# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Serbest kürsü
| 04.05.2015

Yeter! Söz milletin.

Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.

Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.

  Yorum alanı

“Serbest kürsü” yazısına 15,598 yorum var

  1. OblomoV says:

    Bu ara ”daha nereye kadar bu yalnızlık, evlenmek aslında o kadar da kötü bir fikir değil mi acaba?” gibisinden korkutucu şeyler dönmeye başladı kafamda. Yıllarca itinayla ördüğüm surlar sarsılmaya başlıyor sanki, daralıyorum. Bu durumu aşmama yardımcı olacak albümler önermenizi istiyorum. Bu derece saçma bir öneri daha önce yazılmamıştır umarım. afjhgaf
    Öneriyi boş verin, her zaman vardı bir sıkıntı ama bu ara farklı bir durum var sanki. Orta yaş bunalımı mı dersiniz, panik atak için kullandığım ilaçların bir etkisi midir her ne boksa artık. Hiç bir şey tat vermiyor, hiçbir şey yapasım gelmiyor. Ameleliğe vereceğim kendimi.
    Neyse dertleşme babında yazayım dedim biraz. Kusura bakmayın. (:

    deadhouse

    @OblomoV, Kimse iyi değil, herkes bıkmış. Ayarlarımızla oynuyorlar, her gün, her saat. Kimse normal değil. Sonumuz kötü. Bitecek.

    İnsanlar uykuda. Savaşıyorlar, birbirlerini sömürüyorlar, doğadan uzaklaştılar, doğayla birlikte kendi dengelerini de bozdular.

    Yumurta yemli, domates hormonlu, yoğurt kanserojen madde içeriyor.

    Akıllı telefonlar, sosyal medya, mesafeler, bencillik, tanrıcılık oynayan faniler, şiddet.

    Bir tarafta yobazlar, güzele ve doğaya, insana, hayvana düşman kimseler. Bir tarafta madde bataklığına saplanmış içi boş, ruhsuz kimseler.

    Diz boyu derinsizlik, sahtelik, her şey yapay. Zihinlerimiz özgür değil, esaret altındayız, hapisteyiz.

    çaksu

    @OblomoV, Dertleş dostum. Beklerim.

    Korktuğumuz herşeyle, ölüm, amaçsızlık, yetersizlik… teker teker yüzleşmek durumunda kalıyoruz, devam ettiğimiz sürece.

    Yalnız değilsin.

    şeyh hulud

    @OblomoV, sana albüm değil, Budistlerin gergadan sutrasını önereyim o zaman:

    “Budalalarla ahbaplık etmektense bir gergadan gibi ol, ormanlarda tek başına dolaş.”

    OblomoV

    @OblomoV, Yorumlarınız için teşekkür ederim. Daha fazla fiziksel aktivite daha az düşünce kafasına girdim. Değiştirebileceklerimize odaklanıp fazlasına çok takılmamak lazım. Hayat kısa, kuşlar uçuyor.

  2. çaksu says:

    Time loop konseptli herşeyden büyük keyif alıyorum ya. Groundhog Day çakması Happy Death Day’i de sevmiştim. Boss Level’dan da beklediğimden çok daha fazla keyif aldım. Benim bug’larımdan biri heraldi. Bir diğeri de found footage korku filmleri. Ne kadar sıradan olursa olsun beğeniyorum.

    https://www.imdb.com/title/tt7638348/

    Kitap formunda da henüz okumadığım Replay(Ken Grimwood) ve The First Fifteen Lives of Harry August (Claire North) var. Bir gün denerim tahminim, ikisini de.

    çaksu

    Ahh.. Edge of Tomorrow’dan bahsetmeyi unutmuşum. Tom Cruise’lu, Emily Blunt’lıi uzaylılı olan. Süper keyifli film.

    çaksu

    Source Code’u da ekleyelim lütfen sdf. Ratgele açıp izledim bu akşam, konsept çok benzer çıktı. İyi de iş, lezzetli. İki bira bi sci fi.

    Yiğit

    @çaksu, Deathloop veya 12 Minutes oynadın mı?

    çaksu

    @Yiğit, Mealesef. “Oynıyım mı?” diye sorardım, oyun oynayan biri olsaydım :) En son oynadığım oyuna baktım, 2007′de çıkmış. COD Modern Warfare.

    Yiğit

    @çaksu, ahjahaah. Çok isabetsiz olmuş önerim.

    Yine de söyleyeyim, Deathloop’u boşver de 12 Minutes’a biraz bak. Mekaniksel anlamda da basit, bence ilgini çekecektir. 16 yıl aradan sonra sana oyun oynattırırsam ne ala :)

    çaksu

    @Yiğit, Bilmem. PC’yi zorlamayan ve korsan bulunabilen bişeyse deneyebilirim belki :) Eyvallah.

    Geçenlerde bunaldığım bi anda aklıma geldi, Super Mario açıp oynadım aslında asdf. Orjinalini.

    Özel bi sanat türü eminim, video oyunları. PC yetmiyo diye uzaklaştım çok zaman önce. Kaldı da öyle.

    Canoir

    @çaksu, ahah benim de son oynadığım hikayeli oyun Modern Warfare. Modern Warfare 2′yi ondan önce oynamıştım. Çok iyiymiş bu ilkini de oynayayım deyip lisede matematik sınavı öncesi gece bitirip uykusuz sınava gitmiştim. Sınavdan çaktığıma kesinlikle değmişti.

    çaksu

    @Canoir, Ciddi güzel bi hikaye olduğunu hatırlıyorum ben de. Son sahnede falan coşmuştum psdf.

    ^.^

    Rust in Peace.

    @çaksu, çaksu hocam biraz alakasız olacak ama senin bu konularla ilgili olduğunu bildiğim için soruyorum. Bir süredir kitap okuma rutinim bir kitap Türkçe bir kitap İngilizce şeklinde. Kitabın orijinal dili İngilizce değilse Türkçesini okuyorum yoksa İngilizcesini okumaya çalışıyorum. Kesinlikle İngilizcesini oku, çok zevk alırsın dediğin kitaplar nelerdir, önerilerini alırım. Tür farketmez. En son Blood Meridian’ı aldım. Uzun zamandır listemdeydi, ucuza bulunca kaptım. Şu an The Rendezvous With Rama’yı okuyorum, mesela bunu Türkçe okusam bir şey değişmezmiş. Slaughterhouse-5′ın Türkçesini okudum, çok sevmiştim. Onu da düşünüyorum bir de İngilizcesini mi okusam diye.
    Şu sıralar İngilizce kitap kütüphanemi genişletmeye çalışıyorum, seçimi falan kazanamazsak tümden alınmaz hale gelecek. Şu an az çok alabiliyorum.

    çaksu

    @Rust in Peace., Maşallah :) Ben kindle aldığımdan beri libgen’den korsanlıyorum ya. Bazen de üni kütüphanesinden buluyorum.

    İlk aklıma gelen Le Guin. Okumadıysan The Left Hand of Darkness ve/veya The Dispossessed ile başlamayı öneririm. Müziği başka bence, muazzam bi kadın.

    Onun dışında çok tatmin edici cevaplar veremicem heraldi. 3 4 yıldır düzenli okuyorum, ve çok edebi şeyler okumuyorum galiba sdf. Aklıma gelenler de genelde baya popüler kitaplar Neuromancer, Hyperion, Gaiman kitapları…

    Daha yavşak bi cevap vericem.. İngilizce yazılmış bişeyi muhakkak orjinalinden oku derdim, bana sorarsan. Çeviri ciddi kayıp gibi geliyor, bilmiyorum. Yazar iyi ise, yazdığının kulağa nasıl geldiğine, sesine, hissine de önem veriyodur muhtemelen. Okumanın nasıl bi tecrübe olacağını tasarlamışsa, onu deneyimlemeye çalışmak bence mantıklı :) Tabi bütçe sıkıntı olmazsa, benim gibi korsanlarsan vs.

    Bi ara bi okuma grubu kurmayı denemiştim. Sci fi fantezi vs garip şeyler odaklı. Burdan Fırat da vardı. Güzel bi kaç insan daha vardı. Ama hemen hiçbişey yapmadık sdf. Aylardır uykuda ama bilmem ses çıkaran olursa, benli bensiz bişeyler yapan olursa, link paylaşmaya değer belki. Canın çekerse (çalıların arkasından izleyenler, sizlerin de çekerse) gel(in) buyur(un). Belki bu sıralar bi sonar atıp denerim dönüş yapan var mı. Ruh halim daha az boktan.

    https://chat.whatsapp.com/LwBMj2r3bgyDHGtkQvxdw5

    Rust in Peace.

    @çaksu, ben buraya cevap yazmıştım ama niye onaylanmamış

    Ahmet Saraçoğlu

    @Rust in Peace., gelen yorumlarda da spam klasöründe de senden bir şey yok. Arada bir sebepten kaynamış ve silmişsem affedersin. Umarım çok uzun bir cevap değildir. İstersen tekrar yaz, onaylayayım.

    çaksu

    @Rust in Peace., @Ahmet Abi, oluyor bazen bana da. Çok sık değil de, dün oldu mesela sdf. Maç başlığına attığım dandik yorum yayınlanmadı. deadhouse da yazmış , ona çok olduğunu.. Otomasyonda sistemde mi bi sıkıntı var acaba. Yoksa, insan hatasıysa da canınız sağolsun anasını satıyım gibi geliyor bana.

    Yorum özelinde o önemli değil. Mevzu açılmış ve ismim geçmişken data olsun, sunayım dedim.

  3. Berca B. says:

    Bradley Hall’un “Metal ikonları Balenciaga modelleri olursa” videosu müthiş olmuş mutlaka izleyin:

    https://www.youtube.com/watch?v=Y3lb8_YJpeA&ab_channel=BradleyHall

    Raddor

    @Berca B., hayatımda bundan korkunç az şey gördüm. Mükemmel.

    Dysplasia

    @Berca B., Tekinsiz vadinin dibine soktu çıkardı haikikaten.

  4. Opethsevenbiri says:

    Bir veya birkaç Metal türünü diğerlerine göre kayırdığınızı düşünüyor musunuz?

    OblomoV

    @Opethsevenbiri, Kayırmaktan ziyade görmezden geldiğim veya çok nadiren dinlediğim birkaç tür var. Gotik/senfonik kadın vokalli grupları pek dinleyesim gelmiyor artık. Veya aşırı ağır ve kasvetli doom gruplarını, folk dozu yüksek folk metal gruplarını daha az dinliyorum. Biraz daha düşünsem bir iki tür daha çıkar muhtemelen. Diğerlerini de ruh halime göre dinlemekteyim.

    Boba Fett

    @Opethsevenbiri, folk metalin yüzüne bakmam, senfonik metal sevmem, doom metal çoğu zaman içimi bayar, power metalden pek hoşlanmam.

  5. dreadfulfate says:

    Ben Torsofuck dinleyip vizelere çalışıyorum. Size iyi bayramlar.

  6. mandrake says:

    Yeryüzündeki en iyi grup Mercyful Fate’tir dostlarım. Kafam güzel bir biçimde diskografiyi çeviriyorum ve çıkamıyorum içinden. Doyamıyorum. Anbelivelıbıl…

    Sonuç olarak glikoz bayramınız kutlu olsun! \m/

  7. Cryosleep says:

    Seçimlerde nasıl bir sonuç çıkarsa çıksın hiçbir şeyin değişmeyeceğini ve her şeyin daha da kötü olacağını düşünen bir tek ben miyim? Herkes bir umutlu bir umutlu…

    Melkor

    @Cryosleep, Siyasal islamcı yamyamlardan kurtulmak hiçbir şey değilse bile bir şeydir. Bunların kötülüğünün bir sonu yok.
    Yarattıkları tahribat 50 sene düzelmez ama acilen nefes almamız lazım. Dolayısıyla negatif pesimistliğin alemi yok. Hayat sürekli iyiye veya kötüye gidiyor diye okunamaz, öyle bir beklentiyle de yaşanmaz.

    Yiğit

    @Melkor, imza

    deadhouse

    @Melkor, Gönül isterdi ki tavizsiz Kemalist, tarikat, cemaat düşmanı, dinsiz bir lider ve parti iktidar olsun. Maalesef buna da evet demek zorundayız. Siyasal islamcılardan kurtulalım derken Babacan, Davutoğlu, Karamollaoğlu. Rezalet bir şey. Günümüzde siyaset sağcı olma, muhafazakar olma yarışına dönüştü. Atatürk bu günleri görmediği için mutluyum.

    Melkor

    @deadhouse, Evet büyük rezalet. Bu 6 birbirine benzemez frankenstein’ın masasından yeni bir şey yapmasını bekleyen kimse yoktur herhalde. Bir dönem boyunca ağzına sıçılan yerleri düzeltseler yeter. Artıkların bir gün yargılandıklarını görürüz umarım. Ülkenin sola çekmesi lazım artık. Bir paket barilla makarna 30 lira olmuş, uçak gemisi diyolar hamasetçi puştlar.

    In White

    Bireyci, özgürlükçü, demokrat, Batıcı ilerici bir cumhuriyet olsa keşke. Kuzey Kore zihniyetine de karşıyım.

    deadhouse

    @In White, Ben demokrasiye karşıyım. Bilginlerin diktatörlüğünden yanayım. Doğru, kişilere ve topluma göre değişmez. Yığınların fikrini almak yararsızdır.

    Demokrasi saçmalığı bırakılıp filozofların kral olduğu sistem gelmeli.

    Platon 2400 yıl önce bunu fark etmiş.

    “Demokrasi Sokrates’i ipe götüren sistemdir.”

    Halk denen yığın abartılmamalı. Ne fikirlerinin ne de düşüncelerinin bir önemi yok. Zaten halk denen kitlenin gerçekte ne fikri ne düşüncesi vardır.

    Manipüle edilmeye mahkum umutsuz kimseler sadece.

    eatthegun

    @deadhouse, Buna sonuna kadar katılıyorum, demokrasi bizim gibi çoğunluğun ne mal olduğu belli yerlere işlemiyor, 80 yıldır halk neyi seçiyor neden seçiyor ortada. Yönetimi seçmek böyle bi kitlenin eline verilemez, kabul edilebilir bir şey değil, oy pusulasına soru koyalım sınavla girilsin falan değil direkt oy hakkı falan olmaması lazım kendi ve ülke için neyin iyi neyin kötü olduğunu ayırt etmekten aciz bi kitlenin

    Yiğit

    @deadhouse, peki demokrasi olmadığında devlete karşı bizi ne koruyacak?

    deadhouse

    @Yiğit, Belirttiğim gibi “doğru” kişilere veya toplumlara göre değişmez. Bu sistemde devlet milletin düşmanı değildir. Onlar için doğruyu da yanlışı da belirleyecek olan üst bir kuruldur.

    ismail vilehand

    @Cryosleep, İnce hokkabazından uzak durup, tek tarafta birleşirsek umut var.

