# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Serbest kürsü
| 04.05.2015

Yeter! Söz milletin.

Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.

Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.

  Yorum alanı

“Serbest kürsü” yazısına 15,390 yorum var

  1. deadhouse says:

    İnsanlarla aynı fikirde olmayabilirsiniz ancak onların düşüncelerine veya onlara hakaret edeceğiniz anlamına gelmez bu. Birine direkt “bullshit” yapıyorsun demeden veya düşünce baloncuğu oluştuyorsun demeden önce kendi fikirlerinizi ifade edin önce.

    Sabaha kadar tartışabiliriz, bu kimseye düşünce baloncuğu oluşturuyorsun dememi gerektirmez. Neyse herkes kendini farklı şekilde ifade eder. Bir daha da hiçbir yoruma cevap vermeyeceğim. Direkt kişisel hesaba yoruyorlar bazıları.

    Umarım “ben seninle aynı fikirde değilim” demeyi öğrenirsiniz.

    owlbos

    @deadhouse, Bu sitede hiç kimseyle ikili yorum dalaşına girdiğimi hatırlamıyorum son 10 yıldır. Bir kaç seferdir seninle girmek dışında. Bunun sebebi ise kendi düşüncelerinden ziyade yorumlarında çok keskin emin net ifadeler kullanıyor olman. Öyle yorumlar yapıyorsin ki bazen hiç umrumda olmayan 15 yıldır ilgim dışında olan şeyler hakkında bile savunma ihtiyacı duyuyorum. Gerçekten bir zamanlar sitede müzik zevkine en çok saygı duydugum kişilerdendin. (Yada hep bana yaptıgın mantıklı yorumlar denk gelmişti bilemiyorum) Her neyse, elimden geldiğince bu sitede senin saçmalıklarına cevap yazmamaya gayret edeceğim.

  2. Raddor says:

    Bir yorum daha yazarak Serbest Kürsü’yü temiz sayfaya çekiyorum. :)

    Zamanında en sevdiğim kurgusal karakter Hank Moody ile en sevdiğim gerçek ünlü şahıs Lemmy’nin beraber sahneleri çekilmiş. Californication 2. sezon için.

    Lemmy, Hank Moody, Lew Ashby, Rainbow Bar. Hepsi aynı karede beni mutluluktan gebertecek bir sahne olacakmış ancak Lemmy’nin olduğu yerler nedense kesilmiş, diziye konmamış.

    Tanıştıklarını oynadıkları sahne Lemmy filminde var. Kamera arkasından birkaç saniyesini izleyebiliyoruz ancak.

    Her kim kesme kararı aldıysa o sahneyi onu atlar kovalasın.

  3. Opethsevenbiri says:

    Hiçbir şey güzel değil.

  4. çaksu says:

    Ulan bütün akşamı yedim youtube’da Türk popuyla. Tartışmaları pek okumadım ama tartışan arkadaşlara selamlar, sevgiler ^.^

    Dinle – Şebnem Paker -Turkey 1997 – Eurovision songs with live orchestra
    https://www.youtube.com/watch?v=m5J6-bCMz3Y

    Şarkıların süperliğine bi de nostalji sosu eklenince şahane oluyor.

    Mirkelam Her Gece
    https://www.youtube.com/watch?v=CxL1ukOw0hk

  5. Noumena says:

    Hayır yani bir önceki sayfada yapılan tartışmayı okudum da, gerçekten site ahalisi olarak bence birçoğumuz gergin :) En en komiği de müziğin ‘göreceli’ olduğunu söylemenize rağmen konuyu net bir kalıba oturtmaya çalışmanız. Müzik lan bu azıcık rahat olun amk müzik denen şeyde (üretmede uyulan prensipler haricinde) kalıplar yoktur, başarı bile görecelidir, sen bir albümü sevmezsin ama kitleler o albüme tapabilir bu onu genelgeçer klasik yapmaz NOKTA

  6. Aura magula says:

    Sizce en iyi mastodon nakaratı hangi şarkıdadır
    Sleeping giant
    Asleep in deep
    Stargasm

    Bence stargasm

    Erhan

    @Aura magula, en iyisini bilmem de

    Stargasm
    All The Heavy Lifting
    The Czar
    Clandestiny
    Pushing the Tides
    Oblivion
    The Wolf is Loose
    Tread Lightly

    Aklıma gelenler bunlar

    Aura magula

    @Erhan, şu stargasm da orgasm oluyorum yahu nasıl bir nakarattır nasıl bir ses tonudur arkadaş.Diğerleri de çok iyi ama pushing the tidese aşırı uyuz oluyorum bran ın sesini o şarkıda hiç sevemedim çok gıcık gelir.

    Thickeningi de unuttum koymayı oda mükemmel bir nakarattır

    Dysplasia

    @Aura magula, Brent’in nakaratları döver her türlü. Chimes at Midnight, Once more round the sun.

    Aura magula

    @Dysplasia, brent’in vokalleri en iyisi ya arada bir çıkıyor ama hiç sıkılmıyorsun. Mesela bran O.M.R.O.T.S. albümüne kadar mükemmel vokal yapıyordu sonra sıkmaya başladı pek hoşuma gitmiyor son vokalleri.

    Opethsevenbiri

    @Aura magula, İlginç gelecek belki ama aklıma hiçbir şey gelmedi. Ben Mastodon’u hiçbir zaman nakaratları için dinlemedim. Hep arada giren saçma sapan şeyler beni Mastodon’a bağlıyor. Surf Rock gibi giden şarkının ortasında yine Surf Rock hissini bozmadan bi anda Thrash riffi giriyor ahahahaha ne alaka lan diyip bundan zevk alıyorum.

    Aura magula

    @Opethsevenbiri, İlk üç albüm mastodon tamda söylediğin gibi.Ki bence gerçek mastodon ilk 3 albümdür gerisi aynı elemanların başka şubesi gibi.Ama son albümlerde o saçmalıkların hiçbiri yok o surf rocklar sludge ler mathcore lar falan hepsi rafa kalktı.Yinede nakaratlara hayır diyemiyorum son albümlerde onlar olmasa dinlenecek pek bir özelliği kalmaz gibime geliyor

    Opethsevenbiri

    @Aura magula, Zaten Mastoson benim için %90 oranında Leviathan albümü. Onun dışında düzenli olarak geri döndüğüm ilk albüm ve Crack the Skye var sadece. Ha iyiymiş diyip kapatıyorum. Blood Mountain da öyle çok dinlemedim.

    Aura magula

    @Opethsevenbiri, ilk iş blood mountain dinle çünkü o bahsettiğin şeylerin hepsi var.Ayrıca soundu da leviathandan daha iyi.Bana kalırsa blood mountain leviathandan daha iyi bir albüm çünkü herşey var.Nakarat desen gırla, mastodon hoyratlığı desen zaten her şarkıda var ekstra olarak bayağı teknik ve kompleks şarkılarda var mesela capillarian crest, blade catcher

    Yani cts sonrası albümlerine çok fazla mesai harcamadım ama hunter yeni dönem mastodondan favorimdir.Diğerlerini sadece canım çekerse dinlerim ama ilk 3 albüm+ hunter sürekli dinlediğim albümlerdir.

  7. Raddor says:

    Spotify’ın 96 şarkıdan oluşan 8 saat 35 dakikalık Black Metal Essential çalma listesinde hiç Burzum parçası olmaması Spotify yöneticileri tarafından bildiğin ipneliğine yapılmış bir şey değil mi? Başka açıklaması olabilir mi?

    Black Metal’in bütün devleri var listede.

    Burzum klasik Black Metal’den uzak, Atmosferik tınılar taşıyor ya da Ambient diye konmamış olamaz. Listede Black Metal’in her çeşidi, uzak akrabaları bile mevcut. Venom var, Cradle of Filth var.

    Listedeki hangi sanatçıya dokunsan ‘Hayranların beğendiği diğer sanatçılar’ bölümünde Burzum çıkıyor ama Burzum’a ait bir şey listede yok.

    Joseph

    @Raddor, adam ırkçı moruk daha ne olsun

    Cryosleep

    @Joseph, sadece Burzum’u mu ırkçı zannediyorsun?

    joseph

    @Cryosleep, elbette var.ama varg hristinyan islam ve siyasi olarak çok tepki aldı global olarak

    Fırat

    @Raddor, benim de dikkatimi çekmişti. Sebebi Varg’ın görüşleri ve eylemleri olabilir gibi düşünmüştüm.

    Erhan

    @Raddor, Spotify’in kendi çalma listelerinin iğrenç olduğunu düşünüyorum. O listeye Adele koysalar şaşırmam.

    Opethsevenbiri

    @Raddor, Sarı saçlı mavi gözlü olmayanları insandan saymamasıyla alakalı olabilir.

    Yiğit

    @Opethsevenbiri, herif sarı saçlı mavi gözlü?

    Yiğit

    @Yiğit, spotify’a söylüyorsun sandım. Ne mal bir yorum olmuş aq…

    deadhouse

    @Raddor, Varg’ın görüşlerine hakim olanlar, Varg’ın bu gibi dışlayıcı eylemlerden mutluluk duyduğunu bilir. Burzum projesinin de amacı bir nevi buydu: Varg’ın deyimiyle (Varg diyor, ben demiyorum) Black metal fareleriyle bir olmamak, anılmamak.

    Burzum müziği eşsizdir, öncülü olmayan bir müzik.

    Raddor

    Burzum’la ilgili yapılabilecek her türlü yorumu sitede geçmişte yazdığımız için ekstra söyleyebileceğim bir şey bulamıyorum. Sadece herifin durumu Spotify’a da yansımış bu bilgiyi de paylaşayım dedim.

    Spotify yöneticilerinin bir kıllığı yoktur muhtemelen. Bir protesto olsaydı sanatçı profili komple silinirdi.

    Spotify çalma listelerini düzenlerken o türün en çok dinlenen sanatçılarının en çok dinlenen parçalarını koyuyorlar. Objektif bir liste oluyor. Ben iyi buluyorum. Başka nasıl olabilir ki?

    Büyük ihtimalle o çalma listesini düzenleyen çalışan Varg’ın hedef aldığı bir kitleden ya da sosyal adaletçi biriydi. “Amk denyosu!” deyip koymadı herifi listeye. :)

    Ben Varg’ı sevmem ama müziğini pek bir beğenirim. Aynı şekilde Ted Nugent’ı da öyle. Ama kimisi sevmediği herifin müziğini de dinlemekten hoşlanmaz. Ona da saygım var gayet doğal bir tercih.

    Twat

    @Raddor, Nokturnal Mortum gibi underrated bir grup da geçmişte yediği nanelerin hesabını geçen sene spotify ve last.fm’den silinerek ödedi. İronik bir şekilde bu adamlar da “bizim artık o taraklarda bezimiz kalmadı, paganlığa doğacılığa döndük” dediler ve hatta son albümde slav ırkçılığını filan bırakıp bu temalardan yürüdülerse de o paraşüt açılmadı ve silindiler.

