# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
METALLICA yeni şarkısını klibiyle birlikte yayınladı
31.03.2023

72 Seasons.

METALLICA yeni albümü “72 Seasons“ı 14 Nisan’da çıkarıyor.

Detaylar şöyle.

1. 72 Seasons
2. Shadows Follow
3. Screaming Suicide
4. Sleepwalk My Life Away
5. You Must Burn!
6. Lux Æterna
7. Crown of Barbed Wire
8. Chasing Light
9. If Darkness Had a Son
10. Too Far Gone?
11. Room of Mirrors
12. Inamorata

Albüme adını veren şarkı klibiyle birlikte yayınlandı.

“If Darkness Had A Son” yayınlandı.

“Screaming Suicide”ın klip arkası ve çekim görüntüleri yayınlandı.

Klip de şöyle.

Albümden “Lux Æterna”nın şarkı sözü videosu yayınlandı.

Aynı şarkının klibi de şöyle.

  Yorum alanı

“METALLICA yeni şarkısını klibiyle birlikte yayınladı” yazısına 361 yorum var

  1. Herhangi bir yerde yorum okumadım ama kapağa bakınca ve ilk single’ı dinleyince albümün James’in çocukluğuyla ilgili olacağını düşünüyorum. 72 mevsim 18 yıl demek. James Metallica’yı 18 yaşında kurdu ve kapakta da bebeklikten 18 yaşına dek sahip olduğu, çocukluğunu yansıtan şeyler var. Şarkı isimleri de aynı şekilde James’in ilk 18 yılına yorulabilir.

    Şarkıya bakınca zaten Garage Inc.’den çıkmış bir cover gibi. Motörhead, Mercyful Fate, Diamond Head, her şey var. Albüm genel olarak James’in çocukluğunda dinlediği ve ilham aldığı gruplara saygı duruşu şeklinde olmaz umarım. Umarım olmaz.

    mandrake

    @Ahmet Saraçoğlu, katılıyorum, yerinde bir analiz.

    Fatih

    @Ahmet Saraçoğlu, çok doğru tespit etmişsin , çünkü Metallica.com da James albümün ismi ile ilgili şu açıklamayı yapmış,ingilizcesi iyi olan biri lütfen çevirsin google çeviride tam anlaşılmıyor.

    “Is there a special meaning to the title?” you ask. James explains it best: “72 seasons. The first 18 years of our lives that form our true or false selves. The concept that we were told ‘who we are’ by our parents. A possible pigeonholing around what kind of personality we are. I think the most interesting part of this is the continued study of those core beliefs and how it affects our perception of the world today. Much of our adult experience is reenactment or reaction to these childhood experiences. Prisoners of childhood or breaking free of those bondages we carry.”

    Erhan

    @Ahmet Saraçoğlu, Öyle olacak gibi duruyor :(

    Canoir

    @Ahmet Saraçoğlu, tespit çok doğru ama ben bu ihtimal için inşallah böyle bişey olmaz diyemiyorum. Aksine beni daha da çok heyecanlandırdı bile diyebilirim. Metallica’nın artık bir başyapıt çıkaramayacağı ortada, başyapıt olmasa bile üst düzey bir albüm çıkarma ihtimalleri de düşük. Artık emeklilik yaşına gelmiş, paranın ve şöhretin dibine vurmuş adamların eser üretmek konusunda farklı motivasyonlara ihtiyacı var. Herhangi bir yeni fikir ya da cayır cayır ve üst düzey müzisyenlik gerektiren birşeyler üretmek için çabalamayacaklardır. Yaşları da dikkate alındığında, adamlar motivasyonu geçmişe dönüp bakmakta bulmuşlar. Bu motivasyon da beni epey heyecanlandırıyor çünkü ortaya heyecanlı, duygulu ve samimi bir şeyler çıkacağını düşünüyorum. Zaten bu saatten sonra onlardan bekleyebileceğimiz en fazla şey de bu olmalı. Yoksa Hardwired’dan öteye gidebilecek kapasiteleri yok yani artık.

    Şarkıyı da dediğim gibi çok sevdim. Evet basit bir şarkı, katılıyorum. Ama bunu olumsuzluk olarak göremedim. Sevdiğimiz metallica sound’u ve gayet enerjik, kısa ve öz, eğlenceli bir şarkı. Beni tatmin etti diyebiliyorum.

    Canoir

    @Canoir, ayrıca single kapağı da çohoş. Gittikçe büyüyen metallica logosunun gölgesinin arkasında duran aslında o küçük çocuk ve o özlemle anılan o günlerin güzelliğini yansıtan sarı renk. Çok datlı

  2. HaNNibaL says:

    Lars’ın davul tonunu sikeyim. Sound çok yumuşak kütür kütür değil. Bak megadeth’e gitar ve davul tonları cayır cayır

  3. Dysplasia says:

    Bu kafayla yaptılarsa tüm albümü yıllar sonra eli yüzü düzgün bir iş görebiliriz. Riff sündürmeden güzel güzel şarkı yapmışlar bu sefer.

