# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Serbest kürsü
| 04.05.2015

Yeter! Söz milletin.

Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.

Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.

  Yorum alanı

“Serbest kürsü” yazısına 15,597 yorum var

  1. ismail vilehand says:

    “RoboCop Versus The Terminator” remake gelsin artık.

    Canoir

    @ismail vilehand, terminatör alır abi

  2. deadhouse says:

    1969-2019 arası albüm satışları.

    https://youtu.be/a3w8I8boc_I

    2000′lerle birlikte kalitenin belirgin düşüşü dikkat çekiyor. Küresel bir komplo kurulmuş gibi insanlar üzerinde ahaha. 70′lerdeki müzisyenlere bak, 2000′lerdekilere.

    Zaten bu 9/11′le birlikte bir şeyler oldu her anlamda dünyaya ama dur bakalım.

    deadhouse

    2000′ler yine iyi. 2010′lar büyük sıçış. Justin Bieber, Ed Sheeran, BTS…Kabus gibi.

  3. deadhouse says:

    Arjantin’de önemli sayıda İtalyan, İspanyol uyruklu insanların yaşadığını hep biliyordum da Arjantin nüfusunun %99′unun Avrupalı olduğunu birkaç sene önce öğrendim. Şaşırmıştım epey.

    eatthegun

    @deadhouse, Zamanında avrupalılar baya yatırım yapmış ve taşınmış oraya nedense. WW2′den sonra oraya kaçanlar zaten malum, hala daha nasyonal sosyalist Alman yerleşimleri falan var diye biliyorum. Garip bir yer.

  4. Tuna says:

    Hayatımda Immortal hariç Diablo oynamadım ama Diablo 4 için çok gaza geldim. Maaşım yatar yatmaz alacağım.

  5. deadhouse says:

    Elizabeth Taylor. Kadınlık denen mefhum bir insan olsaydı bu o olurdu. Filmlerini izlerken erkek olduğuma şükrediyor, onun ise kadın olarak varlığını insanlığa bahşetmesini ağzımdan sular akarak takip ediyorum. Sırf Elizabeth Taylor’daki bir pınar gibi akan yaşama coşkusunu, güzelliği, arzuyu, tutkuyu görmüş olmak için bile bazen Schopenhauer’a katılmıyorum. Çoğu zaman ben de en iyi seçenek hiç doğmamış olmaktı derim, ancak Elizabeth Taylor’ı izlediğimde hayır hayır iyi ki geldim dünyaya diyorum. Baksanıza Marlon Brando gibi bir Tanrıyı bile ne hallere düşürmüş.

    https://youtu.be/28jyqjfpd2s

    Amacım erkeklik, kadınlık eleştirisi değil, ne haddime, kimin ne kadar erkek, kimin ne kadar kadın olduğuna dair fikir belirtmek çağdışı bir şey. Ancak yine de kadın denince aklıma Elizabeth Taylor gibi kadınlar geliyor. Şimdinin cinsiyetsizleştirilen veyahut erkekleştirilen kadınları gelmiyor.

  6. şeyh hulud says:

    100 yıl sonra Aphex Twin ve Boards of Canada isimleri Bach ile yan yana anılacaktır gibime geliyor. Bu adamların yaptığı şey müzik değil, din. Son 1 yılda müziğe bakışımı değiştirdiler.

  7. Yiğit says:

    Öğrenci Imax 120tl olmuş. Böyle ülkenin evveliyatını sikeyim. Düşük parlaklıkla izlemek için 120 lira veriyoruz.

  8. deadhouse says:

    Siyonistler ve Terör devleti Abd, Roger Waters’ı yalan dolanla, linçle, Yahudi düşmanı olmakla suçluyor. Beyinsiz değilseniz hepsinin yalan olduğunu bilirsiniz. Dünya koskocaman bir bataklık. Orta Doğu gericileri bir yerden, ikiyüzlü, sömürgeci kafalı Batılılar bir yerden.

  9. deadhouse says:

    Twitter’da atanmış müslüman başbakanın (İskoçya) ilk gününde ailesiyle başbakanlık binasında namaz kıldığıyla ilgili bir haberin altına yorum yapan bir İskoç, “Tanrım yağdır bu yağmuru” diye haykırıyordu. (Nuh tufanına gönderme)

    Tanrıya inanmıyorum. Bugün aklıma geldi o yorumu yazan kişi ve tıpkı onun gibi inanmak istedim ve onun gibi yağdır bu yağmuru diye haykırmak istedim.

    Dünyanın ahvaline (insanlığın) bakınca artık mücadeleymiş, çabaymış, yaşamakmış boş geliyor bunlar bana. Elbette yaşam değerlidir ve yaşamı değerli kılmak gerekir, temelde bu fikirdeyim, ancak böylesine yozlaşmış, kirli, boş, anlamsız bir yerde bunu yapmak, yapabilmek, işte bu kolay değil.

  10. Soru: Metal dünyasından bir kişiyle bir akşam yemeği yiyeceksiniz. Muhabbet, birlikte fotoğraflar, şunlar bunlar. 3-4 saat vakit geçireceksiniz.

    Kimi istersiniz?

    Sofistike bir cevap vereyim, ortaya bir vizyon koyayım falan diyorum ama olmuyor. Çok net James Hetfield ya. Başka hiç kimse aklıma gelmiyor.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, James Hetfield dışında benim de aklıma kimse gelmiyor. Şeytan tüyü var adamda. Aslında düşündüm de bağnaz Kerry King’le de vakit geçirmek isterdim. Eğlenceli bir adama benziyor. Sürekli hikaye anlatan dayı tipi seziyorum kendisinde.

    Bir gün California’da bir hippinin gözünü morartmıştım diyebilir sanki.

    asil

    @Ahmet Saraçoğlu, ölmeseydi kesinlikle Lemmy. Yaşayanlardan ben de James Hetfield’ı isterdim.

    Yiğit

    @asil, +1

    lammoth

    @Ahmet Saraçoğlu, Warrel Dane ile akşam çilingir sofrası kurup cırılana kadar içip içip ağlaşmak isterdim. Bu arada hayır ağlamıyorum, gözüme toz kaçtı.

    Raddor

    @Ahmet Saraçoğlu, James Hetfield, olmazsa Jonathan Davis. Veletken bu ikisinin sesiyle büyüdüm. (Chester ve Lemmy R.I.P)

    12ParmakBağırsağı

    @Ahmet Saraçoğlu, Luc Lemay sanırım bende. Brent Hinds de olabilir. Mastodon müziğiyle pek alakam yok ama sohbeti çok keyifli geçer gibi geliyor. Hasjarl demek istiyorum ama gereksiz kafa açma ihtimali de yüksek.

    eatthegun

    @12ParmakBağırsağı, Brent Hinds benim de aklıma ilk gelenlerden var ya. Metal alemindeki en nevi şahsına münhasır elemanlardan biri olabilir. Röportajları, genel olarak hareketleri falan, normal bi 4 saat olmazdı büyük ihtimalle hahah.

    Mehmet Yüce

    @Ahmet Saraçoğlu, Warrel Dane. Rahmetli profesyonel aşçıydı ve Twitter’dan yaptığı yemekleri paylaşıyordu hep çok merak ederdim o yüzden aşçılığını.

    eatthegun

    @Ahmet Saraçoğlu, Eğer ölenleri de sayıyorsak Dimebag. Hiç şüphesiz. Eğer saymıyorsak Hetfield ile yemek sonrası bi viski ve puro muhabbeti için (adamlar ikisinden de kendi markalarını çıkardı..) çok şey verebilirim.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, ünlü bir çok müzisyenle muhabbetim oldu, foto falan çekilme huyum da yok, anı yaşama takıntım olduğundan aklıma bile gelmiyor. Bu yüzden müzik zevkimin uyuştuğu kişiler saatlerce içip müzik konuşmak isterdim.

    Aklıma ilk gelenler Trevor Strnad, David Davidson, Jamey Jasta, George “Corpsegrinder” Fisher, Keith Merrow ama birinci tercihim Trevor Strnad ❤️

    brother louie

    @Ahmet Saraçoğlu, Jon Nödtveidt

    ---

    @Ahmet Saraçoğlu, Hasjarl.

  11. lammoth says:

    Ödevleri falan kolayladım, dedim ki “felekten bir kâm alma durumumuz yok mu” kendime bir güzellik edeyim. Dışarıdan yemek söyledim, gittim 3-4 bira, sigara vs. aldım; lakin içim cız etti. Durduk yere gün ortasında 400’lük oldum. Bu işler nasıl olacak? Eskiden her gün içen, sıçan, gezen adamdım; Allahtan o günleri iyi yaşamışız. Şu an ergenlik vs. yaşıyor olsam ne bok yiyecektim? Allah herkese sabırlar versin vesselam.

    Yiğit

    @lammoth, kız arkadaşımla kalmadığım sürece hep dışarıdan yiyorum. Alkoliğim, sigara da kullanıyorum, üstüne zaza da içiyorum. Valla inan nasıl geçiniyorum ben de bilmiyorum.

    Artık para biriktirme diye bir şey kalmadı. O gün cebimde harcayabileceğim 1000 lira varsa 1000 lirayı gömüyorum, 100 lira varsa 100 lirayla hayatta kalıyorum.

    eatthegun

    @Yiğit, Ortalama üzeri bir gelire sahip olmadan kira fatura dışarıdan yemek ödeyip üzerine bir hafta içecek zazayı geçtim alkoliklik seviyesinde alkol almak bile imkansız. Asgari ücret 8 bin lira, benim 1+1 kutu evin kirası 5 bin lira. Hani bana zaza..

    Frostauðn

    @eatthegun, O kadar konu dışıyım ki zaza ne bilmiyorum artık verdiğim para rahatsız ettiğinden nadir içiyorum çünkü biliyorum ki bir bira 40 lira asla etmez. Yine imkanınız varsa sevdiğiniz şeyleri yapın için edin ama parayı dert etmeyin doğrusu bu biliyorum çok pahalı ama keyif almak için içtiğin/yediğin/yaptığın bir şeyin parasını dert etmeye başlayınca o alacağın keyiften de oluyorsun. Hiçbirimizin hobileri ya da keyifleri lüks falan değil bunlar baya normal ihtiyaçlar insanca yaşamayı bize lüks diye yedirmeye çalışanları sikeyim.

    Yiğit

    @eatthegun, açıkçası faturaları da kendim ödüyorum ve ortalamanın altında bir gelirim var. Yine de bir şekilde kurtarıyor.

    Barda çalıştığım için alkol mevzuları ucuza geliyor. Haftanın 3-4 günü çalıştığım için masrafsız geçiyor, 2 gün de kız arkadaşımın yemeğini yesem kalan günlerde paramı istediğim gibi harcayabiliyorum anlayacağın. Zazayı da baya ucuza kapatıyorum.

    Yani sözün özü beleşçiyim. Günlük hayatta DH ölücülüğü skillerimle bir şekilde yaşıyorum.

  12. Yiğit says:

    PA kitlesinin düzenli takip ettiği ve çoğu videosunu izlediği Youtube kanalları neler?

