# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
OPETH’ten yeni klip
27.08.2014

“Eternal Rains Will Come”

OPETH son albümü “Pale Communion”dan “Eternal Rains Will Come” adlı şarkı için çektiği klibi yayınlandı.

“Cusp of Eternity” de burada. Klip oynamazsa “Watch it on Vimeo”ya tıklayarak izleyebilirsiniz.

Albümün kapağı da şöyle:

“Pale Communion”un şarkı listesi şöyle:

01. Eternal Rains Will Come
02. Cusp Of Eternity
03. Moon Above, Sun Below
04. Elysian Woes
05. Goblin
06. River
07. Voice Of Treason
08. Faith In Others

Albümün çıkış tarihinden çok önce Metal Injection yeni OPETH albümünü dinlemişti ve site, albümdeki şarkılar hakkında kısa yorumlar içeren bir haber yayınlamıştı.

Sitenin albüme dair yorumu ise şöyle:

Açıkça söylemem gerekirse, bu albüm “Ghost Reveries“den beri çıkan en iyi OPETH albümü. Grup kendini tekrar etmeme geleneğini sürdürüyor, ama bunu eskiden yaptıklarından çok daha kabul edilir şekilde, çok daha iyi yapıyor. Melodiler ve rifler, içinde bulundukları şarkıyı net şekilde yansıtıyorlar, müziğe katılan yeni unsurlar mükemmel uyum sağlamışlar ve sanki her bir şarkı ayrı ayrı, ne olacağı önceden planlanarak yazılmış. Hiçbir şarkı tek bir enstrüman veya rif üzerinden dönmüyor, her şey birbiriyle nefis şekilde uyum sağlıyor. “Heritage” ve “Watershed” yeni bir şarkı konusunda farklılıklar yapma adına bazen dağınık görünen anlar barındırırlarken, bu albüm ne yaptığının tamamen farkında ve her şeyiyle başarıya ulaşmayı biliyor. Hatta şöyle diyeyim, OPETH daha önce bu albümdeki kadar fazla sayıda farklı duyguyu bir arada hiçbir albümünde yansıtmamıştı, üstelik de bu denli başarılı ve özgün şekilde. Bence bu albüm “Damnation” ile “Ghost Reveries” arasındaki kayıp halka olarak değerlendirilebilir. Ya da grup “Heritage”ı “Ghost Reveries”in hmen ardından yazsaydı ve arada “Watershed” olmasaydı, bu tarz bir albüm çıkardı.

Åkerfeldt, bir süre önce de yeni OPETH albümü hakkında açıklamalar yapmış, yeni materyalin çok çeşitli olduğunu belirtmiş ve şöyle devam etmişti:

“Bir kaç sakin, bir kaç gerçekten sert, bir tane tam bir heavy metal şarkısı ve bir tane de, bana ilk iki albümümüzü hatırlatan, içine bir sürü riff sıkışmış epik bir old-school Opeth şarkımız var. Hepsiyle ilgili iyi hissediyorum. Sanırım bu sefer elimizde büyü bir şey var.”

Mikael Åkerfeldt’ın yeni OPETH albümü hakkında yine bir dergiye yapmış olduğu bir başka açıklama da şöyle:

“Albümden neredeyse 6 parça bitti ve 2-3 tanesine başlanmış durumda. Artı henüz gerçeğe dökülmemiş milyonlarca fikrim var. Bazı şarkılar gayet basit ve yalın iken bazıları ise tam anlamıyla epik oldu. Parçaları zenginleştirme konusunda ise; bazılarını kolaya kaçıp synth ve yapay efektlerle doldurabilirdim. Fakat Steven Wilson ile yaptığımız Storm Corrosion bana farkettirdi ki, doğal ve yapay sesler arasındaki fark cidden çok büyük. Bazen gösterişi seviyorum ve elimdeki her şeyi kullanıyorum. Bu doğrultuda albümde gerçek yaylılar kullanmanın tam zamanı. Umarım berbat olmaz.”

Ek olarak albümde İtalyan progresif rock grubu GOBLIN’e benzer bir parça olacakmış. Parçanın ikinci yarısında ise müzik, MAHAVISHNU ORCHESTRA veya EMERSON, LAKE & PALMER havasına benzer, karanlık, fusion etkileşimli bir hale bürünecekmiş. Parçanın ismi de “Goblin” olacak. Umarız albümü bu sene görürüz.

