# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
OPETH’ten yeni klip
27.08.2014

“Eternal Rains Will Come”

OPETH son albümü “Pale Communion”dan “Eternal Rains Will Come” adlı şarkı için çektiği klibi yayınlandı.

“Cusp of Eternity” de burada. Klip oynamazsa “Watch it on Vimeo”ya tıklayarak izleyebilirsiniz.

Albümün kapağı da şöyle:

“Pale Communion”un şarkı listesi şöyle:

01. Eternal Rains Will Come
02. Cusp Of Eternity
03. Moon Above, Sun Below
04. Elysian Woes
05. Goblin
06. River
07. Voice Of Treason
08. Faith In Others

Albümün çıkış tarihinden çok önce Metal Injection yeni OPETH albümünü dinlemişti ve site, albümdeki şarkılar hakkında kısa yorumlar içeren bir haber yayınlamıştı.

Sitenin albüme dair yorumu ise şöyle:

Açıkça söylemem gerekirse, bu albüm “Ghost Reveries“den beri çıkan en iyi OPETH albümü. Grup kendini tekrar etmeme geleneğini sürdürüyor, ama bunu eskiden yaptıklarından çok daha kabul edilir şekilde, çok daha iyi yapıyor. Melodiler ve rifler, içinde bulundukları şarkıyı net şekilde yansıtıyorlar, müziğe katılan yeni unsurlar mükemmel uyum sağlamışlar ve sanki her bir şarkı ayrı ayrı, ne olacağı önceden planlanarak yazılmış. Hiçbir şarkı tek bir enstrüman veya rif üzerinden dönmüyor, her şey birbiriyle nefis şekilde uyum sağlıyor. “Heritage” ve “Watershed” yeni bir şarkı konusunda farklılıklar yapma adına bazen dağınık görünen anlar barındırırlarken, bu albüm ne yaptığının tamamen farkında ve her şeyiyle başarıya ulaşmayı biliyor. Hatta şöyle diyeyim, OPETH daha önce bu albümdeki kadar fazla sayıda farklı duyguyu bir arada hiçbir albümünde yansıtmamıştı, üstelik de bu denli başarılı ve özgün şekilde. Bence bu albüm “Damnation” ile “Ghost Reveries” arasındaki kayıp halka olarak değerlendirilebilir. Ya da grup “Heritage”ı “Ghost Reveries”in hmen ardından yazsaydı ve arada “Watershed” olmasaydı, bu tarz bir albüm çıkardı.

Åkerfeldt, bir süre önce de yeni OPETH albümü hakkında açıklamalar yapmış, yeni materyalin çok çeşitli olduğunu belirtmiş ve şöyle devam etmişti:

“Bir kaç sakin, bir kaç gerçekten sert, bir tane tam bir heavy metal şarkısı ve bir tane de, bana ilk iki albümümüzü hatırlatan, içine bir sürü riff sıkışmış epik bir old-school Opeth şarkımız var. Hepsiyle ilgili iyi hissediyorum. Sanırım bu sefer elimizde büyü bir şey var.”

Mikael Åkerfeldt’ın yeni OPETH albümü hakkında yine bir dergiye yapmış olduğu bir başka açıklama da şöyle:

“Albümden neredeyse 6 parça bitti ve 2-3 tanesine başlanmış durumda. Artı henüz gerçeğe dökülmemiş milyonlarca fikrim var. Bazı şarkılar gayet basit ve yalın iken bazıları ise tam anlamıyla epik oldu. Parçaları zenginleştirme konusunda ise; bazılarını kolaya kaçıp synth ve yapay efektlerle doldurabilirdim. Fakat Steven Wilson ile yaptığımız Storm Corrosion bana farkettirdi ki, doğal ve yapay sesler arasındaki fark cidden çok büyük. Bazen gösterişi seviyorum ve elimdeki her şeyi kullanıyorum. Bu doğrultuda albümde gerçek yaylılar kullanmanın tam zamanı. Umarım berbat olmaz.”

Ek olarak albümde İtalyan progresif rock grubu GOBLIN’e benzer bir parça olacakmış. Parçanın ikinci yarısında ise müzik, MAHAVISHNU ORCHESTRA veya EMERSON, LAKE & PALMER havasına benzer, karanlık, fusion etkileşimli bir hale bürünecekmiş. Parçanın ismi de “Goblin” olacak. Umarız albümü bu sene görürüz.