    Süper olmasa da şimdikinden iyi günler görmek mümkün. Tekrar ediyorum, İnce denen hokkabazdan uzak durun. Ha Erdo’ya vermişsin, ha İnce’ye. Şu pozisyonda ikisi de aynı şey.

    riser

    @ismail vilehand, ben inceye vericem galiba. 72 seasons’ı da beğenmedim. saygılarımla…

    ismail vilehand

    @riser, İnce’ye oy verecek adam gözümde AKP’li dayılardan bile daha aşağıdadır. Saygılarımla.

    Raddor

    @riser, az önce zil zurna sarhoş bir genç çalıştığım otele girip restoran adresi sordu. Ama adres bahaneymiş, başladı “Erdoğan bu millete naptı, ananızı mı..” diye saydırmaya. Bildiğin sarhoş kafayla provokasyona gelmiş. Adamı sevmeyen herkese sövdü, Atatürk’ü de küfürlerine ekleyip, padişah ve islam övgüsüyle kendi gibi düşünmeyenleri terörist itham ederek ne ana bıraktı ne bacı.

    Benim sinirli modum yoktur, ya dururum ya da direkt yatırıp sikerim. Tek ben vardım resepsiyonda ve baktım gerizekalı da olsa sarhoş nezaketi var, “inşallah reis kazanır, şeriat gelir, sen de bir daha içemezsin.” diye dalga geçerek yolladım.

    Maalesef onların seçmenleri şu anda bu. Seçim yaklaştıkça tehlikeli olma ihtimalleri artıyor. Bu adam silahlı da olabilirdi veya yarın öbür gün olabilir. Gözleri dönmüş, cahil ve radikaller. Bu seçimin kazasız belasız bitmesi lazım.

    Bu yüzden ilk turda bitmesi büyük önem arz ediyor. 2015′te seçim uzayınca ne kadar kötü şeyler yaşadığımızı hatırlarsınız.

    Muhalif görüşte olanlar, çok iyi biliyorsunuz Muharrem İnce’nin hiçbir şekilde kazanma ihtimali yok. İnce’ye verilen oy sadece Kılıçdaroğlu ve Erdoğan’ı ikinci tura taşıyor. Akp’liyseniz İnce’ye oy vermek iyi bir seçim hamlesi. Değilseniz what the fak amk? Are you kidding me man? Please? Come on!

    Rust in Peace.

    @Raddor, geçen bizim burada kahvede adamın biri bir adamı dövdü muhaliflere küfredince. Seçimi kazanamazsak böyle çok olaylar görürüz gibime geliyor. Çok sıkıntılı dönemler

    riser

    @Raddor, çok uzun bir cevap çok uzun bir tartışma yaratacak gibi, o yüzden şimdilik kaçınmak en iyisi. üstelik gerçek hayatta muhtemelen yeterince rahatlayamayıp burada “kudurun”, “aşağılıklar” temasını sıkça kullanan arkadaşlar varken. sadece şunu söyleyeyim: olayın “ince” olmadığını akp’li dayılar ve benim gibi aşağıda olan insanlardan kapasiteleri çok yüksek olan insanların anlamaması ilginç geliyor. kılıçdaroğlu aday olurken bu yan etkilerin gerçekleşeceği çok bariz, aşikardı. yine baştan bir bahane arayıp linç etmeyi tercih ettiler.

    bundan sonra konu ile ilgili kimseyi yıpratıcı bi’şey yazmak istemediğimden bu konu ile ilgili gelen mesajlara cevap vermeyeceğim.

    Raddor

    @riser, aslında benim uzun yanıtım sana değildi de, taze yaşadığım bir olay en çok buraya uyduğu için yazdım. Yoksa bu konuların ucu bucağı yok cidden.

    eatthegun

    @Raddor, ”Seçim yaklaştıkça tehlikeli olma ihtimalleri artıyor. Bu adam silahlı da olabilirdi veya yarın öbür gün olabilir. Gözleri dönmüş, cahil ve radikaller.”

    Böyle yaratıkların yaşama hakkı olduğunu düşünmüyorum. En azından benim gözümde yok, en ufak herhangi bi acıma veya merhamet insani duygu beslenecek varlıklar değil bunlar. Ki bence bunlar ne kadar radikalse bizim ondan daha da fazla olmamız gerekiyor. Bu adam bana zarar vermeyi göze alabiliyorsa bana bu derece karşıysa ve seçimleri beni de etkiliyorsa en iyisi yok olması.

    Raddor

    @ismail vilehand, şu 21 yıllık iktidar biz Motörhead’ciler neyi savunuyorsak, hayat görüşümüz neyse, tam tersini temsil ediyor yahu. Yüzde bir bile aynı fikirde olmak imkansız.

    Metal gibi dine en çok saldıran (hatta tek saldıran) müziğin dine saldırma sebebi tam bu zihniyet. Halkın din hassasiyeti üzerinden güç sahibi olup, çıkarlarına göre hareket edip, kendi gibi düşünmeyenler üzerinde baskı kuranlar. Cryosleep hiçbir şey düzelmeyecek diyor ancak öyle olsa bile sırf şu zihniyet gittiği için aylarca bayram yapılır.

    Voldemort sanki, başımıza bir şey gelir diye adını bile söyleyemiyoruz, yıllardır “malum kişi” diyoruz. Rahat bir nefes alalım artık.

    İnanamıyorum ilk defa Pasifagresif’te iç siyaset konuşuluyor. Hep ideolojiler üzerinden dış siyaset kavgası yapılırdı. Yüzde doksan Chp seçmeninin olduğu bir yerde siyasi tartışma ancak bunlar olabilir tabi.

    Frostauðn

    @Cryosleep, Bir ben değilmişim Pa’da böyle düşünen jenerasyon farkı var ya gördüğüm kadarıyla bunu düşünenlerde yaşıtım z kuşağından pek çok arkadaşım böyle düşünüyor y kuşağında da var yer yer ama x kuşağı çok umutlu nedenini bilmiyorum anlamıyorum. Bilmiyorum akp’nin yaptığı tahribatın bir seçim zaferiyle düzelmeyeceği ortada bana kalırsa asıl seçim sonrası çok daha kritik. Cumhur ittifakının mecliste çoğunluğu sağlayamaması lazım çünkü bu 20 yıllık iktidarın tasfiye süreci olacak ve mecliste kesin çoğunluk sağlanamazsa yeni hükümeti zayıflatmak, etkisiz bırakmak için ellerinden geleni yapacaklar.

    Bu halkın eski akp ve mhp’li tiplere muhtaç bırakılmasına da çok tepkiliyim. Ben güvenmiyorum bu tasfiye sürecinde yargılanmalarda adaletin terazisi kendilerine dokunduğunda ne diyecek bu isimler cumhur ittifakı mv’leri ile aynı tarafta dururlarsa ne olacak. İsrail’de Netanyahu’dan kurtulmuştu ama bir erken seçimle geri döndü çok önemli ders çıkarılması gereken bir olay bu. Öyle uzak tarihi bir olgudan bahsetmiyorum canlı canlı tanık olduk dahası coğrafi olarakta yakınız. Dolayısıyla seçim kazanılsa bile seçim sonrası sürecin çok daha önemli olduğunu düşünüyorum.

    Dysplasia

    @Cryosleep, Dallanıp budaklanmış AKP teşkilatlanmasının, networkünün, para akışının önünü alamazlarsa bir iki seçim sonra geri döner bunlar. Unutulmamalı ki her yere sızan Fetocuların çalışma şemasını aynen kopyalayarak veya üzerine çökerek aynı şekilde devam ettirdi bunlar. Kılıçdaroğlu’nun popülarizmi ve hoşgörülülüğü bu açıdan tehlikeli.

    Türkiye ortalama insanı değişmiyor, yeni nesil de o kadar parlak değil, İnce’yi bu kadar pohpohladıklarına bakılırsa. internet sayesinde daha cin gibi gençler bekliyoruz ama oyunun adı sosyal medya manipülasyonu. Yine de bir lavman epey faydalı olacaktır ve eğer ekonomi konusunda bir atılım yapabilirlerse -ki ellerinde çok iyi kadrolar var- belki seçim sonrasında da rüzgarı arkalarında devam ettirirler.

    Boba Fett

    @Cryosleep, Seçimlerle alakalı karamsarlıktan nefret ediyorum. Dünyanın anası kaç kere bellenmiş, ne felaketler yaşanmış bir şekilde bir şeyler geri yoluna koyulmuş. Hadi yoluna koyulmadı, koyulamadı diyelim koyulma anına dahil olmak bile farklı bir duygu, kötü durumdasın ama iyiye gidiyorsun mesela, kenetlenmiş, inanmışsın bu bile çok şeyi değiştiriyor İstanbul’da İmamoğlu kazanınca İstanbul’a bakışım değişti, daha katlanabilir oldum, insan oğlu kuş misaliç

  8. ismail vilehand says:

    Sedat Peker ve Fear Factory uzun yıllardır aynı şeyden bahsediyor. Vurgu yaptıkları şey aynı. Korku bizi sitemin kölesi yapan, yaşam enerjimizi sömüren bir kavram.

    Sedat Peker:

    https://youtu.be/TNUoBq5xaZs

    https://youtu.be/l2vdU2VTwVQ

    “Doğduk anadan babadan kork,
    okula gittik öğretmenden kork,
    ulan biraz büyüdük mahalledeki kabadayıdan kork,
    ulan komutandan kork,
    polisten kork,
    iş yerine gidersin amirden kork,
    yaşlanacağız öleceğiz, Allah’tan kork.
    Nedir ulan bu korku?
    Bu millet bu yüzden çocukken kararıverdi.
    İnsanların hayallerini donduruyorsunuz,
    korkuyla bastırıyorsunuz.”

    Fear Factory:

    https://youtu.be/cFa2vlET-oY

    “Hate, war and terror, murder, disaster
    Rape, drugs and violence lost in our failure
    Fear is suffering
    Intimidate to obey
    Fear is control
    Suffering is hell
    Police enforce obedient behavior
    Manufactured weapon of conformity
    Fear of war and pestilence
    Fear of loss and failure
    Fear the hate of your enemy
    Fear your God and
    Savior, failure
    What do you fear?
    It is the most strategic tool used to manipulate
    Intimidation to make me weak in order to obey
    Strategy to manipulate
    Paralyze, intimidate
    Righteous greed suffocates
    A powerful fear campaign
    Mind killing, restricting
    Fear is the enemy on my path
    Mind killing, restricting
    Fear is the enemy on my path
    Fear of war and pestilence
    Fear of loss and failure
    Fear the hate of your enemy
    Fear your God and
    Savior, failure
    What do you fear?
    What do you fear?
    Fear is your God
    What do you fear?
    Fear is your God”

    Doların 2 TL bile olmadığı dönemde banka hesabımda 400 bin TL civarı bir rakam vardı ve o yıllardaki asgari ücretten daha fazla faiz gelirim gelirim vardı. Tek derdim “Yurtdışına nereye gitsem?”, “Yurtiçi tatili nerede yapsam?”dı.

    Böyle şeylere sahip olunca sürekli korkuyorsunuz. Planlarınız ve alacağız “haz” çöpe gitmesin diye birisi size omuz attığında veya ayağına bastığında kavgaya karışmaktan korkuyorsunuz. Dövseniz karakol, dayak yerseniz hastane.

    Ben ilk özgürlüğümü çok değer verdiğim eşyalarım elimden gidince ve devlet parama el koyunca yaşadım. İlk başta canım yanmadı diyemem ama zaman geçtikçe özgürleştiğimi anladım.

    Doğuyorsun, büyüyorsun, okuyorsun, mezun oluyorsun, iş buluyorsun, kendine bir kadın bulup evleniyorsun, çocuk yapıyorsun ve tek derdin daha büyük evde oturmak, daha iyi arabaya binmek, farklı ülkelerde tatil yapmak oluyor. Kısacası sistemin bir parçası olmak.

    Bu yaşadığın hazlar senin bir enerji kaynağı olmanı sağlıyor. En tepede senin asla hayal dahi edemeyeceğin seviyede yaşayanlar, senin sisteme entegre olarak peşinden koştuğun hazlar sayesinde en tepede olmaya devam ediyor. İstediğin kadar kendine anlam yükle ama sen korkak bir enerji kaynağısın. Duracell kalem pil’den zerre farkın yok.

    Korku duvarlarını yıkmadan özgür olmamız mümkün değil.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, konudan bağımsız olarak Fear Factory yıllardır kadro, eleman muhabbetine o kadar takıldı ve o kadar çok müzik dışı konuyla anıldı ki metal dünyasında en umursamadığım gruplardan birine dönüştü. Ne zaman bir haberi çıksa ya kadro, ya eleman, ya Dino’nun kibirli bir açıklaması, ya yeni bir şeylere ilişkin yıllar süren bir hype ya da eski işlerinin “Re-“ ön ekiyle yeniden misklenmiş/kaydedilmiş versiyonu falan.

    1990-2002, 2002-2006, 2009-2017, 2020-present

    Bu nasıl grup.

  9. Yeni albüm çıkarmadıkları durumda metal dünyasının köklü, demirbaş gruplarını ne sıklıkla dinliyorsunuz?

    Mesela Metallica, Megadeth, Judas Priest, Manowar, Motörhead, Black Sabbath, Iron Maiden, Pantera, Slayer vb grupların şarkılarını düzenli olarak dinliyor musunuz her gün, gün aşırı ya da haftada birkaç kez?

    Ben sürekli yeni şeyler dinleyip incelediğim için aşırı seyrek dinliyorum. Mesela en son kendi isteğimle bir Slayer veya Black Sabbath şarkısı açıp dinlemeyeli belki 1 yıldan uzun zaman olmuştur. Bunda zamanında milyon kez dinlememin de etkisi var tabii ama sizde nasıl merak ettim.

    şeyh hulud

    @Ahmet Saraçoğlu, Iron maiden’ın 2000′lerden itibaren çıkardığı albümleri (80′lerdeki albümlerini pek sevmem) işe gidip gelirken dinliyorum. Bir de arlada ilk 5 black sabbath albümünü dinliyorum.

    Emir

    @Ahmet Saraçoğlu, Benim için bu dönemsel oluyor. Mesela bir sebepten, bir Metallica/Megadeth/Slayer vs. dinleme şevki gelince hepsinin erken-orta-geç dönemlerinden karma şarkılar dinliyorum.

    Fakat şunu söyleyeyim; ne zaman Metallica’dan sözgelimi bir “Ride the Lightning”, Slayer’dan “Reign in Blood” ya da Megadeth’ten “Rust in Peace” dinlesem (yakın zaman önce tekrar dinledim hatta son ikisini) hala tüylerim diken diken oluyor, gözlerim yaşarıyor. Diyeceğim o ki, bendeki yerleri sapasağlam. Fakat Black Sabbath ve Judas Priest gibi grupları dinlemeyeli uzun zaman oldu itiraf etmem gerekirse.