Birkaç ay önce ise, İsveçli bir basın organına verdiği röportajda yeni OPETH albümü için 4 şarkının bittiğini söylemişti ve “Yeni albüm Heritage’dan daha mu sert olacak yoksa daha mı yumuşak?” sorusuna ise “Belki birazcık daha sert. Death metal serti değil tabii. Daha çok hard rock/heavy metal tarzı bir sertlik. Bir sürü progresif elementler, akustik gitarlar barındıracak ama kulağa daha kötü kalpli gelen rifleri olacak” minvalinde bir cevap vermişti.

Albüme dair daha eski bir açıklama da Fredrik Åkesson’dan gelmişti. Åkesson, albümün “Heritage“dan farklı olacağını, eski OPETH gibi değil, ileriye dönük bir adım olacağını belirtmişti. Tarz olarak nasıl bir şey beklenmesi gerektiği sorusuna da “daha yoğun” olarak cevap vermiş ve kayda Eylül civarı gireceklerini, albümün de 2014 başlarında çıkmasının planlandığını ifade etmişti.

  Yorum alanı

“OPETH’ten yeni klip” yazısına 221 yorum var

  1. owlboss says:

    Anca umarsın zaten @cbabdullahgul

  2. ertan yılmaz says:

    ıyı ınsallah yenı album progresıve rock tan cok metal tınlar basarılı bır grup

  3. zlayeric says:

    Mikael bu sefer oldu oldu yoksa Enslaved işi götürür bilmiyorum yani

    mfeci

    @zlayeric, hahaa aynen öyle :)))

  4. baha says:

    güzel yorum yapmışlar. ben albümde en çok sertlik ne düzeyde olacak onu merak ediyorum. bir de bu yazıdan ghost reveries’in ne kadar özel ve önemli bir albüm olduğunu bir kez daha anlamış oldum. kıstas alma önemli bir şey.

  5. çaksu says:

    Bu herif ne yapsa sevip benimsiyorum. Başka grup sanırım yok metal dünyasında her işiyle beklentimi karşılayan. Belki de beklenti sevimsiz bişey. Neyse. Damnation ve Ghost Reveries BP sonrası en sevdiğim işleri. İlgili yorum mutlu etti.

  6. SoulPower says:

    Benim için Ghost Reveries BWP ve Still Life’tan sonraki yüzbinlerce kez tekrarlayarak dinlediğim favori albümlerimden bir tanesidir.Watershed bana göre sıkıcı ve dinlemesi diğer albümlere göre keyif vermeyen bir albümdü.Bunda elbette Peter Lindgren’in ve özellikle ayrılışından beri mumlar yaktığım Martin Lopez’in etkisi de büyükçe var.Önceleri yeni albümlerinin eskileri aratacağı görüşündeydim fakat Damnation ve Ghost Reveries arası bir şey olduğunu okumak bile gaza gelmeme yetti.Tabiki artık Mikael’dan growl vokal beklemek hayal olurdu ancak Opeth’in death metal’den uzaklaşıp progresif metal’e tamamen adım attığının sinyali bu olsa gerek(bu sinyali Heritage’de almak istemeyenlerdendim :D).Şimdi clean ile nasıl olacak sorusu sorulursa buna gidip Ghost Reveries’den The Baying of the Hounds’u dinlemenizi tavsiye ederim özellikle 2. dakikadan itibaren giren kısımda alıp götürüyor sizi zaten bundan sonra da clean vokal ile ilgili bir şüpheniz olacağını düşünmüyorum.Ha Ghost Reveries’deki death growl vokalleri bence Blackwater Park’a en yakın olan vokaliydi bana göre , bir daha duymayacak olmamız çok üzücü ancak insanlar yaşlanıyor , adam 40′ına gelmiş zaten.Olaya daha olumlu yönüyle bakmak istiyorum , vurmayın :D

    Metalinjection’da incelemeyi yapan kişi 2014′ün en iyisi olacağından , albümün Opeth’in en iyilerinden bir tanesi olarak gösteriyor.Ha belki ilk dinleme şansı oldu diye böyle pohpohlamış gibi durabilir ama söz konusu Opeth olunca , durup bunu düşünmek aptallık olur :D
    Ben her ne kadar şuanki line-up’tan memnun olmasam , eski Opeth’i özlesem de , bana göre şuana kadar dinlediğim her ne olursa olsun Opeth’in kenarından geçecek şeyler icra ettiklerini düşünmüyorum , bir nevi nirvana gibi Opeth o mertebeye ulaştıran bir insan evladı yok (Steven Wilson’ı saymazsak :) )
    Yeni albüm için sabırsızlanıyorum ben de herkes gibi , bir an önce elimizde olur da şu meraklı bekleyiş sona erer artık…

  7. saw you drown says:

    Kabul etmek gerekir ki Opeth gerçekten de Ghost Reveries’ten sonra ‘çok iyi’ bir albüm çıkaramadı. Heritage’te de Ghost Reveries’te de nedeni tam olarak açıklanamayan bir eksiklik seziliyordu. Kendi dallarından ikisi de güzel albümler tabi ama Ghost Reveries’te ki o çok uğraşılmışlık, özene bezene hazırlanılmışlık yoktu. Eğer albümü inceleyen arkadaşın söyledikleri gibiyse yılın albümlerinden biri geliyor! Yalnız şarkı sürelerine bozuldum biraz. Pek kısa geldi şarkı süreleri. Bu kısa şarkı süreleri umarım albümün sert olmayacağının işareti değildir. Zaten pek sert bir albüm beklemiyorum ama içimden bir ses Heritage’ten daha sert olacağını söylüyor. Bence serliği Watershed ayarında olacak.

  8. oh yes! says:

    Yeni albumun adinin all over the place olacagiyla ilgili haberler var.

  9. THRASH says:

    Watershed gibi olsa yeter bana. Bekliyoruz.

  10. saw you drown says:

    Albüm ismi çok kırılgan. Umarım ismi gibi bir albüm olmaz.

    Jester

    @saw you drown, Abi Orkide diye bir albümü var bu grubun.

    Mert

    @Jester, asdsafsad.

    rbarac

    @Jester, asdsfhgfgdssd

    ilker çiçek

    @Jester, asdsfhgfgdssd

  11. Dysplasia says:

    Şahsen Opeth için ben hala ‘osursa dinlerim’ seviyesindeyim. Bunu yıkacak bir albüm yapmazlar heralde. Di mi lan?

    elovitnas

    @Dysplasia, Vallaha benim açımdan Heritage ile yıkmadılar ama bayağı bi salladılar. Onu için beklentilerimi düşük tutuyorum. Bekleyip görecez.

  12. Ömer Kuş says:

    Valla o yorum beni heyecanlandırmaya yetmedi. Hala düşük beklentilerim var bu albüm için.

  13. baha says:

    hayranlarını keskin çizgilerle ayrılmış bu grubun her sevenini memnun etmesi çok zor. zaten akerfeldt’in de böyle bir düşüncesi olduğunu zannetmiyorum, ancak heritage’deki yaptıkları müzikal stili anglagard zaten yapıyor be güzelim. şimdi de görülüyor ki italyan goblin’e sarmış. argento filmlerinin müziklerini yapan bu şaheser grubu taklit etmek bile şereftir. bekliyoruz akerfeldt. birth control’u yedin sıra onda zaten.

  14. Deathamphetamine says:

    Ulan Opeth bu saatten sonra ister hiç brutal kullanma metalin yanına yaklaşma ister çok sikimsonik bir müzik yap gene de hayatımın grubu olarak kalacaksın.

  15. Akın says:

    @Deathamphetamine +1

  16. zlayeric says:

    “materyallerin bir kısmını bazı sebeplerden ötürü Roadrunner’a gereken zamanda ulaştıramadık”
    Açıklamada neden bahsedildiğini anlayan oldu mu materyal ne ulaştırmak ne.Opeth hala müzik işinde mi

  17. Gabri says:

    Kuzey ülkesi dedik disiplin dedik … yok arkadaş …

  18. semok says:

    bu kadar uzun bekledik çok daşnaklı bişeyler gelsin istiyor insan… mış mış fiyonk kukumiş melodilerle geleceksen YARAMIZ içerde kalacak be opeth…

  19. baha says:

    yeni albümün kapağı biraz heyecanlandırdı. umarım yeni şarkılar başka bir grubun etkisinde çok yoğun kalmadan sertlik dozajı biraz arttırılmış olur.

    Wildchild

    @baha, kapak yayınlandı mı ki ?

    baha

    @Wildchild, e tabii ki? albüm kapağındaki bazı düşünceler ve figürler riverside’ın son albümünün kapağını anımsattı.

    Wildchild

    @baha, eğer haberdekiyse fake sanırım. steven wilson’ın artworklerinden biri o. http://i.imgur.com/Eike8fH.jpg

    baha

    @Wildchild, progarchives gibi bir site de bunu kullanıyor.

    Osman

    @baha, evet yaa Travis Smith gibi geldi bana.

  20. sothrash says:

    umarım iyi olur.