Birkaç ay önce ise, İsveçli bir basın organına verdiği röportajda yeni OPETH albümü için 4 şarkının bittiğini söylemişti ve “Yeni albüm Heritage’dan daha mu sert olacak yoksa daha mı yumuşak?” sorusuna ise “Belki birazcık daha sert. Death metal serti değil tabii. Daha çok hard rock/heavy metal tarzı bir sertlik. Bir sürü progresif elementler, akustik gitarlar barındıracak ama kulağa daha kötü kalpli gelen rifleri olacak” minvalinde bir cevap vermişti.

Albüme dair daha eski bir açıklama da Fredrik Åkesson’dan gelmişti. Åkesson, albümün “Heritage“dan farklı olacağını, eski OPETH gibi değil, ileriye dönük bir adım olacağını belirtmişti. Tarz olarak nasıl bir şey beklenmesi gerektiği sorusuna da “daha yoğun” olarak cevap vermiş ve kayda Eylül civarı gireceklerini, albümün de 2014 başlarında çıkmasının planlandığını ifade etmişti.

  Yorum alanı

“OPETH’ten yeni klip” yazısına 221 yorum var

  1. sueda says:

    sevmedim.

  2. kutup ayısı says:

    guzel sarki olmus gercekten. fakat bende Opeth’in ilk islerini daha cok seven bir birey olarak Opeth defterinin kapatilip daha farkli bir isim ve hatta Mikael Akerdfelt’in solo projesi minvalinde devam etmesini ve gerek Heritage’i gerekse de bu sarkiyi -zaman zaman Damnation’i dahi- o farkli isim altinda dinlemeyi yeglerdim.

    hos bu fikir pek savunulmuyor hem yillardir hem de bu post altinda yukarida okudugum yorumlara bakilirsa ama bence bu durum, ornegin Pink Floyd’un Black Metal albumu yapması kadar garip bir durum.

    bu konuda bir de gruplarin kabahati oldugu kadariyla sirketlerin de kabahati olduguna inaniyorum. bu sarkiyi mesela Opeth degilde “XYZ Project” adi altinda -ayni kadroyla kaydedilmis bile olsa- yayinlasalar Opeth basligiyla yayinlandiginda 100.000 kisi dinleyecekken diger baslikla yayinlandiginda 40.000 belki 50.000 kisi dinleyecek maksimum.

    neyse, istesekte degistiremedigimiz durumlar. o yuzden keyfini cikarmak lazim.

    Uğur Ceylan

    @kutup ayısı, “ornegin Pink Floyd’un Black Metal albumu yapması kadar garip bir durum.”

    nacizane, önce “progresif” kelimesinin köküne, sonra da müzikte uygulamasının nasıl olduğuna bakmanı tavsiye ederim. çok fazla müzik/grup dinlemek ve diskografilere hakim olmakla dinlediğin şeyler üzerine kafa yormak farklı şeyler.

    son paragrafta da bahsettiğin şey şirketlerden bağımsız bir durum. tamamen dinleyicinin algısıyla alakalı. yani ilk cümleden sonraki argümanın sorumlunun şirketler olduğunu desteklemiyor maalesef.

    kutup ayısı

    @Uğur Ceylan, http://bit.ly/1xjwNkj

    Uğur Ceylan

    @kutup ayısı, ah be

  3. Osman says:

    Yorumlara şarkıdan daha çok şaşırdım. Yanlış bi zamanda gelmedik dimi?

    Cattle Bilmemne

    @Osman, Ne anlamda? :)

    Osman

    @Cattle Bilmemne, ctrl + f ‘den Camel diye arattım bulamadım, süpriz diil gerçi. 6,5 liraya düştüğünden beri biz de pek göremiyoruz.

    Cattle Bilmemne

    @Osman, ahah o artık gizli özne gibi bir şey oldu, adı geçmese de konu Opeth olunca herkesin aklından mutlaka geçiyor cidden, bahsedilmesine pek gerek kalmadı artık. :)

  4. Kemal says:

    Ben baya sevdim, degisik bir havasi var sarkinin. Heritage’den cok keyif alamamis biri olarak yeni albume olan heyecanim artti.

    Bir de muzik boyle yumusayinca Martin Mendez’e gun dogmus, adam “oh be artik duyulabiliyorum, yardirayim oyleyse” diye calmis resmen :D

    Deathamphetamine

    @Kemal, Hocam ayıp ediyorsun Opeth’de baslar her zaman duyulur be :)

    Kemal

    @Deathamphetamine, evet ama bu Heritage ile gelen az distortionli sound en cok Mendez’e yaradi bence :) Eskiden 1 duyuluyorsa simdi 5 duyuluyor.

    Jester

    @Kemal, Katılıyorum bu kadar net bas hiç duymamıştım Opeth’te, Morningrise falan hariç tabii.

