# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
OPETH’ten yeni klip
27.08.2014

“Eternal Rains Will Come”

OPETH son albümü “Pale Communion”dan “Eternal Rains Will Come” adlı şarkı için çektiği klibi yayınlandı.

“Cusp of Eternity” de burada. Klip oynamazsa “Watch it on Vimeo”ya tıklayarak izleyebilirsiniz.

Albümün kapağı da şöyle:

“Pale Communion”un şarkı listesi şöyle:

01. Eternal Rains Will Come
02. Cusp Of Eternity
03. Moon Above, Sun Below
04. Elysian Woes
05. Goblin
06. River
07. Voice Of Treason
08. Faith In Others

Albümün çıkış tarihinden çok önce Metal Injection yeni OPETH albümünü dinlemişti ve site, albümdeki şarkılar hakkında kısa yorumlar içeren bir haber yayınlamıştı.

Sitenin albüme dair yorumu ise şöyle:

Açıkça söylemem gerekirse, bu albüm “Ghost Reveries“den beri çıkan en iyi OPETH albümü. Grup kendini tekrar etmeme geleneğini sürdürüyor, ama bunu eskiden yaptıklarından çok daha kabul edilir şekilde, çok daha iyi yapıyor. Melodiler ve rifler, içinde bulundukları şarkıyı net şekilde yansıtıyorlar, müziğe katılan yeni unsurlar mükemmel uyum sağlamışlar ve sanki her bir şarkı ayrı ayrı, ne olacağı önceden planlanarak yazılmış. Hiçbir şarkı tek bir enstrüman veya rif üzerinden dönmüyor, her şey birbiriyle nefis şekilde uyum sağlıyor. “Heritage” ve “Watershed” yeni bir şarkı konusunda farklılıklar yapma adına bazen dağınık görünen anlar barındırırlarken, bu albüm ne yaptığının tamamen farkında ve her şeyiyle başarıya ulaşmayı biliyor. Hatta şöyle diyeyim, OPETH daha önce bu albümdeki kadar fazla sayıda farklı duyguyu bir arada hiçbir albümünde yansıtmamıştı, üstelik de bu denli başarılı ve özgün şekilde. Bence bu albüm “Damnation” ile “Ghost Reveries” arasındaki kayıp halka olarak değerlendirilebilir. Ya da grup “Heritage”ı “Ghost Reveries”in hmen ardından yazsaydı ve arada “Watershed” olmasaydı, bu tarz bir albüm çıkardı.

Åkerfeldt, bir süre önce de yeni OPETH albümü hakkında açıklamalar yapmış, yeni materyalin çok çeşitli olduğunu belirtmiş ve şöyle devam etmişti:

“Bir kaç sakin, bir kaç gerçekten sert, bir tane tam bir heavy metal şarkısı ve bir tane de, bana ilk iki albümümüzü hatırlatan, içine bir sürü riff sıkışmış epik bir old-school Opeth şarkımız var. Hepsiyle ilgili iyi hissediyorum. Sanırım bu sefer elimizde büyü bir şey var.”

Mikael Åkerfeldt’ın yeni OPETH albümü hakkında yine bir dergiye yapmış olduğu bir başka açıklama da şöyle:

“Albümden neredeyse 6 parça bitti ve 2-3 tanesine başlanmış durumda. Artı henüz gerçeğe dökülmemiş milyonlarca fikrim var. Bazı şarkılar gayet basit ve yalın iken bazıları ise tam anlamıyla epik oldu. Parçaları zenginleştirme konusunda ise; bazılarını kolaya kaçıp synth ve yapay efektlerle doldurabilirdim. Fakat Steven Wilson ile yaptığımız Storm Corrosion bana farkettirdi ki, doğal ve yapay sesler arasındaki fark cidden çok büyük. Bazen gösterişi seviyorum ve elimdeki her şeyi kullanıyorum. Bu doğrultuda albümde gerçek yaylılar kullanmanın tam zamanı. Umarım berbat olmaz.”