    Burzum konusunda deadhouse’a katılıyorum. Adam yıllardır “ben anti-black metal hatta anti-metal yapıyorum, günümüzdeki hiçbir BM grubuyla yan yana görünmek istemem” diyip duruyordu. Silinmesi yakındır onun(gerçi bir ihtimal silemezler, çünkü dinleyeni seveni çok.)

  8. Melkor says:

    Dolar 10 olduğu an, direk kulaklığım bozuldu aq.

    Dysplasia

    @Melkor, Benim de laptop patladı. Ciğerim yanıyor şu an.

  9. P L A G U E says:

    İlk çıkan playstation’dan, 4′e kadar olan bunca yıllık birlikteliğimiz(para kazandırmak) dün akşam itibariyle sona erdi. Xbox series x denen güzellik ile ilişkiye başladım. Sony Türkiye’nin pandeminin ilk zamanlarında yaptığı hareket(yaklaşık 1 ay indirim işini yok etmesi) zaten kayışı koparmıştı ama şimdi de ‘Elden Ring’ oyununun xbox/pc icin 300 tl ön sipariş fiyatı varken, sony tarafında 600 tl fiyatla çıkması, eşşşeen ziki dedirtti. En son ‘Control’ oyunu için 80 lira verdim bu arkadaşlara, artık 1 kuruş bile çıkmayacak cebimden. Ps4′te Mortal kombat oynamaya devam, control oyununu bitirmek icin de ara ara açıcam makineyi elbette ama artık bundan sonraki oyun hayatım xbox ile devam edecek. Güle güle sony, hoşgeldin game pass…

    Aura magula

    @P L A G U E, Bence çok mantıklı bir karar ps ye bir oyun alacak fiyatla 2 yıl gamepass alırsın miss kafa rahat.Ama şu gamepassın sevmediğim bir olayı var mesela rdr2 gibi 10 kere bitirilecek oyunları belli bir süre tutuyorlar sonra kalkınca oynayamıyorsun ve oyunu satın almak zorunda kalıyorsun.Bu sıkıntı haricinde on numara sistem.Zaten bir çok oyun firması microsofta geçti o stalkerler falloutlar elder scrollslar ve daha nicesi ps ye el sallamaya başladı.Forzadan bahsetmeye bile gerek yok horizon serisi rakipsiz

    Şu an sony nin tek olayı exclusive oyunlar ki onlarda pc ye gelecek.Ps almanın hiçbir anlamı yok bu ülkede.Hem bir çok oyundan mahrum kalıyorsun hemde aynı oyundan 2 tane de devlete alıyorsun.

    Yiğit

    @Aura magula, rdr gibi oyunların kısıtlı gelmesi bence normal ya. Hani zaten game pass büyük bir vaatle gelmedi. Gayet makul bir fiyata gayet ekstra şeyler sunuyorlar. E tabii gönül ister ki rdr gibi oyunlar da gelsin ama zor, çok zor. Yine de birkaç aylığına oynayan oynuyor.

    Tabii konsol satmak önemli fakat pc yönüne de ağırlık vermeleri çok sevindirici. Dün Forza 5′i indirdim. Football Manager da çıkar çıkmaz geldi game pass’e. Normalde pahalı diyip her sene almanın eşiğinden dönerdim, şimdi kafam rahat.

    Bu arada Elden Ring’e hem hayvan gibi yükseğim hem de düşük. Sekiro kadar aklımı başımdan alacağını sanmıyorum. Çünkü oyun Souls’u çok andırıyor. Sekiro çok farklı kafadaydı. Fakat öte yandan oyun hayvan gibi güzel duruyor amk. Fiyatı yükselir mi korkusundan ön sipariş vermeyi düşünüyorum şahsen.

    Aura magula

    @Yiğit, İlk paragrafa katılıyorum.Bence gamepass on numara sistem ha rdr3,gta 6, far cry 7 gibi ilerde çıkacak oyunları oynamak isteyen satın alsın oynasın.Ki zaten bir kere bitirip bırakan biri için yine bir sıkıntı yok birkaç aylığına oyunlar geliyor zaten.

    O değilde bir ara gamepassin ilerde ps ye de gelebilme olasılı hakkında dedikodu çıkmıştı.Pek sanmam ama çıkarsa sazan gibi atlarım affetmem.Ama hiç sanmıyorum.

    Elder ringe direk dalacam.Oyunun kötü çıkma ihtimali yok.Ayrıca zıplamalı açıkdünya darksouls fikri kimin aklına geldiyse elini öpeyim.Çok fena yükseldim o oyuna

    P L A G U E

    @Aura magula, Yiğit’in de dediği gibi rdr 2 gibi bir oyunun kısıtlı süre ile gelmesi çok normal. Ciddi bir yatırım ve elbette satarak para kazanmayı tercih edecek marka sahibi(rockstar). Ama kısıtlı bir süre gelmesi bile bence son derece klas hareket. Misal forza horizon 5, şu an elimin altında. Aynı sekilde halo infinite, gears 5 istedigim zaman oynarım. Ben joystige tam anlamiyla alismak icin ilk etapta doom eternal ile baslamayi tercih ettim, yine akıyor namussuz:) Sony exc olayinda ise bloodborne ve last of us dışında aklımı alan bişi yok. Gow, spider man(atanamamiş batman), uncharted falan olsa da olur olmasa da. O yüzden bir kaybım olduğunu düşünmüyorum.

    @Yiğit, elden ring zıplamalı, haritalı dark souls olmuş. Sekiro gibi değil orası kesin ama bu benim delirmem için yeterli mi? Elbette:)

    Aura magula

    @P L A G U E, yani oyunları 50 kere bitirme takıntısı olmayanlar için mükemmel bir sistem.En azından 1 ay oynayıp denersin beyenirsen satın alırsın.Eski oyunlarda zaten uzun süre kalıyor o açıdan mükemmel bir sistem.2 oyun için de ps5 almaya deymez.Zaten xbox exclusiveler de çoğalacak ps almak için pek bir sebep yok

    Gran turismodan tut unchartede kadar olan tüm exc’lerin hastasıyım.Birtek days goneyi denemedim.Oyüzden ps yi bırakamam:)

    Bende steamdeck çıkınca almayı düşünüyorum fena yükseldim o alete.Zaten el konsollarına karşı takıntım var.Steamdeck alıp gamepass yükleyeceğim ordan da tüm oyunlara akacağım.Switch almaktan daha mantıklı hem zaten emülatörle her şeyi çalıştırır.

    Yiğit

    @P L A G U E, gameplay videolarından hoplamalı ve bazı skill kısımlarını çıkarınca direkt dark souls gibi gözüküyor. Hatta o hoplama da dark souls’taki hoplama animasyonunun neredeyse aynısı. Çoğu animasyon direkt souls izlenimi veriyor zaten. Mekaniksel anlamda da temeller aynı gibi. Ha yine de hayvanlar gibi oynayacaz.

    Bir hafta önce Dark Souls 3′e başladım. Elden Ring çıkana kadar açlığımı yatıştırıyor.

    P L A G U E

    @Yiğit, dark souls 3 muhtesem bir oyun bence. Dlc lerini de siddetle tavsiye ediyorum. Mekanlar bosslar yine sanat eseri. Ayak basmadık yer bırakma. Bu arada elden ring de bir boss savasi gosterildi gameplay yayinlandiginda. Izlemediysen mutlaka araya sıkıştır.

    Yiğit

    @P L A G U E, gameplay videosunu 5 kez izledim :) beklenti açısından biraz olumsuz konuşmuş olsam da bu yükselmeme engel değil tabii ki :)

    Günümüzde ilk iki oyun DS3′ün tadını veremiyor bence. Bir mekana girdiğin zaman gelen “işte şimdi sıçtım hissi”, o mekanın ihtişamı, müzikler, iyice keşfettikten fethettikten sonraki his vs. Bence en iyi DS3 veriyor. Bloodborne’un atmosferi daha ayrı tabii ama ps4′üm yok :( PC için duyurulduğu gün bira fondipleyecem

  10. çaksu says:

    Dune nefis olmuş. Ama KESİNLİKLE Akmerkez Cinemapink’te izlemeyin!. Hayatımda gördüğüm en kötü görüntü kalitesiydi. Kapkaranlık, kontrast’ın k’sı yok. Filmin yarısında herşey birbirine girmiş haldeydi, nerde ne var seçmeye çalışmaktan gözlerim ağrıdı.

    İndirdim insan gibi PC’den tekrar izlicem.

    Bunlar haricinde… (doldum ya eheh)… bu kitabın sinema medyumuna daha iyi şekilde aktarılabileceğini pek hayal edemiyorum.

    deadhouse

    @çaksu, Projeksiuonun parlaklığını azaltıyorlar. Pahalılığı bahane ederek görüntü kalitesini kötüleştiriyorlar. Bir ülkede her şey kötüye gidince, sinema sektörü de nasibimi alırım demiş.

    deadhouse

    @çaksu, 2160P çıkmış. Tv varsa tv’den izle. PC’de heba olur.

    Dysplasia

    @çaksu, cinemaxumum imax salonları da farklı değil. Tasarruf etmek için ampulleri kısıyorlar falan deniyordu bilemiyorum ne kadar doğru.

    çaksu

    @Dysplasia, @deadhouse, Hadi ya.. Yıllardır ilk kez gittim. En son gittiğim film başkasinema’da Whiplash’ti (sevmem) sanırım haha. Sinemada film işinin bile bu kadar boka sarabileceği aklıma gelmemişti. Ama kaçış yok demek ki. Oralara kadar sızmış çürümemiz.

    TV annemde var. İyi fikir. :) Altyazı bulursam belki beraber de izleriz. Ortak yapabildiğimiz hemen hiçbişey kalmadı.

    Yiğit

    @çaksu, ben aslında bu parlaklık kısma olayına pek kızamıyorum. Evet tekelleştiler ama bilet fiyatlarını döviz üzerinden düşününce inanılmaz ucuz. Eminim ki maliyetlerin yanında da ucuz kalıyordur. Cihazlar inanılmaz pahalı, o projeksiyonların ampülleri de keza pahalı, elektriğe hayvanlar gibi zam geliyor, e filmden kazandıkları paranın ufak bir kısmı anca ceplerine giriyor. Bir bileti 100 lira da yapamayacaklarına göre mısırın fiyatını uçurup ampülü kısıyorlar. Imax bilet fiyatı 3 dolar şu an. Film yapımcısı/dağıtıcısı Türkiye’ye göndermese yeridir.

    Ha benim için sinemanın olayı zaten işitsellik. Parlaklık cidden rahatsız edici derecede düşük ancak yine de gidiyorum. Boykot edenlerin veya artık sinemaya gitmeyenlerin sayısı çok arttı fakat bu daha da kötü etkiliyor. Bu gidişat devam ederse Türkiye’de sinema işletmeciliği iyice azalacaktır.

    Yanlış anlaşılmasın, kel başımla koca koca şirketlere acıyacak değilim. Lakin günün sonunda olan bize olacak. Artık kalite iyice düşecek, bilet fiyatları uçacak, hatta bence bazı filmler gelmeyecek bile.

