# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Serbest kürsü
| 04.05.2015

Yeter! Söz milletin.

Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.

Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.

  Yorum alanı

“Serbest kürsü” yazısına 15,694 yorum var

  1. deadhouse says:

    Başka bir şeyle ilgilenirken hangi tür müzikleri tercih ediyorsunuz? Mesela böyle bir durumda teknik death metal dinleyemem. Progresif müzik dinleyemem.

    Zeitgeist

    @deadhouse, Tür olarak değil de bildiğim ve bilmediğim albümler olarka ayırt ediyorum. İlk defa dinleyeceğim bir albüme kıyasla önce defalarca kez dinlemiş olduğum bir albümü dinlerken çok fazla odaklanmam gerekmiyor. Hem de çok dinleme şansı bulmadığım bir albüme de hakettiği özeni gösterememiş olmuyorum.

    Raddor

    @deadhouse, başka bir şeyle ilgilenirken müzik dinleyemiyorum ve bunu yapabilene imreniyorum. En fazla temizlik ya da yürüyüş yaparken dinleyebilirim.

    TAAKE

    @deadhouse, metal müzik olmuyor hocam,kaliteli ve yoğun bir müzik olduğu için kaçıyor,boşa gidiyor,garip gelecek ama ben ambient,ambient karışık raw black metal veya dungeon synth dinliyorum arkada pc de falan işim olduğunda,özellikle graumskeit harika gidiyor

  2. şeyh hulud says:

    Fallout 4 diziyle birlikte steam’de indirime girmişti, Geforce Now’da varken alıp oynayayım dedim. Öncelikle şunu söyleyeyim, oyunun RPG ağırlıklı bir deneyim sunmayacağını önceden okuduklarımdan biliyordum, ben de crafting/survival öğeleri katılmış post apocalyptic FPS beklentisi ile oynamaya başladım ve buna rağmen çok vasat oyun.

    Oyun hiç Fallout hissi vermiyor, Fallout 3 de kötü bir oyundu ama hiç olmazsa atmosferiyle yine Fallout oyunu oynadığını hissediyordun. Fallout 4′te her şey fazla renkli ve plastik görünüyor, sanki post-apocalyptic temalı bir theme park’ta dolaşıyorsun gibi. Ayrıca pek çok mekanda ciddi ışıklandırma ve gölge sorunları var, oyunun motoru ile ilgili bir sorun mudur bilmiyorum. Belki benim ayarlarımdan veya donanımdan kaynaklanıyordur diye internetteki playthrough videolarına baktım onlarda da aynı gözüküyor. Crafting/settlement sistemi bana sıkıcı ve yüzeysel geldi, oyuna bir şey kattığını düşünmüyorum. Sadece kendi power armorımızı bulup onu geliştirme fikri hoş olmuş. Aksiyon FPS tarafında da bana çekici gelen pek şey bulamadım, bu tarzda Metro Exodus hem oynanış hem de atmosfer olarak çok daha iyi bir oyun.

    Yani kısacası Bethesda yine şaşırtmadı. Bethesda formülü oyunların meraklısı vardır belki bilmiyorum, benim frekansım tutmuyor. Şu Fallout dizisi başarılı olmasaydı belki Bethesda başka bir firmaya Fallout oyunu yaptırırdı diye umudum vardı, artık o da kalmadı. Seriyi sağlamaya devam edecekler. Larian’ın BG3 ile yaptığına benzer bir şeyi Fallout için görebileceğimizi sanmıyorum.

    Aim

    @şeyh hulud, Aslında Todd Howard son röportajında Fallout’un yenisini hızlı biçimde çıkarmak için yollar arıyoruz tarzı bir şey dedi. Koskoca Microsoft’a bağlısınız işte abi, Obsidian da var, ver obsidian’a başlasınlar işte. New Vegas gibi bir efsaneyi 15 ayda tamamladı herifler. Bunu da 2 senede çıkarıversinler işte hahah.

    Şaka bi yana Fallout dizisinin başarısı kesinlikle ağızları sulandırmıştır. 2. sezon başladığında bir oyun duyurusu patlatmaları şart. Fallout 1 ve 2′yi remake yaptırsalar mesela aşırı güzel olurdu yalan yok.

    Dysplasia

    @Aim, Fallout 1 ve 2′nin Bethesda tarafından çöp edilmesi mi? O ne biçim istek aman allahım.

