# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Serbest kürsü
| 04.05.2015

Yeter! Söz milletin.

Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.

Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.

  Yorum alanı

“Serbest kürsü” yazısına 15,540 yorum var

  1. Her şeyi anladım… adam seçimden ÇEKİLDİ 235k küsür oy aldı.

    Frostauðn

    @Format C: For Cortex, Yurt dışındaki seçmenlerin oy verme süreci yaklaşık 1-2 hafta önce bitti oradan geliyor büyük bir kısmı.

    Dysplasia

    @Frostauðn, Benim sandıkta iki kişi vermiş İnceye ahah.

    Frostauðn

    @Dysplasia, onlar da vardır tabi o ihtimali her zaman için beklemek lazım :)

    Format C: For Cortex

    @Frostauðn, 1,6 milyon geçerli oy %0,95 inceye yurt dışından 16k bile değil. Dümdüz bizim insanımız vermiş.

    Frostauðn

    @Format C: For Cortex, Mümkün yani bu ülke insanından beklerim daha çok z kuşağına hitap ettiğini falan söylüyorlardı İncenin bende bir z kuşağı bireyi olmama rağmen rahatlıkla söyleyebilirim ki bizim kuşakta da baya problemli arkadaşlar mevcut hatta apolitikler de var. Bu açıklandı mı bilmiyorum adaylar yurt dışından ve yurt içinden ne kadar oy aldıklarını merak ediyorum. Danimarkalı konuştuğum kız arkadaşım buradakilerin çoğu Erdoğan karşıtı demişti uzatılan mikrofonlara onun hakkında “oldfashioned” diyorlarmış :)

  2. deadhouse says:

    Bu gecekondu yardımı alana, Jipe binen, İhaleci, Hırsız vs. Bunlardan başka bir kesim var. Kimsenin dile getirmediği.

    Hiçbir çıkarı olmayan evet yanlış duymadınız, hatta haksızlığa uğrayan, 1 kuruş da para almayıp ölümüne Reis, ölümüne İslam, ölümüne ölüm diyen tayfa.

    Bilmiyorum bence siz de bunları görmüşsünüzdür. Bunları tanımamış olanlar ülkenin CAHİLLİK ve YOBAZLIK seviyesini bilmiyordur. Evet Akp ve Rte’nin en büyük destekçileri bunlar. Bunlar emekli, bunlar kıçıkırık maaşlarla çalışan işçi kesim.

    Bunlara çözüm yok. Bunlara çözüm 100 yıl evvel gelmeliydi. Çağdaşlıkta, ilericilikte direnenlere başka türlü muamele edilmeliydi.

    Atatürk meehametliydi ne yazık ki. İnsandan saydı bazı kimseleri.

  3. Yiğit says:

    Resmi olarak bitmiş değil o yüzden elimden gelen tek şey olarak oyumu tekrardan vereceğim. Muhtemelen kaybedeceğiz ve bir daha oy kullanmak için kıçımı bile kaldırmayacağım. Bu ülkede bundan sonra siyaset takip etmenin lüzumu kalmadı. Her şey müstehak.

    İyi oldu. Birkaç yıldır kendime dair olan bütün umutlarım bitmişti. Şimdi bu ülkeden gitmek gibi bir nihai amaç belirleyebildim.

    Bundan sonra doların 50lere yakınsadığı, etin 4 haneye çıktığı, ekmeğin çift hanelerde satıldığı şeriatımsı ülkesinde yaşasın sevgili halkımız. Ne kadar sikilirsek o kadar iyi.

  4. Ugur says:

    First round: Rus 1 – 0 Nato

    İmamoğlu ve Meral mommy dışında herkesin ılık götlü davrandığı propagandanın sonucunda bu kadar olur.Bence yine iyi bile aldı.

    Bizim gibi kimliğinden uzaklaşmış dünyay katkısı sıfır hazırdan yiyen ortadoğu toplumlarında demokrasi çoğunluk diktatörlüğüdür.İnsanlar kendisine faydalı olacak olana değil komşusunun inadına oy basar, geleceği falan siklemez, hakkını aramaz, hukuktan bir haberdir.1945′te İsmet Paşa bu halk yığınıyla çok partili sisteme değil teknokrasiye geçiş yapacaktı gerekirse zorla, yanlış yaptı.Failstate’in başlangıcı orası.

    Neyse ben gideyim de Sinan Oğan’ı izleyeyim, adamın duruşunu gördükçe sakinleşiyorum.

    deadhouse

    @Ugur, Sakinleştiğin adama biri söylesin ülkeye 13 milyon kaçak dolmuş hala Hdp diye zırlıyor. Kürtler hiçbir şey beklemeden full Kılıçdaroğlu’na oy verdi. Kendisi 2 gün önce bakanlık pazarlığı yapacağız diyordu.

    Türkler kendilerinin sonunu getirecek. Kürt diye ötekileştirdikleri ülkeyi çok daha fazla düşündü.

    Ugur

    @deadhouse, “Kürtler hiçbir şey beklemeden full Kılıçdaroğlu’na oy verdi”

    kam ooon, siyasette hiç bir şey karşılıksız değildir.Selo yeniden yargılanıp salınacaktı.Ha salınsın bu arada bana ne.

    deadhouse

    @Ugur, Bu yorumun bende Supremacist Türk izlenimi uyandırdı senin için. Bana ne diyorsan neden bunu bir “istek”miş veya “lütuf”Muş gibi değerlendiriyorsun. Zaten olması gerekenin bu olmadığını düşünüyorsan daha fazla konuşmanın anlamı yok.

    Ugur

    @deadhouse, Kötünün kötüsüne ya da kötünün iyisine oy veriyoruz.Seçim zamanları çıkar ilişkileri tavan yapar.Bundan bahsediyorum.Hiçbir şey beklemeden oy verdiler demek çok iddialı.

    Rust in Peace.

    @Ugur, meral kadar balonu yok. Tüm sene hiçbir ama hiçbir şey yapmadı. Kendisine gram oy çekemedi. Seçim kaybedilirse Meral de en az diğerleri kadar suçlu. Sen mhpden az alıyorsan kusura bakma sana iyi gözle bakamam ben.

  5. deadhouse says:

    Bu son yorumum fazla yer kapladım kusura bakmayın.

    Benim hala umudum var. Yanlış anlamayın. Sikik seçimlerden filan değil.

    Burası Atatürk’ün Cumhuriyeti. Bu ülkeyi Atatürk ve silah arkadaşları kurdu.

    Burası Türkiye Cumhuriyeti. Bu ülke ya tamamen yok olacak, adı Türkiye Cumhuriyeti olmayacak, başka bir ülke olacak, her anlamda parçalanacak ya da Atatürk değerlerini benimsemiş gerçek (şu anda ortalarda olamayan) vanatanseverler sayesinde yeniden kurtulacak.

    Eğer böyle olmazsa yazıklar olsun. Bize, herkese. Bana bazen bu konuşmaları yaptığımda romantik filan diyorlar. En ufak romantizm yok. En büyük gerçek bu.

    Aksi durumda Türkiye Cumhuriyeti diye bir ülke olmayacak.

  6. Normalde siyaset konuşmaya bayılan biri değilim. Önceki sayfada deadhouse daha önce Yiğit’e dediği bir şeyi biraz önce de ismail vilehand’e deyince konuyla ilgili bir şeyler yazma ihtiyacı duydum.

    deadhouse her ikisine de “…belki Siyasal İslamın gerçek yüzünü görürsün” minvalinde bir şey dedi. @deadhouse, bu yorumum sana cevap değil, sadece diyeceklerim konusunda ilham verdiği için senin yorumunu referans alarak başladım.

    Bu konuda 5′ten yüksek IQ’su olan herhangi birinin bunu görmeyeceğini/görmediğini düşünmüyorum. Yiğit de elbet biliyor, ismail de biliyor. Herkes biliyor. Hepimiz biliyoruz. Burada denen şey, karşı tarafı yıkmak için geçici bir süreliğine kalabalık görünmekti. Stratejik, diplomatik ve pragmatik düşünmekti. Ha, doğru karar yanlış karar o ayrı ama demek ki görünen tek çare buydu.

    Ben CHP’li değilim. Herhangi bir partili değilim. Sadece akılcı hareket etmeye çalışıyorum. Seçimde iki oyumu da CHP’ye verdim, ama CHP’nin beni süper temsil ettiğini düşündüğümden veya kolumda Atatürk dövmesi olduğundan değil, stratejik olarak bunun yapılması gerektiğini düşündüğümden.

    İçimde bir umut vardıysa da -en azından- ilk turda bitmeyeceğini biliyordum aslında. Bunun sebebi de Anadolu toplumunun sosyolojik ve karakteristik yapısında yatıyor.

    Toplum eğitimsiz olduğundan, bireyselleşemediğinden, hayattaki tek başarısı çocuk yapmak olduğundan “başarı hissi duyabileceği daha üst bir benliğin himayesine” ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden de bu insanların “kazandık”, “biz kazandık”, “başardık” demelerini sağlayacak bir şeye ihtiyaçları var. Bunu onlara dedirtecek bir numaralı şey de AKP gibi populist söylemlerle hareket eden ve herkesin bam teline basarak yükselen bir oluşum.

    Bu yüzden reisleri, önderleri ABD’ye, İsveç’e, İsrail’e, Almanya’ya içi boş ayarlar verdiğinde gaza geliyor; götünde donu yokken “oğlum biz var ya süperiz ha” hissini yaşayabiliyorlar. Bu pek çokları için temel bir ihtiyaç ve bunu karşılayan tek ve en güçlü figür de siyasal İslam ülküsüyle hareket eden ve aşağılık kompleksi olan bu kendine bile zor yeten kitleleri doyuran AKP. Bu öylesine kalıtsal, içselleştirilmiş ve tatmin edilmesi zaruri bir his ki 2 ay önce annen, baban, eşin, 3 çocuğun ölmüş olsa bile “en azından bizim taraf kazandı! :D”, “başardık lan! XD” diye çıldırasıya sevinip arabayla çocuklarının öldüğü yıkıntıların arasında turlayacak kadar diğer her şeyi unutabiliyorsun.

    Dolayısıyla AKP kitlesinin kendisine başarı hissini yaşatacak bir şeye olan ihtiyacı CHP kitlesininkinden çok çok çok daha fazla. Bu yüzden de ikinci turda AKP seçmeni “reisin başını öne eğdirmeyelim” diye tam kadro sandığa koşacak ama CHP kitlesi içerisinden -mutlaka- fireler olacak, çünkü onun o başarıya olan ihtiyacı AKP seçmenindeki kadar derinlere gitmiyor. Çünkü CHP tarafında, AKP’nin pompaladığı din, namus vs. konular kadar hayati, “insanın kanına dokunan” değerler yok.

    CHP tarafında “Allah şu 4 yaşındaki çocuğumun canından alsın da Kılıçdaroğlu’na versin” diyen BİR KİŞİ BİLE YOK. AKP tarafında “Allah şu 4 yaşındaki çocuğumun canından alsın da reise versin” diyen ON BİNLER VAR.

    Türk toplumu eğitimsiz, buna bağlı olarak kolay manipüle edilebilir ve aşırı duygusal yapıdadır. Bu her zaman böyle olmuştur.

    Türkiye’de futbolun bu kadar sevilmesinin, insanların takımlarının galibiyetini, şampiyonluğunu ölüm kalım meselesine dönüştürmesinin sebebi de bu. Birey olamamış yığınların kümülatif hâle gelerek ortak başarının tatminini yaşamak istemesi. Ben de futbola bayılıyorum, metali ne kadar çok seviyorsam o kadar seviyorum, GS şampiyon olunca manyak gibi sevineceğim, ama bu konu beni ben yapan şey değil. GS çok başarısız olsa da beni tatmin edecek, mutlu edecek başka bir dolu değer var hayatımda. Ama bahsettiğim kitleler için durum öyle değil. Milyonlarca kişi için hayata, hayatın mutlu eden tarafına tutunabilecekleri tek şey bu ortaklaşa elde edilmiş zaferler.

    Dolayısıyla sadece “siyasal İslam’ın gerçek yüzünü görseniz”lik bir durum değil burada olay. Onu elbette ki biliyoruz. Ama Türkiye’nin sosyolojik yapısı aksine elvermiyor maalesef.

    En basit örneğini vereyim. Uzun zaman önce merkez sağa kayan CHP’yi falan bırak. Adında Türk toplumunun devasa bir kısmı için komünizm, DHKP-C gibi ekstrem kavramları akıllara getiren ve büyük bir kesim için terörizmle bağdaştırılan “Sol” kelimesi geçen Demokratik Sol Parti Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit’e, 2005′te siyaseti bıraktıktan sonra anne tarafından Medine’de 2 milyar Dolar’dan fazla değeri olduğu açıklanan -avukatı açıklamıştı- arazi miras kalmıştı. 2 MİLYAR DOLAR diyorum, bundan 18 sene önce diyorum. Ecevit de bunu “Türk hacılarının yararlanması koşuluyla” devlete, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağışlamıştı. Sol Parti’nin başkanı yapmıştı bunu.

    O yüzden Türkiye’de, Anadolu’nun sosyokültürel yapısında bazı şeyler olması gerektiği gibi olamıyor ne yazık ki. Türkiye’de siyaset yapmak istiyorsan, bu ülkeyi seviyorsan ve yönetimine talipsen, pragmatik ve en önemlisi diplomatik hareket etmek, kitleyi tanımak, saha zeminine göre krampon seçmek zorundasın.

    İstersen kadronu ABD’de üniversite hocası olan profesörlerle doldur, karşındaki “bunlar hayvanla evliliği getirecek, ibneliğe prim yok, Bay Kemal bizzat PKK basın sözcüsü” deyip camide Kuran okuyarak her 2 kişiden 1′inin oyunu alıyor.

