# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Serbest kürsü
| 04.05.2015

Yeter! Söz milletin.

Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.

Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.

  Yorum alanı

“Serbest kürsü” yazısına 15,625 yorum var

  1. çaksu says:

    Devoğlan Infinity’yi full canlı çalıyormuş sıradaki online karantina konserinde. Şahane ya. 5 şubat.

    Dünyanın en epik şarkısı Dynamics de var. Güzel bi kayıt olursa tadından yenmez.

  2. Melkor says:

    Elden ring çıksa da yeterince kafayı yememiş gibi biraz daha yesek ya. Pc’de gow’u tekrar bitirmeme rağmen sıçtığımın ocak ayı bitmek bilmedi aq.

    Yiğit

    @Melkor, her gün gamepad tokatlıyorum bu oyunu beklerken. Bir de doğum günümde çıkıyor. O yüzden hala satın almadım, biri hediye eder belki diye bekliyorum ahahsh.

  3. Alondate says:

    Bu Trivium nasil bir grup? 2020′deki albumlerini ilk dinledim. Bu ne yarak kurek siradan, birbirine benzeyen sarkilar boyle dedim. Sonra kisa surede kopegi oldum, tum sarkilarini ezberledim. Gecen sene in the court of the dragon cikti. Sabah serviste dinledim, iyy bu sefer cidden olmamis dedim. Tum sarkilar su an kurani kerimi hatim etmisim gibi zihnimde. Bu hafta sin and the sentence dinliyim dedim yine aynisi oldu. What would it take to rip the heart from your hateeee diye geziyorum ortalikta. Sadece nakaratlari da degil her bir riffi, bolumu ezberliyorum. Yardim edin bana amk ne oluyor ya maybe you were right, maybe i should go but i have been silent for far too long WHAT WOULD IT TAKE TO RIP THE HEART FROM YOUR HATE

    Cem

    @Alondate, Metal müzikle Metalcore ile tanışanların yüksek sesle, Thrash Metal severlerin kısık sesle, True kvlt metalcilerin gizlice dinlediği bir efsane…

    Noumena

    @Alondate, Trivium benim için Shogun’dan ibaret. O albüm dışında hiçbir albümlerine ısınamadım açıkçası ama özellikle son birkaç albümdür nakarat işini iyi becerdiklerini görüyorum single’lardan yine de mehh

    Twat

    @Alondate, Trivium epey ilginç bir grup. Metalkor’u tireşle harmanladıklarından benim gibi dinozorlardan da(35) saygı görüyorlar anladığım kadarıyla. Daha bu sabah markete giderken in the court of the dragon ve shattering the skies above’u defalarca art arda dinledim. ki bunlar ilk dönemki muazzam işlerinden değil.

    Bence o çok beğenilmeyen in waves albümlerinde bile başyapıtlar var(caustic are…,forsake not…,a skylines severance vb.). özellikle Ascendancy albümü baştan sonra inanılmaz güzel bir modern zaman şaheseri. adamlardaki iron maiden+metallica+black metal sevgisi müziklerine çok şey katıyor.

  4. SORU: PA’ya daha çok hangi günler, günün hangi saatlerinde giriyorsunuz? Hafta içi yoğun olduğu için daha çok hafta sonu giren ya da hafta sonu dışarıda takıldığı için daha ziyade hafta içi girenler var mı merak ediyorum.

    Mesela daha sansasyonel, altında muhabbet dönmesi daha olası olan ve acelesi olmayan haberler hafta sonu girilse daha rahat katılırım diyenler var mı?

    Erhan

    @Ahmet Saraçoğlu, Tek takıldığım metal sitesi PA olduğu için güncel haberlerin en geç 2-3 gün içinde yayınlanması gerektiği kanaatindeyim.

    Albüm haberleri vs. 1 hafta sonra verilse de sıkıntı olmaz bence ama misal Davil Ellefson akımına kendini kaptıran bir basistin haberini hemen görmek isterim.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, her gün hemen her saat giriyorum. Elime telefonu aldığımda sırasıyla wp-insta-pa şeklinde bakıyorum mutlaka.

    Buna gelecek yorumlardansa istatistiksel olarak en çok hangi günler yorum geldiğine bakarak bence daha sağlıklı değerlendirme yapabilirsin abi.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, yorumlar günlere çok denk yayılıyor, sayısal olarak zaten belli. Ben kişisel tercihleri, durumları merak ettiğimden sordum.

    TanSolo

    @Ahmet Saraçoğlu, her gün sabah, öğle ve akşam giriyorum. Magazin işlerinde hiç olmadığımdan haberleri sadece buradan takip ediyorum. O yüzden mümkün olduğunca tez zamanda girilmesini tercih ederim.

    Cryosleep

    @Ahmet Saraçoğlu, Her sabah ”yeni inceleme ya da haber var mı” diye, onun dışında da her saat başı bakıyorum genelde.

    Kardeş Türküleri

    @Ahmet Saraçoğlu, otobüse falan bindiğimde geziniyorum genellikle.

  5. Noumena says:

    Kişisel instagram hesabımı kapattım. Onun yerine anonymus bir fake hesap açtım genelde sevdiğim sanatçıları, müzisyenleri, film ve kitap sayfalarını takip ediyorum ordan. Zaten kendi hesabımda da nadiren birşeyler paylaşan biri olmama rağmen MÜTHİŞ RAHATLAMIŞ HİSSEDİYORUM. Gerçekten sosyal medya beyin afyonu gibi.

    deadhouse

    @Noumena, Çok iyi bir karar almışsın. Ben de twitter’da yaşamıştım bu sorunu. Kapattığımdan beri kafam rahat. Tv, Haber, Sosyal Medya hiçbir şey takip etmiyorum. Rudya-Ukrayna gerginliğini geçen hafta; Sezen Aksu-Şarkı sözü olayını 3 gün önce birilerinden öğrendim. (Bunları öğrenmem bana fayda sağlamada tabii) Bence günümüzde beyin sikilmesi yaşamamak için medya denen zehirden olabildiğince uzak kalmak lazım. Youtube’a giriyorum sadece. O da müzik, sinema ve ilgilendiğim başka bir iki konuyla ilgili kanallar dışında oraya da çok girmiyorum. Umarım böyle devam ederim. Çünkü medya zehri bazen uyuştucu gibi insana kendisini zerk edebiliyor.

    Noumena

    @deadhouse, hayatta çok az şeye twitter mizahı kadar güldüğüm için onu kapatmıyorum :)

    Raddor

    @Noumena, Instagram kullanırken sürekli rezalet şeyler paylaşıyordum. Çünkü daha ne kadar rezil olabilirdim ki zaten Instagram kullanıyordum.

    Punk bir yorum oldu.

  6. Nadal – Medvedev Avustralya açık finalinde inanılmaz şeyler oluyor. Olağanüstü bir final.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, 5 buçuk saat boyunca izledim maçı. Medvedev, Djokovic’i US Open’da yendiği gibi şimdi de Nadal’ı çaresiz bırakacak diye çok yanılgıya düştüm. Özellikle ikinci sette Nadal elindeki birçok fırsatı tepince dedim tamam maç gitti. Ancak kral fena döndü. Çok ustaca oynadı. 36 yaşında bu kadar sakatlıktan dönmüşken 5 buçuk saat boyunca bu performansı verebilmek insanlık üstü bir seviye. Tarihin en çok GS kazananı oldu ayrıca.

    Çok büyük maçtı. Sadece 5. set bile tekrar tekrar izlenir.

  7. deadhouse says:

    Beyinsiz olmayı tercih etmek bir tercih midir. Kişi özgürdür. Bir aptal olmayı, beyinsiz olmayı, bedensel, zihinsel konforu için elbette seçebilir. Ve ben de özgürüm. O kişinin tüm varlığıyla yeryüzünden silinmesini dileyebilirim. Ancak bunun da doğru olmadığını ve umursamamanın doğru tercih olduğunu bilmeme rağmen öfkeme yenilip o insancıkların yok olmasını diliyorum. Ey insanoğlu! Sen her türlü azabı ve yok oluşu hak ediyorsun. Erdem havuzuna düşüp öfkemi görmezden gelmeyeceğim. Mevcut sistemin en büyük savunucusu aptal kitleler, yığınlar…Ben de sizle birlikteyim. Aynı gemideyiz. Her türlü yıkımı hak ediyoruz.

    ismail vilehand

    @deadhouse, https://youtu.be/Pu3rIJgrWPo

    Şöyle bir bar kavgasına karışmamız lazım. Hayatımda sadece 2 defa yaptım ama birisinin kafasında bira şişesi kırmak dünyanın en büyük terapisi. Kırmızı reçeteli antidepresanlar bok yemiş.

    Necrobutcher

    @ismail vilehand, sadece dayak atmak değil o sarhoşlukla dayak yemek de bence terapi. işim gereği belki 20 kere falan bar kavgasına girmişimdir ayrıca tribün kavgası da yaptım çok fazla. Sonuç olarak dayak yemek de ciddi bir terapi.

    sanırım 2014 yılıydı erzuruma fener maçına gitmiştik kupa finaliydi abartısız 1000 meşale yandı o gün maç sonu da deplasman dönüşü yollarda otobanlarda süreli kavga ettik fenerlilerle. eve 6 aylık bir bebek gibi dönmüştüm.

