# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
SCHIZOPHRENIA – Chants of the Abyss EP
| 09.02.2023

20 dakikalık ustaları anma kuşağı.

Merhaba arkadaşlar. Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden dolayı birkaç gündür yayınlarımıza ara vermiştik. Pek çok kişinin işini yapmadığı, sorumluluğunu yerine getirmediği ve bunun sıkıntılarının korkunç boyutlarda çekildiği bir ortamda bizim de sessizliğe bürünmemizin bir anlamı olmayacağını düşündüğümden paylaşımlarımıza kaldığımız yerden devam etmenin daha doğru olacağına karar verdim. Bu süreçteki anlayışınız için teşekkürler. Şahsım adına bir kez daha depremde sıkıntı yaşayan herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Bugün Belçikalı death/thrash metal grubu SCHIZOPHRENIA konuğumuz. Birkaç gün önce “Chants Of The Abyss” adlı bir cover EP’si yayınladılar. Altı şarkıdan oluşan EP’de grubun ilham kaynakları arasından seçtiği altı grubun şarkılarına yer veriliyor. SCHIZOPHRENIA thrash metal temeli ön planda bir grup olduğundan bu karakterini cover’ların geneline yansıttığını söyleyebiliriz. İlk şarkı olan SLAYER cover’ı “Necrophiliac”ta şarkının bildiğimiz yırtıcı mizacı korunmuş ve SCHIZOPHRENIA vokaliyle daha da yırtıcı bir hâle gelmiş. Grubun klip de çektiği MORBID ANGEL cover’ı “Maze of Torment”ta ise SCHIZOPHRENIA bu klasik death metal şarkısının özünü güçlü şekilde yansıtmak için elinden geleni yapmış.

Özellikle böyle eski şarkıların bu denli güçlü ve canlı bir prodüksiyon ile tekrardan sunulması gerçekten güzel oluyor. SCHIZOPHRENIA EP’ye çeşitlilik katmak adına farklı tarzlara da yönelmiş. Üçüncü sıradaki JUDAS PRIEST cover’ı “Metal Meltdown”, SCHIZOPHRENIA tarzı vokallerle EP’de en çok dikkat çeken şarkılardan biri olmuş. Grup yine thrash tarafından giderek EXODUS’tan “Strike of the Beast”i cover’lamış ve bu eski şarkı da yeni ve canlı kaydıyla adeta yeniden can bulmuş. EP’de 2 adet de punk şarkısı var. Bunlardan biri MISFITS’ten “Bullet”, bir diğeri ise GBH’ten “Race Against Time” adlı şarkılar. SCHIZOPHRENIA özündeki punk karakterini de bu cover’larla yansıtma yoluna gitmiş.

Nihayetinde “Chants Of The Abyss” sadece 20 dakikalık bir EP olmasına rağmen hem misafir edilen grup çeşitliliği hem şarkıların yansıtılma şekli hem de SCHIZOPHRENIA’nın hayvanlığının bir kez daha görülmesi adına dinlemesi gayet keyifli bir cover EP’si. Bilenler bilir, ben cover konusunda aşırı seçici ve genel olarak cover kavramından çok da hazzetmeyen bir insanım, ancak bahsettiğim çeşitlilikten ve grubun gazından dolayı “Chants Of The Abyss”i epey keyifli bir 20 dakika olarak değerlendiriyorum. Tek aklıma gelen, keşke SEPULTURA’nın grupla aynı adı taşıyan albümünden de misal bir “From the Past Comes the Storms” veya “Escape from the Void” cover’ı olsaydı. Tatlış olurdu. Bence EP’yi dinleyin. Beğenirseniz, hele bir de SCHIZOPHRENIA’yla henüz tanışmadıysanız grubun geçtiğimiz sene çıkan “Recollections of the Insane” albümüne ve “Voices” EP’sine de mutlaka kulak verin.

Albümün okur notu: 12345678910 (4.19/10, Toplam oy: 16)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Ricky Mandozzi: Vokal, bas
Romeo Promos Promopoulos: Gitar
Marty van Kerckhoven: Gitar
Lorenzo Vissol: Davul
Şarkılar
1. Necrophiliac (SLAYER cover'ı)
2. Maze of Torment (MORBID ANGEL cover'ı)
3. Metal Meltdown (JUDAS PRIEST cover'ı)
4. Bullet (MISFITS cover'ı)
5. Strike of the Beast (EXODUS cover'ı)
6. Race Against Time (GBH cover'ı)
  Yorum alanı

“SCHIZOPHRENIA – Chants of the Abyss EP” yazısına 1 yorum var

  1. Ali Tarık says:

    Maze of Torment cover’ı baya güzel olmuş.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.