# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
SPECTRAL WOUND – A Diabolic Thirst
| 21.04.2021

Susuzluğunu dinle.

Black metal dünyası özellikle son yıllarda saçmalık düzeyinde fazla bir üretime sahne oluyor. YouTube’da black metale yoğunlaşmış pek çok kanala bakınca bile bunun ne kadar baş edilemez boyutta olduğunu görmek mümkün. Sadece atmosferik black metale odaklanan ve 70 binden fazla takipçisi olan birtakım kanallar var. Bu üretim çılgınlığı içerisinde iyileri seçmek, yeterince dinlemeye zaman bulabilmek ve hakkını verecek şekilde fikir edinmek bile yorucu bir uğraş.

Kendisini 12 yıldır metal albümlerinin incelenmesine adamış bir site olarak bizim de bu yığın hâlindeki grup ve albümleri elekten geçirip hangilerini sayfalarımıza taşıyacağımıza karar vermemiz yine bir mesai alıyor diyebilirim. Bugün bu elekten geçmek için diğer birtakım güncel albümlerle rekabete girmeyen, doğal olarak PA’da yer bulan bir albümle birlikteyiz.

Son yedi yıldır faaliyetlerini sürdüren Kanadalı grup SPECTRAL WOUND 2018’de çıkan “Infernal Decadence”la tanıdığım bir grup. Yeni albümleri “A Diabolic Thirst”ü geçtiğimiz Cuma günü ortamlara saldılar ve doğal olarak biz de kendilerine sayfalarımızı kirletme iznini düşünmeden veriyoruz. Kanadalı black metal gruplarının genel sound’ları itibarıyla en çok Finlandiya sahnesindeki gruplara benzediklerini düşünüyorum. Fin gruplar arasında da elli tür farklı black metal karakteri olsa da ülkenin alametifarikası olan damar, acılı, kederli black metali Kanadalı gruplar da hakkını vererek sunmayı başarıyor.

SPECTRAL WOUND’a baktığımızda rif ve melodi anlayışı olarak SARGEIST’a yakın duran bir üslup görüyoruz. Militan black metalin zehirli şerrinden bir miktar uzak, hüzünlü ve ızdıraplı olmasına rağmen DSBM’den uzak bir duruş ve hepsini sarıp sarmalayan genel bir huzursuzluk…

“A Diabolic Thirst”e baktığımızda SARGEIST’a, HORNA’ya ve özellikle “Carelian Satanist Madness” dönemi SATANIC WARMASTER’a yakın bir karakter bulmak mümkün. Grup sadece soğuk ve şeytani olmak için kasmıyor, aynı zamanda akorlarındaki doku ve katmanlar sayesinde özellikle SARGEIST’ın “Let the Devil In”de yaptıklarına benzer; dinleyiciyi alıp götüren bir atmosfer yaratıyor. Melodik olmak için melodik olmayan SPECTRAL WOUND, müziğin bu tarafını akor ve tremolo gitarlarının içine yedirerek daha zengin ve dolgun olmayı başarıyor.

Grup, yaptığı müziğin hoyratlığı ve çilesi göz önüne alındığında sound’unu da olabilecek en güvenli ellerden birine, Arthur Rizk’e teslim etmiş. Kendisi özellikle son 6-7 yıldır çirkin müzik yapan grupların Fredrik Nordström’ü, Dan Swanö’sü, Jens Bogren’i, Tue Madsin’i, Colin Richardson’ı, Scott Burns’ü, Andy Sneap’i olmuş durumda ve kendi gruplarıyla yaptığı müzik ile prodüksiyonunu yaptığı grupların yaptığı müzikler arasındaki uçurum gerçekten beni benden alıyor. Sürekli trap, EDM, dubstep gruplarının albümlerinin masa başı işlerini yapan ve sonra TRT 2’de Nihavent makamından Türk Sanat Müziği şarkıları söyleyen birini düşünün. O kadar değilse bile ona yakın bir uçurum var. Ama adam yapıyor. Yaptı, yine yapıyor (şu SUMERLANDS albümünü de aradan çıkar artık barzo herif, olay çıkaracağım artık).