  8. Cryosleep says:

    An itibariyle Spotify Premium’dan çıktım. Apple Music’e geçtim onun yerine. Ayrıca Windows için Cider diye bir uygulama keşfettim, iTunes’dan daha kullanışlı, linki de şöyle https://cider.sh/

  9. Cryosleep says:

    Bu sene bayağı ”Halo” isimli sanat içeriklerine doyacağız gibi. Önce Amorphis albümü, sonra da aynı isimli oyun serisinin dizisi…

  10. woodenpint says:

    Ezelden beri kullandığım Spotify Premium’dan çıkıp Deezer’în Hifi sürümüne geçtim. Aradaki ses farkı inanılmaz. Sadece ses kalitesi de değil, Spotify baya boğuk kalıyor bunun yanında. Ama Spotify’ın bazı özellikleri ve arayüzü ile Deezer biraz baş edemiyor bence. Ne düşünüyorsunuz genel olarak bu platformlar konusunda, hangisini neden tercih ediyorsunuz?

    Yiğit

    @woodenpint, bu zehirli oku tekrardan atmayacam ama ciddi derecede pahalı ekipmanların yoksa arada ses farkı yok. Duyulan fark tamamen psikolojik. O yüzden s. et. Spotify candır. Kullanması da en rahat olan o.

    woodenpint

    @Yiğit, Doğru söylüyorsun hocam ama Spotify gerçekten Deezer’a göre biraz boğuk kalıyor bence, belki o yüzden bana ses kalitesi daha iyi gibi gelmiştir. Ama evet kullanım rahatlığı açısından Spotify eline veriyor, bi kaç saçma sapan anlamsız bug var Deezer’da, bu kadar saçma hatalar nasıl olabiliyor aklım almadı.

  11. omer says:

    1000 liraya kadar kulak içi kablosuz kulaklık alacağım öneresi olan var mı arkadaşlar? Bir de samsung galaxy buds 2 kulanan test eden oldu mu, şu an için aklımda o var.

    Berca B.

    @omer, ben Buds 2 kullanıyorum ve önceki kulaklığımın çok eskimesi etkisiyle mi bilmiyorum ama kulaklık bana müzik dinleme zevkini tekrar aşıladı resmen. Ses kalitesinden çok memnunum ama spor yaparken kulaktan çıkacak gibi olma problemi oluyor, sürekli yerine oturtmak gerekebiliyor. Ayrıca yine spor yaparken terlemeye bağlı olarak bir tarafın sesinin bozulmaması için kutusuna koymadan önce her zaman bir silip temizlemek mantıklı olur.

    Erhan

    @omer, fiyatı ne kadar oldu bilmiyorum ama ben neredeyse 1 senedir Anker soundcore life dot 2 kullanıyorum ve son derece memnunum.

    Şarj kutusu küçük olmasına rağmen 18-20 günde bir şarja takıyorum. Kulaklıklar ise 10 saat boyunca çalabiliyor. Ses kalitesi de çok iyi (Android kullanıyorsan XEQ ekolayzeri işe yarar)

    omer

    @omer, Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.

  12. Cryosleep says:

    Jon Zazula’yı kaybettik…

  13. Bir grubun ne kadar ilham verici olduğunu PA’da arama yaptığım zaman görebiliyorum. Misal yazdığım bir kritikte Gorguts’ın son albümünden bahsetmişim ve onun bağlantısını koyacağım. Arama kısmına Gorguts yazıyorum ve karşıma bir dolu farklı albümün incelemesi, röportaj vs. çıkıyor, çünkü her bir incelemede veya röportajlarda Gorguts etkisinden bahsedilmiş, Gorguts adı geçmiş.

    Misal bugün yazdığım Replicant yazısına “Pleiades’ Dust” EP’sinin link’ini koyayım diye arama kısmında Gorguts arattım, Gorguts bu EP’den sonra herhangi bir şey çıkarmamış olsa da EP’yi bulmak için 3. sayfaya kadar gitmem gerekti. Sonrasında yazılan 36 tane inceleme, röportaj, haberde Gorguts referansı verilmiş.

    İşte bunlar hep büyüklüğe işaret.

    Aynı şeyi Morbid Angel için yapsam daha da çok sonuç çıkıyor. Adamların 10 tane albümünü inceledik, 10 tane de haberini yapmış olsak 20 eder ama Morbid Angel aramasında 226 tane kritik, haber, röportaj vs. çıkıyor çünkü bazı şeyleri Morbid Angel adını anmadan anlatmak mümkün değil. Misal Pantera da aynı şekilde.

  14. 24 Ocak’tan beri haber sıklığımızı epey artırdık. Son 11 günde toplam 101 haber girmişiz hey maşşallah. Aynen devam.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, “DEAD CONGREGATION’dan yeni albüm detayları ve şarkı”. Bu haberi gireceğin günü iple çekiyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, ben de her koldan 2-3 günde bir kontrol ediyorum adamları, muhtemelen haber vermeden şak diye çıkarıp masaya koyacaklar.

  15. Yakın zamanda bir konser haberi vereceğiz, bir kısım insanın yüreği pıtpıt edecek.

    Joseph

    @Ahmet Saraçoğlu, Ne olur Ulcerate olsun

    Ahmet Saraçoğlu

    @Joseph, onu getirdik. Daha önce gelmemiş bir grup.

    TanSolo

    @Ahmet Saraçoğlu, Inter Arma? Cult of Luna? Russian Circles? Geçen sefer şans yüzüme gülmüştü bakalım bu sefer tutacak mı?

    Fırat

    @TanSolo, 2020′deki Russian Circles konserinin korona yüzünden iptal olması kadar üzüldüğüm bir şey yok

    feel the groovity

    @Ahmet Saraçoğlu, tool-meshuggah-animals as leaders üçlüsü :D

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, bu bahsi geçen batuşka mıydı :((

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, hayır başka. Biraz ertelendi duyurusu, 16′sında açıklayacağız bir değişiklik olmazsa.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, o zaman mgła?? Dök bizi sokaklara abi. Rzeczom’u da alıp Türk ve leh bayraklarıyla döşeyelim her yeri.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, zamanı henüz net olmamakla birlikte Mgła elbet gelecek, ancak bu başka.

    Özgür

    @Ahmet Saraçoğlu, Wintersun sanırım? :)

  16. galip no more says:

    Hocam, humbaba’nın spotify hesabı ele mi geçirildi yoksa son çıkan tekli ile trollendik mi? Çok merak ettim, bilen eden var mı acaba?

  17. Bu seneki Maryland Deathfest cidden inanılmaz. Death metal seven bir insan için akıllara zarar bir kadro. Morbid Angel da vardı ama sebepsiz yere “bu ortamda konser vermeyeceğiz” diye tüm performanslarını iptal ettiler. Yine de benzersiz bir manyaklık, hatta bundan daha iyi bir death metal/old-school kadrosu kurulabilir mi emin değilim.

    https://tinyurl.com/2p93xtkz

    Erhan

    @Ahmet Saraçoğlu, Biz bu hayatı yaşamıyoruz amk. Cennete gitsem konserlerinde bulunmak istediğim bütün gruplar burada.

    woodenpint

    @Erhan, +1000 Millet nelerle muhatap oluyor abi..

    Emir

    @Ahmet Saraçoğlu, Afişte can alıcı bir detay var, Deicide’ın altında “Performing LEGION in its entirety” yazıyor. Daha önce böyle bir şey yaptılar mı herhangi bir konserlerinde bilmiyorum ama yapmadılarsa grubun tarihinde bir ilk. “Dead but Dreaming” ve “Trifixion” dışında şarkı çalmıyorlardı konserlerde o albümden. Giden insanlar “Satan Spawn, The Caco Daemon”, “Repent to Die”, “Revocate the Agitator” parçalarını canlı dinleyecekler demek oluyor bu… Grupta Hoffman kardeşlerin olduğu dönemlerde konsere giden insanların bile göremediği bir şey bu.

  18. çaksu says:

    Kıyametten sonra bütün insanların notları verildiğinde bu kadın 1. olmalı.

    Katelyn Ohashi – 10.0 Floor (1-12-19)
    https://www.youtube.com/watch?v=4ic7RNS4Dfo

    Ahmet Saraçoğlu

    @çaksu, bu kızın boyu 1.47. 01.20′de kendi boyu kadar yükseklikten şpagatla yere çarptığı anda ekran karşısında patladı benimkilerden bir tanesi.

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Haha aynen ben de bağırdım orda. “Neyse ki şeyi yok…” diye kendimi sakinleştirmeye çalışırken şunu hatırladım…

    https://youtu.be/wjQQnfLiWxM?t=237
    The Nicholas Brothers Ultimate Stair Dance

    Daha kontrollü atlıyolar, ilk darbeyi büyük oranda bacaklar alıyo sanırım ama yine de… ufff…

    Berca B.