    Benimkiler:

    Socrates Dergi
    h3h3productions
    Dost Kayaoğlu

    Başka da hemen her videosunu izlediğim bir kanal yok.

    eatthegun

    @Yiğit, Ola englund, attila voros, lost in vegas, calvin & habs, pete cottrell, ben eller, charlie berens falan var bende de baya vakit geçiriyorum akşamları youtubeda hahahah

    reddr

    @Yiğit, portal, yorekok, enis kirazoğlu
    yorekokun 5 sene önceki videolarına hala açıp açıp izliyorum xd

    Rust in Peace.

    @Yiğit, youtube’da çok zaman harcarım ama sürekli takip ettiğim bir kanal yok sanki. Ama şarkı reaksiyonlarını izlemeyi seviyorum. Çoğu çöp ama izleye izleye kim çöp kim iyi ayırdım bayağı. KeyofGeebz diye bir amca var onun videoları hoşuma gidiyor mesela, zamanında yukarıda biri yazmış Lost In Vegas izliyordum ama bayadır ilgimi çekmiyorlar. Onun dışında vokal koçları vesaire çok kanal var.

    Aura magula

    @Yiğit, enis kirazoğlu, dost kayaoğlu, bradalar, multiplayer, çakır66, Ne olduğu bilinmeyen kanal arasıra the wang videos izliyorum. Youtube da çok vakit geçiriyorum çünkü sosyal medyayı neredeyse hiç kullanmıyorum, onun yerine video izlemek daha faydalıymış gibi geliyor bana nedense

    Tuna

    @Yiğit, Enis Kirazoğlu, Orhun Kayaalp, Dost Kayaoğlu, Tunca Arslan.

    Raddor

    @Yiğit, Sen Ne Diyon nerde?!

    mandrake

    @Yiğit, Evrim Ağacı -> Portal -> Harun Çelik -> Sercan Baylan ve bol zamanım varsa Diamond Tema.
    Bunlar felsefe, bilim ve kitap seviyorsanız tavsiye edeceğim ve faydalı bulduğum kanallar. Portal’ın alternatifi için Teolojik Felsefe kanalına da şans verilebilir.

    Ugur

    Buyrun,

    King And Generals (tarih)
    Omnibus (ESG genel, tarih)
    Can Sungur ve Yakın Evren (Oyun, Sinema, Genel)
    Weird History (tarih)
    Invicta (tarih)
    The Front (askeri tarih)
    Nutty History (tarih)
    Lemmino (tarih, araştırma)
    EpichistoryTv (tarih)
    RealLifelore (coğrafya, genel kültür)
    Wendover Productions (coğrafya, genel kültür)
    Writing on Games (Oyun, hikaye)
    Critical Drinker (sinema)
    Nerdstalgic (sinema)
    Filmento (sinema)
    Italiasquisita (Yemek)
    Tasting History (tarih, yemek)

    deadhouse

    @Ugur, Kaliteli adamın hali bir başka. Yalnız abi bu tarih kanalları ne kadar kaliteli olursa olsun, özellikle genç insanlar için bir dezavantaj yaratıyor. Malum insanımız kitap okumayı sevmiyor. Söylememe gerek yok. Bilim, tarih vs. videolardan öğrenilmez. Videolar elbette faydalıdır, ancak üstünkörü bilgi sağlar. Video izleyip makale okuyup üstüne kitap okursan videoların o zaman anlamı olur. Tarih yine genel kültür bağlamında değerlendirilip üzerine bu konuda çok kafa yorulmayabilir ancak maalesef özellikle bilim konusunda bu youtube kanalların büyük çoğunluğunun faydadan çok zarar getirdiği kanaatindeyim. Etrafımda Barış Özcan, Kurzgesagt, Evrim Ağacı, Bebar Bilim izleyen genç insanlarla tanışıyorum ve akıbetlerini pek vahim görüyorum.

    Ugur

    @deadhouse, Kalp.Genel olarak her ne kadar bilgilendirici, detaylı ve eğlenceli olsa da bu youtube kanalları da bir yere kadar.Bir yerden sonra bunlarla da zombileşiyorsun.Bir de her yayınlanan video’yu doğru olarak kabul etmemek lazım.Manipülatif veya ‘clickbait’ yanları olabiliyor.Hatta geçenlerde birbirine benzer aynı yerden çıkma ‘AI generated’ kanalları ifşa ettiler.

    İlgi duyulan konularda kaliteli içerikler izlemek, bu şekilde vakit geçirmek güzel ama dediğin gibi bunlarla sosyal bilimci olamazsın.

    deadhouse

    @Ugur, Kesinlikle öyle. Geçen fonlanan medya kuruluşları ve bazı youtube kanalları listesi vardı. Medya kuruluşlarına alışığız da youtube kanalı fonlama başka bir seviye. Fonlanmış bir kanala nasıl güvenirsin ki. Youtube’dan kazandığı para yetmemiş bu kez kendine sahip aramış bulmuş. Ee sahibinin sözünden nasıl çıksın. Gerçekten bağımsız ve tek misyonu insanları doğru bilgiye yönlendirme olan çok az yayımcı var. Ah bu para ah. Herkesi yoldan çıkardı.

    Yiğit

    @deadhouse, fonlanmadan kastın ne bilmiyorum ama birçok kanal belli ajanslara ve kurumlara bağlı oluyor. Özellikle Türkiye’de baya yaygın bir durum bu. Tabii kendi emekleriyle yükselen de çok kişi var.

    deadhouse

    @Yiğit, Fonlayıcılar, yaşadıkları gezegeni kendi dünya görüşleri doğrultusunda düzenletmek isterler ve bu da doğal olarak fonlanan kişinin güvenilirliğini aza indirger. Aslında fon, fonlayan kişinin niyetine göre yararlı şekilde de kullanılabilir. Ancak gerek günümüz gerek tarih bize öğretiyor ki fonlayıcılar, kendi çıkarlarından başka şey düşünmemiştir.

    ismail vilehand

    @Yiğit, daha önce ismi geçenler hariç sürekli izlediklerim:

    Deep Turkish Web
    REİS SEDAT PEKER
    Kurtlar Vadisi
    Ezel
    Behzat Ç.
    TJK TV
    Nesine TV
    Maçkolik
    NTV Spor
    Sports Digitale
    NutSpor
    De Marke
    Aleni Tv
    Atakan Kurt
    Irmak Kazuk
    Karakullukcu
    B/R Football
    Soğuk Savaş
    Burda Olan Burda Kalır
    İbrahim Selim ile Bu Gece
    MKIceAndFire
    hate5six
    Obsece Extreme Fest
    SLAM WORLDWIDE
    HARDCORE WORLDWIDE

    deadhouse

    @ismail vilehand, Her şeyi anlarım da Karakullukçu denen spor konuşmacısını anlamıyorum. Bu adamı izlemek işkence. Yorumculukta politik doğruculuğun tillahı. Rıdvan’ı bile fanatik ve taraflı yorumlar yapmasına dinlemeyi tercih ederim. Aman gs’li demesinler, aman fener taraftarına da yaranayım derken onu izlemek azap gibi geliyor.

    ismail vilehand

    @deadhouse, uyumaya çalışırken fm videolarını izliyorum iyi gidiyor.

    Berca B.

    @Yiğit, Benim de abonelikler kısmım yukarıdan aşağı şöyle sıralanmış:

    Socrates Dergi
    Fight Digitale
    NBA Digitale
    Enes Yılmazer
    My Analog Journey
    MMA Talk
    Soğuk Savaş
    Drumeo
    Bleacher Report
    Barış Özcan
    Boarding Info
    Evrim Ağacı
    Team Coco
    Mojahed Fudailat
    KEXP
    hate5six
    Portal
    ver müzüğü
    Weird History
    Deep Turkish Web
    House of Highlights
    Epic History TV
    Secret Base
    Music is Win

    Frostauðn

    @Yiğit, Yakın zamanda biraz temizlik yaptım ama hala temizlik yapılabilir. You tube’da çok vakit geçirmiyorum düzenli takip ettiğimde söylenemez o yüzden.

    GeeksforGeeks
    Socialist Appeal
    Nicolai Nielsen
    Can Deger
    malumath
    NBA Digitale
    OdiumNostrum
    The PyCoach
    Mark Rober
    Stuff Made Here
    Lex Fridman
    Bill Gates
    codebasics
    Krish Naik
    3Blue1Brown
    StatQuest with Josh Starmer
    Alex The Analyst
    freeCodeCamp.org
    Ken Jee
    365 Data Science
    Clément Mihailescu
    Daron Yöndem – TR
    Stanford HAI
    Yüzüklerin Efendisi – Orta Dünya
    The Gravel Institute
    OfficeNewb.com
    Engin Özdemir
    Depressive Black Metal Archive
    Yusuf İpek
    Frying Pan
    Alexander Amini
    Atmospheric Black Metal Albums
    Andrea Boma Boccarusso
    Neuroscientifically Challenged
    TheSuffocater
    Two Minute Papers
    Daniel Bourke
    Joma Tech
    In The Woods
    Learn English Through Story For Free
    Lovely English Stories
    Vox
    Black Metal Promotion
    Veritasium
    Lesics
    MATLAB
    Tibees
    Hüseyin Demirtaş ile İngilizce
    Code Bullet
    Fularsız Entellik
    PopularScienceTR
    MinuteEarth
    Evrim Ağacı 2
    Bebar Bilim
    Tolga Özuygur
    Wisecrack
    The School of Life
    Kurzgesagt – In a Nutshell
    Pelin Dilara Çolak
    Evrim Ağacı
    Barış Özcan
    Emre Durmuş
    Beyhan Budak
    Filmler ve Filimler

  13. eatthegun says:

    Ernie Ball Mammoth Slinky deneyen var mı, üst eşikte veya burgularda sıkıntı oluyormuş sığmıyormuş bazı gitarlarda

  14. deadhouse says:

    Thrown to the Sun’ın üzerine şarkı yazdığı Theodore Kaczynski 81 yaşında yaşama veda etti.

    lammoth

    @deadhouse, ne şarkı ama… Dur bir dinleyeyim ben

  15. Aura magula says:

    Arkadaş elden ringe şubat ayında başladım günde 1 buçuk saat ayırabildiğim için hala daha oynuyorum 125 saatim var karlı bölgedeyim haladaha oyun bitmiyor. Takdir ettiğim yönleri; oyunda inanılmaz içerik var öyle böyle deyil yani ömrünü gömmelik online oyunlar gibi içerik var ve sanatsallık müthiş, ortamlar, haritalar, bosslar, silahlar, ashe of war ve büyüler gayet müthiş.Evet bukadar.