    Tüm bunlara rağmen AKP denen bölüm sonu canavarı, yerel seçimler dışında 20 küsur yıldır ilk kez bu kadar fazla sallandı, ama çok kalıtsal kökleri olduğu için yıkılmadı. İkinci turda olur olmaz bilemem ama 42 yıldır bu ülkede yaşayan bir insan olarak “yok olduk, bittik, artık net şeriat, özgürlüklerimiz yok olacak” gibi şeylerin de öyle kolay olmadığını söyleyeyim. Daha şimdiden bunun kaygısını duyan kendi toplumunu tanımıyordur bence. Elbette ki binlerce sıkıntı var, elbette ki “zamanında biz de olmaz diyorduk ama oldu, o kadarını da yapamazlar diyorduk ama yaptılar” diyen burkaya sokulmuş Orta Doğulu kadınların açıklamaları var, ama Türkiye öyle bir toplum değil. “Değildi ama artık öyle” diye düşünenler olabilir, ama değil. Gerekirse iç savaş çıkar ama o özgürlükleri almak öyle kolay olmaz. Özgürlüğü için Kurtuluş Savaşı’na girmiş insanların torunları yaşıyor bu ülkede. AKP geçer başkası gelir, o gider diğeri gelir. Önemli olan “mevcut durum böyleyse, olması istenen bir sonraki şey için hazırlığın doğru yapılması”. Bunun için belki 2-3 nesil geçmesi gerekir, belki de lider figürün bir anda ölmesiyle 1-2 seneye her şey dağılır; ne AKP kalır ne başkası.

    Umarım bu ülkenin gerçekten mutlu olmayı, özgürce yaşamayı, bu topraklara denk gelen kısa ömürlerini huzurlu geçirmeyi hak eden insanları en kısa zamanda mutlu, özgür ve huzurlu olurlar.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Ben derdimi anlatamadım galiba. Birkaç yorum önce Ali Osman’a Akp, Mhp ittifakına karşı herkes ama herkesin, Kürdü, Türk Milliyetçisi, Chplisi, AKP’ye küskün sağcısı herkesin birleşmesi gerektiğini yazdım. Ben de pragmatik olarak bakıyorum. Demek istediğim Babacan ve Davutoğlu gibilerinin pragmatik bakışa göre bile hiçbir fayda getirmediği. Siz buna katılmıyorsanız o ayrı konu.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, Babacan ve Davutoğlu gibilerinin pragmatik bakışa göre bile hiçbir fayda getirmediğine tabii ki katılıyorum. Ben tırnak içinde aldığım cümleni de sana cevap diye almadım zaten, dediğim gibi sadece bir şeyler deme ihtiyacı uyandırdığını söyledim.

    Babacan, Davutoğlu’nun sıfır etkisi olduğu zaten ortada. Onu geçtim, Trabzonlu İmamoğlu’nun Karadeniz’deki oylara elle tutulur hiçbir etki edememesi veya Ankara’yı Gökçek’ten kurtaran Mansur’un Orta Anadolu’da Ankara dışında tek bir yere bile etki edememiş olması da var. O konuda tabii ki haklısın. Nitelik nicelik konusu ayan beyan ortada zaten.

    Devlet Bahçeli’nin bir karikatür figürüne dönüştüğü bir ortamda İYİ Parti’nin bundan yararlanamamış oluşu ve daha bir sürü faktör de dediğim gibi hep karşı tarafın, Cumhur tarafının tanrılaştırılmış bir figür önderliğinde oluşundan.

    Berca B.

    @Ahmet Saraçoğlu, bu sitede daha doğru bi analiz okumadım sanırım. Her cümle o kadar doğru ki. Gerçekler bu ve inanılmaz büyük bir çıkmazdayız maalesef.

    Raddor

    @Berca B., ben de çok beğenerek okudum bu yüzden senin beğendiğine şaşırmadım hahah.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, yapılması gereken bütün muhalefeti tek çatıda toplamaktı. Kürtler fire vermedi ama dindarlar ve milliyetçilerde fire yüksek. İnce ve Oğan tayfasının bu kadar göz ardı edilmesi en büyük hata. Onun dışında yapilabilecekler yapıldı.

    Gördüğünüz duyduğunuz bütün liderlerden, mafya başlarından, terör elebaşlarından, komutanlardan daha güçlü bir adam Erdoğan. Boşuna senede 3 kez Godfather serisini izliyorum. Halkını bu kadar sikip soğana çeviren ve buna rağmen bu kadar güçlü olabilen bir adam ne tarihte ne de kurgu evrenlerde var. Şu anki nesillerin bu adamı neredeyse hiçbir senaryoda deviremediğini defalarca gördük.

    Kötümserliğim “şeriat gelecek vs” değil. Halen daha bu kadar güçlü olabildiklerini görmek kanıma dokunuyor. Bu halkın cehaleti her şeyin önünde. Ama iktidar da güç kaybediyor ve her istediğini kolayca yapamıyor bence. %50yi geçiyorlarsa bu milletin milliyetçiliğini riske atamazlar. Tamamen araplaşmamız imkansız. Muhalefetin her ne kadar iktidarı deviremese de iktidardaki etkisi yadsınamaz. Zaten maksimum bu kadar oluyor. İktidarı belli bir çizginin dışına çıkmamasını sağlamak dışında hiçbir şey yapamayız.

    Ekonomik olarak yarrağı köküne kadar yiyeceğiz ama. Ondan kaçış yok. O konuda en ufak bir iyimserlik yok içimde.

    Sonuç olarak bu iktidar devrilemiyor ama muhalefetin sesini eskisinden daha çok dinliyorlar. Artık akp ne kadar dinlerse işte.

    Yiğit

    @Yiğit, ek:

    Akp’den çok mhp’ye kızıyorum. Bu seçime dair bütün umudum mhp’nin oylarının düşüp iyip’e kaymasıydı. 25lik chp ve 10luk solcu kürt oylarıyla değişim hiçbir zaman mümkün olmadı. Her zaman en kilit parti mhp oldu. Bu güçlerinin azalmasını bekledim ama hayal kırıklığı oldu.

    Chp’nin ve kk’nın en büyük hatası da bu oldu. Hdp oylarıyla çok rahat bir olabilen parti hiçbir zaman mhp ile bir olamadı. Zaten olabilse bu iş yıllar önce çoktan bitmişti.

    Rte’den önce bahçelinin doğal yollarla gitmesini istiyorum. Ne zamanki mhp bu arap sevicilere karşı durması gerektiği noktada durur, değişim de o zaman gelir. %10 mhp, 10iyip, 6 da sinan oğana giden toplam 26lık oy akp’ye karşı net duruşta olmadıkça bu adamlar devrilmez. Bunda en büyük engel hdp. Terör algısından kurtulamayan ve demokratik kürt seçmenini doğru şekilde temizce temsil edemeyen bu parti bu 26lık kesmin bir araya gelmesine her zaman engel.

    deadhouse

    @Yiğit, Ekmeleddin İhsanoğlu ahahaaha. Bir de Chp Allahu Ekberci tayfayla bir olmadı diyorsun. %38.

    Kardeşim sana tavsiye bu Allahu Ekberci tayfaya güvenme. Gerçi sen Babacan’a da okey çekiyordun. Pardon pardon ulusalcı kalıplarımla seni değerlendirmemeliyim.

    Yiğit

    @deadhouse, ne diyon dayı. Sıkıntın ne bilmiyorum ama seni şuraya alalım

    https://g.co/kgs/gouQUU

    deadhouse

    @Yiğit, Bu yorumu yazdığına göre benden çok senin ihtiyacın var gibi. :)

    Yiğit

    @deadhouse, çatı aday çıkarmayı bir olmak olarak değerlendiriyorsan hemen akabinde koalisyon hükümeti kurmamanın ve başbakanlığı bile reddeden Bahçeli’nin faturasını kime kesiyorsun? Chp hiçbir zaman mhp ile birlikte akp’nin karşısında duramadı.

    owlbos

    @Ahmet Saraçoğlu, 👏👏

    Frostauðn

    @Ahmet Saraçoğlu, Belkide en doğru yazılmış yazı buydu üstüne bir şey eklemek mümkün değil benim düşündüklerime belki karşılık gelmiyordu ama okuduktan sonra kesinlikle hak verdim.

    Joseph

    @Ahmet Saraçoğlu, sadece eğitimsiz cahil kesim değil. Kendi çıkar ve menfaatleri olan zengin kesimlerde akp yi destekliyor kendi akrabalarimdan biliyorum işin bu gerçeğide var ama olan orta kesimlerine oluyor. Güçlü liderler zayıf Toplumun Eseridir.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Joseph, zengin kesim de elbette var, ben gece saat 02.00′de AKP genel merkezi önüne koşanlardan, Maraş’ta tura çıkanlardan bahsediyorum. Elbette ki her katmandan insan var, benim vurguladığım esas çoğunluğu oluşturanlar.

    Ahmet Saraçoğlu

    Demek istediğim tam olarak buydu:

    https://twitter.com/letarjikbiri/status/1662870232531075085?s=46&t=FeSzrM1ohvvnafQ08bqHrw

    Yanlış anlaşılmasın; tweet’i atan kişi o minvalde yazmış ancak ilgili kişinin “cahil” temizlik personeli, diğer tarafınsa “eğitimli” doktorlar olmasına yönelik kibirli bir bakış açısı değil benimkisi. Yukarıdaki yorumum okunursa demek istediğim anlaşılabilir. Tamamen normal görüyorum yaşanan bu tür olayları. Üstteki uzun yorumumda da bundan bahsetmiştim. Sadece o yorumumu tam karşıladığı ve ona örnek teşkil ettiği için bunu yazıyorum; “baksanıza ne hâle geldik” demek için değil.

  7. Melkor says:

    Kırılgan, zırıldayan, suçu onda bunda arayan, kaybetmesini bile bilmeyen muhalif tayfaya bakmayın. Adam kazanmadı işte insanı deli etmesinler. Size bir günde bu yamyamlardan kurtulacağımızı inandıran şey ne? 14 gün var yeniden kalkmanız için mühlet. Bir kez daha karşımızda nasıl radikalize bir kötülük olduğunu ve Kenan evren’in toplum mühendisliği nasıl kemikleştiğini gördük. Kendi kendime seçimle orkların gittiği
    nerede görülmüş derdim, bunların yanında romantik kalıyorum aq.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Melkor, bence o tayfanın bu şekilde olmasının en büyük sebeplerinden biri Twitter’ın Türkiye genelini yansıttığını düşündükleri için yaşadıkları hayal kırıklığı. Sosyal medyaya göre aşırı kolay manipüle oluyor pek çok insan. Twitter’da trending topic olan 2 tane tag, bir sürü 🫶 gören hemen coşuyor, olmayınca da yıkılıyor.

    Halbuki Türkiye’de akıllı telefonu bile olmayan, sadece yandaş kanalları izleyen milyonlarca kişi, okuma yazması dahi olmayan sayısız insan var. Bir de üstüne ilk kez oy kullanan ve AKP’den başka bir şey görmemiş gençler eklenince hemen teslimiyet yorumları geliyor.

    CHP’nin kitlesini yeniden motive etmesi gerekiyor çok hızlı şekilde. Oğan’la mı olur, başka söylemle mi olur bilmem ama şimdiden mevcut herkesi gazlamaları, Oğan ve İnce kitlesinden ve bir de yurt dışında ilave oy almak için ne gerekiyorsa yapmaları gerekiyor.

    CHP’nin en başta kendi kitlesini bu işin başarılabileceğine inandırması gerekiyor, aksi takdirde “tamam abi ya buradan dönmez artık, biz tatilimize gidelim”ci tayfa işi çok zora sokabilir.

    Melkor

    @Ahmet Saraçoğlu, Dün çok kötü sınav verdiler. Acilen motivasyon şart gerçekten. Herif kazanmadığı seçim için balkon konuşması yapıp kitlesini umut verdi. Bir de herkes bıkkın tmm da sen ben kaybettik öldük bittik diye kendimizi yerden yere vurmayı bilmiyor muyuz? Biliyoruz ama kaybetsek de yapmamız gereken şeyi biliyoruz ve eminiz. Onlarda o yok. 8 milyon insan oy kullanmamış, 1 milyon geçersiz oy var, sinan oğanın oyu var. Fark kapanmayacak gibi değil.

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, Mesele Twitter değil, güvenilir olanları da dahil birçok anketin ilk turda alamasa bile Kılıçdaroğlu’nu önde göstermesiydi. Borsa bile yükseldi en son yayınlanan anket sonuçlarıyla. Ben o kadar kendimi kaptırmamış olsam da 2,5 milyon fark yemesini de beklemiyordum mesela. Daha çekişmeli bir ikinci tur olur diye düşünmüştüm. MHP, YRP falan saçma sapan sonuçlar çıktı.

    deadhouse

    @Melkor, Devlet Bahçeli olduğu müddetçe zor. Ya Allah Bismillah Allahu Ekber’ci tayfası arasında 5 sene kaldım. Nazileri, Pol Potçuları, Stalincileri, ABD emperyalizmini anlıyorum bu adamlarla 5 sene kalmama rağmen bunların beyin yapısını çözemedim. Baksana hala medet uman var üstte bunlardan. Ben sadece beyin yapılarını analiz edemiyorum, medet umayacağımı biliyorum hiç olmazsa.

    Yıllar önce ateşli MHP’li biri ile tartıştığımda ya kardeşim milyonlarca sığınmacı geldi, sınırlar yol geçen hanı, Reisiniz Atatürk’e saygı duymuyor hem Atatürk atamız hem Türkeş başbuğumuz diyorsunuz. Nasıl oluyor bu diye sordum. Bak Türk’ten bahseden yok, Araplar ülkeyi satın aldı diye de ekledim. Sırf vereceği cevabı merak ettiğim için hassas noktaların hepsini hedef aldım anlayacağın.

    Verdiği cevap şu oldu.

    “Kardaş Chp Kürdistan’ı savunuyor. Öcalan’ı serbest bırakacaklar”

    Melkor

    @deadhouse, Keklikçi bunağın oturduğu yerden o kadar oy alması beni de delirtti.
    Buna oy verenlerin bir tanesinin de memlekete hayrı dokunmamıştır. Vatan haini denilen kürtler doğuda çakılı şekilde kk derken, Vatansever diye geçinenler adam vurduran mafyaya, pazarlıkçı s.oğan’a oy verdiler. Ülkeyi neyin eşiğine getirdiklerinin farkında bile değiller.

    lammoth

    @deadhouse, “Kardaş Chp Kürdistan’ı savunuyor. Öcalan’ı serbest bırakacaklar” bu söylem ülkenin büyük kısmında kabul gördü bu arada. Bir adamın neredeyse tüm toplumu buna inandırabilmesi inanılmaz. Kendisine solcu diyen adam bile Kürt meselesi açılınca dut yemiş bülbüle dönüyor ülkemde. Ancak o halk gidiyor, üzerine düşen sorumluluğu -senin de belirttiğin üzere- tıkır tıkır yerine getiriyor. Ne denir ki?