  5. mert says:

    sabahtan beri dinliyorum. Mikael olağanüstü bir vokal, şarkı içerisinde de kanıtlıyor bunu. bu şarkıyı sevebilmek için gerçek bir Mikael hayranı olmanız gerekiyor.

  6. hacıcavcav says:

    bir önceki albüme 10 dakika bile katlanamayan birisi olarak hastası oldum, loopa aldım dinliyorum sabahtan beri.

  7. atoutlemonde says:

    3 kere art arda dinledim, çok hastası olmadım. Yalnız baslar bayağı sağlam olmuş.

  8. serdar91 says:

    orphaned land’leşmiş bir opeth! daha fazlası değil! şarkıya on üzerinden altı veririm….

    r_can

    @serdar91, Miktir git abi ya orphaned land ile kiyaslamayi geçtim benzeyemezsin bile.

    serdar91

    @r_can, “Reminds me of the latest Orphaned Land album. ” bir youtube yorumu. bu konuda tek başıma değilim çok şükür!

  9. elovitnas says:

    Heritage’dan iyi ama beklediğim gibi de değil.

  10. Ömer Kuş says:

    Oh be. Baya sevdim şarkıyı. Tekrar umutlandım albüm için. Heritage beni fena baymıştı, umarım bu sefer daha çok seveceğim bir albüm olacak.

  11. sefagn says:

    şarkı “when opeth meets orphaned land” olmuş

  12. baha says:

    herkes nasıl nerden dinledi şarkıyı acaba? bir türlü açamadım.

    Beleg

    @baha, linkte sorun vardı bir ara da halloldu şu an

  13. saw you drown says:

    Oryantal etkiler sanki ilk defa Opeth’te görülüyormuş gibi konuşanlar var. Ghost Reveries’te bunun yansımalarını daha önce gördük. En tipik örneği ‘atonement’ parçasında var.

    Osman

    @saw you drown, Bleak var en basitinden.

  14. Sanırım birden fazla döndürdüğüm tek Opeth şarkısı bu. Müthiş bir şarkı olmuş. Katıksız bir Opeth cahili olduğum da her kelimemden belli, değil mi?

  15. Jester says:

    Yaylılar, ilk albümü andıran tatlar, heavy metal qeyfi riffler falan yok. Aksine çok belli yapıda ve Heritage sonrası çıkacak bir Opeth albümünde olması çok da şaşırtmayacak bir şarkı var. Her ne kadar şarkıyı çok beğensem de Opeth’in albüm ve şarkı içinde bağımsız duyguları birleştiren yönünü daha çok seviyorum, o yüzden umarım diğer şarkıları çok daha beğenirim. Kaldı ki bu şarkı bile tek başına çok iyi, Michael’ın müthiş vokalleri Opeth’te değişmeyen tek şey.

  16. Berca B. says:

    Yalnız Opeth’in kariyeri boyunca yayımladıkları single’ların bulundukları albümlerin en kötü/en az iyi şarkıları olması gerçeği albümün geri kalanı için iyice heyecanlandırıyor. Allah utandırmasın.

  17. baha says:

    heyecanlanarak dinledim. yalnız bu şarkı albüm için kıstas olmayabilir. heritage’de çok yalnız bırakılmış hatta akerfeldt’in eskiye dönük düşüncelerini ayyuka çıkardığı ve en önemlisi diğer kült topluluklardan çok fazla etki barındıran bir yapı vardı. bunu yapan zaten yapmıştı oysa bu çok farklı. daha özgür bir akerfeldt ve opeth var bu şarkıda. düzenlemeler müthiş. ritim gitarlar geziniyor, soloları da beğendim ki ben bu gitaristi hiç sevmem. axenrot’u çok beğendim. süslemeler harika. mikael’in vokalleri şarkıya oldukça uymuş. işte yapacaksanız değişecekseniz farklı işler yapacaksanız böyle modern düşüncelerle gelin. işte oryantal melodiler koyarsın benim de kalbimi böyle çalarsın. bir de steven wilson yerine jens bogren ile çalışılsa opeth biraz daha kendine özgü olabilir.

    Berca B.

    @baha, Axenrot konusunda katılıyorum, Opeth döneminde dinlediğim en iyi performası bu şarkıda.

  18. AAAAAAAA şarkı çok güzel lan. Günlerdir dinleyip duruyorum.

  19. Osman says:

    “Laa şarkımız düşmüş hadi bi klip patlatalım.”

    sefagn

    @Osman, aynen böyle olmuş valla klip direkt o mantıkla çekilmiş hissi veriyor. bu yüzden hiç beğenmedim klibi

  20. blashyrkh says:

    albümün geri kalanı da bu şarkı gibi olursa iş zor. birkaç kere dinleyip kenara atarım.