    Şimdi başlayalım saydırmaya.Sağda solda en çok gördüğüm yorum eeğeğğeeğ souls oyunları etrafı kurcalamanı istiyor, eğeğeğ git gut karrrdeşşim güçlen sonra gel bossa aq malı. Deyil kardeşim alakası yok miazaki bey bu oyunu oynarken araştırmanı felan deyil sana allahtan vahiy gelmesini istiyor. İlk bossa gelene kadar 40 saatimi gördüm 50 lvl oldum kesemedim sonra öğrendimki meyerlim bir mağarada mızrak var onunla kesiyormuşsun. Ve haritada o seviyede erişebileceğiniz daha güçlü silah yok. Belki ben başka silahla geçmek istiyorum niye metadaki eşyaları kullanmak zorundayım. Mesela oyunda bir dectus lift var açmak için madalyonu birleştirmek gerek. Hiç bir videodan görmesem haladaha aynı yerde sayardım aq yani madalyonların yerlerinin hiç alakası yok, anca bukadar alakasız yerleştirilebilir. Tüm görevleri emin çıtak videolarından çözdüm. Npc ye gidiyorum al bunu getir diyor, tamam diyorum yeri söylemiyor olaya bak nerden bulayımm vahiy yoluyla gözlerimizi bağlayarak mı bulacağız!? Birde aşırı sinir olduğum olay bir mağaraya yada kaleye giriyorum bir bakıyorum yol yok heralde mağara bukadar diyorum ama sonradan videolardan öğreniyorum ki duvara vurunca gizli geçit açılıyormuş. Yahu nerden bulayım ben bunu.İlla elden ring tam çözüm izle. Birde zırhların gram önemi yok yarı tanrı bossu öldürüp rününden kazandığım zırhı giyiyorum sonra mağarada aptal hamam böceğinden tek yiyorum aşırı tilt edici.

    Gelelim en nefret ettiğim kısıma. Poise sistemi. Lan hayvan gibi zırhım var bilmem kaç poisem var havadaki sivrisinek vurunca olduğum yerde bekliyorum. Yada atın üstündeyim 3 kişi aynı anda vurunca at 3 kere sendeliyor. İnanılmaz saçma. Rakip ashe of war kullanınca hiçbir şekilde yarıda kesilmiyor ama biz yapınca bitmek üzere olsa bile yarıda kesiliyor. Resmen piçliğine yapılan bir özellik, zorlukla alakası yok tamamen tilt etmek üzerine yapılmış

    God of war la kıyaslanamayacak seviye bir oyun olduğunu kabul ediyorum ancak kimse kusura bakmasın youtube açmadan bitirilemeyen bir oyuna yılın oyunu deyemem.Eyer bu görev mevzusunu da çözerse from softvare ozaman yılın oyunu olur

    Tuna

    @Aura magula, Souls oyunlarını beceremediğim için pek boss kesemedim ama sırf o muhteşem dünyasında gezmek için arada oynuyorum Elden Ring’i.

    Cerca C.

    @Tuna, Sekiro’ya bak inanılmaz keyif almıştım oynarken.

    Melkor

    @Cerca C., Souls oyunu oynayamıyorum diyor sekiro mu öneriyosun. Delirir adam ahaha

    Aura magula

    @Tuna, açık dünyası on numara ya her harita ayrı zevkli

    Melkor

    @Aura magula, Miyazaki oyunu hem keşfederek oyna istiyor hem de topluluk kendi içinde tartışsın, etkileşsin istiyor. Bunda da çok başarılı. İçerik kaçırıcam diye reddit’e bakmak zorunda kalıyosun. Söylediğin ilk bossu kesmek için o iteme gerek yok. Ben almadan kesmiştim. Haritayı açmak için illaha grand liftlere de ihtiyacın yok. Elden ring o kadar müthiş bir oyun ki herkesin deneyimi bambaşka. İnsanlar malesef hikayeli, şurdan şuraya git diye yönlendiren oyunlara alıştığı için souls oyunlarında dumura uğruyor. Olur öyle şeyler alışırsın. O görev mevzusu çözülecek bir şey değil miyazaki bilerek yapmıyor zaten. Keyfi orada.

    Aura magula

    @Melkor, belkide ilk oynadığım souls oyunu olduğu için görevleri anlamamış olabilirim. Zorluğu, save sistemi yerli yerinde hatta oyunun sürekli farklı eşya ve büyülere yönlendirmesi çok iyi ama meta eşya bulmadan ilerleyememek biraz ters bana. Yani miazaki reis oyunu herkes herşeyi biliyor kafasında yapmasa çok daha iyi olabilirdi bence. Ama daha evel souls oynamış birileri için kusursuz oyun. İlk defa souls oynayanlar için zor oyun

  16. Rzeczom says:

    geçen güz dönemi ilk defa tüm derslerden A almıştım. bu dönem de daha hırslı bir şekilde çalışmaya devam ettim. tüm derslere katıldım, ödev yaptım, okulda iş bulup görevli öğrenci olarak çalıştım ve yine tüm derslerden A çektim. bedeli sadece ellerimde stresten yaralar çıkmaya başlaması oldu ama bir kaç hafta da iyileşti.

    aylardır dışarı çıkmıyorum, kimseyle görüşmüyorum. okulda yemek aralarında yemek yerken oturup konuştuğum insanlar dışında hiç bir sosyal aktivitem yok. kız arkadaşım ya da yakın herhangi bir arkadaşım yok. günde 15-16 saat bilgisayarda çalışıyorum ve geceleri uyumuyorum. tüm bunlara rağmen inanılmaz huzurlu hissediyorum.

    şimdi okulda kadrolu sponsorlu işte buldum, para kazanmaya da böylece başladım. insanın emeğinin karşılığını aldığını hissetmesi ve geliştiğini düşünmesi inanılmaz tatmin edici bir duyguymuş. ben bunu beceremem dediğim şeylerin üstesinden tek tek gelmeye başladım. umarım son sınıfta da aynı başarıyı gösterebilirim.

    Berca B.

    @Rzeczom, Son paragrafta tarif ettiğin şey manyak güzel bir duygu gerçekten, ben bu uyanışı çok çok geç yaşadım, çok seneyi çarçur ettim o yüzden senin işi bu kadar erkenden çözmene sevindim. Bir yerden sonra sosyal hayat da, aktiviteler de fazlasıyla geri dönüyor ama belli bir dönem götü sıkmadan hiçbir şey olmuyor cidden. Helal olsun aynen devam et.

    Fırat

    @Rzeczom, tebrik ederim. İleriye dönük hedeflerin nedir bilmiyorum ama yerinde olsam yüksek lisansı da aynı şekilde devam ettirip daha sonra yurt dışında iyi bir okulda doktora bursu kovalarım.

    şeyh hulud

    @Rzeczom, insan dert ya ben 2 yıldır dediğin gibi yaşıyorum. Hafta içi sabahtan akşama kadar müzik dinleyerek çeviri yapıyorum. Hafta sonları da evde ilgi duyduğum alanlarda kitap okuyorum. Hayatım aşağı yukarı bundan ibaret.

  17. Cryosleep says:

    Starfield,”iyi ki oyunları seviyorum” dedirten bir yapım olacak gibi duruyor ya.

    Umarım dolandırıcı Bethesda taş gibi bir oyun çıkartır.

    Melkor

    @Cryosleep, Sattılar valla bana. 3 senelik gamepass çaktım iyi ki.

    Frostauðn

    @Melkor, O açık giderildi sanıyordum hala o eski anlatılan yöntemle mi yaptın? Ya da bu açık kapatılmadan önce almıştın 3 senelik gamepass’i.

    Melkor

    @Frostauðn, Kapatılmadan önce almıştım. Ama hala bir şekilde twitterda alanlar görüyorum.

    Frostauðn

    @Melkor, Onu bir araştırayım o zaman ben tekrardan teşekkür ederim bilgi için.

    Yiğit

    @Cryosleep, min 1070ti istiyor.

    30fps oynarım artık.

    Cryosleep

    @Yiğit, İşe girip maaş alınca Xbox Series S alma planım var benim, öyle oynarım artık.

    Ugur

    @Cryosleep, Bethesta’nın son iyi oyunu Skyrim’di, bu olsa olsa uzayda geçem fallout 4 olur.Sıfır beklentideyim.Bir de ulan yıl 2023 olmuş milyonlarca dolarlık oyunda sesi olmayan ana karakter mi olur.Bi siktirin gidin.

    Assassin’s Creed Mirage’ı bekliyorum, en azından bu sefer gerçekten köklere dönmeyi vadettiler.Hiçbir şey yoksa bile ortaçağ Bağdat’ı var, yeter bana.

    Rust in Peace.

    @Ugur, karakterin sesi olmaması yetersizlikten değil, tamamen tercih meselesi. Karakterin sesinin olmamasının iki büyük avantajı var; birincisi karakterin sesi olmayınca çok daha fazla diyalog yazabiliyorsun, bu da doğal olarak daha fazla seçenek demek. İkincisi de karakterin sesi olmayınca karakteri kendinle daha fazla özdeşleştirebiliyorsun. Ben ana karakterin seslendirildiği hiçbir oyunda o karakteri benmiş gibi düşünemiyorum. Mass Effect’de bir ton şey değiştirebiliyorsun seçeneklerinle ama ben hep Shepard’mışım gibi değil de Shepard’ı yöneten başka biriymişim gibi hissediyorum. New Vegas’ta mesela bu olmuyor, direkt bu karakter benim diyorum. Seslendirmeli ana karakter olayı rpglerde olmamalı bence, aksiyon-macera oyunlarına gidiyor.

    Mirage’ı da beğenmedim. Eskiye dönecez derken direkt eski bir oyun yapacaklarını düşünmemiştim. Grafikler dışında oyun ben erken-orta 2010′lar oyunuyum diye bağırıyor (sadece trailerdan yorumum bu belki gerçek oyun daha iyi olacak), Unity bundan çok daha iyi gözüküyor mesela karşılaştırdığında.

    Benim beklediğim tek oyun Starfield, o da sırf Gamepass’te oynayabileceğim için. Diğer oyunlara hype yapsam ne olacak, alma imkanımız yok. Alabilecek olsam SW:Outlaws ve Avatar için de heyecanlanırdım da yok. Avatar’ı bu arada millet beğenmemiş ama her türlü Far Cry’ı severek oynayan biri olarak seve seve oynarım alabilirsem. Far Cry 7: Avatar olmuş bu.

    Yiğit

    @Ugur, sadece Doom Eternal’ı bütün AC serisine tercih ederim. Bethesda hayranı değilim ama adamlar da boru değil. Bir Fallout kötü çıktı diye bu kadar gömmeye gerek yok.

    ismail vilehand

    @Yiğit, Doom Eternal oynarken sikim kalkıyor. Dünyanın en iyi oyunu.

    Dysplasia

    @Yiğit, Bethesda’nın kendi stüdyoları ve yayıncılığını yaptığı stüdyolar arasında çok fark var. TES ve Fallout dışındaki seriler hep farklı stüdyolardan ve teknik anlamda Bethesda başarısı denemez Doom, Dishonored, Wolfenstein gibi oyunlara. Ha kanser bir yayıncı değiller Activision veya EA gibi, stüdyolarına bol serbestlik sunarlar, o açıdan severim. Ama TES ve Fallout serileri de açık dünyasının cezbediciliği dışında hep güdük oyunlardır. Yarım yamalak çıkarlar, çoğu detaylara hiç özenilmez ve modcular tarafından parlatılırlar. Bir zıplama animasyonunu bile düzeltmemişlerdi en son Fallout 4′e göz attığımda. Tüm karakterler, NPC’ler kütük gibi, ruhsuzdur, içinde bulundukları duruma hiç uymaz konuşmaları, hal tavırları vs vs. Böyle şeyler.

