# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
IN FLAMES – Sounds of a Playground Fading [ORTAK İNCELEME]
| 28.06.2011

“IN FLAMES bir grup değil, bir müzik türüdür.”

havitetty

Henüz birkaç gün önce İstanbul’da canlı canlı görme şansı bulduğumuz IN FLAMES’in herhangi bir albümüne kritik yapmak benim için epeyce zor; zira bilen bilir söz konusu bu grup olduğunda ne kadar arsız bir fanboy olduğumu. Tüm bu fanboy’luğuma rağmen, sanıyorum ilk defa, çıkacak bir IN FLAMES albümü beni zerre heyecanlandırmıyordu. “A Sense of Purpose” fiyaskosu ve Jesper’ın ayrılmasından sonra cidden neredeyse hiçbir şey beklemiyordum albümden.

Tüm bunların ışığında, haksız olduğuma bu kadar sevindiğim nadir anları yaşıyorum albümü ilk dinlediğimden beri.

“A Sense of Purpose”‘a doldurulmuş ne idüğü belirsiz bestelerin (aralarında sevdiğim parçalar var ama geneli bu şekilde) ardından, yine çok sevdiğim “Soundtrack to Your Escape” ayarında oturaklı parçalar bulmak, Jesper’sız bir IN FLAMES’ten beklediklerimin üstüne çıktı doğrusu.

“Come Clarity”de bir nebze kaybolan; “A Sense of Purpose”‘ın ise tek elle tutulur yanı olan “Clayman”vari melodik lead’lerin bu albümde, aslında bir önceki albümde olması istenilen seviyeye eriştiğini düşünüyorum. Björn, bazı verse geçişleri (ve bin üç yüz kere dönen Darker Times rifi) dışında kendini tekrar etmeyen; ama şarkılar arası bütünlüğü sağlayan melodiler yazmış. Bunların üstüne bir de neredeyse Jesterday’leri hatırlatan hafif old-school sololar eklenince, şarkıların melodik yapıları gayet tatmin edici hale geliyor. Klavyeler ve yaylılarla bunların desteklenmesi de hiç fena değil, bir yanlışlık hissi yaratmıyor, hatta anlık nostaljilerle beni “Lunar Strain” günlerine bile döndürmeyi başardı albüm girişi.

Fazla uzatmayalım. IN FLAMES’den beklenen şu saatten sonra eskisi gibi müzik yapmaları değildir sanırım; yalnızca iyi müzik yapmalarıdır, en azından benim beklediğim bu ve beklentilerimin “Sounds of a Playground Fading” ile tamamen karşılandığını söyleyebilirim. Albümü şu ana dek bile en azından yetmiş kere dinlemişimdir, hâlen her döndüğünde Fear is the Weakness’in rifi, Where the Dead Ships Dwell’in nakaratı ya da Darker Times’ın solosu için heyecanlanabiliyor, The Attic’te derinden gelen telefon seslerinden ürperebiliyorum.

“Colony”den beri (“Clayman” dâhil yani) içine girmesi en zor IN FLAMES albümünün bu olduğunu düşünüyorum. İlk dinleyişte çok fazla vurmasa bile, sonradan derin bir bağımlılık yaratabilme etkisi var. İyi, çok iyi bir albüm.

9/10

Ahmet Saraçoğlu

Kısa bir süre öncesine kadar zor bir yazı olacağını düşünüyordum bu kritiğin. Kısa bir süreden kastım geçtiğimiz Salı günü aslında.

16 Haziran’da havitetty’ye attığım mail’i aynen yapıştırıyorum:

Selam. IF – SoaPF’i ortak yazalım mı? Ben tek yazarsam hoş şeyler olmayacak çünkü. :) Yine 2 farklı fikir olsun. Soru cevap yapmayız bu sefer, 3-4 paragraf yazarız ikimiz de çok uzatmadan.

havitetty’nin cevabı da şöyleydi:

Bunu da mı beğenmedin, bu da mı gol değil? :)

16 Haziran’daki bu düşüncelerim, 19 Haziran’daki Sonisphere sırasında da geçerliliğini koruyordu. Konser öncesi havitetty’yle muhabbet ederken, onun albümü ne kadar çok beğendiğine şaşırmış olacağım ki, “Sounds of a Playground Fading”i gerçekten tam konsantrasyonla dinlemeye karar verdim. Albümü zaten günlerdir ara ara dinliyordum, ancak ilk 3-4 dinlemede kafamda oluşan “Anca 5 veririm” intibasının haklılığı konusunda içimde birtakım şüpheler uyanmaya başlamıştı.

21 Haziran’dan, yazının konduğu bugüne başka hiçbir şey dinlememiş bir insan olarak artık albüme dair ne düşündüğümü tam olarak biliyorum.

Evet. Bu sefer goldu. Hem de gelişine vurulmuş bir voleydi.

“Sounds of a Playground Fading”, “Clayman” sonrası IN FLAMES’inin bence “Come Clarity” ile birlikte en iyi albümü. Eski IN FLAMES defterine artık kafamızda kapattığımza göre (Herhalde yeni IN FLAMES’İ hâlâ eskiyle kıyaslayan kimseler yoktur), IN FLAMES’in bu yeni yüzünü en iyi yansıttığı iki albümden biri olarak görüyorum “Sounds of a Playground Fading”i.

Şöyle yapalım;

Olumlu yanlar:

Yeni IN FLAMES, her ne kadar benzer kalıptan çıkma şarkılar yapıyorsa da, nerede solo gireceği, nerede nakaratın patlayacağı gayet kolay tahmin edilebiliyorsa da, sonuçta hâlen IN FLAMES gibi bir sound’u olan ikinci bir grup yok. IN FLAMES hâlâ duyulduğu anda kendini belli edecek düzeyde farklı bir sound’a sahip. Burada en önemli konu, vokaller. Anders, röportajlarında da söylediği üzere, bu albümde vokallere daha önce olmadığı kadar özenmiş. Bazı şarkıların vokal melodileri, henüz ortada bir gitar bölümü yokken yazılmaya başlanmış. Bu, özellikle de nakaratlar üzerinden yürüyen yeni IN FLAMES adına önemli bir detay. Mısra riflerinin giderek silikleştiği, coşkun melodilerin yerlerini aralara serpiştirilen armonilere bıraktığı IN FLAMES’te, vokallerin iyi olması tek kelimeyle “zorunlu”. Ve Anders, her ne kadar grubun en çok eleştirilen elemanı olsa da, bu konuda kendini geliştiriyor. Ancak albümün en büyük artısı daha makro bir düzlemde yatıyor. Her ne kadar grup şarkılarını benzer formüller içerisinden çıkarsa da, ortada görülmesi gereken bir şey var ki o da grubun iyi beste yapmayı biliyor oluşu. Şarkılara bakınca, her şarkının su gibi aktığını, albümün hiçbir anında bir alâkasızlık, uyumsuzluk sezilmediğini söylememek haksızlık olur. Jesper’in gidişi elbet bir şey, ancak Björn’ün de şarkı yazma konusunda “Colony”den bu yana kendini çok geliştirdiği ortada. Nihayetinde Björn ve Anders 1995′ten, Peter ve Daniel da 1997′den beri gruptalar.