Ek olarak albümde İtalyan progresif rock grubu GOBLIN’e benzer bir parça olacakmış. Parçanın ikinci yarısında ise müzik, MAHAVISHNU ORCHESTRA veya EMERSON, LAKE & PALMER havasına benzer, karanlık, fusion etkileşimli bir hale bürünecekmiş. Parçanın ismi de “Goblin” olacak. Umarız albümü bu sene görürüz.

Birkaç ay önce ise, İsveçli bir basın organına verdiği röportajda yeni OPETH albümü için 4 şarkının bittiğini söylemişti ve “Yeni albüm Heritage’dan daha mu sert olacak yoksa daha mı yumuşak?” sorusuna ise “Belki birazcık daha sert. Death metal serti değil tabii. Daha çok hard rock/heavy metal tarzı bir sertlik. Bir sürü progresif elementler, akustik gitarlar barındıracak ama kulağa daha kötü kalpli gelen rifleri olacak” minvalinde bir cevap vermişti.

Albüme dair daha eski bir açıklama da Fredrik Åkesson’dan gelmişti. Åkesson, albümün “Heritage“dan farklı olacağını, eski OPETH gibi değil, ileriye dönük bir adım olacağını belirtmişti. Tarz olarak nasıl bir şey beklenmesi gerektiği sorusuna da “daha yoğun” olarak cevap vermiş ve kayda Eylül civarı gireceklerini, albümün de 2014 başlarında çıkmasının planlandığını ifade etmişti.

  Yorum alanı

“OPETH’ten yeni klip” yazısına 221 yorum var

  1. Wildchild says:

    2014′e sarkar yine heveslenmemek lazım.

  2. Tatre says:

    Brutal vokalli Akerfeldt ister bu gönül.

    Rotten Angel

    @Tatre, konserlerde bile silah zoruyla yapıyor brutal vokali. pek ümitlenme derim

    Tatre

    @Rotten Angel, Evet, biliyorum :(

  3. Rotten Angel says:

    çok deneysel bir albüm olmaz umarım

  4. Baybora says:

    Jazz albümü olur bu sefer de.

  5. noise says:

    Mikael’in Storm Corrosion’dan sonra kafası iyice karışmıştır. Bu yüzden, Heritage’ten daha deneysel bir albüm gelebilir.

  6. hen says:

    Ne kadar deneysel, pasifagresif icin o kadar hit.

  7. serdar91 says:

    haydi hayırlısı!

  8. Wildchild says:

    Tam tersi de olabilir ben sound’un biraz daha sertleşeceğini düşünüyorum.

  9. tartışmalar başlasın…

  10. absolute says:

    heritage bence oldukça iyi bir albüm. ne tarz olursa olsun kaliteli bir iş çıkacağına eminim.

  11. önder says:

    Mükemmel haber çok sevindim.

  12. Osman says:

    Ben kendisinin bile tam olarak ne yapmak istedigini bildigini dusunmuyorum.

  13. Korhan Tok says:

    0 beklenti, %100 rahatlık.

    Fitil

    @Korhan Tok, Nihai huzur için hayat felsefesi..

  14. saw you drown says:

    Ben mükemmel bir albüm bekliyorum. Beklentim tavan yapmış. Son yılların hatta gelmiş geçmiş en iyi progresif rock albümlerinden biri olacağından şüphem yok.Sadece hissediyorum demedi demeyin yazdım buraya:)

    illuminati

    @saw you drown, son yılların en iyi progressive rock albümü olsa bile o muhamele asla yapılmaz ve kimse sana ‘haklıydın’ demez.

    saw you drown

    @illuminati, Eğer böyle birşey gerçekleşirse başkalarının görüşlerinin Opeth’in umrunda olacağını sanmıyorum aynı zamanda benimde.