    TanSolo

    @Yiğit, reklamlardan kazanıyorlar zaten. Kimse bilet almasa filmi boşa oynatsalar yine kâr ederler.

    çaksu

    @Yiğit, Böyle gündem bi mevzu olduğunu bilmiyodum. Yıllardır ilk kez gidiyorum.

    Benim için de olay tamamen görsellik ya. Dune’u izlerken bikaç kez gerçekten çıkmayı düşündüm. “Böyle heba etmiyim, kalanı bari PC’den izliyim” diye. Vay mk. 45 tl verip, kısmen keyif alsam da (film çok iyi çünkü), kısmen eziyet çektim yani. Küçük ekran PC’de bile çok daha keyifli şekilde izlerdim.

    Bi işi yapıyosan, en azından en temel ögeleri için bi standardının olması lazım bence. Yani her işin ABC’sinden çakıyoruz artık.

    Destek için (doğru anladıysam) gitmeyi sürdürmen hoş bişey. Ben yapmam ama. :)

    Yiğit

    @çaksu, yani destek için değil de sevdiğim için gidiyorum. Oradaki kastım insanların boykot etmesiydi. Biz sinemaya gitmedikçe durum iyiye gitmeyecek.

    Bu arada filmi terk edip bu sebepten ötürü paranı geri istersen veriyorlarmış.

    Söylediğin gibi, artık ülkede birçok şeyin abc’sini bile yapamıyoruz. Ülke, kalite denen kavram ile arasına ciddi bir duvar ördü.

    Ben her şekilde daha çok zevk alıyorum. PC ekranında izleyince asla karşılamıyor. Sinemadaki düşük parlaklığı 300 nit ekranla tölere edemiyorum.

  11. Opethsevenbiri says:

    Yüzüklerin Efendisi edebiyat tarihinin en iyi ve en önemli eserlerinden birisi ancak yetişkin kafasıyla tekrar dönünce fark ediyorsun ki alegorik olarak verilen fikir baya sıkıntılı ya. Biraz moralim bozuldu gerçekten.

    Unanimated

    @Opethsevenbiri, tolkien’in kendisi alegoriden nefret eden bir insan,eserlerinde de alegorik bir şey olmadığı konusunda ısrarcı. Yüzüklerin efendisinde tabi ki kendi yaşadığı olaylardan,yaşadığı dönemden izler var zaten bunun olmaması imkansız. Ama bunların altında olmadık şeyler aramak-cüceler yahudileri temsil ediyor,orklar doğulular türktür,haradrim ordusu araptır, elfler ingilizdir gibi-bence boşuna bir çaba.

    Raddor

    @Unanimated, çok iyi açıklama. Tolkien öyle demesine rağmen insanlar bitmedi inatla yok Orklar Türkleri temsil ediyormuş, Saruman sanayi devrimiymiş ve Tolkien sanayi karşıtı bir çiçek çocukmuş. Din ve para konularının bahsinin az olmasıyla Tolkien sosyalizm mesajı pompalıyormuş veya tersi, toplumun sınıfsal farklara ayrılması, kadının geri planda olması onun muhafazakar, geri kafalı olduğunun işaretiymiş. İnsanların Aragorn’un önünde diz çökmesi İsa’ya göndermesiymiş vs. vs. Yüzlerce politik çıkarım yapılıyor.

    Kötülüğün doğudan gelmesi adamın İngiliz olduğu için bilinçaltına yerleşmiş olan batılılığından gelebilir ancak o bunları bilinçli yapmadığını, eserlerinde metafor kullanmadığını söyledi. Adama niye inanılmıyor anlamıyorum. Tolkien’in bu insanlara yalan borcu mu var nedir? :)

  12. Cryosleep says:

    Bu arkadaşı çok uzun zamandır takip ediyorum, gerçekten çok başarılı.

    https://www.youtube.com/watch?v=Cl-xcjlfswo

  13. HaNNibaL says:

    Selamlar Herkese,

    Sennheiser Momentum True Wireless 2 bluetooth kulaklık almayı düşünüyorum. Metal müzik konusunda deneyimleyen var mı? Önerebileceğiniz başka bir marka ve model varsa onlara da açığım. Şimdiden teşekkürler

    asil

    @HaNNibaL, yüksek çıkış(ciddi anlamda yüksek), çok iyi dengelenmiş bas/tiz ve f/p ürünü olarak Ttec AirBeat Duo öneririm.

    P L A G U E

    @HaNNibaL, bu aralar şuna çok fena kabarıyorum, sen de bi incele istersen.

    https://www.sony.com.tr/electronics/gercek-anlamda-kablosuz/wf-1000xm4

    Yiğit

    @P L A G U E, genede sennheiser veya bose daha çok övülüyor ama ben sony’i gayet seviyorum. Wh 1000xm3 kullanıyorum ve inanılmaz memnunum. Karantinada biriken burslarla almıştım, hani benim için cidden pahalı bir ürün ancak hiç pişmanlık hissetmedim. Momentum yerine 1000xm4 de düşünülebilir.

    HaNNibaL

    @HaNNibaL, Tavsiyeler için teşekkür ediyorum. Özellikle Sonyde alımda ama sanırım Sennheisere yöneleceğim. Müzik dinleme açısından daha iyi olduğu söyleniyor genelde. Deneyimleyen biri de yazsaydı şahane olurdu

    HaNNibaL

    @HaNNibaL, Sennheiser Momentum True Wireless 2 aldım. Almayı düşünenler olabilir belki diye referan olması için yazayım. Kulaklık müzik dinlemek için yaratılmış. Equalizer ayarları şahane etkileyici bir müzik deneyimi sunuyor. Düşünen varsa kesinlikle tavsiye ediyorum

  14. Opethsevenbiri says:

    Axenrot Opeth’i bırakmış.

  15. çaksu says:

    Dune bi yol açıyor sanki. Kar gören WB Hyperion işine girmiş. :o

    https://www.youtube.com/watch?v=oUP9L6BCA-c
    Hyperion Movie – Moonfall – Station Eleven – Stranger Things 4 – SCI FI NEWS

    TV dizisi yapılmak için yazılmış nerdeyse kitap. 6 ayrı hikaye, tek bi hikayenin ilk yarısını oluşturuyor (evet). Bi yandan dünyayı inşa ediyor. Film formatında (film 7 saat değilse) iyi bişey çıkma ihtimali çok düşük gibi hissediyorum ama.. Efsane kitap. İlgi görmesi de bi yandan mutlu etti.

    Karanlık, +18, body horror lu explicit seksli bi TV serisi olacak aslında. Da tabi nerde..

  16. deadhouse says:

    Scorpions seven var mı? Anaakım rock gruplarının çoğunun esprisini anladım, ancak Scorpions’un amacını bir türlü anlamadım. Bu ülkede Scorpions hayranı var mı hep merak etmişimdir. Bana hep 45/80 yaş aralığına hitap eden bir grup gibi geldi. Bon Jovi’yi bile çözdüm. Scorpions’ı çözemedim. Kaba bir tabir olabilir, ama bir gün 45 yaşında bir hatuna aşık olursam ona Scorpions parçaları yollayacağım. Kesin iş görür.

    Yiğit

    @deadhouse, kız arkadaşım baya seviyor. En sevdiği vokallerden biri olduğunu söyledi. Ben de ilk defa Scorpions’a karşı biraz da olsa hayranlık besleyeni görüyorum.

    Scorpions’u geç de anaakım rock grupları arasında U2′yu bir anlamadım gitti. Bence müzik tarihinin gelmiş geçmiş en overrated ismi.

    deadhouse

    @Yiğit, Doğrudur. U2 da bu durumda. Scorpions’ın durumu daha efsane bence. Sonuçta Bono uluslararası bir adam. Rock dinlemeyenler bile tanıyor onu. Scorpions’da bildiğim kadarıyla öyle bir isim yok.

    Twat

    @deadhouse, ben daha henüz hiç scorpions, u2 ve bon jovi hayranıyla tanışmadım(reelde). Sanal alemde elbette duydum şu albümü iyi bilmem şöyle şarkısı var ama arkadaş 34 yaşındayım ve esprilerini ben de hiç anlamadım. Hadi bana en uzak müziği yapıyorlar muhtemelen (ki duyduğum az sayıdaki parçaları öyle geldi) ama kim dinliyor, niye bu kadar büyükler, konserlerine kim gidiyor, neden çevremde -metal dinlemeyip pink floyd/bob dylan/cohen/akustik folk synth pop takılanlar bile- bu üç gruptan hiçbirini dinlemiyor hala şaşırırım. Arkadaş ortamlarında tek bir parça bile playliste atılmamıştır bunca yıldır.

    ilginç bir mevzu. “Bilecik aslında yok” gibi bir şey.:)

    (Sevenine hayranına saygım sonsuz yanlış olmasın)

    deadhouse

    @Twat, 110 milyon albüm satmışlar. İnanılmaz bir şey. Rock müzik neler yapmış bir zamanlar.

    Tarum

    @deadhouse, humanity albumlarini çok beğenip uzunca bi süre dinlemişliğim var ama hayranı çok diye biliyorum.

    Unanimated

    @deadhouse, ben çok severim scorpions’u. Uli Jon roth, schenker kardeşler çok iyi gitaristler. Uli’nin olduğu ilk dönem albümleri ülkemizde pek bilinip sevilmez. Rudolf schenker konusunda dave mustaine’e katılıyorum, dünyanın en iyi ritm gitaristlerinden. Bence scorpions; kiss, aerosmith,ac dc vb gruplardan daha renkli bir müzik yapıyor(du).ama tabi dünyanın en paragöz grubu da olabilir. 20 yıldır veda turnesindeler, sürekli Best of çıkarıyorlar, yeni albümlerinde de eskinin ekmeğini yemeğe çalışıyorlar.
    Yine de scorpions’un yavşak balladları tahminimce tarihin sonuna kadar iş görecektir. O konuda çok iyiler.

    deadhouse

    @Unanimated, Scorpions denince aklıma sen geleceksin hocam. İlk kez görüyorum.

    Raddor

    @deadhouse, Rock You Like A Hurricane dışında bir parçalarını sevemedim. Hard Rock, abazanlık, maskülenlik, sevdiğim her şey var oysa ki. Demek tek değilim.

    Bugün ne dinlesem diyordum. Biraz Scorpions’un üstüne gideyim.

    ismail vilehand

    @deadhouse, 90′lı yıllarında ilk yarısında 20′li yaşlarını yaşamış aşırı tipsiz bir abim “Bon Jovi ve Nirvana olmasaydı sikişemezdik.” demişti. O geldi aklıma.

    Bence Scorpions parçaları yollayarak sevdiğin kadının vajinasını çöl gibi kurutmaktansa Extermination Dismemberment yeni single’ı yolla, şelale gibi ıslansın.

    https://youtu.be/KpprZ4OsLR8

    deadhouse

    @ismail vilehand, Gerçi bu devirde Klasik Rock seven kadın da zor bulunur. Senin çözüm daha makul.