    Starfield’da en azından mimiklere daha özenmişler gibi duruyor. Ama aşağıda da yazdığım gibi o factionlardan öyle özgün bir senaryo çıkaracaklarını sanmıyorum. Hatta eski antik uzaylı medeniyeti hikayesi eklerlerse bu da aşırı klişe bir şey olacaktır bundan önceki 1579 dizi, film ve oyunda gördüğümüz şeyler gibi. Oyun sırtını daha çok serbestliğe dayayıp oradan yürümek istiyor. Herkes kendi evini barkını kursun, uzay gemisini yapsın gezsin dolaşsın gibi. Bana da yeter aslında bu ya. Hatta biraz da X serisi gibi kendi filomuzu oluştursak, uzay ticaretini, madenciliğini falan büyütebilirsek dadından yenmez.

    Yiğit

    @Dysplasia, ilk başta yazdıklarını biliyorum ancak Starfield’ın combat’ında doom ekibinden insanlar olduğunu duyduğum için öyle dedim. Yoksa haklısın.

    Bethesda oyunlarındaki (yani kendi stüdyosunun oyunlarındaki) genel kütüklük hissini ben de sevmiyorum. Beklentiyi doğru ayarlamak lazım. Ben iyi bir combat da beklemiyordum ki onu iyi kotarmışlar gibi duruyor.

    Neyse muhtemelen pc oyunu kaldırmayacağı için çok da ilgilenmiyorum.

    Dysplasia

    @Yiğit, İdsoftware’den fps desteği aldılarsa bu çatışmaların iyi görünmesini açıklar gerçekten.

    şeyh hulud

    @Ugur, Bethesta’nın son iyi oyununun Morrowind olduğunu düşünüyorum.

    Dysplasia

    @Cryosleep, Keşif açısından No Man’s Sky taklidi olmuş. NMS’nin uzay gemilerinin dandikliği, mini map olmaması, üs inşasının zorluğu ve karikatürize olması gibi kötü özelliklerini içermeyecek olması iyi bir şey. Oyunun arka planında bir uzaylı medeniyet hikayesi eklenirse veya keşifler için başka bir kozmik merak konusu bulurlarsa; uzay savaşları elite: dangerous’un yarısı kadar zevkli olabilirse çok iyi olur.

    Ama Rpg açısından bir beklentim yok. Factionlar çok klişe olmuş görebildiğim kadarıyla, bu factionlardan öyle güzel bir olay örgüsü çıkacağını sanmam. Bethesda zaten iyi hikaye yazabildiği zaman bile çiğ hissettiren oyunlar yapıyor. Bunda da farklı bir şey beklemiyorum. Yüz animasyonlarını toparlamışlar gibi ama yine ne jest var ne bişey.. Kalas gibi npc’ler hep.

    Açık evreni güçlü olursa tadından yenmez ama. NMS uzayda dolaşmayı kotaramamıştı, Elite de fps ve oyuncuya motivasyon verecek şeylerden noksanlaştı. Güzel bir uzay oyunu vakti geldi artık.

  18. Emre Görür says:

    @Raddor, @deadhouse, rock ‘n’ roll tartışmasını buraya taşıyalım.

    Çok kabaca bakacak olursak… Olay Derin Güney’in çözülmesiyle başlıyor. Büyük Göç ile birlikte blues şehirlere girip country ile, yani redneck kültürüyle birleşiyor. Böylece ABD toplumunun dışlanmışları yeni bir şehirli müzik formu oluşturuyorlar. Elde var R&B. Sonrasında esas olarak gitarın daha aktif şekilde kullanılmasıyla 1955 dolaylarında bu sound rock ‘n’ roll’a evriliyor. Fakat bu yeni müziğin ömrü hiç de uzun olmuyor aslında. Siyah kitleler gitar müziğinden uzaklaşıyor ve rock ‘n’ roll on yıldan kısa bir sürede yok olma noktasına geliyor. Bu anlamda, kategorik bir bakış açısından, rock’ı kuran akımın British Invasion olduğu önermesi yanlış değil. Belki daha farklı şekillerde de okunabilir, ama rock ve pop formlarının oturması olay beyaz gençlerin hakimiyetine girdikten sonra gerçekleşiyor. The Beatles ölmekte olan bir türü alıp taptaze bir gerçekliğe dönüştürüyor.
    Heavy metal açısından ise, aslında heavy müziğin unsurları ta ’40′larda ve ’50′lerin başlarında ortaya çıkmış durumda. Absürt gelebilir, ama evet, teknik anlamda her şey mevcut. Fakat proto-metal’den bahsedebilmek için British Invasion’ı ve teknolojinin biraz daha gelişmesini beklemek gerekiyor. 1964-65 gibi belirmeye başlıyor ilk proto-metal grupları. 1966′daysa artık her yerdeler. Bugünün rock standardına göre bile gayet sert single’lar var 1966′da yayımlanmış. Mezarlıkta fotoğraf çektiren satanist gruplar, çığlık çığlığa ve harsh vokaller, öküz osurtan gitar tonları, kafa şişiren davullar… Ne ararsan var.
    Ama bizim cahil metal tarihçilerimiz ne yapıyor? Olayı heavy psych ile 1967-68′den başlatıp Sabbath’a gerçek üstü bir paye biçiyorlar. Bir müzikal tarz olarak heavy metal’i Sabbath ile başlatırsan sonraki evrimini hiçbir şekilde açıklayamazsın. Sabbath sadece proto-metal akımlarından birinin kurucusu. ’70′lerin başında buna downer rock deniyordu ve zamanında Sabbath elemanlarının da kabul ettiği bu adlandırmanın sebebi LSD yerine quaaludes, seconal, phenobarbitol gibi sakinleştiricilere geçişi temsil etmesiydi.
    Ama 1970′lerin ortalarında dahi hala ortada heavy metal yok bir müzik tarzı olarak. Ortaya çıkması için İngiltere’de punk’ın patlamasını beklemek gerekiyor. Ondan etkilenen Priest ve esas olarak onun daha eski formalarını temel alan Motörhead ortaya koyuyor kategorik anlamdaki ilk metal albümlerini. Sonrasında da NWOBHM bunu çeşitli şekillerde yeniden üretip toplumsallaştırıyor. Yani evet, 1977-80 dönemine kadar heavy metal diye bir müzik formu yok. Öncesinde heavy metal AOR gruplarını dahi kapsayan anlamsız bir kategori olarak kullanılıyor rock basını tarafından.

    deadhouse

    @Emre Görür, Tarih bu herkes istediğini yazar. Mesele kendini kabul ettiren de siyasi tarih de böyle değil mi sanki. Sen de bir metal tarihi kitabı ya da bir makale yayımlarsın senin görüşün de tartışılır. (Örnek veriyorum)

    Sana katılıyorum. Eğer ki Sabbath ilk metal grubuysa 66 yıllarında sert (görece) müzik yapan gruplar neden metal sayılmıyor. Eğer ki Sabbath ilk metal grubuysa onu Motörhead veya NWOBHM gruplarla karşılaştırdığımızda müzikleri daha hafif kalıyor. Bence Led Zeppelin de metal grubu. Sabbath müziği arasında nasıl sertlik ayrımları var ben çözemedim. Aynı zamanda müzik yapıyorlar ve eğer olay sertlikse neden Zeppelin değil de Sabbath metal grubu sayılıyor. Bence Sabbath’ın ilk metal grubu olarak lanse edilmesinin temel sebebi tematik olarak ve imaj olarak bu işi daha ciddi yapmaları. Senin bahsettiğin 60′lı yıllardaki gruplar sanki biraz işin makarasında gibi duruyor tema ve imaj olarak. Bana sorarsan ben hepsine metal grubu derim. Bir müziğin ilksel zamanlarında yapılan proto hali o müziğin ilk halidir. Metal ilk şu grupla veya ilk şu şarkıyla çıkmıştır tartışması sonu olmayan bir tartışmadır. Kimine göre senin dediğin gruplar kimine göre King Crimson (bana göre onlar) kimine göre Sabbath kimine göre Zeppelin’dir.

    Emre Görür

    @deadhouse, dediğin gibi, hata zaten mucit aramakta. Böyle yaptığında haliyle Sabbath öne çıkıyor, çünkü hem rif temelli bir müzik, hem de “karanlık taraf”la ilişkili. İyi güzel ama en basitinden aynı yıl yayınlanan “In Rock” klasik metal formuna “Black Sabbath”tan çok daha yakın, tarzın oluşması açısından Blackmore’un önemi Iommi’den az değil, Gillan metal vokal stili bakımından belki de temel tarihsel figürken bu konuda Ozzy’nin neredeyse hiçbir önemi yok… İşin ideolojik boyutu açısından da, bilindiği üzere, o dönemde açık açık satanizm propagandası yapan gruplar varken Sabbath olaya gayet utangaç şekilde yaklaşıyor. Uzun lafın kısası, Cream etkili bir albüm sadece “Black Sabbath” şarkısı yüzünden metalin başlangıç momenti olarak alınamaz. Zaten triton kullanımı teknik olarak metalin evriminde bir yere oturmuyor. Bununla anca doom metali açıklarsın. Gerisi koca bir boşluk olarak kalır.
    Metalin NWOBHM sonrası evrimini anlamlandırabilmek için en az üç gruba ihtiyacın var: Sabbath, Priest, Motörhead. Bu üçü yeterli olabilir, çünkü Priest bu konuda hard rock ve progresif geleneğini iyi kötü temsil edebilecek bir isim. Priest dediğinde Purple ve King Crimson gibi gruplara da kapı açmış olursun. Bu üçünden bütün bir metal tarihi çıkar, ama bu üçünü birbirinden türetemezsin. Sabbath, Motörhead’in kökeni olamaz. Onun için MC5 ve The Stooges lazım. Sabbath, Priest’in kökeni de olamaz. Onun içinse Purple, Wishbone Ash falan gerekecektir.
    Bu yüzden anlamlı bir metal tarihyazımının bu üçlü sacayağını içermesi zorunlu. Farklı kanallar birleşerek bugün metal olarak bildiğimiz müziği oluşturuyor. Mucizevi bir başlangıç momenti arayarak bir yere varmak mümkün değil. Kategorik anlamdaki ilk metal albümünü belirlemek istediğimizde bandı ileri sarıp 1977-78′lere kadar gelmemiz gerekir.

    Raddor

    @deadhouse, @Emre Görür, ula bekleyin podcast açıp geliyorum!

  19. Rust in Peace. says:

    Az önce Flowers For Algernon’u bitirdim. Paramparça oldum gecenin 3′ünde. Beni bu kadar etkileyen kitap olmadı daha. Scifi deyip küçümseyenler neler kaçırdıklarını bilmiyor.

    çaksu

    @Rust in Peace., Aynı şeyleri söyleyen gördüğüm 450. kişisin. Ben hala okumadım! Gerçi aylardır kitap okumadım…

    deadhouse

    @çaksu, Kitabı okumadım, bilmiyorum. Ancak sadece konusuna bakan biri olarak söylemeliyim ki aşırı klişe bir konusu var. Bizim sulu göz yeşilçam film senaryolarına benzettim. Tabii dediğim gibi ben sadece konudan hareketle konuşuyorum. Okusam belki çok beğenirim, bilemem.

    Rust in Peace.