“Çoğu şarkı birbirine benziyor, son 3-4 albüm arasında şarkı değiştirsek sırıtan olmaz” diyebilirsiniz; ama bir de şöyle bakın diyor, paragrafın ilk cümlesinden alıntı yapıyorum: IN FLAMES’in yarattığı sound’u bulabildiğimiz başka bir grup var mı? Elbet benzer tarz müzik yapanlar var; ancak, prodüksiyondan genel atmosfere kadar her şey, IN FLAMES’e özgü o modern ve benzersiz metal anlayışını her şekilde yansıtıyor. IN FLAMES, tıpkı SOILWORK ve benzerleri gibi, her ne kadar şahsen uzun zamandır kullanmamak için diretsem de, “modern metal” denen teraneyi kabul edilmesi gereken bir tür olarak metal literatürüne soktu. Death metal değil, ama onun vahşiliklerini nispeten içinde barındırıyor. Elektronik, endüstriyel değil, ama bu tür şeyleri hiç gocunmadan, gayet istikrarlı şekilde yapmaya devam ediyor. Melodik, ama tüm şarkıyı tek bir melodi üzerine kurmuyorlar. Bu da ortaya, şu ana dek bildiğimiz türler altına sokulamayacak bir müzik çıkarıyor: IN FLAMES, modern anlayışa sahip bir metal yapıyor. En önemlisi de denemekten çekinmiyor ve bir şekilde akılda kalıcı ve farklı olmayı mutlaka başarıyorlar. Belki de bir YouTube yorumu en güzelini söylüyor: “IN FLAMES bir grup değildir, bir müzik türüdür.”

Olumsuz yanlar:

IN FLAMES için bence en görünür tehlike, bazı şarkıların birbirlerine benzeme durumu. Özellikle giriş kısmından sonra gelen mısra bölümleri, bazen birbirlerine aşırı derecede benziyorlar. Öyle ki, bir stüdyo videosunda Anders’ın bir mısra bölümünü bir türlü kafasında kuramadığını söylemesine, ne yaparsa yapsın başka bir şeylere benzediğini düşündüğüne tanık oluyor, bir nevi bir itiraf duyuyoruz. Bu durum bazen başka yerlerde de kendisini belli ediyor. Kimi sololar, şarkı yapılarının benzerliklerinden ötürü başka şarkıları anımsatabiliyorlar. Hatta basit bir kurgu programıyla, albümdeki 4-5 şarkıyı fark ettirmeden birbirine bağlayıp uzun bir “Sounds of a Playground” medley’i yapmak dahi mümkün diye düşünüyorum. Bunlar dışında albümü dinlerken aklıma takılan, beni rahatsız eden şeyler olmadı.

Son kelamda denmesi gereken, “Sounds of a Playground Fading”in şahsım adına alışması epey zor bir albüm olduğu. Sonundaki yaylı kısımlarla coşan A New Dawn’u bile, ilk 4-5 dinleyişte sıradandan hallice bir çaba olarak gören; The Puzzle gibi hızlı şarkıları, tıpkı grubun son birkaç albümündeki In Search For I türevi hızlı şarkılardan herhangi biri daha olarak özetleyen; Deliver Us’ı The Quiet Place’in kalıbından dökülmüş olarak niteleyen şahsım, eninde sonunda albümü tam olarak sindirmeyi ve durduğu yeri konumlandırmayı başardı.

IN FLAMES çok iyi bir grup. Toplama bakarsak hayatımda en çok dinlediğim grup. Eskiden benzersizlerdi, bugün de benzersizler. Kalite ve yaklaşım farkları olabilir, ki elbette var; ama değişmeyen, belli bir çıtanın altına düşmeyen şeyler de var, hep de var olacaklar. Çünkü IN FLAMES çok iyi bir grup.

Not: Alttaki ilk 86 yorum ve onlara verilen cevaplarla bilrikte 154 yorum, albüme dair haberler içindir.

(9+8)/2=8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.57/10, Toplam oy: 445)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2011
Şirket
Century Media
Kadro
Anders Fridén: Vokal
Björn Gelotte: Gitar
Peter Iwers: Bas
Daniel Svensson: Davul
Niclas Engelin: Gitar
Şarkılar
1. Sounds of a Playground Fading
2. Deliver Us
3. All For Me
4. The Puzzle
5. Fear Is the Weakness
6. Where the Dead Ships Dwell
7. The Attic
8. Darker Times
9. Ropes
10. Enter Tragedy
11. Jester's Door
12. A New Dawn
13. Liberation
  Yorum alanı

“IN FLAMES – Sounds of a Playground Fading [ORTAK İNCELEME]” yazısına 367 yorum var

  1. Ugur says:

    A New Dawn acayip derecede Disarmonia Mundi’yi andırıyor.Sanki Ettore Rigotti bestelemiş gibi.Çok güzel olmuş.Her yeni şarkı albüme dair umutlarımı arttırıyor.

  2. Vornskr says:

    Abi çok seviniyorum bu adamlar iyi bişey yapınca ya…

  3. swedish says:

    Öncelikle A New Dawn a bayıldığımı söylemek istiyorum.Yeni in flames ten bole bi parça beklemiyordum.
    GEnel olarak 3 parçaya bakarak yeni albumu değerlendirirsek açıkçası İn flames dinlenebilir hale gelmiş,evet vokaller hala daha dayanılmaz derecede kötü fakat gitarlar daha bi seçilebilir olmuş mutlaka 3 parçada da yoğun ve çok gitar solosu var.Bateri daha öne çıkmış gibi geldi.Son 2-3 albümdür hiç bir in flames albümünü 2. kez dinleyemezken bu üç şarkıyı defalarca dinledim.
    Son olarak şunu da eklemek isterim bu parçaları in flames zaten clayman dan sonra dağıldı varsayımı ile dinliyorum..

    in flames we trust

    @swedish, metalıga da bılek albümden sonra bozdu yeaa!

    swedish

    @in flames we trust, arkadaşım git sevdiğin albümlerin altına yorum yaz come clarity dinle kendini bul bana bulaşma

    Blakkheim

    @swedish, İnci linkini görünce cevab veremedim de geç direk.

    trust

    @Blakkheim, Blackheim seni burda gıcık olduğum postlara karşı yolladığın başarılı cevaplardan dolayı tebrik ediyorum. Takipteyim, kaçtır hangi posta uyuz olsam er geç bir cevap geliyor senden. keep up the good work mate.

    in flames we trust

    @swedish, kendini kandırabilirsin tabii grup dağıldı diye ama sonuçta adamlar parayı götürüyor, çok da şeylerindeydi afedersin. ben de claymanden sonra come clarity dışında vasat bulurum o ayrı konu.

