# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Yeni DREAM THEATER davulcusu belli oldu
29.04.2011

Yine bir Mike.

Yeni albüm hazırlığındaki DREAM THEATER yeni davulcusunu açıkladı:

Şanslı isim, daha önceden de (kısmen) duyurduğumuz üzere MIKE MANGINI.

Grubun Mike Portnoy’un ayrılığı sonrasında denediği 7 davulcu şunlardı:

* Aquiles Priester (39) (ANGRA, PAUL DI’ANNO)
* Peter Wildoer (36) (DARKANE)
* Marco Minnemann (40) (KREATOR, NECROPHAGIST, EPHEL DUATH, JOE SATRIANI)
* Virgil Donati (52) (PLANET X, SEVEN THE HARDWAY)
* Derek Roddy (38) (HATE ETERNAL, NILE, TODAY IS THE DAY)
* Mike Mangini (48) (STEVE VAI, EXTREME, ANNIHILATOR)
* Thomas Lang (43) (JOHN WETTON, ROBERT FRIPP, GLENN HUGHES)

Davulcu seçmelerini “Spirit Carries On” adı altında bir belgesele çeken grup, bunu da 3 parça halinde yayınladı. Belgesel, daha geniş şekilde DVD olarak da piyasaya sürülecekmiş.

1. bölüm.
2. bölüm.
3. bölüm

Not: Alttaki ilk 117 yorum seçmelere ilişkindir.

  Yorum alanı

“Yeni DREAM THEATER davulcusu belli oldu” yazısına 136 yorum var

  1. DVD olarak piyasaya çıkacakmış bu deneme süreci.

    Bi de ne davulmuş arkadaş. Sitenin en çok yorum yapılan haberi oldu, ki daha bi bölüm daha var.

    kutup ayısı

    @Ahmet Saraçoğlu, e be para askini s.ktiklerim. bazen bunaltiyor bu gibi abuk subuk piyasa uygulamalari. hos, bir yerde bize giren cikan yok tabii o ayri ama, anlasiliyordur herhalde tepkimin hedefi.

  2. desqpio says:

    yukarıdaki “ideal dünya” olayı iyiymiş cidden ehah. neyse sambalici’ya katılarak şöyle söyliyeyim, marco minnemann’ı başka yerlerde görmek daha iyi olur heralde.

  3. Exorsexist says:

    mangini artık d.t’nin offişıl davulcusu.

    Exorsexist

    @Exorsexist, gerçi videoda gösteriyormuş farkında olmadn spoiler verdik.

  4. baldur says:

    en iyi performansı gösterenler bana göre peter wildöer, marco minnemann ve mike mangini’ydi, muhtelemen yaş, uyum, yaşadığı yer gibi kıstasları da ele alarak mangini’yi seçtiler, doğru bir seçim bence.
    thomas lang geçerken uğramış gibiydi,
    aquiles priester çok heyecanlı ve vakur duruyordu
    derek roddy ne yaptı kendi de anlamadı
    virgil donati iyiydi bence.
    yukarıda saydığım üçlü james labrie’nin de en beğendiği üçlü videoda dediğine göre.

    cannibal fetus

    @baldur, çok doğru tespitler. yalnız en heyecanlı olan derek roddy idi bence.jam yaparken de oldukça kötüydü.

  5. b says:

    hayırlı uğurlu olsun o zaman dream theater’ın yeni-yaşlı davulcusuna. umarım iyi işler yaparlar. eskisi gibi teknikalite de beklememek lazım artık.

  6. burak canik says:

    neden beklememek lazım abi mangini girdi gruba borumu ? portnoy’u bu kadar büyük görmeyin son 10 yıldır adam akıllı bi işi yok. ha diğer elemanlar eski performanslarını gösteremez anlamında diyorsan o bakımdan doğru. marco seçilmediği için de ayrıca mutluyum :D (hayır dt’ye kıl birisi falan değilim bilakis severek dimlerim)

    b

    @burak canik, mangini hız delisi bir davulcudur yaratıcı yönü o kadar fazla değildir. dream theater’a ise yaratıcı davulu süsleyici bir davulcu lazım. mangini iyi bir isim o doğru fakat dream theater’a ne katabilir göreceğiz. minnemann olmadığı için mutluymuşsun, senin seçilmediğinden mutlu olduğun o davulcu hem yaratıcı yönüyle hem de teknikalitesiyle grup için en iyisiydi, bu bir gerçek. inanmıyorsanız adamın yan projelerini dinleyin ne bileyim jordan rudess ile konsere çıktığı kayıtlardaki o güçlülüğü ve çalışındaki o ciddiyeti hissedin. adam sanatkar. mangini iyi davulcu ama bir anlamda da yazık oldu. neyse albüm çıksın göreceğiz.