Yazımız nihayete ererken SPECTRAL WOUND’un yeni albümü “A Diabolic Thirst”ü yazıda referans verdiğim gruplardan hoşlananlar başta olmak üzere özellikle Fin sound’una yakın hissedenlere hiç düşünmeden öneririm. Yaptıkları black metalin karakteri gibi öyle ruhani, atmosferik, soyut, dinî düzlemlere çıkan bir şeyler içermiyor ancak black metalin en has yaklaşımlarından birini çatır çatır önümüze seriyor. Yılın sona ermesine daha 7 aydan fazla var ama tahminim SPECTRAL WOUND’un “A Diabolic Thirst” ile yılın en değerli 8-10 black metal albümü arası gireceği yönünde.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.38/10, Toplam oy: 29)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2021
Şirket
Profound Lore
Kadro
Jonah: Vokal
Patrick: Gitar
Sean: Gitar
Sam: Bas, vokal
Illusory: Davul
Şarkılar
1. Imperial Saison Noire
2. Frigid and Spellbound
3. Soul Destroying Black Debauchery
4. Mausoleal Drift
5. Fair Lucifer, Sad Relic
6. Diabolical Immanence
  Yorum alanı

“SPECTRAL WOUND – A Diabolic Thirst” yazısına 13 yorum var

  1. P L A G U E says:

    Yazıda belirtilen referans gruplara ben de bir ekleme yapmak istiyorum. ‘Forteresse’Verdiğim örnek için grubun diğer albümlerini hariç tutuyorum.

    Sevdiğim bir grunun merakla beklediğim albümünde ne ararsam buldum. Bunun için son derece mutluyum. Sıradaki gelsin. ‘Djevel’

    Noumena

    Manbryne ve Malum manyaklıklarından sonra bu da 3.halka oldu. Üçü de yıl sonu en iyiler listeme girecek o kesin.

    Albüme gelirsek dehşetengiz bir yırtıcılık mevcut, bu sounddan kaynaklı olabilir ama ben çok sevdim. 4.şarkı haricinde nefes almaya izin yok, kütür kütür pata küte girişmişler. Bir önceki albüm daha melodi odaklıydı bunda ise vokaller ve prodüksiyon şahlanmış

    Doğru yoldalar 8,5/10

    Ahmet Saraçoğlu

    @Noumena, Malum’un ilk şarkısını dileyebildim sadece, vaktim olursa haftaya yazacağım.

    P L A G U E

    @Noumena, malum albümünün adını taşıyan parça müthiş birşey.

    Noumena

    @P L A G U E, +1

    Çok tehlikeli albüm

  2. narsistdestroyer says:

    İncelemeye -harfi harfine- sonuna kadar katılıyorum. Terra Nullius’tan beri Spectral Wound takipçisi bir berduş olarak A Diabolic Thirst benim için kesinlikle bu senenin ilk beşlerinde yer alıyor. Adamlar resmen “Eğri doğru yok, aha buyrun size salt black metal” deyip noktayı koymuşlar. Bize de artık kendimizi jiletlemek düşer.

  3. şeyh hulud says:

    Yazısı birkaç gün önce çıkan Kirottu ile güzel paslaşıyorlar.

  4. Yiğit says:

    Felaket zevk aldım. Hiç haberim yoktu ama bugünlerde ihtiyacım olan şey tam da böyle bir albümmüş meğersem.

    Ayrıca üstteki Malum muhabbetinde grubun adını bilmeyen bir cahil olarak ulan bunlar hangi albümden bahsediyorlar ki aq diyordum… Evet zırcahilim.

  5. Emre Görür says:

    Frigid and Spellbound bağımlılık yaptı.

    riser

    @Emre Görür, ilk defa dinliyorum, çok güzel gerçekten.

  6. Ece says:

    Albümü şu şekilde dinliyorum https://ibb.co/X4Z6ky8

  7. P L A G U E says:

    🙂

  8. Yiğit says:

    Kadehe kan doldurup içesim geliyor.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.