# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
SCHIZOPHRENIA – Voices EP
| 05.01.2021

Boynunu kırmak isteyenler buraya: Geçen seneden kalan vahşet dolu bir cevher.

Geçtiğimiz yıl çıkardığı “666 Goats Carry My Chariot” ile yılın en iyileri arasına giren BÜTCHER’ın ardından, yine geçen yıl çıkan Belçika menşeli bir albümle karşınızdayız. Bu kez konuğumuz son derece paçoz, vahşi, death metal kalibresine çıkan bir thrash metal yapan SCHIZOPHRENIA. İlk çalışması olan bu EP’yi geçtiğimiz ocak ayının sonu çıkaran Antwerpli grup, kesinlikle takdir edilesi, boyun kırılası, hayvan gibi bir müzik icra ediyor.

“Voices”ta karşımıza DEMOLITION HAMMER, ilk üç albüm dönemi SEPULTURA, SODOM, bir miktar KREATOR, SADUS ve bas gitarı o kadar baskın olmamak kaydıyla Şilili RIPPER benzeri bir müzik çıkıyor. Buradaki esas konu tartışmasız DEMOLITION HAMMER ve SODOM. “Epidemic of Violence” ile tarihin en sert thrash metal albümlerinden birine imza atan DEMOLITION HAMMER’ın acımasız mizacı ve SODOM’un “Tapping the Vein“deki öküzlüğü, olayı death metal tarafına biraz daha kaydıran SCHIZOPHRENIA’nın suretinde bir kez daha karşımıza çıkıyor.

Son derece yırtıcı rifler, duvardan sıva kazıyan gitarlar, adrenalin kusan bir davul ve kuduz köpek karakterli bir vokalle SCHIZOPHRENIA tam anlamıyla seksenler sonu, doksanlar başının acımasız thrash /death metal kırmasını sofralarımıza taşıyor. Bu kırma akıllara elbette ki SOLSTICE gibi, RIPPING CORPSE gibi isimleri ve hatta SLAUGHTER gibi çok daha paçoz, hırpani isimleri getirebilir. SCHIZOPHRENIA tam anlamıyla bu grupların karşılığı olmasa da bu grupların sevenleri tarafından gayet de takdir edilecek tıynette bir müzik yapıyor.

BÜTCHER dedik, adrenalin kusan davul dedik, boşuna demedik. BÜTCHER’ın “666 Goats Carry My Chariot” albümünde davul çalan Lorenzo Vissol, aynı zamanda SCHIZOPHRENIA’nın da davulcusu. Hatta ondan önceki davulcuları da yine taş gibi bir Belçikalı grup olan CARNATION’ın davulcusu. Kısacası SCHIZOPHRENIA kendisini emin ellere teslim ediyor demek mümkün. Beş şarkı barındıran ve sadece 20 dakika süren “Voices” şu hâliyle başladığı gibi tekmeyi yapıştırıp apar topar bitse de EP değil albüm olsaydı ve 35-40 dakika süreydi de yine benzer bir hızla tokatlayıp geçerdi.

Etli bir gitar tonu ve hakikaten öylesine vurgulamadığım bir vahşeti olan EP, uzun zamandır dinlediğim dinlemesi en keyifli ve gaz death/thrash kırmalarından birini ihtiva ediyor. EP’de şu şarkının şurasına bakın, şurada başlayan kısmı bir dinleyin türünden yer aradım ama her şarkıda boyun sakatlamalık elli tane detay olduğunu görünce vazgeçtim. “Voices” EP’si gerçekten de bu türü sevenler için tam bir müzikal şölen, tam bir deşarj olma aracı.

Yazıda adı geçen gruplardan en az birini seviyorsanız SCHIZOPHRENIA’nın 30 yıl önceden gelen ama her şeyiyle günümüz olan saf, gerçek, katıksız vahşetiyle mutlaka tanışın. Eğer adı anılan grupların genelini seviyorsanız ve thrash metalin vahşi hâlinden özel bir zevk alıyorsanız, “Voices”ı beğeneceğinizi pek de düşünmeden garanti edebilirim.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.62/10, Toplam oy: 21)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2020
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Ricky Mandozzi: Vokal, bas
Marty VK: Gitar
Romeo Promos: Gitar
Lorenzo Vissol: Davul
Şarkılar
1. Structure of Death
2. Perpetual Perdition
3. Mortal Sin
4. Schizophrenia
5. Beyond Reality
  Yorum alanı

“SCHIZOPHRENIA – Voices EP” yazısına 10 yorum var

  1. In White says:

    Death metal olmasına bir adım kalmış thrash metale bayılan biri olarak bu çalışma/ep dikkatimi çekti, teşekkür ederim.

    Akşamki menüme bunu ve bayadır dinlemediğim Tapping the Vein başyapıtını koyacağım.

  2. Rzeczom says:

    belçika’ysa al sepete. kritik için teşekkürler.

  3. ismail vilehand says:

    Dün geceden beri dinliyorum, katliam bir iş. 80′ler sonu 90′lar başı brutal thrash metal soundunu çok iyi kotarmışlar.

  4. Beyond Reality 0.58′de bir anda durup sonra tam kafa kırma temposuyla girmesi cidden müthiş bir gaz.

  5. Horrendous says:

    Nasıl keyiflendim anlatamam.

  6. koca says:

    “Etli bir gitar tonu” nefis bir tanımlama!

  7. Twat says:

    Bayağı sevdim, keşke albüm olsaymış. 87-91 sepultura’sına ve DH’ye daha yakın buldum tabi vokal daha özgün. Ama ep’de böyle şeyler yaptılarsa albüm şahane bir şey olacak demek ki.

    Belçika bu ara iyi dar siyah kot ve kanatçıklı beyaz sneaker yaptı hahah. Onayladığımız hareketler bunlar. 👍🏻

  8. Muhammet says:

    Schizophrenia 3:43′teki bas-davul uyumu mükemmel geriye alıp alıp dinliyorum.

  9. 17 Şubat’ta yeni albümleri “Recollections of the Insane” geliyor.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.