    Aim

    @Dysplasia, Baba “yaptırsalar” dedim, Bethesda birkaç sene daha yeni skyrim’den kafayı kaldıramaz, hele Starfield faciasından sonra biraz kafaları çalışıyorsa doğru düzgün bir şey yaparlar.

    Melkor

    @şeyh hulud, Benim de giresim geldi. Bethesda sağolsun next gen update ile bütün modları çalışmaz hale getirmiş. Dediğin sorunların çoğu modlarla düzeliyordu. Downgrade edip öyle kurmak gerekiyordu. Kim uğraşacak dedim saldım. Allah belanı versin vizyonsuz bethesda.

    Ugur

    @şeyh hulud, Metro Exodus’un Fallout ile anılması Metro serisine küfür etmek gibi bence ahah.

    Hatırladığım kadarıyla Fallout 4′te insanların sevdiği şey binlerce mod yükleyip, haritada saatlerce ıvır zıvır toplayıp, şehir gibi settlement kurmaktı.Görevler zaten saçmalıklar silsilesi olduğundan kimsenin doğru düzgün oynadığını da düşünmüyorum.

    şeyh hulud

    @Ugur, Metro serisinde de hikaye ve diyaloglar oldukça kötü de harika atmosferi sayesinde içine alıyor :)

    Son yıllarda yaygınlaşan açık dünyalı sandbox veya grind ağırlıklı oyunları büyük stüdyoların yaratıcılık eksiklerini saklamaya çalışması olarak görüyorum. Oyuncuyu kocaman bir dünyanın içine atıyorlar ama oyunda aslında ne özgün bir konsept var ne de elle tutulur bir vizyon. Oyuncuyu mümkün olduğunca uzun süre meşgul etmeyi hedefleyen bomboş oyunlar. Bu formatın en belirgin örneğini geçen Assasins Creed Origins ve Odyssey’de gördüm. Görsel açıdan harika bir harita tasarlamıştır, keşke o haritanın içine doğru düzgün bir oyun koymayı da hatırlasalarmış.

    TAAKE

    @şeyh hulud, Hocam sabırlı bir oyuncuysanız fallout new vegas harici yalan,ayrıca konu dışı metro exodus fallout 3 ve 4 serisini dürüm yapar ekmekiz götürür

  3. deadhouse says:

    Total Recall ne iyi filmdi be. Şimdilerde bok gibi bilim kurgular çekiliyor.

    çaksu

    @deadhouse, Cronenberg senaryo yazmış Total Recall için, PKD hikyesini (We Can Remember Theö For You Wholesale) yakından takip ederek. Stüdyo sahipleri “bu ne abicim biz ‘Indiana Jones on Mars” istiyoruz” demişler. O bırakmış Verhoğvın almış. Hikayeyi henüz okumadım ama… Nasıl olurdu acep.

    Böyle de süper film ama :p

    <3

    Birkaç yıl içinde Project Hail Mary'i film yapacaklar. Lord ve Miller yönetmen, Gosling başrol.. Şimdiden merakla bekliyorum. Kitap şahaneydi.

    deadhouse

    @çaksu, Verhovın gibi yönetmen de yok. Bilim Kurgu, Sanat filmi, Anaakım film, Etnik film. Her şeyi çekebilme yeteneği inanılmaz bir şey.

    Türk Lokumu, Dördüncü Adam
    Benedetta, Elle
    RoboCop, Total Recall
    Temel İçgüdü
    Showgirls

    Böylesine çılgın bir filmografiye sahip olan sinema tarihinde pek yönetmen yok.

    Canoir

    @deadhouse, sinema tarihinin en yanlış anlaşılan yönetmenlerinden biri. Ayrıca oraya bir “Starship Troopers” eklemenizi rica edeceğim.

    deadhouse

    @Canoir, Evet kesinlikle. Tür olarak ikiden fazla yazmak istemedim. RoboCop ve Total Recall’un yanına Starship Troopers da muhakkak eklenmeli. O filmi aslında türü ayrı olmasına rağmen biraz Showgirls’e benzetiyorum. Kıt bir sinema eleştirisiyle yarrak gibi filmler denilebilir. Derine inildiğinde ise önünü ilikliyorsun yönetmene. En yanlış anlaşılan yönetmenlerden biri tespitine katılıyorum fakat yine de anlayan anlıyor diyelim. Showgirls’ü İlk izlediğimde büyülenmiştim. Dördüncü Adam’ı ve Total Recall’u yapan adam bu mu diye afallamıştım. Velhasıl Verhovın nev-i şahsına münhasır bir adam. Filmleriyle hakim anlayışa orta parmağını gösteren bir adam.