    @çaksu, bence bu video basit bi atletizm videosundan fazlasını içeriyor. Bunun bir kolej (üniversite) öğrencisi olduğunu düşünürsek takım arkadaşlarının tam bir “vibing” modunda olması, seyircilerin kendi akranları için böyle çıldırması derken bizim ve pek çok başka ülkenin aksine adamlardaki destekleyici kültürün ne kadar gelişmiş olduğunu görebiliyoruz. Amerika’ya farklı konularda ne kadar sallarsak sallayalım, bu tarz ortamlarda kavganın, birbirini aşağı çekmeye çalışmanın minimumda olması, birbirini yükseltmenin daha yaygın olması benim acayip hoşuma gidiyor. Burada kimse kimsenin kendisinden daha başarılı olmasını istemezken ve sonuçta herkes bir bataklığın içine gömülmüşken orada böyle komplekslerin olmaması süper bir şey.

  19. Opethsevenbiri says:

    Bayadır yazmıyordum buraya. Paracletus. İyi akşamlar.

    Joseph

    @Opethsevenbiri, din dışında “şefaat eden, aracı olan” anlamına geliyor.

  20. Aura magula says:

    Lotr dizisinin de içinden geçiyorlar bravo size bir sıçmadığınız o kalmıştı zaten. Ulan siyahi elf mi olur arkadaş, adam kitapta 50 sayfa boyunca elflerin mavi gözlü bembeyaz açık tenli sarışın olduklarından bahsetmiş.Ben bir sayfada bile esmer kıvırcık pala bıyık elf görmedim.Hatta asker traşı elfe de denk gelmedim hepsinin saçının uzunluğu belirtilmiş cidden saçma.Birde böyle değişikliklerin olması gerektiğini savunanlar var.Hatta bunu zorunluluk olarak gören var.Ozaman squid gamedeki asyalı karakterler yeni sezonda suriyeli olsunlar 2 günde yapımcıyı tehdit etmezlerse şerefsizim

    Diziden albino ork, uzun boylu cüce, eşcinsel nazgul, yahudi sauron beklemeye başladım

    Melkor

    @Aura magula, Tolkien vakfı bu kadar kafa yormadı bu siyahi elf, cüce meselesine milyar dolar götürdüler. Fanlar ağlıyor anlamadım gitti. Bence renklerden çok elf-insan aşkı için karakter uydurmaları mesele. Hem de yasak aşk için siktirin gidin. Bir de amazon’un bu dizinin senaryosunun altından kalkma ihtimali yok gibi bir şey. Trailer diye gösterdikleri şey 2 saniyelik görüntülerden oluşan çorba gibi bir şey. Fazla renkli diyenler var. 2.çağ, 3 kadar karanlık değil diye hatırlıyorum. Numenor iyi gözüküyordu. Galadriel’i oynayan kızın oyunculuğu nasıl bilmiyorum ama gençliği için olmuş duruyor. Trailer kötü değil ama heyecan da yaratmadı. Diziyi görene kadar ne desek boş. En başından beri pek de bir beklentim yok zaten.

    unanimated

    @Melkor, +1. Amazonun yapacağı Elf-insan yasak aşkına sokayım. Çok istiyorsan Beren ile luthien’i flashback yapıp anlatırsın. Elf insan ilişkisi çok nadir ve bu yüzden kıymetli zaten çünkü arkaplanında bir sürü hikaye barındırıyor. ‘single mom’ siyahi elf aşkı gibi değil yani. Tabi dizide bunu nasıl işleyecekler göreceğiz.

    Retrokafa

    @Aura magula, shannara dizisinde cristiano ronaldo saç stilli elf vardı peheey! yeni nesil bunu seviyor herşeyi çarpıtıp eğip büküp kendilerine benzetiyorlar.
    kadın gandalf,trans aragorn,yogacı saruman,vegan orc,kedi legolas uzak bir gelecek değil.

    Raddor

    @Aura magula, ben uyarlama işleri tüketirken orijinal eseri bilmiyormuş gibi davranıyorum. Problem çözülüyor. The Rings of Power’ı, The Lord of the Rings’ten hiç haberim yokmuş gibi seyredeceğim. İyi bir iş çıkarsa devam ederim, çıkmazsa etmem. İsterlerse Gandalf’ı kadın yapsınlar.

    Görüşüm; uyarlamacılara eserleri istedikleri gibi evirip çevirme hakkı verilmeli. Bu duruma, o işi başlatan kişiye saygısızlık olarak bakılmamalı. Beğenip beğenmeme hakkı yine bizde ama bu eseri birebir aynı yansıtmadığı için olmamalı. Bir cover parça dinlerken tamamen aynı yorumlamadıkları için kızmadığımız gibi.

    Daha radikal olarak; The Lord of the Rings’i ben çeksem sonunda Frodo’yu öldürürdüm. :) İkisine farklı evren gözüyle bakılmalı. Tolkien evreninde Frodo ölmüyorsa, Raddor’un yorumladığı evrende ölebilir ve bu final de iyi olursa tüketici iki versiyonu da sevebilir.

    Iron Man’deki Jarvis çizgi romanda papyonlu bir hizmetkar iken filmde yapay zeka. Aynı mantıkla bunun için de ayağa kalkılmalıydı.

    Kısaca: Hatice değil netice önemli. :)

    Tüm bu konudan bağımsız olarak; göt gibi dizi olacak. Önyargım bu yönde. :)

    Raddor

    Bu tartışmanın en iyi yanı Geekyapar’dan Ömercan ve Cevdet agaların böyle eğlenceli bir video çekmesini sağlaması oldu ahaha.

    https://youtu.be/yiFoCOuTqAw

    Ömercan reyiz haklı.

    deadhouse

    @Raddor, Yazdıklarında kesinlikle haklısın. Sanatçı özgür olmalı. Fakat zaten sorun da bu. Özgür değiller. Kurallarla, baskılarla karar almak zorunda kalıyorlar. Filmlerde en az bir asyalı, latin, siyahi ve cinsel yönelimi heteroseksüel olmayan oyuncu oynatmak zorundasın. Bunu yapmazsan sektörün diktatörleri sana destek vermiyorlar. Sinema eleştirmenleri, sinema dergileri, siteleri ve pek tabii ödül vericiler seni ciddiye almıyor. Hatta linç bile edilebilirsin. Sen söylüyorsun bak. Özgürlük olmalı. Hani özgürlük bunun neresinde. Kendi adıma eskiden üzülüyordum bu konuya. Politik doğrucuların, sözde özgürlükçülerin sanatta iktidar olmasına. Artık çekirdek çitler vasiyette izliyorum sadece. Çöküşlerini izliyorum. Şeye hiç girmedim zaten. Oyuncu kısmı konuşulduğu için oyunculardan bahsettim. Senaryoya, filmi ne söyleyeceğine kadar her şeye karışıyorlar. Maalesef her alanda böyle bir yavşaklık hüküm sürüyor. Her kurumun iktidar mekanizması içerisinde yuvarlandığı, otoriterliğin zirvesini yaşadığı, bazı kişilerin herkes hakkında tahakküm kurmaktan epey keyif aldığı bir dönem.

    Berca B.

    @deadhouse, çok doğru konuşmuşsun. Aman linç yemeyelim/herkese yaranalım yavşaklığı gerçekten gına getirdi. Artık izlediğim hiçbir şeyde “gerçekten istendiği için alınan kararlar” göremediğim için, bu yavşaklığı sonuna kadar hissettiğim için izlediklerimin %90′ından keyif alamıyorum. Neredeyse bir şey izleme alışkanlığımı tüketti bu durum.

    Bir de ben de Raddor’a katılamadım. Aksi durumda kimsenin kellesini istemem ama madem ortada bir eser var, onun üzerinden bir üretim yapıyorsun, ona bağlı kalalım be abi. Bunun kesin bir doğrusu yanlışı olduğunu düşünmüyorum ama eserden bu derece uzaklaşılan yorumlar şahsen benim hoşuma gitmiyor. Cover şarkılardan çok farklı baktığım bir durum bu.

    Raddor

    @deadhouse, @Berca B., bana kalsaydı bu dizide Galadriel, Elrond dahil tüm Elf ırkını zenci yapardım. :) Öylesi daha mantıklı sonuçta bu ırk nasıl hem beyaz hem siyah olabilir? Bir şeyi yaptı mı tam yapacaksın ama ona da cesaretleri yok. Ortada yavşakça bir durum olduğunun farkındayım. Ancak bu diziyi iyi ya da kötü yapacak şey yüzde doksan senaryosu olacağından bu konuya bu kadar odaklanmanın çok da lüzumu olduğunu düşünmüyorum.

    Berca B.

    @Raddor, valla brocum sen de senaryoyu değiştirdin, ırklarla oynadın, biraz daha ileri gitsen isim dışında orjinalden geriye pek bişi kalmayacak :) Dediğim gibi bunun için yaygara koparmam ama LotR’in filmi/dizisi çıktıysa LotR izlemek isterim ben. Kafamda başka fikirler varsa sıfırdan yazmayı, karakterlere ona göre hazırlamayı tercih ederim. Hazır materyale konup üzerinde keyfime göre böyle majör oynamalar yapmayı tuhaf, kafamdaki manifestoyu LotR gibi üzerinde hiçbi hakkım olmayan bi eser üzerinden yayınlamayı ise direk şerrrrefsizlik olarak görüyorum.