  4. caglardurmaz says:

    a new dawn güzel parça olmuş hele 2. yarısını baya beğendim.ama hala favorim albümde Sounds Of A Playground Fading

  5. faruk says:

    a new dawn parçasını iyi kalitede indirebileceğim bi link var mı elinizde.. Allah rızasi icin :) ve umut besliyorum in flames’in yeni albümüne :/ bakalım.

  6. faruk says:

    @hf sana ne kadar tesekkur etsem azdır dostum cok sagol.iniyor su anda…

    hf

    @faruk, rica ederim dostum, lafı bile olmaz.

  7. Öhöm… http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/reviewpics/downdvdbig.jpg

    darth sidious

    @Ahmet Saraçoğlu, kafam basmadı bi an ne alaka şimdi dedim ama sonra anladım hadiseyi. çalıntıııııııııııııı!!!

    Ahmet Saraçoğlu

    @darth sidious, yok çalıntı diye vermedim, böyle kuş kondurma sıkça yapılan bir şey, akbaba makbaba bi şeyler. Ama benziyo tabi o ayrı.

    illuminati

    @Ahmet Saraçoğlu, bariz etkilenilmiş. kuşun baktığın yön, grup logosu bile aynı yerde.

    darth sidious

    @Ahmet Saraçoğlu, yok ben de dalga geçmek babında söyledim. yoksa hayvanlık derecesinde severim herifleri.

    o değil de, önceki yorumlarda biri daha sormuştu gerçi ama ters saat neyi ifade ediyo bilen var mı?

    faruk

    @darth sidious, eskiye dönüş tarzında bi albüm oldugunu falan gösteriyor sanırım ben öyle düşündüm birden. hani şarkılar da eskiyi andırmıyor değil azcık… son albümlere göre muhteşem hatta.

  8. Vornskr says:

    Niclas neden bu kadar alakasız kaldı ki grubun fotoğrafı olmasa adamın yüzünü gördüğümüz yok resmen…

  9. in flames’e “artık bozdular yeaaa, tüüü kaka” falan diyen arkadaşların ve onlara bok attıkça kendilerini müziğin ordinaryus profesörü sanan arkadaşların umrunda olmadığını biliyorum, o yüzden bu mesajı in flames’i hala ciddi manada umursayan arkadaşlar için yazıyorum. albümden tadımlıkları aşağıdaki adresten de dinleyebiliyoruz. şimdiye kadar çıkan 4 şarkı (enter tragedy de geçenlerde radyoda yayınlanmış, youtube’da da vardı ama kaldırılmış) haricinde fear is the weakness, ropes ve the attic bayaa güzel görünüyo ama bu 3lü arasında favorim fear is the weakness. liberation bayaa değişik olacak gibi görünüyo. neyse ahanda link:

    http://www.amazon.fr/Sounds-Playground-Fading-digital-booklet/dp/B0053AH2OY/ref=sr_1_9?ie=UTF8&qid=1306750676&sr=8-9

    havitetty

    @darth sidious, Liberation tam Hard Rock şarkısı gibi, epey ilgimi çekti. Merakla bekliyoruz bakalım.

    ege tekmen

    @havitetty, hard rock’tan ziyade dredg’e benzettim ben epey. hatta biraz indie tadı var.

  10. Belus says:

    ULEN 3 KURUŞLUK GRUBU NE KADAR BÜYÜTTÜNÜZ!GELSEDE GİTSE ŞU KORN KILIKLI DENYOLAR..

    blackroseimmortal

    @Belus, ohhh be, koca sitede benim kafamda olan tek kişisin!!! dünyanın en iyi grubu diyenleri görünce de gülesim geldi, bi albümünü baştan sona üff püff yapmadan dinleyemedim…

  11. havitetty says:

    Bence mesajları büyük harfle yazanların mesajları yayınlanmasın. Hele ki gruba Denyo diyebilecek kadar üstün zekalılarınki hiç yayınlanmasın.

    Ahmet Saraçoğlu

    @havitetty, evet, zamanında o şekilde yazanlara cevap olarak öyle yazmamaları gerektiğini söylemişliğimiz var ama görmemişlerdir diye ellemiyorduk. bu sefer buradan duyuralım, büyük harfli mesajları yayınlamayacağız. onun haricinde, tahrik amacı taşıyan ve gereksiz yere uzayıp bir yere varmayacak mesajlara verilecek cevaplarda da yayınlamama yoluna gidebiliriz. O tarz bir amacı olanlar hiç sallanmamış, bağırdığıyla kalmış olurlar.

    Blakkheim

    @havitetty, Vay koçum In Flames squadım benim :)

    havitetty

    @Blakkheim, Dünyanın en iyi grubu yæ.

    darth sidious

    @havitetty, probably the best band in the world.

    ben

    @havitetty, Şüphen mi var yoksa? Zohaha.

    blackroseimmortal

    @havitetty, çüş

    havitetty

    @blackroseimmortal, Pardon, her konuda en iyiyi senin bildiğini unutmuşum.

    blackroseimmortal

    @havitetty, ben bir tane cümlemde bile “dünyanın en iyi grubu …’dır” diye bişey demedim… en sevdiğim grup opeth’tir, ama şöyle bir gerçek var…

    http://www.youtube.com/watch?v=xu9ZQtzKeik

    havitetty

    @blackroseimmortal, Ben hala sonunda “yæ” kelimesi olan bir cümleyi ciddiye alıp bu kadar yazı yazdığına gülmekle meşgulüm. Sana kolay gelsin.

    blackroseimmortal

    @havitetty, “IN FLAMES’in herhangi bir albümüne kritik yapmak benim için epeyce zor; zira bilen bilir söz konusu bu grup olduğunda ne kadar arsız bir fanboy olduğumu.”

    pardon biraz inandırıcı geldi… ülkede o kadar in flames fan boy’u var ki, death grubunu bile bilmiyor, aynen “Dünyanın en iyi grubu yæ.” diye geziyolar… sana lafım yok sen sonuçta yazar olmuşsun metal müziği hakkında belirli bir bilgin var…

    demir bakire

    @blackroseimmortal, ahah dostum yemezler, böyle yaz tatilinde babası yeni capser bilgisayar almış saf delikanlı taklidini ben yemem, aslında zehir gibi, cin gibi adamsın sen

  12. Belus says:

    ok ozaman silelim mesajı.sadece caps lock açık kalmış yaptğım işten dolayı.
    polemik meraklısı olduğumdan değilde ne tarz müzik yaptığı belli bile olmayan grubu eleştiriyoruz ki bunuda dile getirmek sansür sayılır oluyorsa hemen silelim;ben de istemem arkadaşları ‘kırmayı’!!!