    Berker İlhan

    @b, yaratıcılık olarak Minnemann kadar iyi değil bence ama teknikalitesi tartışılmaz Mangini’nin. Umarım bestelere de katkıları olur :)

    burak canik

    @b, yanlış anlaşılmışım aslında kastettiğim marco minnemann DELİSİ olduğum ve onun dream theater dışında bi projede yer almasını istememdi. sanki marco’yu kötülemişim gibi bi anlam çıkmış evet şimdi baktım tekrar. bana göre yedisi arasında açık ara marco önde en başta emprovizasyon yeteneği ile. dream theater’ı seviyorum ama şu an marco’nun o grupta olmaması gerektiğini düşünüyorum çünkü son albümleri benim için mastürbasyondan öteye gidemedi. ne bilim bi a change of seasons veya daha önceleri marco katılsaydı gruba (ki lüzmu yok aslında portnoy’un altın çağlarıydı) o zaman güzel olurdu. bilmem anlatabildimmi bu sefer. yani şu an marco’nun harcanacağı görüşündeyim biraz. üstüne düşen işi muhakkak en layığıyla yapardı gruba katılsa orası kesin. neyse çok uzattım. priester’ın sorry deyişi içler acısı bu arada :D

  7. Tüm bu sürecin benim açımdan en iyi yanı Darkane’in biraz daha bilinir olacak olması. Bi sürü adam vardır “Kim lan bu Wildoer?” diyen. O da zaten bu fırsatın farkında ki seçmelerde her yerinde Darkane yazıyodu. :)

    Gösteriş yapmamalarına rağmen bi grubun müziğini çok etkileyen davulcular vardır ya, Wildoer onlardan biri. Belgeselde görüldüğü ve muhabbet ettiğim üzere çok da can bi insan. (Evet tanıştım ve muhabbet ettim!!1!)

    http://www.youtube.com/watch?v=O8owEC055p8&feature=related

  8. Berca B. says:

    Labrie’nin “we welcome you to the fHHamily” dediği yer var ya, ordaki H harfini Roadrunner ısrarla istemediyse ben de adam değilim.

    Bu arada koskoca Mangini bildiğin ağlıyodu lan, demek ki hakkaten Dream Theater büyük bir grupmuş.

    Ayrıca Labrie saçları kesince bariz Zeki Müren olmuş.

    Neyse albüm gelsin de dinleyelim, son 3 albümü ıskalıyordum, bunu kaçırmayayım bari.

  9. Mert Salkım says:

    abov heyecan yaptım. şöyle güzelcene albüm gelsin ya haketti bunu bu taraftar

  10. Berca B. says:

    Priester’e (Güney Amerikalı olduğu için “pıriyester” diye okuyorum) çok üzüldüm ben. Süper enfes bi davulcu olmasına rağmen heyecanına acayip yenik düşmüş. Hele şarkının sonu için özür dilerkenki bakışı içimi parçaladı. Güney Amerika mazlumluğu işte.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Berca B., o mazlumluğu rio karnavalı’nda da görmek isteriz.

  11. Ubeydullah İndiroğlu says:

    Almanım bugün.Minnemann’ın hakkı yenmiş koçlar.

    ben

    @Ubeydullah İndiroğlu, Kurabiye canavarı tişörtünden direk seçerdim denemeden.

    semihtr

    @Ubeydullah İndiroğlu, en beğendikleri 3 davulcudan biri de minnemann’mış zaten… ama, çalış stilinden kaybetti gibime geliyor…

  12. Davulcu seçmelerinin 2. kısmını da izledikten sonra kesinlikle Mike Mangini olmalı dedim. Sevindim sonuca. Hem çok istekliydi hem de süper çaldı. Adam Guiness rekortmeni ve Berklee profesörü. Daha ne olsun!

  13. semihtr says:

    2 gün önce, 2. bölümü de izledikten sonra Mangini olacağı belliydi… (Yorumumda da yazmıştım… Hakkımı isterim yani :D )…. Hayırlı, uğurlu olsun devlete millete… Bu kadar kafa yordurdular cümle aleme… Artık umudumuz, kavuşmaktır güzel bir albüme… Hoşgeldin diyelim Mangini abiye… Yetti gari bu kadar kafiye…

  14. Son bölümün sonunda LaBrie’nin dediği de Portnoy’a mesaj olmuş: “We are Dream Theater, we can’t stop.”

  15. b says:

    dream theater ismi portnoy ile alakalıydı zannederim. şimdi bu demesin “ulan ben çıktım/çıkardınız verin lan grup ismimi başka bir isimle devam edin” diye. :)

    semihtr

    @b, evet, grubun ilk ismi olan “majesty” başka gruba ait olunca, portnoy’un babası eski bi sinema salonunun adını (Dream Theater) önermiş ve olmuş… “arkadaş, o isim babamdan yadigar, verin lan geri…” diyebilir :)……

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.