  15. b says:

    o kadar diialı değil. şimdi son 3 yılda heritage’i de aşan olağanüstü kayıtlar piyasaya çıktı ve hala da çıkıyor. heritage’i yapan geçmişte bir metal grubuydu. oysa bu işe yıllarını vermiş progressive rock grupları mevcut. bıraksınlar işleri onlara ellerine yüzlerine bulaştırmasınlar. opeth’in ve akerfeldt’in asıl istediği anglagard gibi bir topluluk olabilmek, onlar gibi analog kayıtlar yapabilmek özgün olabilmek ama onlar bir anglagard olamaz. ancak onları taklit edebilirler. bu bağlamda da hiçbir şekilde şimdiye kadar en iyi progressive albümü gibi bir iddialı bir şeyi gerçekleştiremezler, yemez! dediğinizin farkında olun biraz silkinin!

  16. Gruptan gelen herhangi bir açıklama yokken ve ortada sadece farklı yönelimler, denemeler varken bu kadar içselleştirilmiş ve bilenmiş yorumları çok gereksiz buluyorum. Heritage güzeldi, Storm Corrosion da öyle. Bence yine güzel işler ortaya çıkacak, Opeth’in veya Mikael Akerfeldt’in müzikal yönelimleri üzerinde söz hakkım olmadığını düşündüğüm için önümdeki materyale bakmak yeterli geliyor bana.

    TAAKE

    @Batuhan Bekmen, konuyla lakasız olacak Batuhn hocam ama ben Behexen ile ilgili bir haber ve bilgiyi sitede yayınlasın,haber verilsin diye maille atmıştım.Sana bu mail ulaştı mı?Sitede haberler kısmında göremedim de acaba verildimi,yoksa ulaşmadı mı onu merak ettim

    Batuhan Bekmen

    @TAAKE, Abi kusura bakma gözümden kaçmış. Bu aralar hafif bi yoğunluk döneminden geçtiğimiz için işler karıştı haha. Bana mail ulaşmadı ama başka şekilde ulaştırmışsın sanırım Çok sağol, yarın için sırada. :)

    TAAKE

    @Batuhan Bekmen, önemli değil kardeş :) sizin durumu az çok biliyorum,kolay gelsin size

    TAAKE

    @Batuhan Bekmen, konuyu nereye yazıcağımı bilmedim onun için buraya yazdım.Yorumlarda resmim gözüksün diye gravatara üye oldum ama benim resim hala gözükmüyor.Siteye login olucakmışım resmin otomatik olması için sitede login olma diye bir durum göremedim ben.Bu konuda bir bilginiz var mı arkadaşlar?Yardım edecek bir pampa var mı bu konuda?Konuya böyle alakasız daldığım için kusura kalmayın bu arada

    Batuhan Bekmen

    @TAAKE, gravatara üye olduğun adres ile buraya yazdığının aynı olduğundan emin ol. onun dışında sanırım gmail ile uyumlu bi servis gravatar. emin değilim gerçi.

    TAAKE

    @Batuhan Bekmen, hımm sağolasın hacı

    TAAKE

    @TAAKE, sağol hacı hallettim o işi dediğin gibi iş gmail ile girmekteymiş.Sana kolay gelsin

  17. saw you drown says:

    ben sadece hissediyorum dedim, gelmiş geçmiş en iyi progresif rock albümü çıkabilir de demedim. sadece en iyi albümlerden biri çıkabilir dedim.karşımıza vasat bir albüm de çıkabilir. his bu his.

  18. Can Gelgec says:

    Progressive rock’i birakalim ustadlarina onlar yapsin gibi bir dusunceye kesinlikle katilmiyorum. Gayet guzel, unique, tatli bir sound olusturdu adamlar Heritage ile, tatli tatli dinledim, beklentilerimi karsiladi, hosuma da gitti. Pre-Heritage vs post-Heritage tartismalarinin bu kadar alevlenmesine de anlam veremiyorum, YouTube commentlerini gordukce zaten ayri bir kahkaha atiyorum.

  19. saw you drown says:

    Süper bir haber, Heritage’den farklı. Daha yoğun, daha yoğun, daha yoğun.

