# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
HÄXANU – Totenpass
| 11.04.2023

Annen baban sana ne yaşattı be Alex.

Bugün ÇOK karanlık bir zihne sahip, bir dolu projede yer alan ve bir kısmını da tek başına idare eden bir adamdan bahsedeceğiz.

ABD’nin country ve bluegrass başkenti Nashville, Tennessee’den çıkmasına rağmen black metalin en soyut formlarını icra eden bu adamın son projesi olan HÄXANU bugün sayfalarımızı kirletmek için seçtiğimiz grup.

A.P. mahlasıyla müzik yapan Alex Poole, farklı projeleriyle sitemizde de epey fazla yer bulan bir insan. Tamamı pek sevgili dostum Oğuz Sel tarafından bu sayfalara taşınan bu projeleri CHAOS MOON, GARDSGHASTR, KRIEG, RINGARË, SKÁPHE, BENIGHTED IN SODOM ve yakın zamanda benim incelediğim TRIUMVIR FOUL olarak sıralayabiliriz. Şu grup adlarını bir okuyun hele; annen baban sana ne yaşattı be Alex. Tuu senin kalıbına sıçam böyle müzik mi yapılır.

HÄXANU’ya müzikal düzlemde baktığımızda tam bir black metal grubuyla karşılaşıyoruz. Bu black metal, A.P.’nin diğer gruplarında da görülen kısmen orospu evladı kısmen sanatsal duruşu yansıtan; çok hoş akustik bir intronun ardından full HD black metale geçiş yapabilen bir mizaca sahip. SARGEIST, SPECTRAL WOUND, SATANIC WARMASTER, HORNA tarzı damarlı black metal çerçevesinden de bakılabilir, yer yer MGŁA ve MISÞYRMING’in karakteristik havaları da solunabilir. A.P.’nin diğer projeleri düşünüldüğünde HÄXANU bir anlamda kafa dağıtmak için ortaya çıkarılan, standart, antin kuntin işlere girmeyen saf bir black metal grubu olarak değerlendirilebilir. Melodiler, tremolo rifler basit karakterli ancak etki yaratma konusunda üzerlerine düşeni yapıyorlar. Vokalleri üstelenen L.C. adlı arkadaşa da selamlarımı gönderiyorum; o da elinden geleni ardına koymuyor ve bu sayede şarkıların vahşet dozu epey artıyor.

Yeri geliyor tıpkı “Thriambus – Threnoidia”da olduğu gibi zenginleştirici klavyeler koyup altyapıyı topluyorlar, yeri gelinceyse monoton olmaktan hiç çekinmeden aynı tremolo tifini dakikalarca tekrarlattırıyorlar.

Özellikle A.P.’nin işlerinin takipçisiyseniz, son yıllarda çıkardığı pek çok albümle underground ortamlarda takdir toplayan Amor Fati’nin genel grup portföyüne aşinaysanız HÄXANU’ya da rahat ısınırsınız. Katıksız black metal. Ne eksik ne fazla.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.11/10, Toplam oy: 9)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Amor Fati Productions
Kadro
A.P.: Gitar, bas, klavye
L.C.: Vokal, akustik gitar

Konuk:
Juhos: Davul
Şarkılar
1. Θάρσει
2. Death Euphoria
3. Thriambus
4. Threnoidia
5. Sparagmos
6. Ephòdion
7. Οὐδεὶς ἀθάνατος
8. Totenpass
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.