    Ahmet Saraçoğlu

    @Belus, “tahrik amacı taşıyan ve gereksiz yere uzayıp bir yere varmayacak mesajlara verilecek cevaplarda da yayınlamama yoluna gidebiliriz. O tarz bir amacı olanlar hiç sallanmamış, bağırdığıyla kalmış olurlar” dediğim kısım sana değildi. sürekli büyük harfle yazan başkaları var sen de rastlamışsındır, onlardan bahsettim.

    sen normal yazıyorsun, bir sorun yok da, yukarda hem büyük hem de “denyolar” falan deyince millet gaza gelsin cevap yazsın gibi algılanıyo, ondan. yoksa o tarz bi sansür asla olamaz. Death’e de, Iron Maiden’a da, AC/DC’ye de, Judas Priest’e de isteyen istediğini diyebilir ve zaten diyor da. Gruplar ve türler konusunda tamamen tarafsızız, kolladığımız ya da küçümsediğimiz bir tür/grup yok.

    Belus

    @Ahmet Saraçoğlu, Ben yanlış anladım o halde seni.teşekkürler açıklaman için.

    darth sidious

    @Belus, düşünceye saygım sonsuz, hatta kötülese bile. yani herkesin eleştirme hakkı tabii var ama takdir edersin ki bunu öküzce kullanmamak lazım. lafım sana değil genel söylüyorum bunu, çünkü hep söylediğim gibi bu siteye takılan ve yorum yazan çoğu kişinin genel sorunu bu. eleştirirken “bok gibi grup lan, niye dinliyosunuz ki ehehe” sululuğuna kadar geliyor olay, sonra kavga gürültü falan oluyor. sayım saraçoğlu’nun dediği gibi, isteyen istediği grubu ve tarzını eleştiriyo ama aşırı sert olunca fanları çıkıp “dikleniyo” direk. diyeceğim o ki şimdi yaptığın gibi insan gibi eleştirip derdinin ne olduğunu açıkladığın sürece şahsınla bir problem olacağını sanmıyorum :)

    onun haricinde, rica ederim ve de bence albüm a sense of purpose’ı rahat geçecek, come clarity’ye de sağlam kafa tutucak. yeni döneminin en iyi ikinci albümü olacağı garantili.

  13. Ugur says:

    A Sense of Purpose’un eline vericekmiş gibi duruyor.

    illuminati

    @Ugur, e bir zahmet. Bir faciaydı o.

    Guinan

    @Ugur, öyle bir vermişler ki önünü alamamışlar o derece

  14. Blakkheim says:

    Sounds of a Playground Fading de baya güzelmiş. Solosu baya atari oyununa bağlıyor yer yer ama şarkı hoşuma gitti.
    Albüm çıksa artık da anlasak güzel mi değil mi, böyle beğenir gibi de değil gibi de nereye kadar. Öf. Yordun bizi In Flames.

  15. caglardurmaz says:

    tadımlıklarda all for me ve darker times ı beğendim ropes ve jester’s door da giderli parçalar

  16. swedish says:

    fear is the weakness sağlam geldi bana

  17. havitetty says:

    http://www.youtube.com/watch?v=6xD0RsAvKs0 Na bu Enter Tragedy.

    http://www.youtube.com/watch?v=ET2bDD-CqVI bu da Where Dead Ships Dwell canlı performansı.

    Enter Tragedy’i epey beğendim, diğerinden bir şey anlaşılmıyor zaten.

  18. Albüm malum yerde, ilgililere duyurulur.

    Ahmet Saraçoğlu

    @darth sidious, bütün gündemimi değiştirdin şu an.

    Ugur

    @darth sidious, 192 kbps :/

    Chuck Reis

    @Ugur, 196kbps ve 128(öeaaahh) var. Abuk abuk programla trackleri mp3′e çevirip, şarkı detaylarının ebesini sikiyorlar.

    Ugur

    @Chuck Reis, Öyle ya.Bir de yalnız bi kaç sene öncesine kadar 320 falan pek bulunmazdı, benim 2007′de indirdiğim bütün albümler ya 128 ya da 192.İyi dinliyormuşuz biz onları :D

    Chuck Reis

    @Ugur, hahaha aynen. eski müzik arşivimin çöpe yollama sebebi buydu.slayer’ın bir albümüde 46kbsmi öyle birşeydi, bildiğin cızırtı çöplüğü. şimdi FLAC bile kesmiyor beni :D

    darth sidious

    @Ugur, abi yıl olmuş 2011 artık bi zahmet 320 çıksın yani. şimdilik 192 ile idare edelim, 320 çıkınca abanırız cümleten.

    Synysterr

    @darth sidious, Bu ”malum yerde” olayı da ”O”nu çok seviyorum gibi bir şey oluyor herhalde ujsdsf :D

    darth sidious

    @Synysterr, alemlere akmış, alan alıyo tutan tutuyo diyelim bundan sonra kfhkfjgh :D

  19. Chuck Reis says:

    linkler ölmeden indirelim hemen >>>>>

  20. Utku says:

    merak ettigim bir konu var bu sarkilari nasil erkenden indirtiyorlar.studyoya girip kayitlarimi caliyorlar ned1r

    Ugur

    @Utku, Tam emin olmamakla birlikte internetten verilen pre-order’ları erkenden gelen bazı elemanlar veriyor.Çoğu zaman da albümün çıkmadan gönderilen promoları sızıyor diye biliyorum.Ha çalınıyor da olabilir bilemiciğim.Açıkcası ben son yıllarda bu konuda plak şirketlerinin bir parmağı olduğunu da düşünüyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Utku, promolar basına önceden dağıtılıyor zaten. şu an bende de piyasaya çıkmasına haftalar olan ve internete düşmemiş albümler var mesela, ama çok kısa zamanda hepsi nete düşecektir. pasifagresif gibi promo alan başka sitelerden, dergilerden falan birileri bunları internete koyuyor.

