# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
KoЯn uzun zamandır çıkaracağı en sert albümün yazımına başladığını açıkladı
01.04.2024

“Muhteşem şarkılar yazdık.”

Son olarak 2022′de “Requiem“i çıkaran KoЯn yeni albüm yazımına başladığını açıkladı.

Gitarist Head albümle ilgili şöyle konuşmuş.

Yoğun bir tutkuyla yeni albüm üzerinde çalışıyoruz. Old-school KoЯn sound’unu modern bir dokunuşla sunmak istiyoruz. Cidden muhteşem şarkılar yazdık. Hepsiyle gurur duyuyorum. Bence yıllar sonra çıkacak en iyi ve en sert KoЯn albümü olacak. Şarkılar ilk dönemlerimizdeki gibi çiğ ve direkt yapılara sahipler ve şarkı yazımı açısından şu an bulunduğumuz noktadan çok ama çok memnunum.

  Yorum alanı

“KoЯn uzun zamandır çıkaracağı en sert albümün yazımına başladığını açıkladı” yazısına 18 yorum var

  1. RaddoЯ says:

    Kurulduklarından bu yana hiç 3 yıldan daha uzun süre ara vermediler yeni albüm çıkarmak için. Ortalama 2 yılda bir albüm yaptılar. Her seferinde “acaba bu sefer 4 yılı bulacak mı?” diyorum ama mutlaka süre dolmadan yeni bir albüm haberi geliyor. Şimdi bu 15′incisi olacak. Motörhead gibi dağılana kadar bunu bozmadan gidebilecekler mi bakalım.

    Her albümleri hayatımın bir evresi gibi oldu. Her biri ayrı ayrı anıları, duyguları hatırlatıyor. Bu yüzden Korn’un her yeni albüm haberi benim için önemli olay.

    Peki ama yine mi sert albüm? Şöyle bir şey duyamayacak mıyız bir daha?

    https://www.youtube.com/watch?v=f9VejccDPBw

    deadhouse

    @RaddoЯ, Blind’i duyduğumda direkt 90′lara gidiyorum. Gerek sound, gerek müzik türü, gerekse ruh bakımından. Arada dinliyorum, keyifli oluyor. Bu sene o albümün 30. yılı. 30 yıl önce çıkmış albümün keyifle dinlenmesi müzisyenlerin ideali olmalı herhalde.

    RaddoЯ

    @deadhouse, 30′uncu yılı olduğunu sen diyene kadar fark etmedim. Birkaç tur dinlerim şimdi. En sevdiğim albümler içinde ilk 5′i zorlar. Benim favorim de Ball Tongue. Vokal tam psikopatlık.

    KoЯn hayatımın en önemli grubu. Olmasa müzik dinlemezdim belki de.

    deadhouse

    @RaddoЯ, Bilmiyordum bunu. Hayatının grubunu Motörhead veya GNR sanıyordum.

    Raddor

    @deadhouse, onlarla daha sonra, 18 yaş civarı tanıştım. Sert müzik dinlemeye Nu-Metal’den gelenlerdenim. Motörhead en sevdiğim grup. Korn ise Linkin Park’la beraber müzik dinlemeye başlattığı için hayatımın en önemli grubu.

    çaksu

    @Raddor, Çok benzer bende de. Lise döneminde maruz kaldığın Nu-Metal karşı konulmaz bişey heraldi. Ve de gateway drug.

    Gerçi yıllar sonra dönüp dolaşıp yine daha sade daha groovy şeyleri tercih etmeye başladım ben :p

    Berca B.

    @çaksu, @Raddor daha dün ve bugün 25 günlük minik bebeme Limp Bizkit, P.O.D, enerjik Alice in Chains şarkıları ve Offspring dinletiyordum gateway drug niyetine. Korn’dan malum sebeplerden çok emin değilim ama bir gün dayanamaz onu da dinletirim muhtemelen. Bilimum white noise, lullabies for babies müziklerine çığlığı basan velet bu müziklerde sessizleşiyor, ya da şoktan paralize oluyor bilemiyorum.

    Neyse diyeceğim o ki çok özel bir dönem yaşadık cidden. Bu şarkıların patır patır MTV’de, Number 1 ve Dream TV’de döndüğü dönemde orta okul veya liseli olmak bi çocuğun başına gelebilecek en güzel şeylerdenmiş meğer. Hayatımın belli dönemlerinde ben de bu müziklere geri dönüyorum ama daha önce müzik duymamış bir insana bunları dinletmek, beni de ilk defa bu müzikleri duyup şok olduğum zamanları ışınladı direkt.