  21. Reroute to Remain says:

    Nakaratı güzel gibi onun dışında pek beğenmedim şarkıyı

  22. Eternal Rains Will Come’da Axe baya akmış resmen. Cidden süper davulcu. Şarkıyı da beğendim.

  23. B U R Z U M says:

    Son sarki sayesinde kulaklarimdan boşaldim aq…harika…

  24. Bunu da çok sevdim ya. Dur sabaha dek dinleyeyim.

  25. Jester says:

    Çok tatlı şarkılar yalnız, albümü Heritage’den çok seveceğim kesin. Her şarkıda farklı bir vokal yorumu var resmen.

  26. r_can says:

    Gayet hoş tınılara sahip, yüzümü güldürdü. Heyecanla bekliyorum, heritage pek tatmin etmemişti beni. Bu tarz çok daha kabul edilebilir.

  27. Korhan Tok says:

    Eternal Rains Will Come’ı çok beğendim. İlk şarkıyı daha 1-2 kere dinlemiştim ama bu cezbetti baya. Axenrot’a da saygılar.

  28. Beleg says:

    Vokaller yine dosta güven düşmana korku vermiş, mükemmel bir açılış parçası olmuş şarkı. Basların tonu da özellikle hoşuma gitti “Eternal Rains Will Come”da. Senenin en çok beklediğim albümü oluverdi resmen yayınlanan şarkılar sayesinde, Heritage’dan çok çok daha seveceğim şimdiden kesin gibi hatta ama ne olur ne olmaz büyük konuşmayayım.

  29. Kemal says:

    Su ana kadar dinledigim iki sarki da bana baya umut verdi. Heritage’da yapmaya calisip tam verim alamadiklari herseyi tam olmasi gerektigi gibi yapmislar bence bu sefer. Albumun geri kalani da boyleyse sahane bisey geliyor.

  30. baha says:

    şarkının girişi 70′li yılların amerikan dedektiflik dizileri müziğine benzemiş. baştan sona değişik tatlar alabiliyorsunuz. ancak giriş o kadar etkileyici olmasaydı kendini dinletmezdi.

  31. İlk dinlemede aşık oldum resmen. Outro müthiş, vokaller müthiş, davulculuk müthiş, tonlar müthiş. O kadar yeni ve tadında bir Opeth geliyor ki “Opeth ile tanışma” zamanındaki gazını geri kazanıyorum yavaştan.

  32. Cidden harika olmuş bu şarkı da. Davullar tek kelimeyle kusursuz olmuş, intro da çok hoş. Muhteşem bir albüm geliyor gibi.

  33. Cattle Bilmemne says:

    Olağanüstü yahu, ismi bile ”Şimdi farklı bir şey dinleyeceksin” diye bağırıyor zaten resmen. Opeth şu yeni yüzünü yaratma deneylerinden alnının akı ile çıkacak gibi duruyor.

  34. rbarac says:

    bunuda beğenmedim.

  35. saw you drown says:

    Yerim senin o oryantal hallerini. Muazzam parça.

  36. zlayeric says:

    Heritage ile Opeth resmen format atmış kendine o belli oldu, yine farklı bir şeyler gelecek.Çok sevdim şarkıyı bide ağustosa ertenlenmese iyiydi bütünleme zamanı dinlerdik.

  37. Sheva says:

    Heritage’ı beğenen biri olarak bu albümü de bekliyordum ama yayınlanan şu iki parça sonrası merakla bekler oldum.

  38. THRASH says:

    Adam heryerde sel çıkacağını sezmiş, baştan uyarmış. ETERNAL RAINS WILL COME.

  39. atoutlemonde says:

    Cusp of Eternity’i dinlerken bir arada kalmışlık hissediyordum ama bu şarkı gerçekten olmuş. Özellikle klavye melodilerini çok beğendim. Her ne kadar eski Opeth’i özlesem de, Heritage’i bile kısmen sevmiş biri olarak yeni albüme dair oldukça ümitliyim.

  40. Wildchild says:

    goblin ve voice of treason’da martin lopez’in davul çaldığı yazıyor bazı yerlerde. doğruysa of :)

  41. Rashid says:

    Albümden açıkçası pek bi beklıentim yoktu ama bu 2 şarkıyla birlikte ağustosu iple çekiyorum. Heritage albümü sanki keskin virajdı. Ama bu albüm tam anlamıyla yeni Opethin nasıl olacağını bize gösterecek. Ha bu arada bende tekrarlayayım Axe ve Mendez baya uçmuş sanırsam bu albümde.