  21. Hasan basan says:

    Albüm 10 numara olmuş

  22. havitetty says:

    Çoğu insanın beğenmeyeceğini tahmin ediyorum ama neredeyse StYE kadar deneysel, çok güzel bir albüm olmuş. The Attic ve Jester’s Door’un ilk yarısına pek ısınamadım; lakin bunların dışında A Sense of Purpose’la kıyas dahi kabul etmeyecek bir iş.

    Anders’in şu beğenilmeyen vokallerine de hastayım ben yahu. Hele bu albümde denemediği atraksiyon kalmamış. All for Me’de özellikle bayıldım.

  23. Chuck Reis says:

    in flames’in in flames olmadığı yılların en iyi 2. albümü. birincisi bana göre come clarity.diğer 3 albüm bi boka yaramaz salla gitsin

  24. Synysterr says:

    Albümün güzel veya çöp olmasi bir kenara yeni bir in flames albümü dinlemek bile çok iyi lan! Seviyorum olm sizi.

    We trust!

  25. like fire says:

    Yine tamamıyla beğeneceğim bir albüm değil, ama bazı şarkılara hasta oldum. Mesela; Deliver Us, Fear is The Weakness, A New Dawn falan pek leziz.

    Ayrıca Daniel Svensson <3

    Ahmet Saraçoğlu

    @like fire, 5 kez dinledim, aklıma takılan fazla şarkı yok hala ama sanki en çok olumlu duygu Fear is The Weakness sırasında uyanıyor bende de.

  26. Ugur says:

    Ben albümü sevenler arasındayım.Hatta baya iyi olduğunu düşünüyorum.A Sense Of Purpose’un eline vericek demiştim, baya bir vermiş sahiden.Daha hoş oturaklı besteler, daha güzel melodiler var.Ropes favorim şimdilik.

    In flames we trust.

  27. Aykut says:

    15 yıldır metal müzik dinliyorum bunun 1 yılı metal müzik 14 yılı IN FLAMES :)))
    clayman-colony-whoracle ve daha önceleri beni ve tüm IN FLAMES hayranlarını büyülerdi…
    Her albümde o günlerden bir parça çıkacakmı diye sabırsızlıkla bekliyorum komple albüm geneli olmasada her albümlerinde eskiye dönük 2-3 şarkı oluyor inşallah bir gün tüm albüm colony whoracle havasında tadında olur…

  28. Oblgoth says:

    Fear is the weakness. 3 defa dinlememe rağmen aklımda kalan tek şarkı. Ama kötü de değil yahu. A Sense of Purpose’u her türlü sikertir.

  29. swedish says:

    Herkeste olduğu gibi aklımda en cok yer edinen parça fear of weakness.hatta tadımlıklardan azar azar dinlediğimde bu parçayı çok merak etmiştim.Şarkının 40.saniyesinde giren melodi bana direk olarak amorphisin skyforger soundunu hatırlattı.Gerçekten yeni In Flames in baba parçası olmuş
    Albümün tamamına gelirsek daha önceden de dediğim gibi artık yeni in flames dinlenebilirhale gelmiş en az 7-8 parça sıkılmadan dinlenilebiliyor.Güzel riffler sololar mevcut.Eski In Flames i bi kenara bırakırsak albüm hakikaten 2011 in en iyi albümleri arasına girer bence.Bjorn cidden iyi çalışmış.
    Bu arada konserde işallah fear of weakness çalarlar.

  30. Ext_Aggression says:

    Pek fazla In Flames dinleyen birisi olmamakla birlikte şahane bir albüm olduğunu düşünüyorum. Gözlemlediğim kadarı ile IF küllerinden doğdu ve iyi de oldu.

    Sounds of a Playground Fading- 7
    Deliver Us- 9
    All For Me- 7
    Fear The Weakness- 9
    Where The Dead Ships Dwell- 7
    Darker Times- 9
    Enter Tragedy- 7
    A New Dawn- 9
    Liberation- 6 (kapanış için iyi bir seçim olmuş bence)

    Benim seçtiklerim (daha doğrusu aşık olduklarım) ve puanlarım bunlar.

    Yaşasın MeloDeath !

  31. Blakkheim says:

    Jester’s Door için tam emin olmasam da sözler şöyle heralde:

    I say goodbye to you all at once
    Don’t dare to face you all alone.
    I went from wreckage to war class
    With a box of t-shirts and some records to sell
    But times have changed I have to defend my actions.
    The foundation crumbles and I have to leave.
    Thanks for everything I couldn’t ask for more
    I say I love you all. As I vanish through the Jester’s Door.

    Baya manidar geldi bana.

    Bu arada Pasif Agresifin en azılı “eski dönem” In Flames’çisi gibi gözükmeme rağmen bu albümü baya beğendim galiba. Gene de emin olamıyorum tam. “In Flames değil de 2000 sonrası çıkan Amerika’lı bir genç grubu çalsaydı beğenir miydim?” sorgusu eşliğinde bir kaç daha dinliyip öyle bir hükme varacağım. Dünyanın en iyi albüm değerlendirme kıstası bu yæ.

    A new Dawn’un oldschool solosuna da selam etmeden bitirmeyeyim şu postu bari.

    darth sidious

    @Blakkheim, şarkı sözleri sanki Jesper’ın ağzından konuşulan sözlerden oluyormuş gibi gelmişti bana. “The foundation crumbles and I have to leave” dediğinde “grubun kendisine zarar verdiğinden” bahsediyor sanki, Anders’in “alkolle olan mücadelesi gruba zarar veriyordu” dediği şey işte. Jesper’ın ağzından yazmışlar bence.

    Albüm bayaa bayaa iyi bence. Üst üste, sıkmadan dinletiyor kendini. “All For Me” şarkısında hafif bir “Gyroscope” tadı var. “Eski In Flames” denilen dönemden esintiler var. Bir şarkıda da “Artifacts Of The Black Rain” tadı vardı. Böyle bişeyler, bence albüm bayaa iyi olmuş. “Çok kötü lan bu” diyerek beğenmeyende kasıt aranabilir.

  32. bora says:

    baya beğenilmiş şaşırdım doğrusu. sıkıntı bende sanırım:) Sense of Purpose’den bile daha çok sıkıldım dinlerken. yarın bir iki kez daha dinlemeye çalışıcam ama hiç heves bırakmadı.

    demandred

    @bora, zamanında dark tranquillity’de aynı olayı ben yaadıydım. character’den sonra fiction hiç güzel gelmedi ilk dinlemelerimde fakat sonradan albüm bir açıldı, pir açıldı. en sevdiğim dark tranquillity albümü oldu. bu da biraz o albüme benziyor, sanki pek bir olayı yok gibi ama dikkatli dinlemek gerek…

  33. saklanan saman says:

    a new dawn’u whoracle’a koy sırıtmaz.

