamb of God, Amorphis, Periphery, Artillery vesaire, bir sürü şey var.

    Arada kaynayanlar olmuştur mutlaka, atlanan ve girilmesi gerektiğini düşündüğünüz bir şeyler varsa bu yorumun altına yazarsanız onları da gecikmeli de olsa gireriz. Sağ olun.

    P L A G U E

    @Ahmet Saraçoğlu, spectral wound

  24. OblomoV says:

    https://strawpoll.com/7qesj5q27

    Heavy Metal vokalleri anketi. 📊
    İllaki eksik kalanlar olmuştur. Olması gerektiğini düşündüğünüz kişiler varsa yazın.

  25. YouTube’da başka bir şeye bakarken (gamer rage) rastgele karşıma çıktığı için gördüm ve hiç alakam olmadığı için nasıl bir şey diye şöyle bir bakayım dedim ve nihayet karar verdim.

    Twitch, online oyunlar, streamer’lık, LoL, CS;GO, Fortnite, artık o ortamlarda her ne varsa, dünyada bana en uzak şey bunlar. Zerre çekici gelmiyor, gördüğüm her şey birbirinden kötü, itici, saçma sapan geliyor. Birkaç streamer’ın muhabbetlerini gördüm, hep tek kelime anlamadım hem de 1-2 dk’dan fazla dayanamadım.

    Burada oyun oynayan, oyun konuşan insanlar var elbet, onlara iyi eğlenceler. Dünyada bana en uzak olan şeyin uzak ara gamer’lık olduğunu bir kez daha anladım ve bundan aşırı mutluyum ahah.

    Berca B.

    @Ahmet Saraçoğlu, aslında saydığın oyunlar gamer’lığın tamamen bambaşka bir kolu. Pop müzikle metal müzik ne kadar alakasızsa, kaliteli hikayesi olan bir oyunun verdiği hisler ile bu saydıklarının verdiği hisler o kadar alakasız.

    Fifa, Tekken gibi oyunlar dışında online oyunlara neredeyse hiç yokum. Hayatımda hiç twitch yayını açıp izlemedim. Bazen youtube’da twitch yayıncılarının birbiriyle ettikleri kavgalar anasayfama düşüyor ve 2000ler başı Gülben Ergen vs Hülya Avşar misali kavgalarını görmek ve gamer’lık denince edebiyatla, sinemayla yarışacak derecede kaliteli işlerin yerine akla bu salak twitch tayfasının gelmesi cidden berbat bir şey.

    Bana göre bir Bioshock hikayesini, bir Half-Life hikayesini direkt oynayarak deneyimlememiş biri ile atıyorum Yüzüklerin Efendisi serisini izlememiş veya Bülbülü Öldürmek’i okumamış biri arasında çok bir fark yok. İki taraf da çok büyük bir sanat eserini ıskalıyor ve ben bunları ıskalıyor olsaydım çok da mutlu olmazdım :) Kastettiğinin ve “oh iyi ki bunların bir parçası değilim” dediğin tarafı anlıyorum ve hak veriyorum ama bunların ötesinde olan ve hayatta başka hiçbi şeyin o tarz bi haz vermediği o kadar çok mükemmel oyun var ki.

    ismail vilehand

    @Berca B., söylediklerine tamamen katılıyorum. Çok güzel açıklamışsın.

    “oh iyi ki kitap okumuyorum.”
    “oh iyi ki futboldan nefret ediyorum.”
    “oh iyi ki müzikle hiçbir alakam yok.”
    “oh iyi ki hiç film izlemiyorum.”

    Tamamen aynı şey.

    Yiğit

    @Berca B., noktası virgülüne kadar katılıyorum son paragrafın. Görsel anlatım ve hikaye anlatımı yönü her ne kadar diğer sanat dalları gibi olamasa da interaktiflik, olayı bambaşka boyuta taşıyor. Normalde gergin ve korku dolu filmlerden zerre etkilenmem. Jumpscare bokunu ayrı tutarsak hiç korkmam ama oyun oynarken altıma sıçıyorum. Verdiğin iki örneği oynarken yaşadığım gerginliği bana hiçbir film veremiyor. Olaya sadece korku açısından baktım tabi yoksa oldukça sanatsal birçok indie oyun da var. Veya en basit (!) triple a olan Rdr2′den aldığım zevki çok az filmden ve albümden almışımdır.

    Dysplasia

    @Yiğit, Eski Silent Hill’leri istiyorum lan ben!

    Yiğit

    @Dysplasia, söz konusu oyunlar olunca inanılmaz tırsağım. Yeni bir silent hill oyununu oynayamam muhtemelen.

    Bir de rage mevzusunda souls rageleri izlemeye bayılıyorum. Dünyadaki tek beceriksiz olmadığımı hissettiriyor. İlk Sekiro oynayışımda gamepadi kıracaktım.

    ismail vilehand

    @Dysplasia, “Silent Hill 2 Remake” ihtimaline ciğerimi veririm.

    ismail vilehand

    Keza yeni bir “Bioshock” oyunu ihtimaline vereceklerimi düşünemiyorum bile.

    Aura magula

    @ismail vilehand, Bioshock 4 geliştirilme aşamadında, muhtemelen yeni nesil konsollara çıkacak.

    Ama filmi iptal edildi yeaa çok sinir bozucu

    Dysplasia

    @ismail vilehand, Ya zamanında hd collection diye bi remaster olayına girmişlerdi. Stüdyo da orijinal Team Silent değil tabii ki. Oyunun, çok afedersin, amına koymuşlardı. Renk paletinden sis efektine; seslerden, müziklerden ara videolara kadar her şeyin içinden geçmişlerdi. Üstelik bazı yerlerde yeni ekran boyutlarına uyarlamaya çalışırken hikaye gereği görmememiz gereken şeyleri falan görüyorduk.
    İlk üç silent hill oyununu çok özlüyorum ama hakkının verilerek remaster/remake olayına girilmesi lazım. Çok hassas ayarları olan oyunlar bunlar. Ben özledikçe şu belgesel serisine göz atıyorum: https://youtube.com/playlist?list=PL87676CF7D0B816B4

    Bioshock konusunda eğer oynamadıysan Prey denen oyuna bir göz atmanı önerebilirim.

    ismail vilehand

    @Dysplasia, madem öyle, ilk indirimde Prey alacağım.

    Bu arada ilk 3 Silent Hill’in bende hastasıyım ama Silent Hill 4: The Room da kötü oyun değildi bence. Seri ondan sonra beni kaybetti.

    Remake konusunda ise Resident Evil 2-3 Remake’leri cayır cayır iş yapmışken, insanların eskiyi özlediklerini görememeleri ve hala daha SH 1-2-3 Remake yapmamaları kendi mallıkları. Hayvan gibi satar bence.

    Aura magula

    @Berca B., Komple katılıyorum

    Bazı oyunlar vardırki benzeri bir deneyimi hiçbirşey veremiyor.Mesela o eski crpg ler veya fallout, elderscrolls gibi serilerdeki oyuncunun kendini hikayenin bir parçası gibi hissetmesi hissi, resi 4 oynarken testere adamın verdiği gerginlik, kapana kısılmışlık hissi, last of us serisinin verdiği kötü karaktere nefret duyma, intikam alma hissi say say bitmez…

    Bu arada bazı Lolcülerden aşırı nefret ediyorum.Bazı tipler var daha warcraftın diablonun ne olduğunu bilmeden “meeeh lol çakması özenti oyunlar” deyip ortalıkda geziyorlar acayip kıllanıyorum. Hele lol dışında hiçbir oyun oynamamış, günün 8 saatini lolle geçiren bazı tipler var ki sopayla dövesim geliyor

    Güzide Arslaner

    @Berca B., “…gamer’lık denince edebiyatla, sinemayla yarışacak derecede kaliteli işlerin yerine akla bu salak twitch tayfasının gelmesi cidden berbat bir şey.”

    Epey katılıyorum. Tek sayfa fantezi kurgu okumamış, FRP’nin ne olduğunu bile bilmeyen ama kendini ÇOK deneyimli gamer gören, kendine öyle bir persona yaratan insanlar gördüm son 2 yıl içinde. Ekstrem bir çapraşıklık bu. Fantezi kurgu evrende oynuyor ama bunların ilham aldığı şeyleri iyi bilmeyi geçtim, varlığından bile habersiz. Bir şeyin uzmanı olma mevhumu tamamen ayağa düşmüş durumda.