    Boba Fett

    @deadhouse, Ben de seviyorum, 80′lere kadar çıkan albümler dinlenebilir, eğer onu sevmezsen hiç sevmezsin bence, Deep Purple falan klasik rock işte abi maskülenlik, solo, rock’n roll, üstü açık araba, 70′ler… dinleyince kendimden geçiyorum. Ne özelliği var dersen bir cevap veremem, it’s only röck and röll.

    deadhouse

    @Boba Fett, Nostalji olarak ben de seviyorum. Guns’N Roses klipleri izleyip Slash’in sololarıyla, arabayı uçuruma sürüşüyle coşmuşluğumuz var ama Scorpions’a bir türlü giremedim.

    Boba Fett

    @deadhouse, Abi ben normal dinliyorum, dinlediğim müziğin %80′i falan en az 20 yıllıktır. İlk albüm sound olarak epey farklı, diğer albümler de 80′e kadar gayet üst düzey işlerdir sadece hayranlar tarafından değil dışarıdan birinin de takdir edeceği kaliteye sahipler, sevmiyorsan da siktir et ben de Tek Death, Doom gibi türlerden acayip bayıyorum.

    woodenpint

    @deadhouse, Scorpions’un ünlü şarkıları dışında gerçekten sevdiğim tek şarkısı The Sails of Charon. Uli Jon Roth yüzünden o da. Bence grubu seven sevmeyen herkes bir dinlemeli çünkü gerçekten çok garip bir şarkı. Onun dışında rock sevmeme rağmen ben de baya şans verip asla sevemedim genel anlamda ve öyle çok seveni ayılıp bayılanı da görmedim, neden böyle hiçbir fikrim yok harbiden, belki Türkiye’de çok fanı yoktur

  17. Opethsevenbiri says:

    Seviyorum lan bu siteyi.

    Candaş

    @Opethsevenbiri, Ben de

    TAAKE

    @Opethsevenbiri, metal ortamı her zaman elit ve çok kaliteli bir ortamdı,bunun etkilerini yaşıyoruz,şu an Türk metal aleminin yüzde kaçı burda bilmiyorum ama bu bile çok klas,elegant,harika bir ortam yapıyor burayı,bir de şaka maka en aktif metal ortamı sanalda bu kaldı,başta Ahmet abi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler

  18. deadhouse says:

    @Raddor, Sevse sevse Hard Rockçı, Glamci Raddor sever diye düşündüm. Sen bile sevmiyorsan Scorpions iflah olmaz.

    Raddor

    @deadhouse, Mötley Crüe, Skid Row, Guns ‘n’ Roses gırtlağa baskı yapan tiz vokalleri ve headbanger rifleriyle Metale yakın sert Hard Rock grupları iken Scorpions öyle değil. Özellikle vokali çok yumuşak. Yukarıda yazdığım abazanlık maskülenlik de imaj bazında çok abartılı. Müzikleri bu imajla alakasız biçimde efemine. Albümüne “Virgin Killer” ismi verip kapak resmine çıplak kız çocuğu koymak gibi sakat zihniyetli bir gruptan müziklerinin de biraz sakat olmasını bekliyorsun. Ama bakıyorsun, MFÖ’nün bile daha sert şarkıları var.

    Kısacası yavşak bir grup olarak görüyorum. :)

    deadhouse

    @Raddor, Tamam haklısın ama saydığın gruplar da yavsaklık konusunda anasının ak sütü gibi değil yani. :)

    Skid Row da ayrı bir alem mesela. Aslında bazı gruplar Amerikalılar için var olmuş gibi. Üçüncü ülkelere pek sirayet edememişler.

    Raddor

    @deadhouse, haha evet onlar da diğer başka şeyleriyle en az Scorpins kadar öyle. :)

  19. agrypnie says:

    ilk çağdaki insanlar depresyona girdiğinde napıyordu acaba? Ciddi ciddi bu soru aklımı kurcalıyor.Elinde yapma mızrak,mağara girişindeki taş üstünde oturup düşünen adam modunda derin derin “biz napıyoruz ya?” diye düşünen olmuş mudur acaba?Olduysa napmıştır mesela çözüm olarak, kafayı yedirtir bu soru çünkü insana.

    deadhouse

    @agrypnie, Bence depresyona girmiyorlardı. Hiç olmazsa uyandıklarında tavana değil de gökyüzüne, ağaçlara bakıyorlardı. Depresyon, bence modern, bireyci, kapitalist toplumun ürettiği bir şey. Bu devirde depresyona girmemek asıl sıkıntı. Bunca boktanlığı sindirip toz pembe yaşamak asıl inanılmaz şey. Bir yazıda okumuştum. Depresyon, kendini kandırmama hastalığıdır diyordu. Bence doğru.

    Gazapkulu

    @deadhouse, Nodern toplum ve neoliberal düzen pek çok kez depresyonu,kötümserliği vs. sanki kötü ve hatta düzeltilmesi gereken bir hastalık belirtisi gibi gösterebiliyor pek çok kez.Ama tam tersine bilinçli ve sorgulayan bir insan için sağlıklı ve gerekli süreçler.(Tabi ipin ucunun kaçtığı durumları kastetmiyorum.Dengeyi bulmak da zor ve tehlikeli kimi zaman) Melankoli ve yaratcılık arasındaki ilişki de oldukça uzun zamandan beri bilinen,irdelenen bir konu.
    Ayrıca E.M Cioran depresyonu ve kötümser olma durumunu gayet normal birşey olarak kabullenmek konusunda oldukça ikna bir yazar. Okumadıysan hiç, öneririm.

    Opethsevenbiri

    @deadhouse, Bence de böyle. Depresyon biraz modern insan hastalığı.

    Joseph

    @Opethsevenbiri, Depresyon zengin insanlarda olur. Baksana Squid Game adamlar can sıkıntısında neler yapıyor. Fakirin tek amaçı para için çalışmak.

    woodenpint

    @agrypnie, İlk çağdaki avcı toplayıcı adamın depresyona girmeye zamanı ve fırsatının olduğunu düşünmüyorum ya, olsa da bence de deadhouseın dediği gibi girmiyorlardı çünkü her şey en basit halindeydi adamlar modern insan gibi kıçının üzerinde oturduğu yerde her saniye milyonlarca uyarıcıya maruz kalmıyordu basit bir öğün bile bir çok şey gerektiriyor ve bence bu şekilde insanın beyni de psikolojisi de çoook daha sağlıklı işliyormuştur

    Dysplasia

    @agrypnie, Depresyona girecek kadar boş vakitleri kalmıyordu bence survival kasmaktan.

    Yiğit

    @agrypnie, depresyon komplike hayat işi gibi geliyor bana da. Daha da doğrusu komplike bir hayat beklentisi içerisinde ezilip sadeleşmiş kalmak. Hayatı boyunca ekstra bir yaşam beklentisi içerisine girmeyen ilk çağ insanlarında depresyonun gözlemlenmesi kulağa zor geliyor. Tabii bu denli psikoloji bilmediğim için götümden de sallıyor olabilirim. Ben daha çok kendi depresyonuma yönelik konuştum.

    Anti-kapitalist değilim lakin hayat beklentilerimin ve hayallerimin kapitalizm üzerinden şekillendiğini görüyorum. Gerçeklik duvarına toslayınca da iyimser bir insan olmadığımdan depresyona sürükleniyorum. Buradaki iyimserlik @deadhouse’un bahsettiği toz pembelikle örtüşüyor.

    Yani bence olay vakit olup olmamasından değil. Can sıkıntısı ile depresyonu keskin bir çizgiyle ayırmak gerekiyor. Biz modern insanlar olarak aslında içi boş birçok şeyle meşgulüz. Modern insanın depresyonu çok farklı bir konumda. “Şehir depresyonu” gibi bir betimleme/tanım durumu daha iyi ortaya koyuyor bence.

    Katliamcı58

    @agrypnie, Fizyolojik perspektiften bakarsan depresyon bize avcı toplayıcı atalarımızın mirası zaten. Avcı toplayıcı dediğin adam hayatta kalabilmek ve çoluk çocuğunu doyurabilmek için her gün bilfiil yiyecek aramak zorundaydı. Avlanarak ya da berry ve kökleri bularak. Bu aktiviteler bizde hala endorfin patlaması yaşattığı için hayatta kalma anlamında bir anlamları kalmamasına rağmen insanlar ciddi para ve zaman ayırarak trekking avcılık gibi aktivitelere yöneliyorlar. Sen şimdi günde 10 saat pc başında kod yazarak para kazanıyor bunu karşılığında aldığın parayla yiyecek ve shelter ı hazır alıyorsun. Bunun genetik kodunda endorfin salgılatma açısından bir karşılığı yok.

    Raddor

    @agrypnie, depresyona hazlar neden oluyor. Şu an (daha önce de birkaç kere yazdım) No Pmo sürecindeyim (porno, mastürbasyon yasağı), istesem de depresyona giremiyorum. Daha önce beni bunalıma sürükleyen şarkılardan da hiçbir etki alamıyorum. Yasakladığım sadece tek bir haz olmasına rağmen.

    Eski çağlarda müzik yok, video oyunları yok, internet yok, zararlı madde, porno yok, keyifle okuyacağın kitap bile yok. Seks var, yemek var; onlar da epey mücadele gerektiriyor.

    Kolay hazlar olmazsa insanın beyni hamura dönmez, böylece depresyona da giremez.

    Sosyal medya da bizi daha mutlu etmek için icat edildi ama günün sonunda insanlığı mutsuz eden başlıca şeylerden birine dönüştü.

    Çağımızın hastalığı Hedonizm. Hazza ulaşmak istiyoruz, bu da hemen olsun diyoruz.

    Hedonizm insanın hayat amacının “mutlu olmak” olduğunu savunan iki felsefeden biri. Diğeri ise günümüzde yavaş yavaş tekrar yaygınlaşmaya başlayan Stoacılık. Mutluluğun bireyin kendisine bağlı olduğunu ve bunu kontrolü dışındaki şeylere takılmak yerine kendi dünyasına hakim olarak başarmayı hedefleyen görüş. Delirmeden yaşayabilmek için öğrenmemiz gereken felsefe.

    Boba Fett

    @Raddor, Bence sadece bu bir sebep değil ama kolay mutluluk kesinlikle mutsuzluğu ve tatminsizliği de beraberinde getirdiği bir gerçek.

    Eskiden 100 tane müziğim vardı, grup keşfetmek, şarkı indirmek benim için aşırı zordu oyun için gider korsan cd alırdım, bir bok bilmezdim mesela ve baya zahmetliydi benim için bunlar e haliyle uzun süre aynı oyunu oynar, aynı şarkıları dinlerdim ama çok büyük haz alırdım şimdi bariz düşüş var, o gün keşfetsem aylarca yıllarca dinleyebileceğim şeyleri çabucak tükettiğim oluyor ya da o hazzı alamıyorum.

    E-book ile binlerce kitaba ulaşmak, youtube ile binlerce videoya ulaşmak beni daha iyi yapmıyor.

