# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
DEAD HEAD – Swine Plague
| 22.07.2017

Canavar gibi canavar be kardeşim.

Yazıya geçmeden önce pek yapmadığım bir şey yapacağım. Thrash metali öyle ya da böyle seviyorsanız, hoparlörünüzün sesini açın, aşağıdaki Spotify playlist’inden ilk şarkı Helhuizen’i başlatın ve ilk 20 saniyesini dinleyin. Eğer duyduğunuz şeyden etkilenmediyseniz bu yazıyı okumanız için hiçbir sebep yok. Eğer “fuck yeah!” dediyseniz ve müziği kapatmadıysanız devam edelim.

Bugün çok yırtıcı ve kodu mu oturtan bir grupla birlikteyiz. 1989’da kurulan ve 2009’dan bu yana yeni albüm çıkarmayan Hollandalı vahşi thrash/death metal grubu DEAD HEAD bugünkü konuğumuz. Çok net ve direkt bir müzik yaptıklarından, “Swine Plague”i fazla ince eleyip sık dokumadan anlatacağım.

16 Haziran’da piyasaya çıkan “Swine Plague” son derece amansız, vurdulu kırdılı ve yırtıcı bir thrash metal albümü. Kapağın çarpıcılığını gayet iyi yansıtan ve çirkinliği yücelten bir havası ve bunu gayet güzel sindirebilmemizi sağlayan canavar bir prodüksiyonu var.

Anadolu’da yaban domuzuna canavar dendiğini duymuşsunuzdur. Bu süper başarılı hayvanın evcil kuzenini kapağına taşıyan grup, bu haksız ithamın hakkını verircesine canavar bir iş sunuyor. Mükemmel thrash metal rifleri, son derece süratli davullar, gayet yırtıcı vokaller ve sürükleyici besteler.

2 dakikalık The Reformation dışında distortion’ını bir an olsun kesmeyen “Swine Plague”, DEMOLITION HAMMER’ın zamanında yaptığı türde bir vahşeti, death metale kayma emareleri gösteren bir şiddeti albüm boyunca sergiliyor. Din eleştirisi ve yer yer şeytan övgüsü içeren albüm, yaşını başını almış bu adamların hâlâ bu denli sivri ve tavizsiz olmaları sebebiyle de takdir topluyor.

Az önce dediğim gibi DEMOLITION HAMMER’ın eziciliğini, SODOM’un vahşetini, özellikle “Killing Peace” dönemi ONSLAUGHT’un zehrini falan seviyorsanız direkt atlamanız gereken “Swine Plague”, thrash metal adına benim için bu yılın en güzel sürprizlerinden biri oldu.

Son bir hafta içinde en az 15 kez dinlediğim ve agresifliğine ve gaddarlığına doyamadığım bu albümü, gerçek ve saf thrash metal seven herkese şiddetle öneririm. Kekoluk etmeyin, dinleyin.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.36/10, Toplam oy: 11)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
Hammerheart Records
Kadro
Tom van Dijk: Bas, vokal
Hans Spijker: Davul
Ronnie Vanderwey: Gitar
Robbie Woning: Gitar
Şarkılar
1. Helhuizen
2. Dühr
3. Palfium
4. Fortress of Greed
5. The Awakening
6. 13 Close
7. The Day of the Devil
8. Spanish Horse
9. The Reformation
10. The Gates Beyond
11. Eternity Destroyed
12. The Battle of Europe
  Yorum alanı

“DEAD HEAD – Swine Plague” yazısına 2 yorum var

  1. Koralp says:

    10 numara albüm, kaliteli thrash metal albümlerinin bir elin parmağını geçmediği 2017′de dinlemek için çok güzel bir seçenek.

  2. Ouz says:

    İlk 20 saniye testini başarıyla geçtim. :) Davullar, koltuk döşemecilerdeki zımba tabancası gibi mübarek.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.