    Raddor

    @Ahmet Saraçoğlu, sayılan grupları hemen hemen her gün dinliyorum. Son birkaç yıldır elim direkt bu klasiklere gidiyor. O nedenle yeni albüm keşfinde geri kalmaya başladım. Sene sonu listelerine katılamıyorum. Her seçim bir vazgeçimi doğuruyor dedikleri gibi.

    Hep aynı şarkıları dinlediğim anlamına gelmesin bu. Her gün Black Sabbath dinliyorum diyelim. Hala Black Sabbath’ın diskografisine tam hakim değilim. Örneğin; Dehumanizer’ı birkaç kere dinlemişimdir. Yeni bir şey dinleme arzusu geldiğinde ait olduğum yıla ait eserler yerine böyle yeterince zaman ayırmadığım ancak iyi bildiğim grupların işlerine yönelmeyi tercih ediyorum. Çünkü Motörhead’in bile hala yeterince dinlemediğimi düşündüğüm birkaç albümü var (Hammered).

    Bu tercihin sebebi şu önyargıya dayanıyor: 2023′te bilmediğim bir grubun çıkaracağı albüm; sevdiğim, klasik grupların ortalama bir albümünden muhtemelen daha iyi değildir. Sevdiğim Hard ‘n’ Heavy, Rock ‘n’ Roll, Thrash gibi türlerde kendi neslime güvenmiyorum. Bunlar biraz, eski, organik adamların işleriydi sanki.

    eatthegun

    @Raddor, Hammered Motörhead’in en sert albümü olabilir, Sacrifice veya Kiss of Death ile birlikte. Çok iyi albüm, 80′lerdeki bazı işlerinden bile daha iyi bence.

    Raddor

    @eatthegun, ben de dinlemeye doyamadım hala. En es geçtiğim albümdü Hammered.

    En sevdiğim şeylerden biri de Motörhead diskografisine shuffle’la dalmak.

    eatthegun

    @Raddor, Hahah evet. Bi ara playlist yapayım dedim en sevdiğim Motörhead şarkılarından oluşan, bütün diskografinin dahil olduğu milyon şarkılı bi liste oldu atıyorum canım genel olarak Motörhead çekince atıyorum shufflea kafam rahat hahah.

    Joseph

    @Ahmet Saraçoğlu, her gün paradise lost dinlerim aşırı duygu yoğunluğu fazla olduğu ve fazla tarz sahut. Vardır

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, Rob’lu Judas Priest, Dio’lu Black Sabbath, Bruce’lu Iron Maiden en azından iki ayda bir diskografilerinin çoğunu döndürdüğüm gruplar. Müzik analizleri, coverlar, şarkı çözümleri falan izlerken bazı grupları sürekli duyduğum için oturup dinleme ihtiyacı da hissetmiyorum artık. En son Megadeth veya Slayer albümünü ne zaman döndürdüm hatırlamıyorum. Bu vesileyle bu gece döndürürüm heralde.

    Boba Fett

    @Ahmet Saraçoğlu, Sürekli dinliyorum diyebilirim, hatta atıyorum Black Sabbath’ın 80′lerde çıkardıkları veya Metallica’nın pek tercih edilmeyen Load – Reload – St. Anger gibi albümlerini, 2000 sonrası Megadeth’ini de dinliyorum. Ayrıca Megadeth’siz sokağa çıkmam.

    Rust in Peace.

    @Ahmet Saraçoğlu, Yeni albümlere burasının ortalamasından daha az vakit ayırıyorum. Eskilerden hala bir ton dinlemediğim şey çıkıyor. Yeni çıkanlarda kesin dinlenmesi gereken, çok olumlu tepki almış, kritikleri beni etkilemiş albümleri dinliyorum. Böyle olunca dinlediğim yeni albümlerin çoğunu beğeniyorum.
    Megadeth sürekli dinlediğim bir grup, nickimden de belli. Metallica, Iron Maiden, Megadeth, Judad Priest dörtlüsü başlattı metale beni. Metallica sürekli dinlemesem de sık sık dinliyorum + elime ne zaman gitarı alsam 3-5 şarkılarını çalıyorum. Pantera da sık sık dinlediğim gruplardan. Onun dışında 80-90′lardan mainstream dinlediğim grup yok düzenli. Albümler var.

    eatthegun

    @Ahmet Saraçoğlu, Judas Priest, Motörhead, Black Sabbath, Pantera, Slayer genelde günlük dinlediğim, temsil ettikleri şeyler ve müzikleri zevkimin tabanını oluşturan olduğum kişiye çok etkisi olmuş gruplar, hepsinin diskografisini tersten okuyabilirim. Manowar bana çok banal ve düz geliyor. Temalar sözler her şey ilkokul işi gibi olup hep aynı şeyden bahsedince müzik de çok matah olmayınca bi bağ kuramıyorum. Iron Maiden 30 tane falan çok sevdiğim şarkısı var kırk yılda bir belki döndürüyorum. Megadeth ve Metallica’da içini dışını bilip sevdiğim gruplar ama artık yüzbinmilyon kere dinlemiş olduğum için yıllar önce, sadece yılda bir iki kere falan dinliyorum çok canım çekerse.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, sayılan grupların hepsini sevmiyorum ama sevdiklerimi hemen her gün dinliyorum. Son 10 yılda Metallica dinlemediğim 10 günlük bir süreç olmamıştır.

  10. Fogs Kiss says:

    Ben şahsen bu grupları dinliyceksem genelde klasiklerini dinliyorum yeni çıkardıkları seyler çok iyi değilse yüzeysel dinleyip geçiyorum. Son zamanlarda yeni şeyler dinlemeye ağırlık verdiğim için nadiren dinliyorumdur

  11. deadhouse says:

    Türkiye Cumhuriyeti’nin altın dönemi 1923-1938 arasıydı. Sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Sonrası malum İsmet, Adnan gibileri ülkeyi sattılar. O satış 80 senedir aralıksız sürüyor. 60′larda biraz değişim yaşanmıştı. O da pek uzun sürmedi.

    In White

    @deadhouse, Türkiye’nin o dönemi için altından veya kusursuz demek zor. 1929-1930 dünya ekonomik buhranı ile çalkanırken Türkiye durumu iyi idare edemedi. Her şeye ağır vergiler kondu. 1930′da İzmir’de halk CHP binası taşlıyordu, muhalif Serbest Fırka miting yaparken. Taş atanlar da İzmir’in şeriatçı Osmanlıcıları değil, normal geçim derdi yaşayan insanlardı. CHP’ye muhalif partiye Ege bölgesinde öyle büyük bir ilgi oldu ki, kapatıldıktan sonra halk desteğinden çekindikleri için 16 yıl daha CHP dışında yeni parti kurdurulmadı. Halkın CHP’ye memnuniyetsizliğine dair başka olaylar da var o dönem yaşanan.

    Atatürk’ün ilerici devrimlerini takdirle karşılıyorum ama o dönem muazzamdı demek zor. Türkiye’nin henüz bir altın çağ yaşadığını düşünmüyorum.

    Yiğit

    Ismet Paşa ile Menderes’i aynı kefeye koyuyorsan TC tarihi hakkında çok konuşma bence.

    deadhouse

    @Yiğit, Bana mı dedin bilmiyorum ama bana söylediysen ben İsmet ile Adnan’ı aynı kefeye koymadım. İkisi de ülkeyi peşkeş çekti. Bu konuda benziyorlar. Tabii ki de çok farklı yönleri var.

    Yiğit

    @deadhouse, dsdlgksdg peki

  12. 11jesterhead says:

    2021de Access All Worlds, 2022de Woe çıkmıştı. Bu sene de iyi bi progressive melodeath albümü bekliyorum ama sizin görüşlerinizi merak ettim bu iki albümle alakalı. Bence sound olarak AAW daha iyi bi albüm ama şarkı yapılarında Woe alıyor. Benim tercihim ise Jon Aldara vokali sayesinde AAW.

    Boba Fett

    @11jesterhead, Exul çıktı bu sene.

    11jesterhead

    @Boba Fett, Ne Obliviscaris türler üstü bir iş yapıyor, tek bi tür altında sınırlandırmak istemiyorum onları

  13. Boba Fett says:

    Bu ülkede neden sigortası asgariden yatan, pala bıyıklı solcu dayılar yok ya? Old School Komünist Parti.

  14. Arkadaşlar sitede aynı anda hem Metallica hem Türkiye siyasi tarihi hem de Orta Doğu zihniyeti konuşuluyor, rica edeyim kişiselleştirmeden konuşalım. Her yoruma müdahale etmek istemiyorum. Beni, PA’nın genel havasını ve sağlamaya çalıştığımız ortamı da düşünerek yorum yapın lütfen.

    Emre Görür

    @Ahmet Saraçoğlu, gayet lüzumsuz bir tartışma zaten. Ben konuya dair son sözlerimi söyledim.

    Cryosleep

    @Ahmet Saraçoğlu, keşke ağzımı hiç açmasaydım.

    Boba Fett

    @Ahmet Saraçoğlu, Bence iyi gidiyoruz, gündem bu kadar karışıkken gerçekten iyi gidiyoruz.

    Frostauðn

    @Ahmet Saraçoğlu, Seçimden dolayı herkes çok gergin sanırım son birkaç gündür yayınlanan kritikler bile okunmuyor siteye kim ne demiş diye bakmaya giriliyor gibi. Sanırım bir kavga tartışma patlak vermemesi için siteyi seçime kadar ve sonrasında en az 2-3 hafta kadar yorum yapmaya kapatmak lazım. Tabi bu da olmayacağı için bakalım ne olacak göreceğiz. Ben vizelerimden dolayı pek giremiyorum dolayısıyla yorum da yapamıyorum fazla herhangi bir şekilde tartışma/kavga içinde de olmak istemiyorum vizelerim o noktada işe yarıyor. :)

  15. şeyh hulud says:

    Everyone knows that you are fucked up
    And everyone knows that I am fucked up
    But, does everyone know that you are more fucked up than me?

    Ülkeyle aramdaki ilişkinin özeti.

  16. cemilokumus says:

    @Frostauon, Hocam ileri günlerde yeni bir Impaled Nazarene kritiği gelip gelmeyeceğini sormuşsun. Impaled Nazarene’i tekrar göz önünde bulundurmanı sağlayabildiğime sevindim. Fakat bundan sonra Impaled Nazarene kritiği yazacağımı sanmıyorum. Grubun en önemli bulduğum albümleri ilk 3 albümü ve bunları yazmış bulunuyorum. Ayrıca Impaled Nazarene kritiği yazmak isteyen arkadaşlar varsa diğer albümleri onlar değerlendirebilirler.

    Frostauðn

    @cemilokumus, Teşekkürler hocam bence kritikler oldukça güzeldi. Başka Impaled Nazarene kritiği yazmayacak olsan bile en azından başka kritiklerini okumaya devam edebileceğiz bu güzel bir haber :)

  17. eatthegun says:

    Sitede Alter Bridge’ın son albümüne dair bir haber ya da kritik var mıydı yoksa ben mi hayal görüyorum? Baya Alter Bridge muhabbeti de dönmüştü net hatırlıyorum ama

    ismail vilehand

    @eatthegun, baya muhabbet döndü evet ama kritik yazılmadı. PC’im olmadığı için yazı yazamıyorum.

    eatthegun

    @ismail vilehand, Abi o muhabbet hangi başlıktaydı hatırlıyor musun :D

  18. deadhouse says:

    bağımlı olmayın.
    ne hazza
    ne coşkuya
    ne sevince
    ne acıya
    ne hüzne
    ne insana
    ne doğaya
    ne sanata
    ne de başka bir şeye.

    Buraya bir şeylere bağımlı olmak için değil, kendimizi ve şeyleri anlamak için geldik.

    Herhangi bir şeye bağımlılık gösteren insanın akıbeti haraptır.

    Gözünü açıp kapıyorsun. Bakıyorsun ki geriye kayda değer bir şey kalmamış, daha doğrusu kayda değer bir şey yapılmamış.

    Pişmanlık, iç sıkıntısı, başıboşluk ve çaresizlik. Bu ahvale mahal vermemek için insan aklını başına toplamalı.

    Biliyorum bu yorumu okuyan birçok bilmiş kişi “ne diyorsun birader, ne anlatıyorsun, ne içtin” diyecek. İşte tam da bundan bahsediyorum. Bunlardan olmayın.

    Bu yorum asla kendini beğenmişlik, sözde vaaz vermişlik halet-i ruhiyesi içerisinde yazılmamış olup sade içten gelen hislerle yazılmıştır.

    Raddor

    @deadhouse, geçenlerde şömine yakarken fark ettim. Bu amına koyduğumun odunları çok bitişikken yanmıyor, aralardan hava geçmesi lazım ama çok ayırırsan yine yanmıyor, yakın olacak ki ateş birbirlerine geçsin. Neticede bir denge şart.

    O esnada fark ettim. Bu hayatta denge olmadan hiçbir şeyin sağlıklı şekilde işlemesi mümkün değil. Her konuda geçerli olan tek doğa kanunu bu. Müzikte, futbolda, satrançta, uyku düzeninde, gezegenlerin yıldızların etrafında dönmesinde vs. her şey sadece uygun bir dengeyle düzgünce işleyebiliyor.

    Dengeli olmak bile kendi içerisinde denge istiyor. Her şey aşırı dengeli olsaydı her takım aynı futbolu oynar, her grup aynı müziği yapardı. Metal’in, müzik teorisinden sapmadan bu sanata kaosu yedirebilmesi harika bir denge örneği.

    Bariz bir kanundan bahsediyor gibi görünsem de etrafımıza baktığımızda kimsenin bu en temel evrensel kuraldan haberi olmadığını, hepimizin kendi bacağına sıktığını görüyoruz.

    Sen, ben, onlar, hepimiz hayattan aynı şeyi istiyoruz aslında. Kendimizde olmayanı. Parasızlık çeken para, karısızlık çeken seks, egosu sarsılan başarı istiyor. Çünkü bu sayede dengede olacağımızı hissediyoruz içten içe. Bacağımıza sıktığımız nokta, bunun farkında olmayıp çözümü uçlarda arıyor oluşumuz. Günün sonunda uçlarda olmak da dengesizlik yaratıp hayatımıza zarar veriyor.

    Bağımlılıklarla ilgili çok şey yazmıştım biliyorsun. Şükür ki hiçbir zaman madde bağımlılığım olmadı, sigara bile içmedim. Ancak teknoloji bağımlılığı hayatıma ciddi zarar verdi.

    Çözüm için Dopamin’in işleyişini öğrendim ve bağımlılıklardan uzak durmanın, belli krizleri atlattıktan sonra reseptör üreterek, beynin ön lobunu geliştirip kendiliğinden motive ve tatminkar bir kişiliğe dönüşmemizin yolunu açtığını öğrendim. İtiraf bölümüne çok uzun yazmıştım, merak eden okuyabilir.