    Ben de kendim içim bazı kısıtlamalar yapıyorum, mecbur kalmadıkça basılı kitap okuyorum ki bu tek yaptığım eylem oluyor mesela, bundan 20 ila 50 yıl öncesinde yaşıyormuş gibi yaşamaya çalışıyorum kısaca tabii hayatın her alanında bunu yapamıyorum bazı teknolojileri de dibine kadar sömürüyorum, elinin altında binlerce video var ama esasında müthiş imkan ama amk primat beynini biraz kırbaçlamak gerekiyor. Mastürbasyon değil ama pornonun epey zararlı olduğunu biliyorum, senin haz algını sikiyor.

    Raddor

    @Boba Fett, gaza geldim Spotify premium’u yenilemedim. Şu zoru zoruna müzik ediniyorum. Ama evet gerçekten daha zevkli geliyor şimdi. Bir süre böyle takılayım hazırcılık sıkıyor.

  20. Joseph says:

    İzlerken utandım https://m.youtube.com/watch?v=fnmBfOEwRwA

    Raddor

    @Joseph, her zamanki Punkçılar işte, aklı başında insan Metalci olur. :) Punk’ın müziğini severim. Örneğin; Ramones hayranıyım ancak rahmetli Ramone’larla beş dakika muhabbet etmek istemezdim. Alayı çoluk çocuk hareketler yapan cahil cühela adamlar bunlar.

    Çocuk “Metal politik değil o yüzden Punk’a geçtim” diyor. Metalci adam politik bir mevzuyu entelektüel bir seviyede işler müziğinde. Punk’çı ise üç kuruş aklıyla “sistemi çükeyim!”den öteye gidemediği için aynı akla sahipler tarafından “aa ne kadar politik” diye algılanıyor.

    Önemli mevzu değil ancak Metal dışı müziklere sallamak en büyük deşarj yöntemim. :)

    (Bu yorumu Misfits sweatshirt’üyle yazmam ironik oldu.)

    Boba Fett

    @Raddor, “Ramone’larla beş dakika muhabbet etmek istemezdim.”

    şu bence o kadar önemli bir söz ki, kitap okurken, film izlerken değil ama müzik dinlerken müziği yapan adamla aramda bir bağ olması lazım, oturup sohbet edebileceğim biri olması lazım. Böyle bir uyum yakaladığım zaman yapılan müziği de seviyorum, farklı bir iş olsa da ekstra çaba harcayabiliyorum. Ayrıyetten dinlediğim müziklerde punk etkisi muhakkak vardır ama punkı sikeyim.

    Raddor

    @Boba Fett, 4 dakika hayran hayran müzik muhabbeti yapar, sonra imza, fotoğraf alıp sıvışırdım. :) Allahın yobaz Cumhuriyetçileri (Rest In Peace).

    Diğer konuda yukarıda Burzum’la ilgili yazdığım cümle bu meselede de geçerli oluyor:

    “Ben Varg’ı sevmem ama müziğini pek bir beğenirim. Aynı şekilde Ted Nugent’ı da öyle. Ama kimisi sevmediği herifin müziğini de dinlemekten hoşlanmaz. Ona da saygım var gayet doğal bir tercih.”

    ~ Raddor (kendinden alıntı yapan adam :))

    Boba Fett

    @Raddor, Bu durum aslında tam olarak bilinçli yaptığım bir şey de olmuyor, adamın müziği sarmıyor sonra adama bakıyorum benim 5 dakika konuşacağım bir adam değil, müziği sarıyor adamla saatlerce siyaset, spor her bir şeyi konuşurum diyorum.

    PS: Varg’ın yaptığı müziği sevmem ama reisle şöyle 1-2 saat yotube üzerinden ya da mail yoluyla konuşmak isterdim. Böyle adamlar benim ilgimi çekiyor, psikolojileri, kafa yapıları ilgimi çekiyor ama bunu yaparken ağzıma maske, elime eldiven giyerdim ki bir şey bulaşmasın.

    deadhouse

    @Raddor, Boba Fett,

    Özenti punkçıları bilemem ama punkçılar hakkında sinema ilgim sayesinde bir sürü film, belgesel seyrettiğimden kendilerinin metalcilerden çok daha harbi insanlar olduğunu düşünüyorum. Bunu bir zamanlar punk hakkında hiçbir şey bilmeyen, ayrıca aşırı önyargılı biri söylüyor. Aynı Boba Fett gini punkı sikeyim diyordum.

    Raddor

    @deadhouse, çok kere Punk’ı savunmuşumdur ancak Joseph çok güzel orta açtı ben de şut çekmek istedim kendilerine. :)

  21. şeyh hulud says:

    Orphaned Land’den önce Planescape Torment vardı

    https://www.youtube.com/watch?v=xL1PtdGil3c

    Dysplasia

    @şeyh hulud, Kainatın en iyi oyunu,

    şeyh hulud

    @Dysplasia, sadece bu kainatın mı, yoksa diğer plane’ler de dahil mi?

    ismail vilehand

    @Dysplasia, Fallout 1-2 varken zor. Kotor’un arkasından üçüncü olabilir ama.

    şeyh hulud

    @ismail vilehand, Fallout 2 ile Planescape Torment’ı yazan ve tasarlayan ekip büyük oranda aynı, Black Isle’ın altın jenerasyonu.

    Planescape Torment’ın tek eksik yönü, pek çok eski crpg’de olduğu gibi yapım aşamasında aceleye getirilmesi. Yoksa Planescape gibi bir setting’de oyunun neredeyse hepsinin tek şehirde geçmesi başka türlü açıklamanaz. Dövüş yönü de aynı sebepten geri plandadır. Fallout 2′nin yeniden oynanabilirliği bu yüzden daha yüksek. Diğer yandan PST’ye özgünlük, hikaye, karakterler açısından yaklaşabilecek çok az oyun var ve bence dark fantasy türünün zirve noktalarından biri.

    Yiğit

    @Dysplasia, red dead redemption 2 varken boş tartışma. Hiçbir oyun rdr2′nin oynanış, animasyon, detay, açık dünya, sinematik sunum seviyesine ulaşamaz bence. Her şeyi bu kadar üst düzeyde yapan başka bir oyun yok. Belki tloupt2. Dan Houser’ın da ayrılışını düşününce bence Rockstar bile daha iyisini yapamayacak.

    @şeyh hulud, bkz. kainat güzellerinin hep dünyadan çıkması

    ismail vilehand

    @Yiğit, ben buna da sanki katıldım ya. RDR 2 cidden şiir gibi oyun.

    Ugur

    @Yiğit, Ben de hikaye, karakterler, sinematik anlatım ve detay konusunda Witcher 3′ü geçebilecek bir oyun bulunmadığını düşünüyorum.RDR2 grafik ve oynanış bakımından harika bir oyun ama basbaya ‘lineer’ ve hikayesinde fazlaca klişe yanı bulunuyor.Witcher 3′ün tek başına Hearts of Stone dlc’si bile hikaye olarakönüne geleni tokatlar diye düşünüyorum.

    Yiğit

    @Ugur, ben yazdıklarınız çoğuna katılamadım ama bunu başka bir zaman yanıtlarım. Aklımda bulunsun diye kalsın burada bu.

    Aura magula

    @Ugur, bunada itiraz edemem witcher 3 hikaye konusunda bayağı bir aşmış.Hakkını yiyemem rdr2 ile w3 cidden son yılların en iyi iki oyunudur.Ama hangisinin hikayesinin iyi olduğu hakkında kararsızım

    Aura magula

    @Dysplasia, Half life 1 ile 2 den sonra belki olabilir

    Erhan

    @Aura magula, HL 1 ve 2 bu dünyanın en klas oyunlarıdır. Geriye kalanlar bunların arkasından gelir.

    HL 1: Master of Puppets
    HL 2: Rust in Peace

    Aura magula

    @Erhan, Tespit gibi tespit.Yüzde yüz katılıyorum hl1 ve 2 dünyanın en klas oyunlarıdır içinde her şey var

    Hl 3: necrophagistin 3. Albümü

    Dysplasia

    @Aura magula, HL1-2 gayet sıradan oyunlar. Hele bugün için. Zamanında FPS’ye hikaye anlatımını getirdiği için değerliydi, ufkumuzu açtı, bitti.

    @ismail vilehand, Yeaaani. İkisinin de hikaye anlatımı, kurgusu ve senaryosu PS:T’nin yanına yaklaşamıyor. Oynanış vs alanlarında üstünler kuşkusuz. Zaten daha önlerinde Baldur’s Gate var dereceye girmeleri için.

    @Yiğit, Kovboy teması. Baştan kaybediyor, amatör eğlendirir.

    Yiğit

    @Dysplasia, hl1-2 nasıl sıradan?? Bugün bile o denli oynanış çeşitliliği sunan kaç fps oyunu var? Oynanış çeşitliliği derken silahları kastediyorum elbette. Hele ki gravity gun gibi bir silah oyun tarihinde yok bence. “Hele bugün” yazman çok talihsizce olmuş bence. Daha atmosfere, gizeme vs girmiyorum zaten. Dost Kayaoğlu’nun güzel bir retro incelemesi var, tavsiye ederim.

    Dysplasia

    @Yiğit, Gravity gun olmaz telekinezi olur. Oynanış çeşitliliği o kadar da çok değil açıkçası.

    Yiğit

    @Dysplasia, tamam kanka aynen

    Aura magula

    @Dysplasia, Sıradan kelimesini görünce beynim fatal error verdi.Başka hangi fps de fizik bulmacaları,araç sürme,Kendine has hikaye anlatımı,derin lore, korku öğeleri ve taktik gerektiren savaşlar bir arada verildi ?

    kaç tane fps de her birim için ayrı ayrı yapay zeka yazıldı? Aynı mekana tekrar tekrar gir her seferinde düşmanlar sana farklı tepki verecek.Gravity gun sadece bıçak fırlatmadan ibaret değil birçok nesneyle etkileşime geçebiliyorsun mesela

    Hepsini geçtim ilk 6 bölümü bir kenara koy ravenholmu ayrı bir kenara koy sana iki farklı oyun çıkacak.Hele o uçaklı bölüme girmiyorum bile.

    Yiğit

    @Aura magula, herifler 98 yılında çeşit çeşit silah, çeşit çeşit düşman, farklı birçok bölüm tasarımı, taktiksel yaklaşım sunmuş. Ki bunu günümüzde bile yapan çok az fps oyunu var. Oyun tarihinin en unutulmaz birçok silahını da tasarlamışlar. Ki hemen her silahın da farklı taktiksel kullanımı var. Hadi tau cannon, gravity gun gibi klasikleri geçiyorum; half-life’daki böcek gibi kaç silah var oyun tarihinde? Adamlar böcek koymuş, lazer koymuş, çeşit çeşit bomba koymuş (taramalının sağ tık kullanımı da dahil), bazuka koymuş, sinekatar koymuş, arbalet koymuş, altıpatlar koymuş. Yetmemiş bazılarına farklı kullanım modu koymuş sağ tıka. Daha da yetmemiş gluon gibi, tau cannon gibi futuristik şeyler de koymuş. Daha daha yetmemiş bunların hepsini üstümüzde taşıyıp cephanemiz olduğu sürece istediğimiz gibi kullanabilme şansı sunmuş. Daha daha daha yetmemiş bu ilk oyundan daha iyi bir devam oyunu yapmış lan adamlar.

