# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
INTREPID – Slaying of Sanity/Murder of Mind EP
| 18.01.2023

Doksanların death metal devlerine saygı duruşu.

2009 yazından beri faal olan PA’da bugüne dek sadece bir adet Estonyalı grubu, METSATÖLL’ü incelemişiz. İlginç mi? Pek değil. Estonya küçük bir yer, ülkenin sanat dağarcığında yerleşik durumda bir metal kültüründen söz edilemez ve Metal-Archives’a göre 1,3 milyon nüfuslu bu ülkede aktif müzik yapan sadece 124 metal grubu var. Nüfusa oranlardan çok da az değil aslında ama kimin umurunda.

Bugün sitemizdeki ikinci Estonyalı grup olan INTREPID’le beraberiz. INTREPID doksanların ilk yarısındaki old-school death metal karakterini yansıtan bir death metal grubu.

Bu küçük ülkeden çıkan bu kimsenin bilmediği grubu PA sayfalarına taşımak isteme sebebime gelince, bu genç arkadaşlar bahsettiğim bu death metal karakterini gayet iyi yapıyorlar ve bence daha fazla kişi tarafından bilinmeyi hak ediyorlar.

Beş şarkıdan oluşan bu 17 dakikalık EP’de INTREPID’in -muhtemelen- sevdikleri gruplardan aldıkları ilhamları tek tek ve tane tane görme fırsatı buluyoruz.

İlk iki şarkıda doksanların ilk yarısındaki DEATH’i sofralarımıza taşıyan INTREPID, üçüncü sıradaki “Lifestyle”da ise AUTOPSY, INCANTATION türü bir tempo düşüşüne imza atıyor ve sertlik dozunu artırıyor. Kapanış şarkısı “Blade of Kurnugi”da ise CANNIBAL CORPSE’a yaklaşan bir şiddete tanık oluyoruz. EP gerçekten de bir doksanlar potpurisi ve bir şarkının bir yerinde GOREFEST’e, bir diğerinde NOCTURNUS’a bile denk gelebiliyoruz. “Abyss of Cataclysm”in girişinde Guitar Pro’dan midi export etmiş ve aynen EP’ye koymuş olmaları dışında EP’nin prodüksiyonuyla da bir derdim yok. Özellikle lead gitarlara kattıkları reverb sayesinde old-school death metal gruplarının o çiğ ve leş lead karakterini yakalamayı başarmışlar. Bu durum sürpriz biçimde EP’ye çok şey katıyor, lezzetlendiriyor.

Bu kısa ancak başarılı EP için diyeceklerim bunlar. Herhangi bir şey beklemeyin, sadece doksanlardaki birden fazla death metal grubunu çok seven gençlerden kurulu bir grubun o ruhu gayet iyi yansıttığı şarkılarını dinleyecek olduğunuzu bilin yeter. Tabii bir de yukarıda da bahsettiğim o reverb’li çiğ lead tonu. Ah o lead tonu…

Albümün okur notu: 12345678910 (5.45/10, Toplam oy: 11)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Knife Fight Media
Kadro
Raiko Rajalaane: Vokal
Villem Eplik: Gitar, vokal
Simo Atso: Gitar
Siim Soodla: Bas
Madis Kaljurand: Davul
Şarkılar
1. By the Blinding Light
2. Mesmerism
3. Lifestyle (AGRESSOR cover'ı)
4. Abyss of Cataclysm
5. Blade of Kurnugi (live)
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.