# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Kerry King’den klipli yeni şarkı
14.04.2024

Residue.

SLAYER efsanesi Kerry King, vokalde DEATH ANGEL’dan Mark Osegueda, davulda SLAYER’dan Paul Bostaph, basta eski HELLYEAH basçısı Kyle Sanders ve gitarda eski MACHINE HEAD ve VIO-LENCE gitarist Phil Demmel’dan oluşan solo projesinin ilk single’ı “Idle Hands”i 5 Şubat’ta yayınlamış, sadece iki hafta sonra SLAYER yeniden bir araya geldiğini ve sahnelere geri döneceğini açıklamıştı. Kerry King’in solo grubunda çalan eski MACHINE HEAD/VIO-LENCE gitaristi Phil Demmel da yakın zamandaki bir röportajında SLAYER’ın geri döneceğine dair herhangi bir fikrinin olmadığını, durumun kendisi için de sürpriz olduğunu açıkladı. Daha Kerry King’in solo projesi sahneye çıkmadan SLAYER’ın konser haberlerini duymanın tuhaf olduğunu belirten Demmel, sonradan her şeyin konuşulduğunu ve şu an hiçbir sıkıntının olmadığını belirtmiş. Demmel’ın Kirk Hammett’la olan diyaloğuna az sonra geleceğiz.

Kerry King’in ilk solo albümü “From Hell I Rise” 17 Mayıs’ta çıkacak.

01. Diablo
02. Where I Reign
03. Residue
04. Idle Hands
05. Trophies Of The Tyrant
06. Crucifixation
07. Tension
08. Everything I Hate About You
09. Toxic
10. Two Fists
11. Rage
12. Shrapnel
13. From Hell I Rise

“Residue” klibiyle yayınlandı.

“Idle Hands” şöyle.

“Idle Hands”in yayınlandığı gün, sansasyon yaratma amacıyla Kerry King’in çeşitli açıklamaları yayınlanmıştı ve bunlardan biri de King’in SLAYER’ın dağıldığı günden bu yana Tom Araya ile tek bir iletişiminin dahi olmadığıydı. King son SLAYER konserinden sonra Araya’dan tek bir mesaj, tek bir e-posta dahi almadığını söylemişti. King yine aynı gün yayınlanan açıklamasında Dave Lombardo için de “Onun ben ta amına koyayım. Dave beni için öldü” ifadesini kullanmıştı.

Bu arada Phil Demmel yakın zamanda METALLICA’dan Kirk Hammett’la şöyle bir iletişimleri olduğunu açıkladı:

“Kirk, Mark Osegueda’ya (DEATH ANGEL) ‘”Idle Hands”deki solo harika, bence yılın solosu’ demiş. Ben de ona teşekkür ettim. Kirk de bana ‘O senin solon mu? Ben Kerry’nin solosu sandım’ dedi. Sonra beni aramış ama telefonu duymadım, o da ses kaydı bırakmış ve ‘yılın ilk 3 ayında duyduğum en iyi solo’ demiş. Kirk bizim kahramanlarımızdan biri ve ondan böyle övgüler duymak çok değerli. Açıkçası o solo albümdeki favori sololarımdan biri değil, ama Kirk’ten bunları duymak beni çok gururlandırdı.”

King’in solo projesinin müzikal karakterine ilişkin olarak geçtiğimiz sene sonlarında yaptığı yorumu şöyleydi:

“Günün birinde SLAYER’dan farklı bir şeyler yapacak olsaydım, muhtemelen şu an bunun tam zamanıdır. Ama hayır; SLAYER’dan farklı bir şeyler yapmak gibi bir niyetim yok. Dolayısıyla bu albümün SLAYER’ın bir devamı olduğunu söyleyebiliriz. Pek çok insan bu albümün bir sonraki SLAYER albümü olduğunu düşünecektir diye tahmin ediyorum. Hatta bu albümde duyacaklarınızın %80′i, SLAYER dağılmasaydı bir sonraki SLAYER albümü olabilirdi. Ben bunu tam bir devam olarak görüyorum. “Repentless“tan sonra ne çıkardı? İşte bu albüm çıkardı.”