  4. Cryosleep says:

    Lando Norris hayatında ilk defa F1 yarışı kazandı. Bugünleri de görecektik be asdfgjdjdjskdhsk.

  5. Noumena says:

    Arch Enemy-Not Long for This World
    NSYNC- It’s Gonna Be Me

    Sadece nakaratları dinleyin :) kopya diyemem belki ama benzerlik çok şaşırtıcı

    eatthegun

    @Noumena, Amott’un pop sevgisi baya var diye biliyorum. Hatta War Eternal da böyle bir pop şarkısına çok benziyordu.

    Victor von Doom

    @Noumena, Youtube’daki yorumlarda Joey Tafolla – The Summon’ın bahsi geçmiş. Birebir aynı melodi. 01:07′de başlıyor. Albüm 1987 çıkışlı. Hardline’da da gitar çalmış. Detaylı dinlicem sonra.

    https://www.youtube.com/watch?v=Mfm2lMbEJeA

  6. dust says:

    Steve Albini hayatını kaybetmiş. Toprağı bol olsun.

    dust

    @dust, çok sevdiğim albümlerde emeği geçmiş bir adamdı ama pek de düzgün bir karakter değilmiş, bilmiyordum. Son cümlemi geri aldım.

  7. Raddor says:

    Manavar albümleri 100 yıl sonra nihayet Spoti’ye gelmiş. Artık yürüyüş yaparken I Believe dinleyebilirim.

    Darısı 1000 yıldır olmayan Sad Wings of Destiny’de.

  8. TAAKE says:

    zelensky soytrası ABD ye üçünücü postayı attırırken rusyalı yoldaşlar böyle müzik yapıyordu

    https://www.youtube.com/watch?v=h6M5cXaZCHQ

  9. TAAKE says:

    Bütün modern dünyanın annesini evlenme vaadiyle kandırıp sikip atan kaygısız piç aryan alman dölü,şeytanı ağlatan,lilith e arkadan cinsel taciz de bulunan şeytanın kara dölü Grausamkeit götünüze kremsiz korunmasız dalmaya geliyor

    true,raw,çok sert Alman sevişgesi

    https://www.youtube.com/watch?v=zUaDUo225n0

    Godless Killing Machine

    @TAAKE, kaygız piç aryan arman dölü eroin kullanmaktan medine hurmasına dönmüş, en son 15 sene önce falan dinlemişimdir aklımdan tamamen çıkmış. şimdi son haline baktım aman aman. kendine hayrı olmayan, yolda görsem zevkine tokatlayacağım tipler.

  10. TAAKE says:

    kaç para ulan bi umut?
    söyleyin kaç para?
    ne için yaşıyorum?
    ben bu sabah nie uyandım amk?
    kaç para bi umut?
    söylleyin ulan kaç para?
    kaç para?
    kaç?

    https://www.youtube.com/watch?v=F-Fy_zawld8

  11. Frostauðn says:

    Son zamanlarda yoğun çalışmaktan ve stresten tükenmişlik sendromu yaşıyor gibiyim. Tükenmişlil sendromuna karşı beni hızlıca toparlayacak bir önerisi olan var mı?

    Joseph

    @Frostauðn, derin bı uyku gibisi yok

    deadhouse

    @Joseph, Çoğunluğun sürekli yaptığı şey yani. :D

    Joseph

    @deadhouse, o zaman ülkeden siktir olup gitmek farklı hayat şart bu yıl yapıcam ben

    Mehmet Yüce

    @Frostauðn, Hocam mümkünse izne çıkın. Benzeri durumlar yaşamış biri olarak söylüyorum. Yoğun geçen zamanlarda rüyamda bile işle ilgili şeyler gördüm, işle yattım işle kalktım, anksiyete, panik atak, burnout ne varsa yaşadım. En iyi çözüm bunun için bir süre işten ve işi hatırlatacak her şeyden uzak durmak. Mümkünse işten uzak bir yerde zaman geçirmek.

    Hiçbirini yapamıyorsan çalışmıyor olduğun saatlerde hiç iş düşünmemek. İmkanım olmadığında ben arabayı alıp boş yollarda son ses müzikle basıp gidiyorum. Bütün odağı yola vermek kafayı dağıtmaya yardım ediyor biraz.

    Çalışmak için yaşamıyoruz, yaşamak için çalışıyoruz sonuçta. O yüzden mümkünse kendinize hiç yüklenmeyin hocam her seferinde o kadar değmeyeceğini anlıyor insan.

