# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
MESHUGGAH yeni klibini sundu
16.11.2022

They Move Below.

MESHUGGAH yeni albümü “Immutable“ı Nisan ayında çıkarmıştı.

Detaylar şöyle.

1. Broken Cog 05:35
2. The Abysmal Eye 04:55
3. Light the Shortening Fuse 04:28
4. Phantoms 04:53
5. Ligature Marks 05:13
6. God He Sees in Mirrors 05:28
7. They Move Below 09:35 (enstrümental)
8. Kaleidoscope 04:07
9. Black Cathedral 02:00 (enstrümental)
10. I Am That Thirst 04:40
11. The Faultless 04:48
12. Armies of the Preposterous 05:15
13. Past Tense 05:46

“They Move Below”un klibi yayınlandı.

“I Am That Thirst” klibi yayında.

“Broken Cog” klibi yayında.

“I am That Thirst” yayınlandı.

“Light the Shortening Fuse” yayınlandı.

İlk single “The Abysmal Eye”ın klibi yayınlandı.

Tadımlık da var.

Tomas Haake grubun yeni albümdeki yaklaşımına dair şu açıklamalarda bulunmuştu.

“Elbette ki MESHUGGAH sound’unu korumak istiyoruz. Esas amacımız bu. Diğer yandan, AC/DC’nin son 40 yıldır yaptığı şeyin tam tersini yapmaya yönelik bir anlayışımız da var. Dolayısıyla sürekli aynı albümü yazmak da istemiyoruz. MESHUGGAH karakteri içerisinde birtakım yeni fikirler bulmaya çalışıyoruz.”

  Yorum alanı

“MESHUGGAH yeni klibini sundu” yazısına 90 yorum var

  1. SA says:

    En çok beklediğim haber buydu. Ama 1 sene sabretmek gerekecek.

  2. “Destroy Erase Improve”, “Chaosphere” tarzı daha yırtıcı bir şeyler gelse… Var bi hayalimiz.

    Şaka maka umarım biraz farklı bir ilhamla yazarlar yeni albümü de “Koloss” ve “The Violent Sleep of Reason“la aynı kalibrede bir şey yerine daha farklı bir fikir sunan bir şey gelir. O ikisi kötü olduğundan değil, aynı kafa yapısında bir şey yaparlarsa biraz fazla benzer albümler ortaya çıkacağından.

    Misal “DEI” ile “Chaosphere” arasında ve “Chaosphere” ile “Nothing” arasında çok büyük anlayış farklılıkları var. “obZen” de yine farklı bir fikir sunuyordu ama son iki albümde örtüşen ve iki albüm arasında değiş tokuş yapılabilecek şarkılar var. Bunun yaşanmayacağı türde bir şey olmasını bekliyorum yeni albümün.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Farklı bir fikir sunacaklarını sanmıyorum. Son iki albüme benzer olacak bence. Meshuggah bile olsan bir süre sonra tıkanabiliyorsun. Temkinli olmakta fayda var ama bence artık Meshuggah da “kanıksanmış” kategorisine girecek yeni çıkaracağı albümle. Çünkü daha ne yapabilirler ki artık. Çok farklı bir şey olursa bu kez de Meshuggah olmayacak ortaya çıkan şey.

    Dysplasia

    @deadhouse, Daha şarkılarına saksafon koymadılar.

  3. Salata says:

    Bu elemanları dinlemeye nereden başlamalı, bir anlayamadım şu grubun kafasını artık içine girmek istiyorum

    Aura magula

    @Salata, Eğer hırçın müzik dinlerim dersen DEİ,chaosphere,eğer aşırı yavaş dinlerim dersen nothing,eğer depresif severim dersen catch 33,yok ya karışık olsun dersen obzen,koloss,TVSR.Albümlere ısınamazsan şarkı şarkı dinle.

    ismail vilehand

    @Aura magula, Meshuggah ve “depresif” kelimesinin aynı başlıkta geçmesi dumurlara uğrattı. Dünyanın gelmiş geçmiş en duygusuz müziğini yapıyorlar. Ne neşe, ne keder hiç bir duygu yok adamların müziğinde.

