# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
NITE – Voices of the Kronian Moon
| 18.07.2022

Karanlık mizaçlı kötücül heavy metalin genelde süper olması.

Adını son dönemde sıkça görmeye başladığımız gruplardan biri olan NITE, ne ilginçtir ki kapağını da son dönemde sıkça görmeye başladığımız yeni albümü “Voices of the Kronian Moon”la süslüyor bugünkü ana sayfamızı.

NITE 2018′de kurulan ve 2020′deki ilk albümü “Darkness Silence Mirror Flame” sayesinde şirketlerin ilgisini çekmeyi başarmış, akabinde de kapağı Season of Mist’e atarak yeni albümünü bir çırpıda çıkarmış bir grup.

Esasında “Voices of the Kronian Moon” ta Mart sonunda çıkmıştı ve biz de albümü incelemekte bir miktar geciktik. Ama işte buradayız, öyleyse yol alalım.

Yazının başlığından da tahmin edebileceğiniz üzere NITE bir heavy metal grubu. Şarkı yapıları, başvurdukları geleneksel formüller, şunlar bunlar hep heavy metal ekseninde değerlendirilebilecek şeyler.

Ne var ki bu arkadaşlar da son yıllarda epey revaçta olan bir yaklaşımla heavy metallerine karanlık unsurlar ekliyor ve ortaya çekici bir atmosferi olan, konserde işleyeceği belli, gayet hoş bir müzik çıkarıyorlar.

Bu durumlarıyla birlikte elbette ki akıllara birtakım başka grupları da getirmeden edemiyorlar. Her ne kadar onlar kadar gotik karakterli olmasa da NITE’ın müziğinde TRIBULATION’ı, IN SOLITUDE’u anımsatan bazı unsurlar yok değil.

Diğer yandan bu karanlık heavy metal yer yer akıllara GHOST’un ilk 3-4 albümünü de getirmeden edemiyor.

Armonik gitarlar, bluesy sololar ve heavy metali heavy metal yapan her şeyin üstüne, türden ayrışan türde bir vokal kullanan NITE, farklı tarafını da bu vokal sayesinde ortaya koyuyor. Esasında vokaller heavy metalin en karakteristik ve başroldeki unsurlarıdır, ancak NITE bunu tamamen yok sayıyor ve müziğini sesi kısılmış, efektli, hırıltılı bir vokal eşliğinde sunuyor.

İşte NITE’ı sevip sevmeyeceğinizi belirleyen başlıca konu da bu vokaller olabilir. Karanlık, kırçıllı, TRIBULATION tarzı vokaller sanırım herkes tarafından benimsenmiş durumda, ancak NITE’ın vokalleri “efektli kısık ses” şeklinde çıktığından kimi dinleyiciler bu vokallerin müziğin yeterince patlayamamasına neden olduğunu düşünebilir. Benim vokalle ilgili özel bir sıkıntım yok, ancak aralarda gerçek bir heavy metal vokali de kullanmış olsalardı bazı şarkıların boyut atlayacağına inanıyorum. İnsan bir iki yerde de olsa şöyle bağırdan kopan bir “HYAAAAAAAAAAAAA!!!” arıyor aga. Vallahi arıyor.

Bazıları için sorun teşkil edebilecek bu konu dışında, 2018′de kurulmuş bir grubun ikinci albümünden bu seviyelere çıkmış olması takdire şayan. Albümdeki dinamikleri iyi kullanan, şarkılar arası dengeyi iyi sağlayan NITE, bu verimliliğini devam ettirirse dinleyici kitlesini şüphesiz ki artıracaktır. Doğru isimlerin altında turlasınlar, bir sonraki albümde hit potansiyeli daha yüksek bir iki şarkı yazsınlar, önleri açılmaması için hiçbir sebep yok.

Klasik heavy metal seviyorsanız, klasik heavy metalin karanlık filtresinden geçirilmiş hâlini seviyorsanız, “Voices of the Kronian Moon”u da çok büyük ihtimalle epey seversiniz. Formül belli, uygulama başarılı, e daha ne olsun.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.50/10, Toplam oy: 16)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2022
Şirket
Season of Mist
Kadro
Van Labrakis: Vokal, gitar
Scott Hoffman: Gitar
Avinash Mittur Bas
Patrick Crawford: Davul
Şarkılar
1. Acheron
2. Kronian Moon
3. Last Scorpion
4. Liber ex Doctrina
5. Heliopolis
6. Edge of the Night
7. Thorns
8. The Trident
  Yorum alanı

“NITE – Voices of the Kronian Moon” yazısına 1 yorum var

  1. berk says:

    cok cok ıyı album. haldur huldur bır heavy metal olmadıgı ıcın krıtıkte bahsı gecen klasık heavy metal cıglıkları bu albumde cok ıyı olmazdı gıbı gelıyor. vokalde hafıf abbath tadı var ve cuk oturmus. bır sonrakı album devasa olabılır.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.