Paul Bostaph da ta 2020 yılında şöyle projeyle ilgili şöyle konuşmuştu:

Sanırım bunu ifade etmenin en iyi yolu, Kerry’nin Kerry gibi yazdığını söylemek olur. Bu bir rock ‘n’ roll albümü olmayacak. Nasıl bir şey bekliyorsanız o şekilde olacak. Elde kalan, kullanılmayan eski şeyler de olmayacak. SLAYER’a benzeyecek ama bilinçli şekilde SLAYER gibi olmaya çalışmayacak. Sonuçta Kerry hayatı boyunca SLAYER şarkıları yazdı, nasıl bir tarzı olduğu ortada. Grubun dağıldı diye tarzından vazgeçmezsin, o tarz müzik yazmayı seviyorsan aynen o şekilde devam edersin. Kerry şu an cayır cayır. Bu yüzden sert müzik ve SLAYER seviyorsanız, bunu da seveceksiniz. Ortaya “Bebek SLAYER” gibi bir şey çıkmasını istemedik. İyi bir şey ortaya çıkacak. Çok iyi bir şey çıkacak. Şahsen, şu ana dek denemek istediğim ancak SLAYER’da çalarken deneyemediğim bazı şeyleri de entegre etmek istiyorum. Umarım bunları yeni projede sergileme fırsatı bulacağım.

  Yorum alanı

“Kerry King’den klipli yeni şarkı” yazısına 43 yorum var

  1. chuck says:

    ben olsam parça çıkana kadar herhangi bir açıklamada bulunmaz, haber vermezdim. çat diye çıkartırdım ortama; maksat insanlar şaşırsın.

    zaten tanınan insanlar, reklama ihtiyaçları yok. bakalım nasıl bir şey olacak.

    Dysplasia

    @chuck, iyi ve çok iyi bir şey olacakmış, niye tekrar tekrar söyletiyosunuz..

  2. Boba Fett says:

    Kerry King’in solo gitar albümü çıksa keşke, Petrucci çıkardı, Sassi çıkardı, Kiko çıkardı çak abi bi albüm keyfimiz yerine gelsin.

    Emre Görür

    @Boba Fett, Kerry King cidden çok büyük müzisyen! Çalamayıp kıçından solo sallamayı ekol haline getirmeyi başarmış bir şahsiyet :) Ayrıca solo albüm yapmaya kalkıp kendisini taşak oğlanına çevirmeyecek kadar da akıllı.

    Necrobutcher

    @Emre Görür, kerry king solo albüm track1:

    1111111111111000000000000111111111111111
    0000000000000000000000000000000000000000
    5465454321564654324324878979876543541321
    5646549876543213246546546543213165465432

    chuck

    @Emre Görür, kendisi de söylüyor zaten. ben hala gitara bakmadan çalmayı beceremiyorum, kendi yazdığı parçalar dahi olsa diye. mustaine’i öven bir konuşması esnasında söylemişti.

    petrucci, kiko ile falan kıyaslamak saçma olur. ama yine de slayer’ın içerisinde konumu ve önemi düşünüldüğünde bağrımıza basıyoruz.

  3. Murad says:

    Vokallere de Anselmo gelse ufffff

  4. cemilokumus says:

    Şimdi aklıma “eğer Kerry’nin elinde iki albüme yetecek kadar materyal varsa, bu yeni grubun tarzı da büyük ölçüde Slayer gibi olacaksa ve hâlâ aktif müzik kariyerlerine devam etmek konusunda isteklilerse neden Slayer’ı dağıttılar?” sorusu geliyor. Acaba Tom mu Slayer’ın artık emekli olmasından yanaydı?

    hysteresis

    @cemilokumus, Evet. Tom Araya artık turlamayı bırakıp ailesine daha fazla zaman ayırmak istediğini söylemişti.

    enemyofgod

    @hysteresis, aynen öyle. Tom’suz Slayer yapamazlardı bu yüzden başka bir isimlen devam edecekler.

