# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
METALLICA yeni şarkısını klibiyle birlikte yayınladı
31.03.2023

72 Seasons.

METALLICA yeni albümü “72 Seasons“ı 14 Nisan’da çıkarıyor.

Detaylar şöyle.

1. 72 Seasons
2. Shadows Follow
3. Screaming Suicide
4. Sleepwalk My Life Away
5. You Must Burn!
6. Lux Æterna
7. Crown of Barbed Wire
8. Chasing Light
9. If Darkness Had a Son
10. Too Far Gone?
11. Room of Mirrors
12. Inamorata

Albüme adını veren şarkı klibiyle birlikte yayınlandı.

“If Darkness Had A Son” yayınlandı.

“Screaming Suicide”ın klip arkası ve çekim görüntüleri yayınlandı.

Klip de şöyle.

Albümden “Lux Æterna”nın şarkı sözü videosu yayınlandı.

Aynı şarkının klibi de şöyle.

  Yorum alanı

“METALLICA yeni şarkısını klibiyle birlikte yayınladı” yazısına 361 yorum var

  1. şeyh hulud says:

    Yawning Suicide

  2. Jeff Walker says:

    Midtallica, gerçekten Lux Aeterna hadi neyse de solo desen yok davul desen yok riffler ilgi çekicilikten ve yenilikten uzak. Megadeth e laf eden insanlar bunun nesini savunuyor çok merak ediyorum

  3. deadhouse says:

    Daha kötüsünü yapamazlar diyorsun, yapıyorlar. Şu şarkımsıyı yeni kurulmuş genç bir grup yapsa 2/10 verilmez. Megadeth’e o kadar sövdük Megadeth son albümlerinde bu kadar rezil şarkılar yapmamıştı.

  4. Hannemania says:

    Megadeth ve Metallica’nın son zamanda yaptığı sik suyunu andıran çalışmalardan Slayer’ın kepenk kapatıp “yeterli” demesinin ne kadar asil bir hareket olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum.

    Erhan

    @Hannemania, Slayer da pek masum sayılmaz. Slayer’ın 2000′li yıllardan sonraki sik suyuna dönüşme durumu Metallica’nınkiyle ölümüne kapışır. (Christ Illusion hariç).

    Slayer kepenki 2018′de değil de 2006′da kapatsaydı dediğini katılırdım ama Slayer da sanki biraz gecikti gibi.

  5. Kürşat says:

    Rezillik. Ya benden geçti ya da kulaklarım taze yeni şeyler duymaya alıştı. Bilmiyorum ama kötü be hakikaten kötü. Papa Het boşanacak para mı lazım o yüzden mi yapıyorlar albümü acaba? 60lık Masteynim bile kanser manser demeden çiçek gibi albüm saldı. Dogs of Chernobyl gibi bir şey yazabiliyor hâlâ, elleri tutmazken. Kötü ya çok kötü.

    deadhouse

    @Kürşat, Senden geçmedi. Objektif her dinleyici bu şarkının sik gibi olduğunu söyler.

  6. Rust in Peace. says:

    Megadeth’in son albümündeki şarkıların her biri de bu iki şarkıdan daha iyi. Aynı muameleyi göstermekte ciddi olamazsınız

  7. Erhan says:

    Metallica başlığı altında Megadeth’i gömme olayı bence çok şaşırtıcı. 2023 yılında bu iki grubu kıyasa sokmak ise çok gereksiz.

    Köprünün altından çok sular aktı, Dave’e sorsan yeni Metallica şarkılarını bile dinlememiştir, James’e sorsan Megadeth’in albüm yaptığını bile bilmiyordur. Maksadım iki sanatçının birbilerine olan ilgisizliğine rağmen karşılaştırmaların yanlış olduğu çıkarımını yapmak değil. Maksadım müzikal benzerliklerini bile neredeyse 30 yıl önce kaybetmiş bu iki grubun son model, son mantalite ürünlerini birbiriyle yarıştırmanın ne kadar mantıksız olduğunu anlatabilmek.

