# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
Masa başında kazanılan maçlar, iddaa baronları ve daha fazlası…
| 01.01.2024

VAR odası.

Site kitlemiz içerisinde futbola meraklı insan sayısının çokluğundan, sadece bu konuya ayrılmış bir başlık açmanın gerekli olduğunu düşündük.

Bundan böyle tuttuğunuz takımla ilgili övgü ve şikâyetlerinizi buraya yazabilir, oynadığınız kuponları burada paylaşabilirsiniz.

Böylece hem konuyla ilgilenenler tüm bu muhabbetleri tek bir yerde bulabilir hem de Serbest Kürsü kısmı daha genel muhabbetler için kullanılabilir.

Şimdiden herkese keyifli muhabbetler.

  Yorum alanı

“Masa başında kazanılan maçlar, iddaa baronları ve daha fazlası…” yazısına 5,705 yorum var

  1. ismail vilehand says:

    Tutmaz ama sırf kupon olsun diye şöyle bişey yaptım. Maksat heyecanı yüksek tutalım.

    https://nsn.page.link/bpFRb

    Yiğit

    @ismail vilehand, fener ve city maçlarını çıkar, neredeyse birebir aynı şeyleri oynadık. Tam msx oynayıp parayı kırmalık maçlardı, tabii hiçbiri tutmadı msx oynamayınca. Gidip bambaşka 7 maça msx bastık 3 tanesi falan geldi.

  2. ismail vilehand says:

    Müslüman kardeşimiz Pogba, doping kullanarak kul hakkına girmiş. Kendisini kınıyoruz.

    B for Beytullah

    @ismail vilehand, CM 01/02 oynuyorum, 2038 yilindayim. Par Olofsson isimli bir regen cikti. Bu bir yaraticinin varligina isaret degil de nedir amk.

    ismail vilehand

    @B for Beytullah, gay olduğunu açıklayan Wonderkid’lerin olmadığı güzel oyun.

    Boba Fett

    @ismail vilehand, Hangi oyun bu? Yeni oyunlara böyle event mi eklemişler?

    ismail vilehand

    @Boba Fett, yeni FM oyunlarında futbolcular birden çıkıp kunek olduğunu açıklayabiliyor.

    https://rb.gy/dmpd34

    Boba Fett

    @ismail vilehand, Son 2 oyun dışında bütün oyunları oynadım ama hiç denk gelmedim, sanırım son zamanların halt etmesi, şöyle olsa oyuncuyu hemen satardım.

  3. ismail vilehand says:

    https://nsn.page.link/Zz1b4

    Atletico Madrid kapatılsın.

  4. ismail vilehand says:

    İddaa’yı bıraktım arkadaşlar. Bu başlığa son mesajımdır. Rabbim size de nasip eder inşallah.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, sanmıyorum.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, cidden bıraktım.

    Boba Fett

    @ismail vilehand, ne zaman kumarı bıraksam şu görsel gelir aklıma:

    https://pbs.twimg.com/media/GEDR2GbWgAES4KY?format=jpg&name=small

  5. Az önce inanılmaz bir şey oldu.

    https://www.youtube.com/watch?v=Sd6QGqOf3uk&ab_channel=SSport

    riser

    @Ahmet Saraçoğlu, bunun türkiye versiyonunu düşünemiyorum mesela.

  6. ismail vilehand says:

    المؤتمة علي محمد المصراتي = 🤡

    Yiğit

    @ismail vilehand, ırkçı değilim ama ismi şöyle olan bir lavuğu takımımda oynatmam. Amına kodumun gebeşi

  7. Yiğit says:

    Bu turda elensek gram şaşırmam, finale kadar çıksak da şaşırmam. Ancak şu kupayı ciddiye almayanları görüyorum. Olm sikik ligimizi abartıp durmayın. Evet 10 senedir şampiyonluk gelmiyor bu yüzden ligi daha önemli görebilrsiniz ama hem ülke puanı hem de maddi getiriler için bu kupa önemli. Yine de union sg güçlü takım. Umarım djiku becao ikilisi ve orta sahada fred ile başlarız.

    Yiğit

    bıktım artık gerçekten ya. Becao sakatlanmış, şimdi de Çağlar sakatlandı. Nefret ediyorum şu durumdan. Şu takımı bir sağlıklı izleyemiyoruz. Bütün hevesim sikiliyor

  8. Yiğit says:

    Oosterwolde sen nasıl bir yamyamsın kardeşim!? Sezon geneli zaten stoperde kusursuza yakın oynuyordun, her türlü mücadeleye giriyordun da bu gol çok ekstra oldu. Helal olsun. Tam bir aslan parçasısın. Daşşaklarını gezdirenler yesin

  9. Zeitgeist says:

    UFC299 için şöyle bi kupon yaptım keyfine. Cayır cayır maçlar var yine.

    https://nsn.page.link/ooB8F

  10. Guimarães says:

    istanbul – kasımpaşa dep 1,5 gol üst
    aston – tottenham 2 & var
    strasbourg – monaco 2 & var
    liverpool – city 1 & var
    real – celta 1 ve 1,5 üst
    leverkusen – wolfsburg 1 ve 2,5 üst
    fiorentina – as roma 2
    gaziantep – beşiktaş ev 0,5 üst
    chelsea – newcastle 2 & var

    960, 10 oran

    Gökay

    @Guimarães,

    Wolfsburg 2
    Feyenoord 3-0 skor
    Aston Villa Kg Yok

    113,25 oran x 104 attım 11.777,88 veriyor.

    Bol Şans

    Yiğit

    @Gökay, wolfsburg 2 günün sürprizi benim de oynadığım bir maç. Sadece sürpriz oynamak sarıyor.

  11. Yiğit says:

    Perşembe günü usg ile oynanan maç bir futbol maçıysa bu pendik maçı bambaşka bir spor olmalı. Ha iyi değiliz onu söyleyeyim, şampiyonluğu da muhtemelen samsun maçında çoktan bıraktık onu da söyleyeyim ama şu ligin sportif gerçekliği yok bugün tekrardan gözüküyor.

    45 dakikada totalde 15 dk falan futbol oynandı. Adam saha içine kadar yürüyüp saha içinde kendini yere bırakıyor omzunu tutuyor, sonra ayağa kalkıp baş dönmesi bahanesiyle yerde bir 5 dk daha devam ediyor. Aynı adam 10 dk sonra kafa golü atıp kafasını da kalecinin bacağına sert bir şekilde gömüyor. Komediye bak. Hakemlerin yanlı olduğunu söylemeyeceğim ama standartsız ve yanlış kararları zaten gırla devam. Daha da kötüsü hakemler bütün temponun anasını sikiyor. Bu hep böyleydi zaten ama usg maçında bir hakem oyunun oynanmasına nasıl izin verir, tempoyu nasıl baltalamaz çok iyi gördüğümüz için bugün tekrardan gözüme battı.

    Son olarak Halil Akbunar gerçekten rezil bir insansın. Ferdi’ye uçarak yaptığın müdaheleyi görünce kondom kullanmayan babanın kulaklarını güzel çıtlattım. Evladım olsan sevmem seni.

    çaksu

    @Yiğit, Sende gençliğimi görüyorum evlat. Eskiden ben de Türk Ligi izlerdim.

    :p

    Yalnız özetlerde bile gol pozisyonu kadar faul/tartışmalı pozisyon falan koyuyolar cidden leş gibi.

    Yiğit

    @çaksu, ben aslında pandemiye kadar izlemiyordum ligi. Bjknin gol farkıyla şampiyon olduğu sezonu biraz takip ettim, yine kim min jae’nin olduğu sezonu da az biraz takip ettim. İzlemediğim derbiler bile vardı o sezonlarda.

    Nedense bu sezon ve geçen sezon neredeyse tüm maçları izledim. Bilmiyorum seviyorum bu takımı. Herhalde hayat boka sardıkça tutunacak bir dal arıyorum.

    çaksu

    @Yiğit, Sev abi güzel şey sevmek :) Aynen iyi geliyor insana, bağ kurmak desteklemek heyecan yaşamak.. Hem PL hem TR izledim yıllarca. Zaman içinde TR’den uzaklaştım. Salt kalite farkı değil… Mantalite farkı sanırım bi de. Mesela şu Darwin, o ilk sezonu TR’de bi takımda oynasa BİTİRMİŞTİK adamı. Ama Liv tribünü taraftarı, eforu iyi niyeti gördükçe SÜREKLİ destekledi adamı. En rezil kaçırışlarından sonra “Nunez Nunez” tezahuratı yaptılar. Resmen sevgiyle büyütüyoruz sdd. Çok içimden gele gele destekliyorum ben de. Orda keyif doyum veren bi çok şeyin TR’de tersini gördükçe, uzaklaştım yıllar içinde.

    Frostauðn

    @Yiğit, Tr ligindeki en boktan olay o hakem standartı olmaması ve sürekli oyunu durdurup oyunu sıkıcılaştırması. USG maçındaki spiker berbattı mesela Batshuayi bir yerde ceza sahasında düştü savunma oyuncusu net topa müdahale yaptı penaltı olması lazım diyor oldu amk Tr ligi değil burası öyle kendinizi yere atınca çalmıyorlar dedim. Spiker leş gibi fanatik fenerliydi maçı izlerken soğuttu.

