# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
MGŁA 17 Aralık’ta İstanbul’da
26.09.2022

Biletlere ilişkin önemli açıklamayı lütfen atlamayın.

Polonyalı black metal grubu MGŁA 17 Aralık’ta Taksim Dorock XL’de olacak.

Biletler 300 TL’ye Hammer Müzik’te, ayrıca Biletix ve Passo’da.

HAMMER MÜZİK’TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA:

Eski biletler konserde geçerli olmayacak! İade uzun zamandır açık olmasına rağmen iade almayanlar var! Eski bileti iade edip yeni bilet alınması gerekmekte!

Not: Aşağıda 17.03.2020 tarihine kadar yapılan ilk 152 yorum, ilk duyurulan ancak salgın nedeniyle ertelenen konserle ilgilidir.

  Yorum alanı

“MGŁA 17 Aralık’ta İstanbul’da” yazısına 206 yorum var

  1. Kendimizi affettirmişizdir diye düşünüyorum.

    http://www.pasifagresif.com/2011/01/grup-onerme-sorma-bilgi-paylasim-ortami/#comment-655478

    Ali Vezir

    @Ahmet Saraçoğlu, bir cok konserin afişinde ve biletinde markanızın logosu omasına rağmen neredeyse hiçbir konser için bir tanıtım paylaşımında bulunmayıp beleşten reklama konuyorsunuz. ne oldu da şimdi böyle bir açıklama yapma gereğinde bulundunuz acaba? tarzı sırf size uyuyor diye mi?diğer konserlere de aynı hassasiyette bulunup insanlarını bilgilendirmen dileğiyle.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ali Vezir, öncelikle:

    https://pbs.twimg.com/media/CpkpowKW8AAuVMl.jpg

    “Sırf size uyuyor diye mi?” diyerek bunca yıldır PA’yı hiç takip etmediğini belli etmişsin ama aynen, organizasyon şirketleri gerizekalı, hiç yardım etmememize rağmen sürekli bizim logomuzu afişe koyuyorlar. Beleşten reklam yapıyoruz bu sayede.

    Instagram hesabımıza bir göz at istersen; basın sponsoru olduğumuz için genelde ülkemizde gerçekleşen metal konserlerin büyük kısmını ilk biz duyuruyoruz.

  2. Onur says:

    OLM NOLUO LAN
    KATATONIA RUSSIAN CIRCLES DEAFHEAVEN MGLA
    NE BİÇİM SENE OLUYOR

  3. tahsin says:

    Ahmet abiyle konuşurken kimin gelmesini istersin diye sormuştu. Direk mgla demiştim. O da ben de çok isterim tarzinda birsey demisti diye hatirliyorum. Hic caktirmadin Ahmet abi aşk olsun.

  4. İnanılmaz olacak. Mahvolacağız.

  5. Onur says:

    arkadaşlar , merak edenleri mgla konser kritiğine alayım aushdauhsda :)

  6. \m/ says:

    ANNNANI SİKİİİİMMM

  7. HaNNibaL says:

    Sonunda beeeee

  8. Vertax616 says:

    Muhteşem haber, Instagram gönderisini görünce cidden delirdim, Ahmet Abi’nin duyuru yorumu aklımdan çıkmıştı resmen sürpriz oldu. Alev alacak buralar aleeev

  9. Bedirhan says:

    ağlarım yalnız

  10. Firat Tale says:

    olabilecek en iyi yerde oluyor, sonunda İF ten kurtulup güzel bir mekanda black dinleyebileceğiz.

  11. sleepless says:

    zorlu’da olmasına da sevindim açıkçası. o davullar ziller içimizden geçecek o ses sisteminde.

    Yusuf

    @sleepless, ses sistemi güzel mi sen behemoth konseride güzel ses sistemi

    sleepless

    @Yusuf, Black Box da güzel evet, ama Zorlu’daki ses sistemi baya baya iyi, özellikle Studio’da görece ufak olunca daha da iyi oluyor galiba. İlk kez Enslaved izlemiştim orda ve kulaklarıma inanamamıştım, evde ortalama bir ses sistemiyle albümü dinlemekten daha net seçebiliyordun enstrümanları. Ondan beri de hiç sorunum olmadı orada sesle.
    Zaten Mgla’nın tek başına konserinin Black Box’da olması sıfır ihtimal gibi bir şey, alternatifleri olarak If veya düşman başına Kayıkhane geliyor aklıma, bu grup içinde Studio namağlup gruptan çıkar.