    Raddor

    @Berca B., Hobbit filminde yaptıkları değişikliklerin/eklemelerin tümü -Legolas dahil- feci sırıtıyor. Ancak İki Kule’de kitapta olmayan, Elflerin savaşa dahil olma sahnesi muazzamdı. Hem epikti hem de farklı halkların kötülüğe karşı birlik olmasını anlatan bir eser için hikayeye iyi bir katkıydı. Bu değişikliğe sövenler de çok oldu zamanında. O nedenle ben yine netice iyi olacaksa gerisi teferruattır deyip çekileyim. :) Onu da bekleyip göreceğiz. Zaten tahminimce o kadar kötü şeyler olacak ki Zenci Elf falan unutulacak. (Umarım yanılırım)

    Aura magula

    @deadhouse, Aynen öyle bu tür yapılan değişiklikler bence özgürlükten ziyade o bahsettiğin zorunlulukla yapılıyor

    Aura magula

    @Raddor, Sanatçı yazılmış bir eseri farklı yorumlayabilir ama üstüne basıla basıla yazılan şeyleri değiştirmek, cover yapılan şarkıda orjinal şarkının sözlerini silip uyduruk uyduruk söz yazmakla aynı bence. Tolkien elfleri her sayfada beyaz olduklarını uzun saç bıraktıklarını belirtti. Tek bir elfi bile farklı yapmadı.Bence bazı şeyleri değiştirmemek lazım.

    Hade siyahi elf yaptılar okey ozaman neden orklara beyin eklemiyorlar.neden trollere akıl fikir eklemiyorlar da sadece malum tayfanın dikkat ettiği şeyleri değiştiriyorlar.özgürlük değil zorunluluk bilincinde yapılan bir eylemdir bu ve bu kafayla yapılan herşeye karşıyım.Ama sana katılıyorum sanatçı özgür bir şekilde yorumlayabilmelidir ama bunun bir sınırı olmalı bence.

    Raddor

    @Aura magula, o kadar kötü mü duruyor ya cidden. Nedenleri bir kenara, bana gayet cool gözüktü zenci Elf ve Cüce. :)

    Aura magula

    @Raddor, Belki ben abartmışımdır ama her zenci elf ve cüce gördümde istemsiz bir şekilde gülmeye başlıyorum sonra aklıma yapılış nedeni geliyor ve tadım kaçıyor.Ciddiye almalık bir dizi diye yola çıktık ama bu gidişle tam parodilik bir şeyle karşılaşacağız gibime geliyor.

    En azından gülüp eylenmelik bir dizi geliyor:)

    Raddor

    @Aura magula, “Ciddiye almalık bir dizi diye yola çıktık.”

    Haa tamam şimdi anladım. :) O zaman sen bu dizide seks sahnelerinin olacağını da duymadın. GoT vari, muhtemelen Elrond’un Galadriel’i kucağında hoplattığı sahneler olacak. Işığın Hanımı’nın memelerini göreceğiz. Tolkien mezarında ters dönecek ama bu diziyi yapanların suçu değil.

    Amazon parayı basıp aldı. Ortada saygısızlık varsa bu, Christopher Tolkien reyiz ölür ölmez eserin haklarını satan Tolkien ailesinde. O an Lotr öldü işte. Eru Iluvatar rahmet eylesin. İyi bilirdik. Çıkacak şey de Lotr değil benim gözümde, ismi kullanılarak yapılan başka bir şey. Bu “başka bir şey”de görseller cool duruyor. Değişik bir dizi belli ki; cüceler var, elfler var. Artık bu cüceler grup mu yapar n’olur bilmiyorum ama senaryo iyi olursa izlerim ben bu “başka bir şey”i. :)

    Aura magula

    @Raddor, Heee meseleyi şimdi anladım middle earth shadow of mordorun dizi şubesi olacak:)İçimden bir his dizi komple sonradan uydurma olaylar etrafında dönecek de arasıra fanlar kızmasın diye tanıdık isimleri birkaç sahnede gösterecekler diyor.İnşallah yanılırım da kapı gibi diziyle çıkaverirler ama hiç sanmıyorum

    2. Paragrafa katılıyorum bence hakların satılmaması gerekirdi.Öyle olsaydı ancak filmlerdeki gibi değişiklikler yapabilirlerdi ama şimdi isterlerse gandalfı sinekkaydı tıraşlı bodyguard da yapabilirler.

    çaksu

    @Raddor, Meme çıkınca uyandırın.

    ismail vilehand

    @çaksu, Spartacus ne güzel diziydi ya. Am ve sik de gözüküyordu.

    Yiğit

    @Raddor, birkaç gün önce ekşide şunu okudum da sen yazınca aklıma geldi

    https://eksisozluk.com/entry/133712586

    LOTR trilogy ne güzel şey ya. Herhalde artık hiçbir uyarlama lotr kadar iyi olamayacak.

    Opethsevenbiri

    @Aura magula, Hobbit üçlemesi baya iyi herkes kitaptaki gibi beyaz.

    Yiğit

    @Opethsevenbiri, ne alaka şimdi? Herkes beyaz olunca dizi güzel olacak diye bir şey yok tabii ki. Ama beyaz tenli ve uzun saçlı oldukları bilinen elfleri siyah ve kısa saçlı yapmak ne kadar saçma bir şey. Bunu eleştirince bir de ırkçı oluyoruz. O zaman laz ejderha da yapsınlar.

    @Raddor’a ise katılmıyorum. Esere uygunluk tabii ki olacak. Lotr üçlemesinde kitaba uygun olmayan sayfalar dolusu şey var. Hatta mesela Türk bir orta dünya kanalı kitap ve film üçlemesindeki farkları konuşan video serisi yapmaya çalışmıştı, yarım saat videoda ilk filmin anca 1 saati falan konuşulmuştur. O derece fark var. Ama lotr üçlemesi kitaba gayet bağlı.

    Şahsen büyük bir Tolkien hayranıyım ve diziyi heyecanla bekliyordum. Zenci elf gördüğüm anda takipten çıktım. Teaser’ı izlemedim bile. Benim yaptığım elbette uç bir davranış ama sjw’nin nasıl kanser olduğunu az buçuk rasyonel olan herkes fark eder diye düşünüyorum. 2000ler başlarında ne güzel böyle dertler yokmuş. Dizilerde eşcinsel çift olunca bile onu politik doğruculuk için değil normal bir şekilde koyuyorlarmış (bkz. six feet under). Ne yazık ki günümüzde bu tarz yapımların tadı tuzu kalmadı.

    Opethsevenbiri

    @Yiğit, Demek istediğim bu dizinin yayınlanan görselleri ve teaserında çok daha önemli sorunlar varken aklınıza ilk siyahi elfin gelmesi saçma. Bunlar edebi eser uyarlaması sonuçta. Hobbitte herkes gayet Tolkienin kafasındaki etnisiteye yakın resmedilmişti ama filmler kötüydü çünkü bi tane kısacık kitaptan 3 film çıkarmak için saçma sapan eklentiler eklenmişti.

    Neticede Bunlar bir tablo veya heykel gibi görsel sanat değil hikaye anlatma kaygısı güden eserler, bu dizi kötü olursa sebebi elfin ten rengi değil Hobbitte olduğu gibi kötü yazarlık olacak.

    Yiğit

    @Opethsevenbiri, evet birçok sorun var haklısın (teaser’ı izlemedim). Ancak öncelik sırasına göre dizmeye gerek yok bence. En ön plana çıkanının siyahi elf olması ise gayet anlaşılabilir bir durum. Tartışmaların da genelde siyahi elf üzerine dönmesi bu yüzden gayet normal.

    Mesela siyahi cüce kadın da var. Bir cüceyi siyahi yapacak kadar doğrucular ama cüce kadını sakallı yapamıyorlar. Bu ne yaman çelişki…

    Aura magula

    @Opethsevenbiri, Daha önemli farklılıklar da var ama bence bu konuda epeyi önemli. İnsanlarda öyle bir bilinç oluştuki bu farklılıkları bulan ırkçı faşist domuzu ilan ediliyor(senden bağımsız olarak söylüyorum) Adam bin kere belirtmiş elflerin özelliklerini yönetmen ısrarla zenci elf yapmış bence aşırı saçma tamamen sjw primi kasmalık bir değişiklik olmuş. Madem öyle başka konulardada değişiklik yapsınlar

    Opethsevenbiri

    @Aura magula, @Yiğit, Ya ben sizin gibi düşünenlerin ırkçı olmadığının farkındayım ki Türkiyede siyahi ırkçısı olmak baya zor bir şey. Eserin orijinalini sadık kalınmaması rahatsız edebilir, bana sorulsa ben de elflerin slav görünümlü kalmasını tercih ederim ama zaten halihazırda bu kadar kötü gözüken bir işten şikayetçi olurken akla gelen ilk argümanın siyahi elf olması karşı tarafa(özellikle Amerikalıysa) size ırkçı deme hakkı veriyor biraz, üzgünüm. Buraları bilmeyen adam için olay o çünkü.

    Karakterin zenci olmasından ziyade sıfırdan yaratılmış olması daha büyük sorun bence, bu ve türevi sorunları sayarken arada “Keşke kitapta tasvir edildiği gibi olsaymış” dense çoğunluğun sesi çıkmazdı zaten, direkt olarak bütün mevzunun hikaye anlatma amacı güden bir sanat formunda birincil önemi olmayan zenci elf etrafında dönmesi biraz garip oluyor.