  4. Akın says:

    İlk dinlemede Hit the Lights esintisi hissettirdi şarkı. Sonraki dinlemelerde sıkıcı ve yavan buldum. Çok basit bir riff üstüne kurulu olması, Kirk’ün kötü ötesi solosu şarkının eksileri. Fakat davul tonunu ve James’in vokalini gerçekten beğendim. Albüme dair tek dileğim Hardwired ve Magnetic’teki gibi çok uzun ve sıkıcı şarkıların olmaması. Şarkıları tadında bitirmeyi bilmiyorlar son albümlerde.

  5. Yiğit says:

    Beğenmeyenlere bir şey diyemem ancak sırf marjinal olmak için Metallica gömen tayfadan nefret ediyorum. Metallica siker.

    Dysplasia

    @Yiğit, Metallica övmek marjinalleşti bence artık.

    Yiğit

    @Dysplasia, orasını bilmiyorum. Ancak yine de marjinallik kasmak için Metallica gömen büyük bir poser kitlesi var sonuçta. Gerçek hayatta birçok örneğini görüyorum.

  6. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    Fişek gibi olmuş fişek fişek. Dünden beri kaç kere dinlediğimi hatırlamıyorum. Şarkının dinamizmi, temposu çok iyi. Bu kadar güzel bir şey beklemiyordum. Yorumlarda Garage Inc dönemleri deniyor ama bence daha çok Death Magnetic dönemlerinden fırlamış gibi. Türbanlı bacıma dinlettim o da müptelası oldu. Harika.

    volkan

    @Paul Pogba’nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü,Kesinlikle katılıyorum

  7. Şarkıyla ilgili en sevdiğim şey 7,5 dk sürmemesi.

    ihsan

    @Ahmet Saraçoğlu, grubun resmi sitesinde 12 şarkı – 77 dakika bahsi geçiyor. Bu şarkının 3,5 dakikalık süresini düştüğümüzde, hesabıma göre şarkı başına 6,5 dakika süre düşüyor. Ben de sizinle aynı beklentiye sahiptim ancak, yine alakasız riff silsileleri, aynı tonda uzun sololar dinleyeceğiz gibi

  8. Bora says:

    Her zamanki gibi 3. tekrarda patladı. Baba, tarihin en komplike epik bestelerini istedeği formatta neredeyse her yaşta yazabildildği gibi böyle vur geç, gerdan kırmalı, kısa gazları da nefis yapıyor. Rockstar olunmuyor doğuluyor azizim.

  9. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    O değil de ben Anthrax’ı çok özledim lan. Napıyorlar şimdilerde haberi olan var mı? O ibneleri de çok seviyorum ben.

  10. Süleyman E. says:

    Metallica’nın son 20 yıldaki en büyük sorunu olan gereksiz yere uzatılmış şarkılar sendromu bu albümde de devam edecek sanırım çünkü albümün uzunluğunun 77 dk üzerinde olacağı açıklandı. Umarım bu uzunluğa rağmen şarkılar baymayan türde olurlar.

    Bu sendromun ayyuka çıktığı albüm olarak Death Magnetic’ten söz edebiliriz ama ilginçtir ki o albümü baştan sona sıkılmadan dinleyebiliyorum ancak benim için aynı şey Hardwired’ta geçerli değil maalesef. Hardwired’ta albümün ilk yarısını yani 1. CD’yi şarkıların uzunluklarından bağımsız olarak gayet keyifle dinleyebiliyorum çünkü catchy şarkılar hepsi. Ancak 2. CD için aynısını diyemeyeceğim. Albümün çıktığı dönemden bu yana 2. CD’den Spit Out the Bone dışında hiçbir şarkıyı açıp baştan sona dinlediğimi hatırlamıyorum. Umarım 72 Seasons böyle bir albüm olmaz. En büyük isteğim bu.

    Yayınlanan parçaya gelecek olursak: solo haricinde beğendiğimi söyleyebilirim. Ana riff biraz Kill em All dönemini anımsattı. Bir yandan da tabi ki Motörhead esintileri var. Tüm bunları Hardwired soundu ve prodüksiyonu altında birleştirmişler.

    Ha bu arada unutmadan, umarım Kirk bu albüm için bir şeyler yazmıştır. Malum Hardwired’ta sololar dışında hiçbir katkısı yoktu adamın.

  11. Serkan says:

    Lightning the Nations döneminde bestelenip yıllar sonra Metallica’nın yorumladığı Diamond Head şarkısı gibi.

  12. iamthecincihodjas says:

    Motörhead worship bir şarkı olmuş. “Full speed or nothing” de motörbreathe gönderme direk. Kötü solo dışında fundemental bir sorunum yok şarkıyla.

  13. gXnn says:

    Bu şarkıyı boklamak için müzikten zerre kadar anlamamak gerekiyor. Postun altı buram buram osuruk kokacak. Çünkü Metallica osurtur!

    deadhouse

    @gXnn, Müzikten anlamadığım için özür dilerim.

    @Ahmet Saraçoğlu, Bu tipler PA’nın kalitesini düşürüyor. Belirtmek istedim.