  12. Yusuf says:

    Şu zorlu psm 100 studio Beşiktaş takımı oluyor adresi..

  13. Converge says:

    MIGVAAAAAAAAA

  14. Nox says:

    hele hele hele

  15. Nox says:

    twitter’daki duyurunun altında “biz de megadeth sanmıştık” diye ağlayanları görünce sinirlendim şimdi. metalcinin çomarı hiç çekilmiyor gerçekten.

  16. \m/ says:

    Tekrardan annanı sikiiim çünkü sınavım var o tarihte. Rapor kovalayacam hadi hayırlısı

  17. Gökay says:

    İstanbul’da askerlik yapıyorum. Katatonia yı kaçırdığım için kahroldum, iznimi kullandırtmadılar. Buna da kullanamazsam firar ederim

  18. Dysplasia says:

    AHUHAHUHA.
    Ben bunlarda faşist damar var diye gelmezler diyordum.

  19. Melkor says:

    Olağanüstü allahsız bi gece olacak ya

  20. Godless Killing Machine says:

    cok buyuk olay. keske orada olabilseydim ben de. turk metal tarihinin en buyuk olaylarindan biridir mgla’nin gelmesi.

  21. gXnn says:

    biletler ne zaman satışa çıkıyor???

  22. arple says:

    Gideceğim ilk metal konseri olacak. Çok heyecanlıyımmmm.

  23. cotard delusion says:

    İstanbul’da yaşamıyorum. Pazar günü dışında tatil günü yapabileceğim bir işim yok. Asgari ücretli vasıfsız bir çalışanım kendime zor bakıyorum. Metalci olmaktansa metal içindeki zengin içerikli sanattan beslenmekten keyif duyuyorum. Eğer becerebilirsem Perşembe öğleden sonra izin alıp, İstanbul’a gelip, Mgla’yı kanlı canlı görüp, hiç uyumadan geri dönüp sabah 07:00′da dükkan açacağım. Yani öyle bir şey bu.

    He bu arada Ahmet Saraçoğlu eğer iki gün inceleme koyamadın diye kendini affettirme yöntemin buysa 1 ay siteyi kapa.

    Ahmet Saraçoğlu

    @cotard delusion, ahah fena fikir değil. Bundan sonra siteye kritik konmayan günlerin sayısına bakarak açıklanacak grubun büyüklüğünü tahmin edebilirsiniz belki.

    Ama gerçekten bu hafta epey sıkıntılıydı. Yıllardır ilk kez oldu böyle bir şey; şansa hem ben hastalandım hem de Oğuz. Şu anda da pek iyi değilim ama önümüzdeki hafta bir aksama olmayacak diye umuyorum.

  24. Grup üyelerinden biri yanlışlık bu siteye girse her sene 4 kere gelirler zaten.

  25. Ş. Yıldırım says:

    O tarihin ertesi sabahına izmirde sınavım var. Geleceğim, konseri izleyeceğim, sınavdan da kalacağım.
    Bir de Marduk gelirse bu riske girerim sanırım.

    Yusuf

    @Ş. Yıldırım, bu konser neden cuma ve cumartesi (hafta sonu) değilde Perşembe oluyor. Yeni albümlerini herkes hafta sonu bekliyordu ama pazartesi günü yayınladılar:)

    \m/

    @Yusuf, gerçekten perşembe olması her şeyi batırdı benim açımdan. Üstüne üstlük canım ciğerim türkiyenin en iyi okulu (!) olan okulum salak saçma bir karar alıp normalde perşembe olan sınavları cumaya aldı. Ulan ne güzel cuma tatil oluyordu memlekete neyin gidiyorduk. Amk v**rşan’ı olmasa yine perşembe olması sıkıntı değildi giderdim. Neyse ki amk hayatı resmen tüm ayarlamaları bu konsere gidememem için yapmış

  26. arple says:

    Biletler ne zaman satışa sunulacak

  27. Yusuf says:

    hammer müzik’in mgla konserini duyurduğu gönderinin altındaki yorumlara baktım…
    ülkenin metal dinleyicisi bile boktan. black metal dinlemeyebilirsin, ama 2010′lara damga vuran mgla’yı da bil bir zahmet. metal balladları dinleyip metal müzik dinlediklerini zannediyorlar. metal müziği bu mallardan kurtarmak lazım. ne albüm takip ederler, ne bir türün takipçileridirler. deathspell omega diyorsun, o ne oyun mu diyorlar.
    tekrarlıyorum. sevmeyebilirsin. ama bilmiyorsan, sen metal müzik falan takip etmiyorsun.

    cotard delusion

    @Yusuf, https://eksisozluk.com/entry/101920814

    Şu dallamanın bu girisi dün en çok favorilenenlerden biriydi. Hayır pezevengin giriş ile gelişme arasında kendiyle çelişmesi söz konusu. Lafa bak lafa:

    “tabii death metal, black metal gibi gerçekten yorucu ve müzik demeye dilimin varmadığı türler bu faaliyetimin sınırları içinden geçemez, orası ayrı konu (bazı grupların bazı şarkılarını tenzih ederim)“

    Hammer Müzik gönderisi altına yorum yapanlar da bu kafanın ürünü işte. Bunun gibi duyar kasarken sıçıp batıranlar, ne istediğini bile bilmeyenler. Ekşi Sözlük’te defalarca yazar alımı oldu ama yaşı 35 üstü bile olabilir bu kazmanın. Düşünsene 20 senedir adamın işi kolpalık, özentilik belkide amına koyayım.

    Nox

    @cotard delusion, böyle insanlar kendilerine nasıl tahammül ediyorlar merak ediyorum.

    Retrokafa

    @Yusuf, Metal balladların ne suçu var ya:D mgwa sevmeyen sevmez bilader,kimse bilmek zorunda da değil…black metal dinlemeyen bir sürü metalci var,BM dinleyip bgla sevmeyen de çok var…

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yusuf, her ne kadar metal yapı itibarıyla araştırmak, yeni bir şeyler keşfetmek için gayet müsait bir tür olsa da kendisini 3-5 grupla sınırlayıp sadece belli başlı isimleri dinleyen insanları da eleştirmeyi tercih eden biri değilim. İsteyen istediğini dinleyebilir, sadece ana akım grupları dinlemeyi tercih edebilir.

    Ama bazen gerçekten de vizyon konusunda büyük sıkıntı göze çarpıyor. “Yine mi black metal?”i anlarım. “Hep ekstrem türler, baydık”ı anlarım. Ama şu devirde “Mgla kim aq 5 kişinin bildiği grupları getirmeyin artık”taki cehalet cidden insanı yoruyor.

    Ben Mgła’nın getirilmesi konusunda lobi çalışmalarıma 2018′in sonların başladım. “Mgła’yı getirin Mgła’yı getirin Mgła’yı getirin Mgła’yı getirin bak göreceksiniz büyük olay olacak” diye Vera Müzik’in başının etini yedim. Onlar da bana güvendiler ve tekrar tekrar girişimlerde bulundular. Grup başlarda ilgisizdi ama sonradan kabul ettiler ve aynen de dediğim gibi olacak, konser günü Türk black metal konserleri tarihi açısından harika bir güne dönüşecek, şuraya yazıyorum.

    Öyle ki, 2018 başlarında yaptığım röportaj teklifimi kibarca reddeden Mgła, konser sebebiyle röportaj yapmayı bile kabul etti, ki bu adamlar normalde yılda 1-2 röportaj -bazen- veriyorlar, onu da özel olarak seçtikleri bardomethodology gibi -derin- mecralara veriyorlar.

    Neyse, demem o ki her ne kadar ülkemizdeki grup vizyonu çok genişlediyse ve pek çok sıra dışı sayılabilecek isim sold-out konser vermeye başladıysa ve gelen grup skalası genişlediyse de üst tabakada ciddi bir cehalet, fikirsizlik, ortalamalığa alışmışlık var.