    Fakat bu bilgiye gerek yokmuş. Dengeli olursan her şey tamammış işte. Kim mutsuzsa hayatına baksın, dengeyi bozan neler var, hangilerde dengeyi sağlayabilirse sağlasın, büyük ölçüde iyileşecektir. Seinfeld’cilere selam olsun, tersine George’u uygulamak bu yüzden işe yarıyor. Ahmet abi bir seferinde, hayatını bu sayede düzelttiğini söylemişti.

    Senin dediğine gelirsem, haklısın ve bununla birlikte bir şeylere bağımlı da olacağız kaçarı yok. Ama dengesini kurabiliriz. Hep mutlu olmak da sıkıcı zaten. Arada mutsuz olmak güzel. Mutlu insanların götüne koyayım.

    Yazımın başına ve sonuna küfür koyarak da yazının sıkıcılığını azaltıp denge kurmak istedim ki hoş bir kontrast olsun. Herkesin geçmiş bayramını kutlarım.

    deadhouse

    @Raddor, Sıkıcı değildi. Yorumlarını okumak benim için her zaman iyi bir aktivite.

    eatthegun

    @Raddor, Overthinking yapmamak lazım hocam. O anda yaşamaya odaklanıp ve bu konu hakkında fazla düşünmeyi bırakıp doğal akışında yaşayıp gitmek lazım. We suffer more in imagination than in reality diye boşuna dememişler

  19. deadhouse says:

    İngilizce çok kötü bir dil. Estetik açıdan sıfır. Bir Fransızca’ya bir Farsça’ya bakınca aradaki uçurum fark ediliyor. Bula bula bu yavan, kaba dili, kulağa kapı gıcırtısı gibi gelen dili dünya dili yaptılar.

    Boba Fett

    @deadhouse, İnanır mısın bilmiyorum bana Fransızca ve Arapça inanılmaz kaba geliyor. Asya dillerinden de hoşlanmıyorum Korece işte biraz… Animeler Japonca diye anime izleyemiyorum.

    çaksu

    @Boba Fett, Arapça, o gırtlak sesleri hırh lar gırgh lar olmasa bana baya tatlı geliyor. Melodik, böyle akışı estetiği var gibi.. Ama işte o hırlamaları dinlerken benim boğazım acıyor.

    Türkçe de baya güzel bence. Ritmi akışı olan diller başka. Çıtırt katırt psfidantrikot.. tüm sessizleri rastgele sıralayan diller utansın aa quu.

    Fransızca’dan ben de hiç hoşlanmıyorum ya. Salyangoz yedikleri için böyle deyip duruyorum kendi kendime sdf. Çok karakteristik bi sound ama. Bazı insanlara çekici gelmesini de anlayabiliyorum sanırım. Algı meselesi demek ki heee. (bu büyük keşfimi buradan sizlerle paylaşıyorum, hem de ücretsiz)

    eatthegun

    @deadhouse, Adamlar kendileri yaptı abi başkası yapmadı ki ne yapalım :) Bir de bi dilin iyi olması için estetik olması mı gerekiyor hocam. Fransızca, Farsça, Rusça ve bağlantılı dillere tahammül edemezken ingilizce, almanca, ispanyolca falan hoşuma gidiyor benim de.

    Rust in Peace.

    @deadhouse, anlaması, konuşması kolay, pratik, akarı kokarı saçma sapan kuralları çok olmayan bir dil. Dünya dili olmaya en müsait dil muhtemelen. Önemli olan da bu. Düz adam estetiğini bilmem nesini napsın? Fransızcada saçma sapan bir ton telaffuz kuralı var, öğrenmesi zor, pratik değil. İleride can sıkıntısı falan boş zaman bulursam sırf Baudelaire okumak için öğreneceğim.
    İngilizce ayrıca öyle estetiği çok kötü bir dil de değil, ne okuduğuna bağlı. Dracula ve Frankenstein okurken çok zevk almıştım ben.

    deadhouse

    Ahmet abi buraya 3 yorum yazmıştım üçü de yok. Hatta diğer başlıklara yazdığım yorumlar da yok. Dün 6 yorum yazdım hiçbiri yok.:)

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, valla çok pardon. Bir sebepten spam’e gitti herhalde. Aklında olanlar varsa tekrar yaz hemen onaylayayım. Normalde hiç olmuyor böyle bir şey ama nasıl olduysa uçmuşlar. Benzer durumda başkası da varsa cümleten kusura bakmayın.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Önemli değil. Bazısı uzun yorumdu. Bir daha yazamam yapacak bir şey yok. Aynı motivasyonda değilim. :)

  20. deadhouse says:

    Robespierre neredesin. Her ülkeye senin gibi adam lazım. Bu soktuğumun bürokrasisi ve bu soktuğumun çıkarcı köpekleri ve bu soktuğumun halkları dünyayı çekilmez hale getirdiler. Yaşanmıyor artık burada. Hain olan herkesi giyotine götürecek adamlar lazım. Hiç olmazsa İstiklal Mahkemeleri olsaydı bari.

  21. deadhouse says:

    9. biramı içiyorum. Hayat çok boktan. Yenildim kabul ediyorum.

    ismail vilehand

    @deadhouse, normalde 9 bira içip dertlenen birinin koluna girip, “Gel paşam, anlat derdini.” deyip sabah sızana kadar yanında olup, hatta 2 bira daha ısmarlayıp onu 11 bira yaptıktan sonra, karnını duyurup, yatağına kadar yatıran insanlardan, “9 bira içtiğine göre zengin bu amına koydumunun çocuğu.” diye düşünen insanlara evrildik.

    Sen yenilmedin paşam, biz komple yenildik.

    deadhouse

    @ismail vilehand, En son 6 ay önce bira içmiştim. İçince 8-10 tane içiyorum. Genelde ucuz şarap içiyorum o da ayda bir falan. Maalesef zengin değilim. Çok alkole bayılan bir tip de değilim. Benim tek zaafım kumar. Fakir de olsam zengin de olsam Avustralya’da da yaşasam Sudan’da da yaşasam cinsiyet değişikliği ameliyatı da yapsam yaşım 70 de olsa nükleer savaş da olsa bu değişmeyecek. Fulham Kg Var olur mu? Benim için tek mühim mesele bu. Bu hastalıktan asla kurtulabileceğimi sanmıyorum. Bu arada doğru evet. Kolektif bir yenilgi yaşıyoruz.

  22. şeyh hulud says:

    Fallout New Vegas’ı ilk kez bitirdim geçen gün. Kötü diyemem ama muhtemelen o kadar övülmesinden dolayı girdiğim beklenti nedeniyle hayal kırıklığına uğradım. Fallout 3 denen saçmalığa tercih ederim kesinlikle (Onu yarım bıraktım, bitiremedim bile). Yine de New Vegas’ın aceleye geldiği çok belli, oyunun güdük kalmış çok yönü var. Belki ileride Viva New Vegas mod rehberine göre modlayıp tekrar oynarım (içeriği değiştiren modları kullanmadım, sadece bugfix’leri uyguladım) ama pek sanmıyorum şimdilik. Fallout 1-2′nin bana verdiği havayı alamadım.

    Dysplasia

    @şeyh hulud, Bethesda’nın oyunlarını oynayamıyorum. Ilk Falloutların hastası olarak hele daha hiçbir Bethesda Fallout’unu veya Elder Scrolls’unu bitiremedim. Sadece ağır modlayarak Skyrim’e katlanabilmiştim. Her seferinde kritiklere kanıp başlıyorum ama geç dönem Metallica gibi şirket, hep bi şeyler eksik oyunlarda. Starfield da kesin boktan olacak ama ona da uzay zaafım nedeniyle bi bakarım artık.

    ismail vilehand

    @şeyh hulud, bu toprakların en büyük Fallout fanlarından biri olarak bir kaç bir şey karalayayım.

    Fallout 1-2 zaten çok apayrı bir seviye. O hazzı zamanında yaşayanları hiç bir Fallout oyunu tatmin etmez, edemez.

    Fallout 3 cidden çok büyük hayal kırıklığıydı. Çekilecek çile değildi ama ben yine de bitirdim.

    Fallout New Vegas, “Hardcore Mode” oynanırsa süper bir oyun bence. Doğru mode’lar ile de desteklenince daha da keyif veriyor.

    Sırf New Vegas’da kumarın dibine vurmak bile harika keyifli.

    Fallout 4 keza, kesinlikle “Survival Mode” oynanmalı. Doğru modelarla desteklenince en az Fallout New Vegas kadar zevk veriyor.

    şeyh hulud

    @ismail vilehand, New Vegas hardcore mode’u özellikle JSawyer moduyla birlikte tavsiye ediyorlar gördüğüm kadarıyla, hem daha zor hem de daha dengeli bir oyun oluyormuş. Bir de vanilla Mojave çok boş olduğu için Mojave Raiders ve The Living Desert gibi haritayı canlandıracak modlar öneriyorlardı.

    ismail vilehand

    @şeyh hulud, en son oynamamdan beri çok uzun yıllar geçtiği için mod isimleri hatırlamıyorum ama mümkün olduğunca modlamak Fallout New Vegas ve Fallout 4′ü çok daha oynanabilir kılıyor.

    Bu arada bence oyun tarihinin en mükemmel companion’u uzak ara Craig Boone. Al yanına adamı tüm oyunu tek başına süpürsün. Alayının içinden geçiyor adam. Hatta yıllar önce bi arkadaşım “Abi ben Craig Boone’u almıyorum çünkü tüm düşmanları yaklaşmadan öldürdüğü için loot’ları bulamıyorum.” demişti hahaha.

    şeyh hulud

    @ismail vilehand, companion olarak New Vegas’da favorim Cassidy oldu. Veronica’nın da Brotherhood of Steel ile arasındaki mevzuyu ve ilgili questleri sevdim.

    Aura magula

    @şeyh hulud, 6 sene ara verdiğim New vegasa tekrar başlayayım dedim ama bir türlü eskiden aldığım zevki alamadım.Oynanış konusunda mekanik olarak cidden vasat ötesi bir oyun, koşma mekaniği yok yapay zeka çöp, düşmanlar sanki aim bot anasını satayım.Ama cidden açıkdünya konusunda hala daha çok az alternatifi var, çok büyük olmayıp da bukadar dolu harita çok fazla yok günümüzde. Heryerden görev, hikaye fışkırıyor felan adamlar cidden yapmış zamanında. Şahsen bu kadar özgürlük sunan aksiyon rpg ye denk gelmedim. Witcher 3 var alternatif olarak ama onda da lineer yazılan bir hikayeye istediğimiz gibi yön veriyoruz. Burda ise hikayeyi yazan biziz, ne istersek o, herşeyi öldüren ruh hastası olmak bile var. Dlc leri hala daha ana oyundan daha iyi buluyorum. Özellikle old world blues müthiş.Şahsen benim en sevdiğim oyun. 2.sini obsidiana yaptırırlarsa belki yeni favorim o olabilir

    şeyh hulud

    @Aura magula, oyunun mekanikleri Viva New Vegas gibi mod rehberleriyle büyük oranda düzeliyor. O açıdan sıkıntı yaşamadım. Koşma, daha gerçekçi ironsight/recoil, UI menüleri, itemlardaki dengesizlikler gibi konular büyük oranda düzeliyor. DLC’leri pek sevemesem de tarz olarak asıl oyundan daha farklı şeyler denemeleri hoş olmuş. DLC’lerde ayrı haritalar eklemek yerine keşke Freeside’ı, New Vegas’ı veya Legion’ı eklemelerle biraz daha geliştirselerdi diye düşündüm oynarken.

    Aura magula

    @şeyh hulud, yani o dediğin yerleri geliştirseler daha iyi olurdu cidden iyi fikir.Yanlışım yoksa haritaya sadece güney doğudaki NCR kampının ordaki radyasyon çukurunu eklediler hem birtane daha eklemişlerdi sanırsam.Pek de bir işe yararı yokdu o mekanların sadece silah, mermi ve zırh çeşitliği vardı. 1000 tane anti materyel rifle mermisi bulmuştum

    TAAKE

    @şeyh hulud, zaten yapımcılar fallout vegas ı daha devasa ve daha çok görev ve grup şeklinde yapacaklarmış ama o zaman bathesda olum playstaion bunu nasıl kaldırsın deyip bir çok şeyi çöpe attırmış,adamlar röportajlarında bunu açık açık söylüyor
    https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Fallout_New_Vegas_Sadece_PC_icin_Ciksaydi_Daha_iyi_Bir_Oyun_Olabilirdi-88354.htm

    şeyh hulud

    @TAAKE, kafalarındaki oyunun %75′ini hayata geçirebilmişler diye okumuştum. Normalde Hoover Barajı’nın doğusunda bir Legion şehri falan planlamışlar, o kısımlar hep çıkarılmış. Memory kısıtlamalarından dolayı New Vegas’ı istedikleri kadar büyük bir şehir olarak oyuna aktaramamışlar.

    Beni özellikle rahatsız eden son questlerin çok kısa olması. Mr House’u öldüreceğim diye yarım saat hazırlık yapmıştım, adamı 5 dakika öldürüyorsun. Aynı şekilde, Black Mountain’da kesinlikle doğru düzgün bir dungeon olmalıydı, köy gibi bir yer, 10 dakikada bitiyor. Fallout 3′ün New Vegas’tan daha iyi yaptığı tek şey harita tasarımları ve zevkli dungeonlardı (içerik kısırlığından hep aynı şeyi yaptığın için Fallout 3′ün uzun dungeonları çabuk bayıyor gerçi). Son boss olarak Lanius da hiç ilginç değildi. Adam oyunun sonunda birden mantar gibi bitiyor, daha önce neredeyse adını hiç duymuyoruz. Mesela Fallout 2′deki Frank Horrigan gibi oyun yavaş yavaş son boss hype’ı yaratmıyor.

    Yiğit

    @TAAKE, bana inandırıcı gelmedi açıkçası. Oyunları yarım yamalak ham mekaniklerle piyasa süren ve sonra düzeltmek adına işi tamamen modçulara bırakan Bethesda’ya güven olmaz.

    2004′te PS2′ye San Andreas gibi devasa boyutta oyunlar çıkarken PS3′teki New Vegas mı Playstation’ı zorlayacakmış xD optimize edemiyoruz veya beta sürümünde sayılacak oyunları gold sürümden satıyoruz demiyorlar da.

  23. ismail vilehand says:

    @şeyh hulud, sana bir şey soracaktım kaç haftadır unutuyorum. Disco Elysium karakter build’in nedir?