    Yiğit

    @Frostauðn, fanatik fenerli olduğunu nereden çıkardın? Genel olarak tr takımlarının maçlarını sunan herkes sakarya meydan muharebesini anlatıyormuş gibi triplere giriyor. Faul olmayan pozisyonlarda boş boş konuşması haricinde artık rahatsız olmuyorum alıştım. Biraz dozu kaçsa da elbette taraflı bir anlatım olacak ve havaya girecek spiker. Avrupa maçı bu. Alp Özgen’in bjk maçı anlatırken de aynı şekilde sunmuşluğunu hatırlıyorum. Hiç de leş gibi fanatik bjkli bu adam demedim.

    Bats’ın tek pozisyonu hariç kendini boşu boşuna yere bıraktığını hatırlamıyorum. Dengesini kaybedip düşüp topu eline aldığı oldu ama dengesini kaybettiği için kendini yere attı denemez, allahtan kart falan görmedi. Kararlar doğruydu değildiden daha önemlisi belli bir standartı vardı hakemin ve onun dışına çıkmadı. Ligin toksik ortamı dışında adil yönetimli ve yüksek tempolu bir maçta takımımın neler yapabildiğini gördüm. Gerçekten futbol oynandı ve sonucu çok güzel oldu. Bu seneki en tatmin edici maçtı benim için.

    Frostauðn

    @Yiğit, Bats penaltı beklemedi bile zaten çok barizdi adam topa kaydı. Ben sadece spikerin penaltı beklemesine şaştım kaldım. Spikeri de çok tanımıyorum Galatasaray maçlarını anlatanların birini zamanında S Sport’ta pl sunuyordu onu oradan tanıyorum ve severim anlatımını diğerini de CL maçlarından tanıyorum o kadar hoşuma giden iki spiker onlar diğerlerini tanımıyorum bile bu sene ilk kez Fenerin konferans maçını izledim ve adamı bilmediğimden itici geldi demek ki yanılıyormuşum. USG fazla abartmışız adamların oynadığı topu hiç beğenmedim Fener’de çok iyiydi ama el üstünde tutulan şişirildikçe şişirilen topçuları ayaklarında top tutamadı belki de Fener’in yaptığı savunmadan öyle oldu USG’yi bilmiyorum etmiyorum tek bildiğim 20 küsür maçtır yenilmedikleriydi bu da öyle kolay bir istatistik değil.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Frostauðn, @Yiğit, aşağıdaki konuyla ilgili yorum yaptım, lütfen bu konuları deşmeyelim artık. Konuyla ilgili bilgi vermek için onayladım bu son yorumları da.

    Alp Özgen’in tarzı bu. Kendisiyle ilgili olarak maçı Galatasaraylı gibi anlattığına ilişkin 2012 yılından bile yorum var internette. Galatasaraylılar “bu akşam Galatasarayımız ne kadar iyiydiyse, Alp Özden de o kadar iyi anlattı maçı helal olsun” şeklinde yorumlar yapmış. Şimdi aynı şey Fenerbahçe için söyleniyor. Çok heyecanlı ve belki gereğinden fazla gaz anlattığı Beşiktaş maçı da var. O yüzden bu konu bir yere varmaz. Özellikle de ligi değil de sadece Türk takımlarının Avrupa maçlarını anlatanlarda olabiliyor bu durum.

    Başka örnekler de veririm. Ali Ferahbot Trabzonspor’un Antalyaspor’dan puan alması hâlinde şampiyon olacağı (yanılmıyorsam) 2-2 biten maçta Trabzon gol atınca 20 saniye falan GOOOOOOOOL! diye bağırmıştı ve Antalyasporlular “biz Yunan takımı mıyız?” demişti. Sonra aynı adamın 3 büyüklerin üçü için de deli gibi bağırdığı maçlar izledim.

    Kısacası o konulara takılmayın, bu adamların mesleği bu ve elbette ki takım tutuyor olsalar da profesyonel kimlikten sapıp taraflı olacak kadar da tecrübesiz değiller.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, ben de bunları dedim zaten. Tartışma gibi bir durum söz konusu değil.

    Frostauðn

    @Ahmet Saraçoğlu, Kusura bakmasın herkes, Ahmet abi o altta biraz sert girdim ama sonrasında ne oldu bilmiyorum bir daha bakmadım sabahtan beri siteye sanırım biraz daha büyümüş olay benim içime sinmedi zaten orada kullandığım ifade rahatsız oldum günü kapatmadan bunu yazmaya gelmiştim ama zaten silinmiş.

  12. ismail vilehand says:

    Hakem Liverpool’a fena operasyon çekti. Verilmeyen penaltı yüzünden şampiyonluk gitti belki de.

    Raddor

    @ismail vilehand, abi bence penaltı değildi. Onlar bile o kadar itiraz etmedi. Biz Süper Lig’e çok alıştık.

    ismail vilehand

    @Raddor, https://rb.gy/gnd8z2

    Raddor

    @ismail vilehand, Salah’ın pozisyonu için demiştim, bu pozisyonu hiç hatırlamıyorum. O sırada şikayet etmek için girdiğim yayın çöktü herhalde. :D Bu penaltı gibi gözüküyor.

    ismail vilehand

    @Raddor, o pozisyonun penaltı ile alakası yok elbette. Futbol erkek oyunu. Ancak bu hareketi dışarıda yaparsan 3 ila 6 sene arasında hapis cezası ile yargılanırsın. Tekmeyle adamın böğrünü söktü.

    Raddor

    @ismail vilehand, şimdi özetten baktım (hakikaten yayın gitmiş bende o anda), penaltı verilebilirmiş ama neden verilmediğini de anlıyorum. Doku’nun topa başka türlü müdahale etme şansı yok gibi. Mac Allister biraz göz göre göre koşuyor topu kapacağım diye. Penaltı verilse itiraz etmem ama bizim lig gibi olmamasına sevindirici. Herhangi bir takım veya taraftarlıktan bağımsız olarak penaltıya karşı bu tutumumun neden oluştuğunu az çok anlıyordur herkes.

    çaksu

    @Raddor, Ceza sahasında topu sektirdiği anda boku yiyor Doku. Yapabileceği tek şey vücuduyla hamle yapıp başkasının topu almasını engellemek. Evet ayağını kaldırmaya başladığı anda ‘top benim’ diye düşünüyor, Maca epey önde, çok hızlı geliyor ve Doku’nun reksiyon verecek zamanı olmuyor. Ama.. Kurallar bunun için var.. Etrafın dolu, rakibini tehlikeye atacak şekilde ayağını kaldırdığın anda faul.

    Kasıt yok o yüzden tereddüt edenleri görünce şoke olmuyorum. Doku tecrübesizliğinden muzdarip olur normalde. Şanssızlık da diyebiliriz.. hakkaten çok çabuk bitiyor orda Maca.

    Ama yani 100% penaltı yau.

    Bence. :)

    Raddor

    @çaksu, “rakibini tehlikeye atacak şekilde ayağını kaldırdığın anda faul”

    Aynen normalde ben de bunu faul diye biliyorum. Dün gece de ceza sahasında Osimhen’in ayağına basıldı, penaltı verilmedi. Ucuna bastı diyen var, ofsayttı diyen. Ofsayt denmedi, tekrar tekrar baktım ucuna da basmamış bayağı basıyor. Benim bildiğim bu da her türlü fauldü.

    O zaman anlıyorum ki her hakem kendi kafasına göre, kural bu. Hakem olsam, benim inisiyatifimde olsa bu tartıştığımız pozisyonlara ben de düdük çalmam. Penaltıyla kazanılmasını sevmediğimden kaçabildiğim kadar kaçardım faul vermekten. Bu nedenle Avrupa’nın hakemlerinin bize kıyasla mükemmel oynattığını düşünüyorum. Michael Oliver’ın daşşağını yerim. (hayda öveyim derken homoşlaştım)

    O değil de bir saat önce Marcus Thurham, Savic’in taşşakları avuçladı.
    https://www.youtube.com/watch?v=i5QruLh7SmM

    İşte bu kırmızı kart olmalı, hatta bunun için kırmızının ötesinde yeni bir kart icat edilmeli ama hakem buna da bir şey demedi. :D

    Yiğit

    @Raddor, canlı izlerken hönkürdüm amk. Adam resmen istiklal marşını tersten okuttu. Sonra da gidip adamla şakalaştı. Mal mal goller kaçırdığı için Thuram’ın hem mecaz hem de gerçek anlamıyla (kinaye yani) eline aldığı bir maç oldu diyebilir miyiz :)

    Raddor

    @Yiğit, yanlış toplara oynadı da diyebiliriz. :)

    Riquelme’nin kaçan golünden sonra Simeone’nin kendini yüzüstü çimlere bırakışında da spikerlerle aynı anda kahkaha attım. Komikti, heyecanlıydı. Uzun süre sonra izlediğim en güzel maçtı.

    Yiğit

    @Raddor, Simeone’nin kendisini izlemek oynattığı futbolu izlemekten daha zevkli zaten. Jenerik adam.