    Daha açık olmak gerekirse Metallica, bildiğimiz Metallica olmayı bırakıp tamamıyla bambaşka bir gruba dönüşeli 26 yıl oldu. Megadeth ise Supercollider ve Risk hariç hep Megadeth olarak kalmayı tercih etti.

    Sonuç olarak Megadeth kendi diskografisinde tam orta sıralarda durduğuna inanılan ve büyük oranda ”Fena değil ya” denilen bir albümle gelip az buçuk sevenlerini memnun etti. Fakat Metallica’nın yaptıkları bir kesim tarafından çok sevilirken bir kesim tarafından ise daima itin götüne sokuldu ve bu da Metallica’nın Megadeth gibi fanlarını dinlemek yerine salt kendi istediklerini yapma eğiliminde olduğunu gösterir bence.

    İşte bu yüzden iki grubu kıyasa alet etmek çok manasız. Birisi Thrash metal yapıyor diğeri bildiğin Rock’n Roll/Heavy metal. Bambaşka kafadalar artık.

    Suicide Silence Lux Aeterna’dan çok daha güzel olmuş. En azından James’in vokalleri Ronaldo’nun prime sonrası attığı efsane gollere benziyor. Canımın içi James hatrına şarkı dinlenir. Ama albüm hayal kırıklığı yaratabilir.

    Mansoldtheworld

    @Erhan, sana ne dostum belki o muhabbeti yapanlar sen doğduğun anda megadeth dinliyordu?!

    Bora

    @Erhan, “Birisi Thrash metal yapıyor diğeri bildiğin Rock’n Roll/Heavy metal.” abavv… 1995,96 Şebek dergisi kalıpları halen yaşıyor gözlerim yaşardı:)

    Erhan

    @Bora, O kalıplar halen geçerli Bora.

  8. owlbos says:

    Yeni albüme dair yayınlanan hiç bir Metallica şarkısını dinlemedim. Albümü de dinlemem muhtemelen. Bunu marjinal görünmek için değil gerçekten hiç mi hiç merak etmediğim için yazıyorum. Black albüm flan tamam da Yellow albüm Baroness ile güzel.

  9. Ali Osman says:

    Lux Æterna gayet hoş bir şarkıydı da bu ne amk?

  10. Raddor says:

    Atlas, RISEEEEEE !

  11. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    Screaming Suicide olmadı hocam.

  12. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    İlk şarkıyı ne kadar beğendiysem bu şarkıyı da o kadar sevmedim. Oyna devam.

  13. Ufuk Kaya says:

    Her şeyi bildikleri gibi yapmaktaki ısrarlarından ötürü Metallica hep saygı duyduğum bir grup oldu. Genelde, bir önceki albüm dahil, çok iyi parçalar yapmalarını sağlayan şey bu ısrar zaten. Yeni albümden yayınladıkları parçalar da bence çok iyi. Böyle devam. Yeni albümü büyük bir merakla bekliyorum.
    Ek olarak, aranızda benim gibi düşünen, ama “yok böyle objektifim” diye tutturarak hakarete varan derecede Metallica gömenler yüzünden fikrini paylaşmaya çekinen varsa çekinmesin, sizin kişisel deneyiminiz karşısında hiçbirinin önemi yok.

    Yiğit

    @Ufuk Kaya, kimi metalcide Metallica kompleksi var. Fırsatını bulduğu anda Metallica gömmeye başlayan tipleri ciddiye almayı bırakalı çok oldu.

    Şarkıyı dinlemedim, o yüzden buradaki muhabbetten bağımsız konuşuyorum.