    Ha bak yazıyı bitirince aklıma geldi. Bir de harita içerisinde sabit durup kullanabildiğiniz ekstra silahlar da var hawitzer veya machine gunlar gibi. Şimdi bu oyunun mu oynanış çeşitliliği çok değil ve sıradan? Kamoon… Ne 98 yılı için ne de aradan geçen 23 yıl için bu oyun asla sıradan veya tekdüze değil.

    Aura magula

    @Yiğit, Harfi harfine katılıyorum ki senin bahsettiklerin silah konusu daha bu işin ai meselesi var

    Adamlar hl 1 e koku alma mekaniği koydular Düşmanlar ölmüş birinin kokusunu aldığı yöne doğru ilerliyor yaralandıklandıkları zaman saldırmak yerine kaçıyorlar eyer saklanırsan bomba atıyorlar.Ve her düşman için ayrı ai kullanıldı.Mesela black ops lar bomba atmak yerine bulunduğun yere tırmanıp seni arkandan vurmaya çalışıyorlar.Komando birlikleri her yere dalmıyorlar sadece binaların giriş çıkış yerlerine giriyorlar ve birlikte pozisyon alıyorlar.

    Adamlar bu ai yi 98 de yaptılar halen daha böyle yapay zekalı oyun çıkmadı.Çok ender olarak mesela tlou serisi, uncharted killzone gibi özel oyunlarda yapay zekaya özen gösterdiler

    Hl 2 ye gelirsek yapay zekasının ne derece iyi olduğunu görmek için sasinin bu vidyosunu izle diyecek bişey bulamıyorum adamlar cidden yapmış
    https://youtu.be/Uv3JXPMPnuw

    Dysplasia

    @Aura magula, yahu yapay zeka var da sanki oyunu oynarken haritalar size çok farklı deneyimler yaratıyomuş gibi abartmayın. Attığın videoya bakıyorum arkadaşı ölünce siper alan bir ai var, rastgelmiş muhtemelen. Vay anasını hiç görmüyoruz şu an. Fear oyna ai seni nasıl sıkıştırıyor, gör. Silah çeşitliliği dediğin Serious Sam’de de Doom’da da Cod’da, Far Cry’da da var. Kaldı ki HL serisinde silah çeşitliliğinin pek bir taktiksel anlamı yok. Tüm oyunu pistolle sıkıp geçebilirsin. Üstünde taşıdıkça istediğini kullanıyorsun denmiş, güldüm; bunu sizin yaşınıza veriyorum.
    Gravity Gun güzel bir marka, teknolojik atılım getirdi. Ama bugün Prey oyna, fiziksel bulmacalı herhangi bir oyun oyna görebildiğin şeyler. Benzer silahları da gördük orda burda. Marka oldu kimse direkt çalmıyor o fikri ayrı mesele. Levye de koymaz kimse oyununa.
    Anlattığınız şeylerin hiçbiri HL’lerde aman aman çeşitlilik getirmiyor. GG bulmacaları bile standart, tek çözümlü. Arada uzun uzun sıkıcı araç görevleri var. İlk çıktığında bile illallah ettirmişti herkesi.
    Adamlar zamanında yaptı. Yorumumda da dediğim gibi kriterim ‘günümüzde’. Ben ilk çıktığında oynamış biriyim, merak etmeyin yani oyun sektörünü nasıl etkilediğini kendim tecrübe ettim. Öyle mal yayıncıların beyinsiz reaksiyonlarına ihtiyacım yok. Kaç kere bitirdiğimi ben de bilmiyorum ama günümüzde gayet aşıldı koydukları çıta.

    Yiğit

    @Dysplasia, pardon abi sen büyüksün.

    Aura magula

    @Dysplasia, bu konuda hiç anlaşamayacağız sanırım.Birçok fps oynadım ama hiçbiri hl serisi kadar etkilemedi beni.Hl kadar her şeyi bir arada sunan fps leri saysan iki elin parmaklarını geçmez.ki onlarda bile bazı eksiklikler var ama ben half life da herhangibir eksiklik göremiyorum.Olay zevk meselesi kimine göre çeşitli kimine göre monoton.Hl2 nin monoton olduğunu düşünen bir kitlede var, abartıldığını düşünende var.

  22. deadhouse says:

    Soru:

    Evrenin bir anda kendisini iptal etmesini ister miydiniz? Bir anda varlığın her şeyiyle son bulmasını. Tek bir molekülün, zerrenin, atomun var olmamasını. Bir anda. Tek bir saniyede.

    Son 5 yılda yaşama anlam yükleyen, insanın değerli olduğunu düşünen biri olarak ben isterdim.

    çaksu

    @deadhouse, Evet lütfen!

    Eninde sonunda ulaşmaya çalıştığım iki şeyi “daha dingin bi zihin, ve daha açık bir kalp” olarak toparlayabiliyorum (düşünmüş). İki gayede de bir “yok olmaya övgü” görüyorum haha. Dolu zihin de, insanları kendinden başka, sana çarpıp acıtan şeyler olarak görmek de yük, yoruyor. Şu varoluşun akışı içinde somut, katı formlar yakalayıp korumaya çalıştıkça rezil oluyosun, tükenip bitiyosun. Akış bitmiyor çünkü. Herşeyi eğip büküyor.

    Bilmem küçük ölçekte, doğayla uyumlu, çıplak, sevişmeli koşmalı ağlamalı bağırmalı, yazılımıma uygun bi hayat yaşasam belki farklı hissederdim. Ama dönüp dönüp ben de “olmasın lan” diyorum. Hiçbişey.

    deadhouse

    @çaksu, Kesinlikle doğru. % 100 aynı düşünüyorum. Ve insan özelinde her gün yemek yemenin, uyumanın, tuvalete gitmenin, günlük sıkıcı faaliyetlerin, işlerin insanı küçültücü bir konuma soktuğunu düşünüyorum. Bence çok ilkeliz. Evrende, yıldızlar, galaksiler arası yolculuk yapan, evrenin sırlarını keşfeden bir varlık olmak isterdim. Bunaltıcı, sıkıcı, anlamsız, sömürülmek üzere var olan varlıklarız. Bilmiyorum belki de dediğin gibi bu da çözüm olmayabilirdi. Böylesine kozmik bir konuya insani parametrelerle bakmak doğru olmayabilir, yine de hiçbir şeyin hiçbir şekilde var olmaması fikri kışkırtıcı geliyor.

    çaksu

    @deadhouse, “Evet bence de çok fışkırtıcı” diyecekken yanlış okuduğumu farkettim. Ehueh.

    “Böylesine kozmik bir konuya insani parametrelerle bakmak doğru olmayabilir”. Bu tavra daha yakın olduğum oluyor. Ama dediğin gibi haksızlığa uğramış, içinde bulunduğum formda ve şartlarda küçük düşmüş hissettiğim de çok oluyor. Hatta dominant modum bu oluyor bazen aylarca.

    Bu şekilde aşırı bunalınca biraz budist taoist kafalara yöneliyorum genelde haha. Bu bendeki yok olma isteğini alıp biraz daha işlevsel bi kalıba sokuyolar sdf. İşaret ettikleri şeyleri tecrübe edebildiğim ölçüde, kafanda kurduğun bu “ben” hikayesinin içini boşaltmaya çalışıyor. Geçmişin geleceğin ağırlığını yüklenmeyi bırakıp, akış içinde ufak bi dalgacık, ufak bi girdap, her ne ise, olarak da varolabilmeyi öğretiyolar sanki biraz. Bu yok olma isteğini bu açıdan doyurabiliyor. Ya da seni yok olma isteği gibi şeylerin boşa çıktığı bi paradigmaya sokup, bunun olmamasıyla seni rahatlatabiliyor. Kendini “senin hikayen” olarak görüyosan, olan biteni daha saf daha direk bi şekilde tecrübe edebildiğin anlarda “sen” var olmuyorsun. Varsın ama katı değilsin, ya da. Akışın bi parçası. Olan biten çarpıp dövmüyor seni. Akıyosunuz beraber. Mental ya da psişik bi efor harcamanı gerektirecek bir şey yok. Eforsuz da varolabilirsin.

    Ne biliyim. Eheh. Konuşuyorum da..

    Çoğu zaman olmayalım istiyorum pratikte. Herşey çok yorucu, ve yorucu olmayan bi hale getirebilmek adına bişeyler yapacak motivasyon bile olmuyor. ırghhh… Kitabıma döneyim madem. Son ivmelenmeyi kotarıp asteroide ulaştı bizimkiler, yani hayatta kalanlar. sigh.

    Raddor

    @deadhouse, @çaksu, güzelliklerle dolu evrene nasıl kıyarsınız yahu !

    https://youtu.be/H1n5Y0MIU1I

    çaksu

    @Raddor, Haha. Otistik olduğum için hiç kız arkadaşım olmadı. (At suçu at!) Bi kaç sene öncesine kadar dişiyi bırak kimse ile konuşamıyodum. Artık konuşurum da salmış haldeyim. Bişey kovalayacak enerjim yok. Böyle kutudan bozuk çıkmış olmasam bilmem nasıl olurdu. :)

    Tabi 3 kişilik sample’da bir outlier olarak deneyin içine sıçtığım kanısına da varabiliriz bunu okuduktan sonra.

    Pardon :|

    Raddor

    @çaksu, bu durumun adı cinsel hiyerarşide Incel olarak geçiyor. Bunu yazmamın sebebi şu: Kendini Incel olarak tanımlayanlar üzerinde araştırma yapıyorlar. Pek çoğunun aslında kendilerinin abarttığı kadar fiziksel sıkıntısı olmadığı, yani Incel olmadıkları ortaya çıkıyor.

    “At suçu at!” yazdığına göre seninki de bana biraz bahane gibi geldi. Otizmin getirdiği sorunlar zamanla aşılabiliyor diye biliyorum. Ama üniversitede özel eğitim dersini doğru düzgün dinlememiştim. Pek bir bilgim yok. Geçmiş olsun demek doğru olur mu bilmiyorum. Bu konudaki cahilliğim için özür. :)

    çaksu

    @Raddor, Haha eyvallah. “aslında incel olmadıkları” derken.. Bu klinik bi durum ya da terim değil, sadece niteleyici bi ifade diye biliyorum. Involuntary celebate’ın kırpılmışı.

    Fiziksel sıkıntıdan değil de davranış olarak ne yapacağımı bilmediğimden böyle olageldi.. İşte küçükten yalanı anlamamak, sosyal zekamın olmaması, herşeyi kelime anlamıyla almak ve herşeye inanmak gibi şeyler.. gittikçe hiçbişeyden hiçbişey anlamadığıma kanaat ettirdi. Bu da her türlü etkileşim üzerine olan korkularımı gittikçe büyüttü fobi haline getirdi vs. 20li yaşlarda en ağır zamanı oldu.