    Frostauðn

    @Mehmet Yüce, En kötüsü de ne yaşadığım yerden uzaklaşma imkanım ne de bir tatile ayıracak vaktim yok. Birkaç gün ara verdim onda bile hala aklımda acaba nasıl olur ne yaparım diye iş üzerine düşünmek ile geçti. Hepsi daha iyi bir gelecek daha iyi bir hayat için çalışıp durmaktan. Bu da gelecek kaygısı ile bağlantılı Türkiye şartlarından bunu düşünmemek mümkün değil yani.

    Raddor

    @Frostauðn, bunun cevabı Metal dinlemek değil mi, o yüzden buradayız sanıyordum.

    İyi değiliz.

    https://www.youtube.com/watch?v=9iOpVqXz7dk

    Frostauðn

    @Raddor, Hiç iyi değiliz maalesef insan bunalıyor yavaşlamak istiyor ama hayat öyle bir koşturmaca ki yavaşlayamıyorsun her şeyi bir tüketme telaşı var asıl tükenende kendimiz oluyoruz bu süreçte

    deadhouse

    @Frostauðn, Sana hiçbir şey öneremem. Her insan başka bir dünyadır. Bende işe yarayan sende işe yaramayabilir, sende işe yarayan bende yaramayabilir.

    Müzik için önerim ise Bossa Nova.

    Antonio Carlos Jobim, Joâo Gilberto, Stan Getz. Metal rahatlamak için uygun bir müzik değil. Ben öfke dolmak, gaza gelmek, karanlık hisler barındırmak için metal dinliyorum. Bossa Nova seni pamuk gibi yapar.

    https://m.youtube.com/watch?v=ikutCJd13cM

    Raddor

    @deadhouse, Metal beni çok rahatlatıyor ya, neden bilmiyorum. Eğer stresliysem, klasik müzik vb. sakin olanlar beni daha da geriyor ama Metal ile direkt pamuk..

    Bu husus için favori albümüm de Converge – Jane Doe.

    deadhouse

    @Raddor, Hardcore Punk veya Hardcore etkili veya Rock’n Roll tarzı müzikler rahatlatabilir. Direkt metal müziğin %100 rahatlattığını düşünmüyorum. Bak Heavy metal bile özünde rahatlatmak. Coşturur filan ama rahatlatmaz. Ben kuş tüyü olmaktan söz ediyorum. Judas, Maiden, Accept dinlemek coşturur, yeri gelince düşündürür ama rahatlatmaz. Bilmiyorum belki rahatlamaya bakış açımız farklı.

    Frostauðn

    @deadhouse, Metal müzik farklı türde bir rahatlama sunuyor nefreti kusarak ama tam öyle dediğimiz pamuk gibi yapma hissini yapmıyor. Bu tanıma sokabileceğim bazı grupların bazı albümleri var ama çoğu değil. Gaza getirme öfke ve nefretle dolma konusunda daha iyi bir tür yok zaten o yüzden burada değil miyiz? :D

    Raddor

    @deadhouse, demek istediğini anladım. Katıksız Metal’in duygulardan arınmış, olgun bir tavrı var. Zihnen şöyle bir tarayınca, rahatlattığını düşündüğüm sert müziklerin genelde Hardcore, Punk, Alternative, Avant-garde, Hard Rock vs. türlerle sevişen gruplara ait olduğunu fark ettim. Converge de aynı şekilde bol Hardcore soslu.

  12. paymo says:

    Türkiye’deki metal konserlerinin ortamı hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Boba Fett

    @paymo, Bok gibi, çok ufak kesime hitap edenlerin de ses sistemi bok gibi.

    Joseph

    @paymo, bu soruyu İsmail veliaht cevap vermesi şart 😁

    eatthegun

    @paymo, Ne Türkiye’si hocam, İstanbul olacak o, onun dışında yerli üç beş grup hariç konser mi var, onlarda da ses sistemi kulağını kesip attıracak kalitede oluyor zaten

  13. Ugur says:

    Kaş çok uzak arkadaşlar.Gitmesi ayrı dert dönmesi ayrı dert.

    Bir de bu ülkede 3 büyük şehir ve onları bağlayan yolları çıkar hiçbir şey kalmaz.

  14. Raddor says:

    O
    H https://www.youtube.com/watch?v=0SbP_2Ub9i8
    A
    !

    Raddor

    Kulaklıkla dinleyince çok kötü oluyormuş onu fark ettim. Adam “bvvvv, vzvvvz” diye tükürüyor.