    İlk paragrafta dediğim gibi herkes ne isterse dinlemekte özgür ama 2020 yılında “Mgla kim aq” diyen insanların belki de hiçbir şey dememeleri gereken yerler olduğunu, metal gibi iyi bildiklerini sandıkları konularda bile zırcahil olduklarını bilmeleri gerekiyordur.

    HaNNibaL

    @Ahmet Saraçoğlu, Grubun ilgisiz olma nedeni nedir acaba(daha öncede söylemiştiniz bunu) gerçekten çok merak ettim.

    daud

    @Ahmet Saraçoğlu, Gizli saklı birşey değilse eğer, başlardaki ilgisizliğin bir sebebi varmıydı (ülkenin imajı, yoğun tur programı vb)? Ayrıca sonradan kabul etmelerinde Türkiye’ye konsere gelen Polonyalı grupların bir etkisi oldu mu?

    Ahmet Saraçoğlu

    @HaNNibaL, @daud, ilgisizden kasıt mail’lere dönüş açısından. Yoksa gelmek istememe falan değil tabii ki. Bir süre mail’lere cevap beklendi, sonra dönüş yaptılar ve kabul ettiler. Her grup, her management anında dönmeyebiliyor. “İlgisiz” yanlış anlaşılabilecek bir ifade olmuş, onu netleştirmiş olayım. Ih-mıh falan etmediler. Sadece anında dönüş yapmadıkları için öyle dedim.

    Burada çalmak istedikleri zaten röportajı kabul etmelerinden belli.

    Büyük ihtimalle albüm yazımından dolayı mail’lere bakmamışlardır. Buraya gelen Polonyalı gruplarla konuştular mı bilmiyorum ama sırf o yüzden “hadi gidek la” dediklerini sanmam. Röportajda da sordum bu Polonyalı grupların Türkiye’ye gelme olayını, bakalım ne diyecekler.

    HaNNibaL

    @Ahmet Saraçoğlu, Cevap için teşekkürler.

    sleepless

    @Ahmet Saraçoğlu, genel olarak internette konuşulan bir konunun altına “x kim/ne aq” yazmak ekşisözlük ve diğer platformlarda akılalmaz derecede yaygın. bir şeyi bilmiyorsan ctrl+t bir tab açıp google/wiki falan bakarsın, veya geçersin bilmediğinle kalırsın, bir grup insan belli ki senin “o ne aq” dediğin şeyin ne olduğunu biliyor ve hakkında konuşuyorken araya “ben bilmiyorum ve bilmemekten utanmıyorum” seviyesizliğini tükürükler saçarak bırakmak neyin motivasyonudur anlamak mümkün değil. yani “mgla da grup mu ya boşversenize” tonunda beğenmeyerek söylese yine kabul edicem, tip hayatında duymamış ve duyanlara tepeden bakıyor, çok ilginç. reddit veya yabancı platformlarda da neredeyse hiç denk geldiğimi hatırlamıyorum, bize özgü bir durum.

    cehaletin prim yaptığı bir zaman/mekandan geçiyor oluşumuzun doğrudan izdüşümü maalesef. o tarz laflar edenler bu cümleyle aynı kefeye düştükleri kitleyle özdeşleşmeyi muhtemelen öfkeyle reddedecek olsa da maalesef durum bu. bilgiye/araştırmaya alerji var resmen, bilene de hasetle bakmak bir gelenek. ben kendimi bildim bileli böyleydi, insanların önüne internet yoluyla dünyanın bilgisini de koysan değişmiyor.

    Ahmet Saraçoğlu

    @sleepless, eskiden forumlarda falan konuşurken herkes her şeyi bilirdi. Yani aslında bilmese bile bilgisayarın öbür ucunda olduğu için bilir gibi davranırdı. Bilmiyor olsa bile “aaa evet çok iyi gruptur” falan deyip hemen “ne grubuymuş lan bu” diye araştırıp fikir sahibi olurdu.

    Bu kolpacılık bile şimdinin cahil kibrinden daha kaliteliydi. Şu anda sosyal medyanın insanlara verdiği sonsuz öz güven sayesinde artık cehalet de bir gösteriş, karşı tarafı ezmeye çalışma aracı, atarlanma hakkı olarak kullanılabiliyor.