    Salata

    @ismail vilehand, @Aura magula Teşekkürler beyler Chaosphere’den başlıyorum denemeye :D

    Aura magula

    @ismail vilehand, Haklısın ama catch 33 meshuggah nın en karanlık tınılattığı albüm bence hatta bak attığım şarkıda thordentalin arkada çaldığı melodiye bak adamı öldürmez süründürür veya ikinci attığıma bak direk ölüm marşı.3.attığımda arkadaki melodi çok fena
    https://youtu.be/u1cO6wqpe8s
    https://youtu.be/PRSE4pEX9RE
    https://youtu.be/u9h6-JBqcNY

    ismail vilehand

    @Aura magula, karanlık kısmı eyvallah, Meshuggah’ın yer yer karanlık tarafı var ama sadece o kadar. Onun haricinde saçma sapan mekanik bir müzik. Kimsenin ne anlama geldiğini bilmediği İngilizce kelimeleri sıraya dizerek şarkı yazıyorlar. Bir insan evladı çıkıp desin ki Meshuggah şu şarkıda şundan bahsetmiş.

    Meshuggah’ı çekici kılan şey bu aşırı duygusuz, saçma sapan mekanik tavırları bence. Şu an Nothing albümünü dinlerken aşırı duygusuzluğun vermiş olduğu hazzı yaşayarak yazıyorum bunları.

    Aura magula

    @ismail vilehand,Katılıyorum.Zaten aşırı duygusuzluk,bozuk ritim,Traş makinesi soundu,sentetik şarkılar, gitara tel diye takılmış inşaat demirleri,saçma sapan sözler meshuggahı çekici kılan,dinlememi sağlayan şeyler.Bunların olmadığı bir meşuga düşünemem.Grubun müziği aşırı saçma olmasa belki bukadar ilgi çekmezdi bile

    ismail vilehand

    @Salata, kişisel favorilerim Koloss ve Nothing ama başlangıç için Chaosphere veya obZen daha iyi gider.

    Dysplasia

    @Salata, Bence Meshuggah’a alışmak albümden ziyade şarkı şarkı olabilir. Çünkü alışık olmayan biri için 1 saat boyunca poliritim üzerine kurulu minimal melodik şarkılar dinlemek karın ağrısı yaratabilir. Şarkı olarak bleed, new millenium cyanide christ, rational gaze, clockworks parçalarını önerebilirim. illa albüm dersen her ne kadar grubu chaosphere ile sevmiş olsam da genel bir albüm olduğu ve bleed’i barındırdığı için obzen diyeceğim.

    Boba Fett

    @Salata, bu gruba bir türlü ısınamamış biri olarak tek beğendiğim şarkısı “I”, tavsiye ederim.

    Salata

    @Boba Fett, Valla iki gündür deniyorum ben de ama pek bi ilerleme yok. Bu kadar mekanik ve duygusuz bir müzikten nasıl bir şey çıkabilirim bilmiyorum. Sanırım asla kafasını yaşayamayacağım gruplardan biri olarak kalacak, neyse gece gece aklıma geldi Disfear dinlemeye gidiyorum ben herkese tavsiye ederim :D

    Boba Fett

    @Salata, Zevk meselesi, çok şey yapmamak lazım ben de müzikten bir şey anlamıyorum. Herkes her şeyi sevecek diye bir şey yok :) Bence bir müziği sevmek için çok uğraşmamak lazım tabi bu sevdiğin grubun yeni albümü falan değilse.