  14. mustaineisgod says:

    Lux Æterna güzel gibiydi, bu şarkı hiç olmamış. gereksiz uzatılmış gibi, bitmek bilmedi halbuki süresi uzun da değil. diğer parçalar da bu şekilde olacaksa vasat bir albüm olacak. megadeth’le kıyaslayanlar olmuş ama megadeth daha bi müzisyen müziği yapıyor metallica’ya göre, başka hangi thrash metal grubu misssion to mars’ın 2. yarısındaki gibi bir müzisyenlik gösterebilir ki? metallica yeni nesli yakalamaya çalışıyor belli ki, hiç de ihtiyaçları yok böyle gereksiz şarkılara.

    deadhouse

    @mustaineisgod, Yeni nesli mi yakalamak istiyorlar?

    Adamların şu iki şarkısı dinozor müziği. Yeni nesil ne alaka?

    Yeni nesli yakalamak istiyorsan Ozzy gibi patlatacaksın bir Travis Scott ya da Post Malone düeti olup bitecek.

    Kim dinliyor çiğ Rock’n Roll/Heavy metal karışımı müziği yeni nesilde?

    Şu iki şarkıda benim anladığım tam tersine günümüz müziğini, trendini sikine takmayan bir hava var.

    Bu açıdan Metallica’yı takdir ettim. Ama besteler maalesef çok kötü.

    mustaineisgod

    @deadhouse, bi zahmet post malone gibi rapçilerle düet yapmasınlar, ihtiyaçları da yok ki. yeni nesil autotune rapçilerinden çok daha büyükler. demek istediğim oldschool thrash metal ayarında şarkılar olmaması, daha hard rock gibi kolay dinlenebilir tarzda, basit riffler yazarak müzik yapmaları. belki böyle bir gayeleri yoktur ama bana öyle geliyor.

  15. Dysplasia says:

    Erken konuşuyorum ama bence S&M sonrasında dinlenebilir tek işleri geliyor gibi. İki şarkıda da kafa siken sündürmeler yok, prodüksiyon güzel, Lars şarkılara pozitif katkıda bulunan bir şeyler yapıyor. Hadi bakalım.

  16. Twat says:

    Lux Aeterna Motörhead’di bu parça da Killing Joke olmuş. Hatta Pylon’a koy sırıtmaz. Bir ihtimal tüm albüm sevdikleri grupların türünde yaptıkları şarkılardan ilerleyecek. Zaten gençlik dönemi teması var. Iron Maiden olacakları şarkıyı çok merak ediyorum.

    Eksi tarafı, gitar tonunun iyice yumuşaması. Bu tonu hiç sevmiyorum. Konserlerinde de kullanıyorlar. Ayrıca eskisi gibi akılda kalıcı ya da hemen dile dolanan söz/nakarat yazmamaları.

    Artısı ‘Killing Joke’ olmasına rağmen bu parça daha Metallica gibi hissettiriyor. Death Magnetic-Beyond Magnetic arası yazdıkları şarkıları andırıyor hatta. Papa’nın sesinin iyice çatallaşmasından memnunum.

    Bu sesle umarım son ve daha sert bir albüm yaparlar. Bu albüm belli ki böyle garage inc. havasında ve temasında gidecek.

  17. Erutururu says:

    Lux Æterna’ya şükrettirecek kadar kötü bir şarkı.

  18. Yorumlardan sonra korku doldum, şarkıyı dinleyemiyorum. Elim gitmiyor play tuşuna.

    Canoir

    @Ahmet Saraçoğlu, abartıldığı kadar kötü değil. Şarkının hiçbi esprisi yok sadece, o kadar yani

    Yenal

    @Ahmet Saraçoğlu, evet kötü değil ama tabi ki dinleyicin beklentisini tam karşılamamış olabilir. Youtube dan yorumlara baktım iyi dönüşler almış. Bence sadece Metallica dan belki daha özel bir şeyler beklendiği için daha akılda kalıcı riffler olmadığı için memnun etmemiş olabilir. Kimisini de müzik basit gelmiş olabilir. İlk dinlediğimde bana kötü gelmedi. Defalarca dinleme heyecanı vermese de benim için durum böyle. Tabi ki Metallica ile fazla bir gönül bağım yok. Cumayı bekliyorum Overkill den single çıkıyor. Yuppi 👍😊

    deadhouse

    @Yenal, YouTube yorumlarına mı baktın. Abi şaka mı yapıyorsun. Oraya bok fotoğrafı eşliğinde 5 dakikalık osuruk dinletisi koysan “amazing” diyecek olanlar çıkar.