    şeyh hulud

    @ismail vilehand, diyalog ve lore odaklı karakterle oynamak istediğimden attributes olarak şöyle ekstrem gibi bir build ile başlamıştım:

    Intellect: 5
    Psyche: 5
    Physique: 1
    Motorics: 1

    Karakterden genel olarak memnun kaldım, istediğim bütün checkleri geçtim neredeyse ama şu anki tecrübemle tekrar başlayacak olsam 4-4-2-2 seçerdim çünkü gördüğüm kadarıyla skilleri 8′in üzerine çıkarmanın pek de anlamı yok. Ayrıca 1 Physique, skill olarak oyuna 1 endurance ile başlamak anlamına geldiği için yanında health itemı yoksa tek hasarda doğrudan ölmek başta sorun olabiliyor. İlk level-up’da endurance 2′ı yapınca bir daha sorun yaşamadım. Oyunu 2 health ile zorlanmadan bitirmek gayet mümkün.

    Açıkçası Physique ile bağlantılı diğer skiller beni pek ilgilendirmedi. Sadece shivers ilginç bir skill. Shivers, şehir veya ilk kez girdiğin ortamlar hakkında biraz Max Payne serisini de andıran film noir tarzı ilginç sezgisel yorumlar yapıyor. Shivers’ı ensendeki tüyler gibi düşünebilirsin yani. Onu alternatif yollarla 4′e kadar yükseltmek bana yetti.

    1 Motorics ise skill olarak 1 perception demek. Oynadığım karakter düşünüldüğünde beni asıl sıkıntıya sokan bu oldu. Gözlem yeteneği her karakter build’i açısından önemli bence (polisiz sonuçta). Beni kurtaran “Col Do Ma Ma Daqua” denen thought’u (perk) erken açmam oldu. Perception’ın kendisini değil ama yükseltme limitini +3 artırıyor. Onun sayesinde oyunun sonunda perception’ı itemların da desteğiyle 7 yapabildim. Composure da manipülatif, diyalog odaklı karakterler açısından faydalı olabilen bir skill, onu da zaman içinde 4 yaptım.

    Intellect ve Psyche ile bağlantılı skillerimin en düşüğü 7 civarıydı. En yüksekleri ise 10 civarında olan Rhetoric ve Empathy’ydi sanırım. Dediğim gibi 8 üstü gereksiz bence, tekrar oynasam bu kadar yükseltmem.

    Ayrıca copotype (nasıl bir polis olduğun) ve siyasi ideolojilerde oyunda build’in bir parçası. Bunları başta değil, oyun içindeki diyalog seçimlerimizle dolaylı olarak şekillendiriyoruz. O açıdan da oyunu Moralist Apocalypse Cop olarak bitirdim.

  24. deadhouse says:

    Waking Life mı A Scanner Darkly mi? Genelde Waking Life daha çok beğeniliyor ancak ben A Scanner Darkly’ye haksızlık yapıldığı kanısındayım. Bence aralarında yarım puan oynuyor.

    Twat

    @deadhouse, net A scanner darkly. Kitabı da müthişti. Daha ilginci, şaşırtıcı bir şekilde kitaba sadık bir filmdi(bunun örneğini pek göremiyoruz, malûm). Ama kitapta özellikle uyuşturucunun iki beyin lobu arasındaki manipülasyonu ve ilişkiyi anlattığı kısımlar şahaneydi. Çeviri klasik 6.45 çevirisi olduğundan berbattı ama yine de çok keyif almıştım. Philip k.dick’in muhtemelen en sevdiğim kitabıdır.

    Waking life fazla soyut ve “1.dünya ülkesi insanı sorunları temelli” gelmişti. Yine de tekrar izlemem lazım, rahat 10-12 yıl olmuştur izleyeli. Richard linklater gerçekten de abd’den çıkan en özgün ve çizgi dışı adamlardan biri.

    deadhouse

    @Twat, Slacker de harikadır. En sevdiğim 3 filmi bunlar. Diğer filmleri de iyi tabii ama ilginç şekilde rock, müzik, gençlik temalı ve Before aşk üçlemesi bana pek hitap etmiyor. Daha çiğ, felsefik, amatör ruhlu filmlerini seviyorum. Boyhood kendi başına ayrı bir kategori denebilir. Waking Life da A Scanner Darkly de ot kafasıyla, alkol kafasıyla deneyimlenmeli. A Scanner Darkly’deki kasvetli hava ve Waking Life’daki felsefi konuşmalar ayık olmayan kafayla başka türlü deneyimleniyor. Ben ikisini de hem ayık hem ayık olmayan kafayla izledim. Kesinlikle ikinci seçim başka diyarlara götürüyor.

    Spoiler

    Hatırlar mısın A Scanner Darkly’de Keanu karısına ve çocuğuna bakıp ailemden nefret ediyorum dediği bir sahne var. Ailenin devletin ideolojik aygıtlarından biri olduğu, kutsal sayıldığı bir ülkede böyle bir sahne çekmek yürek ister. Bayılıyorum o sahneye.

    Spoiler

    Kitabını okumadım epey övüyorlar. Uzun zamandır antiroman kafasında biri olduğum için okumayı düşünmedim. Uzun değilse okurum belki bakmadım.

    Twat

    @deadhouse, slacker’la başlamıştım kendisinin filmlerine. A scanner darkly’deki sahneyi hatırlıyorum, gerçekten de zor böyle bir repliği filme koymak. bir de üzerine adamın teksaslı olduğunu öğrenince yok yauv nasıl oradan böyle biri çıkar demiştim gerçi başat oyuncusu ethan hawke da teksaslı. :)

    Ben tape’i de severim. Daha sonra çok örneği geldi ama tape ilklerdendi. Sadece 3(hatta 2,5) oyuncu, tek mekan(motel odası), safi diyalog. Yolları ayrılan iki eski arkadaşın tansiyonu artan ve düşündüren çekişmesi. Linklater bu diyalog işini çok iyi başarıyor zaten. Aşk üçlemesine benim de ilgim yok ama özellikle 2. filmde(before sunset) “görmüş geçirmiş” eski sevgililer arası konuşmalar çok başarılıydı. Çünkü jenerik ‘film diyaloğu’ gibi değildi, daha doğal ve hayatın içinden bir yazım tarzı var adamın. Sanırım sunset’i seviyorum ben ya.

    @Rust in Peace, benim hayatımda izlediğim orijinal esere en sadık üç filmden biriydi gerçekten de. Süre yüzünden elbette kısaltmalar olacaktı ama yine de bunu iyi yedirmişler. Diğer uyarlamalar da pal sokağı çocukları(1968) ve oliver twist(1948 yapımı olan) bu arada.

    deadhouse

    @Twat, İkisi de harikadır. O zaman ben de iki güzel roman uyarlaması önereyim. Büyük Umutlar (1946) ve Dava (1962)

    Twat

    @deadhouse, büyük umutlar’ın 62 uyarlaması şahanedir gerçekten o da listede. Dava’yı ne zamandır bekletiyordum izlememiştim iyi oldu önerdiğin sağol. Haftasonu izleyeyim.

    Rust in Peace.

    @Twat, kitaba sadık değil direkt kitabı filme çevirmişler. Uyarlandığı materyale en yakın uyarlama olabilir gördüğüm. Sadece bir tane karakteri eklememişler onun olayını diğerine eklemişler, bir de sonuna bir şey eklemişler o kadar.
    Diyaloglar bile aynıydı.

  25. deadhouse says:

    Bu hayatı sikeyim. Sosyal Medyayı sikeyim. 21. Yüzyılı sikeyim. Nereden düştük bu çağa amına soktuğumun dönemi. Nefret ettiğim, tiksindiğim her şey bu zamanda toplanmış gibi. Ve öyle görünüyor ki daha iyi olmayacak. Almeria MS1 olsun gerisi sikimde değil.

    Yiğit

    @deadhouse, son cümleye gümledim. Bol şans, hayırlı kazançlar.

    owlbos

    @deadhouse, son cümlen yüzünden kupon yapmaya karar verdim, evet. Almeria 1 banko gibi aro.

    deadhouse

    @owlbos, İddaa da maçı kapattılar. Bir boklar dönebilir.

    owlbos

    @deadhouse, ust aldim, 0-0 bitecek

  26. Noumena says:

    The National yine muhteşem bir albümle sürpriz yaptı. Metal dışı kafa temizleyen birşeyler arayanlara öneririm. İyi müzik.

  27. Yiğit says:

    Knock at the Cabin’i izledim. Shymalan’ın sik sik filmler çeken orijinal bir adam olduğunu düşünüyorum. Filmlerinin çoğu ne kadar kötü olsa da adama asla kötü yönetmen diyemem. Yine izlerken eğlendiğim bir film oldu. Son Old faciasından sonra yine bir nebze iyi.

    deadhouse

    @Yiğit, Çok saçma anlar olsa da seyretmesi keyifli bir filmdi gerçekten. Bu açıdan başarılı film. İlgiyle seyrettirdi. Ancak puan ver desen 5′ten fazlası haram.

    Yiğit

    @deadhouse, katılıyorum. Değişik bir hayal aleminde yaşıyor adam. Sürekli metafiziksel şeylere bağlama huyu da komikleşti cidden. Bu filmde de saçma sapan bir kıyamet temasına bağlaması ilgimi düşüren yönü oldu. Oysa kült/tarikat konseptini baya severim ama buradaki çok farklı tabii.

    Zaten bu tarz yapımlar ciddiye almadan izleyince keyifli olabiliyor.

  28. Raddor says:

    Gece oturmalarımdan vazgeçemiyorum yahu. Günün kendimle rahatlıkla başbaşa kalabildiğim tek anı. Sonra gece gelen tost perilerinin kanıma girmesi ve hemen yanına çayı demlemem. Oh mis. Dünyayı yememe rağmen 60 kiloyu geçemediğim için bende normal insanlar kadar risk teşkil etmiyor diyebilirim.

    Neyse şunu demeye geldim: Bu harikulade ritüelimi Deniz Göktaş’ın geçen günlerde Youtube’da yayınladığı stand-up’ını izleyerek taçlandırdım. Çok beğendim yahu. Çoğunuzun bildiği biridir muhtemelen. Bilmiyorsanız beklentiniz çok yüksek olmasın tabi ama Türkiye’de yeni yeni parlayan ofansif mizahı en iyi icra edenlerden biri kendisi.

    Damacana konusunda; olaydaki şahısla ben de arkadaş olmak istemem fakat adamı kafamda akladı diyebilirim hahha.

    deadhouse

    @Raddor, Seni 60 kilo olarak hayal etmemiştim. 78 kilo 1.80 kaslı bir adam olarak düşünmüştüm haha. Rock’n rolcular böyle olmuyor muydu. Nasıl rock’n rollcusun sen.

    Boba Fett

    @deadhouse, Mick Jagger 60, Prince 50 kilo falan.

    deadhouse

    @Boba Fett, Madde bağımlısı onlar. Raddor kardeşimin öyle ayakları yok.

    Boba Fett

    @deadhouse, Raddor Zen Master.

    Raddor

    @deadhouse, evet onlar maddeden zayıflar. Bende alkol, sigara hiçbir şey yok. Yine de örneğin; az önce Hüsmen ağa gibi bir bütün ekmek arası gömdüm ama zerre etkilemeyecek. Belki rock ‘n’ roll’un default olarak getirdiği bir zayıflık vardır. Gerçi ben sadece dinleyiciyim ama dinlerken çok yürürüm, etkisi olabilir.

    78 kilo , 1.80 ve kaslı iyiymiş ama biraz sıkıcı sanki. Onun yerine Jack Black gibi hayal edilmeyi yeğlerdim. :D Seni de orta yaşın üstünde kel ve göbekli zannediyorlardı bir ara.

    Boba Fett

    @Raddor, Deadhouse bende Varg’ın genç hali ile Tom Yorke tarzı bir şeyler…

    deadhouse

    @Boba Fett, Efendi bir tipim var. Tanıyana kadar öyle sanıyorlar. Kel değilim. Benden saçları daha sık olan bir kişiye denk geldim şu ana kadar. Ama bende de beyazlama meselesi ortaya çıktı. Her yıl biraz daha beyazlıyorlar. Sen bende yaşı başı almış çoluk çocuğa karışmış ağır abi izlenimi uyandırıyorsun.

    Boba Fett

    @deadhouse, Aşırı sarkastik ipe sike gelmeyen mesajlarım var, imla kurallarına, yazım kurallarına dikkat etmem, Yes albümünün altına Yes be diye mesajım var, Wilderun haberinin altına Arap Şükrü şarkısı yazdım, Taake haberinin altına take me diye başlayan Nevermore parçasının sözlerini yazdım… Şaşırdım doğrusu böyle düşünmene ahahaah.

    deadhouse

    @Boba Fett, Ağır abi müzikleri sevdiğin için belki. Klasik Rock filan.

    Boba Fett

    @deadhouse, An itibariyle 83 kiloyum bu arada eheheh.

    Raddor

    @Boba Fett, şöyle hayal etmiş doğal olarak: https://shorturl.at/nqHW9

    Boba Fett

    @Raddor, Açılmadı be ustam.

    Raddor

    @Boba Fett, Tatooine çöllerinde çekilmiş vesikalık bir fotoğrafın vardı keltoş dedebey halinle.

    çaksu

    @Boba Fett, 50 kg Prince alcaktım.

    https://www.youtube.com/watch?v=H9tEvfIsDyo
    Prince & The Revolution – Kiss (Official Music Video)

    Boba Fett

    @çaksu, Bu şarkının başında Prince’in basın amına koya koya çaldığı hoş bir versiyonu daha var.

    Berca B.

    @Raddor, harikaydı gerçekten. Biz de hanımla baya keyif alarak izledik.

    Dysplasia

    @Raddor, Deniz Göktaş gerçekten bu ofansif mizah işini ızdırap yaşatmadan (ki sadece bizde değil, yabancı stand upçılarda da var bu, tüm gösteriler ‘pedofili, zenci, asyalı röeeee’ ekseninde dönüyor) yapabilen, Louis CK naifliğini de hatırlatan güzel bir kıvamda yapıyor.

    Raddor

    @Dysplasia, ikisinde de mesaj verme kaygısından ziyade insanları tetiklemeyi seven, rahatsız etmekten tatlı tatlı zevk alan kişilik var, kendilerinin de itiraf ettiği gibi. Sanırım bundan sebep.

    eatthegun

    @Dysplasia, Louis Ck’in neyi naif abi. Adam burada sahne ağıza alınmayacak şeyleri hiç çekinmeden çat çut sıralıyor ve çok da güzel kotarıyor. Deniz Göktaş bayaaaaa soft kalıyor bence o tarz komedyenlerin yanında. Pek ofansif bi yan göremedim açıkçası. Onun dışında gayet iyiydi bence de. O konuşanlar vesaire nedir ya, standup adı altında gördüğüm en ucuz en dandik mizah dönüyor. Deniz Göktaş gibi adamlara ihtiyaç var bu açıdan.