    @çaksu, baya geç oldu ama cevao veremeden edemedim. Şiddetle tavsiye ederim. Öyle abartılacak, çığır açan bir kitap değil ama akıyor gidiyor, biraz da empati yaptığın zaman etkilememesi işten değil.

    Hocam bir de şu sıralar yeni bir kitap alacağım da 3 kitap arasında kaldım, okudukların var mı, varsa hangisini önerirsin merak ettim. Lord of Light, Left Hand of Darkness, Stranger In A Strange Land. Şu an en yakın olduğum ikincisi. Üçüncüyü merak ediyorum ama yorumlar çok karışık ve elimde zaten Moon Is A Harsh Mistress var, onu okumadan ikinci Heinlein kitabı almak saçma olur gibi. İlkinin de konusu ilginç, çok da övüldüğünü gördüm, bilemedim.

    çaksu

    @Rust in Peace., Le Guin en sevdiğim iki yazardan biri. Left Hand de bence enfes bi kitap. Tavsiye ederim ^•^

    Heinlein hiç okumadım, bilmiyorum. Sevdiğim dinlediğim bi youtuber (Matt/bookpilled) pek sevmez kendisini, onu biliyorum sdfg.

    Zelazny de hiç okumadım ama zevkini beğendiğim baya bi insandan övgüsünü duydum. Okuma niyetim var. Yine Lord of Light denerim ben de, muhtemelen.

  20. Koralp says:

    Yıl ortası listesini oluşturmaya başlayanlar var mı? Benim bu yıl Spotify’da favorilerime eklediğim 50 civarı albüm olmuş. Hepsini paylaşır mıyım, ayıklayıp mı liste oluştururum bilmiyorum ama yıl sonu gelmeden liste baya kabarmış.

    Fırat

    @Koralp, geçtiğimiz senelere kıyasla pek bir şey beğenemedim ben bu sene. Kaçırdıklarıma dönmek için sitedeki yıl ortası değerlendirmelerini bekliyorum.

    ismail vilehand

    @Koralp, beğendiğim albüm sayısı çoğalınca taslak olarak başlatıyorum listey, bu sene çok acayip. 30 albüm yazılı şu an ve yarısının lafı sitede geçmedi.

    Koralp

    @ismail vilehand, senin listenin yarısına yakınıyla ortaktır muhtemelen benim listem de. Favorilere almayı unuttuğum 20 civarı albüm varmış, onları ekleyince sayı 70i geçti. Bokunu çıkardığım için 25-30 tanesini sıralı, geri kalanları sırasız olarak paylaşmayı düşünüyorum.

  21. hap var cigara var ex var roj var says:

    https://www.youtube.com/watch?v=HxKE52xXjIM

    ne güçlü bir performans be tüylerim dikeldi. seyirciyi greg kadar etkisi altına alabilen başka frontman var mı böyle?

  22. ismail vilehand says:

    “The Temple of Elemental Evil” remake gelsin artık.

    şeyh hulud

    @ismail vilehand, Troika teknik açılardan kusurlu 3 tane efsane oyun yapıp dağılan ilginç bir stüdyoydu. The Temple of Elemental Evil, Arcanum, Vampire: The Masquerade – Bloodlines, üçü de bug cennetiydi. Gerçi fan patchleri sayesinde 3 oyunu da bugün stabil şekilde oynamak mümkün.

    The Temple of Elemental Evil masaüstü D&D’nin dijitale en iyi ve sadık aktarıldığı oyundur hala.

    ismail vilehand

    @şeyh hulud, Arcanum da harikaydı be. Takım elbiseli half-ogre ❤️

  23. Frostauðn says:

    Black Mirror 6. sezon çıktı ve az önce ilk bölümünü izledim. Spoiler içermeyecek diye düşünüyorum ama izlemeyi düşünüyorsanız ilk bölümü izledikten sonra okumaya devam edin isterseniz.

    Başta bir 30 dakika falan bugün en çok konuşulan teknolojileri boca etmiş gibi düşündüm ancak sonunda memnun kaldım. Uzun bir aradan sonra geri dönüş için bence ortalama bir bölüm. Bu bölümün içinde geçen teknolojiler kullanıcı sözleşmeleri, kuantum bilgisayarlar, deep fake, telefonların dinlenmesi, cinsiyetler arası ücret farkı, üst üste binmiş sanal gerçeklikler diye sıralayabilirim. Bunları düşününce buradaki teknolojiler bugün en popüler olan en çok yatırım alan teknolojiler. Kullanıcı sözleşmeleri ve telefonun dinlenmesi mahremiyetin en önemli konusu. Cinsiyetler arası ücret farkı cinsiyet eşitsizliğinin bugün en çok konuşulan konularından biri hatta belki de toplumsal olarak ençok söz edilen konulardan biri. İlk bölüm gerçekten en çok göze çarpan şeyleri öne çıkarmış ve belki o eski Black Mirror’ın distopik hikaye anlatımını arayabilirsiniz çünkü düşünmediğimiz şeyi düşünen bunu bize izleterek öğreten bir Black Mirror bölümü değildi (en azından benim için). Ancak yine de iyi değerlendiriyorum çünkü uzun bir ara verdi sezonun diğer 4 bölümünü izledikten sonra tüm sezonu değerlendirmek çok daha iyi olur.

    Frostauðn

    @Frostauðn, Değinmek istediğim bi şey daha var elektronik kelepçeler. Elektronik kelepçe kadar insan onurunu aşağılayan başka hiçbir şey yok sistem karşıtı iktidar karşıtı insanları işaretlemenin onları takip etmenin 21. yüzyıldaki şekli. Boğaziçi öğrencilerine taktılar aklıma ilk gelen bu oldu uzun zamandır sosyal medyayı takip etmiyorum gündemden de çok uzağım başka olayda aklıma gelmiyor ama bunun münferit vaka olduğunu düşünmüyorum. Kadına şiddet olaylarında kullanımında başarılı olduğu için pek çok övülen haber yapılmış basında ancak kadına şiddetten içeriye girenleri serbest bırakan bir iktidar ile karşı karşıyayız dahası böyle serbest bırakılıp 2 gün sonra eski karısını öldürme olayları da yaşandı bu ülkede. Neyse dizinin ilk bölümünde buna da br atıf yapılmış o kısmı hoşuma gitti.

    Yiğit

    @Frostauðn, tabii ki Türkiye gibi bir ülkede kullanımı sıkıntılı olacaktır ama hapis yatmaktan çok çok daha iyi bir seçenek o yüzden ben aşağılıkça olduğunu düşünmüyorum.

    Frostauðn

    @Yiğit, Hapis yerine bunu tercih etmelerinin sebebi bence hapiste bu adamı beslemek yedirmek zorunda kalmamak için hapis zaten hiçbir zaman çözüm olmamıştır. Genel manada verilmesi gerek şey rehabilitasyondur tabi bunu da tartışmak gerek nasıl olmalıdır kime verilir kime verilmez vs o kısma girmeyeceğim o yüzden. Sadece bu elektronik kelepçe olayını sevmiyorum, kullanım sebebini de pek haklı gördüğüm söylenemez

    deadhouse

    @Frostauðn, Kesinlikle öyle. Hapisten daha aşağılayıcı. Rehabilitasyon da bence çözüm olmaz. (Rehabilitasyonu yapanlar mevcut düzenin bayraktarıdır) Benim anladığım, bu hayatta nasıl başlarsan öyle biter. Bazen bazı şeyler için çok geç olur. Kriminal (kime göre neye göre) olmaya karar veren biri için topluma (başka bir cehennem) geri dönmek çok zordur. Zaten o kişi yaşadığı toplumdan memnun olmadığı için kriminal olmaya karar vermiştir. O da çözüm değil, bu da çözüm değil.

    Bana göre çözüm var. Devrim. Düşmanlarımızı giyotine yollamak. Doğrunun, adaletin iktidar olmasını sağlamak. Sömürüyü, zulmü, vahşeti, cehaleti, gericiliği savunan düşmanlarımızı yok etmek. Devrimin önünde duran herkes yok edilirse, onyıllar, yüzyıllar içerisinde ütopya gerçekleşir. Kötülük kalmaz, cehalet son bulur. Bireylere, kötülük yapmayı düşünmek bile anlamsız hale gelir, kötülük küçümsenir, başkasını sömürmek, adaletsiz davranmak, gericiliği savunmak saçma gelir. Hep söylüyorum. Halklara, yani kitlelere ve yığınlara söz hakkı verilmemeli ve bizi ezen, bizi yöneten, bedenimizi, ruhumuzu, aklımızı kendi çıkarları uğruna istila eden, bizi değersizleştirmeye çalışan düşmanlarımıza karşı devrim yapmalı, onları giyotine yollamalı.

    Bence güzel fikir. Sen ne düşünüyorsun? :)

    Frostauðn

    @deadhouse, Katılıyorum aslında rehabilitasyon da sıkıntılı bir başlık hatta bunun bir noktada distopik hikayelerde gördüğümüz gibi beyin yıkamaya bile gidebilir. Kriminalize olmak aslında baktığında demokratik vatandaş olmanın en temel ilkesi eylem yapmak vs. Bu kişiyi rehabilite etmesi sisteminse buna çıkıyor yani yine sıkıntılı.

    Ancak ben genelde bu terimleri kullanırken sistemin o devlet çarkının paramparça hale getirildiği ve temizlendiği zamanki haliyle kullanıyorum yani bir nevi ütopya zamanlarını. Bu sürece nasıl gidilir sorusunun cevabı ise her zaman devrimler olmuştur. Tarihte ilerlemenin durduğu gerici unsurların ilerlemeye karşı şiddetli bir savunuya geçtiği zamanlar oldu ve bu direnç devrimlerle paramparça edilmiştir. Bugünkü yaşadığımız dünyanın temeli de bu yani aslında bu liberal düzen bile zamanında kiliseye skolastik düşüncenin gerici unsurunu parçalayarak bugün hakim fikir oldu ve liberal dünyayı inşa etti.

    Kitlelere söz vermemek konusuna ise gelirsem kitlelerin baskıcı, gerici fikirlerden zihinlerindeki bu zincirlerden kurtulmadan olmaz. Yine de devrim yolunda kitleleri eğitmek lazım ancak bu kadar ağır bir bilgi kirliliği varken çok zor. Bir şekilde devrimle önce bu baskıcı gücü kırmak sonra da devrimin en önemli süreci belki de bu kısım olacaktır halkı bilinçlendirmektir. Bu konu benim uzmanlık alanım değil o yüzden bir şey söylemem zor ancak devrimin pratiği nasıl olmalıdır devrim sonrası pratik nasıl olmalıdır çok önemli sorular. Yani halka eğer bu yalanlardan arındırabilir ve gerçeği gösterirsek onlar zaten görecektir gerçeği doğruyu. Ayn Rand insan hangi şartlar altında olursa olsun doğruyu seçebileceğini söyler ama biz insanlar tam bağımsız bir özgür iradeye sahip değiliz burada Marx’ın alt yapı üst yapı ilişkisi ve insanların yaşadıkları toplumu yansıtmaları gerçeği var dolayısıyla bir insan kendisi bir ekmeğe muhtaçken sarayın gösterişte israf olmaz sözünü pekala savunabilir. Asıl önemli olan işte o insanı eğitip buna karşı çıkabilmesidir. Ve bu her zaman seçimle olmaz hatta çoğu zaman seçimle olmaz devrimle olur insanları harekete geçirecek o kıvılcımı yakabilmek lazım o ateş büyür ve sonra o ateşi beslemek eğitmek lazım.

    deadhouse

    @Frostauðn, İnsan onurunu aşağılayan çok şey var dostum. Bana sorarsan insanlar onursuz olduğu için bunu hak ediyorlar. Kurunun yanında yanan yaşa yapacak bir şey yok. Tarih boyunca böyle oldu.