    Yenal

    @deadhouse, haklısın sadece insanların genel tepkisini aktarmak için tespitte bulundum.Genele bakarak kaliteli mi kalitesiz mi diye sonuç çıkarmak yanlış olur.

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, Ben bariz sevdiğimi farkettim şarkıyı. Nakaratı olmaması gibi bir eksikliği var ama şarkının kompozisyonu, geçişleri falan yerli yerinde.

  19. Berca B. says:

    Valla bana nakarat dışında fena gelmedi şarkı. Nakaratta daha güçlü bir şeyler deneselerdi çok daha güzel olurdu ama şu haliyle biraz gösterip vermemiş gibi geldi şarkı bana. Albüm içinde dinlerken neye dönüşeceğini de görmek lazım.

    Raddor

    @Berca B., “Listen weeell better listen weeeell” diye sürekli dilime dolanıyor. Hetfield’ın biraz daha çatallı bir sesle parçaya girişi zaten çok iyi. Şarkı geliyor, toplanıyor, yükseliyor, müthiş vuruşu yapacak derken “keep me inside, my name is suicide” diye kestirip atılmasıyla vasata düşüyor.

    Berca B.

    @Raddor, benden daha güzel ifade etmişsin valla. Tam olarak böyle düşünüyorum.

    Raddor

    @Berca B., eyvallah. Muhtemelen StateOfMercury versiyonu çok iyi olacak. Hadi hayırlısı…

    deadhouse

    @Raddor, Sen ismail vilehand ve Berca son Rock’n Rollculardansınız.

    Benim anladığım bu. :)

    Berca B.

    @deadhouse, ben böyle klasik heavy metal riflerini çok seviyorum açıkçası. Raddor’un da dediği gibi ardından gelen “listen well…” verse’ü de şarkıyı başka bi yere götürücek gibi yapmış ama nakarata bağlanan kısımda şarkı aniden sönmüş. Nakarat vurucu ve catchy olsaydı bence burada da farklı şeyler konuşuluyor olurdu :)

    Raddor

    @deadhouse, Metallica, Motörhead’den sonra en sevdiğim grup. Spotify verilerine göre de en çok dinlediğim 2′nci grup. Buna rağmen iki şarkının da kötü olduğuna dair yorumlarında sana katılıyorum. Ya bir acelecilik var ya da Metallica yeteneğini kaybetti.

    Muhtemelen ikisi birden. Son albümlerini stüdyoda kaydetme süreleri 3 yıldı yanlış hatırlamıyorsam. Hadi 2 yıl diyelim. Neden bu kadar uzun sürdüğünü anlamazdım. Şimdi anladım. Sürmeyince sonuç böyle oluyormuş demek ki.

    Hardwired… to Self-Destruct’ı beğenmiştim. O albümün ikinci single’ı Moth Into Flame bundan bin kat daha iyi bir şarkıydı.

    Yine de günde 10 kere dinliyorum. Berca’nın dediği gibi tam bizim tarz. Bazı kısımları da çok hoşuma gitti ama single’dan ziyade bonus track yetersizliğinde olmuş.

  20. enemyofgod says:

    Kirk hariç güzel şarkı. Bazı yerleri fazla uzatılmış ama zaten Metallica sabıkalı bu konuda. Lux Aeterna çok daha güzeldi tabi.

  21. Serkan says:

    Screaming Suicide Load kafasında bir şarkı olmuş. Bazıları bunu eleştiriyor. İyi de Load dönemi bu adamların bir parçası artık. Önceki iki albümde de bu tip şarkılar vardı. Cyanide, Now That We Are Dead… Şarkının sevdiğim yerleri var, ama gereksiz uzun yine. Lux Eterna 9/10 ise bu da 6/10 O değil de Kirk keşke gruptan ayrılsa ya :)

  22. İlker says:

    Lux Aeterna’yı çok sevmiştim, bu dümdüz kötü şarkı. Detay vermeye gerek dahi duymuyorum.