    Zamanında oyun konuşulan ortamda bitirdiğim oyun sayısı 4′ü 5′i, oynadığım oyun sayısı 10′u geçmiyor diye ağzımı açmazdım. Şimdi tek bir oyun, dolayısıyla tek bir janr bilip “e-spor abi yha” diye gezen garip gureba bir nesil var ortalıkta.

    https://www.instagram.com/p/CMWwprvHsdR/?igshid=9jqslzy2gdra

    Ahmet Saraçoğlu

    Oyunlar konusunda şüphesiz ki haklısınız. Ben kendi açımdan söylüyorum zaten, gamer’lık gavatlıktır, barzoluktur gibi bir düşüncem yok tabii ki. Zamanında ben de yıllarca oyun oynadım; Heroes of Might & Magic 4’ten aldığım zevki, Starcraft’ı, Warcraft I ve II’yi, daha onlarca oyunu asla unutamam. Biz Commodore 64, Amiga 500 bebesiyiz; her şeyi sıfır noktasından beri gördük çok şükür.

    Benim derdim sanırım Berca’nın da bahsettiği o kitleyle ilgili. Belki twitch kitlesi, o dünyanın fenomenlerinin saçma sapan adamlar olması, belki de Z jenerasyonunun genel bir sıkıntısı. Twitch, gözlemlediğim kadarıyla o kitlenin mizah anlayışı, artan cehalet vs birleşince böyle düşünüyorum belki de. Gençlik çok bozdu muhabbeti yapmıyorum ama bana çok uzak bir dünyadan, başka bir insan formu gibi geliyor pek çoğu.

    Noumena

    @Ahmet Saraçoğlu, HoMM 4’ü dünya üzerinde bir tek ben seviyorum sanıyordum ahah

    şeyh hulud

    @Noumena, campaign açısından serinin bence en iyisidir. Dengesizlikleri ve garip tasarım tercihleri nedeniyle çok tutulmadı sanırım. Yine de orduları tek başına dağıtabilen hero’lar yapmak eğlenceliydi.

    Oyunun hala çok rus fanı var. Çıkardıkları Equilibris modu oyunun kusurlarını büyük ölçüde düzeltiyor.

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, Twitch’te gideri olan ortam genelde competitive denen yarışmalı oyunlar. Yani dota, lol, cs:go gibi milletin birbiriyle savaşıp liglerde bilmem nerelerde üst seviyelere zorladığı. Açıkçası bir futbol ortamından çok farklı değil. Ben şahsen ilgilenmiyorum ama ailem olsun arkadaşlarım olsun çok maruz kaldım sonuçta. Özellikle askerdeyken o ‘beyaz futbol’ denen şeyi gördüm lan ben. Yani bir farkı yok bence.

    Berca B.

    @Ahmet Saraçoğlu, yalnız bu başlığa her cevap geldikçe Bioshock 1 ve Infinite’i tekrar oynamamak için kendimi aşırı zor tutuyorum. Şu iki oyunun hikayesindeki twistlerin verdiği keyfi dünyada çok az şeyden alabildim.

  26. deadhouse says:

    Ülke ve dünya gündeminden o kadar midem bulandı ki askerdeki tuşlu telefonlu günlerimi özledim. Sabah 4:30 Akşam 11:00 arası götümüz sikiliyordu ama hiçbir şeyden haberim olmadığı için daha huzurluydum.

  27. dice says:

    pasifagresif’i heralde ilk gününden beri takip ediyorum ve öncelikle kimseye saygısızlık etmek istemeden şunu söylemek istiyorum, sitedeki sikmeli sokmalı yazılardan ve futbol muhabbetinden çok sıkıldım.

    Ahmet Saraçoğlu

    @dice, normalde ilk günden beri sikmeli sokmalı muhabbete müsaade etmiyoruz, ben de hastası değilim zaten. Futbol muhabbetleri de son dönemde arttı. Bunun sebebi insanların büyük oranda evde durmak zorunda olması, deşarj olmak istemesi ve konuşacak konu azlığı. Konser, festival olmadığından o tarz konular da konuşulamıyor ve normal hayatta sıkılan, bunalan pek çok insanın son 1 yıldır PA’daki kitleyle muhabbet ederek, içini dökerek, sevdiği alelade konuları konuşarak rahatladığını bizzat biliyorum. O yüzden bu muhabbetlere çok takılmayalım bence. Ben de futbol muhabbetinden çok keyif alıyorum, yarın NBA play-off’ları başlayınca onlar da konuşulur ve müzik dışında bunları da konuşabilmek renktir, zenginliktir bence.

    PA elbet bir metal sitesi ama insanların deşarj olması, hoşlarına giden konulardan bahsedip rahatlaması da iyi bir şey ve 12 yılı devirmişken insanlara bunun için de bir mecra sunabiliyor olmak bence güzel bir şey. Sıkıntıda olan, bunalan, daralan çok insan var ve böyle güzel bir kitleye de “o konuyu konuşmayın”, “adabınızla konuşun” deyip sınırlama getirmeye hele ki bu dönemde hiç gerek yok bence. Birileri istediği konuyu konuşup fazladan %1 mutlu oluyorsa ben de mutlu olurum.

    İstemeyen için sitenin geri kalan %99’luk içeriğinde zaten metal konuşuluyor, buyurun sabaha kadar konuşalım.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Futbol ve iddaa muhabbeti hala Serbest Kürsü’de olsaydı dice haklı derdim. Kimseye zorla futbol konuşturduğumuz yok. Bir başlık altında insanların istediği muhabbeti yapmasından rahatsız olmak tuhaf bir şey. Oyunlarla hiç aram yok, dur durak bilmeden aylarca oyun muhabbeti yapılsa rahatsız olmam. Niye olayım ki. Rahatsız olacak daha mühim şeyler var hayatta.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, futboldan haz etmeyen birinin ana sayfadaki son yorumlarda hep futbolla ilgili şeyler görmekten hoşlanmamasını anlıyorum, ama yukarıda da dediğim gibi insanlar neden mutlu oluyorlarsa onu konuşsunlar. Küfürlü/komikli yorumlara da bu yüzden bir şey demiyoruz. Başkasına sataşılmadığı, durduk yere tartışma yaratılmadığı sürece tam özgürlük olsun, herkes dilediğini konuşsun.

    Sosyal hayat bu kadar azalmışken, insanlar en yakınlarıyla bile istedikleri gibi görüşemiyorken burayı her tür sohbete açmak bence yapıcı bir şey.

    All2

    @deadhouse, Kesinlikle, bu konuşmaların Serbest Kürsü başlığından alınması çok iyi oldu. Ana sayfada Futbol başlığındaysa direkt tıklamıyorum yoruma artık. Eskiden her yorumu tek tek kontrol ediyordum önemli bir haber kaçırırım diye.

    Bu arada ben de spor muhabbetinden pek haz etmem. Futbol, basket hadi neyse; ancaaaaaaaak
    Vücut çalışan insan kafa ütülemesi diye bir şey var ki düşman başına.
    Yahu bu kadar bireysel bir uğraş bu kadar anlatılır mı? Gerçekten kimse umursamıyor senin 3 kilo alıp 5 kilo vermenle veya kaç kilo zart zurt kaldırdığınla.
    Heriflerin suratına suratına söylüyorum ilgilenmediğimi, ulan hala anlatıyorlar be hala.

    Ahmet Saraçoğlu

    @All2, “kardeşim o hareketi yanlış yapıyorsun.”

    deadhouse

    @All2, “Yulaf, Protein Tozu”

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, “dostum yalnız yemek değil besin.”

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, Sitenin programlama/ düzenleme kısmında sorun olduğunu biliyorum ama bu tarz şikayetleri azaltmak ve sitenin ergonomisini arttırmak adına ‘son yorumlar’ kısmında görülen yorumların hangi başlık altında olduğunu gösteren (fare imlecini üzerinde bekletmek zorunda kalmadan… mobilde zaten böyle bir şans yok) bir şey düşünülebilir mi acaba? Yorumların başında başlığın yazması gibi misal.

    Diğer yandan çok da katılmıyorum bu eleştiriye. Kendi başlığına alınması futbol muhabbetine olan antipatimi bitirdi. Kişilere yöneltilmeyen küfürler de çok rahatsız etmiyor. Ancak sert grupların ölüye diriye duhletmesi gibi bir anlayış var, evet.