    Salata

    @Boba Fett, Ben eğer en az bir albümünü sevdiğim bir grupsa zaman ayırıyorum bayağı ama yok genel olarak ısınamadıysan bence de geç gitsin olacağı varsa bir gün bir yerden yakalıyor

    Boba Fett

    @Salata, Aynen öyle ben de benzer bir süreci Tool için yaşamıştım, dinledim ve hiçbir şey anlamadım, 6 ay sonra tesadüfi dinleyip anladım olaylarını ve bayıldım. Aklıma gelmişken bir başka öneri de şu olabilir, ilk albüm. Eğer vakit varsa grup ilk ablümden o patlama yaptığı albüme kadar dinlenip ne ediyorlar anlaşılır ve o patlama albümü de daha iyi anlaşılır.

    woodenpint

    @Salata, Böyle dedim Demiurge yakaladı çok fena :)

  4. Aura magula says:

    Bu yeni albümde son albümdeki teknik manyaklığın yerini chaospere deki matematik proplemleri alsa,haake tüm şarkıların davullarnı clockworks şarkısındaki teknikle çalsa,albümün sonlarna doğru yavaşlamak yerine aynı hızda devam etseler ve son şarkıyı catch 33 deki depresf melodili şarkılar gibi yapsalar mükemmel olur.

  5. TanSolo says:

    Zaten 2021’de çıkartmayı planlıyorlardı corona sürecinde belki vakit bulup 2020 sonu çıkartırlar diye düşünmüştüm de olmadı. Çok bir şey değişmedi sanki. 9 albüm bekliyordum bu sene, galiba 9’u da çıkmayacak. Neyse sağlık olsun.

    Erhan

    @TanSolo, O 9 albüm hangileri?

    TanSolo

    @Erhan, çok emin olamıyorum çünkü yorumu yanlış yazmışım bir miktar. 2020 senesinde 30 albüm falan bekliyordum çok beklediğim 9 albüm vardı. Hangi gruplardan bekliyordum pek emin değilim. Birisi mutlaka Mastodon’dır ki hala köpek gibi bekliyordum. Diğerlerinden 2’si Carcass ve Meshuggah’tı. Eğer bu yorumu Another World çıkmadan önce yazdıysam birisi de Gojira’dır eğer Another World’den sonra yazdıysam değildir. Geriye kalan 5 gruptan kastım hangi gruplardı emin değilim. Gerçi şimdi hatırladım birisinin The Mars Volta olma potansiyeli var. Daha da o dönem özellikle beklediğim bir şey gelmedi aklıma.

  6. SA says:

    Meshuggah ın müziğinin özelliği duygusuz mekanik sarmal ritimli şeyler olabilir ama obzen albümündeki veya chaosphere albümündeki tarzlarının üzerine duygu yükleyerek yeni bir albüm yapmaları onlar için bambaşka bir açılım olabilir. Ben hayal ediyorum da güzel olacağına inanıyorum.
    Duygu derken de baştan aşağı ağlak duygusallıktan bahsetmiyorum. Riflerin içerisine birkaç nota ile yedirilmiş öfke gibi bir duygu mesela. Onlardan böyle bir şey deneyimlemeyi çok isterim.

  7. Aaron says:

    Eksi’ye de benzer bir sey yazmistim burada yineleme geregi duyuyorum. Daha once Meshuggah dinlemis olun ya da olmayin, bu grubu sevin ya da sevmeyin eger ulkenizi ziyaret ediyorsa kesinlikle gidip izlemelisiniz. Her insanin hayatinda bir kere bu grubu gormesi gerekiyor. Inanin bir defa izledikten sonra bana hak vereceksiniz =)

  8. owlbos says:

    En kötü 2 Meshuggah albüm kapağından biri. Umarım albüm de öyle olmaz

    owlbos

    @owlbos, muhtemelen single kapağı bu, haberde albüm kapağı yazınca direk karaladık da :)

  9. Umarım single kapağıdır.

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, Clockwork klibinde 3D bütçesini tüketince Blender’ı yeni öğrenen kuzenlerine yaptırmışlar.

  10. İlker says:

    Berbat ötesi bir kapak.

  11. Backbone says:

    Meshuggah lütfen yapma…

    Hem kapak hem de tadımlık iç açıcı değil. Umarım yavan bir şey gelmez.

  12. Yiğit says:

    Bu ne aq disturbed gibi ossuruk metal grubu kapağı yapmışsınız.