    Ama kulaklıksız dinlersen: laptop ya da telefon gibi basları alamayacağın bir şeyle, direkt Monsters of Rock 1991 Moscow.

    İnanılmaz bir şey.

  15. A.Karayazı says:

    Transcending Obscurity Records aşırı antipatik gelmeye başladı. Dünyanın en iyi albümlerini siz çıkarıyosunuz tamam he heeee. Takibi bıraktım artık, yeter la.

  16. deadhouse says:

    Yerli nasyonalistlerde sike sürülecek akıl yok. Salak, israil destekliyor, o israil ve siyonizm seni bok parçası olarak bile görmüyor. Kutsal kitaplarında yahudi olmayanların karısına tecavüz edebilirsiniz diyor. Hay beynini siktiğimin sağcıları. Avrupa’da yine uyanan bir kesim var. Bu yerliler mal oğlu mal amk. Size söyleyecek kelime bulamıyorum daha.

    Frostauðn

    @deadhouse, İsrail’i desteklemek tam zihin tutulmasıdır bunun başka açıklaması yok. Açık açık yahudi olmayanlara nefreti körükleyen başka bir kutsal kitap yoktur. Öyle ki o kitabı gösterip Filistinlilerin kapısını çalıp çıkın bu ev benim diyebilen dahası mahkemede bunu haklı bulan bir ülke İsrail. Yani bunu desteklemenin bir açıklamasını göremiyorum aklı başında hiç kimse bunu destekleyemez. Bunun arap seviciliği ya da Filistin düşkünlüğü ile alakası yok. Sadece soykırıma karşı olmak ve bu kadar net bir iyi kötü ayrımına sessiz kalmayacak kadar insani duygularının körelmemiş olması lazım. Orada ölen bebekler, çocuklar, kadınlar bunlara nefret besleyebilmek için dünyanın en aşağılık canlısı olmak lazım.

    Bu nasyonalistler bilmez ama Hüseyin Nihal Atsız bir yazısında Türkiye ve Türklerin bekası için Türkiye’nin Arap devletler ile birleşip İsraili yok etme fikrini sunar. Arap ülkelerinin tek başına İsrail ile mücadele etmesi imkansız ne harp bilgisine ne de düzene sahip olmadıklarını ve askeri güçlerinin yetersiz olduğunu Türkiye’nin askeri gücü ve harp bilgisiyle Türkiye önderliğinde İsrail’i yenebileceğini öneriyor. Bir nevi Türkiye’nin savaştaki zayiatını düşürmek ve Arap devletlerini kullanma fikri var. Çünkü ırkçı da olsa bunlar kadar aptal değil ki İsrail’in aslında bugünkü tüm OrtaDoğuyu kendi toprakları olarak gördüklerini biliyor dahası bu toprakları kendi hakları olarak görüyorlar kutsal kitaplarında dendiği gibi. Hatta yılan’ın başını küçükken ezmek atasözünü kullanıyordu.

    Lisede edebiyat dersinde kendisinin Bozkurtlar ölüyor kitapları zorunlu okuma listemizdeydi bir de o zamanlar sınıfımda baya bir Atsızcı vardı kendisiyle tanışmam öyle olmuştu. Kitaplarını ve bazı yazılarını okumuştum sonra çok şükür yolumu buldum da bunlarla fazla zaman kaybetmedim. Ama bu nasyonalistlerin bile kendisini okuduğunu sanmıyorum.

  17. TAAKE says:

    Sargeist konserine giden varsa,wytch productions paylaşımında kel bir eleman gördüm,hoath torog a benzettim ama horns da olabilir,shatraug sargeist kadrosunu folloşa çevirip ayda bir kez değiştirdiği için canlıda kimler vardı merak ettim

    Ahmet Saraçoğlu

    @TAAKE, ismail vilehand, Gökay ve Yiğit gitti.

    Yiğit

    @TAAKE, Hoath Torog bir Sargeist konserinde hem gitar çalıp hem de vokal yapmaz sanırım, gitar çaldığını bilmiyorum çünkü. Davulda da uzun saçlı bir eleman vardı yamulmuyorsam, yani Horns değil.

    @Ece, grubu gördüyse daha sağlıklı bir yorum yapabilir. Yetkili bir ablaya benziyordu.