    Dysplasia

    @eatthegun, Sahnedeki hali tavrı, anlatım tarzı açısından dedim daha çok. Bir George Carlin, Bill Burr gibi anlattıkça sinirlenmiyorlar misal. Ya da Jimmy Carr gibi dan dun girmiyorlar. Uslu uslu, kendisine giydire giydire gelişiyor espriler.
    Kürt arkadaşının 90′larda yaşama isteğiyle alakalı yaptığı yorum, damacana meselesi(ki aynı düşünceyi savundum zamanında kendi çevremde ahah), anne babasının sevişme tarihi falan başarılı kurgulanmış şakalardı.

    eatthegun

    @Dysplasia, Hahah evet o açıdan baya sakin. Bahsettiğin kısımlar bir de şu ”iç anadoluyu tek tuşla yok etmek ister miydiniz” kısmında fena patlattım ben de kahkahayı hahahah

    deadhouse

    @Raddor, İlk defa duydum, izledim 20 dakika dayanabildim, o da zorladım desem yalan olmaz. Hiç keyif almadım, hiç eğlenmedim. Bir şeyler öğrenmedim. Kötü epey.

    Raddor

    @deadhouse, tüh ya keşke zevklerimiz daha çok uyuşsaydı çünkü PA’da yorumlaşmayı en çok sevdiklerimdensin.

    deadhouse

    @Raddor, Her şeyi geçtim yüksek sesle, daha doğrusu bağırarak konuşması bana kasıntı ve rahatsız edici geldi. Hiç rahat değil sanki.

    Ben genelde sevdiğim insanlarla hiç uyuşmam. Seninle ortak noktamız yok gibi bir şey. :D

    Fırat

    @Raddor, hocam muhtemelen baktırmışsındır ama bir hipertiroidi durumu yok değil mi? Çünkü ben de kilo alamıyordum meğer sebebi buymuş. El titremesi veya yüksek nabız da yapıyor.

    Raddor

    @Fırat, geçmiş olsun. Valla ne yalan diyeyim, turp gibiyim ben. Yakınlarıma göre cinlikten, şeytanlıktan kilo almıyorum haha 😈

    Fırat

    @Raddor, teşekkür ederim. Hahaha cinliğin faydaları :)

    TanSolo

    @Fırat, çok geçmiş olsun.

    Fırat

    @TanSolo, teşekkür ederim TanSolo

    Boba Fett

    @Raddor, Yeni haberim oldu, bugün izledim, fena değildi. Aşırı beğenmedim ama güzeldi, aramam ama böyle denk gelsem yine izlerim, bazı şakaları da gayet iyiydi, genel olarak puanım 7.

  29. deadhouse says:

    Yönetmen Cem Kaya’dan harika bir müzik belgeseli. Aşk, Mark ve Ölüm. 60′lardan itibaren Almanya’ya göçenlerin müzikle kurduğu mühim ilişki üst düzey sinemasal dille anlatılıyor. Müzik belgeseli sevenlere öneridir. 8/10

  30. deadhouse says:

    Hayatım boyunca nefret ettiğim kimselerle (Babacan, Davutoğlu, Karamollaoğlu) ittifak yaptı. Seçilmesi daha garanti olan (İmamoğlu) kişiler yerine kendini aday göstertti. Hayat işte. ****ğ*n nefreti Kılıçdaroğlu’na oy verdirtiyor, yapacak bir şey yok mecburuz.

    Koralp

    @deadhouse, onu bunu boşver, ilk turda bitirelim.

    ismail vilehand

    @deadhouse, aman şu konuyu açma. İncecilerle kanlı bıçaklıyım. Benim gözümde akplilerden daha beterler.

    Bu seçim onlardan kurtulma seçimi ve o saydığın isimler olmadan bu işin olmayacağını defalarca gördük.

    Hata şansımız yok. Sonraki seçimde ülkeyi kendi siyasi görüşlerimize göre şekillendireceğiz.

    deadhouse

    @ismail vilehand, @Koralp, Haklısınız. Ben de onu diyorum zaten. Başka şansımız yok.

    Yiğit

    @deadhouse, adamlar oturup bu ülkenin nasıl yönetilmesi gerektiğine dair sistemi konuştular. Sağlam bir düzleme oturtup 2000 madde ile de bunu yayınladılar. Önemli olan kişilerden ziyade bu sistemdi zaten. Kim gelirse gelsin buna göre yönetecek ülkeyi.

    O sevmediğimiz Babacanlar yeni sistemin baş mimarlarından. TikTok müzikleriyle dans edip ”şunları kovun beni alın” diye atıp tutan boş insanlardan değiller en azından. Ben her türlü razıyım. Daha önce iki defa seçim gördüm, ilk defa oyumu bu kadar gönül rahatlığıyla kullanacağım. Piromu cb yapacağız.

    Boba Fett

    @Yiğit, Bu mesaja katılıyorum, Karamollaoğlu istese AKP’ye yanlayıp daha önce çokça kendini kurtarabilirdi ama tercih etmedi, savunduğu şeyler doğru yanlış bunları geçiyorum diğer iki adaydan bana göre daha dik duruşlular o sayılan isimler.

    Yine yol haritası olarak Kılıçdaroğlu ve ekibi daha hazır ve daha çok şey söylüyorlar, içime sine sine oy kullanacağım şahsen.

    Yiğit

    @Boba Fett, aynen öyle. Ali Babacan da pekala AKP de kalıp çok rahat bir şekilde ekmeğini yemeye devam edebilirdi. Hepsi iyi kötü bir şekilde şu an taşın altına elini koyuyorlar. Ben çalışkan olduklarına da inanıyorum. Geçmiş dönemlerini ve ideolojilerini pek sevmem ama. Yine de her türlü Sinan Oğan ve Muharrem İnce’ye tercih ederim.

    Bir de sevelim sevmeyelim şöyle de bir gerçek var: Cumhur İttifakı tarafı Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu, Meral Akşener ve HDP desteği vs gibi isimlerin kendi yanlarında olması için her şeyi verirdi. Sırf bu yüzden bile değerliler bence.

    deadhouse

    @Yiğit, Ne dediğinin farkında değilsin. Siyasal İslamcı Siyasal İslamcıdır. Siyasal İslam insanlığın başına gelmiş en büyük felaketlerdendir. Asla bir Siyasal İslamcıya güvenmem. Erdoğan yerine başka bir rakibi olsaydı Kılıçdaroğlu’nun kesinlikle oy vermezdim. Sırf Erdoğan kaybetsin diye gidiyorum seçime. Belli ki sen Siyasal İslamın nasıl tehlikeli korkunç bir şey olduğunun farkına pek varamamışsın. Babacan ve Davutoğlu savunduğuna göre.

    Melkor

    @deadhouse, Bazılarına 20 sene bizzat yaşamak bile yetmiyor. %1 oyu olmayan akp artıklarının yok olması hatta yargılanması gerekirken tekrar ısıtılıp bir bokmuş gibi önümüze getirilmesi hiç unutulmamalı. Bakmayın şimdilik kimsenin sesi çıkmıyor. Siyasal islamcılarla uzlaşılmaz, mücadele edilir. Topunun ibreti alem için yargılanması ve hesap sorulması lazım.

    Boba Fett

    @Melkor, @deadhouse, yazdıklarımı çok optimist bulabilirsiniz baştan yazayım. Siyasal İslam dediğiniz şeyin şu an %40′larda oyu var, bu da bu insanların var olduğunu ve bir süre daha var olacağını, Türkiye’nin geleceğinde rol oynayacakları anlamına geliyor.

    Yargı konusuna gelirsek, biz yargıç değiliz fakat şunu diyebiliriz; suçlu olan, suçu olan, suç şüphesi olan, artık hukukçu varsa daha iyi bilir hukuken adil bir şekilde yargılansın, isme bakılmasın. Suç ispatlanana kadar herkes masum.

    Ben meseleye siyasal islamdan değil de daha geniş perspektiften bakmak istiyorum, 21 yılı hangi partiye hangi isme verirseniz verin alacağınız sonuç bu olur. Bugün en demokrat adama bu kadar yetki ve gücü verip, böyle de bir kitle verirsen o bile değişir. Kişi ya da görüşten ziyade futbol gibi sistemden bahsetmek gerek, sistem öyle bir hale gelmeli ki görüş, isim bakmadan şeffaf bir şekilde hata yapanı cezalandırmalı, kötü şeylere izin vermemeli…

    Melkor

    @Boba Fett, Organize suç örgütüne karşı hala çok yumuşak bakış açınız var. Ne yapsak bunlara yarıyor algısı iliklerimize kadar işlemiş. Malum kişi olmasa bunların %40 oyu falan yok. Siyasal islam aslında bu topraklara yabancı, savunduğu meselelerin çoğunun bu topraklarda %10luk bir kesim dışında karşılığı yok. Diğer ülkelerin çoğu bu ihvancı siyasal islamcılardan kurtulurken biz 20 senedir çekiyoruz.

    Kime yetki verseler böyle olurdu argümanı da şu şekilde geçerli değil. Çünkü bunların bir bel kemiği ve kötülüğünün bir sonu yok. Memleketi yedi bitirdiler. Nefes alamıyoruz. Ülke hiç bu kadar yıkımın eşiğine gelmemişti. Ülkenin muhalifi bile babacan ve davutoğlu övünce insanın zoruna gidiyor gerçekten. Bugün 10 milyon suriyeli ülkedeyse davutoğlu yüzünden, bugün dışarıdan pahalıya kağıt, saman ithal ediliyorsa babacan’ın sikko özelleştirmeleri yüzünden. Seçim kazanıldıktan sonra reise yanlasalar şaşırmam.

    Yiğit

    @Melkor, abi biz de bunların farkındayız. Siyasal İslam’dan etimle kemiğimle nefret ediyorum. Ancak her siyasal islamcıya öcü olarak bakmadığım gibi bu adamların halkta nasıl bir karşılıkları olduklarını da es geçemeyiz. Bu yumuşak bakış açısı değil.

    Bu adamların hepsi hesap verebilir olmalı. Babacan da bunu savunuyor. Kendisine de hesap sorulmalı ancak bunun gerçekleşebilmesi için hukukun üstün, yargının bağımsız olduğu demokratik bir ülkede olmamız lazım. Adam da zaten bunun mücadelesini veriyorsa benim gözümde Sinan Oğan veya İnce’nin önünde oluyor.

    Ben Tayyip’e de Babacan’a da hepsine tarafsız bakıyorum. Oturup 4 saat babala’daki programını izleyip tayyip’in de mitinglerine bakıyorum. İkisinin de uzaktan yakından alakası yok şu anda.

    Alevi ve chpli bir aileden gelmeyim. Üstüne satanist gibi giyinen bir ateistim. Dinciliğin zulmüne vakıf olmak için en doğru statlarla doğdum yani anlayacağın. Fetö okullarının ve dershanelerinin sırf başarılıyım diye gel bizde oku çağrılarına da maruz kaldım. Kimlerin nasıl bir düzen kurduğunun da farkındayım. En solcu geçinenlerin nasıl taşeron işçi çalıştırıp üç kuruşun lafını yaptığını da gördüm. Bu ülkede temiz bir avuç insan anca var. Olay sadece siyasal islamcıların nasıl bir düzen kurduğu değil. Olay tamamen ülkedeki bütün insanların “ne koparırım” mantığı ve düzenin buna her türlü müsaade etmesi. Tek isteğim adaletin hakkın hukukun önemli olması. Bu Babacanla olacaksa da varsın gelsin Babacanla olsun. Sıkıntı yok.

    Boba Fett

    @Yiğit, Katılıyorum, aynı yayını adetim değildir ama izledim, bugünde boştum TİP’in yayınını izleyeyim dedim, işin ironik ve komik kısmı TİP’in yayınında daha çok beğendim ben Babacan’ı. Suçluysa da ben yargıç değilim ama düzgün bir sistem içinde pekala yargılanmalı her kim olursa olsun.

    Yiğit

    @Boba Fett, ülkede bu akp düzeninde en çok da etiket takmak moda oldu. İstediğimizi rahatça suçlu ilan edebiliyoruz. Şimdi İnce fanatikleri de beni pkklı ve fetöcü ilan etmeye başladı mesela. Veya bir insana siyasal islamcı etiketi yapıştırıp kenara çekilebiliyoruz. Ha ben Babacan’ı sevmem, ona da güvenmem. Ama saygı duyuyorum.

    Ülkece herkes reise benzemeye başladı. İmam osurursa cemaat sıçar demişler. Halk da siyasiler de hep o artık nefret ettiğimiz üslupta hareket ediyor. Sen şucusun sen bucusun devrinin bir an önce bitmesi lazım. Kafa olarak 45 yıl öncesine döndük. Bu ayrıştırıcılığın karşısında en net duran aday da belli, oyumuz da bu yüzden belli. 3 gün…

    Boba Fett

    @Melkor, Açıkçası şu an seçim olmasa sanırım bir gram takip etmezdim çünkü artık beni bu kendi kendini tekrarlayan, tepkisel, duygusal siyaset çok yoruyor. Belki tavrım bu yüzden artık yumuşak ya da bezgin olabilir.

    Artık ben siyaseti daha da basitleştirdim zihnimde, benim için kabaca iyiler ve kötüler var. Kötüler kötüyken iyiler de içinde ilericiler ve gericiler diye ayrılıyor benim için. Bugün bana kalırsa bu ülkenin büyük bir kısmı öyle ya da böyle gerici, işte siyasal islam diyoruz bu bir tarzı, şu an çok görünürler ama diğer sağ gericiler ve sol gericiler hiçte az değil. Bundan 10 yıl önce sağcılar cahil, okumamış solcular ile okumuş, çok bilge insanlar sanırdım sonra fark ettim ki kimsenin kimseden farkı yok bu ülkeyi ileri götürecek seçimler yapacak çok az insan var.

    Özetleyecek olursam benim çok bir beklentim yok, zaten bir kere geldiğimiz şu dünyanın bir kısmını yedik, son zamanlarda da her şey daha da kötüleşti. Sanırım bundan sonrası için adaletten başka bir isteğim yok, bunu gerçekten çok istiyorum.

    eatthegun

    @deadhouse, Benzer durumdayım. Millet ittifakına verecek olmama rağmen millet ittifakının siyasetini yumuşak ve yetersiz buluyorum. Karşı tarafın en az 20 senedir yediği haltların yarısını bile dile getirmiyor veya getiremiyor muhalefet. Zaten siyasal islamcılar ve hüdapar bilmem ne tayfası sorgusuz sualsiz vatan hainidir, bunun cezası da bellidir. Senin mitinglerine taşla saldıran, seçmenlerine saldıran, vur deyince vururuz diyen, içlerinde hizbullah bulunan, içindeki büyük çoğunluğun sayısız adı anılmayacak suça karışmış olduğu bi parti ve güruhla sevgi, kalp, kardeşlik bilmem neyle baş edilmez, bunların başını ezeceksin, kökünü kazıyacaksın. Bunlar demokrasiden, akıldan, mantıktan anlamaz, insan demeye gelmez, böyle bi topluluğa karşı etiktir demokrasidir sökmez, bunları tek tek yok edeceksin. Önceden düşünürdüm bunların oy hakkı bile olmaması lazım şunlara bak diye ama şimdi fark ettim ki bunlar bu seçimde kaybetseler bile eğitilebilecek bi kesim değiller. Biri gider diğeri gelir tasmalarını tutacak mamalarını verecek biri illa çıkar bunlardan kurtulmadıkça bunların seçtiği liderlerin bokunda yüzmeye devam ederiz.