  8. Raddor says:

    Çok heyecanlı ülke lan, millet Kanada’ya falan yerleşip neler kaçırıyor. :D

    Dizi-film izlemeyi bıraktım, haber izliyorum. Dur bakalım n’olacak?

    Aklıma Aziz Nesin’in bir hikayesi geldi, hatırladığım kadarını anlatayım:

    Bir kahvede insanlar her gün haberleri tartışıp “Dur bakalım n’olacak?” diyormuş. En sonunda emekli bir abi ahaliye demiş ki, “yav siz hep dur bakalım n’olacak diyorsunuz. Bana bir akrabamı hatırlattınız.” İnsanların ilgisini çekmeyi başarınca o da benim gibi “Durun anlatayım” demiş.

    Yine her şeyin Araplara satıldığı bir dönemde Ebul Fatık diye Arap zengini bir adam boğazda bir köşk alıp Türkiye’ye yerleşmiş ve evlenmek için kız aramaya başlamış.

    Ama kızın erkek eli değmemiş, namuslu ve saf olmasına takıntılıymış. Ha bir de güzel olacak. En sonunda bulmuşlar. Süt gibi kız. Safın da önde gideni. Bu kız kahvede hikayeyi anlatan emekli abinin eşinin uzaktan akrabası.

    İmam nikahıyla evlenmişler. Fatık çirkinin önde gideni. Kızın babası yaşında. Kız Kuran kurslarında büyümüş, henüz 17′sinde, fakir bir aileden geliyor.

    Bizim bu Fıtık amca kıskancın önde gideni, kızı çarşafla kapatmış. Kız sıkıntıdan ölmesin diye alışveriş yapması ve önceden kendi seyrettiği Hz. Ömer’in Adaleti filmini izlemesi için evde olmadığı iki gün dışarı çıkmasına müsade var.

    Günlerden bir gün Fıtık eve geliyor. Karısı heyecanlı. “N’oldu Necmiye?” diyor. Necmiye anlatıyor:

    “Sorma acayip bir şey oldu.”, “N’oldu?”. Karısı devam ediyor: “Her zamanki gibi çarşafımı giyip çıktım. Peşime bir herif takıldı.” Fıtık bozuluyor ama belli etmemeye çalışıyor. “Ee sonra?”

    Necmiye saf saf devam ediyor: “Dur bakalım n’olacak dedim. Dibimden ayrılmadı. Sinemaya gittim benle bilet aldı. Oturdum ışıklar kapandı, yanıma oturdu.” Hikayeyi dinlerken bizim Fatık gerçekten Fıtık olacakken diyor, “Sonra?”

    “Dur bakalım n’olacak? dedim. Adam dokunmaya falan başladı. Çok acayipti. Sonra kalktım, o da kalktı. Yürüyorum peşimden geliyor. Sağa dönüyorum dönüyor, sola dönüyorum dönüyor. Apartmana girdim o da girdi. Yukarı çıkıyorum o da çıkıyor. Çok merak ettim, dur bakalım n’olacak dedim.”

    Bizim Fıtık iyice geriliyor. Sinirleniyor ama karısı o kadar saf ki bir şey diyemiyor. “Allah Allah çok acayipmiş, anlat hadi, dur bakalım n’olacak?” diyor Necmiye’ye.

    “Ben eve girdim o da girdi. Odama geçtim o da geldi. Her zamanki gibi üstümü çıkardım baktım o da çıkarıyor. Dur bakalım n’olacak dedim ama aman canım boşuna merak etmişim.”

    “Niye Necmiye? N’oldu?” diye kocası telaşla sorunca Necmiye diyor; “yahu meğer bir şey yokmuş. Senin her gece yaptığını yaptı bana.”

    Emekli abi hikayeyi bitirince kahve gülmekten yarılmış. “İyi de niye anlattın bunu ne alaka?” diye sormuşlar. O da demiş “siz her gün haberleri takip edip dur bakalım n’olacak diyorsunuz ya? İşte ben size ne olacağını söyledim.”

    Sonuç olarak siyaset böyle işte. Sonunda ne olacağını biliyoruz. Yine de izliyoruz. :D

    Velakin hiç mühim değil.

    (Aziz Nesin – Nah Kalkınırız)

  9. Ouz says:

    “Gerçek şu ki Allah, bir toplumun maruz kaldığı şeyleri, onlar, birey olarak içlerindekini/birey olarak kendilerine ilişkin olanı değiştirmedikçe, değiştirmez. Allah bir topluma bir perişanlık dileyince de artık onu geri çevirecek bir güç yoktur.” Ra’d, 11.

    Olaya dinî açıdan da baksak çağdaş sosyoloji (eylem kuramı) hatta psikoloji açısından da baksak, ülkenin durumu, doğrudan bu ayete çıkıyor. Başımıza ne geliyorsa toplumu oluşturan bireylerin pek çoğunun içine sinmiş cehalet, ikiyüzlülük, çıkarcılık, artık adına ne derseniz o kötü hâllerin birleşimi nedeniyle geliyor. Bu adamların ne kadar tehlikeli olduğunu/olabileceğini çok çok evvel okudum, dinledim ve 2000’lerin ortasından itibaren çok farklı mecralarda ve çok farklı şekillerde kıçımı yırttım. 2007’de askere gittim -üzerinden zaman geçtiği için anlatabiliyorum- ve askeriyede yapılan barkovizyon gösterimlerinde bu tehlikenin ayaklarının, ne denli yere bastığını, bugünün muktedirlerinin, kendi çıkarları için ülkeyi hangi hâllere sokabileceklerini gördüm. O gösterimlerdeki amaç da askere gelen cahil cühela gençlerin, az buçuk bilinçlenip kendi ailelerini bilinçlendirmelerini sağlamaktı muhtemelen. Belli ki bir halta yaramamış.

    Bu ülkeye ve ülke insanına dair hiçbir umudum yok. Başımıza bir şeyler gelecek ve biz toplum olarak bunları hak etmiş olacağız.

    Ra’d 11’le ilgili biraz daha kapsamlı çıkarımlar için şu videoyu öneririm. Ülke, geçen bilmem kaç yıl içinde milim ilerlememiş maalesef ve gayet ironik şekilde, o yıllarda muhalif tarafta bulunan Hulki Cevizoğlu, bugün AKP’den milletvekili oldu…

    https://youtu.be/e_IHa4AAod8

    Frostauðn

    @Ouz, Dinle hiç alakam yoktur ama bu ayet kesinlikle Türkiyeyi özetliyor. Üçüncü paragrafa da kesinlikle katılıyorum.

    deadhouse

    @Frostauðn, Güzel ayet. Muhammed bey arkadaşlarıyla güzel bir söz hazırlamış. Bir de bu adama okuma yazma bilmiyordu diyorlar. Böyle saçmalık olmaz gerçekten. Sen okuma yazma bilme, ama yüzlerce hikaye, olay, metin, kişi, tarih, edebiyat, sembol yerleştir kitaba. Bu cahil toplumlarda Kuran’ı Arapça okuttukları için, içinde ne yazdığını bilmemeleri normal tabii. İncil de Tevrat da Kuran da Zebur da Popol Vuh da Avesta da Sutralar, Hint Metinleri de hemen hepsi gizli konseyler, kurullar tarafından yazılmış üst seviye kitaplardır. Bunlara yazanlara okuma yazma filan bilmiyor vs. demek komik. Benim Kuran’da sevdiğim ayet şu:

    “…Bunların kalpleri vardır ama onlarla kavrayamazlar; gözleri vardır ama onlarla göremezler; kulakları vardır ama onlarla işitemezler. Onlar hayvanlar gibidir, hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır.”

    Günümüzü de her çağı da yakalayan önemli bir söz.

    Boba Fett

    @deadhouse, Okuma bilmediğine ben de inanmıyorum, hadi bilmiyordu diyelim, itibar kazandıktan sonra da mı tek kelime öğrenemedi? Pek sanmıyorum. Zaten artık bunun aksini söyleyen pek çok insan var, okuma yazma biliyordu.

    Frostauðn

    @deadhouse, Zaten yanlış hatırlamıyorsam ciddi zengin ve önemli bir aileden geliyor. 6 yaşına kadar dedesinin yanında yaşıyor ticaret ile zenginleşmiş ve Mekke’de sözü geçen bir kabilenin önde gelen ailelerinden. Amcası yine zengin ticaretle uğraşıyor daha sonrasında o büyütüyor. Bence döneminin en yüksek imkanlarıyla eğitim almıştır okuma yazma falan bilmemesi tamamen palavra. Zaten Hristiyanlık ve Müslümanlıktaki ruh inancı aslında baya Platon’un idealar felsefesine inanılmaz benzerlikleri var bu konuda Platon’dan bu fikri çalmış ya da esinlenmiş olma ihtimalleri var. Onun dışında dediğin gibi çok ciddi sembolik yerleştirmeler çıkarmalar yapıyor eğitimsiz birinin elinden çıktığını düşünmek en hafif tabiriyle safça ya da Allah’ın sözü demek Kuran’a çok gerçekçi gelmiyor bana da. Aslında baktığımızda İncil’in tanrının sözü olmadığını kabul ediyorlar, ciddi ciddi bir konsey toplanıp yazıyor belli ki ve bunu da İsa’nın yaşadığı mucizevi olayları aktardığını söylüyorlar Matta, Markos, Luka ve Yuhanna’nın. Zaten Matta ve Yuhanna 12 havariden Markos Matta’nın, Luka’da Yuhanna’nın öğrencisi.

  10. Emre Görür says:

    Türkiye’deki politik güçler arasında Türkçü olmayan dinci ve dinci olmayan Türkçü yok, olamıyor bir şekilde ve devletin mayasını da bu ideoloji oluşturuyor. AKP’nin bütün gücü bilindiği gibi burada sağladığı hegemonyaya dayanıyor. Bu seçimde Kılıçdaroğlu bu Sünni-milliyetçi cephenin karşısına laik-Alevi-Kürt cephesiyle çıktı. CHP kimliği ve ülkedeki sayısız sorun sebebiyle milliyetçilerin de bu ittifaka ciddi şekilde destek olmaları umuluyordu, ama olmadı. Halk acından ölse de, göçük altında kalsa da oy tercihlerini ideolojik pozisyonuna göre belirliyor. Çıkan mesaj bu. Zaten sen istesen de istemesen de laik-Alevi-Kürt cephesinin olası bir seçim zaferi bir tür demokratik devrim niteliği taşıyacaktır ve Sünni-Türk yığınlar bu olasılıktan ölesiye korkuyorlar. Kendi imtiyazlı ideolojik konumlarını her halükarda korumak, diğerlerini ezmeye devam etmek gibi bir güdüyle hareket ediyorlar.
    Toplumu demokratik olarak dönüştürme fırsatı -nesnel olarak Barış Süreci’nin bir sonucu olan- Gezi’de kaçırıldı aslında. İnsan sadece kendini kandırmak istiyor.

    deadhouse

    @Emre Görür, Alakasız olacak ama madem seçimler konuşuluyor aklıma şu geldi.

    “Çin Halk Cumhuriyeti Anayasasında belirtildiği üzere; Çin Halk Cumhuriyeti, Çin Komünist Partisi tarafından yönetilir.”

    Seçim işini çözmüşler ne güzel. Xi abim de ikinci Mao oldu zaten.

    Şaka bir yana biz de resmi olmasa da fiili olarak bu sisteme geçtik gibi. Anayasada yer almıyorsa da ülkeyi sürekli Akp yönetiyor.

    Senin Küba’da durumlar nasıl. Çin’deki gibi sistem değil mi. Yoksa göstermelik de olsa seçim var mı? Hiç araştırmadım.

    Emre Görür

    @deadhouse, Çin’dekiyle aynı mantık. Sen sadece yerellerde meclise girecek kişileri belirleyebiliyorsun ve farklı görüşten birinin seçilme ihtimali fiilen yok.
    Ancak buna rağmen direkt ABD yanlıları dışında kimse çok partili rejime geçmeyi arzulamıyor. Küba’nın kaynaşmış, asimile bir toplum olması ve ABD’nin sömürgeci boyunduruk tehdidi sebebiyle mevcut yapının ciddi avantajları da var açıkçası. Aksi takdirde ülke KKP ile ABD’nin rekabet alanına dönüşürdü ve bu da bir iç savaş gerilimi yaratmak dışında pek bir işe yaramazdı muhtemelen.
    Zaten biliyorsun, parlamentarizm ile demokrasi çok farklı şeyler.

    deadhouse

    @Emre Görür, En iyisi. Çoklu sistem Küba’yı mahveder. Bizde de böyle olmalıydı. Çok partili sisteme geçmek hataydı. Demokrasi bu ülkeye yapılmış en büyük komplo, Yobazların, hırsızların, yozlaşmışların ininden çıkmasına neden oldu.

    ismail vilehand

    @Emre Görür, “Türkiye’deki politik güçler arasında Türkçü olmayan dinci ve dinci olmayan Türkçü yok, olamıyor bir şekilde ve devletin mayasını da bu ideoloji oluşturuyor.”

    Külliyen yanlış bir iddia. Türkçü, Atatürkçü ve milliyetçi üçgende olan insanlar ya ateist, ya deist ya da namaz kılmayı bile bilmeyen, rakı içen aşırı seküler müslümanlar. 20 sene önce desen belki dediğine kısmen katılabilirdim ama şu an tam tersi.

    Dinci, Sünni faşisti odakların en nefret ettiği ve korktuğu şey, ne komünizm ne de radikal solculuk. Türkçü hareketten it gibi korkuyorlar.

    Çünkü Türkçü milliyetçi Atatürkçülerin eline fırsat geçerse kalp işareti, helalleşmek falan dinlemeden bunların alayının kafasına sıkıp toplu mezarlara gömerler.