    Zeitgeist

    @dice, Herhangi bir şahsa hakaret içermedikçe ben her türlü yorumun ne kadar ‘pislik’ olursa olsun yayınlanması taraftarıyım, bu sitede o yorumlardan daha ‘pislik’ albümlerin incelemeleri yapıldı. Aksi taktirde bu dolaylı yoldan sansür uygulanmasına girer bi metal sitesinde sansür uygulanması kadar absürt çok az şey vardır. Birileri elbette bundan rahatsız olabilir bu çok doğal bir şey ama Cannibal Corpse albüm kapaklarından rahatsız olan insanlar da var o zaman sonraki adımda çıkacak olan cc albümünün kritiği yazılmayacak mı yada kapağı mı sansürlenecek. Özetle demeye çalıştığım şey sansür bir kez uygulandığı zaman bunun sınırı çizmek çok zor ve önüne geçilemez.

    Gökay

    @dice, Sitede ara sıra kupon vesaire paylaşımında bulunduğum için ucundan üzerime alınarak, üzerime vazife olmadan ben de bir şeyler söyleyeceğim: Öncelikle sitede ciddi yoğunlukta bir yorum akışı yok gördüğüm kadarıyla. Günde siteye farklı zamanlarda 3-4 kere uğrayan birisi, Son Yorumlar kısmından gün içinde gelen yorumların hepsini yakayalabilir. Bildiğim kadarıyla PA’ de okumaya istediğimiz posttan başlayabilme ve devam edebilme özelliği de mevcut. Paylaşım ve içerik anlamında kendimize yakın bulmadığımız kullanıcılar ve gönderiler de gayet atlanabilir. Rutin kritik ve haber bölümleri de spor başlıkları ve iddaa kuponları ile henüz yer değiştirmiş değil sanırım, öyle bir girişim de yok gibi. Mouse tekerleğini fazladan birkaç tur çevirmek ya da ekranı birkaç parmak fazladan aşağıya kaydırmak mı sıkıntı oldu ben anlayamadım. Yanlış anlamayın, eleştirmek için değil, rahatsızlığınızın sebebini gerçekten anlamaya çalışıp anlayamadığımdan bir şeyler yazma gereği duydum. Birkaç ay önce yorum trafiğinde okumak istedikleri yorumları engellediği için birkaç arkadaş daha benzeri şikayette bulunmuştu. Şahsen o şikayetlerden mahçup olup, yorumlarımı tek kutucuk ile halletmeye başladım. Girdiğim bir gönderi iki üç tane geri dönüş aldığında, hepsini tek gönderide etiketleyip o şekilde cevap veriyorum mesela, kalabalık etmemek için. Rahatsızlığınızın kaynağını bana net bir şekilde anlatırsanız, şahsım adına özrümü şimdiden dileyerek, rahatsız olduğunuz konuları içeren paylaşımlar yapmayacağıma söz verebilirim. Bu geceki derbi için süpriz bir kuponum var, o hariç olsun ama.

    dice

    @Gökay, yanlış anlaşılmak istemem, dediğim gibi kimseye saygısızlık etmek istemem, kimseye de ne yazacağını, ne konuşacağını söylemek gibi bir şey yapmam, haddime değil.
    fakat benim özelimde bu durum, sitenin bana eskisi kadar hitap etmemesini sağlıyor. sıkıldım demekle kastettiğim buydu.

    çaksu

    @dice, Kritikleri takip edebilmeme imkan yok. Ayda bir iki yeni albüm dinleyebiliyorum. Bu yüzden müzikle ilgili konuşacak fazla şey bulamıyorum. Benim için de ciddi sevdiğim bu site ile bağımı koparmamama vesilesi oluyor, arada yaptığım kimsenin umrunda olmayan Liverpool yorumları.

    Gökay

    @çaksu, Ben gördüklerimi keyifle okuyorum.

    deadhouse

    @çaksu, Liverpool yorumlarının hepsini okuyorum. Gayet iyi tespitler yapıyorsun bence. :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @çaksu, aynen. Ben de gayet başarılı buluyorum. Zamansızlıktan cevap veremediğim olduysa kusura bakma.

    ismail vilehand

    @çaksu, ben de bütün Liverpool yorumlarını keyifle okuyorum. Taraflı ama kaliteli analizler yapıyorsun.

  28. deadhouse says:

    Bir aralar sitede “yazım kurallarına asla uymayan, kısa, bir iki cümleden oluşan, olabildiğince duygusuz, robotumsu tarzda yorumlar yazan” biri vardı. Birden aklıma geldi. Uzun zamandır yok, belki de 5-7 yıldır hiç siteye bile uğramadı. İlginç. Ne alakaysa. Yalnız ciddi manada nev-i şahsına münhasır bir kişilikti. Her yorum yazdığında aha yapay zeka yorum attı diyordum. En ufak bir duygu belirtisi göstermiyordu.

  29. çaksu says:

    Ahah eyvallah. ^.^

    4 tane

    <3

  30. narsistdestroyer says:

    Şu pandemi döneminde artık evde bunalmış olup da -vakit geçirmeye- Dark Souls ve Castlevania benzeri hack’n slash/platform oyunu arayanlara Blasphemous önerebilirim. Ben de bugün itibariyle bitirdim. Koca bir oyun süresi boyunca hissettiğim duygular, ayak tırnağının altına kürdan yerleştirip sehpaya tekme atmış birisinin duygularıyla aşağı yukarı aynı. Hala etkisindeyim desem yalan söylemiş olmam.

    Steam sayfası bu (http://store.steampowered.com/app/774361/Blasphemous) fakat yamulmuyorsam Twitch Prime sahibi kullanıcılar oyuna şu an bedava sahip olabiliyorlar. Kaçırmayın.

    Yiğit

    @narsistdestroyer, zamanında duymuştum teşekkürler. Amazon prime’ım var ama oyunu nasıl beleşe alabiliyoruz ben bulamadım

    narsistdestroyer

    @Yiğit, (http://www.twitch.tv) linkinden TwitchTV hesabınıza giriş yapıyorsunuz. Sağ üst panelde “Prime Gaming Ganimeti” adında bir kral tacı simgesi var. O taca tıkladığınızda tüm Prime avantajları listeleniyor. En alttan dördüncü sırada (SkyDrift’in üstünde) Blasphemous var. Talep ettiğiniz takdirde kütüphanenizde yer alıyor.

    Unutmadan söyleyeyim; Twitch ile Amazon hesabınızı bağlamanız gerekiyor. Söylediğim listede oyunu talep ettiğiniz zaman site sizi yönlendiriyor.

    Yiğit

    @narsistdestroyer, harika bir detaysın. Twitch ile amazonum bağlıydı zaten ama ben steam’den arıyordum nedense bu olayı. Kafa kalmadı…

    Yiğit

    @Yiğit, yalnız tekrardan amazon’a saygım arttı. Sadece 1 dolara aldığım hizmete bak amk. Keşke indirimler de daha çeşitli olsa. Yine de tıraş makineleri çok ucuzladı, ihtiyacı olan bir baksın diyip çekileyim kenara.

    narsistdestroyer

    @Yiğit, Rica ederim. Normalde Twitch falan izlemem ama arada sırada verdikleri oyunlar ve Prime fırsatları gerçekten çok güzel oluyor.

  31. Boba Fett says:

    @narsistdestroyer, Ben de bu oyuna biraz benzer bir oyun olan Broforce adlı şaheseri önereyim, Contra gibi ama daha gelişmişi ve bir sürü amerikan klişesi var, harika bir oyun.

    narsistdestroyer

    @Boba Fett, Şimdi baktım da kütüphanemde varmış. Metal Slug hayranı olarak yarın indirip bir göz atarım. Teşekkürler.

  32. deadhouse says:

    Bu aralar 432 Hz müzik dinliyorum. Diyorum ki ulan kaç yıldır dinlediğim şarkılar, ne oldu sizlere, tanıyamıyorum sizleri.

  33. Ouz says:

    Daha önce önerildi mi bilmiyorum ama Sounds of Metal, kulaklıkla izlenmesi gereken sağlam bir film.

    Gökay

    @Ouz, Kesinlikle senenin en iyi işlerinden biriydi. Hikaye falan bir kenara, sadece Doom/Drone Metal sahneleri için bile izlenebilir. Zift gibi simsiyah arka plan, ataklarda yanıp sönen kırmızı ışıklarla karakterin üzerindeki deformasyon nefis görselleştirilmiş. Riz Ahmed; The Night Of, Nightcrawler gibi filmlerle beğenimi kazanıp bulunduğu işleri takip ettiğim bir oyuncuydu. Sound of Metal ile bir üst çıtaya da yükseldi benim için.