    Erhan

    @gXnn, Şarkının oldukça kötü olduğunu ama müzikten de az buçuk anladığımı düşünüyorum.

  14. Boba Fett says:

    Harika olmuş amk harika, 2022 yılında Metallica’dan yeni şeyler duymak sevindirici ya Testament gibi yıldızlar karması ama özelliksiz albümler çıkarsalardı memur gibi.

    Erhan

    @Boba Fett, Metallica 2000 sonrası yalnızca 3 albüm çıkardı evet. Az ama maalesef öz de sayılmaz pek. Ayrıca Testament siker siker çoğaltır.

    Boba Fett

    @Erhan, Testament grubuna saygımız sonsuz, üyelerin her biri ayrı ayrı şahane müzik adamları ama son çıkardığı albümler hayranlar için sadece.

  15. crowkiller says:

    paraya doymadılar

    deadhouse

    @crowkiller, Yanlış. Adamların paraya ihtiyaçları yok. Günlük ilaç alan insanlar bunlar. Yaşlılar, sülalelerine yetecek parayı kazandılar. Mesele para değil. Mesele yeteneksizlik. 25 yıldır düzgün albümleri yok. Ben bunu yeteneksiziğe bağlıyorum.

    mustaineisgod

    @deadhouse, ben çok büyük metallica fanı değilim ama bu kadar kült şarkı yapmış ve herkese ulaşabilmiş bir gruba yeteneksiz demek çok komik ya.

    deadhouse

    @mustaineisgod, Komik değil. Yetenek de fiziksel güç gibi körelebilen bir şey. Yaşlanınca yeteneksizleştiler, hep yeteneksizdiler demedim. Mustaine’e Tanrı diyen bir zatın okuduğunu anlayamaması garip gelmiyor bana.

    Erutururu

    @crowkiller, Aksine paraya ve üne doydukları için bu kadar sallamasyon iş yapıyorlar bence. Yeryüzünde paraya ihtiyacı olan son metal grubu Metallica’dır muhtemelen.

  16. Raddor says:

    Bunlar köklere döne döne Kill ‘Em All’a kadar gidecek diye düşünüyordum, beklediğim gerçekleşti. Güzel sürpriz oldu. Cristiano Ronaldo’dan bir şeyler beklerken maçtan sıkılıp interneti açayım dedim, esas bombayı Metallica salmış. Asıl goat Ceymis baba \m/

    Parçanın tarzını sevdim ama sana puanım 6,5/10 kanka. Heyecanım ise 10/10. Metallica zıçsa dinlerim. Lulu sayılmaz.

    Albüm süresini ve geri kalan parçaların sayısını hesaplayınca şarkılar yine ortalama 6-7 dakika olacak gibi duruyor.

    Yok albüm geliyor, yok 500 rif yazdık, yok Körk’ün cebi kayıpmış muhabbetlerine girmeden çat diye Nisan’da albüm çıkıyor demeleri sevindirdi.

  17. Opethsevenbiri says:

    İlk dinlediğimde hiç beğenmemiştim ama şimdi biraz daha okeyim. James’in vokalleri yaşına göre iyi hala Lars da fena değil Kirk’ün solosu aşırı bayık, nakarat sıkıcı. Hardwired daha iyi bir ilk single idi bence.

    Yani 4 5 tane keyifli şarkı olsa yeterli benim için

  18. Berca B. says:

    Bikaç kişi gibi gözükse de yine de beğenilmemesine şaşırdım açıkçası. Kariyerlerinin artık “kafamıza göre takılalım” noktasında böylesi catchy bişi salmaları mükemmel bi durum bence. Çok derin veya şaheser bişi değil tabii ki ama şarkı ciddi anlamda kulağa hem enerjik hem de taze geliyor. Ben bayıldım.

    Berca B.

    @Berca B., ayrıca şarkının albümdeki ilk 3 (büyük grupların hit olma potansiyeli en yüksek şarkılarını genelde sıkıştırdıkları alan) şarkıdan biri olmaması da albüme dair ümit veriyor. Mantıken o sıraya saklanan şarkıların daha da acayip olmasına dair heyecanı artırıyor.

    Yiğit

    @Berca B., katılıyorum. 2022 Metallica’sından çok da fazlasını beklemiyordum zaten. Beni tatmin etti. Gayet güzel şarkı.

  19. ankaucusu says:

    Şarkı Kill ‘Em All’dan fırlamış gibi! Bir önceki albümün 3 dakikalık şarkısı Hardwired, Death Magnetic kafasındaydı. Bu daha old school. Lux Eterna sonsuz ışık demek. Albümdeki sarı teması bu yüzden olsa gerek. Gönül ister ki böyle daha fazla kısa şarkı olsun, ama Lars yine dayattı 7-8 dakikalık şarkıları sanırım, çünkü 75 dakika diyor albüm süresine. Ulan lan Lars. Önceki iki albümden farkı çok daha kişisel olacak olması diye tahmin ediyorum. Zaten James’in en şarkıları kişisel olanları.