  23. Yiğit says:

    6/10 veriyorum ben de. ”Metallica’nın yeni şarkısı” sıfatına sahip olmasa açıp dinlenmez bence. Ama kötü de değil.

  24. eatthegun says:

    My World ve All Within My Hands ile birlikte gelmiş geçmiş en kötü Metallica şarkıları. Yıllardır dinlemediğim son albümde bile şarkıların isimlerine baktığımda hepsinin nakaratını falan mırıldanabiliyorum, şu yayınlanan iki şarkıda hiçbir olay yok, daha da kötüsü o eski ruh yok. 20 yıldır Hammett kayda değer bi solo yazamadı, Ulrich de snarea abanmaktan başka bir atak falan yapmıyor fakat Hetfield nasıl bu kadar kötü ve kolaya kaçan nakaratlar/riffler yazmış hayret. Death Magnetic’te de aynı sorunlar olmasına rağmen en geride kalmış şarkılar bile şaheser şunların yanında, en azından ruh var, tadı var şarkıların.

  25. Biri says:

    Her iki şarkıyı dinlemesi de çok keyifli, döndürmeden duramıyorum.

  26. gXnn says:

    Uzulerek soyluyorum ki Metallica bu albumde buyuk sicmis cok net . :((( O son sarki ne oyle! Inanamiyorum hala boyle bir sarkiyi albume koymus olmalarina. 7 dakika jamesin osurgunu kaydetseler daha iyiymis. Butun keyifler kacti amk.;(

  27. Mehmet says:

    If Darkness Had a Son çok iyi şarkı

  28. Ali Osman says:

    Bir kez dinledim.
    İkinci kez dinlemek istemiyorum.

  29. Jeff Walker says:

    singleların kalitesi düştükçe düşüyor. biri şu kirk e düzgün solo yazmasını kulağına bağırsın artık.

    Rust in Peace.

    @Jeff Walker, adamın artık denediğini bile sanmıyorum. Albümdeki tüm soloları 1 saatte yazmıştır herhalde

  30. Darthy says:

    Şarkıyı açtım ve bitsin diye bekledim.

    Yani 7 sene sonra If Darkness Had a Son gibi bir şarkı dinliyorsak diyecek birşey yok.

  31. Berca B. says:

    Yalnız şarkı müthiş?!?! Lux Aeterna’yı çok beğenmiştim ama bu da en az onun seviyesine çıktı. 7 dakika süreyi görünce korkarak açtım ama şarkı baştan sona çok güzel inşa edilmiş. Ufak değişikliklerle şarkıyı alıp dalgalarda sörf yaptırmışlar resmen. Şarkıyı sıkıştırıp sonra gürül gürül açık power chordlarla dolu nakarata ayrı, 4. dakikadan itibaren şarkıyı alıp dark ve heavy bir Load şarkısına çevirdikleri kısma ayrı bayıldım. Şu an için Metallica tarafında benim için her şey yolunda gidiyor, umarım bozulmaz bu.

    Yiğit

    @Berca B., şarkı bence de müthiş. Tam konserlik şarkı. Gayet beğendim.

    Cryosleep

    @Berca B., Bende de üçte iki oldu şu an. Evde sürekli LUX ÆTERNAAAAAAAAAAAAA diye gezdirecek kadar iyi bir şarkı olmuştu ilki, ikincisine hiç bağlanamadım, If Darkness Had A Son bana acayip derecede Justice/Load kırması bir hava verdi (ki bu iyi bir şey)

    Kirk biraz sololara uğraşsa çok daha iyi olabilirdi ama.