    çaksu

    @Raddor, 60′tan sonrasını izledim hakkaten baya keyifli maç oldu. Atleti’ye karşı büyük negatif önyargım var ama helal olsun iyi maç izlettiler. (Skor yapmak zorunda olunca tabi çok yatıp yuvarlanmadılar zıh zıh yine lafımı sokayım)

    Yiğit

    @ismail vilehand, doku topa dokunuyor, devamında rakibe müdahale var ama tamamen istem dışı ve pozisyon gereği. Mac Allister adamın içine kadar girmiş ve kendisi ne topun sahibi ne de topa müdahale edebiliyor. Oyna devam. Salah-Ake ve AMA-Rodri pozisyonlarında da penaltı yok eğer onlardan birini kastediyorsan.

    Bu sezon Live için en operasyon çekilmeyen maç budur bence. Diğer örnekleri düşününce bu masum kalıyor.

    çaksu

    @ismail vilehand, Var hakeminin götü yetmedi hakakten 90+8′de maçın kaderini belirlemeye.

    Dediğin gerçekleşebilir. İki sene önce (gelemeyen quadruple senesi) 1 puanla ligi kaybettiğimizde de yine Spurs deplasmanı (bana göre) sezonun kaderine etki etmişti. Kane’e verilemeyen kırmızı, sonrasında Robbo’nun atılışı ve gol yiyip galibiyeti kaçırmamız..
    https://www.facebook.com/watch/?v=385184559960161

    Ama bugün takıma da yazar. Ayağımıza kadar geldi maç. Alamadık. Diaz hattrick yapabilirdi.

  13. Arkadaşlar, futbol başlığını kapatmak istemiyorum o yüzden bundan sonra FB, GS, hakemlerle ilgili, karşı tarafa sataşmalı yorumlara yer vermeyeceğiz. Nasıl oluyor bilmiyorum ama normalde siteye hiç yorum yapmayan insanlar gelip küfürlü cevap yazıyorlar. O yüzden hiçbir yorumu yayınlamamak en iyisi olacak.

    Türk ligi sik gibi, büyük takımlar kollanıyor, büyük takım taraftarlarının tamamı aynı. Bu konular burada kapansın, bunun dışında isteyen istediğini konuşsun futbolla, maçlarla ilgili.

  14. Yiğit says:

    Ne yani şimdi ismail vilehand şu atletico maçına bahis oynayıp kaybetmiyor mu

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, iş yetiştirme durumundan son 1 haftadır sabahları 5.30′da kalkıyorum ve tüm gün çalışınca CL maçları başlarken yorgunluktan gebermiş oluyorum. Salı günü dayanmaya çalıştım ama Arsenal – Porto maçı uzatmaya gidince uyuklamaya başladım ve yattım. Dün gün içinde daha da çok çalışmıştım, Atletico – Inter maçının devre arasında yatıp uyudum. Sabah kalkınca skoru görmeyecek şekilde (elimle ekranı kapatıp skoru görmeden özeti açıyorum, daha zevkli oluyor) Exxen’den özetlerini izleyip gördüm Atletico’nun Inter’i elediğini.

    Açıkçası şaşırmadım. Inter ligde çok iyi ama Simeone’nin de zihniyetini değiştirmesiyle son 2 sezonda Atletico epey coşkulu bir takıma dönüştü. Maçları daha zevkli geçiyor, o kesin. Karşısına kim gelir bilemem ama sanki Inter’in çıkmasındansa Atletico’nun çıkması bir sonraki turu daha heyecanlı hâle getirecek. Inter bana kasvetli geliyor nedense bazen.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, Inter çok beğendiğim bir takım ama atm’nin her koşulda her takımı eleyebileceği de bir gerçeklik. Adamlar prime liveyi prime barçayı eledi zamanında. Gerçekten eleyemeyecekleri takım yok ama hiçbir zaman avrupanın en iyi takımı veya turnuvanın favorisi de olmadılar.

    Bu sezon evlerinde canavar gibiler. O statı ve şanlı atletico taraftarlarını düşününce (realin özenti göt lalelerine benzemez) aktif olarak dünyadaki en iyi iç saha takımı olabilirler mi diye düşünüyor insan.

    ismail vilehand

    @Yiğit, cidden iddaa’yı bıraktım. Ara sıra Gökay’la birlikte Avustralya kanguru yarışlarına bahis yapıyoruz.

  15. Yiğit says:

    Sadeliği hemen her alanda severim ama Euro 2024 formalarımız çok zevksiz değil mi? Bu ne olm iki tane çizgi falan çekeydiniz bari. Düz kırmızı tişörte bayrak ve markayı basıp geçmişler.

  16. çaksu says:

    Sparta Anfield’e geriden oyun kurma planıyla gelmiş. Dk. 14 skor 4-0.

  17. çaksu says:

    Liv maçı sonunda “Leverkusen eleniyo galiba” dedi spiker. Açtım 90+2, 2-1 geridelerdi. 5 dk’da iki gol attı Schick haha. 3-2 aldılar. Ciddi plot armor sahibiler bu sene.

  18. çaksu says:

    Roma Ultras’ın kraliçe pankartına…
    https://pictures.tribuna.com/image/3b924f61-56c0-4a97-bcbc-020b57bbf177

    Brighton taraftarının cevabı.
    https://tinyurl.com/4a2f4p2w

    Yiğit

    @çaksu, pazarda ananas aldım mı yazıyor ben mi yanlış okuyorum

    çaksu

    @Yiğit, Haha. Totti ananaslı pizzaya bayılıyor.. Kısasa kısas yapmışlar.

  19. Yiğit says:

    Ulan yine mi city real izleyeceğiz. Tamam çok zevkli oluyor da arada çeyrek finale denk gelmesi hoş olmadı. Yine bir ayaktaki takımlar diğer ayaktakilerden daha zayıf olmuş.

    Tabii ki gönlüm barcadan yana. Finale kadar çıkarlarsa mutlu olurum. Real almasın da hangi ispanya takımı alırsa alsın.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, şöyle bir baktım da FB taraftarı Olympiakos’u direkt elemiş gözüyle konuşuyor. Doğrudan Aston Villa maçını konuşmaya başlamışlar. Bence o kadar kolay olmayacak Olympiakos eşleşmesi. Özellikle deplasman açısından muhtemelen en zor rakip.

    Denk gelmeyen varsa dün de evlerinde 1-4 yenildikleri Maccabi’yi deplasmanda 1-6 yenip elediler.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, fener her rakibe elenebilirdi zaten. Bizim millette kendini dev aynasında görme var o yüzden normaldir. Ancak usg’den daha kolay bir rakip olduğu da belli. Elenirsek de elersek de şaşırmam ama final yolu sıkıntılı gerçekten.

    Oly az buçuk gördüğüm kadarıyla bize ters gelecek bir takım. Ama işte usg için de böyle düşünüyordum. Bir de şu sakatlıklarla işimiz zor. Gerçekten bu sene en büyük engelimiz sakatlıklar oldu. Bonucci ve becao’nun yokluğunda sakat olmadıklarını varsayarsak elde sadece jayden ve djiku kalıyor. İkisi de kart sınırında. Kanat rotasyonu da sıkıntıda. Kent’in kafasız bir oyuncu olduğu belli. King de sakat. Mert hakanın durumu da belli değil falan bu fikstürde sakatlıklar iki kupaya da (süper kupa ile üç hatta) damga vuracak fener için.

    Bol şans dileyelim. Her şey güzel olsun da yarı finale hatta finale kalalım.

    çaksu

    @Yiğit, Ben alkışladım görünce sdfg. Final olmasından daha iyi bence, iki maçta izlemek. Real City.

    Arsenal da o hazin yılların öcünü alacak belki bu sene. Wenger son zamanları mıydı sonrası mı.. Arsenal’ın yüzyıllar sonra ilk kez ŞL’ye katılamadığı sene. United’dı sanırım, 4. bitireceği kesinleşen.. Reddit’te bi Arsenal taraftarının “Enjoy Bayern away you cunts” deyişini hatırlıyorum hahaha.

    Yiğit

    @çaksu, evet iki maç izlemek daha zevkli ama zaten geçen senelerde izledik işte ben de onu söylemeye çalıştım. Senelerdir finaller çok zevksiz. Şöyle hem takımların ağır abi olduğu hem de zevkli geçen bir final lazım.

    Adettendir tahminleri yazalım:

    City – Real: City
    Arsenal – Bayern: Bayern
    BvB – AtM: Atm
    Barca – PSG: PSG

    City – Bayern: City
    PSG – AtM: PSG

    City – PSG: PSG

    Ballon d’Or: https://www.youtube.com/watch?v=Qe1GfpIPLEg

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, en çok sevindiğim ve beklediğim eşleşme Arsenal – Bayern. En son 7 yıl önce karşılaşmışlar. Çok enteresan maçlar olabilir. Benim tahminim seninkinden baya farklı:

    City – Real: City
    Arsenal – Bayern: Arsenal
    BvB – AtM: AtM
    Barca – PSG: PSG

    City – Arsenal: City (alt)
    AtM – PSG: AtM

    City – AtM: City (alt)

  20. Boba Fett says:

    Arda’nın şutu der susarım.

  21. Yiğit says:

    Otobüsü kurşunlayan adamlar bunlar. Bıraksan tekme tokat bütün futbolcuları döverek öldürürler. İnsan falan değiller. Umarım bu statta izleyebildikleri son maç olur. Çok zevk aldım kudurmalarından. Bunları şu statta yenmek kadar zevkli bir şey yok cidden.

  22. ismail vilehand says:

    Trabzon’a atom bombası atsak şu dünyadan tek eksilen şey bir adet atom bombası olur.