    Neyse albüm güzel olsun da gerisi önemli değil. Bir de Türkiye’ye gelseler tadından yenmez. Böbrek dalak ne varsa feda etmeye hazırım.

  13. deadhouse says:

    Meshuggah kapakları genelde iyidir. Neden bu kez böyle oldu acaba. Gerçekten çok kötü.

    Erhan

    @deadhouse, Ben de tam tersini düşünüyorum; Meshuggah albüm kapakları genelde berbat ötesi oluyor. Sadece Violent Sleep of Reason kapağı güzel. O yüzden şaşılacak şey değil.

  14. enemyofgod says:

    dırıd dırıd dırı dırı dırı dırıd dı dı dı dır dı dır dı dırıd dırıd dırı dırı dırıd

  15. Ş. Yıldırım says:

    Aslında o arkadaki flash tv tadındaki alevler dumanlar yerine başka bir şey olsa o kadar da kötü olmayabilirmiş. Ya da bu kapağı hiçbir şey kurtaramaz. Bilemedim şimdi

  16. Ahmet Mert says:

    Yeni albüm haberi harika. Fakat merak ettiğim Fredrik Thordendal’in hala grupta olup olmadığı. Kafam karışık.

    feel the groovity

    @Ahmet Mert, grupta hocam, per nilsson’a teşekkür edip fredrik’in geri döndüğü haberini geçtiler.

  17. Kamil says:

    Kapak olmamış, tadımlık kötü, albümün adı bile kötü. Umarım yanıltır ama dünya gözüyle kötü Meshuggah albümü göreceğiz herhalde.

  18. Şarkıyı dinledim. Çok muallak bir albüm geliyor, ne düşüneceğimi bilmiyorum şu anda.

  19. Noumena says:

    E ben beğendim yeni şarkıyı?

    Kapak için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ne yazık ki.

  20. Erhan says:

    Şarkı kendisini albüm içerisinde ne kadar açar bilemeyiz ama şu Single haliyle hiç etkileyici değil.

    Umarım albüm de öyle olmaz.

  21. Dysplasia says:

    Gayet iyi.

  22. İlker says:

    Ben de beğendim. Albüm içinde görmek gerek ama. Albüm içinde bir önceki albümün ilk singleı Born in Dissonance gibi bir role sahip olacak diye düşünüyorum. Bakalım.

  23. metal.tr says:

    Şarkıda vokal, bateri ve riffleri çok beğendim fakat şarkının solosu bana bayağı zayıf geldi genel olarak şarkıyı çok sevdiğimi söyleyebilirim. Albüm kapağına bakarak yargılanacak bir şey yok ortada. Meshuggahın kötü iş yapmayacağını biliyorum hayvan gibi iyi albüm geliyor.

  24. deadhouse says:

    Bence iyi parça. Meshuggah standartlarına göre de iyi.

  25. Yiğit says:

    Tatmin edici bir şarkı.

  26. ismail vilehand says:

    Dümdüz Meshuggah işte.

  27. Melkor says:

    Meshuggah discosuna hakim olmayan biri olarak bana iyi geldi.

  28. gerekli says:

    yıl 2412

    Uyandırıldım ve ilk olark bu parçayı dinledim.
    Meshuggah

  29. lammoth says:

    Bence nefis olmuş. Çoook özlemişim

  30. emredeicide says:

    kapak kötü ama çok dert değil. tadımlık tonlan çok güzel bence. şarkı da iyi. sade ve ağır olması daha güçlü bir ton yaratıyor

  31. T(H)rash says:

    Her saniyesinde geçmişi tekrar ediyo ama beendim.

  32. poison says:

    dünyanın en iyi metal grubu.

    Satanic Planet

    @poison, haklı olma payın çok yüksek.

  33. Erhan says:

    Tattaaa taa tttaa tttaaa uuuuuu ttattta ttaa *solo* tttaaa tttaa tttaa drrrrrr.

    2022′nin Fortitude’u olacak bu albüm.
    Kimse beğenmeyecek ama yine de sene sonu listelerinde olacak.