  24. Dua Lipa – New Rules’un 0.57′de başlayan ve nakarat boyu devam eden kısmının dahiyane bir prodüktörlük örneği olduğunu düşünüyorum. Şarkının prodüktörü Ian Kirkpatrick aynı zamanda davulcuymuş ve 1.00′da araya giren “dutıpatatıpdum” şeklindeki davul sample’ının mükemmel bir fikir olduğu kanısındayım.

    https://youtu.be/ClhLNUPqv8Q

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, tam bir aşko kuşko Kezban şarkısı yalnız.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, şarkının temasını falan bilmiyorum. Hatta sanırım klibini bile bilmiyorum. Sadece prodüksiyon ve düzenleme açısından hoşuma gidiyor.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, yorumu birkaç kez tekrardan okudum. Senin Dua Lipa ile alakalı konuşacağını hiç düşünmezdim. Ama evet katılıyorum yazdığına.

    Hayırdır nereden esti? Yoksa hep Dua Lipa dinleyicisi miydin benim gibi?

    deadhouse

    @Yiğit, Gizli gizli pop dinliyor. Ben “Son Metalci” diye bir documentary çekilir diyordum kendisiyle. Güvendiğimiz dağlara kar yağdı.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, gerçeğin elbet bir gün ortaya çıkacağını biliyordum. Üzgünüm metal dünyası, sana layık olamadım… Neyse artık foyam meydana çıktığına göre KENDİM OLABİLİRİM.💃

    🎶İF YU VANA Bİİ MAY LAAVA, YU GANA GET VİT MAY FREENDZ!
    MEYK İT LAST FOOREEVA, FREENDŞİP NEEVA EEĞEĞEĞENDZ!🎶

    Cryosleep

    @Ahmet Saraçoğlu, Spice Girls adamdır.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, bir yerde duymuştum, aklıma takıldı ama şarkının adını ve şarkıcıyı falan bilmiyordum. Sonra tesadüfen alakasız bir videonun arkasında duyunca öğrendim Dua Lipa’nın şarkısı olduğunu. Son bir yıl içinde 3-4 kez arabada falan açmışlığımız var Decapitated’ların, Bythos’ların arasında ahah

    Ahmet Saraçoğlu

    Hatta az önce öğrendim ki biz 2018′de Antalya’ya taşındıktan 4 ay sonra evimize 7-8 dk mesafedeki bir otelde konser vermiş.

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, +1. Şarkı da süper ^.^

    Bu ilk beat’te davulu kesmeleri de çok tatlı oluyor. Pop şarkılarında yapıyolar.. Aklıma yine Dua Lipa’nın bi şarkısı geldi. 2.10 gibi
    https://www.youtube.com/watch?v=ylzhMn6MlVc
    Dua Lipa – Pretty Please (Official Lyrics Video)

    Ki bunun da prodüksiyonu harika bence. Şarkı boyunca yavaş yavaş, tatlı tatlı her boşluğu doldurması..

    Ahmet Saraçoğlu

    @çaksu, baktım, evet öyle bir atraksiyon atmışlar araya. New Rules’daki daha çarpıcı bir an bence. Yukarıda Yiğit’e dediğim gibi bir yerde farkında olmadan duymuştum ve direk orası aklıma kazınmış, sonradan “aaa demek Dua Lipa buymuş” demiştim onun olduğunu öğrendiğimde.

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, 100%

    Ugur

    Gelin bugün de Dua Lipa övelim. Levitating de mükemmel bir pop şarkısı. Yoldayken dinlemeye doyamıyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ugur, şimdi sen deyince açıp baktım, yine aynı şey oldu. “Aaa bu şarkıyı söyleyen Dua Lipa mıymış?” dedim. Demek bir şekilde sağda solda duymuşum bunu da. Derinine inmedim ama şarkılarını duydukça akla kazınan şarkıları olan bir hanım kızımız olduğunu düşünmeye başladım.

    Merak edip başka şarkılarına da bakacak mıyım? Hayır. :)

    Canoir

    @Ahmet Saraçoğlu, abi şu videoya bi bak bence yine de

    https://youtu.be/dNmtQ_F6YL8

    Ahmet Saraçoğlu

    @Canoir, daha önce Berca B. paylaşmıştı bunu, izlemiştim o zaman.

    owlbos

    @Ahmet Saraçoğlu, 8 saat görüşüp, 5 saat rap 2 saat futbol 1 saat metal konuşmuştuk sanirim hahahaha

    Ahmet Saraçoğlu

    @owlbos, o 1 saat de hesabı isteyip dağılma öncesi arabalara yürürken falandı ahah

    owlbos

    @Ahmet Saraçoğlu, hahaha aynen

  25. çaksu says:

    Bu çok sıkı dostum!

    https://www.youtube.com/watch?v=SPcB7VpJtOs
    Candy Dulfer – How It’s Done (Official Audio)

  26. deadhouse says:

    Soğuk Savaştan beri ilk kez Nato, olası Rus saldırısı karşısında plan yaptı. Türkiye kabul etmedi. Vilnius’a kadar plan üzerinde mutabık kalınır. Rusya da Nükleer silahları Belarus’a yerleştirdi. Stoltenberg bugün yaptığı açıklamada Ukrayna’nın eninde sonunda Nato üyesi olacağını söyledi. Putin ise St. Petersburg ekonomi forumunda yaptığı açıklamada yine Nükleer silahlarla ilgili açıklamalar yaptı. Bir Abd yetkilisi Rusya’nın Avrupa’ya olası füze saldırısı karşısında bile Abd’nin Rusya ile savaşmayacağını söyledi. Amerikan şehirlerinin yok olması riskini göze alamayacaklarını belirtti. Putin ise Nükleer savaşın asla kazananı olmayacağını, herkesin kaybedeceğini söyledi.

    Sonuç ve Yorum

    Bence planlar, görüşmeler, yapılacaklar her şey yapılmış, belirlenmiş durumda. Muhtemelen Ukrayna’nın sert karşı saldırısı sonrası (seyreltilmiş uranyum dahil) Rusya Ukrayna’ya ve Avrupa’ya (Muhtemelen Polonya olur) karşı Taktik Nükleer silah kullanacak. Bir süre herkes durulacak.

    Öbür gün uyandığımızda bambaşka bir dünyaya uyanacağız. Fırınlarda Kaos. Ekmek 100 lira oldu.

  27. ismail vilehand says:

    Sizin de sürpriz bir yağmur yağışının 6-18 saat öncesi yıllar önce kırdığınız kemikleriniz ağrıyor mu? Bunun bilimsel açıklamasını çok merak ediyorum.

  28. çaksu says:

    Bu kadar iyi ve keyifli olacağını beklemiyodum haha.

    https://www.imdb.com/title/tt3072482/
    Hardcore Henry (2015, Ilya Naishuller)

    eatthegun

    @çaksu, Şu elemanın otobüse flamethrowerla ateş ettiği video sosyal medyada dönüyodu bi ara, unutmuşum bu filmi görünce aklıma geldi iyi oldu bir izleyeyim

    çaksu

    @eatthegun, Crank’i (<3) hatırlattı bana. Hikaye yok, salt adrenalin, usta işi stunt, ve eğlence. Bi de ben mevzuyu (tüm film POV çekim, FPS oyunu tarzında) bilmiyodum. Neden indirdiğimi de hatırlamıyorum. Aldığım keyfi artırmıştır. Bi de bira sdfg.

    eatthegun

    @çaksu, Crank tam anlamıyla eğlencelik ve hakkını veren bi filmdi, normalde o tarz hiç sevmediğim halde defalarca izledim ben de bira eşliğinde hahahah. Arada böyle güzel örnekleri iyi oluyor kafa dağıtmalık.

  29. Koralp says:

    Leş gibi Türkçe rap müzik piyasasında yıllardır bir yıldız parlıyor. Son birkaç senedir değeri bilinmeye başlandı. Dün çıkardığı albüm; sounduyla, tarzıyla kalitesiyle dünya standartlarında olmuş.

    Keşke rahmetli Vio da yaşıyor olsaydı da piyasayı beraber sallasalardı.

    Gelecek tepkileri göğsümde yumuşatmaya hazırım, linki aşağıya bırakıyorum.

    Motive – Romantik

    https://open.spotify.com/album/5xrtVOLOp6Yh3hmw8SuJVB?si=W8E3GgoBS5SqsHxvHPYBiQ

    Tuna

    @Koralp, Türkçe Rap ile hiç aram yok ama Alizade çok eğlenceli.

  30. eatthegun says:

    Till Lindemann’sın taciz davası pek iyi gözükmüyo. Universal Rammstein’in pazarlama ve promosyonunu durdurmuş. Christoph Schneider da ”Till has distanced himself from us in recent years – certain structures have grown that went beyond the limits and values of the other band members – Till’s parties are not confused with our official after-show parties” falan demiş. Decapitated’ın başına gelen olay gibi mi olur bilmiyorum ama Lindemann’ın videolarını oradaki kızları ayarlayan Rus kadını falan da düşününce çok gerçek dışı gelmiyor

    deadhouse

    @eatthegun, Kimseye kefil olamam yapmış da olabilir tabii ama Till Lindemann hiç de böyle biri gibi gözükmüyor. Decapitated olayında da aynısını düşünmüştüm. Tiplere bakıyorum lan bunların tek amacı iyi müzik yapmak ne tecavüzü efendi adamlar bunlar diyordum. Nitekim öyle olduğu da ortaya çıktı. Şirketler ne bok yiyorsa yesin, onlar da diğer kurumlar gibi woke ve sjw kültürünün kölesi.

    Günümüzde milletlerin anasını siken üç şey var zaten. Devletler, Medya ve Şirketler.

    eatthegun

    @deadhouse, Yani ben de katılıyorum söylediklerine orası öyle, bir kere biri konuşunca diğer kişiler de atlıyor zaten bu tarz olaylarda kurbanı oynamak için ve bahsettiğin kültür de bunun en büyük sebeplerinden biri ama Decapitated’ın Lindemann’ın son bir kaç yılında olduğu gibi hareketleri de yoktu şimdi :D Ondan bi acaba dedirtiyo insana. Umarım bir şey çıkmaz altından, Rammstein çoğu şarkısını ezbere bildiğim bi grup

    Cryosleep

    @deadhouse, Rammstein ve Lindemann komünitelerinde hatırı sayılır bir zaman geçirmiş birisi olarak söylemek istiyorum ki tam olarak öyle biri Till. Gruptan bile kendini soyutlamış birisi son yıllarda. Solo projesindeki bol seksli şarkılar ve video kliplere bakarsak böyle birisi olması üzücü ama şaşırtıcı değil.

    Decapitated son derece masumdu ama Till o kadar da değil gibi.