  20. enemyofgod says:

    Şarkıyı çok beğendim. Çok güzel değil, çok sert değil, ama zaten öyle olmaya çalışmıyor. Diğer şarkılara göre albüm hakkındaki hükum da verilir.
    Kapak hariç her şey güzel. Sadece M harfli logonun kullanılması akıllıca ama o sarı?

  21. lammoth says:

    Şarkıyı çok beğendim ben. Meseleyi kendi bağlamı içinde değerlendirince bundan iyisi Şam’da kayısı bence. Ama albümdeki şarkıların süresi 6-7 dakikaya bağlanırsa hoş olmaz tabii. Yine de yalnızca Metallica’nın yeniden alemlere dönüyor olması bile bana göre kutlamayı hak eden bir durum.

    deadhouse

    @lammoth, Abi ben de geçen albüm böyle düşünmüştüm. Romantik romantik Metallica şarkı yapıyor daha ne isterim ki diye dolanıyordum. Şu an tamamen tersini düşünüyorum. Metallica veya 18 yaşında albüm çıkaran bir müzisyen. Hiç fark yok. Müzik iyiyse iyidir, kötüyse kötüdür. Milyon dolarlık adamlar, bizim duygusal bağımıza veya torpilli övgümüze ihtiyaçları yok. İyiyse överim, kötüyse yererim. Hangi grup olursa olsun fark etmez.

    lammoth

    @deadhouse, abi sonuna kadar haklısın. Ama Metallica benim o objektifliği gösteremeyeceğim yegane grup olabilir. Çok fazla şey ifade ediyor benim için. O sebeple neredeyse her şeyine okeyim. Böyle dokunulmaz 1 tane grubumuz da olsun ya.

  22. Rust in Peace. says:

    Hetfield vokalleri dışında olumlu bir şey göremedim. Şarkı çok basit. Metallica gibi bir gruptan ortalama seviyede gitar çalabilen herhangi bir kişinin çıkarabileceği kadar basit bir şarkı çıkarmasını beklemezdim. Ha şarkı kötü değil mi? Değil ama bu kadar fazla iyi albüm çıkmışken bu şarkıyı arada dinlersem ancak vokal için dinlerim.
    Yukarıda biri yok bunu sevmeyen müzikten anlamıyordur diye saçma sapan yorum yapmış. Yıl 2022 olmuş, kendinizi geliştirseniz mi biraz? Böyle yaşamak zor olmuyor mu yerinde saya saya?

  23. hf says:

    Şarkıyı dün dinlemiştim, bugün buradaki postu görünce aklıma geldi. Çok yüceltilecek, çok da yerilecek bir parça değil. Ama insan biraz daha özenli riff ve solo bekliyor. Muhtemelen hardwired görevini gören bir parça bu, diğer parçalarda riff bombardımanına maruz kalacağız yine.

    Bu arada hardwired.. albümünün ikinci yarısının gayet gideri vardı. Grupların kimine göre iyi kimine göre kötü manada değişebileceğini kabul etmek lazım. Bununla derdi olan ömür boyu Manowar fln dinleyebilir.

    riser

    @hf, ilk paragrafa +1

  24. Erutururu says:

    Söz konusu Metallica olunca içimizdeki neandertal metalciler ortaya çıkıyor. “Bu şarkıyı sevmeyen müzikten anlamıyordur” argümanını en son 2000′ler başı metal forumlarında duymuştum sanırım. Birazdan birisi çıkıp Napster geyiği de yaparsa tam o günlere döneriz.

    Şarkıyı sevmedim bu arada. Ana riffiyle olsun solosuyla olsun o kadar klişe bir parça ki yorum yapasım gelmedi.

  25. cotard delusion says:

    Adamların 83-91 arası yaptıkları öyle şeyler ki 30 yıldan fazladır yanına bile yaklaşamadıkları halde yeni herhangi bir şey olay oluyor.
    Şarkıyı da tabii ki beğenmedim ama Metallica işte…

  26. Noumena says:

    Nesini beğenmediniz ya kütür kütür şarkı valla ben sadece bugün kaç sefer dinlediğimi hatırlamıyorum. Albüme dair umutluyum çünkü Hardwired bana göre çok kabız bir albümdü. Yeni albümün daha dinamik olmasını umut ediyorum.

  27. sefagn says:

    Bayağı Kill Em All dönemi Metallica ‘sı havası var. Köklere dönüş çabası çoğu zaman kötüdür ama kökünüz bu kadar sağlamsa iyidir. Kill em All en az sevdiğim Metallica albümü olmasına rağmen söylüyorum bunu

  28. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    Allah’ınızı severseniz bakın Allah’ın adını andım 50-55 dk.’dan uzun albüm yapmayın. Her şeye okeyim isterseniz ossuruğunuzu kaydedin, isterseniz miksere attırın kabulüm. Ama bakın rica ediyorum albüm 50-55 dk.’dan uzun olmasın bu benim kırmızı çizgim.

  29. mustaineisgod says:

    hiç de kötü bir şarkı değil. ben beğendim, derinliksiz, eğlenceli, enerjik bir şarkı. beğenmeyenler de bok atmak için sırada bekliyor. insan sürekli çok derin ve anlamlı şeyler dinlemek istemez. bazen eğlenceli şarkılar da dinlemek istersiniz.