    “Mgla kim aq”deki cahil cesareti ve bilgisizlik üzerinden hak talep etme cüreti (çünkü orada denmek istenen “Mgla kim aq? İnsan gibi Metallica, Megadeth, Sepultura getirsenize ben bunları biliyorum, bunlar olursa sevineceğim”), toplum olarak sonumuzu hazırlayacak, çünkü aynı kibirli cehalet ülkedeki her alanda geçerli.

  28. futility says:

    Dün mesai sonrası yüksek lisans dersi ve onun da ertesinde Leprous konseri deneyimimden sonra diyorum ki, perşembe gerçekten felaket kötü bir gün bu konserler için. Bu kadar nadir konser veren grubun günü neden perşembedir acep?

    Berca B.

    @futility, muhtemelen salonun kirası daha uygun olduğundandır.

  29. miss keisha says:

    nisanda mgla, temmuzda da 2 gün arayla pet shop boys ve tove lo… zorlu adeta iki yanımdan tutmuş boğazımı sıkıyor şu an :/

  30. gXnn says:

    konser IF’e mi alındı???? skandal olur.

  31. HaNNibaL says:

    Ses sitemi açısından üzdü. Zaten biletlerin bu kadar gecikmesinden bir haller olduğu belliydi. Konuyla ilgili açıklama da yapılmadı. Yeni konser duyurusu gibi bir anda paylaşıldı :)

    Yusuf

    @HaNNibaL, ulcerate konseri dehşetti belki mgla için aynısı olur.

    HaNNibaL

    @Yusuf, Darkside’ın zil oyunları zorluda çok daha mutlu ederdi bizi diye düşünüyorum

    Yusuf

    @HaNNibaL, peki sen konsere gitcekmisin

    poison

    @Yusuf, ulcerate konserindeki ses sistemi iyi değildi ya. davul aşırı açıktı, gitar duyulmadı pek. anca gitar amfisinin dibindeki adam rahat duymuştur gitarı. ulcerate müziğinin tanımlarken verilen ilk referans da gitar olduğu için “iyi değildi” demek yanlış olmaz diye düşünüyorum.

    Yusuf

    @poison, Haklısın. Sanırım en iyi metal konseri mekanı volkswagen arena Mgla oraya gelmeli ama bir behemoth değiller ki.

  32. Michael Scott says:

    Biletler satışa çıkmış ve konser IF’e alınmış :/

  33. Yusuf says:

    Zorlu AVM içinde saat farkı var ve hafta içi o yüzden değişmiş olabilir.

  34. poison says:

    biletler satışa çıktı mı? internette hala çıkmamış görünüyor. if’te satışa başlandıysa hemen gidip almam lazım tükenmeden.

    Ahmet Saraçoğlu

    @poison, çıktı.

    https://www.biletix.com/etkinlik/Z0XAJ/TURKIYE/tr

    Bilet konusunda son dakikaya bırakılmamasını, hatta garantiye alıp bir an önce alınmasını tavsiye ediyorum.

    poison

    @Ahmet Saraçoğlu, teşekkür ederim.

  35. northern says:

    perşembe olması mükemmel olmuş. bir konser için en iyi gün çünkü perşembe. dolayısıyla emeği geçen herkesi tebrik ediyorum, harika iş.

    İlker

    @northern, saçmalık ötesi gerçekten.

  36. çaksu says:

    Ben gelecekte zamanda geriye gidip EiF kritiğine yazdığım abes yorumu yazmadan önce kendimi öldürcektim. Acaba yanlışlıkla kritiğin yazarını falan mı öldürdüm? Bulamıyorum sitede kritiği.

    Ahmet Saraçoğlu

    @çaksu, bağlantısında bir typo varmış, sen bunu yazınca fark ettim ve düzelttim. Sağ ol.

    http://www.pasifagresif.com/2015/10/mgla-exercises-in-futility/

  37. Özgür says:

    Konser neden İf’e alındı?

  38. Firat Tale says:

    yine İf yine meehhh diye çıkacağımız bir konser, Zorlu’da olunca heveslenmiştim, biraz gazım kaçtı açıkçası, Zorlu’dan neden çıkarıldı bilemiyorum, Enslaved Zorlu’da olmuştu, bu da olabilirdi. Türk metalcisinin bitmek bilmeyen çilesi…

    gXnn

    @Firat Tale, resmen benim de keyfim kaçtı. her türlü gireceğiz konsere ama mekanlar arası fark konserin etkisini %40 düşürecektir,net. IF PSM’yle kıyask götürecek bir mekan değil malesef.

