# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
ENSLAVED’den yeni şarkı
16.01.2024

Gangandi.

ENSLAVED son albümü “Heimdal“ı Mart 2023′te çıkarmıştı.

Detaylar şöyle.

1. Behind the Mirror 06:20
2. Congelia 08:01
3. Forest Dweller 05:56
4. Kingdom 05:51
5. The Eternal Sea 07:25
6. Caravans to the Outer Worlds 06:36
7. Heimdal 08:06

Albümün 1 Mart’ta çıkacak deluxe sürümünde yer alacak “Gangandi” adlı şarkı yayınlandı.

“The Eternal Sea”nin şarkı sözü videosu yayınlandı.

“Forest Dweller” klibiyle birlikte yayınlandı.

“Caravans to the Outer Worlds”ün canlı performans videosu yayınlandı.

Albümden “Congelia” yayınlandı.

Ağustos sonunda da “Kingdom” adlı yeni single yayınlanmıştı.

“Caravans to the Outer Worlds” de geçtiğimiz yıl yayınlanmıştı.

Grup Mart ayında da 2004 çıkışlı “Isa”dan “Bounded by Allegiance”a çektiği klibini yayınlamıştı.

  Yorum alanı

“ENSLAVED’den yeni şarkı” yazısına 41 yorum var

  1. deadhouse says:

    Isa da ne iyi albümdü be.

  2. Ensamvakt says:

    Pa’ya girip en üstte Enslaved yazdığını görünce yeni albüm haberi sanıp heyecanlandım bu da güzel haber tabi bir albüm kadar heyecanlandırmasa da.

  3. Melkor says:

    Enslaved kadar tadında progresifleşen, aynı zamanda geçmişiyle de barışık bir grup daha yok galiba. Adamların kendilerine de icra ettiği müziğe de saygıları var.

    Merdomerdo

    @Melkor, Bence de. Kendi adıma konuşacak olursam, yeni Enslaved’i belki eski Enslaved (orta dönem deyin siz ona) kadar dinlemesem de grubun gittiği yoldan ve kendini yenileme biçiminden çok memnunum.

  4. thorns says:

    ayni seyleri cevirip cevirip duruyo bunlar, biraz farkli seyler deneyin ne bileyim industriale kayin eski undelerinize kayin, tamam anladik vikingsiniz.

  5. Ugur says:

    Geçenlerde de konuşulmuştu albüm çıkmadan albümün yarısını yayınlamak hype’ı öldürüyor diye, şuan bunu yaşıyorum.7 şarkılık albüm yayınlar adamlar bari yapmasın abi bunu.

  6. Necrobutcher says:

    yea bunlar da çevirip çevirip duruyor anladığh en viking sizsiniz aw bir de albümün yarısını yayımladılar şimdi nerden gaz alıp da severek dinlemiş gibi yapacağız ???! biraz değişik olun kendinizi geliştirin

  7. Noumena says:

    7 şarkılık albümün 4 tanesini single olarak niye yayınladınız ki amk? Bari ep olarak çıkarsaydınız.

  8. Melkor says:

    Albümün wallpaperdan bozma kapağı, ismi falan derken kendisi de genel hatlarıyla sıkıcı geldi bana. Dinlemediğim 3 şarkı vardı onlarda da bir şey bulamadım. Congelia’nın 5:16′dan sonrası keyifli.

  9. Koralp says:

    Albümü nasıl buldunuz? Ben ilk dinleyişimden baya keyif aldım.

  10. Frostauðn says:

    Viking metal olayı biraz bayıyor beni ya da sahici bulamıyorum zaman zaman o yüzden çok dinlediğim bir tür değil ama bazen de inanılmaz keyif veriyor ruh halime göre değişiyor bu türe olan yaklaşımım. Enslaved’ın da bazı albümlerini severim henüz dinlemedim albüme ancak ilk uygun vaktimde dinleyip muhtemelen albümün kritik sayfasında fikrimi belirtirim.

    deadhouse

    @Frostauðn, Enslaved tema olarak Viking konusunu işliyor. Müziğin Viking Metal denen türle uzaktan yakından alakası yok. Son 20 yılın en iyi ekstrem progresif metal gruplarındandır. Progresif black metal denen sözde türle ilişkilendirenler oldu ama o türün ne olduğunu da tam olarak bilen yok. Aslında Viking Metal diye bir şey de yok. Moonsorrow gibi grupların başını çektiği bir bir tür olarak biliniyor. Ancak bakıldığında etnik black metal demek çok daha doğru kaçar.