  32. eatthegun says:

    Daha ilk dinlemede aklıma ilk 40 saniyede Spit Out The Bone, hemen sonrasında da Broken, Beat And Scarred geldi maalesef hahahah. Ona rağmen ilk iki singledan çok daha iyi bence, groove ve nakarat adına çok daha kayda değer bi şarkı olmuş, bir de solodan önceki riff harika keşke daha çok çalınsaymış daha güzel olurmuş da o solo nedir ya, soloların en ufak bi albenisi yok, sadece yer kaplıyorlar bildiğin, adam kas hafızasındaki her numarayı arka arkaya koymuş bi dinamik yok solo koyma daha iyi

  33. Fatih says:

    Yeni şarkıda çok iyi, ben 30 yıldır Metallica dinliyorum evet bazen çok fena sıçtıkları oldu (mesela St.Anger) ama adamlar 60 yaşına geldier,onlardan artık bir Kill’em All ,Master of Puppets yapmasını kimse beklemesin, Metallicayı bu kadar büyük yapan şeylerden biride hiç bir albümünün birbirine benzememesi değilmi, ne yapacaklar bu yaştan sonra,yani en sert thrash metal albümünüde yapsalar yine insanlar Metallicayı eleştirir, çoğumuzun metale başlama sebebi olan Metallica’nın bence hala albüm yaptıklarına şükredip saygı duymak da lazım ,bakınız Slayer artık yok mesela,şarkılarını beğenmeyen eleştirebilir tabii herkesin en doğal hakkı, beğenmeyen dinlemesin.

    hf

    @Fatih, ben st anger’a karşı bakış açımı şunu dinledikten sonra değiştirmiştim. kurban edilmiş bir albüm o maalesef.
    https://www.youtube.com/watch?v=lU-UI3_6HcM&t=1804s

    Fatih

    @hf, Evet bunu dinlemiştim, keşke böyle birşey yapsalardı,hatta bunun yarısı kadar bile olsa yine biraz dinlenirdi.

  34. Rust in Peace. says:

    Lux Aeterna’yı gömmüştüm çıktığında meğersem en iyisi oymuş

  35. Süleyman E. says:

    Parçayı önceki iki single kadar beğenmesem de fena bulmadım. ANCAK o solo nedir öyle?? Çok ciddi söylüyorum, bu solo Metallica tarihinin en kötü solosu olabilir. Kirk’ün artık solo yazmayı beceremediğini, yaratıcılığını tamamen kaybettiğini düşünüyorum. Veya adam tamamem salmış, kafa yormuyor sololara.

    Ali Osman

    @Süleyman E., Ben kafa yormadığını düşünüyorum. Bir insan bu kadar düşemez çünkü.

  36. Akın says:

    Diğer iki şarkıdan daha iyi buldum bunu. Solosundaki Load albümüvari melodiler hoşuma gitti.

  37. lammoth says:

    Büyük ‘tallica fanıyım da babalar bu nedir? Kariyerlerinde yaptıkları en kötü şarkı olabilir. Lux Aeterna bunun yanında başyapıt kalır.

  38. deadhouse says:

    Keşke Metallica kendine uzun şarkı yapmayı yasaklasa. Şarkı Death Magnetic ile Hardwired karışımı olmuş. İlk iki şarkıdan iyi ama kendi başına maalesef vasat. 7 dakika çekilmiyor. 5 dakika yeterliydi. Tekdüze bir yapısı var zaten.

    Raddor

    @deadhouse, harbiden bariz çok daha iyi oluyor kısa :

    https://youtu.be/TT4m8GZNJoM

    lammoth

    @Raddor, çok daha dinlenesi olmuş cidden.

  39. Dysplasia says:

    üç klibi de aynı yerde arka arkaya çekmişler.