    Riz Ahmed, role şöyle bir playlist ile hazırlanmış:
    https://twitter.com/rizwanahmed/status/1333624918102089733?s=21

    Filmde Ruben’ i dinginliğe çağıran abinin de reelde şu kasa bir şey çıkması muhteşem olay ahah ben öncelerden tanımıyordum kendisini

    https://youtu.be/hV0Ub4j9yx8

    enemyofgod

    @Gökay, Riz Ahmed gerçekten muhteşem oynuyor, sırf bateri sahneleri bile Oscarlık. Sağır olduğu sahnelerde gerçekten işitişini engelleyen sıvılar dökülmüş kulağına, ayrıca profesyonel metal davulculuğu dersleri almış bir süre, gerçekten inanılmaz. Hele son 30 dk’daki oyunculuğu daha da inanılmaz. Kimse darılmasın ama Chadwick Boseman ölmeseydi Riz Ahmed bütün ödül törenlerinde en iyi erkek oyucu ödülünü alırdı.

    Ouz

    @Gökay, İzlediğim her filmde karakterlerle kolay kolay empati kuramıyorum ama burada Riz Ahmed, doğal oyunculuğu sayesinde tokat manyağı yaptı beni. Bir dönem, şu dinginliğe çağıran abininki gibi bir şey başıma gelmişti askerdeyken ve sağ kulağım uzun süre doğru düzgün duymamıştı. Belki de Ruben karakterine bu yüzden yakın hissettim kendimi. Metal sahneleri çok kısa tutulduğu için o kısma pek bir şey diyemem ama filmi bir de kulaklıkla izlediğim için etkisi epey arttı.

    70 küsurluk abinin dövmeli hâlini görünce ben de şok oldum. Adam benden dinç duruyor vallahi. Helal olsun.

    Noumena

    @Ouz, en iyi ses dalında akademi ödülünü almaması abesle iştigal olur. Ben de izledim zaten Riz i uzun zamandır takipteyim

    Ouz

    @Noumena, Oscar ödüllerine, haksızlık saydığım bir dolu şeye imza attıkları için mesafeli yaklaşsam da bu dalda bir ödül bence de gelmeli.

    Kaan

    @Ouz, Varlığından haberim bile yoktu. Çok tşk ler. Ouz

    Ouz

    @Kaan, Ne demek Kaan Abi. ;)

  34. Rzeczom says:

    https://www.youtube.com/watch?v=M6bDsq_lnhc

    enemyofgod

    @Rzeczom, Çok, çok iyi edit.

    Rzeczom

    @enemyofgod, belki bunu da beğenirsin.

    https://www.youtube.com/watch?v=9Vg5YpDMvxg

    enemyofgod

    @Rzeczom, Beğendim, teşekkürler.

  35. Yiğit says:

    Bir death metal albümü çıkaracak olsaydım kapağı bu olurdu https://i.nefisyemektarifleri.com/2011/09/mumbar1.jpg
    Domuz kafasından fışkıran yarraklardan sonra yenilikçi bir bakış.

    Bir de hayatım boyunca tadına bakmayacağım tek yiyecek sanırım. Aşırı seçiciyimdir ama hiçbir yemeğin görüntüsünden iğrnmem veya garipsemem, bugüne kadar şırdandır, kokoreçtir, ahtapottur, midyedir, kelledir ayaktır yanaktır dildir, karındır hiçbirine karşı bir ön yargım olmadı veya garipsemedim ancak bu nedir amk

    deadhouse

    @Yiğit, 1 hafta önce yedim. Benim için yemek ötesi bir şey. Adeta aşkla bağlıyım ona.

    ismail vilehand

    @Yiğit, bu yemeğin tadını bilipte köpeği olmayan insan görmedim. Dünyanın en lezzetli şeylerinden biri.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Ön yargı işte. Yarasa çorbası ve Horoz ibiği’ne bile iğrenç demem. Yemedim çünkü. Belki güzeldirler. Görüntü mide bulandırabilir, kişiye göre değişkenlik gösteren bir şey bu, ona bir şey diyemem. Yalnız bir yemeği yemeyip de “bu iğrenç şeyi nasıl yiyorsunuz” diyenlere acayip uyuz oluyorum.

    Yiğit

    @deadhouse, yiyenlere bir şey demiyorum. Tadı ile alakalı bir şey diyemem yemediğim için. Oldboy’daki canlı ahtapot sahnesinde acaba tadı nasıldır lan kesin güzeldir amk demiş biriyim. Bir de yemeği yapılan hayvanların bir sınırı olmalı, etçil bir memelinin yenmemesi gerekir (sebebi uzun mevzu ama nereden bakarsan bak elde kalır) o yüzden yarasa falan değerlendirme dışı.

    deadhouse

    @Yiğit, Otçul hayvanları yerken onlardan izin aldığımızı hatırlamıyorum. Eğer konuşabilseydi bir koyun; büyük ihtimalle, “o bıçağın boğazımda ne işi var orospu çocuğu, aşağılık, zalim, aç gözlü piç” derdi.

    Yiğit

    @deadhouse, yazarken ”umarım böyle bir cevap gelmez allahım” diyordum. Şaşırtmadın. Konuyu hiçbir şekilde etik açıdan ele almadım (whataboutism). Etçil bir memeli yememenin gerek evrimsel, gerek biyolojik, gerekse de finansal olarak bir sürü açıklaması yapılabilir ama sadece ne kadar verimsiz olduğunu düşünmek bile yeterli. Doğada da çok nadir rastlanır bu sebeple. Örnekleri de genelde memeliler dışındadır. Bu durumun otobur bir hayvanı yemeyi makul kılmasıyla hiçbir alakası yok yani nerenizden okuyup yazıyorsunuz arkadaşlar

    ismail vilehand

    @Yiğit, ne demek etçil memeli yenmez? Biz yiyoruz. Tanesinden 100 birim “food” çıkıyor.

    https://ageofempires.fandom.com/wiki/Lion

    Yiğit

    @ismail vilehand, sütü de iyidir

    ismail vilehand

    @Yiğit, o zaman anlık foto gelsin:

    https://i.hizliresim.com/sFPvYe.jpg

    Yiğit

    @ismail vilehand, yarasın

    Boba Fett

    @ismail vilehand, Benim Galatasaraylı arkadaşım işçi yollardı aslanlara hey gidi, ytd.

    deadhouse

    @Yiğit, Etçil bir memelinin yenmemesi gerekir yazmışsın. Otçul memelilerin de yenmemesi gerekir ama, dememişsin. Ben senin hayvanlar hakkındaki görüşünü, ahlaki, etik anlayışını nereden bileyim? Burada yazmadıklarımızla değil, yazdıklarımızla varız. Eğer sadece etçil memelilerin yenmemesi gerekir diyorsan, bu otçul olanların yenmesinde bir sıkıntı görmediğin anlamına gelir. Bana Türkçe’yi öğretmeye kalkma.

    Not: Türkçe’yi kelimesinin doğrusu bu şekildedir. Tdk tanrı değil. Birkaç üyenin oluşturduğu bir kurum. Kafalarına göre kural değiştirebilirler.

    enemyofgod

    @deadhouse, Hemen konu atlıyorum ve ”Türkçe’yi” kelimesinin kullanımına geliyorum. Gerçekten haklısın, artık öyle bir hâl aldı ki TDK, Türkçe’yi(!) kontrol edeceğimiz birinci el kaynak olmaktan çıktı.

    Bu kelimeyi ”Türkçe’yi” şeklinde yazalım, yazdıralım, yazdırtalım.

    deadhouse

    @enemyofgod, Kimse için birincil kaynak olmaması lazım. Zaten uzun zamandır Türk Dil Kurumu da, Türk Tarih Kurumu da çok kötü yönetilen kurumlar, daha doğrusu yönetilemeyen kurumlar. Bu kurumlar, liyakatin ortadan kalkmadığı zamanlarda, akademisyenlere devasa desteklerin verildiği kurumlardı. Ne yazık ki akademisyenler şimdi bağımsız takılmak zorunda. Romanını, öyküsünü satmaya çalışan kişilere çevirdiler insanları.

    Ouz

    @deadhouse, Böyle bir şey oldu mu bilmiyorum ama madem öyle, alanında söz sahibi akademisyenler neden bir araya gelip de “TDK, dilin ırzına geçti, durum böyle böyle…” gibisinden bir açıklamayla basının karşısına geçmiyor? Bir şeyler düzelene kadar mücadele etmiyor? Yoksa bu cenahta da mı “Silivri şimdi soğuktur :)))” esprileri dönüyor? Bu tip bir eylem yapmalarına hangi durumlar engel teşkil ediyor acaba? Mesela benim en son anımsadığım şey, rahmetli Attila Sarıkayalı’nın Ulusal Kanal’daki programlarında yaptığı TDK eleştirileri ve Türkçe düzeltmeleriydi. Eh, Ulusal’ın da etki alanı belli, hitap ettiği kitle belli vs.