    Frostauðn

    @deadhouse, Aslında burada tema olarak viking konusunu işlemeyi sahici bulmadığımı ifade etmek istemiştim hatta bunu daha açık yazmayı düşündüm ama vaz geçmiştim sonradan. Bu viking konusu bazen hiç keyif vermiyor bana sıkıyor ya hatta. Sanki biraz daha kolaya kaçıyor gruplar diye düşünüyorum konu bulmak konusunda.

    Melkor

    @Frostauðn, Enslaved’in ilk albümleri dışında viking metal denilen sikkolukla pek alakası yok aslında. Sadece bazen fazla kozmik motif olarak kullanıyolar. Bu ismiyle, kapağıyla o albümlerden biri.

    Frostauðn

    @Melkor, Deadhouse’a da yazdım aslında viking konusunu sürekli işlemeleri bayıyor demek istemiştim. Şarkı güzel ama sahici bulmuyorum kolaya kaçıldığını düşünüyorum ve bu beni itiyor albümden.

    Melkor

    @Frostauðn, Nors mitolojisi genel olarak filmi, dizisi, oyunu, müziği derken herkesi sıktı. Burada nasıl işlendiği önemli. Enslaved müziğini derinleştirmek ve bir şeyler anlatmak için araç olarak kullanıyor. Mesele vikingler değil yani. Grubun discosuna hakim olsan bunu bilirdin.

    Frostauðn

    @Melkor, Hiç tartışmaya girmeyeceğim ama son yorumun üstenci ve itici bir dil ben yine de bunu görmezden gelip yazacağım çünkü kimseyle burada tartışmak kavga etmek gibi bir derdim yok. Albüm özelinde konuşursam bence bu albüm öyle bir albüm değil albüm kapağı, ismi kolaya kaçılmış şarkılar da şimdilik keyif vermedi sıkıldım belki biraz daha dinlemem lazım ama elim ne zaman bir daha gider bilmiyorum.

    Necrobutcher

    @Frostauðn, on numara albüm. grupla alakalı sevdiğin herhangi bir nokta yok ama albümü sevmeye çalışmışsın. git enerjini başka şeylere harca bence.

    Drochshaol

    @Necrobutcher, enerji harcadığım falan yok aslında zaten çalışırken dinliyorum genelde öyle sadece müzik dinlemek için özel bir zaman yaratamıyorum. Muhtemelen bir iki kez daha dinlerim şans veririm bakalım ilk başta ısınamayıp daha sonradan sevdiğim albümler oldu belki bunu da severim.

  11. deadhouse says:

    Bir kere de şaşırtın da vasat, kötü bir şeyler çıkarın. Mükemmelliğin vücut bulmuş hali Enslaved. Albüm harika. Son 15 albümde olduğu gibi.

  12. Ali Osman says:

    Enfes olmuş albüm.

  13. thorns says:

    @Melkor, arkadas baska bir sey anlatmis sen terimlere takilmissin yok viking yok etnik yok atmosferik ambient metal, arkadasin dedigi 20 senedir ayni cizgide gibi kapagi sozu vs viking altyapisinda baydi diyor haklida, ben mesela her zaman 90lar enslaved hastasiyim aradigimiz Eld ile Blodhemn arsinda fark sertlik gibi, 90lardaki 4 album 20 yila bedel nerdeyse, enslaved olmus simdi populer, sen nedense baska bir seylere cekmissin konuyu,

    deadhouse

    @thorns, 90′lardaki albümlerin hepsini topla bir Riitiir bir AEO bir Vertebrae bir Ruun bir E etmez.

    Melkor

    @thorns, Herif pekte bilmediği bir grup hakkında yorum atmış. Öyle değil demişim. Kendisi üstenci buldu, sen de terimlere takılıyorsun diyorsun. Peki takılmayalım, amon amarth ile enslaved’i aynı kefeye koyalım aq. Nasıl işliyolar diye hiç düşünmeyelim. Yoksa sıkılmış mısınız, dinlemiyor musunuz umrumda değil. Ayrıca 90lar enslaved’i de bok gibi afedersin.

    TanSolo

    @Melkor, abi biraz aşırı tepki vermiyor musun?

    thorns

    @Melkor, 90lar enslaved bok gibi mi daha ne diyim ben bu lafa ?
    Enslaved, SatyricoN vs bu gruplar 90larda yaptiklari isler sayesinde bu gun varlar, yoksa lafi bile edilmez, su satyriconun son isleri nedir ya tarz degistirirsin eyvallah ta yok saksafon yok bilmemne duygusal ask muzigi yapiyor artik bu gruplar.