    Frostauðn

    @ismail vilehand, Arttırıp tüm Karadeniz bölgesine diyorum bir Trabzonla geçilecek bir şey değil anca böyle gün yüzü görürüz

    ismail vilehand

    @Frostauðn, Artvin ve Samsun benim canım ciğerim. Gerisi tamam.

    Raddor

    @ismail vilehand, Samsun’da dört sene okudum. Domuz taşlama, Amerikan tıraşlı dövme, Sniper’la adam vurma gibi olaylar benim dönemimde yaşandı. “Samsun’da sıradan bir gün” cümlesi hepimizin diline dolanmıştı.

    Amma velakin yine de Samsun diğer Karadeniz illerine göre iyi, ayrı tutulabilir. Cehennem Ordu’dan itibaren başlıyor. Benim de anneannemin babası Bafra’lı, yüzde on iki Samsun’luluk var.

    Artvin çok net ayrılıyor. Hiç süper iyi olmayan Artvin’li tanımadım. O il çölde bir vaha.

    Batıda kalıyor ama tanıdığım Sinop’lular da hep çok iyiydi.

  23. ismail vilehand says:

    Dün gece şunu anladım, Batuhan Karadeniz şu an aktif olarak Türkiye’nin en iyi spor yorumcusu. Kimseye, hiç bir tarafa götünü yiyim ayağı çekmeden doğruları söylüyor. Hiç bir korkusu ve yorumculuk adına bir kariyer planlaması yokmuşçasına doğruları söyledi. Yayını izlemek isteseniz:

    https://www.youtube.com/live/oQkVuvU219I?si=4tolDiQEjSm3CNaq

    Adamın hem maç, hem olaylar hem de Halil Umut Meler ile alakalı söylediklerinin hepsi nokta atışı.

    Yiğit

    @ismail vilehand, Saha ortasında sevinme dediği anda kapadım. Kadıköyde galibiyet alınca uğurcanı havalara atan sahanın ortasında sevinen trabzon değil miydi bu nasıl objektiflik aman allahım. Kadıköy taraftarı o gün sahaya inse yine aynı şeyleri söyler miydi sence

    ismail vilehand

    @Yiğit, ben de o konuya katılmıyorum. Haklısın. Normal olanı istedikleri yerde istedikleri gibi sevinebilmeleri ama burası Türkiye olunca “keşke soyunma odasında kutlasalardı.” gibi bir durum çıkıyor ortaya ve evet, bu net yanlış bir düşünce. Kabul edilebilir değil.

    Bir de sahanın içinden gelen ve kafasına tribünden satır atılmış biri olarak Batuhan’ın dediğine katılmasam da pek kınayamadım. O olayları bizden daha iyi bildiği kesin ama doğru olan senin bakış açın elbette.

    Ancak o kısım yüzünden söylemleri çöpe atılmamalı. Diğer izlediğim yayınlarda söylenenlerle kıyaslanınca en iyisi Batuhan’dı. Bence komplesini izle ama sen bilirsin.

    Raddor

    @ismail vilehand, Batuhan Karadeniz geçen hafta da Mert Hakan hakkında gayet cesurca konuşmuştu. Bu tarz konularda en olması gereken tepkileri veren yorumcu.

  24. 1989′dan beri futbol izliyorum. Dün geceki olay kadar büyük rezillik görmedim. Normalde Trabzon’a 10-15 maç seyircisiz, hayvan gibi para cezası ve daha bir sürü ceza verilmesi lazım ama tabii ki de olmayacak. TS başkanı Ahmet Ağaoğlu elendikleri kupa maçı sonrası sahada Alanyalı topçuları kovalarken biz Alanya tribünündeydik. Bir sik olmadı başkana da Trabzon’a da.

    O gün Josef’e ceza verilmemesi için bütün takımların ortak hareket etmesi gerekiyordu. O yapılmadı, şimdi FB’li futbolculara kim bilir ne olacak. Yarın öbür gün aynı şey GS’ye de olabilir, herhangi bir takıma olabilir.

    Euro 2032′yi falan alsınlar bizden. İtalya tek başına ya da Yunanistan’la yapsın. Hiçbir şeyi hak etmiyor bu millet.

    Valla dün GS son 15 dk 2 gol atıp kazanırken gerginlikten ve sonra sevinçten ellerim titredi ama harbiden büyük rezillik şöyle bir organizasyon için kafa yormak, sevinmek, üzülmek.

    Anasını siktiniz ulan azıcık keyif veren her şeyin.

    Ahmet Saraçoğlu

    Fenerbahçe iyi ki de kazandı bu arada. Ayaklarına sağlık.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, dün geceden daha kötüsü, “1453 Kartalları” diye hükümet destekli feyk Beşiktaş taraftar grubu kurulup, Gezi olayları sonrası Beşiktaş – Galatasaray maçında olanlardı.

    Bundan daha çirkin, korkunç ve saf kötülük barındıran bir futbol olayı gelmiyor aklıma.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, şu ligde şu ortamda bir insan nasıl hakemlik yapabilir emin değilim ama halil umut meler’in iyi bir hakem olmadığını düşünüyorum. Kafasına çenesine omzuna vs madde yemeyen kalmadı. Maçın devam etmemesi gerekiyordu. Ceza sahasının göbeğinde yanan bir meşale var adamın umurunda değil gidip frikik veriyor ki o frikik gole dönüştü. Tempoyu ve gerginliği kontrol edemiyor bu adam.

    Trabzonla olan çekişmemizin tarihsel dayanaklarını es geçemeyiz ama artık cidden boku çıktı. Dün otobüs kurşunladılar bugün linç girişiminde bulunuyorlar. Ne zaman şampiyonluğa oynasak trabzon için dünyanın en önemli olayı feneri şampiyon yapmamak oluyor. Gerekirse canlarını feda ederler feneri şampiyon yapmamak için. E sen de bunlara ceza vermiyorsan adamlar güç bulup devam eder. Malum otobüs kurşunlanmasının suçluları halen daha ceza almış değiller. Dünkü sorumlular da keza yine yeterli yaptırımı almayacaklar kesin. E yarın şu topçuları öldürmekten geri durmayacaklardır. Sinirden tribün direğini söken manyaklar bunlar amk. Her ts deplasmanımızda aklıma bile gelmeyecek saçmalıkta bir şeyler mutlaka oluyor.

    Osayinin dövdüğü o maskeli teröristin tribünde kelebek salladığı ve sahaya inerken o kelebeği ceketinin altına sakladığını gösteren görüntüler var. Çekip saplasa engel olabilecek kimse yok. Gergin geçeceği dünden belli olan bir maça yeterli güvenlik önlemlerinin alınmaması en büyük rezillik bence. Statta polis yok amk şaka gibi. Ama işin ironik yanı seçim zamanı yeterli güvenlik önlemleri alınamayacağı için maçlar erteleniyor. Güler misin ağlar mısın.

    Kelebeklisini, bannerlord oynar gibi elinde spear ile gezenleri vs düşününce osayiye falan terörle mücadeleden onur nişanı verilmesi lazım ahaha. Güzel patakladı aslanım benim. Bats’ın dönen tekmesine de kahkaha attım. Oosterwolde, Batshuayi ve Osayi. Bunlar kavgaya giderken çağırılacak adamlar.

    Ayrıca Frederico, sen başka bir olaysın. Benim gibi birçok kişinin daha aklına Baroni gelmiş. E tarih tekerrür.

  25. Raddor says:

    Dün neydi ya öyle. Önce Kasımpaşa – Galatasaray maçı. Galatasaray’lı olarak hop oturttu hop kaldırdı. Galatasaray klasik, seyircinin tansiyonuyla oynamadan kazanmama geleneğini yaşattı. Şahane bir geri dönüştü.

    Sıra Fenerbahçe’nin puan kaybedişini izlemeye gelmişti. Sonuçta deplasmanda oynanacak bir derbiydi. Trabzon’un da Fenerbahçe’ye özel düşmanlığı vardı. Askerdeyken mesela Trabzon’lu devrelerin Fenerbahçe deyince dinine küfretmiş gibi tepki verdiklerini hatırlıyorum. Öyle ki bu nefretin kaynağını merak edip araştırmış 1996′ya kadar dayandığını öğrendiğim bir video bulmuştum.
    https://youtu.be/wv8JzAd1LV4?si=uI0NITXqbQeMFqQl

    Ama Fenerbahçe maça iyi başladı ve kazanacağı belliydi. Hak ederek de kazandılar. Maç boyunca taraftarın yaptığı cidden nefret ettirdi. Öyle ki GS’li olarak Fener’in kazanmasına sevindim. Futbolcuları da yüzde yüz haklı buluyor ve ellerine sağlık diyorum. Trabzonspor’un da en ağır cezayı almasını diliyorum. Hatta Trabzonspor kapatılsın gitsin. Bu tarz barbarlıklar gerekli cezayı almadığı için oluyor bunlar. Bugün sahaya inilme cesaretinde bulunulması aylar önce hakemin dövülmesinin bir devamı.

    Böyle giderse -ki muhtemelen böyle gidecek, yaptırım falan olmayacak, maalesef ki izlediklerimiz sadece fragman. Daha iki gün önce dayımla telefonda konuşurken demiştim. Türk futbolunda çok kötü şeyler göreceğiz diye.