  34. deadhouse says:

    İki şarkı da süper. Uzun enstrümantal şarkıyı da epey merak ediyorum.

  35. crowkiller says:

    bu adamların kapakları neden hep y.rrak gibi ya (kolossos hariç)

    Satanic Planet

    @crowkiller, bütün kapakları iyidir.

  36. deadhouse says:

    Bir Bleed değil. Yine de çok iyi. Vasat bir eser çıkarması imkansız olan bir grup Meshuggah.

  37. bty says:

    Artık metronomların bir tık yukarı çıkması gerekiyordu.

  38. Backbone says:

    Of ki ne of, yavan bir şeyler beklerken suratıma tokat gibi vuran, beklenileni getiren albüm geldi. Son iki albüm de bana göre asla kötü değildi ama o ‘hafif’ yavanlık, ağırdan alma bu albümde yok. obZen’den beri en iyisi, (belki zamanla ondan da iyi).

    Umarım inceleme çok gecikmez, Ahmet Saraçoğlu’nun düşüncesini merak ettim.

  39. ismail vilehand says:

    Az önce ilk defa dinlemeye başladım ve şimdiden ufak bi kabarma oldu sanki. Bu arada “The Violent Sleep of Reason”ı hiç beğenmemiştim.

  40. Light the Shortening Fuse’u ilk kez dinledim, resmen “Chaosphere”daki “Neurotica”nın kuzeni olmuş. obZen’leştirilmiş “Neurotica”.

  41. ismail vilehand says:

    Kaleidoscope ile keser sapı kıvamı yakalandı ve şarkı loopa alındı bile. Albümün sonunu gece bitmeden görebilirim umarım.

  42. feel the groovity says:

    favorim şimdilik the faultless.

    ismail vilehand

    @feel the groovity, tam da bu şarkıyı da loopa aldım diyecektim, önce davrandın. Albümün ikinci yarısı daha bi kucaklıyor. Hatta kucakta hoplatıyor.

    feel the groovity

    @ismail vilehand, aynen 2. yarısı daha ateş ediyor gibi. 2. tur dinleyişte senin Kaleidoscope’a daha bir dikkatli kulak kabartayım.

  43. ismail vilehand says:

    Bu arada elinde kasatura taşıyan alev alev Adanalı Terminator çok da kötü değil ya.

  44. lammoth says:

    Henüz iki kere dinledim ama şimdiden sene sonu listeme gireceğine emin oldum gibi. Bu arada albümün ikinci yarısında çok fena s.kiş var.

  45. deadhouse says:

    Vasat bir şey zaten mümkün değil de bu kadar iyi olmasını da beklemiyordum. Meshuggah putu yaptırıp taptıracaksınız bu yolun sonu oraya gidiyor. Önceki albüme de bayılan biri olarak bu albüm onu bile geçeceğe benziyor.

  46. ismail vilehand says:

    “Kaleidoscope” şarkısını tüm cumartesi sabahı kalkıp işe gidenlere armağan ediyorum. Saçma sapan sinir bozucu gitar solosu çok güzel ayrıca.

  47. ismail vilehand says:

    Uzun zamandır pek Meshuggah açıp dinlemiyordum, şimdi fark ettim ki grupla alakalı en çok ve hatta tek özlediğim şey Tomas Haake. Beast mode’u aktif ederek çalıyor adam. Azman şerefsiz.

  48. poison says:

    “phantoms”ın 2:55′ten sonra başlayan kabus kısmı yüzünden diğer parçalara geçemedim. özellikle 3:36′da giren gitarlarla tarifsiz bi şeye dönüşüyor.

  49. feel the groovity says:

    bu aralar o kadar yeni albüm çıktı ki hangisini dinleyeceğimi şaşırdım. meshuggah, animals as leaders, michael romeo, andy timmons. 8 nisan’da joe satriani geliyor. ghost, immolation felan da canım çekiyor arada. güzel bir yıl oluyor kanımca.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.