    Reroute to Remain

    bence sırıtır

  34. Albümü bayaa bayaa sindirdim ve boş şarkı olmadığına net olarak karar verdim. Yalnız bi türlü Anders’in söylediği şu nakaratında vokal yerine akordeon olan deneme şeysini bulamadım. Nerede o duyan bilen gören eden var mı?

    Ugur

    @darth sidious, Ben de aradım mamafih bulamadım ya da biz bişeyleri gözden kaçırıyoruz heh.FLAC formatında indirip mi dinlesek bir de?

    Ahmet Saraçoğlu

    @darth sidious, @Ugur, The Attic’te. 2.25 gibi giriyor.

    darth sidious

    @Ahmet Saraçoğlu, hah tamam çözdüm şimdi hadiseyi, sağolasın. Bayaa da hoşuma gitmişti halbuki o bölüm, anlayamamış olmam çok tuhaf.

  35. Son zamana kadar hiç alışamadığım albümü dinledikçe görmeye başlıyorum ki; In Flames works in mysterious ways.

  36. Chuck Reis says:

    Jesper’in gidişi gruba yaramış valla. jesper varken birbirinden kötü albümler yaptılar ama o gidince adamlara nur geldi. S.O.A.P.F. şuan benim gözümde come clarity’den daha iyi bir albüm.

    üstte yazılanlar 2001 sonrası için geçerlidir.

  37. Utku says:

    chuck reis, ztn anders demisti ki; jesper gidince aramizdaki etkilesim cok daha guclu oldu.

  38. Kıvanç says:

    Albümün adını taşıyan parça ve A New Dawn’a hasta olmuştum.

  39. havitetty says:

    Nick’im hep yanlış yazılmış, aşkolsun :(

    Eheh o dert değil de, albümü hala günde en az üç kere dinliyorum, ki yazıyı yollayalı da epey oldu, bakalım sonum ne olacak. Bugün CD de geldi, onun gazıyla daha da artar.

    Albümü o derece beğenmemene baya şaşırmıştım Ahmet, düşüncelerinin değişmesine sevindim doğrusu. Tabii aslında bana ne oluyorsa, albümü kendim yapmış gibi sahiplenmişim herhalde eheh.

    Bir de Where the Dead Ships Dwell’in nakaratı şahane ya.

    Ahmet Saraçoğlu

    @havitetty, oha evet, pardon. düzelttim.

  40. demir bakire says:

    albümü dinlemedim ama kesin berbattır, dinlemeyenlere de tavsiyem siz de dinlemeyin vakit israfı yapmayın

    Chuck Reis

    @demir bakire

    http://i54.tinypic.com/s6u2v9.jpg

    bak bunlar çok güzel dinle

    demir bakire

    @Chuck Reis, poison iyidir dinlerim tabii, hard rock, heavy metal grupları bu tarz boklarla kıyaslanmamalı

    saklanan saman

    @demir bakire, bu hard rock heavy metal falan değilde direkt shemale metal.

    in the court of the crimson king

    @demir bakire, ikisi de bok bence :D

    ben

    @in the court of the crimson king, Prog. Rock’ta bok. Etti mi sana 3? :D

    in the court of the crimson king

    @ben, böyle diyen biriyle müzik konuşmam. gitsin bullet for my vallentine dinlesin ya da emocore filan.

    ben

    @in the court of the crimson king, Dünyanın en iyi müziği şudur diyebilen biriyle neyi konuşabilirsin ?

    in the court of the crimson king

    @ben, in flames dünyanın en iyi grubudur diye dolanan var sen ne diyosun hacı? ayrıca en iyi müzik derken bu gayet de kanıtlanabilir birşey. ben en iyi derken en kaliteli demek istedim. progressive rock’tan daha kaliteli müzik getir de dinleyelim.

    ben

    @in the court of the crimson king, Babble, burble, banter, bicker bicker bicker , brouhaha, boulderdash, ballyhoo.

    in the court of the crimson king

    @ben, oooo çok utandım abi. bi daha laf koyma bana.(bişey de anlamadım ya :D)

    blackroseimmortal

    @in the court of the crimson king, progressive rock’a bok atanla ben de müzik konuşmam, en kaliteli müzik de prog rock’tır, hem o in flames var ya, king crimson’ın daşağındaki kıl bile olamaz… opeth de bi king c değil ama nedense burdaki herkes benim dünyadaki en iyi grup olarak opeth’i kabul ettiğimi sanıyor… ayrıca hard rock candır, led zeppelin, rush vb.

  41. blackroseimmortal says:

    in flames dünyanın en iyi grubu mu, güldürmeyin, gerçi sözlükte 7/24 melodic death metal dinleyen bayağğ okur olduğu için sizi çok aşağılayamayacam… bi kere ben albümün death metalle alakasının olmadığını düşünüyorum, anders friden vokalli melodik metal ya da alternatif metal, neyse bu genre işini çok siklemeyen biri olarak, albümde bir entombed, morbid angel, death veya opeth’in (evet opeth, hem de watershed’deki opeth) yarattığı death metal atmosferinin 3182031820381/1′ini bulamadım, neyse… bazı riffler iyi olsa da, o iyi rifflerin, nakaratlarda usta bi şekilde içine edilmiş… vokaller her zamanki gibi vasatın altında… elektronik ekipmanlar iyi kullanılmış, vokal melodileri fazlasıyla kötü… rifflerin yazımı çok kolay, yani “hohoho riffe bak in flames kendini aşmış” denebilecek 1 tane bile riff göremedim… albümde beğendim tek şey clean gitarlı introlar oldu diyebilirim… “soapf”i, “zaten in flames’ten de böyle bişey beklenirdi” diyerek özetleyebilirim, a sense of purpose’dan (bence) daha iyi bir albüm olduğu için, puanım 2… bu arada fear is the weakness adlı şarkıda hem gojira’nın esoteric surgery şarkısından, hem de meshuggah’ın bleed şarkısından riff araklandığını söyleyelim…

    Chuck Reis

    @blackroseimmortal, death metal değil tabiki. slipknot’ın iowa albümü bundan daha death metaldir. ama nakaratlar güzel müzik güzel şarkı güzel ;)

    Ugur

    @Chuck Reis, Adam 2011 yılında In Flames’in yeni albümünü Entombed’la, Morbid Angel’la kıyaslıyor.Onların albümündeki death metal atmosferini bulamamış.

