# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
DREAM THEATER’dan klip
15.09.2011

Meleklerle deve güreşi.

Yeni davulcusu Mike Mangini ile ilk albümü olan A Dramatic Turn of Events”i 13 Eylül’de çıkaran DREAM THEATER, albümden “On the Backs of Angels”a çektiği klibini şu sayfaya koydu. Haber için Seval’e teşekkür ederiz.

A Dramatic Turn of Events“in şarkı listesi de şöyle:

1- On the Backs of Angels
2- Build Me Up, Break Me Down
3- Lost Not Forgotten
4- This is the Life
5- The Shaman’s Trance
6- Outcry
7- Far From Heaven
8- Breaking All Illusions
9- Beneath The Surface

Albümün yapımcılığını John Petrucci, miksajını ise daha önce AVENGED SEVENFOLD, WHITE ZOMBIE, RAGE AGAINST THE MACHINE, SEPULTURA, SLAYER ve NIRVANA ile çalışmışlığı olan Andy Wallace yaptı. Grup son albümü “Black Clouds & Silver Linings” 2009 yazında çıkarmıştı.

  Yorum alanı

“DREAM THEATER’dan klip” yazısına 87 yorum var

  1. illuminati says:

    herkesin aksine son çıkardığı albümleri beğenen biri olarak merakla bekliyorum.

  2. Exorsexist says:

    bu adamların albüm çıkardığını gördükçe “1 guy 1 cup” tepkisi veriyorum.

  3. burak canik says:

    davulcu belli oldumu ki mk yuh. tam tırt albüm gelir yine diyecekken marco minnemann faktörü aklıma geldi. en azından davulda bir gövde gösterisi izleyebilicez galiba.

    Ahmet Saraçoğlu

    @burak canik, marco yalan olmuş galiba.

  4. dombili says:

    ya arkadaş ne cabuk yazdınız yine besteleri.şöyle 3-4 yılda bir yazsanız da güzel olsa olmuyor mu (esnaf aklı gibi mi oldu lan ahah).

  5. blackroseimmortal says:

    portnoysuz dt, bence olmaz… danny carey falan mı getirtçekler acaba??? sanmam.

    boncuk

    @blackroseimmortal, bencede portnoysuz olmaz. mike mangini portnoyun tırnağı değill.

  6. ashes says:

    Black clouds and the silver linings albümü six degress döneminden beri çıkan “en iyi progressive albüm” dür, progressive dinleyicileri ve emekçileri ne demek isteğimi daha iyi anlarlar. Her ne kadar portnoy u haklı bulsamda yeni albüm başka bir sound da olacak ve en çok bundan heyecanlanıyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ashes, “Black clouds and the silver linings albümü six degress döneminden beri çıkan “en iyi progressive albüm” dür.”

    bence bunu ancak progresif metali olabilecek en yüzeysel şekilde dinleyen biri diyebilir.

    ashes

    @Ahmet Saraçoğlu,
    kaç ay önce yazmışım anca gördüm mail gelince, sayın saraçoğlu yüzeysel olarak çok güzelsiniz, hatta yüzünüzü yüzeysel olarak kağıda bastık ofise astık gelen geçen saygı duruşunda bulunuyor.

    ne ulan bu gardiyanmısınız siz, ben böyle düşünüyorum sanane,hemen bir yafta “çok yüzeysel dileyicisiniz” sen kimsin beni tanıyormusun ki hemen müzik bilgimi yargılayıvermişsin, he top benim kim istersem o oynar diyosan bişey diyemem, ayda yılda bir girip haberlere bakıyorum onuda zehir etmeyin.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ashes, sen öyle düşünme demedim zaten. sen o şekilde düşünüyorsan, ben de bu şekilde düşünüyorum, bunun gardiyanlıkla topla ne ilgisi var.

    Aeonian_Lich

    @ashes, son on yılın en iyi progresif albümü (!) nün ismini bari doğru yazsaymışsın.

    ashes

    @Aeonian_Lich,
    fazladan the yazmışım diyemi yanlış yazmış oldum.

    ashes

    sansürcü zihniyet elleşmeden önceki orj hali;

    @Aeonian_Lich,
    fazladan the yazmışım diyemi yanlış yazmış oldum *****.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ashes, şahsına hiçbir olumsuz söz söylemeyen birine hakaret ediyorsan ve ben de yorumundan sadece o kelimeyi siliyorsam, evet sansürcüyüm.

    bir sürü site var istediğin kişiye istediğin şeyi diyebileceğin, oralarda yaz, kime ne istiyorsan söyle. burada kimse kimseye, hafif olsun, ağır olsun, hakaret edemez. buna salak demek de dahil, anasına sövmek de dahil.