    Öte yandan, ne kadar “TDK tanrı değil, kelimelerin şu şu yazımı doğru…” deseniz de koca koca şirketlerin referansı hâlâ TDK ve “bakılmaması gereken” o yerle uyumlu olmayan her bir kelime, profesyonel tarafta bize geri dönüyor ve bunun, o tarafta tartışılacak bir yanı yok.

    deadhouse

    @Ouz, Maalesef hocam aynen Silivri muhabbeti. Herhangi bir şeyde eleştiri getirmek, muhaliflik(?) yapmak, artık “büyük cesaret göstergesi” haline geldi. Daha 11 yıl önce hocalarımız takmayın bu Tdk’yı gibisinden ikazlar ediyorlardı bize ki o zaman otoriterlik(!) bu denli yükselmişti. Bir keresinde “hocam iyelik eki yazıyor” kitapta dediğimizde, “bir daha iyelik eki diyen olursa onu dışarı atarım, bir daha da benim dersimden geçemez” diye yanıtlar alıyorduk. Biraz araştırma yaptığımızda, daha o zamanlardan kurulu düzenden hoşnut olmayan akademisyenlerin epey fazla olduğunu fark ettik. Şimdiyi düşünmek dahi istemiyorum. Bir de şöyle bir durum var: Dysplasia’nın dediği gibi “koyun can derdinde kasap et derdinde” misali, bu tür akademik tartışmalar yapılabilecek motivasyonu ve lüksü bulamıyor insanlar. Belki bir gün, çok geç olmadan, o günler de gelir. :)

    Yiğit

    @deadhouse, ironi yaptığına veya troll olduğuna kendimi inandırıp iyi günler diliyorum. Hayırlı kafalar

    deadhouse

    @Yiğit, Bir daha benim yorumlarımın altına yazma. Laubaliliği kaldırabilecek takatim yok.

    Yiğit

    @deadhouse, :))

    Dysplasia

    bu yazı duvarı bana kanser verdi.

    Rust in Peace.

    @deadhouse, bu umarım artniyetli bir yorumdur çünkü ciddi ciddi o yazı nasıl bilinçli bir şekilde öyle yorumlanır anlayamadım

    Yiğit

    @Rust in Peace., dimi ya ben de scholar’dan falan etçil beslenme üzerine okumalar yapıyordum oysaki. Bahsettiğim mevzunun özü etçil memeli tüketmenin çok verimsiz olması ve bunun evrimimizde yeri olmadığıydı sadece. Ancak insanlar çok ama çok garip. Ben art niyetli olduğunu düşünmüyorum çünkü ciddi troll gibi geliyor bana. Ciddiye almamakta fayda var zira insanlar tartışırlarken mantık safsatalarına bulanmadan duramıyorlar.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, her gün olsa her gün yerim. Çocukluktan beri bayılırım.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, küçücük çocukken aşırı iştahsızmışım, en iştahla bir bunu bir de “kitel” çok yermişim. Hep anlatırdı aile büyükleri. Şimdi hepsi rahmetli oldu tabi.

    Tomas Takke

    @Yiğit, mumbar mı abi ne bu

    Ahmet Saraçoğlu

    @Tomas Takke, aynen.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, @Tomas Takke, biz buna “bumbar” deriz. Daha yaygını ve doğrusu “bumbar” sanki ama bir takım yöresel farklılıklardan dolayı “mumbar” da deniyor.

    Bu yemeğin asıl püf noktası normal kıyma yerine “satır kıyması” ile yapılması. Bunları yazarken tok olduğum halde damağım çatladı.

    Tomas Takke

    @ismail vilehand, of çok övülmüş, Ankara’da yiyebileceğim güzel yapan bi yer var mı ki?

    deadhouse

    @Tomas Takke, Bumbar yapan lokantalar mevcut. Ancak bumbar meraklıları bilir ki bu yemeğin gerçek lezzeti ev yapımı, anne eliyle yapılmış olanıdır. Mümkünse bumbar temizlenmemiş şekilde, taptaze temin edilmeli, zahmetli bir temizleme operasyonundan sonra ertesi gün öğle vakti yemeği hazırlamaya başlamalı, mis kokusu tüm evi sarmalı ve afiyetle yenmelidir.

  36. Dinlerken kulağınıza “burada bir yanlışlık var” gibi gelen şarkılar var mı? Mesela ben yıllardır şu şarkının 1.08′de başlayan melodisinde 1.10-1.11 arasındaki nota değişiminden acayip rahatsız oluyorum, sanki yanlış yerden çalıyormuş gibi hissediyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=9qSIupWxKc8&ab_channel=cobofficial

    Horrendous

    @Ahmet Saraçoğlu, Melechesh – Multiple Truths parçasının 5. saniyesindeki o iki nota yanlışlıkla kaydedilmiş gibi geliyor hep. Canlı performansta da o şekilde çalmıyorlar. Nedenini çözemediğim bir rahatsızlık veriyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=euzd-Om57vM
    Bu da konserden;
    https://www.youtube.com/watch?v=TktOYbiFY0E

    Ps. Enki çoooook büyük albüm.

    ismail vilehand

    @Horrendous, Melechesh’in albüm çıkarmadığı her gün daha da çok deliriyorum. Ashmedi gibi bir gitar tanrısı; Diablo’da level mi kasıyor, yoksa iddaa kuponu mu yapıyor anlamadım. Diğer bir taptığım grup Vital Remains gibi olmasınlar.

    Ece

    @ismail vilehand, +1. Ashmedi’ye o konuda ben de çok kırgınım.

    Boba Fett

    @Horrendous, ahahahah hiç dikkat etmemiştim, gerçekten öyle duruyor.

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, dream theater – fatal tragedy 2:29′unda, ‘as the night went on’dan sonra gelen yanlış olduğunu düşündüğüm bir bas davul vuruşu var.

    Dysplasia

    @Dysplasia, https://www.youtube.com/watch?v=_Vq6NevcLOQ
    şu linke göre 2:29 bu arada.

    Erhan

    @Dysplasia, oha tam olarak 2:29′un tam ortasında ”pıt” diyor. Hayatta en çok dinlediğim 10 şarkıdan biri ama hiç farketmemiştim. Bir de güzel kulağım var ya diye geçiniyorum.

    Marvin Yanbasanyan

    @Ahmet Saraçoğlu, “burada bir yanlışlık” var dedirten cinsten olmasa da bleed’in 4.12′sinde giren clean bölümünü hiç sevmiyorum. Trrrta trrrta giderken bi anda o düşüş yüzünden modu kaybediyorum. Hayatımda en çok dinlediğim 3 şarkıdan biridir bleed ama hala sevemedim o bölümü. Bir de bodiless sleeper’da 1.40 civarında giren 20-30 saniyelik bi kısım var ki bryssling’in yazdığı en anlamsız 20 saniyedir bana göre. Öncesinde 1,5 dakikalık bölümde bana göre yazdığı en iyi rifften (girişte de çalan main riff) saniyeler sonra bu bölümün gelmesi daha da tat kaçırıyor.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, ..twoją rzecz też malum partı komple yanlış geliyor kulağıma ama amacı da o zaten.

    Bir keresinde kızın biri bir albüm önermişti. Hatırladığım kadarıyla inşaatta malzemelerle kaydedilen punkımsı bir albümdü. Baştan sona saçmalamalarla dolu, tamamı yanlış ama fena da olmayan bir işti. Ne grubun adını ne de albümü hatırlayabildim. Belki bilen biri çıkar.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, inşaat malzemeleriyle kaydedilen deyince tek aklıma gelen Einstürzende Neubauten.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, evet. Ama aklıma gelen şey o değildi. Muhtemelen inşaat infosunu Einstürzende Neubauten ile karıştırdım. Neyse Kollaps güzel albüm

    P L A G U E

    @Ahmet Saraçoğlu, bu yorumu ilk gördüğümde aklıma gelen, hayko cepkin – sahibi yok parçası oldu. Parçayı çok sevmekle beraber, solo kısmını dinleyince limon tattırılan bebeklere dönüyor suratım. 02:01 den itibaren:

    https://youtu.be/RKL7ATkCiaw

  37. Yusuf says:

    @Ahmet Saraçoğlu, 6:07 başlayan Caz mıdır nedir. Hiç olmamış İnquisition-bloodshed across the empyrean altar beyond the celestial zenith
    https://m.youtube.com/watch?v=2y1GD4soCnA

  38. Marvin Yanbasanyan says:

    Tartışmadan yeterli randımanı alamadım. Biraz daha agresif beyler, lütfen. Sitedekiler hep saint benoit kafasında aga noktalı virgül falan kullanılıyo kavgada, okurken 3 kere ağrı kesici attım amk. Yok mu şöyle çeliktepe cengizhan ruhunu yaşayan gürbüz, bıçkın, ateşli bi toramanımız; çıkarsın gazete kağıdına sarılı döner bıçağını da müdahil olsun artık mevzuya

    deadhouse

    @Marvin Yanbasanyan, Burası babamın çiftliği değil. Karşı tarafa sert konuşmaya başladığın an sansürleniyorsun. Site yönetimi de kendince haklı tabii, bir şey diyemem.