  40. Raddor says:

    Screaming Suicide iyi demlendi bende. Dün loop’a alıp dinlemelere doyamadım resmen. Biraz zaman geçmesi gerekmiş demek. İlk dinlemede sevilmeyecek şarkılar yapmışlar. Temptation da -ah pardon neydi lan? If Darkness bilmemne de ileride belli olur sarıp sarmayacağı. Hetfield’ın Temptation diye bağırdığı yer çok iyi yalnız. Bu single’larla ilgili en iyi şey James Papa’nın vokalleri bence. Hissiyatı alıyorsun. Adam neler çekti lan vay anasını.

    Dysplasia

    @Raddor, Screaming Suicide’ın 2:45′ten sonrası gayet güzel bestelenmiş. Yukarıda da yazmıştım, gayet sevmiştim, açıp dinleme isteği uyandıran bir şarkısı oldu uzun senelerden sonra.
    Bu son şarkıyla yine sündürme alışkanlıklarına geri dönmüşler. Demlenecek bir şarkı değil bende.

    Raddor

    @Dysplasia, ilk dinlediğimde Screaming Suicide’ı, diğer ikisiyle tanışmama kıyasla daha vasat karşılamıştım. Son durumda ise Screaming’i diğer ikisinden daha fazla beğeniyorum. Bugün yine loop’tan çıkamadım.

    Berca B.

    @Raddor, yine aynı saftayız be Raddor’um \m/

    Raddor

    @Berca B., sen GTA’da kendi radyonu yapmış insansın. Bir tek senle ben uğraşmışızdır böyle bir saçmalığa haha.

    merdomerdo

    @Raddor, ben de yapıyordum ya. Hatta SA’da metal radyosu yaparken döneme uygun olsun diye de kasıyordum, 92 sonrasında çıkan hiçbir şarkıyı koymazdım.

    Süleyman E.

    @merdomerdo, haha ben de aynı şeyi yapıyorum. GTA 3 oynayacaksam 90′lar sonu 2000′ler başı şarkıları, Vice City oynayacaksam 80-86 senesi arasında çıkan şarkıları koyuyordum. SA ve GTA 4 için de aynı durum geçerli :D

    Berca B.

    @Süleyman E., @merdomerdo sadece şarkı koymayıp, bir de şarkı aralarına radyo DJ’i gibi ses kayıtları yaptıysanız gerçek “boşlar kulübü”ne hoş geldiniz.

  41. Emre Görür says:

    🤢🤮

    Emre Görür

    *kusmuk

    ismail vilehand

    @Emre Görür, yorumlarını okuduğumda hissettiklerimi emoji olarak atmışsın. Gelişme var.

    Emre Görür

    @ismail vilehand, iğrenmek yerine karşı argüman üretebilmeyi başardığında tartışırız.

    Raddor

    @Emre Görür, @ismail vilehand, ikinizin de yazılarınızı severek okuyorum. Tarzlarınız o kadar farklı ki bu sitedeki hepimizi dizsek en ayrı iki uçta olursunuz muhtemelen. Bu güzel bir şey siteye renk katıyor. Ying Yang gibi. Ama yine de şunu demek isterim : Döğüşmen guzularum

    deadhouse

    @Raddor, Kesinlikle öyle. İkisi de ufuk açıcı insanlar.

  42. Emir says:

    James’in vokallerinden Kirk’ün solosuna, Lars’ın abartıya kaçmayacak ölçüde kıvamında çalışından şarkıdaki karanlık havaya değin 2000 sonrası Metallica’sının yaptığı en iyi şarkılardan biri olduğunu düşünüyorum “If Darkness Had A Son” parçasının. Şarkıdaki her şey çok kontrollü; tansiyon bile yavaş yavaş yükseliyor, 7 dakika olmasına rağmen şarkı resmen aktı dinlerken.

    Yayınlanan üç parçayı da sevdim, ama açık ara en iyisi bence bu sonuncu. Albüme yönelik merakım artıyor. “Death Magnetic” albümünü orta karar bulan, “Hardwired…” albümünü ondan bir ki tık daha sevmiş biri olarak bu albümün ikisinden de iyi olma potansiyelini taşıdığını düşünüyorum. Ama söz konusu Metallica olunca sürprizlere her daim açık olmakta fayda var. Ama şu anlık en azından, grubun gidişatı iyi bana kalırsa.