    Aura magula

    @Opethsevenbiri, yani bu konuyu eleştirenlerin direk zenci elf demesi ve kitapta tasvir edildiği gibi olsaymış dememesi akla özelliklede amerikada ırkçılığı getiriyor. O konuda haklısın. Karakterin hikayedeki rolü çok daha saçma olacak

    Yiğit

    @Opethsevenbiri, hacı bence yine alakası yok. Black Panther filmi yapıp Wakanda’ya asyalı ve beyaz insanlar yerleştirirsen ve ekstradan bundan daha kolpa şeyler yapsan bile insanlar ilk olarak beyaz insan konmasını konuşur.

    Ha adamlar zaten göründüğü kadarıyla kitaba uygun şeyler pek yapmayacaklar. Götten uydurulmuş bir 2. Çağ izletecekler. Normalde bu kadar ön yargılı olmam ama tek bir sahnesini bile izlemeyi düşünmüyorum şahsen.

    Dysplasia

    @Aura magula, Valla Wheel of Time’ı izledikten sonra ben siyah elfle kalsalar şükrederim.

  21. Rzeczom says:

    arka arkaya kasımda aşk başkadır (Sweet November) ve göl evi (the lake house) izledim. aşk diye birşeyin olmadığını hatırlamak için izlenmesi gereken filmler.

    matrixten sonra nelerde oynamış keanu. ulan zaten 2001′de batırmışsın, 2006′da ondan da kötü, düşük bütçeli bir aşk filminde neden oynarsın be adam. sandra bullock ondan da kötü. kasımda en azından theron ablamız biraz kurtarıyordu.

  22. Mahakali says:

    Yüzüklerin Efendisi olayından bağımsız olarak konuşuyorum.

    Sinemanın icat edilmesinden beri milyonlarca film çekilmiştir. 500 tanesinde siyahi/lgbt bireyi vs. karakter olunca ırkçı olup bunu itiraf edemeyecek kadar ödlek olan adamlar sjw’ler çok kötü, bütün dünyayı mahvettiler diyor. Aynen kanka yüzyıllardır sadece kimlikleri yüzünden öldürülen adamlar iki tane filmde yer aldılar diye sinemanın tadı kalmadı, baya mantıklı. Bunu yazan tiplerin kendi görüşü olduğuna inanmıyorum, çoğunluk oldukları için haklı olduğuna inanan bir kitle var ki baya vahim.

    İstiyorlar ki siyahiler, latinler vs. sadece köle, hırsız rollerinde oynasın.

    Yiğit

    @Mahakali, site tarihinde okuduğum en saçma yorum olabilir.

    Hani buraya başrollerinde lgbti üyelerinin, siyahilerin, etnik ırkların olduğu ve ayıla bayıla izlediğim sürüyle yapım yazardım da değmez.

    Normalde artık bu mevzulara dair hiçbir platformda hiçbir yorumu okumama kararı almıştım. PA’da aklı başında insanlar olduğu için bakayım dedim. Burayı da okumama vakti gelmiş.

    Mahakali

    @Yiğit, milyarlarca insanla aynı fikirde olmadığım için özür dilerim kardeşim, aynen en saçma yorum falan. Aklı başında olmadığım için de kusura bakmazsın artık.

    Yiğit

    @Mahakali, aklı başında değilsin demedim. Yorumun öyleydi bence. Bir yoruma göre senin hakkında yargıya varamam zaten.

    Biraz gergin bir anımdı, belki fazla yüklenmişimdir.

    woodenpint

    @Mahakali, Ne alaka abi. Bence konuyu sen çok yanlış yerden yakalamışsın. Adamların derdi bambaşka bir şey. Böyle düşünenler illa var tabii ama bence küçük bir kısmı ırkçı falan olduğu için böyle söylüyor. Yoksa ben kimsenin Morgan Freeman’a Will Smith’e Samuel Jackson’a bir şey dediğini görmedim, bu adamlar fi tarihinden beri film çekiyor.

    Aura magula

    @Mahakali, Kanka peki bu kadar insan yüzyıllardır ırkçılığa uğrayıp köle edilirken ve çeşit türlü kötülüğe maruz kalırken sjw tayfanın aklı neredeydi acaba onu çok merak ediyorum yani ırkçılığa uğrayan insanlara yardım etmek destek çıkmak, yasal hakkı için savaşmak varken neden bu taşaksızlar ordusu sinirini filmlerden oyunlardan dizilerden çıkarıyor onu merak ediyorum.Sanki filmde beyaz karakteri zenci yapınca bir daha ırkçılığa uğramayacaklar.

    Madem ırkçılık istemiyorlar ozaman gidecekleri yerler sosyal medya değil sokaklar, mahkemeler ve özellikle iş yerleri.Bu yaptıkları tamamen sanatın içine sıçmadan başka bişey değil.Böyle yapınca ayrımcılık bitmez daha beter desteklenir.

    Ayrıyeten eyer bir afrika kabilesi filmi çekilseydi ve filmdeki kabileyi komple beyaz yapsalardı gene aynı tepkiyi gösterirdim

    Mahakali

    @Aura magula, tamam haklısın ama insanlar sosyal medyada hak aramaktan başka bir çözüm bulamıyorlar çoğu zaman. Bu tarz dışlanmış insanların örgütlenmesi çok daha zor. Sosyal medyadan bari sesini duyursun bu insanlar, çoğu gerçek hayatta bir mücadele veremiyor işte. Ticari amaçla yapılan şeyleri hoş karşılamıyor olabilirsiniz ama 2022 yılında bazı filmlerin daha kapsayıcı olması gerekli, bu kadar büyütülmesi olayları yanlış yerlere sürüklüyor.

    Aura magula

    @Mahakali, Doğru söylüyorsun.Çoğu zaman sosyal medya dışında hak arayacak yer bulamıyorlar. Bunu doğru buluyorum ama sanata harra hurra girişmeyi yanlış buluyorum.Keşke sanata müdahale etmeseler de yapımcıları yazılan senaryonun dışına çıkarmaya zorlamasalar.Onun yerine mesela zencilerin başrolde olduğu hikayesinin sıfırdan yazıldığı başka filmler yapsalar kimse bişey diyemez mesela

    Opethsevenbiri

    Artı olarak sizin bu tarz değişiklikleri eleştirme hakkınız var ama Amerikalının yok arkadaşlar. Türkiyede ırkçılık yok demeyeceğim ama renk ve şekilden üzerinden değil milliyet üzerinden var(Kürt, Arap, Ermeni, Rum). İşin sonunda yine birbirden çok da farklı görünmeyen insanlar birbirinden nefret etmiş oluyor yani. Organize bir siyahi nefreti yok.

    Amerikada ise bu herifleri zincirlere vurup kafeslere taktılar, afedersiniz ama oturup susacaklar ske ske kabul edecekler, Kendi iç hesaplaşmaları.

    Opethsevenbiri

    @Opethsevenbiri, Oopsie. Yanlış mesajın altına yazdım pardon.

  23. Rust in Peace. says:

    @Mahakali, yukarıda yorum yapanlar arasında ırkçı biri olduğunu sanmıyorum. Yıllardır yorumlarını okuduğum kişiler bunlar. Sadece bu sitedekiler de değil lotr olayını eleştirenlerin de çoğu ırkçı değil. On yıllardır film çekiliyor, Morgan Freeman, Will Smith, İdris Elba gibi bir ton çok sevilen aktör var. Eşcinselliğin de içinde bulunduğu ve eleştirilmediği birçok yapım var, oyun kısmında ilk aklıma gelen Mass Effect, kimse bu oyunda eşcinsel ilişkiler var diye boklamadı bu oyunu. Gösterilen tepkiler sırf yapılmak için yapılmış olan eserlere gösteriliyor. Adam film çekecek, daha filme başlamadan bu filmde eşcinsel ilişki olacak diye kafalarına kodlanıyor, bu yanlış, bu zorunluluk olmamalı. Senaryo neyi gerektiriyorsa o yapılmalı. Zenci elf olayı da aynı, Lotr’ın çok büyük hayran kitlesi var ve kitapta katı bir şekilde beyaz resmedilmiş bir ırkın siyah bir üyesi olması saçma geliyor insanlara. Apple Foundation’ı çekiyor, ben mesela kitapta Salvor Hardin’i hep beyaz bir adam olarak düşünmüştüm ama dizide zenci bir kadın yapmışlar. Beklentilerime uymadı ama eleştiremem de çünkü kitapta Salvor Hardin’in cinsiyetinden bile söz edilmiyor diye hatırlıyorum. Ama lotr gibi bir eserde bu farklı işte.

    Aura magula

    @Rust in Peace., aynen öyle tamda yazmak istediklerimi yazmışsın.Lotr hayranları renk yüzünden değil de komple hikayenin dışına çıkıldığı için eleştiriyor.Çünkü hikayede esmer veya siyah elf olamaz. Karakterin hikayesine girmiyorum bile. Yoksa herhangibir insan karakter zenci olsaydı kimsenin eleştireceğini sanmıyorum

  24. Oblomov says:

    Valheim’e sardım bu ara ve bir süre sonra kafamda Amon Amarth çalmaya başladı.