  7. Burak says:

    http://www.youtube.com/watch?v=AGGZy8kGkAc
    7 davulcu falan diyolar. Peter Wildoer, Aquiles Priester,Thomas Lang, Marco Minneman, Virgil Donati, Mike Mangini, Derek Roddy.

    vay aq.

  8. TANRILARIN YENİ AYETLERİ!!!!

  9. ukd says:

    her türlü dinlenir albüm de benim için asıl problem son yıllarda yaşanan birkaç olay. öncelikle en son geldikleri 2009 yılında ön grup cynic çıktı. yıllardır cynic i izleme hayali kurmuş fanlar olarak göbek attık sevinçten ” işte cynic i izleyeceğiz göreceğiz ” dedik sağolsun yobaz ve leş dinleyici kitlesi (bunları sadece dream theater ile bağdaştırmıyorum) çıktılar yok sinekleri izleyecek olanlar da varmış yok bunlar kraldan çok kralcıymış derken gruptan fanları yüzünden soğuma noktasına geldim. ikincisi bundan bir süre önce portnoy un yaptığı açıklamalar bu olayın iyice tadı kaçtı dememe sebep oldu. gerçi farklı birşey olacağı kesin o yüzden herşeye rağmen gideri var.

  10. Hayatımda dinlediğim ilk progresif metal grubu, ikincisiyle (Opeth) aynı ayda albüm çıkarıyor. Çok mutlu oldum şu an.

  11. özpetrucci says:

    1-) dinle

    2-) yaradan rabbinin adıyla dinle

  12. Kıvanç says:

    Şarkılar bu kez biraz daha kısa olacağa benziyor, şarkı sayısına bakılırsa. Son albümü baya beğenmiştim, onun kadar olabilsin yeter.

  13. burak canik says:

    adlarına yakışanı bu sefer yaparlar umarım.

  14. Ufuk says:

    2001′den beri ilk kez bir DT albümünü heyecanla bekliyorum.

  15. semihtr says:

    şarkılardaki davulları çok merak ediyorum… gerçi çok iyi bir davulcu buldular ama… ama’sı var işte… DT’nin bir davul soundu var sonuçta… işin aslı, portnoy ile aynı tarz ya da benzer birşey beklemiyorum… yine de iyi birşeyler çıkacağına olan inancım daha ağır basıyor… albüm iyi olacaktır (-inşallah-)…

  16. youngling says:

    yahu tamam adamlar saf teknik. enstrümanlarda dehşet tekniğe sahip türünde tek adamlar amma velakin insan biraz oturur duygu katar abi ya. bir albüm de 2-3 parça böyle o duyguyu verirken gerisini teknik armoni falanla kotarmaya çalışıyorlarmış gibi hissediyorum son albümlerde. hele o geriye dönük eski şarkılarından parçalar alıyorlar ya neyse dinleyeceğiz zaten seve seve de hadi hayırlısı.

    youngling

    @youngling, ayrıca minneman gelsin diye çok istedim ama olmadı.

    baldur

    @youngling, yıl olmuş 2011 dream theater çok teknik, şarkılarında duygu yok muhabbeti mi yapıyorsun? adamların coverlaması göt isteyen metropolis part 1 şarkısında bile o bahsettiğin duygular fazlasıyla var.

    youngling

    @baldur, yok yahu onlardan bahseder miyim yanlış anlaşıldım. systematic chaos ve son albüm olan black clouds and silver linings’eydi benim taşladım. etme eyleme son 2 albüm dışında gayet iyiydi, manyaktı bence dream theater. yanlış anlaşıldım üzüldüm yahu.

  17. blackroseimmortal says:

    inşallah bu albüm “lübülübülübü çiyuv çiyuv” tarzı bişey olmaz…

  18. Kıvanç says:

    Şu anlık beklentilerimi karşılamış değil ama daha erken, albümün hepsini dinlemek gerek.

  19. berbat ötesi bir albüm kapağı. rezil.

  20. Mert Salkım says:

    kapak fena ama şarkıyı beğendim.

  21. lefthandpath says:

    şarkı fena değil ama James labrie’nin vokalini çok özelliksiz buldum, şarkıyı sıradanlaştıran tek etmen buymuş gibi geldi ilk dinlememde.

    Berker İlhan

    @lefthandpath, katılıyorum , parçanın ahengini bozan tek şey Labrie.

  22. Ufuk says:

    ortalamanın üzerinde ama albümün en iyisi olacağını sanmıyorum.

  23. horrorscope says:

    kötü şarkı. labrie’nin sesi gitgide bozuluyor.

  24. dombili says:

    bence de labrie dışında müthiş olmuş, ama labrie bana göre bazı sarkılarda cok iyi, bazı sarkılarda cok kötü performans sergileyen (ya da bazı sarkılara sesi yakısmıyor bilmiyorum) bir sanatçı oldugu için album geneline olan umudum hala cok yüksek.