  5. handsome says:

    hmm garip ne desem bilemedim thrash senelerdir severim dinlerimde slayer ilk dinlediğim gruplardandı evet ama o grupta tom dave ve jeff bana daha yakın gelirdi hep hani oturup konussak geyik yapabiliriz okey yada batak atabiliriz anlaşabiliriz gibi kerry bana daha uzak garip davranışları açıklamaları falan paul bostaph neden slayere benzeyecek ama slayer gibi olmayacak demiş anlamadım eee yani kerry senelerce slayerde çalmıs ve sarkı yazmıs adamın hayatı slayer olmus baska ne yazabilir yada nasıl yazabilir ki zaten anladığım kadarıyla black death yada ne bileyim diğer türlerde bi grupta olmayacak, ben olsam müzikal yapı olarak şuna benzeyecek bunun gibi olmayacak falan demezdim yahu yada önce bi şarkı yap önden paylaş youtubeda falan sonrada dersinki heavy yada thrash grubu olacak böyle daha sağlıklı olurdu bence *-* allahtan kerry açıklama yapmamış kimbilir ne derdi diğer grupları ezicez mi derdi döveriz mi derdi ne derdi artık :) neyse zaten hepi topu kaç tür kaldı ki heavy/thrash grubu olacak büyük ihtimal bakalım buarada vokalde kim olacak cok merak ettim :/

    Erhan

    @handsome, kafana tdk el kitapçığı sallayasım geldi. Okurken nefesim kesildi, bırakamıyorum da kitledi beni bu yorum.

  6. Opethsevenbiri says:

    Konuşma içerisinde ne kadar çok Slayer demiş.

  7. Raddor says:

    Gary Holt n’olacak? Gerçi iki dakika Instagram’dan çıkmıyor ki adamın zamanı olsun. Exodus’u da var.

    12ParmakBağırsağı

    @Raddor, hahahaha harbi adam tam bir instagramı keşfetmiş dayı.

  8. deadhouse says:

    14 yaşındayken facebook profil fotoğrafımda Kerry King vardı.

    chuck

    @deadhouse, o yaşta çoğu gencimiz genellikle harry potter filmlerindeki oyuncuları kullandığı için kerry king bence baya iyiymiş.

  9. deadhouse says:

    @chuck, Şimdi düşününce Harry Potter oyuncuları kullansaymışım daha iyi olurmuş gibime geliyor. Yani sonuçta Kerry King’ten bahsediyoruz. Daha makul birini bulabilirmişim. O yaşta herhalde sakalı, sert adam görüntüsü, tanrıtanımaz tavrı falan gözümü boyamış. Gerçek metalcilerin öyle olduğunu düşünmüşüm. Yani mis gibi Jeff Hanneman ya da Dave Lombardo dururken bu herifi seçmek talihsizlik.

  10. deadpig says:

    Slayer diye dinlediğiniz zaten Kerry idi demiş adam yani yeni bir şey yok devamke meali…

  11. İlker says:

    Bu mevzu noldu ya

    Gulyabani

    @İlker, Davulda Paul Bostaph kesinleşmiş. Gary Holt beni arayan yok soranın da amk demiş. Vokal için Anselmo diyorlar sosyal medyada ama bilinmez. Bu yaz bir festivalde çalacak. İki aya kokusu çıkar iyice herhalde

  12. atilla says:

    o değilde logo iyimiş!

  13. nuri blastgil says:

    kerry gel biraz gürültü metali yap, copy paste black death yetti la

  14. King of metal says:

    Enstrümantal albüm olmasını bekliyorum

  15. Boba Fett says:

    Shredli bol viyaklamalı, bol sololu progresif bir metal albümü bekliyorum.

  16. eatthegun says:

    Hani bu kadar Slayer gibi olmayacaktı. Yarrak. Ne dediği belli değil. Neyse çıksın dinlerim.

  17. Cerca C. says:

    Bu ne böyle? Aptal herifler.