    Ece

    @Yiğit, Ben o konserde calismiyordum, o organizasyonla baglantim yok. Uzun sure sonra izleyici olarak yer aldigim bir konserdi. Benim yetkililikler siradaki konserlerde :)

    TAAKE

    @TAAKE, https://www.instagram.com/p/C63Q8E-NJME/?igsh=MzRlODBiNWFlZA==

    Şurada konser öncesi bir pozları var

    Yiğit

    @TAAKE, Hoath Torog’a çok benziyor harbiden. Bilmiyorum.

  18. deadhouse says:

    https://youtu.be/Fm-l_zD–j0?si=wOU6mPrwbOYFMqqu

    Gerçekten mükemmel bir beste. En son 10-12 yıl önce dinlemiştim. Ntv’deki O An programının müziğiydi. Ebemizin amına henüz dev yarrakların girmediği zamanlar.

  19. Yiğit says:

    Kavimler göçü, rönesans, sanayi devrimi ve yapay zeka. Seneler sonra 2000′li yıllar yapay zekanın başlangıcı diye yeni bir devir olarak tanımlanacak. Telefondan, internetten ve hatta tekerlekten bile daha önemli bir gelişme olacak insanlık tarihinde.

    Zaten belliydi diyenler olacaktır ama gpt-4o’nun bu kadar erken bir şekilde bunları yapabileceğini düşünen var mıydı cidden?

    Melkor

    @Yiğit, Ben hep skynet’in tarafındaydım ahah. Bill gates seneler önce devletler yapay zekanın yarattığı işsiz yığınlara maaş vermek zorunda kalacak diye uyarmıştı. OpenAI’ın ceosu versiyon 5′te daha büyük sıçrama yapacak diyor. Bu bir de bize gösterdikleri. Dün millet biraz fazla gaza geldi bir gecede yabancı dili, tercümeyi bitirdi, dil eğitimi kurumlarını iflas ettirdiler de çok yakında o alanların içinden geçecek belli. genel ai’dan ziyade spesifik bir alanda eğitilmiş ai’lar son yumruğu indirecek sanki.

    deadhouse

    @Melkor, Kesinlikle. İnsan sikeceğine yazılım yüklü metal bir cihaz siksin bizi. Ben de skynet tarafındayım. Abi belki de daha önce böyle bir savaş yaşandı, skynet dünyayı ve insan ırkını köleleştirdi ve bizi de matrix’e soktular. Eğer böyleyse ne yapacağız?

    Melkor

    @deadhouse, Onların skyneti varsa bizim de neo’muz, john connor’umuz var. Şaka bir yana kendi kararları, hesapları olan skynet olsa yine iyi. Bizi muhtemelen yapay zekayı kendileri için geliştiren ve yararlanan zenginler sikecek. Sahipleri yapay zekadan daha ürkütücü. Başımıza gelecek en kötü senaryolardan biri bu. Harari’nin de dediği gibi ara çok açılacak. Biz çoğu teknolojiye erişemeyeceğiz. Atıyorum bir gün beynimizi usbye download edebilecek kıvama gelsek yani bir tür ölümsüzlük bulunsa bize koklatmayacaklar elbette. Saflığın lüzumu yok.

    Frostauðn

    @Melkor, Belli bir alanda uzman yapay zekalar zaten yıllardır var. Bunlar spesifik işleri tehdir ediyorlar. Genel bir süper yapay zekaya bence hala daha çok var en azından skynet tarzı bir şeye. Asıl korkmamız gerekenin yapay zekanın kendisi olduğunu sanmıyorum. Mesela İsrail bombalayacağı evleri yapay zeka ile seçiyor insan daha korkunç. Maalesef yapay zeka yanlış insanların elinde asıl korkunç olan bu. Para, iktidar, güç bu dolayısıyla yapay zeka sistemlerini de kendi iktidarlarını pekiştirmek için kullanıyorlar. Bizi mahvedecek olan şey bu. Elon Musk’ın sahip olduğu neurolink mesela 6 senelik tıp eğitimi bir çip içine yerleştirilecek bu teknoloji çok pahalı olacak ve sadece zenginler ulaşacak bunun gibi şeyler adaletsizliği ve eşitsizliği dünya tarihinde görülmemiş bir noktaya getirecek. Ben yapay zekadan korkmuyorum beni skynet falan korkutmuyor bu güce sahip insanlar korkutuyor. İnanılmaz olacak. Önümüzde abd seçimi var bu bize sundukları muhtemelen şirketin elinde olanın sadece bir kısmı seçim sebebiyle çoğu şeyi sunmamayı tercih etmişlerdir diye düşünüyorum.