  14. thorns says:

    yillardir ayni muzik yeter be tamam en viking sizsiniz ! god war dlcsi gibi oldu artik adamlar, yada vikings yeni sezonu mu demeliydim

  15. owlbos says:

    Bir önceki albüm 2000 sonrası Enslaved’in açık ara en az sevdiğim, dinlediğim albümüydü. Bu album bazı acılardan bir onceki albümün devamı niteliginde gelse de çok daha fazla sevdim. Enslaved iyi ki varsın dedirtti.

    Kendi alanında eşsiz ve rakipsiz bir grup gerçekten. Bu ve benzeri albümler yapmaya devam ettiği sürece “iyi ki varsınız” diyip tapinmaya devam edeceğim.

    TanSolo

    @owlbos, Utgard sitede oldukça beğenildiğinden “Belki Cato ve Larsen’in yokluğundan dolayı haksızlık ediyorumdur.” diyordum ama senin katıldığını görünce kendi çapımda objektif olduğuma kanaat getirdim. Bu albümü de Utgard’a kıyasla çok daha başarılı buldum ve bu kadar iyi olmasına şaşırdım.

    İyi ki varsın Enslaved.

  16. Yukarıdaki Enslaved tartışmasını burada noktalayalım arkadaşlar. Dünyanın en sikko konusundan birbirimize laf sokma yarışına girmeye gerek yok. Norveçliler, İsveçliler, İzlandalılar, Danimarkalılar, Faroe Adalılar bu kadar ciddi konuşmuyordur viking metal kavramını. Az sakin.

  17. Frostauðn says:

    @Ahmet Saraçoğlu, Peki neden bu sansür benim yazdıklarıma uygulanıyor. Sohbet güzel başlıyor ama kendisi üsttenci itici bir dil kullanmayı seçiyor ben görmezden geliyorum sonra başkasının yorumuna benden “herif” diye bahsediyor asıl sansürlenmesi gereken yazı buyken benim buna yazdığım yine bu arkadaşın yazdıklarına göre oldukça saygılı yazı sansürleniyor. Ahmet abi ben biliyorum neden sansürlediğini kavga istemiyorsun çünkü ben de istemiyorum saçma sapan bir kavga kesinlikle katılıyorum ama neden ben sansüre uğruyorum onun yazdıkları yayınlanabilirken sanki ben ona cevap verememişim gibi duruyor bu noktada. Yani biz burada akademik bir tartışma yapmıyoruz bundan zaten bahsediyorum yazdığım yorumları kullandığım kavramları çok ciddi kullanmadığımı belli ediyorum zaten ben de biliyorum viking metalin ne olduğunu. Ben buraya yazdığım her yorumu saygılı bir şekilde yazmaya çalışıyorum sırf sinirlenip anlık öfkeyle yazmamayayım diye bu yorumlarımı hemen okur okumaz sıcağı sıcağına yazmadım. İtici, üsttenci dil kullanıyor üstüne IF le Enslaved karşılaştırıyormuşuz gibi safsata yapıp kendini haklı çıkarmaya çalışıyor bu yorum sansürlenmiyor benim buna yazdığım cevap sansürleniyor. Site ahalisi de sanırım bu anlamsız tartışmayı kimin büyüttüğünü görüyorlardır. Ben bu sitede saçma sapan twitter tartışmalarına girmek için kullanmıyorum. Burayı okumayı seviyorum siyasi fikirlerimiz hayat görüşlerimiz uyuşmasa bile burada yazan çoğu arkadaşın son derece saygılı ve en azından sohbet edilebilecek arkadaşlar olduğunu düşünüyorum. Ne saçma tartışma gerçekten ben bu tartışmalara girmemek için bir yerlerimi yırtıyorum sitede yine bir şekilde beni buluyor.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Frostauðn, sadece senin yorumunu yayınlamamazlık etmedim. Seninkiyle birlikte 3 yorum var yayınlamadığım. Başkaları da bir şeyler yazmış ve tartışmayı alevlendirmekten başka bir işe yaramayacak, olayı durup dururken kişiselleştiren yorumlar.

    Sansür olarak görmeyelim bunu. Bu tür bir yaklaşımımız yok. Moderatörlük, gerekli anlarda devreye girmek sansürcülük olmak zorunda değil. Yıllardır bu tür durumlarda gördük ki yükselinen yerde müdahale edilmezse kimse sakinleşmiyor ve tüm tartışmayı silmek zorunda kalıyoruz. Tartışma elbet olabilir, gayet dozunda binlerce yorum boyunca da devam edebilir. Benim bu şekilde 40-50-60 yorumluk tartışmaları tek tek silmek zorunda kalmışlığım var.