  31. eatthegun says:

    Gözümden yaş geldi gülmekten ahahah (Brent Hinds içerir)

    https://www.youtube.com/watch?v=OA70S4b-ofM

    ben

    @eatthegun, Adamların ağır fanıyım.

    https://www.youtube.com/watch?v=8LxNK6V56e0

    eatthegun

    @ben, Hahahah çok iyi. Bu elemanların bu tarz olayları say say bitmiyor en son grammylerde de baya güldürmüştü. Müziklerine ayrı bu kafalarına ayrı hastayım gerçekten ben de

  32. 11jesterhead says:

    dizi/albüm puanlamalarınızı nasıl yapıyorsunuz? bu puanlama sistemi tabi oldukça kişisel ben açıkçası çerezlik dizilere/mini dizilere imdbde 6nın üstünde vermem, ya da bi albüm güzel olsa bile arada canım çekmiyorsa ona da 6 veririm 7 vermeye elim gitmiyor, tam olarak fena değil diyebileceğim işlere 6 veriyorum diyebiliriz. biraz da takıntılıyım galiba sonuçta izle/dinle geç diyebilirsiniz ama öyle yapıcak olsak netflix içerikleri izleyip pop dinlerdik herhalde.
    site okurlarının da puanlama sistemlerini merak ettim açıkçası 4 puan verdikleri bi içerik ne ifade ediyor sizin için mesela

    Yiğit

    @11jesterhead, tamamen sikimin keyfine göre. Oldukça kült bir filme 7 verip Marvel filmlerine 8 falan verebiliyorum.

    eatthegun

    @11jesterhead, Dizi pek izlemiyorum o yüzden izlediğim 2-3 diziye 10 basarım direkt Sopranos, Breaking Bad, Peep Show, Trailer Park Boys gibi. Albümlerde grubun fanı değilsem 5 ve daha altı puan vereceğim albümleri benim için pek bir şey ifade etmiyor, 6 – 7 civarı genelde bir kısmını çok sevip bir kısmına ısınamadıysam albümün, 8 – 9 için gerçekten uzun ömürlü ara ara hep dinlediğim çaldığım albümler 10 ise bence baya nadir rust in peace, the gallery falan ayarında albümler

  33. owlbos says:

    Rapte beat switch olayınin hastasiyim. Tabii ki iyi yapıldığı surece. Iyi yapilmayinca bok gibi rezil bir şeye donusuyor.

    Bunun en babasini Türkçe rapte de Da Poet yapıyordu bu arada. Poetika albumunun hastasıydim.

  34. Dysplasia says:

    13 – 14 yaşlarındaki bana ‘ileride Türkçe Diablo çıkacak’ deseler siktiri çekerdi heralde. Şimdi bu seviyede bir oyun çıkarmışlar ve Türkçe. Ama ben artık oyunları Türkçe anlamıyorum, o ayrı.

  35. Cryosleep says:

    İçince depresyona giriyorum ben. Yalnızlığımın, loserlığımın farkına vardığım için olabilir belki.

    deadhouse

    @Cryosleep, Herkes yalnız. Gerçek dostluk nadir görülen bir şeydir. Hele hele yetişkinlikte kurulduğu zannedilen dostlukların gerçek dostlukla alakası yoktur. Ortaokul, Lise dönemi saf bir dönemdir. Benim gerçek cana yakınlığı hissettiğim son dönem o dönem. Ne yazık ki mevcut düzende bu mümkün değildir. Paranın tanrı olduğu bir sistemde ne arkadaşlığı, ne dostluğu. Eğer ilişki yalnızlığından bahsediyorsan orada da söyleyeceklerim var. Adını hatırlayamadığım Çinli bir yazar şöyle diyordu: “Evliliğin tek amacı yalnız kalmamaktır.” Çünkü zaten evlilik insan doğasına aykırıdır. 10. yüzyıla kadar evlilik yoktu. Şu dediklerimden cana yakınlığı, arkadaşlığı yok saydığımı düşünme. Varlıklarına inanıyorum ancak nadir bir şey olduğunu düşünüyorum. 7/24 kafelerde götünü sandalyeye dayamış insan topluluklarını seyret. Orada arkadaşlık, cana yakınlık namına bir şey göremezsin. Çıkarların ortaklığı vardır. Başka bir şey yoktur. Çünkü aslolan paradır, statüdür, şandır, sonradan edinilmiş sahte kültürel, sosyal kimliklerdir. Burada doğal bir şey yoktur. Doğal olmayan bir şeyde de sevgiden söz edilemez. Benim için sevgi, dostluk, ilişki vs. İnsanlarla birlikte doğaya ve insanlara faydalı şeyler yapmak ve başkalarının acısını duyumsamaktır. Birilerine saplantılı halde bağlanmak başıboş bir eylemdir. Birine ben sensiz yapamam demek, bir arkadaşla eşitsiz, hiyerarşik kodlar eşliğinde bağ kurmak arkadaşlık, dostluk, cana yakınlık değildir. Yalnız olmamak, insanlarla birlikte ortak, iyi, faydalı amaçlar doğrultusunda birleşmektir. Kendine, yanındakine, doğaya, ağaca faydada bulunmaktır. Günümüzdeki sevginin, arkadaşlıkların, ilişkilerin büyük çoğunluğunun umutsuz ve mutsuz seyretmesinin nedeni bencillik ve anlamsızlıktır. Hayatı maddeye indirgeyen, kurnaz olmayı yücelten, arkadaşını alt etmeyi başarı olarak bizlere sunan bir sistemde her şey yanlıştır. Orada iç sıkıntısı, boşluk hissi, tatmin olmama vardır sadece. Doyumsuzluk, kişiyi doğaya, insanlara faydalı biri yapmaz; tam aksine hırs, kötülük, kıskançlık, fesatlık gibi hoş olmayan negatif duyguları açığa çıkartır yalnızca. Yaşam güzeldir. Ancak bu güzelliğe insan kendisini layık görmedi. Tarkovsky’e sorarlar; İnsanlık sana umut veriyor mu? O da 4000 yıldır olanlara baktığımda hayır cevabını verir. Her şeyin çarpık olduğu bir sistemde belli bazı küçük şeylerin çarpık olmayacağını öngöremezsin. Bence bizlere düşen bilincimizi diri tutup aklı her zaman ön planda ve bakışımızı daha iyiye nasıl getirebiliriz diye düşünmektir. Malum düşünmemiz istenmiyor.

    Frostauðn

    @Cryosleep, Yalnız değilsin içince sessizleşen geçmişe dalıp giden ya da o loserlığa gömülüyorum ben de herhalde bizden başka da bu durumu yaşayan vardır.

  36. Boba Fett says:

    “Finished with my woman ’cause
    She couldn’t help me with my mind”

    N.F.

    Zor oldu ama bitirdim, yıllardır aralıksız Deathcore ve Folk Metal dinlemiş gibi yorgunum, bitkinim.

  37. sakin says:

    dostlar bisiklet tavsiyesine ihtiyacım var. Bütcem kisitli. 5000 civarı şehir içinde gezmelik,hemen külüstüre dönmeyecek orta karar bir şeye ihtiyacım var. Tavsiye verebilecek olan varsa sevinirim.

    eatthegun

    @sakin, Kron iyi bir marka diye biliyorum. Şehirlerarası turlara gidiyordum eskiden, salcanodan krona geçince alet uçuyor gibi gelmişti ahahah.

    sakin

    @eatthegun, tenks bro, güzel modeller var ve fiyat olarak da makul gibi. Değerlendireceğim.

    eatthegun

    @sakin, rica ederim hocam her zaman hahah

    OblomoV

    @sakin, Şehir içinde demişsin ama kendi tecrübemden yola çıkarak şunu diyebilirim, şehir içi veya yol modellerinin amortisör ve jant akort etme olaylarına dikkat etmelisin. Genellikle kullanacağın muhit çukurlu taşlıklı bir yerse onu da hesaba katman gerekiyor. Yoksa jant akordu yaptırmak diye bir dert peyda olabiliyor. Kardeşimde de Kron’un yol tarzı bir bisikleti vardı. Bahsettiğim sorunu yaşadı sürekli. Disk fren mi yoksa klasik frenli mi olduğuna dikkat et. En önemlisi kullanıcı yorumları.
    Fazla uzatmayayım, şu sitede istemeyeceğin kadar içerik bulabilirsin: https://www.bisikletforum.com/

    sakin

    @OblomoV, tam aradığım yer. Çok teşekkür ederim.

  38. Opethsevenbiri says:

    King Gizz tekrardan Metal’e girmiş. Acayip olmuş.

    Ömer Kus

    @Opethsevenbiri, cok, cok iyi album. Ozellikle Witchcraft ve sonrasindaki sarkilar seviyeyi bir tik daha yukariya cikariyor ama digerlerine de haksizlik etmek istemiyorum. Infest the Rats Nest’ten de daha iyi bir album bence. O album biraz daha duz thrash metal tribute gibiydi onu da cok sevsem de, bunda kendi kimliklerini daha cok yansitmislar. Oynak melodiler, aksak ritmler vs leziz olmus. Cok seviyorum bu adamlari cidden, umarim bu siklikla album cikarmaya devam ederler uzun sure. Mart ayinda canli izleme firsatim oldu, son yillarda izledigim en iyi konserlerden biriydi cok net, hayran kaldim.

    Opethsevenbiri

    @Ömer Kus, Infestten bence de iyi ve şu ana kadar çıkardıkları en iyi iki üç albümden biri. KGLW bu Thrash Metal işini ayrı bir isimle mi yapsaydı diye bile düşündüm, arada kaynamaması gereken bir albüm kesinlikle.

  39. sakin says:

    anne tarafımdan bir kaç kişinin ölüm sebebinin intihar olduğunu öğrendim bugün. bendeki depresifligin kaynağını bu genetik aktarima bagliyorum. bazı şeyler aydınlandı resmen.

  40. şeyh hulud says:

    Swans yine iyi albüm mü yapmış yoksa Swans adını gören hipsterlar direkt tam puanı yapıştırıyor mu anlamıyorum ki. Böyle grupların notlarına hiç güvenilmiyor.

    deadhouse

    @şeyh hulud, Swans’ın kötü veya vasat albüm yapma ihtimali yok. Notlara güven.

    şeyh hulud

    @deadhouse, geçen reddit’te Michael Gira’nın eski bir röportajını paylaşmışlardı. Gençliğinde madde etkisindeyken aynı hafta içinde bir kadına tecavüz ettiğini sonra da başka bir adam tarafından tecavüze uğradığını söylüyordu. Gira sen nasıl bir hayat yaşadın lan.

    https://www.reddit.com/r/swans/comments/12lcc5u/disturbing_gira_interview_from_1987/

    deadhouse

    @şeyh hulud, Gira hakkında romanlar yazılsa az kalır. Hiçbir şey bilmesen yaptığı müziğe ve vizyona bakınca olağanüstü bir insan olduğu anlaşılıyor. Bu bilgiyi bilmiyordum ama hiç şaşırmadım.

    eatthegun

    @şeyh hulud, Beş para etmezin tekiymiş demekki iyi olmuş. Hem madde bağımlısı hem tecavüzcü. Daha ne kadar aşağı olabilirsin. Dünyanın en iyi müziğini yapsa açıp dinlemem. Benim düşüncemden bile nefret edecek ırkçı katil vikernes bundan daha iyi

    deadhouse

    @eatthegun, Adam 50 senedir meth,lsd ne varsa içiyor. Kokain filan adam için sigara yerine bile geçmiyor. Madde bağımlısı değil, madde onun bağımlısı.