  42. eXozmen says:

    Abi müthiiiijjjj.

  43. dasda says:

    ben pek bir orjinalite göremedim.. bildiğin 70s… hem de herşeyiyle..

    baha

    @dasda, o orjinalite damnation ile yok oldu boşver. en azından şimdikilerin eli ayağı tutuyor.

  44. çaksu says:

    Güzel kafalar.

  45. Berca B. says:

    Heritage’dan sonra böylesi bir albüm geliyor olmasından dolayı çok mutluyum. O Martin Lopez olayı doğruysa da AAAAAAAAA…

    baha

    @Berca B., o olay nedir berca?:/

    Berca B.

    @baha, yukarıda Wrathchild bazı yerlerde 2 şarkıda Martin Lopez’in çaldığını okuduğunu söylemiş, umarım doğrudur.

    deniz

    @Berca B., aynen çalmış..nadir görülen bi hastalığı çıktığı için müziği bırakmıştı diye hatırlıyorum iyileşmiştir umarım

    Berca B.

    @deniz, evet kanıyla ilgili bir sorun vardı ama sonra iyileşti, Soen’le albüm çıkardı hatta 1-2 projesi daha var diye biliyorum. Çok sevindim albümde konuk olmasına

    rbarac

    @Berca B., Soen ve Fifth To Infinity var. özellikle fifth to infinity de resmen kafa göz girmiş son zamanlarda çok dinliyorum. sitede kritiğide var.

    Berca B.

    @rbarac, kritik değil de haberinden bahsediyosun sanırım, ben de o haberde baya heyecanlanmıştım aynen :) Kritiği de olsa çok iyi olurdu tabi.

  46. Durakonis says:

    Sound muhteşem. Eternal Rains Will Come’ın sonları berbat. Cusp of Eternity’deki bariz ve rahatsız edici detone kısım dışında, vokaller hem kompozisyon hem de performans olarak acayip iyi, çok sürpriz vokal melodileri var. Bahsettiğim negatif şeyler sadece “tam olmamış” seviyesinde olsa, Morningrise kadar severdim. Ama yine de çok iyi bence.

    Durakonis

    @Durakonis, Çok bariz detone kısım dediğim kısmı ikinci duyuşumda detone bulmadım, diğer ses oyunlarına göre daha hızlı bir geçişi olduğundan kulağım yakalayamamış. Hayranlık uyandırıcı vokaller hakkaten.

    Cattle Bilmemne

    @Durakonis, Detone kısım tam olarak neresi abi?

  47. ozgur says:

    Abi iyi güzel de off ya, artık her Opeth albümünden sonra “eski Opeth :(” diye ağlayacak mıyım ben. Yıkılın karşımdan.

    Deathamphetamine

    @ozgur, Keşke Michael Heritage ve bunu başka bir isim altında çıkarsaydı.

    baha

    @Deathamphetamine, e doğrusu oydu zaten. ama opeth adı altında daha çok satarız ayağına yapıyorlar. al daniel gildenlöw’ü vur akerfeldt’e… aynı kafa hepsi.

    Görkem Yücesoy

    @ozgur, valla abi bana da aynı şey oluyor, kaçınılmaz bir şey bu. Heritage ve sonrası bana o kadar ama o kadar tatsız geliyor ki anlatamam.

  48. semok says:

    başı bilmem neresi, ortası bayçanço, çıkışıda pentagram, ibrahim tatlıses mermiye kafa atınca çok etkilendiler Türk sevdaları dışa vurdu herhal :D

  49. saw you drown says:

    Var olan tüm Prog.Rock grupları o kadar orjinal ki ooof anlatamam. Bir tek Opeth orjinal değil zaten.

    elovitnas

    @saw you drown, Ben de onu diyom bi de Opeth’e gerek yoktu bu türde :D Eşi benzeri olmayan kendine has bir tarzın varken gittin 80′lerin prog rock gruplarına benzedin. Kendine has neredeyse tüm özelliklerinden feragat ederek yaptın bunu da. Hiç mantıklı bir hareket değil bence. Lafı gelmişken de söyleyeyim, iki şarkıyı da dinledim ve bence Heritage’dan çok daha güzel bir albüm gelecek gibi. Ama işte ne gerek vardı be abi prog rocka dönmeye diye sormadan edemiyorum.

  50. carcass surgical steel says:

    super bır album gelıyor

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.