    Peki sizce Viking temasını işleyen en iyi grup veya albümler hangileri?

  25. Berca B. says:

    Bioshock’un filmi geliyormuş. Yukarda konuşulan konunun üzerine bu bilgiyi alınca tek söyleyeceğim şey; filmde herhangi bir virgülü dahi çıkartıp değiştirenin başı 1000 dertten kurtulmaz inşallah. Yukarda yaygara koparmam kelle istemem dedim ama Bioshock başka, bambaşka.

    Alimdat

    @Berca B., bioshock oyununu oynamasam da hikayesini okuduğumda abi bu harika bir senaryo laps diye sineması yapılmalı demiştim. Güzel haber. Bir de şahsen bi MGS serisinin senaryosundan saptırılmamış filmini izlersem yeterli derece sinemadan faydalanmış olurum.

  26. Boba Fett says:

    Pasifagresif’in Volbeat sevmesini oldukça şaşırtıcı buluyorum. Sanırım herkesin sevdiği nadir gruplardan birisi.

    ismail vilehand

    @Boba Fett, mesela benim en çok sevdiğim gruplardan biri. Çok şaşırtıcı değil mi?

    Boba Fett

    @ismail vilehand, Değil, çünkü Motörhead seven bunu da sever bence.

    ismail vilehand

    @Boba Fett, müzikal olarak pek alakaları yok ama mantalite olarak benzer şeylere hizmet ediyorlar. Ne çok yanlış, ne de çok doğru bir önerme bu.

    TanSolo

    @Boba Fett, ben nefret ediyorum.

  27. ismail vilehand says:

    Hazır konusu açılmışken, Volbeat diskografisinde en sevdiğim şarkılar burada mevcut:

    https://spoti.fi/3H3g0cW

  28. çaksu says:

    “Fotosentez yapabilen insan” hayalimi Gene Wolfe ciddiye almış ve bi kurgusuna yedirmiş. Uzak gelecekte yaşayan ana karakterimizle konuştuğunda “onun da geleceğinden” gelmiş olduğunu iddia ediyor bu yeşil adam. Tabi GW de bu fikri benden ben doğmadan önce çalmış. Ama yapar valla büyücü puşt.

    “The green color that puzzles your people so much is only what you call pond scum. We have altered it until it can live in our blood, and by its intervention have at last made our peace in humankind’s long struggle with the sun. In us, the tiny plants live and die, and our bodies feed from them and their dead and require no other nourishment. All the famines, and all the labor of growing food, are ended.”

  29. çaksu says:

    The Play that Goes Wrong performing at The Royal Variety Performance 2015
    https://www.youtube.com/watch?v=DOWO4gq-whg

    çaksu

    Slpastick komedi <3

  30. cotard delusion says:

    Bring back the P L A G U E

  31. Berca B. says:

    Mark Lanegan ölmüş, cidden çok üzüldüm. Burda genelde Queens of the Stone Age’le olan döneminden biliniyor ama Screaming Trees’le de acayip albümleri vardı. Özellikle Sweet Oblivion albümü efsanedir, dinlemeyen herkese tavsiye ederim.

  32. Yiğit says:

    Putin büyük orospu çocuğu

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, ondan daha büyükleri de var Twitter’da; “ülkeme saldırıyorlar” diye ağlayan Ukraynalı kızları, kadınları smayliler eşliğinde ülkemize davet eden ve aralarında şakalar yapan.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, ayrıca bizim ülkemizdeki Rus seviciliğini hiçbir zaman anlamamışımdır. Hala daha bu olayların üstüne Rusya fanatizmine devam eden mi dersin, Putin hakkında “erkek oğlu erkek” diyenler mi dersin… Ve bu kişilerin sayıları hiç az değil.

    Bir de fazla politik konuşmak istemiyorum ama bu tipleri “her şeyi abd kışkırtıyor, rusya haklı” demelerinden ayırt edebilirsiniz. He abd kışkırtıyorsa tamam. cici rusya, kaka abd.

    Olanlara çok üzülüyorum ama bir yandan da kendi insanımıza olan tiksintim daha da artıyor.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, ülkemizden bağımsız olarak konuşuyorum. Karakteri oturmamış, tüm düşünce yapısı komplekslere endeksli, birey olamamış insanlar hayt huytu sever, aidiyet duyacağı bir üst benliğe ihtiyaç duyar. Bu yüzden “adammm”lık, “20 kilo taşşağa sahip olmak” falan çok değerli görülür. Koca koca adamların mafyacılık, politikacılık oynayan herkesin peşinden “Başkanım başkanım” diye koşması, “reisim” diye köpek olması hep bunun yansımaları. Kendisinin asla yapamayacağı şeyleri yapabilen güç sahibi birini görünce kutsallaştırmaktan, gerekirse kul köle olmaktan zevk alırlar, çünkü kendi kişilikleri yoktur.

    Putin de böyle bir figür. Aşırı güçlü olduğu, istediği an istediği şeyi yapabildiği ve Batı’ya rest çekebildiği için ülkemizdeki pek çok kişinin gözünde “adam gibi adam”, “alem lider görsün” oluyor. Bunda batının Türkiye’ye hep yamuk yapması dolayısıyla insanların gücü, desteği başka yerde arama çabası da var elbet.

    Rust in Peace.

    @Ahmet Saraçoğlu, 3 kişiyle aynı odada kalıyorum okulda, 2′si aynen böyle hıyar tipler. İlk 1 – 2 ay daha tam tanışılmamışken fena değildi ama eninde sonunda herkesin karakteri ortaya çıkıyor. Ben hayatımda bu 2 arkadaş kadar beni hayattan soğutan insan görmedim, sene başı odadan arkadaş bulup eve çıkarım diyordum 2′si direkt falso, elimde olsa yanıma yaklaştırmam. Diğerinden de olmaz zaten. 21 – 22 yaşına gelmişler karakter gelişimi yok adamlarda. Dışarıdan bakarsan iyi insanlar, bunlarla arkadaş olunur dersin ama yaşayınca anlıyorsun ne olduğunu. Bu yüzden ilk 2 ay samimi gibiydim, sonra zamanla kestim yavaş yavaş oda dışında iletişimi. Hala samimi gibi davranıyorum konuşunca ama uzak duruyorum onun dışında bunlardan. Bunlardan biri Ege Fitness’ı peygamber gibi görüyor, ne diyorsa inanıyor desem ne vahim olduğunu anlarsınız durumun. İşin kötü yanı diğeri bu arkadaştan da kötü.
    Kusura bakmayın bu arada içimdekileri kusmuşum gibi oldu buraya. Bu durumu böyle açık şekilde 1 arkadaşım dışında kimseye anlatmadım, Ahmet Abi’nin tam bu tipleri tanımladığını görünce dayanamadım.

    TAAKE

    @Ahmet Saraçoğlu, türk milletinin en sevmediğm özelliği budur,şirke varan aşırı bağlılık,aşırı biat,aşırı kan kustum kızılcık şerbeti içtimcilik,aşırı otorite ve ve güce itaat,bireyselcilik ve özgür irade en ihtiyacı olan şey bu milletin,Atamızın “Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin” ile ”Şayet bir gün çaresiz kalırsanız, bir kurtarıcı beklemeyin. Kendiniz kurtarıcı olun. Eğer ülkenizi kurtaracak bir lider beklemekteyseniz, ben size hiçbir şey öğretememişim demektir.”sözü o kadar değerli ki bu millet için

    TAAKE

    @Yiğit, Maalesef bu daha başlangıç,deathspell omega son albümündeki sözler sadece söz değil,karanlık fantezi de değil,geleceğin yansımasıydı,demokrasi çok açığı olan bir sistem ve bu sistem herkes tarafından istismar ediliyor,avrupa için doğu ve ortadoğu kendi kuklası oldukça demokratik,insani olup olmaması zerre umrumda değil,merkel in son türkiye ziyaretini tv den canlı izlemiştim.Kadın resmen biz suriyeyi darmadağın ettik,ama mülteciler başımıza dert oldu,ona da parasıyla türkiye bakacak,türkiyenin de ab ye girme olayı bitmiş,kapanmıştır deyip çıktı,gitti.Avustralyada çinin rejiminin kopyası deneniyor,demokrasi sadece isveç,norveç gibi izole birkaç ülkede uygulanabilen aşırı hassas ve minnoş bir şehir efsanesine dönüştü.Diktacı ve otoriter rejimlere ses çıkarmayıp destekleyen avrupa şimdi niye böyle oldu yav diye hayıflanıp duruyor.Trumpa fuck you çekenler bidenın basiretsizlik ve pasifliğinden yaka silkiyor,medyada inanılmaz bir algı ve propaganda bombardımanı var,avrupa birliği abd ve doğu arsasında top gibi oynanıyor,iki çip,bir metre küp doğalgazı daha ucuza alacağım diye otoriterliğin,totaliterliğin dibine vurmuş ülkeler pohpohlandıkça pohpohlanıyor,korkarım ukrayna,moldova,estonya,belarus,hatta gürcistan ve ermenistan rus ayısına,tayvan ve moğolistan çin ejderine yedirilecek,doğu-batı çatışması daha da sertleşecek,doğu afganistan ile 1-0 öne geçtiği çatışmayı daha da ileri noktaya getirmek istiyor,çin sessiz sedasız ama en tehlikelisi,salgınla perişan ettiği dünyayı hammadde kesmekle tehdit edip daha da agresif kolonileşme yürütüyor.Ayrıyeten bu kadar kaos ve kaotik çatışmanın içinde türkiyeye ve gururumuz tsk ya övgüler dizilmesi gülümsetti gerçekten.son günlerde reddit ve diğer mecralarda türkiye,tsk,bayraktar,TB2 övdükçe övülüyor.Şu video dünyanın ahvalini çok güzel anlatıyor

    https://www.youtube.com/watch?v=E4O2bKGQqDM

  33. Cryosleep says:

    Putin Neo-Faşizmin dünyadaki en büyük temsilcisidir ve orospu çocuğunun tekidir. Слава Україні.