    Yanlış anlama aman ne büyük marifet dercesine bir bakışım yok. Benim için de gayet acı verici şeyler. Bırak uyuşturucuyu, alkol bağımlılığı bile çok feci, hayatı mahveden bir şey. O da öyle bir hayat yaşadı. Düşüncene saygı duyuyorum ama toplu tecavüz, katliam, soykırım yapsa bile kendisini dinlemek benim için büyük şans. Ondaki müzikal anlayış çok az müzisyende var. Sanat böyle bir şey. Hep Wagner örneğini veriyorum. Kendisi Yahudilerin yeryüzünden silinmesini isteyen aşırı ırkçı biriydi. Ama işte Wagner. Ne dersin ki. O ırkçı, şu bilmem şucu dersem dinleyecek kimse kalmaz. Mustaine’nin Irak Savaşı’nı destekleyen açıklamaları var. Bana göre kendisi (bu açıklamalarına istinaden) Varg’dan da aşağı bir insan. Mustaine işte milyonlarca hayranı var. Yapacak bir şey yok.

    şeyh hulud

    @eatthegun, Gira şu anda 70 yaşında. Orada bahsedilen tahminimce 17-18 yaşındayken yaşadığı çok eski bir olay. Torbacılık yaparak Avrupa’yı gezdiği zamanlar, hatta kısa bir süre İstanbul’da da yaşamış.

    deadhouse

    @şeyh hulud, Albümü dinledim. Yüksek notlardan kastın ne bilmiyorum ama rahat 8,5 alır. 9′luk bir albüm şimdilik. Zamanının ötesinde olmayı her daim başardı Swans. 20 yıl önden gidiyorlar.

  41. Melkor says:

    Kişi başı 250 bin dolar verip gamepad ile kontrol edilen varilden hallice bir şeyin içine girip, 3,800 metre derinliğe gidip titanik görmeye çalışmak. Ölüm haberleri gelmeden layıkıyla gülelim bari aq. ahahahah

    deadhouse

    @Melkor, Katrina kasırgasında binlerce yoksul New Orleans Siyahisi (burada depremzedelerin ölüme terk edilişi gibi) ölüme terk edilmişti. ABD devleti bilerek günlerce yardım yollamadı. Bu 5 milyarder için tüm kaynaklar seferber edildi. Kapitalizm tam olarak bu. Yoksulsan hayati değerin de yok. Bir de bunlar ekstradan siyahtı. Katil Bush hükümeti seyretmişti sadece.

  42. Frostauðn says:

    Amazon Prime ya diablo 4′ü verecek ya da oyun içi eklenti falan ama sanırım oyun gibi gözüküyor umarım oyun olur. Muhtemelen standrat edition olur ama o da çok iyi gerekirse dlc’leri, diğer eklentileri kendimde alırım.

    Frostauðn

    @Frostauðn, Ahmet abi yayınlama bu yazıyı çünkü oyun değilmiş oyun içi eklentiymiş insanları boşuna heyecanlandırmayayım oyun olsa zaten çok büyük iş olurdu.

  43. şeyh hulud says:

    Aphex Twin S.A.V bir single ile dönmüş geçen gün, muhteşem:

    https://youtu.be/mEkZbWYUego

    deadhouse

    @şeyh hulud, Mükemmel. Bu adam hakikaten Peygamber.

    şeyh hulud

    @deadhouse, sabahtan beri çalışırken loop’a aldım dinliyorum.

    deadhouse

    @şeyh hulud, Kendisinin müzikal vizyonu akıl almaz nitelikte. O da her zaman 20 sene önde gitti. Şanslı hissediyorum kendisiyle tanıştığım için. Aphex Twin dnlemeden ölmek de vardı. Bak dediğin şeyi ben de yaşadım hep. Müziklerini haftalarca üst üste dinle sıkılmazsın. Günlerce sadece onu dinlediğimi bilirim.

    şeyh hulud

    @deadhouse, geçen nnmclub’ta internette rastladığım en kapsamlı Richard James arşivine denk geldim. En nadir bulunan yan projeleri bile paylaşmışlar. En önemlisi ise, 2017 yılında warp.net üzerinden bonus şarkılı olarak yeninden yayınlanan albümleri var. Daha önce hiç dinlemediğim şarkılarına rastladım.

    Serkan K

    @şeyh hulud, bu sene gerçekleşen konseri
    https://youtu.be/H5311M2lqV0

  44. Melkor says:

    3 gün içinde kiev’i alacaktı, 3 saatte rostov’u kaybetti. Kendi besleyip büyüttüğü Wagner gelicek diye Moskova’da hendek kazdırıyor. Rezilliğe doymuyordu psikopat oç.

    Ugur

    @Melkor, “Dışarıda tanklar görüyorum Faruk hayırdır bir kutlama mı var?”

  45. Opethsevenbiri says:

    Yazan eden oldu mu bilmiyorum ama Leprous Einar’ın solo albümü çıktı geçen. Ihsahn’lı şarkı kısmen eski Leprous tadında.

    Gökay

    @Opethsevenbiri, lafı geçmişken; eski Leprous özleyenler şu albüme de bakabilir:

    Omnerod – The Amensal Rise

    https://omnerod.bandcamp.com/track/magnets-3

    Benim Leprous worship olarak gördüğüm ilk albüm. Sadece Leprous worship olarak anmak da haksızlık olur, bence fazlası var. Senenin en önemli Prog albümlerinden biri olduğunu düşünüyorum. Leprous sevenler zaten ıskalamamalı.

  46. Oblomov says:

    Davulcu dünyasındaki enlerinize bir göz atalım istedim.

    En teknik,
    En yaratıcı,
    En gaz,
    En gaddar,
    En abartılan,
    En hakettiği şöhrete kavuşmamış
    ve
    En sevdiğin baterist ?

    Fırat

    @Oblomov, En teknik: Virgil Donati
    En yaratıcı: Danny Carey veya Brann Dailor
    En gaddar: Darkside
    En hakettiği şöhrete kavuşmamış: Aaron Harris
    En sevdiğin baterist: Sein Reinert

    dust

    @Fırat, Aaron Harris’e +1 benden. Gördüğüm kadarıyla uzun süredir sadece mix-master işleriyle uğraşıyor, davul çalmıyor pek. Isis’ten sonra dikiş tutturamadı sanki. Üzülüyorum adama.

    TanSolo

    @Oblomov,
    En teknik: Jamie Saint Merat
    En yaratıcı: Darkside
    En gaz: Ben Koller
    En gaddar: Kevin Talley
    En abartılan: Eloy Casagrande
    En hakettiği şöhrete kavuşmamış: Jason Roeder
    En sevdiğim baterist: Brann Dailor

  47. ismail vilehand says:

    Ne Barbie ne Oppenheimer zerre ilgimi çekmiyor. On kere üst üste şu kusursuz mükemmelliği izlerim daha iyi:

    https://youtu.be/uMje7SrCtPI

    Umarım yakın zamanda sinema denen sikko sektör komple batar da vakit kaybından kurtuluruz.

    ismail vilehand

    Örnek verdiğim filmdeki dövüş kareografisi, kamera açıları, çekim sekansları cidden inanılmaz. Marvel, DC yeterince bıktırmamış gibi oyuncaklara, tarihi karakterlere girdik artık. Senaryo yazın ulan tembel ibneler. Sıfırdan bişey yaratın ya. Bıktırdınız.

    ismail vilehand

    https://youtu.be/uSjS_l3wGu8

    Tarantino ve Scorsese ölünce sinemaya son çiviler çakılacak bence. Misal Nolan “Interstellar” sikkoluğu öncesi benim için sinemanın Allahlarından biriydi ama sonrası korkunç hayal kırıklığı.

    Herhangi bir İngiltere 4. lig maçından daha fazla merak uyandıran sinema filmleri çıkmadığı sürece; oyuncak, çizgiroman, bilgisayar oyunu filmi/dizisi çekmeye devam edersiniz de, alayınız iflas eder, perişan olursunuz umarım.

    eatthegun

    @ismail vilehand, +1000 Kesinlikle katılıyorum popüler olan hazırda ne varsa o çekiliyor bir süre konuşulup unutuluyor. Tarantino Scorsese ve Coen kardeşlerden sonra sinemanın popüler tarafı en fazla bu saydıklarımızı yaparak biter gider

    TanSolo

    @ismail vilehand, Barbie’yi, Oppenheimer’i siktir et de Mission Impossible 7 icin ne dusunuyorsun? Bence inanilmaz duruyor. O kadar heyecanliyimki evden cikarken kapidan cikmak yerine camdan atliyorum.

    çaksu

    @ismail vilehand, Corridor Crew’un Stunmen/Stuntwomen React serisi var, öneririm. Dövüş odaklı bölümleri de var, farklı şeyler de… Hepsini izlemişimdir, yeni bölüm geldikçe de izliyorum.

    https://www.youtube.com/playlist?list=PLwVUbPpIRn1Tz1loI9TQuNyrgI6pTipJm

    https://www.youtube.com/playlist?list=PLwVUbPpIRn1SMk6RBSFRwdJjSql0TazgW

    The Raid’ler efsane. Özellikle birincisi benzersiz bişey.

  48. eatthegun says:

    Spotify pc uygulamasını güncellemiş, arayüzü hayatımda gördüğüm en kötü arayüz. Albüm kapağını büyütmek için tıklayınca en sağdan alaksız bi şekilde çıkması yok mu.. Ekranda aynı anda 3 yerden kontrol ediyosun ne dinlediğini.. Bu kadar kötü bi fikri hayata geçirmek için özürlü olmak lazım

  49. eatthegun says:

    Hayatımda ilk defa superstrattan les paul bi modele geçtim geçen gün. Yok böyle bi rahatlık. Daha kısa scale length o kadar çok fark ediyor ki. Standart akortta özellikle inanılmaz fark var string tension açısından. Klavye kat kat daha rahat, önceden gitarın sapı ellerime çok ince geliyordu tam destek alamıyodum bundaki kalın sap elime mükemmel oturuyor. Eğer çok uzun parmaklarınız yok ve kütük gibi bi eliniz varsa çalması zor, sapı çok kalın vesaire yorumlara kulak asmayın. Önceden ibanez ve bc rich vardı bende, şu an ikisine de değişmem çoğu özellik açısından. Gibson falan değil tabii elimdeki model ama çalım rahatlığı açısından superstratlar da normal stratlar da bunun yanından geçemez, tonunu beğenmiyorsan manyetikler değiştikten sonra gerisinin pek bir önemi kalmıyor zaten.

  50. Melkor says:

    Slowdive single yayınlamış

    https://open.spotify.com/track/2qUNrUbCYoUE6MsOR3tTD1?si=42fe1b1708a64958

    dust

    @Melkor, herhangi bir indie pop grubunun yapabileceği ayarda bir şarkı olmuş. Kötü değil ama Slowdive’a yakıştıramadım.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.