    Başka bir konu: Sporun faydaları. Her zaman spor yapamasam da bazen azıcık şınav, mekikle bile kendime geliyor, başka bir adam olduğumu hissediyorum. Hareketli olmak, sağlıklı beslenmek, fiziğini zorlamak her gün iki dakika bile yapıldığında muazzam bir güce dönüşüyor.

    Futbolcular sigara içmeyen, doğru beslenen, yoğun antrenman programlarına sahip, hayvan gibi efor isteyen bir oyunu icra eden adamlar. Be amına kodumun maskelisi, neyine güvenerek sahaya iniyorsun!

  26. Erhan says:

    Ali Koç gerekirse çekilip bir alt lige düşeriz diye açıklama yapmış. Takımımı sonuna kadar destekliyorum. İsterse GS altıncı yıldızını alsın umurumda değil. Temiz bir ligde oynamayacaksa eğer FB amatör ligde oynasın daha iyi.

    Birisi, FB sokak maçı yapsa kaldırıma tribün kurarız demiş. Aynen katılıyorum.

    Fenerbahçe büyük taştır, büyük lokmadır. Bugün yere düşerse yarın kalkıp alayının anasını siker sorun değil.

    Necrobutcher

    @Erhan, Benim yorumlar kişiliğe hakaret diye banlanıyor adamlar ana bacı girmiş ahahah

    Ahmet Saraçoğlu

    @Necrobutcher, insanlar rakip takıma sövüyorlar, sen karşındaki kişiye sövüyorsun. Bak bakalım karşısındakine saldıran bir kişi var mı yukarıda. Sen tartışmayı kişiselleştirdiğinin farkına varamıyorsun.

    Yorumların yayınlanmayınca, yayınlanmayacağını bilmene rağmen sırf ben göreyim diye bana ve siteye hakaret içeren yorum yazdın. Sana cevap vermedim, vermeyeceğim. O zamandan beri olduğu gibi bundan sonra da yorumlarını yayınlamayacağız. Kusura bakma, tartışma adabını bilmiyorsun ve benim de koca koca insanlar yorumlarının bir yerinde karşısındakine hakaret etmiş mi diye her şeyi didik didik okuyacak vaktim yok. Tartışmayı, karşısındakine hakaret etmeden fikrini savunmayı bilenlerle temiz temiz devam ediyoruz.

    Necrobutcher

    @Ahmet Saraçoğlu, yanlış. Ben burada kimsenin kişiliğine sövdüğümü hatırlamıyorum bulun özür dileyeceğim hemen.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Necrobutcher, bana “Millete şirin gözükmeye çalışıyorsun dandik siteni götüne sok” dedin. 43 yaşımda böyle diyaloglarla uğraşacak değilim. Neden hâlâ buradasın bilmiyorum ama bundan sonra burada herhangi bir yorumunu yayınlamayacağım.

    Raddor

    @Ahmet Saraçoğlu, konudan biraz bağımsız, nick’inin hakkını veriyordu valla, kaç zamandır aklıma geliyordu. O bile olabilir, o derece:

    https://www.youtube.com/watch?v=d4_NbuIsuZw

    Necrobutcher

    @Ahmet Saraçoğlu, bu ilk ve sondu özür diliyorum ama bi sürecin sonucu olarakpatlama noktası bu lütfen bunu da hesaba katalım ben burayı seviyorum neredeyse bütün incelemeleri okudum bu site benim el alışkanlığım oldu askerde bile her gün girdim lütfen barışalım ben de dikkat edeceğime söz veriyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Necrobutcher, ben de kindar biri değilim. Tamam o zaman burada çözmüş olalım. Lütfen bundan sonra da kimse birbirine sataşmasın. Hayat zaten yeterince yorucu, yıpratıcı. Bari burada gerilmeyelim.

  27. Frostauðn says:

    Sizce Euro 2024′te Türkiyenin şansı nedir? Ben çok iyi bir jenerasyonun geldiğini bu jenerasyonun asıl meyvelerini eğer doğru yönetilirse euro 2028′de falan göreceğimizi düşünüyorum. Ancak bence çok iyi bir kadromuz var özellikle hücumda çok iyiyiz ortasahada çok iyi zayıf kalan yanımız savunma gibi görünüyor. Takım çok iyi muhtemelen biraz tecrübe eksikliği sıkıntısı yaşayacağız ancak bunun ileriki turnuvalar için çok kritik olduğunu burada ciddi bir tecrübe edinebileceğimizi düşünüyorum.

    Montella bence çok iyi bir hoca hem Türkiyeyi tanıyor hem İtalyan bence Türkiye’ye uygun olduğunu düşünüyorum İtalyan hocaların ve iyi bir hoca. Getirilebilecek en doğru isimlerden biri getirildi bence milli takım başına en başından beri böyle düşünüyorum.

    Grubun çok kolay olduğunu düşünmüyorum zorlanmamız muhtemel ancak çıkabileceğimizi düşünüyorum. Daha sonraki aşamalarda kurada şanslı olursak çeyrek final belki yarın final görebiliriz. Yarı finale çok ihtimal vermiyorum ancak bence mümkün olabilir. Şans yanımızda olursa bu turnuvada başarılı olacağımıza inanıyorum. Euro 2022 felkaetinden sonra daha umutluyum.

    Necrobutcher

    @Frostauðn, ben de umutlanmak istiyorum ama futbol iklimimiz malum

    Frostauðn

    @Necrobutcher, O konuda berbat durumdayız gruptan sıfır çekmek yakışır onu hesaba katarsak. Kapatalım gitsin futbolu noktasına geldim milletimiz bunu hak ediyor. Bir senede 2 büyük rezillik yaşayıp dünyada gündeme oturduk. Hala da istifa etmeyen bir TFF var.

    Yiğit

    @Frostauðn, bence son iki turnuvada da iyi kadrolarımız vardı, hatırlarsınız son turnuva için birçok yabancı medya bizi gizli favori gösteriyordu. Sıkıntı kadrodan ziyade ne oynadığımızın belli olmaması. İyi takımların iyi kadroları haricinde ne oynadığı belli olan bir yapıları var.

    Elbette en çok ardayı seviyorum, diğerleri de canımız ciğerimiz (merih gibiler hariç). Bakalım. Yine turnuvanın en kötü takımı olsak da şaşırmam, çeyrek final görsek de şaşırmam. Yarı final ve ötesine epey bir şaşırırım ama.

    Bir de iyi bir kadromuz var diyoruz ama 11i kafasında netleştirebilen var mı? Hakan’ı mesela hep bir sistemin göbeğinde kullanıyorlar, bizde öyle bir durum yok ve adam sönüyor milli takımda. Yurt dışında oynayanlardansa bizim ligdekilerden çok şey bekliyorum ben. Barış Alper tam modern futbol oyuncusu, İsmail Yüksek keza milli takımda gayet iyi bence. Ayrıca savunmamızda bence taş gibi bir apokerim var. Yanında Çağlarla birlikte fena bir ikili olmazlar. Sol bek zaten belli, sağ bekte ise bence bay oynayabilir.

    Frostauðn

    @Yiğit, bay sağ bekte iyi değil sol beke onu koyup sağa Ferdi daha iyi olabilir gibi sol bekte bay çok daha iyi. Dün akşam Montella tam olarak bunu denedi bence oyuncuları tam olarak mevkilerinde kullanmadı bence as kadroda kullanmadı. Bize bitiriciliği iyi olan tam bir forvet lazım o konuda biraz kafamda soru işaretleri oluştu. Mert kalede iyi ama işte klasik bir Beşiktaş kalecisi hiç olmayacak yerlerde inanılmaz hatalar yapabiliyor iptal olan gol örneğin. Dün bir pozisyonda ceza sahasında açık ele çarptı ve hakem penaltı vermedi bence çok net penaltıydı diye düşünüyorum.

    Tam olarak bir sistemimiz olduğunu düşünmüyorum ben de Hakan’ı bence İnterdeki gibi 6′ya çekip belki çift 6 bile oynanabilir. Öndeki yaratıcılık konusunda bir sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum. Sadece Kerem’i lütfen sağ kanatta oynatmasın on numara bile olur ama sağ kanat olmuyor. Ardayı sağda görmeyi tercih ederim. Solda Kenan ya da Kerem dönüşümlü olur. On numara Yusuf gibi falan bilmiyorum şimdi hepsini takip ediyorum desem yalan olur yurt dışından gelecek bazı sağlam gurbetçiler var onlardan da umutluyum. Oyun sistemimiz çok kritik artık tam bir şeyler oturtmalıyız yoksa geçenki facianın aynısı olur.

    Merih’e bende uyuz oluyorum akp-mhp iktidarı bir insan olsaydı aha böyle bir tipleme olurdu bomboş milliyetçi takılmalar falan en başından beri çok itici buluyordum. Fırsat buldu para için direkt kendini Arabistana attı kesinlikle üç büyüklerden biri daha sonrasında Türk diye falan getirmemeli sürünsün kalsın kendi kariyerini kendisi bitirdi.