    Rudess abinin ara ara geçişleri cok leziz geldi ayrıca.

  25. blackroseimmortal says:

    albüm klasik dt kapaklarına benzemiş, özellikle falling into infinity’ye benzettim ben…

    şarkı olmuş, dt’nin klavye tonunu zaten hiç sevmezdim, bu şarkıda da hoşuma gitmedi, labrie’nin vokali ise, son albümdeki vokalin tıpkısının aynısı, portnoy’un gidişine daha da üzüldüm, “hothothot” diye arka plandan bağrışlarını özledim özledim :D dt “bcatsl”yi şimdilik geçecek gibi gözüküyor…

  26. caglardurmaz says:

    beğendim,fena değil

  27. Birtan says:

    jordan ın yeni oyuncaklarıyla oyun parkı soundu katması şarkıdan kopuk lickler çalması, mangini nin düz ve yetersiz davulu, labrie nin ruhsuz vokali… intro dışında beğenmedim, black clouds un havasından kurtulamamışlar. dream theater ın kredisi bende sonsuz. umarım diğer şarkılarda dt standartlarına yaklaşabilirler.

  28. illuminati says:

    Bu adamların albüm isimleri çok güzel oluyor yahu, kapak da güzel. Şarkıyı dinlemedim ama ilginç bir şekilde davulları pek yorumlayan olmamış.

  29. dullunger says:

    Millet, çıkardığı albüm miktarı iki basamaklı sayılara ulaşalı yıllar geçirmiş bir grubun yeni şarkısından bahsederken, ‘düz davullu’ dememeye çalışınız. Çünkü kompozisyon diye bir şey var, haberdar değilseniz, zaten yılların grubunu kritize etmeden önce 5 düşünün.

    P.S – Parça, hala Dream Theater. İyi ki varlar.

  30. Birtan says:

    @dullunger, zaten kompozisyonu bozmucak şekilde düz çalmayınca portnoy vb. olunuyor.

  31. opethetic says:

    davulların titizlikle çalındığı çok belli o yüzden de özellikle ona dikkat ettikçe çok batıyor kulağa, sanki biri şarkının üzerine davul coverı yapmış hissi veriyor böyle olunca da. ama gün geçtikçe daha da uyumlu olacağından ve kendini bulacağının sinyalleri de yok değil gibi özellikle bazı atak başlangıçlarında bunu açıkca hissedebildiğimi söyleyebilirim.

  32. semihtr says:

    şarkı bence güzel olmuş… ayrıca, mike mangini davulda… ne olursa olsun, sanki sokaktan geçen biri davul çalmış gibi yorum yapmak olmuyor… “legend” olarak kabul edilmiş, literatüre girmiş bir müzisyen… portnoy’un yeri ayrı ama, her yiğide de hakkını teslim etmek gerek… DT her zaman yolunu bulur…

  33. Metalium says:

    Şarkı tipik Dream Theater, davul da Portnoy’un biraz ilkel hali..(Ki gayet normal, adam geleli birkaç ay oldu. MM bile olsa MP gibi bir davulcunun ardından uyum ve kendi stilini yansıtmak için zamana ihtiyacı var.) Bu gruptan bahsederken birşeyi unutmayalım, Rock tarihinin en üst total virtüözitesine sahipler ve en boktan albümleri bile başka grupların “keşke” deyip salyalarını akıtacağı bir müzikalite içerir. Vokal hariç her enstrümanın yeryüzünün ilk 5′i içinde olduğu bildiğiniz başka grup varsa maksimum duygusallığı onlarda aramakta fayda varİzin verin de sadece duygusallık değil, kendilerini tatmin ve meydan okuma içeren megaloman bir müzikal yapıları da olsun. Petrucci gibi gitar, Myung gibi bas, Rudess gibi klavye, Portnoy veya Mangini gibi davul çalsam, bırakın megalomaniyi fanilerle ilişkimi keser sıradan müzisyenlerle aynı oksijeni solumam, adamlar fazla bile alçakgönüllü. . Müzik dinlemeye ayırdığı zaman kıymetli olan ve sadece en üst seviyeyi tercih edenler için daha iyisi çıkana kadar en iyisi DT!

    hen

    Rock tarihinin en üst virtüözitesine(!?) sahip oldukları için dediklerimize dikkat etmemiz gerekiyormuş. Vay arkadaş.

    Uğur Ceylan

    @Metalium, kafan çok güzelmiş.

    kutup ayısı

    @Metalium, aydinlandim lan. isigi goruyorum yeminle.

    satellite

    @Metalium, death, cynic ve atheist tavsiye ederim o zaman sana ;)

    blackroseimmortal

    @Metalium, sandalyeden düşermiş gibi oldum

  34. sedatem says:

    başlıkta yeni sarkı dıyor ben o sarkıyı duymadım bırı benı lınkleyebılırmı?