  39. ahmet says:

    If gerçekten kafa sikiyor ya. Sanırım gitmeyeceğim. En son watain ve mayhem konserlerinde pek tatmin olmadım ne yazık ki.

    Yusuf

    @ahmet, şurdaki performansları 10 numara https://m.youtube.com/watch?v=Y-zkXydsFBM

  40. İlker says:

    Kesinlikle gideceğim bir konserdi, if’e alındığı için kesinlikle gitmeyeceğim bir konser oldu.

    Yusuf

    @İlker, kardeş hepiniz böyle diyorsunuz yemin ederim konserden soğudum demek ki var bi bokluk . ulcerate öyle değildi gümbür gümbür vuruyordu. Kulağımızın ırzına geçtiler. Bazilarin midesi bulandı.

    Yusuf

    @Yusuf, ses sistemin kötü olması hoparlör lerin sahne önünde olmasına bağlıyorum arka kısımlarından yoklar.

  41. agrypnie says:

    @Ahmet Saraçoğlu, Abi mekan değişikliği hakkında açıklma yapıcaktın ???

    Ahmet Saraçoğlu

    @agrypnie, aşağıda yaptım.

  42. Mgła konserinin mekân değişikliğine dair bir açıklama yapma gereği duydum arkadaşlar. Öncelikle bu değişikliğin grupla da organizasyonla da bir ilgisinin olmadığını söylemek isterim.

    En açık ifadeyle, son yıllarda dünyanın farklı yerlerinde iptal edilen, mekânı değişen çeşitli black metal konserleri neden iptal edildiyse, mekânları neden değiştiyse Mgła konserinin mekânı da o yüzden değişti.

    Hedef göstermemek adına isim vermeyeceğim ancak birtakım “işgüzar” insanların, Tel Aviv’de bile konser vermiş Mgła’ya yönelik bazı ithamları dolayısıyla ilk açıklanan mekân tedirgin oldu ve bu sebeple konser IF’e alındı.

    Şahsen ortada böyle bir durum olmadığına, grubun şarkı sözlerinin nihilizm odaklı olduğuna dair kanıtlar sunmama ve organizasyonla birlikte bu konuda her türlü telkini yapmış olmamıza rağmen bunları ortaya atan bir avuç insanın bomboş iddiaları karşı tarafı korkutmaya yetti.

    Faşizm karşıtı olduğunu iddia eden ancak durduk yere, basbayağı faşizm yaparak başkalarının keyfini, hakkını elinden alan bu zihniyet maalesef ülkemizde de kendini gösterdi ve dünyanın her yerinde rahatça konser veren, sadece 1-2 yıl önce bu tartışmalar gündemdeyken birkaç konseri iptal edilen bir grubun ülkemizde vereceği konserin mekânı değişmek durumunda kaldı.

    Ben o gece IF’i dolduracak müzikseverlerin daha bile güçlü bir ateşle Mgła’ya destek olacağından ve hep birlikte unutulmaz bir gece geçireceğimizden eminim.

    Retrokafa

    @Ahmet Saraçoğlu, Çarşı, Mgla’ya karşı mı yani?

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, yarın bir gün saçma salak insanlar grubu tümden sabote etmeye kalkmaz umarım.

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Belki yapmak ucuz hissettiriyodur, ama ben olsaydım isim verirdim. Bunca insanın bu kadar anlam verdiği şeyi berbat etmeye çalışan birinin neyini koruyacaksın ki. Aptal olsa (suç değil) ve gerçekten iyi birşey yaptığına inansa bile sözle tepkisini almalı. Dünya onun değil görmeli.

    northern

    @çaksu, “Hedef göstermemek adına isim vermeyeceğim.” denmiş. bence tam tersine isim verilmeli. çünkü bu insanlar gerçekten iyi bir şey yaptıklarına, kötü/olumsuz etkinliklerin önüne geçtiklerine, dünyayı iyi bir yer yapmak için çabaladıklarına inanıyorlar, dolayısıyla icraatlarının kendi isimleriyle paylaşılmasında hiçbir sakınca da görmeyeceklerdir, hatta memnun bile olmalılar.

    kendi bakış açılarına göre konseri yerini değiştirterek pozitif bir gelişme sağladılar, dolayısıyla isimlerini bilelim ki tebrik edelim.

    ha unutmadan. bu vesileyle konserin perşembe olmasında emeği geçen herkesi tekrar sevgiyle anıyorum. her aklıma geldiğinde de anacağım.