    Bu tarz durumlar elbet tarafların hoşuna gitmiyor, ama PA başka türlü 14 senedir devam etmezdi inanın. Aynı şekilde yayınlamadığım diğer 2 yorum da tartışmanın öncesindeki tonun üzerinde ifadeler barındırdıkları için yayınlanmadılar.

    Senin yayınlamadığım son yorumun bence tartışmanın şu ana kadarlık kısmından daha sivri ifadeler içerdiği için çizgiyi orada çekmeye karar verdim. Kusura bakma.

    Rust in Peace.

    @Ahmet Saraçoğlu, bazen aşırı merak ediyorum burada yayınlanmayan yorumları. Hele arada denk geliyorum yayınlanmış skandal yorumlara, çoğu eski tarihlerde oluyor. Bunlar bile yayınlanmışsa sansüre uğrayanlar nasıl yorumlar kimbilir diye aklımdan geçmiyor değil.

    Frostauðn

    @Rust in Peace., Bence tabi bunu Ahmet abi daha iyi bilecektir eskiden bu kadar problem değildi bu yorumlar dolayısıyla geçmişte böyle sert yorumlar bu kadar da problem çıkmıyordu. Genel düşüncem böyle Türkiye insanı son yıllarda çok daha fazla gergin bu da en basit şeylerin bile büyümesine sebep oluyor bu kendime yönelikte bir öz eleştiri ama bence büyük bir kısmımız bu haldeyiz. Ve sanırım son bir iki yılda Pa’da böyle kavgalar daha sık olmaya başladı o 50-60 yorumu silinen tartışmayı da hatırlıyorum.

    Frostauðn

    @Ahmet Saraçoğlu, Yani ben de bir sansürcülük olarak görmüyorum bunu sitenin iyiliği için yapıyorsun ama yine de cevap verdiğim yorum kadar sivri olduğunu düşünmüyordum haksız da olabilirim tabi ki sadece sürekli kişiselleştirmemeye çalıştığım halde tartışmayı bu noktaya çekince kendisi ben de biraz kişisel yorumlar yapmıştım kendisine yönelik neyse hak veriyorum bu duruma düşmemek için seni de yorumları silmek zorunda bırakmak istemediğim halde bu noktaya geldiği için kendi adıma çok üzgünüm.

  18. thorns says:

    hakkaten gerginiz Vikingte bu kadar tartistiysak Osmanli metal olsa kim bilir ne kadar tartisirdik :D :D herkese saygilar.

  19. Emre Görür says:

    Tarihin en başarılı black metal-progresif rock sentezlerinden biri. Adamlar Pink Floyd, King Crimson gibi grupları avuçlarının içi gibi biliyorlar.

  20. Spacedementia says:

    Albüm, beni ilk dinleyiste fethetti. Kaliteden gram ödün vermiyorlar. İnanılmaz iyi bir açılışı var ve rifflerin yapısı -trafiği kusursuz bence. Kompozisyonlardan bahsetmiyorum bile. Gerçekten özel bir grup olmayı her zaman sürdürecekler sanırım. Yukarıdaki tartışmayı alevlendirmek istemiyorum ama kanaatimce 90lar Enslaved’ini fazlasıyla takdir eden biri ve grubun büyük fanı olarak hiçbir albüm Axioma Ethica Odini’nin yerini tutamaz benim için (öyle sanıyorum ki Ahmet abiyle aynı düşüncedeyizdir). Ama zevkler üzerinden genelleme yapılamaz tabii ki.
    Bu arada, Ivar, bu nasıl bir müzikal zeka be abi bir kere de şaşırt! Bazı pasajları dinlerken hakikaten böyle bir şey nasıl aklına geldi diye hayretler içerisinde kalıyorum. Genious riff lord!

    Spacedementia

    @Spacedementia, Behind the mirror’ın 3:29′da başlayan bölümü ve Kingdom’ın introsu..
    Duyduğum en iyi riff harmonizasyonlarından!,

    deadhouse

    @Spacedementia, Enslaved başımızın tacı. Asla hayal kırıklığına uğratmayan sadık bir dost.

    13 sene önce çıkardıkları albümle mutlu edip 13 sene geçmesine rağmen yine yine yine mutlu ediyorlar. İyi ki varlar ve iyi ki üretkenler.

    Ben şarkı seçemedim. Riitiir albümünde E’de AEO’de şarkı şarkı seçemediğim gibi burada da seçemedim. Hepsi birbirinden güzel.

    AEO bence de 1 numara ama diğerlerine de haksızlık etmek istemem. AEO 10′sa Ruun da 10′dur.

  21. deadhouse says:

    Albüme koymadıkları şarkıya bak süper. Bu kadar klas olmak zorunda mısınız.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.