  28. çaksu says:

    Tsubasa golü yapmışlar.

    https://dubz.co/v/t3gk75

  29. Yiğit says:

    http://www.pasifagresif.com/2024/01/masa-basinda-kazanilan-maclar-iddaa-baronlari-ve-daha-fazlasi/comment-page-47/#comment-1216812

    Biz bunları hep yazdık. Şu maçtan daha kötü bir hakem yönetimi görmediğimi düşünüyordum, maçın hakemi de meğersem benle aynı fikirdeymiş ahaha güler misin ağlar mısın. Ali Koç’u oldum olası pek sevemedim, çokça kez boş attı ama bazı şeylerde hiç de haksız değilmiş be sanki. Neyse artık bir önemi yok, ts maçı da tuzu biberi olmuştu zaten.

    takımımın oynadığı futbolu izlemekten genel olarak zevk aldım, buraya kadarmış. PL, La Liga ve Ucl’den devam. Önce bir büyükekşi ve türk futbolundaki çoğu pislik insan gitsin belki geri dönerim. Bir KÖYferans ligi var tabii😃

    Necrobutcher

    @Yiğit, çok abartmaya gerek yok hocam bu ayarlama işleri her yerde oluyor. psg nasıl tur atlamış bakalım? ya da tribünlerinde filistin ve gazze desteği pankartları açılan gs veye celtic maçlarına bakalım anlarız. yalnız arada major farklar var. avrupalılar bu ayarlamaları ligin ya da organizasyonun kalitesini korumak ya da radikal siyasi meselelerin sahaya inmesini engelleme noktalarında yapıyorlar(psg konusunda onlar da sıçtılar bu konuda). biz güçlü kişi ya da kişilerin,gözden düşmek üzere olanların,uzun yıllar futbola lokomotiflik yapmış kulüplerin imajı için kullanıyoruz. şu an bütün anadolu kulüplerinin stadyumlarının reklam panolarında kimlerin reklamları dönüyor ona bakalım mesela ya da belirli konulara aynı tepkileri veren kulüplere bakalım. mesela hakemler de insandır hata yapabilirler bildirisini kimler imzalamış kimler imzalamamış? dayak yiyen hakemi kim kimle beraber ziyaret etmiş. hangi anadolu kulübünün başkanı hangi istanbul kulübünde asbaşkanmış vs vs galatasaray kulübü çok fazla hafife alınıyor bazı kulüplerin bu sene öğrendiği masa başı işleri bu camia onlarca yıl önceden beri zaten yapıyor çünkü kültürü futbol temelli değil. mektebi sultani yüzyıllar boyunca diplomat yetiştirmiş bir yer. yani hadi gs maçında yapılan major hataların var konuşmalarını yayımlayalım ya da hekem toplantısının görüntüsünü sızdıralım kamuoyu baskısı yön değiştirsin diye beklemek cidden büyük amatörlük. adamlar kendi kendilerini ifşa etmeyi göze alıp gündemi değiştirdirmeye çalıştılar cidden çok komik. burada bizim camianın vereceği cevaba göre pozisyon alacakalrdır yani açıklamalarla masa tenisi oynamak istiyorlar ama bu camia yemez abicim.köyferans ligini de çeyrek finalden sonra görürüz.

    ama benim nacizane fikrim fenerbahçenin zaten başkanlarla sınırlı ortaya çıkan camia kültürü yok olmuştur. bu saatten sonra bu kulübe her başarısızlıkta anadolu kulübü gibi paralı başkan aramaya çalışacaklar.

    Yiğit

    @Necrobutcher, hakemlerin hata yapabileceğini ve bunu kimin dediğini biliyorum elbette ben de bunu anlatıyorum zaten. Bariz çok kötü ve yanlı yönetiliyor. Her yerde var diye geçilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum zira doz önemli. Bizde ligin sportif gerçekliğini çöpe attıracak kadar cıvıdı bu durum.

    Hiçbir zaman şu kollanıyor bu doğranıyor kafasında olmadım. Zaten fb paşa maçına dair görüntülerde paylaşıldı. Herkesin hemfikir olduğu penaltı olmayan pozisyon da yanlış karardı, jayden’a yapılan müdahele de frikik değil penaltı olmalıydı ki kayıtta da böyle konuşuluyor. Hak verirsin ki hata yapmak ile kötü yönetmek arasında çok ciddi farklar var.

    Bizde kimse var protokolü nasıl olmalı bilmiyor. Paşa fb maçı için söyleyeyim yine, verilen penaltıda net kanıt olmadan var’ın çağırması nasıl büyük bir hataysa verilmeyen penaltıda da var’ın hakemi uyarmaması o kadar büyük hata. Sistem komple yanlış uygulanıyor. Bu hata yapmak değil, kural bilmemek ve baskı kaldıramamak bu. Açık ve net olalım, bariz bir şekilde büyük takımlara hatalı yönetimle de olsa maç kazandıracak kararlar vermek ödüllendiriliyor.

    Neyse artık cidden yordu. Bir yere varmıyor. Büyükekşi de açık açık yalan söylüyor ki kayıt yok demişti ki kayıt çıktı. Sabaha kadar konuşsak bitmeyecek kadar rezillikler var.

    Necrobutcher

    @Yiğit, hocam evet haklısın rezillikler diz boyu. toplantının bir bölümü kesip biçilip fenerli hesaplardan servis edildi daha da tartışacak bir durum yok zaten. herkes takip ediyor

    Yiğit

    @Necrobutcher, livakovic’e yumruk atan teröristi “belki sakinleştirmek için sahaya indi” şeklinde savunan yöneticilere bak i. Ne diplomat ne mektep bilgisi ama. Şu olayların yaşandığı ortamda gündem değiştirme çabasına gerek mi var allah için. Valla billa bıktım futbol gündeminden. Ligi bitirtmeyizci adam bu sefer de derbi gününe kadar şampiyon olmazsak gerginlik çıkar iması veriyor. Ne de olsa sahaya inip futbolcu linçlemeye çalışıp üstüne haklı çıkabildiğiniz bir ortamdayız. Yanlarına da sevgili murat kurum ayarında bir siyasi çekip açıklama yaptılar mı tamamdır. Bu ülkede bir tek rezil olunmuyor. Ali koçtan daha az rezil değil hiçbiri fark etmediğin şey bu.

    Neyse köyferans ligindeki ülke puanlarıyla yine bir cl kadrosu kurarsınız artık. Yoksa dombililerin maaşı nasıl ödenecek.

  30. Necrobutcher says:

    dünkü maç neydi ya öyle? adamlar ön alan baskısıyla herkese hata yaptırdılar uğurcanın kariyeri bile bitmiş olabilir dün akşam.

  31. çaksu says:

    Bu MacA için verdiğimiz paranın (35m) 3 katı verilirmiş. İlk bikaç ay pek belli olmadı ama Endo ile beraber oynamaya başlayınca içinden prime Coutinho çıktı.

    çaksu

    Afcon ve sakatlıklarla dağılmamış bir Salah olsa bu maç 5 asisti var :p
    https://www.youtube.com/shorts/rZLt8sbfVPE

    deadhouse

    @çaksu, Live şampiyon olursa bir kuzu kes, fakire fukaraya dağıt. :D

  32. chime says:

    akşamlık, herkese bol şans

    150 oran
    antalya – ankaragücü – 1 ve 4,5 alt
    gaziantep – alanya – 0 ve 4,5 alt
    newcastle – everton – en çok gol 2. yarı
    bournemouth – palace – 1 ve 4,5 alt
    west ham – tottenham – 2. yarı 2
    benfica – sporting – 0 ve 4,5 alt

  33. çaksu says:

    Amorim büyümüş de bize hoca oluyomuş lan.

  34. Yiğit says:

    Massive Attack bileti 3k, Opeth bileti 2k. Öyle maçlar atın ki bu kardeşiniz bu konserlere gidebilsin.

  35. O kutlu gün nihayet geldi.

    Real – City
    Arsenal – Bayern

    Nedir tahminleriniz?

    Real – City: 1-1
    Arsenal – Bayern: 2-1

    Böyle bekliyorum maçları. 32,65 orandan böyle kupon yaptım.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Arsenal 7-2 filan yenerse şaşırmam.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, ahah, valla her şeyin olabileceği bir maç. Bayern’in oranı da acayip yüksek (4.14).

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, real city üst arsenal bayern alt diyorum ben de. Yine de senin skorları da oynayacağım güzel oran. Geçen seneki maç da 1-1 bitmişti.

    Erhan

    @Ahmet Saraçoğlu, City reali gene rezil rüsva edebilir.

    Frostauðn

    @Ahmet Saraçoğlu, Real City maçı ya 1-1 ya da 1-2 City alır
    Arsenal Bayern 2-0,2-1,3-1 gibi bir skor bekliyorum. Bayern bence gol bile atamayacak ama yine de Bayern diye bir gol bekliyorum

  36. çaksu says:

    İki maç için de skor adına hiçbir fikrim yok. Harika! Ama aynı saate koymaları dandiklik olmuş. Topu topu günde iki maç a quu ayırsanıza.

    çaksu

    Pep’e saygım büyük ama bi kez daha tecrübe ettim… Sahada City’nin istediği oyun oynanıyosa izlerken sıkılmaya başlıyorum. Onlar için sarpa sardıkça maçlar güzelleşiyor.

    Real’in oyunu yine Rock’n Roll \m/ ŞL’de yine Real’liyim.

  37. çaksu says:

    Utd Liv maçını izleyemedim. Spoiler yediğim için kayıttan izeyesim de gelmedi. Ama şimdi gördüm ve yüreğim delindi yine… 4 xG yapıp puan kaybetmişiz. Yine.