    Bu Türkçü milliyetçi Atatürkçü hareketin hoşuma gitmeyen tek kısmı sadece köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyememeleri. Bunlar tepeden inene kadar ideolojik olarak en ters, en leş zihniyetle bile iş birliği yapmak lazım.

    Tekrar söylüyorum; ister kızıl komünist olun, ister şeriat isteyin. Karşımızda hiç bir siyasi temeli ve ideolojisi olmayan maddiyat odaklı korkunç bir organize kötülük var. Birleşerek bunların kafasını ezelim, sonra kendi aramızda problemlerimizi çözeriz.

    deadhouse

    @ismail vilehand, 18-20 yaşında Jipli türbanlı kız göre göre psikolojim bozuldu. Rüyama girecekler. Bunların seküler arkadaşları da var onların da amına koyayım. Şuna benziyor bu: Arkadaşımın babası hırsız, kendisine jip almış, siyasi görüşünü paylaşmamama rağmen ben de yiyici olarak takılıyorum. Mesele maddiyat olunca dediğin gibi ideoloji filan hikaye. Sınıfsallık ortaya çıkıyor hemen. Şeriatçısı, Seküleri, Zencisi, Çinlisi, Arabı birleşebiliyor. Olan garibana oluyor demeyeceğim o garibanın da anasını sikeyim çünkü o hırsızları, sömürgecileri besleyen, onlara oy veren de onlar. Olan sadece bilinçli insana oluyor.

    Emre Görür

    @ismail vilehand, Atatürkçülük temelinde mevcut hükümet alt edilebilseydi zaten AKP bu kadar uzun süre iktidarda kalamazdı. Kılıçdaroğlu’nun yapmaya çalıştığı Sünnileri, milliyetçileri, Alevileri ve Kürtleri bir araya getirme politikası doğru bana kalırsa. Evet, Sünni partilere bu kadar vekil vermesi falan saçma, ama sembolik olarak onların dışlanmadığını topluma göstermesi önemli. İşin Alevi ve Kürt ayağı zaten kusursuza yakın işledi. Bu noktada sıkıntının kaynağı apaçık şekilde milliyetçiler. Aritmetik o noktada bozuluyor. Hem Kürtleri, hem de milliyetçileri yanına çekmeden kazanamıyorsun. Bunu yapmaya çalıştığında da Tayyip, Kürt düşmanlığını devreye sokuyor. Her sıkıştığında aynı şeyi yaptı ve her seferinde de başarılı oldu. 7 Haziran’dan sonraki hamlesi de buydu. Kürtler o seçimlerde fiilen devirdi Tayyip’i. HDP sistemin merkezine doğru yürüyordu. Sonra Bahçeli girdi devreye ve sistem fabrika ayarlarına geri döndürüldü. Basitçe, milliyetçilerin ekseriyeti Tayyip’e karşı olmaktan önce devletli. Ülkede herhangi bir demokratik değişim gündeme geldiğinde, Kürtler sisteme entegre olmaya başladığında hemen devleti temsil eden şahsın arkasına diziliyorlar.
    Bu yüzden Gezi çok önemliydi. Demokratik Müslümanlar, demokratik milliyetçiler ortaya çıkmadan bu ülkede bir şey değiştiremezsin. Devletçi zihniyetin bir yerlerden kırılmaya başlaması lazım. Sünni-milliyetçi kesimler ezen ideolojik pozisyonlarını savunuyorlar. “Alamancıları” düşünün. Orada kitlesel şekilde sosyal demokrat partilere oy veriyorlar, burada AKP ve MHP’den şaşmıyorlar. Niye? Çünkü orada ezilenler, buradaysa ezen kampa dahiller. Olayın cahillikle bir alakası yok ve tekrarlayacak olursam, bunu kırmadan Türkiye’de olumlu bir değişim yaşanması mümkün değil.

    lammoth

    @Emre Görür, %100 katılıyorum. Müthiş ifade etmişsin.

  11. Frostauðn says:

    Burada bol bol sola sövüldü de bu ülkeyi bu hale getiren sağcılar; siyasal islamcılar, milliyetçi-atatürkçü olarak kendini ifade edenler. Sitede kendini Atatürkçü olarak ifade eden çok kesim var kimsenin üzerine alınmasına gerek yok ben burada kendisini ağırlıklı türkçü yani supremacist diyebileceğimiz Zafer partilileri ve türevlerini kastediyorum.

    Katılımı %85 diye hesaplayarak hesap yaptım ve oy kullanmayan %15′lik kesimi komple kk’ye yazsak sonuçlar şöyle oluyor:(%14 yaklaşık oy kullanmayan kesim ama değiştirmedim çok fark etmeyeceği için)

    İkinci turda oy kullanmayan %15′lik kesimin tamamen ikinci partiye oy verdiğini varsayarsak:

    İlk parti oy oranı: %49.5 * (1 – %12) = %42.075 (oy oranında bir azalma olur)

    İkinci parti oy oranı: %45.5 + %12 = %60.5 (oy oranında bir artış olur)

    Üçüncü parti oy oranı değişmez: %5

    Toplam oy oranı: %43.56 + %57.5 + %5 = %106.06

    Toplam oy oranını %100′e düşürmek için, oranları toplam oy oranına bölerek yeniden hesaplayabiliriz:

    İlk parti oy oranı: %43.56 / %107.575 * %100 = %40.57

    İkinci parti oy oranı: %57.5 / %107.575 * %100 = %56.24

    Üçüncü parti oy oranı: %5 / %107.575 * %100 = %4.64

    Sonuç olarak, yeni oy dağılımı şu şekilde olur: ilk parti %41.08, ikinci parti %54.23 ve üçüncü parti %4.71. Bu dağılıma göre, ikinci parti oylarını artırarak önde çıkar.

    Şu var bu %15′lik kesimin komple solculardan veya muhaliflerden oluştuğunu sanmıyoruz değil mi? Zaten bana kalsa bu ülkede %20′den yüksek sol bir hareket olsaydı hiç bu duruma düşmezdik. Zaferin kolay olacağını da düşünmemiz saçmaydı ben oy kullandım ancak değişimin seçimle olmayacağını düşünenlerdenim aslında başından beri bu fikrimi pekiştiriyor bu seçim sonuçları yine kullanırım ikinci turda benim fikrimi ufacık temsil etmeyen millet ittifakını hatta içindeki bileşenler ile benim fikirlerime karşı olan saygı duymayan kesime rağmen.

    Oy kullanmayan arkadaşlarım var hala kendilerine sonuna kadar saygı duyuyorum benimle benzer fikirlerdeler onların bu %15′lik kesimin %1′ini karşıladığını sanmıyorum. Bir suçlu aramak şu aşamada saçma sonuçta kaybedilen bir şey yok ancak bana kalırsa muhtemelen ikinci turda alacak yine gidip oy vereceğim ki ben oy kullanmayan birisiyim.

    Ata ittifakının seçmen üzerinde bir etkisi yok bence akp’ye atmak istemeyen ama millet ittifakına da atmayan kendilerince haklı sebepleri olduğunu düşünen kesim bu kesimden bir şey ummak zor.

    Bana kalırsa yine üzerine düşen görevi yapan tek kesim sol, kürt, alevi seçmen %10′luk bir oyu vardı emek ve özgürlük ittifakının Kılıçdaroğlunun %45 oyunun %10′u buradan geliyor. Hele yani solu bu ülkede zayıf olduğu için sağ ile bol bol ittifak yapılmasını bu politikanın teptiğini söyleyenler, solu suçlayanlar var o zaman toplumu değiştireceksin inşa edeceksin. Zaten o yüzden sol bu ülkede güçlü olsaydı bu hale düşmezdik demeye getirmiştim sağ ile yapacağın ittifaktan ancak bu kadar olur. Ki millet ittifakı emek ve özgürlük ittifakı ile görüşmedi içindeki Meral ve İYİP ve faşist kesimi bunu engelledi hatta neredeyse seçime 2 ay kala ittifakı dağılma noktasına getirdiler ona rağmen kendilerini görmezden gelen kendilerini reddeden bir ittifaka oy verdi bu insanlar müteşekkir olacağınız noktada hala o insanları suçluyorsunuz.

    Bir iki de eleştiri yapayım cumhur ittifakının 322 mv alması baya kötü bunda muhtemelen yeni seçim matematiğinin çok büyük etkisi var ki zaten akp bunu kasıtlı değiştirmişti (seçimin matematiği hakkında detaylı bilgi için: https://www.youtube.com/watch?v=5JoaFr3zIs4). TİP’in emek yeşil sol parti içinden girmemesi hataydı kendileri bu hatayı hala kabul etmeseler de matematik yalan söylemez. Deva ve Geleceğin %1 bile oy katmadığı ortada millet ittifakına. Seçimi twitter’dan veya sosyal medyadan takip etmek algılarınızı inanılmaz yanıltıyor benim beklediğim buydu ilk turdan bitmeyeceği çok açıktı bence.

    Neyse diyeceklerim bu kadar siyaset sadece siyasetçilere bırakılamayacak kadar önemli bir meseledir ve siyaset halk için sadece sandık başında yapılmaz değişim umudu her zaman vardır en karanlık zamanda bile. En karanlık gecede bile güneş doğar hatta hiç olmadığı kadar parlak doğar.

    Dysplasia

    @Frostauðn, ikinci turda iki aday var zaten..

    Frostauðn

    @Dysplasia, Bu hesabı ilk tur için yaptım ikinci tura çok rahat uyarlanır ama onda sıkıntı Oğan kesiminin nasıl yöneleceğini bilmiyorum. Oy kullanmayanları ağır suçlama vardı da ben o sebeple yaptım bu hesabı kaç milyon insan oy kullanmamış -9.6 milyon civarı- falan merak etmiştim bir de bu kesimin etkisini merak ettim.

  12. lammoth says:

    Chp kitlesinin yarısı depresyondan yataklara düşmüş, diğer yarısı da alanen halka sövüyor. Twitter ve çevremden gördüğüm bu. Acınası bir hal. Karamsarlığı daha iyi günlere bırakıp silkinmemiz, kendimize gelmemiz gerekiyor.

    Melkor

    @lammoth, Bu hafta boş negatif basarlar, seçime yaklaştıkça herkes gidip oyunu verir. Biraz da motive edilmeleri lazım.

    Dysplasia

    @lammoth, Ortada kanalize olmaya aday 10 küsur milyon oy var. Bir an önce kendine gelmesi lazım bunların.

  13. eatthegun says:

    Bazı arkadaşlar gerçekten saçmalamış. Kürtler chp’ye attı gerekeni yaptı da ne oldu sonuç ne. Biz de atıyoruz kaç yıldır bir bok olduğu yok çünkü Kılıçdaroğlu ve tayfası bu işi ya hala anlamadı ya da gerçekten beceremiyor. Bu ülkenin çoğunluğu sözde ya da değil milliyetçi ve muhafazakar geçinip seçimde de buna oy atıyor. Chp’nin yapması gereken kendi seçmeninin bile istemediği kişiyi değil Mansur Yavaş’ı aday yapmak ve iyi parti ile ittifak kurmak bu milyonların en azından milliyetçi geçinen kısmından oy almaktı. Sen eğer mhp ve akp tayfasından oy alamıyorsan, onun yerine saçma sapan eski akpli islamcı kişilerle hdp ile anlaşıp kendi seçmenini kendinden uzaklaştırıp bize oy atın ya diye onları ikna edersen karşı taraf yerine işte böyle seçimi kaybedersin. Olay karşı taraftan oy çalabilmek kendi tarafına, kürt, alevi, lgbt oyları falan değil, lan zaten çok mu seçenek var bu insanların çoğu chpye atacak zaten, ki yeşil sola bile gitse doğuda oylar ne fark eder sen akpnin oylarını azaltabildikten sonra. Millet ittifakı bu halkı çok zeki zannediyor herhalde ama hdpye terör yandaşı diyip hüdeparın terör yandaşı olmadığını savunan bi kesim var milyonlarca. Zaten bir hafta geçmiyor millet ittifakından biri bir halt yemeden. Biri anayasanın maddelerini tartışır, biri bilmem neye basar. Yok şu olsaydı bu olsaymış bilmem ne diye seçim mi kazanılır. Chp zaten kemik 30 üzeri oy alıyor üzerine bir de bunları ekleyip en azından ilk turu galip bitirmesi lazımdı. Ben anlamıyorum hiç mi kimse yok bu adamın etrafında ne yapıyorsun şuraya basma bununla ittifak yapma diyen. Ancak 30 küsur tane islamcı köpeği bir tane oy getirmemelerine zarar vermelerine rağmen meclise sokmaya yaradı chpnin güncel politikası. Ha, ben zaten chpye attım ve ikinci turda da yine gidip kılıçdaroğlu denen akılsız herife basıcaz. Ama hal böyleyken bir şey ummanın da manası yok. Ben umudumu tamamen kestim. Depresyonda değilim, üzgün değilim. Bu halk bu iktidarla sürünüp gebermeyi istiyorsa, muhalefet de bu boktan politikalarla bin tane seçim kaybetmek istiyorsa kendileri bilir. Benim oy atmaktan elimden başka gelen bir şey yok herkes hakettiğini bulsun.

    Frostauðn

    @eatthegun, Şunu anlaman lazım önce o kesim var ya hani chp’nin sana kalsa oyunu almaya çalışması gereken insanlar hiçbir şekilde chp’ye basmazlar adamlarda ön yargı var sen önce bir kendi seçmenini tanı bence. Sinan Oğan’ın aldığı %5 oyu yönlendirebilecek bir isim değil bunu da göreceğiz zaten eğer millet ittifakıyla anlaşırsa. Kılıçdaroğlu’nun tamamen sağa kayıp akp’ye karşı kazanabileceğini sanmak baya sağ seçmeni tanımadığının göstergesi. Bu insanları senden çok daha iyi tanıyorum bu insanlar Erdoğan’a basmak istemiyorlar ama chp’ye de asla basmayacakları için Sinan Oğan’a bastılar bu insanlar aşşşırı milliyetçi falan olduğundan değil. İYİP’le ittifak yaptı da ne oldu 2 ay öncesine kadar sürekli chp’nin siyasi manevra kabiliyetini baltalıyordu üstüne üstlük mhp’den de akp’den de oy çalamadı. CHP’nin 25-30 civarı bir kemik oyu var 30 üzeri demişsin baya güldüm hep %26, %27 alan bir partinin ne ara %30 üstü kemik oyu oldu?