    Bi çok yönü aşılabiliyor dediğin gibi. Hala yön duygum yok hiç. Kendimi salarsam garip görülen çok şey söyler/yaparım. Ama tecrübeyle, geri dönüş ala ala biraz daha taklit yapmayı öğreniyosun haha.

    Tabi klinik yardım da almalı aslında da.. “sikerim ya ölcem gitçem az kaldı” modundayım.

    Murad

    @deadhouse, YALVARIRIM, OLSUN ARTIK, BİTSİN BU CEFA

    Berca B.

    @deadhouse, Şu video seni rahatlatacaktır o zaman, akşam vakti patlamış mısırını hazırlayıp izlemeni öneririm.

    https://www.youtube.com/watch?v=uD4izuDMUQA&list=PL_QS2EcayBxli2F4OI3OnAwR8UuA3hlMl&index=1&ab_channel=melodysheep

    Bu arada konudan bağımsız izlediğim en epik şeylerden biri.

    çaksu

    @Berca B., Evrenin ısı ölümü <3

    Petekleri kısarak naçizane katkımı yapıyorum.

    Brian Cox'un Universe'ünün ilk bölümündeydim şu an. Tevafuk oldu.

    Aura magula

    @deadhouse, yok istemem.Her şey devam etsin mümkünse hiçbirzaman yok olmayalım. Ne zaman yok olsak da kurtulsak diye düşünsem her seferinde tersköşe olacak olaylar yaşıyorum.Daha deneyim edecek tonla zevk var olmasın öyle şeyler:) zaten lineer çizgide gitmeyen bir dünyada yaşıyoruz her an herşeyin olma olasılığı var.Bu değişimleri görmek için yaşıyorum

    deadhouse

    Kocaman bir paragraf yazdım, sildim. Gerek yok. Takatim yok. :)

  23. Aura magula says:

    Far cry 6 alıyorum oynayan varsa yorumları beklerim

    Planım oyunu ultra hard modda tek silahla oynamak belki zevkli olur.

    Ugur

    @Aura magula, Her yerde gördüğüm tek yorum: “FC5 ya da FC4 neyse bu da o”

    Ben şöyle 100 liranın altına indiği zaman almayı planlıyorum.Bir de Season Pass’i baya ilginç olacak.Önceki oyunlardaki kötü karakterleri oynayacakmışız.

    Aura magula

    @Ugur, benim için fc4 ün aynısı olsun yeter tek istediğim fc4 ün gaddar zorluğu. Hele outpostlar bayağı bir zorluyordu. Fc5 de ki sünger yapay zeka beni tatmin etmemişti öyle olmasın da ne olursa olsun

  24. Agrypnie says:

    Sevgili PA severler PS4 için Call of duty tarzı sağlam ikinci dünya savaşı konulu savaş oyunu varsa önerilerinize açığım

    Aura magula

    @Agrypnie, ww2 deyince aklıma wolfenstein geldi ama onunda cod la alakası yok.

  25. Aura magula says:

    @Yiğit, Rockstar rdr2 ile tıpkı gta sa daki gibi birkez daha sınırları belirledi zincirleri kırdı.Rdr2 de hiç hata yok ama ille de bul dersen oynanışın aksiyon anlarında biraz kütük olmasını ve yapay zekanın olmayışını sayabilirim ama bunlar ufak şeyler.Rdr2 hatasız kusursuz birkaç oyundan biridir.Vede sana itiraz edemem gelmiş geçmiş en iyi oyun olabilir.

    Tlou2 nin yanlış yaptığı şeyler var mesela hikayenin malum meselelerini gözümüzün içine içine sokmaları karakterleri bunun üzerine kurmaları mesela yada oyunda aşırı derece dolap karıştırma saçmalıklarının olması mesela.Oyüzden bence bir rdr2 etmez

  26. dreadfulfate says:

    Beyler İsmail Vilehand arapmış KSHSKKSJSKSJKSJSKSHKS

    Joseph

    @dreadfulfate, hayırdır sen ingiltere prensimisin

    ismail vilehand

    @dreadfulfate, deve sürüyorum, pilavı avuçlayarak yiyorum ve parlak oğlanlara hastasıyım.

    Murad

    @dreadfulfate, NASIL?

    ismail vilehand

    @Murad, kardeşim ben 2009 yılında Suriye’den gelip yerleştim buraya. Eski yorumlarımda ondan Türkçem çok bozuk.

    Yiğit

    @dreadfulfate, 4 kişi ismail vilehand’a az gelir yalnız

    dreadfulfate

    @Yiğit, yoo ben yetiyorum

    Aura magula

    @dreadfulfate, isRail vilehand le karıştırdın galiba

    ismail vilehand

    @Aura magula, bro ben Arabım cidden. Hatta Dream Theater ile düşüncelerim de şu şekilde:

    “Basçıları ibne gibi giyinen küçük Çinli bir kız. Deri pantolonlar giyiyorlar. Özellikle de vokalistleri. Saçları gerçekten tam bir ibne gibi. Ayrıca bir opera şarkıcısı gibi söylüyor. Saçları, giysileri, müzikleri… Hepsi ibne.”

  27. lammoth says:

    Gecemin içine sıçtın Halil Umut Meler. Adam değilsin.

  28. hammerfall says:

    @dreadfulfate, bilmediğimiz birşey söyle

  29. Nocturnalwalker says:

    Dünyaya çarpıp koca dinozor imparatorluğunu yok eden asteroit abiler … Nerdesiniz lütfen rica ediyorum bir kerecik daha uğrayın dünyaya ama bu kez kalabalık ve daha büyük olanlarınız gelsin acil . Birtek hayvanlar ve tabiatın yok olmasına üzülecem ama bunlarında insanlıktan çektiği zulmün haddi hesabı yok.

    çaksu

    @Nocturnalwalker, O zaman 5000 ila 10000 yıl arasında sürmesi beklenen meteor bombardımanına hazır mıyız? Hem de yeni patlayan Ay’ın parçalarıyla!

    https://www.goodreads.com/book/show/22816087-seveneves

    Nocturnalwalker

    @çaksu, Umarım en kısa zamanda hemde .

  30. TAAKE says:

    Dünya üzerinde varolan en iyi youtube kanalının yabancılardan Filthy Frank
    Türkiye’den ise Deep Turkish Web olduğunu düşünüyorum

    Bu ikisinin yaptığı videolar milyon dolarlık bütçe,efsane cast ile çekilmiş filmlerden daha çok haz veriyor bana,hadi papa franku bıraktı,joji oldu,adam sevdiği işi yapıyor da,sadece kameraya öpuücük atıp,kameraya bakan adamların,kadınların ünlü,influencer,fenomen olduğu yerde bu adamlar nasıl patlamaz anlamıyorum,hadi umut sarıkaya karikatürden çıkarak dünya çapında olamaz onu anlarımda dijital/sosyal medyadan içerik üreten adamlar nasıl bu durumda,yanlış anlaşılmasın kesinlikle şu anki gizemli,röportaj yok,görüntü yok hallerinden çok memnunum,adamlar youtube un underground dibi,youtube un black metali gibi ama neden bu kadar görmezlikten gelinip,hatta bok atılıyor anlamak mümkün değil,tarzları sürrealist/kara mizah gibi kalıplara bile sığdırılmayacak acayiplikte olmasını geçtim,zerre alternatifleri ve similarları bile yok
    (Zamanında musluk10 kanalı vardı ama o da anca sürrealist/absürt tarz)

    https://www.youtube.com/watch?v=J_bGOj8RRU8&t=320s
    https://www.youtube.com/watch?v=2KxGqZt2l3U
    https://www.youtube.com/watch?v=NPGntNFf9aE

  31. Raddor says:

    James Bond demişken sizce en iyi Bond hangisiydi? Bence hepsi birbirinden mükemmel ancak benim ezelden beri Roger Moore’a ayrı bir sempatim var.

    Bir de şu entry çok hoş:

    https://eksisozluk.com/entry/68381720

    Ugur

    @Raddor, Timothy Dalton.

  32. Joseph says:

    @TAAKE, Konser ortamını sevmiyorum boş beleş serseri tipler var genelde Türkçe rap dinleyenlerden farkı yok

  33. Raddor says:

    İlk defa Asyalı beğendim:

    https://youtu.be/kvJElTaR5kM

  34. Raddor says:

    Arkadaşlar, Spotify şarkı sözleri gösterme özelliğini getirdi. Ancak bazı kullanıcılarda hiçbir şekilde gözükmüyor. 5 saattir uğraşıyordum, hiçbir tavsiye işe yaramıyordu ki world wide web’in anasını ağlatarak çözümü buldum sonunda.

    Durumun uygulamayı güncellemekle falan alakası yok. Tamamen hesabınızla alakalı bir problem bu. Mobilde daha önce giriş yaptığınız başka hesabınız varsa ona giriş yapın, orada çalıştığını göreceksiniz. Ancak tekrar ana hesabınıza baktığınızda şarkı sözleri tekrar kaybolacak.

    Şöyle çözdüm: Spotify mobilde kullanığım diğer free (şarkı sözlerinin göründüğü) hesaba giriş yaptım. O arka planda açıkken Spotify’ın sitesine girip o hesabı komple varoluştan sildim. Uygulamaya geri dönüp ana hesabımı geri açınca sorun düzeldi.

    Oran olarak az ancak sayıca çok insan bu sorunu yaşıyor ve Türkçe forumlarda bunun çözümüyle ilgili bir bilgi yok henüz. Aranızda yaşayan varsa bu problemi umarım bu yorumum faydalı olur.

    Raddor

    Denemeyin vazgeçtim. Düzeldikten bir süre sonra tekrar eski haline döndü. Fakat en azından sorunun bizden değil onlardan kaynaklandığını anlamış oldum. Şimdilik geliştirme yapmalarını ve bu sorunu fark edip müdahale etmelerini beklemekten başka çare yok belli ki.

    Raddor

    Manilla Road’un bile şarkı sözleri çıkıyor normalde ama benim hesapta sıfır, böyle işin aq. Ne güzel olurdu arkada ikide bir Chrome açmadan dinlediğim metal parçaların lyric’lerine bakabilmek.

    Ekşiciler bana mesaj attı. Spotify geri bildirimde bulunmuş. Bazı hesapları test grubuna almışlar. Yeni özellikler deniyorlarmış.

    woodenpint

    @Raddor, Ben de spotify kullanıyorum her şarkının sözleri sorunsuz gözüküyor, umarım kalkmaz bu özellik

    Noumena

    @Raddor, deezer kullanıyorum uzunca bir süredir ve birçok şarkının sözlerini sorunsuzca görebiliyorum spotify tekelinden kurtulmanızı herkese tavsiye ederim

  35. Ouz says:

    Sitede Dying Fetus – War of Attrition albümünün kritiği daha önce de mi yoktu yoksa vardı da silindi mi?