    Man Utd (0.87) 2-2 (3.92) Liverpool

    Ben karışmam valla Liverpool olmasa da Klpp’u şampiyon sayıyorum ben.

    Yiğit

    @çaksu, beleş penaltı ile bir puanı kurtardınız. Ayrıca rakibe ne kadar xG vermesen de kaleyi boş bırakırsan bruno 40 metreden rahatça yazar. Live yine old trafford’dan çıkamıyor, bazı hikayeler değişmiyor.

    çaksu

    @Yiğit, https://www.youtube.com/watch?v=j95kNwZw8YY

    :p

    Self-indulgent bi cevap daha geliyor.

    Yokbeya penaltı net. Bu sene dışında Utd psikolojisi vs bişey de yok bence. Ama tüm hedef maçlarda (çok kötü Arsenal deplasmanı hariç) oraya kadar çok iyi gelip son hamlede çok kötü sıçıyor hep oyuncular. Nabız çok yüksek kalıyo bi heyecan bi dengesizlik bişey var. Nazar var nazar :p Bi de klasik AFCON sonrası Salah.

    Çucuum Quansah’ya da nazar değdii! Tabikide canı sağolsun ama… Zürafanın (Matip) sakatlığı takımı yarıştan koparmadıysa bu yavru devenin payı çok büyük.

    Yiğit

    @çaksu, tabii ki penaltı canım seninle uğraşmak için diyorum. Ama dediğim gibi boş kaleye şut çektirdikten sonra rakibe xg vermişsin vermemişsin bir önemi kalmıyor. Ayrıca Nunez’in olduğu takımın attığı golün ürettiği xg’den düşük olması da normaldir adamın boş kaleye çektiği şut kaleye değil tersi yöne hareketleniyor ahaha

    City bu sene kilit maçlarda ağır sıçtı yoksa kimseye şampiyonluk hayali bile kurdurmazlardı. Sanırım bu sene kazanamayacaklar ligi. Dört maç üst üste kazanamadıkları ve sonra yine palace’ı yenemedikleri o dönem iyice belli oldu. İlkay’ın yokluğu ve De Bruyne’ün sakatlığı city’nin o ağırlığını azalttı baya. Bence en iyi takım arsenal, onların kazanacağına inanıyorum. Cl’de bayerne de elenirler yükleri azalır iyice ligi süpürürler sonra. Bahsimi hiçbir şekilde live’ye oynamazdım ama belli de olmaz tabii.

  38. Frostauðn says:

    İsveçli hakem Arsenal-Bayern maçını mahvetti iki taraf adına da çok saçma kararları vardı. Özellikle son dakikada Arsenal’in penaltısını yedi üstüne de vardan penaltıya dönmesin diye alelacele maçı bitirdi. Bir de Kane’in hareketi kasıtlıydı ve bence direkt kırmızıydı. Maçlar beklediğimin aksi yönde sonuçlandı.

    Yiğit

    @Frostauðn, maçı izlemedim bilmiyorum ama sondaki penaltı pozisyonunda bence çok bariz şekilde saka bile isteye ayağını Neuer’e takıyor yahu. Özette ikinci tekrardaki açıdan net gözüküyor. Penaltı verse kimse laf etmez tabii ama bence doğru karar takdir ettim.

    Frostauðn

    @Yiğit, Evet maç içerisinde hiç göstermedi pozisyonu saka bilerek ayağını uzatıyor. Onun dışında kane bence bilerek boğazına vuruyor Arsenal’li futbolcunun sarının az olduğunu düşünüyorum. Bir de maç başında Bayern’in sol beki adı aklıma gelmedi sarı kart verdi daha dakika 5′te ve bence çok ağır bir karardı. Türkiye ligi maçı hakem performansı tadı verdi bana kimi zaman geldi ağır hareketlere faul çalmadı kimisinde de çok kolay hareketlere çaldı ayarsızdı bence hakem CL çeyrek finali seviyesi için yetersizdi bence. Hakem performansını beğenmedim.

  39. deadhouse says:

    Real’in çöp kalecisi turu kaybettirmiş resmen. Foden’ın mükemmel şutuna bir şey diyemem ama diğer iki golde skandal hataları var. Bu seneki futbol rüyam, Arsenal ligi de cl’yi alsın. Lütfen olsun bu 🙏

  40. deadhouse says:

    Kloop hocam Atalanta’yı Bournemouth, Luton, Fulham sandı ahaha. Yedek çıkarsan Gasperini hocam verir futbol dersini.

    Yiğit

    @deadhouse, aynı bizim ismail kartal. Neymiş karagümrük maçı varmış amk. Ulan o zaman boşuna mı kupadan çekildiniz. Ads maçında da zaten fred ve ismail oynamadı, koy şu adamları işte. Allahtan krunic ve zajc kazmaları oyundan çıktı da iki tane atabildik. Beleşe maç verdik resmen. 3 tane yememizi geçtim 3 tane atamamış olmamız bile rezillik bence.

    Arap ismaili seviyorum ama kendine fazla güveniyor. Götü de kalkık. Ona imparator deniyor gibisinden konuştuğunda fark etmiştim zaten. Adamın kaç tane lig kupası var yetmemiş uefa kazanmış. Senin ne başarın var da böyle konuşabiliyorsun. Rövanşta turu alamazsak büyük rezillik.

    çaksu

    @deadhouse, Maç sırasında ben de kalın mi telini kopardım. Komple uzayzamanda bi yavşama oldu bence? Yok mu aynı saatlerde kahvesi bardağına geri giren falan..

    Rotasyona ben de güvenirdim ama.. Tzimi kötüydü. Jones aylardır sakat, geri dönememiş henüz. Gakpo ilk yarı iyiydi aslında. Harvey her zamanki gibi çok iyiydi ve sahada kalmalıydı.. Dediğiniz gibi fazla kaçtı belki de, sayıca.

    Yalnız izlemeyen için, öyle ucube şans bala göt gibi maçlardan da olmadı hiç. Baştan sona çatır çutur oynayıp kazandı Atalanta haha. Helal olsun.

    Necrobutcher

    @deadhouse, açık kitabı herkes okur hoca gitmeden bi title daha istiyor avrupa ligi şeyinde bile değil. gasperını falan geçelim

  41. deadhouse says:

    Puhahaha Gasperini hocam Liverpool’u hem kupadan hem şampiyonluktan etti. Büyüksün hocaaam!

    çaksu

    @deadhouse, Bugünkü maçı izleyemedim de… ne alaka sdfg. Ayarları mı bozdu :p

    Özet de izlemedim henüz ama yine 3 xG’den 0 gol çıkarmayı başarmışız haha.

    https://www.youtube.com/watch?v=H8jYA1vZnnk

  42. deadhouse says:

    Silkeborg İY Kg Var
    Juve Stabia 0
    Galatasaray H0
    Alcorcon 1

    Üstat Gökay hocamın ekolünden bir kupon. 20 liraya viski parası isteyenler için. Sevgiler güzel insanlara.

  43. Yiğit says:

    Her bir organizasyonu yayın gelirleri artsın daha çok para aksın diye diye siktiler ama gel gör ki maçlar aynı saatte oynanıyor. Güzelim atm bvb turuna bakamadım.

    Daha bitmedi ama 30. dakikadan sonra barça maçı da piç oldu. Her şey rüya gibi ilerlerken bir anda tam tersine döndü. Şanssızlık, sağlık olsun.

    Yiğit

    @Yiğit, BvB – AtM maçında 6 gol oldu ve bu 6 golün her biri turun sonucunu değiştirdi. Yani bir başka deyişle atılan her gol o takım için ya turu eşitledi ya da takımı öne geçirdi. Tarihi bir maç, tekrar yayınını baştan sona izlemek lazım.

    çaksu

    @Yiğit, Kırmızıya kadar Barça rahat rahat alıyodu valla çok yazık oldu. Sonra bi de Cancelo’nun brain fart penaltısı, Lewa’nın 4 e 1 falandı heraldi, pozisyonu harcaması sonra gol yemeleri…

    PSV maçlarına azıcık baktığım için, Atleti bu Dortmund’u yer diye düşünmüştüm. Yiyememiş sdfhg. Art arda bari koysalardı hakkaten, izleseydik.

    Unanimated

    @Yiğit, Barçanın bu güven vermeyen defansı kronik bir problem , bir düzeltemediler şu yapıyı , çok basit hatalarla önemli goller yiyorlar sürekli aynı şeyler . O değil de Dembelenin liverpool maçındayken son anda turu getirecek golü kaçırıp bugün çok daha zor pozisyonda Barçaya çakması kalbimi yaktı . Ağzına sıçayım Dembele

    Yiğit

    @Unanimated, onun ben ölmüşlerini sikeyim. O kaçırdığı golden sonra recmi vacipti.

    Ancak barçanın defansı hakkında dediklerine çok katılamıyorum. Christensen yoktu, Araujo da kırmızı görünce 17lik Cubarsi artı ismi çok da bilinmeyen ve o seviyede hiç oynamamış birine kaldılar. E üstüne 10 kişiler. Yoksa Barça’nın fena bir savunması yok. Elbette önemli hataları var ancak ilk maç + ikinci maçın ilk 30 dakikası PSG gibi hücum silahları yüksek olan bir takımı (orta sahadan da ciddi katkı alabiliyorlar) harika savundular. Penaltıyı atana kadar Mbappe iki maçta da ortalıkta yoktu mesela.