    Frostauðn

    @Frostauðn, Yazdıklarında tek katılacağım nokta kesinlikle fazla gaza geldiler ve görünen o ki Kılıçdaroğlu ve ekibi hesapta hata yaptılar yanlış taktik uyguladılar.

    eatthegun

    @Frostauðn, Katılmıyorum. Sağ seçmeni tanımıyorsun demişsin ama benim bütün ailem siyasette aktif görev yapan insanlardı parti binalarında sürterek büyüdüm ömrüm boyunca analiz etme şansım oldu. Bu kitlenin bir kısmı chpye sırf kılıçdaroğlunu beğenmediği için atmıyor, cumhurbaşkanlığı seçiminde de yine aynı, kılıçdaroğlu olduğu için başka birisi olsa atacak insanlar yine erdoğana atıyor. Chp’ye atmak istemeyenlerin Oğan’a attığı doğru. Zaten ben de diyorum ki chpnin güncel politikası ve seçmeniyle herhalde atmazlar. Chp koyu akpli islamcı oylarını alsın demiyorum zaten. Milliyetçi takılan, en azından mhp kitlesinden veya hdp terör örgütü ona mı atalım diyen gerizekalılardan oy çalabilmeleri lazımdı. İyi partinin mhpden daha az alması da genel olarak ittifakın az alması da beceriksizliklerinin sonucu zaten gerizekalı herif daha nereye bastığını göremeyip karşı tarafa her gün ayrı malzeme çıkardıktan sonra ne oyu alacak karşıdan? ama yine de iyi partinin aldığı oy gözardı edilebilecek bi sayı değil ittifak yapması dediğim gibi bi yol izleseler her türlü daha fazla işine yarardı. Ve evet chp bu seçimde kesinlikle yüzde 30 alacaktı en az ki alması da lazım bunca şeyden sonra, ondan kastım da bu. Hesapları da yanlış, taktikleri de yanlış, adayları da yanlış, daha oy çalan akplilere müdahale edemeyen muhalefetten ne bekliyoruz.

  14. Melkor says:

    Bazı yerlerde oyları direk mhp’ye girmişler. İtirazlar sonucu 1 mv’i kaybettiler. Şeytan bunların yanına çırak olarak girer.
    Çankaya gibi yerde chp’ye bir tane oy yok. Çok mv kaybedicekler gibi duruyor.

    Melkor

    @Melkor, Hüdaparın iki vekilliği düştü.

    Boba Fett

    @Melkor, Yoruldum.

    Emre Görür

    @Melkor, mantıken devlet operasyonu daha seçim öncesinden gerçekleştirmiş olmalı. Bütün devlet kurumlarını ellerinde bulunduranlar şanslarını seçim gecesi yapabilecekleri manipülasyona bırakmazlar. Gerekirse iç savaşı dahi göze alabilecekleri yüz milyarlarca dolarlık bir pastadan söz ediyoruz. Bu tarz hırsızlıklar anca onlar için pastanın üzerindeki çilek olur.
    Şu iddia seçimin sonucunu baştan belirlemenin dahi o kadar zor olmadığını gösteriyor olsa gerek:
    https://eksisozluk.com/entry/152477782

  15. eatthegun says:

    Birçok ilde YSK verilerinde yapılan kaydırmalar yedikleri haltlar ortaya çıkmaya başladı. Muhalefet bu itirazlara sahip çıktı, çıktı. Attığınız oyun hiçbir anlamı yok demekten farklı bir şey değil bu yolsuzluklara doğru dürüst karşı çıkmamak. Zaten demokrasiyi hiçbir şekilde doğru düzgün uygulayabilecek bir yer değil burası.

  16. Berca B. says:

    Az önce tanık olduğum en acayip/alakasız kadro güncellemelerinden birini okudum. Suicidal Tendencies, jazz’ın prodigy çocuğu Greyson Nekrutman’ı davulcu olarak kadrosuna katmış. Birbirinden bu kadar alakasız iki ismin bir araya geldiğini çok nadir görmüşümdür.

  17. ismail vilehand says:

    İlk defa “Allah belanızı versin.”, “Bu yaptıklarınızın bedelini cehennemde ödersiniz.” demek istiyorum ve Allah, cennet, cehennem olmadığı için üzülüyorum.

    Hayatımda hiç “Keşke semavi dinler gerçek olsaydı.” diyeceğim aklıma gelmezdi. Benim tavuk döner alırken bile saatlerce düşündüğüm dünyada bu haramiler “Allah kitap” diyerek; hırsızlık yapıp, hak yiyip, pahalı arabalara binerek, oğlan götü sikip, kokain çekerek hiç bir hesap vermeden bu dünyadan göçüp gidecekler.

    Konfor alanlarımızdan vazgeçip harekete mi geçsek bilemiyorum artık.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Aynen öyle. Cehennem diye bir yer yok ama dünyanın kendisi cehennem. Bunca sömürü, adaletsizlik, zulüm, vahşet, ahlaksızlık, şerefsizlik yanlarına kar kalıyor.

    eatthegun

    @ismail vilehand, ”Çünkü Türkçü milliyetçi Atatürkçülerin eline fırsat geçerse kalp işareti, helalleşmek falan dinlemeden bunların alayının kafasına sıkıp toplu mezarlara gömerler.”

    Ben artık bunun dışında hiçbir şeyi savunamıyorum. Söylediklerini düşündükçe beynim eriyor sinirden.

    ismail vilehand

    @eatthegun, Ergenekon ve Balyoz davaları, Sinan Ateş cinayeti ve daha bir çok aşağılık hamleleri Türkçülerden korktukları için.

    Sevgiyi, barışı, uzlaşmayı, helalleşmeyi falan sikine taşşağına sürüyor bu adamlar. Anladıkları dilden konuşmak lazım.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Bahsettiğin Türkçülerin Mhp’li olmadığı kesin.

    ismail vilehand

    @deadhouse, MHP’liler gerçek Atatürkçü Türkçüleri torbacılara kurşunlatıyor.

    eatthegun

    @ismail vilehand, Katılıyorum, adamlar bütün devletin içini bu davalarla boşaltıp kendi adamlarıyla doldurdu, karşısında duranları faili meçhul cinayetlerle ortadan kaldırdı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ifade ettiği ne varsa ayaklar altına aldı, ülkede direkt hayatını kararttıkları milyonlarca insan var, biri çıkıp vur dese adamlar sokağa dökülecek, yahu askere polise bile güvenemiyorsun artık, bunlara neyin barışı neyin sevgisi anlatılıyor ki, meclise kadar girmiş hizbullaha laikliğin ne kadar güzel bir şey olduğunu mu anlatalım. Bu ülkede gavsa köleyim diyen yaratıklar devletin içinde kol geziyor. Bunların sonunun Çavuşeskular gibi olması lazım. Yoksa kurtuluş yok. Atatürk bu kesimle cumhuriyetin ilk yıllarında nasıl mücadele ettiyse daha bile fazlasının yapılması gerek.

  18. In White says:

    CHP’ye bak be. 38 milletvekili verdiler toplamı %1 etmeyen 4 partiye. Okullarda erkek kadın öğrenciler ayrı okumalıdır diyen şeriatçı Saadet Partili adam CHP’lilerin oylarıyla meclise girdi. İslam’a peygambere söven radikal ateist bile oyunu CHP’ye veriyor, oradan Saadet Partili şeriatçı adam vekil seçiliyor. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim trajikomik

    Frostauðn

    @In White, Gerçekten öyle ve biz bunu bile bile oy verdik ağlanacak halimize en azından gülelim

    Boba Fett

    @In White, Tam olarak %1 nasıl bulundu bilmiyorum ama bu %1 kendileriyle daha uyumlu olan Cumhur ile anlaşsaydı şu an Tayyip tekrar seçilmişti.

  19. Kürşat says:

    Yarın Sleep Token’ın yeni albümü çıkıyor. Tekliler dehşet iyiydi, umarım albüm de öyledir. Bu adamlar deli patlayacak

    Kürşat

    @Kürşat, ÇOK İYİ ALBÜM. erken YILIN ALBÜMÜ adayı diyebilirim.

  20. presto says:

    Arkadaşlar selam elimde bastırmak istediğim bir kaç tasarım var. Fakat iyi bir şekilde nerde nasıl hallederim bilmiyorum. Bildiğiniz, önerebileceğiniz kaliteli baskı yapan yerler var mı?

  21. alican kina says:

    vintersorg fıtık olmuş kendisine buradan geçmiş olsun diliyorum.

  22. Yiğit says:

    En sevdiğim şeylerden birisi taksici şikayet etmek. Hakikaten almak istemediği için almayanlara bir şey diyemem, ters konuma gidecektir falan anlarım ama sırf orospu çocukluğu yapıp kısa mesafe diye almayan bütün taksicileri itinayla şikayet ediyorum. İhtar oluştuktan sonra gelen smsler keyif sigarası yaktırıyor.

    Siz siz olun sizi almayan taksiciyi şikayet edin. Böyle böyle azalacak bu orospu çocukları. Bir de plakasına baktığım için arkamdan küfrediyor orospu çocu. Cezayı yesin de görsün amcık.

    deadhouse

    @Yiğit, En iyisini yapıyorsun. Ben pazarcıları ekstra sevmiyorum. Orospu çocuğu aynı kalite domatesi, aynı meyveyi 5-10 TL daha pahalı satıyor. Niye böyle olduğunu sorduğumda git oradan al diyorlar. Ben de umarım iflas edersin, ananı siktiğimin çocuğu deyip haşin bir bakış atıyorum. Zaten böylelerinin karnı tok. Bir sürü esnaf var, hobi olarak dükkan açan. Ne gelen var ne giden 10-20 sene dükkanları açık orospu çocuklarının.

    Zeitgeist

    @deadhouse, Hazır sırayla meslek gruplarına giydiriyorken ben de şeytanın yeryüzündeki temsilcileri, kan emici ve fırsatçı emlakçıların taa a. koyayım. İstisnasız herkesin bir emlakçıyla yarrak gibi bir anısı vardır.

    Cryosleep

    @Yiğit, Antalya’da sırf turist değilsin diye almayan taksiciler türedi ya. Hani aklı sıra kazıklayacak ya.

  23. ismail vilehand says:

    https://youtu.be/cFa2vlET-oY

    Hate, war and terror, murder, disaster
    Rape, drugs and violence lost in our failure
    Fear is suffering
    Intimidate to obey
    Fear is control
    Suffering is hell
    Police enforce obedient behavior
    Manufactured weapon of conformity
    Fear of war and pestilence
    Fear of loss and failure
    Fear the hate of your enemy
    Fear your God and
    Savior, failure
    What do you fear?
    It is the most strategic tool used to manipulate
    Intimidation to make me weak in order to obey
    Strategy to manipulate
    Paralyze, intimidate
    Righteous greed suffocates
    A powerful fear campaign
    Mind killing, restricting
    Fear is the enemy on my path
    Mind killing, restricting
    Fear is the enemy on my path
    Fear of war and pestilence
    Fear of loss and failure
    Fear the hate of your enemy
    Fear your God and
    Savior, failure
    What do you fear?
    What do you fear?
    Fear is your God
    What do you fear?
    Fear is your God

    https://youtu.be/l2vdU2VTwVQ

    deadhouse

    @ismail vilehand, Fear is your god’ı Fuck is your god olarak okudum. Algıda seçicilik.

    Çok şükür bugünü de Blasphemy’siz geçirmedik.

  24. Raddor says:

    Şu günlerde Rage Against The Machine dinlemenin zevki ayrı, hazır bu kadar politize olmuşken…

    deadhouse

    @Raddor, Şey değil mi bu ya. 100 milyon doları olan grup. Bence müzik tarihinin en kolpa grubu. Milyon dolarlar içinde yüzen seçilmişler kimseye politik ders veremez.

    ismail vilehand

    @deadhouse, Pink Floyd daha kolpa.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Onlar naif kalıyorlar bunlara göre. O şekil bakarsan herkes kolpa. Yine de Pink Floyd (biraz RG dışında) hiçbir zaman militan gibi davranmadı. Protest, muhalif, antisistem müziği yapmıyordu, yer yer albümlere ve şarkılara yediriyordu. RATM ise varlığını buna borçlu. Yatlarda am üstünde göt sikmek, üzerine de kokain çekmek; tüm bunları fuck dı system demelerine borçlular. Gülünç bir grup. Beni ilgilendirmez. İsterlerse 1 trilyon dolarları olsun. Ben diyorum ki servet sahipleri politik olamaz veya öyle görünemez, hele hele militanvari hiç olamaz. Eşyanın tabiatına aykırı.

    Raddor

    @deadhouse, politika bahane, groove şahane!

    ismail vilehand

    @Raddor, https://youtu.be/U7IUA8W8xuM

    İnsanlık tarihinin en iyi gruplarından biri.

    Raddor

    @ismail vilehand, bunu milyonlarca kez izlemiş olabilirim \m/

  25. deadhouse says:

    Son zamanlardaki kolektif ve kişisel buhranları bu şarkı sözleriyle dindirmerye çalışıyorum.

    Anger never dies
    It’s part of life, it’s part of you
    The end will cease the fire
    And make us accept we tend to lose

    Fırat

    @deadhouse, çok doğru ama uygulaması çok zor. 30 yıldır beceremedim.

    deadhouse

    @Fırat, Ben hiçbir zaman beceremeyecekmiş gibi hissediyorum.