    Yiğit

    @Marvin Yanbasanyan, hiçbir şekilde sinirlenmediğim veya ciddiye almadığım için agresif olmama gerek yok. Böyle şeylere takılmak anlamsız geliyor. Hayırlı forumlar

  39. çaksu says:

    Bugün 26 gözaltımız var. Bereket versin.

    Gökkuşağı BAYRAĞI TAŞIDIĞI ve vermeyi reddettiği için 4 kişinin alınmasıyla şenlik başladı. Kaldırımda saldırıya uğradılar, kampüse toplanmaya giderken. Sonra 5 dendi. Sonra toplananlardan GBT diye 4 kişiyi REHİN ALDILAR. Tepki için toplanan kalabalığa “Kampüse girerseniz bu 4ünü bırakıcaz” dediler. Bırakmadılar. 4+1+4=9. Sonra 12 dendi. 3üne noldu bilmiyorum. Sonra toplanan öğrencilere saldırıp kampüse hapsettiler. Kapıyı kalkanlı silahlı polisler kapattı. Mezun olarak giremeyen ama kapı önünde alkış tutan benim gibilere müdahale edip uzaklaştırdılar.

    Akşam Bebekte 14 kişi daha saldırıya uğrayıp gözaltına alındı. Kampüse desteğe giderken.

    Bu gece 200 civarı kişi kampüste sabahlıyor. Çocuklar serbest bırakılana kadar bi yere gitmeme kararı aldılar toplaşıp konuşup. Polis çocukları salmıyor. Bu gece onlar nezarette, bizimkiler kampüste. Battaniye, yemek, çay kahve gönderebilen uğraşıyor.

    Bütün gün, muhabirleri gözaltına alınınca yeni insanlar bulup sürekli canlı yayın yapan Boğaziçi TV nin linkini de paylaşmak istiyorum. Bugün 10 saat sunuculuk yapan Malik arkadaşım. Hiçbirinin 5 kuruş almadan, çoğunun gece gündüz çalıştığını biliyorum. Sesi duyulmayanların sesi duyulabilsin diye.

    Takip ediniz ve yayınız ricam.

    https://www.youtube.com/channel/UC9pGbJ_YTz7Js4HdEiaJtfw

    twitch, facebook bilimum mecrada da hesapları var.

    çaksu

    @çaksu, Destek lütfen. Başka bi yerde yazamıyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=Rhv9qe4ZaX4
    26 Mart – Çağlayan Adliyesi Önü

    Tarihe not bunlar. İşkence seven izlesin.

    “LGBTİ bayrağı tuttuğu için hakkında soruşturma başlatılan öğrenciyle dayanışmak için biraraya gelen öğrencilere yapılan polis müdahalesini görüntülemeye çalışırken gözaltına alınan öğrenciler hakkında Çağlayan Adliyesi önünde haber almak isteyen öğrenciler gözaltına alındı”

    Ekipten gözaltına alınmayan kimse kalmadığından yayını bitirmek zorunda kaldılar.

    çaksu

    @çaksu, y = 26(2)^x

    x=0 –> y = 26 (dünkü gözaltı sayımız)
    x=1 –> y = 52 (bugünkü gözaltı sayımız)

    Ne kadar planlı, ne yaptıklarını biliyor olduklarını buradan görebiliriz.

    Yarın Kadıköy’de 104 gözaltı bekliyorum. Bakalım kısmet.

  40. deadhouse says:

    Bence 1940 öncesi doğanlar gerçekten şanslıydı. Şu an ya ölüm döşeğindeler, ya da ölümü bekliyorlar. Bu çağda 80 yaşında olmamak şanssızlık. 60 yaşındaysan bile umutsuz kategorisindesin. 50 40 aynı. 30 ve altıysan tam yarrağı yemişsindir. Bunu görmek için müneccim olmaya gerek yok. Dünya uçuruma sürükleniyor. 100 yıl sonra doğmayı tercih ederdim. Büyük ihtimalle 2120′de falan farklı olurdu birçok şey. Kaç yıldır çoğu şeye olumlu bakmaya çalışıyorum. Ama artık olmuyor. Maalesef biz olumlu olmaya çalışan insanları bile sindirdiler. 7.5 milyar koyun, aciz, sinik hak ettiğini buluyor, bulacak. Buna hayat mı diyorsunuz be. Yarrak gibi bir dünya yarattınız.

    çaksu

    @deadhouse, Gel anlaşalım. Sen beni öldür, sonra ben seni öldüreyim.

    deadhouse

    @çaksu, Sen nasıl istersen. Seni mi kıracağım.

    çaksu

    @deadhouse, ^.^

    Bu arada tekrar okudum da.. Dibi görmeye çalışıyoruz işte abi. :) Yani aptalların (niteleme, hakaret değil) ve koyunların bile bi haysiyeti, bi sınırı vardır heraldi bi yerde. Bu devranın bi yerde dönmemesi varoluşumuza aykırı olur gibi geliyor.

    Ama dediğin gibi. Daha iniyoruz yani. Ne zaman dibe değcez bekliyoruz.

    Bu direniş olayına biraz da o yüzden çok sardım. Sen duruşunda sebat ettikçe daha çok azıyolar. Daha çok çürümüşlük, rezillik, hukuksuzluk, ahlaksızlık görüyosun. Olmayan taş üzerine oturmayan başka bi taş üzerine zar zor dengelemeye çalıştıkları taşlar dizmeye çalışıyolar. Yani nereye kadar mk. Yerçekimi var. Düşecek bi yerde. İnşalarını hızlandırdıkça, alelacele fevri adımlar attırdıkça belki düşeceği zamanı da ileri çekiyoruz.

    Yani işallah ya amin lütfen.

  41. deadhouse says:

    Damar müzikten bayağı uzaklaştım. Ne rock ne metal ne de başka türde üzücü müzik dinlemiyorum uzun zamandır. Benden geçti. Bundan sonra ya mekanik teknik, ya da üzmeyen tarzda müzik var. Şu an Bach dinliyorum mesela. Ne güzel arka fonda tınlıyor hafif hafif. Bana ne kardeşim dünyanın halinden, insanların halinden. Sikerler. Yaşa Grindcore be. Anarşist tarzda müzikte efkar, keder yok. Bir Nasum bir Pig Destroyer dinleyince iyi hissediyorum. Yani iyi hissetmesem de kötü hissetmiyorum. Müzik çok etkili bir şey. Bazen bir melodi, birkaç saniyelik sesler bütünü belanı sikebiliyor. Kavga etsem, ağzım burnum dağılsa daha iyi.

    Kaan

    @deadhouse, Seni sıkan hiçbir şeyi dinleme kardeşim. Bach dinliyorsan zaten nirvanaya erişmişsin. Şuna bir bakar mısın, fıstık gibi hard rock!
    https://www.youtube.com/watch?v=EmBnz2bm5KE

    deadhouse

    @Kaan, Çok iyiymiş abi. Hard Rock çok severim zaten. GNR en sevdiğim gruplardandır.

    Kaan

    @deadhouse, Beğenmene sevindim. Glenn Hughes un sesini çok beğenirim. Hard rock her daim iyi geliyor bana. GNR tabiki süper.

    Raddor

    @deadhouse, bunun benzerini Shout at the Devil kritiğinin altına yazmıştım ancak bir şeyi fark ettim. Az önce Radiohead hakkında yazmıştık. Onun üstüne bir seneye yakındır dinlemediğim In Rainbows albümünü açtım. Önceden her notasıyla bana duygusal ızdıraplar yaşatan albüm bu sefer smooth şekilde aktı gitti. Sadece müziğin güzelliği kaldı aklımda.