  20. Rotten Angel says:

    Jazz fusion yapsınlar. Madem eski Opeth artık yok.

  21. Alicem says:

    Goblin gibi birşeyler gelcek diyordu Mikael abi nasıl olacak görelim

  22. semok says:

    heritage dan daha yoğun bir albümün tutması imkansızdır.
    -lord kelvin

  23. ozgur says:

    eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth eski opeth

  24. Tompa says:

    Heritage, adından da anlaşılacağı gibi eski prog’dan beslenen bir modern prog albümüydü. Yeni albüm daha bugünden beslenen, bugünün işlerine benzeyen güzel bir Opeth albümü olacak.

    …diyorlar bence : )

    Ben King Crimson’ın Red, Power to Believe, THRAK gibi karanlık yanlarından beslenecekler diyorum. Zaten Mikael’in kafasında taaa Ghost Reveries’den beri bir Scott Walker-metal uktesi var. Görücez : )

    Osman

    @Tompa, aynı şekilde düşünüyorum. Çok var ama, her an fikri değişebilir :)

  25. saw you drown says:

    Çok iyi bir haber. Karanlık riffler ve daha sert:)

  26. funubu says:

    Skrillexle düet bekliyorum.

  27. anders_björngiller says:

    Akerfeldt iyi de çevresi kötü hep

  28. northern says:

    “yeni albüm nasıl olacak?” sorularının gereksizliği ve yüzeyselliği bir yana bunlara verilen cevapların plastikliği de artık bıktırmış durumda. maksat dostlar alışverişte görsün.

    “Bir sürü progresif elementler, akustik gitarlar barındıracak ama kulağa daha kötü kalpli gelen rifleri olacak”. vay be, progresif elementler he mi?

    abi böyle “nasıl olacak albüm ehe?” türünden bir soru gelse, süper olacak, biraz uzun ama güzel bir albüm olacak, notum 7 olacak gibi alabildiğince makara bir cevap veririm. hatta 3drealms misali “bittiğinde görürsünüz” de denebilir. popovich gibi yerin dibine sokma tavrı da benimsenebilir.

    sert mi olacakmış yumuşak mı. harder than ever, come get some amk. oldu mu? öf be.

  29. Kingdom of Tyrants says:

    ”Umarım berbat olmaz.”

  30. Reroute to Remain says:

    heritage baymıştı beni yani watershed’ın tırnağı etmezdi benim için. ama yeni albüm görünüşe göre heritage gibi olmayacak ve bu yüzden de umut var içimde.

  31. Alicem says:

    Storm corrosion olmasın o ? :O

  32. Melkor says:

    Yaylıların olması benim hoşuma gider. Åkerfeldt zaman zaman çok gıcığıma gitse de Opeth’in bu halinden de memnunum ben.

  33. sueda says:

    ben punk bile bekliyordum o derece.

  34. atoutlemonde says:

    İçimden bir ses yeni albümün güzel olacağını söylüyor. Güzelden kastım 8-8,5 civarı not verebileceğim türden. Zaten Opeth’in Ghost Reveries hariç ısınamadığım bir albümü yok.

  35. Oblgoth says:

    Yani tamam. Sonuçta Opeth. Sıçsalar kulak kabartılır ama biraz küsmüş olduğum gerçeği değişmiyor. Baya trip atasım var.

  36. baha says:

    ah akerfeldt ah! şerefine her hafta birer defa lamentations’ın heavy bölümünü izliyorum ve ayrıca defalarca da orchid, morningrise, ghost reveries ve blackwater park dinliyorum ve sen bana gelmiş yaylılar, synth & yapay efekt diyorsun.

    sana saygım o 25. saniyede gösterdiğin hareket yüzünden!
    http://www.youtube.com/watch?v=LzDODSHcUa0

    çaksu

    @baha, Abi gerçekten seviyosan bırak gitsin. :)

  37. elovitnas says:

    Ya tamam heritage iyiydi güzeldi de Opeth değildi be arkadaş. Ben deneysel bir progresif rock çalışması istemiyorum ki, Opeth dinlemek istiyorum. Sıkıntım budur.