  30. gXnn says:

    Mükemmel şarkı. Killl em allun yayınlanmayan şarkısı gibi. Teknik olarak harika bir produksiyon. Uzun zamandır duyduğum en iyi davul tonu. Lars sonunda istediği mükemmeliği yakalamış. James cayır cayır sikiyor. Kirk daha iyi sololar yazmıstır umarım.Alemin kralı geri dönüyor. Haters gonna hate!!

  31. ben says:

    Tam bira içmelik, vur kaç şarkı. Mis.

  32. şeyh hulud says:

    Albümün genel konsepti, kapağı falan Stranger Things ile gelen yeni popüleritenin ekmeğini yemeye yönelik değildir umarım.

  33. Yenal says:

    Bence bu albüm daha Metallica olacak gibi.Parça belki çok zorlayıcı karmaşık değil ama melodi olarak sarıyor gibi.Albümü beklemek lazım.Bilmiyorum bende mi gariplik var son çıkardıkları albümlerde ilk zamanlarda dinliyorsun tamam güzel şeyler var diyorsun.Sonra iki üç defadan sonra dinlemek içimden gelmiyor.

    deadhouse

    @Yenal, Sağ duyulu dinleyiciliğin için teşekkür ederim.

    Yenal

    @deadhouse, Metallica belkide herkesin sevebileceği bir müzik icra ettiği için mesafeli davranmışımdır.Bence Thrash Metal yapan bir grup un(orası biraz karışık) bu kadar sevilmesi genele hitap etmesi bana göre değil.Aslında benim bahsettiğim bu kadar anlaşılabilir olması ancak pop müzik için daha uygun.Ben şahsen müzik yapsam yaptığım müziği de herkes sevse ben nerde yanlış yapıyorum diye geceleri uyuyamam😊.

  34. Melkor says:

    Metallica siker, osurtur gibi boş lafların arasında andropozlu bir şarkı.

  35. Metallica siker. Metallica osurtur.

  36. deadhouse says:

    Lars gibi çöp bir adamın 500 milyon doları var.

    Söyleyeceklerim bu kadar.

    Yiğit

    @deadhouse, Lars olmasa Metallica müzik dünyasının en büyük markalarından biri olur muydu, sanmıyorum. Müzisyenliğinden bağımsız Metallica’yı zirveye oynatan etmenlerin başında bu piç geliyor.

    Metallica siker, Metallica am pırtlattırır (Vaginal Flatulence).

    Canoir

    @Yiğit, sayende yeni grindcore grubumun adını buldum. Teşekkür ederim brom

    Yiğit

    @Canoir, hep aklımdaydı bu fikir. Birlikte hayata geçirelim.

    Canoir

    @Yiğit, gitarlar sende. Şimdi apartmanın önündeki konteynırı döverken cep telefonundan ses kaydı alacağım ve davul kayıtları bitmiş olacak. Vokalleri de bardağın dibindeki kolayı pipetle çekerken çıkan sesten kaydetmeyi düşünüyorum

    Emir

    @Yiğit, Bahsettiğin ticari ya da endüstriyel zekaya ek olarak, müzisyenliği bazında konuşursam 90′lara kadar Lars canavar gibi. Steve Asheim’den, Chris Adler’a, Mike Portnoy’dan Joey Jordison’a kadar, “bir grupta davulcu frontman” olan kaç isimden Lars’ın onlar üzerindeki etkilerini dinledim.

    Karakter olarak sevimsiz çok yanı olabilir ama bu açılardan bakınca Lars’a çöp demek biraz haksızlık bence de.

    Emre Görür

    @deadhouse, çöp mü? Neresinden baksan metal tarihinin en önemli 5 karakterinden biri adam. Yeni bir alt tür yaratıp ’80′ler metalinin çehresini tamamen değiştirdi. Slayer, Exodus falan eski tarzlarını bırakıp onu takip ettiler en basitinden. Dünya müzik endüstrisinin yaklaşık % 80′ine tekabül eden ABD’de metale tartışmasız şekilde öncülük ve önderlik etti. Onun parası olmayacak da kimin olacak? Metallica onun grubu. Diğerleri onun bildiğin öğrencisi. Sayısız grup dinletip müzik zevklerinin şekillenmesini sağlamış zamanında. Dave Motörhead’i dahi Lars’tan öğrenmiş. İşin ticari-idari kısmına girmiyorum bile. Lars olmasa Metallica, Nasty Savage seviyesinde bir grup olarak kalabilirdi pekala. Onlar da Florida’nın öncü grubuymuş. Bugün kaç kişi hatırlıyor?

    Opethsevenbiri

    @deadhouse, Lars Ulrich olmasa radyoda ”distörşın gitar” duymuyor olabilirdik şu an.

    deadhouse

    @Opethsevenbiri, Sikimde değil. Ben radyodan rock veya metal dinlemiyorum. Tamam mühim bir insan. Ama tanrılaştırmanın da anlamı yok. Neredeyse Lars rock ve metal müziğin kurucusu diyeceksiniz. Abartmayın. Lars’tan önce de distorşın gitar vardı.