    Bu durum biraz da bizim psikolojimizle alakalı herhalde. Tersi durum olsa. Üzgün bir ruh halimde Ac/Dc dinlesem, beynim bu sefer ondan bile üzücü şeyler çıkarmaya çalışacak muhtemelen.

    deadhouse

    @Raddor, Doğru, psikolojik durumlar da etkili epey. Mesela bir Budist Rahibi olsaydım, muhtemelen Selahattin Özdemir bile kuşları, kelebekleri hatırlatacaktı.

    Boba Fett

    @deadhouse, Bach Mach bu klasik müziğin alayı damar gibi geliyor bana.

    deadhouse

    @Boba Fett, Kesinlik öyle. Çok damar eserler de var. Ancak damar olmayan eserler de çok. Bir de Bach’ın şöyle bir özelliği var: Hangi eserini dinlersen dinle, sanki her şey yerli yerinde, yeryüzünde, yeraltında, evrende her şey bir düzen içerisindeymiş gibi, dünyada hiçbir acı yaşanmamış gibi hissettiriyor; bestelerinin haşmetinden olsa gerek.

  42. P L A G U E says:

    Playlist paylaşmadan önce doom eternal oynuyordum ve bu yüzden sıcağı sıcağına aklıma gelen şeyi yazmak istiyorum.

    Bu oyunun nightmare modu ile ultra nightmare arasındaki fark, ultrada ölünce oyun bitiyor.

    Şimdi youtube a bi bakın, adamlar akıllara zarar oynuyor bu modları. 2 sebebi var, birinci sebebi deli gibi ezberlemişler ki bu ezber öyle böyle bir ezber degil. Adam düsmanın spawn olacagı yere bomba atip kakodimın denen barzonun ağzina veriyor. Oynayanlar demek istedigimi anladı. 2. sebep ise klavye. Bilgisayar klavyesinde numaralara basarak silahlar arasinda efsane gecisler yapip kombo yapiyorlar ama ben bunu joysyick te 2 silah + bomba ile sınırlandırabiliyorum. Onu gectim, bu modda show yapan tayfa ezberleyene kadar ne kadar öldü, ne kadar başa sardı? Elbette ciddi anlamda efsane gamerlar var kesinlikle ama kafamda deli sorular. Kimse kusura bakmasın, biraz egoistlik yapıcam, gecen sene hemen hemen bu zamanlarda oyunu ultra violence bitirdim ve elbette ezberleme şansım olmadı. Bugün 2 ayrı hayvani slayer gate denen garabet yerde(birinin hemen başında marauder geliyor) nightmare modunda ölmedim ben. Onun üstüne ilk boss olan gladyatör abide de ölmedim. Aq bazen diyorum ki, işi gücü bırakıp, dark souls-bloodborne solo/no damage videoları, doom-wolfenstein tarzı old school fpsler de gameplay kasip kanalıma hosgeldiniz yutupcusu mu olsam?

    Bu arada oyun oynarken çözüm videosu, yada oynamadığım oyunlar ve bölümler ile alakalı gameplay videoları izlememe gibi bi takıntım var. Buna rağmen ilk oynadığımda bile marauder denen keko beni hiç öldürememişti(sebebi BLOODBORNE). Cidden bazen herşeyi bırakıp şu işlere dalasım geliyor.

    işbu egoist yazının sonuna geldik. Görüşmek üzere.

    Yiğit

    @P L A G U E, aslında souls ve bloodborne bir nebze kolay çünkü oyunu öğrenince yapıyorsun. Düşmanın herhangi bir hareketine vermen gereken tepkiyi öğreniyorsun ama doom eternal gibi oyunlar daha çok reflekse ve aim’e bağlı. Hemen her oyunu gamepadle oynarım ama bu da klavye mouse’suz olmaz be abi. Konsolda oynanıyorsa ayrı tabi.

    Gidem de sekiro no hit run izleyip sövem az.

    P L A G U E

    @Yiğit, dark souls 2 de(dlc kazık boss) ‘fume knight’, dark souls 3 te poncik süleyman ve gael denen bossları ezbersiz geçtim desem? Hatta neredeyse no damage? Milletin en kolay boss dediklerinde öldüm ama, böyle bir detay var🙂

    Yiğit

    @P L A G U E, evet hocam aslında demek istediğimi doğru ifade edemedim. Bu oyunların zorluğu biraz farklı bir zorluk. Oyunu anlayıp öğrenince çözülüyor. Ben de nedense ilk denemelerimde çok yaklaşıyorum ya da kesiyorum. Eğer ki kesemezsem ilkte ondan sonra kanser başlıyor

    Aura magula

    @P L A G U E, Yiğit, Size dark souls,doom ve street fighter turbodan bile daha kanser bir seri önereyim:Monster hunter

    Nintendoya özel seri olsada konsollara ve pc ye çıkmış bir oyunuda mevcut, ismi monster hunter world.Oyunun mantığı git bu bölgeden bu canavarı kes sonra dalakdan böbrekden kendine zırh yap mantığında ama inanılmaz sarıyor.Her bir canavarın hareketini ezberlemeniz, seçtiğiniz silahta uzmanlaşmanız, yeterli erzak almanız ve doğru stratejiyi uygulamanız lazım.Oyununda hiç acıması yok ama darksouls tarzı herşeyini kaybetme tarzında değil daha ziyade canavarların tek veya çift atması tarzı bir zorluk mevcut.

    Oynanış süresi keyfinize kalmış 100 da olabilir 1000 da olabilir oynaması zor uzmanlaşması imkansız türde oyun severlere tavsiye ederim

  43. nokturnal says:

    Infernal War 2015ten beri albüm çıkarmıyor ve bu durum çok canımı sıkıyor :(

    daud

    @nokturnal, Yeni sayılmaz ama Infernal War gelene kadar idare eder:

    https://www.youtube.com/watch?v=kcRUqhv11zc&ab_channel=BlackMetalPromotion

  44. Opethsevenbiri says:

    Dünyanın en garip grubu Machine Head gerçekten. Heriflerin stabil bir tarzı yok ve bunu iyi anlamda söylemiyorum.

    Belli bir başarı yakalamış grupların genellikle iyi dönemleri kötü dönemleri falan olur sevilen albümler kronolojik olarak peş peşedir falan aradaki radikal değişiklikler veya yaratıcılığın tükenmesi ile gene peş peşe kötü albümler başlar vs. . Bunlarda öyle bir şey yok. İyi albümleri, kötü albümleri falan çok bağımsız birbirinden. Kimse çıkıp ya Machine Head’in şu dönemi çok iyi demiyor.

    En sevilen albümleri 1. ve 6. albümler, 3. 4. ve 9. albümleri hiç sevilmiyor geriye kalanlar ise az çok sevilen iyi görülen gene birbirinden bağımsız albümler. Çok acayip cidden. Metallica zamanında Death Magnetic için demişti ya Justice ile Black album’ün arasını dolduran albüm diye bunların albümleri sürekli birbirinin arasını doldurmak için gibi.

    owlbos

    @Opethsevenbiri, çok haklısın. metalle yeni tanıştığım dönemlerde ilk albümlerine bayılmıştım. en çok sevdiğim gruplardan biri olur flan derken nefret ettiğim o kadar çok şarkısı çıktı ki karşıma. Galiba dinlediklerim arasında en çok saran 1 ve 5. ve kısmen 6.

    deadhouse

    @Opethsevenbiri, Çok iyi tespit. Düşünüldüğünde gerçekten de öyle. Ve bunun tek sorumlusu Robb Flynn. Boş işlerle uğraşacağına müziğine odaklansaydı, art arda iyi albümler çıkarabilirlerdi.

  45. necrobutcher says:

    ben hayatımda hi kaset koleksiyonu ya da cd koleksiyonu yapmadım ama 31 haziranda şoyle aklımı basımdan alan bır box set cıkıyor. pre order baslamıs… sadece 201 eu…

    https://darknessshallrise.de/?v=ebe021079e5a

    deadhouse

    @necrobutcher, Sevenlerine, koleksiyonculara, meraklılarına vs. saygı duyuyorum ancak bildiğin nostalji. Başka bir şey değil. Yakında akıllı telefonlar, bilgisayarlar ortadan kalkacak, siz hala kaset. :))

  46. Twat says:

    @necrobutcher, “…+many never heard recordings” kısmını okuyunca anında kulak dikip kuyruğumu sallamaya başladım. Dissection son albüm de dahil her live kaydını demosunu rehearsal’ını bile bayıla bayıla dinlediğim en sevdiğim 3-4 gruptan biri. Kaset olması biraz üzücü çünkü artık neredeyse üretilmiyor kasetçalar. Pek çok evde de kalmamıştır diye tahmin ediyorum.

