# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
WORMROT – Voices
| 23.10.2016

Hayvansınız.

2016 sen ne tatlı bir şeysin yhaaa… Kritiğini yazmaya oturduğum albümlerden o kadar fazlası bana daha ilk andan “oha artık tamam bu da yıl sonu listesine girecek” dedirtiyor ki, sırf bunun için yıl sonu listelerini 50 albüme falan çıkaracağız sanırım.

Singapur’un enfes grindcore üçlüsü WORMROT’la birlikteyiz bugün. Tıpkı albüm gibi kritiği de kısa ve net tutmak istiyorum (tutamadı).

Grindcore seviyorsanız, şu an okumakta olduğunuz albüm bu sene içinde dinleyebileceğiniz en iyi 1-2 grindcore albümünden biri. Açık ve net. Hatta daha da ileri gideyim, hayatımda dinlediğim en iyi grindcore albümleri arasına dahi sokabileceğim kadar iyi bir albüm. “Voices” WORMROT’un 3. albümü ve öncesinde büyük sancılarla ve grubun yitip gitmesine neden olacak kadar çetrefilli durumlarla birlikte ortaya çıkan bir çalışma. 2011′de çıkan ve ortalığı darmaduman eden “Dirge”ün ardından manyaklar gibi turlayan grubun (keçiye bile çaldı adamlar, ona da ARE diyelim) davulcu değişikliği ile nihayet piyasaya çıkabilen “Voices”; “Dirge”ün çok iyi olması dolayısıyla ortamda çalmadık yer bırakmayan WORMROT’u belli ki daha da büyük bir sıkıntıya sokacak.

“Dirge” kadar kaotik ve parçalayıcı olmayan “Voices”, grindcore adına yapılması gereken her şeyi yapıp bir de bunun üstüne birçok yeni şey ekleyerek, türün ne kadar genişletilebileceğini gösteren bir albüm. Bir kere grubun bu kadar kısa süreli şarkılarda böylesine güçlü atmosferler yaratması ciddi anlamda takdire şayan. 1-2 dakikalık süreler içerisinde grup; kavga ediyor, iç hesaplaşma yaşıyor, sinirini bastıramayıp tekrar kavgaya koşuyor, yeri gelince dövüp çekip gidiyor, yeri gelince dayağını yiyip intikamını planlamaya başlıyor. Albümde o kadar fazla iyi rif, o kadar güçlü düzenlemeler var ki; olağanüstü güzel sound ve prodüksiyonla da birleşince ortaya modern bir grindcore başyapıtı çıkıyor.

Dediğim gibi; “Voices” “Dirge” kadar kabus değil. Daha zeki, daha kendini bilir, daha sofistike. Ancak bu hiçbir şekilde WORMROT’un daha kabul edilir bir yol seçtiği anlamına gelmiyor. Evet, daha kolay alışılır, grindcore’a uzak kitlenin bile ısınabileceği şekilde akılda kalıcı bir grind karakteri var, ama tüm şarkıların arka arkaya dinlenmesi sonucunda edinilen zevk, üretilen adrenalin, “Voices”ın gerçek değerinin anlaşılması için yetiyor da artıyor bile.

Grup albümde baştan sona çivili sopayla dalmak yerine farklı ilhamlara da yer vermiş. Sadece 56 saniye süren Hollow Roots’ta DEAFHEAVEN’vari kederler, pek çok şarkıda da CATTLE DECAPITATION tarzı psikopatlıklar duymak mümkün. Albüm öylesine kompakt ve dolu dolu ki, neye şaşıracağınıza, neye gaza geleceğinize karar veremiyor, oradan oraya savruluyorsunuz. Tüm kaos bitmeye yaklaşırken, WORMROT son şarkıda bize daha da can acıtıcı bir şey hazırlıyor ve Outworn adlı bu şerefsizlikte resmen grindcore dinletirken göz yaşartmayı amaçlıyor. Ve başarıyor da. Şarkının yarısına yaklaşırkenki vokal saldırısı ve arkada damarlıktan geberen akorlarla Outworn; “Voices” için kusursuz bir kapanış olmuş. Bu şarkı yüzünden, grindcore seven sayısız insanın bir çırpıda başlayıp biten bu albümü tekrar başlatmadan duramayacağını düşünüyorum. Ben şu ana dek albümü en az 15 kez dinledim ve her seferinde “vay arkadaş” demekten kendimi alamadım.