  43. poison says:

    konserin if’e alınma sebebi canımı epey sıktı. bu şovmen solcu tipler kendini ne sanıyor cidden? aq aç oku şarkı sözlerini, faşizm bunun neresinde? dinciler ayrı, bunlar ayrı tat kaçırıyor.

    deadhouse

    @poison, Bunlar dincilerden daha tehlikeli. Dincinin ne olduğunu biliyorsun. Açık açık ben yobazım, yeniliğe, gelişmeye, bilime, kültüre karşıyım der, tehlikelidir ama dürüsttür. Bu gruplar ise sözde ilericidir, kadın, çocuk hakkı korur, savaş karşıtıdır ama gericiliğin kralını yaptıklarından bihaberdirler.

    Retrokafa

    @deadhouse, he he daha tehlikeli! bikaç yıla otobüste eşini arkaya, diğer kadınların yanında oturtmak zorunda kalırsan görürüm seni…ha dürüsttür yazmışsın bir de ona çok güldüm ben ya:D:D

    poison

    @deadhouse, bunların ilericilik kisvesi altında gericilik yaptığı fikrine kesinlikle katılıyorum. hangisinin daha tehlikeli olduğu konusu biraz karışık. tek bildiğim iki grubun da mantıklı düşünen insanlar için büyük tehlike oluşturduğu.

    deadhouse

    @poison, Tehlike derken kastettiğim dinler binlerce yıldır insanlar için tehlike oluşturdu. Kanıksadığımız, tanıdığımız bir olgu. Bunlar ise modern dönemde ortaya çıktı. Yoksa tabii dediğin gibi iki grup da tehlikeli.

  44. Melkor says:

    Olayı tam olarak bilmiyorum ama faşiste faşist demişler galiba. Burada doğruyu söyleyenlere değil korkup çıkartmak istemeyen zorlu psm’e kızın bence. Taksim’de üç kişinin toplanamadığı bir ortamda sanırsın antifa eylemleri gibi bir şey olacaktı anasını.

    \m/

    @Melkor, doğruyu söyleyenlere (!) niye kızılmasın? Evet zorlunun da bence suçu var ama tamamen zorluyu suçlamak da saçmalık. Her faşiste karşı böyle ses çıkarılacaksa ülkeyi kapatmamız lazım komple. Millet ses çıkarabildiğine ses çıkarıyor, yemeyince susuyor. Tatlı su canavarları

    Melkor

    @m/, Neden kızılsın söyle bilelim. Yazmış olmak için yazıyosun. Mgla’yı dinleyen her kesimden insan bu adamların ırkçı olduğunu biliyor. Bilinen bir şeyi dile getiren kesim niye suçlu olsun? Sanki iptal olmuş gibi gaza gelmenin manası yok.

    \m/

    @Melkor, hahahaha yazmış olmak için yazıyormuşum. Gerçekten bir sanatçıya, sanatçı grubuna “faşist bunlar siktirsin gitsin” benzeri şeyler söyleyen veya söylenmesinde beyis görmeyen biriyle tartışmayacağım. Yıl 2020 olmuş kurban olayım yürüyün hade

    Yusuf

    @Melkor, ona bakarsan Marduk ırkçı kazıklı voyvoda şarkısında Türklere hakeret ediliyor. Son iki albümde Nazilerden bahsediyor ama Türkiye’de 2 3 konsere geldiler. Mgla meselesi başka bence.

  45. deadhouse says:

    Bu durumları öngörmek zor değildi. Maalesef dünya halkları giderek daha fazla muhafazakarlaşıyor, gericileşiyor ve cahilleşiyor. Bu isimlerini veya ideolojilerini (sözde) bile anmak istemediğim güruhlar dünyanın anasını sikecek dedik, aynen sikmeye devam ediyorlar. Bunlar daha iyi günler.