  34. Opethsevenbiri says:

    Çok fazla şeyden nefret ediyorum.

  35. deadhouse says:

    Aziz Nesin’in Türk halkının %60′ı aptaldır sözünü değiştiriyorum. Dünya halklarının %95′i aptaldır. Bu gerçeği toplumsal olaylarda daha bir şiddetli görüyorum. Pandemi, Ekonomik Kriz, Savaş gibi durumlarda, özellikle de sosyal medyanın aşırı ve gereksiz yaygınlaşmasıyla bu gerçek daha bir net görüldü. Açıkçası başımıza gelen hiçbir şeye üzülmüyorum bazen. İnsanlık olarak, aklımızı, bedenimizi, ruhumuzu bilinçli ve bilinçsiz birilerine satmaya devam ettikçe dünya daha da boka sarmaya devam edecek.

    Bugün sadece 2 dakika twitter’daki insancıkların yorumlarına bakayım dedim. Kalp krizi geçirmemek için hemen çıktım.

    Melkor

    @deadhouse, Dünyada son iki kişi kalsa, biri diğerini yok etmek için yine tetiğe basar. Öylesine bilgelikten uzak bu evrim ağacındaki yerini siktiğimin yaşam formu.

    TAAKE

    @deadhouse, aynen ben bu kadar riyakarLIK ve ahmaklığın itibar gördüğü zaman dilimi görmedim,medeniyetler bitti,tüm insanlık geriye evrim geçiriyor resmen

  36. TAAKE says:

    korku oyunlarını çok seven biri olarak epeydir iyi korku oyunu çıkmadığı için fatal farame-project zero serilerine sardım,5.oyun pc ye çıktı,2-3-4 ü dolphin emülatörle oynuyorum,hepsi harika,japonlar gerçekten değişik insanlar,ayrıca şu catherine oyununun türkçe yamasını bitirin artık,oyun öylece kaldı,hikayesini çok beğendiğim için yamayı bekliyorum,bir de korku oyunu sevenlere tavsiye vereyim

    Fatal Frame II: Crimson Butterfly
    Fatal Frame III: The Tormented
    Fatal Frame: Mask of the Lunar Eclipse

    Detention
    Devotion
    (bunlar tayvan oyunu,devotion harika ama aşırı korkunç,oynarken kalp krizi geçirenler var,bol acılı hikayesi ve atmosferiyle adamı perişan ediyor,maalesef zorba çin yüzünden steamde yok)

    Rashid

    @TAAKE, Japon korku oyunlarını seviyorsan Forbidden Siren oyunlarını da bir dene derim. Fatal Frame benim de çok sevdiğim bir korku serisiydi. Silent Hill ile peki düşüncen neler? Mesela ona benzer Rule of Rose adında baya sayko bir oyun da var.

    Dysplasia

    @Rashid, Burnumu sokmadan edemem bu soruya; Silent Hill 1-2-3 kainatın en iyi 3 korku oyunudur. Remastered versiyonları oyunu katletti gerçi, şu an orjinal versiyonlarına ulaşılıyor mu bilmiyorum.
    Fatal Frame de ukte olarak kaldı, bir türlü pc’de oynayamadım.
    Şahsen en son başlayıp beğendiğim oyun visage oldu ama o japon kafalarının yanına yaklaşamıyor hiç.

    şeyh hulud

    @Dysplasia, silent hill 2′yi yıllar önce 1 kez oynadım ama OST albümünü 200 kere dinlemişimdir. Hala favori metro albümlerimden biri.

    Dysplasia

    @şeyh hulud, Öyle piyano çalmasını falan bilmem ama evde dursun diye aldığım klavyede True’yu çalarım estikçe. Bir gün gitar alırsam da Theme of Laura hedefimde.

    TAAKE

    @Dysplasia, pc de var hocam,5.oyun maiden of black water çıktı,maalesef serinin en zayıfı,insan crimson butterfly,tormented,mask of lunar eclipseyi istiyor ama bakalım istek olursa onları da pc ye getirmeyi düşünüyoruz demiş şirket,ama 5.oyunda oynanır,türkçe yaması da var

    TAAKE

    @Rashid, tavsiyen için sağol dostum,blood siren curse oynamıştım,bunu da bir deneyeyim,şu an listemde kuon ve obscure var,deadly premonition hariç iyi korku oyunlarının çoğunun ps2 de olması bayağı sinir bozucu,bazıları pc ye çıkmış ama pc ye çıkmayanlar için emülatör kurmaktan yoruldum,slent hill hakkında ise ne desek az,tam bir kült ve efsane,hala yeni yeni özellikleri keşfediliyor,bana göre en iyi hikayeli korku oyunu,hatta oyun,freud bu gün yaşasa da bu oyunu değerlendirseydi keşke,silent hill ilk üç oyununu bir çok kez bitirdim,sıralamam SH 2>SH 1>SH3
    Rule of rose oyununu duydum onu da oynayacağım,koun,rule of rose ve obscure listemde
    son olarak hikayesine göre en iyi korku oyunları sıralamam şudur:
    1-silent hill 2 (efsane)
    2-soma (efsane)
    3-gray dawn (romanya oyunu,çok az kişi biliyor,overratedın kralı,ortodox black metal gibi bir oyun)
    4-deadly premonition (iddia ediyorum oyun tarihinin en ilginçikendine has baş karakteri bu oyunda)
    5-dear esther (roman gibi oyun)
    6-layers of fear
    7-sanitarium
    8-cat lady ve downfall
    9-devotion ve detention
    10-The Vanishing of Ethan Carter
    12-observer
    11-fatal frame serisi

    fran bow da çok iyi diyorlar ama onu,rule of rose u,obscure u daha oynamadığım için hikayesi hakkımda bilgim yok,fran bow un sadece 2 saatlik demosunu oynamıştım çok iyiydi,zombi ve salgın konusundan tiksindiğin için last of us listede yok,yoksa teknik yönden taş gibi oyunlar,amnesia serisinin ise hikayesini çok vasat bulan biriyim,hele sonları felkate yavan ve sıradan,seride en sevdiğim herkesin aksine dark descent değil,a machine for pigs,o da harika başladı ama sonra o da bir sürü cevapnlamayan soru ve yavan sonla bitti

    Dysplasia

    @TAAKE, fran bow’u korku kategorisine sokamam şahsen ama listendeki diğer oyunlara bakarsak seveceksin muhtemelen.

  37. woodenpint says:

    Batı’nın da Doğu’nun da geldiği hal midemi bulandırıyor. Her şeyden önce kendi yaşamak zorunda kaldığım ülke ve içindeki büyük çoğunluğa dair her şey midemi bulandırıyor.

  38. Joseph says:

    DsO röportajda söylediği cümle acınası durum.
    Almanya’da Nasyonal-Sosyalist dönemde ve 2. Dünya Savaşı sırasında Avrupa’da meydana gelen parlak hoşgörüsüzlük eylemlerinden elbette gurur duyuyorum. Yahudilere ve pek çok liberal düşünen insana bakmak harikaydı. Biz Deathspell Omega’da kesinlikle faşist düşünen insanlarız ve bununla gurur duyuyoruz, ama yapmıyoruz’

    Emre Görür

    @Joseph, Deathspell Omega’nın böyle bir röportajı yok.

    Joseph

    @Emre Görür,https://genius.com/Deathspell-omega-interview-northern-heritage-2000-annotated

    Emre Görür

    @Joseph, bu röportajın sahte olduğu biliniyor. Zaten grubun sonraki röportajlarıyla bunu karşılaştırırsan aradaki farkı görürsün.

    Joseph

    @Emre Görür, 2000 yılında yapılan röportaj o zamanlar 19 20 yaslarindaydilar. Tabi düşüncelerini değişmiş olabilir.