    Lars’ı bile eleştiremiyoruz. Şaka gibi.

    TanSolo

    @deadhouse, eleştrilemez değil ama tarihin en büyük ve en önemli bateristlerinden birisine çöp demek çok yanlış bence.

  37. deadhouse says:

    Metallica boklamanın modası geçeli 10 yıl oluyor. Kimse Metallica boklayarak prim yapamıyor.

    Ancaak;

    Bence artık gereksiz yere Metallica yüceltmek demode olmaya başladı. Övgüleriniz hak etmiyorlar. Yine de siz bilirsiniz tabii. :)

    Yiğit

    @deadhouse, bence bu tartışma konusu olamayacak kadar gereksiz bir şey (no offense). Metallica kadar övgü hak edecek başka bir metal grubu yok. Buna kişisel fikrim olarak değil de daha çok objektif bir gerçek olarak bakıyorum.

    deadhouse

    @Yiğit, Peki.

  38. deadhouse says:

    Arkadaşlar çok yanlış anladı olayı haha. Dünyada milyarlarca doları olan, toplumlara, devletlere, insanların zihinlerine yön veren insanlar var. Ben çöp derken adamın yaptığı ETKİDEN bahsetmedim ki. O kadarını biliyoruz herhalde. Neyse frekanslarımız farklı çalışıyor. Lars gibi bir adama sempati duyduğunuzu düşünmüyorum. Gerçi herkesin seveni vardır oraya girmeye gerek yok.

    Lars benim için sözümona ihaleci, müteahhit insanlardan farksız. Zerre saygı duymuyorum.

    Canoir

    @deadhouse, bu baya doğru evet. Hatta hetfield da çok matah bi insan değil, öldürdüğü ayıyı instagramdan paylaşacak kadar acımasız bir adam. İkisine de saygı duymuyorum.

    Ama metallica’yı hem bana yaşattıkları hem de müziğe kattıkları nedeniyle seviyorum. İyi bir şarkı yayınladıklarında da hem seviniyor hem de heyecanlanıyorum. Bu beni ikiyüzlü yapar mı, galiba yapıyor. Ama berbat fikirleri olan insanlardan oluşan black metal grupları falan da dinliyorum, hepimiz dinliyoruz, sayfa sayfa övgü diziyoruz burda. O yüzden metallica’ya yüklenmek de kolay hedef seçmek gibi geliyor bana

    Rust in Peace.

    @Canoir, çok iyi dedin. Drudkh, Mgla, Deathspell Omega gibi (istediğinizi söyleyin bu grupların üyelerinin hiçbirinin nazilikle, ırkçılıkla alakası olmadığını söyleyemezsiniz, ateş olmayan yerden duman çıkmaz) bir ton grubu dinleyip gram eleştirmediğimiz yerde Lars şöyle böyle demek bana garip geliyor. Hayır Lars’ı sevdiğimden demiyorum, aksine sinir olduğum bir tip ama en azından Nazi’lik bir olayını görmedik, sinir bozucu tipin teki o kadar

    deadhouse

    @Rust in Peace., Saydığın hiçbir grubun nazilikle alakası yok. Eğer var diyorsan o grupları anlamamışsındır demektir. Drudkh için yine bir ihtimal (bence yok) var. Mgla ve hele hele DsO mümkün değil. Ahmet abinin çevirisini yaptığı röportajı okudun mu bilmiyorum. Bu kadar yüksek düşünceler içerisinde dolaşan insanların Nazilikle alakası var demek komik.

    Rust in Peace.

    @deadhouse, Drudkh liderinin eski grubuyla nsbm gruplarıyla konserleri var. Şarkılarının bir tanesinin adı direkt Ukranian Insurgent Army, ne yaptıklarına bakabilirsiniz. Sattıkları bir tişörtün altında yazan şey “Art for Intellectual White Elite” Kesin naziler demek için yeterli görmeseniz bile grubun en azından sketchy olduğunu gösteriyor bunlar.
    Mgla’nın ana adamı M.’in 19 yaşında çıkardığı bir albüm var. İsmi Judenfrei (Free of Jews demek). Nsbm gruplarıyla yakınlıkları var ve denildiğine göre çıkacakları bir konser öncesi konser organizasyonunu yapan taraf nazi geçmişlerinin önüne biraz mesafe koymalarını istese grup kabul etmemiş ve konser iptal edilmiş. Ayrıca grup üyelerinin nsbm gruplarıyla geçmişleri var. Mgla çok net değil ama net sketchyler.
    Mikko Aspa ise o kadar çok nsbm bağlantılı kişi, grup ile bağlantılı ki şüphelenmemek elde değil. Röportajda grupta her uçtan insanlar olduğunu söylemişti ki bunların birisi aşırı sağcıdır ve çok büyük ihtimal nazi, faşist demeye korktuğu için olayı böyle muğlak bırakıyor.

    Zaten bu yüzden kesinlikle bunlar nsbmci demedim, bu kadar büyük gruplar kolay kolay söylemezler o düşüncelerini ama bunlar öyle değil denemeyecek kadar şüpheliler.