  26. eatthegun says:

    Spotify’ın pc versiyonunun arayüzü korkunç. Albümler sayfası falan tamamen gitmiş. Telefonda da basit bir shuffle bile doğru düzgün çalışmıyor. Nereye varmaya çalışıyorlar anlamıyorum. Muadili olsa kullanmayacağım ama ses kalitesini falan geçtim bu arşive sahip başka bi servis var mı

    Ouz

    @eatthegun, Ben de türlü taklalar atarak eski sürümlerini bilgisayara kurup otomatik güncellemeleri kapamaya çalıştım, en fazla bir gün engel olabildim. Sonra yine otomatik olarak son ve berbat arayüzlü sürüme yükseltti kendisini. Bir iki aya kadar herhangi bir düzeltme olmazsa -ki birçok platformda bu durumdan şikâyetçi olan bir dolu insan var- alternatif aramaya başlayacağım. İlk etapta Deezer olabilir diye düşünüyorum. Bu berbat arayüzden kurtulmak lazım.

    Birileri Alt+Shift+3 kombinasyonunu öneriyor ama o da tam bir çözüm değil. En büyük sorunum ise yeni panelle birlikte boyutu ayarlanamayan ve hava duruyor gibi görünen küçültülmüş albüm kapakları. Sürekli PC başında çalışan ve Spotify üzerinden müzik dinleyenleri delirtmek istediklerini düşünüyorum bu son güncelleme ile.

    eatthegun

    @Ouz, Off harbiden o saçma sapan yapıştırılmış gibi ortada duran büyümeyen albüm kapakları yok mu… Gözüm kanıyor onları gördükçe. Dinlediğim müziğin çoğunu pc’den dinliyorum, ben de bu düzelmezse kesin değiştireceğim. Deezer bir ara denedim, dinlediğim çoğu şey eksik olunca mecbur buna geçmek zorunda kaldım tekrardan. Umarım şimdi daha iyidir arayüzü vs

    Yiğit

    @eatthegun, her güncellemede daha da kötüye gidiyor cidden. Geçen haftalarda gelen bir güncellemede de her yeni şarkı açtığında müzik bilgileri arkadaş dinlemelerinin önüne geçiyordu.

    Albüm ve sanatçı klasörünü yatırıp sikmedikleri kaldı bir. Her güncellemede hep istemediğim bir şey mutlaka yapıyorlar bu klasörlere. Albüm kapağını da küçücük yapmaları ayrı saçmalık.

    Tek iyi yanı algoritmik bir şekilde sıralanıyor sanırım sanatçılar. Normalde sanatçı sekmesini ya alfabetik ya da profiline ekleme tarihlerine göre sıralayabiliyorduk. Benim gibi yüzlerce sanatçı takip edenler için ne dinlesem dediğimde sanatçı klasöründe şöyle geziniyordum

    https://www.youtube.com/watch?v=JL_P_3eqmAg

    Yiğit

    @Yiğit, soulseek’li foobar’lı günlere geri döneceğim bu gidişle.

    eatthegun

    @Yiğit, Sadece benim rahatsız olmadığımı görmek güzel hahah. Küçük yapmalarını geçtim albüm kapağı ekranda fazlalık gibi duruyor, bu kadar büyük bi uygulama nasıl böyle amatör işi gibi bi tasarım yapabiliyor çok garip değil mi. Algoritmik şekilde sıralanma olayını fark edemedim ya bende yine öncekiyle aynı sıralanıyor hepsi bilmiyorum öyle mi. Ben bahsettiğin gibi gezinmeyi seviyorum ya o sayfa benim önümde olacak abi kocaman içinden rastgele denk gelicem albüme :D

  27. Melkor says:

    Zelda tears of the kingdom ne kadar muazzam bir oyun olmuş ya. İnsan içinden çıkmak istemiyor. Emulatorde 4k 60 fps çalışıyor haberiniz olsun. Ne yapın ne edin oynayın lan.

    Yiğit

    @Melkor, ilk oyunu halen daha oynamadım. Hazır yenisi ve daha gelişmişi çıkmışken ilk oyunu oynamama gerek var mı yoksa direkt ikinciden girsem sıkıntı olmaz mı? Çok büyük çaplı oyunlar olduğu için ikisini arka arkaya oynayacak akıl sağlığı bende yok.

    Melkor

    @Yiğit, Ben de ilk oyunu oynamadan ikinciden girdim. Böyle oyunlarda hikaye falan önemsiz zaten. Açık dünyasında takılıyosun.

  28. Raddor says:

    Metal evreninin en underrated basçısının Markus Grosskopf olduğunu düşünürüm, büyük patlamadan beri.

    https://youtu.be/_9W_PZbO6r8?t=177

    Yine Asyalı kız linki koydum.

  29. deadhouse says:

    Size de ansızın sadece bir Western filmi açma isteği geliyor mu? Bana geliyor. Godard söylüyordu. Bir John Ford filminde silah silahtır, at attır. Başka bir şey değildir. Bu duruluk ve doğallık beni çekiyor Western filmlere sanırım. Shane açayım en iyisi.

    şeyh hulud

    @deadhouse, arkaya da Earth – The Bees Made Honey in the Lion’s Skull açabilirsin. Tam bir western drone albümü.

    deadhouse

    @şeyh hulud, Hiç dinlememiştim, listeye alıyorum.

    Raddor

    @deadhouse, geliyor. Zamanım yoksa sahneleri izliyorum.

    Müziğin sahneyle bu kadar iyi örtüştüğü kaç film var, epik :

    https://youtu.be/0JPnR7C8mZQ

    deadhouse

    @Raddor, Herkes bilir ki Dolar üçlemesi ve Bir Zamanlar Batıda filmleri ve en tabii ki bu filmlerin müzikleri insan elinden çıkma değildir. Epikliğin ve sanatın buluşması hiç bu kadar görkemli olmamıştı. Yalnız ben tüm bunlara rağmen Spagetti Western sever sayılmam. Daha önce konusu geçmişti, yazmıştım. Benim için gerçek Western filmleri Amerikan Western filmleridir.

    Raddor

    @deadhouse, Amerikan Western daha gerçekçi. Vahşi batı dönemi gerçekte öyle vahşi değil. Herkes birbirini öldürmüyormuş. Amerikan Western de bu açıdan daha soft, kasabalar daha renkli, cıvıl cıvıl ve kadınlar daha söz sahibi.

    Spagetti Western ise testosterondan geçilmiyor. Herkes birbirine posta koyuyor. Kasabada saniyede bir adam öldürülüyor. Zaten üç-beş evden oluşuyor bu kasabalar (maddi imkanlar). Her şey çok kirli. Ama işte bu abartının getirdiği bir karizma var.

    İkisini de seviyorum. Yul Brynner da Lee Van Cleef de adamdır.

    Senden bi Western Top 10 listesi almak lazım. Bu işin gurusu sensin. Kaçırdıklarımızı fark ederiz.

    deadhouse

    @Raddor,

    1-The Wild Bunch (1969)
    2-Pat Garrett & Billy the Kid (1973)
    3-Stagecoach (1939)
    4-Shane (1953)
    5-High Moon (1952)
    6-Ride Lonesome (1959)
    7-Rio Bravo (1959)
    8-Run of the Arrow (1957)
    9-The Searchers (1956)
    10-The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007)

    İlk aklıma gelenler bunlar.

    Raddor

    @deadhouse, oley bee sağ ol. Belki izlemişimdir çoğunu ama isimden tanıyamıyorum, hep dedemle tv’den seyrettim ve unuttum. Bunları izleyeceğim.

    Spagetti Western dedik de bir konu daha aklıma geldi. Western denince akla gelen çizgi romanlar; Tommiks, Teksas, Teks, Zagor da İtalyan çizgi romanları (Fumetti). A.B.D’ye ait Vahşi Batı kültürünü İtalyanların sahiplenip, türün en bilinen eserlerini üretmiş olmaları çok garip.

  30. Raddor says:

    Açmayın !

    https://youtu.be/Y1Io97JL2EA

    Joseph

    @Raddor, adam yarock geçmiş Metallica ya

    Yiğit

    @Raddor, hard rock dedikleri bu oluyor herhalde

  31. deadhouse says:

    Puhahahaha Sinan Oğan’ı dinleyip sakinleşenler nerede? :D

    sakin

    @deadhouse, :D

    Joseph

    @deadhouse, adam en doğrusunu yaptı nasıl olsa onlar kazanacaklar bende fırsat varken beraber olalım diye düşündü. :)

    Raddor

    @deadhouse, bunları Lemmy demişti. Boşuna “Lemmy! Lemmy!” diye g*tümü yarmıyorum yıllardır. :D Bu adam sözde aydınlanmışlara karşın, gerçekten ermiş, bilir kişi. Pek çok konuda kafamı açtı.

    https://youtu.be/eV0KL9V0tPU

    deadhouse

    @Raddor, Hazret %100 haklı.

    lammoth

    @Raddor, Lemmy başkan burada baya benim dedem gibi konuşmuş. “Bunların (politikacıları kastediyor) alayı boşbeleş adam oğlum. Siktir et bunları. Olaylara karışma. Ekmeğine bak” tarzı amca-dayı yorumlarının farklı bir versiyonu olmuş. Videoyu izlerken Lemmy’ye istemsizce “he dayı he amk” demekten kendimi alamadım.

    Raddor

    @lammoth, https://twitter.com/KrkDkn/status/331467573663240193

    lammoth

    @Raddor, muhteşem ya. Sesli kahkaha attım. Sağ olasın abi.

    Raddor

    @lammoth, :D

    lammoth

    @deadhouse, Türk sağı şaşırtmıyor

  32. Noumena says:

    Daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama 6 Ağustos’ta Gaerea konseri varmış lan!

    Frostauðn

    @Noumena, Benim haberim yoktu ama mükemmel bir haber şu an canlı olarak en çok dinlemek isteyeceğim black metal gruplarından biri ilk sıraya Misþyrming koyarım tartışmasız onların yeri çok ayrı çok özel benim için.

  33. deadhouse says:

    İnsanlara sormaktan hoşlandığım iki soru var:

    1.100 yıl sonra kendini nerede görüyorsun?
    2.100 yıl sonra tam durduğun yerde ne görüyorsun?

  34. deadhouse says:

    Son 3 haftada 2 kez rüyamda Eylül ayı ile ilgili rüyalar görüyorum. Şaşırmış kıyamet paranoyalı tarikat üyesi gibi bir izlenim veriyor olabilirim ama rüyada gördüklerim çıkıyor genelde.

  35. ismail vilehand says:

    Islak kalıp üşütmedim, soğuk bişey yiyip içmedim, fizyolojik sağlığımı bozacak hiç bir durum olmadı (psikolojik sağlığım komple gidik de) ancak 2 gündür bitmek tükenmek bilmeyen korkunç öksürük nöbetleri geçiriyorum. Boğazım ağrıyor, bazı anlar nefessiz kalıp boğuluyorum. Kalbim yerinden çıkacak gibi. Anlık titreme, ateş yükselmeleri oluyor. Uyku falan kalmadı (zaten pek yoktu). Son çare olmadıkça hastaneye gitmem de pek mümkün değil. Ne Covid-19 ne domuz gribi, ben hayatımda bu derece korkunç bir şey yaşamadım.

    Ben en fazla ölürüm, o sıkıntı değil de asıl sizi uyarmak istediğim şey bugün 2 farklı kişide daha benzer şikayetler olduğunu duydum. Bağışıklık sisteminizi dirençli tutun. Umarım bu yeni bir salgının başlangıcı değildir.

    Noumena

    @ismail vilehand, çok geçmiş olsun kral. Bir alerji testi yaptırmanı öneririm ben de sene başından beri kronik öksürük sinüzit şikayetleri ile yaptırdım ve bahar alerjisi tespit edildi. Ve bunun da covid aşılarıyla ilgisi olduğunu düşünüyorum ki 35 yıldır böyle bir şikayetim hiç yoktu

    Melkor

    @ismail vilehand, Ciğerlere inmiş gibi doktora git. Bana da covid başlamadan önce benzeri olmuştu. Sigara da çok tetikliyor farkında olmadan ciğerlerde balgam birikiyor birden bire çok büyük patlak veriyor, insanın götünü başını dağıtıyor. 3 paket kallavi bir antibiyotik içince kendime gelmiştim.

    ismail vilehand

    @Melkor, @Noumena,

    Öksürük nöbetleri 48 saattir kesilmediği için hastaneye gitmek zorunda kaldım. Sabahtan beri muayene oldum, röntgen çekildi, dört tüp kan alındı, pazartesi tomografi çekilecek. Öksürük hala devam ediyor.

    Antibiyotik dahil bir sürü ilaç verildi hemen başla vakit kaybetme dediler ama sıkıntının ne olduğu tüm tahliller çıkınca belli olacakmış. Sigara kullanmadığım için şu durum hiç normal değil dedi doktor.

    Diğer kısımlar biraz hafifledi ama öksürük azalmayıp böyle devam ederse pazartesiyi görmem zor.

    Joseph

    @ismail vilehand, abi bol bol kuş burnu çayı iç

    ismail vilehand

    @Joseph, kaynatıp oda sıcaklığında içmenin bi faydası varsa içeyim ama öksürürken gırtlağımı parçalayıp yara yaptığım için sıcak ve soğuk şeyler tüketmem yasak. Konuşmakta bile zorlanıyorum.

    Mehmet Yüce

    @ismail vilehand, Hocam gelişme var mı, iyi misiniz?_

  36. Godless Killing Machine says:

    benim icin artik muzigin kalitesini olcme kistasi youtube’daki bradley hall denen manyak oldu. bir seyi dinledigimde kendime ”bu sarkiyi/albumu bradley hall evde yazip kaydedebilir miydi” diye soruyorum. cevap evetse o grubu dinlemiyorum. maalesef bu manyagin yuzunden artik o kadar cok sayida sevdigim grup kulagima dandik geliyor ki. ruh hastasi herif.

  37. deadhouse says:

    İğrenç, mikrop bir mahlukatın ölüm haberini aldım bugün. Güne puanım 💯

    Cryosleep

    @deadhouse, Engin Ardıç denen bok ise ben de mutluyum şahsen.

    Yiğit

    @deadhouse, adı lazım değil baş harfi e

    deadhouse

    @Yiğit, @Cryosleep, Bazı mikropların adı bile söylenmemeli. Bakın adını söylemedim, ama bildiniz. :)

  38. Rust in Peace. says:

    Ahmet abi sitenin en uzun makale/kritiğini yazıyorum diyordun o noldu merak ettim?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Rust in Peace., devam ediyor. Uzun aralar vermem de gerekti ama büyük oranda tamamlandı. Kontrolü, şusu busu da uzun sürecek ama haziran içinde yayınlama niyetindeyim.

