# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
ASIDHARA – Echoes of the Ancients EP
| 03.07.2023

Yılın en vahşi thrash/crossover işlerinden biri.

Tam bir keşif grubuyla birlikteyiz bugün. 4-5 yıldır müzik yapıyorlar, Galler’den çıkmışlar ve bu ikinci EP’lerini de yakın zamanda kendi imkânlarıyla çıkarmışlar.

ASIDHARA adlı bu grup son derece old-school kafayla icra edilen bir thrash metal/crossover kırması icra ediyor ve bunu gerçekten de lezzetli biçimde yapıyor. Tam bir adrenalin bombası olan bu 19 dakikalık EP’de grubun dinleyiciyi sağa sola vurduğuna, iki omzundan tutup sarstığına, adrenalin salgılamasına sebep olmasına tanık oluyoruz.

Grubun en önemli unsurlarından biri vokalist Chuck Bradford’ın vokalleri. Bu müziğe daha cazgır, daha çiğ bir vokal koyup bambaşka leşlikte bir müzik de yapabilirlermiş ancak death/thrash metal grubu vokalisti havasındaki bu arkadaş sayesinde her şey daha bir vahşi, hırpani ve acımasız bir hâl alıyor. Kütür kütür bir prodüksiyonu olan “Echoes of the Ancients” bu sayede tam olarak konserde çalınmalık, dinlenmelik ve dağıtmalık bir şeye dönüşmüş. Zaten kapağına baktığınızda grubun nasıl bir motivasyon ve zihniyetle müzik yaptığını kolayca anlıyorsunuz. Kapağa baktığınızda kafanızda olumlu bir şeyler çağrışıyorsa, o çağrışanları duyacağınızdan ve ASIDHARA’dan güzel şeyler alacağınıza neredeyse emin olabilirsiniz. Adamlar ne yaptıklarını gayet iyi biliyorlar ve “Conditioned to Suffer”ın ortasındaki nefis solo gibi diğer artılarla müziklerini canlandırmayı başarıyorlar. EP olduğu ve sadece 19 dakika sürdüğü için fazla ayrıntıya girme gereği duymuyorum, çünkü cidden kendini hemen belli eden capcanlı bir iş var karşımızda.

Üst paragrafta dediğimi tekrar edecek olursam, kapağa baktığınızda kafanızda olumlu şeyler canlanıyorsa “Echoes of the Ancients”a 19 dakikanızı mutlaka ayırın. Adamlar bayağı inanarak, tam gaz bir EP yapmışlar ve thrash metal seven kitleyi, hele bir de böyle underground işleri seven kitleyi ihya edecek bir EP’ye imza atmışlar. EP olduğu için not vermiyorum ama gayet başarılı olduğunu bilin yeter.

Albümün okur notu: 12345678910 (5.17/10, Toplam oy: 6)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Chuck Bradford: Vokal
Adam Smith: Gitar
Evan Williams: Gitar
Kieran Palmer: Bas
Will Wright: Davul
Şarkılar
1. Existence Eternal
2. Conditioned to Suffer
3. Enter the Eldritch God
4. The Battle Hymn of Il A'tir
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.