    Lars çok masum kalıyor metal camiasındaki bir ton şerefsizin yanında. Nödtveidt mı dersin Varg mı dersin Leviathanda çalan adam mı dersin. Hatta Dave Mustaine bile bu adamdan daha sinir bozucu ve falso hareketleri fazla olan birisi bence.

    deadhouse

    @Rust in Peace., Bu arada Lars ile saydığın grupların üyeleri aynı kategoride bile değiller. Mainstrem’in babası olan bir insanla konser bile vermeyen, yüzlerini bile göstermeyen, felsefik yeraltı adamlarını nasıl kıyasladın anlamadım.

    ben

    @deadhouse, DSO ve Metallica’nın albümlerini Amazon.com’da aynı kategori altında satın alabilirsin.

    Canoir

    @Rust in Peace., Bu arada sanatçı suç işlediyse ya da suçu övüyorsa, tehlikeli fikirleri varsa vs tepki göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Ama kişi sırf dalyarak diye de cancel’lamamak lazım.

    deadhouse

    @Canoir, Hayran olduğum çoğu kişide var bu durum. Gelmiş geçmiş en iyi oyuncu olarak gördüğüm Robert De Niro mesela. Ahmağın teki. Cidden ahmak, bildiğin yarrak gibi adam. Ama işte sanatçı!

    Canoir

    @deadhouse, bunu demek biraz iddialı. Lars da sanatçı baktığın zaman. İyi veya kötü ama sanatçı adam, müzik üretmek sanat yapmaksa sanatçı. Kaldı ki, metallica’nın müziğe kattıklarını sen de kabul etmişsin yukarıda. Dolayısıyla metallica’ya yapılan övgülerden Lars azade olmamalı. O da bütünü oluşturan parçalardan biri en nihayetinde.

    Ya zaten konu bu da değildi. Lars’ın karakteri, (artık) sınırlı yeteneği, hırsını yönelttiği şeyin (daha fazla) para kazanmak olması vs vs düşünüldüğünde tepkini çok net anlayabiliyorum ve farklı da düşünmüyorum. Ama bunu metallica’yla ilgili her yeni olayda yeniden ve tekrar tekrar hatırlatmanın, ya da metallica’yla ilgili her övgüye bu sebeplerden ötürü tepki göstermenin çok da bi mantığı olmayabilir. Zaten herkes de durumun bilincinde diye düşünüyorum.

    Canoir

    @Canoir, yazdıklarımı okuyunca biraz sert bir üslup kullanmışım gibi geldi. Halbuki öyle hissederek veya düşünerek yazmadım. Yanlış anlaşılmayayım

    deadhouse

    @Canoir, Lars sanatçı değil demedim ki. Yazdığım yorumdan nasıl öyle bir anlam çıkardın ki? :)

    Canoir

    @deadhouse, paragrafı “ama işte adam sanatçı” diye bitirince lars ile de niro arasındaki farkı vurgulamaya çalıştığını düşündüm açıkçası.

    Bu arada de niro’nun nasıl bir falsosu var hiç duymadım. Bi tek trump’a ayan beyan küfür edip trump’ın oylarının artmasına sebep olmuşluğu var. Onun dışında bişey okumadım hiç. Bilmediğim için soruyorum

    Yiğit

    @Canoir, kral aq. Ben de ayı öldürsem instagram’dan paylaşırdım.

    Canoir

    @Yiğit, yiğit, brom, seni seviyorum o yüzden yapma :(

    Yiğit

    @Canoir, hayatımda tüfek tutmadım zaten. Öldürdüğüm maks ayı rdr2 oynarkendir.

    Hislerimiz karşılıklı 🏳️‍🌈

    Emre Görür

    @deadhouse, şahsen, Napster muhabbetinin bokunu çıkarması dışında kişiliğine dair pek bir eleştirim yok. Tersine bu konudaki düşüncelerim gayet olumlu. Örneğin, diğer gruplara Lars’tan daha fazla yardımcı olmuş bir metal müzisyeni hatırlamıyorum. Bahsettiğim direkt ekonomik yardım.

    Yiğit

    @Emre Görür, katıldım. Metal dünyasında Lars’a da sempati besleyemeyeceksek kime besleyeceğiz? Ki belirteyim öyle çok bir sempati beslemiyorum. Ortamda nazi sempatizanları, sahnede ”white power” diye bağıranları, başka grubun basçısına homofobik sözler söyleyeni, kongre binasını basanları, arkadaşını bıçaklayanları vs olunca Lars’a kurban olayım. Koyunun olmadığı yerde keçiye Lars Ulrich denir.

    Kapitalizme olan nefretin gün yüzüne çıkması için metal dünyasında en uygun insan Lars tabii ki. Bu yüzden bu tartışmalara kurban gidiyor deyip tespit sıçayım ben de.