    Yiğit

    @deadhouse, yazdıklarımı dönüp bir tekrar oku istersen. Şu sittin sene fikri değişmeyen ulusalcı kafasında yorumlama lütfen yazdıklarımı.

    Raddor

    @deadhouse, Siyasal İslam’la ilgili dediklerine katılmamak elbette mümkün değil ama siyaset bilimi dersinden öğrendiğim bir şey var. O da sadece Merkez partilerin iktidar olabileceği. Akp: Merkez Sağ, Chp: Merkez Sol’du. İkisi de tek başına iktidar olabilme potansiyeline sahipti, şartlar Akp’den yana oldu. Örneğin; Mhp olamazdı çünkü o tam Sağ’dı. İşçi Partisi de hiçbir zaman olamaz; tam Sol vb…

    Bu son seçim politikalarında iktidar kendini yanına aldığı partilerle ve söylemleriyle Merkez Sağ’dan iyice Sağ’a doğru kaydırırken, Chp tersine 5 Sağ partiyle ittifak kurup Siyasal İslam’a yanladı. Ulusalcılarla yolları ayırdı vs. Bu şekilde kendini Merkez Sol’dan çekip daha da Merkez’e oturttu. Bu da iktidar için şansının artması demek.

    Mevcut sistemin değişmesi için Kemal Kılıçdaroğlu politik davranarak bence doğru olanı yaptı. Siyaset böyle işte. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı dersin. 21 yılda kök salmış bir iktidar ve bunun getirdiği ülkeyi uçuruma sürükleyecek bir yozlaşma var. Kemal dedem başarılı olursa ülkenin yarısına terörist muamelesi yapmayan tarafsız bir Cumhurbaşkanı ve oyların bölünmesinden çekinmeyeceğimiz daha rahat bir ortam olacak. Ancak bunun yolu, şu an izlediği birleştirici politikalar.

    Sen de oylar bölünmesin diyerek karşı çıkmıyorsun zaten. Sadece analiz kasmak istedim.

    deadhouse

    @Raddor, Bilgilerine ve bakış açına saygı duymakla beraber o eskidendi diyorum. Bu arada Akp merkez sağ filan değil, bildiğin aşırı sağ, dinci, ayrımcı, kendinden başkasına yaşam hakkı tanımayan bir parti. Hoş sağcılar zaten öyle diyebilirsin ama ılımlı hiç değiller. Her gün LGBTİ bireyleri yok edeceğiz diyorlar. Emelleri çok kötü. Bunun dışında bahsettiğin tez eski dünyaya ait bir tez. Brezilya, İtalya, Fransa seçimlerini takip ettin mi bilmiyorum. Merkez sağ sol diye bir şey yok. Buna Abd seçimleri de dahil. Polonya’ya Macaristan’a bak. İsveç’te sağcı koalisyon kazandı. İsrail hakeza başka bir örnek. Dünya artık uçlarda. Medya ve tüketim (madde) manipülasyonuyla bu bilerek, isteyerek yapıldı, yaptırıldı. Zombiye dönüşen halklar yaratıldı. 2 dakika telefona bakamadan oturamayan, IQ seviyesi düşmüş, özürlü ruhlar icat edildi. Hep söylüyorum Şengör ve Ortaylı’nın yıllar önce bir programda söyledikleri bir şey vardı. Dünya hiç olmadığı kadar otoriterleşecek, bu kaçınılmaz diyorlardı. Bunu söylediklerinde 2010′ların başıydı henüz. Söyledikleri tek tek ortaya çıktı. Dünya büyük bir savaşa hazırlanıyor. Ülkeler ve ülkeleri yönetenler buna göre pozisyonlarını alıyorlar. İran – Arabistan yakınlaşması bizim satılmış medyada pek yankı bulmadı ama son yılların en önemli olaylarından biri aslında. Artık o solcuların, sol liberallerin ağızlarına pelesenk ettikleri özgürlük kelimesi sadece sözlüklerde anlamına bakılan bir kelime olarak kalacak. Bizleri damızlık hayvan olarak görüyorlar. Satılmış bürokratlar, satılmış medya, ruhsuz, köle, manipüle edilmiş milyarlar ve her şeye sahip Şirketler. Büyük bir savaş var. Şirketler, devletler ve ideolojiler arasında. Geleceğin nasıl olması gerektiğine dair bu savaşın sonucu büyük bir yıkımdan sonra gerçekleşecek. Onlar için sağ, sol şu bu saçmalıktan ibaret. Hak, hukuk, özgürlük asla sahip olmamamız gereken şeyler. Kıçlarıyla gülüyorlar bize. Dünya Ekonomik Forumu başkanı Çin’i rol model olarak gösteriyor diğer ülkelere. Hani şu milyarlarca kamerayla izlenen, vatandaşlık puanı verilen, bir mahallesinden öbür mahallesine QR kodu ile geçilen ülke. Uyanmazsan aptal, beyinsiz olarak yaşarsın ve ölürsün. Ama biliyor musun bence tüm bunları hak ettik. Mesela bu yazdığımın altına biri (kesinlikle önlem, savunma amaçlı yazmıyorum) dayı büyük resmi görmüşsün yazabilir. Okumayan, sadece tüketen, her önüne konulanı kabul eden, sorgulamayan varlıklar.

    Raddor

    @deadhouse, lgbt örneği iyi oldu. Oradan örnek sunayım ben de. Akp şu an tam sağa kaydı dedim. Lgbt’ye aldıkları tavır belli. 2002′de ise onların hak ve özgürlüklerinden bahseden bir Erdoğan var. Merkez Sağ’dan nasıl Sağ’a yöneldiğinin karşılaştırmasını gözler önüne seriyor.
    https://youtube.com/shorts/Y6Z8cWHTZhk?feature=share

    Ha tabi ki haklısın. Bu Merkez’ci özgürlükçü söylemlerin göstermelik olduğunu, aslen en Sağ görüşte olduklarının biz farkındaydık.

    Diğer konuda, dünyada olanlarla ilgili söylediklerine ise şunu diyeyim; eğer haklıysan bu çok korkunç. Dediğin Türkiye’de de olabilir. Zombileşmiş kesimi görüyoruz. O kadar ayrışmış, karşı tarafı düşmanlaştırmış olmalarına rağmen çok kalabalıklar. Eğer Merkez’cilikten bu kadar uzaklaşmalarına rağmen kazanırlarsa bunu görürüz.

    Kafamda demokrasiyi öven ve neden iyi bir şey olduğuna dair bir çıkarımım var. Ancak bunu destekleyen argümanlarımın doğruluğundan emin olmak için bu seçimde değişim olması gerekiyor. Ancak o zaman fikrimin doğruluğuna güvenip savunabilir ve “Evet şu ana kadar yapılan anti-demokratik hareketler Türkiye’yi bu hale getirdi ve şimdi devran döndü, demokrasi sayesinde halk kazandı” diyebilirim. Göreceğiz.

    Her şey çok güzel olsun.

    D

    @deadhouse, +9999. Siyasal islamin tarihin copleri arasina karismasi ve aynen hitler gibi adini anmaya bile cekinilecek hale gelmesi dilegiyle.

  31. riser says:

    @deadhouse, mevcut sistem -özellikle ikinci turlar için- zaten bir anti- sistemidir. yani negatif kutuplaşması daha fazla olan adayın dezavantajlı olduğu bir sistem. senin de takip ettiğini düşünüyorum, macron mesela tamamen bu sebepten fransa’nın cumhurbaşkanı. anti-erdoğanizm ülkedeki en güçlü olgu olarak ön plana çıktığı için insanlar o ya da bu şekilde kılıçdaroğlu’na oy verecekler.

    dayatmalar her nereden gelirse gelsin kötüdür ve ters teper. bu dakikadan sonra iktidara gelmekte hiçbir şey yok zaten; gelemiyorsan inanılmaz absürt bir şey olur. geldikten sonraki yönetim düşünülmeli. bir-iki yılda her şey dağılmamalı.

    Rust in Peace.

    @riser, insanlar kazanılamayacağını düşündüğü için ikinci tura kalmamasını istemiyor ki, kim bilir 14 günde neler neler çevirecekler ondan korktuğu için ilk turda bitmesini istiyor. Bu saatten sonra İnce’ye Oğan’a vermenin de hiçbir mantıklı açıklaması yok zaten, barajı geçemeyecekler.

  32. Boba Fett says:

    Her ayağın bastığı yerde sanki kalbim var,
    kalbim ki vahşi bir zevk alır ezilişinden.
    ömrümün geçtiği yolda bana sorsalar,
    gidiyorum bir kadın bacağının peşinden.

    Bir kadının içinden ağlayışı, gülüşü,
    gözlerinden ziyade bacaklarına yakın,
    bir lisandır onların duruşu, bükülüşü,
    kadınlar! onlar varken konuşmayınız sakın.

    Ince sütunlardaki ilahi güzelliğe
    bacakların ruhudur şekil veren diyorum
    bacakları bir kalın örtüde saklı diye
    mermerde kalbi çarpan venüs’ü sevmiyorum.

    Boynuma doladığın güzel putu görseler
    insanlar öğrenirdi neye tapacağını.
    kör olsam da açılır gözüm, ona sürseler
    isa’nın eli diye, bir kadın bacağını.

    Raddor

    @Boba Fett, şu şiirden Dokken vari parça yapabilirsin ama ne ilginç ki Necip Fazıl şiiriymiş.

    deadhouse

    @Raddor, İğrenç bir kişilik ama kafayı sıyırmadan önceki şiirleri çok kaliteli. Kaldırımlar şaheserdir.

  33. deadhouse says:

    Evil Dead Rise tam Death Metal filmi olmuş. Başarılı.

    Joseph

    @deadhouse, şeytanın ölüsü 1981 yapimida tam black metal havası

    mikko aspa'nın göbeği

    @Joseph, @deadhouse hayır tam goregrind havası var

    deadhouse

    @Joseph, Orman havası black metal havası katmış, katılıyorum. Sam Raimi 21 yaşında o filmi nasıl yapmış, akıl alır gibi değil. Kült oğlu kült.

    Canoir

    @deadhouse, iyi yaptığı şeyler olmakla birlikte beğenemedim ben. Evin ve apartmanın içine hapsolmanın verdiği klostrofobi ve kaçışsızlık hissini yaşatamadığını düşünüyorum. Burda da yönetmenin amatör olması etken sanırım. Birde esas filmlerde bu kötü ruh, karakterleri patır patır öldürmek yerine onlarla fazla fazla oynayan, sinir bozan, bir türlü durmayan bir yapısı vardı. Bu filmde işkenceci katile dönüşmüş biraz. Ek olarak da filmin başında oğlanın deprem sonrası oluşan yarığa atlaması da çok saçmaydı.

    Ama zaten Evil Dead serisinin çok hayranı olmadığım için hayal kırıklığına da uğradım diyemem. Sinemada para verip izledim ve eğlendim de açıkçası.

    Beni asıl üzen Scream IV oldu bu yıl. Bir önceki beşinci film gerçekten şahaneydi. Scream serisinin ruhunu çok iyi özümsemiş bir filmdi. Zaten iki yönetmenin de becerikli olduğu Ready or Not’tan da belliydi. Bu yüzden altıncı film için de heyecanlıydım ama beklediğimi alamadım malesef.

    deadhouse

    @Canoir, Beklentiyle ilgili bir şey. Benim korku filmlerinden beklentim korku filmlerinin çekiliş amacıyla ilgili uyumluluk gösteriyor. Bir Giallo filmini farklı ölçütlerle değerlendiririm, Evil Dead Serisine farklı, Slasher filmlerine farklı gözle yorumlarım. Evil Dead gibi filmler benim için keyiflik, eğlencelik, çerezlik filmler. Bence efektler ve makyajlar harikaydı. Atmosfer, izbe daire fikriyle iyi oluşturulmuş. Sevimli, çıtı pıtı aile, (hafif spoiler) acı çeken anne, hayatı yolunda gitmeyen kız kardeş karakterinin, lanetli okült kitap fikriyle birleşmesi, senaryoyu kotarmış bence. Böyle filmlerde çok mantık aramadığımı da eklemeliyim ki olay örgüsü neredeyse kült ilk filmle aynı zaten.

    çaksu

    @deadhouse, Görsel olarak baya iyi olmuş yau. Ama hikaye/aksiyon olarak kuru geldi bana. Daha da saçmalamak, abartmak, yaratıcılık kusmak gerekirdi bence, adını Evil Dead koyacaksak. Yani bunun için yapıldığı belli olan sahneler var final bölümünde de, bilmiyom tatmin etmedi beni. Adını nasıl koysam bilemedim. Biraz mekan tekdüzeliğinden de olabilir. Biraz da hype, beklentimi yükseltti heraldi.

    çaksu

    Ton da fena olmamış yalnız. Bu “sevimli kötülük” hissini verebilen pek fazla şeye rastlamadım ben. O açıdan da güzel.

  34. şeyh hulud says:

    Concrete Blonde – Bloodletting albümünü ilk kez dinledim. Metal albümü olmasa da 90′lar goth/alternatif sound’unu seven metal dinleyicilerinin de ilgisini çekebilecek hoş bir albüm.

  35. Gulyabani says:

    Lemmy’nin piçi olsaydım keşke amk. Anamı sikseydi de ben öyle fırlasaydım bu dünyaya.

  36. deadhouse says:

    Zamanda yolculuk yapsaydım dedemin ninemi becerdiği zamana gidip orospu çocuğu yapma diye ikaz eder, dinlemediği takdirde balyoz sopasıyla kafasına vururdum. O derece tiksiniyorum şu anki dünyadan. İnsanların önünde iki yol var. Sürekli haz yolunu seçip olan biteni siklememek. Bir de kulağını gözünü kapatamayıp kafayı yemek. İki seçenekte de kimseyi yargılamıyorum. Her insan ayrı bir dünya. Kimse kendisi olmaya karar vermiyor.

  37. Kürşat says:

    Trevor Strnad öleli bir yıl olmuş.

  38. Raddor says:

    Natuk Baytan > Tüm yönetmenler

  39. ismail vilehand says:

    Acaba FERHAT GÜZEL şu an ne yapıyordur?

    https://youtu.be/R6zMFYJvRPk

  40. şeyh hulud says:

    Bu ülkedeki heyecanı bırakıp Kanada’ya, Yeni Zelanda’ya gidenleri hiç anlamıyorum. 10 yıldır her günümüz Tom Clancy romanı gibi.