    Sağlık olsun Barçama. Gruptan bile çıkamayan, ligde Madridlerin epey gerisinde kalan takımı alıp önce şampiyon yaptı sonra da cl yarı finalinin kıyısından döndü. Hakkı yeterince verilmiyor Xavi’nin, üstüne haksızlığa bile uğruyor bence. Bu kadar kötü yönetilen ve kadro kalitesi gitgide düşen takımı eski günlerine geri yaklaştırdı. Bugün olmadı ama darısı El Clasico’ya.

    Unanimated

    @Yiğit, xavi ile ilgili söylediklerinde çok haklısın . Ama Bartomeu öyle sikip attı ki takımı kendine gelmesi çok zor . Yine de çok seviyorum Barçayı

  44. Necrobutcher says:

    istanbuldaki meşhur milan-liverpool finalinden beri hiçbir final o kadar görkemli olmamıştı hatta benim gözlemime göre çeyrek final ya da ayrı final eşleşmelerinde belirli maçlar o senenin finalinden daha görkemli oluyordu. dünkü dortmund-madrid maçı da böyleydi. uzun süredir izlediğim en güzel maçlardan bir tanesiydi. bence şimdiden finali gölgede bıraktı ben finalin bu derece görkemli olabileceğine imkan vermiyorum.

  45. deadhouse says:

    Pep > Tüm antrenörler
    City > Tüm takımlar

    Arayı çok açtılar. Dünkü takımlara bakıyorum da Leverkusen hepsini rahat elerdi. City bu taraftan gelen takımlarla top diye oynar.

    Yiğit

    @deadhouse, bilmiyorum bence ne geçen seneki ne de önceki seneki kadar iyi bir city yok. Oyun güçleri son iki sezonda düştü. Bu sezon büyük maç kazanamadılar şimdiye kadar (ligde de sadece manu’yu yenebildiler). Bakalım yine real karşısında favori.

    deadhouse

    @Yiğit, Katılıyorum ama diğer takımlara nazaran yine en iyisi onlar. Forvetsiz Real, bitik Bayern, loser Arsenal ve Liverpool, İtalyan takımlarını saymıyorum bile. City geriye de gitmiş olsa yine onlardan iyisi yok. Şaka bir yana fırsat ayaklarına gelmişken Live’nin ve Arsenal’ın evlerinde gol atamadan yenilmeleri bu kritik haftalarda inanılmaz bir şey. Bu sadece loserlıkla açıklanabilir.

    çaksu

    @deadhouse, Arap takımı yağ takımı, sevmezsin diye tahmin ederdim :)

    İyiler hakkaten de, tempoyu yükseltmeyi göze alan bi takım yenebilir bu seneki City’i. Real de yenebilir. Devre arası önde hatta.

    deadhouse

    @çaksu, Sevmiyorum zaten. Gerçekler başka sempati başka. Ben Arsenal’ı ve Atletico’yu tutuyordum ikisi de elendi.

    çaksu

    @deadhouse, Haa geçmiş olsun. :)

    Bilsem o maçları izlerdim ben de.. Barca maçı kırmızıyla mundar oldu. Bugün de Real çok risk almayınca sıkıcı maç oldu bence.

    Real beklediğimden daha korkak oynadı, bir sürü hızlı atak şansı buldular, ya koşu yapan olmadı, ya yapan oldu top atmadılar geri pas yaptılar…

    Bi şekilde iman gücüyle aldılar ama yine. Helal.

  46. City – Real maçında MS1 1.40, MS2 4.49 oha

    Ahmet Saraçoğlu

    İki maç da 1000 TL KG var oynayıp 2000 TL alma fikri çık aklımdan.

  47. Frostauðn says:

    Şu Ertem Şener’e maç anlattıran kafaya sokayım yok abi sen maçı her boka yorum eklemeden anlatamıyor musun? Maçın seyir zevkini sikip atıyor yemin ederim city-real maçını rezil etti.

    deadhouse

    @Frostauðn, Tnt sports’dan izliyorum. Mis gibi ingiliz spiker ve yorumcu var.

  48. deadhouse says:

    Winnerlık bambaşka bir şey. Hayatımda gördüğüm en kötü Bayern’lerden biri yarı final yaptı. Loserlık da bambaşka mevzu. Süper bir takım oluşturdu bu sene Arsenal. Saka, Martinelli, Odegaard, Havertz uçuyordu kaçıyordu 2 maçta ligi de cl’yi de verdi. Loserlığın tanımısın Arsenal.

    Necrobutcher

    @deadhouse, bayern kötü takım değil ya şunu yazdığım için iki kez okudum cidden. bu adamlar kötü değil bu adamları biz tokat manyağı yaptık bu sene kupanın favorisi bu adamlar

  49. Gökay says:

    Sonunda şöyle, tam istediğim gibi yakışıklı bi kupon alabildim

    https://nsn.page.link/k8XBU

    Şunlar da yarına kaldı, hadi bakalım

    https://nsn.page.link/Unn6q
    https://nsn.page.link/WwRS3

    Cryosleep

    @Gökay, Tapıyorum.

  50. Necrobutcher says:

    dün fenerbahçeye üzüldüm cidden bu turu geçselerdi kupanın ucundan tutmuş sayılacaklardı bence. sonuçta bi avrupa kupası. herkes ismal kartala yükleniyor da ben suçu tadicte buluyorum iki pozisyonda maçı 2-0 a getiremedi bir de penaltı kaçırdı cidden turu verdi adam tek başına.

    Necrobutcher

    @Necrobutcher, bu sezon hem biz hem fener ağır sıçtı bütün algılar patladı. bizim durumumuz daha vahim ama bence. şl kupası koreografisi falanla başladık gene kala kala lig şampiyonlupuna kaldık. kulüpler bu algı oyunlarını ortak yapıyor da olabilirler futbol korkunç yönetiliyor ve ben perde arkasında daha farklı sektörlerin iş yürüttüğünü düşünüyorum.

    Joseph

    @Necrobutcher, Fenerbahçe’nin artık irtibarı kalmadı Tıpkı morbid angel gibi

    Necrobutcher

    @Joseph, morbid angeli nasıl aynı kefeye koydun yav yanımda olsan seri tokatlamıştım seni

    Yiğit

    @Necrobutcher, fred-zajc ve sonrasında ick-cengo değişiklikleri maçı bitirdi. Top oynayamadık bu değişikliklerden sonra. Fred olmayınca oyun ferdi-tadic ikilisine yıkıldı, orta saha etkinliği bitti. Şut bile üretemedik.

    Bu takımın en iyi penaltıcısı batsman. Tadic ve bats aynı anda oyundayken ilk penaltıyı bats atmalı. Ayrıca acun abi sağ olsun para atışını da göremedik, niye ilk vuruşu seçmedik bilmiyorum. Hak bizde değildiyse de neden deplasman tribününün olduğu kaleyi seçtik o zaman demeden edemiyorum. Çok etki etmemiştir ama o kalenin seçilmiş olması vuruş önceliğini biz seçebilrmişiz izlenimi uyandırdı bende.

    İki maçtaki tercih hataları yüzünden ismail hocaya yazar ne olursa olsun. Tadic kaçırdı evet ama adam şutör değil ne olursa olsun. Dzeko-Bats çift forvete dönmemiz gerekiyordu bir noktada. Bunu da yapmadık ve sezonun yarısında olduğu gibi yine fredsizken fredliymiş gibi oynamaya çalıştık. İsmail hoca iyi hoş fena sezon geçirmiyor ama kendini fazla dev aynasında görüyor, hatalarından ders çıkarmıyor. Röportajlarına demeçlerine bakanlar ne kadar kompleksli olduğunu rahat bir şekilde görebilir. Okan Buruk hiçbir şey yapamıyorsa bile hatalarından ders çıkaran, iyi geçen bir maçtan sonra bile eksik yönlerine odaklanmayı bilen bir adam. Üstüne üstlük bu adam hem başakşehirle hem de gs ile şampiyon olmuş ve çeşitli rekorlar kırmış birisi. Bizim ismailin kazandığı ne var da bu triplere giriyor çözemedim.

    Neyse şaşırmadım, şaşırmadığım için herkes kadar da üzülmedim. İçten içe biliyordum kaybedeceğimizi. Maçın belli bir noktasında penaltılarda kaybederiz dedim ve bu his geçmedi.

    Son olarak şu oyuna sonradan sırf penaltı atması için sokulan adamların penaltı kaçırması artık meta olmadı mı yahu? Euro 2020den sonra bitmesi gerekiyordu bunun. Adam hala penaltı için bonucciyi sokuyor. Maçın en iyisi irfana penaltı attırmıyor, yerine aldığı cengiz kaçırıyor. Sırasıyla bats-tadic-ick-fred-ferdi kullansa elemiştik.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, tüm futbol kavramıyla ilgili bana en tuhaf gelen şeylerden biri Tadic’in şutunun olmaması. Tadic zekâsında ve fiziğinde adamların her sezon ceza sahası dışından 6-7 tane golü olması lazım. Neden şut denemiyor anlamıyorum. 35 yaşında gücü mü bitti, kalçası mı çıktı nedir anlamıyorum. Uzaya atacak ya da kaleye yetiştiremeyecek hâli yok, vursana abicim iki tane güzel gol görelim.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.