    Raddor

    @Berca B., oo baba oldun demek hayırlı olsun. Analı, babalı ve Metal’le büyüsün <3

    İlginç olan, Nu-Metal'le 2007-08 civarı tanıştım. O zaman aslında batıda çoktan bitmiş, yerini Metalcore'a bırakmış bir tür olmasına rağmen bizde hala popülerdi. Okulda rock'çı tayfa Linkin Park, Evanescence, Korn dinliyordu. Linkin Park 2009'da Türkiye'ye gelince daha da bilindi burada.

    Korn'u ilk kez MTV'de Evolution'ın klibiyle görmüştüm ve ilgimi çekmişti. Okulda aşık olduğum kızın en sevdiği grup olduğunu öğrenince tamamen kulak verdim ve ben de aşırı sevdim. Sezonun son aylarıydı, grubu konuşamadan abla mezun oldu gitti.

    Limewire'ın da Nu-Metal'le tanışmamda epey katkısı oldu. En çok indirilen şarkılar bu türdendi. İnternette bu tür hakkında ne yazmışlar diye merak edip bakınca şu ilk entry'yle karşılaşmış ve hayal kırıklığına uğramıştım.

    https://eksisozluk.com/entry/501030

    “zaman gelecek onlar da “aha kaliteli müzik şu imiş, kalitesiz ise bu imiş” diyerekten kaliteli müzik ile kalitesiz müziği ayırabilme yetisini kazanacaklardır, ve işte o zaman “boşa geçen günler için kafamı skym” diyeceklerdir.”

    Buradan @bbsfaith’e iki çift lafım olacak! Hala dinliyorum abicim, hiç de kafamı sikiyim demedim. Gayet kaliteli parçalar üreten Rock gruplarıydı bunlar. Nu-Metal’in dayak yemesindeki talihsizlik içerisinde Metal kelimesinin geçmesiydi. Aynı talihsizliği Glam Metal de yaşıyor. Bu türün adı Nu-Rock olsaydı asla bu kadar eleştirilmeyeceklerdi.

    Berca B.

    @Raddor, hahaha eyvallah. Çocuk çok başka bişiymiş, insan yaşamadan anlayam….şaka lan şaka daha bişi anlamadım. Hayatta kalması için uğraşıyoruz sadece.

    bbsfatih muhtemelen saçları çoktan dökülmüş, hala sadece Iron Maiden, Manowar falan dinleyip yeni çıkan her şeye kapalı kalmaya devam ediyor, ya da bu işleri çoktan bıraktı ve “bizden geçti abicim” diye hala sert müzik dinleyenlerle uğraşıyor. Her türlü aynı masada olmak istemeyeceğimiz bir insana dönüşmüş imajı çizdi bende.

    Raddor

    @Berca B., “şaka lan şaka daha bişi anlamadım” Haha işte böyle samimiyeti özlemişim.

    bbsfatih en son 12 sene önce Kreator, Blind Guardian, Death övmüş. Belli ki True Metalci. Kendisine Babymetal dinleterek işkence etmek istiyorum.

    çaksu

    @Berca B., Ahh tabrikler! ^.^ Hayırlı uğurlu olsun. Talihi güzel olsun <3

    Benim de yeğeni RATM ile coşturduğum bi bebeklik videosu vardı ama eski telefonda kaldı muhtemelen :)

    Cerca C.

    @Berca B., böyle çılgınlıklar yapmazsın sen. https://www.youtube.com/shorts/nDePZoRqFcw?feature=share

    Berca B.

    @Cerca C., hiçbirinde bu kadar iyi değilim ama challange accepted (kinda)

  2. Seyfettin Dursun says:

    “Şimdiye kadarki en sert albümleri”ni çıkaran 8,5739,337,383. grup olacağınız için tebrikler!

  3. Ali Osman says:

    Şu tarz açıklamalara fena kuruluyorum.

  4. Alondate says:

    Y’all Want A Single (say fuck that) geldi aklıma. Bu şarkı ayarında bir şeyler gelmeyecekse cidden bu açıklamaları için gruba sosyal medyada küfürlü taglar açacam.

    Şarkıyı bilmeyen varsa: https://www.youtube.com/watch?v=O9nqHhZMwhY

    Raddor

    @Alondate, Jonathan Davis, %90 elektronik müzik dinleyen biri ama Cannibal Corpse’u sevdiği için brutal vokal yapmayı da seviyor. Dediğin single’la aynı albümden Break Some Off var mesela. 1.35′ten sonra komple brutal gidiyor. O tarz bir şey gelse fena olmaz:

    https://youtu.be/Hvcprph-Va4?si=Li1bw-vKy1wiDChK&t=96

  5. Rzeczom says:

    bu 20, 30 yıllık grupların ‘yeni albümümüz bugüne kadar ki en sert albümümüz olacak’ furyası 2010′da başlamıştı ve bir kaç yıl sonra da son bulmuştu.

    şimdi gene başlamışlar.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.