  43. Bora says:

    Tam bir işe giderken arabada sesi kökleyip tatlı tatlı sağa sola kafa sallama şarkısı, benden 7.5 çalışır. Adamları, yaşlarının 60′a dayadığını unutmadan dinlemek şart. Bir daha kalan ömrünüzde size hiç kimse 83/98 arası yaptıkları o dünya dışı şeyleri sunamayacak, kendileri dahil. Suyuna banıp, tadını çıkaracağım ben ne yaparlarsa yapsınlar.

    Berca B.

    @Bora, bunu iki gündür yapıyorum. Tüm singleları paket yapıp beraber dinleyince hepsinin seviyesi daha da yükseliyor hatta. Buna ilk başta aralarında en zayıf gözüken Screaming Suicide da dahil.

    Bora

    @Berca B., Benim şarkıya puanım bugün 8 oldu mesela. Bun ve üzerinde albümde 4,5 şarkı daha olursa bir sene boyunca başucu albümüm olur.

  44. İlk iki şarkıyı beğenmeyeni anlarım ama son şarkıyı beğenmeyenler çok net dayak istiyor bence. Bundan ötesi olmaz zaten. Kendinize gelin.

    Canoir

    @ismail vilehand, valla ilk şarkıyı beğenmeyeni de anlayamıyorum ben. İkinci şarkı da sonradan hoşuma gitti benim mesela, başta burun kıvırmıştım.

  45. Vile says:

    Metallica neden bu kadar sarı-siyah takılmayı tercih etti? Anarko-Kapitalist mi oldular yoksa başka bir anlamı var? Single kapakları da hep sarı-siyah.

    Boba Fett

    @Vile, Sarı doğumu, siyah ölümü temsil ediyor.

  46. Yiğit says:

    Arkadaşlar siz bu gruptan ne bekliyordunuz da bu şarkı bile hayal kırıklığı yarattı sizde? PA kitlesinin 2023 yılında Metallica’ya karşı sağlıklı bir beklenti oluşturamaması beni şaşırtıyor.

  47. Serkan says:

    If Darkness Had A Son temelleri St. Anger döneminde atılmış bir şarkı. En azından sözleri. Yalnız Kirk’ün solosu şarkıyı resmen aşağılara çekiyor. Gerçekten bu adama ne oldu akıl alır gibi değil.

  48. 7 yıl aradan sonra Metallica albümü inceleyecek olmak enteresan bir his.

    Boba Fett

    @Ahmet Saraçoğlu, Daha ilginci ilk albümünü 40 yıl önce çıkarmış bir grubun yeni albümünü hala heyecanla bekliyor oluşumuz bence. Çok büyük grup çok…

  49. Noumena says:

    Albümün şarkı listesi ilk açıklandığında adından ötürü en merak ettiğim şarkılardan biriydi If Darkness Had a Son. Valla ben parçayı oldukça beğendim şarkıda bir Load dönemi kokusu hakim ki mest oldum desem yeridir.

  50. enemyofgod says:

    Screaming Suicide > Lux Æterna > If Darkness Had A Son
    Hepsi güzel. En önemlisi, hepsi Metallica.

    Kirk Hammett’ın ‘doğaçlama’ soloları gittikçe saçma bir hâl aldı. Youtube’da gördüğüm bir yorum çok güzel: ”What is genuinely scary is the fact that he is not lazy and he truly actually believes that the “improvising so I capture the moment” approach is good.”

    Yiğit

    @enemyofgod, güzel yorummuş. Şarkıların bütün enstrümanlarını ezberden takip ediyorum ancak sololara gelince duraksıyorum. Ne kadar dinlesem de sololar aklımda kalmıyor. Daha basit ve akılda kalıcı sololar yazsaymış çok daha iyi olurmuş. Boş boş doğaçlama takılmasının sandığı kadar bir değeri yok dediğin gibi.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.