  21. Kapak baya iyi. Açıkçası, ben bu albümden baya umutluyum. Şu ana kadar tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşadığım bir Opeth albümü olmadı, bunun da kaideyi bozmayacağını düşünüyorum. “Damnation” ve “Ghost Reveries” arasındaki kayıp halka sıfatı cidden önemli.

    elovitnas

    @Batuhan Bekmen, Ben de arada umutlanır gibi oluyorum ama sonra “mixingi Steven Wilson yapmış hacı” diyip kendime geliyorum. Steven Wilson’ı çok severim, müzikal yeteneğine hiç lafım yok ama hangi gruba el atsa soundunu kendine benzetiyor arkadaş. Yakalarsam çok pis tokatlıycam adamı :D

    Batuhan Bekmen

    @elovitnas, Hah bak iyi dedin, onu yazacaktım unutmuşum. Wilson’ın cidden öyle bir huyu var. Fi tarihinde buraya yazdığım bazı kritiklerde de belirtmiştim bunu. Yaptığı o bol compress’li duyulan sound’u PT dışında hiçbir projeye yakıştıramıyorum, maalesef Blackwater Park dahil. Umarım bu sefer sound’a göre bi ayar çeker.

    elovitnas

    @Batuhan Bekmen, BP ile Deliverance yine fena değildi de Heritage ile ORwarriOR felaket. Olmuyor arkadaşım işte niye ısrar ediyon :D

  22. baha says:

    kapağı hiç beğenmedim ama ilginç bir şekilde bu albümden umudum var. onun da sebebi akerfeldt’in albümdeki müziğin sertliği konusundaki verdiği mesajlar. çok fazla etki altına girmeyip müzik opeth kokarsa sorun olmaz.

  23. patognomonic says:

    Üç kapak arasında kararsiz kalıp üçünü birden basmislar

  24. Heritage’i cidden seven ama sert Opeth’e tapan bir dinleyici olarak, Pale Communion’u albümü dinleyen Metal Injection insanlarının yaptığı yorum beni inanılmaz mutlu etti. Akerfekdt sonuç itibariyle, ne yazarsa yazsın dinlemek ve “öğrenmek” durumundayım. Ödevden ziyade bir “yol” gibi bir şey bu benim için.

    Kapaktaki triptiğin altındaki künyede “Trypthic XI: Pale Communion” yazıyor. Diğer 10 albümün tümünü de triptik olarak mı görüyorlar, yoksa her şey doğar, yaşar, ölür, her hikaye, her albüm zatn birer triptiktir mi. Bu kadar sığ olması mümkün değil ya.

  25. Tompa says:

    Kısa ve net konuşayım: BOK gibi bir kapak.

  26. Baya ilginç bir kapak tercihi olduğu ortada. Yukarıda görüldüğü üzere “Baya iyi” ile “BOK gibi” arasında gidip gelecektir bence.

  27. Gabri says:

    O materyaller yetişmeyince ortaya bu çıkmış herhalde… nerde eski kapaklar ..

  28. Deathamphetamine says:

    Bu ney lan

  29. Melkor says:

    Sert bir şeyler gelsin de sokmuşum kapağa filan

  30. B U R Z U M says:

    En sagda duran mezarli tablo olaydi bence gayet guzeldi ama mevcut hali ile maalesef begenmedim…heritage kapagida kotuydu buda kotu aq…nerde o deliverance, damnation, blackwater park kapaklari¿?¿

  31. Şarkıdan memnun kaldım ben. Yukarıda da demiştim, “Damnation” ve “Ghost Reveries” arasındaki kayıp halka sıfatı cidden önemli. Tam da o karakterde bir parça geldi ve eşitliğin “Damnation” tarafına biraz göz kırpıyor bence. Bundan çok daha ağır parçalar olacağını tahmin ediyorum.

    Şarkının kendisi ise gayet güzel, baya akılda kalıcı. İlk dinleyişte Opeth için biraz standart görünebilir ama birkaç kez döndürdükten sonra aslında gayet rafine bir sound barındırdığı anlaşılabiliyor. Özellikle Mikael’in vokal performansı cidden muazzam.

  32. rbarac says:

    Parçayı albümün yapısına göre değerlendirince oturmuş sanki gibi geldi. Albümün yapısını nerden biliyosun lan demeyin açıklamalara göre biraz daha sert ama heavy metal/hard rock sertliğinde bir albüm olacağından bahsediliyordu bu şarkıda da bu tanıma uygun bir yapı yok değil. YALNIZ !!! bu şarkı Opeth’in şarkısı değil abi. opethin yarmış gitar rifflerini olmadığı bir parça. benim opeth’e yakıştıramadığım bir parça. sound olarak gerçekten ghost reveries ve damnation arası bişey olmuş. 10/6

    rbarac

    @rbarac, ayrıca Steven Wilson çok acayip bi prodüksiyon faland demişti. nerde?