    pea

    @Ugur, ‘Onlar çok eski yha , yeni olsun Bieber olsun’ gibi oldu sanki

    blackroseimmortal

    @Ugur, anlatmaya çalıştığım adamlarda death metal diye bişey yok, yoksa 2011′deyiz hala death metal grupları var… lütfen in flames’i savunmayın bıktım şurda minik bi kritik yazalım dedik içine ettiniz, hiç bişey yazmadan 2 verdim desem, 50 kişi altıma gelip “trolololo” yazcaksınız…

    blackroseimmortal

    @Chuck Reis, nakaratlara uyuz oldum, onun dışında eh işte…

    Ugur

    @blackroseimmortal, Opeth dünyanın en iyi grubu dersek susacak mısın?

    blackroseimmortal

    @Ugur, ne alaka?

    ali ihsan balı

    @blackroseimmortal, bambaşkaymışsın..

    ege tekmen

    @blackroseimmortal, lütfen aşağılama bizi metal tanrısı :(

    blackroseimmortal

    @ege tekmen, en çok şu hareketlere sinir oluyorum işte…

    horrorscope

    @blackroseimmortal, bu metal dünyasında kim kimden rif araklamıyor ki? o çok beğendiğin opeth bile bir sürü gruptan rif, ton ne varsa araklamıştır. in flames neredeyse bir türün sözcülüğünü üstlenmiştir. kendi düşünceme göre jester race en iyisidir. bu albümde de yine yapacaklarını yapmışlar.

    blackroseimmortal

    @horrorscope, o şarkı o kadar övülünce ben de sinirlendim söyledim, hay allahım… yoksa lotus eaterstaki blasttasn sonraki riff immortal riffidir…

    Hasan basan

    @blackroseimmortal, Senin mantığına göre messuggah la gojiro
    birbirinden çalmış riffleri böyle sacma sey mi olur

    blackroseimmortal

    @Hasan basan, evet, ama bir grubun stüdyoya girmesinden albüm çıkarmasına kadar yaklaşık 8-9 ay geçiyo, bi de yazma süreci var, meshuggahın albümü martta piyasaya sürülmüş, gojiranın albümü de ekimde çıkmış, duplantier almış obzen albümünü, bakmış, arada 6-7 ay fark var, bilmem öyle bişey olmuş olabilir de çok düşük ihtimal…

    bi de bu var bu çok vahim… 20. saniyeden sonrasına bi bak…

    http://www.youtube.com/watch?v=GPVpsTr33ZI

    bu da 1998 yapımlı, hatta ünsüz bi grup da değil basta sharlee d’angelo var…

    illuminati

    @Hasan basan, o ikisinin birbirinden çalması mümkün değil yalnız, 2008′de çıktı iki albüm de, düzelteyim de yanlış anlaşılmasın. bayağı büyük bir tesadüf olsa gerek.

    pea

    @blackroseimmortal, Bi heyecan yapmışsın abi ama kimse In Flames için death ya da melodic death dememiş ki burda?Her Megadeth videosunun altında durup dururken Metallica-Megadeth kavgası çıkaran Youtube’cu gibi olmuşsun

    blackroseimmortal

    @pea, :D:D sinir oluyom onlara hep “kirk hammet mustaine2in amuha kor” gibi şeyler yazıyolar, türü ne olursa olsun beğenmedim albümü…

    saklanan saman

    @blackroseimmortal, ne sözlüğü ya ? ayrıca bu albümü kimse death metal diye taglemediki. kimse in flames yine şöyle böyle bir melodik death metal albümü yapmış demedi. kafanı opeth’den çıkarda yazılanları iyi oku. bak herkes modern metal falan diyor. in flames daha önce bir çok grubun yaptığı gibi türünü değiştirdi. zaten albüm çıkmadan önce grubun kendiside “ulan süper bi death metal albümü yapıyoruz” demedi. ayrıca ne entombed’i ne morbid angel’ı ya ne opeth’i saçmalama lütfen. bir başka türün grubuna bir başka türün özelliklerini niye yapmadınız diye eleştiri yapmakla rekor kırdın bence. ayrıca her aksak riff’de “aha lan bleed’den arak !” demeyin artık ya.

    blackroseimmortal

    @saklanan saman, ben albümü modern metal diye dinlemedim ki, melodic death metal diye dinledim, ne bileyim in flames bende hayal kırıklığı yarattı…

    saklanan saman

    @blackroseimmortal, hadi diyelim melodic death metal diye dinledin. peki nasıl bir kafa halindesinki bir melodic death metal(sen öyle dinledin diye söylüyorum) albümünde opeth, entombed, morbid angel’ın yarattığı death metal atmosferini bekliyorsun ? çok merak ediyorum bu soruyu.

    blackroseimmortal

    @saklanan saman, o atmosferin 10′da biri olması yeterdi, şöyle diyim daha iyi olur, jester race’teki atmosfere azcık benzeseydi beğenebilirdim… death metale benzesin yeter, anla işte…

    nordson

    @blackroseimmortal, sus.

    Guinan

    @blackroseimmortal, Bleed ile nasıl bir alaka kurdun valla merak ediyorum :)

    blackroseimmortal

    @Guinan, kardeşim, bak, bleed ilk riff, aç, kapadın mı, şimdi de fear is the weakness’ın 20. saniyesi, gerçi tam benzemiyomuş yamulmuşum…

    Guinan

    @blackroseimmortal olur öyle arada raad ol ;)

    SeventhSon

    @blackroseimmortal, davul partisyonu benzer

    blackroseimmortal

    @blackroseimmortal, albümü hiç beğenmedim, anladınız mı, beğeneni anlarım, linkin parkı beğenenler de var, normal karşılarım (bak şimdi gene laf etçekler linkin park dedim diye), şuraya küçücük bi kritik yazdım, bu kadar sikleneceğini ben de bilmiyodum, şimdi keşke yazmasaydım diyorum, ama kendi düşündüklerimi yazdım, trol yazısı gibi bişey değildi, gayet samimi bir yazıydı, düzgün bir yazıydı, bunu farklı olmak için de yazmıyorum, şu albümü dinleyenlerin yarısı benimle aynı fikirdedir, gidin in flames’inizi dinleyin, bana sus mus demeyin, ben hiç bi opeth, ya da başka bi grubun kritiğine grip, karşıt fikirlilere, “sus, sen ne hakla böyle yazıyon” benzeri şeyler yazmadım, yazmam da… yazabilirdim, zaten ben burda istediğimi yazabileceğim için yazıyorum…

    Ugur

    @blackroseimmortal, hata bizde haklısın, neden senin yazdıklarını sikleyip cevap veriyoruz ki.Neyse bugün baya bi ilgi çektin bu sana bir ay gider.

