# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
VOIDCEREMONY – Threads of Unknowing
| 25.04.2023

Çaldıkları tarzın karanlığını ve kaosunu, müzisyenliklerinin verdiği sofistike yaklaşım ve ustalıkla şahlandıran bir grup ve Phil Tougas gerçeği.

Metal dünyasının underground tarafının son 10 yılda en çok parlayan isimlerinden biri şüphesiz ki Phil Tougas adlı yetenek kumkuması arkadaşımız.

CHTHE’ILIST, FIRST FRAGMENT, ZEALOTRY, FUNEBRARUM, WORM, EQUIPOISE, ETERNITY’S END, SEROCS gibi gruplarla yaptığı işlerle parlayan bu Kanadalı kardeşimiz şimdi de 2013’te kurulan ve ilk albümü “Entropic Reflections Continuum: Dimensional Unravel”ı 2020’de çıkaran ABD’li progresif death/black metal grubu VOIDCEREMONY’de gösteriyor hünerlerini.

Grubu kuran ve gitarlarını, vokallerini, bestelerini üstlenen Garrett Johnson ilk albümün akabinde gruba aldığı Tougas’a o kadar çok güvenmiş ki şu anda iki müzisyen de gitar, vokal ve besteci olarak yeni albümleri “Threads of Unknowing”in kadrosunda görünüyor.

VOIDCEREMONY’nin müziğine baktığımızda BLOOD INCANTATION, CHTHE’ILIST, ZEALOTRY, IMMOLATION, DEATH, ATHEIST, CYNIC, ALTARS kırması bir müzikle karşılaşıyoruz. Bu ne demek oluyor? VOIDCEREMONY iç içe geçmiş rif örgülerinden oluşan, görece belli bir formu olmayan, nispeten bulanık ancak büyük resimde son derece bütünlüklü bir beste karakterine sahip. Çok baskın ve net duyulan bas gitar, Tougas’ın özellikle son FIRST FRAGMENT albümü “Gloire éternelle”de bolca duyduğumuz tarzda Malmsteen’vari soloları, üst düzey davulculuk ve tam da bu gizemli ve tekinsiz atmosfere uygun bir prodüksiyon.

Albümü çekici kılan unsurlardan biri de 33 dakika sürmesi ve bu süre zarfında dinleyiciyi son derece yoğun bir progresif death/black metal saldırısına maruz bırakması. Gerçekten de şarkıların nefes aldırmayan bir karakteri var ancak bu hiçbir zaman bir kaosa, karambole sürüklenmiyor. Bunun yanı sıra, yukarıda adını andığım ATHEIST, CYNIC, DEATH gibi grupların doksanların ilk yarısında yaptığı işlerdeki sofistike, ustalık kokan, cerrahi, atmosferik kimlik de “Threads of Unknowing” boyunca karşımıza çıkıyor. BLOOD INCANTATION’ın maceraperest beste anlayışını seviyorsanız ve benzer tarzdaki işlerden fışkıran tutkuya bayılıyorsanız, VOIDCEREMONY’yi de çok seveceğinizi tahmin ediyorum. Adamlar aldıkları tarzın karanlığını ve kaosunu, müzisyenliklerinin verdiği sofistike yaklaşım ve ustalıkla şahlandırıyorlar, bu sayede de nasıl geçtiğini anlamadığınız bir 33 dakika ortaya çıkıyor.

Bazı albümlerin kapağına, şarkı isimlerine, grup logosundaki stilizasyona falan baktığınızda nasıl bir müzik yaptıklarını aşağı yukarı tahmin ediyorsunuz. VOIDCEREMONY de bu şekil ipuçları barındıran bir grup ve bunu kesinlikle üst düzey biçimde yapıyor. Özellikle adını andığım referans grupları ve Tougas’ın yine adını andığım diğer gruplarını seviyorsanız “Threads of Unknowing”te bayılacağınız epey bir şey bulacağınıza adım gibi eminim. Gerçekten de ustalık kokan bir iş ve Tougas’ın sihrinin dokunduğu diğer her proje gibi bir şekilde parlamayı, öne çıkmayı, heyecanlandırmayı başarıyor.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.36/10, Toplam oy: 14)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Kadro
Garrett Johnson: : Gitar, vokal, besteler
Phil Tougas: Gitar, vokal, besteler
Damon Good: Bas
C. Koryn: Davul
Şarkılar
1. Threads of Unknowing (The Paradigm of Linearity)
2. Writhing in the Facade of Time
3. Abyssic Knowledge Bequeathed
4. Entropic Reflections Continuum
5. At the Periphery of Human Realms (The Immaterial Grave)
6. Forlorn Portrait: Ruins of an Ageless Slumber
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.