    Melkor

    @deadhouse, Ulus devletlerinin ve toplumların sağa gericiliğe kaymasında ırkçıya ırkçı diyenlerin payı yok denecek kadar azdır. O dediklerin trumpa, reise oy veren dangalak sağ taban için geçerli bence. Türk tipi liberal gibi yanlış anlamlar çıkarmanın manası yok.

  46. poison says:

    eif v’ın outro’su için şimdiden kuduruyorum.

  47. kenibıl says:

    ılık götlü sjw’lar

  48. ozzy says:

    faşizmi uzakta aranaya gerek yok,yıllardır ülkede dönen dolaplara sesini yükseltemeyenler,aman canımız yanmasın diyenler,mgla konseri için ama onlar ırkçıydı der olmuş ya olm hangi kafaları yaşıyorsunuz,bu tipler sanahtan akşama suriyelileri söver,otobüste kürtçe konuşan biri görünce yüzünü ekşitir,gereksiz duyara ihtiyaç yok!

    deadhouse

    @ozzy, +1000000000000000000000000000000

  49. poison says:

    mgła bileti almak isteyenlere duyurulur:
    2-3 saat önce if’ten bileti 100 tl’ye aldım. şu an biletix’te 115 tl biletler.

    he bir de kapıdan tam girerken birden iki güvenlik karşıma çıktı buyurun diye. dedim 9 nisan’da bi konser var, biletleri burada satışa çıktıysa alacağım. biri dedi ki hangi grup. dedim “mgva”. ne? dedi bu :D “mgva” dedim yine. hmmm içeriden bilgi alabilirsiniz deyip yolu açtı bana :D

    Yusuf

    @poison, magla diye okunmuyormu

    Dysplasia

    @Yusuf, mgwa diye okunuyor.

  50. Onur says:

    Mgla’yı çok seviyorum.
    Konsere geleceğim.
    Ama Power and Wil 1 şarkısında şu sözler geçiyor, yorumunuz nedir?

    A time to stand up a time to kill
    Beat the shit out of the corpse of a certain dead jew

    Ahmet Saraçoğlu

    @Onur, evet, İsa’dan bahsediyorlar.

    Onur

    @Ahmet Saraçoğlu, yani bu adamlar ırkçı mi?
    Yoksa bu hikayede isadan mi bahsetmis sadece?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Onur, 2005 yılında çıkan ve Clandestine Blaze, Deathspell Omega, Musta Surma, Stabat Mater, Exordium ve Mgła’nın yer aldığı Teslis eleştirisi temalı bir split’teki bir şarkıda geçen bir söz. Teslis’ten bahsedildiği için de o ifade İsa’yı kast ediyor. Yahudi ırkını hedef alan bir söz değil, hedef Hristiyanlıktaki Kutsal Üçleme.

    götegöt

    @Ahmet Saraçoğlu, heee amk heee isadan bahsediyorr heee anti semitik değil yani bu söz?? 2 kuruş para çizeceğiniz imaj uğruna insanları bu denli aptal yerine koymaya daha kaç yüz yıl devam edeceksiniz acaba

    Ahmet Saraçoğlu

    @götegöt, 2800 civarına kadar devam etmeyi planlıyoruz reptilian ırkı olarak. “2 kuruş para” da iyiymiş.

    Aaron

    @Onur, tamamen irkci bir soylem bu. Bahanesi yok.

    Yusuf

    @Onur, Eğer mgla yakudiler hakkında ırkçılık yapmissa Zorlu konseri olmaması normal bir durum çünkü zorlu psm sahibi Yahudi.

    \m/

    @Yusuf, tel aviv’de konser vermiş bir grup. Niye çünkü adamlar bizim gibi salak değiller

    Retrokafa

    @m/, Şimdi mgla ırkçı mı değil mi ben bilemem,pek ilgilenmiyorum da ama eğer bana veya benim grubuma bir ırkçı yaftası konmuş olsaydı, ilk yapacağım iş telaviv de güzel bir konser vermek olurdu…

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.