Uzatmayayım. Benim için yılın grindcore albümü. Doyumsuz, mükemmel bir grindcore albümü.

Keşke sen de hayata olsaydın da şu albümü dinleme zevkini tatsaydın Biquette… Huzur içinde yat.

10/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.94/10, Toplam oy: 49)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2016
Şirket
Earache Records
Kadro
Rasyid: Gitar
Arif: Vokal
Vijesh: Davul
Şarkılar
1. Blockhead Fuck Off
2. Hollow Roots
3. Exit Fear
4. God's in His Heaven
5. Oblivious Mess
6. Descending into the Unknown
7. Dead Wrong
8. Fallen into Disuse
9. The 1st World Syndrome
10. Shallow Standards
11. Fake Moral Machine
12. Forced Siege
13. Take Aim
14. Still Irrelevant
15. Eternal Sunshine of the Spotless Grind
16. Compassion Is Dead
17. Buried the Sun
18. Defaced
19. The Face of Disgrace
20. Outworn
  Yorum alanı

“WORMROT – Voices” yazısına 40 yorum var

  1. crowkiller says:

    baya sağlam riffler yazmışlar, bir de grind gruplarının çoğunda olan 00000000 tatatata tarzı filler şarkılar yok, baya sevdim albümü

  2. SalihCetin says:

    O değilde çok merak ediyorum, neredeyse bütün grindcore şarkıları çok kısa oluyor. Bunun nedenini bilen biri rica ersem açıklayabilir mi? Bayağı kıl oluyorum çünkü

  3. P L A G U E says:

    Biraz önce bitti albüm. Kulaklarımdan boşaldım resmen. Bittiği andan itibaren hemen başa sarma ihtiyacı oluşturdu. İnanilmaz…

  4. ismail vilehand says:

    sadece grindcore türünde değil, genel olarak yılın en iyi albümlerinden biri. tam anlamıyla manyaklık.

  5. Cidden doyamıyorum albüme. İnanılmaz bir şey. Bunu aşarlar diye 9,5 verdim ama aslında 10/10 da verebilirmişim. Yine de bu adamlardan daha fazlasını da bekliyorum.

  6. P L A G U E says:

    Viski + bira + darkthrone yardiriyorum. İleri saatlerde bu albümü dinlemeye başlarsam sıkıntı olur mu???? Olur heralde ya…

  7. P L A G U E says:

    Bokunu çıkarmışlar…

  8. Horrendous says:

    Müthiş albüm kabul ediyorum, o kadar çok akılda kalır pasajlar var ki… Zekice yazılmış,çizilmiş belli amaaa. Ama. Ama. Benim oyum Gadget – The Great Destroyer’dan yana. Hayvanat gibi albüm

    Ahmet Saraçoğlu

    @Horrendous, Çarşamba sabahı sitede.

    hysteresis

    @Horrendous, İki haftadır Wormrot – Trap Them – Gadget üçgeninden çıkamadım. Üçü de aynı yıl çıktığı için çok şanslıyız.

    Horrendous

    @hysteresis, Trap Them’i hala dinleme fırsatı bulamadım, en kısa zamanda yumulucam albüme. Tabii ilk onlar beni yamultmazsa…

  9. Böyle bişiy olamaz ya yeminle. Nasum’dan beridir bu tarz hem yıkıcı hem ağır duygu yüklü şarkılar dinlememiştim. Bu sene dinlediğim değil son yıllarda dinlediğim en fevkalede albüm.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Osman Gümüş, cidden tarif edilmez bir şey. Ben de 9,5 verdim ama yarım puanı da albümde az da olsa bir sıkıntı olduğundan değil, bu manyaklar daha da acayip bir şey yaparlarsa diye pay bırakmak için kıstım. Yoksa albüm kendi içinde kusursuz.