  36. Çocukluğundan beri müzik konusundaki vizyonunu ve gelişimini hayranlıkla izlediğim 17 yaşındaki yeğenim (beni metalle tanıştıran doktor dayımın kızı) Doğa’nın son görüşmemizden bu yana Thy Catafalque, Opeth gibi grupları keşfettiğini; Toronto’daki Megadeth konserine bilet aldığını öğrendim ve çok mutlu oldum. 5-6 yaşlarındayken birlikte arabada Rush, Yes, Iron Maiden dinlerdik. Yelpazesini genişletiyor olmasına çok sevindim.

    Hemen 15-20 tane grup önerdim farklı türlerden. Hatta Mart ayında Toronto’da Protest the Hero konseri olacağı için birkaç şarkılarını yolladım hemen sevdi, konsere gidebilirim dedi.

    Bebekliğinden beri bire bir takip ettiğim için bir anda “Ahmet Abi Thy Catafalque seviyorum” demesi acayip hoşuma gitti, pamuk gibi oldum.

    Rust in Peace.

    @Ahmet Saraçoğlu, Megadeth konseri? Protest the Hero konseri? Toronto?
    Biz de dakika başı kur kontrol edelim :( Şaka bi yana, aynısını kardeşimle yaşadım, çok güzel hissettiriyor. Sebepsizce gidip Stabwound dinletmiştim, ben bunu sevdim demişti öyle kalmıştım :D Böyle dinlete dinlete sevdirdiğim gruplar oldu, Leprous, Gojira, Metallica aklıma gelenler.

    çaksu

    @Rust in Peace., Ben de klasik müzik dersi aldığım hocama Diminished To B dinletmiştim. O da sevmişti haha.

    Fırat

    @Ahmet Saraçoğlu, Kardeşime bırakın Opeth’i Gojira’yı, Pink Floyd’u bile sevdiremedim. Yıllardır piyano çalıyor ve Beatles hayranı ama olmadı işte. Belki birkaç girişimde daha bulunurum.

    Godless Killing Machine

    @Ahmet Saraçoğlu, benim kardesim benden 19 yas kucuk, 16 yasinda simdi. cok az gorustuk onunla 7-8 yaslarina kadar gormustum, sonra pek gormedim. o da kendi kendine archspire, ingested falan kesfetmis, gitar almis amfi almis. ondan cok buyuk oldugum icin babamin anlattiklarindan bir nevi hak yolu budur manasini cikarip metale dalmis. cocukken arkadaslar benim abim dinliyordu falan diyince ozenirdim cool gelirdi, simdi o abi ben olmusum. yillar ne cabuk gecti be kardesim apayri bir topic acilsa yeridir.

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, Ben metale abimin bir gün eve alıp getirdiği Load ile başlamıştım. Ben yüzlerce metal grubu sömüren birine dönüşmüşken abim black albümden numetale sekip şimdi Spotify’da chill, focus gibi playlistlerden başka müzikal kaygı gütmeyen birine dönüştü. Keşke abime bu konuda öncülük edebilseydim.

    Yiğit

    @Dysplasia, aha ben. Ben de abimin ben 6 yaşımdayken bilgisayara kill em all indirmesiyle başladım. Kendisi şu anda sıla dinliyor.

  37. Aura magula says:

    BAYANLAR VE BAYMAYANLAR valve yeni oyun geliştiriyormuş steamdecke uydurmalık bir oyunmuş türüde gerçek zamanlı stratejik shooter olacakmış.Şimdilik citadel adıyla geliştiriliyor.Benzer olarak l4d alien swarm ve half life karışımı bişeyler olacakmış.

    Çok merak ediyorum nasıl olacak

  38. asli says:

    spotify wrapped’larımızı paylaşabiliyor muyuz?

  39. Ouz says:

    Bu da böyle bir istatistik: https://i.hizliresim.com/d2asmzj.jpg

    asli

    @Ouz, vaporwave… harika. listenizi paylasir misiniz? ama link olarak degil, oyle olunca herkesin kendi playlistine yonlendiriyor, “baska playliste ekle” secenegi ile yeni bir playlist olusturarak kopyalayabilirsiniz

    Ouz

    @asli, Listeyi paylaşmayayım ama istatistiği; Infinity Frequencies, Luxury Elite, 18 Carat Affair (bu sene bu projeye taktım mesela) gibi isimlerin şekillendirdiğini söyleyebilirim. Bunlara ek olarak listeye dâhil olmayan 1991, 2 8 1 4, telepath gibi abukluklarla da bolca vakit geçirdim.

    asli

    @Ouz, infnity freqencies disindakileri duymamistim, dinliyorum suan. 18 carat affair cok hosuma gitti.
    s n u g dinlediniz mi?

    Ouz

    @asli, 18 Carat Affair’in 60/40 albümündeki Roxxy parçası, bu sene en çok dinlediğim şarkıymış. 700′e yakın defa dinlemişim. O albümü de olduğu gibi baştan sona defalarca dinleyebiliyorum, doğrudan 90′lara ışınlıyor beni.

    S N U G’ı, Lo-Fi Hip-Hop listelerinde dinlemiştim, özellikle takip etmiyorum şimdilik. Bu ayarda müzik yapan Kayou. (Dreamscapes albümü favorim), Yasumu (Mirror of Time yine favorim), Purrple Cat (Adventure Island albümü muhteşem) gibi müzisyenleri takipteyim ama.

  40. Yine kendim için değil de PA için veya Agresif Musiki için dinlediklerimin öne çıktığı bir Spotify listesi oluşmuş. En çok Meshuggah dinlediğim kesin, ki onu kendi zevkim için dinledim. Sonraki Marduk, Paradise Lost, Gojira podcast için. Dark Funeral da kendi zevkim için.

    Toplam 36.687 dk dinlemişim. Sizde nasıl bilmiyorum, az mı çok mu emin değilim.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, bence ortalama. Benim sürem de öyle. Ki eylül’den bu yana (özellikle de son birkaç hafta) neredeyse hiç müzik dinleyemedim. Yılın ilk aylarında ise kıtlıktan çıkmış gibi dinlediğimi düşününce normal geldi bana.

    Yalnız son aylarda yeni çıkan neredeyse hiçbir şey dinleyememiş olmam beni üzüyor. Müzikal anlamda tek aktivitem dolmuştayken dinlemek.

    Podcasti de çok takip edemedim. yine de en çok dinlediğim podcast olmuş tabii ki <3

    Erhan

    @Ahmet Saraçoğlu, Ben 70 bin dk’ya yakın dinlemişim. Sırayla en çok dinlediklerim:

    Carcass, Mastodon, Dark Tranquillity, Slugdge, Between the Buried and Me.

    Bu sene en çok dinlediğim ilk 3 şarkı:

    Mastodon – Pushing the Tides
    Carcass – Torn Arteries
    Slugdge – Slave Goo World

    Ouz

    @Ahmet Saraçoğlu, Bendeki durum şu: https://i.hizliresim.com/k0dyddk.jpg

    Saçma sapan bir sayı. Buna YT üzerinden dinlediklerimi, bilgisayardaki mp3′leri filan da ekleyince rahat 100 bin saate çıkar.

    *Görseldeki albümleri merak edenler için:

    Windows 96 – One Hundred Mornings
    3rd Force – 3rd Force
    Silent Hill 2 – OST
    John Maus – Love is Real

    Necrobutcher

    @Ahmet Saraçoğlu, 36,000 dk dinlemişim ben de. ilk sırada katatonıa var ıkıncı sentenced. sonra faith no more,enslaved ve opeth.

  41. Ali Osman says:

    Ağzımın yüzümün yamulduğu bir yıldı. En çok Katatonia dinlemişim. 70.228 dakika dinlemişim toplam.
    Verilerinde yanlışlık sezen var mı? Sadece Dispossession’ı 11.065 dakika dinledim gösteriyor ama bu şarkıyı son 3 aydır yoğun bir şekilde dinliyorum. Bana pek olası gelmiyor

    Yiğit

    @Ali Osman, katatonia benim de ikincim olmuş. 1. sırada ise Radiohead var. Entel ve yıkık bir puşt olduğumun canlı kanıtı.

    deadhouse

    @Yiğit, Paralel evrenlerde kesin kankayız seninle.

    Yiğit

    @deadhouse, yani sonsuz paralel evren olduğunu düşününce evlenmiş olmamız bile kesin zaten.

  42. Ali Osman says:

    @Yiğit, ilk 5′te başka ağlak grup yok bende. Ama Katatonia yeterince ağlattı zaten. Bir de senin Abscission ile yaşadığın şeyi Með Svipur á Lofti ile yaşadım ben de. O riffi dinleye dinleye manyağa dönmüştüm bir ara. En çok dinlediğim şarkı olmuş.

    Yiğit

    @Ali Osman, o şarkıyı ben de bu yıl defalarca dinledim lakin gitarda çalmak için genelde youtube’dan açtım. Muhtemelen bu yıl en çok dinlediğim 5 şarkıdan biridir.

  43. woodenpint says:

    74.027 dakika dinlemişim, 16.391 dakikası ve en çok dinlediğim Motörhead’miş, türler thrash death groove gidiyor ama en çok dinlediğim şarkıyı Eric Satie Gnossienne No1 olarak gösteriyor, aylardır aralıksız dinlediğim bir kaç grup ise yok listede, ilginç gerçekten hahahah

  44. deadhouse says:

    Distopik filmleri/kitapları seviyorum; fakat bu, onları aynı zamanda komik bulduğumu değiştirmiyor. Çünkü türlü türlü distopyaların tam ortasında olan insanlığın, yinelenmiş karanlık gelecek senaryolarına değil, devrimlere, eylemlere ihtiyacı var.

  45. Alondate says:

    76 bin dakika ve en cok Joji dinlemisim. Love finished with metal.

  46. asli says:

    bu parçada
    Ayla Dimen – Anlamazdın (Una Calle Nos Separa) duyan bir ben miyim?
    https://youtu.be/ykzBew1An1I

    Dysplasia

    @asli, linke tıklayınca ‘böyle bir şarkı vardı, evet’ diye düşündüğüm şarkı da anlamazdın’mış, evet.

    asli

    @Dysplasia, hahaah nostalji.. bir Ingiliz white metal grubunun Ayla Dikmen’i duyup esinlenmis olmasi fikri cok guzel degil mi.. dogru olmasa bile..

  47. TanSolo says:

    Spotify’ı seviyorum ama zaman zaman beni delirtiyor We Are The Romans ve Atheist albümleri gibi kıymetli albümler kaldırılınca üzülmüştüm fakat bugün tavana zıpladım sinirden. Ulan 10 tane albüm söyle deseler birisi Times of Grace birisi Through Silver in Blood olur ikisi de kalkmış te a…

  48. Joseph says:

    Carcass at the gates dimmu borgil gibi gruparın son albümlerini Mastering işlerini yapıp ve İçine Sıcan Adam bu
    https://www.metal-archives.com/artists/Jens_Bogren/21563

    Ouz

    @Joseph, Dimmu’nun son albümünün mastering’ini kim yaparsa yapsın kötü olmaktan kurtulamayacak bir albümdü zaten. Grubun mastering’ciden ziyade kafayı değiştirmesi lazım.

  49. çaksu says:

    Le Guin’e dönünce yuvama dönmüş gibi oldum. Muhteşem bi insan.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.