  39. Yiğit says:

    Merve Dizdar’ı tebrik etmek lazım.

    deadhouse

    @Yiğit, Nbc artık filmlerini Cannes’a götürmez. Ödül vermezseniz gelmiyorum diyebilir. Ahlat Ağacı sıkıcıydı, Kış uykusu bence “film” dışında bir edebiyat eseriydi. Gerçekten 200 dakikalık bol edebiyatlı, Çehov filmleri çekmeyi bırakması lazım. Bunaltıcı olmaya başladı. Zaten bence BZA dışında (o film iyi) en iyi filmleri; Uzak ve İklimler’dir.

    Melkor

    @Yiğit, Bitmez ahahah

    https://ibb.co/mRVJQGK

    deadhouse

    @Melkor, Muhafazakar sanatçı(!) sanatında muhafazakarlığını terk etmediği vakit asla sanatçı olamaz. Bunlardan sanatçı çıkmamasının nedeni bu. Çıkmayacak, hiçbir zaman çıkmayacak. Çünkü beste yaparken, film yönetirken, resim yaparken, heykel yaparken “Aaa benim dini, kültürel hassasiyetlerim var” derseniz siz dünyadaki en angut adam olursunuz.

    Yoksa tarihte de şimdi de bir sürü muhafazakar, sağcı, ırkçı sanatçı var oldu. Ama onlar sanatlarını icra ederken özgürdü, tüm kalıplardan sıyrılıyorlardı.

    Ne yazık ki günümüz dünyasında bu hödük, sanatçı olamayacak muhafazakarların yerini, özellikle batı’da solcular, liberaller aldı. İdeolojik, zorbalıkla esere yedirilmiş fikirler ve böylece özgür olmayan yapıt kendini hemen belli ediyor.

    Melkor

    @deadhouse, Özellikle edebiyatta sağcı yazarların kalemi daha iyi oluyor. Eskiden solcu yazarlar ideoloji ve fikirlerini daha usturuplu ve ustaca metine yedirirlerdi. Şimdikiler aşırı lümpen şekilde yediriyor ya da sikko fikrinin üzerine 500 syf roman yazıyor. Bu da ne kadar iyi yazmılmış olursa olsun kekremsi bir tat bırakıyor. Hepsi değil ama çoğu öyle.

  40. Ali Osman says:

    Yazıklar olsun.

  41. deadhouse says:

    Haftanın 5 günü patates, makarna yiyen, 2 sene eskittikleri ayakkabılarla gezen, ev kirasını ödeyemeyen, yardımlarla geçinen, en büyük lüksü Bim’den Le-Cola almak olan, ev ahalisinin günlük 12 saat bedenini asgari ücret karşılığı (belki daha az) çalıştırdığı zavallılar; sokakta Kutlama yapıyor. Şuursuzluğun, bilinçsizliğin, cehaletin en son noktası. Midem bulanıyor sadece.

    Mahakali

    @deadhouse, bunu dediğin zaman da tribe giriyorlar, vasat bir topluluğun ülke kültürünü ele geçirmiş olmasına eleştiri getirdiğin zaman da halkı aşağılamayın diyorlar. Ülkedeki en büyük sorun muhaliflerin hem çuvaldızı hem iğneyi kendine batırması. Ben radikal olmadan faşizmin yenilemeyeceğini düşünüyorum. Halil İbrahim Sofrası vs. gibi söylemlerle gelen hiçbir adaya da oy vermeyeceğim bundan sonra. İlk önce kendi seçmeninin değerlerini önemseyeceksin, sana yaşam alanı bırakmayan bir kitlenin karşısında olduğunu belirteceksin. Birlik beraberlik gibi Türkiye’de hiçbir zaman var olmamış söylemlere sıra en son gelmeli. Tıpkı rakibin yaptığı gibi.

    deadhouse

    @Mahakali, Başımıza her şey bu yüzden geldi zaten. Yok uzlaşalım, yok helalleşelim, yok kemalizmi yumuşatalım, yok şu yok bu, yok başörtüsü yasası çıkaralım, sularına gidelim, biz de şuyuz, biz de buyuz diye diye diye Akp ajanı KK seçimi kaybettirdi. Anca bu şekil kazanırız dediler, kazanamadılar işte. Eğilip bükülmek, taviz vermek, ilkelerinden ödün vermek, saflığa ve yenilgiye götürür. Bunlar sana saldırıyorsa sen iki kat saldıracaksın, ne olursa olsun, ilkelerinden ödün vermeyip cehaletlerini, hırsızlıklarını, ülkeyi satıp sığınmacı cehennemine çevirdiklerini, ekonomiyi yok ettiklerini, gerici olduklarını her saniye dile getirip hiçbir şeyde yumuşamamak gerekiyordu. Yapmadılar, hepsi bir oyun gibi. Biz bu oyunun figüranı bile değiliz. Kurbanlarıyız sadece. Kinim o kadar çok ki Antarktika’ya taşınsam, gerici islamcı yerine, sadece buz tabakası görsem rahatlamam. Bu gezegenden ayrılmak istiyorum. Dünya dışı bir uygarlık gelse bizi kaçırsa rahat etsek. Ben bunlarla milyon sene yaşasam ne uzlaşırım ne acırım ne empati/sempati kurarım. Umarım dolar 100 olur, 1 ekmek 50 lira olur. Bu cahil, zavallı tebaa açlıktan ölse üzülmem.

    mandrake

    @deadhouse, hocam öncelikle temel problemin adayla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Aksine KK’nın süreç boyunca beklentinin çok üzerinde, hatta şaşırtıcı derecede iyi bir performans sergilediğini bile düşünüyorum.
    Bu seçimi kazanabilseydi demokratik düzene dönüş adına bir köprü görevi üstlenecekti. Süreç boyunca elbette görece hataları oldu, özellikle meclis seçimlerinde çıkardıkları adaylarla olaya tüy diktiler. İlk turda muhalefet kanalı çuvalladı vs.
    Fakat 20 yıldır her yere veba gibi yayılmış, azımsanmayacak süredir diktatörlüğe dönüşmüş ve bu doğrultuda bir nesil yetişmiş sistemde, anca bu kadar oldu. “Sen ana muhalefet liderisin, T.C. tarihinin en köklü partisisin, iyi kötü o kadar destek alıyorsun, yapacaksın kardeşim” şeklinde haklı bir eleştiri getirilebilir. Eleştiriler elbette getirilir. Ancak bu kadar acımasız olmayın.

    Özellikle seçimin hemen ardından türeyen “KK yerine X kişi olsaydı, seçimi havada karada kazanmıştık” savına gelelim;
    Mesela, siyasi yasaklı Ekrem İmamoğlu mu olmalıydı? Evet bir maduriyet senaryosuyla yürünebilirdi, yedirirler miydi? Yedirmezler hocam.
    Mansur Yavaş mı olmalıydı? Düşününce bile seçim sonunda “Hedepekaka yüzünden seçimi kaybettik” vb. üst düzey analizler kulağımda çınlıyor.
    Yoksa İnce mi olmalıydı? Yolda izde görsem yüzüne tükürürüm. Toplumsal düzlemde de bir karşılığı olduğunu düşünmüyorum onun. Rezil herif. (Seveni varsa ofansif algılamasın, tahammül edemiyorum kendisine).
    Öyle ya da böyle olacak. Ama eğer kendinizi tek bir sonuca şartlarsanız, bana göre yanılırsınız. Yok öyle bir dünya hocam.
    Yani sonucun KK aleyhine çıkmış olması, “KK yerine X kişi aday olsaydı seçimi kazanırdık” savını doğru ya da haklı çıkarmaz. Özellikle twitter’da sürekli karşıma çıkıyor, burada düşüncemi paylaşmak istedim. Siyasette 2+2=4 etmez.

    Yoksa CHP öyle ya da böyle köklerine dönüp Atatürkçü bir politika mı izlenmeliydi? Eminim buradaki (ben de dahil) birçok kişinin işine gelir, itiraz etmez. Ancak bu durum aynı zamanda, sizin bu siyasal islam garabetine maruz bırakılmış 20 yılı hafife aldığınızı ve bu toplumu (özellikle Karadeniz ve Anadolu insanını) tanımadığınız anlamına gelir. Eğer o yolu tercih etsek, kalıbımı basarım o %48′i mumla arardık. Yakın gelecekte Atatürkçülük terörle anılırsa, suç sayılırsa da şaşırmayın. Zaten amaçladıkları da o, adım adım o noktaya doğru gidiyoruz.
    Bir dönem benim de aktif olarak destek verdiğim sosyalistler, kendimi bildim bileli mimli zaten.

    Demek istediğim, bu muhalefet bloğu açısından ideolojik bir seçim değildi. O yüzden adaydan ziyade adayın olaya yaklaşımı ve izleyeceği politika belirleyici faktördü.
    Bundan sonra KK, CHP içerisinde kabul görür mü/görmez mi, istifa eder mi/etmez mi, ilgilenmiyorum açıkçası. Ona parti ve destekçileri karar verir.

    Bana göre temel problem, çoğunluğunun “sözde” muhalif olduğunu düşündüğüm, ortalama 10 milyon seçmenin oy kullanmamış olması.
    AKP seçmeni iki eli kanda olsa gider. Açlıktan geberse de vatan-millet-bayrak der gider; din-iman-Allah der gider; bunca zaman ekmeğini yedim çok şükür der gider. Cebine üç kuruş sıkıştırırlar “bir recebere bir ampule basacaksın” denir; paşa paşa gider. “Ulan iktidar değişirse, yeni gelecek iktidar bizi çatır çutur s.ker der yine gider”. Adamların motivasyon kaynağı çok, kazanacağından emindir ve kindardır, farkı açmak için yine gider. Gider hocam.
    Bizim küskün ya da her boku çok iyi bildiğini sanan muhalifler ne yapar peki..? Kendimizi kandırmayalım.

    Hali hazırda zaten başından beri demokratik ve adil bir seçim değildi. Kaldı ki şu ana dek hangi seçim demokratik ve adildi -tartışılır.
    Ancak her türlü olumsuzluğa ve adaletsizliğe rağmen, sandıkta KK lehine %48 görmek içime su serpmedi değil. Bu her şeyden önce mevcut iktidarın kafasına göre at koşturamayacağı anlamına gelir.

    Bundan sonra ne yapılacak peki? Türkiye’de seçime gidip oy vermek bir şeyi değiştirir mi? Sokağa dökülmek için bize ikinci bir Gezi ruhu mu gerek? Ya da bundan sonra bir şey yapmanın anlamı var mı?
    Bana göre yaşamanın bile anlamı yok mesela. Ama ona rağmen yaşıyorum. Yaşıyoruz. Ya mücadeleye devam edeceğiz ya da ülkeyi Orta Doğu bataklığına terk edip, s.ktir olup gideceğiz. Ümidi kesip gidenleri de eleştirmiyor ve suçlamıyorum bu arada. Herkesin kendi doğrusu var elbette. Ancak ortak bir amaçta ve paydada buluşabilmek de bir şeylerin değişmesini sağlayabilir. Neden olmasın…

    Melkor

    @deadhouse, Sizden ve temsil ettiğiniz her şeyden o kadar nefret ediyoruz ki, yeter ki başımıza gelmeyin, gerekirse aç da kalırız, enkaz altında da kalırız demiş oldular. Son 20 sene değil, bir asırlık düşmanlık bu. Kendini ısrarla kul eden ork sürüsü gibi bir şeyler. Anadolu çomarının hakkından suriler ve afganlar gelir. Kireç gibi peyniri 300 liradan yesinler acıyanın amına koyayım.

    eatthegun

    @Melkor, Ben bu iktidarın 2028′e kadar dayanacağını zannetmiyorum. Ekonomi öyle bir çökecek ki bu sene ve sonrasında, iktidar da, seçmenleri de altında kalacak, ezilecek, kendi yarattıkları bokta boğulacaklar. Bu yaratıklar istedikleri kadar siz şöylesiniz, 10 milyon mülteci yok, gerekirse soğan yeriz diye bağırsınlar, bunlar gerçekleri değiştirmeyecek. Mülteciler çoluk çocuklarını öldürecek, bir lokma ekmek için it gibi sürünecekler, çürük binalarının altında daha çok ezilecekler. Bunlara bir zerre olsun acımak yok, bir zerre olsun yardım etmek yok. Elinde silahlarla kutlama yapan, bir kişinin canına kıyan bu güruh, iktidarı oluşturan herkes ve bu zihniyet ülkenin yarısından çoğu bile olsa umrumda değil, mikroptan, enfeksiyondan, temizlenmesi gereken bi virüsten başka bir şey değil. Bunların gelecek nesilleri 7 ömür kul köle bile olsalar bunların yarattığı tahribatın hakkını ödeyemeyecekler. Ben ırkçı veya kendimden olmayandan kendim gibi düşünmeyenden nefret eden bir insan değilim, ama bu yapıya öyle derin bir yerden nefret ediyorum ki anam babam olsa gözünün yaşına bakmam.

    https://www.youtube.com/watch?v=WO4aOD9ktls

    https://youtu.be/pE7v6gyHM04

  42. TAAKE says:

    ülke tam olarak black metal oldu gerçekten
    burzum,mayhem ve silencer karışımı bir black metal
    felsefesi,atmosferi,şiddeti ve nefretiyle birlikte
    artık black metal dinlemeye gerek yok,black metalin en hasını yaşayacağız bundan sonra

  43. Black Thunder says:

    Succession bitti. Bir daha böyle bir dizi izleyebileceğimi sanmıyorum. Gelmiş, geçmiş en iyi dizi. Bambaşka bir seviye. Şahika.

    Yiğit

    @Black Thunder, 3. Sezondayım. O kadar da iyi değil ama gayet güzel dizi. Hayırlısıyla bu hafta ben de bitireceğim.