    Osman Gümüş

    @Ahmet Saraçoğlu, Dün 4 tane albümü sıraya koydum dinlemeye başladım bu albüme gelince yeminle inanamadım yayınladıkları bi kaç parçadan iyi gelecekleri zaten belliydi de bu nedir amk ya. Şaştım kaldım direk 10 verdim zaten, 1 kere dinledim ardından dinlemeyi bıraktım bayağı kıymete bindirdim. :D

  10. Can says:

    İddia ediyorum son 10 yılın en iyi grind albümü

  11. crowkiller says:

    Bir grindcore aşığı olarak albümü iyice dinledikten sonra tekrar yorum yapıyorum

    Hayatımda dinlediğim en iyi 10 grind albümünden birisi

  12. Bu albümün grindcore tarihinin en iyi albümlerin biri olarak anılması için kaç yılını beklememiz gerekiyor bilmiyorum ama bence günün birinde bu durum herkes tarafından dile getirilecek. Modern başyapıt resmen.

    Adamlar daha da manyaklaşırsa diye 9,5 verdim ama aslında çok net 10/10′luk albüm. Odaklanarak, tam konsantrasyonla dinleyince bazı yerlerde gerçekten de insanın nefesini kesiyor.

    Osman Gümüş

    @Ahmet Saraçoğlu, nefessiz bırakan demişken yine grind neferlerinden Mumakil geliyo akla. MUMAKIL nedir ya? İnsan neden grubuna öküz gibi isim koyar.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Osman Gümüş, Mumakil’in müziğine ve tavrına bakınca gruba bir Lord of the Rings karakterinin adını koymaları çok alakasız ama sonuçta özgür bir dünyada yaşıyoruz ahah.

    Aura magula

    @Ahmet Saraçoğlu, bu gruptan albüm haberi varmı veya ep?
    Bencede en iyi grind albümü.Dinlenilebilirliği aşırı yüksek

  13. Dunedain says:

    Gerçek bir başyapıt

  14. İşim var, çalışmam lazım, ancak bir miktar yorgunum ve biraz motivasyon gerekiyor.

    Doğru yerdeyim.

  15. Dunedain says:

    Lan oğlum albüm yapın lan.

    chuck

    @Dunedain, hahaha, 3 yıldır aynı şeyi aklımdan geçiriyorum.

    ayrıca, Hollow Roots çok iyi bir parça.

    Cem

    @Dunedain, Ben de aynı serzenişte bulundum dün Wormwitch’in son albümünü dinlerken aklıma geldiklerinde :d

    chuck

    @Cem, abi wormwitch deme ya. aklıma getirdin kanadalı herifleri.

    o ne güzel bir black metal albümüydü be kardeşim. 2019 yılında en çok dinlediğim albümlerde top 5′te falandı.

  16. Dunedain says:

    @Cem, @chuck gün gelecek bu adamlar yine bir başyapıtla dönecek aha buraya yazıyorum, basit tespit ama olsun

  17. Akanker says:

    Son şarkı kafayı yedirtiyor

    Akanker

    @Akanker, İnanılmaz bir albüm

  18. Börbır says:

    Yeni albüm nerede şerefsizler? Post-Grindcore’u icat edeceksiniz daha.

  19. Erhan says:

    aga kalk albüm

  20. Yiğit says:

    Kritiği yayınlanan Wormwitch kritiğini dinlemek için Spotify arama kısmına Worm yazdım ve Wormrot çıktığı andan itibaren geri dönemedim… Bu albüm herhangi bir şekilde aklıma geldiği anda ilk işim direkt bunu dinlemek oluyor.

  21. Akanker says:

    Grindcore baya severim ama dinlediğim grup ve albüm sayısı sınırlıdır.Sanırım bundan daha iyi Grindcore albümü dinlemedim

  22. İlker says:

    Bu arkadaşlardan ses yok mu hiç ya, bilen eden var mıdır?

    1

    @İlker, Zat-ı muhterem burada canlı yayınlar yapıyor. 5 ay önce falan sordum noldu lan naptınız grubu diye ne cevap verdi hatırlayamadım şimdi. https://www.twitch.tv/rotworks

  23. Akanker says:

    @Akanker, Canım Grindcore dinlemek isteyince aklıma gelen ilk albüm bu oluyor

  24. Akanker says:

    Dünyanın en iyi albümlerinden

  25. deadhouse says:

    Cult of Luna açtım ömrümden 1 sene kısaldı. Bunu açtım kısalan 1 senemi geri aldım.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.