  39. Berca B. says:

    Şarkının tek kötü yanı uğruna heyecanlandırdığı albümün tam 4.5 ay sonra çıkacak olması. Onun dışında her şeyden çok memnunum. Lars bile bu kez “çalışmış” ve ciddi ciddi davul çalmış geliyor kulağa. Çok ufak bir detay olabilir ama üçüncü dakikada yaptığı 32lik atak yıllardır yaptığını hatırlamadığım olaylardan. Albüm süresi insanı korkutuyor ama yine de sabırsızlıkla bekliyorum.

    Opethsevenbiri

    @Berca B., Bence studio magic var biraz. Lars’in o davulları çalabilmesi hele bu yaşta mümkün değil.

    Berca B.

    @Opethsevenbiri, görece basit bir davul çalımı olsa da stüdyo dokunuşları olduğuna ben de eminim, ki bu Lars özelinde değil piyasadaki hemen herkesin yaptığı şeyler. Ben daha çok davul yazımına yaklaşımını kastettim. Çok uzun zamandır hem yaratıcılıktan uzak hem de özensiz ve tembel partisyonlar yazarken bu kez hem şarkının istediğini vermiş, hem de aralara ufak da olsa güzel fikirler sıkıştırmış.

    Dysplasia

    @Opethsevenbiri, Şu şarkıyı da çalsın artık, o kadar da değil. Her zamanki gibi minimal bir davulculuk, sıkıcı ataklar.. Ha bu şarkı için uymuş bir şekilde, batmıyor. Geri kalan 68 dakikada göreceğiz bakalım.

  40. TanSolo says:

    @Berca B., iğrenç bir pazarlama stratejisi ya. 2 aydan fazlası asap bozuyor, 3′ten fazlası olunca ise bildiğim tüm küfürleri sayıyorum.

  41. Rust in Peace. says:

    Şarkıyı çok gömdüm ama basit olsa da ne yalan söyleyeyim biraz dinledikten sonra hoşuma gitmeye başladı. Bugün kardeşime dinletmek için açtım, şarkıya eşlik etmek zevkli oldu. Yalnız yeni dinleyiciler çekmek için çok iyi olmuş şarkı, bayağı da catchy

  42. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    Lars Ulrich 2:53′teki gibi bir davul atağını en son Blackened’da yapmıştı. Yani adam ben doğduktan beri ilk kez öyle bir atak yapıyor.

  43. Berca B. says:

    Biri şarkının 80′ler editini yapmış acayip hoşuma gitti. İlk çıktığı andan beri kendi NWOBHM kahramanlarına tribute yapıyorlar diye düşünüyordum ancak bu editle de tam Kill ‘Em All şarkısı olmuş. Şarkının hızı ve kayıt kalitesindeki çöküş şarkıyı acayip yırtıcı bir hale getirmiş.

    https://www.youtube.com/watch?v=aOP8aeqM0n4&ab_channel=HYPNOVERTIGO

    Cryosleep

    @Berca B., Bir de davullar kafa sikmese on numara edit olacakmış.

  44. Raddor says:

    Lux Æterna’yı ilk dinlediğimde aklıma gelen; StateOfMercury’nin bu şarkıyı Kill ‘Em All versiyonunda ne zaman ve nasıl coverlayacağıydı. İki gün önce yayınladı ve dediğim oldu. Kill ‘Em All versiyonunda yaptı.

    https://youtu.be/qONdZg95Vi8

    Parçanın orijinaline 6,5 verdiysem, buna 7,5 veririm. Genç Hetfield vokali aşırı iyi olmuş.

  45. Şarkı sözü videosuna hiç kasmamış olmaları enteresan. Dümdüz video. Bir de Almanca, Japonca, İspanyolca, Portekizce versiyonlarını yapmışlar.

  46. pacerized says:

    herkes yazmıs zaten, bende de dınler dınlemez hıt the lıghts etkısı yarattı.

  47. bilmez kişi says:

    Bu iki şarkı yorumu da gayet başarılı olmuş ama StateOfMercury muazzam bir iş yapmış be.

  48. Koray says:

    PA ile büyüdüm. Ahmet Abi ile tanışmışlığımız da vardır hatta. Şu an 28 yaşındayım, uzun yıllar gitar çalıştım, Rusty Cooley senin Angelo Batio benim. 2 farklı bölümde konservatuar okudum (yanlış anlaşılmasın, belki de okuduğumu anlamadım. Övünmek için demiyorum; sadece müzikten haberim var amacıyla yazdım.) Şu an profesyonel olarak (hayatını o işten kazanma) ses mühendisliği yapıyorum. En sevdiğim tarzlar da Hardcore vs (İsmail Vilehand’e selam olsun) Arkadaşlar nişan arifesinde bi insan olarak temennim bu heriflere bi şey olmaması, James olmasa ben ben değildim bunu çok iyi biliyorum. Keşke her zaman müzik yapıyo olsalar. Alkölün ve master of puppetsın bana verdiği yetkiye dayanarak bunları söylemek istedim, hep var olsalar.

    Koray

    @Koray, Bilmiyorum, sik gibi müzik yaptıkları zamanlarda çok oldu ama, benimki fanboyluk.

  49. HaNNibaL says:

    Bunca yıllık fanboyum ama Screaming Suicide’ın sik gibi olduğu gerçeği hiçbir zaman değişmeyecek

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.