    Canoir

    @Black Thunder, pilot bölümü izleyip bırakmıştım. Çok dağınık, karmaşık gelmişti ve dönen mevzuyu hiç anlayamamıştım. Sonradan başyapıt diziler seviyesine geldiğini çokça işittim. Ama pilot bölüm benim şevkimi kırdığı için ve uzun soluklu dizi izlemeye vakit yaratmaya üşendiğim için devam etmedim. Nedir bu dizinin hikmeti biri anlatsın plz

    Yiğit

    @Canoir, ilk bölümlerde pek bir şey yok cidden. Zaten dizide pek olay olmuyor. İlgi çekici yanı diyalogları. Text üzerinden baktığında sığ gibi gözükse de aslında bütün karakterler ağızlarından çıkacak her laf onlara koz olarak kullanılabileceği için hep bir gerginlik var. Kimse söylediklerinde tam ciddi değil. Bu da kendince bir komedi ve gerginlik yaratıyor.

    Güzel dizi, seversin bence.

  44. Candaş says:

    Arkadaşlar Irak-Bağdat’tan iş teklifi aldım ve gitmeyi düşünüyorum ama epeyi de kararsızım. Bağdat’ın genel durumu ve güvenliği hakkında ne düşünüyorsunuz, ne önerirsiniz? Yarın bir karar vermem gerekecek, bilgisi ya da önerisi olan var mı?

  45. deadhouse says:

    Neyse ki Alamancı Fransacı Hollandacı tanıdığım yok. Seküleri muhafazakarı hepsi orospu çocuğu. Bu dünya çok bencil bir dünya. Orada euro ile maaş al gel burada 22 olsun. Tek amaçları bu. Umarım Karma diye bir şey vardır da bir gün onların da anaları sikilir. İlkesiz olmak, ahlaksız, yolsuz olmak, ben kendimi kurtarayım başkası sikilsin bana ne kafasında olmak; bu tür bakış açıları kişiye, kişinin bile kavrayamayacağı belalar getirir. Boğulursunuz umarım zavallı bedeninizde.

    deadhouse

    @deadhouse, Orada yaşayıp bizim sefalet içinde yaşamamızı isteyenlere söylüyorum. Yanlış anlaşılmasın. Yoksa tek amacı buradan kurtulmak (ülkesinin de iyiliğini isteyen) olan insanlara elbette lafım yok. Kimseye neden kalıyorsun, neden gidiyorsun diye kızamam. Herkesin kendi hayatı.

    Rzeczom

    @deadhouse, bu orada yaşayanlardan ziyade burada çoğunlukta olduğu halde bunu kabul edip itiraz etmeyen halk ve izin veren siyasetçilerdir.

    bir insanın hem yurtdışında yaşayıp çalışıp hem de burası için oy kullanması -ister akpli ister chpli olsun, hiç fark etmez- AHLAKSIZLIKTIR.

    ne sebepten verdiği ve kime verdiği önemli değil. eğer yasalar ve sistem izin veriyorsa ve bir boşluk oluşturuyorsa insanlar bunu kötü niyetli bir şekilde kullanılır. onun için ben onlara kızmıyorum. kabahat bu olmasın diye siyasi erklere sesini yükseltmeyen bizde.

    bu yüzden çift vatandaşlığa karşıyım. insanın bir tane evi ya da memleketi olur.

    deadhouse

    @Rzeczom, Çifte vatandaşlık şerefsizliğin dik alası. Bu sistem öyle kahpe bir sistem ki bir ülkeye gidip 3 hafta kalmak için aylarca vize alamazsın. Ama işine geldiğinde bir kısım dediğin gibi kullanılan kesimlere çifte vatandaşlık verirsin. Avrupa ülkeleri neden kabul ediyor bu çifte vatandaşlık garabetini. Onu da sosyal adalet savaşçılarına sormak lazım. Çünkü buna itiraz ettiğinde bile “ırkçılıkla” suçlanıyorsun.

    Ugur

    @deadhouse, Tam buna benzer bir şey yazmaya gelmiştim.Biraz içimi dökeyim;

    Kıçımızı yırtıyoruz 3 günlük tatil için vize alırken ama ne hikmetse sözde hiç beğenmedikleri bu insanlar bir şekilde orada işini kurmuş, evini almış, aşiret şeklinde yaşıyıp gram uyumluluk göstermeden oradan buranın kaderi için oy kullanıyor.Anlaşmayı yırt at o zaman, “Hollanda vatandaşısın buna göre yaşıyorsan yaşa yaşamıyorsan siktir git” de hadi.Avrupa denen iki yüzlü şerefsizlik abidesi kıta medeniyetini alıp götüne soksun.Bunlardan iyilik bekleyen saftır, destek bekleyen gerizekalıdır, yaptıkları herşey mi bize zarar yazar inanılmaz bir durum.Mustafa Kemal ülkeyi kuralı 100 yıl olacak hala göt acıları dinmedi adamların.Diyorlar ki bir de gurbetçileri göndersinler buraya, göndermesinler aq, orada başlarına bela olsunlar umrumda değil.Kızlarını mı sikiyorlar, işlerini elinden mi alıyorlar, torbacılık mı yapıyorlar zerre umrumda değil gerçekten.

    Sikerim sizin vizenizi, uyandık artık.Giderim Ürdün’e Mısır’a vizesiz; çölde kampımı yaparım, kahwamı ömmer hayyam şarabımı içerim, kızıldenizde dalışımı yapar dönerim.Dünya size kalmadı ulan.

    deadhouse

    @Ugur, Uğur yüzde yüz haklısın. İngiltere’de İrlanda’da Almanya’da şeriatçıları filan 5 yıldızlı otellerde ağırlıyorlar. Adamlar oralarda miting yapıyor şeriat istiyoruz diye. Oranın yerli halkı da bıkmış. Dünya geneli bir uyanış başladı. Halklar yavaş yavaş onları yönetenlerin, onların en büyük düşmanları olduğunu yavaş yavaş anlıyor. Halkların lehine değil, aleyhine kararlar veriliyor, hemen hemen her yerde. Çiftlikleri, tarımı, hayvancılığı yok edip sözde BM, G7, G20, WEF gibi yerlerde vatandaşların aleyhine kararlar alıp onları ekmeğe muhtaç, kontrol altındaki dijital köleler haline getirmeye çalışıyorlar. Hollanda’da binlerce çiftliğe zorla el koydular. Burada 2019′da sessiz sedasız hayvan sayısı 3′te 1 azaltıldı. İlaç ve silah sanayiyle, bol keseden para basmayla, zenginin daha da zenginleşmesiyle, karanlık bir sis gibi çöktüler insanlığın üzerine. Bizim ülkede de BOP eşbaşkanları filan var zaten.

    Bu arada Mustafa Kemal Atatürk, dünyanın en büyük adamıdır. Belirtmeden geçmeyelim.

    Ugur

    @deadhouse, Kalp.

  46. Boba Fett says:

    Nefret değil mi bu yalan sevişmeler?

  47. Frostauðn says:

    Bir devrin sonu rarbg kapanmış :( (Yaptıkları açıklamayı ekledim buraya)

    Hello guys,
    We would like to inform you that we have decided to shut down our site.
    The past 2 years have been very difficult for us – some of the people in our team died due to covid complications,
    others still suffer the side effects of it – not being able to work at all.
    Some are also fighting the war in Europe – ON BOTH SIDES.
    Also, the power price increase in data centers in Europe hit us pretty hard.
    Inflation makes our daily expenses impossible to bare.
    Therefore we can no longer run this site without massive expenses that we can no longer cover out of pocket.
    After an unanimous vote we’ve decided that we can no longer do it.
    We are sorry :(
    Bye

    Koralp

    @Frostauðn, hasss alternatifi de yoktu. O kadar içeriği nereden bulalım şimdi?

    Frostauðn

    @Koralp, Dün alternatif aradımda çok tatmin etmedi özellikle bunun kadar geniş içeriği bulmak çok zor, torrente tıkladığında info kısmında bir sürü bilgi oluyordu hatta ekran görüntüleri falan o kısım çok iş görüyordu. Bu ikisinin aynı anda olduğu arayüzü güzel kullanıma teşvik eden ve kötü amaçlı yazılımların torrentlere gömülmediği bir torrent sitesi arayışındayım ben de.

    deadhouse

    @Frostauðn, En az kullandığım torrent sitesiydi diyebilirim.

    Frostauðn

    @deadhouse, İnfo kısmı dolu olan kötü yazılımların torrentlere gömülmediği temiz geniş arşive sahip olan kullandığın ve tavsiye edebileceğin bir torrent sitesi varsa bence herkesin çok işine yarar paylaşırsan.

    deadhouse

    @Frostauðn, Ben rarbg kötü site demedim. İhtiyaç duymuyordum sadece. Benim için torrent sinema filmi ve müzik demek. Rutracker da bu ihtiyacımı fazlasıyla karşılıyor. Rutracker’da bulduğum filmleri rarbg, yify gibi sitelerde bulamadım. Uloz.to var Çek sitesi. Onun da arşivi geniş ve sürümlerini kaliteli. O torrent sitesi değil yalnız. Eski usul indirme sitesi.

    Frostauðn

    @deadhouse, Amacım tartışmak değildi kullandığın torrent siteleri varsa alırım bir dal şeklinde yazmak istemiştim :D
    Site iyi kötü tamamen tercih meselesi nelerin senin için önemli olduğuna göre değişir. Şu an işimi görecek eli yüzü düzgün bir site bulsam yeter elbet o siteye de alışırım zamanla.

    deadhouse

    @Frostauðn, Uloz.to hazine benim için. Bazı filmlerin onlarca sürümü var. Kıyıda köşede kalmış filmler var. Çoğu yerde bulamadığım filmleri orada buldum. Lo Straniero (1967) filmi 15 senedir listemde olan bir film ki ünlü de bir filmdir, yıllarca kıytırık versiyonları vardı torrent sitelerinde. Uloz.to’da bulduğum 8,5 gb’lık temiz/net bir versiyon.

    Yiğit

    @Frostauðn, offf cidden of. En çok kullandığım siteydi. Daha üç gün önce Succession’ı oradan indirdim. Lanet olsun.

    Yiğit

    @Yiğit, yok mu yahu eli yüzü düzgün bir alternatif? Bilindik sitelerin çoğunda adam akıllı medya infosu bile yok. Oysa indireceğim videonun bitrate’ini görmek icap eder.

    Frostauðn

    @Yiğit, Medya infosu çok önemli benim içinde + medyanın ekran görüntülerini de görmek isterim ben şimdilik alternatiflere bakınca bu yönden memnun eden bir siteye rastlamadım.

    Yiğit

    @Frostauðn, aynen öyle. Açıkçası elim ayağım kesilmiş gibi hissediyorum.

    Aslında bu yönden zamunda iyi. Ancak seed açısından iyi değil ve kütüphane çok zayıf. Zamunda’yı oyunlar için, rarbg’yi film/dizi için, rutracker’ı da müzik için kullanıyorum. Film dizi için de artık mecbur 4-5 site aynı anda kullanacağım. Porno izler gibi aynı anda 15 sekme açıp o şekilde indireceğim gibi duruyor.

    Güzel bir alternatif bulursan yaz buraya mutlaka.

    Frostauðn

    @Yiğit, Media İnfosu dolu olan, göz kanatmayan tasarımı olan ve en önemlisi geniş kütüphaneye sahip bir site bulursam paylaşırım.

    Dizi film için bunları öneririm kullandım bu zamana kadar hep:
    https://yts.mx/
    https://1337x.to/

    Genel kullanım içinse bu:
    https://thepiratebay.org/index.html

    çaksu

    @Frostauðn, :(

    Hemen her gün kullanırdım. En derli toplu, en temiz torrentler (benim tecrübemde) burada oluyordu. RIP.

    Frostauðn

    @çaksu, Benim tecrübemde bu yöndeydi en çok kullandığım torrent sitelerinden biriydi bu haberi alınca baya boşluğa düşmüş gibi oldum alternatiflere göz atınca da pek memnun etmedi.

    Ahmet Saraçoğlu

    Bir insanlık dramı yaşanmışçasına üzülen arkadaşların aksine, ilk kez bu yorumlar sayesinde rarbg diye bir site olduğunu öğrendim.

    Noumena

    @Ahmet Saraçoğlu, +1

    Bir kere bile kullanmadım desem yalan olmaz. Ancak çok kullanılan bir siteymiş belli ki

  48. Yiğit says:

    Fat of the Land yazısı neden kalktı?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, deadhouse kaldırılmasını rica etti.

  49. deadhouse says:

    Mikroplar ölüyor ehehehe. Güzel bir haber daha. Bunun şerefine kaldırıyorum bir kadeh kırmızı şarap.

    Twat

    @deadhouse, <3 <3 <3

    Yalnız bakteri mikrop ırkı birbirini tanır, sever diye boşuna dememişler. 1 hafta önce biri gitti demek ki bu da onu görünce aynı mayadan olduğundan dayanamadı belli ki. Kimbilir hamuru kirleten daha büyükleri de gider yakında.

    (Ekmek yapımı için konuşuyorum yanlış anlaşılmasın. Maya bakterileri fazla sıcakta coştuğunda hamuru bozar, çökertir. Ekmek çöp olur)

    Afiyet olsun başkan.

    deadhouse

    @Twat, Mikroplar birbirini iyi tanır. Süper tespit. Mikroplar birbirini özler. Nice mikropların birbirine ölü olarak kavuşması dileğiyle. Yaşamı kirletmesinler.

    ismail vilehand

    @deadhouse, Sauron ölmedikten sonra her geberen Orc’un yerine bir yenisi gelir.

    Frostauðn

    @ismail vilehand, Yüzüğü yok etmeden öldürdüğün her orkun yerine ikişer üçer yenisi gelir. Çok doğru maalesef hiç takip etmiyordum burayı okuyunca haberim oldu açıp öğrendim kimin öldüğünü.

    Konudan bağımsız abi sen nasıl oldun toparlayabildin mi?

    Raddor

    @ismail vilehand, Sauron’dan şaşmazlar ama sonra bi de şöyle şikayet ederler:

    https://youtu.be/-DU3SbCKemA

    Yiğit

    @ismail vilehand, vay orçlar vay

  50. Melkor says:

    Diablo 4′ü almamak için direniyorum ama boşuna. elim ayağım titriyo, bir oyun 1.200 papel olur mu aq. oyun lan bu. püh.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.