    Jester

    @elovitnas, Katılıyorum. Enslaved gibi aşama aşama giderek Heritage’e ulaşsaydılar bayağı müthiş karşılardım ama çok radikal bir değişiklik olunca ortada sadece güzel bir prog. rock albümü kalıyor. Heritage’i de bayağı severim gerçi, hatta Deliverence’den falan daha iyi buluyorum ama Opeth dinleme ihtiyacını giderecek bir albüm değil Heritage. Damnation mesela, gayet “Opeth” bir albüm bana göre. Hah güzel müzik için illa Opeth olması şart mı? Hayır değil tabii ki, ama bunu ya Enslaved gibi organik şekilde ya da Damnation’daki Opeth hissini barındırarak yap ki konserlerde iki farklı grubun şarkısını çalıyormuş gibi olmasın.

    Buna rağmen Heritage bayağı müthiş bir albüm, Opeth de itham edildiğinin aksine çoğu gruptan daha orijinal bir grup. İsterse yarın hardcore/crust yapsınlar, hoş bir albüm dinleyeceğimi düşünüyorum ben. Yeni albümde gidecekleri yol da hoşuma gitti, hem eski Opeth’i hem de sakin/heavy kafaları aynı albümde kullanmaları çok süper. Yaylılar eşliğinde The Night and the Silent Water falan dinlediğimi düşündüm de bayağı heyecan yaptım.

    elovitnas

    @Jester, Aynen, Heritage çok iyi albüm ama hiç Opeth dinliyormuşum havası alamıyorum. İlk açıklama biraz karamsarlığa itti ama ikinci açıklamada ilk iki albüme hatırlatan parçalar var demesi içime su serpti :D

  38. B U R Z U M says:

    gerçekten sert dediği ve old-school olan parçaları baya merak ettim…

  39. semok says:

    heritage da iyiydi de bek sarmadı üstadım çabuk yendi bitti, sizin karlı havada peknez yiyip anadan üryan vaziyette soğuk suda yüzmeniz lazım, anca resetlenirsiniz

  40. Reroute to Remain says:

    gerçekten sert derken brutal vokal var mı demek istiyor acaba :’(

  41. elovitnas says:

    Old-school Opeth olur, old-school Opeth candır.

  42. Uzun süredir ilk kez Mikael’in bir açıklaması beni heyecanlandırdı.

  43. Sheva says:

    Ne dediğinin farkında mısın canım sen.

  44. Osman says:

    Akşam akşam heyecanlandırdı beni kerata

  45. hiç says:

    hiç heyecanlanmadım açıkçası.açıklamalardan çok yapılanlara bakıyorum artık.hepsinde aynı söz “en iyi albümümüzü yaptık”

  46. mfeci says:

    Old school dedi ya la. Normalde bu kelimenin geçtiği şeylerden hiç hoşlanmam ama konu opeth olunca ulan dedim ya tutarsa ?

  47. baha says:

    bırak bu progressive rock’ı işinin ehli anglagard, wobbler gibi gruplara, gel sen dirge for november, baying of the hounds, ghost of perdition gibi şarkılar yap ha olmaz mı!:)

  48. atoutlemonde says:

    Bu yeni açıklama, aklıma direk To Bid You Farewell’i getirdi. Biraz sakin, hafif distorte, yer yer karanlık. Eğer bunu kastediyorsa, bu sene Opeth’ten başka bir şey dinlemem.

  49. bora says:

    ilk albüm filan deyince biraz heyecanlanmadım desem yalan olur. hoş bir daha bir “the twilight is my robe” gibi şarkı yazabileceğine ihtimal vermiyorum.

  50. rbarac says:

    Abi araya bir tanecik brutal parça sıkıştırabilse keşke.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.