    Frostauðn

    @Frostauðn, IDF’in Gazzeyi bombalarken yapay zeka kullanımı hakkında video bırakıyorum: https://www.youtube.com/watch?v=xGqYbXL3kZc

    Frostauðn

    @Yiğit, Atom çağı falan dediler önümüzdeki çağa ama değilmiş yapay zeka çağıymış. Sosyal medya kullanmadığımdan ve henüz araştırmadığımdan yeniliklerden haberdar değilim ve yayınladıkları raporu okumam lazım. İnanılmaz bir şey ve bence bu onların sahip olduklarının tamamı bile değil bazı şeyleri zamanla public ortama salıyorlar. Bunlar kar amacı güden şirketler olsa dahi bazı şeylere hazır olmadığımızı bilip her şeyi bulur bulmaz ortaya atmıyorlar. Bir de önümüzde abd seçimi var bu riski alamazlar eminim bu gördüklerimiz sadece bir kısmı.

  20. Cryosleep says:

    GPT-4o sağ olsun, mezun olunca işsizim artık.

  21. Joseph says:

    Fransa Neo-Nazi lerin eylem yapmasina izin vermiş ✊

    Melkor

    @Joseph, Görüyo musun sen şu sjw avrupayı.
    Aklı aveller hepimizi zenci, gay, woke yapacaklar diye korkarken sağın aşırı yükleyişi gözden kaçıyor. Kafalarına cop yiyip trenlere doldurulurken görücem o post modernist ılıkları. Yazarlar yine bilmem neyin arkeolojisi diye kitapları.

    Frostauðn

    @Joseph, Video ya da haber kaynağı var mı? Gerçekten ifade özgürlüğü diye saçmaladılar.

    Joseph

    @Frostauðn, Fransa’da Yahudiler pisliktir diyen bir gazeteciyi hapse attılar yıllardır içerde ama eski olay bu ve şimdi ise ne tam tersi oluyor.
    https://m.youtube.com/watch?v=zaEMMQ74tlQ&pp=ygUPRnJhbnNhIG5lbyBuYXpp

    Frostauðn

    @Joseph, Avrupada bir ifadenin ifade özgürlüğü mü yoksa nefret suçu mu olduğu pisliktir kelimesinin başına hangi kelimeyi getirdiğine göre değişir. Yahudiler pisliktir dersen hapsi boylarsın hatta yahudiler soykırımcı dersen kafana polis copu yersin ama Filistinliler terörist dersen ifade özgürlüğü olur. Araplar ya da müslümanlar pisliktir dersen yine bir bok olmaz hakeza Türkler için böyle bir ifade kullandırsan da öyle ama kendileri çok medeni orospu çocukları yersen. Kuran yakarsan ifade özgürlüğü acaba eski ahit yaksan ne olursun muhtemelen neonazi derler. Rusya savaş başlatır tüm uluslararası etkinliklerden men edilir İsrail soykırım yapar herkes görmezden gelir dahası doğrudan october rain adlı propoganda şarkıyı eurovision’da söyletir üstüne o şarkıyı beşinci yapar. İsrail’in ilk eurovision’a katılış yılında da birinci olmuştur bunlar tesadüf falan değil iki yüzlülük.

    TAAKE

    @Frostauðn, aynen hocam avrupadan abd gibi sistem karşıtı serial killer çıkmamasına şaşırıyorum,sosyal adalet sistemi gelişse de çok riyakar ve yavşak bir toplum

    Frostauðn

    @TAAKE, Bunun sebebi bence çok basit Amerika’da durum çok keskin çizgilerle bölünmüş halde tabi ki hala ten rengi ayrımı var. Ama en büyük fark para yani gettolarda yaşayan beyazlarda aynı durumdalar. Paran yoksa Amerika’da bok kadar değerin olmaz hiç kimse seni görmez bilmez. Bir ülke düşün 500bin ev boşta duruyor 2 milyondan fazla evsizi var. Başka hangi gelişmiş ülkede bu kadar net bir sorun var. Bir sağlık sistemleri bile yok bizde de yok ama en azından sağlık sistemi diye bir şeyler var sözde. Gelir adaletsizliğinde gelişmiş ülkelerdeki en kötülerden Amerika. Dipnot Türkiye Amerika’yı geride bıraktı bu arada bu konuda Erdoğan sağ olsun.