  41. Raddor says:

    Uyuyamıyorum. Son güne girerken yine ekşi’yi yasakladılar bir de. Sıkıldım, şöyle bir şey yaptım:

    https://streamable.com/qef8ah

    Heyecanlıyım. Yarın sabah erkenden zıbam zıbam oyumu basacağım.

    Metalci abilerim, ablalarım, kardeşlerim. Eyvallah, başlıyoruz!

  42. Emre Görür says:

    Bazen yenilmek gerekir. 2017 anayasa değişikliği referandumu muhalefetin zaferiyle neticelense muhtemelen malum kişinin ömrü boyunca başbakanlık koltuğunda oturması garantilenmiş olacaktı. Ama o iktidar alanını genişletmekten çok taç takmak amacıyla risk almayı tercih etti. Ardından da iktidarın bütün gücünü bu taca aktarmaya çalıştı. Seçimler olsa ne yazar, diye düşündü muhtemelen. Bir araya gelmekten aciz laikler, Aleviler ve Kürtler mi yenecekti onu. Ama işte bazen kader ağlarını örebiliyor! Kritik kavganın şafağında tacının güvende olduğunu pek kimse düşünmüyordur herhalde.

    Dysplasia

    @Emre Görür, Bu da İngiltere kraliçesinin ölümüne sevinmeye benzemiş biraz kusura bakma da, bu seçimleri kaybettiğini farzetsek bile daha ne kazanacak bu adam. Dünyaları kazandı zaten. Seçimi alsa bile beş sene o koltukta oturabileceği şüpheli.

    Emre Görür

    @Dysplasia, birbirimizi anladığımızı sanmıyorum. Eğer başbakanlıkla yetinseydi asla yenilme ihtimali olmayacaktı. Söylediğim bu.

  43. Cryosleep says:

    İlk turda bitecek.

    Ali Osman

    @Cryosleep, korkuyorum.

    deadhouse

    @Ali Osman, KK yüzünden. Ekrem daha iyi bir tercihti. Bunu göremeyen kördür. Ayrıca Bab*can, Dav*utoğlu gibi oyu %1′bile olmayan Siyasal İslamcılarla ittifak yapmamalıydı. Sinan ve Muharrem oyları ona giderdi. En azından Muharrem’in kesin giderdi ki Sinan’ın %5′lik oyu en az %2′si Muharrem’in bence.

    Bence ikinci tura kalırsa Türk Milliyetçileri yüzünden kalacak. Şunu anlayamadılar: Gerici (Şeriat) ittifaka karşı Laikler, Milliyetçiler, Kürtler herkes ama herkes birleşmeliydi. Erdoğan (Akp ve Mhp) o zaman kesin ilk turda giderdi. Görevini tamamen yerine getiren Kürtler oldu.

    Herkesi anlıyorum, kimin neden kime oy verip vermediğini. Bu Mhp’lileri asla anlayamıyorum. Aralarında da kaldım. Nasıl insanlar olduklarını da bilirim. Hiç mi demiyorlar ülke satıldı, milyonlarca sığınmacı ülkeyi istila etti. Arap kültürü Türk kültürünü yok etmenin eşiğine geldi. Bunlar asla milliyetçi olamaz.

    Frostauðn

    @deadhouse, Milliyetçiler ona kafası basacak insanlar değiller hiç kusura bakma ikinci turdan alır Erdoğan. Bu ülkenin insanı beş para etmez ama üzülerek söylüyorum sadece iktidar taraftarları değil muhalefette rezil.

    Ali Osman

    @deadhouse, gerçekten sorumlu Kılıçdaroğlu sanırım, dediklerine de katılıyorum. Bugün ilk turda bitmesini değil bitmemesini isteyerek geçti akşamım. İkinci turda ise ben büyük bir tehlike seziyorum ne yazık ki. Sinan Oğan’ın tabanının tamamı Kılıçdaroğlu’na kaymayacak. Tablo vahim duruyor. Umarım en güzel şekilde olur her şey.

    deadhouse

    @Ali Osman, Fransa’da da aynısı yaşandı. İkinci turda tüm cepheler Le Pen’e karşı birleşti. Türkiye’de bunun olacağından emin değilim. Zafer Partili veya kendine Memleket Partili diyenler ikinci turda tümden Kılıçdaroğlu’na oy vermeyebilir.

    Frostauðn

    @deadhouse, Orada Macron’u zafere taşıyan %23′lük bir oyu olan soldu biz milliyetçilerin eline kaldık onlardan öyle bir demokrasi fedakarlığı göreceğimizi sanmıyorum.

    deadhouse

    @Frostauðn, Haklısın. Orası Fransa. Fransız İhtilali, Paris Komünü, 68. 50 yıldır sokak olaylarının ciddiyetle yaşandığı tek Avrupa ülkesi. Genlerinde var.

    Frostauðn

    @deadhouse, Fransa tarihi olsun halkın bilinci olsun en sevdiğim Avrupa devleti olabilir inanılmaz seviyorum bir dönem ciddi Fransız Devrimi hayranıydım. Bizde de 60-70 kuşağı vardı önce o kuşağı astılar sonra 80 darbesiyle onun izinden gidenleri işkenceyle katlettiler çok güzel bir toplum mühendisliğiyle bugünün Türkiye’sini inşa etti Kenan Evren. Kenan Evren bu ülkeye gelmiş en büyük haindir Amerika’nın kuklasıydı bu ülkeye kimse onun kadar zarar vermemiştir.

    Dysplasia

    @deadhouse, İyi de İmamoğlu’nun aldığı ceza nolacak? İmamoğlu’nun parlamasını zaten çat diye kestiler siyasi yasak ve hapis cezasıyla. Kenarda oynamak için beklenen bir kart olarak duruyor orada.
    KK İstanbul’daki gibi Kürt oylarına oynamayı seçti, olmadı. Demek ki şovenizm gerekiyor.

    MHP’nin İYİP’i geçtiği ülkenin milliyetçisinden de ne hayır gelir bilemedim. Bir tarafta geçmişte ve şu an üç terör örgütüyle işbirliği yaptığı kesin olan birisi ve bir parti var diğer tarafta ittifakta bile olmayan HDP üzerinden yüklenilen KK var.

    Ben Bilge Yılmaz gibi insanlar tarafından yönetilme fırsatını kaçırdığımıza yanıyorum, başka da bir şey değil..

  44. deadhouse says:

    İslamın olmadığı bir ülke yok mu ya? Kanada, Yeni Zelanda beni sarmaz. İslamcılar orada da var. Tek bir müslümanın bile yaşamadığı bir ülke var mı acaba. Kuzey Kore? Vanuatu? Tuvalu? Her yere razıyım.

    lammoth

    @deadhouse, din meselesi öyle tehlikeli ki… Benim canım kuzenim bile (kendisi bizim evde büyüdü) gidip sayın RTE’a oy verdiğini söyledi. Evlendikten sonra eşinden etkilenip bu tarz bir karar vereceğini biliyordum. Oysa bundan 5 sene önce dallama gibi karşıt bir dişi bireydi. Deniz Gezmiş ne kadar güzel söylemiş: “Allah bu faşistlerin eline düşürmesin”.

    deadhouse

    @lammoth, 20 yıllık süreçte sonradan Rte’ci olmuşsa sıkıntı büyük. Senin kuzenini Anarko Kapitalist, Nasyonal Sosyalist de yapabilirler. :)

    Karanlık çağlar bizi buldu. 2-3 bin yıl önce bu semavi saçmalıklar yoktu. Paganizm, Mitraizm, Şamanizm, Zerdüştlük gibi bu semavi saçmalıklardan çok üst inançlar vardı. Keşke o zamanlarda yaşasaydım. İşin daha da kötü tarafı en kötüsüne denk geldik: İslam. Hıristiyanlık reform filan geçirdi. Atalarımı sikeyim diyorum başka bir şey demiyorum.

    eatthegun

    @deadhouse, Abd’deki bazı bölgeler gayet ideal, islamofobik zaten adamlar.

    deadhouse

    @eatthegun, Abi onlar beni almaz. Amına kodumun Orta Doğulusu der, polis çevirmesinde George Flody gibi “nefes alamıyorum” derim ve pert olurum. Dediğin bölgeler Amerika’nın kurucularının torunları. Hıristiyanlık, Aile, Şükran günü filan ben beyaz değilim ki. Öyle bir yere gitmeliyim ki hem İslam olmasın hem 3. Dünya ülkesi filan olsun. Ya da ne bileyim dediğim gibi Vanuatu gibi Pasifik adalarından biri olabilir.

  45. deadhouse says:

    Hava puslu, ülke puslu, dünya puslu.

    Bir şişe şarap + Marlboro Red + Taxi Driver

    Başka da yapacak bir şey yok.

    pepega

    @deadhouse, I’m God’s lonely man. Anytime, anywhere.

    fuin

    @deadhouse, tam olarak yaptığım şey.

    deadhouse

    @pepega, @fuin, Ne film ama. Kaçıncı izleyişim bilmiyorum. Robert De Niro’nun inanılmaz rolü. Öyle ki ondan başkası oynasa film bu kadar efsaneleşmezdi. Paul Schrader’ın derinlikli senaryosu, Scorsese üstadın muhteşem yönetimi. Sanata sığınıyoruz ne yapalım.

    deadhouse

    Muhteşem müziğini eklememek olmaz. Caz müziğinin bir sinema eseriyle seviştiği filmdir. Bir de Malle’nin, Miles Davis üstadın icra ettiği Ascenseur pour l’échafaud, (1958) filmi var bu kulvarda, Cazın filmin iliklerine dek işlediği.

  46. ismail vilehand says:

    Ohhh iyi oldu. Sizin ben beynizi sikeyim. Tuzu kuru, cebi dolu umursamazlar, sikiş peşinde koşan marjinal solcular. Topunuzu cehenneme gömmek için ömrümün sonuna kadar oyumu AKP ve Erdoğan’a vereceğim. Beter olun.

    Siyasi inatlarınızı bir kenara bırakıp tek tarafta birleşmeyi beceremediniz. AKP ve Erdoğan size ödül bence. Umarım başınıza Hüdapar veya daha marjinali gelir de ebenizi amını görürsünüz.

    ismail vilehand

    Sizlere veda ederken şöyle bir playlist bırakıyorum. Götünüzü parmaklarken dinlersiniz:

    https://spoti.fi/3MsHsXR

    ismail vilehand

    Çevremdeki herkese çok basit bir şey anlatmaya çalıştım. Bu karşı tarafı kayıtsız şartsız yok etme seçimiydi. İster kızıl komünist ol, istersen koyu şeriatçı ol, karşında hiç bir siyasi temeli ve görüşü olmayan bir saadet zinciri var. Tek olayları para para para ve daha fazla para.

    Gecekonduda yaşanı sosyal yardımından olmak istemiyor, mersoya jipe binenler ihalelerden olmak istemiyor. Bunların bir siyasi görüşü yok ve asla olmadı. Alt tabanları her ay kapıya gelen bulgur, makara, ayçiçek yağından olmak istemiyor, üst tabaka ise kokain içmekten, Tayland’a gidip ladyboy sikmekten olmak istemiyor. Olanla olmayanın kavgası bu. Sikerim sağı solu siyasi görüşü.

    Kendi siyasi inatlarınızdan vazgeçmeyip alternatif kahramanlar yarattınız ve yarrağın kafasını aldınız.

    Diablo, Darth Vader, Sauron, Frank Horrigan, Bowser ve Saddam Hüseyin ittifak kursa bile bu hırsız, gaspçı haramilere karşı oy verirdim ama siz; yok ex akpli, ex siyasal islamcı diye adam beğenmediniz.

    RTE ve AKP size müstehak.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Muhtemelen senin ailen ve çevren Seküler epey. Bunlarla uzlaşmaya çalışan adam bu Siyasal İslamcıları tanımamıştır. Dalga geçtiğin İncecileri yanına çekseydin çok daha karlı olurdu. Oyu olmayan bedavadan 37 milletvekili kazanan adamlar yarın Akp’ye geçtiğinde, geçmeseler bile politikalarını, tavırlarını gördüğünde belki Siyasal İslamın gerçek yüzünü görürsün. Herkes cephe almalıydı onlara karşı, ittifak içinde olsun ya da olmasın. Bu konuda ve Jip, Gecekondu, Tayland, İhale konusunda hemfikiriz. Bunlara imza atmamak salakça olur. Ama bence senin es geçtiğin bu ex Akp’lilerin hiçbir faydasının olmadığı, sadece zararının olduğu.

    eatthegun

    @ismail vilehand, Bu milletin sağından da solundan da hiçbir yerinden bir bok olmaz

  47. Emre Görür says:

    Kılıçdaroğlu seçim sürecini oldukça iyi geçirdi, ama muhalefetin seçimlerdeki organizasyon eksikliği evlere şenlik. İnsan karşı tarafın taktiklerini analiz edip bunlara karşı önlem almaz mı? Kaç seçim oldu, hala hiçbir müdahalede bulunamıyorlar. Kurbanlık koyun gibiler.

  48. sakin says:

    Bundan sonra hiçbir şey umrumda değil.Ülkenin gerizekalilik katsayısını çok kucumsemisiz. Yanımızda yönümüzde muhalif takılan insanlar var diye kendimizi çoğunluk sanmisiz. Çoğumuz büyük şehirlerde doğduk büyüdük, ülkenin geri kalanını gerçekten tanımak ve anlamak neredeyse hepimiz icin seçim dönemlerinde oluyor ve bu maalesef büyük bir şok geçirtiyor her birimize. Geçmiş olsun.

    sakin

    @sakin, yiyip içip sıçıp gezeceğim. Geriye kalan ömrümde Twitter’dan sikik sokuk siyaset beyanatlarini takip edip durmak istemiyorum amk. Hepinizin canı cehenneme.

  49. Koralp says:

    Kılıçdaroğlu bu süreçte kazanabilecek aday olduğunu kararsız veya oyunun rengini değiştirme potansiyeli olanlara değil, oyunu her halükarda kendisine verecek olanlara inandırmış. Olay bundan ibaret. RTE’nin istediği ve beklediği senaryo birebir gerçekleşti.

    Dysplasia

    @Koralp, Bu sonucu AKP’nin ve RTE’nin de beklemediğine o kadar eminim ki.

  50. deadhouse says:

    Bu adamın artık adını söylemek istemiyorum. (KK)

    Muhtemelen Atatürkçülüğü tasviye edip oysuz Siyasal İslamcılara da 37 milletvekili verdirip Atatürk’ün partisini de Atatürk’ün kurucu değerlerini de sonsuza dek tarihin tozlu tarihine yollamak isteyen bir Akp ajanı. Başka türlüsü aklıma gelmiyor. Bu kadar öngörüsüzlük ve becerisizlikliğin başka izahı yok. Demedi demeyin o 37 milletvekili 1-2 seneye AKP’ye geçecek.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.