    Ayrıca sesi saklamak için hakikaten berbat bir yöntem. Ömrü çok kısa. 40′tan fazla kasetim hala duruyor ama sırf anısı var kapakları var diye atmıyorum. Bir teybe taksak eminim dalgalı çalma denen olay yüzünden dinlenmez haldedir. Umarım şu setin cd sürümü çıkar.

  47. Rust in Peace. says:

    Uzun zamandır doğru düzgün metal dinlemiyorum. Muhtemelen eve tıkılı kaldığımdan dolayı. Açasım gelmiyor hiç, dinlersem sadece progresif heavy/death dinliyorum. Ya da Ulcerate, The Ocean Collective, Cult of Luna dinliyorum ama çok nadir.
    Daha çok jazz/rock/pop/elektronik gibi şeyler dinliyorum. Hatta bugün city pop diye bir şey keşfettim o kadar hoşuma gitti ki. 70 – 80′ler japon popu işte. Hoşuma gitmeyen 1 şarkı çıkmadı daha.
    Şarkı/grup önerisi yapanlar olursa mutlu olurum. Jazz’da The Ink Spots grubu, Nat King Cole, Ella Fitzgerald, Chet Baker gibi sanatçıları seviyorum. Rock’ta bu aralar Dredg’e sardım. Elektronik müzikte tamamen random ilerliyorum Daft Punk dışında. Daft Punk çok iyiymiş gerçekten, birkaç parçalarını biliyordum ama hiç o şarkılar dışındaki şarkılarına bakmamıştım. Favorim Veridis Quo, çalışırken arkada çok iyi oluyor. Bu şarkıyla aynı havada başka şarkılar varsa lütfen söyleyin

    narsistdestroyer

    @Rust in Peace., http://www.youtube.com/watch?v=gUm_VC3vBt4

    http://www.youtube.com/watch?v=YlVC2tVExxk

    http://www.youtube.com/watch?v=2Py37G9qsfY

    Tam olarak aradığın şey değil fakat belki seversin diye yazıyorum.

  48. Tomas Takke says:

    400-500 TL arası güzel ses veren Bluetooth kulak içi kulaklık tavsiyeniz var mıdır?

    çaksu

    @Tomas Takke, Piyasayı tanımıyorum. Bir ay önce tavsiye ile şunu aldım.

    Baya memnunum sesinden. İlk gün ciddi şaşırdım hatta. Deneme imkanın varsa bi dene bence.

    Tomas Takke

    @çaksu, baktım da sesini pilini baya övmüşler, uzun süre kullanımda kulak ağrısı falan yapıyor mu?

    çaksu

    @Tomas Takke, bana pek yapmadı ama kişiden kişiye değişir o sanırım.

    bu kauçuk zımbırtıların farklı boyutlarından da var kutuda. sana uyanını bulmak adına. hatta ben (8 tl miydi nedi) ekstra bi yedek set daha ekledim.

    Tomas Takke

    @çaksu, fiyatı da iyiymiş. Bu baya kafama yattı, sağ olasın.

    çaksu

    @Tomas Takke, ^.^ alman durumunda memnun kalırsın işallah.

    Melkor

    @Tomas Takke, Anker SoundCore Life Dot 2. Amazon da bazen iyi indirim görüyo.

    Tomas Takke

    @Melkor, baktım da saklama kabı büyükmüş abi onun. Ben daha cebe at yük olmasın bi şey bakıyorum.

    Melkor

    @Tomas Takke, Kabı yanında taşımana gerek yok. Ha taşırım diyosan büyük tabi. Ses kalitesi olarak 400-500 bandında bulabileceğin en iyi kulaklardan biri.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Melkor, 425 TL’ye bunu aldım 3 gün önce. Çok memnunum. Tek şarjda 8 saat, kutusuyla birlikte 100 saat şarjı var. O açıdan çok iyi. Sesinden de gayet memnunum, kulağa oturmasından da.

    Düşünenlere ben de tavsiye ederim.

    Melkor

    @Ahmet Saraçoğlu, Memnun olmana sevindim bizim gibi bütün gün müzik dinleyenler için kulaklık çok mühim. iyisini bulmakta zor.

    Erhan

    @Tomas Takke, QCY T6. Fiyatı 200 lira falan ama ucuz olduğuna aldanma şu ana kadar daha iyi bir kulaklık kullanmadım. Mağazadan ekolayzer ayarını düzenleyebileceğin bir uygulaması mevcut uygulama olmadan performansının yüzde 50sini bile göstermiyor. Ayrıca spor kulaklık kulaktan düşmüyor ve müzik dinlemediğin zamanlarda kuyruğu ile kulağında asılı kalabiliyor.

    Önerdiğim ekolayzer ayarı (metal için): Baslar yüzde %90 veya %100. Tizler %100. Arada kalan ayarlar ise ”V” şeklini oluşturacak şekilde ayarlanmalı.

    Tek dezavantajı: Kutusu büyük.

    Tomas Takke

    @Erhan, çok teşekkürler, yukarıda @çaksu nun önerdiği kulaklığı aldım. Küçük bi ekolayzer ayarından sonra genel olarak memnunum, tek bir sıkıntısı var sol kulaklıktan şarkı çalmıyorken belli olan dipten bir ses geliyor ama anladığım kadarıyla Bluetooth kulaklıkların genelinde var bu sıkıntı ya da benim ürün mü sıkıntılı tam bilmiyorum çok da rahatsız etmedi zaten. Kutunun boyutu önemliydi bi de abi, kulaklığı cebe atıp etraflarda erekte olmuş penis görüntüsüyle dolaşmıyorum, mutluyum.

  49. çaksu says:

    Burayı kendi işime alet ediyorum ama.. Ulan ölüyoruz, trend patates.

    #NefesAlamıyorum
    #DirenişKadıköyde
    #PolisŞiddeti

    deadhouse

    @çaksu, Hocam bu herkesin “işi”. Sindirilmiş, köleleşmiş 8 milyarın işi. :)

    Tabii bizim gibi toplumların hali daha beter. Bunu söylemeye gerek yok.

    çaksu

    @deadhouse, yani semtim işgal edilip arkadaşlarım keyfi dayak yemeye gözaltı yemeye başlamadan ben de pek ilgilenmezdim gündemle de siyasetle de. kimseyi yargılamasam iyi ederim o yüzden.

    ama dün çok kötüydü. anaakımda zaten kırıntısı yok yapılan eziyetin. twitterda da trend olmazsa kimsenin haberi olmayacak.

    dün ilk defa twitter hesabı açtım bu yüzden.

    deadhouse

    @çaksu, Siyasetle ilgilenmezdim diye bir şey yok. Meşhur bir sözdür; Siyasetle ilgilenmezseniz, siyaset sizinle ilgilenir. Siyaset hayat demek. Bir meşhur söz daha; Faşizme karşı birleşmeyenler, faşizmin zindanlarında buluşurlar. Hepimiz sindirildik, sindik, korkak, zavallı yaratıklarız, herkes köle. Ben bunu tüm dünya insanları için düşünüyorum ki zaten böyle. Sadece bazı ülkeler daha kötü durumda, hepsi bu. Kendi konforundan başka bir şey düşünmeyen, bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyen, kimsenin bir diğerini düşünmediği, bencil, Pavlov’un köpekleri gibiyiz. Ruhumuzu kemirdiler, bedenimizi de kemirirler, bizlere her şeyi yaptırabilirler. Herkes bir şekilde götünü otoriteye ve düzene teslim etmiş. Ses çıkarmaya çalışana ise medya ve para gücüyle, manipülasyon yoluyla türlü türlü damgalar yapıştırılıyor. Bu sitede bile anaakım düşünceye aykırı bir şey yazdığın zaman “bir sürü şey” olabilirsin neyse uzattım gereksiz yere.

    çaksu

    @deadhouse, Dediğin söz bizim gibi cahil, dogmayla yönetilen topluluklar için doğru gibi geliyor.

    Yani kafamdaki teoride hükümetin hakemden farkı olmamalı. Gerekmedikçe varlığını hissetmemen gerekir.

    Da burda hakem topu alıp vermiyor. Oyuncuları dövüyor. Verecekse de üstüne işeyip sıçıp veriyor. Kayıtsız kalmak çok büyük efor ister.

  50. şeyh hulud says:

    Flash player desteği sonlanınca yılların HeroMachine’i de bitmiş.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.