  18. deadhouse says:

    Kerry King nota biliyor mu?

    Rzeczom

    @deadhouse, kerry king’e bi dönüp bakmayalı 4 sene olmuş.

  19. Melkor says:

    jeff hanneman gitti bu oksijen israfı sikik boş yere yaşıyor

  20. Raddor says:

    Bu adam niye bu kadar sevilmiyor la, dingil olduğu için mi?

  21. Nuri Blastgil says:

    Basçı ve vokal devlet sırrı mı kerry dayı

  22. Zeynel says:

    Mark Osegueda kaydetmiş albümün vokallerini. Hatta arada Rob Halford aramış demiş ki senin grubuna vokalist olmak isterim… King de reddetmiş. Acayip olay. Neyse her halükarda süper bir tercih bence, Death Angel 2000ler sonrası thrash canlanışında çok iyi albümler yaptı, Mark Oseguedanın sesi yerinde

  23. Gulyabani says:

    Slayer 2.0 olacak derken şaka yapmıyormuş. Vokaller bile birebir. Güzel şarkı ama fazla basit. 7373792 defa duyduğumuz şeyler

  24. deadhouse says:

    Kerry King’in gerçek mesleği tornacılıktır.

  25. Nuri Blastgil says:

    Phil şunların alayından daha iyi ve metal biri boş işi olmaz. Slayer ile de çalar kesin günü gelir.

  26. Seyfettin Dursun says:

    Ahaha körler sağırlar…:)

  27. Kirk biraz şaşkoloz biri, ama kötü anlamda değil. Dünyanın en sıradan rifini “daha önce böyle bir şey duymamıştım!” diye heyecanla övmek gibi şapşallıklar yapabiliyor ama iyi bir insan olduğu da belli.

    Diğer yandan, şarkıdaki soloyu yılın şimdiye kadarki en iyisi olarak görüyorsa sanırım fazla metal dinlemiyor. Olabilir, normaldir. Aslında Kerry King solosu olmadığı da epey belli, bu yüzden daha ziyade King’in solosu sanmasına şaşırdım. Şarkıdan bağımsız olarak da solonun bence öyle ahım şahım bir yanı yok, ama eski toprakların birbirleri hakkında olumlu yorum yapması her zaman güzel bir şey.

  28. Erhan says:

    KK hakkında başlarda söyleyeceğim şeyi söylemeyi unutmuşum; “Suyunu sıkmak” olayına daha önceden çok şahit olduk ama çıkıp da Kerry King’in “Slayer devam etseydi böyle bir şey olurdu Repentless’in devamı” cart curt deyip zottiri zorttan götümden iki tane şarkıya bu kadar güvenmesi, üstüne Hammet’dan da “yılın solosu” lafını işitmem beni Cringe diyarlarına götürdü.

    Dünyanın en zayıf Thrash vokali olma konusunda üstüne olmayan Mark Osegueda’nın projenin vokalisti olduğuna mı yanayım yoksa Christ Illusion’dan sonra dağılması gereken Slayer’ı farklı bir şekilde millete yutturmasına mı yanayım bilemedim. Kel kafasını öptüğümün Kerry’si bunlar nasıl şarkılar amk Slayer’da eski bir grup üyesi olsam Kerry’i kürekle kovalardım herhalde.

    Cerca C. durumu özetleyen mükemmel bir yorum yapmış zaten ama gene de konuşmak istedim.

  29. eatthegun says:

    Abi kötü ya. Hiçbir olayı yok şarkıların ikisini de dinledim unuttum gitti. Böyle bi albüm çıkaracaksa hiç bulaşmasa daha iyiymiş. Slayer nerede, bu nerede. Slayer’ın da dağıldığı iyi olmuş böyle devam edecektiyse zaten. Ayrıca Idle Hands beni Tom Araya söylesin diye kıvranan bi şarkı, başka bi vokalle aynı tarzı devam ettirmek biraz tatsız tutsuz olmuş.

  30. deadhouse says:

    Kerry King’e al abi bir snickers ye demek istiyorum.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.