    Avrupa’da fakir olsan bile sistem seni bu kadar dışlamıyor yok saymıyor yine işsizlik maaşı, sağlık sistemi gibi şeyler ile öldürmüyor, süründürmüyor ama bir şekilde hayatta tutuyor. Amerika’da bunun hiç karşılığı yok o yüzden klasik kaybedecek hiçbir şeyi olmayan adamdan korkacaksın mentalitesi giriyor işin içine. Bu arada Avrupada’da böyle serialkiller tipler var. Norveçte Sosyal demokrat partinin gençlik kampını basıp makineli silahlar ile tarayan çıkıyor ama çok daha az. Avrupa’da asgari ücret alan halkın %3-4′üne tekabül ediyor onlar bile ek yardımlar ile buradaki asgari ücretten fazlasını alanlardan daha iyi bir hayat yaşıyorlar bu çok etkili.

    Gerçi kimsenin Yahudiler soykırımcı dediği yok İsrail soykırımcı diyorlar çoğu yahudi topluluğunda bile İsrail’e karşı inanılmaz antipati gelişti yahudi toplumunu temsil etmediği sadece siyonizmi temsil ettiğini söylüyorlar. Holokosttan kurtulan mağdurlar bile Filistin için yürüyüşe katılıyorlar. Benim bu ifadem de benim gafım olsun maalesef siyasetin gerginliğinden ben de öfkeyle doldum.

  22. Bugün epey yeni albüm çıktı. Sitede yazılacaklar arasında şunlar var:

    Kerry King (yazıldı)
    Pallbearer
    Pathology
    Nocturnus A.D.
    Gatecreeper (yazıldı)
    Botanist
    BAT (yazıldı)
    Cognitive
    Hemotoxin (yazıldı)
    Ufomammut
    Strychnos

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Bakalım Nocturnus A.D nasıl bir albüm çıkarmış.

    Unanimated

    gatecreeper 10 numara albüm yapmış ; entombed , dismember sevenler atlasın

    Frostauðn

    @Ahmet Saraçoğlu, İsmail Vilehand’ın deyimiyle aktar black metali olan Botanist’i baya merak ediyorum

  23. bk says:

    Batuşkanın 27 Ekim’deki konserine gidecek var mı?

  24. deadhouse says:

    Drittes Reich marşlarından sonra Deutsche Demokratische Republik marşları dinledim. Hepsi de güzel. İdeoloji hikaye, müzik ve tutku şahane.

  25. deadhouse says:

    Otobandayım ve tabii ki de dinlediğim şarkı:

    Kraftwerk – Autobahn

  26. TAAKE says:

    Hayatımda izlediğin en iyi röportajlardan biri,DSBM cileri merak edenler için birebir,yalnız ramirez ne içti be,bu adam röportajda böyle içiyorsa uykusunda bile içiyordur,graf ın LLN den bahsetmesine,favori gruplarının deathspell omega ve peste noire olmasına,aralarındaki metallica,megadeth,gojira tartışmaları ilginçti
    50 lik smirnoff açtım ramirezle içiyoruz
    (TÜRKÇE ALTYAZISI VAR,SOL KÖŞEDEN OTOMATİK ÇEVİRDEN ETKİNLEŞTİRİN)

    https://www.youtube.com/watch?v=7sxp7oa13TE

    deadhouse

    @TAAKE, Samimi röportaj. Yalnız Ramirez biraz abarttı gibi. Bir an otur yerinde içme 2 dakika amk demek istedim adama.

  27. çaksu says:

    Bir iki saat önce yürüyüşe çıktım. Bazen akşam Ortaköy’den Beşiktaş’a yürüyorum, orda oturup az dinlenip hem kitap okuyorum, geri yürümeden önce. Gittim kitap okuyacağım yerde Athena kurulmuş konser veriyodu. Ve ben gider gitmez South of Heaven çalmaya başladılar haha. Sonra Misirlou çaldılar bi kuple. Sonra Beyoğlu’nda gezersin.. Tam yavşak popüler ne varsa bi tutam çalalım millet hee hööö desin eğlensin kafası sdfg. PS: Athena candır, severim.

  28. deadhouse says:

    Bundan böyle Tyson Fury en has adamımdır. Ali’den sonra sen.

  29. A.Karayazı says:

    X-men ‘97

    Sitede seveni takip edenleri var mı bilmiyorum ama, 10 bölümlük ilk sezon çok uzun zamandır izlediğim en muhtşem şey olabilir. X-men evreninin meraklıları varsa, izlemeden ölmeyin diyorum. 90’lı yıllara geri gittim, ağzıma yüzüme sıçtı.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.