  33. Oturaklı bir şarkı. Hoşuma gitti. “Opeth şarkısı değil” dönemini de artık aşmak lazım. Heritage’ın biz farkında olmadan bizi yeni Opeth’e nasıl hazırladığını bu albümde göreceğiz ve bu albüm, Heritage’ın gerçek değerini de görmemizi sağlayacak diye düşünüyorum. Ben umutluyum.

  34. Baya beğendim ya, bunun yayınlanan ilk şarkı olduğunu da düşünürsek albüm = <3

  35. Rashid says:

    Kapağı baya beğendim, ayrıca yeni şarkıda tam Mikaelin anlattığı türden bir şeymiş. Heavy tarzı bu şarkıysa eski Opeth-i hatırlatan şarkıları merakla bekliyorum. Bence gayet güzel bir albüm bizi bekliyor. Söylediği yaylılar ekibide işini görmüş. Doğru tam Opeth şarkısı değil ama ben gayet memnunum ilk şarkıdan.

  36. Sheva says:

    Çok tatlı parça ya.

  37. Beleg says:

    Şarkıyı 4-5 kere dinledim ve baya beğendim. Heritage’dan daha kolay alışacağım bir albüm olacak gibi geliyor. Kapak konusunda da kararsızım, albümün konseptine yönelik bir hareket mi yoksa direkt kötü mü bilemedim.

  38. 4 kez dinledim, çok tatlı ve kaliteli bir şarkı. Mikael’in vokal konusunda asla yerinde saymamasına ve sürekli daha iyi olmasına hayranım. Gök gürültüsü gibi brutal vokallerini de çok özledik ama bu kadar berrak şarkı söylemesi cidden muazzam.

    Albümün “Ghost Reveries”e yakın kısmında şöyle sağlam bir kükrese de onu da dinlesek.

  39. saw you drown says:

    Çok beğendim. Umarım albümün en az iyi parçasıdır.

    Mikael de bildiğin şov yapmış. Cennetten mi söylüyorsun lan. O nasıl güzel vokal melodileri.

  40. Cattle Bilmemne says:

    Mikael inanılmaz söylemiş cidden, vokal melodileri çok kaliteli ve akılda kalıcı, 70′lerin heavy metal şarkıları gibi olmuş, ayrıca sonlara doğru giren solo da aynı şekilde çok kaliteli, albümden umutluyum.

  41. jotunblod says:

    amorphis etkilenmesi çok bariz bir şarkı var karşımızda.yukarıdada söylendiği gibi vokaller efsane ötesi.nasıl bir sesin var mikael yahu?

  42. Dysplasia says:

    Gates of Babylon dinler gibi oldum.

  43. Wildchild says:

    Vokal dehşet olmuş. Tabi efsane riffler vs yok. Daha lighter. Solo gayet hoş. Basit ve etkili bi’ şarkı olmuş tam loop’a alınası.

  44. B U R Z U M says:

    Cok fazla begendim…belki opeth i cok ozledigim icin “fazla” begenmis olabilirim ama vokaller gercekten insan isi degil…yukarida da bahsedilmis ve solo gercekten muazzam…

  45. emre koçak says:

    Heritage’ın miksinden çok daha iyi bir miks olmuş. Davul tonları çok başarılı, gitar tonları da öyle. Gitar solosundan sonraki breakdown biraz Dream Theater-vari olmuş.

  46. ali ihsan balı says:

    Şarkı müthiş. Uzun zamandır ilk kez yeni bir Opeth şarkısı bu kadar heyecanlandırdı beni. Heritage çok iyiydi ama bu albüm çıtayı daha yukarı çekebilir.

    Bu arada kapak da güzel ama ben geçtiğimiz günlerde yeni kapak olarak sızdırılan görseli daha çok beğenmiştim.

  47. Berca B. says:

    Ben de çok beğendim şarkıyı. Heritage’a o kadar ısınamamıştım ki ordaki tüm şarkılardan daha çok sevdim bunu. Albüm için heyecanlanabildim sonunda, oh.

  48. Cattle Bilmemne says:

    Davuldan hafif bir Neil Peart tadı alan tek ben miyim yahu? :) (Bilhassa zil kullanımı)

  49. eXozmen says:

    Sonlara doğru parçaya ısındım, hoş. Kapağı da sevdim diyebilirim. Gelsin bakalım albüm.

  50. Baya iyi olmuş bence ya, son albümdeki her şarkıdan çok sevdim ben de. Özellikler vokaller çok başarılı, davullar da hoşuma gitti. Heyecan seviyem gittikçe artıyor.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.