    in the court of the crimson king

    @Ugur, oooo lafı koymuşun alkışşş..

    blackroseimmortal

    @Ugur, “Neyse bugün baya bi ilgi çektin bu sana bir ay gider”, in flames sevmiyorum kardeşim, bütün dünya in flames sevmek zorunda mı!!! hem ben oraya küçücük bi kritik yazdım, sikleyip cevap vermene de gerek yoktu…

    saklanan saman

    @blackroseimmortal, kimse sana karşıt fikrini belirttin diye sus demiyor. yada albümü beğenmemene laf etmiyor. herkesin ve benim laf ettiğim tek şey bir şeyi beğenmemeni belirtirken işi aşıp saçmalaman.

    blackroseimmortal

    @saklanan saman, ya görmedin mi @nordson ne yazmış :D

    deyyus

    @blackroseimmortal, “7/24 melodic death metal dinleyen bayağğ okur olduğu için sizi çok aşağılayamayacam…(sağol be :)) ” bunu nenemin sakallısı demiş. hayır bi de üstüne “trol yazısı gibi bişey değildi, gayet samimi bir yazıydı, düzgün bir yazıydı, bunu farklı olmak için de yazmıyorum” filan diyosun. .

    “her aksak riff’de “aha lan bleed’den arak !” demeyin artık ya.”(2)

    blackroseimmortal

    @deyyus, aslında bleed’e benziyo ama tam değil, metal aleminde her aksak ritimde meshuggah’ın payı var ama bu da in flames’in suçu değil, eeee sonuçta 7/24 melodic death metal dinleyince her in flames albümüne de 10 veriliyor… aşağılamak derken de, “ulan bu albümün nesine 10 veriyonuz sizin kulanığızı sikiyim” diye bişey yazmayacağımı anlatmak istemiştim… :D

    saklanan saman

    @blackroseimmortal, her aksak ritimde meshuggah’ın hakkı var diye her aksak ritim meshuggah’dan çalıntıysa her tappingli solo da van halen’dan çalıntıdır o zaman :) ayrıca sana karşı bir kastım falan yok dostum. üstte yazığını gördüm @nordson kendini ray-ban gözlüklü yunus zannetmiş heralde.

    Deniz

    SEVECEKSİN ULEN!ll1!!!!!

  42. Mardukcan Belphegorgil says:

    8.5 mu ? Link-in Flames mi ? In Flames mi ? hadi bi deneyelim.

  43. Vornskr says:

    9 verdim,dibine kadar da hak ettiğini düşünüyorum.

  44. Hasan basan says:

    Yerinde bi inceleme olmuş bence albümün hakettiği puan da 8.5 kesinlikle bide şu albümde klavyeyi çalan adamın ellerinden öpmek istiyorum.Son olarak in flames her albümünde bellibi kaliteyi yakalamış bi grup bütün albümlerinde en az 5 tane güzel şarkı bulabilirsiniz bir kaç albümğnde de kötü şarkı bulamazsınız.

  45. Guinan says:

    Yeni İn Flames’in en güzel albümü.

  46. bora says:

    valla iyi bir şeyler hissetmek için 150 defa filan dinleyemicem. vasat ve vasat altı şarkılarla dolu yeni bir in flames albümü daha. A Sense of Purpose 10 üzerinden 4′lük albümse bu da en fazla 5.

  47. blackroseimmortal says:

    @ben, manowar demek istedi heralde :D:D

    illuminati

    @blackroseimmortal, benim de aklıma o geldi de köşeden bir Manowar fanı çıkıp ‘Manowar siker ulan aklınızı başınıza toplayın siz kimle dalga geçiyonuz!’ tarzı bir şey atıp rezil olacak diye Nanowar dedim. :D

  48. illuminati says:

    @ben, true metal yani. Nanowar mesela.

  49. illuminati says:

    Arkadaşlar yapmayın yahu. Tamam iyi de 9lar havada uçuşmuş, yakında sitenin en iyileri arasına girer bir de bu. Come Clarity tarzı bayağı iyi bir modern metal albümü bu, bu kadar kolay 9 verilmemeli. Ahmet’in verdiği 8 yerinde olmuş. Ben 6,5 falan veririm.

    blackroseimmortal

    @illuminati, hayrola sen modern metali 5 üzerinden değerlendirirdin noldu???

    illuminati

    @blackroseimmortal, kardeşim beni ağabeyim in the court of the crimson king’le karıştırmışsın, ben her müzik türüne açığım. Gene de 6,5′u gaza gelerek vermişim biraz. Şimdi daha dikkatli dinledim de 5′ten yukarı almaz.

  50. Utku says:

    in flamesi death metal degil diye elestiren insanlar opethciyim diye geziyor.in flames cizgiyi bozduysa,opeth ne yapti?adamlar death metali birakip soft rock olaylarina girdi.degisimin bu kadarini metallica bile yapmadi.

    in flames paraci grup ama mikael akerfeldt muzik adami :) in flames rif arakliyo. sanki masters apprentice sarkisinde mikael,morbid angeldan rif araklamadi :)

    in the court of the crimson king

    @Utku,
    1-biri 70′lerin müziğine(gelmiş geçmiş en iyi müzik) özeniyor, diğeri melodic metalcore gibi sikik bişey yapıp ergenlerin ilgisini çekip albüm satmak istiyor.
    2-morbid angelın herhangi bir şarkısından bir riffi komple almadı. sadece tarzı benziyor. buna rip-off denir.

    murder

    @Utku, ohh valla ağzından bal damlıyo :D

    in the court of the crimson king

    @murder, biz de bişeyler karaladık oraya ama..

    blackroseimmortal

    @Utku,
    1. kimse opethçiyim diye gezmiyor
    2. progressive rock’a bayılırım (soft rock diye bişey yok kardeşim doğrusu bu), melodic metalcore’un alternatif metalin, ve daha birçok piyasa müziğin aq…
    3. master apprentice 10 dakka şarkı, ilk riff bildiğin morbid angel rip off, ama in flames o geri kalan bölüme benzer bişey yapsa sevinirim…
    4. opeth alternatif metal yaparsa ben opeth’i de eleştiririm sen raad ol…

    illuminati

    @Utku, çok yanlışlardasın çok. opeth 96 yılından beri progressive rock parçaları yapıyor her albümüne de koyuyor, Mikael’in tam bir Camel hayranı olduğu bilinen bir şey, adam içinden geleni yapıyor. Gerçi ben türünü görünce önyargıya düşen adamlardan değilim, ama bu alternative metal standartlarına göre de 9luk bir albüm değil ki bence.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.