  35. crowxxx says:

    arkadaşlar kim ne derse desin portnoyun guruba müdahale ettiğini son iki albümün nie eski albümlerebenzemediğini biliyoruz müzik dünyasındaki olay şu : Herkezin yeri doldurulur !! yeni albüm bence müthiş olacak.On The Backs Of Angels şarkısı bence mükemmel olmuş şarkıyı dinleyipte beğenmeyen varsa yuh derim artık.. !!

  36. Kıvanç says:

    Çoğu kişinin aksine Black Clouds albümünün hastası olan ben, yeni ürünleri de beğendim. Yeni albümü seveceğimden emeinim, bence güzel olmuş.

  37. caglardurmaz says:

    yeni tadımlık güzel gibi

  38. burak says:

    iyide yeni albümden en az 6 7 şarkı internette var zaten ne tadımlığı bu şimdi?

    burak

    @burak, bu arada ben bile bu kadar karaktersiz davul rifleri beklemiyordum. klasikleşmiş hızlı Dream Theater gitar-davul kombinasyonlarını yakalamak adına abartılı ve ölçüden çıkamayan kick-trampetler tek düzelikten başka birşey yaratmamış. on the backs of angels i fena bulmadığımı eklemeliyim.lost not forgotten gibi british pop şarkılarda var tabi..

  39. fakat…

    http://www.metalsucks.net/wp-content/uploads/2011/08/Dream+Theater+why.jpg

    Aeonian_Lich

    @Ahmet Saraçoğlu, O-Ha!

    Circus MAximus, ileri derecede DT etkili bir müzik yapıyor. Ama burada, olaylar dramatik biçimde tersine olmuş cidden.

    Junkie Ghoul

    @Ahmet Saraçoğlu, bu detayları nasıl yakalıyorlar hayret ediyorum

    Aeonian_Lich

    @Junkie Ghoul, Systematic Chaos’un da kapağında, 2-3 tane karınca yapıp muhtelif yerlere kopyalamışlardı. (Ben farketmiştim.)

    Aeonian_Lich

    @Aeonian_Lich, Şimdi baktım da düzeltmişler. :) Benim tespit ettiğim dönem de albümünü çıkışının hemen öncesiydi. Apar topar düzeltmişler demek ki. :D

    Junkie Ghoul

    @Aeonian_Lich, helal. bende o dikkat olsa keşke. my arms your hearse kapağında cadı olduğunu bile seneler sonra fark ettim :)

    illuminati

    @Junkie Ghoul, ilk senden duyuyorum. Çok karanlık bir kapak gerçi, pek anlaşılmıyor.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Junkie Ghoul, oha ben de şu an fark ettim kapakta bi kadın olduğunu, 13-14 senedir dinlediğim albüm.

    Junkie Ghoul

    @Ahmet Saraçoğlu, M.A.Y.H. opeth’in en sevdiğim albüm kapağı olmasınında sebebi bu. 13-14 bile çözemiyor millet :D

    jotunblod

    @Junkie Ghoul, oha bir yaşıma daha girdim.bende en az 5 senedir dinliyorum albümü dikkatli bakınca şimdi farkettim.

  40. nordson says:

    an OK song.

  41. blackroseimmortal says:

    klavye tonu bana dragonforce’u hatırattı (yani kötü)…

    hen

    @blackroseimmortal, paranteze gerek yok ki. aişldişsldşlaisşd.

  42. sedatem says:

    göster ama elletme styla

  43. Kıvanç says:

    Albümü tek seferde piyasaya süremeyecekler heralde, sürekli tadımlık, tadımlık.

  44. ihsan says:

    beneath the surface tadımlığındaki rudess’un olaya deli oldum

  45. blackroseimmortal says:

    bütün şarkılar böyleyse albüm hiç çekilmez, son albüm çok sertti bu albüm ise heritagedan bile yumuşak olcak gibi…

    blacroseimmortal

    @blackroseimmortal, şu yayınlanan son şarkı beni yamulttu… görmek istediğimiz hareketler bunlar…

  46. Mert Salkım says:

    lost not forgotten baya güzel gibi aksak ölçüleri çok iyi kullanıyor adamlar

    Mert Salkım

    @Mert Salkım, captain obvious olmuşik

  47. hen says:

    aa dream theater da düşmüş ya lan (yeni farketmek)

  48. latimer says:

    constant motion ve sonrası klipler kadar berbat olmamış. labrei her zaman ki gibi biraz rahatsız edici. petrucci kıllandırıyor insanı mike gittiğine göre ve gruptaki söz sahibi kişi de ben olduğuma göre artık kulaklarınızı tırmalama sırası bende diye düşünüyor galiba.

  49. Wildchild says:

    Klip Wither gibi olmuş sanki ama beğendim.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.