    Retrokafa

    @Joseph, DavarSikenOrospucocuğu ozaman

    TAAKE

    @Joseph, değerli arkadaşlar size kesinliği kanıtlanmış altın değerinde bir bilgi vereyim,çok işinize yarar black metal ile ilgili bütün sorularınız cevaplanır.
    dünyadaki bütün black metal grup ve elemanları(poser,özentiler hariç)aşırı milliyetçi(çoğu içinde yaşar,belli etmez),nazi,polpot,stalin vs kanlı otoriteleri seven ve sayan,totaliter,tiran ve barbarlığı,vandalizmi yücelten,pagan ve eski savaşçı yapıyı yücelten ve benimseyen,antimodernist ve doğacı,satanist,misantropist,okültist,bdsm ve diğer extrem şeyleri benimseyen insanlardır,en iyi bütün düzeni yıkıp kaosa boğmak isteyen anarşist veya herşeyi yıkan,değer,kutsal tanımayan nihilist bulabilirsiniz en fazla,dinleyiciler ise hepsi kendi şahsına münhasır ve değişik değişiktir
    onun için bunu aklınızda tutun ve şu black metal grubu şöyle demiş,şu black metal grubu dünyayı sikme çağrısı yapmış,şu black metal grubu götüne buhurdanlık sokup kafasını uçurmuş,hayranını tekmeleyip ağzına haç sokmuş,evinde tank varmış,göğsüne swastika kazıyıp dal taşak konsere çıkıp millete işemiş bunlara şaşırmayın,bu adamlar ve bu alem böyle,asıl bu adamlardan ya savaşlar kötü abi ya,please stop war,bring peace nowwwww gibi şeyler duymanız abes ve samimiyetsiz olur,bunu bilirseniz şaşırmazsınız, ben bile en son siyah tavşan kostümü giyip küvette kendini jiletle parça pinçik edip öldüren black metalcide şaşırmıştım,artık bıraktım iyice,sahi o eleman amerikalımıydı neydi biri de paylaşmıştı EP sini önerilenlerde,youtube kaldırmış galiba,hiçbir yerde bulamıyorum
    neyse amacım çok bilmişlik yapmak değil,sadece olan bir şeyi söylüyorum ki kafanız karışmasın,bazı şeyler anlamlı hale gelsin

    Joseph

    @TAAKE, Yorum için teşekkür ederim. black metal böyle bir ideoloji olduğunu az çok biliyordum zaten İmmortal gibi bir grubun ilk 3 albüm kapağına bakarsan ters hac işareti var. Öte yandan DoS gibi grubun açıklaması şaşırtıcı geldi zaten gerçek değilmiş

  39. Berca B. says:

    Şu ara İstanbul dışında yaşayan biri olarak ani gelişen sürpriz İstanbul ziyaretlerim oluyor (bu sabah belli oldu ve atladım geldim). Böyle zamanlarda konser duyuruları başlığının yokluğunu daha derinden hisseder oldum valla. Tamamen amme hizmeti olduğu için tabii ki bişi diyemem ama o başlık eski güncelliğinde olsa keşke.

  40. Erhan says:

    P L A G U E nerede?

  41. Decapitated – Homo Sum’u sadece çaldığınızı düşünerek bile kol kası yapabileceğinizi biliyor muydunuz?

    https://youtu.be/onLe5abpJCE?t=872

  42. Kürşat says:

    Testament yeni davulcu olarak Lombi reisi duyurdu

  43. Erzurumlu says:

    lo tool yeni tekli çıkarttı sessiz sedasız. yıkarım la burayı.

  44. Joseph says:

    Mortuus helal be bu sefer şaşırtdı
    https://m.youtube.com/watch?v=iIQqUYUO-h4

  45. Yiğit says:

    Elden Ring ‘i daha çok az oynayabildim vakitsizlikten. Ancak günün her saniyesinde “eve gitsem de elden ring oynasam” diyorum. Ultimate Dark Souls oyunu yapmışlar adamlar. Daha ne kadar geniş ve harika bir dark souls oyunu gelebilirdi bilmiyorum.

    97 çok iddialı bir puandı ama hak etmediğini söyleyemem (teknik problemleri dışarıda tutunca). Ve daha oyunun %10′unu oynamış halimle böyle konuşuyorum. Nasıl bitirecem, nasıl keşfedecem her şeyi, gözüm korkuyor valla.

    TAAKE

    @Yiğit, pc de çok kasıyor diyorlar hocam,doğru mu?

    Ugur

    @TAAKE, Çok demeyeliyim de oyun içinde bazı yerlerde kasıyor.Bende RTX 2060 var, 1080p’de ve High’da konumlu tüm grafik ayarları.O kasan yerler dışında avg.55-60 fps’de oynanıyor.4k’da RTX 30x serisinde durum nedir bilemiyorum.O kadar zengin değilim (:

    TAAKE

    @Ugur, teşekkürler,bende de 2060 var,amapc portlarını çok kötü yapan bazı şirketlerin ps3 grafikli oyunları bile kasabiliyor,elden ring de en zayıf port pc platformunda galiba,ilk çıktığı gün düşmanla, karşılaşınca slow motion oluyor diyordu millet ondan sordum,bayağı güncelleme alıcaktır ama ben bir bir kaç sonra şans vermeyi düşünüyorum

    Yiğit

    @TAAKE, evet hocam. Fps hiç stabil değil. Hani sabit 40 fps oynamaya razıyım ama 55′ten 40′a düşünce baya sıkıntı oluyor. Bir de asıl problem grafik ayarlarını değiştirince fps’e çok az etki ediyor. Ultrada da 55 fps alıyorum lowda da 58 fps alıyorum.

    Melkor

    @Yiğit, Açık dünyasında dolaşmak bile müthiş zevkli. goty sanki.

    Yiğit

    @Melkor, tabii konuşmak için erken ama benim nezdimde bu oyunu geçmek çok çok zor.

    Oyunun asıl zevki açık dünya zaten. Gittiğin her köşede farklı bir şey bekliyor seni. O tekinsizlik ve tek başınalık hissini çok güzel vermişler.

  46. Birkaç yıl öncesine kadar pek çok kişi tarafından tü kaka görülen clean vokallerin müziğe dinamizm katmak adına sert gruplarca da etkili şekilde kullanılmaya başlandığını herkes fark ediyordur sanırım.

    Allegaeon, Hath, daha bir dolu örnek hatta kimi black metal grupları dahi yeni albümlerinde en azından bağırmalı tarzda temiz vokallere hatırı sayılır düzeyde yer vermişler. Hiçbiri de sırıtmıyor, zenginlik katıyor. Sadece sertliğin prim yaptığı dönem de kapanıyor, iyi kullanıldığında clean vokalin ekstrem türlerde de ne kadar değerli bir aset olabileceği giderek daha fazla grup tarafından görülüyor.

    Bu çeşitliliğin müziğe kattığı dinamizmden ötürü bu durumdan epey mutluyum.

    Erhan

    @Ahmet Saraçoğlu, Katılıyorum ve bu konuda SLUGDGE’ın zirvede olduğunu düşünüyorum.

    Retrokafa

    @Ahmet Saraçoğlu, tam dediğin gibi bir tür için clean kadın vokal arıyoruz müdür.Alcest,Amesoeurs,heretoir vs…

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Tu kaka diyen taraftayım. Yalnız bence tu kaka diyenlerin çoğu bahsettiğin tarzda bir sitemden ziyade Amerikan Metalcore gruplarının kullandığı tarzda temiz vokallerden rahatsız oluyordur. Yoksa normal temiz vokale nefret duymak saçma.

    Aura magula

    @Ahmet Saraçoğlu, Bencede güzel oluyor hatta clean vokal kullanan extrem grupları barzo gibi dümdüz ruhsuz bağıran gruplardan daha çok seviyorum.Bence hepsi yavaştan clean kullanmaya başlasın yada en azından bağırma çağırma falan kullansınlar dümdüz 50 dk aynı vokali duymak sıkabiliyor

  47. Aura magula says:

    Gwent bende bağımlılık yaptı amk. 1 ay evel malum oyuna baştan başladım ilk bitirmede boş geçtiğim hiç oynamadığım gwente bakayım dedim şu an oyunu oynamıyorum avel avel dolaşıp dükkanlarla gwent oynuyorum

    Sonra bu da yetmedi şimdi gwent the witcher card gameye başlayacam bakalım nasılmış.W3 dekinden daha değişikmiş diyorlar oynayan varsa yorumunu bekliyorum

  48. Aura magula says:

    Gran turismo 7 yi oynayan varmı arkadaşlar ? Aşırı merak ettim deneyimleyen varsa yazsın almaya deyermi deymezmi merak ediyorum.424 araba olması biraz hevesimi kaçırdı ama olsun en azından oyunun motoru felan komlple değişti

    Ama cidden sonynin yeni bir yarış oyunu İP sine ihtiyacı var gt serisi 100 yılda bir çıkıyor.Forza horizonla piyasayı domine ediyor keşke ps yede çıksa da oynasak

  49. Raddor says:

    Gece gece saçma bir anımı hatırladım. Yıllar önce şu an rahmetli olan Kramp basçısı Nezih Onur’un Facebook’una denk gelmiştim. Profil resimlerini gezerken, abimizin fotoğrafın birinde hafiften değişik bir ifadeyle baktığını gördüm. Yorumlara inmemle çayı püskürtmem bir oldu. Çünkü salisaniyede aklıma gelen cümleyi biri oraya yazmıştı. Lan N’oldu?

  50. Spotify listemde bulunan ve yakın zamana kadar neredeyse sadece metal dinleyen insanların yarısı son 1-1,5 yıldır belirgin düzeyde az metal dinliyor. Pek çoğu bambaşka türlere kaymış durumda.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, https://youtu.be/Zy2e0NZM2SE

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.