# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
PROFANE ORDER – One Nightmare Unto Another
| 06.05.2023

Refah ülkelerinden çıkan hayvan evladı gruplar köşemizde bugün.

Refah ülkeleri; Kanada, Finlandiya, İsveç, Norveç, Avustralya, Yeni Zelanda, İsviçre, daha niceleri… Ve bu ülkelerden çıkan aşırı refahsız, rahatsızlık timsali onlarca grup.

Rahatın batması kavramının müzikal karşılığı olan black/death metalin en iyi örneklerinin birçoğu bu tür ülkelerden çıkıyor. Bunun çeşitli sebepleri olabilir, ancak bir refah ülkesi olmayan Türkiye’nin bir vatandaşı olarak şimdi bu detaylara inip kendimizi üzmeyelim. Bugün bu refah duraklarından biri olan Kanada’dayız ve konuğumuz da yeni albümü “One Nightmare unto Another”ı yakın zamanda çıkaran iki kişilik grup PROFANE ORDER.

Bizleri Montréal’den selamlayan PROFANE ORDER, black/death metali daha da sıkıntılı bir düzleme çıkaran ve bestial death metal olarak da adlandırılan BLASPHEMY, CONQUEROR, REVENGE gibi grupların mirası eşliğinde müzik yapan son derece hayvan çocuğu bir grup. Müziklerinde dünyanın başka ülkelerinden çıkan aşırı pislik gruplardan olan TETRAGRAMMACIDE, PISSGRAVE, OF FEATHER AND BONE gibi isimlerin de izlerini görebileceğimiz PROFANE ORDER, son olarak 2021’de çıkardığı müthiş “A Diabolic Thirst” albümüyle gönüllerimize kan serpen SPECTRAL WOUND’un davulcusunu da kadrosunda barındırıyor. Ne var ki Illusory adlı bu arkadaş kurucusu da olduğu PROFANE ORDER’da hem davul hem gitar hem bas çalıyor, üstüne üstlük bir de vokal yapıyor.

Esasında bu tarz grupların müzikleri büyük oranda birbirine benzediğinden ve sertlik, acımasızlık, hayvanlık şiarı çerçevesinde şekillendiğinden PROFANE ORDER’ın da diğer türdeş grupların da ne kadar iyi olduklarını; albümlerinin ne denli çekici olduğunu küçük detaylar belirliyor. Kendi zevkim çerçevesinde konuşursam bunların başında vokallerdeki tutku düzeyi, davulun bu paniği ne kadar yansıttığı, şarkıların kimi detaylarda ne kadar kolaya kaçıp kaçmadığı gibi konular geliyor. Ben bunlara dikkat ediyorum ve bu endekse göre değerlendirdiğimde PROFANE ORDER ortalamanın üstü bir iş sunmayı başarıyor. Vokaller yeterince tutkulu, davul o gücü hissettiriyor ve şarkılardaki çeşitlilik de yeterli seviyede. Bu şartlar yerine getirildiğinde bu tarzdaki bir black/death metal albümü benim için sınavı geçmiş oluyor.

Yazıda adı geçen gruplardan birinin bile dinleyicisiyseniz PROFANE ORDER’la tanışın, “One Nightmare unto Another”ı dinleyin, sonra da bir refah ülkesi vatandaşı olsaydınız arkanıza yaslanıp keyfinize mi bakardınız yoksa mermili kemer takıp böyle it kopukluk peşinde mi koşardınız kendinize bir sorun, bunun muhakemesini yapın. İkincisini yapardım diyorsanız, PROFANE ORDER da dâhil kendini bu çileye adayan gruplara daha fazla saygı ve sevgi duymayı düşünebilirsiniz.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.54/10, Toplam oy: 13)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Nuclear War Now! Productions
Kadro
Illusory: Vokal, gitar, bas, davul
Olcadóir: Gitar, bas
Şarkılar
1. In the Shadows of the Past
2. No Light Here
3. A Sombre Passage
4. Suppression
5. Pernicious Scum
6. Seething
7. Of Bile and Malice
  Yorum alanı

“PROFANE ORDER – One Nightmare Unto Another” yazısına 2 yorum var

  1. Gökay says:

    Bu sene duyduğum en kalın sound bu albümün soundu olabilir. Aynı arkadaşların bir diğer projesi Skumstrike ile geçen sene çıkarttıkları Deadly Intrusions albümü sene sonu listemde ilk 10’ daydı. Geçen sene benim için o albümün üzerinde bir Black Thrash soundu yoktu, bu işleri gerçekten güzel kotarıyorlar. Seviyoruz, takipteyiz kendilerini.

  2. TAAKE says:

    kritik için teşekkürler,
    mükemmel grupmuş,tam aradığım müzik,bana Excoriate grubunu hatırlattı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.